KÓDOK HATÉKONY HASZNÁLATA HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNI A QR KÓDOKAT ÉS HOGYAN NEM? HATÉKONY HONLAPTIPPEK BÓNUSZ E-BOOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÓDOK HATÉKONY HASZNÁLATA HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNI A QR KÓDOKAT ÉS HOGYAN NEM? HATÉKONY HONLAPTIPPEK BÓNUSZ E-BOOK"

Átírás

1 QR KÓDOK HATÉKONY HASZNÁLATA HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNI A QR KÓDOKAT ÉS HOGYAN NEM? HATÉKONY HONLAPTIPPEK BÓNUSZ E-BOOK

2 A Hatékony HonlapTervezési Rendszer abból az egyszerű tényből indul ki, hogy Önnek mint (leendő) honlaptulajdonosnak sokkal jobb, ha a honlap megrendelésének pillanatában kész honlaptervvel rendelkezik. Hiszen így tudni fogja, hogy mit szeretne megvalósíttatni, a kivitelező cég számára pedig sokkal könnyebb lesz Önnel együtt dolgozni. Ez pedig végső soron azt jelenti, hogy az elkészült honlappal Ön sokkal elégedettebb lesz. A QR KÓDOK HATÉKONY HASZNÁLATA Hogyan érdemes használni a QR kódot (és hogyan nem)? TISZTELT HONLAPTULAJDONOS! AJÁNDÉK EBOOK Egyre több terméken, plakáton, weboldalon jelenik meg egy furcsa, "hangyás négyzet", mint amilyen itt a bal oldalon is látható. Az alábbi ebookból többek között megtudhatja, hogy mi ez, miért terjed és mire jó? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ, valamint gyakorlati segítséget nyújtunk mind a megfelelő kód elkészítéséhez, mind az alkalmazáshoz.

3 Lécci-lécci, jegyezz meg! Korábban, ha egy offline (interneten kívüli) felületről -például egy termék dobozáról, vagy egy plakátról - szerettük volna az olvasót egy internetes felületre elküldeni, igen nehéz dolgunk volt. Vagy kellett egy nagyon ismert márkanév, amelyet amúgy is meg tud jegyezni a felhasználó (például vagy ha a márkánk nem volt ennyire ismert, akkor kellett egy nagyon kreatív címmel rendelkező kampányoldalt készítenünk (például Mindkét esetben csak reménykedni tudtunk, hogy míg a felhasználó gépközelbe ér, nem felejti el, hogy meg akarta látogatni az oldalunkat, és hogy nem felejtette el a domain nevet, amin elérheti az információt. Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk egy hosszabb című aloldalunkat (www.azenoldalam.hu/kampany/akcios-arak) szerettük volna promótálni, az szinte lehetetlen volt, hiszen szinte biztos, hogy nem jegyezte meg a célcsoport, és annak pedig, hogy éppen internet közelben van, elég kicsi volt az esélye. Híd az intereten kívüli és az internetes világ között Azonban jó hír, hogy 2 tényező együttes hatásának köszönhetően, ma már létezik hatékony megoldás. A két tényező: 1. A fényképezőgéppel eláttott okostelefonok árának csökkenés és így a használatuk elterjedése. 2. A QR kód feltalálása és használatának elterjedése. Kezdjük az elsővel: ma már nagyon baráti áron lehet olyan okostelefont beszerezni, amely rendelkezik fényképezővel, valamint képes az internetre csatlakozni. Az ilyen telefonok elterjedésével egy időben a szolgáltatók is egyre több olyan internet előfizetést vagy csomagot ajánlanak, amelyek kifejezetten arra valók, hogy a mobiltelefon segítségével használjuk az internetet. 1. Az okostelefonok elterjedése 2. A QR kód elterjedése 3. Az offline és online felületek összekapcsolása Olvasson tovább, és tudja meg, hogy mi az a QR kód, és hogyan tudja Ön is hatékonyan használni?

4 Mi az a QR kód (QR code)? A QR kód a már jól ismert vonalkódok, egy módosított változata. Előnye, hogy sokkal könnyebben leolvasható, mint a hagyományos vonalkód, ezért nem kell annyira pontosan illeszteni a leolvasót a vonalkód fölé. Megjelenése jellegzetesen négyzet alakú. Miért QR kód? Neve az angol "quick response code" - gyors válasz kód kifejezés rövidítéséből ered. Eredetileg az autóipar számára fejlesztették ki, használata később az iparágon kívül is népszerűvé vált. Mire lehet használni a QR kódot? Egy honlap tulajdonosa számára a QR kód előnye abban áll, hogy az interneten kívül (offline) elhelyezhet olyan kódokat termékein, marketingkommunikációs anyagain (szórólap, prospektus, termékdoboz, hirdetőtábla stb.), amelyek az olvasót egyetlen gombnyomással tovább irányítják az interneten belüli, online világba. A QR kód felhasználásának van egy szintén nagyon fontos iránya: kombinálva a mobil fizetéssel, egyszerűen és gyorsan bonyolítható fizetési és vásárlási folyamat a mobiltelefonon keresztül. Például: amennyiben Ön aktíválja a mobil fizetést, mint szolgáltatást, úgy például egy olyan közüzemi számlát ki tud fizetni a mobiltelefonjával, amelyen elhelyezték az erre szolgáló QR kódot. A módszer alkalmas weboldalak fizetési folyamatainak gyorsítására is. A webáruházban a fizetéshez érve, feljön egy QR kód, amelyet beolvasva Ön a mobiltelefonján keresztül tud fizetni. További információ: Miért jó a QR kód? Segítségével ki tudja terjeszteni az egyes információk mennyiségét. Például: egy A/5-ös méretű szórólapon nincs hely 3 db A/4-es oldalnyi szöveg olvasható elhelyezésére, de a szórólapon elhelyezett QR kóddal át tudja irányítani az olvasót a weblapja egy aloldalára, ahol további releváns információkat talált a szórólapon elkezdett témával kapcsolatban. Előnye, a hagyományos offline linkkel szemben, hogy itt megoldott az automatikus végrehajtás: nem kell megjegyezni egy oldalcímet, vagy egy rövidített link karaktersorát, hanem automatikusan lehet megnyitni például egy weboldalt. Ehhez a felhasználónak egyszerűen a QR kód felé kell irányítania a mobiltelefonja fényképezőjét és beolvasnia kódot. Ezzel a módszerrel tehát nagyon hatékonyan tudja látogatója figyelmét irányítani, és a megfelelő információkat eljuttatni hozzá.

5 Hogyan működik a QR kód? A felhasználó az (okos)telefonja fényképezőjével lefényképezi egy előre telepített szoftverrel a QR kódot, és a telefon automatikusan megnyitja, például a weboldalunkat. Az okostelefon fényképezőjét egy megfelelő (ingyenes) alkalmazással alkalmassá lehet tenni a QR kód olvasására, és azt beolvasva, meg tud nyitni például egy weblapot a telefon. Így gyakorlatilag a honlapunkra mutató linket tudunk elhelyezni a fizikai világban is. Ingyenesen előállítható QR kódok A QR kódot, amelyet használni szeretne, már számos weboldalon ingyen is le tudja generálni. Például ezen az oldalon is: A kódot kép formátumban tudja lementeni, és elhelyezni egy terméken. KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A VIDEÓT A QR KÓD GENERÁLÁSRÓL! Ha valamiért nem működik a link másolja be böngészőjébe az alábbi hivatkozást: QR kód olvasó program a mobiltelefonra A legegyszerűbb módszer, ha mobiltelefonjáról meglátogatja a következő oldalt: Az oldal meglátogatásakor automatikusan felismeri az Ön telefonjának típusát és elindítja a QR kódol olvasó telepítését. Ezek után az alkalmazások között megtalálja az i-nigma reader programot, és ezt elindítva a QR kód felé kell tartani a telefont, mintha le akarná fényképezni, és a program automatikusan felismeri a QR kódot.

6 Milyen típusú QR kódokat érdemes használni? A QR kódoknak számos fajtája létezik, üzleti szempontból az alábbiakat javasoljuk használni: Link: a QR kódot beolvasva egy weboldal nyílik meg, például egy termékoldal, ahol az adott termékünkről bővebb információkat helyeztünk el. a QR kódot beolvasva a felhasználó készüléke egy üzenetet ír (címzett, tárgy, szöveg kitöltve), például egy automatikusan legenerált érdeklődő t az ügyfélszolgálatunkra. Ezzel egyúttal a felhasználó címét is megszereztük, hiszen ő kapcsolatba lép velünk. Sms: a felhasználó egy automatikusan generált sms-t küld nekünk, vagy egy előre megadott számra, például egy nyereményakcióra regisztrál. Névjegy: a kódot beolvasva, a felhasználó elmenti készülékére elérhetőségeinket, elektronikus névjegy formátumban. Néhány ötlet a QR kód hatékony használatára Pizzásdobozon prémium pizza hirdetésére. Kiállított tárgyak mellett, bővebb leírás megjelenítésére. CD/DVD tokon ízelítő weboldal megjelnítésére. Fodrászüzlet/fogorvos kirakatában, ablakában a bejelentkezési telefonszám megjelenítésére. Nyereményakcióra, játékra: a promóciós oldal, vagy a megfejtést tartalmazó szöveg egy QR kód leolvasásával érhető el. Műszaki termék dobozán, kiterjesztett garanciát hirdető aloldal címének megjelenítése. Hogyan ne használja a QR kódot? Mint minden eszköz a marketingben, a QR kód is akkor hatékony, ha arra használja, amire való. Gyakran látni, hogy ben, weboldalon használnak aloldalra mutató QR kódot, pedig egy hagyományos linkre kattintás sokkal célszerűbb lenne ilyen helyen. Gondoljon bele, hogy melyik az egyszerűbb: egyetelen kattintással rákattintani a linkre és megnyitni egy oldalt, vagy megnyitni az t, elővenni a mobiltelefont és beolvasni a QR kódot? Offlineból az onlineba: A QR kód tehát alapvetően arra való, hogy az interneten kívüli világban elhelyezzen linkeket, melyek az internetes világra mutatnak. Biztos, hogy az Ön célcsoportja használja? A kódhoz szükséges technikai megoldások miatt érdemes végiggondolni, hogy az Ön célcsoportja vajon ezt az eszközt fogja-e használni. Például egy nyugdíjasoknak szóló utazási akciót, nem valószínű, hogy kizárólag a QR kód felhasználásával hirdetni túl célszerű (legalábbis egyenlőre).

7 +1 tipp a QR kód használatára Érdemes elhelyezni a céges névjegyen is egy QR kódot, amely elvisz a honlap egy fontos aloldalára, vagy elmenti a telefonba az elektronikus névjegyet az eléhetőségekkel. Így a névjegy gyakorlatilag a honlapunk offline meghosszabbításaként működik, sokkal több információt tudunk megosztani a termékről és mindez gyakorlatilag 5 perc alatt elkészíthető egy ingyenes QR kód készítő alkalmazással. ÖSSZEFOGLALÓ Gondolja végig, hogy az Ön célcsoportja használ-e okostelefont. Gondolja végig, hogy milyen interneten kívüli felületeken tudná használni a QR kódot, mint eszközt. (levélpapír, boríték, számla, prospektus, molinó, cégtábla, névjegy stb.) Gondolja végig, hogy az egyes felületeken melyik típusú QR kód lenne a leghasznosabb a felhasználó számára. (névjegy, link, sms stb.) Link esetén gondolja végig, hogy honlapja mely aloldalát érdemes az adott felületen belinkelnie. Használja a QR kódot eladásösztönző eszközként! Ha elkészült a tervekkel, gyártsa le a QR kódokat, ellenőrizze a működésüket, és intézkedjen a megvalósíásról. (grafikus, nyomda stb.) Ahol lehetősége van rá a QR kód mellett egy-két mondatban magyarázza meg, hogy mire való, és hogy honnan tud a felhasználó a használathoz szükséges ingyenes alkalmazást letölteni. Használja minél kreatívabban az eszközt, tesztelje és mérje a hatásfokát! Ön mire és hogyan tudja használni a QR kódot a marketingjében? Hatékony megvalósítást! Hatékony HonlapTervezés Ügyfélszolgálat JOGI NYILATKOZAT: Market-ing Zsiráf Kft weboldalain és írásos anyagaimban megjelenő valamennyi információ, adat, feltétel, meghatározás, vagy leírás kizárólag tájékoztatásul szolgál, ezek felhasználása a felhasználó saját felelősségére történik. Market-ing Zsiráf Kft. ellenőrzi és aktualizálja a weboldalain és írásos anyagaiban található információkat és minden ésszerű intézkedést megtesz az információk pontosságának biztosítása érdekében, de nem vállal semmilyen felelősséget vagy szavatosságot az információk pontosságáért és teljességéért. Market-ing Zsiráf Kft. nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldalak és írásos anyagok használatából, azok használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak. Market-ing Zsiráf Kft. weboldalainak és írásos anyagainak tartalma és struktúrája szerzői jogvédelem alatt áll. Az információk és adatok, különös tekintettel a szöveg, szövegrészletek, képek és grafikák bármilyen formában történő felhasználáshoz Market-ing Zsiráf Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges. MINDEN JOG FENNTARTVA!

8 Mi az a Hatékony HonlapTervezési Rendszer? Egy olyan honlaptervezési stratégia, amely 10 év tapasztalata és kísérletezés eredménye: komplett honlaptervezési és menedzselési módszertan, mintegy 200 oldalas szakmai kézikönyvbe sűrítve. A kiadvány munkafüzettel és videó mellékletekkel együttesen nyújt gyakorlati segítséget (nem programozási szempontból) egy weboldal marketing tervezéséhez és a megvalósítási munkák menedzseléséhez, az ötlettől a kész honlapig. Mit nyer vele, ha Ön is alkalmazza a Hatékony HonlapTervezési Rendszert? Biztos lehet benne, hogy jól végiggondolt, üzletileg is életképes weboldalt készíttet magának. Biztos lehet benne, hogy minden olyan részletet számításba vett, amely fontos az eredményesen működő honlap elkészítéséhez. Sokkal magabiztosabban fogja tudni az árajánlatok közül melyiket fogadja el, hiszen tisztában lesz vele, hogy mi szolgálja az Ön céljait a megvalósításban. A választáskor, az áron kívül számos más szempontot is figyelembe fog tudni venni. A megvalósítást magabiztosan fogja tudni menedzselni. Az apró részletekkel (melyek a sikert garantálják) is pontosan tisztában lesz. Nem kell ad hoc módon döntéseket hoznia fontos kérdésekben, így elkerülheti a felesleges stresszt. A honlap tervezése nem nyűg, hanem öröm lesz.

