AS RACING F1 rfactor LIGA VERSENYSZABÁLYZAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AS RACING F1 rfactor LIGA VERSENYSZABÁLYZAT"

Átírás

1 AS RACING F1 rfactr LIGA VERSENYSZABÁLYZAT 1) szezn bajnkság: megengedett segítségek: Kipörgés gátló Blkklásgátló Stabilitási segítség Figyelem! Fenti hárm segítség használata súlytöbbletet eredményez! Autmata kuplung Autmataváltó 2) A LIGA irányító testülete a Bírói Testület (BT). A BT működését külön szabályzza.(bírói testület alapszabályzat) BT. tagk a szeznban: SÖÖR, Mawerick, jj, htibrc, Sebenli, MX 3) Versenyszabályk 3.1 A versenyhétvége menete A futamk 2 hetente kerülnek megrendezésre vasárnapnként este 20:00 órától. Az időpnt néhány esetben (pl. ütközés az élő F1 futammal) váltzhat. Ez minden esetben jó előre egyeztetésre kerül. Idmérő edzés: vasárnapnként 20:00-tól. Üres tankkal történik, de mért kör teljesítése után csak az üzemanyag, első szárny, féknymás, és fékerő elsztás módsítható. Időtartam 15 vagy annál kevesebb induló esetén 10 perc Legalább 16 versenyző esetén Q2: 10 perc ; Q3: 10 perc Bemelegítés: időmérő után, tartama 5 perc Verseny: bemelegítő edzés után Tesztelési lehetőség minden nap Verseny beállításk: Versenytáv: 75 % Sérülések mértéke: 50 % Gumikpás: nrmál Üzemanyag fgyasztás: nrmál Mechanikai hibák: nrmál Időjárás: Száraz, előre kijelölt pályákn váltzó (Versenynaptár szerint)

2 Zászló szabályk: Teljes, kivéve Safety Car 3.3 Chat szabályk A szabadedzéseken és a verseny előtti bemelegítő edzésen engedélyezett a chat használata. Időmérő edzésen a zöld lámpára váltást követően és a versenyeken a felvezető kör megkezdése után a chat használata tils! Ennek megszegése büntetést vn maga után. Chat szabály megsértéséért a Büntetések pnt alatti büntetés adható. Az állandó bírák valamelyike a bemelegítő edzés végén felteszi a kérdést, hgy mindenki készen áll-e a flytatásra, a többi résztvevőnek pedig kötelezően jeleznie kell néhány karakter beírásával (k, g, stb.), hgy készen áll a tvábbi megmérettetésekre. 3.4 Vezetési szabályk Vágásk A kanyarkat, lassítókat tils levágni. Vágással jgsulatlan előnyt szerezni, előzni szintén tils. Levágásnak számít az, ha az autónak mind a négy kereke (teljes felületükkel) nincs a pályán, vagy a pálya szélét jelző fehér vnaln. A pálya szélét a fehér vagy más színű vnal jelöli! Minden esetben a vnal külső széléhez kell visznyítani! A vágás szabály alól kivételt képezhetnek biznys pályákn a műfüves részek, de azt minden esetben a futam előtt a BT. a fórumban kihirdeti. Csak a BT. által elfgadtt helyek képezhetnek kivételt! A BT. eltekinthet a büntetés kiszabásától, ha a vétkes versenyző a vágással szerzett pzíciót rövid időn belül visszaadja, illetve ha a vágás baleset elkerülése miatt történt. Az utóbbi esetben is aznban a megszerzett pzíciót vissza kell adni az így megelőzött versenyzőnek. Az időmérő edzésen történő vágás nem engedélyezett, és büntetést vn maga után Szabálytalan előnyszerzés A pályát, melynek része a széleket jelző fehér vagy sárga esetleg más színű vnal, elhagyni maximum egyldali két kerékkel lehet, az-az egyldali két keréknek mindig a pályán kell maradnia. A műfüves részek és kerékvetők alapesetben nem a pályák részei. Szabálytalan előnyszerzésről beszélünk, ha vezetői hiba esetén a krrigálásra tett kísérletnek, azaz látható fékezési próbálkzásnak, vagy elkerülendő baleseti helyzetnek jól látható feltételei nem állnak fenn, tvábbá a pálya vnalát elhagyva gyrsítás (mindig a BT. megítélésébe tartzik) történik. A szabálytalan előnyszerzés büntetést vn maga után. Pályaelhagyás típusai: vágás illetve szélesítés. Esetei: vágás nem lassulva vágás csak gurítva fékezési kísérlettel (jelentősen lassulva) szélesítés gyrsulva szélesítés gurítva (nem gyrsulva, körültekintő visszatérés a pályára) Ezek közül minősített eset a vágás nem lassulva illetve szélesítés gyrsulva. Ez a két eset egyértelműen szándéks. és büntetendő. Nem minősített esetekben, vágás gurítva fékezési kísérlettel (jelentősen lassulva), illetve szélesítés gurítva (nem gyrsulva, körültekintő visszatérés a pályára) eseteknél a rendelkezésre álló időeredményeket fgja vizsgálni a BT., ahl az előnyszerzéssel járó eseteknél a minősített eseteknek megfelelő büntetést szabhatja ki.

3 3.3.3 Kicsúszás, visszatérés A kicsúszást követően a lehető legnagybb körültekintéssel kell visszatérni a pályára! Tils rögtön az ideális ívre vágni abban az esetben, ha mögöttünk másk jönnek (ugyanez a szabály vnatkzik a bxutcából visszatérő versenyzőkre is)! Az ideális ívre merőlegesen visszatérni szigrúan tils és balesetveszélyes. A szabálys visszatérés, megfelelő körültekintéssel, és megfelelő sebességgel történik, ügyelve a balesetveszély elkerülésére. Ha a visszatérő versenyző balesetet, vagy balesetveszélyt kz, illetve versenytársait lyan manőverre kényszeríti, amellyel a sértett pzíciót veszít, akkr az eset súlysságától függően a BT. büntetést szab ki. A felvezető körön kicsúsztt vagy megpördült versenyzőnek kötelező megvárni, míg a mezőny elhalad, csak akkr térhet vissza a pályára! A mögötte érkező pilótáknak nem kell lassítani és bevárni a kicsúsztt pilótát. Lassítani csak annyira szükséges, amennyire az adtt szituáció megköveteli a sérülésmentes, de biztnságs tvábbhaladást. Az így elvesztett pzíció(ka)t vissza kell fglalni a többi pilóta veszélyeztetése nélkül. A hátrébbról indulóknak a kicsúsztt versenyző segítségére kell lenniük (pl. félrehúzódással), de a rajtrácsn is vissza lehet venni a helyeket a már felsrakztt pilóták veszélyeztetés nélkül, autójuk kikerülésével! Felvezető körön történt baleset kzásánál a BT. a versenyen alkalmaztt büntetéseket szab ki! Előzés Az előzés a verseny egyik kulcsfntsságú és egyben legkckázatsabb manővere! Tils több autónyi távlságból megpróbálni az előzést, ugyanis az elől haladó autóját nem lehet felhasználni a pályán maradásra! TILOS a féktávn a megelőzött, vagy a lekörözött versenyző elé visszavágni és ezzel veszélyeztetni a másik felet! A lekörözött versenyzőnek kötelessége mielőbb elengedni a lekörözőt (lásd: pnt)! A védekező (elől lévő) versenyzőnek van jga először ráfrdulni a kanyarra az általa választtt sebességgel és íven (visznt a védekező versenyző nem próbálgathatja a féket verseny közben!). Aznban ha az előzni kívánó autójának első kereke egy vnalba kerül az előzendő autójának hátsó kerekével még a kanyardása megkezdése előtt, az előzött versenyzőnek kötelezően egy autónyi helyet kell hagyni számára. Természetesen pályán kívülről kezdett előzési kísérletnél ez a kötelezettség nem áll fenn. Az előzésből származó sérüléseknél bármelyik versenyzőnek hátránya származik (sérülést szenved, pzíciót veszít), akkr az eset súlysságától függően a BT. büntetést ad. Ha a vétkes pzícióvesztés esetén visszaengedi az előzött versenyzőt, a BT. eltekint a büntetés kiszabásától. Egyenesben, egymás mellett történő haladásnál kedvezményezett nincs, visznt a másik félre ráhúzni, meglökni, veszélyeztetni tils. A verseny hevében bekövetkezett lyan kismértékű esetekben ahl pályaelhagyás, menetirányváltás nem következik be, valamint az autó nem sérül, szankció nem kerül alkalmazásra, de felhívjuk a versenyzők figyelmét, hgy ezzel ne éljenek vissza. Az esetek megítélésében óvás esetén a BT. büntetést szabhat ki.

