Kézikönyv A02 Változat Régi változat --.--

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kézikönyv 101723A02 Változat 10.07 Régi változat --.--"

Átírás

1 pco 3 Vezérlő folyadékhűtőkhöz és hőszivattyúkhoz FLBB0MP20A alkalmazás Konfigurációs és felhasználói kézikönyv Kézikönyv A02 Változat Régi változat Felhasználói változat

2

3 TARTALOMJEGYZÉK 1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A kézikönyv terjedelme Vezérlőfunkciók KEZELŐEGYSÉG Felületek Általános információk Az almenük listája Ki/be felület Menü felületek Beállító felületek Időzítő felületek Menülapok Karbantartási felületek I/O lapok A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE A készülék tartalék üzemmódja A készülék indítása és leállítása A folyadékhűtő és hőszivattyú működtetése Kettős beállítású működés RIASZTÁSI LAPOK A riasztási lapok összegzése... 24

4 1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 1.1 A kézikönyv terjedelme Jelen kézikönyv terjedelme a pco 3 vezérlő használatához szükséges összes információt öleli fel. A kézikönyv ezen verziója a 2.5 szoftververziónak megfelelően lett frissítve. Az új szoftver nagy számú módosítást tartalmazott, így a szoftver előző verzióihoz a megfelelő kézikönyvek használata ajánlott. 1.2 Vezérlőfunkciók Az FLBB0MP20A programmal ellátott pco 3 mikroprocesszoros elektronikus vezérlő a folyadékhűtő készülékek és hőszivattyúk kezelését szolgálja. A program beállítható víz- és légkondenzációs készülékek, csöves és lemezes hőcserélők, különálló és párhuzamos hűtőegységek kezelésére. A folyadékhűtő készülékek kezelése az alkatrészek biztonságos működésének vezérlését jelenti a rendeltetésszerű használat során. Továbbá ha egy adott kártya nem rendelkezik megfelelő számú bemenettel és kimenettel, több kártya is összeköthető helyi plan hálózattá.

5 2 KEZELŐEGYSÉG A kezelőegység hat gombból, valamint egy 20 oszlopból és 4 sorból álló kijelzőből áll. A kezelőegység segítségével indítható el és állítható le a készülék, és itt ellenőrizhető az aktuális állapot. A képernyőn megjelenő információk az aktuális állapotot mutatják, és a hat gomb segítségével minden üzemeltetési feladat elvégezhető. A hat gomb funkciója a következő: PGD0 kezelőegység gomb: a felfele nyíl segítségével léptetheti az almenük lapjait, illetve növelheti a különböző mezők értékeit. gomb: a lefele nyíl segítségével léptetheti az almenük lapjait, illetve csökkentheti a különböző mezők értékeit. gomb: az enter gomb segítségével erősítheti meg a választásokat, férhet hozzá a különböző almenükhöz, és módosíthatja a paramétereket. gomb: a riasztás gomb segítségével állíthatja le a hangjelzést, jelenítheti meg az aktív riasztásokat, és törölheti őket szükség szerint. gomb: a programgomb segítségével férhet hozzá a különböző almenükben hurkot alkotó lapokhoz. Ezzel a gombbal a kezdőállapotot állíthatja vissza.

6 3 Felületek 3.1 Általános információk Az almenük lehetővé teszik a paraméterekhez történő különböző szintű hozzáférést, és ezek beállítását. Az egyes almenük különböző hozzáférési szinteken helyezkednek el, lehetnek olyanok, amelyek jelszóval védettek, illetve olyanok, amelyekhez a gombok bizonyos kombinációja szükséges. Amennyiben 5 percen keresztül nem nyom le gombot, a vezérlő önműködően visszatér a főmenübe, függetlenül az éppen megjelenített almenütől. Az almenük kézikönyvben feltüntetett értékei és beállításai kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, és nem a készülék tényleges állapotát tükrözik. A telepített vezérlők tényleges értékei a készülék telepítése és funkciói alapján különböznek. 3.2 Az almenük listája Az almenük a következők: Szerviz, Karbantartás, GSM, Óra, Menü, Beállítás, I/O és Napló. Az almenükhöz történő hozzáféréshez nyomja meg a prg gombot, és a vezérlőn megjelenik az almenü. A folytonos hurokban a rendelkezésre álló menük egyszerre három soron jelennek meg. Az almenü két normál szélességű oldalsó, és egy dupla központi sorból áll, amely a példán látható módon a kijelölt almenünek felel meg. Módosítás Menü Beállítás A teljes hurok: Olasz: Menù ; Set ; I/O ; Orologio ; GSM ; Manuten. ; Service ; "On/Off" és "Cambio". Angol: Menù ; Set ; I/O ; Orologio ; GSM ; Manuten. ; Service ; "On/Off" és "Cambio". Német: Menù ; Set ; I/O ; Uhr ; GSM ; Wartung ; Service ; "Ein/Aus és "Wechsel". Spanyol: Menù ; Set ; I/O ; Reloj ; GSM ; Manten. ; Servicio ; " On/Off" és "Cambio". Francia: Menù ; Set ; E/S ; Horloge ; GSM ; Entret. ; Service ; " On/Off és "Echange". Az almenük lapjai között a nyílgombokkal mozoghat. A kurzor mindig a lap bal felső sarkában indul, a fő menüoldalon kívül. Az Enter gomb segítségével mozoghat az olyan mezők között, ahol értékeket lehet megadni és módosítani. Az enter gombbal kiválasztott mező beállított értéke a nyílgombok segítségével módosítható. A módosítás értékének jóváhagyásához és a következő mezőre lépéshez nyomja meg ismét az enter gombot.

7 3.2.1 Ki/be felület Ezzel az almenüvel indíthatja el és állíthatja le a készüléket. Az almenühöz bármely maszkból hozzáférhet, ha a prg gomb segítségével visszalép a főmenübe, és kiválasztja a kívánt almenüt. Mozgassa a maszk beállításait a fel és le nyilakkal, amíg a képernyő közepén meg nem jelenik egy dupla méretű On/off felirat. A választást az enter gombbal hagyja jóvá. Készülék Kikapcsolva [<-] megnyomása: bekapcsolás Az enter" megnyomásával a kikapcsolt készülék bekapcsol, illetve a bekapcsolt készülék kikapcsol Menü felületek A készülék működésének minden fő paramétere elérhető a Menü almenüből. Az almenüt úgy érheti el bármely lapról, ha az Esc gomb vagy prg" gomb megnyomásával megnyitja az M_MAIN_SCROLL lapot, a kijelzőn megjelenő beállítások között a FEL és LE nyilakkal addig keres, amíg a Menu felirat nagyméretű betűkkel meg nem jelenik a kijelző közepén, és az enter gombbal jóváhagyja a választást. A MENU_1 főmenü kivételével az összes lap a különböző elérhető funkciókhoz kapcsolódik. Referencia víz Beállítás Rendszer: Kikapcsolva Folyadékhűtő üzem 00,0 C 00,0 C Ez a lap a készülék referencia üzemvizének hőmérsékletét jelzi (digitális vagy felügyeleti bement), valamint az üzemelés típusát. Ez a lap a készülék indulásakor jelenik meg, és a program önműködően visszatér rá. Kiterhelés Kompresszorok Üzemeltetés

8 Ez a lap akkor jelenik meg a hurokban, ha a kompresszorok rendezett kapacitásvezérlővel működnek, a sorrendtől függetlenül. Szabad hűtés Kikapcsolva Visszanyerés Kikapcsolva Ez a lap csak akkor jelenik meg, ha a szabad hűtés vagy hővisszanyerés funkciók be vannak kapcsolva. A lap jelzi, hogy ezek a funkciók be vannak-e kapcsolva. Kettős beállítási pont Üzemmód Üzemeltetés MAGAS beállítás 00,0 C Ez a lap csak akkor jelenik meg, ha kettős beállítási módú üzemeltetésre van szükség. A lapon megjelenik a mód bekapcsolása és értéke. Kiterhelés késleltetése Terhelés késleltetése Tényleges beállítás holtsáv mp mp 00,0 C Ez a lap csak akkor jelenik meg, ha a kimenő hőmérsékletvezérlés be van kapcsolva. A lap jelzi a vezérlőegység késleltetett kiterhelési és késleltetett terhelési értékeit, ha a referencia vízhőmérséklet a holtsávon kívül van. Az utolsó sorban csillag jelzi, ha a referencia vízhőmérséklet a holtsávon kívül van.

9 Működő egység: 000% Működő kompresszor: 0 Kiterhelés szám: 0 Fokozatmentes 000% Ez a lap a készülék konfigurációjától függetlenül megjelenik, bár a lapon megjelenő sorok száma a kompresszorok és kapacitásvezérlők típusától függ. Az első sor a rendszer által igényelt kapacitás százalékos mennyiségét jelzi az egységen engedélyezett mennyiség alapján; a második sor az engedélyezett kompresszorok számát; a harmadik sor a kapacitásvezérlők számát jelzi, ha vannak fokozatos kapacitásvezérlővel ellátott kompresszorok; a negyedik sor pedig a fokozatmentes kapacitásvezérlő százalékát jelzi Beállító felületek A Beállítás almenüben lehetőség van a működés fő paramétereinek beállítására. A Beállítás almenübe történő belépéshez mozgassa a beállításokat a FEL és LE nyilakkal, amíg a kijelző közepén meg nagyméretű betűkkel nem jelenik a Set (beállítás) felirat, és a választást az enter megnyomásával hagyja jóvá. Beállítási pont Nyár 00,0 C Tél 00,0 C Ezen a lapok adhatja meg a nyári beállítási pontot, és ha lehetőség van hőszivattyús működésre, a téli beállítási pontot. Kettős beállítási pont kiválasztása MAGAS Ez a lap csak akkor jelenik meg, ha lehetséges a kettős beállítási ponttal történő működés, és a billentyűzettel módosítható. Ily módon a működés beállítási pontja HIGH (magas) értékről LOW (alacsony) értékre módosítható, és fordítva.

10 Beállítási pont MAGAS 00,0 C ALACSONY 00,0 C Tél 00,0 C Ez a lap csak akkor helyettesíti a SET_1 lapot, ha van kettős beállítási ponttal végzett működés, és a beállítási pont megváltozott. Beállítási pont Visszanyerés 45,0 C Ez a lap csak akkor jelenik meg, ha lehetséges a hővisszanyerő üzemeltetés, és a visszanyerés beállítása módosítható. Beállítási pont Kimenő riasztás Max. hőmérséklet 08,0 C 04,0 C 15,0 C Ez a lap csak akkor jelenik meg a hurokban, ha a kimenetnél a víz hőmérséklete vezérelt, és a SET_1 lapot helyettesíti. A bemenet beállítási pont, fagyálló riasztás és maximum hőmérséklet értékét jelzi. Üzemmód beállítás: NYÁR Ez a lap csak folyadékhűtő és hőszivattyú készülékekhez jelenik meg. Lehetővé teszi az üzemmód SUMMER (nyár) és WINTER (tél) között történő oda-vissza kapcsolását, ha ez a funkció digitális bemenetről nem érhető el.

11 3.2.4 Időzítő felületek Az Idő almenüben lehetőség van az aktuális idő megjelenítésére és igény szerinti módosítására. Az Idő almenübe történő belépéshez mozgassa a menüket a FEL és LE nyilakkal, amíg a kijelző közepén meg nagyméretű betűkkel nem jelenik a Time (idő) felirat, és a választást az enter megnyomásával hagyja jóvá. Az almenübe történő belépést követően nyomjon meg egy nyilat a jelszó megadását szolgáló lap megnyitásához. Az idő almenü alapértelmezett jelszava A riasztási naplók kezeléséhez létfontosságú a pontos dátum és nap. Dátum: 00/00/00 nn/hh/éé Idő 00:00 óó:pp Ezen a lapon jelenik meg az aktuális dátum és idő. Óra jelszava '00000 Ezen a lapon adhatja meg a jelszót annak a lapnak a megnyitásához, ahol beállíthatja a dátumot és az időt. n/hh/éé Idő 00:00 óó:pp Dátum: 00/00/00 n Ezen a lapon adhatja meg a pontos dátumot és időt.

12 3.2.5 Menülapok A készülék működésének minden fő paramétere elérhető a Menü almenüből. Az almenüt úgy érheti el bármely lapról, ha az Esc gomb vagy prg" gomb megnyomásával megnyitja az M_MAIN_SCROLL lapot, a kijelzőn megjelenő beállítások között a FEL és LE nyilakkal addig keres, amíg a Menu felirat nagyméretű betűkkel meg nem jelenik a kijelző közepén, és az enter gombbal jóváhagyja a választást. A MENU_1 főmenü kivételével az összes lap a különböző elérhető funkciókhoz kapcsolódik. Referencia víz 00,0 C Beállítás 00,0 C Rendszer: Kikapcsolva Folyadékhűtő üzem Ez a lap a készülék referencia üzemvizének hőmérsékletét jelzi (digitális vagy felügyeleti bement), valamint az üzemelés típusát. Ez a lap a készülék indulásakor jelenik meg, és a program önműködően visszatér rá. Kiterhelés Kompresszorok Üzemeltetés Ez a lap akkor jelenik meg a hurokban, ha a kompresszorok rendezett kapacitásvezérlővel működnek, a sorrendtől függetlenül. Szabad hűtés Kikapcsolva Visszanyerés Kikapcsolva Ez a lap csak akkor jelenik meg, ha a szabad hűtés vagy hővisszanyerés funkciók be vannak kapcsolva. A lap jelzi, hogy ezek a funkciók be vannak-e kapcsolva.

13 Kettős beállítási pont Üzemmód Üzemeltetés MAGAS beállítás 00,0 C Ez a lap csak akkor jelenik meg, ha kettős beállítási módú üzemeltetésre van szükség. A lapon megjelenik a mód bekapcsolása és értéke. Kiterhelés késleltetése Terhelés késleltetése Tényleges beállítás holtsáv mp mp 00,0 C Ez a lap csak akkor jelenik meg, ha a kimenő hőmérsékletvezérlés be van kapcsolva. A lap jelzi a vezérlőegység késleltetett kiterhelési és késleltetett terhelési értékeit, ha a referencia vízhőmérséklet a holtsávon kívül van. Az utolsó sorban csillag jelzi, ha a referencia vízhőmérséklet a holtsávon kívül van. Működő egység: 000% Működő kompresszor: 0 Kiterhelés szám: 0 Fokozatmentes 000% Ez a lap a készülék konfigurációjától függetlenül megjelenik, bár a lapon megjelenő sorok száma a kompresszorok és kapacitásvezérlők típusától függ. Az első sor a rendszer által igényelt kapacitás százalékos mennyiségét jelzi az egységen engedélyezett mennyiség alapján; a második sor az engedélyezett kompresszorok számát; a harmadik sor a kapacitásvezérlők számát jelzi, ha vannak fokozatos kapacitásvezérlővel ellátott kompresszorok; a negyedik sor pedig a fokozatmentes kapacitásvezérlő százalékát jelzi.

14 3.2.6 Karbantartási felületek Ebben az almenüben lehet a kompresszorok és a készülék szivattyúinak kezeléséhez szükséges összes paramétert megtekinteni és beállítani. Az almenüt bármely lapról elérheti a prg gombbal, aminek hatására megjelenik az almenü kiválasztását lehetővé tevő M_MAIN_SCROLL lap. Léptesse a lap beállításait a fel és le nyilakkal, amíg a kijelző közepén dupla méretben meg nem jelenik a Maintenance (karbantartás) felirat. A választást az enter gombbal hagyja jóvá. Üzemórák Készülék kompresszor kompresszor Ezen a lapon a teljes készülék és az egyes kompresszorok üzemórája jelenik meg. A második sor csak akkor jelenik meg, ha a készülékben van 2. kompresszor. Üzemórák 3. kompresszor kompresszor Ezen a lapon a teljes készülék, valamint a 3. és 4. kompresszorok üzemórája jelenik meg. A lap csak akkor jelenik meg, ha a készülékben van 3. kompresszor, és a harmadik sor csak akkor, ha van 4. kompresszor. Kezdő készülék kompresszor kompresszor Ezen a lapon a teljes készülék és az egyes kompresszorok indító eljárásai jelennek meg. A második sor csak akkor jelenik meg, ha a készülékben van 2. kompresszor.

15 Kezdő 3. kompresszor kompresszor Ezen a lapon a 3. és 4. kompresszorok indító eljárásai jelennek meg. A lap csak akkor jelenik meg, ha a készülékben van 3. kompresszor, és a harmadik sor csak akkor, ha van 4. kompresszor. Kezdő 3. kompresszor kompresszor Ezen a lapon az egyes szivattyúk üzemórája jelenik meg. A lap csak akkor jelenik meg, ha a készülékben van legalább egy szivattyú, és a harmadik sor csak akkor, ha második szivattyú is van. Kezdő 1. szivattyú szivattyú Ezen a lapon az egyes szivattyúk indító eljárásainak száma jelenik meg; az előző laphoz hasonlóan csak akkor jelenik meg, ha a készülékben legalább egy szivattyú van, és a harmadik sor csak akkor jelenik meg, ha második szivattyú is van. GSM MODEM Állapot: Inicializálás Mező: 000% A telepített maszkok tényleges értékei a készülék telepítése és funkciói alapján különböznek.

16 3.2.7 I/O lapok Az I/O almenüben az összes digitális és analóg bemenet és kimenet állapotát tekintheti meg. Az I/O almenübe történő belépéshez mozgassa a beállításokat a FEL és LE nyilakkal, amíg a kijelző közepén meg nagyméretű betűkkel nem jelenik az I/O (bemenet/kimenet) felirat, és a választást az enter megnyomásával hagyja jóvá. A maszkok sorozatában a szondák által olvasott értékek jelennek meg. A telepített maszkok a készülék funkciói alapján különböznek. Vízhőmérséklet Referencia +00,0 C 1. kimenet +00,0 2. kimenet +00,0 Ezen a lapon a készülék referencia és kimenő vizére vonatkozó értékek jelennek meg. 2 vízkör esetén mindkettőre a kimenet hőmérséklete jelenik meg. 3. kimenet +00,0 C 4. kimenet +00,0 C Ha a készülékben 3 vagy 4 hőcserélő van, ezen a lapon az ezekhez tartozó kimenő vízhőmérséklet jelenik meg. Visszanyerés Hőmérséklet 00,0 Ezen a lapon a visszanyert víz hőmérséklete jelenik meg. Ez a lap csak akkor jelenik meg a hurkon, ha a visszanyerő funkciót a vezérlő kezeli.

17 Vízhőmérséklet 1. kút +00,0 C 2. kút +00,0 C Ezen a lapon az 1. és 2. vízkör kútvíz hőmérsékletének a hőszivattyú egységek kondenzátor/elpárologtató hőcserélőinek kimenetelén mért értékei jelennek meg. Vízhőmérséklet 3. kút +00,0 C 4. kút +00,0 C Ezen a lapon ugyanazok az értékek jelennek meg, mint az előzőn, de a 3. és 4. vízkörökre. Külső hőmérséklet Bemenő vízhőmérséklet 00,0 C 00,0 C Ezen a lapon a külső levegő és bemenő víz szondák által mért hőmérséklete jelenik meg. Ez a relatív mezőkkel ellátott lap szabad hűtésű készülékek hurkán érhető él. 1. kompresszor H 00,0 L 00,0 O 00,0 B 00,0 B 00,0 D 00,0 D 00,0

18 Ezek a lapok, amelyek a rendelkezésre álló kompresszorok függvényei, jelzi a magas és alacsony nyomásérzékelők. illetve szükség esetén az olaj nyomásértékeit. A magas és alacsony hőmérsékletértékek relatív gázhőmérséklethez is tartozhatnak. Gázkeverékek esetén a B folyadék és D pára hőmérséklete is kijelzésre kerül. 2. kompresszor H 00,0 L 00,0 O 00,0 B 00,0 B 00,0 D 00,0 D 00,0 3. kompresszor H 00,0 L 00,0 O 00,0 B 00,0 B 00,0 D 00,0 D 00,0 4. kompresszor H 00,0 L 00,0 O 00,0 B 00,0 B 00,0 D 00,0 D 00,0 Digitális bemenet állapot CCCCC CCCCC CCCCC CCCCC CCCCC

19 Ezen a lapon a digitális bemenetek állapota jelenik meg. C = zárt; A = nyitott Digitális kimenet állapot AAAAA AAAAA AAAAA AAA Ezen a lapon a digitális kimenetek állapota jelenik meg. C = zárt; A = nyitott Digitális kimenet állapot AAAAA AAAAA AAAXA AAA Amennyiben a készülék 2 kártyát tartalmaz, ezen a lapon jelenik meg a második kártya digitális kimenetének állapota. C = zárt; A = nyitott Ventillátorsebesség Y2 000% Ventillátorsebesség Y4 000% Ezen a lapon jelenik meg a vezérlő által a sebességszabályozókat kezelő két kimenet felé elküldött jel százaléka.

20 Szabad hűtőszelep 000% Visszanyerő szelep 000% Ezen a lapon jelenik meg a szabad hűtőszelep és visszanyerő szelep felé küldött jel százaléka, amennyiben a funkciók engedélyezve vannak. Felvett áram 000,0 A Ezen a lapon jelenik meg a készülék által felvett áram, ha az áramkorlátozás engedélyezve van. Tekercshőmérséklet I1 00,0 C I3 00,0 C I2 00,0 C I4 00,0 C Ezen a lapon jelenik meg a szondák által a hőszivattyú egységek kondenzátor/elpárologtató tekercsein észlelt hőmérséklet. Ez a relatív mezőkkel ellátott lap akkor érhető el a hőszivattyú egységekhez, ha a tekercsek el vannak látva szondákkal. Gáz kimenő hőmérséklet C1 000 C C2 000 C C3 000 C C4 000 C Ez a lap a kompresszorok szállítógáz-nyomását jelzi a kompresszorokon.

21 1. vízkör 1. szelep Lépések 0000 SH Párol. 00,0b Rel. hőm. 00,0 C 00,0 C 00.0 C Ez a lap és a következő lapok a szelep működésének lépésszámát, a túlfűtés értékét, a szívónyomást és fokba történő konverzióját, valamint a relatív hőmérsékletet jelzik. A maszkok száma a telepített elektronikus expanziós szelepek számával egyenlő. Firmware verzió 1. vízkör 1. program program Ezek a lapok az egyes programok szoftververzióját jelzik. FOLYADÉKHŰTŐ/HP Ind. 00 BLUE BOX Kód: FLBB0MP20A Ver.: 2.*** nn/hh/éé Ezen a lapon a program kódja, verziója és kiadásának napja látható, valamint központilag vezérelt működés esetén a készülék plan címe.

22 Teszt dátum nn/hh/éééé Vizsgáló kód '00000 Ezen a lapon a teszt dátuma és a vizsgálatot végző személy kódja látható.

23 4 A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE A készülék tartalék üzemmódja A készülék akkor van tartalék üzemmódban, ha elektromosan és hidraulikusan megfelelően el van látva, de nem képes üzemelni. Ebben az állapotban a vezérlőn az analóg bemenetek által olvasott értékek, valamint a digitális bemenetek és kimenetek értéke jelenik meg. A készülék indítása tartalék üzemmódból: - a távoli jóváhagyáshoz zárja az 1. és 2. csatlakozók közötti digitális bemenetet; - a felügyelő és/vagy adja meg az indulási parancsot a billentyűzeten vagy egy soros porton A készülék indítása és leállítása A készülék akkor működőképes, amikor a rendszer követelményeinek megfelelően minden kimenet önműködően aktiválható. Ez akkor van így, amikor az előző bekezdésekben leírtak szerint egyszerre van jelen minden működési jóváhagyás. A billentyűzet aktiválása az On/off maszk segítségével történik. A készülék azáltal észleli a rendszerkövetelményeket, hogy a vízszondán keresztül beolvassa, hogy a működés függetlenül történik, a központi vezérlő által küldött jel alapján, vagy más hálózati eszközökkel együtt. A vezérlő folyadékhűtő különböző részeinek parancsot adó kimenő jele a relatív üzemmódokkal összhangban aktiválódik A folyadékhűtő és hőszivattyú működtetése Minden folyadékhűtő vizet hűt. A hőszivattyú egységek nyári légkondicionálás céljából vizet hűtenek, azonban fűtés céljából télen fel is tudják fűteni. A hűtés és fűtés vízhőmérsékleteit a gyártó az érvényes normák szerint előre be állítja, azonban ezek bizonyos korlátok között igény szerint módosíthatók. A nyári és téli üzemmód közötti átállás történhet önműködően, külső bemenet alapján, vagy a billentyűzet segítségével. Az átállás módját a gyártó határozza meg, és ezt csak szakember módosíthatja. Ha a vízhőmérsékletek és az átállási mód beállításait a billentyűzeten lehet módosítani, ezek a Beállítás almenü maszkján keresztül érhetők el Kettős beállítású működés Bizonyos speciális rendeltetésű készülékek két különböző hőmérsékleten képesek vizet biztosítani. Ez általában, de nem szükségszerűen egy pozitív és egy negatív értéket jelent. A két üzemi értéket a beállítás alatt a gyártó adja meg az adott projekt követelményei szerint, azonban ezek meghatározott korlátok között módosíthatók. A működési beállítások önműködően állíthatók külső kimenet alapján, illetve a billentyűzeten is kezelhetők. A működési beállításokat a gyártó határozza meg, és ezt csak szakember módosíthatja. Ha a működés beállításait és az üzemmódváltás beállításait a billentyűzeten lehet módosítani, ezek a Beállítás almenü maszkján keresztül érhetők el.

24 5 RIASZTÁSI LAPOK A vezérlő által észlelt bármely meghibásodás riasztási lapot kapcsol. A beágyazott riasztási lapok csak a riasztás gomb megnyomását követően jelennek meg. A hangjelzés kikapcsolásához nyomja meg egyszer a riasztás gombot; a gomb ismételt megnyomására megjelenik a megfelelő riasztási lap; ha nincs megfelelő riasztás, az ALL_1 lap jelenik meg. A gomb harmadik megnyomásával törli a riasztásokat. Ha egy riasztási lap tíz percig látható a képernyőn anélkül, hogy bármely gombot megnyomnák, a kijelző visszatér a menü főoldalára A riasztási lapok összegzése Nincs riasztás Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a riasztás gombot kétszer megnyomja, és nincs megfelelő riasztás. Áramláskapcsoló riasztás Ez a lap a különböző késleltetések alapján akkor jelenik meg, amikor a vízáram-kapcsoló digitális bemenete nyitva van. A riasztás alatt a kompresszorok nem indíthatók, amíg bármely szivattyú aktív. A riasztás csak manuálisan kapcsolható ki a billentyűzeten. 1. szivattyú túlterhelés Ez a lap azonnal megjelenik, amikor az 1. szivattyún elhelyezett hőkapcsoló védőrelé bemenete nyit. A riasztás alatt a szivattyú leáll, és ha van tartalékszivattyú, bekapcsol. Ha nincs tartalékszivattyú, a készülék leáll. A riasztás csak manuálisan kapcsolható ki a billentyűzeten.

25 2. szivattyú túlterhelés Ez a lap azonnal megjelenik, amikor a 2. szivattyún elhelyezett hőkapcsoló védőrelé bemenete nyit. A riasztás alatt a 2. szivattyú leáll, és az 1. szivattyú beindul. Ha az 1. szivattyú nem érhető el, a készülék leáll. A riasztás csak manuálisan kapcsolható ki a billentyűzeten. Túlnyomás 1. kompresszor Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 1. vízkör nagynyomású kapcsolójának digitális bemenete nyitva van, vagy ha az 1. vízkör nagynyomású transzduktora által észlelt nyomás meghaladja a riasztási értéket, és a beállított eljárás szerint leállást okoz. Tandem egységeknél kompresszor helyett kör jelenik meg. Túlnyomás 2. kompresszor Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 2. vízkör nagynyomású kapcsolójának digitális bemenete nyitva van, vagy ha az 2. vízkör nagynyomású transzduktora által észlelt nyomás meghaladja a riasztási értéket, és a beállított eljárás szerint leállást okoz. Tandem egységeknél kompresszor helyett kör jelenik meg. Túlnyomás 3. kompresszor Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 3. vízkör nagynyomású kapcsolójának digitális bemenete nyitva van, vagy ha az 3. vízkör nagynyomású transzduktora által észlelt nyomás meghaladja a riasztási értéket, és a beállított eljárás szerint leállást okoz. Tandem egységeknél kompresszor helyett kör jelenik meg.

26 Túlnyomás 4. kompresszor Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 4. vízkör nagynyomású kapcsolójának digitális bemenete nyitva van, vagy ha az 4. vízkör nagynyomású transzduktora által észlelt nyomás meghaladja a riasztási értéket, és a beállított eljárás szerint leállást okoz. Tandem egységeknél kompresszor helyett kör jelenik meg. Alacsony nyomás 1. kompresszor Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 1. vízkör kisnyomású transzduktora által észlelt nyomás alacsonyabb, mint az üzemelés állapotától függően az lp1 vagy lp2 érték. A riasztás az adott esettől és beállított eljárástól függően késleltetve jelenik meg. Tandem egységeknél kompresszor helyett kör jelenik meg. Alacsony nyomás 2. kompresszor Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 2. vízkör kisnyomású transzduktora által észlelt nyomás alacsonyabb, mint az üzemelés állapotától függően az lp1 vagy lp2 érték. A riasztás az adott esettől és beállított eljárástól függően késleltetve jelenik meg. Tandem egységeknél kompresszor helyett kör jelenik meg. Alacsony nyomás 3. kompresszor

27 Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 3. vízkör kisnyomású transzduktora által észlelt nyomás alacsonyabb, mint az üzemelés állapotától függően az lp1 vagy lp2 érték. A riasztás az adott esettől és beállított eljárástól függően késleltetve jelenik meg. Tandem egységeknél kompresszor helyett kör jelenik meg. Alacsony nyomás 4. kompresszor Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 4. vízkör kisnyomású transzduktora által észlelt nyomás alacsonyabb, mint az üzemelés állapotától függően az lp1 vagy lp2 érték. A riasztás az adott esettől és beállított eljárástól függően késleltetve jelenik meg. Tandem egységeknél kompresszor helyett kör jelenik meg. 1. kompresszor Differenciál olajnyomás kapcsoló Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az olaj bemenő nyomása és szívónyomása közötti különbség a beállított differenciálnál alacsonyabb. A kompresszor indítási késleltetése után a riasztás leállítja. Az újraindítás manuálisan történik. 2. kompresszor Differenciál olajnyomás kapcsoló Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az olaj bemenő nyomása és szívónyomása közötti különbség a beállított differenciálnál alacsonyabb. A kompresszor indítási késleltetése után a riasztás leállítja. Az újraindítás manuálisan történik.

28 3. kompresszor Differenciál olajnyomás kapcsoló Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az olaj bemenő nyomása és szívónyomása közötti különbség a beállított differenciálnál alacsonyabb. A kompresszor indítási késleltetése után a riasztás leállítja. Az újraindítás manuálisan történik. 4. kompresszor Differenciál olajnyomás kapcsoló Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az olaj bemenő nyomása és szívónyomása közötti különbség a beállított differenciálnál alacsonyabb. A kompresszor indítási késleltetése után a riasztás leállítja. Az újraindítás manuálisan történik. 1. kompresszor Termikus túlterhelés elleni védelem A relatív digitális bement megnyitása következtében az 1. kompresszor azonnal leáll, és ez a lap jelenik meg. A riasztás csak manuálisan kapcsolható ki. 2. kompresszor Termikus túlterhelés elleni védelem

29 A relatív digitális bement megnyitása következtében az 2. kompresszor azonnal leáll, és ez a lap jelenik meg. A riasztás csak manuálisan kapcsolható ki. 3. kompresszor Termikus túlterhelés elleni védelem A relatív digitális bement megnyitása következtében az 3. kompresszor azonnal leáll, és ez a lap jelenik meg. A riasztás csak manuálisan kapcsolható ki. 4. kompresszor Termikus túlterhelés elleni védelem A relatív digitális bement megnyitása következtében az 4. kompresszor azonnal leáll, és ez a lap jelenik meg. A riasztás csak manuálisan kapcsolható ki. A készülék karbantartásra szorul Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a készülék üzemórája meghaladja a karbantartásra beállított értéket. A riasztás csak jelzés értékű, nem szakítja félbe a készülék működését, és csak a karbantartási almenüben kapcsolható ki. 1. kompresszor karbantartásra szorul Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 1.kompresszor üzemórája meghaladja a karbantartásra beállított értéket.

30 A riasztás csak jelzés értékű, nem szakítja félbe a készülék működését, és csak a karbantartási almenüben kapcsolható ki. 2. kompresszor karbantartásra szorul Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 2.kompresszor üzemórája meghaladja a karbantartásra beállított értéket. A riasztás csak jelzés értékű, nem szakítja félbe a készülék működését, és csak a karbantartási almenüben kapcsolható ki. 3. kompresszor karbantartásra szorul Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 3.kompresszor üzemórája meghaladja a karbantartásra beállított értéket. A riasztás csak jelzés értékű, nem szakítja félbe a készülék működését, és csak a karbantartási almenüben kapcsolható ki. 4. kompresszor karbantartásra szorul Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 4.kompresszor üzemórája meghaladja a karbantartásra beállított értéket. A riasztás csak jelzés értékű, nem szakítja félbe a készülék működését, és csak a karbantartási almenüben kapcsolható ki. 1. szivattyú karbantartásra szorul

31 Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 1. szivattyú üzemórája meghaladja a karbantartásra beállított értéket. A riasztás csak jelzés értékű, nem szakítja félbe a szivattyú működését, és csak a karbantartási almenüben kapcsolható ki. 2. szivattyú karbantartásra szorul Ez a lap akkor jelenik meg, amikor az 2. szivattyú üzemórája meghaladja a karbantartásra beállított értéket. A riasztás csak jelzés értékű, nem szakítja félbe a szivattyú működését, és csak a karbantartási almenüben kapcsolható ki. Jégtelenítés időtúllépés miatt befejezve Ez a lap akkor jelenik meg, ha egy jégtelenítő folyamat a maximális megengedett idő túllépését követően befejeződik. A lap nem kapcsolódik a riasztás digitális kimenetéhez, és manuálisan törölhető, vagy a jégtelenítő eljárás normál végeztével önműködően. 1. kompresszor jégtelenítés Időtúllépés miatt befejezve Ez a lap akkor jelenik meg, ha különböző jégtelenítési eljárások vannak, és az 1. vízkörhöz tartozó a megengedett idő túllépését követően befejeződik. A lap nem kapcsolódik a riasztás digitális kimenetéhez, és manuálisan törölhető, vagy a jégtelenítő eljárás normál végeztével önműködően.

32 2. kompresszor jégtelenítés Időtúllépés miatt befejezve Ez a lap akkor jelenik meg, ha különböző jégtelenítési eljárások vannak, és az 2. vízkörhöz tartozó a megengedett idő túllépését követően befejeződik. A lap nem kapcsolódik a riasztás digitális kimenetéhez, és manuálisan törölhető, vagy a jégtelenítő eljárás normál végeztével önműködően. 3. kompresszor jégtelenítés Időtúllépés miatt befejezve Ez a lap akkor jelenik meg, ha különböző jégtelenítési eljárások vannak, és az 3. vízkörhöz tartozó a megengedett idő túllépését követően befejeződik. A lap nem kapcsolódik a riasztás digitális kimenetéhez, és manuálisan törölhető, vagy a jégtelenítő eljárás normál végeztével önműködően. 4. kompresszor jégtelenítés Időtúllépés miatt befejezve Ez a lap akkor jelenik meg, ha különböző jégtelenítési eljárások vannak, és az 4. vízkörhöz tartozó a megengedett idő túllépését követően befejeződik. A lap nem kapcsolódik a riasztás digitális kimenetéhez, és manuálisan törölhető, vagy a jégtelenítő eljárás normál végeztével önműködően. Kútvíz Áramláskapcsoló Ez a riasztás akkor lép fel, ha a relatív digitális bemenet nyitva van, és legalább egy kompresszor működik. A riasztás késleltetett, és leállítja a készülék kompresszorát/kompresszorait. Az újraindítás manuálisan történik.

33 1. ventillátor védelem Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a ventillátorok 1. hőkapcsoló védőreléjén a riasztás bemenet nyitva van, miközben legalább egy kompresszor működik; a riasztás csak manuálisan törölhető, ha a bemenet zárva van. Az 1 szám nem jelenik meg olyan egységeken, amelyeken csak egy készlet ventilátor van. 2. ventillátor védelem Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a ventillátorok 2. hőkapcsoló védőreléjén a riasztás bemenet nyitva van, miközben legalább egy kompresszor működik; a riasztás csak manuálisan törölhető, ha a bemenet zárva van. 3. ventillátor védelem Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a ventillátorok 3. hőkapcsoló védőreléjén a riasztás bemenet nyitva van, miközben legalább egy kompresszor működik; a riasztás csak manuálisan törölhető, ha a bemenet zárva van.

34 4. ventillátor védelem Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a ventillátorok 4. hőkapcsoló védőreléjén a riasztás bemenet nyitva van, miközben legalább egy kompresszor működik; a riasztás csak manuálisan törölhető, ha a bemenet zárva van. 1. ventillátorok FC védelem Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a szabad hűtőventillátorok 1. hőkapcsoló védőreléjének riasztási bemenete nyitva van. A riasztás leállítja a relatív ventillátorokat, és csak manuálisan törölhető, ha a bemenet zárva van. 2. ventillátorok FC védelem Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a szabad hűtőventillátorok 2. hőkapcsoló védőreléjének riasztási bemenete nyitva van. A riasztás leállítja a relatív ventillátorokat, és csak manuálisan törölhető, ha a bemenet zárva van. 3. ventillátorok FC védelem Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a szabad hűtőventillátorok 3. hőkapcsoló védőreléjének riasztási bemenete nyitva van. A riasztás leállítja a relatív ventillátorokat, és csak manuálisan törölhető, ha a bemenet zárva van.

35 4. ventillátorok FC védelem Ez a lap akkor jelenik meg, amikor a szabad hűtőventillátorok 4. hőkapcsoló védőreléjének riasztási bemenete nyitva van. A riasztás leállítja a relatív ventillátorokat, és csak manuálisan törölhető, ha a bemenet zárva van. Előre menő víz bemenet Felső hőmérséklethatár túllépve Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a víz hőmérséklete túllépi a nyári üzemelés maximális értékét, és tovább marad a küszöb felett, mint a küszöb túllépési késleltetés, miközben a készülék működik. A riasztás leállítja a kompresszorokat, azonban a szivattyú továbbra is működik. A riasztás bármikor törölhető manuálisan, a kompresszorok újraindulnak, és a késleltetés nullára áll. Előre menő víz bemenet Alsó hőmérséklethatár túllépve Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a víz hőmérséklete lejjebb süllyed, mint a téli üzemelés minimális értéke, és tovább marad a küszöb alatt, mint a küszöb túllépési késleltetés, miközben a készülék működik. A riasztás leállítja a kompresszorokat, azonban a szivattyú továbbra is működik. A riasztás bármikor törölhető manuálisan, a kompresszorok újraindulnak, és a késleltetés nullára áll. Előre menő víz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az előre menő víz kimenő hőmérséklete hűtési művelet során a fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a készülék kompresszorát, azonban a szivattyúk továbbra is működnek. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete meghaladja a relatív differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét.

36 Kútvíz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a kútvíz kimenő hőmérséklete fűtési művelet során a fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a készülék kompresszorait. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete meghaladja a relatív differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét. Felső hőmérséklethatár túllépve Előre menő víz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az előre menő víz kimenő hőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális felhasználói értéket. A riasztás leállítja a készülék kompresszorát, azonban a szivattyúk továbbra is működnek. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál közbeavatkozási értéke alá csökken. Felső hőmérséklethatár túllépve Kútvíz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a kútvíz kimenő hőmérséklete víz/víz egységre nyári működés során meghaladja a maximális kimenő vízhőmérséklet értékét. A riasztás leállítja a készüléket, és manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken.

37 1. előre menő víz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az 1. vízkör kimenő vízhőmérséklete a Szerviz almenün megadott fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja az 1. kompresszort, és manuálisan törölhető, amikor a vízhőmérséklet meghaladja a differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét. 2. előre menő víz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 2. vízkör kimenő vízhőmérséklete a Szerviz almenün megadott fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a 2. kompresszort, és manuálisan törölhető, amikor a vízhőmérséklet meghaladja a differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét. 3. előre menő víz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 3. vízkör kimenő vízhőmérséklete a Szerviz almenün megadott fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a 3. kompresszort, és manuálisan törölhető, amikor a vízhőmérséklet meghaladja a differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét. 4. előre menő víz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on

38 Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 4. vízkör kimenő vízhőmérséklete a Szerviz almenün megadott fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a 4. kompresszort, és manuálisan törölhető, amikor a vízhőmérséklet meghaladja a differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét. 1. kútvíz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az 1. vízkör hőcserélőjének kimenő kútvíz-hőmérséklete a Szerviz almenün megadott fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a 1. kompresszort, és manuálisan törölhető, amikor a vízhőmérséklet meghaladja a differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét. 2. kútvíz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 2. vízkör hőcserélőjének kimenő kútvíz-hőmérséklete a Szerviz almenün megadott fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a 2. kompresszort, és manuálisan törölhető, amikor a vízhőmérséklet meghaladja a differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét. 3. kútvíz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 3. vízkör hőcserélőjének kimenő kútvíz-hőmérséklete a Szerviz almenün megadott fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a 3. kompresszort, és manuálisan törölhető, amikor a vízhőmérséklet meghaladja a differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét.

39 4. kútvíz kimenet Alsó hőmérsékleti határ túllépve: Manuális újraindítás min. 00,0 C-on Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 4. vízkör hőcserélőjének kimenő kútvíz-hőmérséklete a Szerviz almenün megadott fagyálló érték alá csökken. A riasztás leállítja a 4. kompresszort, és manuálisan törölhető, amikor a vízhőmérséklet meghaladja a differenciál megnövelt közbeavatkozási értékét. Felső hőmérséklethatár túllépve 1. előre menő víz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az 1. előre menő vízkör kimenő vízhőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális felhasználói értéket. A riasztás leállítja az 1. kompresszort, azonban a szivattyúk továbbra is működnek. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken. Felső hőmérséklethatár túllépve 2. előre menő víz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 2. előre menő vízkör kimenő vízhőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális felhasználói értéket. A riasztás leállítja a 2. kompresszort, azonban a szivattyúk továbbra is működnek. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken. Felső hőmérséklethatár túllépve

40 3. előre menő víz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 3. előre menő vízkör kimenő vízhőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális felhasználói értéket. A riasztás leállítja a 3. kompresszort, azonban a szivattyúk továbbra is működnek. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken. Felső hőmérséklethatár túllépve 4. előre menő víz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a 4. előre menő vízkör kimenő vízhőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális felhasználói értéket. A riasztás leállítja a 4. kompresszort, azonban a szivattyúk továbbra is működnek. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken. Felső hőmérséklethatár túllépve 1. kútvíz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a kútvíz 1. kimeneti hőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális kútvíz értéket. A riasztás leállítja az 1. kompresszort. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken. Felső hőmérséklethatár túllépve 2. kútvíz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a kútvíz 2. kimeneti hőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális kútvíz értéket. A riasztás leállítja a 2. kompresszort. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken.

41 Felső hőmérséklethatár túllépve 3. kútvíz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a kútvíz 3. kimeneti hőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális kútvíz értéket. A riasztás leállítja a 3. kompresszort. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken. Felső hőmérséklethatár túllépve 4. kútvíz kimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a kútvíz 4. kimeneti hőmérséklete fűtési művelet során meghaladja a maximális kútvíz értéket. A riasztás leállítja a 4. kompresszort. A riasztás manuálisan törölhető, amikor a kimenet hőmérséklete a relatív differenciál csökkentett közbeavatkozási értéke alá csökken. Fázisszevkencia hiba Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a bemenet vezérlésén be van kapcsolva a fázisszekvencia ellenőrzése, és a kapcsoló a vezérelt bemenetet követően több mint 60 másodpercig nyitva marad. A riasztás megakadályozza a készülék indulását, és csak a bemenet vezérlésének lekapcsolását követően törölhető.

42 Hiányzik a kiegészítő bemenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a bemenet vezérlésén be van kapcsolva a bemenet ellenőrzése, és a kapcsoló nyitva van. A riasztás leállítja a készülék működését, amely a kapcsoló zárását követően önműködően indul. Nem sikerült kapcsolatot teremteni a plan kártyák között Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a központi vezérlő eltérést észlel a vezérlés aktuális konfigurációja és a csatlakoztatott eszközök között. Hibás óra Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a vezérlő az óra hibáját észleli. Referencia hőmérséklet riasztás Valószínűleg hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein.

43 1. túlnyomás riasztás Valószínűleg hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 1. alacsony nyomás riasztás Valószínűleg hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 1. olajnyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 1. kimenet riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein.

44 2. túlnyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 2. alacsony nyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 2. olajnyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 2. kimenet riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein.

45 3. túlnyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 3. alacsony nyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 3. olajnyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 3. kimenet riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein.

46 4. túlnyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 4. alacsony nyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 4. olajnyomás riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. 4. kimenet riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein.

47 Külső hőmérséklet riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. Visszanyerés érzékelő riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az észlelt értékek kívül esnek a relatív bemenet működési határértékein. Visszanyerés riasztás 1. túlnyomás Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a vezérlő félbeszakítja a visszanyerést, mivel az 1. vízkör elérte a HP2-ben megadott értéknek megfelelő maximális megengedett értéket. Visszanyerés riasztás 2. túlnyomás Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a vezérlő félbeszakítja a visszanyerést, mivel a 2. vízkör elérte a HP2-ben megadott értéknek megfelelő maximális megengedett értéket.

48 Visszanyerés riasztás 3. túlnyomás Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a vezérlő félbeszakítja a visszanyerést, mivel a 3. vízkör elérte a HP2-ben megadott értéknek megfelelő maximális megengedett értéket. Visszanyerés riasztás 4. túlnyomás Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a vezérlő félbeszakítja a visszanyerést, mivel a 4. vízkör elérte a HP2-ben megadott értéknek megfelelő maximális megengedett értéket. Transzformátor A riasztást jelző érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az amperometrikus transzformátor nincs megfelelően csatlakoztatva. Amikor a riasztás aktív, a vezérlő nem korlátozza a készülék áramfelvételét. A soros kártya hibás, vagy nincs csatlakoztatva

49 Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor a vezérlő eltérést észlel a szoftveres beállítások és a telepített soros kártya között. Nem érzékelhető további kártya Ez a riasztás akkor jelenik meg, ha a 31-es címen nincsen további kártya, de a konfigurált funkciók igénylik. Riasztás 1. kompresszor Gázkimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az 1. kompresszor kimenő gázának hőmérséklete meghaladja a megadott értéket. Riasztás 2. kompresszor Gázkimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az 2. kompresszor kimenő gázának hőmérséklete meghaladja a megadott értéket. Riasztás 3. kompresszor Gázkimenet

50 Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az 3. kompresszor kimenő gázának hőmérséklete meghaladja a megadott értéket. Riasztás 4. kompresszor Gázkimenet Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az 4. kompresszor kimenő gázának hőmérséklete meghaladja a megadott értéket. Tekercshőmérséklet Riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. 1. tekercshőmérséklet Riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt.

51 2. tekercshőmérséklet Riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. 3. tekercshőmérséklet Riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. 4. tekercshőmérséklet Riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. 1. gázkimenet A riasztást jelző érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. 2. gázkimenet A riasztást jelző érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva

52 Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. 3. gázkimenet A riasztást jelző érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. 4. gázkimenet A riasztást jelző érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. Referenciavíz Hőmérséklet riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva Ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor az érzékelő hibás vagy nincs csatlakoztatva, akkor is, ha ez várható volt. Kútvíz kimenet Riasztás Az érzékelő hibás, vagy nincs csatlakoztatva

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

MODUCONTROL HASZNÁLATI UTASÍTÁS

MODUCONTROL HASZNÁLATI UTASÍTÁS MODUCONTROL HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezető...3 2 A panel gombjainak használata értékek kijelzésére és paraméterek beállítására...4 3 Kiolvasható paraméterlista a hozzá tartozó értékekkel:...5

Részletesebben

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése DL drainback napkollektor rendszer vezérlése Tartalom Rendszer jellemzői Rendszer elemei Vezérlés kezelőfelülete Működési elv/ Állapotok Menüfunkciók Hibaelhárítás Technikai paraméterek DL drainback rendszer

Részletesebben

µc 2 MIKROPROCESSZOROS SZABÁLYZÓ EGYSÉG

µc 2 MIKROPROCESSZOROS SZABÁLYZÓ EGYSÉG µc 2 MIKROPROCESSZOROS SZABÁLYZÓ EGYSÉG KEZELÉSI UTASÍTÁS Tartalom: 1. Általános jellemzők 2 2. Felhasználói interfész 2 3. Paraméterek 7 4. Riasztások és hibajelzések 9 20070320 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AK-CC A ellenállásos 5FLA, 30LRA 10 A ellenállásos 5FLA, 30LRA 6 A ellenállásos 3FLA, 18LRA 131 VA vezérlés (indítási)

UTASÍTÁSOK AK-CC A ellenállásos 5FLA, 30LRA 10 A ellenállásos 5FLA, 30LRA 6 A ellenállásos 3FLA, 18LRA 131 VA vezérlés (indítási) UTASÍTÁSOK AK-CC 210 t amb = 0 - +55 C 230 V váltóáram, 50/60 Hz 2.5 VA 10 V < U < 256 V DO1. Hűtés* DO2. * DO3. Ventilátor vagy 2. hűtés* DO4. Alarm, világítás, élfűtés vagy forró gázas leolvasztás* Koordinált

Részletesebben

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE53-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE52-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: NTC -50 +105 C Pt100-99 - +300 C Pontosság: 1 digit

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

Digitális vezérlőegység

Digitális vezérlőegység Általános leírás: Digitális vezérlőegység kicsi és közepes méretű hűtőkamrához, tárolóhoz Az ECB-1000Q típus széleskörűen használható kicsi és közepes méretű hűtős tárolóeszközökhöz. Hűtési és fagyasztási

Részletesebben

1. A berendezés programozása

1. A berendezés programozása 1. A berendezés programozása Az OMRON ZEN programozható relék programozása a relé előlapján elhelyezett nyomógombok segítségével végezhető el. 1. ábra ZEN vezérlő előlapja és a kezelő gombok Ha a beállítások

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Idő és nap beállítás

Idő és nap beállítás Kézikönyv UTH-20A Idő és nap beállítás Jelen idő beállítás : Nyomja meg az 'hour' és a 'min' gombot egy időben, a nap és jelen idő villogni kezd a kijelző alján. Az óra megváltoztatásához használjuk az

Részletesebben

MODUCONTROL HASZNÁLATI UTASÍTÁS

MODUCONTROL HASZNÁLATI UTASÍTÁS MODUCONTROL HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezető...3 2 A panel gombjainak használata értékek kijelzésére és paraméterek beállítására...4 3 Kiolvasható paraméterlista a hozzá tartozó értékekkel:...5

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

CDC 2000 Vezérlő 5. Hőmérséklet beállítások Asian Plastic

CDC 2000 Vezérlő 5. Hőmérséklet beállítások Asian Plastic 5.1 Fűtőzóna hőmérséklet beállítások Menü 20 Olaj hőmérséklet: A hidraulika olaj aktuális hőmérsékletét mutatja. Ha az olaj hőmérséklete magasabb vagy alacsonyabb lenne a beállított értéknél, hibaüzenet

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

Valena Life/ Valena Allure , , , ,

Valena Life/ Valena Allure , , , , Valena Life/ Valena Allure 7 521 35, 7 522 35, 7 523 35, 7 555 38, 7 555 39 EN LE08584AA EN - 2 LE08584AA_EN_print_p3.pdf 1 2015.09.07. 9:32 EN - 3 EN - 4 Valena Life/ Valena Allure 7 521 35, 7 522 35,

Részletesebben

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát Programozható, LCD kijelzős fűtő-termosztát Hetente ismétlődő ciklusban, napi 6 periódust ( eseményt ) lehet az előre megadott hőmérsékleteknek megfelelően beállítani. Választhat a periódus-vezérlő üzemmód

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

CDC 2000 Vezérlő 7. Vezérlőelemek figyelése Asian Plastic

CDC 2000 Vezérlő 7. Vezérlőelemek figyelése Asian Plastic 7.1 Programsorok szerkesztése Menü 36 Ez a menü akkor használatos, ha a számítógép program figyelése vagy karbantartása szükségessé válik. Csakis képzett szakember változtathat a programon. Nem szakszerű

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

Levegő hőszivattyú (Fűtő, monoblokk,r410a)

Levegő hőszivattyú (Fűtő, monoblokk,r410a) Levegő hőszivattyú (Fűtő, monoblokk,r410a) 1.Működési hőmérséklet tartomány:-10 től 45 ig 2. Vezérlési részek: 1Puffertartály hőmérséklet, Beállítási tartomány: 30 ~60 2Padlófűtés visszatérő víz hőmérséklet:

Részletesebben

Alien kezelőegység. Rövid használati útmutató

Alien kezelőegység. Rövid használati útmutató Alien kezelőegység Rövid használati útmutató A kezelőegység jelzései A B C D A SmartLiving központ dátuma és ideje. Ha a központ szervíz módban van, ez a mező az Alien és a benne lévő kártyaolvasó címét

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

MY COMFORT BASE Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz

MY COMFORT BASE Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MY COMFORT BASE Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat!

Részletesebben

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO ELECTRONICA HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C MŰSZAKI ADATOK: Hőmérséklet tartomány: -50 0 C...+600 0 C Bemenet: PT-100 típusú érzékelők:

Részletesebben

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU és P112245 P112248 400RC/R-DI P112246 400RC/R-SAE b dimmerek izzólámpák, halogénlámpák fényáramát és motorok teljesítményét szabályozzák 40 1000 W-ig egy vagy több kapcsolási pontról. b Vezérelhetők a

Részletesebben

Cirkónium kiégető kemence

Cirkónium kiégető kemence Pi dental Fogászati Gyártó Kft.Tel.: (36-1) 251 4944 /363 2234 / 221 2077 fax: (36-1) 251 4891 85 Szugló St. H- 1141 Budapest,Hungary www. pidental.hu e-mail: sales.pidental@pidental.hu Cirkónium kiégető

Részletesebben

ENA 50-60 Melléklet. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Melléklet. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Melléklet üzemeltetési útmutató Flamco www.flamcogroup.com Tartalomjegyzék Oldal 1. Üzembe helyezés 3 1.1. Az ENA 50/60 üzembe helyezése 3 1.2. Paraméterek az üzembe helyezéshez 3 2. A hardver

Részletesebben

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 1.ON/OFF gomb A készülék be- és kikapcsolásához. 2.HŐMÉRSÉKLET BEÁLLÍTÓ gomb - A - gomb megnyomásával a beállított hőmérsékletet csökkentheti. Ha 2 másodpercig

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz KEZELÉSI UTASÍTÁS VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_WP_vezetékes_20140310

Részletesebben

INTIEL Elktronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.3 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elktronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.3 Beüzemelési útmutató INTIEL Elktronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.3 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20/373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

pco2 Vezérlés Kézikönyv M 35U hűtőkhöz és hőszivattyúkhoz Kiadás 01.07 Alkalmazás FLBB0MP20A Felváltja 00.09

pco2 Vezérlés Kézikönyv M 35U hűtőkhöz és hőszivattyúkhoz Kiadás 01.07 Alkalmazás FLBB0MP20A Felváltja 00.09 pco2 Vezérlés Kézikönyv M 35U hűtőkhöz és hőszivattyúkhoz Kiadás 01.07 Alkalmazás FLBB0MP20A Felváltja 00.09 Konfigurálás és használati utasítás FELHASZNÁLÓI változat 2 0. TARTALOMJEGYZÉK 0. TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA IMMERSION CELSIUS 1.0 BEVEZETÉS Köszönjük, hogy megvásárolta az Immersion CELSIUS-t. Ez a modern és kifinomult szerkezet sokkal biztonságosabbá és élvezetesebbé

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET2000 B/M/MS. Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató.

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET2000 B/M/MS. Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás AC-MFP-X7 RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Telepítés... 3 2. Alkalmazás lehetőségek és funkciók... 3 3. Csatlakozás... 4 3.1 Elektromos zár csatlakoztatása...

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

Folyadékhűtők üzembe helyezése

Folyadékhűtők üzembe helyezése Folyadékhűtők üzembe helyezése Előadó: Karda István Karda István Columbus Cégcsoport Nagytarcsa 2142, Rákóczi út 0128/2 e-mail: kardai@cklima.hu Mobil: +3620/983-2987 Tel: +3628/588-588 Fax: +3628/450-000

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg.

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító MODELL:KJR-12B Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. TARTALOMJEGYZÉK 1.BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK------------------------------------------------

Részletesebben

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20 373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP4, 8 és 16 kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik.

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP16+ kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Ellenőrzési lista üzembe helyezéshez

Ellenőrzési lista üzembe helyezéshez Ellenőrzési lista üzembe helyezéshez V5.2 Daikin Altherma EHS(X/H)(B) - 04P30B - 08P30B - 08P50B - 16P50B A megvalósított intézkedéseket pipálja ki! Magyar A megvalósított intézkedéseket pipálja ki! Inicializálás:

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

Helyszíni beállítások táblázata

Helyszíni beállítások táblázata /7 [6.8.] =... ID43/46 Alkalmazható beltéri egységek *GSQHS8AA9W ThermaliaC* Megjegyzések - 4P3938-D -. /7 Felhasználói beállítások Előre beállított értékek Szobahőmérséklet Kényelmi (fűtés) 7.4.. R/W

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez Használati utasítás Megjegyzés: Mivel termékünk folyamatos fejlesztés alatt van, a használati utasítás képei eltérhetnek az Ön

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Kapcsolódás vezeték nélküli routerrel (távoli vezérlés)... 5 Android:... 5 ios:...

Részletesebben

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai 1. Üzemeltetési alapelvek Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai A vezérlő panel a működését tekintve egy komplett elektronikus készülék, mely elektronika a "Beril kazántól

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Tudnivaló: A meas gomb mérés üzemmódban történő megnyomásával kb. 60 másodpercre ideiglenesen megjeleníthetők a kijelzőképek.

Tudnivaló: A meas gomb mérés üzemmódban történő megnyomásával kb. 60 másodpercre ideiglenesen megjeleníthetők a kijelzőképek. Gyorsindítás Mérés üzemmód Az üzemi feszültség rákapcsolása után a készülék az érzékelő azonosítása után automatikusan Mérés üzemmódba lép. A mérés üzemmód behívása másik üzemmódból (pl. diagnosztika,

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Monitor működése...4 4. Hívás és Zárnyitás működése...5 5. Csengőhang beállítás...6 6. Monitor időidőzítés...6

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató. SAFEHOME v1.1

HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató. SAFEHOME v1.1 HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató SAFEHOME v1.1 Ez a leírás szakképzett telepítőknek szól. A telepítés megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a teljes leírást. A termék nem

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV +DJ\RPiQ\RV WĦ]MHO]Ę N ]SRQWRN Tartalomjegyzék 1. Felhasználói útmutató......3 1.1 LED jelzések... 3 1.2 Akusztikus figyelmeztetések... 6 1.3 Vezérlőgombok... 6 1.4 Kezelési módok...

Részletesebben

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz Rövidített használati útmutató Ability központokhoz A kezelőegység jelzései A védett objektum állapotának kijelzése K: Riasztó kikapcsolva B: Riasztó bekapcsolva (minden zóna éles) M: Éjszakai mód bekapcsolva

Részletesebben

TERVEZŐI KONFERENCIA

TERVEZŐI KONFERENCIA Kisipari klímák alkalmazása Előadja: Hodermarszki Zsolt KISIPARI KLÍMÁK Fő témák: Multi rendszerek kialakítása, vezérlése CN-csatlakozók, vezérlési opciók DX-kit légkezelő illesztéséhez Multi rendszerek

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer

RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer Felhasználói kézikönyv Ring Elektronika Kft. www.ringel.hu Tulajdonságok Az RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer medencék vizének ph és klór szintjének optimalizálására

Részletesebben

FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2016.08.26 Általános tudnivalók Az FC314 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

Használati útmutató. Tetőtéri egység

Használati útmutató. Tetőtéri egység Használati útmutató Tetőtéri egység odellek: UATYQ20ABAY1 UATYQ25ABAY1 UATYQ30ABAY1 UATYQ45ABAY1 UATYQ50ABAY1 UATYQ55ABAY1 UATYQ65ABAY1 UATYQ75ABAY1 UATYQ90ABAY1 UATYQ110ABAY1 UATYQ115ABAY1 UATYQ20AFC2Y1

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL

1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL 1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL Nyomógomb panel eloxált alumíniumból, 12 gombos kezelővel és 4 számjegyes kijelzővel. Lehetővé teszi max. 255 hívás létrehozását és elküldését

Részletesebben

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család DDC rendszerelemek, DIALOG-II család KIVITEL ALKALMAZÁS BEKÖTÉS A SYS-100 L típusú készülék egyszerű légkezelő szabályzására kifejlesztet integráló szabályzó. Egy kalorifert tartalmazó légtechnikákhoz

Részletesebben

Nyomásával az időkapcsoló óra visszaállítható ON/OFF gomb a kézi kapcsoláshoz

Nyomásával az időkapcsoló óra visszaállítható ON/OFF gomb a kézi kapcsoláshoz Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Süllyesztett időkapcsoló óra Modell: EFP700ET A. Funkció 1. 20

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT E3NT Tárgyreflexiós érzékelõ háttér- és elõtér elnyomással 3 m-es érzékelési távolság (tárgyreflexiós) 16 m-es érzékelési távolság (prizmás) Analóg kimenetes típusok Homloklapfûtéssel ellátott kivitelek

Részletesebben

CDC 2000 Vezérlő 2.Működési módok Asian Plastic

CDC 2000 Vezérlő 2.Működési módok Asian Plastic 2.1 Rendszer teszt Menü 00 Bekapcsoláskor a 00 számú menü jelenik meg a képernyőn 3 mp időtartamig, amíg az elektromos rendszer teszteli önmagát. A menüben megjelenő információk gép specifikusak, változtatni

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

A kezelő egység használata előtt kérjük olvassa el ezt az útmutatót és a fűtőegység használati utasítását!

A kezelő egység használata előtt kérjük olvassa el ezt az útmutatót és a fűtőegység használati utasítását! Bevezetés Ez a használati utasítás a BINAR vizes (hűtőfolyadék) előmelegítők és a PLANAR levegős fűtések (a továbbiakban: készülék) dokumentációjának része, mely áttekintést nyújt a felhasználó számára

Részletesebben

TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder

TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

M o n o R a i n automata mágnesszelep

M o n o R a i n automata mágnesszelep M o n o R a i n automata mágnesszelep Kezelési és beállítási javaslatok 1 belső menettel, vagy ¾ külső menettel Bevezetés Köszönjük, hogy ezt az automata szelepet választotta. Programozás előtt gondosan

Részletesebben

VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer

VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer Ipari Elektronika Project Kft 8800 Nagykanizsa, Magyar u. 132. Tel. / Fax: 93 / 311-364 TARTALOMJEGYZÉK 1. A KÉSZÜLÉKEN TALÁLHATÓ KIJELZŐ- ÉS KEZELŐSZERVEK:...

Részletesebben

Kombinált rádiós vagyonvédelmi rendszer V1.0. Modelszám: MG X10 Üzemeltetési útmutató

Kombinált rádiós vagyonvédelmi rendszer V1.0. Modelszám: MG X10 Üzemeltetési útmutató Kombinált rádiós vagyonvédelmi rendszer V1.0 Modelszám: MG-6060 X10 Üzemeltetési útmutató Tartalom Bevezetés... 3 Belépés az X10 beállítás menübe... 3 Az X10 kimenetek bekapcsolása/kikapcsolása... 3 Ház-

Részletesebben

Harting vagy csapfedeles. Leírás. Műszaki adatok. Tápfeszültség: 3x400V+Nulla+Föld, AC ±10% Frekvencia: 50Hz ± 5% Teljesítmény: 5W ( Stand-by )

Harting vagy csapfedeles. Leírás. Műszaki adatok. Tápfeszültség: 3x400V+Nulla+Föld, AC ±10% Frekvencia: 50Hz ± 5% Teljesítmény: 5W ( Stand-by ) 2,3 kw kimeneti teljesítmény csatornánként DMX 512 vezérlés DMX címzés csatornánként (Patch) Előfűtés Csatorna teszt Hőmérsékelet vezérelt csendes ventilátor Harting vagy csapfedeles kimenet 2U rack méret

Részletesebben

FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2)

FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2) RT08GOS2/2012/v.2.0/HUN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V.2.0 (23.08.2012 PROGRAM VERSION FROM 2.0) FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2) TÜZELÉS OPTIMALIZÁLÓ HŐTÁROLÓS TŰZTEREKHEZ 1. Alap műszaki adatok Feszültség 230V/50Hz

Részletesebben

Procontrol Device Detector. Felhasználói leírás

Procontrol Device Detector. Felhasználói leírás Procontrol Device Detector Felhasználói leírás Létrehozás dátuma: 2010.10.26 14:45 1. oldal, összesen: 9 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Ismerkedés a programmal... 4 Készülék lista... 5 Funkció menü...

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás

Részletesebben

FARFISA, FA/FC52 ELEKTRONIKUS KÓDZÁR

FARFISA, FA/FC52 ELEKTRONIKUS KÓDZÁR 1.oldal FARFISA, FA/FC52 ELEKTRONIKUS KÓDZÁR 2.oldal Az FC52 kódzárral két relét lehet működtetni a feltanított számkódok segítségével. Mindkét reléhez egyenként maximálisan 4 4 számkódot lehet felprogramozni.

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben