Előterjesztés a Képviselő testület szeptember 4-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztés a Képviselő testület 2014. szeptember 4-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL"

Átírás

1 Előterjesztés a Képviselő testület szeptember 4-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló évi XXXVIII. Törvény előírása szerint tájékoztatni kell a képviselő-testületet az önkormányzat gazdálkodásának I. félévi helyzetéről. Alsózsolca Város Önkormányzata a I. félévi gazdálkodásáról a mellékelt táblázatok alapján az alábbiak szerint számol be. BEVÉTELEK A I. félévi költségvetési módosított bevételek előirányzata e. Ft, a félévi teljesítés e. Ft, 38,81%. I. Az önkormányzat működési támogatásának módosított előirányzata e. Ft, a teljesítés e. Ft, 52,7%, mely tartalmazza a helyi önkormányzat működésének általános támogatását, a köznevelési, szociális és gyermekjóléti, kulturális feladatok támogatását, valamint a működési központosított és kiegészítő támogatásokat. Az eredeti előirányzatokhoz viszonyítva a módosított e. Ft emelkedést mutat, ez tartalmazza a szoc. ágazati pótlékot 642 e. Ft, az I. félévi bérkompenzációt, 3498 e. Ft, óvodáztatási támogatást, 720 e. Ft, valamint a lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatását, e. Ft. II. Az államháztartáson belülről kapott működési célú támogatás eredeti előirányzata e. Ft, módosított előirányzata e. Ft, a teljesítés e. FT, 31,26%. Az eredeti és a módosított előirányzat közötti e. Ft különbözet a választások e. Ft, OEP finanszírozás keretében a védőnőket megillető pótlék 226 e. Ft, valamint a Munkaügyi Központ által támogatott különböző közmunka programok e. Ft támogatási összegéből adódik. A teljesítés elmaradásának oka az EU-s pályázatok utólagos elszámolása, az utólagos szállítói finanszírozás. A Ft teljesült bevételből az Önkormányzat Innovatív kapcsolatépítés Alsózsolca Városában című, TÁMOP pályázat e. Ft, a Közösségi Ház Kézzel, lábbal,

2 dallal, tánccal című, TÁMOP pályázat e. Ft, 2 sz. Óvoda Esélyegyenlőségi alapú fejlesztések megvalósítása című, TÁMOP pályázat e.ft. III. A felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről eredeti előirányzata e. Ft, a módosított előirányzat e. Ft, a teljesítés e. Ft, 3,1%. Az előirányzat módosítását a Magyar Államkincstár által adott közművelődési és könyvtári érdekeltségnövelő 257 e. Ft támogatás és a Munkaügyi Központ által adott e. Ft közfoglalkoztatási támogatás tette szükségessé. A teljesítés e. Ft, melyből e. Ft a Közvilágítás korszerűsítése című KEOP pályázat önrésze, 671 e. Ft a védőnői szolgálat felújítása című ÉMOP pályázattal kapcsolatos kiadás. Felhasználása az EU-s pályázatok előrehaladtával fog realizálódni. IV. Közhatalmi bevételeknél nem volt előirányzat-módosítás, a e. Ft előirányzattal szemben a teljesítés e. Ft, 58,14%. Helyi adóbevételek befizetésének, hátralékának, túlfizetésének alakulása június 30-án Bevételi jogcím évi ktgv-ben előirányzat (E Ft) Befizetés (E Ft) Teljesítés % Iparűzési adó ,2 Építményadó ,34 Gépjárműadó ,48 Pótlék, bírság ,6 Talajterhelési díj ,8 Ö S S Z E S E N , évi iparűzési adó az I. félévben 53,2 %-ban teljesült, azzal hogy a május 31-ig feldolgozott bevallások eredményeként a túlfizetések visszautalása a II. félévben történt, ennek összege Ft. Az így korrigált iparűzési adó teljesítése 51 %.