9 Kinek és hogyan segíthet a HHTR? Cégtulajdonosoknak, weboldal tulajdonosoknak: akár meglévő weboldala ráncfelvarrását tervezi, akár új oldalt készíttet magának, a HHTR segít Önnek a koncepció gyors és egyszerű kialakításában. Marketingeseknek, online marketingeseknek: Önre bízta főnöke a cég új honlapjának megtervezését? Nyűgözze le, és álljon elő egy profi honlaptervvel, majd arassa le az elismerő dícséreteket! Honlapkészítő és fejlesztő cégek részére: úgy érzi ügyfelei nem tudják mit akarnak, nem tudják hogyan kellene felkészülniük egy profi honlap megrendeléséhez, és csak nyűgnek tekintik a honlapkészítést? A komplett HHTR program gyakorlatorientált, könnyen érthető, nem feltételez technikai előképzettséget, és rengeteg példát vonultat fel, hogy Ön gyorsan alkalmazni tudja a leírt módszereket! A Hatékony HonlapTervezési Rendszerben mindent egy helyen megtalál, ami ahhoz szükséges, hogy Ön sikerre vigye az új honlap elkészítését vagy a meglévő átalakítását! Ismertesse meg velük a Hatékony HonlapTervezési Rendszert, hogy Önnek is profi ügyfelei legyenek, akik tudják mit akarnak és azt érthető formában közölni tudják Önnel! Kinek nem segíthet a HHTR? Amennyiben Önnek már van kész weboldala és sem most, sem a jövőben nem akar rajta változtatni, valamint soha nem szeretne új, vagy másik honlapot készíttetni, ha Ön úgy gondolja, hogy honlapja maximum egy-két oldalból fog állni és maximum egy-két A/4-es oldalnyi szöveget fog rá feltölteni, úgy a Hatékony HonlapTervezési Rendszer valószínűleg nem Önnek való.

10 Mit tartalmaz a Hatékony HonlapTervezési Rendszer? 1. Teljes tananyag pdf formátumban, több, mint 200 oldalon: jól felépített, gyakorlatias anyag, azonnal használható példákkal. 2. Munkafüzet pdf formátumban nyomtatáshoz, és doc formátumban, több, mint 50 oldalon, mely párhuzamosan halad a tananyaggal. 3. Áttekintő ellenőrzőlista pdf formátumban, hogy mindig szem előtt legyen az összkép Üdvözlő videó mp4 formátumban, mely bemutatja, hogy hogyan használja a teljes tananyagot. +BÓNUSZ! 12+4 db segédvideó mp4, wmv formátumban, melyek a tanagyagban leírtakat mutatják be a gyakorlatban, valós példákon keresztül. +BÓNUSZ! 12 db mellékelt fájl doc, xls, pdf formátumokban, hogy Ön időt takarítson meg, és azonnal indulhasson a megvalósítás! 7. +BÓNUSZ! Kivitelezői szerződésminta doc formátumban, mely tartalmazza a kritikus pontokat.

11 10érv a Hatékony HonlapTervezési Rendszer mellett 01. GYAKORLATORIENTÁLT Rendkívül gyakorlatorientált, mivel a munkafüzet lépésről-lépésre segíti a a honlaptervezését és a megvalósítást. 02. VASKOS TUDÁSANYAG Tartalmazza a megfelelő háttérinformációkat is, hiszen maga az anyag több, mint 200 oldal. 03. IDŐTAKARÉKOS Nagyon sok időt megtakarít, mivel a bónusz mellékletek azonnal használhatóak, nem kell Önnek elkészíteni őket. 04. MULTIMÉDIÁS Sokoldalú, hiszen a tananyag videó formátumú segítséget is tartalmaz. 05. BIZTONSÁGOS MEGVALÓSÍTÁS Segít biztonságosan megállapodni a honlap kivitelezőjével, hiszen egy részletes kivitelezői szerződésmintát is tartalmaz. 06. ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ Praktikus, hiszen bármikor elővehető és újraolvasható, újranézhető. 07. HATÉKONY Rendkívül koncentráltan tartalmazza a tudást, hiszen 10 év tapasztalata van belesűrítve GYORS MEGTÉRÜLÉS Gyorsan megtérülő befektetés, mivel egyetlen elkövetett hiba a honlaptervezés során, nagyobb kárt okoz mint a HHTR ára. JÓ ÁR/ÉRTÉK ARÁNY Nagyon kedvező az ár/érték aránya, hiszen az ajándék bónuszokon kívül, most bevezető kedvezménnyel vehető meg. 10. VÁSÁRLÓBARÁT A kedvezmények kombinálhatóak, és így bankkártyás fizetési kedvezménnyel kevesebb, mint napi 124 Ft+ÁFA-ért szerezheti meg a HHTR-t.