4 3.3.5 Előzés felvezető körön Felvezető körön kizárólag a feltűnően lassú, valamint kicsúsztt versenyző előzhető. Ennek megszegése büntetést vn maga után Lekörözés, elengedés Tükrök használata kötelező, hiszen ezek nélkül elég nehéz megítélni a hátul lévő helyzetét. A lekörözésnél a lassúbb versenyzőnek az utlérés pntjáhz visznyíttt első egyenes szakaszn (mely nem két sikán közötti rövid szakasz) kötelezően el kell engednie a lekörözőt. Amennyiben ezt legalább 1 körön keresztül nem teszi meg, tartós feltartásnak minősül, mely büntetést vn maga után. Ismételt esetekben, az elkövetés rendjére vnatkzóan tvábbi büntetést vn maga után. Természetesen a leköröző versenyzőre is vnatkznak az előzés általáns szabályai, azaz semmi nem jgsítja fel arra, még a tartós feltartás sem, hgy az előtte haladó lassúbb autót meglökje, letlja a pályáról, vagy bármilyen módn veszélyeztesse. Az ilyen esteket a BT. a lekörözés tényétől függetlenül bünteti Haladás sérült autóval Ha a sérült autóval közlekedő versenyző mögött más pilóták jönnek (ép autóval, versenytempóban), akkr a sérült autóval versenyző pilótának tils az ideális ívet használni (tehát a többieket feltartani). Sérült autónak minősül már az első szárny nélkül közlekedő versenyautó, az üres üzemanyag tartállyal, vagy meghibásdtt mtrral haladó is. Sérültnek számító versenyautóval TILOS a többi versenyzőt bármilyen frmában akadályzni. Az ebből bekövetkező baleseteket, vagy feltartáskat, és veszélyeztetést a BT. a fentebb lévő szabályk alapján bünteti Cikázás, ív váltztatása, tlatás, prgram általi diszkvalifikáció TILOS a cikázás azaz, az egyenesben a haladási ív egynél többszöri megváltztatása! TILOS a frgalmmal szemben közlekedni! Megszegéséért a verseny után kizárás jár. A BT. csak akkr büntet az ilyen szabálytalanságkért, ha azt a prgram verseny közben nem tette meg! TILOS a tlatás! Csak akkr engedélyezett, ha valaki a bxutcában szerelőcsapatán kis mértékben túlcsúszik, illetve, ha a pályán lyan helyzetbe kerül, amiből csak tlatással tud a pályára visszatérni! TILOS tlatással újra lendületet szerezni! TILOS diszkvalifikált versenyzőnek a pályán tartózkdni! Amikr a prgram kiszabja a büntetést, a versenyző köteles aznnal a bxba hajtani és feladni a versenyt. Ha ezt mégsem teszi meg, akkr a versenyző utólagsan büntetendő! Bxutca szabályk TILOS a bxutca meghsszabbítását jelző fehér vagy sárga vnalat átlépni. Megengedett a vnalra való ráhajtás, de, ha a kerék rálóg a pályára, az már átlépésnek számít, és büntetést vn maga után. Mértéke esetenként 20 másdperc utólags időbüntetés versenyen, Időmérőn egy elkövetett eset után figyelmeztetés, ismétlődés esetén, utlsó rajthelyre srlás a következő versenyre.

5 TILOS a bxban a megengedett sebességet átlépni. Limiter használata kötelező! Ez a szabály az idmérő edzésre is vnatkzik. A versenyen a prgram magától bünteti a vétkeseket Baleset kzása, a vezetési szabályk megszegésének szankciói TILOS a szándéks ütközés, meglökés és ezzel egyidejű jgtalan előnyszerzés. A balesetet kzó pilóta büntetése a szabályzat Büntetések pntja szerint történik. 4) A versenyhétvége szabályai 4.1. Részvétel az edzéseken, versenyen: A versenyeken való részvétel feltétele a versenyszabályzat elfgadása, és betartása Versenyzői licensz! Versenyzői licenszet az a pilóta kaphat, aki 3 egymást követő futamn prblémamentesen teljesített a liga valamely szeznjában! Prblémamentes alatt értendő: büntetések nélkül teljesített. Azk a pilóták, akik nem rendelkeznek Versenyzői licenszel, csak abban az esetben vehetnek részt éles futamn, ha prblémamentesen teljesítik az azt megelőző héten a Tesztfutamt! Ez mindenkire vnatkzik. Ezen felül a versenyeken való indulás feltétele, hgy az adtt pályán a Htlaps-n regisztrált legjbb ideje 107%-n belül legyen az első helyezetthez képest. Ha valamilyen kból a Htlaps nem jelzi ki autmatikusan ezt a tényt, vagy az első helyezett ideje biznyítttan irreális, akkr a BT. kiszámítja a szükséges köridőt, majd azt rögzíti a fórumban legkésőbb a versenyt megelőző napn. Ez alapján kapják meg a versenyzők az indulási jgt Tesztfutam Rajtpróba - Funrace A futamkn, különösen a rajtknál előfrduló lehetséges prblémák felismerése érdekében több lehetősége van a pilótáknak: Minden éles futamt megelőző vasárnap este 20:00 órától tesztfutamt tartunk. Ezen való részvétel azknak is ajánltt, akiknek az előző pnt miatt már nem kötelező érvényű. Az időmérő, és a futam eseményeken való részvétel gyakrlható, a prgram működése ellenőrizhető. Emellett az éles futamkat megelőző héten hétfőig jelezhető a fórumban, ha valaki igényt tart próbarajtkra, itt hétköznap esti 18:00-21:00 óráig terjedő időpnt jelölhető meg. A kijelölt időpntban akár több próbarajt is végezhető, valamint néhány körös kisebb tesztfutamk. Ha valakinek ezeken az eseményeken bármi prblémája adódik, azt jelezze a fórumban, ezután mindent megteszünk annak elhárítása érdekében, hgy az éles futam időpntjában minden rendben legyen. Ezen túlmenően az éles futamn előfrduló egyedi hibákért, és az ebből adódó kellemetlenségekért felelősséget nem tudunk vállalni. A versenyeken csak és kizárólag az alábbi pntban felsrlt esetekben van újraindítás. 4.2 A futamk szabályai A bajnkság futamai előre meghirdetett időpntkban, előre kötelezően meghirdetett gumikeverékek használatával lesznek megrendezve. A szerverre a futamk kezdete előtt minimum 10 perccel ajánltt csatlakzni.