3 A helyi iparűzési adóbevétel e. forint. A feldolgozott bevallások alapján az előírt szeptemberi előlegrészletek befizetésével teljesülhet az előirányzat. A csődegyezségi eljárást kezdeményező adózó a évi helyi iparűzési adó tartozásának részletekben történő befizetésével pedig decemberre 6 millió forint realizálódhat. Az építményadó fizetési kötelezettség azokat a lakosokat érinti, akik lakás és nem lakás céljára szolgáló épületrészben vállalkozási tevékenységet folytatnak. A teljesítési adatokból megállapítható, hogy az építményadó bevétel az időarányos tervezettől nagyobb %-ban, 68,34 %-ban teljesült, ennek oka a első félévében kezdeményezett behajtási eljárás, amelynek következtében nőtt a befizetők száma, többen éltek a fizetési könnyítés (részletfizetés) lehetőségével illetve vannak adózók, akik a teljes évi építményadót befizették az első félévben. A gépjárműadó településünkön főként a magánszemélyeket érinti. Közel félszáz hátralékos esetében kezdeményeztünk 2014 februárjában végrehajtási eljárást építményadó, gépjárműadó és késedelmi pótlék vonatkozásában. Továbbá 16 gépjármű forgalomból kivonását kezdeményeztük. Ennek hatására több esetben a forgalomból kivonást megelőzően is történtek befizetések. Ennek eredményeként a e forint gépjárműadó előirányzat e forintban, azaz 60,48 %-ban teljesült. Ez az összeg az önkormányzatot megillető teljes bevétel 40%-a. A 121 e forint pótlék és bírság előirányzat 849 e forintban, azaz 701,6 %-ban teljesült ennek része Ft önkormányzatot megillető szabálysértési és helyszíni bírság valamint Ft késedelmi és önellenőrzési pótlék, ami szintén az elmaradt hátralékok befizetéséből származik. Az e-útdíj bevezetésével az önkormányzatnál jelentkező bevételkiesés kompenzálásra támogatási előleget igényeltünk Ft összegben, míg a légrugós gépjárművek miatti gépjárműadó bevétel kiesés ellentételezésére szolgáló támogatás összege pedig Ft Az önkormányzati bevételkiesés tényleges összege: Ft. A támogatásokat a Magyar Államkincstár augusztus 29-éig egy összegben folyósítja az önkormányzat számlájára ben 54 ingatlan tulajdonosát terhelte talajterhelési díjfizetési kötelezettség. Illetve előző évekről is származik talajterhelési díjfizetési kötelezettség. Részletfizetést 26 esetben kértek és 1 darab letiltás van folyamatban.

4 V. A működési bevételek eredeti előirányzata e. Ft, a módosított előirányzat e. Ft, a teljesítés e. Ft, 47,26%. Az előirányzat változását a 2. sz. óvoda és a Polgármesteri Hivatal továbbszámlázott szolgáltatása módosította e. Ft, illetve e. Ft értékben, az e jogcímen keletkező bevétel növekedés a kiadási oldalon is ugyanezen összegben megjelenik, közvetített szolgáltatások jogcímen. A közétkeztetésből és a szociális étkeztetésből származó ellátási díjak bevétele időarányos. A tervezetthez képest kevesebb kamatbevétel teljesült a szabad pénzeszközök lekötéséből, várható, hogy e bevételi forrás nem fog teljesülni. Működési bevételek Teljes. ÁFA Mód. e. Teljes Mód. Teljes Készletértékesítés Városüzem. Szolgáltatások Városüz. Munkahelyi vendégl. Kihordásos étkezt Iskola bérbeadása Egyéb szolg alkalmazottak fuvardíja Temető fenntartás lakásgazdálkodás Polgármesteri Hivatal Közház bevételi díj Közház szolgáltatás belépő Sportcsarnok bérleti díj Gond. Kp. Gyermekjól Bérleti díj Összesen:

5 Közvetített szolgáltatás Telep. Vízellátás közkút Orvosok,kormányhivatal sz. óvoda továbbszámlázás 2600 Polg.Hiv. továbbszámlázás Összesen: Ellátási díjak Polgármesteri hivatal - 6 Városüzemeltetés Óvodai étkeztetés Iskolai étk Bölcsödei étk Szociális étk Összesen: ÁFA összesen Kamatbevétel önkormányzat Egyéb működési bevétel önkormányzat ÉMÁSZ visszautalások - 5 VI. Az előző évi maradvány igénybevételének előirányzata e. Ft, ez nem változott, összege a kiadásnál jelentkező e Ft mint tartalék felhasználás. Így a költségvetési és finanszírozási bevételek módosított előirányzata e. Ft, a teljesítés e. Ft, 33,85%.

