AS RACING F1 rfactor LIGA VERSENYSZABÁLYZAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AS RACING F1 rfactor LIGA VERSENYSZABÁLYZAT"

Átírás

1 AS RACING F1 rfactr LIGA VERSENYSZABÁLYZAT 1) szezn bajnkság: megengedett segítségek: Kipörgés gátló Blkklásgátló Stabilitási segítség Figyelem! Fenti hárm segítség használata súlytöbbletet eredményez! Autmata kuplung Autmataváltó 2) A LIGA irányító testülete a Bírói Testület (BT). A BT működését külön szabályzza.(bírói testület alapszabályzat) BT. tagk a szeznban: SÖÖR, Mawerick, jj, htibrc, Sebenli, MX 3) Versenyszabályk 3.1 A versenyhétvége menete A futamk 2 hetente kerülnek megrendezésre vasárnapnként este 20:00 órától. Az időpnt néhány esetben (pl. ütközés az élő F1 futammal) váltzhat. Ez minden esetben jó előre egyeztetésre kerül. Idmérő edzés: vasárnapnként 20:00-tól. Üres tankkal történik, de mért kör teljesítése után csak az üzemanyag, első szárny, féknymás, és fékerő elsztás módsítható. Időtartam 15 vagy annál kevesebb induló esetén 10 perc Legalább 16 versenyző esetén Q2: 10 perc ; Q3: 10 perc Bemelegítés: időmérő után, tartama 5 perc Verseny: bemelegítő edzés után Tesztelési lehetőség minden nap Verseny beállításk: Versenytáv: 75 % Sérülések mértéke: 50 % Gumikpás: nrmál Üzemanyag fgyasztás: nrmál Mechanikai hibák: nrmál Időjárás: Száraz, előre kijelölt pályákn váltzó (Versenynaptár szerint)

2 Zászló szabályk: Teljes, kivéve Safety Car 3.3 Chat szabályk A szabadedzéseken és a verseny előtti bemelegítő edzésen engedélyezett a chat használata. Időmérő edzésen a zöld lámpára váltást követően és a versenyeken a felvezető kör megkezdése után a chat használata tils! Ennek megszegése büntetést vn maga után. Chat szabály megsértéséért a Büntetések pnt alatti büntetés adható. Az állandó bírák valamelyike a bemelegítő edzés végén felteszi a kérdést, hgy mindenki készen áll-e a flytatásra, a többi résztvevőnek pedig kötelezően jeleznie kell néhány karakter beírásával (k, g, stb.), hgy készen áll a tvábbi megmérettetésekre. 3.4 Vezetési szabályk Vágásk A kanyarkat, lassítókat tils levágni. Vágással jgsulatlan előnyt szerezni, előzni szintén tils. Levágásnak számít az, ha az autónak mind a négy kereke (teljes felületükkel) nincs a pályán, vagy a pálya szélét jelző fehér vnaln. A pálya szélét a fehér vagy más színű vnal jelöli! Minden esetben a vnal külső széléhez kell visznyítani! A vágás szabály alól kivételt képezhetnek biznys pályákn a műfüves részek, de azt minden esetben a futam előtt a BT. a fórumban kihirdeti. Csak a BT. által elfgadtt helyek képezhetnek kivételt! A BT. eltekinthet a büntetés kiszabásától, ha a vétkes versenyző a vágással szerzett pzíciót rövid időn belül visszaadja, illetve ha a vágás baleset elkerülése miatt történt. Az utóbbi esetben is aznban a megszerzett pzíciót vissza kell adni az így megelőzött versenyzőnek. Az időmérő edzésen történő vágás nem engedélyezett, és büntetést vn maga után Szabálytalan előnyszerzés A pályát, melynek része a széleket jelző fehér vagy sárga esetleg más színű vnal, elhagyni maximum egyldali két kerékkel lehet, az-az egyldali két keréknek mindig a pályán kell maradnia. A műfüves részek és kerékvetők alapesetben nem a pályák részei. Szabálytalan előnyszerzésről beszélünk, ha vezetői hiba esetén a krrigálásra tett kísérletnek, azaz látható fékezési próbálkzásnak, vagy elkerülendő baleseti helyzetnek jól látható feltételei nem állnak fenn, tvábbá a pálya vnalát elhagyva gyrsítás (mindig a BT. megítélésébe tartzik) történik. A szabálytalan előnyszerzés büntetést vn maga után. Pályaelhagyás típusai: vágás illetve szélesítés. Esetei: vágás nem lassulva vágás csak gurítva fékezési kísérlettel (jelentősen lassulva) szélesítés gyrsulva szélesítés gurítva (nem gyrsulva, körültekintő visszatérés a pályára) Ezek közül minősített eset a vágás nem lassulva illetve szélesítés gyrsulva. Ez a két eset egyértelműen szándéks. és büntetendő. Nem minősített esetekben, vágás gurítva fékezési kísérlettel (jelentősen lassulva), illetve szélesítés gurítva (nem gyrsulva, körültekintő visszatérés a pályára) eseteknél a rendelkezésre álló időeredményeket fgja vizsgálni a BT., ahl az előnyszerzéssel járó eseteknél a minősített eseteknek megfelelő büntetést szabhatja ki.

