hírlevél TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI HÍREK 1. o. BESZÁMOLÓ ELŐRE MEG NEM HIRDETETT hírlevél

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "hírlevél TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI HÍREK 1. o. BESZÁMOLÓ ELŐRE MEG NEM HIRDETETT hírlevél"

Átírás

1 november hírlevél hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI HÍREK 1. o. BESZÁMOLÓ ELŐRE MEG NEM HIRDETETT TÁJÉKOZTATÓ 1. o. RENDEZVÉNYEKRŐL 4.o. hírlevél FELHÍVÁS 1.o. ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOK KÖZLEMÉNYEI 6.o. NET SAROK 2.o. SENIOR PROGRAMOK 6.o. JUBILEUMI BIZOTTSÁG AKTUALITÁS 2.o. 7.o. FELHÍVÁS KONFERENCIÁKRA 3.o. LAPSZEMLE 8.o. Városi Közlekedés 2008/december TAGOZATOK, TERÜLETI hirlevélh SZERVEZETEK PROGRAMJA 3.o. SZERVEZETI HÍREK hhhírlevél időpontjáig szíveskedjenek beküldeni. A HIRLEVÉL és HONLAP Bizottság legközelebbi ülése: november óra. A Hírlevéllel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat, a decemberi Hírlevélben megjelentetni kívánt anyagokat a megbeszélés TÁJÉKOZTATÓ A Közlekedéstudományi Egyesület november 6-án órakor Intéző Bizottsági és Országos Titkári Tanácskozást tart. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. IV sz. tanácsterem A Közlekedéstudományi Egyesület december 4-én órakor Elnökségi ülést tart. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. VII sz. tanácsterem ***** FELHÍVÁS Felhívjuk Tagtársaink figyelmét, hogy a évi tagdíjaikat (aktív tagoknak 300 Ft/év, nyugdíjasoknak és diákoknak 150 Ft/év) számú bankszámlára átutalással (lakcím szerepeljen a közleményben) - vagy a Titkárságon személyesen rendezhetik Hírlevél és Honlap Bizottság A Hírlevél és Honlap Bizottság 2008 szeptemberétől részben megújulva folytatja munkáját. A Bizottság elnöki teendőit továbbra is dr. Tóth János főtitkárhelyettes látja el. A bizottsági tagok létszámát megnöveltük annak érdekében, hogy a területi szervezetek és tagozatok megfelelően képviseltetve legyenek. Szeretnénk az egyesületi életet bemutató beszámolóknak nagyobb teret adni, ezek készítésére bátorítjuk valamennyi tagtársunkat, a titkár hölgyeket és urakat. Az alábbi táblázatban olvasható beosztás szerint várjuk az anyagokat elektronikus formában:

2 KTE hírlevél 2 november Kecskés Zoltánné fazekasolga@citromail.hu Borsod-Abaúj-Zemplén megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Nógrád megye Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Dobókői György dobokoi.gyorgy@nkh.gov.hu Bács-Kiskun megye Békés megye Csongrád megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Imre Lászlóné imrenel@mav.hu Baranya megye Somogy megye Tolna megye Zala megye Geszler Attila geszler.attila@nkh.gov.hu Fejér megye Győr-Moson-Sopron megye Komárom-Esztergom megye Vas megye Veszprém megye Jäger János jagerj@mav.hu Pest megye Budapest Természetesen a továbbiakban is küldhetők a beszámolók közvetlenül az Egyesület ügyvezetésének bármelyik elérhetőségére. Dr. Tóth János Hírlevél és Honlap Bizottság elnöke NET SAROK - A Fővárosi Bíróság végzésével elfogadott Alapszabály honlapunkon olvasható. - Szervezeti működés dokumentumai cím alatt a Küldöttközgyűlés, Országos Elnökség, Vezetői Tanács, Intéző Bizottság emlékeztetői olvashatók - Az aktuális Hírlevél és Hírlevél archívum májustól honlapunkon olvasható - A gyors és olcsó elektronikus postázás lehetőségét kihasználva, ha Ön a hírlevelet -en kéri, regisztráljon a honlapon - Az cím változást kérjük bejelenteni a KTE Titkárságán AKTUALITÁS S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Dr. Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter szeptember 30-án részt vett a Megyeri híd és az M0 körgyűrű 2. sz. főút és 11 sz. főút közötti szakaszának ünnepélyes átadásán. Az eseményen beszédet mondott és a szakaszt a forgalomnak átadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. ******* Dr. Szabó Pál, közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter és Bozidar Kalmeta horvát hajózási, közlekedési és infrastrukturális miniszter október 22-én ünnepélyesen átadta az M7-A4 autópályák Letenye és Goriçan közötti szakaszát és a Zrínyi (Mura) hidat.

3 KTE hírlevél 3 november FELHÍVÁS KONFERENCIÁKRA MÁV dolgozók jelentkezése KTE konferenciákra: A MÁV-on belüli jelentkezés esetén a MÁV dolgozók részére rendszeresített jelentkeztetési lappal, illetve csoportos jelentkezés esetén kiegészítő táblázat csoportos jelentkeztetéshez nyomtatvánnyal lehetséges, ami letölthető a MÁV számítógép hálózatáról ( Az egyesület felé továbbra is a konferenciához kiadott jelentkezési lappal lehet jelentkezni. Sorszám Időpont Cím Rendező Helyszín 1 november 12. Közlekedés és infrastruktúra fejlesztése, együttműködési lehetőségek Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében Szabolcs-Szatmár-Berget Megyei Területi Szervezet Szakmai felelős: Gubik László Nyíregyháza 2 november VIII. Regionális közlekedés aktuális kérdései TECHNIKAI OKOK MIATT KÉSŐBB KERÜL MEGRENDEZÉSRE! Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezet Szakmai felelős: Demkó László 06-30/ Debrecen Fiatalok (35 év alatti) kedvezményes részvételi lehetőségével kapcsolatban érdeklődni lehet: Varga Róbert ifjúsági felelősnél, tel: (BME Közlekedésgazdasági Tanszék) Konferenciával kapcsolatos információ kérhető a KTE titkárságán: , , vasúti telefonszámokon. További információ, részletes program és a konferencia jelentkezési lapok az Internetről, a KTE honlapjáról letölthetők: Szíveskedjék a programokat figyelemmel kísérni, mert az előre meghirdetett időpontok változhatnak. TAGOZATOK, TERÜLETI SZERVEZETEK PROGRAMJA november 10. Hétfő óra között november 11. Kedd 14 óra november 12. Szerda 13 óra november 12. Szerda 14 óra A KTE Talajmechanikai Szakosztály és a SZIE YBL MIKLÓS Építéstudományi Kar közös szervezésében megrendezi a 8. Építőmérnöki Tudományos Tanács Ülését, amely felöleli az építőmérnöki tudomány teljes spektrumát. A tudományos ülésszak keretében megemlékezés lesz a karon 10. éve folyó Építőmester Szakmérnök képzésről is. A részletes program a Közmű és Mélyépítési Tanszék honlapján (com.ymmf.hu) érhető el október 15-től Budapest, Thököly út 74. Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozat vezetőségi ülése MTESZ Székház 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. IV A Városi Közlekedési Tagozat Városi Vasutak Szakosztálya szervezésében előadás: A budapesti SIEMENS COMBINO villamosok bemutatása és üzemeltetési tapasztalatai címmel. Előadó: Radócz Csaba villamos szakszolgálat-vezető, BKV Zrt. Műszaki Igazgatóság Műszaki Üzemeltetési Főosztály A Városi Közlekedési Tagozat Települési Közlekedéstervezési Szakosztálya és a Városi Forgalomszervezési Szakosztály rendezésében előadás Téma: Hogyan építsünk biztonságos utakat? Tervezési elvek és Innovatív megoldások Előadó: Dr. Koren Csaba egyetemi tanár, Széchenyi István Egyetem BKV Zrt. Hungária kocsiszín Budapest, VIII., Törökbecse u. 1. FŐMTERV Zrt Budapest, Lövőház u. 37. fszt. Tárgyaló

4 KTE hírlevél 4 november november 27. Csütörtök 13 óra A Városi Közlekedési Tagozat Városi Vasutak Szakosztálya szervezésében előadás Közös közlekedés a szentendrei HÉV vonalon A jelen szükségessége a jövő lehetősége címmel Előadók: Jangel Mátyás üzemirányítási osztályvezető Kiss Vilmos HÉV üzemeltetési szakszolgálat-vezető Drubits Sándor HÉV Szentendre forgalomirányítási Csoportvezető, BKV Zrt. Közlekedési Igazgatóság Metró és HÉV Forgalmi Főmérnökség Lancsák Zsuzsanna forgalomszabályozási szakelőadó, MÁV Zrt. PVTK Budapesti Igazgatóság BKV Zrt. Stadionok Irodaház Budapest, XIV., Hungária krt. 46. V-épület I. em es tanácsterem TORMA KÁLMÁN ( ) Életének 43. évében elhunyt Torma Kálmán, a Kapos Volán Zrt. vezérigazgatója. A hazai közösségi közlekedési szakma kiemelkedő személyisége pályafutását 1987-ben kezdte a Kapos Volán Zrt. jogelődjénél. Később a Kaposvári Tömegközlekedési Kft. vezetője lett. A Kapos Volánhoz 1999-ben tért vissza, mint a társaság vezérigazgatója. Munkásságát ben Baross Gábor-díjjal ismerte el a szakma. Még ebben az évben átvehette az Év menedzsere kitüntetést is. Emlékét megőrizzük. BESZÁMOLÓ ELŐRE MEG NEM HÍRDETETT RENDEZVÉNYRŐL A KTE Baranya Megyei Területi Szervezete 50 fő részvételével október 4-6. között kirándulást szervezett Csorba tóra és Zsolnára.

5 KTE hírlevél 5 november A tátrai kiránduláson a résztvevők tanulmányozták a vasúti közlekedés sajátosságait a turista forgalom lebonyolításában. A csoport tagjai közül már többen jártak korábban is erre, és örömmel tapasztalták, hogy a régi elektricskák helyett ma már Stadler szerelvények közlekednek Csorba tó és Tátra Lomnic között. Az állomásokat és a megállóhelyeket felújították. Elektronikus jegykiadás van, és a jegyeket a vonaton felszerelt automatánál kell érvényesíteni, így nincs jegyvizsgálói feladat. Természetesen a vonaton is váltható automatából jegy, a kártyás fizetés még itt is megoldott. A szerelvény belsejében vizuális és hangosbemondós utastájékoztatás van. A megállóhelyeken kihelyezett menetrendek olvashatóak, és az esőbeállókban jegyváltó automaták vannak. Kellemes meglepetés volt, hogy ezeken a helyeken sem láttuk graffiti nyomait. A kirándulás másik célja a zsolnai KIA gyárban tett látogatás volt. Nagy élményt jelentett, hogy végig követhettük az autógyártás folyamatát attól a ponttól kezdve, hogy a lemeztekercs állapottól miként lesz autó. Megismerkedtünk az automatizálásból adódó munkaszervezési előnyökkel, a foglalkoztatási kérdésekkel. Természetesen jutott idő arra is, hogy a vállalkozó szelleműek megmásszák a Solisko csúcsát. Ezt a teljesítményt egyedül Varga Lászlóné tagtársunk mondhatja magáénak, a többiek lassabb ütemben, saját erejük szerint különböző magasságokig értek fel. A mászást a köd eléggé megnehezítette. Összességében nagyon hasznos, felejthetetlen élményekkel térhetett haza minden résztvevő. A KTE Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete az Egy lépéssel előrébb c. előadássorozata keretén belül október 16-án megtartotta újabb rendezvényét. A negyven fős hallgatóság előtt két téma került megtárgyalásra Csonka Zsolt pályavasúti műszaki szakértő előadásában: 2./ A lassan bejárandó pályarészek kitűzésében bekövetkezett változások. 1./ Az integrált ütemes menetrend bevezetésének hasznossága, tapasztalatok.

6 KTE hírlevél 6 november Az ütemes menetrendről szóló előadás rendkívül érdekes és színvonalas volt. Rávilágított arra, hogy ez egy tudomány, amelynek alkalmazása és ismerete révén a résztvevők választ kaphatnak arra a kérdésre, hogy miért jó ez nekünk, milyen előnyök származnak alkalmazásából, s hol kell előre lépni a szűk keresztmetszetek kiküszöbölésében. A 2006 ban -MÁV-START által bevezetett menetrend térségünk közlekedésében előrehaladást jelent, s könnyen megjegyezhető menetrendet, nagyobb mobilitást, bővebb választékot és választási lehetőséget nyújt a közúti közlekedéssel szemben. Demkó László titkár ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOK KÖZLEMÉNYEI SENIOR PROGRAMOK A KTE Budapesti Volán Vállalat Senior Csoport összejövetele XI órakor a MTESZ Székház (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8.) IV sz. termében Szervező: Jankó Piroska A KTE Szombathelyi Nyugdíjas Szakcsoportja szervezésében előadás + video XI. 4. Az éves tevékenység értékelése, a jövő évi program összeállítása. A Peking-Tibeti vasút építése video vetítés Bővebb felvilágosítást ad: Pammer László, tel: A KTE B.A.Z. Megyei Senior Szakcsoportja szervezésében előadás XI. 24. A közúthálózat felkészítése a téli zord időjárási körülményekre. Technikai és modern technológiai eljárások megismerése a Magyar Közút Kht. területén Bővebb felvilágosítást ad: Nagy Alfréd, tel: BESZÁMOLÓ A VÁROSI KÖZLEKEDÉSI TAGOZAT SENIOR CSOPORTJÁNAK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A KTE Városi Közlekedési Tagozatának Senior Csoportja az előző évek bevált gyakorlatát folytatva 2008-ban is két összejövetelt tartott. Az év első felében, a június 26-án tartott összejövetelen: Záhony térség komplex gazdaságfejlesztési programja különös tekintettel a nemzetközi logisztikában betöltött szerepére címmel Kálnoki Kis Sándor miniszterelnöki megbízott tartott tájékoztató jellegű előadást. Az ismertetést élénk érdeklődés kísérte, mivel az Új Magyarország Fejlesztési Tervének egyik kiemelt beruházása a záhonyi project, így örömmel fogadták a résztvevők azt a lehetőséget, hogy a tárgyban legilletékesebb személytől kaphassanak szakszerű tájékoztatást. Az összejövetelnek mint már korábban is többször a hangulatos Makadám Klub adott otthont. A második összejövetelre október 2-án került sor, amikor a seniorok szakmai kirándulás keretében Ferihegyre látogattak, és betekintést nyerhettek a repülőtér belső életébe, sajátos, sokszínű világába. Ennek a rendezvénynek a megszervezése, a szigorú biztonsági előírások miatt, elég sok adminisztrációt igényelt, de az eredmény megérte a fáradtságot, mivel a résztvevők valamennyien felsőfokú jelzőkkel jellemezték a szívélyes fogadtatást a Budapest Airport ZRt. legfelsőbb vezetése részéről, a színvonalas előadásokat és helyszíni ismertetéseket. (A kirándulásról részletesebb beszámoló olvasható Szabó János tollából, akinek mint a KTE Légi Közlekedési Tagozatának titkárának jelentős szerepe volt abban, hogy ez a szakmai kirándulás megvalósulhatott.) Erdélyi Zsófia SZAKMAI LÁTOGATÁS FERIHEGYEN A KTE Városi Közlekedési Tagozat seniorjai tervbe vették, hogy összejönnek a Ferihegyi Repülőtéren szakmai látogatás keretében. A tervet sikeresen valóra váltották Erdélyi Zsófia senior felelős és Szabó János Légiközlekedési Tagozat titkára közös szervezésében. Az október 9-re kitűzött időpont végül is október 2-án realizálódott a fogadókészség megváltozása miatt.

7 KTE hírlevél 7 november Ennek következtében a 52 fő jelentkezőből 34 fő az időpont előrehozásától függetlenül aktívan részt vett a fogadáson és a bemutatón. Az érdeklődő szakmabeli közönséget a Budapest Airport Zrt. felsőbb vezetése, Somogyi Tóth Gábor forgalmi igazgató, Hardy Mihály vállalati kapcsolati igazgató, és Mudra István repülésés működésbiztonsági vezető aktuális viszonyokra jellemző ismertető előadással, autóbuszos bejárással, valamint a 11 órától 15 óráig eltartó látogatási idő miatt kellő mennyiségű felüdítő táplálékkal Schrekné Belső Piroska helyi szervező vezetése tette sikeressé. A repülőtéri tűzoltóság technikáját vízsugaras látványossággal, az irányítótorony tetejéről a terminálok, futópályák és szervízutak üzemét, felszálló-leszálló viszonyban tanulmányozhattuk. A szakmára jellemzően értékes kérdések vetődtek fel, melyekre így irányított válaszok érkezhettek az előadók részéről. Mindkét részről teljes megelégedettség volt tapasztalható. Az érkező, irányon lévő légijárművet szolgáló bevezető fénysort, váltakozó fényerőséggel, külön a mi számunkra üzemeltették a meglehetős nagy forgalom közötti rövid szünetekben. Megértettük a repülőtér privatizálásának bonyolult meneteit. Láttuk a terveket, fejlesztéseket, beruházásokat megvalósítás közben is. Az évi 6-8 millió fős utasforgalom kiszolgálására alkalmasnak bizonyuló terminálok könnyen bővíthetők duplájára, és azon túl még duplájára emelhetők. A terület nagysága mindezt lehetővé teszi. Ennek alapján Európának ezen a helyén központi szerepünket sem Prága, sem Bécs nem veszélyeztetheti. Vendéglátóinknak köszönhetően látogatásunk teljes megelégedéssel zárult. Szakmai érdeklődésünket kielégítve elhatároztuk, hogy a beruházások, fejlesztések befejeztével látogatásunkat a Bp. Airport Zrt.-nél meg fogjuk ismételni. Szabó János Légiközlekedési Tagozat titkára JUBILEUMI BIZOTTSÁG Közlekedési jubileumok/november 1833 november 22 A Hídegylet javaslata szerint a hídon fizetendő vámot az országgyűlés szabja meg. A nemesek is fizessenek november 16 A Pesti Hírlapban részletes javaslat jelent meg a Vukovár-Sziszek-Károlyváros- Fiume viszonylatú lóvasútról november 1 Életbelépett a szolnoki Tisza-híd új vámtarifája november 14 Félegyháza és Szeged között betyárok támadása a szegedi vonat ellen november 3 Az Osztrák-Magyar Monarchia, Norvégia és Svédország kereskedelmi és hajózási egyezményt kötött. 5 Átadták a forgalomnak a zentai Tisza-hidat. 6 A Közmunka- és Közlekedésügyi Minisztérium szabályozta a vasúti szabadjegyek használatának feltételeit.

8 KTE hírlevél 8 november 1883 november 1 Megnyílt az OMÁVT Galánta-Szered 14 és a Trencsén-Zsolna 81 km-es vonalszakasza. 17 Megnyílt a Békésföldvár-békési hév 7.4 km-es vonala november 1 Megnyílt az új szolnoki kétvágányú vasszerkezetű vasúti híd. Hazai vállalkozásban és hazai anyagból épült november 22 Megnyílt a Murányvölgyi hév Pelsőc és Murány között 41 km hosszban. 23 Megnyílt a Békés-Csanádi hév Szarvas-Mezőhegyes 76 és a Kisszénás- Kondoros 6 km-es vonala. 27 Megnyílt a Hidegkút-tamási hév 12 km-es vonala november 10 Vasúti baleset Nógrádkövesd és Becske között. 5 halott. 20 Leleplezték Szécsi Antal Baross-szobrát a Keleti pu. előtt. A férfi mellékalak modellje Réthy Menotti a Budapesti Torna Club atlétája, későbbi iparfelügyelő, Garibaldi keresztfia. 25 Megnyílt a Bicske-Székesfehérvár-Sárbogárdi hév Bicske-Székesfehérvár szakasza 49 km-es hosszban november 28 Megnyílt a Zólyombrézó-breznóbánya Tiszolci hév Breznóbánya-Vereskő szakasza 39 km hosszban november 5 Megnyílt a Sopron-kőszegi hév 58 km-es vonala. 29 Az első magyar autógyár a Magyar Automobil Rt. alakuló közgyűlése Aradon november 18 Megnyílt az új Déli összekötő vasúti híd november 5 A fővárosi villamos vasutakat Budapesti Egyesített Városi Vasutak elnevezéssel céglajstromba vették. 24 A Magyarországi Vasutasok Szövetségének alakuló közgyűlése. 30 Magyarországon megszűnt a hídvám november 26 A fővárosban 1450-ben maximálják a taxik számát november 8 Járatritkítás a BSzKRt autóbusz hálózatán november 10 Átadták a forgalomnak a véglegesen helyreállított tiszafüredi Tisza-hidat. 17 Miskolcon megindult a helyi autóbusz-közlekedés november 14 Átadták a forgalomnak a kibővített Ferihegyi-repülőteret. (Kifutó- és forgalmiépület bővítés) 1963 november 30 Budapesten megnyílt az első gyalogos-aluljáró az Astoriá-nál november 5 Átadták a forgalomnak az új balatonfüredi állomás felvételi épületét. 15 Balffürdő és Fertőboz között a Ciklámen-expressz álló tehervonatba ütközött november 14 A Budapest-Pécsi vonalon átadták a forgalomnak a Bükkösd melletti 428 m-es alagutat november 15 Vasutasok két-órás figyelmeztető sztrájkja november 23 Átadták a forgalomnak a felújított nagylaki határátkelőt. 30 Magyarország és Szlovákia megállapodása az Esztergom és Párkány közötti Mária-Valériahíd újjáépítéséről. LAPSZEMLE Városi közlekedés/2008 december/lapterv S-Bahn blokk Mayer András: Bevezető Molnár László: Az S-Bahn közlekedés illeszkedése Budapest közlekedési rendszerébe Takács Miklós: Helyzetkép Budapest és környéke közlekedési állapotáról Molnár László Takács Miklós: A Budapesti Regionális Gyorsvasúti Rendszer ( S-Bahn ) koncepciója Dr.Monigl János Dr.Berki Zsolt Ujhelyi Zoltán Ábel Melinda Székely András: Összközlekedési hálózatmodellezési és hatásszámítási módszerek alkalmazása Budapest térségében Dávid Gábor Badalay Endre: Megvalósíthatósági tanulmány az S-Bahn közlekedés bevezetésének I. ütemére A tervezés menete Kovács Zsolt Dávid Gábor: Megvalósíthatósági tanulmány az S-Bahn közlekedés bevezetésének I. ütemére A fejlesztések műszaki tartalma Takács Miklós Dávid Gábor: Németországi tapasztalatok az S-Bahn közlekedésben Diplomatervek, diákköri pályamunkák Keresztes Péter: Közúti villamosvasutak irányítórendszerei

9 KTE hírlevél 9 november Szakirodalom Hírek és közlemények Nemzetközi szemle HIRDESSEN HÍRLEVELÜNKBEN! Hirdetési tarifáink: Első oldalon (A5 méret) Hátsó oldalon (A5 méret) Belső oldalon (A5 méret, vagy szórólap) A jogi tagvállalataink 20% kedvezményt kapnak Ft + ÁFA Ft + ÁFA Ft + ÁFA Cím: Közlekedéstudományi Egyesület Titkárság Budapest, V., Kossuth L. tér 6-8. IV Tel/Fax: , KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. IV Tel/Fax.: , ADATVÁLTOZÁST BEJELENTŐ LAP Régi adat: NÉV: Lakcím:...Tel.:... Munkahely:... Címe:...Tel.:... Beosztása:... Új adat: NÉV: Lakcím:...Tel.:... Munkahely:... Címe:...Tel.:... Beosztása:... Kelt: aláírás Közlekedéstudományi Egyesület Levélcím: 1372 Budapest 5. Pf Budapest, V. Kossuth Lajos tér 6-8. IV Telefon/fax: , Felelős szerkesztő: Dr. Tóth János Vasúti: Hírlevél és Honlap Bizottság Internet: elnöke info.kte@mtesz.hu

TARTALOMJEGYZÉK S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

TARTALOMJEGYZÉK S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 2008 9 október hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. FELHÍVÁS NET SAROK AKTUALITÁS FELHÍVÁS KONFERENCIÁKRA TAGOZATOK, TERÜLETI SZERVEZETEK PROGRAMJA TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia u. 4. Telefon / fax 209-93-38 / Fax 209-9339 e-mail isz.aso@bfkh.hu 13:00-18:00 13:00-16:00 8:30-13:00 8:30-12:30

Részletesebben

Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény

Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény Dátum Konferencia címe 2019-es árak Tervezett létszám 1. 2019. január 29. Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény i Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem KTE Vezetősége Az

Részletesebben

Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény

Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény 1. 2019. január 29. Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény KTE Vezetősége Az ünnepség a 2018. évi kitüntettek és díjazottak köszöntése is egyben - 200 fő felett 2. 2019.

Részletesebben

XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban

XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban 1. 2018. február XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban Helyszín: Szervezés alatt KTE Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozata és a Gépjárműközlekedési Tagozat, Tolna Megyei Területi Szervezet,

Részletesebben

XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban

XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban 1. 2018. február XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban Helyszín: Sopron KTE Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozata és a Gépjárműközlekedési Tagozat, Tolna Megyei Területi Szervezet, Soproni

Részletesebben

Miniszteri Közlemény

Miniszteri Közlemény Miniszteri Közlemény A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004. (X. 20) Korm. rendelet 14. (1) bekezdés a) pontja értelmében a következőket teszem közzé. 1. Évente 6 millió jármű áthaladásánál

Részletesebben

VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015.

VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015. KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015. A KTE soron következő területi és tagozati tisztségviselők választása 2014 őszén, az országos tisztségviselők választása pedig 2015 tavaszán

Részletesebben

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Lakossági Általános Szerződési Feltételek 1. Melléklet Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Tartalomjegyzék 1.... 3 2. Média- és Hírközlési Biztos... 3 3. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság... 4

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet

TARTALOMJEGYZÉK. Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet 2008 4 április hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. TÁJÉKOZTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1.o. NET SAROK 2.o AKTUALITÁSOK 2.o TÁJÉKOZTATÓ 2.o TAGOZATOK, TERÜLETI SZERVEZETEK

Részletesebben

Határok nélküli partnerség című konferencia

Határok nélküli partnerség című konferencia 31/2010 KTE KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. 1372 Budapest, Pf. 451. Telefon/Fax: 353-2005, 353-0562 (Rend. 31/2009) Határok nélküli partnerség című konferencia A régiók

Részletesebben

Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek

Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLAT JOGI SEGÍTSÉGNYÚJTÓ Cím 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI KÖZPONT Cím: 1024 Bp. Margit krt. 85. Postacím: 1399 Budapest 62. Pf. 639. Telefon: 06-1-346-9400 Fax: 06-1-346-9415 E-mail: titkarsag@ommf.gov.hu

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Beszámoló a 2018. évi gazdálkodásról /Az Országos Elnökségi Ülés és a Küldöttközgyűlés által elfogadott/ Az egyesület gazdálkodására a stabilitás volt a jellemző. Igaz ugyan,

Részletesebben

- Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatal (székhelye: 1054 Budapest, Széchenyi u. 2.)

- Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatal (székhelye: 1054 Budapest, Széchenyi u. 2.) A Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) 2011-től új szervezetben működik - A NAV vámszervei - Nettó BÉRKALK A Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) 2011-től új szervezetben működik - Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal,

Részletesebben

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása F.3. számú függelék Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 1. Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Fogyasztóvédelemi

Részletesebben

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek 1. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara: 1.1. Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. bkmkik@mail.datanet.hu Tel.: 76/501-500 www.iparkamara.hu

Részletesebben

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról (a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 62/A. (1) bekezdése szerint)

Részletesebben

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése A TÁMOP-3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja (ok fejlesztése) kiemelt projekt keretében beszerzett és a pedagógiai szakszolgálatok számára átadott informatikai eszközök Átadásra került

Részletesebben

7621 Pécs, Apáca u. 6. Baranya Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda. (+36-72) 421-400 api.bar@allamkincstar.gov.hu

7621 Pécs, Apáca u. 6. Baranya Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda. (+36-72) 421-400 api.bar@allamkincstar.gov.hu A állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatainak elérhetősége és nyitva tartása Baranya Megyei Baranya Megyei Baranya Megyei Bács-Kiskun Megyei Bács-Kiskun Megyei Békés Megyei Békés Megyei Békés Megyei Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

MVMSZ tagok nyilvántartása 2013

MVMSZ tagok nyilvántartása 2013 MVMSZ tagok nyilvántartása 2013 Jogelőd neve Szervezet neve, székhelye Képviselő Csatlakozás időpontja 1. Bács-Kiskun megye Bács-Kiskun Megyei ok Katona József 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1. Türr István

Részletesebben

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye MVMSZ tagok nyilvántartása Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye 1. megyei hatókörű városi Katona József Múzeum 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1. 2. területi,

Részletesebben

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI GÉCZYNÉ POLYÁK EDIT NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG 2016. NOVEMBER

Részletesebben

Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 13 Pest

Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 13 Pest Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 3 Pest 1870 Budapest 13 Pest 1870 Budapest 8 Pest 1871 Budapest 19 Pest 1871 Budapest 21 Pest 1871 Budapest 11 Pest 1871 Budapest 22 Pest

Részletesebben

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Osztályvezető: dr. Lakó Anita Cím: 6000 Kecskemét, Szent István krt. 19. (2015.08.05-től)

Részletesebben

KORSZER TECHNIKÁVAL A MOZGÁSKORLÁTOZOTT EMBEREKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

KORSZER TECHNIKÁVAL A MOZGÁSKORLÁTOZOTT EMBEREKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KORSZER TECHNIKÁVAL A MOZGÁSKORLÁTOZOTT EMBEREKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY R ö v i d í t v e : K o r s z e r ű T e c h n i k a A l a p í t v á n y ( K T A ) A MEOSZ akadálymentesítési, közlekedési és technikai

Részletesebben

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezető: Récsányi Ilona Cím: 6000 Kecskemét, Szent István krt. 19/A. Postacím: 6000 Kecskemét,

Részletesebben

Regionális közlekedés aktuális kérdései A múltra épülő jövő 130 éves a DKV Közlekedési Zrt.

Regionális közlekedés aktuális kérdései A múltra épülő jövő 130 éves a DKV Közlekedési Zrt. Közlekedéstudományi Egyesület H-1066. BUDAPEST, Teréz krt. 38. II. em 238. Telefon/Fax: +36-1-353-2005, +36-1-353-0562 Internet: http://www.ktenet.hu E-mail: info@ktenet.hu DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

Részletesebben

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Díjbeszedő Faktorház Zrt. Budapest A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Hatályos: 2011. augusztus 22. A Díjbeszedő Faktorház Zrt. panaszkezelési szabályzata A Díjbeszedő Faktorház Zrt.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia utca 4/a 896-21-74 237-48-80 E-mail isz.aso@bfkh.hu 13.00 18.00 13.00 16.00 8.30 13.00 8.30 12.30 BARANYA MEGYEI

Részletesebben

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról (a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 62/A. -a szerint) I. Személyi

Részletesebben

Tisztelt Ügyfeleink! A kísérőokmánynak formanyomtatványa nincs, adattartalmának az e-tko adatelemekkel kell megegyeznie.

Tisztelt Ügyfeleink! A kísérőokmánynak formanyomtatványa nincs, adattartalmának az e-tko adatelemekkel kell megegyeznie. FELHÍVÁS a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elrendelet, 2014. április 11-én 14.00 órától előreláthatólag 2014. április 14-én 8.00 óráig tartó teljes üzemszüneti eljárás idejére az EMCS-t érintő vámhatósági

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az ömlesztett ásványolaj beszerzésére és szállítására vonatkozó bejelentési kötelezettségről

TÁJÉKOZTATÓ az ömlesztett ásványolaj beszerzésére és szállítására vonatkozó bejelentési kötelezettségről TÁJÉKOZTATÓ az ömlesztett ásványolaj beszerzésére és szállítására vonatkozó bejelentési kötelezettségről Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2012. január 1-jén módosul a jövedéki adóról és

Részletesebben

2/2010. (II. 16.) SZMM rendelet

2/2010. (II. 16.) SZMM rendelet 2/2010. (II. 16.) SZMM rendelet a felnőttképzési tevékenység megkezdésének és folytatásának részletes szabályairól A felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény 4. (3) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

A Vasutas Nyugdíjpénztár 2012. január 26-án megtartott Küldöttválasztó Gyűlésén megválasztott küldöttei

A Vasutas Nyugdíjpénztár 2012. január 26-án megtartott Küldöttválasztó Gyűlésén megválasztott küldöttei A Vasutas Nyugdíjpénztár 2012. január 26-án megtartott Küldöttválasztó Gyűlésén megválasztott küldöttei BUDAPEST TERÜLET 1/1 BAKONYINÉ RIGÓ ZSUZSANNA MÁV Zrt. HUMÁNPARTNER SZERVEZET-SZÉKESFEHÉRVÁR CSP.

Részletesebben

VEKOP kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája

VEKOP kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája VEKOP-1.2.3-16 kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája Közép-Magyarország Budapest 1015 Budapest Hattyú utca

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regionális VP főigazgatóságai és a felügyeletük alatt álló VP igazgatóságok közérdekű információi:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regionális VP főigazgatóságai és a felügyeletük alatt álló VP igazgatóságok közérdekű információi: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regionális VP főigazgatóságai és a felügyeletük alatt álló VP igazgatóságok közérdekű információi: szerv NAV Repülőtéri NAV 1. számú Repülőtéri NAV 2. számú Repülőtéri K, Cs:

Részletesebben

Alapszabály módosítási javaslatok és magyarázatuk. MME Küldöttközgyűlés 2010. május 22.

Alapszabály módosítási javaslatok és magyarázatuk. MME Küldöttközgyűlés 2010. május 22. Alapszabály módosítási javaslatok és magyarázatuk MME Küldöttközgyűlés 2010. május 22. Eredeti Módosítási javaslat OK. 6.1. Az Egyesület működésének és Az Egyesület működésének és gazdálkodásának pontosítás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés 2007. május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em. 135. sz.

JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés 2007. május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em. 135. sz. JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés 2007. május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em. 135. sz. konferenciaterem Részvevők: Jelenléti ív szerint Lásd 3 sz.mell. Dr. Gyurkovics Sándor

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évi gazdálkodásról (pénzügyi adatok eft-ban)

BESZÁMOLÓ a évi gazdálkodásról (pénzügyi adatok eft-ban) KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET UNGARISCHER VERKEHRSWISSENSCHAFTLICHER VEREIN H-1055. BUDAPEST, Kossuth Lajos tér 6-8. IV.416. 1372 Budapest, 5. Pf. 451. Telefon/Fax: +36-1-353-2005, +36-1-353-0562 Internet:

Részletesebben

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja A Magyar Műszaki Értelmiség Napja Ünnepségsorozat 2012. június 4-7. 1 Budapest 2006. január 5. 2 3 A nyilatkozat aláírói Magyar Tudományos Akadémia Magyar Mérnökakadémia Magyar Mérnök Kamara Budapesti

Részletesebben

Sorszám Áruház Megye Város Cím TESCO

Sorszám Áruház Megye Város Cím TESCO Sorszám Áruház Megye Város Cím TESCO 1 Tesco Veszprém Ajka 8400 Ajka, Fő út 66. 2 Tesco Bács-Kiskun Baja 6500 Baja, Gránátos u. 11. 3 Tesco Nógrád Balassagyarmat 2660 Balassagyarmat, Mikszáth Kálmán u.

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regionális VP főigazgatóságai és a felügyeletük alatt álló VP igazgatóságok közérdekű információi:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regionális VP főigazgatóságai és a felügyeletük alatt álló VP igazgatóságok közérdekű információi: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Regionális VP főigazgatóságai és a felügyeletük alatt álló VP igazgatóságok közérdekű információi: szerv NAV Repülőtéri NAV 1. számú Repülőtéri NAV 2. számú Repülőtéri K, Cs:

Részletesebben

Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Főosztály elérhetősége. Központi

Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Főosztály elérhetősége. Központi elérhetősége Központi e-mail: budapest@rszsz.nrszh.hu Szervezet/ügyintézés Cím Telefon/Fax Ügyfélfogadási idő 1. Ügyfélszolgálat, orvosi vizsgálat Központi telephely Nyugdíjbiztosítási Főosztály Ceglédi

Részletesebben

Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő)

Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő) Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő) 1 2014/2015. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A petanque sport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai

Részletesebben

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Fax: 06-72-507-152 Fax: 06-76-501-538

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Fax: 06-72-507-152 Fax: 06-76-501-538 Vevői reklamációk kezelése Amennyiben bármely áruházunkkal vagy az ott forgalmazott termékeinkkel kapcsolatosan panasszal kíván élni, úgy azt az alábbi elérhetőségeken teheti meg : Élésker Kereskedelmi

Részletesebben

Pest megye. Név cím telefonszám Budapet

Pest megye. Név cím telefonszám Budapet Név cím telefonszám Budapet 1047 Budapest Váci u. 61-63. 1/272-1150 1103 Budapest Gyömrői u. 1-5. 1/357-6660 1083 Budapest Práter u. 44-48. 1/299-0377 1164 Budapest Vidám vásár u. 36. 1/402-3990 Fogarasi-Buda

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Tel.: (46) 515-200

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Tel.: (46) 515-200 Sürgősségi fogamzásgátlási ambulanciák Bács-Kiskun megye: Bajai Városi Kórház Cím: 6500 Baja, Rókus u. 10. Tel.: (79) 422-233, (79) 422-328, (79) 423-373, (79) 425-575, (79) 428-452 Bács-Kiskun Megyei

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet

TARTALOMJEGYZÉK. Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet 2008 3 március hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. TÁJÉKOZTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 2.o. NET SAROK 2.o TAGOZATOK, TERÜLETI SZERVEZETEK PROGRAMJAI FELHÍVÁS KONFERENCIÁKRA

Részletesebben

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI PUSKÁS DÁNIEL FŐOSZTÁLYVEZETŐ NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG 2016.

Részletesebben

Panaszkezelési tájékoztató

Panaszkezelési tájékoztató Panaszkezelési tájékoztató Tájékoztatjuk a Tisztelt Fogyasztókat, hogy a Russmedia Kft. panaszkezeléssel kapcsolatos információi az alábbiak: 1. Russmedia Kft. székhelye: 4031 Debrecen, Balmazújvárosi

Részletesebben

XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó

XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó MEGYEI BEMUTATÓK BÁCS-KISKUN MEGYE Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. szervező: Józsa Kata telefon: +36 30 3657966, e-mail:

Részletesebben

VIII. Határok nélküli partnerség. című nemzetközi konferencia

VIII. Határok nélküli partnerség. című nemzetközi konferencia KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Telefon/Fax: 353-2005, 353-0562 NÓGRÁD MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE VIII. Határok nélküli partnerség. című nemzetközi konferencia Salgótarján- Szécsény 2014. október 02-03 Nemzetközi

Részletesebben

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON: 72/ FAX: 72/

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON: 72/ FAX: 72/ MEGYE Pártfogó Felügyelet Baranya Megye 7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) Patai Péter Bács-Kiskun Megye FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON:

Részletesebben

A Fogyasztóvédelmi Hatóság Területi Felügyelőségei

A Fogyasztóvédelmi Hatóság Területi Felügyelőségei Általános Szerződési Feltételek 2015. október 30.-ai módosításai A szerződés 18 menüpontja a következőképp változik: 18. A felügyeleti szerv címe, telefonszáma A Fogyasztóvédelmi Hatóság Területi Felügyelőségei

Részletesebben

Békéltető testületek elérhetőségei

Békéltető testületek elérhetőségei Békéltető testületek elérhetőségei Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500 Fax száma: (76) 501-538 Név: Mátyus Mariann E-mail

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg. 9. Kasu Attila 97 Móra F. Ált. Isk. Mátészalka

Szabolcs-Szatmár-Bereg. 9. Kasu Attila 97 Móra F. Ált. Isk. Mátészalka FIÚ EREDMÉNYEK 100 m fiú III. kcs. Döntő 1. Kovács Péter 97 Ált. Isk. Szentlőrinc 12,9 Baranya 2. Juhász Patrik 97 Ált. Isk. Iregszemcse 13,0 Tolna 3. Borsos Róbert 97 Hunyadi János Közokt. Int. Mbh. 13,1

Részletesebben

III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia

III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia VASÚTI ERŐSÁRAMÚ ALAPÍTVÁNY 8600 Siófok, Kandó Kálmán utca 20. Együtt a vasúti erősáramú szakma céljainak megvalósításáért. (www.vasero.hu) III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia Harkány, 2015.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban

TÁJÉKOZTATÓ. a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban TÁJÉKOZTATÓ a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban B Í R S Á G A hivatásos katasztrófavédelmi szerv által

Részletesebben

Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben

Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben 1. sz. táblázat Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben Ügyészségek A nyomozás elrendelésétől számított A nyomozás elrendelésétől a jogerős bírósági 1

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1051-04 jelű, Állandó meghatalmazás visszavonása/ felmondása és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz A G1051-04 jelű nyomtatványt az alábbi célra

Részletesebben

A tervezési munka első lépéseként a Tervezőnek a Balatonrendes-Zánka szakaszra Engedélyezési tervet kell készítenie.

A tervezési munka első lépéseként a Tervezőnek a Balatonrendes-Zánka szakaszra Engedélyezési tervet kell készítenie. Címzett: Mellékelt címlista szerint Iktatószám: K-21202/2017/1 NIF-806-79/2017 Ügyintéző: Kovács Csilla Projektkód: B004.08 Melléklet: Bírálati engedélyezési terv Tárgy: MEGHÍVÓ Tervbírálatra Kerékpárforgalmi

Részletesebben

I. rész: Azonosító adatok

I. rész: Azonosító adatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1031-02 jelű, Az ügyfél és a pénzügyi intézmény között létrejött, a fizetési számlaszám rögzítésére vonatkozó megállapodás megszüntetése iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük,

Részletesebben

NEMZETI FEJLESZTÉS I MINISZTÉRIUM SESZTÁK MIKLÓ S. m nrnszte r. Érkezett : 2015 NOV 19,

NEMZETI FEJLESZTÉS I MINISZTÉRIUM SESZTÁK MIKLÓ S. m nrnszte r. Érkezett : 2015 NOV 19, NEMZETI FEJLESZTÉS I MINISZTÉRIUM DR. SESZTÁK MIKLÓ S m nrnszte r PKF /25618 4 / 2015-NF M Hivatala >,,,sat,y5zarn L_ I Á 1 4 Bangóné Borbély Ildikó asszony részére országgyű lési képviselő Érkezett :

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Beszámoló a 2014. évi gazdálkodásról A Közlekedéstudományi Egyesület 2014. évi működését és gazdálkodását a külső körülmények szerény javulása és a tagi aktivitás növekedése

Részletesebben

Agip Baja Bács-Kiskun 6500 Baja Dózsa György út

Agip Baja Bács-Kiskun 6500 Baja Dózsa György út Agip Abda 62550 Győr-Moson- 9151 Abda Bécsi út 1. 47.6840292687097 18.952205 Agip Baja 61350 Bács-Kiskun 6500 Baja Dózsa György út 97. 46.195104 19.6489445326511 Agip Balatonederics 65100 Veszprém 8312

Részletesebben

IX. Határok nélküli partnerség című konferencia

IX. Határok nélküli partnerség című konferencia KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET NÓGRÁD MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE Tel: +36 30 389 8844 IX. Határok nélküli partnerség című konferencia Salgótarján 2015. október 1 2. Nemzetközi és régiós közlekedés a vasúti

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 7.o.

TARTALOMJEGYZÉK. 7.o. 2007 4 április hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. FELHÍVÁS TAGDÍJBEFIZETÉSRE NET SAROK Országos Küldöttközgyűlésre készülünk A KTE tagozatainak, területi

Részletesebben

1/2009. (I. 20.) NFGM rendelet

1/2009. (I. 20.) NFGM rendelet a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések megszerzésére irányuló szakmai vizsga szervezésére feljogosított intézményekrıl A szakképzésrıl szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Emlékeztető a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Helyszín: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság épület I. emeleti Tímár terem (cím: 1108 Budapest, Dologház u. 1.), Időpont: 2013. március

Részletesebben

1, Cégalapítás lépései:

1, Cégalapítás lépései: HASZNOS TUDNIVALÓK Tartalom 1, CÉGALAPÍTÁS LÉPÉSEI: 2 2, CÉGMÓDOSÍTÁS 2 3, CÉGBÍRÓSÁG 2 A Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság elérhetőségei: 2 Pest megyei Bíróság, mint Cégbíróság elérhetőségei: 2 4, BUDAPESTI

Részletesebben

Budapest, 2014. december 02.

Budapest, 2014. december 02. Felhívás a közösségi vámjog végrehajtásáról szóló 2003. évi CXXVI. törvény 1. (3) bekezdés 10/a. pontja szerinti vámudvarok elérhetőségi és nyitvatartási adatairól A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatja

Részletesebben

Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes

Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes A rendezvény időpontja: 2014. január 11 12., szombat és vasárnap A rendezvény helyszínei: Pest megye Budakalász és Szentendre

Részletesebben

Hátrányos megkülönböztetés esetén igénybe vehető jogi segítségnyújtó intézmények tevékenysége, elérhetősége

Hátrányos megkülönböztetés esetén igénybe vehető jogi segítségnyújtó intézmények tevékenysége, elérhetősége Hátrányos megkülönböztetés esetén igénybe vehető jogi segítségnyújtó intézmények tevékenysége, elérhetősége Ha valamely személy vagy csoport faji, nemzetiségi hovatartozása, bőrszíne, anyanyelve vagy társadalmi

Részletesebben

Opten Törvénytár Opten Kft. 1. 7/2008. (X. 8.) ÖM rendelet. A 2008.10.11. óta hatályos szöveg

Opten Törvénytár Opten Kft. 1. 7/2008. (X. 8.) ÖM rendelet. A 2008.10.11. óta hatályos szöveg Opten Törvénytár Opten Kft. 1. 7/2008. (X. 8.) ÖM rendelet 7/2008. (X. 8.) ÖM rendelet az önkormányzati miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések megszerzésére irányuló szakmai vizsga ekről A 2008.10.11.

Részletesebben

Fogyasztói panaszok benyújtása és intézésével kapcsolatos információk

Fogyasztói panaszok benyújtása és intézésével kapcsolatos információk Fogyasztói panaszok benyújtása és intézésével kapcsolatos információk Prímaenergia Zrt. számára minden vásárlói vélemény rendkívül fontos. A hozzánk érkező visszajelzéseket, partneri, fogyasztói panaszbejelentéseket

Részletesebben

A Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatainak elérhetősége és nyitva tartása

A Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatainak elérhetősége és nyitva tartása A állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatainak elérhetősége és nyitva tartása Baranya Megyei Baranya Megyei Baranya Megyei Baranya Megyei Bács-Kiskun Megyei Bács-Kiskun Megyei Bács-Kiskun Megyei Békés Megyei

Részletesebben

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017)

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) EGYETEMEK 1 Vargáné Budai Erika Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Budapest Városmajor utca 68. 1122 1/458-6754 1/458-6755 20/666-3038

Részletesebben

MEGYE BÍRÁLAT HELYE BÍRÁLAT IDEJE TELEFONSZÁM Baranya 7623. Pécs, Rákóczi u. 30. Hétf : 13.00-16.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00.

MEGYE BÍRÁLAT HELYE BÍRÁLAT IDEJE TELEFONSZÁM Baranya 7623. Pécs, Rákóczi u. 30. Hétf : 13.00-16.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00. MEGYE BÍRÁLAT HELYE BÍRÁLAT IDEJE TELEFONSZÁM Baranya 7623. Pécs, Rákóczi u. 30. Hétf : 13.00-16.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00. 72/512-461 Bács-Kiskun 6000 Kecskemét, Bajcsy-Zsilinszky krt.2

Részletesebben

Területi Kormányhivatalok Fogyasztóvédelmi Szervezeti Egységeinek Elérhetőségei:

Területi Kormányhivatalok Fogyasztóvédelmi Szervezeti Egységeinek Elérhetőségei: Területi Kormányhivatalok Fogyasztóvédelmi Szervezeti Egységeinek Elérhetőségei: Csongrád Megyei Kormányhivatal vezető: Petrik Sándor 6728 Szeged, Kereskedő köz 3-5. Postacím: 6701 Szeged, PF: 542. Telefonszám:

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat PREAMBULUM A Peritos Kft. Adósság- és Követeléskezelő Csoport üzleti stratégiájának alapja, hogy ügyfelei (Adós vagy Panaszos) minden szempontból elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal

Részletesebben

2. számú melléklet. 1. Kötelezettség jellegű adónemek. 1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék adónemek. Sorszám száma.

2. számú melléklet. 1. Kötelezettség jellegű adónemek. 1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék adónemek. Sorszám száma. 2. számú melléklet Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló számok és adónemeik 2010. szeptember 27-étől érvényes jegyzéke Tájékoztatjuk, hogy

Részletesebben

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14.

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14. 8.30-tól regisztráció 2015. május 12. (kedd, délelőtt) 9.30-10.00 A közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, feladatai Előadó: Dr. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár, NFM 1. témakör:

Részletesebben

Széchenyi Kártya Program és Útdíj Hitelprogram országos rendezvénysorozat 2013. november-december

Széchenyi Kártya Program és Útdíj Hitelprogram országos rendezvénysorozat 2013. november-december Széchenyi Kártya Program és Útdíj Hitelprogram országos rendezvénysorozat 2013. november-december A Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. a megyei VOSZ Szervezetekkel és a területi Kereskedelmi

Részletesebben

Áldozatsegítő Szolgálat

Áldozatsegítő Szolgálat MEGYE Baranya Megye 7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) Patai Péter 72/512-776 FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON: 72/512-770 FAX: 72/512-771

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Nyilvános sorsolás 2015. március 25. 1 V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS 2015. március 25. (szerda) 10.15 óra RÉSZTVEVŐK - LEÁNYOK Ssz.

Részletesebben

ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK

ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 6337 Állampuszta Telefon: 06 /78/ 407-684, 407-847 Csóti András bv. dandártábornok 06 /78/ 407-950 Balassagyarmati

Részletesebben

REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK

REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK OMMF Közép-magyarországi Munkabiztonsági Felügyelősége illetékességi területe Budapest, Pest megye. Székhely: Budapest, IX. ker. Páva u. 6. Postacím: 1458 Budapest

Részletesebben

Új forgalomirányító és utastájékoztató rendszer a Kisalföld Volán Zrt.-nél

Új forgalomirányító és utastájékoztató rendszer a Kisalföld Volán Zrt.-nél Új forgalomirányító és utastájékoztató rendszer a Kisalföld Volán Zrt.-nél Mihályka Imre személyszállítási igazgató Bognár László forgalmi és kereskedelmi igazgatóhelyettes Az előadás felépítése A Kisalföld

Részletesebben

1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek. Sorszám száma

1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek. Sorszám száma Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló, a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számok és adónemeik 2012. január 1-től érvényes jegyzéke

Részletesebben

Jogvita esetén eljáró szervek, hatóságok megnevezése, elérhetőségei

Jogvita esetén eljáró szervek, hatóságok megnevezése, elérhetőségei Lakossági Általános Szerződési Feltételek 1. Melléklet Jogvita esetén eljáró szervek, hatóságok megnevezése, elérhetőségei Tartalomjegyzék 1.... 3 2. Média- és Hírközlési Biztos... 3 3. Nemzeti Fogyasztóvédelmi

Részletesebben

1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék adónemek. Sorszám száma

1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék adónemek. Sorszám száma 2. számú melléklet Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló számok és adónemeik 2010. június 4-étől érvényes jegyzéke Tájékoztatjuk, hogy az

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI BOCSA DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS

2014/2015. TANÉVI BOCSA DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. TANÉVI BOCSA DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A 2014-2015. tanévi Magyarország Bocsa Diákolimpia bajnoka cím, és a további helyezések eldöntése. Tehetséggondozás, egy látványos,

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Beszámoló a 2015. évi gazdálkodásról Az egyesület gazdálkodására az elmúlt évek fejlődési ütemét tartva további növekedés volt jellemző. A bevételek 34%-ot növekedtek (93,7

Részletesebben

Diákhitel Központ Zrt.

Diákhitel Központ Zrt. Diákhitel Központ Zrt. Éves kiadvány Statisztikai melléklet 2005/2006. tanév Országos statisztikai adatok a Diákhitelben részesülő ügyfelekről Budapest, 2006. augusztus 31. TARTALOM: 1.1. Országos statisztikai

Részletesebben

2. számú melléklet. 1. Kötelezettség jellegű számlák, adónemek. 1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek

2. számú melléklet. 1. Kötelezettség jellegű számlák, adónemek. 1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek 2. számú melléklet Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló, a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számok és adónemeik 2011. június 3-tól

Részletesebben

1. Kötelezettség jellegű számlák, adónemek. 1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek. Sorszám száma.

1. Kötelezettség jellegű számlák, adónemek. 1.a) Adó és járulék, valamint a kapcsolódó bírság és pótlék számlák, adónemek. Sorszám száma. Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására szolgáló, a NAV adóztatási tevékenységével összefüggő számok és adónemeik 2012. július 01-től érvényes jegyzéke

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Dr. Seszták Miklós s. k., nemzeti fejlesztési miniszter

Dr. Seszták Miklós s. k., nemzeti fejlesztési miniszter 49/2016. (XII. 1.) NFM RENDELET a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet, valamint az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról

Részletesebben