Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete LEHETŐSÉG ÚJ ÉV MUNKATERV 2011.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete LEHETŐSÉG ÚJ ÉV MUNKATERV 2011."

Átírás

1 Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete Ócsa, Bajcsy Zs. u 2. Adószám: Tel./fax: 06/ Számlaszám: Pest Megyei Bíróság TE 3281 szám alatt nyilvántartott közhasznú szervezet Kinyitjuk a könyvet, a lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe LEHETŐSÉG, és az első fejezete ÚJ ÉV. /Edith Lovejoy/ MUNKATERV 2011.

2 A Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesületének vezetősége szeretettel köszönti az egyesület tagjait, és a pártoló tagokat. Szívből kívánjuk mindenkinek az alábbi sorokat! Szeretetben, egészségben legyen részed egész évben. Légy szerencsés, vidám, boldog, felejtsd el a bút, és gondot. Kezdődjön hát egy új élet: legyen békés, boldog éved! /Mentovics Éva/ A Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete közhasznú társadalmi szervezetként működik. Segíti Ócsa és vonzáskörzetében élő mozgássérült emberek társadalmi beilleszkedését, rehabilitációját a gyógyászati és a mindennapi élet területén egyaránt. Képviselve érdekeiket folyamatosan küzd az esélyegyenlőségi elv népszerűsítése érdekében. Munkáját az Alapszabályban meghatározott célok, a több éve kialakult hagyományok, igények szükségszerűsége határozzák meg. A 2011-es esztendőt a MEOSZ az Akadálymentesség évének nyilvánította. Egyesületünk is követve a példát csatlakozik azokhoz a célokhoz, ami az idei évben a fizikai akadálymentességen túl a tanuláshoz, művészetekhez, segédeszközökhöz, munkához való hozzáférést segíti. Szeretnénk, ha ehhez partner lenne az egyesület minden tagja. Számítunk további munkájukra, ötleteikre, kapcsolataikra, amivel még több, eredményesebb megoldást érhetünk el a fenti célok megvalósulása érdekében. Örömmel mondhatjuk, és jelentős eredményként értékelhetjük, hogy településünkön viszonylag pozitív szemlélet alakult ki a fogyatékosság ügyének megítélése vonatkozásában. Érzékelhetjük mindezt a városi fejlesztések, a szolgáltatások elérhetősége szempontjából, a város vezetősége, a vállalkozók és a lakosság segítőkészsége során egyaránt. Ezek a pozitívumok azonban messze nem jelentik azt a teljes körűséget, ami a fogyatékkal élők zökkenőmentes életvitelét totálisan megkönnyíthetné. Vannak még hiányosságok, amiért az idén nekünk is meg kell kongatnunk, azt a bizonyos csengőt. Céljaink szerint szeretnék, ha minden rászoruló sorstársunk igénybe venné segítő, támogató szolgálatunkat, és saját maga is segítené könnyebbé tenni az életvitelét. Sok esetben azt látjuk, hogy az érintett fogyatékos személyek és hozzátartozóik keveset tudnak az őket megillető szolgáltatásokról, juttatásokról, és egyéb lehetőségekről. Ezért az egészségügyi, családsegítő, polgármesteri hivatal, városi civil szervezetek, és lakossági információk révén próbálkozunk a településen élő összes mozgáskorlátozott személlyel történő kapcsolatfelvételre. Szolgáltatásaink ügyfélfogadási időben az önkormányzat által biztosított helyiségben, hetente két alkalommal vehetők igénybe az alábbi címen: MÓE Ügyfélszolgálati Iroda: Ócsa Város Polgármesteri Hivatal (2364. Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2.) Ügyfélfogadási idő: Hétfő: óra és Csütörtök: óra Elérhetőségek: telefon: 29/