3 3.3.3 Kicsúszás, visszatérés A kicsúszást követően a lehető legnagybb körültekintéssel kell visszatérni a pályára! Tils rögtön az ideális ívre vágni abban az esetben, ha mögöttünk másk jönnek (ugyanez a szabály vnatkzik a bxutcából visszatérő versenyzőkre is)! Az ideális ívre merőlegesen visszatérni szigrúan tils és balesetveszélyes. A szabálys visszatérés, megfelelő körültekintéssel, és megfelelő sebességgel történik, ügyelve a balesetveszély elkerülésére. Ha a visszatérő versenyző balesetet, vagy balesetveszélyt kz, illetve versenytársait lyan manőverre kényszeríti, amellyel a sértett pzíciót veszít, akkr az eset súlysságától függően a BT. büntetést szab ki. A felvezető körön kicsúsztt vagy megpördült versenyzőnek kötelező megvárni, míg a mezőny elhalad, csak akkr térhet vissza a pályára! A mögötte érkező pilótáknak nem kell lassítani és bevárni a kicsúsztt pilótát. Lassítani csak annyira szükséges, amennyire az adtt szituáció megköveteli a sérülésmentes, de biztnságs tvábbhaladást. Az így elvesztett pzíció(ka)t vissza kell fglalni a többi pilóta veszélyeztetése nélkül. A hátrébbról indulóknak a kicsúsztt versenyző segítségére kell lenniük (pl. félrehúzódással), de a rajtrácsn is vissza lehet venni a helyeket a már felsrakztt pilóták veszélyeztetés nélkül, autójuk kikerülésével! Felvezető körön történt baleset kzásánál a BT. a versenyen alkalmaztt büntetéseket szab ki! Előzés Az előzés a verseny egyik kulcsfntsságú és egyben legkckázatsabb manővere! Tils több autónyi távlságból megpróbálni az előzést, ugyanis az elől haladó autóját nem lehet felhasználni a pályán maradásra! TILOS a féktávn a megelőzött, vagy a lekörözött versenyző elé visszavágni és ezzel veszélyeztetni a másik felet! A lekörözött versenyzőnek kötelessége mielőbb elengedni a lekörözőt (lásd: pnt)! A védekező (elől lévő) versenyzőnek van jga először ráfrdulni a kanyarra az általa választtt sebességgel és íven (visznt a védekező versenyző nem próbálgathatja a féket verseny közben!). Aznban ha az előzni kívánó autójának első kereke egy vnalba kerül az előzendő autójának hátsó kerekével még a kanyardása megkezdése előtt, az előzött versenyzőnek kötelezően egy autónyi helyet kell hagyni számára. Természetesen pályán kívülről kezdett előzési kísérletnél ez a kötelezettség nem áll fenn. Az előzésből származó sérüléseknél bármelyik versenyzőnek hátránya származik (sérülést szenved, pzíciót veszít), akkr az eset súlysságától függően a BT. büntetést ad. Ha a vétkes pzícióvesztés esetén visszaengedi az előzött versenyzőt, a BT. eltekint a büntetés kiszabásától. Egyenesben, egymás mellett történő haladásnál kedvezményezett nincs, visznt a másik félre ráhúzni, meglökni, veszélyeztetni tils. A verseny hevében bekövetkezett lyan kismértékű esetekben ahl pályaelhagyás, menetirányváltás nem következik be, valamint az autó nem sérül, szankció nem kerül alkalmazásra, de felhívjuk a versenyzők figyelmét, hgy ezzel ne éljenek vissza. Az esetek megítélésében óvás esetén a BT. büntetést szabhat ki.

4 3.3.5 Előzés felvezető körön Felvezető körön kizárólag a feltűnően lassú, valamint kicsúsztt versenyző előzhető. Ennek megszegése büntetést vn maga után Lekörözés, elengedés Tükrök használata kötelező, hiszen ezek nélkül elég nehéz megítélni a hátul lévő helyzetét. A lekörözésnél a lassúbb versenyzőnek az utlérés pntjáhz visznyíttt első egyenes szakaszn (mely nem két sikán közötti rövid szakasz) kötelezően el kell engednie a lekörözőt. Amennyiben ezt legalább 1 körön keresztül nem teszi meg, tartós feltartásnak minősül, mely büntetést vn maga után. Ismételt esetekben, az elkövetés rendjére vnatkzóan tvábbi büntetést vn maga után. Természetesen a leköröző versenyzőre is vnatkznak az előzés általáns szabályai, azaz semmi nem jgsítja fel arra, még a tartós feltartás sem, hgy az előtte haladó lassúbb autót meglökje, letlja a pályáról, vagy bármilyen módn veszélyeztesse. Az ilyen esteket a BT. a lekörözés tényétől függetlenül bünteti Haladás sérült autóval Ha a sérült autóval közlekedő versenyző mögött más pilóták jönnek (ép autóval, versenytempóban), akkr a sérült autóval versenyző pilótának tils az ideális ívet használni (tehát a többieket feltartani). Sérült autónak minősül már az első szárny nélkül közlekedő versenyautó, az üres üzemanyag tartállyal, vagy meghibásdtt mtrral haladó is. Sérültnek számító versenyautóval TILOS a többi versenyzőt bármilyen frmában akadályzni. Az ebből bekövetkező baleseteket, vagy feltartáskat, és veszélyeztetést a BT. a fentebb lévő szabályk alapján bünteti Cikázás, ív váltztatása, tlatás, prgram általi diszkvalifikáció TILOS a cikázás azaz, az egyenesben a haladási ív egynél többszöri megváltztatása! TILOS a frgalmmal szemben közlekedni! Megszegéséért a verseny után kizárás jár. A BT. csak akkr büntet az ilyen szabálytalanságkért, ha azt a prgram verseny közben nem tette meg! TILOS a tlatás! Csak akkr engedélyezett, ha valaki a bxutcában szerelőcsapatán kis mértékben túlcsúszik, illetve, ha a pályán lyan helyzetbe kerül, amiből csak tlatással tud a pályára visszatérni! TILOS tlatással újra lendületet szerezni! TILOS diszkvalifikált versenyzőnek a pályán tartózkdni! Amikr a prgram kiszabja a büntetést, a versenyző köteles aznnal a bxba hajtani és feladni a versenyt. Ha ezt mégsem teszi meg, akkr a versenyző utólagsan büntetendő! Bxutca szabályk TILOS a bxutca meghsszabbítását jelző fehér vagy sárga vnalat átlépni. Megengedett a vnalra való ráhajtás, de, ha a kerék rálóg a pályára, az már átlépésnek számít, és büntetést vn maga után. Mértéke esetenként 20 másdperc utólags időbüntetés versenyen, Időmérőn egy elkövetett eset után figyelmeztetés, ismétlődés esetén, utlsó rajthelyre srlás a következő versenyre.

5 TILOS a bxban a megengedett sebességet átlépni. Limiter használata kötelező! Ez a szabály az idmérő edzésre is vnatkzik. A versenyen a prgram magától bünteti a vétkeseket Baleset kzása, a vezetési szabályk megszegésének szankciói TILOS a szándéks ütközés, meglökés és ezzel egyidejű jgtalan előnyszerzés. A balesetet kzó pilóta büntetése a szabályzat Büntetések pntja szerint történik. 4) A versenyhétvége szabályai 4.1. Részvétel az edzéseken, versenyen: A versenyeken való részvétel feltétele a versenyszabályzat elfgadása, és betartása Versenyzői licensz! Versenyzői licenszet az a pilóta kaphat, aki 3 egymást követő futamn prblémamentesen teljesített a liga valamely szeznjában! Prblémamentes alatt értendő: büntetések nélkül teljesített. Azk a pilóták, akik nem rendelkeznek Versenyzői licenszel, csak abban az esetben vehetnek részt éles futamn, ha prblémamentesen teljesítik az azt megelőző héten a Tesztfutamt! Ez mindenkire vnatkzik. Ezen felül a versenyeken való indulás feltétele, hgy az adtt pályán a Htlaps-n regisztrált legjbb ideje 107%-n belül legyen az első helyezetthez képest. Ha valamilyen kból a Htlaps nem jelzi ki autmatikusan ezt a tényt, vagy az első helyezett ideje biznyítttan irreális, akkr a BT. kiszámítja a szükséges köridőt, majd azt rögzíti a fórumban legkésőbb a versenyt megelőző napn. Ez alapján kapják meg a versenyzők az indulási jgt Tesztfutam Rajtpróba - Funrace A futamkn, különösen a rajtknál előfrduló lehetséges prblémák felismerése érdekében több lehetősége van a pilótáknak: Minden éles futamt megelőző vasárnap este 20:00 órától tesztfutamt tartunk. Ezen való részvétel azknak is ajánltt, akiknek az előző pnt miatt már nem kötelező érvényű. Az időmérő, és a futam eseményeken való részvétel gyakrlható, a prgram működése ellenőrizhető. Emellett az éles futamkat megelőző héten hétfőig jelezhető a fórumban, ha valaki igényt tart próbarajtkra, itt hétköznap esti 18:00-21:00 óráig terjedő időpnt jelölhető meg. A kijelölt időpntban akár több próbarajt is végezhető, valamint néhány körös kisebb tesztfutamk. Ha valakinek ezeken az eseményeken bármi prblémája adódik, azt jelezze a fórumban, ezután mindent megteszünk annak elhárítása érdekében, hgy az éles futam időpntjában minden rendben legyen. Ezen túlmenően az éles futamn előfrduló egyedi hibákért, és az ebből adódó kellemetlenségekért felelősséget nem tudunk vállalni. A versenyeken csak és kizárólag az alábbi pntban felsrlt esetekben van újraindítás. 4.2 A futamk szabályai A bajnkság futamai előre meghirdetett időpntkban, előre kötelezően meghirdetett gumikeverékek használatával lesznek megrendezve. A szerverre a futamk kezdete előtt minimum 10 perccel ajánltt csatlakzni.

6 Amelyik versenyző előre jelezte késését, az időmérő után a warm-up n tud csatlakzni, és a rajtrács végéről kezdheti meg a futamt. Ha valaki az idmérő után leszakad, technikai prbléma miatt újra kell csatlakznia, ha a szerver nem jegyzi meg az idejét, akkr szintén a rajtrács végéről kezdi meg a futamt, függetlenül az időmérőn elért eredményétől, arra tekintet nélkül. Ha bármilyen k miatt a hétvégét újra kell indítani, az elért rajtpzíciók megtartása miatt mindenki a BOX-ban marad, és megvárja, amíg a rendszergazda átléptet a futamra. Aki ezt megszegi, az aznnali kizárást kap! Amennyiben a szerverrel technikai prbléma lép fel, azt aznnal közöljük a versenyzőkkel, hivatalsan a FÓRUMBAN. Ilyen esetekben lehetőség van a futamk elhalasztására, egy későbbi időpntra, illetve az adtt futamt privát szerveren való megtartására. A választást a versenyzők egyszerű szótöbbséggel hzzák, erre hivatkzni később nem lehet. A versenyeken semmilyen baleset miatt NINCS újraindítás! Ha a verseny a szerver kapcslati hibája miatt a táv 10%-ának megtételéig megszakad, akkr van lehetőség újraindításra, e fölötti táv megtétele után a verseny új időpntban kerül lebnylításra. Ha többszöri szerverhiba frdul elő, akkr új időpntt tűzünk ki. Az újraindítás alkalmával 10 perc áll a versenyzők rendelkezésére az újra kapcslódásra. Az újraindíttt futamn az eredetileg indult versenyzők 80%-ának indulni kell. Ha ez a feltétel nem áll fenn, a futam nem tartható meg, és új időpnt kerül kiírásra. A versenyen a rajtrácsra ugyanazzal a gumikeverékkel kell felállni, amivel a leggyrsabb körét futtta az adtt pilóta. Ez a szabály nem érvényes, ha az időmérőt az időjárás miatt nem a száraz pályás gumikkal kell teljesíteni. A versenyen kötelező az adtt futamra előírt mindkét keverékű gumit használni. Ez a szabály érvényét veszti az adtt versenyzőnél, ha a verseny ideje alatt bármikr esik az eső, és emiatt a vizes keverékek egyikét használja. Ha valaki a gumikkal kapcslats szabályk ellen vét, annak a következő futamn a bxból kell rajtlnia! 5) Óvás, panasztétel Minden versenyzőnek jga, hgy az óvás lehetőségével éljen, ha sérelem éri mind a versenyen, mind az időmérő edzéseken. Általáns szabály, hgy a sérelmet szenvedő versenyző az esetet követő 48 órán belül a BT. felé kell, hgy jelentse az esetet, a megszegett szabályt, a pnts időpntt (replay idő) és azt, hgy óvása melyik versenyző ellen irányul. A teljes verseny minden részletére történő ellenőrzés nem megvalósítható, ezért amennyiben a benyújttt óvás hiánys, a BT. nem tárgyalja, hanem elutasítja az óvást. A határidő letelte után benyújttt óvást a BT. figyelmen kívül hagyja! Ha nem a knkrét óvásban szereplő, de az óvtt eseményhez kapcslódó egyéb szabálytalanság derül ki a vizsgálat srán, azt a BT. szintén megvizsgálja, és ha szabályszegés következett be, büntetheti. Ha egyéb kból jut tudmására valamelyik BT. tagnak szabálytalanság, akkr a szabálytalan versenyzőt a BT. figyelmezteti, de büntetést nem szab ki.

7 6) Etikai szabályk: A durva beszólásk tilsak a fórumban, a versenyek alatt és után még tesztnapkn is. A BT. az ilyen eseteket szigrúan bünteti, és minősített büntetéseket szab ki. A versenytársak tehát használják a privát kmmunikációs csatrnákat, vélt vagy valós sérelmeik verbális kmmunikáció útján történő rendezésére. A BT. nem fgja vizsgálni ki vlt a megszólító és ki vlt, aki csak válaszlt. 7) Pntzás Mivel a versenyeken a létszám nem állandó, mint a valós F1 futamkn, ezért egyéni pntzási szabályt alkalmazunk. A pntszámítás menete a következő: A versenyeken a maximális létszám 22 fő. A kaptt pntszám kiszámítása úgy történik, hgy ha a teljes mezőny teljesítené a futamt a 22. versenyző 0 pntt, míg az első 21 pntt kap, helyezésenként 1 pnttal növekvő srrendben. A pntszám szempntjából mindegy, hgy a versenyen hány versenyző indult el. Adtt helyezés mindig ugyanannyi pntt ér, így ösztönözve a részvételre, valamint a futamk befejezésére a pilótákat. Az így kaptt pntkn felül az Első helyezett +5 jutalm pntt a másdik helyezett +3 jutalm pntt a harmadik helyezett +1 jutalm pntt kap. A kiesett versenyzők nem kapnak pntt. A versenytáv 85%-t teljesítő versenyzők futamát tekintjük befejezettnek. Csapatversenynél a csapattagk pntjai összegződnek. 8) Büntetések 8.1 Vágás, és szélesítés az alábbi pntszámítási rendszer szerint: 1 szélesítés -1 pnt 1 vágás -2 pnt 0-4 -> nincs büntetés > 30 mp büntetés 15 -> utlsó helyre srlás Nagyn extrém esetben -> futam eredményének törlése 8.2 Ütközésekre, balesetekre vnatkzó büntetések, ahl a vétkes fél egyértelműen megállapításra került: baleset kzása egy versenyzőnek törés nélkül, bevárással -> 5 másdperc /alkalm bevárás nélkül -> 10 másdperc /alkalm

8 látható töréssel -> 20 másdperc /alkalm a felsrlt akciók elkövetése a rajt pillanatától, az első mérési pntig tvábbi bxrajt a következő versenyen szándéks baleset kzás futameredmény törlése / futameltiltás, ismételt esetben évadról történő kizárás 8.3 Egyéb szabályszegések kék zászló figyelmen kívül hagyása 20 másdperc / alkalm (ha a prgram nem büntetett) etikai szabályk megsértése 20 másdperc / alkalm chat szabály megsértése -> következő futamn bxrajt Bxvnal átlépés 5mp, 2-nél több esetén következő futamn az utlsó helyről indulás A versenyek hivatals végeredménye csak a vizsgálatk, és a büntetések kiszabása után kerül kihirdetésre. A BT. fenntartja a jgát, hgy a fentebb felsrltaktól eltérő büntetéseket is kiszabhassn, vagy akár a flyamatsan büntetett versenyzőt a futamról, vagy az évad tvábbi flytatásától eltiltsa. 9) Szabályváltztatásk A versenyévad alatti szabálymódsításkról a BT. dönt, és a váltztatáshz legalább kétharmads többség szükséges. A versenyeket közvetlenül, illetve a már futó bajnkságkat jelentős mértékben, érintő kérdésben a ligatagk véleményét szavazás frmájában a BT. köteles kikérni, de a döntés kialakításánál csak figyelembe veszi.

AS RACING F1 rfactor LIGA VERSENYSZABÁLYZAT

AS RACING F1 rfactor LIGA VERSENYSZABÁLYZAT AS RACING F1 rfactr LIGA VERSENYSZABÁLYZAT 1) 2016. szezn bajnkság: megengedett segítségek: Kipörgés gátló Blkklásgátló Stabilitási segítség Figyelem! Fenti hárm segítség használata súlytöbbletet eredményez!

Részletesebben

Bajnokságban szereplő autók listája:

Bajnokságban szereplő autók listája: A PSRL, az ASZK és a SimSport TV közös szervezésében 8 liga 24 pilótája méri össze tudását a 8 héten át tartó megmérettetésben.minden jelentkezni vágyó liga nevezését várjuk a szerkesztoseg@simsporttv.com

Részletesebben

SBR FIA FORMULA E 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV!

SBR FIA FORMULA E 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! SBR FIA FORMULA E 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! 1. Bajnokságra való jelentkezés: Mindenki aki részt kíván venni az adott bajnokságban KÖTELEZŐEN jeleznie kell a FÓRUMON a kijelölt topicban. A jelentkezéseket

Részletesebben

Büntetés katalógus. Rajtfolyosó

Büntetés katalógus. Rajtfolyosó Rajtfolyosó Büntetés katalógus Gokart 1 a rajtfolyosóban: szabályos Kart 2 rajtfolyosót átlépi: nem szabályos 3 másodperc büntetés ha a gokart két kerékkel lápi át, 10 másodperc ha az egész gokart 4 kerékkel

Részletesebben

rfactor versenyek sportszabályzat

rfactor versenyek sportszabályzat rfactor versenyek sportszabályzat Zászló szabályok Egy versenyen a legtöbb információt a pilóták számára a zászlójelzések adják, ezeket nagyon komolyan kell kezelni és jelentésüket meg kell tanulni. SÁRGA

Részletesebben

SBR RACEROOM WTCC 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV!

SBR RACEROOM WTCC 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! SBR RACEROOM WTCC 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! 1. Bajnokságra való jelentkezés: Mindenki aki részt kíván venni az adott bajnokságban KÖTELEZŐEN jeleznie kell a FÓRUMON a kijelölt topicban. A jelentkezéseket

Részletesebben

Call of Duty 2 Szabályzat:

Call of Duty 2 Szabályzat: Call f Duty 2 Szabályzat: Általáns: Minden csapat összes tagja a jelentkezésével elfgadja a szabályzatt. A szabályzat el nem lvasása nem mentesít senkit annak betartása alól. A kupa szervezői fenntartják

Részletesebben

SBR rfactor FIA WTCC 2017 TC1 - ŐSZ HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV!

SBR rfactor FIA WTCC 2017 TC1 - ŐSZ HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! SBR rfactor FIA WTCC 2017 TC1 - ŐSZ HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! 1. Bajnokságra való jelentkezés: Mindenki aki részt kíván venni az adott bajnokságban KÖTELEZŐEN jeleznie kell a FÓRUMON a kijelölt topicban.

Részletesebben

Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017

Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017 Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017 Tehetségkutató a jövő bajnokainak A 2017-es szezonban a Gokart Talent Cup sorozatban lehetőség nyílik arra, hogy a verseny gokarttal nem rendelkezők, de a sport

Részletesebben

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK PROGRAMKÖRNYEZET ÉS MOD Az F1Sat2009 és az Iceman Racin 2010 Internet Liga 2012 versenyévada az rfactor 1.255 verziójával, mint keretprogrammal kerülnek megrendezésre. Az F1-es bajnokság

Részletesebben

11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton - eseményinformáció

11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton - eseményinformáció 11. Intersprt Balatn Maratn és Félmaratn - eseményinfrmáció 11.Intersprt Balatn Maratn és Félmaratn időpnt, helyszín Időpnt: 2014. nvember 15-16. Rajt/cél: Erzsébet Szállda, Siófk (vlt Htel Aranypart)

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT A 2009/2010 VERSENYÉVADHOZ F1RFT LIGA

VERSENYSZABÁLYZAT A 2009/2010 VERSENYÉVADHOZ F1RFT LIGA f1rfactor.eu 1) NEVEZÉS VERSENYSZABÁLYZAT A 2009/2010 VERSENYÉVADHOZ F1RFT LIGA 1.1 Bárki, aki rendelkezik az rfactor program futtatásához elégséges konfigurációjú géppel, fejhallgatóval, mikrofonnal és

Részletesebben

S Z A B Á L Y Z A T 2016 VERSENYÉVADHOZ F1RFT 2015 FORMULA 1 GÉPOSZTÁLY

S Z A B Á L Y Z A T 2016 VERSENYÉVADHOZ F1RFT 2015 FORMULA 1 GÉPOSZTÁLY S Z A B Á L Y Z A T 2016 VERSENYÉVADHOZ F1RFT 2015 FORMULA 1 GÉPOSZTÁLY I. VERSENY KIÍRÁS Az F1RFT ezennel közzéteszi az F1RFT Liga bajnokságának (a továbbiakban: Bajnokság) kiírását a Formula 1 autósport

Részletesebben

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL Kerekegyháza Várs Önkrmányzata részére ÁROP szervezetfejlesztési prjekt 2010. 04. 30. 2 / 34 Tartalmjegyzék 1.

Részletesebben

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Az Ön csapata a TOP tisztaságért!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram KÓDSZÁM GINOP-2.1.7-15 A pályázati kiírás a

Részletesebben

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt.

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt. 1 A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: Tesc - Wizzair prmóció (a tvábbiakban: Játék ). Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6. cégjegyzékszám:

Részletesebben

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása 620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása A könyvvizsgáló által igénybevett szakértő munkája megfelelőségének értékelése 12.

Részletesebben

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől függetlenül MINDENKÉPPEN meg lesz tartva!!! A pálya az éppen

Részletesebben

I. Nyíregyházi VIDOR félmaraton futóversenyt. A VIDOR fesztivállal kapcsolatos tudnivalók, részletek a www.vidorfest.hu weboldalon olvashatóak.

I. Nyíregyházi VIDOR félmaraton futóversenyt. A VIDOR fesztivállal kapcsolatos tudnivalók, részletek a www.vidorfest.hu weboldalon olvashatóak. I. Nyíregyházi VIDOR Félmaratn futóverseny A Nyírségi Futók Sprtegyesület Nyíregyháza Megyei Jgú Várs Önkrmányzatának támgatásával 2014. 09. 06-án a XIII. VIDOR fesztivál keretében megrendezi az I. Nyíregyházi

Részletesebben

SRS WEC 2017 SZABÁLYZAT

SRS WEC 2017 SZABÁLYZAT SRS WEC 2017 SZABÁLYZAT I. Általános tudnivalók Szoftver: rfactor2, steam applikáción keresztül megvásárolható. MOD: A bajnokságot a SimRaceSeries csapata által készített moddal futjuk. A mod különálló

Részletesebben

S Z A B Á L Y Z A T 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS

S Z A B Á L Y Z A T 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS S Z A B Á L Y Z A T Az F1 SAMSUNG LIGA 2010/2011 VERSENYÉVADHOZ 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS 1.1 Az F1 Samsung Liga 2010/2011 bajnokságának versenyzőinek kötelessége a szabályzat elolvasása, alapos áttanulmányozása,

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív Üzletszabályzat 6. sz. melléklete EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Megfelelési kérdőív EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Oldal 1 Ügyfél neve: Ügyfélkód: Jelen kérdőív kifejezett

Részletesebben

2. Van-e különbség a kerékpáros alkalmassága tekintetében a főútvonalon, illetve a mellékutakon történő kerékpározás során? o a. igen o b.

2. Van-e különbség a kerékpáros alkalmassága tekintetében a főútvonalon, illetve a mellékutakon történő kerékpározás során? o a. igen o b. Megldásk. 1.számú tesztlap 1. Melyik felszerelés kötelező a biztnságs kerékpárzáshz? (Több jó válasz is lehet!) a. baseballsapka b. helyesen beállíttt bukósisak c. lámpák és macskaszem d. láthatósági mellény

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához. Kódszám: DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12 DAOP-2.1.

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához. Kódszám: DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12 DAOP-2.1. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Prgram Dél-Dunántúli Operatív Prgram Észak-Alföldi Operatív Prgram Észak-Magyarrszági Operatív Prgram Közép-Dunántúli Operatív Prgram Nyugat-Dunántúli Operatív

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a örnyezet és Energia Operatív Prgram EOP-1.2.0/09-11 Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása című knstrukcióhz érvényes: 2011. február 10-től 1 Tartalm A. A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS

Részletesebben

S Z A B Á L Y Z A T 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS

S Z A B Á L Y Z A T 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS S Z A B Á L Y Z A T Az F1 HUNGARIAN RFACTOR ETIHAD LEAGUE 2010/2011 VERSENYÉVADHOZ 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS 1.1 Az F1 HREL 2010/2011 bajnokságának versenyzőinek kötelessége a szabályzat elolvasása,

Részletesebben

Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók!

Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók! HÁZIREND 1. BEVEZET Kedves Lakóink, Tisztelt Hzzátartzók! A Telki Hld Otthn Nyugdíjasház (a tvábbiakban: Nyugdíjasház) célkitűzése a Nyugdíjasházban lakók mindennapjainak biztnságssá-, kényelmessé tétele.

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa Alapkiírás 2018 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. 2. Rendező: neve: Magyar Gokart Szövetség címe: 2750 Nagykőrös, Kecskeméti út 32. Tel: +36 30 510-4090

VERSENYKIÍRÁS. 2. Rendező: neve: Magyar Gokart Szövetség címe: 2750 Nagykőrös, Kecskeméti út 32. Tel: +36 30 510-4090 www.mnasz.hu www.mgsz.net VERSENYKIÍRÁS MNASZ, MGSZ 2015. OB (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség 2015. évi Gokart Országos Bajnoksága, a Magyar Gokart Szövetség rendezésében) VI. forduló, 11-12. futam,

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése)

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése) Közlemény A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hgy a TIOP-1.2.1/08/1 Agóra -multifunkcinális közösségi közpntk és területi közművelődési tanácsadó szlgálat infrastrukturális

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás 2018 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Zöld zászló. Használata: l e n g e t v e

Zöld zászló. Használata: l e n g e t v e Zöld zászló Használata: l e n g e t v e Jelentése: a korábban sárga zászlóval jelzett veszély megszűnt, most szabad az út, verseny tempóban mehetsz tovább. A zászló hatálya alá tartozó pályaszakaszon veszély

Részletesebben

AKTIV Program 2010 ősz.

AKTIV Program 2010 ősz. AKTIV Prgram 2010 ősz. Szervező: Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) A verseny célja: Versenyzési lehetőség biztsítása a 6-12 éves gyermekek számára, az atlétika versenyszámainak népszerűsítése játéks frmában.

Részletesebben

Etikai kódex Erkölcsi szabály és normagyűjtemény

Etikai kódex Erkölcsi szabály és normagyűjtemény A erkölcsi szabály és nrmagyűjtemény PROFORM Kft. 2012 évi kiadás Jelen dkumentum érvényessége kiterjed a PROFORM Kft. által végzett Kereskedelmi, tervezési, fejlesztési, értékesítési illetve ezekkel összefüggő

Részletesebben

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ECSEGFALVI ÓVODA 5515 Ecsegfalva, Árpád utca 8. Telefn: 06-66/487-326 E-mail: vda@ecsegfalva.hu ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készült: 2013. július 3. 1 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1 Általáns

Részletesebben

(N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI

(N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI (N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI Mint ismeretes községünkben találták fel a mai kocsi ősét, a történetével itt most nem szeretnék foglalkozni. Községünk ad otthont a Kocsitoló fesztiválnak, mely idén

Részletesebben

V. Rally Show Latyak Ring - Kecskemét

V. Rally Show Latyak Ring - Kecskemét V. Rally Show Latyak Ring - Kecskemét 2017. 09.16-17 Versenyajánló Tisztelt versenyzők és autósportot kedvelők! Szeretnénk egy jó kis hétvégi csapatásra invitálni, ahol remek alkalom nyílik arra, hogy

Részletesebben

Dáka Község Helyi Építési Szabályzata

Dáka Község Helyi Építési Szabályzata Dáka Község Helyi Építési Szabályzata 1 Dáka Község Önkrmányzat Képviselő-testületének 11/2008. ( XII.17.) rendelete Dáka község Helyi Építési Szabályzatáról, valamint Szabályzási Tervéről Dáka Község

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Gyorsasági Görkorcsolyázó Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

Tájékoztató a Mária Maraton kerékpáros zarándoklatról

Tájékoztató a Mária Maraton kerékpáros zarándoklatról Tájékztató a Mária Maratn kerékpárs zarándklatról 1 Mi a Mária Maratn kerékpárs zarándklat? Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Útn: ultramaratn-futók és kerékpársk teljesítik a Mariazelltől

Részletesebben

Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi versenykiírása (Érvényes től)

Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi versenykiírása (Érvényes től) Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2007. évi versenykiírása (Érvényes 2007.03.10-től) A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség /MNASZ/ 2007. évre kiírja mind egyéni, mind csapatversenyben a gokart szakág Országos

Részletesebben

Összehasonlító fogyasztásmérési módszer városi, elővárosi és távolsági autóbuszokhoz

Összehasonlító fogyasztásmérési módszer városi, elővárosi és távolsági autóbuszokhoz 1. A mérés célja és általáns leírása Az alábbiakban részletezett összehasnlító fgyasztásmérési eljárás autóbuszk üzemanyag fgyasztásának a valós körülményeket (terhelés, ingadzó sebességprfil) reprezentáló

Részletesebben

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok A pályán való tartózkodásra vonatkozó szabályok, valamint biztonsági követelmények megegyeznek az edzések és versenyek esetén. Pályára

Részletesebben

LADIES CUP Külön bajnokság női gokartosok részére!

LADIES CUP Külön bajnokság női gokartosok részére! WONDER CLEAN NO LIMIT 120 GOKART LIGA Ahol a súly nem számít Kart Arena Gokart Csarnok - Pécs, Megyeri út 59. (Mecsek Füszért Raktárbázis) Egyenlő feltételekkel küzdhet meg a kicsi a nagy ellen, hisz a

Részletesebben

(2) A továbbképzésre kötelezettnek egy továbbképzési időszak alatt szakképesítésenként legalább 250 pontot kell teljesítenie.

(2) A továbbképzésre kötelezettnek egy továbbképzési időszak alatt szakképesítésenként legalább 250 pontot kell teljesítenie. A nemzeti erőfrrás miniszter 64/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az rvsk, fgrvsk, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfkú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők flyamats tvábbképzéséről Az egészségügyről

Részletesebben

Általános előírások. Az előírások hatálya 1..

Általános előírások. Az előírások hatálya 1.. Nemesszalók Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 6/2008.(XI.13.) számú rendelete Nemesszalók község Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályzási Tervének jóváhagyásáról Nemesszalók Község Önkrmányzatának

Részletesebben

Általános Szerződéses Feltételek

Általános Szerződéses Feltételek Általáns Szerződéses Feltételek 1. A szlgáltató adatai, elérhetősége 1. A szlgáltató neve: Match-Meeting Kft. A szlgáltató címe: 1037 Budapest, Bécsi út 85. A szlgáltató cégjegyzékszáma: 11-09-023512 2.

Részletesebben

IV. rész. Az élettársi kapcsolat

IV. rész. Az élettársi kapcsolat IV. rész Az élettársi kapcslat Napjaink egyik leggyakrabban vitattt jgintézménye úgy tűnik kimzdult az évtizedeken át tartó jgi szabályzatlanságból, sőt az újnnan megjelenő jgszabályk és az azk által generált

Részletesebben

INFORMATIKAI STRATÉGIA

INFORMATIKAI STRATÉGIA EREDMÉNYEK INFORMATIZÁLÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSE (ÁROP 3.d) VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8200 Veszprém, Óvárs tér 9. INFORMATIKAI STRATÉGIA Készítette: Indikátrk, amelyek teljesítéséhez

Részletesebben

II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12

II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12 II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12 Versenyajánló Tisztelt versenyzők, nézők és minden autósportot kedvelő! Szeretnénk benneteket egy jó kis hétvégi csapatásra invitálni, ahol remek alkalom nyílik arra,

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14 EFOP_3.8.1-14 FELHÍVÁS Az egészségügyi ellátórendszerben dlgzó, OKJ előtti szakképesítéssel rendelkezők számára az OKJ-s szakképesítés megszerzése támgatásának megvalósítására A felhívás címe: Felzárkóztató

Részletesebben

MTCC 2014 DTM SZABÁLYZAT

MTCC 2014 DTM SZABÁLYZAT MTCC 2014 DTM SZABÁLYZAT Jelen szabályzat csak a DTM Bajnokságra Érvényes I. Szakosztályvezetés: Szakosztályvezető: Pongrácz Tamás (Tommy78) Szakosztályvezető helyettes: Szerver admin: Pálya admin: Futam

Részletesebben

VIK Hallgatói Képviselet Kari BME ösztöndíj

VIK Hallgatói Képviselet Kari BME ösztöndíj VIK Hallgatói Képviselet Kari BME ösztöndíj Pályázati felhívás a 2017/18. tanév őszi félévére A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudmányi Egyetem (BME) Villamsmérnöki és Infrmatikai Kar Hallgatói Képviselet

Részletesebben

1 A Játék elnevezése, szervezője:

1 A Játék elnevezése, szervezője: 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Legyen egy jó kd az örömre!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca.

Részletesebben

Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás

Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás 1. Általános szabályok Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás 1.1A A verseny rendezősége a 2012-es év megjelölt időpontjára kiírja, mint meghívásos versenyt, amely körpályás mini rally

Részletesebben

Belföldi behajtás/2016.

Belföldi behajtás/2016. VÉGSŐ AJÁNLATTÉTEL FELHÍVÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM 1. Az ajánlatkérés célja: I. Fejezet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS /Specifikáció/ Belföldi behajtás/2016. Nemzeti Útdíjfizetési Szlgáltató

Részletesebben

III.Lada és Bmw találkozó és Rally show

III.Lada és Bmw találkozó és Rally show III.Lada és Bmw találkozó és Rally show Latyak Ring - Kecskemét 2015. 09. 12-13. Versenyajánló Tisztelt versenyzők és autósportot kedvelők! Szeretnénk egy jó kis hétvégi csapatásra invitálni, ahol remek

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A New West Kft. számára kiemelt fntsságú cél a www.newwest.hu látgatói által rendelkezésre bcsáttt személyes adatk védelme, a látgatók infrmációs önrendelkezési jgának biztsítása.

Részletesebben

MAGYAR GRAN TURISMO BAJNOKSÁG III. SZEZON

MAGYAR GRAN TURISMO BAJNOKSÁG III. SZEZON III. SZEZON MI IS AZ AZ MGTB? A bajnokság 2012 nyarán lett életre hívva, azzal a céllal, hogy a magyar Gran Turismo játékosoknak legyen egy közös liga, ahol megvillogtathatják a tudásukat más egyesületek

Részletesebben

Etikai Kódex Dometic Csoport

Etikai Kódex Dometic Csoport Etikai Kódex Dmetic Csprt 1. Alapelvek és általáns követelmények 1.1 Alapelvek Levél az Elnöktől A Dmetic Csprt tevékenységét bővítő multinacinális vállalatként elkötelezte magát amellett, hgy felelős

Részletesebben

Endurance Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi szabályzata Utoljára módosítva: án

Endurance Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi szabályzata Utoljára módosítva: án Endurance Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2018. évi szabályzata Utoljára módosítva: 2018.02.13-án A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) 2018. évre kiírja a gokart szakág egyéni, Orsza gos Amato

Részletesebben

SPURI FélBalaton Szupermaraton - 2015 - eseményinformáció

SPURI FélBalaton Szupermaraton - 2015 - eseményinformáció SPURI FélBalaton Szupermaraton - 2015 - eseményinformáció SPURI FélBalaton Szupermaraton időpont, helyszín Időpont: 2015. március 21-22. Rajt: Badacsony Cél: Siófok, Hotel Magistern Rajt időpontok és helyszínek

Részletesebben

FIZIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

FIZIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Fizika középszint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. któber 30. FIZIKA KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM A dlgzatkat az útmutató utasításai

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú Nnprfit Kft.-t (tvábbiakban KELLÓ).

Részletesebben

Mesterséges Intelligencia MI

Mesterséges Intelligencia MI Mesterséges Intelligencia MI A szükséges mintaszám krlát elemzése Pataki Béla BME I.E. 414, 463-26-79 pataki@mit.bme.hu, http://www.mit.bme.hu/general/staff/pataki Mit is jelent az eredmény, ha pnts lenne

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK ADÓZÁSA, KÖLTSÉGVETÉSI KAPCSOLATAIK ELLENŐRZÉSE

VÁLLALKOZÁSOK ADÓZÁSA, KÖLTSÉGVETÉSI KAPCSOLATAIK ELLENŐRZÉSE VÁLLALKOZÁSOK ADÓZÁSA, KÖLTSÉGVETÉSI KAPCSOLATAIK ELLENŐRZÉSE a tantárgy tematikája és követelménye, 2015-2016. tanév, 2. félév Pénzügy mesterképzési szak, levelező tagzat Tantárgy megnevezése, kód: Szak,

Részletesebben

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében)

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében) HÁZIREND Az óvda házirendje a közktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény, a nevelési-ktatási intézmények működéséről szóló 11/1994.(VI.8.)MKM rendelet, valamint a módsító 2003. évi LXI. Törvény alapján

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Adásvételi szerződés a NKAK tárgyi feltételrendszerének

Részletesebben

SENZOR Kft. Magatartási Kódex

SENZOR Kft. Magatartási Kódex SENZOR Kft. Magatartási Kódex Kiadás kelte: Budapest, 2014. Július 1. 1 I. Általáns rendelkezések A. Alkalmazási terület A jelen Magatartási kódex (a tvábbiakban: Kódex ) a SENZOR Kft. (a tvábbiakban:

Részletesebben

Vác városi Szlalom. Vác, dunapart 2015-10-25

Vác városi Szlalom. Vác, dunapart 2015-10-25 Vác városi Szlalom Vác, dunapart 2015-10-25 Verseny szervezője: Speed Rally Team Sportegyesület A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu A verseny vezetősége: Versenyigazgató: Fodor Krisztián /06

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.11.12. COM(2010) 662 végleges 2010/0325 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA a külső határk átlépésére jgsító és vízummal ellátható úti kmányk listájáról,

Részletesebben

World Robot Olympiad2019. Advanced Robotics Kategória. Játékleírás, Szabályok és Pontozás. Okos Üvegház. Verzió: December 4.

World Robot Olympiad2019. Advanced Robotics Kategória. Játékleírás, Szabályok és Pontozás. Okos Üvegház. Verzió: December 4. Wrld Rbt Olympiad2019 Advanced Rbtics Kategória Játékleírás, Szabályk és Pntzás Oks Üvegház Verzió: December 4. Tartalmjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Játékleírás... 4 3. Játéklehetőségek... 5 4. Játékszabály...

Részletesebben

A Mastercard Magyarország 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatalos részvételi és játékszabályzata ( Játékszabályzat )

A Mastercard Magyarország 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatalos részvételi és játékszabályzata ( Játékszabályzat ) 1. Szervező MasterCard Eurpe Sprl Magyarrszági Kereskedelmi Képviselete 1062 Budapest, Váci út 1-3. C. ép. 4. em. A Mastercard Magyarrszág 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatals részvételi és játékszabályzata

Részletesebben

DRIFTED.HU - ORSZÁGOS DRIFT BAJNOKSÁG PONTOZÁSI SZABÁLYZAT

DRIFTED.HU - ORSZÁGOS DRIFT BAJNOKSÁG PONTOZÁSI SZABÁLYZAT DRIFTED.HU - ORSZÁGOS DRIFT BAJNOKSÁG PONTOZÁSI SZABÁLYZAT 2013 1. Általános tudnivalók A drift olyan vezetéstechnika, ahol a kijelölt (továbbiakban elvárt) íven a pilóta az autó által elérhető legnagyobb

Részletesebben

13. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton - eseményinformáció

13. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton - eseményinformáció 13. K&H mzdulj! Balatn maratn és félmaratn - eseményinfrmáció 13. K&H mzdulj! Balatn maratn és félmaratn időpnt, helyszín Időpnt: 2016. nvember 19-20. Rajt/cél: Erzsébet Szállda, Siófk (vlt Htel Aranypart)

Részletesebben

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL Hunyadi Mátyás Általáns Iskla 9072 Nagyszentjáns, Árpád u. 11/a Telefn/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Hnlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009.

Részletesebben

EKB fotóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal

EKB fotóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal Page 1 14.07.2005 EKB ftóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal Az Európai Közpnti Bank (EKB) 2004-ben írta ki első ízben éves ftóművészeti pályázatát, amelynek

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

SZABÁLYZAT 1. Fejezet MASZE Magyar Autósport Szimulátor Egyesület vezetősége (1) A MASZE vezetője Janka Martin és Csomós Erik. A ligavezetők döntését

SZABÁLYZAT 1. Fejezet MASZE Magyar Autósport Szimulátor Egyesület vezetősége (1) A MASZE vezetője Janka Martin és Csomós Erik. A ligavezetők döntését SZABÁLYZAT 1. Fejezet MASZE Magyar Autósport Szimulátor Egyesület vezetősége (1) A MASZE vezetője Janka Martin és Csomós Erik. A ligavezetők döntését minden esetben tiszteletben kell tartani. 4. Jelentkezési

Részletesebben

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program Felhívás Csprts tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsítószámú című kiemelt prjekt keretében A Tehetséghidak Prjektirda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsító számú 1

Részletesebben

III. Campus Kupa 2010

III. Campus Kupa 2010 III. Campus Kupa 2010 Verseny Versenykiírás Kelt: 2010. március 1. 1 I. Meghatározások: 1. Campus Kupa 2010: A 2010. április 10.- Helyszín: ETO Park Cím: 2.A Campus Kupa Az Campus Kupára bárki nevezhet,

Részletesebben

Általános előírások. Az előírások hatálya. Jelen építési szabályzat hatálya Vinár község (továbbiakban település) igazgatási területére terjed ki.

Általános előírások. Az előírások hatálya. Jelen építési szabályzat hatálya Vinár község (továbbiakban település) igazgatási területére terjed ki. Vinár Község Önkrmányzata Képviselőtestületének 8/2010. (VIII.23.) önkrmányzati rendelete Vinár község Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályzási Tervének jóváhagyásáról Vinár Község Önkrmányzata

Részletesebben

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1 ı 15. Irányjelzés A kerékpársnak is, jeleznie kell minden irányváltztatási szándékát, mégpedig balra kanyardva bal, jbbra kanyardva jbb kézzel. Az irányjelzést az irányváltztatás előtt megfelelő távlságban

Részletesebben

MINŐSÍTÉSI SZABÁLYZAT 2016

MINŐSÍTÉSI SZABÁLYZAT 2016 MINŐSÍTÉSI SZABÁLYZAT 2016 1. Minősítési sztályk A tájékzódási futó sprtágban a felnőtt krcsprtkban versenyző sprtlók (a junir krsztályt is ideértve) nemzetközi, I. sztályú, II. sztályú és III. sztályú

Részletesebben

Az E-SDS és az expozíciós forgatókönyv

Az E-SDS és az expozíciós forgatókönyv Az E-SDS és az expzíciós frgatókönyv http://www.msds-eurpe.cm TxInf Cnsultancy and Service Limited Partnership www.msds -eurpe. cm Tel.: +36 70 335 8480 Fax: +36 1 290 4136 H - 1 14 3 Budapest, Elenóra

Részletesebben

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat Versenykiírás A DCS TUNING GROUP bemutatja autós és gokart versenyzők részére a szlalomverseny sorozatát a Hungaroring felső depójában 2008. évben. A verseny hivatalos neve: szlalomverseny sorozat. A versenyek

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata Szügyi Dániel Refrmátus Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzata Akinek skat adtak attól skat kívánnak és akire skat bíztak attól többet kérnek számn. /Lukács 12,48/ Dévaványa, 2013. Tartalmjegyzék

Részletesebben

Nyíregyháza Város évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Nyíregyháza Város évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza Várs 2016 2017. évi Kispályás Labdarúgó Bajnkság Versenykiírása Nyíregyháza, Sóstói út 24. l./ A bajnkság célja: Nyíregyháza Várs 2016-2017. évi Kispályás Labdarúgó Bajnkság Versenykiírása

Részletesebben

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ UTÁNPÓTLÁS és AMATŐR-FITNESS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ UTÁNPÓTLÁS és AMATŐR-FITNESS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYAR ORSZÁGOS GÖRKORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG Hungarian National Roller-Skating Federation 2800 Tatabánya, Paletta lp 1. 3/1. www.mogsz.hu Tel.:00-36-20-9213-718 E-mail:lugosi.lszl@gmail.com GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ

Részletesebben

Tájékoztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcsolatban

Tájékoztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcsolatban Tájékztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcslatban Budapest, 2015. szeptember 21. 1 A 2015. év szeptemberében megkezdődött minősítésekkel

Részletesebben

Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás

Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás Az AVALON PARK Kft. (1075 Budapest, Károly krt. 1. I/2.) továbbiakban: SZERVEZŐ - 2016. évre kiírja a HELL KART & Event Centerben megrendezendő HELL KART

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2013.

H Á Z I R E N D 2013. Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkrmányzat FODROS Általáns Iskla 1039 Budapest, Fdrs u. 38-40. H Á Z I R E N D 2013. /Fax 3886-585 240-1070 OM aznsító: 034832 e-mail: fdrs-a@kszki.buda.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

5. A nyerésre való pályázat menete

5. A nyerésre való pályázat menete 1. A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: "ROBOGJ A VARTA-val!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője, lebnylítója és adatkezelője: Spectrum Brands Hungaria Kft. székhely: 1191

Részletesebben

1. Alapelvek a közlekedésben

1. Alapelvek a közlekedésben 1. Alapelvek a közlekedésben 1. Mit jelent a közlekedésben a bizalmi elv? a) Számíthat arra, hogy a KRESZ minden helyzetben és helyen pontosan szabályozza a közlekedésben részt vevők jogait és kötelességeit.

Részletesebben

I. AVALON AMATŐR GOKART BAJNOKSÁG - 2015. évi Versenykiírás

I. AVALON AMATŐR GOKART BAJNOKSÁG - 2015. évi Versenykiírás I. AVALON AMATŐR GOKART BAJNOKSÁG - 2015. évi Versenykiírás Az AVALON PARK Kft. (1075 Budapest, Károly krt. 1. I/2.) továbbiakban: SZERVEZŐ - 2015. évre kiírja a HELL KART & Event Centerben megrendezendő

Részletesebben

Kitöltési útmutató. A. Általános rész. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphoz

Kitöltési útmutató. A. Általános rész. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphoz Kitöltési útmutató KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphz A. Általáns rész Az adatszlgáltatók köre és az adatszlgáltatás tárgya (a többször módsíttt 2001. CI. (a felnőttképzésről szóló) tv. - a tvábbiakban:

Részletesebben