6 KIADÁSOK A I. félévi költségvetési kiadások e. Ft előirányzattal kerültek megtervezésre, mely a beszámolási időszak végére e. Ft-ra módosult. A kiadás növekedésének oka a bérkompenzáció, mint felhasználási kötöttséggel járó állami támogatás e. Ft, szoc. ágazati pótlék 642 e. Ft, lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatása e. Ft, választásra kapott e. Ft OEP támogatás 226 e. Ft, a Munkaügyi Központ támogatása e. Ft működési és e. Ft felhalmozási, Magyar Államkincstár által biztosított 257 e. Ft közművelődési és könyvtári érdekeltségnövelő támogatás, valamint a Polgármesteri Hivatal és a 2. sz. óvoda továbbszámlázott szolgáltatása e. Ft, óvodáztatási támogatás 720 e. Ft. A teljesülés e. Ft, amely 32,85%-os. A kiadásból a működési célú kiadás e. Ft, 94,72%, a felhalmozási költségvetési kiadás e. Ft, 5,28%,-os a már említett EU-s pályázatok teljesítésének elhúzódásának következménye. I. Működési célú költségvetési kiadások Az I. félévi módosított előirányzat e. Ft, a teljesülés e. Ft, ez 43,63%-nak felel meg. Ebből a személyi juttatások kiadása e. Ft. A félév során kifizetésre került a képviselő testület által megállapított jutalom összege, melyet a bérrendezésben nem részesült dolgozók kaptak, részletezése az intézményeknél történik. A munkaadókat terhelő járuléknál a teljesítés e. Ft, 51,24%-os, oka a december hónapban kifizetett gazdálkodói bérek, melynek a nettó összege lekönyvelésre került, viszont a munkáltatót terhelő járulékok kifizetése csak januárban történt meg. Dologi kiadások teljesítése e. Ft, ez az időarányostól kevesebb. Ennek oka, hogy a betervezett pályázatok előirányzata még nem került felhasználásra. Az ellátottak pénzbeli juttatásának teljesítése e. Ft, ez 47,18%-os, kevesebb az időarányostól, oka a nagy létszámú a közfoglalkoztatás következménye. Segélyek részletezése Módosított e. óvodáztatási FHT Lakásfenntart Teljes e Ft

7 közgyógy 200 Rendszeres szoc. Eseti GYVT Étkezési szoc. 565 II. félévben kerül könyvelésre Étkezési térítés 452 II. félévben kerül könyvelésre kompenzálás BURSA Átmeneti felnőtt segély Temetési segély Köztemetés Az egyéb működési célú kiadások teljesítése e. Ft, 39,73%, ezen kiadás tartalmazza a 2014.évi lakossági víz és csatornaszolgáltatási támogatás önkormányzatnak megítélt összegét e. Ft, melyet a Borsodvíz Zrt. részére kell utalni, a beszámolási időszakban csak az előzőekben említett összeg került átutalásra. II. Felhalmozási költségvetési kiadás A módosított előirányzat e. Ft, a teljesítés e. Ft, ez 7,9%. A teljesítéseket a 6. és 7. sz. melléklet tételesen tartalmazza. III. Tartalékok Eredeti előirányzat e. Ft, a módosított előirányzat e. Ft, a különbözet e. Ft, mely az alábbiakra lett felhasználva: - Városüzemeltetés kismotor vásárlás 300 e. - civil szervezetek támogatása 200 e. - OVI-FOCI önrésze e.

8 - Balpataki Béla emlékhely 500 e. - Elvonások és befizetések a MÁK felé e. - KEOP pályázat közvilágítás korszerűsítés e. - ÉMOP pályázat Védőnői szolgálat felújítás 671 e. - közfoglalkoztatás önrésze e. IV. Hitel kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre A költségvetés készítésekor e kiadáson tervezett előirányzat, e. Ft,teljesítés nem történt, a konszolidáció következtében az önkormányzat adósságát az állam rendezte. Városüzemeltetés Saját működési bevétele a e Ft előirányzattal szemben e Ft, 53,9%-os. Ezen belül az Iskola bérbeadásából származó bevétel e Ft az e Ft, ez 73%-os. A kiadása a e Ft előirányzattal szemben e Ft, 51,6%. A személyi juttatások teljesítése 52,6%, a munkaadókat terhelő járulék 51,3%, melynek oka, hogy a költségvetésben betervezett áthúzódó közfoglalkoztatás év elején felhasználásra került, valamint a betervezett jutalom I. félévben kifizetésre került, e Ft értékben. A dologi kiadások közül az élelmiszer előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, 56%- os, mivel a II. félévi étkeztetés a nyári szünidő miatt kevesebb. A közüzemi díjak módosított előirányzata e Ft, teljesítés e Ft, 50%. Beszerzésre került a tartalék terhére 1 db. kismotor 250 e Ft értékben, valamint gépek és szerszámok kerültek vásárlásra. Gondozási Központ A működési bevétel módosított előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, 59%-os. Ezen belül a védőnői szolgálat és iskola eü. szolgáltatásra kapott TB finanszírozás módosított előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, ez 56%-os. A BAZ Megyei Munkaügyi Központtal kötött szerződés alapján 1 fő részére történik 55 év feletti foglalkoztatási támogatás, melyből I. félévben 184 e Ft teljesült. A Gyermekjóléti szolgálat épületének bérbeadásából 183 e Ft bevételünk származott. A kiadás módosított előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, 47,3%-os. A személyi juttatások teljesítése e Ft, 52%-os, melynek oka, hogy 1 fő Munkaügyi Központ által támogatott dolgozó bérével nincs előirányzat módosítva. Kifizetésre került 60 e Ft jutalom.