6 Amelyik versenyző előre jelezte késését, az időmérő után a warm-up n tud csatlakzni, és a rajtrács végéről kezdheti meg a futamt. Ha valaki az idmérő után leszakad, technikai prbléma miatt újra kell csatlakznia, ha a szerver nem jegyzi meg az idejét, akkr szintén a rajtrács végéről kezdi meg a futamt, függetlenül az időmérőn elért eredményétől, arra tekintet nélkül. Ha bármilyen k miatt a hétvégét újra kell indítani, az elért rajtpzíciók megtartása miatt mindenki a BOX-ban marad, és megvárja, amíg a rendszergazda átléptet a futamra. Aki ezt megszegi, az aznnali kizárást kap! Amennyiben a szerverrel technikai prbléma lép fel, azt aznnal közöljük a versenyzőkkel, hivatalsan a FÓRUMBAN. Ilyen esetekben lehetőség van a futamk elhalasztására, egy későbbi időpntra, illetve az adtt futamt privát szerveren való megtartására. A választást a versenyzők egyszerű szótöbbséggel hzzák, erre hivatkzni később nem lehet. A versenyeken semmilyen baleset miatt NINCS újraindítás! Ha a verseny a szerver kapcslati hibája miatt a táv 10%-ának megtételéig megszakad, akkr van lehetőség újraindításra, e fölötti táv megtétele után a verseny új időpntban kerül lebnylításra. Ha többszöri szerverhiba frdul elő, akkr új időpntt tűzünk ki. Az újraindítás alkalmával 10 perc áll a versenyzők rendelkezésére az újra kapcslódásra. Az újraindíttt futamn az eredetileg indult versenyzők 80%-ának indulni kell. Ha ez a feltétel nem áll fenn, a futam nem tartható meg, és új időpnt kerül kiírásra. A versenyen a rajtrácsra ugyanazzal a gumikeverékkel kell felállni, amivel a leggyrsabb körét futtta az adtt pilóta. Ez a szabály nem érvényes, ha az időmérőt az időjárás miatt nem a száraz pályás gumikkal kell teljesíteni. A versenyen kötelező az adtt futamra előírt mindkét keverékű gumit használni. Ez a szabály érvényét veszti az adtt versenyzőnél, ha a verseny ideje alatt bármikr esik az eső, és emiatt a vizes keverékek egyikét használja. Ha valaki a gumikkal kapcslats szabályk ellen vét, annak a következő futamn a bxból kell rajtlnia! 5) Óvás, panasztétel Minden versenyzőnek jga, hgy az óvás lehetőségével éljen, ha sérelem éri mind a versenyen, mind az időmérő edzéseken. Általáns szabály, hgy a sérelmet szenvedő versenyző az esetet követő 48 órán belül a BT. felé kell, hgy jelentse az esetet, a megszegett szabályt, a pnts időpntt (replay idő) és azt, hgy óvása melyik versenyző ellen irányul. A teljes verseny minden részletére történő ellenőrzés nem megvalósítható, ezért amennyiben a benyújttt óvás hiánys, a BT. nem tárgyalja, hanem elutasítja az óvást. A határidő letelte után benyújttt óvást a BT. figyelmen kívül hagyja! Ha nem a knkrét óvásban szereplő, de az óvtt eseményhez kapcslódó egyéb szabálytalanság derül ki a vizsgálat srán, azt a BT. szintén megvizsgálja, és ha szabályszegés következett be, büntetheti. Ha egyéb kból jut tudmására valamelyik BT. tagnak szabálytalanság, akkr a szabálytalan versenyzőt a BT. figyelmezteti, de büntetést nem szab ki.

7 6) Etikai szabályk: A durva beszólásk tilsak a fórumban, a versenyek alatt és után még tesztnapkn is. A BT. az ilyen eseteket szigrúan bünteti, és minősített büntetéseket szab ki. A versenytársak tehát használják a privát kmmunikációs csatrnákat, vélt vagy valós sérelmeik verbális kmmunikáció útján történő rendezésére. A BT. nem fgja vizsgálni ki vlt a megszólító és ki vlt, aki csak válaszlt. 7) Pntzás Mivel a versenyeken a létszám nem állandó, mint a valós F1 futamkn, ezért egyéni pntzási szabályt alkalmazunk. A pntszámítás menete a következő: A versenyeken a maximális létszám 22 fő. A kaptt pntszám kiszámítása úgy történik, hgy ha a teljes mezőny teljesítené a futamt a 22. versenyző 0 pntt, míg az első 21 pntt kap, helyezésenként 1 pnttal növekvő srrendben. A pntszám szempntjából mindegy, hgy a versenyen hány versenyző indult el. Adtt helyezés mindig ugyanannyi pntt ér, így ösztönözve a részvételre, valamint a futamk befejezésére a pilótákat. Az így kaptt pntkn felül az Első helyezett +5 jutalm pntt a másdik helyezett +3 jutalm pntt a harmadik helyezett +1 jutalm pntt kap. A kiesett versenyzők nem kapnak pntt. A versenytáv 85%-t teljesítő versenyzők futamát tekintjük befejezettnek. Csapatversenynél a csapattagk pntjai összegződnek. 8) Büntetések 8.1 Vágás, és szélesítés az alábbi pntszámítási rendszer szerint: 1 szélesítés -1 pnt 1 vágás -2 pnt 0-4 -> nincs büntetés > 30 mp büntetés 15 -> utlsó helyre srlás Nagyn extrém esetben -> futam eredményének törlése 8.2 Ütközésekre, balesetekre vnatkzó büntetések, ahl a vétkes fél egyértelműen megállapításra került: baleset kzása egy versenyzőnek törés nélkül, bevárással -> 5 másdperc /alkalm bevárás nélkül -> 10 másdperc /alkalm