12 Mi garantálja, hogy a Hatékony HonlapTervezési Rendszer (HHTR) segít Önnek? Az anyag fejlesztésébe honlapkészítő cég munkatársait is bevontuk, és az anyag végleges formáját gyakorlati tesztelés során nyerte el, így biztosítva, hogy valóban könnyen alkalmazható segítség legyen az Ön számára is. Mennyibe kerül? A teljes Hatékony HonlapTervezési Rendszer BEVEZETŐ alapára most: Ft helyett Ft + Áfa (Bruttó: Ft). A teljes anyag összességében több mint 50 órányi szakkonzultáció anyagát öleli fel, ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 980 Ft+Áfa óradíjért juthat hozzá a rendszerezett tudáshoz. Ne feledje, ennél sokkal többet veszíthet, ha kihagyja a tervezés lépését! További információ és kedvezmények: Ízelítő Nem kell igent mondania, elég egy talánt! Lapozzon bele, vagy hallgasson bele az ingyenes mintákba! Látogasson el most a oldalra, és szerezze meg a díjmentes ízelítőket! Hogyan rendelheti meg? Látogasson el a oldalra, ahol azonnal leadhatja megrendelését. Viszonteladói program Tetszett a Hatékony HonlapTervezési Rendszer és másnak is ajánlaná? Vegye fel velünk a kapcsolatot és díjazzuk ajánlását: szerezzen extra profitot! (A jelentkezés semmilyen kötelezettséggel nem jár.) JOGI NYILATKOZAT: Market-ing Zsiráf Kft weboldalain és írásos anyagaimban megjelenő valamennyi információ, adat, feltétel, meghatározás, vagy leírás kizárólag tájékoztatásul szolgál, ezek felhasználása a felhasználó saját felelősségére történik. Market-ing Zsiráf Kft. ellenőrzi és aktualizálja a weboldalain és írásos anyagaiban található információkat és minden ésszerű intézkedést megtesz az információk pontosságának biztosítása érdekében, de nem vállal semmilyen felelősséget vagy szavatosságot az információk pontosságáért és teljességéért. Market-ing Zsiráf Kft. nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldalak és írásos anyagok használatából, azok használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak. Market-ing Zsiráf Kft. weboldalainak és írásos anyagainak tartalma és struktúrája szerzői jogvédelem alatt áll. Az információk és adatok, különös tekintettel a szöveg, szövegrészletek, képek és grafikák bármilyen formában történő felhasználáshoz Market-ing Zsiráf Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges. MINDEN JOG FENNTARTVA!

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja A KIADVÁNY A VÁLLAKOZÓI AKADÉMIA CÍMŰ RENDEZVÉNYSOROZAT TAPASZTALATAI ALAPJÁN KÉSZÜLT. Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja Az elvektől az eszközökig Miért szükséges a marketing? Hogyan készíthetünk

Részletesebben

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak?

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak? HÍRLEVÉL TITKOK 1. Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED Ismerd meg az automatizált és célzott email marketing hatékonyságát és érj el látványos növekedést az értékesítésben! Égerházi

Részletesebben

WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK

WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK K R E A T Í V K O M M U N I K Á C I Ó S Ü G Y N Ö K S É G WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK Fingerprint Reklámügynökség» Webfejlesztési Irányelvek 2011» Áttekintés Áttekintés Jelen dokumentum ahhoz kíván segítséget

Részletesebben

1 Bevezetés... 2. 3 Kiemelt referenciáink... 8 AlkotóPortál Develor Bástya könyvesbolt HTMIK Mobicom, grafikai tervezés

1 Bevezetés... 2. 3 Kiemelt referenciáink... 8 AlkotóPortál Develor Bástya könyvesbolt HTMIK Mobicom, grafikai tervezés 1 Tartalom 1 Bevezetés...... 2 2 A Yohhanan Graphics bemutatása....... 3 Szolgáltatásaink Online Marketing Arculatok kialakítása Statikus honlapok készítése Dinamikus honlapok készítése Animációk kivitelezése

Részletesebben

VASVÁRI PÁL KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED SZAKDOLGOZAT. Online Marketing KÉSZÍTETTE: Mester Gábor. Szak: Gazdasági informatikus I. Év: 2008.

VASVÁRI PÁL KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED SZAKDOLGOZAT. Online Marketing KÉSZÍTETTE: Mester Gábor. Szak: Gazdasági informatikus I. Év: 2008. VASVÁRI PÁL KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED SZAKDOLGOZAT Online Marketing KÉSZÍTETTE: Név: Mester Gábor Szak: Gazdasági informatikus I. Év: 2008. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ INTERNET, MINT

Részletesebben

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon? Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?...gyakorlati útmutató azoknak, akik nem akarják, hogy leveleik ártatlanul a Spam mappában vagy a

Részletesebben

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára?

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? írta: Csepregi Balázs, a MarketingSzoftverek társtulajdonosa és vezető tanácsadója Ha írásunk elnyerte tetszését és szeretné

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN A linképítés jelentős szerepe Konzulens: Damjanovich Nebojsa Vendégoktató Ujfalusi Anna Nappali tagozat Kereskedelem

Részletesebben

Debreceni Egyetem Informatika Kar. Keresőmarketing és weblap optimalizálás. Témavezető: Készítette:

Debreceni Egyetem Informatika Kar. Keresőmarketing és weblap optimalizálás. Témavezető: Készítette: Debreceni Egyetem Informatika Kar Keresőmarketing és weblap optimalizálás Témavezető: Dr. Rutkovszky Edéné Egyetemi tanársegéd Készítette: Cselényi Dávid Informatika tanár szak Debrecen 2008 1 Bevezetés...

Részletesebben

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten?

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? Villányi Balázs Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? onlinemarketinges.hu Előszó 1 Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? És egyáltalán: mi az, hogy siker az Interneten?

Részletesebben

Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek

Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek Író: Tóth Mihály Első kiadás Minden jog fenntartva. A könyv - a kiadó írásos jóváhagyása nélkül - sem egészében, sem részleteiben

Részletesebben

A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon

A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar Nemzetközi Kommunikáció Szak Levelező tagozat Reklám szakirány A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon Budapest, 2007. Készítette:

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009. Konzulens: Dr.

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009. Konzulens: Dr. MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009 Konzulens: Dr. Kandikó József Főiskolai tanár Online marketing 2009 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

Kis- és középvállalkozások ügyvitele (Kezdő vállalkozások részére)

Kis- és középvállalkozások ügyvitele (Kezdő vállalkozások részére) Cross-border training of economic experts in distance learning network project (CROSSEDU) HUSK/1101/1.6.1-0300 Szerző: Ing. Miroslav Lukčo, Kassai Műszaki Egyetem Fordította: Illés Balázs Kis- és középvállalkozások

Részletesebben

8. Promóció, reklám, kommunikáció

8. Promóció, reklám, kommunikáció 8. Promóció, reklám, kommunikáció Az intézkedés célja és indokoltsága: Egy tematikus út esetében a fejezet címében szereplő tevékenységek a Palóc Út üzenetének eljuttatása a célközönséghez a legfontosabb

Részletesebben

Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket

Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket A Google neve mára gyakorlatilag összeforrott az internetes kereséssel, ha valamilyen információra van szükségünk,

Részletesebben

1. Általános tudnivalók

1. Általános tudnivalók ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A Ladies and Gentlemen pártaláló szolgáltatást nyújt (a továbbiakban: Szolgáltatás) azok számára, akik még nem találták meg életük párját. A Szolgáltatást a www.ladiesandgentlemen.hu

Részletesebben

Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell

Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell e-tanulmány Összeállította: Szeged, 2010. június 10. BEVEZETŐ Volt egyszer anno egy I. Szegedi Direktmarketing Szakmai Fórum, 2008 őszén. Ez a kis e-tanulmány

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ 2015. május 27. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 4 HOGYAN HASZNÁLJUK A KÖNYVET?... 4 1. MIT NYÚJT ÖNNEK A BUDAPEST INTERNETBANK...

Részletesebben

Pénzgyártó Sor. Kivitelezés. Így készül a pénzgyártó sorod! ver. 1.1

Pénzgyártó Sor. Kivitelezés. Így készül a pénzgyártó sorod! ver. 1.1 Pénzgyártó Sor Kivitelezés ver. 1.1 Pénzt akarsz keresni az interneten Az interneten kétféleképpen kereshetsz pénzt: 1. Kiszolgálod azokat, akik az interneten saját terméküket, szolgáltatásukat akarják

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY SZÖVEGES KERESŐHIRDETÉSEK HATÉKONY HASZNÁLATA A GOOGLE ADWORDS RENDSZERÉBEN

Részletesebben

Sikeres. Rendezvény Titka. 17 hasznos tipp rendezvényszervezéshez

Sikeres. Rendezvény Titka. 17 hasznos tipp rendezvényszervezéshez Sikeres Rendezvény Titka 17 hasznos tipp rendezvényszervezéshez ingyenes E-book a rendezvenyhelyszinek.hu-tól 2008, Tóth Gábor www.rendezvenyhelyszinek.hu Jogi nyilatkozat Bár minden erőfeszítést megtettünk,

Részletesebben

Bevezetés az adatbázis használatába

Bevezetés az adatbázis használatába Base Útmutató Bevezetés az adatbázis használatába Base alapfunkcióinak bemutatása OpenOffice.org Szerzői jog E dokumentum szerzői joga a Szerzőké Copyright 2006-2009. Szabadon terjesztheti és/vagy módosíthatja

Részletesebben

Nagy Gusztáv Web programozás alapismeretek

Nagy Gusztáv Web programozás alapismeretek Nagy Gusztáv Web programozás alapismeretek Nagy Gusztáv Web programozás alapismeretek Ad Librum Kiadó Budapest, 2011 A műnek erre a változatára a Nevezd meg!-ne add el!-ne változtasd! licenc feltételei1

Részletesebben

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Írta: Pálinkás Róbert Marketingzseni.hu 2 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Mivel sokan kérdezték már tőlem, hogy honnan lehetne ötleteket meríteni új ügyfelek

Részletesebben

A turisztikai szolgáltatások online megjelenítésének eszközei

A turisztikai szolgáltatások online megjelenítésének eszközei Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A turisztikai szolgáltatások online megjelenítésének eszközei Belső konzulens neve, beosztása:

Részletesebben

HATÉKONY VÁLLALATIRÁNYÍTÁS? CRM!

HATÉKONY VÁLLALATIRÁNYÍTÁS? CRM! HATÉKONY VÁLLALATIRÁNYÍTÁS? CRM! 2 BEVEZETŐ Van néhány dolog, amihez Magyarországon mindenki ért. Ilyen elsősorban a foci, aztán az autók. Vállalatvezetők körében ezekhez az utóbbi időben csatlakozni látszik

Részletesebben

Online mérés-értékelés

Online mérés-értékelés Lengyelné Molnár Tünde Online mérés-értékelés Eger, 2013. Készült az Eszterházy Károly Főiskolán a TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1 támogatásával. Tartalom 1. Bevezetés. A papíralapú kérdőívtesztektől az online kérdőívekig

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul. Verziószám: 3.03. Felhasználói segédlet

HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul. Verziószám: 3.03. Felhasználói segédlet NRG-COM Kft. 1192 Budapest Bercsényi u. 61. HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul Verziószám: 3.03 Felhasználói segédlet 2012 Tartalomjegyzék Általános információk (GYIK - gyakran

Részletesebben