Pályázat Az Év Pincészete 2015 díjra. Csányi Pincészet Zrt.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázat Az Év Pincészete 2015 díjra. Csányi Pincészet Zrt."

Átírás

1 Pályázat Az Év Pincészete 2015 díjra Csányi Pincészet Zrt.

2 Villány, a magyar vörösbor hazája Magyarország legdélebbi és egyben legjobb adottságokkal rendelkező borvidéke a Villányi, mely azonos földrajzi szélességi fokon fekszik a bordeaux-i szőlőtermő terület északi részével. Éghajlata is egyedülállónak számít a szőlőtermesztés szempontjából, ugyanis a Villányi-hegység vonulata felfogja az északról érkező barátságtalan, hideg áramlatokat, ugyanakkor a több oldalról védett déli lejtők melegét felerősíti a Földközi-tenger vidékéről beáramló langymeleg levegő. Szerencsés a szőlőszem, amelyik itt gömbölyödik ki! A Dráva folyó közelsége hajnali harmatot varázsol a szőlőlevelekre, így még a meleg nyári napokon is üdék és erősek az ültetvények. A szőlővirágzásra is pozitívan hat a hajnali harmat, mert az ültetvényekre csalja a beporzásban segítő repülő rovarokat. A hegy mészkőanyaga - melyet helyenként több méter vastagságú, tápanyagban dús lösztakaró borít - nappal elnyeli a meleget, hogy a hűvösebb éjszakákon visszasugározza a fürtöknek. A Szársomlyó mészkőtömbje egy óriási "cserépkályhaként" működik. Az éves csapadék mennyisége megközelíti a 700 millimétert, az évi napsütéses órák száma eléri a 2100 órát, a vegetációs időszak átlaghőmérséklete 17,5 C, mely Magyarországon a legmagasabb érték. Nem elhanyagolható jelentőségű a geotermikus hő hatása sem. A szőlő gyökereit alulról melegen tartja, mely szintén ennek a területnek a különlegessége. A fényben is gazdag, szubmediterrán mikroklíma kiváló, zamatban gazdag, tüzes bort adó szőlőt varázsol a tőkékre. A környékbeli ásatások bizonyítják a borvidék római kori szőlőtermesztését, és arra is utalnak jelek, hogy a görögök által elterjesztett szőlőműveléssel már az ősidőkben itt élt kelták is foglalkoztak. A honfoglalást (896) követő évszázadokban kialakuló magyar szőlő- és borkultúra több forrásból is táplálkozott, és évszázadokon át, töretlenül virágzott. A 150 éves török uralmat követően az ide érkező szerbek meghonosították a Kadarkát, a később betelepülő németek pedig - a fejlett mezőgazdasági ismeretek és a munkafegyelem mellett - a Kékoportó, valamint a Kékfrankos szőlőfajtákat hozták magukkal, új lendületet adva a villányi bortermelésnek. A Savoyai, Albrecht, Batthyány, illetve később Montenuovo földesúri családok birtokain kibontakozó szakszerű és korszerű mezőgazdaság a borkészítést mesterfokra emelte ezen a területen. Ennek köszönhetően Villány az 1870-es évekre nemzetközileg is híres borvidékké vált. Az itt érlelt borokat Európán túl, Észak- és Dél-Amerikában is sokan fogyasztották.

3 A Csányi Pincészet történelme Villány hegység keleti nyúlványának tövében, Villány város szélén, a főútvonal mentén, a hatalmas pincerendszert rejtő lankák lábánál található a Csányi Pincészet Zrt., melynek elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Munkásságát fiai, Andor, illetve Sándor folytatták. A Chateau Teleki Borászat később jelentős érdemeket szerzett a szőlőtermelés, a borkészítés, és a szőlőoltványok előállítása mellett, a szőlész-borász szakemberképzésben is. Évszázadok óta termelnek itt jóféle vörös borokat. A világhírű pincészet államosításával létrejött szocialista borgazdaság túlméretezett üzemi együttese diffúz telepítésével a mennyiségi bortermelés jegyében jött létre: az országút egyik felén a szőlőfeldolgozó, másik oldalán a borászati üzem helyezkedett el, a hegy túloldalán a palackozó és a raktár működött. A hegy két oldalán települt üzemi épületeket a hegy alatt húzódó hatalmas, régi pincerendszer kötötte össze. A szőlőlé és a bor sok száz méteres vezetékeken utazott egyik helyről a másikra, ami nem tett jót a minőségnek. Az üzem magánosítása után az új tulajdonosok a minőségi bortermelés elkötelezettjeiként a teljes struktúra átrendezése mellett döntöttek. Megszüntették a régi üzemi együttes területi széttagoltságát és az országút és a Villányi hegység keleti nyúlványa közé ékelődő - a régi pincerendszerhez szervesen kötődő - elnyúló területen lineáris telepítési rendben jött létre az új, csúcstechnológiára épülő pincészetet. A tervezés során meghatározó cél volt, hogy az épület mind építészetileg, mind belsőépítészetileg a bor, a bor készítés és fogyasztás hagyományait kifejezve, a jövő és a múlt felé egyaránt kapcsolódó, "időtlen", kortalan épületté válhasson. Az építészeti koncepció lényege egy olyan épületegyüttes létrehozása volt, mely az ipari lépték és funkció vállalása mellett képes a táji és városi környezettel harmonikus egységet alkotni. Kiindulási alapja a század elején a régióban is tömegesen épült ipari-mezőgazdasági tégla architektúrájú építmények tradíciójának vállalása, mai építészeti és belsőépítészeti nyelven történő újrafogalmazása.

4 Pincészetünk fejlesztéseinek eredményeképpen a külső megújuláson túl modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk. A minőségbiztosítási rendszerünk nagyon fejlett, az ország egyik legjobban felszerelt borászati laboratóriumával rendelkezünk, melyben boraink analitikai vizsgálatát végezzük. A minőségbiztosítás rendszeréhez tartozik az egész céget átfogó integrált számítástechnikai és vállalatirányítási rendszer is, az SAP. A minőség iránti elkötelezettségünk minden munkatársunk munkájában visszaköszön a szőlőműveléstől az értékesítésig. Minden palack borhoz a minőségbiztosítás rendszerében minden munkatárs hozzáadja a nevét, így akár tíz év elteltével is visszanézhető, hogy ki milyen munkát végzett. Tisztaság, precizitás, szakértelem és megbízhatóság ad biztos alapot a jövő sikereihez. Hisszük, hogy csak elégedett vevőkkel lehet a piacon tartós sikereket elérni. A beruházással felszabaduló, az országút túloldalán elhelyezkedő korábbi ipari területen a Rendezvénytér kialakításával az Önkormányzat a város szerkezetébe szervesen illeszkedő, a főútvonalat gyalogos zónával meghosszabbított új városnegyedet hozott létre, ami helyt ad a város kulturális rendezvényeinek, Villány és a borkultúra híveinek örömére.

5 Ültetvényeink A szőlőművelés döntően befolyásolja a leszüretelt szőlő, s a bor minőségét. Kiváló borok alapja csak egészséges, igényesen művelt szőlő lehet. A Csányi Pincészet ültetvényei a Villányi-borvidék legjobb dűlőin találhatók, ezek közül a legjelentősebbek a Kopár, a Csillagvölgy, illetve a Hársos. Teljes területünk meghaladja a 380 hektárt, ebből jelenleg közel 370 ha termő, melynek 44%-át a Cabernet fajták, 17%-át a Merlot, 16%-át a Kékfrankos, 8-8%-át a Portugieser és a Pinot Noir, 7%-át pedig az egyéb fajták adják. Az ún. szakcsoporti területek újratelepítését követően területnagyságunk 2020 körül meghaladja a 450 ha-t. Az egyre magasabb minőségi színvonal elérése érdekében, a folyamatosan végzett telepítések során is olyan művelésmódot és termesztéstechnológiát választunk, mellyel a talaj és az égöv adottságait kihasználva a lehető legjobb minőségű termést lehet elérni. A terület, az éghajlat, valamint a szőlőfajták adottságait figyelembe véve határozzuk meg a termelt szőlő mennyiségét is, élve a terméskorlátozás minőségjavító hatásával.