8 látható töréssel -> 20 másdperc /alkalm a felsrlt akciók elkövetése a rajt pillanatától, az első mérési pntig tvábbi bxrajt a következő versenyen szándéks baleset kzás futameredmény törlése / futameltiltás, ismételt esetben évadról történő kizárás 8.3 Egyéb szabályszegések kék zászló figyelmen kívül hagyása 20 másdperc / alkalm (ha a prgram nem büntetett) etikai szabályk megsértése 20 másdperc / alkalm chat szabály megsértése -> következő futamn bxrajt Bxvnal átlépés 5mp, 2-nél több esetén következő futamn az utlsó helyről indulás A versenyek hivatals végeredménye csak a vizsgálatk, és a büntetések kiszabása után kerül kihirdetésre. A BT. fenntartja a jgát, hgy a fentebb felsrltaktól eltérő büntetéseket is kiszabhassn, vagy akár a flyamatsan büntetett versenyzőt a futamról, vagy az évad tvábbi flytatásától eltiltsa. 9) Szabályváltztatásk A versenyévad alatti szabálymódsításkról a BT. dönt, és a váltztatáshz legalább kétharmads többség szükséges. A versenyeket közvetlenül, illetve a már futó bajnkságkat jelentős mértékben, érintő kérdésben a ligatagk véleményét szavazás frmájában a BT. köteles kikérni, de a döntés kialakításánál csak figyelembe veszi.

11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton - eseményinformáció

11. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton - eseményinformáció 11. Intersprt Balatn Maratn és Félmaratn - eseményinfrmáció 11.Intersprt Balatn Maratn és Félmaratn időpnt, helyszín Időpnt: 2014. nvember 15-16. Rajt/cél: Erzsébet Szállda, Siófk (vlt Htel Aranypart)

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív Üzletszabályzat 6. sz. melléklete EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Megfelelési kérdőív EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Oldal 1 Ügyfél neve: Ügyfélkód: Jelen kérdőív kifejezett

Részletesebben

(N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI

(N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI (N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI Mint ismeretes községünkben találták fel a mai kocsi ősét, a történetével itt most nem szeretnék foglalkozni. Községünk ad otthont a Kocsitoló fesztiválnak, mely idén

Részletesebben

2. Van-e különbség a kerékpáros alkalmassága tekintetében a főútvonalon, illetve a mellékutakon történő kerékpározás során? o a. igen o b.

2. Van-e különbség a kerékpáros alkalmassága tekintetében a főútvonalon, illetve a mellékutakon történő kerékpározás során? o a. igen o b. Megldásk. 1.számú tesztlap 1. Melyik felszerelés kötelező a biztnságs kerékpárzáshz? (Több jó válasz is lehet!) a. baseballsapka b. helyesen beállíttt bukósisak c. lámpák és macskaszem d. láthatósági mellény

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. 2. Rendező: neve: Magyar Gokart Szövetség címe: 2750 Nagykőrös, Kecskeméti út 32. Tel: +36 30 510-4090

VERSENYKIÍRÁS. 2. Rendező: neve: Magyar Gokart Szövetség címe: 2750 Nagykőrös, Kecskeméti út 32. Tel: +36 30 510-4090 www.mnasz.hu www.mgsz.net VERSENYKIÍRÁS MNASZ, MGSZ 2015. OB (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség 2015. évi Gokart Országos Bajnoksága, a Magyar Gokart Szövetség rendezésében) VI. forduló, 11-12. futam,

Részletesebben

SENZOR Kft. Magatartási Kódex

SENZOR Kft. Magatartási Kódex SENZOR Kft. Magatartási Kódex Kiadás kelte: Budapest, 2014. Július 1. 1 I. Általáns rendelkezések A. Alkalmazási terület A jelen Magatartási kódex (a tvábbiakban: Kódex ) a SENZOR Kft. (a tvábbiakban:

Részletesebben

Etikai Kódex Dometic Csoport

Etikai Kódex Dometic Csoport Etikai Kódex Dmetic Csprt 1. Alapelvek és általáns követelmények 1.1 Alapelvek Levél az Elnöktől A Dmetic Csprt tevékenységét bővítő multinacinális vállalatként elkötelezte magát amellett, hgy felelős

Részletesebben

1 A Játék elnevezése, szervezője:

1 A Játék elnevezése, szervezője: 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Legyen egy jó kd az örömre!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca.

Részletesebben

II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12

II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12 II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12 Versenyajánló Tisztelt versenyzők, nézők és minden autósportot kedvelő! Szeretnénk benneteket egy jó kis hétvégi csapatásra invitálni, ahol remek alkalom nyílik arra,

Részletesebben

A Mastercard Magyarország 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatalos részvételi és játékszabályzata ( Játékszabályzat )

A Mastercard Magyarország 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatalos részvételi és játékszabályzata ( Játékszabályzat ) 1. Szervező MasterCard Eurpe Sprl Magyarrszági Kereskedelmi Képviselete 1062 Budapest, Váci út 1-3. C. ép. 4. em. A Mastercard Magyarrszág 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatals részvételi és játékszabályzata

Részletesebben

Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás

Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás 1. Általános szabályok Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás 1.1A A verseny rendezősége a 2012-es év megjelölt időpontjára kiírja, mint meghívásos versenyt, amely körpályás mini rally

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

I. A felosztandó jogdíjak alanyai

I. A felosztandó jogdíjak alanyai A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének Felsztási Szabályzata A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) által kezelt jgdíjakat a Szövetség közgyűlésének 2006. április 21-én hztt határzata (2007. február

Részletesebben

Dől a lé! - promóciós játék - Játékszabályzat

Dől a lé! - promóciós játék - Játékszabályzat Dől a lé! - prmóciós játék - Játékszabályzat A játék célja A játék szervezője az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi listát állít össze, és az összegyűjtött adatkat

Részletesebben

eversion Kft. Általános Szerződési Feltételek

eversion Kft. Általános Szerződési Feltételek eversin Kft. Általáns Szerződési Feltételek 1. A szlgáltatás tárgya, az Általáns Szerződési Feltételek tartalma Az eversin Kft. (8295 Taliándörögd, Tavasz utca 2., Adószám: 23079780-2-19, Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Nemzetgazdasági Minisztérium reginális fejlesztési prgramkért felelős helyettes államtitkár Pénzügyi elszámlás részletes szabályai a Reginális Fejlesztési Operatív Prgramk keretében támgattt prjektek pénzügyi

Részletesebben

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Természetes személyek részére A 2007.évi CXXXVIII. törvény alapján

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Természetes személyek részére A 2007.évi CXXXVIII. törvény alapján ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Természetes személyek részére A 2007.évi CXXXVIII. törvény alapján 1 Jelen kérdőív a befektetési vállalkzáskról és az árutőzsdei szlgáltatókról, valamint az általuk

Részletesebben

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt.