3 Szolgáltatásaink: - tájékoztatás, tanácsadás, segítségnyújtás pl.: fogyatékossági, közlekedési és gépjárműszerzési, LÁT ( lakás átalakítási) támogatások, üdülési csekk, méltányossági nyugdíjemelés igényléseihez, stb.) - eszközkölcsönzés (kerekesszék, járókeret, járóbot, fekvő és kézi masszírozó, szobakerékpár, bioptron-lámpa, vérnyomásmérő, szoba WC, stb.) - irodai eszközök használata (számítógép, fénymásoló, fax) - egyéb ügyintézés - kulturális és művelődési programok szervezése Továbbra is ösztönözzük az otthonról történő kimozdulás, a közösségi életbe való bekapcsolódás hasznosságát. Fontos lenne, hogy az egyesület által felkínált lehetőségek iránt fokozottabb érdeklődés mutatkozna a fiatal sorstársak részéről is. Az anyagi nehézségek ellenére szeretnénk, ha minél többen - egészségesek és mozgássérültek egyaránt ott lennének az egyesület életét színesítő kulturális és sportrendezvények, klub-programok, kirándulások alkalmain, eseményein. A vezetőség folyamatosan keresi a forráslehetőségeket - pályázatok, szponzorok, adományozók -, amivel elősegítheti a fenti programok megvalósulását. Mindehhez nagy szükségünk van a tagok és támogatók önkéntes munkájára, ötleteire, segítő, támogató hozzáállására is. A Szabadidőközpontban kéthetente páros hét szerda- Klubnapot tartunk. A tagok javaslataira a klubfoglalkozásokon lehetőség szerint meghívott szakemberek tartanak előadást. Tervezünk hasznos tájékoztató, kreatív foglalkozásokat, szórakoztató vidám rendezvényeket, ünnepi megemlékezéseket, gyógyfürdőzéssel összekötött országjáró kirándulásokat, fesztiválok színházi - esélyegyenlőségi programlátogatásokat is. Szívügyünknek tartjuk a kerekesszékhez kötött, vagy nehézkes mozgású egyesületi tagok segítését abban, hogy ők is részt vehessenek programjainkon. Az idén is szervezünk számukra akadálymentes kerekes székes kirándulást, melynek költségeit az Egyesület részére felajánlott Szja. 1 %-ból tudjuk finanszírozni. Akadálymentes program, speciális busz várja az érdeklődőket. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, aki adójuk 1%-át az egyesület javára ajánlották fel. Adományuk által lehetővé válik a fenti kirándulás megvalósítása. Köszönjük! Örvendetes, hogy a sikeresen összehangolt önkéntes munkának és számos támogatónak köszönhetően a regionális szintű sportrendezvényünk évről évre népszerűségét bizonyítva egyre több fogyatékos és egészséges embert motivál a részvételre. Szeptemberben kerül sor az egész napos Parasportnapra, amit reményeink szerint pályázati forrásokból, adományokból, önkéntes segítők munkájával sikerül az idén is megvalósítani. Tagjaink életvitelének javítása érdekében keressük azokat a lehetőségeket, amellyel segíteni tudunk a nehéz, hétköznapi gondok, problémák megoldásában. Továbbképzéseken számos jó ötletet hallunk és tapasztalunk, melyet mi is igyekszünk továbbadni. A városunkat érintő helyi, képviselő-testületi és bizottsági döntések meghozatala során szakértői munkával támogatjuk a mozgáskorlátozottak érdekeit.

4 Napi kapcsolatban állunk a megyei és regionális szövetséggel, helyi intézményekkel és civilszervezetekkel, akikkel kölcsönösen próbáljuk előrevinni egymás célkitűzéseit. A gyorsabb információhoz való hozzáférést segíti a MEOSZ honlapján létrehozott Interaktív Portál, ahol minden tagegyesület hírei, eseményei megtalálhatók. A MEOSZ egyesületek címszóra kattintva az Ócsai Egyesület aktuális eseményeit is olvashatják. Fontosabb híreink a városi honlapon és a Szabadidőközpont honlapján is megtekinthetők. Az Egyesület vezetősége szeretne mindenki számára a szürke hétköznapok mellé élhetőbb, örömtelibb napokat, jó közérzetet, változatos, színes, vidám időtöltést biztosítani. Kívánjuk, hogy a köszöntőben írt lehetőségek könyvének ez évi fejezete legyen tele élménnyel! Kívánunk hozzá további jó egészséget, és örömteli boldog, vidám napokat! Ócsa, január 25. MÓE Vezetősége KIEMELT ÜNNEPEK (RENDEZVÉNYEK) Január 1 szombat - újév Március 15 kedd - nemzeti ünnep (koszorúzás) Április vasárnap, hétfő - húsvét Május 1 vasárnap - nemzeti ünnep, anyák napja Június vasárnap, hétfő - pünkösd Augusztus 20 szombat - nemzeti ünnep Szeptember 24 szombat - parasportnap Október 23 vasárnap - nemzeti ünnep (koszorúzás) November 1 kedd - mindenszentek napja December szombat-vasárnap-hétfő - karácsony TERVEZETT KIRÁNDULÁSOK: Egy napos fürdőkirándulások: Március 26. szombat Agárd Április 16. szombat Mezőkövesd Július 16. szombat Mórahalom Augusztus 27. szombat Kiskunmajsa Október 22. szombat. Agárd Két napos kirándulás: Június szombat-vasárnap Veszprém, Pannonhalma A kirándulásokra történő jelentkezés óra között Kollár Józsefné /Terike/ Domján Józsefné /Ani/ 06/ A költségek kiegyenlítését jelentkezéskor kérjük rendezni! Figyelem! A kirándulások helyszínei, a programok nem végleges tervek, a költségek függvényében változhatnak! Célszerű az időpontok előtt érdeklődni az aktuális program megvalósulásáról!