9 A dologi kiadások teljesítés e Ft, 32,1%-os, melynek oka a közüzemi számlák időbeli eltolódása. A közüzemi díjak módosított előirányzata e Ft, teljesítés 916 e Ft, 39%. Felhalmozási kiadásban 6,3%-os a teljesítés, az 1430 e Ft előirányzattal szemben 90 e Ft, hűtőszekrény, kerékpár, vasaló került megvásárlásra. I. félévben nem került beszerzésre a betervezett lézeres gép, valamint a védőnői számítógépes program. Közösségi Ház és Könyvtár A Közösségi Ház saját bevétele e Ft értékben teljesült a e Ft előirányzattal szemben, ezen belül a Közösségi Ház bérleti díja e Ft, 64%-os, szolgáltatási díja (rendezvények belépő) e Ft, 79%, a sportcsarnok bérleti díja 572 e Ft, 71,5%. A kiadások teljesítése a módosított e Ft előirányzattal szemben e Ft, 50,2%-os. Ezen belül a személyi juttatások és járulékainak teljesítése e Ft, 48,32%-os. Kifizetésre került a dolgozók részére 300 e Ft jutalom. A felhalmozási kiadások teljesítése 81,2%-os, melyből a sportcsarnok felülvilágítás kialakítása e Ft, a Közösségi Ház nyílászárók cseréje e Ft. Fekete István Óvoda A Fekete István Óvodának nincs saját működési bevétele. A kiadások teljesítése a e Ft módosított előirányzathoz viszonyítva e Ft, 47,3%-os. A személyi juttatások és járulékainak teljesítése e Ft, 46,17%-os. A teljesítés nem időarányos, mivel a végkielégítésre betervezett e Ft, valamint a jubileumi jutalom egy része még nem került kifizetésre. Jutalom kifizetése 360 e Ft. A dologi kiadások teljesítése e Ft, 58,8%-os. Közüzemi díjak módosított előirányzata e Ft, teljesítés e Ft, 68%-os, ami az intézményben keletkezett csőtörés következménye. Felhalmozási kiadásokra tervezett előirányzatból nem történt felhasználás.

10 2. sz. Óvoda A 2. sz. Napközi otthonos Óvoda saját bevételének módosított előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, a teljesítésből 324 e Ft a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központtól saját dolgozó alkalmazására kapott támogatás, illetve az Uniós-pályázat előirányzata e Ft, a teljesítése e Ft. Módosítva lett az előirányzat e Ft továbbszámlázott szolgáltatás (konyhának) értékével, melynek teljesülése a II. félévben történik. A módosított kiadási előirányzat e Ft., a teljesítés e Ft, ez 44,6%-os. Ebből a személyi juttatások és járulékok kiadása e Ft. A nem időarányos felhasználás az uniós pályázat elmaradásából adódik. Jutalom kifizetése 420 e Ft. A dologi kiadások teljesítése időarányos, e Ft, 49,9%. A közüzemi díjak módosított előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, ez 61%. A felhalmozási kiadás teljesítése 38 e Ft, 2,1%-os, a pályázati előirányzat nem került még felhasználásra. Polgármesteri Hivatal A Polgármesteri Hivatal saját bevételének módosított előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, 44,3 %. Ezen belül a működési célú támogatás e Ft, 113,4%-os, mivel a választásokra kapott támogatás 100 %-ban teljesült, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központtól 236 e Ft támogatást kaptunk saját dolgozó alkalmazására. Az év közben módosított továbbszámlázott szolgáltatás teljesítése a II. félévben történik. A kiadások módosított előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, 48,5%. A személyi juttatások és járulékok teljesítése e Ft, 50%-os, időarányos. Jutalom kifizetésére 1080 e Ft-ot fordítottunk. Dologi kiadásokra e Ft lett felhasználva, ezen belül a közüzemi díjak előirányzatának teljesítése e Ft, 46,6%, ebből a vízdíj teljesítése 20%-os, mivel a végelszámolás még nem történt meg. A felhalmozási kiadásból I. félévben nem történt teljesítés.