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt. 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: Mutasd meg szépséged a világnak! (a tvábbiakban: Játék ). Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc

Részletesebben

6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program 6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Prgram A Képzésbe Ágyaztt Fglalkztatás szakmai támgatása c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TÁMOP 3.3.6 C-10/01 A prjektek az

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Nemzetgazdasági Minisztérium reginális fejlesztési prgramkért felelős helyettes államtitkár Pénzügyi elszámlás részletes szabályai a Reginális Fejlesztési Operatív Prgramk keretében támgattt prjektek pénzügyi

Részletesebben

E-ú tdí j informá cio k ú gyfeleknek

E-ú tdí j informá cio k ú gyfeleknek E-ú tdí j infrmá ci k ú gyfeleknek Jelen dkumentum a 2013. évi LXVII. törvény alapján az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal aránys díjjal kapcslatban tartalmaz infrmációkat

Részletesebben

E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ

E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ RÉSZTVEVŐI SZOLGÁLTATÁSOK RENDSZERE 1 A KÉPZÉS BEMUTATÁSA... 2 1.1 KURZUSKOMPONENSEK... 2 1.2 KOMMUNIKÁCIÓS ESZKÖZÖK... 3 1.2.1 Fórumk... 3 1.2.2 Blg- tanulási

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA nline módn történő pályázat benyújtására A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú

Részletesebben

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező személyek részére A 2007.évi CXXXVIII.

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező személyek részére A 2007.évi CXXXVIII. ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV Jgi személyek és jgi személyiséggel nem rendelkező személyek részére A 2007.évi CXXXVIII. törvény alapján 1 Jelen kérdőív a befektetési vállalkzáskról és az árutőzsdei

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. VÉGREHAJTÁSI POLITIKA V.1.2.

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. VÉGREHAJTÁSI POLITIKA V.1.2. VÉGREHAJTÁSI POLITIKA V.1.2. 1054 Budapest, Szabadság tér 7. Oldal 1 Az Európa Brókerház Zrt. (tvábbiakban Társaság) figyelemmel a befektetési vállalkzáskról és az árutőzsdei szlgáltatókról, valamint az

Részletesebben

Tájékoztató a fogyasztói kölcsönszerződésekkel kapcsolatos elszámolás legfontosabb tudnivalóiról

Tájékoztató a fogyasztói kölcsönszerződésekkel kapcsolatos elszámolás legfontosabb tudnivalóiról Tájékztató a fgyasztói kölcsönszerződésekkel kapcslats elszámlás legfntsabb tudnivalóiról Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban a fgyasztói kölcsönszerződésekkel kapcslats elszámlás, és frintssítás legfntsabb

Részletesebben

KÍNÁBÓL MEGRENDELT ÉS ELŐRE

KÍNÁBÓL MEGRENDELT ÉS ELŐRE EASTINFO SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. AZ ÖN PARTNERE KÍNÁBAN KÍNÁBÓL MEGRENDELT ÉS ELŐRE KIFIZETETT ÁRU MINŐSÉGHIBA MIATTI KÁRTÉRÍTÉSI ELJÁRÁSA ESETTANULMÁNY 2006/01 Budapesti Irda: Budapest H-1146

Részletesebben

a) a számla és az abban foglalt adattartalom sértetlensége, valamint b) eredetiségének hitelessége

a) a számla és az abban foglalt adattartalom sértetlensége, valamint b) eredetiségének hitelessége Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közleménye az elektrnikus útn kibcsáttt számlákra vnatkzó egyes rendelkezések értelmezéséről I. Az elektrnikus útn kibcsáttt számlákról általában Az általáns frgalmi

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általáns Szerződési Feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen lvassa el az Általáns Szerződési Feltételeinket (tvábbiakban ÁSZF) és kizárólag

Részletesebben

Kutatási gyorsjelentés Zugló közbiztonságának megítélése. "Egy jó szó Zuglóban" 2013. április

Kutatási gyorsjelentés Zugló közbiztonságának megítélése. Egy jó szó Zuglóban 2013. április Kutatási gyrsjelentés Zugló közbiztnságának megítélése "Egy jó szó Zuglóban" 2013. április 1 Bevezető, módszertani kérdések A Strategplis Kft. telefns kérdőíves közvélemény-kutatást végzett a Budapest

Részletesebben

1. A SZERZŐDÉS 2. SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA 3. A SZOLGÁLTATÁSOK MINŐSÉGI CÉLÉRTÉKEI, A MINŐSÉGI CÉLÉRTÉKEK ÉRTELMEZÉSE

1. A SZERZŐDÉS 2. SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA 3. A SZOLGÁLTATÁSOK MINŐSÉGI CÉLÉRTÉKEI, A MINŐSÉGI CÉLÉRTÉKEK ÉRTELMEZÉSE 1. A SZERZŐDÉS Webtárhely/hnlap szlgáltatási szerződés ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A megrendelőnek (tvábbiakban Előfizető), aki a hnlap/webtárhely szlgáltatást (tvábbiakban Szlgáltatás) igénybe kívánja

Részletesebben

1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 o Lekérdezés fül... 5 o Személy fül... 7 o Telefonszám fül... 8 o Jármű fül...

1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 o Lekérdezés fül... 5 o Személy fül... 7 o Telefonszám fül... 8 o Jármű fül... CRM mdul 1 1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 Lekérdezés fül... 5 Személy fül... 7 Telefnszám fül... 8 Jármű fül... 9 Új gépjármű rendelés fül... 9 Használt gépjármű rendelés

Részletesebben

GetFit applikáció Felhasználói leírás

GetFit applikáció Felhasználói leírás Felhasználói leírás Oldal: 2 / 17 Tartalmjegyzék 1 Indítás... 3 2 Regisztráció, bejelentkezés... 3 3 Első indítás beállításk... 5 4 Dashbard... 6 5 Versenyek... 7 6 Csprtk... 9 7 Napi cél... 14 8 Tréner...

Részletesebben

HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY

HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY Szervezeti és Működési Szabályzat 5. számú melléklet HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY Budapest, 2013. május 21. TARTALOM PREAMBULUM... 3 1. Általáns rendelkezések... 3 2. Hallgatói Közösség HÖK... 3

Részletesebben

Kincsem Parki Profi Agárverseny kiírás és versenyszabályzat 2015.

Kincsem Parki Profi Agárverseny kiírás és versenyszabályzat 2015. Kincsem Parki Profi Agárverseny kiírás és versenyszabályzat 2015. A verseny elnevezése: Profi Agár Versenyek a Kincsem Parkban A verseny fajtája: meghívásos síkversenysorozat Időpontok: június 19., július

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

az Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, a Dél-Alföld, a Dél-Dunántúl régiókban megvalósuló projektek esetében: 50%

az Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, a Dél-Alföld, a Dél-Dunántúl régiókban megvalósuló projektek esetében: 50% Webldal: www.icteurpa.hu / E-mail: inf@icteurpa.hu MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ: 2015. július 8-tól 2017. július 10-ig

Részletesebben

Magyar álom Közérzeti pályázat

Magyar álom Közérzeti pályázat Magyar álm Közérzeti pályázat 15. ARC - PÁLYÁZATI KIÍRÁS A pályázatk leadási határideje: 2015. július 21. Miről álmdsz, és mekkrát? Lttóötösről vagy társadalmi igazságsságról? Egy jbb munkáról vagy egy

Részletesebben

PWNET Internet szolgáltatásra vonatkozó

PWNET Internet szolgáltatásra vonatkozó WISP Trade Kft. (szlgáltató) ra vnatkzó Általáns Szerződési Feltétei ÁSZF Első hatályba lépés kelte: 2011. július 18. Utlsó módsítás hatályba lépése: 2012. április 1. Kvács Enikő ügyvezető Általáns Szerződési

Részletesebben

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya CIN-BORA túracsprt Alapszabálya 1. Általáns rendelkezések 1) A társadalmi szervezet neve: CIN-BORA túracsprt Rövidített neve: CIN-BORA. 2) Székhelye: BKV Zrt. Cinkta Autóbusz telephely 1165- Budapest,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szciális tvábbképzéseken való részvételre Kódszáma: T5410-K-1/2013 1 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet (tvábbiakban NCSSZI) és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

Általános Üzleti Feltételek - Könyvelési szolgáltatás B-Top cégcsoport

Általános Üzleti Feltételek - Könyvelési szolgáltatás B-Top cégcsoport Általáns Üzleti Feltételek - Könyvelési szlgáltatás B-Tp cégcsprt A jelen Általáns Üzleti Feltételek a B-Tp cégcsprt által nyújttt könyvelési (könyvviteli, könyvvezetési) szlgáltatáskra vnatkznak, függetlenül

Részletesebben

21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Misklc, 2012. december 1. Nagy Varga Dezsőné igazgató Diákönkrmányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 2. ldal Tartalm I.

Részletesebben

Európa Automatikus Szállítási Hűségprogram (ADR)

Európa Automatikus Szállítási Hűségprogram (ADR) Az előnyei Európa Autmatikus Szállítási Hűségprgram () Az egy havi rendeléseket kezelő prgram Üzletépítők és Elsőbbségi Vásárlók számára. Megkönnyíti a Nu Skin és Pharmanex termékek értékesítését, valamint

Részletesebben

Salomon Hervis Citytrail VÁROSI TEREPFUTÁS

Salomon Hervis Citytrail VÁROSI TEREPFUTÁS Salmn Hervis Citytrail Futónaptár.hu VÁROSI TEREPFUTÁS FUSS BUDAPEST TETEJÉN!INDULJ TE IS A SALOMON HERVIS CITY TRAIL BUDAPESTI ESEMÉNYÉN ÉS TAPASZTALD MEG MILYEN AZ IGAZI VÁROSI TEREPFUTÁS! 9 ÉS 4,5 KILOMÉTERES

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje I. Az Elnökség és tagjai 1.1 Az IPA Magyar Szekció (a tvábbiakban: Magyar Szekció) Elnöksége (a tvábbiakban: Elnökség) a Magyar Szekció ügyintéző és képviseleti

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás Mikr-, kis- és középvállalkzásknak nyújttt tanácsadás 1. A szlgáltatás célja 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja, hgy a már mőködı mikr-, kis- és középvállalkzásk ismereteinek bıvítése révén hzzájáruljn

Részletesebben

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok 1 Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Prgram nevű kiemelt prjekt keretében megvalósuló tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk szervezésére a szülő-diák-pedagógus együttműködésének fejlesztése

Részletesebben

Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek Felhasználási feltételek Az Autdesk Inc, a Delaware csprt tagja, székhelye: 111, McInnis Parkway, San Rafael, Kalifrnia, valamint a leányvállalatai (együtt: "Autdesk") az alábbi feltételekkel ("Feltételek")

Részletesebben

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Oktatási terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer ktatási terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015.

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. Időpont: 2015. március 28. április 12. közötti időszak. Lehetséges versenynap, megfelelő időjárás esetén: 2015. március 28.

Részletesebben

KIR. Személyi nyilvántartó és adatmódosító rendszer

KIR. Személyi nyilvántartó és adatmódosító rendszer KIR Személyi nyilvántartó és adatmódsító rendszer Felhasználói útmutató O ktatási Hivatal Készült: 2012. któber Tartalm Bevezető... 3 Jgszabályi háttér... 3 Belépés a prgramba... 4 Tanulók és gyermekek

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. július 17.... 2 2014. június 10.... 4 2014. május 30.... 8 2014. május 16.... 9 Jelzéseiket,

Részletesebben

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pr-Team Nnprfit Kft.-nél 1. A szlgáltatás átfgó és peratív célja A Pr-Team Nnprfit Kft. megváltztt munkaképességű munkavállalókat fglalkztató cég, ahl a tranzitfglalkztatás,

Részletesebben

KISVÁLLALKOZÁSOK ÚJ ADÓZÁSI LEHETŐSÉGEI 1

KISVÁLLALKOZÁSOK ÚJ ADÓZÁSI LEHETŐSÉGEI 1 A KISVÁLLALKOZ LLALKOZÁSOK TÉTELES TELES ADÓJA A 2012.évi CXLVII. törvény teremtette meg a lehetőségét annak, hgy a törvényben meghatárztt vállalkzásk tételes adót, közismert nevén KATÁT válasszanak. 1

Részletesebben

Varga Gyula Észak-Alföldi Regionális Folklórszövetség

Varga Gyula Észak-Alföldi Regionális Folklórszövetség A Varga Gyula Észak-Alföldi Reginális Flklórszövetség ALAPSZABÁLYA Debrecen 2005. július 11. ALAPSZABÁLY Az alapító tagk a Hajdú-Bihar Megyei Néptáncszövetség Alapszabályának módsításáról döntöttek, így

Részletesebben

VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS

VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS IV. ÖRÖMAUTÓZÁS a beteg gyermekekért VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS Mogyoród, Hungaroring 2011.05.15. TARTALOMJEGYZÉK: Tartalomjegyzék: Bevezetés, 1. Program VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS 2. oldal 2. oldal 2. Rendezés

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

A Life1Wellness Központ Házirendje. A Life1Wellness Központ üzemeltetője:

A Life1Wellness Központ Házirendje. A Life1Wellness Központ üzemeltetője: A Life1Wellness Közpnt Házirendje A Life1Wellness Közpnt üzemeltetője: Fitness Visin Hungary Krlátlt Felelősségű Társaság (székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 5. III. emelet 3., cégjegyzékszám:

Részletesebben

COOP Szolnok Zrt. ÜZLETSZABÁLYZAT. Általános tájékoztató

COOP Szolnok Zrt. ÜZLETSZABÁLYZAT. Általános tájékoztató COOP Szlnk Zrt. ÜZLETSZABÁLYZAT Általáns tájékztató A COOP Szlnk Zrt. (székhelye: 5008 Szlnk, Krúdy Gyula út 108., Cégjegyzékszám: 16-10-001268; tvábbiakban ZRT) a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek

Részletesebben

Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések

Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések Tartalmjegyzék 1. Milyen feltételek szükségesek a szlgáltatás igénybevételéhez?... 2 2. Milyen bejelentkezési jelszót célszerű választanm saját biztnságm

Részletesebben

HOGYAN TUDUNK KIALAKÍTANI OLYAN ÉRTÉKESÍTÉSI OUTSOURCING RENDSZERT, AMELY VALÓBAN EREDMÉNYEKET HOZ ÉS CSÖKKENTI KÖLTSÉGEINKET?

HOGYAN TUDUNK KIALAKÍTANI OLYAN ÉRTÉKESÍTÉSI OUTSOURCING RENDSZERT, AMELY VALÓBAN EREDMÉNYEKET HOZ ÉS CSÖKKENTI KÖLTSÉGEINKET? HOGYAN TUDUNK KIALAKÍTANI OLYAN ÉRTÉKESÍTÉSI OUTSOURCING RENDSZERT, AMELY VALÓBAN EREDMÉNYEKET HOZ ÉS CSÖKKENTI KÖLTSÉGEINKET? Kiinduló pnt A gyakrlat azt mutatja, hgy ma már bármely iparágban, bármely

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y a módsításkkal egységes szerkezetben I. A kamara jgi frmája, neve és székhelye 1. A kamara az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y a módsításkkal egységes szerkezetben I. A kamara jgi frmája, neve és székhelye 1. A kamara az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és

Részletesebben

MEGBÍZÁS TÍPUSOK LIMITÁRAS MEGBÍZÁS (LIMIT VAGY LIMIT ORDER)

MEGBÍZÁS TÍPUSOK LIMITÁRAS MEGBÍZÁS (LIMIT VAGY LIMIT ORDER) MEGBÍZÁS TÍPUSOK LIMITÁRAS MEGBÍZÁS (LIMIT VAGY LIMIT ORDER) A limitáras megbízás leírása Limitáras megbízás esetén egy előre meghatárztt árflyamt adunk meg, és megbízásunk csak ezen a limitárn vagy annál

Részletesebben

HírAdó Extra. 2013. szeptember 4. Az Év Adótanácsadó és Transzferár-tanácsadó Cége Európában Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában

HírAdó Extra. 2013. szeptember 4. Az Év Adótanácsadó és Transzferár-tanácsadó Cége Európában Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában Az Év Adótanácsadó és Transzferár-tanácsadó Cége Európában Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában Internatinal Tax Review Eurpean Tax Awards 2013 HírAdó Extra 2013. szeptember 4. Tartalmjegyzék Hatéknyabb

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS NAGYERDEI TEREP MARATON FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON. Ahol a futó és a futás van a középpontban!

VERSENYKIÍRÁS NAGYERDEI TEREP MARATON FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON. Ahol a futó és a futás van a középpontban! VERSENYKIÍRÁS Futónaptár.hu NAGYERDEI TEREP MARATON FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON Ahl a futó és a futás van a középpntban! 1. A verseny időpntja: 2015. szeptember 27. vasárnap 2. Rendező: Szín-Kép Reklám

Részletesebben

VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS

VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS VII. ÖRÖMAUTÓZÁS a beteg gyermekekért VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS Mogyoród, Hungaroring 2015. március 28. VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS BEVEZETÉS Immáron hetedik alkalommal rendezzük meg az Örömautózás nevű programunkat.

Részletesebben

RC Off-Road Autómodellező Egyesület

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR téli kupa terepversenyek szabályzata 2012-13 KATEGÓRIÁK: 1/8 BUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 TRUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/10 SCT ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/10 BUGGY

Részletesebben

MNASZ engedélyezés folyamatban

MNASZ engedélyezés folyamatban MNASZ engedélyezés folyamatban Bevezető: A versenykiírás az FIA nemzetközi sportkódex és függelékei, az MNASZ RVSZ, kiírásai alapján készült. A versenykiírás módosítása, kiegészítése kizárólag számozott,

Részletesebben

ILLETÉKEK 2014. (a felsorolás nem teljeskörű, lásd: Illetéktörvény 33. )

ILLETÉKEK 2014. (a felsorolás nem teljeskörű, lásd: Illetéktörvény 33. ) ILLETÉKEK 2014. Tájékztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hgy az illetékekről szóló többször módsíttt 1990. évi XCIII. törvény szerint egyes vagynszerzési és eljárási illetékek az alábbiak 1. Államigazgatási

Részletesebben

Vállalkozás bemutatása

Vállalkozás bemutatása Szakmai beszámló Térségi és helyi vállalkzásk fejlesztése, új szlgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése A1 Mezőföldi Híd Térségfejlesztős Egyesület által meghirdetett intézkedés Vállalkzás

Részletesebben

1/5. Hirdetmény. Akciók kondíciói. 1/2010.03.23 Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010.04.01-től A JÖVŐRE TERVEZVE!

1/5. Hirdetmény. Akciók kondíciói. 1/2010.03.23 Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010.04.01-től A JÖVŐRE TERVEZVE! 1/5 Hirdetmény Akciók kndíciói 1/2010.03.23 Eszköz Frrás Bizttsági határzattal elfgadva, érvényes 2010.04.01-től A JÖVŐRE TERVEZVE! 2/5 Fókusz Takarékszövetkezet Lakssági akciós betétek 1. Hárm hónaps,

Részletesebben

1/5. Hirdetmény. Akciók kondíciói. 3/2010. Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010.02.23-tól A JÖVŐRE TERVEZVE!

1/5. Hirdetmény. Akciók kondíciói. 3/2010. Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010.02.23-tól A JÖVŐRE TERVEZVE! 1/5 Hirdetmény Akciók kndíciói 3/2010. Eszköz Frrás Bizttsági határzattal elfgadva, érvényes 2010.02.23-tól A JÖVŐRE TERVEZVE! 2/5 Fókusz Takarékszövetkezet Lakssági akciós betétek 1. Hárm hónaps, váltzó,

Részletesebben

Az alábbiakban összefoglaljuk az idei évben elfogadott - főként a jövő évet érintő - adóváltozásokat.

Az alábbiakban összefoglaljuk az idei évben elfogadott - főként a jövő évet érintő - adóváltozásokat. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban összefglaljuk az idei évben elfgadtt - főként a jövő évet érintő - adóváltzáskat. I. AZ ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK Időszaks elszámlású ügyletek Időszaks

Részletesebben

Részvételi szabályzat 2015

Részvételi szabályzat 2015 Részvételi szabályzat 2015 A rendezvényeken azon személyek vehetnek részt, akik a jelentkezési lap kitöltésével, valamint aláírásukkal nyilatkoznak, hogy a jelen kiírásban foglalt szabályokat elfogadják.

Részletesebben

Te miben hiszel? Közérzeti pályázat

Te miben hiszel? Közérzeti pályázat Te miben hiszel? Közérzeti pályázat 14. ARC - PÁLYÁZATI KIÍRÁS (A pályázatk leadási határideje: 2014. július 15.) Gyrsul a világ. Lassul a frgás. Semmi sincs úgy, mint vlt. Minden úgy van, ahgy azelőtt.

Részletesebben

- TRUSTAIR - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK

- TRUSTAIR - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK - TRUSTAIR - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK 1. A Szlgáltató adatai Név: TrustAir Aviatin Krlátlt Felelősségű Társaság Székhely: H-9099 Pér, Petőfi u. 1. Cégjegyzékszám: 08-09-026981 Közösségi adószám: HU25140433

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által nyújtott szabad felhasználású, hitelkiváltási- és lakáscélú jelzáloghitelekről

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által nyújtott szabad felhasználású, hitelkiváltási- és lakáscélú jelzáloghitelekről Hatálys 2015.02.01-től ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által nyújttt szabad felhasználású, hitelkiváltási- és lakáscélú jelzálghitelekről készült a Fgyasztónak nyújttt hitelről szóló

Részletesebben

MATERIAL CENTER KUPA

MATERIAL CENTER KUPA MATERIAL CENTER KUPA HUNGARORING, 2008. JÚNIUS 13-15. SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK A VERSENY NEVE: MATERIAL CENTER KUPA helye: HUNGARORING ideje: 2008. június 13-15. honlap címe: www.foenixmse.hu A VERSENY RENDEZŐJE:

Részletesebben

VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM

VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM részére RENDELET VÉLEMÉNYEZÉS Készült: 2013. február 26. Az MNVH Leader szaksztályának a LEADER PROGRAM FRISSÍTÉSE 3.0 címet viselő, 2013. januárjában indíttt prgramjának

Részletesebben

2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08.

2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08. 2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08. A Drezdai Műszaki Egyetemről néhány gndlat bevezetésként. Az egyetem 1961 óta létezik, de jgelőd intézménye már

Részletesebben

Használói elégedettségi felmérés a Nyírbátori Városi Könyvtárban

Használói elégedettségi felmérés a Nyírbátori Városi Könyvtárban Használói elégedettségi felmérés a Nyírbátri Vársi Könyvtárban Készítette: Bényeiné Tóth Júlia könyvtárs Munkatársaimmal, a Nyírbátri Vársi Könyvtár dlgzóival 2014. decemberében lvasói elégedettségi felmérést

Részletesebben

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31.

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. 1. ldal, összesen: 9 TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat feladata, érvényessége... 3 4. Az IPR-t megvalósító szervezet felépítése, a menedzsment helye a szervezetben... 4 4.5.

Részletesebben

Pályázati Felhívás és Útmutató

Pályázati Felhívás és Útmutató Pályázati Felhívás és Útmutató a Svájci-Magyar Együttműködési Prgram keretében Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása tárgyú pályázathz Kazincbarcikai kistérség 2014. április 1 Tartalm A Alapvető

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.2. 10XONE V3.2 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.2. 10XONE V3.2 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.2 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.2 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A Fővárosi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módosított és azzal egységes szerkezetbe foglalt szövege

ALAPSZABÁLY. A Fővárosi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módosított és azzal egységes szerkezetbe foglalt szövege ALAPSZABÁLY A Fővársi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módsíttt és azzal egységes szerkezetbe fglalt szövege 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Blue Dlphin -

Részletesebben

Gyermekek és kiskorúak védelmében a műsorterjesztők által alkalmazott hatékony műszaki védelem ellenőrzése a digitális műsorterjesztési platformokon

Gyermekek és kiskorúak védelmében a műsorterjesztők által alkalmazott hatékony műszaki védelem ellenőrzése a digitális műsorterjesztési platformokon Gyermekek és kiskrúak védelmében a műsrterjesztők által alkalmaztt hatékny műszaki védelem ellenőrzése a digitális műsrterjesztési platfrmkn A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 2019/2012.

Részletesebben

1. Alapfogalmak Információ o o

1. Alapfogalmak Információ o o http://fariblghu.wrdpress.cm/2011/12/31/final-exam-tpics-it/ 1. Alapfgalmak Infrmáció Adat http://fariblghu.wrdpress.cm az infrmatika nem definiált alapfgalma körülírással megfgalmazva: lyan tény, közlés,

Részletesebben

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni glbális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vnatkzó külügyminisztériumi knzultációs kérdésekre 2013.09.10. A HAND Szövetség az alábbi kérdések megválaszlásában

Részletesebben

10xONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.4. 10xONE V3.4

10xONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.4. 10xONE V3.4 10xONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.4 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.4 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 2015 A Duna-vízgyűjtő magyarországi része. 1-1. háttéranyag: Felszíni víztestek kijelölésének felülvizsgálata

Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 2015 A Duna-vízgyűjtő magyarországi része. 1-1. háttéranyag: Felszíni víztestek kijelölésének felülvizsgálata Vízgyűjtő-gazdálkdási Terv - 2015 A Duna-vízgyűjtő magyarrszági része 1-1. háttéranyag: Felszíni víztestek kijelölésének felülvizsgálata Felszíni víztestek kijelölése Módszertan Vízflyás víztestek felülvizsgálata

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a teljes hiteldíj mutató számításáról ANNOUNCEMENT

HIRDETMÉNY. a teljes hiteldíj mutató számításáról ANNOUNCEMENT HIRDETMÉNY a teljes hiteldíj mutató számításáról ANNOUNCEMENT n the calculatin f the annual percentage rate f charge Kihirdetve: Budapest, 2015. február 10. Prmulgated n: 10th February 2015 1 Tisztelt

Részletesebben

2013. szeptember 22.

2013. szeptember 22. A verseny neve: A verseny ideje: A verseny helye: Szervező: Vezetőbíró: Gunaras Resort SPA Kupa RSB 2013. V. futam 2013. szeptember 21-22. Nagypall-Geresdlak Balatonyi Rallye Team 7627 Pécs Blaha L. u

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajs király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 felnttkepzes@bkf.hu BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Tartalmjegyzék

Részletesebben

Versenykiírás. II. Dél-alföldi Rotary Jótékonysági Futónap Futás barátsággal a segítségért!

Versenykiírás. II. Dél-alföldi Rotary Jótékonysági Futónap Futás barátsággal a segítségért! Versenykiírás II. Dél-alföldi Rtary Jótéknysági Futónap Futás barátsággal a segítségért! A rendezvény célja: A rászrulók irányába nyújttt segítség lehetıségének anyagi megteremtése, valamint futás, mint

Részletesebben

2010.08.30. Forrás: APEH

2010.08.30. Forrás: APEH 2010.08.30. Frrás: APEH Tájékztató a társasági adóalanyk 2010. adóévi adókötelezettsége megállapításának új szabályairól Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalktásáról, illetve módsításáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Dunántúli Operatív Program. Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Dunántúli Operatív Program. Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Közép-Dunántúli Operatív Prgram Reginálisan kiegyensúlyztt, vnzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása Kódszám: KDOP-2007-1.1.1 A prjektek az Európai Unió támgatásával,

Részletesebben