5 KLUBFOGLALKOZÁSOK évben Január 12: Január 26: Február 09: - Éves munkaterv összeállítása - ötletek, javaslatok gyűjtése - Kirándulások, gyógyfürdőzés - látogatási terv - Programajánló: január 22. Magyar Kultúra Napjának Ünnepsége (Ócsa Szabadidő Központ) - Szép kertek => Téli madárvédelem a kertben - Felelősségbiztosítás => Lakossági kötelezettség: hó eltakarítás, árkok tisztántartása - Tudatos hétköznapok => Csúszásmentesítés, só nélkül - Programajánló: Mangalica fesztivál - Vajdahunyad Vára (Bp.) - Szép kertek => kiskerti teendők (hold naptár és hagyományok szerinti vetéskezdet, - vetésforgó, fertőzésmentes vetőmag) - Vetőmagcsere => jól termő, különleges fajtájú magok, palánták gyűjtése - Programajánló: február 12. Vidám farsangi nótaest (Ócsa Szabadidő Központ) Február 23: - Farsangoló délután versek, dalok, játékok (Idézzük fel régi farsangi emlékeinket!) - batyus Fánk-tál kóstoló -fánk receptek cseréje - Programajánló: Gyermekelőadás: Vízipók Március 09: Március 23: Április 06:- Április 20:. Május 04: Május 18: - Nőnapi ünnepség - meglepetéssel => Vendégünk: Bukodi Károly polgármester - Programajánló: Nemzeti Ünnep települési megemlékezés, koszorúzás - Az egészséges életmód - Vérnyomás és vércukorszint ellenőrzés => Vendég: Dr. Gallai Zoltán háziorvos Táplálkozás (elhízás, fogyókúra, vitaminok, helyes táplálkozás) - Programajánló: április 01. Stílusgyakorlat Komédium Színház (Ócsa Szabadidő Központ) - Idöskori csontritkulás és kezelése. - Reumatikus fájdalmak csillapítása különféle módszerekkel. Vendég: Dr. Miskolczi Borbála reumatológus szakorvos - Szép kertek => tárolóedények beültetése, esővíz hasznosítása (ötletek, tippek) Tudatos hétköznapok => egészségkímélő tisztító és tisztálkodó szerek - Közgyűlés előkészületei (meghívók küldése, stb.) KÖZGYŰLÉS => Közhasznúsági jelentés, egyesületi beszámoló Tagjaink megjelenésére feltétlen számítunk! Szállítóeszköz biztosításához előzetes igénybejelentés az egyesület elérhetőség - Kerekes-székes kirándulás a Szent István Bazilika és környéke Indulás: reggel 8 órakor - Programajánló: Ócsai Kulturális Napok: Május között Nyitó ünnepség: május 23 Gyermekelőadás: május 24 Zsungelkönyve (Szabadidő Központ) május 28 Népzenei koncert vasárnap: május 29. Egész napos gyermeknapi program unokáinknak Este: Templomi koncert az ócsai Református Templomban