11 Önkormányzat Az Önkormányzat költségvetési bevételeinek előirányzata e Ft, a teljesítés e Ft, 38,3%. Ebből az önkormányzat feladat alapú működési támogatása e Ft. A működési célú támogatás teljesítése e Ft, ami 28%-os. Az elmaradás az EU-s pályázatok utólagos elszámolása. A felhalmozási bevételek nem időarányos teljesítése szintén pályázatok elszámolásából adódik. A közhatalmi bevételek teljesítése 58,1%-os, ami már részletezésre került, valamint a működési bevételek is bemutatásra kerültek. A kiadások teljesítése e Ft, 32%-os. Ezen belül a működési kiadás teljesítése 33%, e Ft. A személyi juttatások kiadása időarányos, a járulék kifizetése magasabb, a 2013 évről áthúzódó incasso miatt. Dologi kiadás 15,5%-os, elmaradás a pályázatok elszámolásából adódik. A közvilágítás villamos energia kifizetése e Ft, 36%. A közkút vízdíj kifizetése 423 e Ft, 21%, oka, hogy a végelszámolás e Ft lett, melynek kifizetésére részletfizetést kaptunk. A felhalmozási kiadások elmaradásának oka szintén a pályázatok utólagos elszámolása. Fentiek alapján kérem a Képviselő-testületet a beszámoló elfogadására. Alsózsolca, Zsiros Sándorné polgármester

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. SZEPTEMBER 03-I ÜLÉSÉRE. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. SZEPTEMBER 03-I ÜLÉSÉRE. Tisztelt Képviselő-testület! ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polgarmester@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról Alsózsolca Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetése végrehajtásáról a következők szerint tájékoztatom

Részletesebben

Előterjesztés A 2013. szeptember 05-i képviselő-testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL

Előterjesztés A 2013. szeptember 05-i képviselő-testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL Előterjesztés A 2013. szeptember 05-i képviselő-testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról Alsózsolca Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetése végrehajtásáról a következők szerint tájékoztatom

Részletesebben

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés Tisztelt Képviselő-testület! Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról I.) Bevezetés Tengelic Község Önkormányzatának gazdálkodása, könyvvezetése

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2016.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről

BESZÁMOLÓ a I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről BESZÁMOLÓ a 2013. I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről BEVÉTELEK Az Önkormányzat bevételei 84,14 %-ban teljesültek az I-III. negyedévben, a Függő és átfutó kiadások figyelembevételével. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK:

Részletesebben

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat a.../2017. (V. 29.) sz.zárszámadási rendelethez Szajol Községi Önkormányzat 2016. évi Költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok szerint, közgazdasági tagolásban Megnevezés Eredeti előirányzat

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről

BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről BEVÉTELEK Az Önkormányzat bevételei 50,47 %-ban teljesültek az I. félévben, a Függő és átfutó kiadások figyelembevételével. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK: A teljesülés

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása Az előterjesztés száma: 14/2014. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. január 29-én, 16:30 órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület szeptember 15-i ülésének 4. napirendi pontjához

Előterjesztés a Képviselő-testület szeptember 15-i ülésének 4. napirendi pontjához Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. szeptember 15-i ülésének 4. napirendi pontjához Tisztelt Képviselő-testület! A 2014. év első félévi költségvetésének végrehajtásáról az alábbiakban számolok be.

Részletesebben

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat a 6/2016. (V. 25.) sz.zárszámadási rendelethez Szajol Községi Önkormányzat 2015. évi Költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok szerint, közgazdasági tagolásban Megnevezés Eredeti előirányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére 4. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Tájékoztató Csabdi Község a 2015. I. félévi gazdálkodásról Tárgykört

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2016.(II.24.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) sz. önkormányzati rendeletének módosítására

Részletesebben

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz számú napirend a Képviselő testület 2014. október 29-i ülésén Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata 2014. háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Tisztelt Képviselő testület! Ezúton

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. szeptember 22. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

1. függelék. Bevételek

1. függelék. Bevételek 1. függelék Sorszám Rovat megnevezése Rovat száma ezer forintban Eredeti előirányzat 1. 2. 3. 4. 01 Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása B111 14 689 02 Települési önkormányzatok egyes

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési összevont bevételei. ezer forint

Süttő Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési összevont bevételei. ezer forint Süttő Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési összevont bevételei 1.melléklet Bevételi jogcím ezer forint 2 3 I. Műkéödési célú támogatás államháztartáson belül 136 999 1. Önkormányzatok műköldési

Részletesebben

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról 4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Hatályos: -tól A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági

Részletesebben

2/B/2013.(XI.27.) Előterjesztés Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 27.-i ülésének 2 napirendi pontjához

2/B/2013.(XI.27.) Előterjesztés Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 27.-i ülésének 2 napirendi pontjához Tisztelt Képviselő-testület! 2/B/2013.(XI.27.) ELŐTERJESZTÉS 2/B/2013.(XI.27.) Előterjesztés Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 27.-i ülésének 2 napirendi pontjához Az

Részletesebben

LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970

LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970 LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970. napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Letenye Város Képviselő-testületének 2013.szeptember 26-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám B E V É T E L E K 1. melléklet a 2/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelethez 1.1. sz. táblázat Csatka község Önkormányzat Ezer forintban 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím 1 2

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) ,

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) , Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu Készítette: Hamar Tünde pü. előadó ELŐTERJESZTÉS Az önkormányzat

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére 3.napirend: Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2013. I. félévi beszámolója Tárgykört

Részletesebben

Bevételek 2015. évi eredeti ei. eft-ban

Bevételek 2015. évi eredeti ei. eft-ban 013350 Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok Ingatlan bérleti díja,bolt:( 50.000*12), kultúrház:(10.000*12) Posta helyiség 30.000*10hó 1 020 Tárgyi eszköz bérbeadásából szárm.