6 Termékpalettánk A piaci helyzetre a folyamatos változás jellemző, amely nem csak a partnereink átcsoportosulásában, hanem az újabbnál újabb versenytársak megjelenésében is realizálódik. Jelenleg öt borcsaláddal, classicus és prémium minőségű borokkal igyekszünk minden piaci szegmensben jelen lenni. "Jó bort nem lehet elhivatottság nélkül készíteni." - vallotta Teleki Zsigmond, kinek szőlőnemesítő munkája nélkül szegényebb lenne Európa borászata. Különleges kihívás elé állítva magunkat Telekiről neveztük el ezen új borcsaládot, s minden erőnket arra koncentráljuk, hogy méltó legyen az európai szőlészet és borászat egykori megújítójához. A Villányi-borvidék jellemző szőlőfajtáiból alkottuk meg a Teleki borcsaládot, mely két fehér (Olaszrizling, Hárslevelű), egy rosé és tizenegy vörösborból (Portugieser, Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Petit Verdot és három Cuvée) illetve egy gyöngyöző rosé borból áll. E boraink a friss gyümölcsök illat- és ízvilágát nyújtják azok számára, akik kortyolnak belőle. Zamatuk, harmonikus jellegük magukban hordozzák a borvidék mediterrán jellegét. Fiatalos borcsaládunk két olyan Cuvéet tartalmaz, melyeket könnyed, fűszeres és inspiráló ízükkel - a 2,5 bar gyöngyöző roséval egyetemben - csavaros kupakjuknak köszönhetően bárhova, bármikor magával vihet a fogyasztó. Csavarzáras kínálatunk 2014 második felében a Shirazzal bővült. A nagyközönség jelentős része a Teleki márkanéven futó borokat ismeri, ezek teszik ki a termelés 90 százalékát. Ezen borok értékesítése főként a hiper- és szupermarketekben történik a forintos kategóriában. A classicus borokból összeállított Teleki Válogatás megjelenésében a letisztult vonalat követi. Az öt vörösborból álló borcsaládunkat éttermek, szállodák kínálatában találhatják meg.

7 Amikor a természet remekművet alkot, az embernek az a dolga, hogy méltó türelemmel és féltő gonddal segítse. E szellemben érleljük a villányi dűlők válogatott szőlőjét, míg azzá a zamatos borrá nemesedik, ami méltó az európai hírű szőlőnemesítő és borász elődünk, Teleki Zsigmond szellemiségéhez. A Teleki család számára - az alanynemesítő tevékenység mellett - anno legendás boruk, a Chateau Teleki méltán hozott sikert és elismerést. A prémium borok kategóriájába tartozó, bordói stílusú nagy vörösök felveszik a versenyt a legjobb magántermelők hasonló boraival. Az új irányzat szellemében készített Alex Cuvée, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc az elért sikerek tükrében úgy tűnik, megfelel a szakmai és fogyasztói ízlésnek. Chateau Teleki borcsaládunk mind a borszaküzletek, mind pedig a hiper- és szupermarketek polcain is megtalálható, utóbbiak esetében többnyire a forintos árkategóriában. A Csillagvölgy déli lejtőjén szőlőink ölelik körül a Kővillát, amely hosszú ideje tanúja a borvidék fontos eseményeinek. Az épület rendíthetetlensége és egyedi szépsége ihlette prémium borválogatásunkat a Kővilla Válogatást, melynek több nemzetközi díjjal is büszkélkedő Cuvée és Cabernet Franc bora kizárólag borszaküzletekben, borkereskedésekben illetve webshopunkban érhető el. Bátran állíthatjuk, hogy a legjobb villányi dűlőink legkiválóbb terméseinek háziasításából készült pincészetünk különleges minőségű, Csányi Selection borcsaládja. Borszaküzletekben, borkereskedésekben illetve webshopunkban megvásárolható Elegance Cuvée és Prestige Cuvée igazi értéket képvisel, és páratlan élménnyel ajándékozza meg a borkedvelőket.

8 A legkiemelkedőbb fejlődést azoknál az üzlethálózatoknál tudunk elérni, melyeknél központból történik a kiszolgálás. Kiemelt figyelmet szentelünk Magyarország vezető, legelegánsabb éttermeinek. A borászat borai jelenleg országszerte közel 60 étterem borlapján találhatóak meg. A Pincészet gasztronómiában való jelenlétének erősítése és a prémium borok forgalmának növelése érdekében évente több eseményt szerveztünk, zömében borvacsorákat, borbemutatókat illetve birtoklátogatásokat. A világ vezető borászatai gyakran túl fiatalon, gyorsérleléssel fásítva dobják piacra vörösboraikat, így a finomra csiszolt vörösborokat sokan meg sem ismerhetik, ha csupán a bordivatot követik. Ez a divat egy gyorsuló világ kapkodó tendenciáit tükrözi: kevés maradandó érték születik, és az is csak szűk fogyasztói szegmens számára. A kulturált borfogyasztás népszerűsítésére, illetve a jó bor iránt elkötelezett, igényes fogyasztók megbecsülésére létrehozott Borklubunk egy exkluzív borcsomagon felül kedvezményes vásárlási lehetőséget és számos programot (borvacsora, borkóstoló, közös szüret) kínál tagjai részére. Fontosnak tartjuk a fogyasztókkal való kétirányú kommunikációt, így saját Facebook oldalt működtetünk. Weboldalunkon a folyamatosan frissített információkon túl online vásárlásra is van lehetőség.

9 Termékeink külföldi piaca Termékeink megtalálhatók számos külföldi országban is. Export piacunkat folyamatosan bővítjük. Az európai partnerországok közül Németország a legerősebb, de szállítunk Angliába, Ausztriába, Szlovákiába, Romániában pedig új nagykereskedő partnerrel kezdtük meg a munkát. Egyéb európai országok tekintetében Horvátországba indítottunk export kiszállítást, és aktív svájci partner kapcsolattal is rendelkezünk. Európán kívülre is eljutnak boraink: szállítunk Brazíliába, Kínába és Hong Kongba is. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a meglévő és aktív partnereinket zökkenőmentesen kiszolgáljuk, az aktív üzleti kapcsolatokat megőrizzük és továbbfejlesszük. A korábbi évek tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy a megfelelő minőségű borok szállításán és a zökkenőmentes bonyolításon kívül személyre szabott szolgáltatásokkal tudjuk növelni termékünk értékét. Meglévő, potenciális és új partnereink esetében is törekszünk arra, hogy speciálisan, a vevő illetve a vevő piacának megfelelően alakítsuk ki termékünket. Szükségesnek érezzük, hogy részt vegyünk a célpiacok jelentős kiállításain, illetve párhuzamosan a személyes látogatásunkkal segítsük partnereink munkáját, részt vegyünk borkóstolókon, tárgyalásokon. Kiemelten kezeljük Kínát, és továbbra is az egyik legfontosabb feladatnak tekintjük, hogy partnereinkkel kialakított kapcsolatokat rendszeres, tervezhető kiszállításokká váltsuk, a távol-keleti export ingadozó, szezonális jellegét kiküszöböljük. Mindehhez továbbra is építünk a személyes jelenlétünk, támogatásunk fontosságára. Részt veszünk a HITA és az AMC által szervezett programokon. Egyéb országok tekintetében fontosnak tartjuk Oroszország piacát, e mellett Észak-Amerikában, Kanada területén is keresünk ügynököt, hogy British Columbia és Alberta tartományokban is jelen lehessünk a monopóliumnál. Az Európai Unió területén szoros kapcsolatot kívánunk kialakítani Nagy- Britannia területén dolgozó partnerünkkel, és mindent megteszünk, hogy kiszolgáljuk igényeiket. Fontosnak tartjuk a skandináv piacot, figyeljük a megjelenő tendereket, és partnereink segítségével szeretnénk azokon bort indítani. A szomszédos országokban Szlovákia, Horvátország, Románia a forgalom növekedését a hálózatokba való bekerülés ill. a szortiment bővítésében látjuk.

10 Szakmai rendezvények, borversenyek Termékeink minél szélesebb körben történő népszerűsítése végett igyekszünk jelen lenni minden hazai (pl. Budavári Borfesztivál, Szegedi Borfesztivál) és persze a rangosabb külföldi szakmai vásáron, kiállításon, borbemutatón, konferencián (pl. London Wine, Guizhou International Kína, Hong Kong Wine Fair, Prowein Shanghai). Boraink megállják helyüket a nemzetközi és persze nem utolsó sorban a hazai porondon. A legjobb tételeket indítjuk a világ számos pontján megrendezésre kerülő, rangos megmérettetéseken. A korábbi francia, angol, belga, német, osztrák és ázsiai borversenyek mellett a jövőben az amerikai, kanadai, szlovák, holland illetve román babérokra is pályázunk. Az eredményeket tekintve a korábbi évekhez hasonlóan 2014-ben is sikeres évet zártak a pincészet borai, ugyanis a hazai és nemzetközi borversenyekről összesen 9 arany, 18 ezüst, 10 bronz és 2 commended minősítést gyűjtöttek be. Az újabb Bordeaux-i aranyéremnek köszönhetően már 3 borászunk 3 bora büszkélkedhet ezzel a rangos díjjal. Az idei évben több új évjárat is megmérettetésre került, hazai és nemzetközi borversenyeken egyaránt. Elsőként a China Wine & Spirits Awards-on arattuk le a babérokat. A 2012-es évjáratú Chateau Teleki Cabernet Franc aranyérmet, a Chateau Teleki Cabernet Sauvignon 2011 pedig dupla aranyérmet kapott. A Nemzeti Borkiválóság Program évi Vörösborok országkóstolóján ugyanezen két borunkat ***-os Borkiválóságnak minősítették. Úgy tűnik a Cabernet Franc-nak jó éve volt 2012-ben! Legutóbb a brüsszeli Concours Mondial versenyről is aranyérmet hozott haza, a Decanteren egy bronz gazdája lett, az IWC-n pedig commended minősítést kapott. Brüsszelben az Elegance Cuvée 2012-es forgalomban még nem kapható évjárata is aranyéremben részesült, a Decanter és IWC versenyekről pedig commended minősítéssel tért haza. A Pécsett megrendezett Portugieser du Monde borversenyen a Teleki Portugieser és Teleki Cuvée is ezüstéremmel gazdagodott, bizonyítván a borcsalád kiváló minőségét!

11 A Pincészet tagja a Villány-Siklósi Borút Egyesületnek, mely 1994-ben, európai példák alapján, elsőként alakult meg Magyarországon illetve az 1995-ben alapított Villányi Hegyközség Borvidéki Tanácsnak. Ezen túl részt veszünk a 2008-ban a Borút munkaszervezeteként és az összefogás eredményeként létrehozott Villányi Marketing Műhely munkájában, melynek feladata a Villányi Hegyközség Borvidéki Tanácsának együttműködésével az egész borvidék marketing stratégiájának kidolgozása. A közös munka, az egység fontosságának köszönhető, hogy a hazánkban elsőként a Villányi borvidéken 2006-ban életre hívott eredetvédelmi rendszer a mai napig is rendíthetetlenül működik, amely szabályozza a villányi szőlők termesztését, valamint a borok készítését. A hatályos jogszabályoknál jóval szigorúbb előírásokon alapuló termelési rendszer a biztosítéka a kiváló minőségű boroknak. A jövőben a rendszer működésének finomra hangolásával még magasabbra emeljük a villányi borok nimbuszát, melynek két alapköve a kiváló minőségű ellenőrzött körülmények között termesztett szőlő és a hasonló feltételek mellett készített bor. Az Eredetvédelmi Bizottságnak Bakonyi Antal vezérigazgató is tagja, a bizottságon belül működő Villányi Borbíráló Bizottság munkáját pedig jelenlegi főborászunk Szakál Zoltán is segíti. A Csányi Pincészet is tagja a több, mint 25 éve működő Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetségének. Szakmai és anyagi támogatást nyújtunk a Magyar Sommelier Club részére illetve a Bonafarm csoport tagjaként részt veszünk a Bonafarm Uzsonna Programban, mely mintegy 1500 nehéz körülmények között élő gyermek élelmezését biztosítja a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül, ezen felül segítjük a Csányi Alapítvány munkáját is. Azon túl, hogy a Pincészet dolgozói folyamatos trainingeken vesznek részt, fontosnak tartjuk a jövő szakembereinek képzését is, így több oktatási intézménnyel (Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, Budapesti Corvinus Egyetem szőlész-borász mérnöki BSc képzés, PTE-TTK Szőlészeti és Borászati Intézet, Pécs) állunk kapcsolatban, és évente 3-4 fő részére biztosítunk gyakorlati lehetőséget. A Bonafarm Zrt ban elindított ösztöndíj programjának keretein belül évente 1 fő szőlész-borász hallgató ösztöndíjban részesül általunk. A Pincészetről megjelent cikkek:

12 Csányi Pincészet Zrt Villány, Ady fasor 2. Tel.: Fax:

Pályázat Az Év Pincészete 2014 díjra. Csányi Pincészet Zrt.

Pályázat Az Év Pincészete 2014 díjra. Csányi Pincészet Zrt. Pályázat Az Év Pincészete 2014 díjra Csányi Pincészet Zrt. Villány, a magyar vörösbor hazája Magyarország legdélebbi és egyben legjobb adottságokkal rendelkező borvidéke a Villányi, mely azonos földrajzi

Részletesebben

pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft.

pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft. pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft. Tokaj Furmint 2009 Száraz Szamorodni 2008 Egészségesen szüretelt és

Részletesebben

A családi borászatot

A családi borászatot A családi borászatot a 80-as évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi

Részletesebben

2015. április 10. Egerszólát. 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle.

2015. április 10. Egerszólát. 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle. ARANYTŐKE BORSZEMLE 2015 2015. április 10. Egerszólát 2015-ben X. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke borszemle. A borok értékelése a Nemzetközi Szőlészeti és Borászat Hivatal (OIV) által javasolt

Részletesebben

20 éves a Tokaj Kereskedőház

20 éves a Tokaj Kereskedőház 20 éves a Tokaj Kereskedőház Készítette: Dr. Kiss István vezérigazgató Budapest, 2013.01.29. 2 Tartalom Szakágazati kitekintés Cégbemutató Szakágazati összehasonlítás Főbb adatok, jellemzők alakulása 3

Részletesebben

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 100 PORTUGIESER 2014 Vörös bor 88 Aranyérem AGANCSOS PINCÉSZET

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 100 PORTUGIESER 2014 Vörös bor 88 Aranyérem AGANCSOS PINCÉSZET borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 100 PORTUGIESER 2014 Vörös bor 88 Aranyérem AGANCSOS PINCÉSZET 102 MERLOT 2013 Vörös bor 85.7 Ezüstérem AGANCSOS PINCÉSZET 103 CAPITALIS 2013 Vörös bor 82.5

Részletesebben

186 CUVÉE 7 2011 Vörös bor 95.3 Nagy Aranyérem SAUSKA PINCÉSZET. 86 GRANDIOR MERLOT BOCOR 2012 Vörös bor 95 Nagy Aranyérem GÜNZER TAMÁS PINCÉSZETE

186 CUVÉE 7 2011 Vörös bor 95.3 Nagy Aranyérem SAUSKA PINCÉSZET. 86 GRANDIOR MERLOT BOCOR 2012 Vörös bor 95 Nagy Aranyérem GÜNZER TAMÁS PINCÉSZETE borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 166 BOCK CUVÉE 2012 Vörös bor 95.5 Nagy Aranyérem BOCK BORÁSZAT 186 CUVÉE 7 2011 Vörös bor 95.3 Nagy Aranyérem SAUSKA PINCÉSZET 86 GRANDIOR MERLOT BOCOR

Részletesebben

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 171 CRÉDO 2011 Vörös bor 95.4 Champion Polgár Pince 250 Mayer KOPÁR cuvée 2011 Vörös bor 95.

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 171 CRÉDO 2011 Vörös bor 95.4 Champion Polgár Pince 250 Mayer KOPÁR cuvée 2011 Vörös bor 95. borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 171 CRÉDO 2011 Vörös bor 95.4 Champion Polgár Pince 250 Mayer KOPÁR cuvée 2011 Vörös bor 95.3 Nagy Aranyérem Mayer Márton 158 Kékfrankos 2009 Vörös bor 95.3

Részletesebben

A Duna Borrégió hungarikumai

A Duna Borrégió hungarikumai A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok szerepe a területi fejlődésben és fejlesztésben című konferencia A Duna Borrégió hungarikumai Készítette: Féja Fruzsina GTK-GVAM II.évfolyam 2014 Főbb pontok: Hungarikum

Részletesebben

Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere. Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23.

Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere. Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23. Duna Borrégió eredetvédelmi rendszere Keresztes József titkár, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Lakitelek, 2012. február 23. Izsáki OEM Monori OEM Kunsági OEM Csongrádi OEM Duna OEM/OFJ Duna-Tisza

Részletesebben

Borszemle és Olaszrizling Borverseny

Borszemle és Olaszrizling Borverseny Borszemle és Olaszrizling Borverseny Ar anytőke Borszemle Olaszrizling Borverseny 2017. április 21. egerszólát 2017-ben XII. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke. Az idei megmérettetésen 143 nevezés

Részletesebben

borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé

borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé borkod bor megnevezése évjarat kategória érem név pontszám 52 Villányi cuvée 2009 Vörös bor Nagy Aranyérem VINATUS PINCÉSZET 95,4 24 Rozé 2012 Rosé bor Nagy Aranyérem Günzer Zoltán 95,2 216 Sárga muskotály

Részletesebben

Így kívánunk - előre is - stressz-mentes, boldog karácsonyi készülődést és szép, meghitt, ínycsiklandó ünnepeket! Vylyan. Legendás hármas...

Így kívánunk - előre is - stressz-mentes, boldog karácsonyi készülődést és szép, meghitt, ínycsiklandó ünnepeket! Vylyan. Legendás hármas... Lassan, de biztosan közeleg a karácsony, a vele járó készülődéssel, ajándékkereséssel együtt. Hogy még időben, nyugodtan tudjon válogatni szeretteinek - s természetesen magának is néhány ötlettel és meglepetéssel

Részletesebben

Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n!

Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n! B o r á s z at T u r i z m u s Pa rt n e r e k galéria b emutatkoz ás Ü d v ö z ö l j ü k T ó t h F e r e n c p i n c é s z e t é n e k h o n l a pj á n! Tóth Ferenc pincészetét, az Egri Borvárat bátran

Részletesebben

Világtendenciák (szőlő-bor ágazat)

Világtendenciák (szőlő-bor ágazat) Világtendenciák (szőlő-bor ágazat) SZŐLŐTERMESZTÉS 1 A szőlőterület változása A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé 80-as évek elejétől: túltermelési válság

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

2013. április 26. Egerszólát, Brezovay kastély

2013. április 26. Egerszólát, Brezovay kastély 2013. április 26. Egerszólát, Brezovay kastély A borok értékelése a Nemzetközi Szőlészeti és Borászat Hivatal (OIV) által javasolt módszer (ún. 100 pontos módszer) szerint történt öt, hét-tagú bíráló bizottság

Részletesebben

Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21.

Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21. Aranytőke Borszemle 2012. Április 20.-21. A borok értékelése a Nemzetközi Szőlészeti és Borászat Hivatal (OIV) által javasolt 100 pontos módszer szerint történt. Nyolc bíráló bizottság minősítette a borokat,

Részletesebben

Szent György-napi Borverseny Siklós Eredmény lista 2014.

Szent György-napi Borverseny Siklós Eredmény lista 2014. Brunyai Családi Pincészet Korty.hu 2013 96.0 Champion Müller János Merlot 2009 95.8 Nagy Aranyérem Riczu Stier Pincészet Rosé Cuvée 2013 95.3 Nagy Aranyérem Maczkó Róbert Chardonnay 2013 95.0 Nagy Aranyérem

Részletesebben

Szent György-napi Borverseny Siklós 2017.

Szent György-napi Borverseny Siklós 2017. Heumann Pincészet Kékfrankos 2013 96,80 Champion Maul Zsolt Lator 2015 96,70 Nagy Aranyérem Ruppert Borház Merlot 2012 95,70 Nagy Aranyérem Kvassay Pincészet Sauvignon blanc 2016 95,30 Nagy Aranyérem Vylyan

Részletesebben

Borászat Bor neve Borvidék Évjárat Szín Kategória Min sítés

Borászat Bor neve Borvidék Évjárat Szín Kategória Min sítés Borászat Bor neve Borvidék Évjárat Szín Kategória Min sítés Mátrahill Cabernet Sauvignonkékfrankos "Nagyrédei Sz k" Kft. rosé Mátra 2012 rosé száraz Ezüst "Nagyrédei Sz k" Kft. Mátrahill Irsai Olivér Mátra

Részletesebben

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 286 CABERNET SAUVIGNON PRÉMIUM 2012 Vörös bor 96 Nagy Aranyérem Koch Borászat 287 CABERNET SAUVIGNON

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 286 CABERNET SAUVIGNON PRÉMIUM 2012 Vörös bor 96 Nagy Aranyérem Koch Borászat 287 CABERNET SAUVIGNON borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 286 CABERNET SAUVIGNON PRÉMIUM 2012 Vörös bor 96 Nagy Aranyérem Koch Borászat 287 CABERNET SAUVIGNON PRÉMIUM 2011 Vörös bor 95.6 Nagy Aranyérem Koch Borászat

Részletesebben

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 208 MUSKOTÁLY 2016 Fehér bor 78 Ezüstérem Ábel Pince 207 RAJNAI RIZLING 2015 Fehér bor 75.

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 208 MUSKOTÁLY 2016 Fehér bor 78 Ezüstérem Ábel Pince 207 RAJNAI RIZLING 2015 Fehér bor 75. borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 208 MUSKOTÁLY 2016 Fehér bor 78 Ezüstérem Ábel Pince 207 RAJNAI RIZLING 2015 Fehér bor 75.6 Bronzérem Ábel Pince 206 KÉKFRANKOS 2015 Vörös bor 74.8 Bronzérem

Részletesebben

AZ ÉV PINCÉSZETE 2019

AZ ÉV PINCÉSZETE 2019 AZ ÉV PINCÉSZETE 2019 SZŐLŐÜLTETVÉNYEK A Tóth Ferenc Pincészet területei eleinte lassan növekedtek, az első 20 évben 8 hektárra tudtunk terjeszkedni, majd 2006-2010 között 25 hektárra duzzadt a birtok,

Részletesebben

XX. Kunsági Borvidéki Borverseny eredményei Kiskunhalas, március 9.

XX. Kunsági Borvidéki Borverseny eredményei Kiskunhalas, március 9. XX Kunsági Borvidéki Borverseny eredményei Kiskunhalas, 2018 március 9 Barcza Gábor Kékfrankos száraz vörösbor 2017 Ezüstérem Béla Borászati Kft Kékfrankos 2017 Ezüstérem Béla Borászati Kft Irsai Olivér

Részletesebben

BALATONI BORRÉGIÓ NYERTES BORAI

BALATONI BORRÉGIÓ NYERTES BORAI BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG Oláhné Horváth Borbála Fodor Gyula Várszegi Viktor Andrónyi László Dobosi Bálint Németh Géza Koczor Kálmán Simon Zoltán Letenyei Balázs Viniczai Sándor Gádor Dénes Varga György Horváth

Részletesebben

Borászati technológia I.

Borászati technológia I. Borászati technológia I. A borszőlő minőségét befolyásoló tényezők Az alapanyag minősége alapvetően meghatározza a termék minőségét! A szőlész és a borász együttműködése nélkülözhetetlen. A minőségi alapanyag

Részletesebben

cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, kékfrankos

cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, kékfrankos 40% merlot, 20% cabernet franc, 30% Sauska Borászat Villányi Cuvée 7 Villány 2007 vörös száraz cabernet sauvignon, 10% syrah nagy 228 95,2 arany 430 Monyók Pincészet Tokaji 6 putt. Aszú Tokaj-Hegyalja

Részletesebben

Világtendenciák. A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé

Világtendenciák. A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé Világtendenciák A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé 80-as évek elejétől: túltermelési válság 25 % visszaesés (34% az EU-ban) Asztali bort adó szőlőterületek

Részletesebben

Legendás Hármas... 3. Pinot rá!... 5. Édeset az Édesnek!... 6. Különös házasságok 3-as... 7. Kincsesláda... 9. Pinot vertikális...

Legendás Hármas... 3. Pinot rá!... 5. Édeset az Édesnek!... 6. Különös házasságok 3-as... 7. Kincsesláda... 9. Pinot vertikális... 2013 Egyre rövidülnek a nappalok és a hőmérő higanyszála is egyre lejjebb kúszik, s a beköszöntő hideg máris eszünkbe juttatta a telet. Nincs is már olyan nagyon messze a Karácsony, ha a vele járó készülődésre,

Részletesebben

A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője. Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence

A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője. Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence A Badacsonyi borvidék adottságai, jelene és jövője Vulkánok völgye Óriások völgye Tapolcai medence A szőlőtermesztés a tanúhegyek lankáin folyik Szent György-hegy Csobánc (Keszi-hegy) Jellegzetes kalap

Részletesebben

Borászat Megnevezés Évjárat Érem. TAKARÉKSZÖVETKEZETEK Eszterbauer Borászat "Mesterünk" Szekszárdi Cabernet franc - Merlot cuvée 2011 BORA 2014

Borászat Megnevezés Évjárat Érem. TAKARÉKSZÖVETKEZETEK Eszterbauer Borászat Mesterünk Szekszárdi Cabernet franc - Merlot cuvée 2011 BORA 2014 Borászat Megnevezés Évjárat Érem ARANY TAKARÉKSZÖVETKEZETEK Eszterbauer Borászat "Mesterünk" Szekszárdi Cabernet franc - Merlot cuvée 2011 BORA 2014 Kökény és Fia Családi Borászat Chardonnay 2013 ARANY

Részletesebben

Borászat Megnevezés Évjárat Érem "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. Nagyréde Chardonnay 1994 ARANY "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft.

Borászat Megnevezés Évjárat Érem Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. Nagyréde Chardonnay 1994 ARANY Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. Borászat Megnevezés Évjárat Érem "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. Nagyréde Chardonnay 1994 ARANY "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. Nagyréde Tramini 1993 ARANY "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó

Részletesebben

50. VILLÁNYI BORVERSENY április 18.

50. VILLÁNYI BORVERSENY április 18. Bock Pince Bock Capella 2011 97,00 Champion Stier Pincészet Villányi Cuvée 2012 95,90 Nagy Aranyérem Stier Pincészet Cabernet franc 2012 95,40 Nagy Aranyérem Vin Art Pincészet Merlot 2015 95,40 Nagy Aranyérem

Részletesebben

DUNA BORRÉGIÓ BORVERSENYE EREDMÉNYEK. Cabernet franc V ,67 A F ,86 A. Irsai Olivér F ,79 A

DUNA BORRÉGIÓ BORVERSENYE EREDMÉNYEK. Cabernet franc V ,67 A F ,86 A. Irsai Olivér F ,79 A DUN BORRÉGIÓ BORVRSNY - 2017 RDMÉNYK név fajta évjárat besorolási szám Pontszám Érem Béla Borászat Nektár / kései szüretelésű édes F 2013 628 95,00 N Sümegi Dragan Cabernet Sauvignon Barrique Kékfrankos

Részletesebben

2010/5. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9.

2010/5. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. 2010/5 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. Tisztelt Klubtagok! Még javában tart az Akadémiai Klub Egyesület ôszi évadja, alig négy hangversenyen és két borkóstolós vacsorán vagyunk túl. Messze még az esztendô

Részletesebben

A Felvidéki borrégió, mint lehetőség

A Felvidéki borrégió, mint lehetőség VI. SzőlészetiBorászati Téliegyetem, Eger 2005. január 2629. A Felvidéki borrégió, mint lehetőség Gál Lajos mb. igazgató FVM Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Eger VI. SzőlészetiBorászati Téliegyetem,

Részletesebben

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2018

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2018 A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2018 mta.hu A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2018 A Magyar Tudományos Akadémia alapítója, Széchenyi István 200 aranyat hagyott végrendeletében egy serleg készíttetésére,

Részletesebben

BOR ÁRJEGYZÉK. 2015. Tavasz-Nyár

BOR ÁRJEGYZÉK. 2015. Tavasz-Nyár BOR ÁRJEGYZÉK 2015. Tavasz-Nyár 1 2 Baromfiudvar 2002 Kft. www.baromfiudvar.hu 16. old. VILLÁNY Gere Attila Gere & Weninger Kúcs Gyula Tiffán s Pincészet Kiss Gábor Csillagvögy Pincészet 03 06. old. BALATON

Részletesebben

Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 2008 2008 2008 BOLYKI PINCÉSZET ÉS SZŐLŐBIRTOK BOLYKI ÉS BOLYKI 2009

Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 2008 2008 2008 BOLYKI PINCÉSZET ÉS SZŐLŐBIRTOK BOLYKI ÉS BOLYKI 2009 2012 TAVASZ Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 Prestige Reserve Medaillon d'or BOCK BORÁSZAT BOCK MAGNIFICO BOCK CUVÉE BOCK CABERNET SAUVIGNON SELECTION BOLYKI PINCÉSZET

Részletesebben

1117 BUDAPEST, FACEBOOK: HEGYKOZSEG BUDAFOKI ÚT 111. TEL 06-1/

1117 BUDAPEST,   FACEBOOK: HEGYKOZSEG BUDAFOKI ÚT 111. TEL 06-1/ ELŐSZÓ A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) mint a szőlő-bor ágazat szakmaközi szervezete elkészítette a 2018. évi szüretre vonatkozó borszőlő átlagár előrejelzését. Az elmúlt évitől eltérően ez az előrejelzés

Részletesebben

A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye

A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye Reich László (CMC jelölt) Budapest, 2008. március 18. Tartalom Előzmények A közösségi bormarketing program

Részletesebben

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 2010 KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 A közelgõ karácsony alkalmából engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk a Balaton Borgaléria ünnepi borkínálatát. Kérjük, tekintse meg összeállításunkat és válassza ki

Részletesebben

Szent György-napi Borverseny Siklós Eredmény lista 2012

Szent György-napi Borverseny Siklós Eredmény lista 2012 Heumann Pincészet Villányi Borosso Cuvée 2009 96,5 Champion Blum Pince Villányi Cabernet franc 2006 96,4 Nagy Aranyérem Riczu Stier Pincészet Olasz rizling 2011 95 Nagy Aranyérem Janus Borház Villányi

Részletesebben

Irsai Olivér 0,75 l HUF 1,5 dl 850 HUF

Irsai Olivér 0,75 l HUF 1,5 dl 850 HUF Borlap Wines KÖNNYEDEBB FEHÉRBOROK Lightly white wine Irsai Olivér 0,75 l 3 400 HUF 1,5 dl 850 HUF mátrai, 2017 - száraz / dry Dubicz pincészet - Országos Cserszegi Fűszeres és VII. Irsai Olivér Borés

Részletesebben

A szőlőterület változása

A szőlőterület változása Világtendenciák (szőlő-bor ágazat) SZŐLŐTERMESZTÉS A szőlőterület változása A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé 80-as évek elejétől: túltermelési válság 25

Részletesebben

Balatoni Borok Versenye

Balatoni Borok Versenye Balatoni borrégió XVI. Balatoni Borok Versenye eredménykatalógus 2018. Balatoni Borok Versenye A Balatoni Borok Versenye a Balatoni Borrégió egészét lefedő megmérettetése a helyi boroknak és termelőknek.

Részletesebben

Pincészet/termelő Név Évjárat Borvidék. Bárdos és Fia Pincészet Pinot Noir- Cabernet Sauvignon Rosé 2018 Mátrai

Pincészet/termelő Név Évjárat Borvidék. Bárdos és Fia Pincészet Pinot Noir- Cabernet Sauvignon Rosé 2018 Mátrai SynVino-díj: Pincészet/termelő Név Évjárat Borvidék Bárdos és Fia Pincészet Pinot Noir- Cabernet Sauvignon Rosé 2018 Mátrai Béres Szőlőbirtok és Pincészet Kft. Béres Tokaji Aszú 6 puttonyos 2016 Tokaji

Részletesebben

XXXV. Szent György-napi Borverseny Siklós 2018.

XXXV. Szent György-napi Borverseny Siklós 2018. Tóth László Hárslevelű 2017 Nagy Aranyérem 95,50 Schunk József Syrah 2015 Nagy Aranyérem 95,30 Szende Gábor Portugieser 2017 Aranyérem 91,50 Vin Art Pincészet Cabernet Sauvignon 2015 Aranyérem 90,50 Vin

Részletesebben

Dula Pincészet Eger palackos bor ajánlata 2018

Dula Pincészet Eger palackos bor ajánlata 2018 Dula Pincészet Eger palackos bor ajánlata 2018 A birtok, az egri Mezey Mayer Dula és az erdőbényei Margittai - Szepsi-Szűcs Dula pincészetek, mai tulajdonosai, az ősöktől örökölt gazdaság működtetői dr.

Részletesebben

Badacsony Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa évi XXVIII. Borverseny EREDMÉNYEK

Badacsony Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa évi XXVIII. Borverseny EREDMÉNYEK SSZ Oklevélre termelő neve Bornév Évjárat Édesség Eredmény Érem 278 NAIK - SZBKI Szürkebarát késői szüretelésű 2015 édes 96,10 Nagy Arany 193 Váli Bor Édes négyes 2015 édes 96,00 Nagy Arany 244 Borbély

Részletesebben

Lakatos Anita 1 Mörk András 2

Lakatos Anita 1 Mörk András 2 Lakatos Anita 1 Mörk András 2 A Balatoni Borrégió termékleírásait összehasonlító vizsgálat a helyi borbírálaton minősített borászati termékek megoszlásának vizsgálata alapján 3 borpiaci év viszonylatában

Részletesebben

Borvidéki terv. Balatonfelvidéki Borvidék

Borvidéki terv. Balatonfelvidéki Borvidék Borvidéki terv Balatonfelvidéki Borvidék A 2007/2008 borpiaci évtől érvényes borvidéki követelményrendszer a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatásához A Borvidéki terv a Hegyközségekről

Részletesebben

BOROK / WEINE / WINES

BOROK / WEINE / WINES Az Étterem Borászata: BOROK / WEINE / WINES Tüzes Borok, Vulkáni Ízek A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. II. évfolyam / 22. szám 2004. november 23. 45-46.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. II. évfolyam / 22. szám 2004. november 23. 45-46. A K I Borpiaci információk II. évfolyam / 22. szám 24. november 23. 45- Bor piaci jelentés 1-4. táblázat, 1-3. ábra: Belföldi értékesítési-árak és mennyiségi adatok 2-5. oldal 5. táblázat: Fogyasztói árak

Részletesebben

Bort hordok árlista - érvényes 2014. dec. 10. Csomagolás Kiszerelés Bolti ár

Bort hordok árlista - érvényes 2014. dec. 10. Csomagolás Kiszerelés Bolti ár 10 Laczkó György 1000 Mátrai Olaszrizling száraz fehér OEM bor Palack 0,75 liter 760,00 10 Laczkó György 1001 Mátrai Muskotály félédes fehér OEM bor Palack 0,75 liter 760,00 10 Laczkó György 1002 Mátrai

Részletesebben

OEM édes fehér tokaji borkülönlegesség

OEM édes fehér tokaji borkülönlegesség Adventi kedvezményes ajánlat 2016 KARÁCSONY 6 -os kartonban kedv szerint összeválogatva! Blanc de Pinot noir 15 1.270 Ft száraz Pinot noir fehérbor Friss fűszeres illatok és ízek, harmonikus szárazanyag,

Részletesebben

Borvidéki terv. Szekszárd Borvidék

Borvidéki terv. Szekszárd Borvidék Borvidéki terv Szekszárd Borvidék A 2007/2008 borpiaci évtől érvényes borvidéki követelményrendszer a szőlő szerkezetátalakítási és átállítási támogatásához A Borvidéki terv a Hegyközségekről szóló 1994.

Részletesebben

A BORÁSZAT, MINT TURISZTIKAI LEHETŐSÉG A RÉGIÓ SZÁMÁRA. Győrffy Zoltán bormarketing szakértő VinOliva pr & communication

A BORÁSZAT, MINT TURISZTIKAI LEHETŐSÉG A RÉGIÓ SZÁMÁRA. Győrffy Zoltán bormarketing szakértő VinOliva pr & communication A BORÁSZAT, MINT TURISZTIKAI LEHETŐSÉG A RÉGIÓ SZÁMÁRA Győrffy Zoltán bormarketing szakértő VinOliva pr & communication BOR, TURIZMUS, VÁLLALKOZÁS BOR, TURIZMUS, VÁLLALKOZÁS BOR A bor helyzete ma a világban

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 21093 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Chianti BORGAZDASÁG ELADÓ A CHIANTI VIDÉKEN LEIRÁS

Részletesebben

Szőlőbirtok és pincészet. Badacsonyi borvidék

Szőlőbirtok és pincészet. Badacsonyi borvidék Szőlőbirtok és pincészet Badacsonyi borvidék A kis hegy, ahol nagy élmények várnak A Káptalantóti határában emelkedő 217 méter magas Sabar-hegy, a Balaton-felvidék hegyeinek talán legkisebbike, adottságait

Részletesebben

245 Pinot noir, Cabernet sauvignon, 2014Portugieser száraz rosé Mezei cuvée Pincészet Tibolddaróc 3423 86,30 Nagy arany IV/27 102 Kései Szüret édes

245 Pinot noir, Cabernet sauvignon, 2014Portugieser száraz rosé Mezei cuvée Pincészet Tibolddaróc 3423 86,30 Nagy arany IV/27 102 Kései Szüret édes Bes.szám Érk.szám Fajta Évjárat Jelleg Termelő neve Termelő címe IrányítószámÁtlag Minősítés IV/02 26 Rizling 2014 félszáraz Virág Tamás Edelény Antal Gy.u.17 3780 Nem értékelt! KIZÁRVA IV/18 15 Furmint

Részletesebben

Szakmai beszámoló a november 29-i tanulmányútról

Szakmai beszámoló a november 29-i tanulmányútról TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024 azonosító számú A Debreceni Egyetem tudományos képzési műhelyeinek támogatása című projekt keretében megvalósítandó tanulmányút (képzési program) Szakmai beszámoló a 2012.

Részletesebben

borszőlők vörös fajták:

borszőlők vörös fajták: Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. borszőlők fehér fajták: Bianca Chardonnay Cserszegi fűszeres Irsai Olivér Leányka Nemes olasz rizling Olasz rizling Ottonel muskotály Rizlingszilváni

Részletesebben

Akciós borok 6os -kartonban

Akciós borok 6os -kartonban Akciós borok 6os -kartonban Az árak 6 db vásárlására vonatkoznak EGERVIN Maradék készlet kiárusítása pal. ár Egri Merlot száraz 0,75 500 Betét nélküli Egri Merlot félédes 0.75 500 Betét nélküli Egri Cabernet

Részletesebben

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2019

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2019 A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2019 mta.hu ORSZÁGOS MINŐSÍTETT BORVERSENY DÍJNYERTES BORAI Immár 10. alkalommal rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémia Bora borversenyt, ahol hagyományosan 2 minőségi

Részletesebben

Kadarka klónszelekció a Pannon borrégióban

Kadarka klónszelekció a Pannon borrégióban Országos Szőlészeti, Borászati Konferencia Eger - 2015. január 21-23. Kadarka klónszelekció a Pannon borrégióban Kozma Pál - Werner János PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Pécs PTE TTK Szőlészeti

Részletesebben

FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE FRITZ BORHÁZ DOBOSI PINCÉSZET TŰZKŐBIRTOK FIGULA PINCÉSZET NYAKAS PINCE SZENT TAMÁS PINCÉSZET BABARCZI PINCE

FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE FRITZ BORHÁZ DOBOSI PINCÉSZET TŰZKŐBIRTOK FIGULA PINCÉSZET NYAKAS PINCE SZENT TAMÁS PINCÉSZET BABARCZI PINCE FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE TÜNDÉRFALU 2016 HAJÓS-BAJAII BORVIDÉK OLASZRIZLING,TRAMINI,RIZLINGSZILVÁNI TRAMINI 2016 HAJÓS-BAJAI BORVIDÉK TŰZKŐBIRTOK GRÜNER VELTLINER 2015 TOLNAI BORVIDÉK HÁRSLEVELŰ 2013

Részletesebben

pont Érem Név Lakhely Származ.h. Fajta Évjárat Megjegyzés 95,00 Nagy aranyérem Szöllősi Pincészet Neszmély Hárslevelű 2006 Késői szüret

pont Érem Név Lakhely Származ.h. Fajta Évjárat Megjegyzés 95,00 Nagy aranyérem Szöllősi Pincészet Neszmély Hárslevelű 2006 Késői szüret pont Érem Név Lakhely Származ.h. Fajta Évjárat Megjegyzés 95,00 Nagy aranyérem Szöllősi Pincészet Neszmély Hárslevelű 2006 Késői szüret 91,60 Aranyérem Hilltop Neszmély Zrt. Neszmély Neszmélyi Szürkebarát

Részletesebben

SOLTVADKERTI HEGYKÖZSÉG

SOLTVADKERTI HEGYKÖZSÉG SOLTVADKERTI HEGYKÖZSÉG CÍM: 6230 SOLTVADKERT, SZENTHÁROMSÁG U. 11. TEL.: 78/482-560 Email: soltvadkerthegykozseg@mail.com 2016.08.16. Hegyközségek szerepe A hegyközség a magyar szőlő és bortermelés szerveződésének

Részletesebben

C é g t ö r t é n e t

C é g t ö r t é n e t C é g t ö r t é n e t t a l a p a s p o r t k f t. z ö l d s é g - g y ü m ö l c s n a g y k e r e s k e d é s A Talapa Sport Kft. 1994. április 11- ével alakult, határozatlan idôre. A cég alapítója és

Részletesebben

IV. Bayer Borverseny - 2007.

IV. Bayer Borverseny - 2007. IV. Bayer Borverseny - 2007. Kategória-győztes borok évjárat I. fehérborok Károly Róbert Kutató-Oktató Kht. Mátrai Chardonnay 2005 II. rosé borok Varsányi Pincészet Kékfrankos Merlot Rosé 2006 III. vörösborok

Részletesebben

IV. Egyházi és Világi Borok Versenye 2009. Mogyoród Bornév Borászat, borász Évjarat különd, Pontszám Érem Különdíjak

IV. Egyházi és Világi Borok Versenye 2009. Mogyoród Bornév Borászat, borász Évjarat különd, Pontszám Érem Különdíjak Bornév Borászat, borász Évjarat különd, Pontszám Érem Különdíjak Du Pont különdíj, Csömör 1972. évi 6 puttonyos aszú Terjék Lajos Családi Gazdaság 1972 Mád - Virginás 94,2 Nagy Aranyérem Önkormányzat különdíja

Részletesebben

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA ÖRÖMMEL NYÚJTJUK ÁT ÖNNEK ÜNNEPI KATALÓGUSUNKAT, BENNE EGYEDI AJÁNLATAINKKAL A KARÁCSONYI ÉS ÉV VÉGI AJÁNDÉKOZÁSHOZ. Tökéletességre való törekvésünk jegyében ünnepi csomagajánlatainkat

Részletesebben

31 Cabernet sauvignon 2003 Polgárbor Kft 98,0 CHAMPION 136 Pinot noir 2007 Janus Borház 95,8 Nagy Arany 171 Cabernet franc 2006 Ruppert Ákos 95,8 Nagy Arany 22 Rosé Cuvée 2007 Heumann Pince 95,3 Nagy Arany

Részletesebben

Badacsony Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2015. évi borversenye XII. Kéknyelű borverseny nev bornev evjarat erem NAIK Kutató

Badacsony Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2015. évi borversenye XII. Kéknyelű borverseny nev bornev evjarat erem NAIK Kutató Badacsony Hegyközség és a Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2015. évi borversenye XII. Kéknyelű borverseny nev bornev evjarat erem NAIK Kutató Intézet Olasz rizling 2012 Champion Borbély Családi

Részletesebben

Eredmény 2010 Siklós

Eredmény 2010 Siklós Bock Borászat Kft Hárslevelő 2008 98 Champion György László Portugieser 2009 95,6 Nagy Aranyérem Szabó Péter Hárslevelő Aszú 2003 95,3 Nagy Aranyérem Riczu Tamás Cabernet franc 2009 95 Nagy Aranyérem Sauska

Részletesebben

Beszámoló. A Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2012. évi tevékenységéről

Beszámoló. A Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2012. évi tevékenységéről Beszámoló A Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2012. évi tevékenységéről I. Testületek tevékenysége: A Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa a 2012. évi tevékenységét a május 10-i küldöttgyűlés által

Részletesebben

X. Kárpát medencei Borverseny EREDMÉNYEK

X. Kárpát medencei Borverseny EREDMÉNYEK Balla Géza Pincészete Feketeleányka Sziklabor Erdély 2013 NAGY ARANY Balla Géza Pincészete Aradinum Cuvée Erdély 2009 NAGY ARANY Balla Géza Pincészete Kadarka Sziklabor Erdély 2012 ARANY Balla Géza Pincészete

Részletesebben

Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája

Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája EREDMÉNY LISTA Raktári 86 35 Cabernet franc 2009 2.1 - DiBonis Borászat 95 NAGY ARANY 158 158 Chardonnay 2009 1.1 x Polgár Zoltán 94,8 NAGY ARANY 162

Részletesebben

IRODASZER, ISKOLASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS. www.printker.hu

IRODASZER, ISKOLASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS. www.printker.hu IRODASZER, ISKOLASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS IRODÁBA, ISKOL ÁBA MINDENT EGY HELYEN! www.printker.hu A szegedi raktárunkban több mint 2.000 négyzetméteren tároljuk import és belföldi termékeinket,

Részletesebben

Balatoni borrégió. XVII. Balatoni Borok Versenye eredménykatalógus 2019.

Balatoni borrégió. XVII. Balatoni Borok Versenye eredménykatalógus 2019. Balatoni borrégió XVII. Balatoni Borok Versenye eredménykatalógus 2019. Balatoni Borok Versenye A Balatoni Borok Versenye a Balatoni Borrégió egészét lefedő megmérettetése a helyi boroknak és termelőknek.

Részletesebben

Edelény Bükki Borvidék Borversenye 2014.03.29.

Edelény Bükki Borvidék Borversenye 2014.03.29. Vallus József Olaszrizling édes Nagy Arany Legjobb Bükkvidéki Fehérbor Prokai László Olaszrizling száraz Nagy Arany Prokai László Cuvée félédes Nagy Arany CHAMOPION Rabcsánszki Laura - Revolution Wine

Részletesebben

www.ceuco.com 1/5 Hungary ceuco@ceuco.com Vice-President-Márta Hasenauer General Secretary Italy

www.ceuco.com 1/5 Hungary ceuco@ceuco.com Vice-President-Márta Hasenauer General Secretary Italy www.ceuco.com 1/5 HUNGARIKUMOK az európai gasztronómiai és borkultúrában PROGRAMOK nap időpont napirend Utazás a szállodákból Villányba. Pincelátogatás a borvidék Aurum díjas borászainak pincészeteiben,

Részletesebben

Az Autistic Art Alapítvány

Az Autistic Art Alapítvány 2017 TERMÉKKIAJÁNLÓ Az Autistic Art Alapítvány Az Autistic Art Alapítvány izgalmas missziója 10 magyarországi lakóotthon támogatása, ahol önálló életvitelre nem képes, autizmussal élő fiatalok és felnőttek

Részletesebben

XX. Kadarka Nemzetközi Nagydíj végeredmény. Besenyei Borház 2011 Egeri borvidék Kadarka Arany

XX. Kadarka Nemzetközi Nagydíj végeredmény. Besenyei Borház 2011 Egeri borvidék Kadarka Arany Besenyei Borház 2011 Egeri borvidék Kadarka Arany Besenyei Borház 2012 Egeri borvidék Kadarka - Pinot Noir Arany Boranal Kft. 2014 Kunsági Kékfrankos- Kadarka Rosé Ezüst Kékfrankos-Kadarka Rosé Boranal

Részletesebben

XXX. VÁROSI Komló, 2012. március 7-10.

XXX. VÁROSI Komló, 2012. március 7-10. XXX. VÁROSI Komló, 2012. március 7-10. BORKATALÓGUS Babits Mihály: Szõlõhegy télen Az egész szõlõhegyet látni most, a hegy húsát most látni meztelen, mint ájult hölgy, mutatja fesztelen?telt formáját,

Részletesebben

Magyarországi Újborverseny eredménylistája nov. 22.

Magyarországi Újborverseny eredménylistája nov. 22. Bor neve Termelő neve Érem Rozé 2. Günzer Tamás Pincészete Nagy Arany Pécsi Tudományegetem Szőlészeti és Borászati Zenit Kutatóintézete Pécs Sauvignon blanc Feind Borház Irsai Olivér Nagy és Nagy Borászat

Részletesebben

Borász neve Irsz Cím Bor neve Évjárat Kat. Pont Érem

Borász neve Irsz Cím Bor neve Évjárat Kat. Pont Érem Borok rangsora - Eger 2017.05.04. 1 / 5 Egri Korona Borház Kft. 3395 Hrsz.:0183/5 Egri Shiraz 2014 3 / 9 96 Nagy Aranyérem Gecse István 3352 Árpád u. 25. Debrői Hárslevelű 3. 2016 1 / 4 90,2 Aranyérem

Részletesebben

Sokáig voltam távol?

Sokáig voltam távol? Sokáig voltam távol? Az olasz lakosság utazási szokásai Kiss Kornélia kutatási igazgató Magyar Turizmus Zrt. Európa hatodik legnépesebb országa Olaszország területe: 301 230 km 2 Lakosainak száma: 58,1

Részletesebben

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. WINERY Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com www.kovacsnimrodwinery.com Tel: +36 36 537 232 / Fax: +36 36 537 233 H-3300 Eger, Verőszala u.

Részletesebben

PÁR BORPÁR SZAKMAI KÓSTOLÓPROGRAM SZEPTEMBER 5-8. BUDAVÁRI PALOTA

PÁR BORPÁR SZAKMAI KÓSTOLÓPROGRAM SZEPTEMBER 5-8. BUDAVÁRI PALOTA PÁR BORPÁR SZAKMAI KÓSTOLÓPROGRAM 2019. SZEPTEMBER 5-8. BUDAVÁRI PALOTA www.aborfesztival.hu 2 PÁR BORPÁR - Szakmai kóstolóprogram pár borpár A programról röviden 3 Résztvevő borászatok listája 4 Borászatok

Részletesebben

91/2005. (X. 18.) FVM rendelet. a Villányi borvidék védett eredetű borairól

91/2005. (X. 18.) FVM rendelet. a Villányi borvidék védett eredetű borairól 91/2005. (X. 18.) FVM rendelet a Villányi borvidék védett eredetű borairól A szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény 57. -a (1) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Egyházi és Világi borok V. versenye Nagytarcsa. 2010. Június 24. Erdész Ferenc hegybíró

Egyházi és Világi borok V. versenye Nagytarcsa. 2010. Június 24. Erdész Ferenc hegybíró Egyházi és Világi borok V. versenye Nagytarcsa 2010. Június 24. Erdész Ferenc hegybíró Felhívás FELHÍVÁS! 2010-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Egyházi és Világi Borok Versenye, tisztelettel

Részletesebben

Rekordszámú nevezés a XVIII. Országos Syngenta Borversenyen

Rekordszámú nevezés a XVIII. Országos Syngenta Borversenyen Magyarország Rekordszámú nevezés a XVIII. Országos Syngenta Borversenyen Sajtóközlemény 2019.03.07. Minden eddiginél több, összesen 559 nevezés érkezett a XVIII. Országos Syngenta Borversenyre. A siófoki

Részletesebben

angyali szárnysuhogást legszebb ajándékot Karácsony valódi értékei várva várt DUENNIUM

angyali szárnysuhogást legszebb ajándékot Karácsony valódi értékei várva várt DUENNIUM Szeretjük a Karácsonyt, s az azt megelőző időszakot is, hiszen az Advent - a készülődés, a várakozás időszaka - gyermeki részünket juttatja eszünkbe, amikor számoltuk, mennyit kell még aludni a "Jézuskáig",

Részletesebben

JÁSDI PINCE KÁLI KÖVEK. 1 / 5

JÁSDI PINCE KÁLI KÖVEK.  1 / 5 Ászár Neszmély BŐSZE CSABA Chardonnay 2016 1.530 Kövecses Cuvée 2014 / 2016 1.530 Fanni Rosé 2016 1.530 Zengő 2014 1.530 Zweigelt 2015 1.530 FÜLÖP PINCE 1000JÓ 2015 1.530 Olaszrizling 2016 1.530 Rosé 2016

Részletesebben

BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE ÉVJÁRAT EREDMÉNYÉREM PÁPA LAJOS JUHFARK 2013 95,00 NAGY ARANY BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET OLASZRIZLING BADACSONYI JÉGBOR

BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE ÉVJÁRAT EREDMÉNYÉREM PÁPA LAJOS JUHFARK 2013 95,00 NAGY ARANY BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET OLASZRIZLING BADACSONYI JÉGBOR BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE ÉVJÁRAT EREDMÉNYÉREM PÁPA LAJOS JUHFARK 2013 95,00 NAGY ARANY BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET OLASZRIZLING BADACSONYI JÉGBOR 2012 90,20 ARANY CABERNET FRANC CABERNET FRANC PR. 2012

Részletesebben