6 Június 01: - Szabad program (kötetlen beszélgetés) - Programajánló: június 11. juniális a pincéknél Június 15: - Fogyatékos emberek helyzete Ócsán => Vendégünk Horváth Tamás alpolgármester Június 29: évi magyar leg -rekordok => Vendégünk: Sebestyén István a Magyarországi Rekordok Regisztrátora Július 13: Július 27: - Tudatos hétköznapok - Ehető virágok különleges világa Vendégünk: Halmos Mónika gyógynövény termesztő - Tudatos hétköznapok => Természetes módszerek gyógyszerek nélkül - Egészséges életmód => Homeopátia Vendégünk: Dr. Vágány Valéria Augusztus hónapban szünetet tartunk! - Programajánló: augusztus 20 Koncert (Ócsa Református Templom) Szeptember 07: - Fórum: Beszélgetés városunk aktuális helyzetéről (városfejlesztés és gazdálkodás) Vendégünk: képviselők - Programajánló: szeptember 10. Ócsai Városi Nap (Ócsai Szabadidő Központ szervezésében) Szeptember 21: - Para-sportnapi előkészületek (szept. 24.-re) - Programajánló: szeptember 24. Para-sportnap (szombat) október 01. Idősek napja (Ócsa Szabadidő Központ) Október 05: Október 19: - Egészséges életmód => hit, bizalom Vendégünk: Nemeshegyi Zoltán lelkész - Programajánló: Operett előadás (Ócsa Szabadidő Központ) - Praktikanap => Csináld magad sk. - Szép kertek => Őszi betakarítás fortélyai (tárolás, szárítás, aszalás) Vendégünk: Kanyik Antalné elnökhelyettes November 02: - Egészséges életmód Vendégünk: Dr. Kocsis János háziorvos - Programajánló: Falu Tamás emléknapok November 16: - Tudatos hétköznapok => Szelektív hulladékgyűjtés lehetőségei => lejárt elem, gyógyszer, kozmetikumok összegyűjtése veszélyes hulladék kezelése => Vendégünk: Ullmann Márti településfejlesztő November 30: - Tudatos hétköznapok => A szeretet szemete csomagolás másképpen - Filléres Karácsony => ajándékötletek Segítőnk => Kanyik Antalné elnökhelyettes - Évzáró előkészületek December 14: - Évzáró => Zene, tánc, műsoros est, vacsora - Programajánló: Mindenki karácsonya (Karácsony előtt)

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet Visszaemlékezés Több mint 30 év eredményesen! Apró kavicsként görögnek emlékeim. Mintha ma lett volna. Arcok, fények, felvillanások, töredékek a közeli és távoli múltból. Már sokan nem élnek, csak emlékeink

Részletesebben

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg.

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg. Folytatjuk a munkát összefogással! Az idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Mozgáskorlátozottak Sza bolcs- Szat már-bereg Megyei Egyesülete. Ez alkalomból Balogh Zoltánné az egyesület elnöke

Részletesebben

CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ

CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ 2014 Információs füzet a szociális, társadalmi erőforrásokkal rendelkező soproni civil és egyházi szervezetekről, csoportokról. Anonim önsegítő csoportok Betegszervezetek,

Részletesebben

LELKIERŐ FIATALON A FIATALOKÉRT EGYESÜLET 2007. ÉVI BESZÁMOLÓ

LELKIERŐ FIATALON A FIATALOKÉRT EGYESÜLET 2007. ÉVI BESZÁMOLÓ LELKIERŐ FIATALON A FIATALOKÉRT EGYESÜLET 2007. ÉVI BESZÁMOLÓ A szervezet bemutatása Az utóbbi évek gazdasági és társadalmi átalakulása súlyos lelki terheket rótt az egyénekre és a családokra. Az anyagi

Részletesebben

Óbudai Információs Füzetek. Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások

Óbudai Információs Füzetek. Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Óbudai Információs Füzetek Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Óbudai Információs Füzetek Szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátások, szolgáltatások Tisztelt Olvasó!

Részletesebben

BESZÁMOLÓ 2011. ÉVRŐL

BESZÁMOLÓ 2011. ÉVRŐL Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 06-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből A képviselő-testület Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testület 8/2012.

Részletesebben

Eger Ünnepe 2011. EGRI CIVIL KÖZÖSSÉGEKNEK!

Eger Ünnepe 2011. EGRI CIVIL KÖZÖSSÉGEKNEK! 2011. április, Különszám A tartalomból: XVI. EGER ÜNNEPE FELHÍVÁS EGRI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Idén tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre az egri civilek összefogásával az EGER ÜNNEPE. A három

Részletesebben

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is!