Részletesebben

A költségvetési bevételek főösszege 2015. január 01. és június 30. között a következők miatt nőtt:

A költségvetési bevételek főösszege 2015. január 01. és június 30. között a következők miatt nőtt: 2. napirendi pont Előterjesztés az Önkormányzat 2015. évi költségvetési tervéről szóló, 1/2015. (II.11.) számú rendelet módosításának megtárgyalására és elfogadására a Képviselő-testület 2015. szeptember

Részletesebben

. számú napirend a Képviselő testület 2015. szeptember 16-i ülésén. Tájékoztató Győrújbarát Község Önkormányzatának 2015. első félévi gazdálkodásáról

. számú napirend a Képviselő testület 2015. szeptember 16-i ülésén. Tájékoztató Győrújbarát Község Önkormányzatának 2015. első félévi gazdálkodásáról . számú napirend a Képviselő testület 2015. szeptember 16-i ülésén Tájékoztató Győrújbarát Község Önkormányzatának 2015. első félévi gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő testület! Az elmúlt években az a

Részletesebben

Előterjesztés a 2011. szeptember 08 ai képviselő testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL

Előterjesztés a 2011. szeptember 08 ai képviselő testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL Előterjesztés a 2011. szeptember 08 ai képviselő testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL Tisztelt Képviselő testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére 873-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.13.)

Részletesebben

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege Sorszám 1 2 3 4 Eredeti előirányzat 1. Működési bevételek összesen: 31 522 201 2. B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről 21 113 201 3. B3 Közhatalmi bevételek 9 850 000 4. B4 Működési bevételek

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület június 27-én tartandó ülésére. Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat évi gazdálkodásáról.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület június 27-én tartandó ülésére. Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat évi gazdálkodásáról. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017. június 27-én tartandó ülésére. Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat 2017. évi gazdálkodásáról. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Készítette: Zsirai Alajosné gazd.főelőadó Előterjesztés Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Tisztelt Képviselő-testület! BEVÉTELEK ALAKULÁSA Hidegség Község Önkormányzatának

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2. melléklet a /2015.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2015. évi előirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek előirányzatának teljesítése

2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek előirányzatának teljesítése 2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek ának teljesítése Megnevezés eredeti Ellend Községi Önkormányzat módosított összege 2 3 4 5 8 01 Helyi önkormányzatok működésének

Részletesebben

2. A Rendelet 2. -ában megállapított bevételi és kiadási főösszeg forrásonkénti megbontását e rendelet 1. és 2. sz. melléklete tartalmazza.

2. A Rendelet 2. -ában megállapított bevételi és kiadási főösszeg forrásonkénti megbontását e rendelet 1. és 2. sz. melléklete tartalmazza. Nagyér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015.(IV.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 1/2014.(II.5.)sz. önkormányzati rendelet módosításáról Nagyér

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Tárgy: Izsák Város Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.23.) önkormányzati

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 2015. szeptember 3-i ülésére

T Á J É K O Z T A T Ó. Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 2015. szeptember 3-i ülésére 210/2015. T Á J É K O Z T A T Ó Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének 2015. szeptember 3-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat 2015. I. félévi gazdálkodásáról Előterjesztő: Horváth Éva polgármester

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról

BESZÁMOLÓ a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról BESZÁMOLÓ a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról Alsózsolca Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetése végrehajtásáról a következők szerint tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testületet. A 2012. évi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 22-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 22-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkárság@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

2017. évi előirányzat. Tény 2016

2017. évi előirányzat. Tény 2016 01 02 03 04 05 06 07 32 33 34 35 36 37 38 39 178 179 184 185 186 194 203 207 218 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 240 264 265 sz. melléklet 011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014 (II.20.) önkormányzati rendelet módosításáról. Jászszentandrás

Részletesebben

2015. évi beszámoló Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai alakulásáról

2015. évi beszámoló Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai alakulásáról Előterjesztés 2015. évi beszámoló Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai alakulásáról Előterjesztés 01 - K1-K8. Költségvetési kiadások # Megnevezés Eredeti

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 29-ei soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 29-ei soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 29-ei soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2013. III. negyedéves beszámolója Tárgykört rendező

