FGF. Újdonságok a +GF+ kínálatában víziközművek vonatkozásában

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FGF. Újdonságok a +GF+ kínálatában víziközművek vonatkozásában"

Átírás

1 Újdonságok a +GF+ kínálatában víziközművek vonatkozásában Az ÖKO-AQUA 2004 I. Nemzetközi Víziközmű Konferencia és Szakkiállítás óta számos alkalommal éltünk a lehetőséggel, hogy beszámoljunk a Vízmű Panorámában a hegesztett homogén polietilén anyagú ivóvíz és szennyvíz nyomóvezetékek előnyeiről, kötéstechnológiai lehetőségeiről, a tompa és elektrofúziós hegesztések kivitelezésének sajátosságairól, üzemeltetési tapasztalatokról, fejlesztési irányokról, trendekről, újdonságokról, így a nagy átmérőjű PE csövek hegesztett kötéseinek kivitelezésekor adódó kihívásokról. Most összefoglalva szeretnénk bemutatni, hogy milyen termék-újdonságokkal állt elő a svájci GEORG FISCHER cég a 2006-os évben a homogén alapanyagú polietilén csőhálózatokat szem előtt tartva. Bevezetés Mint ismeretes, a világon a legrégebben lefektetett Polietilén nyomóvezetékek napjainkban haladták meg az 50 év életkort. A csőgyártás céljára szolgáló HD-PE alapanyag ipari mértékű előállítása (az első gyártási év 1954 óta) folyamatosan növekszik. A víz és gázellátás területén a PE nyomócsövek alkalmazásának mértéke az utóbbi években jelentősen megnövekedett, az acél, a PVC és az azbeszt-cement csövekkel szemben, nemcsak a házi bekötések, a kis átmérőjű vezetékeknél, hanem a d315mm d1400mm mérettartományban is, mely jellemzően már nem az elosztó, hanem a szállítóvezetékek mérettartománya. Ennek következménye képen a vízipar egyre nagyobb átmérőjű PE csöveket és idomokat követel meg, viszonylag nagy nyomásfokozat és fokozott üzembiztonság mellett. A nagy átmérőket elsősorban a szállítóvezetékek, másodsorban a nagyvárosi elosztó vezetékek igénylik ben a PE 100 anyagminőség megjelenésével, melyet a Solvay cég állított elő először a c=1.25 minimális biztonsági tényezővel és 20 C, 50 év élettartammal számolva, a PE 80 alapanyagú csövekhez képest 60%-os nyomásnövekedés vált lehetővé ivóvíz hálózatok területén.

2 Míg a korai időszakban ipari környezetben alkalmazott PE csővezetékrendszereket 10 évre, a lakossági ivóvízellátás területén alkalmazott vezetékeket 50 évre tervezték, a mai korszerű PE tervezési irányelvek akár 100 év élettartammal is számolnak, olyan módon, hogy tervezéskor nem a PE anyag teljes megengedett szilárdságát veszik a méretezés alapjául. A méretezés alapja tehát, hogy a csőben üzemszerű állapotban ébredő feszültség biztosan a megengedett feszültség alatt van. (Például, ha egy PE100 SDR11 falvastagságú ivóvíz csövet 20C on 16 bar max. üzemi nyomás helyett csak 15.7 bar nyomáson üzemeltetünk, akkor a méretezett élettartam 50 évről 100 évre változik.) Manapság a piacon beszerezhető HD-PE csövek PE 80 vagy PE 100 alapanyagúak. A gyártási adatok az utóbbi anyagtípus domináns felhasználását mutatják, hiszen PE 100-ból a vékony falú SDR17 rendszer kevesebb PE alapanyag felhasználása mellett is képes a leggyakrabban elegendő 10 bar üzemi nyomású hálózat megvalósítására, amellett, hogy a PE100 gyorsrepedés terjedési hajlama sokkal kedvezőbb. A PE100 anyag alkalmazásának tehát mind műszaki, mind gazdasági előnyei vannak. A GEORG FISCHER konszern, Piping Systems üzletága mely a világon az egyik meghatározó idomgyártó a piac követelményeit szem előtt tartva kétféle (SDR 11 és SDR 17) kivitelben gyártja PE 100 anyagú elektrofitting és hosszúszárú idomait. Idomrendszerének korábbi d20 mm - d500 mm mérettartománya kibővült a d560 mm és d630 mm méretekkel is. A teljes mérettartományban a már meglévő idomtípusokon is fejlesztéseket hajtottak végre, így a nagyméretű leágazó nyeregidomok méretválasztéka, a 30, 45, 60, 90 fokos ívidomok, egál és szűkített T-idomok mérettartománya is kibővült. A nagy méretű idomokat nem minden esetben fröccsöntött kivitelben készítik, vannak olyan speciális idomok, melyeket tompa hegesztéssel szegmentálnak a megfelelő méretre.

3 Emellett számos újdonság is belekerült a +GF+ idomrendszerbe: 1. A d560 mm és a d630 mm méretű bifiláris elektrofittingek és a kivitelezésükhöz szükséges hántolószerszám, valamint aktív pneumatikus nyomópárna szett, mely alkalmazható az ovális cső körkörösítésére, valamint garantálja a PE hegesztéshez szükséges hegesztési nyomásnak a környezeti hatásoktól független biztonságos létrehozását. Az újonnan kidolgozott és szabadalmaztatott kötéstechnológiával a +GF+ célirányosan és teljes körűen feltérképezte a nagyméretű elektrofúziós karmantyúk viselkedését, kivitelezésének körülményeit nagyméretű PE csövek kötéseinél. A d560 mm és d630 mm méretű ELGEF Plus elektrofúziós karmantyúk beépítése kizárólag a nyomópárna szett alkalmazásával lehetséges. A nyomópárnák kettős felhasználási módja révén mind körkörösítésre, mind hegesztés alatti nyomás létrehozására alkalmazhatók, és ezzel mindig biztosított, hogy a kivitelezés helyszínén az ovális csövek kezelésére való valamennyi szükséges szerszám rendelkezésre áll. A teljes csomaghoz még hozzátartozik a mérettartománynak megfelelő RTC 710 rotációs hántolószerszám is amellyel a cső felületén képződő oxidréteg reprodukálható módon, gyorsan és egyenletesen választható le a hegesztési varrat előkészítésekor.

4 2. Tűzcsapcsatlakozások idomai: gerincvezetékről való leágazás nagymérető leágazó nyeregidommal, tűzcsaphoz való felállás 90 fokos talpas elektrofitting könyökidommal, csatlakozás a tűzcsaphoz hegtoldattal és lazakarimás kötéssel. A leágazó nyeregidomok gerinc mérete is növekedett, ma már akár d630 mm-es csővezetékről is készíthető d90/100/125 mm méretű hegesztett leágazás, akár a tűzcsapig. A gyakorlatban valószínűleg a tűzcsapok cseréjét is biztosító lazakarimás csatlakozási mód lesz műszakilag előnyösebb. 3. POM anyagú házi főelzárók menetes és hegeszthető PE100 SDR11 toldattal d32mm és d63 mm méretben.

5 Összefoglalás A hegesztés, mint lehetséges csőkötési mód polietilén rendszerek esetén maximálisan eleget tesz egy mai korszerű hálózattal szemben támasztott követelményeknek. Az ELGEF Plus elektrofúziós idomokkal valamennyi felmerülő leágazás mód egyszerűen, gyorsan, kevés de oda való - elem felhasználásával, viszonylag költség-hatékonyan, alacsony emberi ráfordítás mellett kialakítható. Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy a tervezők, a hálózatüzemeltetők, a kivitelezők egyszóval a vízipar kezd ráébredni a hegesztett PE kötés-technológia adta lehetőségekre. A polietilén előnyös tulajdonságai miatt, a megfelelően elkészített hegesztett kötések hosszú évekig biztosítják a szivárgásmentes anyaggal záró kapcsolatot. Nem kell ugyanis számolni a gumitömítések keményedésével, a fém alkatrészek korróziójával, mivel a kötés nem rugalmas deformációból ébredő erővel, hanem anyaggal zárt. A polietilén hegesztés-technológiákkal kapcsolatban, így az elektrofúziós technológia alkalmazásával kapcsolatban is egy igen jelentős pontra hívjuk fel az ipar figyelmet: nevezetesen, annak fontossága, hogy a hálózatépítő szakemberek megfelelően elsajátítsák a technológiához kapcsolódó elméleti alapokat, ismerjék a gépeket, a termékmegoldásokat, rendelkezzenek a megfelelő szerszámokkal, és gyakorlatban is elsajátítsák az elektrofúziós hegesztés alapvető lépéseit. Ezek röviden és tömören a következők: cső körkörös hántolása, felület alkoholos tisztítása, idomok szerelése, rögzítés alkalmazása a feszültségmentes állapot létrehozása végett, hegesztés, és hűlési idő kivárása. Ezen lépések, előírások betartása alapvető feltételei egy biztos kötésnek.

6 A GEORG FISCHER konszernről, és az FGF Kereskedelmi és Képviseleti Bt. tevékenységéről, amely a GF konszern Piping Systems üzletágát képviseli Magyarországon A több mint 200 éves múlttal rendelkező GEORG FISCHER konszern a évben 3,7 millio CHF árbevételt realizált három konszern szintű üzletágával, a GF Automotive (48%), a GF Machine Tools (29%) és a GF Piping Systems (23%) üzletágakkal. A Piping Systems üzletág bár forgalmát tekintve legkisebb, látványos növekedésen ment keresztül, így az utóbbi években a műanyag és fém anyagú idomok gyártásával, a konszern egyik legdinamikusabban fejődő üzletágává vált. A GF Piping Systems üzletág Közműrendszerek (víz- és földgázelosztó hálózatok), Ipari csőrendszerek (vegyipari, élelmiszeripari, gyógyszeripari, vízkezelés technológiai csőrendszerek), és Épületgépészeti csőrendszerek szegmensekben zömében műanyag alapanyagból kínál műszaki megoldásokat, különböző folyadékok és gázok szállításra, adagolására használatos csővezetékek kötéstechnológiájára, automata és kézi elzáró és szabályzó szerelvényeire, a csőhálózat méréstechnikai és analitikai eszközeire. A költséghatékony gyártástechnológiák alkalmazása révén, a GF Piping Systems a víz és gázelosztó hálózatok idomainak egyik meghatározó gyártójává vált, amely hatalmas fejlesztéseket hajtott végre a és évek folyamán subingeni és schaffhauseni gyárában, hogy mennyiségileg is ki tudja elégíteni a világpiac növekvő PE idomigényét.

7 Az FGF Kereskedelmi és Képviseleti Bt óta a +GF+ Piping Systems Közműrendszerek, Ipari csőrendszerek, Csőszerelés-technika, és DEKA csőrendszerek üzletágainak műszaki kereskedelmi képviselete Magyarországon. Jelenleg 12 fővel azon dolgozunk, hogy az általunk képviselt termékeket, technológiákat az európai és az ismert nemzetközi előírásoknak, szabványoknak megfelelően a legmagasabb fokú műszaki szinten képviseljük. Oktatási tevékenységünk során évente több száz kivitelezést végző szakembert képzünk ki az elektrofúziós polietilén hegesztések szakszerű végrehajtásáról az FGF irodaházban kialakított oktatóhelységben. Amennyiben kihelyezett tanfolyamra van igény úgy bemutató autónkkal az ország bármely pontjára el tudunk jutni. Kereskedelmi tevékenységünk során egyik fő célunk, hogy partnereinket lehetőleg raktárról szolgáljuk ki, illetve amennyiben ez adott esetben nem megoldható, megrendeléstől számítva a lehető leggyorsabban teljesítsük a szállítást. Heti 2-3 alkalommal folyamatosan feltöltött és karbantartott raktárkészlettel igyekszünk eleget tenni partnereik igényinek. Központi raktárunk erejéig hétköznap 24 órán belül az ország teljes területére képesek vagyunk szállítani.

8 Az FGF Kereskedelmi és Képviseleti Bt. üzletágai: Közműrendszerek üzletágunk által a d20 mm és d630 mm közötti mérettartományban az ivóvíz-, gáz-, és nyomott szennyvízhálózatok PE100 anyagú hosszúszárú és zárt fűtőszálas ELGEF Plus elektrofúziós idomait (könyökök, T-idomok, nyomás alatti megfúróidomok, nagyméretű elágazóidomok, javító-idomok, acél és réz átmenetek) forgalmazzuk, melyek valamennyi modern csőszerelés-technológiával (elektrofúziós vagy tompa és tokos hegesztési eljárásokkal) köthetők. Ipari csőrendszerek üzletágunk ipari, technológiai vezetékekhez kínál idomokat, kézi és automatikus működtetésű szerelvényeket átfolyás-mérőket és analitikai eszközöket, ragasztható (PVC-U, PVC-C, ABS) és hegeszthető (PP-H, PE, PVDF) műanyagokból. Rozsdamentes acélból készült összekötő és javító idomok egészítik ki műanyag idompalettánkat. Termékeink a vízipar számos területén megtalálhatók: vízkezelő rendszerekben, uszodatechnikában, illetve egyéb területeken, mint pl. vegyi, és élelmiszeripari folyamatokban, hűtéstechnikában, csakúgy, mint a gyógyszeriparban, kozmetikai, klíma és légtechnika iparágakban. DEKA csőrendszerek Az Ipari csőrendszerek üzletág kiegészítéseként biztosítja, hogy a hatféle műanyag alapanyagból az idomok minőségének megfelelő csőből épüljenek ipari csőhálózatok ragasztható és hegeszthető kivitelben.

9 Fém és műanyag csőszerelés- és darabolástechnika, műanyag hegesztéstechnika Fémcsövek darabolásához, hegesztés előkészítéséhez, varratkialakításhoz használatos gépek, kéziszerszámok, rögzítő eszközök, mm átmérőtartományban. Műanyaghegesztő gépek 12mm mm átmérő-tartományban: csövek manuális illetve automatizált változatban történő, tokos, tompa, elektrofúziós, infravörös, és WNF (dudormentes) hegesztéséhez ban is számítunk látogatására az Öko-Aqua kiállításon!

Közműrendszerek TERMÉK KATALÓGUS február 15-től

Közműrendszerek TERMÉK KATALÓGUS február 15-től Közműrendszerek TERMÉK KATALÓGUS 2010. február 15-től. FGF Kereskedelmi és Képviseleti Bt. H-1145 Budapest, Korong u. 32. Tel.:+36-1/363-6559, -384-3113 Fax: +36-1/467-7006, -467-7007 E-mail: info@fgf.hu

Részletesebben

Közműrendszerek TERMÉK KATALÓGUS február 15-től

Közműrendszerek TERMÉK KATALÓGUS február 15-től Közműrendszerek TERMÉK KATALÓGUS 2010. február 15-től. GEORG FISCHER ELGEF Plus elektrofúziós és hosszított idomok PE100 anyagból GF Kódszám ELGEF Plus karmantyú (PE100, SDR11) 753 911 606 ELGEF PLUS karmantyú

Részletesebben

Öko-Aqua 2004. I. Nemzetközi Vízi Közmű Kiállításon és VII. Vízi Közmű Konferencián (Debrecen, 2004. június 9-11.)

Öko-Aqua 2004. I. Nemzetközi Vízi Közmű Kiállításon és VII. Vízi Közmű Konferencián (Debrecen, 2004. június 9-11.) Az FGF Bt. Műszaki Témájú előadása Vízellátás / Hálózat szekcióban, az Öko-Aqua 2004. I. Nemzetközi Vízi Közmű Kiállításon és VII. Vízi Közmű Konferencián (Debrecen, 2004. június 9-11.) Modern Közmű Technológiák

Részletesebben

3. Wavin PE és KM PVC nyomócső termékválaszték

3. Wavin PE és KM PVC nyomócső termékválaszték 3. Wavin PE és KM PVC nyomócső termékválaszték 3.1. PE nyomócső A Wavin PE nyomócső kínálat a csövek és idomok széles választékából áll: PE 80 és PE 100 alapanyagból készült csövek széles átmérőtartományban,

Részletesebben

Elektrofúzós karmanytúk újragondolva. A gyors és biztonságos csatlakozáshoz

Elektrofúzós karmanytúk újragondolva. A gyors és biztonságos csatlakozáshoz PE Elektrofúziós karmantyúk d355-d800 mm SDR11/17 Elektrofúzós karmanytúk újragondolva A gyors és biztonságos csatlakozáshoz 1 Monthly Report - Nr. Tartalomjegyzék 03 04 05 06 10 11 14 16 19 22 24 Áttekintés

Részletesebben

Karimás csőidomok. Nr Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Üzemi nyomás max. PN 16

Karimás csőidomok. Nr Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Üzemi nyomás max. PN 16 Nr. 8500 Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Karima méretezés: EN 1092-2 (DIN 28605) szerint Alapkivitel megfúrása DIN 2501 szerint PN 10 Karimás csőidomok L DN 50 65 80 100 125 150 *200 *250 *300

Részletesebben

MAXI 3 3 oldalon feszített mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz 48-102 16 5 88-282 16 4 270-460 10 3

MAXI 3 3 oldalon feszített mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz 48-102 16 5 88-282 16 4 270-460 10 3 katalógus UNIFIX MAXI palástjavító Felhasználási terület: Csővezetékeken keletkezett lyukak, repedések és porózusos csőszakaszok tömítésére alkalmazható, a Maxi típusok ezen kívül csövek összekötésére

Részletesebben

Az okos kötés. Gömbgrafitos öntvény idomok PVC/PE víznyomócsövekhez, DN 63-tól DN 225-ig. PN 10/16

Az okos kötés. Gömbgrafitos öntvény idomok PVC/PE víznyomócsövekhez, DN 63-tól DN 225-ig. PN 10/16 Az okos kötés Gömbgrafitos öntvény idomok PVC/PE víznyomócsövekhez, DN 63-tól DN 225-ig. PN 10/16 Egyszerû. Biztonságos. Innovatív. A gömbgrafitos öntvény gyártása, és feldolgozása során szerzett, több

Részletesebben

Műanyag csővezetékek összehasonlítása

Műanyag csővezetékek összehasonlítása Műanyag-Csőgyártók Szövetsége Műanyag csővezetékek összehasonlítása 2018. január 25. Szepesi Vince Pipelife Tartalom A szerelőipari feladatok, A rendelkezésre álló anyagok, Az alkalmazások, UV és vegyi

Részletesebben

Légcsatornák és idomok

Légcsatornák és idomok A szellőzési rendszerek terveiben szereplő légcsatornák kör vagy négyszög keresztmetszetűek lehetnek. Anyagukat a tervező határozza meg, amely általában horganyzott acél, alumínium vagy rozsdamentes acél

Részletesebben

KÖZMŰ CSŐHÁLÓZATOK SZERELÉSE

KÖZMŰ CSŐHÁLÓZATOK SZERELÉSE 6212-11 KÖZMŰ CSŐHÁLÓZATOK SZERELÉSE Jegyzet a következő szakképesítések tananyaga: 31 582 21 0010 31 03 Víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő 54 582 06 0010 54 01 Épületgépész technikus A jegyzet a

Részletesebben

Műanyag csövek szerepe a víziközmű szolgáltatásban

Műanyag csövek szerepe a víziközmű szolgáltatásban Műanyag csövek szerepe a víziközmű szolgáltatásban Műanyagcső konferencia Budapest 2017. Radács Attila MaVíz Műszaki Bizottság Magyar Víziközmű Szövetség 41 víziközmű szolgáltató az országban Ivóvízellátás

Részletesebben

GPS Koordináták: 47 9 58.53 ; 18 25 29.29

GPS Koordináták: 47 9 58.53 ; 18 25 29.29 GPS Koordináták: 47 9 5.53 ; 1 25 29.29 kereskedelmi és technológiai képviselő MOLNÁR JÓZSEF WAGA GREINER VAG +GF+ PE GEKAVE IDRO GAS UNIFITT VIPAK EFFE-EFFE EGYÉB 7 29 54 73 103 109 113 121 125 129

Részletesebben

ÁRLISTA Érvényes: 2015.10.14-től

ÁRLISTA Érvényes: 2015.10.14-től Polietilén nyomócső idomok hosszú élettartamra tervezett közműhálózatok korszerű létesítéséhez. Egyedi forma, tiszta és átfogó kép magas szintű szakmai döntések meghozatalához Technológiaválasztást segítő

Részletesebben

Karimás csőidomok. Karimás csőidomok. Nr Kétkarimás 45 o -os ív FFK-idom

Karimás csőidomok. Karimás csőidomok. Nr Kétkarimás 45 o -os ív FFK-idom Nr. 8500 Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) 28605) szerint Nr. 8530 Karimás talpas könyök N-idom EN 545 (DIN 28638) L 50 65 80 100 *200 *250 *300 100 4,50 5,00 7,50 7,00 7,50 8,70 200 7,50 9,50

Részletesebben

Primus Line technológia

Primus Line technológia Primus Line technológia Alkalmazási terület A Primus Line technológia új eljárás a nyomás alatti közművezetékek kitakarás nélküli felújításához. Előnyösen alkalmazható minden nyomás alatti vezeték-rekonstrukciónál

Részletesebben

cosmo PEX GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.

cosmo PEX GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT. cosmo PEX Csővezetékek JELLEMZŐK KBN tekercs/raklap Cosmo PEX Al betétes ötrétegű csővezeték 0.2 mm Al réteggel, tekercsben 16x2 mm 200m CPXCS16 200/2600 20x2 mm 100m CPXCS20 100/1500 26x2 mm 50m CPXCS26

Részletesebben

Mûanyag szorítógyûrûs csatlakozók

Mûanyag szorítógyûrûs csatlakozók Teljes termékskála Szorítógyûrûs és megfúró nyeregidomok: A Gebo Plast mûanyag szorítógyûrûs és megfúró nyeregidomok 16-110 mm-es méretben az alábbi kivitelben kaphatók: Belsô- és külsômenetes csatlakozással

Részletesebben

PVC cső és idom d 16-315 mm. AURO Budapest Kft. Index. Termékbemutató AURO

PVC cső és idom d 16-315 mm. AURO Budapest Kft. Index. Termékbemutató AURO HU Telephelyeink Ausztria: AURO Austria GmbH Lichtblaustraße 21 A-1220 Wien Tel.: +43/1/2565555 Fax: +43/1/256555555 E-Mail: wien@auro.cc Web: www.auro.cc Csehország: AURO spol. s r.o. Technická 2 CZ-664

Részletesebben

Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2/3/4 csavarzatokhoz

Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2/3/4 csavarzatokhoz Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2//4 csavarzatokhoz Termék Csom. egység Termékszám Megjegyzés Ofix s csavarzatok belső menetes szerelvényekhez Ofix CEP s nyomócsavarzat, réz csővezetékek

Részletesebben

nyeregidom rendszer a Farkas Zoltán, FGF Bt. Gerinc méret: d315mm - d2000mm GF Piping Systems Leágazás méret: d160mm to d500mm

nyeregidom rendszer a Farkas Zoltán, FGF Bt. Gerinc méret: d315mm - d2000mm GF Piping Systems Leágazás méret: d160mm to d500mm Nagyátmérőjű PE leágazó nyeregidom rendszer a GEORG FISCHER től Farkas Zoltán, FGF Bt. Gerinc méret: d315mm - d2000mm GF Piping Systems Leágazás méret: d160mm to d500mm Wettbewerbsinformationen, 10. d630/225

Részletesebben

2 menet nélküli, húzásbiztos csőkötés a házifőelzárók csatlakozásához, megfúróbilincsekhez, tolózárakhoz, szelepekhez és fittingekhez

2 menet nélküli, húzásbiztos csőkötés a házifőelzárók csatlakozásához, megfúróbilincsekhez, tolózárakhoz, szelepekhez és fittingekhez ZK csatlakozás össze- illetve szétszerelése ZK z összeszerelés menete: awle ZK - rendszere 1 2 menet nélküli, húzásbiztos csőkötés a házifőelzárók csatlakozásához, megfúróbilincsekhez, tolózárakhoz, szelepekhez

Részletesebben

Termékismertető. Wavin KM PVC VÍZNYOMÓCSŐ RENDSZER. Solutions for Essentials

Termékismertető. Wavin KM PVC VÍZNYOMÓCSŐ RENDSZER. Solutions for Essentials Wavin KM PVC VÍZNYOMÓCSŐ RENSZER Solutions for Essentials Előnyös tulajdonságok Víznyomócsövek Nyomócsőívek KM PVC víznyomócső Termékleírás A Wavin KM PVC nyomócsövek és idomok 63 külső átmérőtől 315 külsõ

Részletesebben

Csőívek, csőkészítmények és acélidomok gyártása Speciális csőhajlítások, maximális precizitással.

Csőívek, csőkészítmények és acélidomok gyártása Speciális csőhajlítások, maximális precizitással. Csőívek, csőkészítmények és acélidomok gyártása Speciális csőhajlítások, maximális precizitással. Gyártott termékek köre: szénacél, kazán, rozsdamentes, saválló és ausztenites anyagból: - Ipari csőszerelvények,

Részletesebben

A Hawle ZAK - rendszere

A Hawle ZAK - rendszere A Hawle - rendszere menet nélküli, húzásbiztos csőkötés a házifőelzárók csatlakozásához, megfúróbilincsekhez, tolózárakhoz, szelepekhez és fittingekhez PN 16-ig 258 Minden ábra, műszaki adat tájékoztató

Részletesebben

21 ÉV A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ ÁGAZATBAN

21 ÉV A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ ÁGAZATBAN 21 ÉV A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ ÁGAZATBAN Interex-WAGA Kft. Alapítva 1994-ben, Székesfehérváron Svájci, holland, német, cseh és olasz víz-, szennyvíz- és gázipari gyártmányok forgalmazása VIPAK gyűrű forgalmazása

Részletesebben

HEGESZTÉSI SZAKISMERET

HEGESZTÉSI SZAKISMERET HEGESZTÉSI SZAKISMERET 1.) Melyek azok a főbb hegesztési eljárások, melyek alkalmasak műanyagok (polimerek) kötésére? 2.) Mely tulajdonságok teszik lehetővé a műanyagok hegesztését? 3.) Ismertesse a műanyagok

Részletesebben

Általános jellemzők. Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban. Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L

Általános jellemzők. Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban. Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L Általános jellemzők Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban Méret tartomány: Szélesség: 135 mm vagy 200 mm Zár: 1 vagy 2 zár új szereléshez

Részletesebben

Uponor PE-Xa csőrendszer

Uponor PE-Xa csőrendszer Uponor PE-Xa csőrendszer Gyors szerelés a Quick & Easy technológiának köszönhetően Egyedülálló memóriaeffektus Alacsony nyomásveszteség, magas hatékonyság Könnyű és biztonságos szerelés Ellenáll a betonkorróziónak

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 09 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

PS tűzgátló mandzsetta egy külső, horganyzott vagy rozsdamentes acél fémházból, valamint rugalmas PS-25 tűzvédelmi szalagból áll.

PS tűzgátló mandzsetta egy külső, horganyzott vagy rozsdamentes acél fémházból, valamint rugalmas PS-25 tűzvédelmi szalagból áll. Leírás PS tűzgátló mandzsetta egy külső, horganyzott vagy rozsdamentes acél fémházból, valamint rugalmas PS-25 tűzvédelmi szalagból áll. A PS-25 tűzvédelmi szalag speciális grafittal és adalékokkal készül,

Részletesebben

HEGESZTÉSI SZAKISMERET

HEGESZTÉSI SZAKISMERET HEGESZTÉSI SZAKISMERET 1.) Ismertesse az SI mértékrendszer szerinti nyomás, hőmérséklet, mechanikai feszültség stb. mértékegységeket! 2.) Melyek azok a fizikai, kémiai, mechanikai tulajdonságok, amelyek

Részletesebben

Huszár Tibor: Gázszerelés rézcsôvel Lektorálta: Sáfár Gyula Hungarian Copper Promotion Centre, átdolgozott kiadás 2001

Huszár Tibor: Gázszerelés rézcsôvel Lektorálta: Sáfár Gyula Hungarian Copper Promotion Centre, átdolgozott kiadás 2001 Huszár Tibor: Gázszerelés rézcsôvel Lektorálta: Sáfár Gyula Hungarian Copper Promotion Centre, átdolgozott kiadás 2001 A kiadvány megjelenését az International Copper Association támogatta 3 4 A nemzetközi

Részletesebben

Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig.

Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig. Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig. Könnyű, egyszerű és költséghatékony beépítés Korrózióálló Hosszú élettartam Egyedi kialakítás is lehetséges Erős és szivárgásmentes. Polymerbeton

Részletesebben

Műanyag elzáró szerelvények a GF kínálatában

Műanyag elzáró szerelvények a GF kínálatában Műanyag elzáró szerelvények a GF kínálatában Rozsnyay Kálmán FGF Bt, Georg Fischer képviselet Az elmúlt évek bizonyították a polietilén létjogosultságát a vízközmű hálózatok építésében. Olyan előnyök vezettek

Részletesebben

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése: Duguláselhárító

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése: Duguláselhárító 09-0 Duguláselhárítási cső- és berendezés szerelési feladatok A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/200 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 09 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

FŐVÁROSI VÍZMŰVEK ZRT. HÁLÓZATÁBA ÉPÍTHETŐ TERMÉKEK LISTÁJA - ÉRVÉNYES 2013.12.01-TŐL VISSZAVONÁSIG

FŐVÁROSI VÍZMŰVEK ZRT. HÁLÓZATÁBA ÉPÍTHETŐ TERMÉKEK LISTÁJA - ÉRVÉNYES 2013.12.01-TŐL VISSZAVONÁSIG Sorszám Csőhálózati anyagcsoport Csőhálózati anyag FŐVÁROSI VÍZMŰVEK ZRT. HÁLÓZATÁBA ÉPÍTHETŐ TERMÉKEK LISTÁJA - ÉRVÉNYES 2013.12.01-TŐL VISSZAVONÁSIG Gyártmánymegnevezés Saját (konszignációs) raktár és

Részletesebben

pvc idomok, tartozékok

pvc idomok, tartozékok P V C I D O M O K, T a r t o z é k o k 438 PVC PN-16 ragasztható idomok 440 PVC nyomócsövek 441 PVC ragasztók és zsírtalanítók (lemosó) 442 3/4 kollektorkaros rendszer 442 1 kollektorkaros rendszer 443

Részletesebben

Közműves beruházások és rekonstrukciók műszaki előkészítése

Közműves beruházások és rekonstrukciók műszaki előkészítése Közműves beruházások és rekonstrukciók műszaki előkészítése amikor az üzemeltető, a tervező és a műszaki megoldás szolgáltatója együtt gondolkodik Béres Richárd Témáink Műszaki előkészítés támogatása Ivóvíz

Részletesebben

Ø mm. KAN-therm RENDSZER. Press LBP. Innovatív és egyedi - egy rendszer, hat funkció A SIKER TECHNOLÓGIÁJA ISO 9001

Ø mm. KAN-therm RENDSZER. Press LBP. Innovatív és egyedi - egy rendszer, hat funkció A SIKER TECHNOLÓGIÁJA ISO 9001 Ø 14 63 mm KAN-therm RENDSZER Press LBP Innovatív és egyedi - egy rendszer, hat funkció A SIKER TECHNOLÓGIÁJA ISO 9001 Tartalomjegyzék KAN-therm Press / Press LBP rendszer - termékcsalád...3 Menetes csatlakozások...17

Részletesebben

A távfűtés és távhűtés hatékony elosztása. LOGSTOR előszigetelt csőrendszer

A távfűtés és távhűtés hatékony elosztása. LOGSTOR előszigetelt csőrendszer A távfűtés és távhűtés hatékony elosztása LOGSTOR előszigetelt csőrendszer LOGSTOR előszigetelt csőrendszer A LOGSTOR 50 év tapasztalattal rendelkezik a hideg és melegvíz szállítására szolgáló előszigetelt

Részletesebben

D-T KÖZMŰ KFT ÁRJEGYZÉK. Elérhetőség: Telephely: Budapest, X. Pesti határút 1. Levelezési cím: Budapest, 1162 Béla utca 184.

D-T KÖZMŰ KFT ÁRJEGYZÉK. Elérhetőség: Telephely: Budapest, X. Pesti határút 1. Levelezési cím: Budapest, 1162 Béla utca 184. D-T KÖZMŰ KFT ÁRJEGYZÉK Elérhetőség: Telephely: Budapest, X. Pesti határút 1. Levelezési cím: Budapest, 1162 Béla utca 184. web: www.dtkozmu.hu e-mail: dtkozmu@dtkozmu.hu Fax: 06-1-261-61-83 Takács Károly:

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK VÍZNYOMÓVEZETÉK HÁLÓZATOK ÉPÍTÉSÉNÉL

KÖVETELMÉNYEK VÍZNYOMÓVEZETÉK HÁLÓZATOK ÉPÍTÉSÉNÉL KÖVETELMÉNYEK VÍZNYOMÓVEZETÉK HÁLÓZATOK ÉPÍTÉSÉNÉL Sopron, 2015. augusztus 2 TARTALOM 1. CSŐVEZETÉKEK 1.1. Csővezetékek anyagai 1.2. Alkalmazott csőkötések új vezetékeknél 1.3. Csatlakozások a meglévő

Részletesebben

HEGESZTÉSI SZAKISMERET

HEGESZTÉSI SZAKISMERET HEGESZTÉSI SZAKISMERET 1.) Ismertesse az SI mértékrendszer szerinti nyomás, hőmérséklet, mechanikai feszültség stb. mértékegységeket! 2.) Ismertesse a műanyagok csoportosítását, főbb típusait és azok jellemzőit!

Részletesebben

1.10 VL. Négyszög légcsatorna. Légcsatorna rendszerek. Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû

1.10 VL. Négyszög légcsatorna. Légcsatorna rendszerek. Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû l é g c s a t o r n a e l e m e k a l k a l m a z á s á v a l a nyomáskülönbség, a légsebesség és a szükséges légtömörség tekintetében többféle igény

Részletesebben

A műanyaghegesztés minőségirányítása. Óbuda 2018.október 19. Dr. Cselőtei István 1

A műanyaghegesztés minőségirányítása. Óbuda 2018.október 19. Dr. Cselőtei István 1 A műanyaghegesztés minőségirányítása Óbuda 2018.október 19. Dr. Cselőtei István 1 Tartalomjegyzék A minőségirányítás Gyakorlati kérdései Műszaki összefüggései Jogi összefüggései Technikai, technológiai

Részletesebben

Csőköteges hőcserélők korrózióálló / saválló acélból Típus: EHC6; EHC13; EHC20; EHC26 Általános ismertető

Csőköteges hőcserélők korrózióálló / saválló acélból Típus: EHC6; EHC13; EHC20; EHC26 Általános ismertető Csőköteges hőcserélők korrózióálló / saválló acélból Típus: EHC6; EHC13; EHC20; EHC26 Általános ismertető A felhasználói igényekhez igazodva 2017-től jelentősen kibővítettük méret és teljesítményválasztékunkat!

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 0095-06/2 Szóbeli vizsgatevékenység Szóbeli vizsgatevékenység időtartam: 45 perc A 20/2007. (V. 21.)

Részletesebben

A gázelosztó hálózat üzemeltetése során alkalmazott új kiszakaszolási eljárások hogyan befolyásolták az elosztói engedélyes üzemszüneti mutatóit

A gázelosztó hálózat üzemeltetése során alkalmazott új kiszakaszolási eljárások hogyan befolyásolták az elosztói engedélyes üzemszüneti mutatóit A gázelosztó hálózat üzemeltetése során alkalmazott új kiszakaszolási eljárások hogyan befolyásolták az elosztói engedélyes üzemszüneti mutatóit (Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. szakaszolási eljárásainak

Részletesebben

Csô külsô átmérô [mm] menet

Csô külsô átmérô [mm] menet katalógus Általános tájékoztató Bevizsgálások: Műanyag idomaink DIN 8076 T3, PE csőre DIN 8074, valamint EN 12201 szabványok alapján kerültek bevizsgálásra. Minden elem, amely ivóvízzel érintkezik, megfelel

Részletesebben

Innovatív technológia a gazdaságos gázvezeték felújításhoz

Innovatív technológia a gazdaságos gázvezeték felújításhoz Innovatív technológia a gazdaságos gázvezeték felújításhoz info@bonex.hu www.bonex.hu Tekes László vállalkozási főmérnök Adatok: A Társaság 1982-ben alakult meg Alkalmazotti létszám: 100 fő 100%-ban magyar

Részletesebben

A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is!

A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is! A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is! Eltűnik a hagyományos zárt égésterű turbós készülék

Részletesebben

Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft.

Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft. Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft. Cégünk, a 2001. évben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalatként. Központi telephelyünk, üzemünk, raktárunk Balatonfűzfőn, az Ipari Park területén található.

Részletesebben

SzékelySzerszám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Cím: 1201 Budapest, Átlós utca 55. Telefon: +36 (20) 417-11-10, +36 (20) 417-11-20 E-mail:

SzékelySzerszám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Cím: 1201 Budapest, Átlós utca 55. Telefon: +36 (20) 417-11-10, +36 (20) 417-11-20 E-mail: SzékelySzerszám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Cím: 1201 Budapest, Átlós utca 55. Telefon: +36 (20) 417-11-10, +36 (20) 417-11-20 E-mail: info@szekelyszerszam.hu Honlap: www.szekelyszerszam.hu GÉPBÉRLET

Részletesebben

Csővezeték-rendszerek és csőkötéstechnika

Csővezeték-rendszerek és csőkötéstechnika Árlista 201 Csővezeték-renszerek és csőkötéstechnika Prestabo SC-Contur-ral (biztonsági kontúr) Csövek és présiomok ötvözetlen acélból. = VS-engeély (engeély neves sprinkler hálózatokhoz való alkalmazáshoz)

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉPÜLETGÉPÉSZET ISMERETEK EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉPÜLETGÉPÉSZET ISMERETEK EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK ÉPÜLETGÉPÉSZET ISMERETEK EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK 1. tétel Épületgépészeti dokumentációk. Önt egy családi ház építése során a használati melegvíz rendszer kiépítési feladatára

Részletesebben

Szerelési - beépítési termékek

Szerelési - beépítési termékek Szerelési - beépítési termékek 5 próságok okos megoldásokhoz 85 Telepítési elemek 87 Táguláskiegyenlítők - H 6, SI 10, U 88 Kereszt idomok a vízszintes hálózati szerelvényekhez 89 Visszacsapó szelepek

Részletesebben

Név :FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Pesti Úti Idősek Otthona Cím : 1173 Budapest, Pesti út 117. Kelt:

Név :FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Pesti Úti Idősek Otthona Cím : 1173 Budapest, Pesti út 117. Kelt: Név :FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Pesti Úti Idősek Otthona Cím : 1173 Budapest, Pesti út 117. Kelt: 2017.06.08. A munka leírása: C - D épület pincei alapvezetékek cseréje ( hideg- melegvíz, cirkuláció és csatorna)

Részletesebben

Magyar Öntözési Egyesület

Magyar Öntözési Egyesület Magyar Öntözési Egyesület Automata öntözőrendszer építő és karbantartó tanfolyam 1118 Budapest, Villányi út 29-43. info@moe.hu Tárgy neve: Növényi vízigény, talajféleségek,víztakarékos öntözés megvalósítása

Részletesebben

NETTÓ ÁRLISTA H-9/10-2 H-9/10-1 H-9/10-EF H-9/10-AN. Plasson elektrofitting karmantyú D PN SDR LISTAÁR. BTR PE gömbcsap PN SDR LISTAÁR

NETTÓ ÁRLISTA H-9/10-2 H-9/10-1 H-9/10-EF H-9/10-AN. Plasson elektrofitting karmantyú D PN SDR LISTAÁR. BTR PE gömbcsap PN SDR LISTAÁR 1047 Budapest, Attila u. 63. H-9/10-EF Plasson elektrofitting karmantyú D PN SDR Elektrofitting karmantyú 20 16 SDR11 980 Elektrofitting karmantyú 32 16 SDR11 1 070 Elektrofitting karmantyú 63 16 SDR11

Részletesebben

Csővezeték-technika PE-Xc/Al/ PE-Xc / vörösöntvény / PPSU

Csővezeték-technika PE-Xc/Al/ PE-Xc / vörösöntvény / PPSU Modellszám Oldal Modellszám Oldal Modellszám Oldal Modellszám Oldal Modellszám Oldal Pexfit Pro Csővezeték-technika PE-Xc/Al/ PE-Xc / vörösöntvény / PPSU 1 ZM_L4_hu_20170504_123723_5.pdf 1 08.05.2017 13:54:53

Részletesebben

/2006 HU

/2006 HU 7 77 006 9 08/006 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Logano plus GB kaszkád füstgázgyűjtő (kettős kazán) A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Tartalomjegyzék Felállítás...................................................

Részletesebben

TANÚSÍTÁS - MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN

TANÚSÍTÁS - MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN TANÚSÍTÁS - MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN A MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁS MÓDSZEREI: a/ termék típusvizsgálata a gyártó, vagy egy kijelölt szervezet által, b/ gyártónál vett minták vizsgálata- gyártó,

Részletesebben

REHAU szennyvíz-nyomócsövek. aktuális árakkal és közelebbi információkkal a REHAU értékesítési irodák szolgálnak. Szennyvíz-nyomócsövek

REHAU szennyvíz-nyomócsövek. aktuális árakkal és közelebbi információkkal a REHAU értékesítési irodák szolgálnak. Szennyvíz-nyomócsövek REHAU szennyvíz-nyomócsövek aktuális árakkal és közelebbi információkkal a REHAU értékesítési irodák szolgálnak Szennyvíz-nyomócsövek tratalomjegyzék REHAU szennyvíz-nyomócsövek oldal REHAU szennyvíz-nyomócsövek...................................................

Részletesebben

Viega Profipress. Biztonság minden formában.

Viega Profipress. Biztonság minden formában. Viega Profipress. Biztonság minden formában. Viega Profipress. Biztonság minden csatlakozásnál. Az új Profipress méretekkel most teljes körű réz rendszer áll az Ön rendelkezésére. A Profipress minden elképzelhető

Részletesebben

Csővezeték-technika acél

Csővezeték-technika acél Megapress Csővezeték-technika acél F2 HU 2/15 Árlista 2015 Műszaki változtatások joga fenntartva! Présidomrendszer ötvözetlen 1.0308 anyagszámú acélból készült présidomokkal, DIN EN 10255 (régi: DIN 2440,

Részletesebben

A m ű a n ya g f o rmá zó / T h e p l a st i c f o rme r. www.hd-rotatech.hu. Víz és csatornázási üzletág

A m ű a n ya g f o rmá zó / T h e p l a st i c f o rme r. www.hd-rotatech.hu. Víz és csatornázási üzletág A m ű a n ya g f o rmá zó / T h e p l a st i c f o rme r 2014 www.hd-rotatech.hu Víz és csatornázási üzletág A HD-ROTATECH Kft.-ről A HD-ROTATECH Kft. egy világszerte széleskörűen alkalmazott, de Magyarországon

Részletesebben

A tételsor a 15/2008. (VIII. 13.) SZMM rendeletben foglalt szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján készült. 2/32

A tételsor a 15/2008. (VIII. 13.) SZMM rendeletben foglalt szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján készült. 2/32 Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

vízvezetékszerelés RAUTITAN csatlakozó könyök vakolat alatti WC-tartályhoz D tartó hosszú vagy rövid RAUTITAN falikoronggal

vízvezetékszerelés RAUTITAN csatlakozó könyök vakolat alatti WC-tartályhoz D tartó hosszú vagy rövid RAUTITAN falikoronggal vízvezetékszerelés ALKALMAZÁSI PÉLDÁK RAUTITAN csatlakozó könyök vakolat alatti WC-tartályhoz D tartó, hosszú vagy rövid RAUTITAN falikoronggal D tartó hosszú vagy rövid RAUTITAN falikoronggal és szifon-

Részletesebben

VÁKUUMOS FELFOGATÓ RENDSZEREK

VÁKUUMOS FELFOGATÓ RENDSZEREK OS FELFOGATÓ RENDSZEREK A vákuumos munkadarab rögzítõ rendszerek ideális megoldást jelentenek olyan megmunkáló cégeknek, melyek nem mágnesezhetõ anyagokat munkálnak meg, úgy mint alumíniumot, sárgarezet,

Részletesebben

Csővezeték-rendszerek és kötéstechnika. G5 Sanpress SC-Contur-ral (biztonsági kontúr), szilikonmentes

Csővezeték-rendszerek és kötéstechnika. G5 Sanpress SC-Contur-ral (biztonsági kontúr), szilikonmentes G5 Csővezeték-rendszerek és kötéstechnika G5 Sanpress SC-Contur-ral (biztonsági kontúr), szilikonmentes Csövek rozsdamentes acélból és présidomok vörösöntvényből, a DVGW W 534 munkalapja szerint bevizsgált,

Részletesebben

Te r m é k k a t a l ó g u s

Te r m é k k a t a l ó g u s Termékkatalógus Bevezetés 3 Index 4 5 Elektrofittingek 6 26 Hegesztőgépek 27 28 Szerelési szerszámok 29 30 Technikai specifikációk 31 A PLASSON, mely már több mint 40 éve piacvezető cég a polietilén csövekhez

Részletesebben

TEXOR Műanyagipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. VÍZCSÖVEK

TEXOR Műanyagipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. VÍZCSÖVEK VÍZCSÖVEK KPE VÍZNYOMÓCSŐ (Ø20-Ø315) A KPE vízcsövek PE 80, illetve PE 100 szilárdságú lineáris PE alapanyagokból készülnek, elsősorban épületen kívüli, földbe fektetett vízhálózatok kialakítására szolgálnak.

Részletesebben

Uponor ipari padlófűtés

Uponor ipari padlófűtés Uponor ipari padlófűtés Előnyök Gyors megtérülési idő Nincs látható fűtőberendezés Ideális hőmérséklet elosztás Nincs lég- és pormozgás Nem kell átsugározni a teljes belmagasságot Nincs karbantartási költség

Részletesebben

Vízellátás, fûtéstechnika

Vízellátás, fûtéstechnika Vízellátás, fûtéstechnika Vízellátás, fûtéstechnika A nagy szabadságfok: A RAUTITAN épületgépészeti csõvezetékrendszer a kivitelezés során felmerülõ összes követelménynek eleget tesz. A rendszer univerzálisan

Részletesebben

AUTOMATA SZERELVÉNYEK. We move Elements. www.glynwed.hu

AUTOMATA SZERELVÉNYEK. We move Elements. www.glynwed.hu AUTOMATA SZERELVÉNYEK ÁRLISTA érvényes 2006.10.01-tôl We move Elements. www.glynwed.hu TARTALOMJEGYZÉK automatikus szerelvények 1.) Általános információk 2 2.) PVC Gömbcsapok elektromos állítómotorral

Részletesebben

ipari alkalmazású termékek tectube _cips, tectube _med rézcsövek

ipari alkalmazású termékek tectube _cips, tectube _med rézcsövek ipari alkalmazású termékek tectube _cips, tectube _med rézcsövek az anyag természetes tulajdonságai alapján a nagy tisztaságú cu-dhp rézcsövek kiválóan alkalmasak gázok, hűtőanyagok szállítására és vákuum-installációk

Részletesebben

PE csövekhez ÖNORM B 5172, DIN bar nyomásig - hideg vízre

PE csövekhez ÖNORM B 5172, DIN bar nyomásig - hideg vízre ISO-fittingek PE csövekhez ÖNORM B 5172, DIN 8074-16 bar nyomásig - hideg vízre Gömbgrafitos öntöttvasból epoxi-porbevonattal Poliacetál műanyagból POM A Hawle ISO-fitting a puha és kemény PE csövek csatlakozásának

Részletesebben

Csővezeték-rendszerek és csőkötéstechnika R2 Vörösöntvény menetes idomok

Csővezeték-rendszerek és csőkötéstechnika R2 Vörösöntvény menetes idomok Árlista 01 Csővezeték-rendszerek és csőkötéstechnika Vörösöntvény menetes idomok Vörösöntvényből készült menetes idomok, a DIN 10 (régen 999) szabvány, 1. rész szerinti menetekkel, a DIN 1988 szerint ivóvízvezeték

Részletesebben

PLASSON ELEKTROFÚZIÓS GEOTERMIKUS RENDSZER vigyázunk a környezetünkre

PLASSON ELEKTROFÚZIÓS GEOTERMIKUS RENDSZER vigyázunk a környezetünkre PLASSON ELEKTROFÚZIÓS GEOTERMIKUS RENDSZER vigyázunk a környezetünkre Amíg a hőmérséklet a föld felett állandóan változik, napról napra, évszakról évszakra, a földfelszín alatt, a fagyhatár alatt (kb.

Részletesebben

LÉZERES HEGESZTÉS AZ IPARBAN

LÉZERES HEGESZTÉS AZ IPARBAN LÉZERES HEGESZTÉS AZ IPARBAN Tartalom Hegesztésről általában Lézeres hegesztés Lézeres ötvözés, felrakó- és javítóhegesztés Lézeres hegesztés gáz- és szilárdtest lézerrel Scanner és 3D lézerhegesztés TRUMPF

Részletesebben

Keretszerződés víziközmű-hálózati karbantartási anyagok beszerzésére, online megrendelési felület használatával

Keretszerződés víziközmű-hálózati karbantartási anyagok beszerzésére, online megrendelési felület használatával Keretszerződés víziközmű-hálózati karbantartási anyagok beszerzésére, online megrendelési felület használatával Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/25 1 Beszerzés tárgya: I. rész: Szállítási keretszerződés

Részletesebben

Házi főelzárók. Nr Nr Méret / DN ½" ¾" 1" 1¼" 1½" 2" Rend.szám Kivitel Közeg PN

Házi főelzárók. Nr Nr Méret / DN ½ ¾ 1 1¼ 1½ 2 Rend.szám Kivitel Közeg PN Rend.szám Kivitel Közeg PN 2600 2630 gömbgrafitos / lemezgrafitos öntvény, mindkét oldalon ISO tok PE csőhöz poliacetál, mindkét oldalon ISO tokkal, hideg víz, más közeghez rendelésre 16 Méret / DN ½"

Részletesebben

2/42. Épületgépészeti rendszerszerelő Víz-, csatorna- és közműrendszerszerelő

2/42. Épületgépészeti rendszerszerelő Víz-, csatorna- és közműrendszerszerelő Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Csővezeték-technika vörösréz/vörösöntvény

Csővezeték-technika vörösréz/vörösöntvény Profipress S Csővezeték-technika /vörösöntvény A3 HU 2/16 Árlista 2016 Műszaki változtatások joga fenntartva! Présidomrendszer ből és vörösöntvényből készült présidomokkal a DVGW W 534 számú munkalap szerint

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 12 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

PERFORÁLT LEMEZEK. a legszélesebb áruválaszték

PERFORÁLT LEMEZEK. a legszélesebb áruválaszték PERFORÁLT LEMEZEK a legszélesebb áruválaszték Vállalatunk, a PERFORA spol.s r.o. 1996 óta működik Szlovákia területén és jelenleg a szlovák piacon a perforált termékek legszélesebb választékát kínálja.

Részletesebben

REHAU AWADUKT PVC SN4 NORMÁL TERHELÉSŰ CSATORNACSŐ-RENDSZER AWADUKT PVC SN4

REHAU AWADUKT PVC SN4 NORMÁL TERHELÉSŰ CSATORNACSŐ-RENDSZER AWADUKT PVC SN4 REHAU NORMÁL TERHELÉSŰ CSATORNACSŐ-RENDSZER TARTALOMJEGYZÉK REHAU NORMÁL TERHELÉSŰ CSATORNACSŐ-RENDSZER Seite a jól bevált normál terhelésű csatornacsőrendszer szennyvízcsatornákhoz és -vezetékekhez............................................

Részletesebben

Sárgarézből készült szorítógyűrűs csatlakozók

Sárgarézből készült szorítógyűrűs csatlakozók Komplett termékprogram Külsőmenetes, sárgarézből készült szorítógyűrűs csatlakozó vörösréz csövekhez: A sárgaréz 15-54 mm külső csőátmérőhöz kaphatók és ivóvíz, fűtővíz, ill. sűrített levegő közegekhez

Részletesebben

PN 16 ivóvízhez is NORMACONNECT. Felhasználási körök. Előnyök összefoglalása. Információ KPE CSATLAKOZÓK. Nyomás alatti műanyag szerelvények

PN 16 ivóvízhez is NORMACONNECT. Felhasználási körök. Előnyök összefoglalása. Információ KPE CSATLAKOZÓK. Nyomás alatti műanyag szerelvények 2 1 Külső menetes összekötő -MA 1 4 6 2 3 Egyenes összekötő - SC Belső menetes összekötő - FA 3 4 Karima adapter - FLA 8 5 9 7 5 6 7 8 9 90 -os ívidom EB Külső menetes 90 -os ívidom - MB Belső menetes

Részletesebben

KAPCSOLAT. AURO Budapest Kft. Gyár 2 H-2040 Budaörs Hungary. Tel: +36/23/503920 Fax: +36/23/503921 AURO2014. Mail: aurobp@aurobp.hu Web: www.aurobp.

KAPCSOLAT. AURO Budapest Kft. Gyár 2 H-2040 Budaörs Hungary. Tel: +36/23/503920 Fax: +36/23/503921 AURO2014. Mail: aurobp@aurobp.hu Web: www.aurobp. HU KAPCSOLAT Gyár 2 H-2040 Budaörs Hungary Tel: +36/23/503920 Fax: +36/23/503921 Mail: aurobp@aurobp.hu Web: www.aurobp.hu 2014 BUPEST KFT. TARTALOMJEGYZÉK A vállalat egész Európa területén tevékenykedő

Részletesebben

Geberit HDPE lefolyórendszerek katalógus

Geberit HDPE lefolyórendszerek katalógus lefolyórendszerek katalógus 2006-2007 lefolyórendszerek katalógus - 2006-2007 Geberit Kft. 1117 Budapest Budafoki út 97. Tel.: 204-4187 Fax: 204-4190 sales.hu@geberit.com www.geberit.hu Geberit Kft. 0612

Részletesebben

HERZ Armatúra Hungária Kft. G 3/4" belső kónusszal. Réz- és acélcső. Csőcsatlakozások. Műanyagcső. Normblatt. HERZ 7688 7788 2004. okt.

HERZ Armatúra Hungária Kft. G 3/4 belső kónusszal. Réz- és acélcső. Csőcsatlakozások. Műanyagcső. Normblatt. HERZ 7688 7788 2004. okt. Normblatt Konvektorcsatlakozó készletek termosztát- és kézi szabályozó üzemhez HERZ 7688 7788 2004. okt. kiadás 1 7788 21 1 7688 21 Egycsöves Kétcsöves G 3/4" belső kónusszal Csőcsatlakozások Műanyagcső

Részletesebben

Árlista 2015. Érvényes 2015 február 23-tól

Árlista 2015. Érvényes 2015 február 23-tól KÖZMŰRENDSZEREK Árlista 2015 Érvényes 2015 február 23-tól FRIALEN biztonsági elektrofittingek w w w. a l i a x i s - u i. h u UB Ütközô nélküli karmantyúk Az optimális hôátvitel miatt fedetlen fûtôszálakkal

Részletesebben

I. ÁRJEGYZÉK IVÓVÍZBEKÖTÉSHEZ Árjegyzékünk a TERC Etalon, ÖN adattár évi normaértékei alapján készült.

I. ÁRJEGYZÉK IVÓVÍZBEKÖTÉSHEZ Árjegyzékünk a TERC Etalon, ÖN adattár évi normaértékei alapján készült. I. IVÓVÍZBEKÖTÉSHEZ Árjegyzékünk a TERC Etalon, ÖN adattár 2019. évi normaértékei alapján készült. Tételszám Megnevezés Menny. egység Anyag Egységár Munkadíj Nettó Ft Nettó Ft I. Gerincvezetékre kötés

Részletesebben

AWADUKT PVC SN8 AWADUKT PVC SN8

AWADUKT PVC SN8 AWADUKT PVC SN8 AWADUKT PVC SN8 nagy terhelhetőségű csatornacső-rendszerek AWADUKT PVC SN8 Terméktulajdonságok és előnyök AWAdukt PVC SN8 Az AWADUKT PVC SN8 egy modern, nagy terhelhetőségű csatorna cső-rendszer a jól

Részletesebben

METRIKUS COMPFIT C. Valamennyi iparág követelményeinek megfelelő pneumatikus csatlakozók 3... 16mm méretválaszték Kisméretű Minifit M csatlakozók

METRIKUS COMPFIT C. Valamennyi iparág követelményeinek megfelelő pneumatikus csatlakozók 3... 16mm méretválaszték Kisméretű Minifit M csatlakozók METRIKUS COMPFIT C Valamennyi iparág követelményeinek megfelelő pneumatikus csatlakozók 3... 16mm méretválaszték Kisméretű Minifit M csatlakozók MINŐSÉGI GYORSCSATLAKOZÓK Norgren Compfit C Push-in csatlakozók

Részletesebben

PVC-PE NYOMÓIDOMOK. PVC idomok ECONO-LINE. PVC áttoló karmantyú. PVC 90 ívidom ECONO-LINE. PVC 45 ívidom ECONO-LINE

PVC-PE NYOMÓIDOMOK.  PVC idomok ECONO-LINE. PVC áttoló karmantyú. PVC 90 ívidom ECONO-LINE. PVC 45 ívidom ECONO-LINE PVC-PE NYOMÓIDOMOK 1PRESSUREPVC-PE SOLVENTWELDFITTINGS PVC idomok ECONO-LINE 10 BAR, DIN szabvány, felhasználási területek: öntözés, uszodatechnika, haltenyésztés, haltartás, kerti tó PVC áttoló karmantyú

Részletesebben

MGI BELSŐ MENETES KARMANTYU PVC

MGI BELSŐ MENETES KARMANTYU PVC PVC NYOMÓFITTINGEK Termékkód M KARMANTYU PVC Megnevezés M020-KARMANTYU M025-KARMANTYU M032-KARMANTYU M040-KARMANTYU M050-KARMANTYU M063-KARMANTYU M090-KARMANTYU M110-KARMANTYU M160-KARMANTYU M225-KARMANTYU

Részletesebben