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2012-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! Összeállította: Vid Natasa 1 Bemutatkozás. Kik vagyunk? Szövetségünket,

Részletesebben

A nyár A GYEREKEKÉ. A szeptember A TANÉVKEZDÉSÉ. Az október ÍZELÍTÕ A TARTALOMBÓL AZ IDÕSEKÉ. HÍRek LAjosmizse Portáján

A nyár A GYEREKEKÉ. A szeptember A TANÉVKEZDÉSÉ. Az október ÍZELÍTÕ A TARTALOMBÓL AZ IDÕSEKÉ. HÍRek LAjosmizse Portáján HÍRek LAjosmizse Portáján A nyár A GYEREKEKÉ Birtokba vehették a játszóteret tulajdonosaik. Õk biztos, jó gazdáik lesznek! Vigyázzunk rá mindannyian! 11. szám, 2008. szeptember október ÍZELÍTÕ A TARTALOMBÓL

Részletesebben

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Kétegyházi Intézményegysége 2012. évi szakmai beszámolója

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Kétegyházi Intézményegysége 2012. évi szakmai beszámolója A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Kétegyházi Intézményegysége 2012. évi szakmai beszámolója Készítette: dr. Rakuszné Villám Mária intézményegység- vezető Beszámolóm a Gyulai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás működésének 2014. évi tapasztalatairól E L Ő T E R J E S

Részletesebben

Hétvégén is nyitva! Ügyfélbarátabb lesz a polgármesteri hivatal

Hétvégén is nyitva! Ügyfélbarátabb lesz a polgármesteri hivatal Hétvégén is nyitva! Ügyfélbarátabb lesz a polgármesteri hivatal Az elmúlt években sokszor találkoztam olyan lakosainkkal, akik panaszkodtak a hivatali ügyintézésre. Szerencsére soha nem az ügyintézőinkkel

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Polgármesteri. Óvodai hírek 10. old. Kalendárium 12. old. Iskolai hírek 14. old. HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ. Bíró András Ez a húsvét

HÍRLEVÉL. Polgármesteri. Óvodai hírek 10. old. Kalendárium 12. old. Iskolai hírek 14. old. HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ. Bíró András Ez a húsvét Polgármesteri KEREK EGYHÁZA HÍRLEVÉL HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ Óvodai hírek 10. old. Bíró András Ez a húsvét fák, virágok megzsendülnek, mintha húznák-vonnák őket, oly sebesen, gyorsan nőnek. fiatalok megszédülnek,

Részletesebben

Mozgáskorlátozottak Gyôr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete

Mozgáskorlátozottak Gyôr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete mozgas_layout 1 2013.05.08. 10:02 Page 1 Nem mindenkinek kötelezô hátrányos helyzetûek segítését hivatásul vállalnia. De mindenkinek kötelezô tudomást vennie hátrányos helyzetû embertársainkról. Ez az

Részletesebben

Beszámoló a Szociális Szolgálat 2012 évi tevékenységéről

Beszámoló a Szociális Szolgálat 2012 évi tevékenységéről Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerületi Önkormányzat SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT 1221 Budapest Anna u. 10. Email: kapcsolat@szocszolg22.hu; vezeto@szocszolg22.hu www.szocszolg22.hu Beszámoló a Szociális Szolgálat

Részletesebben

NYERGESÚJFALUI HÍRMONDÓ NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA

NYERGESÚJFALUI HÍRMONDÓ NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA NYERGESÚJFALUI HÍRMONDÓ NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2014-ben huszonöt éves a város MEGJELENIK HAVONTA XXIV. ÉVFOLYAM 2014. ÁPRILIS havonta ingyenesen 3200 otthonban a város szolgálatában

Részletesebben

A TERÜLETI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA

A TERÜLETI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA A TERÜLETI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ INTÉZMÉNY BESZÁMOLÓJA A 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BALATONKENESE VÁROSBAN 2014. ÁPRILIS AZ INTÉZMÉNY ÉLETÉT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK Az elmúlt év egyik örömteli eseménye volt,

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT JÁTSZANI JÓ, JÓ, JÓ! Kis játékmesterek Csanádapácán A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, Akarsz-e mindig, mindig játszani (Kosztolányi Dezső) Ezzel a kérdéssel

Részletesebben

XVI. évfolyam 2. szám. www.fonyod.hu. 2015. február

XVI. évfolyam 2. szám. www.fonyod.hu. 2015. február Fonyódi Hírmondó XVI. évfolyam 2. szám www.fonyod.hu 2015. február 2 Közérdekű információk Fonyódi Polgármesteri Hivatal Cím: 8640 Fonyód, Fő u 19. E-mail: info@fonyod.hu; Telefon: +36-85/562-980; Fax:

Részletesebben

Részletes beszámoló a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2012. évi közhasznú tevékenységéről 1

Részletes beszámoló a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2012. évi közhasznú tevékenységéről 1 Fédération Internationale des Communautés Educatives Internationale Gesellschaft für erzieherische Hilfen International Federation of Educative Communities ONG-UNESCO/UNICEF/ECOSOC/CONSEIL D`EUROPE NEVELŐ

Részletesebben

Megalakult a városi képviselő-testület

Megalakult a városi képviselő-testület XIX. évf. 37. szám 2010. október 20. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 Sokan örültek a hétvégi lakossági elektronikus hulladékgyűjtő akciónak városunkban. (2.

Részletesebben

Félúton Alapítvány 2011. évi Közhasznúsági jelentése, szakmai és pénzügyi beszámolója. Félúton Alapítvány a 2011. évi fő (alap) tevékenységei

Félúton Alapítvány 2011. évi Közhasznúsági jelentése, szakmai és pénzügyi beszámolója. Félúton Alapítvány a 2011. évi fő (alap) tevékenységei Félúton Alapítvány 2011. évi Közhasznúsági jelentése, szakmai és pénzügyi beszámolója Félúton Alapítvány a 2011. évi fő (alap) tevékenységei I. Félút Centrum - Szenvedélybetegek ellátása (Nagy Gabriella

Részletesebben

SZÁNTÓ Hírei. Zagyvaszántó Község Önkormányzatának lapja. Damjanich utcai pihenőpark kialakítása

SZÁNTÓ Hírei. Zagyvaszántó Község Önkormányzatának lapja. Damjanich utcai pihenőpark kialakítása Zagyvaszántó Község Önkormányzatának lapja Tisztelt Zagyvaszántói Lakosok! A 2013-as év a kiszámítható gazdálkodás jegyében telt. Az ötletek és tervek közül azokat választottuk ki, amelyek a település

Részletesebben

ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART

ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART NYERGESÚJFALUI HÍRMONDÓ NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2014-ben huszonöt éves a város MEGJELENIK HAVONTA XXIV. ÉVFOLYAM 2014. FEBRUÁR havonta ingyenesen 3200 otthonban a város szolgálatában

Részletesebben

SZAKMAI-BESZÁMOLÓ TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT 2012. ÉVI MŰKÖDÉS

SZAKMAI-BESZÁMOLÓ TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT 2012. ÉVI MŰKÖDÉS MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE SZAKMAI-BESZÁMOLÓ TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT 2012. ÉVI MŰKÖDÉS Készült: 2013. január 03. Szakmai bes Készítette: Korenné Orosz Edit szolgálatvezető Szakmai beszámoló Mozgássérültek

Részletesebben

Lapunk következő száma 2014. február 10-én, hétfőn jelenik meg. Lapzárta: 2014. február 1-e, szombat.

Lapunk következő száma 2014. február 10-én, hétfőn jelenik meg. Lapzárta: 2014. február 1-e, szombat. Városi Közéleti Havilap írmondó XXV. évfolyam 1. szám. smét eltelt egy esztendő, egy Iévvel újra öregebbek és remélhetőleg tapasztaltabbak lettünk. Lapunk következő száma 2014. február 10-én, hétfőn jelenik

Részletesebben

Lesz-e Gyömrő járásközpont?

Lesz-e Gyömrő járásközpont? Lesz-e Gyömrő járásközpont? Mezey Attila alpolgármester A közigazgatási rendszer teljes átszervezésének egyik lépése a járási hivatalok kialakítása. A tanácsi, illetve a háború előtti időszakokból emlékezhetünk

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről BESZÁMOLÓ A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása 2009-ben ötödik, teljes évi tevékenységét zárta.

Részletesebben

2009. augusztus Ára: 150 Ft XV. évfolyam 8. szám

2009. augusztus Ára: 150 Ft XV. évfolyam 8. szám 2009. augusztus Ára: 150 Ft XV. évfolyam 8. szám 2 2009. augusztus Öt éve ment el Dr. Olasz Imre Õ elment, de emléke eleven marad, alakja úgy él tovább családja, községünk lakossága emlékében, mint amilyen

Részletesebben