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Beszámoló az Önkormányzat és intézményei 2014. I. félévi költségvetésének végrehajtásáról

Beszámoló az Önkormányzat és intézményei 2014. I. félévi költségvetésének végrehajtásáról Beszámoló az Önkormányzat és intézményei 2014. I. félévi költségvetésének végrehajtásáról Tisztelt Képviselő Testület! Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának 2014. évi I. féléves teljesítése 2013.06.30-ai

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról Sóly Község Önkormányzat Polgármestere Szám: /2017. BESZÁMOLÓ Sóly Község Önkormányzatának 2017. háromnegyed éves gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő testület! A 2017. évi költségvetésről szóló, módosított

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2015. (III.13.) számú rendelete Tiszasas Község Önkormányzata 2015. évi költségvetése Tiszasas Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN

ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN Bevételi jogcím B 1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről Önkormányzatok működési támogatásai Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása Települési önkormányzatok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1.melléklet a 4/2014. (III. 11.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5526. Kertészsziget, Kossuth u. 1. Tel.: 66/493-100. Tel.: 66/494-022. M E G H Í V Ó

5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5526. Kertészsziget, Kossuth u. 1. Tel.: 66/493-100. Tel.: 66/494-022. M E G H Í V Ó Bucsa Község Önkormányzat Kertészsziget Község Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R E P O L G Á R M E S T E R E 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5526. Kertészsziget, Kossuth u. 1. Tel.: 66/493-100. Tel.: 66/494-022.

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3. oszlop 12. sor 1. sz.

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a.../2014. (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzatának évi tervezett bevételek I. féléves teljesítése

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzatának évi tervezett bevételek I. féléves teljesítése 1. sz. melléklet az előterjesztéshez a Előirányzat (rovat) megnevezése Rovatszám módosított százalékában 1 2 3 4 5 6 7 1 Önkormányzat működési támogatása (a - f) B11 1 890 389 1 936 353 1 016 730 52,51%

Részletesebben

Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 3.sz. melléklet az 1/2018. ( II.26 ) önkormányzati rendelethez Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban, 011130 - Önkormányzatok

Részletesebben

LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970

LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970 LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970. napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Letenye Város Képviselő-testületének 2013. november 14-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztés az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2014. évi költségvetését

Részletesebben

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei 2019. évi költségvetéséről szóló 3/2019. (II.13.) önkormányzati rendeletéhez BEVÉTELEK 2019. évi

Részletesebben

1. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i soros ülésére

1. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i soros ülésére 1. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2017.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2017. évi Sors zám 2017. évi előirányzat Összesen 1. Helyi önkorm. működésének általános támogatása B111 108 796 0 108

Részletesebben

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek.

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek. Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől Csanytelek Község Önkormányzata J e g y z ő j é t ő l 753/2015. 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Község Önkormányzata 2017. évi költségvetési módosítása Egeraracsa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

Piliscsév Község Önkormányzata. Mérleg 2015.06.30. Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés %

Piliscsév Község Önkormányzata. Mérleg 2015.06.30. Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Piliscsév Község Önkormányzata I/1.számú melléklet Mérleg 2015.06.30. Bevételek Kiadások eft Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Eredeti ei. Mód.ei. Teljesítés % Intézm. működési bev. 8 778 15 853 12 223

Részletesebben

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról Előterjesztés Szigliget Község Önkormányzat és intézményei költségvetési gazdálkodásáról Előadó: Balassa Balázs polgármester Készítette: Lutár Mária körjegyző Páros Gyuláné pénzügyi előadó 2 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2014. évi költségvetési tervezet. előterjesztése

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2014. évi költségvetési tervezet. előterjesztése LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2014. évi költségvetési tervezet előterjesztése Tisztelt Képviselő-testület! 2013. évben megváltoztak az önkormányzatok gazdálkodási folyamatai, szervezeti rendszerei. A helyi

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelettervezet

A nagyközségi önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelettervezet Az előterjesztés száma: 3/2016. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2016. január 27-én, 18:00 órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

M E G H Í V Ó március 9. napjára (hétfő) 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó március 9. napjára (hétfő) 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

2015 PMINFO - III. negyedév

2015 PMINFO - III. negyedév A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 733315 1254 17 0403 841105 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 7132 Bogyiszló

Részletesebben

Borsodnádasdi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE. B E V É T E L E K Ezer forintban

Borsodnádasdi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE. B E V É T E L E K Ezer forintban Borsodnádasdi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a 7/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Monostorpályi Község Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Monostorpályi Községi Önkormányzat és intézményei 2015. évi gazdálkodásának I. félévi helyzetéről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi. eri Hivatal, m

Önkormányzati szintű bevételek évi. eri Hivatal, m 2. melléklet a /2017.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2017. évi 2017. évi előirányzat Polgármest Sorszá Megnevezés Önkormányza eri Hivatal, m intézménye Összesen k 1. Helyi

Részletesebben

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez Csorvás Város Polgármesterétől 5920. Csorvás, Rákóczi u. 17. Tel: 258-016. Előterjesztés Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez az önkormányzat 2016. évi első féléves gazdálkodásáról Tisztelt

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft)

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft) Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft) Megnevezés Eredeti előirányzat 045160 Közutak üzemeltetése, fenntartása Karbantartási szolgáltatás

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Előterjesztés Az Egyek Nagyközség Önkormányzata 2014. harmadik negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az egyes törvényeknek

Részletesebben

TISZAÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K

TISZAÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet TISZAÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 27. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K Sorszám Bevételi jogcímek teljesítés %- a 1. Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+ +.1.6.)

Részletesebben

2014. I. félévi beszámoló szöveges melléklete

2014. I. félévi beszámoló szöveges melléklete Medina Község Önkormányzata 7057 Medina, Kossuth u. 59. 2014. I. félévi beszámoló szöveges melléklete 1.) Bevezetés Az államháztartásról szóló (továbbiakban: Áht.) 87. (1) szerint a polgármester a helyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére H AL I MB A K Ö Z S É G Ö N K O R M ÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8452HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 237-003 fax:(88) 237-794 Ügyszám: 11/460/2015. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga Erika

Részletesebben

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként 1. számú melléklet Az Izsák Város 2013. évi összes e forrásonként Bevételi forrás megnevezése eredeti ei. Előirányzatok Összesen Összesenből (1=2+3) Működési (2) Felhalmozási (3) mód. telj. % eredeti ei.

Részletesebben

17. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

17. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére 17. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizse Város Önkormányzata 2015. év gazdálkodásának első félévi

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) ,

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) , Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu ELŐTERJESZTÉS Az önkormányzat és szervei 2018. évi költségvetés

Részletesebben

Intézményi működési bevételek I. félév Adatok Ezer Ft-ban

Intézményi működési bevételek I. félév Adatok Ezer Ft-ban Emőd Város Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/476-206 4369/2012 Tárgy: Tájékoztató Emőd Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről Emőd Város Képviselő-testületének

Részletesebben

Milota Önkormányzat 2014. ÉVI KIADÁSOK ÉS BEVÉTELEK B E V É T E L E K

Milota Önkormányzat 2014. ÉVI KIADÁSOK ÉS BEVÉTELEK B E V É T E L E K Milota Önkormányzat 1. melléklet a 7/2014. (IX. 29.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KIADÁSOK ÉS BEVÉTELEK B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím 2014. évi előirányzat

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 9/2015.(IV.29.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: a 2014. évi költségvetés teljesítéséről Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2 / 2016.(II. 26. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2 / 2016.(II. 26. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2 / 2016.(II. 26. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ A helyi önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező,

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2014.(II. 26.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2014. évi 2014. évi előirányzat Sorszám Megnevezés Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi

Részletesebben

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez Csorvás Város Polgármesterétől 5920. Csorvás, Rákóczi u. 17. Tel: 258-016. Előterjesztés Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez az önkormányzat 2016. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról

Részletesebben

1. SZÁMÚ MELLÉKLET JÁSZSZENTLÁSZLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3 / 2015.(II. 27. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ

1. SZÁMÚ MELLÉKLET JÁSZSZENTLÁSZLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3 / 2015.(II. 27. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET JÁSZSZENTLÁSZLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3 / 2015.(II. 27. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ A helyi önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok

Részletesebben

Változás. Változás előirányzat módosítás

Változás. Változás előirányzat módosítás 2017. évi 1./54.sz. oldal 1. melléklet a.../... (......) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a 5/2017 (02.24.) önkormányzati rendelethez Az Önkormányzat költségvetési főösszege bevételi forrásonként

Részletesebben

Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. A évi költségvetéséről szóló 1/2015. (III.01) I. rész Általános rendelkezések

Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. A évi költségvetéséről szóló 1/2015. (III.01) I. rész Általános rendelkezések Kartal Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Csárdaszállás Község Önkormányzata 5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

Részletesebben

Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2015. I. félévi költségvetési rendelet módosítására

Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2015. I. félévi költségvetési rendelet módosítására Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2015. I. félévi költségvetési rendelet módosítására Tisztelt Képviselő--testület! Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2015. I. félévi rendeletmódosítása

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN

ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN 1.sz. melléklet Bevételi jogcím %-a B 1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről 187 701 138 991 74 Önkormányzatok működési támogatásai 150 456 113 453 75 Helyi önkormányzatok

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2018. november 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben