LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ"

Átírás

1 LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ

2 2 KOMFORT ÉS ENERGIAMEGTAKARÍTÁS Az új építésű, valamint korszerűen felújított épületeinket már megerősített hővédelem és az igen jó tömítettségű nyílászárók jellemzik. Ezzel az energiatakarékosság jegyében ugyan a fő hőtechnikai problémákat megoldottuk, de az épület «becsomagolásával» új gondok jelentkeztek. Ahol nincs, vagy nem megfelelő a szellőzés, a friss levegő sem tud bejutni, ezáltal egészen új problémák keletkeznek: romlik a helyiségek levegő minősége, csökken a komfortérzet és az életvitellel együtt járó párafeldúsulás következtében, a hidegebb felületeken páralecsapódások keletkeznek. Fűtési szezonban az ablaknyitásos szellőztetéssel (még a néhány perces átszellőztetés esetén is) szabályozatlanul nagy mennyiségű hideg levegőt engedünk be az épületbe amellyel jelentősen növeljük fűtési költségeinket. Optimális páratartalom, és fűtési energia megtakarítás A megoldás: Intelligens légbevezetőket építünk a lakóhelyiségek homlokzati nyílászáróiba, vagy külső falaiba, hogy ezeken keresztül friss levegőt juttassunk be a legkevésbé szennyezett helyiségekbe (komfortterekbe), és a nyílt égésterű gázkészülék légutánpótlása érdekében a gázkészülékek helyiségeibe. Ezzel összhangban az elhasznált levegőt a kiszolgáló, vizes helyiségekből (fürdő, WC helyiség, stb...) kell az épület adottságaihoz alkalmazkodva eltávolítanunk. (Bővebb információt találhat az Aereco páraszabályozott rendszerről Főkatalógusunkban, illetve honlapunkon. Mi szabályozza a légcserét? A (higro)páraszabályozású légbevezetők érzékelője és működtetője, azt az ismert fizikai jelenséget használja ki, hogy egyes anyagok megnyúlnak a páratartalom emelkedésekor és összehúzódnak, ha a levegő szárazabbá válik. Ezen az elven működik a légbevezetők V8 érzékelőjének 8 rétegű poliamid pántkötege, amely a légbevezetőben lévő zsalut mozgatja, ezzel befolyásolva a szellőzőlevegő mennyiségét a mindenkori belső relatív páratartalom függvényében. Ezáltal a légbevezetők automatikusan, a helyiségben lévők mindenkori igényeihez igazítják a szellőzési levegőmennyiséget, így nem okoznak fölösleges hőveszteséget. Nyílt égésterű gázkészülékek légutánpótlása Épületeink korszerű becsomagolásának következtében a lakásokban elhelyezett nyílt égésterű gázkészülékek légellátása és égéstermék elvezetése bizonytalanná válik, amely balesetveszélyt jelent. A nem lezárható és növelt minimum hozamú légbevezető elem(ek) szakszerű kiválasztásával és elhelyezésével a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása biztosítható. Ezáltal a berendezések biztonságosan üzemeltethetők. Pontos típus és darabszám kiválasztása gáztervezői feladat, kérjük tekintse meg a műszaki jellemzőket és jelleggörbéket. Bővebb információ: 6-7. oldalon.

3 3 LÉGBEVEZETŐK NYÍLÁSZÁRÓBA, FALÁTVEZETÉSBE A higroszabályozású légbevezetők beépítésével (hatékony, szabályozott levegő elvezetés mellett) megelőzhető, ill. megszüntethető a páralecsapódás és penészesedés! A légbevezetők előnyei: Higroszabályozás: a belső relatív páratartalomtól függően nyitják zsaluikat Hangcsillapított változatok, a külső forrásból származó zajok csillapítására A légbevezetők páraérzékeny pántkötegére a gyártó 3 év garanciát vállal A nem lezárható kivitelek gondoskodnak a gázkészülékek légellátásáról Automatikusan és folyamatosan szabályozzák a légcserét Megelőzik a páralecsapódást és penészesedést Építéskor vagy akár utólag is felszerelhetők Biztosítják a megfelelő levegő minőséget Minimalizálják a szellőzési hőveszteséget Segédenergiát nem igényelnek ÉMI minősítéssel rendelkeznek Egyszerűen karbantarthatók Esztétikus megjelenésűek Kiváló Építési Termék díjjal elismert termékcsoport Nyílászáróba építhető légbevezetők Fali légbevezető EMM 716 (vagy színes változatai) EMM 75 (vagy színes változatai) EHA 573 EAR 1 (vagy színes változatai) EHA 574 EAR (vagy színes változatai) EMF 963 EFR 174 (vagy színes változatai) EHT 7 Standard típus, széleskörűen alkalmazható változat Higroszabályozású légbevezető lezárható Higroszabályozású légbevezető NEM lezárható Zajosabb városi környezetbe, választható akusztikus kiegészítővel és akusztikus esővédővel Akusztikus, higroszabályozású lezárható Akusztikus, higroszabályozású NEM lezárható Kézi beállítású típus Higrozsabályozás nélküli változat, (EFR huzatkorlátozós esővédővel ajánlott) Ha a helyiség adottságai miatt nem alkalmazható a nyílászáróba építhető változat Higroszabályozású standard fali légbevezető lezárható Nappali Családi ház, Lakás, Nyaraló Hálószoba Gyerekszoba Dolgozó szoba Étkező Iskola, óvoda Középületek Szállodák, Panziók Osztályterem Iroda Iroda Tárgyaló Vendégszoba, iroda Tárgyaló, étterem A nyílt égésterű gázkészülékek légutánpótlását biztosító speciális, növelt minimum léghozamú légbevezetők kiválasztásával kapcsolatos információkért lapozzon a 6-7. oldalra.

4 4 LÉGBEVEZETŐK KOMFORTTÉR SZELLŐZTETÉSHEZ EMM, EMF, EFR - standard légbevezetők nyílászáróba 1 2 Az EMM higroszabályozású standard, automatikus működésű légbevezetők a szellőzési rendszer elengedhetetlen részei. Az EMM és EMF kétféle légáramlással szerelhető: függőleges vagy ferde, mely a benntartózkodók kényelme érdekében megválasztható. Záróretesszel rendelkező típusok is választhatók, amelyek szabályozózsaluja manuálisan a zárt (minimum) állásban rögzíthető(1), hogy szélsőségesen hideg és szeles téli időben megakadályozza a túlzott légcserét. A kézi beállítású EFR légbevezető manuálisan öt pozícióban mozgatható csúsztatólapja(2) segítségével állítható a helyiségbe beáramló friss levegő mennyisége. A nyílászáró belső részére beépítésre kerülő légbevezetőhöz külső oldali esővédő is szükséges. Az EMM, EMF és típusú légbevezetők zajcsillapítása Dn,e,w=33dB, alapesetben, külső akusztikus esővédővel Dn,e,w=37dB. (Műszaki adatok 8. és 11. oldalon) Az EMM, EMF és EFR légbevezetők 3 standard színben rendelhetők: fehér (RAL 93), tölgy (RAL 1), gesztenye (RAL 17) EHA, EAR, EFA, EAF - akusztikus légbevezetők nyílászáróba 3 4 Az EHA és EAR páraérzékelős és zajcsillapított, automatikus működésű légbevezetők akusztikus kiegészítőikkel hatékony védelmet nyújtanak a külső forrásból származó zajok ellen, ezért kitűnő választás a zajos városi környezet kihívásaira. A higroszabályozás jóvoltából pedig optimalizálják a helyiségek levegő minőségét. A záróretesszel ellátott típusváltozatokon szélsőséges időjárás (rendkívüli hideg, orkánszerű szél) esetén lehetővé válik a zsalu kézi bezárása minimum helyzetbe. A légbevezetőt a megfelelő belső légforgalom érdekében csak igen indokolt esetben javasolt lezárni(3). A záróretesszel rendelkező lezárható EAR és EAF típusváltozatok maximális nyitott helyzetbe is állíthatók(4). A nyílászáró belső részére beépítésre kerülő légbevezetőhöz külső oldali esővédő is szükséges. Az EHA, EFA, EAR, EAF légbevezetők zajcsillapítása alapesetben Dn,e,w=37dB, kiegészítő talapzattal és külső akusztikus esővédővel EHA, EFA esetén Dn,e,w=44dB, EAR, EAF esetén Dn,e,w=42dB. (Műszaki adatok 9-1. és 11. oldalon) Az EHA, EFA típusok 3 standard, az EAR, EAF légbevezetők 4 standard színben rendelhetők: fehér (RAL 93), tölgy (RAL 1), gesztenye (RAL 17) - EAR, EAF szürke (RAL 745) EHT, EFT - falátvezetésbe építhető légbevezetők A nyílászáróra szerelhető változatok fali megfelelője. Ha a légbevezető valamiért nem szerelhető a nyílászáróra, akkor az EHT, EFT típusok a tökéletes választás. Az EHT fali légbevezetők is rendelhetők záróretesszel ellátott kivitelben, hogy védettek legyünk a túlzott hideg és szélhatás ellen. A falátvezetés belső részére beépítésre kerülő fali légbevezetőhöz külső oldali esővédő is szükséges. Az EHT, EFT típusú fali légbevezetők zajcsillapítása alapesetbe Dn,e,w=36dB, hangcsillapító betéttel és D=1mm csővel Dn,e,w=45dB, a D=125mm csővel, valamint a hozzávaló hangcsillapítóval Dn,e,w=52dB. (Műszaki adatok oldal)

5 5 T é r fo g a tá r a m (m 3 /h ) Térfogatáram (m 3 /h) E M M 7 1 6, higroszabályozású légbevezetők EMM 716, (EMM 83. EMM 717) EMM 75, (EMM 726. EMM 856) higroszabályozású nyílászáró légbevezetők b a nyílászáróba N y o Nyomáskülönbség m á s k ü n b s é(pa) g (P a ) RH>=65% % 5% 45% % 33 % T é Térfogatáram r g a r a m (m (m 3 /h) 3 /h ) E H A 5 7 3, 5 7EHA 4 - akusztikus, 573, EHA 574 higroszabályozású akusztikus, higroszabályozású légbevezetők nyílászáró légbevezetők b anyílászáróba Nyomáskülönbség (Pa) N y o m á s k ü lö n b s é g (P a ) RH>=7 % 65 % % 55 % 5 % 45 % % 35 % T é Térfogatáram r g a r a m (m (m 3 /h) 3 /h ) EAR 1, (EAR 1, 286, EAR 6 283, - EAR akusztikus, 38) EAR 6, higroszabályozású (EAR 8, EAR 7, EAR 36) akusztikus, higroszabályozású légbevezetők légbevezetők nyílászáró nyílászáróba b a N ynyomáskülönbség o m á s ü n b s(pa) é g (P a ) RH>=65% % 5% 45% % 33 % T é Térfogatáram r g a r a m (m 3 (m /h) 3 /h ) EAR, akusztikus, higroszabályozású EAR, (EAR 287, EAR 284, EAR 37) EAR 282, (EAR 288, EAR 285, EAR 35) EAR, (EAR 287, EAR 284, EAR akusztikus, higroszabályozású légbevezetők 37) EAR 282, légbevezetők nyílászáró (EAR 288, EAR nyílászáróba b285, a EAR 35) akusztikus, higroszabályozású légbevezetők nyílászáróba N ynyomáskülönbség o m s k ü n b(pa) s é g (P a ) RH>=65% % 5% 45% % 33 % Térfogatáram (m 3 /h) T é r fo g a tá r a m (m 3 /h ) E H T higroszabályozású légbevezető EHT 7 higroszabályozású falátvlégbevezető ezetésb e falátvezetésbe N y onyomáskülönbség m á s k ü n b s é g (Pa) (P a ) RH>=65 % % 55 % 5 % 45 % % 37 % Térfogatáram (m 3 /h) T é r fo g a tá r a m (m 3 /h ) EFR E174, FR 174 (EFR- EFR 178, kézi EFR 174, működtetésű 176) (EFR kézi 178, működtetésű EFR légbevezető 176) légbevezető kézi működtetésű n y nyílászáróba légbevezetők s z á b a nyílászáróba N y onyomáskülönbség m á s k ü n b s é(pa) g (P a ) Pozíció 5 Pozíció 4 Pozíció 3 Pozíció 2 Pozíció 1 Térfogatáram (m 3 /h) T é r fo g a tá r a m (m 3 /h ) E M F EMF - kézi 963, működtetésű (EMF (EMF 29, 29, EMF EMF 21) légbevezető 21) kézi kézi működtetésű n ylégbevezetők ílá s z á ró b a nyílászáróba nyitott állapot zárt állapot N y o mnyomáskülönbség á s k ü b s é(pa) g (P a ) EAF EAF 313, 313, 313, (EAF (EAF 315, 315, EAF EAF 314, 314, EAR akusztikus, EAF 316) EAF kézi 319, működtetésű (EAF 321, EAF EAF 3, 3, EAF EAF 322) 322) akusztikus, kézi működtetésű légbevezetők légbevezetők n y í l á s nyílászáróba z á r ó b a Térfogatáram (m 3 /h) T é r fo g a tá r a m (m 3 /h ) nyitott állapot zárt állapot N y onyomáskülönbség m á s k ü n b s(pa) é g (P a ) Megjegyzések az általános szellőzéshez használt légbevezetők kiválasztásához Az EMM, EHA, EAR, EHT típusú légbevezető elemek páraszabályozottak tehát, automatikusan és folyamatosan szabályozzák a légutánpótlás minden helyiségben. Mivel működésük a belső relatív páratartalom függvénye, mindig az optimális mennyiségű levegőt vezetik a helyiségbe, így minimalizálják a szellőzési hőveszteséget is. Beépítésük lakóterekbe (nappali, háló), dolgozókba, irodákba javasolt. Az EMF, EFR, valamint egyes EAF típusú légbevezető elemek kézi beállításúak, így ezeken csak manuálisan szabályozható be az igényelt léghozam. A beépítésre kerülő légbevezetők légtérfüggő darabszám meghatározása: 1 db légbevezető max. 35- m 3 /h levegőt képes beengedni 1 Pa nyomáskülönbség valamint maximum páratartalom mellett. Így normál légcsere szám (n=,5-,7), és normál belmagasság (H=2,7 m) mellett a helyiség méret kb. 5 lég m 3 - re adódik. (V=n x V x H=,53 x 35 x 2,7= 5 m 3 ). Ezen számítás alapján a lakó- és az egyéb tartózkodóhelyiségekben átlagosan kb. 5 légköbméterenként kalkulálható egy légbevezető elem beépítése. A megfelelő légcsere megvalósulása érdekében, a párás, szennyezett levegő eltávolítását is meg kell oldani, hiszen szellőzésről csak ebben az esetben beszélhetünk, amely lehet akár központi ventilátoros gépi, kis ventilátoros gépi, gravitációs légelvezetés. Helyiségek között a légcsere lehetőségének biztosítása A lakáson belüli szabad légáramlás biztosítása történhet a helyiségek közötti küszöbök elhagyásával, vagy egyes helyiségeknél (fürdő, wc, konyha, kamra, stb...) ajtószellőző rács beépítésével.

6 6 NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK LÉGELLÁTÁSA V = c Δp n [m 3 /h] ahol: V [m 3 /h] - levegő térfogatárama c - áramlási tényező p [Pa] - nyomáskülönbség n - hatványkitevő Felhívjuk a figyelmét, hogy a szükséges szellőző elemek típusát, darabszámát számítással kell meghatározni, mely tervezői feladat! Kérjük mindenképp vegye figyelembe a hatályos jogszabályokat, szabványokat, előírásokat! Segítség a légbevezetők kiválasztásához: A következő oldalon megtekintheti termékek léghozam-nyomáskülönbség jelleggörbéit. A jelleggörbék alapján a szükséges típus és darabszám meghatározható. Ha jelleggörbéről nehezen tudja leolvasni a kívánt adatot, akkor a léghozam értéke a táblázatban megadott paraméterek és a nyomáskülönbség ismeretében a képlet szerint könnyen meghatározható. A nyílt égésterű gázkészülékkel rendelkező lakásokba, a megfelelő szellőzés érdekében a lakószobákba szintén javasolt a standard típusú légbevezető elemek elhelyezése, így nem egy darab légbevezetőre koncentrálódik az összes pótlandó levegőmennyiség, hanem eloszlik az összes légbevezetőn. Egyes helyiségekben (pl. fürdőszoba) az ott elhelyezett gázkészülékekhez szükséges légbevezető(k) komfort problémát (hideg érzetet) okozhat(nak). Kérjük a légbevezető(k), és a gázkészülék elhelyezésekor ezt is vegye figyelembe. A szellőzőelemek beépítése alkalmával elengedhetetlen a beépítési utasítások betartása, különösen a szellőzőjárat szakszerű kialakítására vonatkozóan. (Bővebb információ a oldalon) A megfelelő Aereco légbevezető típusok kiválasztásának elősegítése érdekében megadjuk a légszállítás számítására alkalmas képletet és a hozzátartozó paramétereket (ld. táblázat), valamint a gázkészülékek légellátására alkalmas elemek jelleggörbéit. Jelleggörbe alapján: A kéménybe kötött gázkészülékeknél, a kéményhuzat ismeretében (amely kéményméretező program segítségével számított érték), a görbékről leolvasható az adott légbevezető léghozama. Számítás alapján: a kéményhuzat érték alapján, valamint a táblázat adott paramétereinek ismeretében határozható meg a légbevezetők léghozama a fenti képlet szerint, így kiválasztható a megfelelő légbevezető típusa, darabszáma. A hatályos MBSZ szabályozza a helyiségben lévő, adott nyílt égésterű gázkészülékek biztonságos üzeméhez szükséges levegőellátás feltételeit. A szabályzat külön rendelkezik a nyílt égésterű kéménybe kötött és nem kötött készülékek levegőellátásáról. Kérjük, a MBSZ mellett vegye figyelembe a területileg illetékes gázszolgáltató előírásait is! A nyílt égésterű kéménybe kötött (pl. cirko), és nem kötött (pl. gáztűzhely) gázkészülékek esetében a szükséges égési + szellőző levegő mennyiségét számítással kell meghatározni. A nem kéménybe kötött gázkészülékek esetén (pl. gáztűzhely), ha nincs más kiépített légelvezetés vagy elszívás, több légbevezető elem (alsó-felső) beépítése indokolt lehet. A légbevezetőkön nyomáskülönbség hatására áramlik át a levegő, ezért a megfelelő szellőzés érdekében a szennyezett levegő eltávolításáról is gondoskodni kell, amely kéménybe kötött készülékek esetében csak gravitációs kürtővel történhet. Felhívjuk a figyelmet, hogy a gravitációs kürtőszellőzés is depressziót okoz, ezért a szellőzés tervezésénél vegye figyelembe, a kürtő által keltett nyomáskülönbséget is. A kívánt légcsere kialakulásához fontos a lakáson belüli szabad légáramlás biztosítása is, pl. helyiségek közötti küszöbök elhagyásával, vagy egyes helyiségeknél (fürdő, wc, konyha, kamra, stb...) ajtószellőző rács beépítésével. Típus Léghozam (m3/h) Rel. páratartalom (%) c (áramlási tényező) 1 Pa-nál Pa-nál Min. Max. Min. 5 % Max. állás állás állás párat. állás Gázkészülékekhez alkalmazható légbevezetők nyílászáróba EMM , 65, 3,5 6,3 11,1 EHA ,, 3,5 8, 11,1 EHA ,, 7, 12,3 15,8 EFA x zsalu 7, 7, 7, EFA x zsalu 11,1 11,1 11,1 EAR , 65, 3,5 7,3 11,1 EAR , 65, 5,4 8,2 11,1 EAR , 65, 3,5 7,3 11,1 EAR , 65, 5,4 8,2 11,1 EAF x zsalu 11,1 11,1 11,1 EAF x zsalu 11,1 11,1 11,1 Gázkészülékekhez alkalmazható fali légbevezetők EHT , ,5 65, 4,3 6,3 11,1 EHT ,, 5,4 8,2 11,1 EFT 8 x zsalu 6,3 6,3 6,3 EFT x zsalu 11,1 11,1 11,1 EFT x zsalu 25,3 25,3 25,3 n

7 7 Térfogatáram Térfogatáram (m (m3/h) 3 /h) Térfogatáram (m (m3/h) 3 Térfogatáram (m Térfogatáram (m3/h) 3 /h) EMM 916 EMM - higroszabályozású 916 (EMM 972, EMM légbevezető 973) higroszabályozású nyílászáróba légbevezetők nyílászáróba Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) EHA EHA higroszabályozású, akusztikus higroszabályozású akusztikus légbevezetők légbevezető nyílászáróba 1 1 RH>=65% Nyomáskülönbség Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) EFA 5 EFA - 5 akusztikus légbevezetők nyílászáróba Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) EAR EAR 3 3 (EAR 297, és EAR 295, 294 EAR 328) - higroszabályozású, EAR 294, (EAR 298, akusztikus EAR 296, EAR 33) akusztikus, higroszabályozású légbevezető nyílászáróba légbevezetők nyílászáróba Térfogatáram (m 3 /h) Térfogatáram (m3/h) Térfogatáram (m (m3/h) 3 Térfogatáram (m 3 /h) Térfogatáram (m3/h) Nyomáskülönbség (Pa) Nyomáskülönbség (Pa) EHT EHT higroszabályozású fali fali légbevezető % 5% RH<=41% RH>=65% nyílászáróba Nyomáskülönbség (Pa) Nyomáskülönbség (Pa) EHT EHT higroszabályozású fali légbevezető fali légbevezető Nyomáskülönbség Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) min. állás RH>=% 5% 45% % RH<=35% min. állás % 5% 45% RH<=35% % min. állás RH>=65% % 5% RH<=43,5% min. állás RH>=% 5% RH<=% min. állás Térfogatáram (m 3 /h) Térfogatáram (m3/h) 3 Térfogatáram (m 3 /h) Térfogatáram (m 3 /h) Térfogatáram (m3/h) Térfogatáram Térfogatáram (m (m3/h) 3 /h) Térfogatáram (m 3 /h) Térfogatáram (m3/h) Térfogatáram (m3/h) Térfogatáram (m3/h) EHA 753 EHA - higroszabályozású, 753 akusztikus higroszabályozású akusztikus légbevezetők légbevezető nyílászáróba RH>=% Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) EAR EAR 2 2 (EAR 292, és EAR 29, 289 EAR 327) - higroszabályozású, EAR 289, (EAR 293, akusztikus EAR 291, EAR 329) akusztikus, higroszabályozású légbevezető nyílászáróba légbevezetők nyílászáróba 5% 45% RH<=35% Nyomáskülönbség Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) min. állás EAF 39 EFA (EAF , - EAF akusztikus EFA 31, 581 EAF akusztikus 312) légbevezető EAF légbevezetők 323, nyílászáróba (EAF 325, EAF 324, EAF 326) Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) RH>=65% EAF 39 (EAF , EAF és 31, EAF EFT ) 125 EAF - akusztikus 323, (EAF légbevezető 325, EAF 324, EAF 326) akusztikus f légbevezetők EFT légbevezetők 125 fali légbevezető nyílászáróba nyílászáróba és EFA 581 akusztikus nyílászáróba légbevezetők nyílászáróba Nyomáskülönbség Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) (Pa) EFT 8 - fali légbevezető EFT 8 fali légbevezető Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) EFT 26 - fali légbevezető EFT 26 fali légbevezető Nyomáskülönbség (Pa) (Pa) % 5% 45% RH<=35% min. állás

8 8 EMM, EMF, EFR típusú légbevezetők Típus EMM 716 EMM 75 EMM 916 EMF 963 EFR 174 Léghozam jellemzők Higroszabályozású, automatikus működésű - - Zárható (minimum léghozamra) - - Léghozam min. / max. 1 Pa-nál m 3 /h Léghozam min. / max. Pa-nál m 3 /h Akusztika Hangcsillapítás max. nyílásnál, csak légbevezető db n.a. Hangcsillapítás max. nyílásnál, akusztikus esővédővel db n.a. Rendelhető kiegészítők Standard esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy) Esővédő-rovarrács huzatkorlátozóval (fehér, gesztenye, tölgy) Keskeny esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy) Keskeny rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy, alumínium) Akusztikus esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy) AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 833, AEA 834, AEA 852 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 833, AEA 834, AEA 852 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 833, AEA 834, AEA 852 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 833, AEA 834, AEA 852 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 833, AEA 834, AEA 852 Jellemzők Max. szabad keresztmetszet mm 2 Szín (fehér, gesztenye, tölgy) EMM 716, EMM 717, EMM 83 EMM 75, EMM 856, EMM 726 EMM 916, EMM 973, EMM 972 EMF 963, EMF 21, EMF 29 EFR 174, EFR 176, EFR 178 Tömeg / Anyag g / - 17 / PS 17 / PS 17 / PS 17 / PS 12 / PS Felszerelés Javasolt résméret mm 29x12(1) 29x12(1) 29x12(1) 29x12(1) 29x12(1) Nyílászáróra szerelhető Redőnytokra szerelhető Fali Nappaliba, hálószobába, irodába, komfortterekbe - Nyílt égésterű gázkészülék légellátásához Megjegyzés: - Az EMM, EMF és EFR légbevezetők beépítésére vonatkozó további adatokat oldalon találja. - A légbevezetőhöz külön kell külső oldali esővédő és/vagy rovarrácsot választani, melynek lehetséges típusai a 11. oldalon találhatók. Jelleggörbék EMM típusú légbevezetők Légszállítás m 3 /h(1 Pa-nál) Relatív páratartalom % Jelleggörbék EFR típusú légbevezetők Térfogatáram (m 1 3 /h) Nyomáskülönbség (Pa) Választható színek: A pontos jelleggörbék megtekintéséhez, kérjük lapozzon a légbevezető kiválasztási részhez! (ld és oldal)! EMM 716 EMM 916 Pozíció 5 Pozíció 4 Pozíció 3 Pozíció 2 Pozíció 1 EMM ferde légáram EMM függőleges légáram EFR függőleges légáram 2 2 Jelleggörbék, méretek (mm) fehér (RAL 93) tölgy (RAL 1) gesztenye (RAL 17)

9 9 EHA, EFA típusú akusztikus légbevezetők Típus EHA 573 EHA 574 EHA 753 EHA 755 EFA 581 Léghozam jellemzők Higroszabályozású, automatikus működésű - Zárható (minimum léghozamra) Léghozam min. / max. 1 Pa-nál m 3 /h Léghozam min. / max. Pa-nál m 3 /h Akusztika Hangcsillapítás max. nyílásnál, csak légbevezető db Hangcsillapítás max. nyílásnál, akusztikus esővédővel db Rendelhető kiegészítők Standard esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy) Esővédő-rovarrács huzatkorlátozóval (fehér, gesztenye, tölgy) Keskeny esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy) Keskeny rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy, alumínium) Akusztikus esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy, szürke) AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, Akusztikus kiegészítő talpazat AEA 571 AEA 571 AEA 571 AEA 571 AEA 571 Jellemzők Max. szabad keresztmetszet mm 2 57 Szín fehér fehér fehér fehér fehér Tömeg / Anyag g / - 23 / PS, ABS 23 / PS, ABS 23 / PS, ABS 23 / PS, ABS 168 / PS, ABS Felszerelés Javasolt résméret mm 354x12(1) 354x12(1) 354x12(1) 354x12(1) 354x12(1) Nyílászáróra szerelhető Redőnytokra szerelhető Fali Nappaliba, hálószobába, irodába, komfortterekbe Nyílt égésterű gázkészülék légellátásához - - Megjegyzés: - Az EHA, EAF légbevezetők beépítésére vonatkozó további adatokat oldalon találja. - A légbevezetőhöz külön kell külső oldali esővédő és/vagy rovarrácsot választani, melynek lehetséges típusai a 11. oldalon találhatók. Akusztika (variációk) EHA légbevezető max. nyílásnál (1 Pa) Akusztikus kiegészítő talpazat (AEA 571) Akusztikus esővédő-rovarrács (AEA 851) Esővédő-rovarrács ( AEA1, AEA 98, DP 39) Akusztikus hangcsillapítás Dn,e,w,(C) [db] I. var. II. var. III. var. IV. var EHA / EFA AEA 571 Tipikus beépítés fa ablak esetén AEA 851 vagy másik esővédő Jelleggörbék, méretek (mm) Jelleggörbék EHA, EFA típusú akusztikus légbevezetők Légszállítás m 3 /h (1 Pa-nál) Relatív páratartalom % A pontos jelleggörbék megtekintéséhez, kérjük lapozzon a légbevezető kiválasztási részhez! (ld és oldal)! EHA 753 EHA 755 EHA 573 EHA, EFA légbevezető 4 Akusztikus kiegészítő talapzat (AEA571) fehér (RAL 93) tölgy (RAL 1) gesztenye (RAL 17)

10 1 EAR, EAF típusú akusztikus légbevezetők Típus EAR 1 EAR EAR 2 EAR 3 EAR 313 EAF 39 Léghozam jellemzők Higroszabályozású, automatikus működésű - - Zárható (minimum léghozamra) Léghozam min. / max. 1 Pa-nál m 3 /h Léghozam min. / max. Pa-nál m 3 /h Akusztika Hangcsillapítás max. nyílásnál, csak légbevezető db Hangcsillapítás max. nyílásnál, akusztikus esővédővel db Rendelhető kiegészítők Standard esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy) Esővédő-rovarrács huzatkorlátozóval (fehér, gesztenye, tölgy) Keskeny esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy) Keskeny rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy, alumínium) Akusztikus esővédő-rovarrács (fehér, gesztenye, tölgy, szürke) Akusztikus kiegészítő talpazat (fehér, gesztenye, tölgy, szürke) AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 31, AEA 33, AEA 32, AEA 34 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 31, AEA 33, AEA 32, AEA 34 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 31, AEA 33, AEA 32, AEA 34 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 31, AEA 33, AEA 32, AEA 34 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 31, AEA 33, AEA 32, AEA 34 AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39, DP 392, DP 391, DP 393 AEA 851, AEA 13, AEA 31, AEA 33, AEA 32, AEA 34 Jellemzők Max. szabad keresztmetszet mm Szín EAR 1, EAR 283, EAR 286, EAR 38 EAR, EAR 284, EAR 287, EAR 37 EAR 2, EAR 29, EAR 292, EAR 327 EAR 3, EAR 295, EAR 297, EAR 328 Megjegyzés: - Az EHA, EAF légbevezetők beépítésére vonatkozó további adatokat oldalon találja. - A légbevezetőhöz külön kell külső oldali esővédő és/vagy rovarrácsot választani, melynek lehetséges típusai a 11. oldalon találhatók. EAR 313, EAR 314, EAR 315, EAR 316 EAF 39, EAF 31, EAF 311, EAF 312 Anyag ABS ABS ABS ABS ABS ABS Felszerelés Javasolt résméret mm 354x12(1) 354x12(1) 354x12(1) 354x12(1) 354x12(1) 354x12(1) Nyílászáróra szerelhető Redőnytokra szerelhető Fali Nappaliba, hálószobába, irodába, komfortterekbe Nyílt égésterű gázkészülék légellátásához Akusztika (variációk) EAR légbevezető max. nyílásnál (1 Pa) Akusztikus kiegészítő talpazat (AEA 31 és színes vált.) Akusztikus esővédő-rovarrács (AEA 851 és színes vált.) Esővédő-rovarrács ( AEA1, AEA 98, DP 39) Akusztikus hangcsillapítás Dn,e,w,(C) [db] I. var. II. var. III. var. IV. var EAR / EAF Akusztikus kiegészítő talpazat AEA 851, vagy másik esővédőrovarrács Jelleggörbék, méretek (mm) Jelleggörbék EAR, EAF típusú akusztikus légbevezetők Légszállítás m 3 /h (1 Pa-nál) Relatív páratartalom % A pontos jelleggörbék megtekintéséhez, kérjük lapozzon a légbevezető kiválasztási részhez! (ld és oldal)! EAR 1, EAR EAR 3 EAR 2 EAR, EAF légbevezető Akusztikus kiegészítő talapzat Választható színek: fehér (RAL 93) tölgy (RAL 1) gesztenye (RAL 17) szürke (RAL 745)

11 11 AEA, DP típusú külső oldali esővédők, rovarrácsok légbevezetőkhöz Típus AEA 731 AEA 1 AEA 98 DP 39H AEA 833 AEA 851 Nyílászáróba építhető légbevezetőkhöz Megnevezés Melyik légbevezető típushoz ajánljuk Jellemzők Standard esővédő rovarrács EMM, EMF, EFR EHA, EFA EAR, EAF Esővédő rovarrács huzatkorlátozóval EMM, EMF, EFR EHA, EFA EAR, EAF Keskeny esővédő rovarrács EMM, EMF, EFR EHA, EFA EAR, EAF Keskeny rovarrács EMM, EMF, EFR EHA, EFA EAR, EAF Akusztikus esővédő rovarrács EMM, EMF, EFR Tömeg g Szín (fehér, gesztenye, tölgy,szürke) *alumínium AEA 1, AEA 98, AEA 99G, AEA 99T DP 39H, DP 392H, DP 391H, DP 393* AEA 833, AEA 834, AEA 852 Akusztikus esővédő rovarrács EHA, EFA EAR, EAF AEA 851, AEA 13, Anyag PVC PVC / szilikon PVC PVC PVC PVC Max. hangcsillapítás db (EMM) Felszerelés Javasolt résméret Nyílászáróra szerelhető Redőnytokra szerelhető mm lásd a légbevezetőnél lásd a légbevezetőnél lásd a légbevezetőnél lásd a légbevezetőnél lásd a légbevezetőnél Fali db (EHA és AEA 751) lásd a légbevezetőnél Megjegyzés Ahol nincs redőny Szeles helyekre, ahol nincs redőny Redőnyhöz Redőnyhöz, eső ellen nem véd Zajos városi környezetbe ahol nincs redőny Zajos városi környezetbe ahol nincs redőny Keskeny rovarrács EMM, EMF, EFR, EHA, EAR, EAF - hoz DP 39H (fehér), DP 392H (gesztenye), DP 391H (tölgy), DP 393*(alumínium) Keskeny esővédő-rovarrács EMM, EMF, EFR, EHA, EFA, EAR, EAF - hoz AEA 98 (fehér), AEA 99G (gesztenye), AEA 99T (tölgy) Akusztikus esővédő-rovarrács EHA, EFA, EAR, EAF - hoz AEA 851 (fehér), AEA 13 (gesztenye), AEA 332 (tölgy), AEA 334 (szürke) Akusztikus esővédő-rovarrács EMM, EMF-hez AEA 833 (fehér), AEA 834 (gesztenye), AEA 852 (tölgy) Jelleggörbék Térfogatáram [m 3 /h] 1 Az adatok az EMM légbevezető maximális 1 nyitott állapotánál, ferde légárammal szerelt esetben értendők esővédő-rovarrács huzatkorlátozóval fix esővédő Nyomáskülönbség [Pa] Standard esővédő-rovarrács 733, Esővédő-rovarrács huzatkorlátozóval EMM, EMF, EFR, EHA, EFA, EAR, EAF - hoz AEA 1 (fehér), AEA 157 (gesztenye), AEA 156 (tölgy) Standard esővédő-rovarrács EMM, EMF, EFR, EHA, EFA, EAR, EAF - hoz AEA 731 (fehér), AEA 733 (gesztenye), AEA 827 (tölgy) Keskeny esővédő-rovarrács AEA 98, 99G, 99T Méretek (mm) 1 25 Keskeny rovarrács DP 39, 392, 391 Akusztikus esővédő-rovarrács EMM, EMF, EFR - hez AEA 833, 834, Akusztikus esővédő-rovarrács EHA, EFA, EAR, EAF -hoz AEA 851, 13, 332, 334 Esővédő-rovarrács huzatkorlátozóval AEA 1, 157, , ,5 Választható színek: fehér (RAL 93) tölgy (RAL 1) gesztenye (RAL 17) szürke (RAL 745) csak: AEA 334

12 12 EHT, EFT típusú fali légbevezetők Típus EHT 7 EHT 957 EHT 22 EFT 8 EFT 26 EFT 125 Léghozam jellemzők Higroszabályozású, automatikus működésű Zárható (minimum léghozamra) Léghozam min. / max. 1 Pa-nál m 3 /h , Léghozam min. / max. Pa-nál m 3 /h ÚJDONSÁG! 14 Akusztika Hangcsillapítás max. nyílásnál, csak légbevezető Dn,e,w,(C) Hangcsillapítás max. nyílásnál, hangcsillapító betéttel Dn,e,w,(C) Rendelhető részegységek db n.a db 45(52*) 45(52*) 45(52*) n.a. 45(52*) 45(52)* Légbevezető AIRD 13-4WH - opció teleszkópcső NÁ 1 mm, L=25-5 cm AIRD 13-5WH - opció teleszkópcső NÁ 125 mm, L=25-5 cm AEA opció hangcsillapító betét NÁ 1 mm AEA opció hangcsillapító betét NÁ 125 mm AEA opció belső rovarrács AEA opció külső esővédő AEA opció szúnyoghálós külső esővédő Jellemzők - - a szett tartalmaz esővédőt Max. szabad keresztmetszet mm 2 85 Szín fehér fehér fehér fehér fehér fehér Tömeg / Anyag g /- 489 / Ps 489 / Ps 489 / Ps 489 / Ps 489 / Ps 383 / ABS Felszerelés Faláttörés mérete mm Ø11 Ø11 Ø11 Ø11 Ø11 Ø125 Nyílászáróra szerelhető Redőnytokra szerelhető Falátvezetésbe Nappaliba, hálószobába, irodába, komfortterekbe Nyílt égésterű gázkészülék légellátásához - *:A 45 db hangcsillapítás eléréséhez NA11 mm faláttörés, AIRD 13-4WH átvezetőcső és AEA 968 típusú hangcsillapító betét szükséges Az 52 db hangcsillapítás eléréséhez NA13 mm faláttörés, AIRD 13-5WH átvezetőcső és AEA 967 típusú hangcsillapító betét szükséges A pontos jelleggörbék megtekintéséhez, kérjük lapozzon a légbevezető kiválasztási részhez! (ld és oldal)! Légszállítás m 3 /h (1 Pa-nál) Relatív páratartalom % EHT 7 EHA 22 EHT 957 EFT 26 EFT EHT 7, 957, 22 és EFT 8, 26 típusok : Standard : rendelhető Jelleggörbék, méretek (mm) EFT 125 típus szett külső oldali esővédővel 46, , ,3 79

13 13 AEA külső oldali esővédők és egyéb kiegészítők fali légbevezetőkhöz Típus AEA 775 AEA 778 AEA 64 AEA 776 AEA 774 AEA 968 AEA 967 Termék információ Megnevezés Külső oldali esővédő rács Ø1 mm Külső oldali szúnyoghálós esővédő rács Ø1 mm Légmennyiség korlátozó Ø1 mm (AEA 776-ba) Fali átvezető cső Ø1 mm Kiegészítő rovarháló Hangcsillapító betét Ø1 mm Hangcsillapító betét Ø125 mm Melyik légbevezetőhöz EHT. EFT kivéve EFT125 EHT. EFT kivéve EFT125 EHT. EFT kivéve EFT125 EHT. EFT kivéve EFT125 EHT. EFT kivéve EFT125 EHT. EFT kivéve EFT125 EHT. EFT kivéve EFT125 Jellemzők Tömeg g n.a Szín fehér fehér fehér fehér fehér fehér fehér Rovarvédelem Hangcsillapítás db (A) + 9 db (A) Felszerelés Csatlakozó mérete Ø1 mm Ø1 mm Ø1 mm Ø1 mm Ø1 mm Ø1 mm Ø125 mm Falátvezetésbe Falátvezetéses légbevezető elemei: AEA 778 EHT, EFT típusú fali légbevezető AEA 778* Külső esővédő rács szúnyoghálóval (választható) AEA 775 Épületen belül Épületen kívül AEA 64 (opció) AEA 968 hangcsillapító betét (opció) AEA 776 Fali átvezető cső Ø 1 mm (l=35 mm) AEA 774 (opció) * Választható: AEA 775 típusú külső esővédő rács szúnyogháló nélküli változat. ** Ettől eltérő falvastagság esetén méretre vágott merev csővel. Falvastagság: min. 35 mm (max. 59mm**) AEA 776 Méretek (mm) AEA 776 AEA 774 AEA 64 AEA 778 AEA l= Ø92 55

14 14 LÉGBEVEZETŐK SZAKSZERŰ BEÉPÍTÉSE A nyílászáróba építhető Aereco légbevezető elemek egy, az ablak, vagy ajtó szerkezetébe mart szellőzőrésen keresztül engedik be a frisslevegőt a helyiségbe. A rés kiképzése befolyásolja a szellőző levegő mennyiségét, így a megfelelő méretű szellőzőrés elengedhetetlen feltétele a kívánt légmennyiség beáramlásának. A szakszerű beépítés lépései: 1. Alakítsa ki felső maróval a típushoz megadott méretű szellőzőrést a nyílászáró felső részén a szárnyon (fa nyílászárónál), vagy a szárnyon és a tokon (műanyag nyílászárónál). A szellőzőrés legegyszerűbben az ablak gyártása folyamán alakítható ki, de megvalósítható az utólagos marás is a beépített szerkezetekre. Amennyiben résekkel ellátott nyílászárókat építenek be, különösen figyelni kell arra, hogy a résekkel ellátott nyílászárók a tervezett helyre kerüljenek. 2. Rögzítse a talapzatot (EMM, EMF, EAR, EAF típus) vagy a légbevezetőt (EFR, EHA, EFA típus) 2 csavarral a résre a belső oldalon, 3. Pattintsa fel a légbevezetőt a talapzatra (EMM, EMF, EAR, EAF típus),megj.: EFR, EHA és EFA típusnál a légbevezető közvetlenül a nyílászáróra szerelendő, 4. Csavarozza fel az esővédőt és/vagy rovarrácsot a rés külső oldalára, fa nyílászárónál ált. a szárnyra, műanyag nyílászárónál a tokra, 5. Zárható típusnál állítsa a záróreteszt automatikus szellőzés állásba. FONTOS! A szellőzőt minden esetben vízszintesen az ablak felső részén kell elhelyezni, más beépítés csak akkor jöhet szóba, ha a felső beépítés lehetetlen (pl. íves ablak, felső kilincs, vagy esetleg a gázszolgáltató 2 db nem zárható elem alsó-felső beépítését követeli meg). A légbevezetők függőleges réssel történő beépítése a csapóeső elleni védelem elégtelensége miatt kerülendő. A marással kialakított szellőzőrést furatsor nem helyettesíti, mert nem alakul ki megfelelő nagyságú áramlási keresztmetszet! Figyelem: A gázkészülékekhez alkalmazott típusok nem lezárhatóak, a légbevezető szellőzőnyílását eltömíteni SZIGORÚAN TILOS, mert balesetveszélyes! Légbevezető A szükséges szellőzőrés (mm) A szükséges szellőzőrés leírása EMM, EMF mérete: 29 mm hosszú, 1-12 mm magas, két megmaradó (2 3 mm széles) hússal a rés szélétől 85 mm-re befelé a két oldalról EHA, EFA, EFR 355 mérete: 355 mm hosszú, 1-15 mm magas, egy megmaradó 2-3 mm-es hússal középen. EAR, EAF mérete: 354 mm hosszú, 1-12 mm magas, egy megmaradó 1 mm-es hússal a középen.

15 15 MŰANYAG ABLAK esetén: a belső oldalon: a nyílószárny legfelső részén a gumitömítés és a merevítést tartalmazó profilrész közötti sávban. A rendelkezésre álló sáv profiltól függően általában mm. a külső oldalon: a tokszerkezet felső részén, a nyíló szárnyon mart réssel azonos méretben és módon, azzal szemben. Középtömítéses rendszernél a középső tömítést a rés hosszában el kell távolítani! A rések elkészítése után a szárny belső oldalára szereljük a légbevezető elemet, a tok külső oldalára az esővédőt. (típusnak megfelelő) (típusnak megfelelelő) 8 AEA (típusnak megfelelő) AEA 851 (típusnak megfelelő) 59 (típusnak megfelelő) 8 AEA ,5 23 EMM / EMF EHA / EFA AEA 571 (típusnak megfelelő) EAR / EAF FA ABLAK esetén: a szárny felső részét az üvegszorító fölött átmarva (ha a marószár nem éri át a szárnyat, akkor az előfurat elkészítése után a marást két oldalról végezzük), a tokszerkezetet érintetlenül hagyjuk. A rések elkészítése után a szárny belső oldalára szereljük a légbevezető elemet, külső oldalára pedig az esővédő-rovarrácsot. A rések szakszerű marása esetén a szárny az esővédő elem felszerelése után is biztonsággal bezárható. (típusnak megfelelő) (típusnak megfelelő) (típusnak megfelelő) 59 AEA AEA 731 AEA EMM / EMF EHA / EFA ,5 EAR / EAF A LEÍRTAKTÓL ELTÉRŐ, SZAKSZERŰTLEN BEÉPÍTÉS KÖVETKEZMÉNYEIÉRT AZ Aereco Légtechnika Kft. SEMMINEMŰ FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL! Légbevezetők beépítése falátvezetésbe 1. Alakítsa ki a szükséges Ø1 mm-es vagy Ø125 mm-es átvezető cső elhelyezésére alkalmas faláttörést, általában a mennyezet alatt - cm-el, lehetőleg a fűtőtest közelében. Megj.: A cső külső átmérője típustó függően 11 mm, 125 mm. 2. Helyezze be és rögzítse a fali átvezető csövet (nem tartozék, de kiegészítőként rendelhető - AIRD 13-4WH vagy AIRD 13-WH) a réseket töltse ki, 3. Belső oldalon csavarozza fel a falra az EHT, EFT légbevezető elem talapzatát ill. szilikonnal tömítse, 4. Helyezze be a nyílásba a kiegészítő rovarhálót (AEA 774) amennyiben a nem szúnyoghálós külső rácsot (AEA 778) használja. 5. Pattintsa fel a légbevezető elemet a talapzatra, 6. A külső oldalon szilikonnal tömítse és rögzítse fel a falra az esővédő rács talapzatát, majd pattintsa fel az esővédőt. EFT 125 típus esetén csak szerelje helyére a külső oldali esővédő rovarrácsot.

16 az intelligens szellőzés Aereco Légtechnika Kft Budapest, Fáy u.. - tel (+36 1) , , fax (+36 1) aereco@aereco.hu

Légbevezetők. Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés

Légbevezetők. Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés Légbevezetők Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés 2/3 Légbevezetők EMM, EMF, EHA, EFA EHT, EFT falátvezetésbe Higroszabályozás: a belső relatív páratartalomtól függően nyitják zsaluikat

Részletesebben

Légbevezetők. Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához. Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés

Légbevezetők. Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához. Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés Légbevezetők Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés 2/3 Légbevezetők EMM, EMF, EFR, EHA, EFA nyílászáróba EHT, EFT falátvezetésbe

Részletesebben

Légbevezetők. Műszaki leírás és beépítési útmutató. Gázkészülékek légellátása Párásodás elkerülése

Légbevezetők. Műszaki leírás és beépítési útmutató. Gázkészülékek légellátása Párásodás elkerülése Légbevezetők Műszaki leírás és beépítési útmutató Gázkészülékek légellátása Párásodás elkerülése TERMÉK LEÍRÁS Az AERO PLUS típusú nyílászáróba építhető légbevezető termékcsalád méretezett levegőellátás

Részletesebben

Légbevezetők. Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához. Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés

Légbevezetők. Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához. Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés Légbevezetők Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés 2/3 Légbevezetők Páraszabályozott szellőzés komfort és energiamegtakarítás

Részletesebben

EMM 716 EMM 705. 12-22-35-40-45 Akusztika Hangcsillapítás max. nyílásnál, csak légbevezető 6-70 6-70 22-70

EMM 716 EMM 705. 12-22-35-40-45 Akusztika Hangcsillapítás max. nyílásnál, csak légbevezető 6-70 6-70 22-70 , Légbevezető típus Léghozam jellemzők Higroszabályozású EMM 716 EMM 75 EMM 916 EMF 963 EFR 174 Zárható (minimum hozamra) Léghozam min/max. 1 Panál m 3 /h 335 335 1135 335 612182435 Léghozam min/max. Panál

Részletesebben

Légbevezetők. Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához. Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés

Légbevezetők. Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához. Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés Légbevezetők Párásodás és penészesedés elkerüléséhez Gázkészülékek légellátásához Műszaki jellemzők Jelleggörbék Kiválasztás Beépítés 2/3 Légbevezetők Páraszabályozott szellőzés komfort és energiamegtakarítás

Részletesebben

LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK ÉS HAGYOMÁNYOS TÜZELŐBERENDEZÉSEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ

LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK ÉS HAGYOMÁNYOS TÜZELŐBERENDEZÉSEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK ÉS HAGYOMÁNYOS TÜZELŐBERENDEZÉSEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ 2 AERECO Légbevezetők kiválasztása Termékkatalógus 15 KOMFORT

Részletesebben

LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK ÉS HAGYOMÁNYOS TÜZELŐBERENDEZÉSEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ

LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK ÉS HAGYOMÁNYOS TÜZELŐBERENDEZÉSEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK ÉS HAGYOMÁNYOS TÜZELŐBERENDEZÉSEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ 2 AERECO Légbevezetők kiválasztása Termékkatalógus 14 KOMFORT

Részletesebben

ÚJDONSÁG: EMM 2 LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ

ÚJDONSÁG: EMM 2 LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ ÚJDONSÁG: EMM 2 LÉGBEVEZETŐK KIVÁLASZTÁSA PÁRÁSODÁS ÉS PENÉSZESEDÉS ELKERÜLÉSÉHEZ NYÍLT ÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKEK ÉS HAGYOMÁNYOS TÜZELŐBERENDEZÉSEK LÉGELLÁTÁSÁHOZ 2 AERECO Légbevezetők kiválasztása Termékkatalógus

Részletesebben

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12.

Szellőzés. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. Szellőzés Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 A szellőzés fontossága Az energiatudatos építkezések, beruházások

Részletesebben

Légbeeresztők BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK BEÉPÍTÉSI LEHETŐSÉGEK A LÉGBEVEZETŐK TÍPUSAI

Légbeeresztők BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK BEÉPÍTÉSI LEHETŐSÉGEK A LÉGBEVEZETŐK TÍPUSAI BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK A levegőnek keringenie kell a száraz helyiségekből a nedves helyiségekbe, ezért az ebédlőket, hálószobákat és a nappalikat el kell látni légbevezetéssel. A légbevezetőket több, mint

Részletesebben

VTZ. Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL

VTZ. Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL VTZ FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul 6 típusváltozat: max. légszállítás 5 m 3 /h-tól 7 m 3 /h-ig, nyomásérték akár

Részletesebben

Gázkészülékek levegőellátásának biztosítása a megváltozott műszaki környezetben

Gázkészülékek levegőellátásának biztosítása a megváltozott műszaki környezetben Gázkészülékek levegőellátásának biztosítása a megváltozott műszaki környezetben Dr. Barna Lajos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti Tanszék A gázkészülékek elhelyezésével kapcsolatos

Részletesebben

Dél-Klíma Kft. 6724 Szeged, Boros József u. 11.

Dél-Klíma Kft. 6724 Szeged, Boros József u. 11. Dél-Klíma Kft. 6724 Szeged, Boros József u. 11. tel/fax: (+36 62) 423-455 info@del-klima.hu www.del-klima.hu NETTÓ ÁRLISTA 2008 március 1-től visszavonásig 2 Légbevezetők EMM EMM 716 +AEA 731 EMF EFR EFR174

Részletesebben

VILPE. Referencia megoldások. ECo Ideal Wireless System

VILPE. Referencia megoldások. ECo Ideal Wireless System VILPE Referencia megoldások ECo Ideal Wireless System Szellőztetési séma VILPE tetőventilátort használva friss levegő friss levegő VILPE tetőventilátor S modell A motor nélküli páraelszívó csatlakoztatva

Részletesebben

Újdonság! Légelvezetők. Páraérzékelés Mozgásérzékelés CO 2. érzékelés VOC érzékelés

Újdonság! Légelvezetők. Páraérzékelés Mozgásérzékelés CO 2. érzékelés VOC érzékelés Újdonság! Légelvezetők Pára Mozgás VOC 2 A légelvezetők új generációja Szabályozott légcsere, jelentős fűtési energia megtakarítás Energia megtakarítása céljából az épületeinket egyre korszerűbb hőszigetelést

Részletesebben

ÚJ TERMÉKEKKEL KIBŐVÍTETT NETTÓ ÁRLISTA AUGUSZTUS 15. -TŐL VISSZAVONÁSIG

ÚJ TERMÉKEKKEL KIBŐVÍTETT NETTÓ ÁRLISTA AUGUSZTUS 15. -TŐL VISSZAVONÁSIG AERECO LÉGTECHNIKA KFT. ÚJ TERMÉKEKKEL KIBŐVÍTETT NETTÓ ÁRLISTA 2018. AUGUSZTUS 15. -TŐL VISSZAVONÁSIG PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK 2 Újdonság! EMM 2, (EHM, EFM) Új típusú légbevezetők

Részletesebben

Miért szükséges a szellőzés?

Miért szükséges a szellőzés? Miért szükséges a szellőzés? Belső levegőszennyezés forrásai Abban mindenki egyetért, hogy amikor komfortról van szó, akár otthon, akár egy irodában, a levegőminőség meghatározó tényező. Közismert az is,

Részletesebben

Családi házak és lakások energiatakarékos szellőzése. Páraszabályozott és hővisszanyerős szellőzési megoldások

Családi házak és lakások energiatakarékos szellőzése. Páraszabályozott és hővisszanyerős szellőzési megoldások Családi házak és lakások energiatakarékos szellőzése Páraszabályozott és hővisszanyerős szellőzési megoldások 2 Szabályozott szellőzés: akár 50-92 % energia Ablakon kidobott pénz helyett... Korunk energiatakarékossági

Részletesebben

AERECO LÉGTECHNIKA KFT. HIVATALOS NETTÓ ÁRLISTA ÁPRILIS 16. -TÓL VISSZAVONÁSIG PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK

AERECO LÉGTECHNIKA KFT. HIVATALOS NETTÓ ÁRLISTA ÁPRILIS 16. -TÓL VISSZAVONÁSIG PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK AERECO LÉGTECHNIKA KFT. HIVATALOS NETTÓ ÁRLISTA 2018. ÁPRILIS 16. -TÓL VISSZAVONÁSIG PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK 2 Újdonság! EMM 2, (EHM, EFM) Új típusú légbevezetők a komfortterek

Részletesebben

TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK SZELLŐZŐRENDSZEREINEK KORSZERŰSÍTÉSE EGÉSZSÉGES LEVEGŐMINŐSÉG, ENERGIA MEGTAKARÍTÁS, TŰZVÉDELMI MEGOLDÁSOK

TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK SZELLŐZŐRENDSZEREINEK KORSZERŰSÍTÉSE EGÉSZSÉGES LEVEGŐMINŐSÉG, ENERGIA MEGTAKARÍTÁS, TŰZVÉDELMI MEGOLDÁSOK TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK SZELLŐZŐRENDSZEREINEK KORSZERŰSÍTÉSE EGÉSZSÉGES LEVEGŐMINŐSÉG, ENERGIA MEGTAKARÍTÁS, TŰZVÉDELMI MEGOLDÁSOK 2 AERECO Többszintes épületek energiatakarékos szellőzése 2014 A SZELLŐZÉS

Részletesebben

Friss levegó a lakásnak

Friss levegó a lakásnak Friss levegó a lakásnak Műszaki leírás és beépítési útmutató Nyílt égésterú készülékek légellátása Lakások komfort érzetének javítása Párásodás elkerülése MAGYAR TERMÉK A Hő és Légtechnika Innovációs Kft

Részletesebben

CSALÁDI HÁZAK ÉS LAKÁSOK SZELLŐZÉSE PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS MEGOLDÁSOK

CSALÁDI HÁZAK ÉS LAKÁSOK SZELLŐZÉSE PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS MEGOLDÁSOK CSALÁDI HÁZAK ÉS LAKÁSOK SZELLŐZÉSE PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS MEGOLDÁSOK 2 Szellőzés igény szerint A SZELLŐZÉS ÚJ SZEREPE Az energiatakarékosság jegyében épületeinket egyre korszerűbb hőszigetelést

Részletesebben

A kéményáramkör működését meghatározó tényezők tüzelőberendezések esetében

A kéményáramkör működését meghatározó tényezők tüzelőberendezések esetében A kéményáramkör működését meghatározó tényezők tüzelőberendezések esetében Dr. Barna Lajos c. egyetemi tanár BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék barna@epget.bme.hu Kéményjobbítók Országos

Részletesebben

AERECO LÉGTECHNIKA KFT. HIVATALOS NETTÓ ÁRLISTA MÁJUS 2. -TŐL VISSZAVONÁSIG PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK

AERECO LÉGTECHNIKA KFT. HIVATALOS NETTÓ ÁRLISTA MÁJUS 2. -TŐL VISSZAVONÁSIG PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK AERECO LÉGTECHNIKA KFT. HIVATALOS NETTÓ ÁRLISTA 2017. MÁJUS 2. -TŐL VISSZAVONÁSIG PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK 2 Újdonság! EMM 2, Új típusú légbevezetők a komfortterek és nyílt

Részletesebben

Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan?

Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan? Előadás címe: Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan? Dr. Barna Lajos egy. docens BME Épületgépészeti é ti és Gépészeti é Eljárástechnika á Tanszék A gázkészülék légellátásának alapelvei

Részletesebben

szellőzési megoldások

szellőzési megoldások szellőzési megoldások 2/3 Jobb levegőminőséget és energiamegtakarítást célzó innováció Abban mindenki egyetért, hogy amikor komfortról van szó, akár otthon, akár egy irodában, a levegőminőség meghatározó

Részletesebben

HELYI ELSZÍVÓVENTILÁTOROK. EDM axiális fürdõszoba- és WC elszívó ventilátorok

HELYI ELSZÍVÓVENTILÁTOROK. EDM axiális fürdõszoba- és WC elszívó ventilátorok EDM axiális fürdõszoba- és WC elszívó ventilátorok EDM-8N EDM-1 EDM- Általános leírás Az EDM axiális ventilátorok elsõsorban háztartási felhasználásra - WC-k, fürdõszobák szellõztetésére - alkalmasak.

Részletesebben

VBP huzatfokozó ventilátor. Energiatakarékos szellőzés régi és új épületekben

VBP huzatfokozó ventilátor. Energiatakarékos szellőzés régi és új épületekben VBP huzatfokozó ventilátor Energiatakarékos szellőzés régi és új épületekben Energiatakarékos szellőzés egész évben Napjainkban az új építések és felújítások alkalmával a korszerű szigeteléssel és a légtömör

Részletesebben

Tisztelt Szita Gábor Úr! A gyártói nyilatkozat tartalma megfelel az előírásoknak. Üzemeltetési és technológiai szakterület vezető Gázhálózati Osztály

Tisztelt Szita Gábor Úr! A gyártói nyilatkozat tartalma megfelel az előírásoknak. Üzemeltetési és technológiai szakterület vezető Gázhálózati Osztály Tisztelt Szita Gábor Úr! A gyártói nyilatkozat tartalma megfelel az előírásoknak. Üdvözlettel Nagy József Üzemeltetési és technológiai szakterület vezető Gázhálózati Osztály Fa: +36 72-501-029 Mobil: +36

Részletesebben

A CADS-FLEXEO készülékekhez tartozékként kapható 100% kézi működtetésű vagy automata by-pass amely kialakítása

A CADS-FLEXEO készülékekhez tartozékként kapható 100% kézi működtetésű vagy automata by-pass amely kialakítása CADS-FLEXEO típusú hővisszanyerős készülék Statikus (ventilátor nélküli) magas hatásfokú hővisszanyerővel ellátott készülék (max. 94 hatásfok) alacsony profillal és kis tömeggel lehetővé téve az álmennyezetbe,

Részletesebben

ÚJDONSÁGOKKAL, FRISSÍTETT MŰSZAKI ADATOKKAL 2015. ÁPRILIS 15. AERECO LÉGTECHNIKA KFT. NETTÓ ÁRLISTA 2015. ÁPRILIS 15 -TŐL VISSZAVONÁSIG

ÚJDONSÁGOKKAL, FRISSÍTETT MŰSZAKI ADATOKKAL 2015. ÁPRILIS 15. AERECO LÉGTECHNIKA KFT. NETTÓ ÁRLISTA 2015. ÁPRILIS 15 -TŐL VISSZAVONÁSIG ÚJDONSÁGOKKAL, FRISSÍTETT MŰSZAKI ADATOKKAL 2015. ÁPRILIS 15. AERECO LÉGTECHNIKA KFT. NETTÓ ÁRLISTA 2015. ÁPRILIS 15 -TŐL VISSZAVONÁSIG PÁRASZABÁLYOZOTT ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK 2 Aereco

Részletesebben

HELYISÉGENKÉNTI LEVEGŐMINŐSÉG ÉRZÉKELÉSSEL SZABÁLYOZOTT SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK TERMÉKKATALÓGUS

HELYISÉGENKÉNTI LEVEGŐMINŐSÉG ÉRZÉKELÉSSEL SZABÁLYOZOTT SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK TERMÉKKATALÓGUS HELYISÉGENKÉNTI LEVEGŐMINŐSÉG ÉRZÉKELÉSSEL SZABÁLYOZOTT SZELLŐZÉSI MEGOLDÁSOK TERMÉKKATALÓGUS 218 2 AERECO Termékkatalógus AERECO Termékkatalógus 3 3 ÉV INNOVÁCIÓ A LEVEGŐMINŐSÉGÉRT ÉS ENERGIAMEGTAKARÍTÁSÉRT

Részletesebben

RBF RBF. Résbefúvó. Standard méretek RBF: 500, 1000, 1250, 1500, 2000 mm hosszban és soros kivitelben.

RBF RBF. Résbefúvó. Standard méretek RBF: 500, 1000, 1250, 1500, 2000 mm hosszban és soros kivitelben. Résbefúvó RBF Leírás Az RBF álmennyezetbe építhető résbefúvó elszívásra és befúvásra egyaránt alkalmazható. Használata,7-3,9 m belmagasság esetén javasolt. Az RBF résbefúvók,, 3 és 4-soros kivitelben rendelhetők.

Részletesebben

szellőzési megoldások

szellőzési megoldások szellőzési megoldások 2/3 Jobb levegőminőséget és energiamegtakarítást célzó innováció Abban mindenki egyetért, hogy amikor komfortról van szó, akár otthon, akár egy irodában, a levegőminőség meghatározó

Részletesebben

LIMODOR LF/M egycsöves elszívóventilátor

LIMODOR LF/M egycsöves elszívóventilátor LIMODOR LF/M egycsöves elszívóventilátor Általános jellemzők A Limodor LF/M helyi elszívóventilátor sokoldalú felhasználhatóságával, nagyon könnyű, időtakarékos felszerelhetőségével és különlegesen alacsony

Részletesebben

Érvényes: 2013. december 31-ig

Érvényes: 2013. december 31-ig ÁRLISTA 203 Cím: H-2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Budaörsi Technológiai és Ipari Park) Levelezési cím: 2058 Budaörs, Pf.: 3 Telefon: 0620-297-0-33, 0620-297-0-55, 06-23-886-959 Fax: 06-23-886-958 E-mail:

Részletesebben

6/7. A páratartalom: meghatározó tényező

6/7. A páratartalom: meghatározó tényező 6/7 A páratartalom: meghatározó tényező A belső légszennyezés több forrásból eredhet, például függ az életviteltől, az emberi szervezet működésétől, vagy felszabadulhat az alkalmazott építési anyagokból

Részletesebben

-rovarháló rendszerek-

-rovarháló rendszerek- -rovarháló rendszerek- ROVARHÁLÓ AJTÓ Ahol nem csak a rovarvédelem, hanem a küllem is fontos! Típusai: A rolós ajtó akkor praktikus, ha nincsen hely csapó-, vagy tolóajtó elhelyezésére. Ebben az esetben

Részletesebben

ABLAK ÉS FALI LÉGBEVEZETŐK

ABLAK ÉS FALI LÉGBEVEZETŐK ABLAK ÉS FALI LÉGBEVEZETŐK A BROOKVENT több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik a szellőzési ágazatban.a cég úttörő az ablakba építhető légbevezetők gyártásának területén Nagy-Britanniában 80-as évek

Részletesebben

LIMODOR LF/M egycsöves elszívóventilátor

LIMODOR LF/M egycsöves elszívóventilátor LIMODOR LF/M egycsöves elszívóventilátor Általános jellemzők A Limodor LF/M helyi elszívóventilátor sokoldalú felhasználhatóságával, nagyon könnyű, időtakarékos felszerelhetőségével és különlegesen alacsony

Részletesebben

TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK ENERGIATAKARÉKOS SZELLŐZÉSE HELYISÉGENKÉNTI LÉGCSERESZABÁLYOZÁS, KOMFORT ÉS FŰTÉSI ENERGIAMEGTAKARÍTÁS

TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK ENERGIATAKARÉKOS SZELLŐZÉSE HELYISÉGENKÉNTI LÉGCSERESZABÁLYOZÁS, KOMFORT ÉS FŰTÉSI ENERGIAMEGTAKARÍTÁS TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK ENERGIATAKARÉKOS SZELLŐZÉSE HELYISÉGENKÉNTI LÉGCSERESZABÁLYOZÁS, KOMFORT ÉS FŰTÉSI ENERGIAMEGTAKARÍTÁS AERECO Társasházak energiatakarékos szellőzése KOMFORT ÉS ENERGIAMEGTAKARÍTÁS

Részletesebben

A LEGMODERNEBB TECHNIKA: H 260 ÉS H 360 STYLOS ABLAKRENDSZEREK A HOCO-TÓL.

A LEGMODERNEBB TECHNIKA: H 260 ÉS H 360 STYLOS ABLAKRENDSZEREK A HOCO-TÓL. Építse be. Élvezze előnyeit. HOCOstylos H260 műanyag és H360 műanyag-alumínium ablakrendszer A LEGMODERNEBB TECHNIKA: H 260 ÉS H 360 STYLOS ABLAKRENDSZEREK A HOCO-TÓL. FUNKCIÓ. BIZTONSÁG. ÁLLANDÓSÁG. A

Részletesebben

SILENT 8W! IP45 26,5. www.airvent.hu. FÜRDŐSZOBAI ELSZÍVÓVENTILÁTOROK SILENT-100 sorozat

SILENT 8W! IP45 26,5. www.airvent.hu. FÜRDŐSZOBAI ELSZÍVÓVENTILÁTOROK SILENT-100 sorozat SILENT-100 sorozat Axiális fürdőszobai elszívóventilátorok 95 m³/h légszállítással 100 mm átmérőjű körkeresztmetszetű csővezetékhez. A motor silent-elastic-block-ra van építve, amely csillapítja a rezgéseket

Részletesebben

Felárral lehet színes pl. fahatású műanyag ablakot rendelni?

Felárral lehet színes pl. fahatású műanyag ablakot rendelni? Amennyiben nem tudom mit, és hogy kell megmérni a cserélendő ablakokkal kapcsolatban kijönnek felmérni? Igen. Veszprémen belül ingyenesen, Önre nézve mindenféle kötelezettség nélkül végezzük az ablakok,

Részletesebben

szellőzési megoldások

szellőzési megoldások szellőzési megoldások 2/3 Jobb levegőminőséget és energiamegtakarítást célzó innováció Abban mindenki egyetért, hogy amikor komfortról van szó, akár otthon, akár egy irodában, a levegőminőség meghatározó

Részletesebben

Redőnyök, reluxák, szalagfüggönyök, szúnyoghálók, ablakpárkányok REDŐNY

Redőnyök, reluxák, szalagfüggönyök, szúnyoghálók, ablakpárkányok REDŐNY Redőnyök, reluxák, szalagfüggönyök, szúnyoghálók, ablakpárkányok REDŐNY Műanyag redőny A külső tokos műanyag redőny az egyik legkeresettebb redőny, mivel ára igen kedvező. Szinte mindegyik nyílászáróra

Részletesebben

FLEXIBILIS LÉGCSATORNÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK SZELLŐZÉSI RENDSZEREKHEZ

FLEXIBILIS LÉGCSATORNÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK SZELLŐZÉSI RENDSZEREKHEZ FLEXIBILIS LÉGCSATORNÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK SZELLŐZÉSI RENDSZEREKHEZ 5 6 3 4 7 3 2 8 5 6 1 2 Flexibilis légcsatornák és kiegészítők szellőzési rendszerekhez HŐVISSZANYERŐS RENDSZEREK AZ ÚJ FLEXIBILIS LÉGCSATORNÁVAL

Részletesebben

Energiatakarékos lakásszellőztetés

Energiatakarékos lakásszellőztetés Energiatakarékos lakásszellőztetés Kollár Csaba Értékesítési vezető COMFORT Budapest Épületgépészeti Szakkiállítás,Konferencia 2007. április 18. Előadás tartalma Miért szükséges a gépi szellőztetés Szükséges

Részletesebben

A VAQ légmennyiség szabályozók 15 méretben készülnek. Igény esetén a VAQ hangcsillapított kivitelben is kapható. Lásd a következő oldalon.

A VAQ légmennyiség szabályozók 15 méretben készülnek. Igény esetén a VAQ hangcsillapított kivitelben is kapható. Lásd a következő oldalon. légmennyiség szabályozó állítómotorral Alkalmazási terület A légmennyiségszabályozókat a légcsatorna-hálózatban átáramló légmennyiség pontos beállítására és a beállított érték állandó szinten tartására

Részletesebben

szellőzési megoldások

szellőzési megoldások szellőzési megoldások 2/3 Jobb levegőminőséget és energiamegtakarítást célzó innováció Abban mindenki egyetért, hogy amikor komfortról van szó, akár otthon, akár egy irodában, a levegőminőség meghatározó

Részletesebben

REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK

REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK katalógusa 2017 REDŐNY Műanyag redőny A külső tokos műanyag redőny az egyik legkeresettebb redőny, mivel ára igen kedvező. Szinte mindegyik nyílászáróra

Részletesebben

HV-STYLVENT. AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat

HV-STYLVENT. AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat Axiális ventilátorok falba vagy ablakba szereléshez. Mindegyik ventilátor kemény ABS műanyag ráccsokkal, zsaluval és egyfázisú V-5 Hz motorral rendelkezik.

Részletesebben

A pára és a szabályozott szellőzés

A pára és a szabályozott szellőzés A pára és a szabályozott szellőzés A lakások tudatos, tervezett szellőztetésének jelentősége és igénye szorosan összefügg a nyílászáró rendszerek fejlesztési eredményeivel. Az építőipari technológiai fejlesztések,

Részletesebben

EDM. EDM axiális fürdőszoba- és WC elszívó ventilátorok. Axiális elszívóventilátorok 80 m³/h légszállítással, 100 mm átmérőjű csőcsatlakozással.

EDM. EDM axiális fürdőszoba- és WC elszívó ventilátorok. Axiális elszívóventilátorok 80 m³/h légszállítással, 100 mm átmérőjű csőcsatlakozással. EDM axiális fürdőszoba- és WC elszívó ventilátorok Axiális elszívóventilátorok 8 m³/h légszállítással, mm átmérőjű csőcsatlakozással. Mindegyik ventilátor fröccsöntött műanyagból készül, egyfázisú V-Hz

Részletesebben

HotelAir. HotelAir. Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére

HotelAir. HotelAir. Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére Leírás A csatlakozódobozban egy sorban vannak elhelyezve a frisslevegő fúvókák. A doboz függőleges oldalán található kétsoros befúvó

Részletesebben

HÍRLEVÉL. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleménye

HÍRLEVÉL. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleménye HÍRLEVÉL I. A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatósága által előírt tájékoztató a társasházi tulajdonosok részére A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési

Részletesebben

Mikor és mire elég a kéménymagasság? Dr. Barna Lajos. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti Tanszék

Mikor és mire elég a kéménymagasság? Dr. Barna Lajos. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti Tanszék Mikor és mire elég a kéménymagasság? Dr. Barna Lajos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti Tanszék IV. Országos Kéménykonferencia Kecskemét, 2006. március 23-24. ... ha két méter,

Részletesebben

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu VAV szabályozó zsalu Leírás A légmennyiség szabályozók a légcsatornában áramló levegő pontos szabályozására és állandó értéken tartására használhatók. A fő elemei a légmennyiség beállításáért felelős zsalu

Részletesebben

5 9000 AGEALAN úi rendszerplattformia. INNOVÁCiÓ RENDSZERREL. QGEAlAN

5 9000 AGEALAN úi rendszerplattformia. INNOVÁCiÓ RENDSZERREL. QGEAlAN 5 9000 AGEALAN úi rendszerplattformia INNOVÁCiÓ RENDSZERREL QGEAlAN Teljesítményerős Az S 9000 tervezve a maximálisan lehetséges hőszigetelésre. Minden bonyolult kiegészítő intézkedés nélkül - mint pl.

Részletesebben

ACO MARKANT. EnEV. ACO Therm ablakkeret műanyagból. ACO Fränkische ACO MARKANT ACO DRAIN ACO DRAIN

ACO MARKANT. EnEV. ACO Therm ablakkeret műanyagból. ACO Fränkische ACO MARKANT ACO DRAIN ACO DRAIN ACO Therm ablakkeret műanyagból Mind falazatba, mind betonfalba azonnal be lehet építeni. esztétikus és hõszigetelt ablakkeret az ablak helyének kihagyása helyett a keret egyszerûen beépíthetõ nincs szükség

Részletesebben

J A G A F R E E D O M C L I M A

J A G A F R E E D O M C L I M A J A G A F R E E D O M C L I M A Energiahatékonyság, fenntarthatóság és design! Szerény mérete ellenére a Freedom Clima egyben nagy teljesítményű fűtő- és hűtő, szabadon álló rendszer, mely csendesen és

Részletesebben

Tubpla Airtight légtechnikai elemek

Tubpla Airtight légtechnikai elemek ÚJ Tubpla Airtight légtechnikai elemek Rendkívül egyszerű és gyors összeszerelhetőség; A kis helyigényű elemek segítségével lehetővé válik a szűk helyeken történő megfelelő keresztmetszetű légtechnikai

Részletesebben

Klíma és légtechnika szakmai nap

Klíma és légtechnika szakmai nap Klíma és légtechnika szakmai nap Hővisszanyerők műszaki paraméterei és jelentésük Tóth István Zehnder Group Magyarországi Képviselet 12/8/2015 Zehnder és Paul hővisszanyerők lakásba, családi házba 2 08.12.2015

Részletesebben

BXC LÉGELVEZETŐK PÁRA-, MOZGÁS-, CO2, VOC ÉRZÉKELÉSSEL GÉPI ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI RENSZEREK SZABÁLYOZÁSÁHOZ

BXC LÉGELVEZETŐK PÁRA-, MOZGÁS-, CO2, VOC ÉRZÉKELÉSSEL GÉPI ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI RENSZEREK SZABÁLYOZÁSÁHOZ BXC LÉGELVEZETŐK PÁRA-, MOZGÁS-, CO2, VOC ÉRZÉKELÉSSEL GÉPI ÉS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI RENSZEREK SZABÁLYOZÁSÁHOZ 2 AERECO - BXC légelvezetők gépi szellőzési rendszerekhez - Termékkatalógus LÉGCSERE SZABÁLYOZÁS

Részletesebben

CDP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók

CDP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók DP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók Nyugat-Dunántúli Iroda 17:12 IRVENT 9700 Szombathely, Zanati út 4. Tel/Fax: [94] 333-483 Kelet-Magyarországi Iroda 4026 Debrecen, Irinyi u. 20. Tel/Fax: [52]

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók 17:22 IRVENT Tel/Fax: [94] -48 Tel/Fax: [52] 422-64 CDP 75 légcsatornázható légszárító CDP 75 típusú légcsatornázható légszárító nagyobb magán- és közületi uszodákban,

Részletesebben

FDBZ292 Légcsatorna érzékelő készlet FD20, kollektív/synoline600, AnalogPLUS/SynoLOOP, interaktív

FDBZ292 Légcsatorna érzékelő készlet FD20, kollektív/synoline600, AnalogPLUS/SynoLOOP, interaktív FDBZ292 Légcsatorna érzékelő készlet FD20, kollektív/synoline600, AnalogPLUS/SynoLOOP, interaktív Sinteso Synova AlgoRex Cerberus PRO Megbízhatóan füst érzékelés a légcsatornába beáramló levegőből A levegő

Részletesebben

BDLD. Négyszög könyök hangcsillapító. Méretek

BDLD. Négyszög könyök hangcsillapító. Méretek Négyszög könyök hangcsillapító Méretek Függőleges beépítés Vízszintes beépítés b a a Leírás egy hagyományos kulisszás könyök hangcsillapító, melynek külső mérete megegyezik a csatlakozó mérettel. A hangcsillapító

Részletesebben

e-gépész.hu >> Szellőztetés hatása a szén-dioxid-koncentrációra lakóépületekben Szerzo: Csáki Imre, tanársegéd, Debreceni Egyetem Műszaki Kar

e-gépész.hu >> Szellőztetés hatása a szén-dioxid-koncentrációra lakóépületekben Szerzo: Csáki Imre, tanársegéd, Debreceni Egyetem Műszaki Kar e-gépész.hu >> Szellőztetés hatása a szén-dioxid-koncentrációra lakóépületekben Szerzo: Csáki Imre, tanársegéd, Debreceni Egyetem Műszaki Kar Az ember zárt térben tölti életének 80-90%-át. Azokban a lakóépületekben,

Részletesebben

Füstgáz elvezető rendszerek

Füstgáz elvezető rendszerek Füstgáz elvezető rendszerek 6 720 606 36-00.1O ZW / ZS 23 AE gázkazánhoz JS Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági utasítások 2 A szimbólumok magyarázata 2 1Alkalmazás 3 1.1 Általánosságban 3 1.2 Összekapcsolás

Részletesebben

DXR AZ INTELLIGENS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI RENDSZER

DXR AZ INTELLIGENS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI RENDSZER DXR AZ INTELLIGENS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉSI RENDSZER 2 AERECO - DXR az intelligens hővisszanyerrős szellőztető rendszer - Termékkatalógus 201 DXR - MÉRFÖLDKŐ A HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETÉSBEN Az Aereco

Részletesebben

7F sorozat Kapcsolószekrények szellőztetése

7F sorozat Kapcsolószekrények szellőztetése Ventilátorok beépített szűrővel Alacsony zajszint Légáram (14 370) (külön rendelendő kilépő szűrővel) Légáram (24 500) (szabadbefúvásos, bemeneti szűrővel) Névleges teljesítmény: (4...70) W Névleges üzemi

Részletesebben

YE I D I KÉMÉN KÉMÉ Y

YE I D I KÉMÉN KÉMÉ Y GYŰJTŐ- ÉS EGYEDI KÉMÉNY EGYMÁSRAHATÁSÁNAK VIZSGÁLATA Dr. Szlivka Ferenc SZIE Földszint 3. lakás Konyhai egyedi kémény Hagyományos nyílászárók Junkers Euroline ZW 23 KE kombi kazán Fürdőszobai Gyűjtőkémény

Részletesebben

Teret adunk elképzeléseinek

Teret adunk elképzeléseinek Teret adunk elképzeléseinek T O K S Z E R K E Z E T E K R E J T E T T T O L Ó A J T Ó K H O Z Minõség, esztétika praktikusság Az olasz Ermetika falba futó rejtett tolóajtórendszerek segítségével megoldást

Részletesebben

Blautech Humán és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. Mérési Iroda. Vizsgálati Jelentés

Blautech Humán és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. Mérési Iroda. Vizsgálati Jelentés Blautech Humán és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. Mérési Iroda 8200 Veszprém, Hársfa u. 39. Tel: (88) 590-050 Fax: (88) 590-059 Honlap: www.blautech.hu E-mail cím: titkarsag@blautech.hu Vizsgálati Jelentés

Részletesebben

Épületgépészet bevezető előadás

Épületgépészet bevezető előadás Épületgépészet bevezető előadás Szikra Csaba tudományos munkatárs BME Építészmérnöki Kar szikra@egt.bme.hu 2013. max. 2m Kémények: Nyitott égésterű falikazánok kéményei Kéménytest min. 2m Füstcső Gázberendezés

Részletesebben

DECCO árlista 1.0. Árlista jellemzõk: Profilok: DECCO árlista 1.0. Verzió: 1.0 Pénznem: Ft Nyelv: Magyar

DECCO árlista 1.0. Árlista jellemzõk: Profilok: DECCO árlista 1.0. Verzió: 1.0 Pénznem: Ft Nyelv: Magyar DECCO árlista 1.0 Árlista jellemzõk: Profilok: Verzió: 1.0 Pénznem: Ft Nyelv: Magyar DECCO OPTIMUM 6 kamrás 70 mm ablak DECCO OPTIMUM 6 kamrás 70 mm erkélyajtó DECCO OPTIMUM 6 kamrás 70 mm balkonajtó DECCO

Részletesebben

J A G A C L I M A C A N A L

J A G A C L I M A C A N A L J A G A C L I M A C A N A L Tökéletesen kontrollált klíma: fűtés, hűtés, szellőzés. Szerény mérete ellenére a Clima Canal egyben nagy teljesítményű fűtő-, hűtő és szellőzőrendszer, mely csendesen és diszkréten

Részletesebben

DRT DRTI DRT/DRTI. Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem

DRT DRTI DRT/DRTI. Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem DRT DRTI csatlakozódoboz a DRT és DRTI befúvóelemek opciós tartozéka, külön kell megrendelni. lkalmazási terület DRT és DRTI típusú, körkeresztmetszetű csatlakozócsonkkal

Részletesebben

PASCAL Dekor fóliás beltéri ajtó műszaki tartalom

PASCAL Dekor fóliás beltéri ajtó műszaki tartalom Dekor fóliás beltéri ajtó műszaki tartalom Ajtólap felület tulajdonságai: A Dekor fóliás felületek fényálló, folttaszító és kopásálló jellemzőkkel bírnak, alkalmasak lakások és kisebb forgalmú irodákba.

Részletesebben

Lakásszellőzés szakmai nap

Lakásszellőzés szakmai nap Lakásszellőzés szakmai nap Első rész Tóth István gépészmérnök, közgazdász Zehnder Group Deutschland GmbH, Magyarországi Képviselet A Zehnder Magyarországon 2008 előtt: Nagykereskedőkön keresztül, csak

Részletesebben

PASCAL Dekor fóliás beltéri ajtó műszaki tartalom

PASCAL Dekor fóliás beltéri ajtó műszaki tartalom Dekor fóliás beltéri ajtó műszaki tartalom Ajtólap felület tulajdonságai: A Dekor fóliás felületek fényálló, folttaszító és kopásálló jellemzőkkel bírnak, alkalmasak lakások és kisebb forgalmú irodákba.

Részletesebben

DRT DRTI DRT/DRTI. Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem

DRT DRTI DRT/DRTI. Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem DRT DRTI csatlakozódoboz a DRT és DRTI befúvóelemek opciós tartozéka, külön kell megrendelni. lkalmazási terület DRT és DRTI típusú, körkeresztmetszetű csatlakozócsonkkal

Részletesebben

2013 újdonsága. Az intelligens hővisszanyerős szellőzés

2013 újdonsága. Az intelligens hővisszanyerős szellőzés 2013 újdonsága Az intelligens hővisszanyerős szellőzés 2 Mérföldkő a hővisszanyerős szellőztetésben Az Aereco új generációs DXR rendszere mind energiamegtakarítás, mind légcsere optimalizálás szempontjából

Részletesebben

Kör légcsatornára szerelhető rács

Kör légcsatornára szerelhető rács Méretek B+0 A+0 A B Leírás Az négyszögletes szellőzőrács állítható, függőleges lamellákkal, amely közvetlenül felszerelhető kör keresztmetszetű légcsatornára. A rács egyaránt használható befúvásra és elszívásra.

Részletesebben

DECEUNINCK árlista 1.0

DECEUNINCK árlista 1.0 DECEUNINCK árlista 1.0 Árlista jellemzõk: Profilok: Verzió: 1.0 Pénznem: Ft Nyelv: Magyar DECEUNINCK ARCADE 5 kamrás 71 mm ablak DECEUNINCK ARCADE 5 kamrás 71 mm erkélyajtó DECEUNINCK ARCADE 5 kamrás 71

Részletesebben

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny YAC-A fűtés nélküli légfüggöny MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2016.06.22. - 2 - Az ennek a gépkönyvnek a tárgyát képező termékcsoport YAC-A típusú, fűtés nélküli kapulégfüggöny termékcsalád

Részletesebben

Termékpaletta. Családi ház szellőzés és Temperation. Társasház szellőzés és Temperation. Egyéb épületek szellőzése. Légrácsok és anemosztátok

Termékpaletta. Családi ház szellőzés és Temperation. Társasház szellőzés és Temperation. Egyéb épületek szellőzése. Légrácsok és anemosztátok 2008 Termékpaletta Rendszerek Családi ház szellőzés és Temperation Helyi elszívás Önszabályozó központi elszívó rendszer Hővisszanyerős szellőzés Társasház szellőzés és Temperation Önszabályozó légszelep

Részletesebben

á r l i s t a Szúnyoghálók - árlista

á r l i s t a Szúnyoghálók - árlista árlista Szúnyoghálók - R E D Ő N Y Ö K K A P U K Z S A L U Z I Á K S Z Ú N Y O G H Á L Ó K T E X T I L Á R N Y É K O L Ó K INSEKTO-F SOROZAT FIX KERETES SZÚNYOGHÁLÓ cm 40 50 60 70 90 100 110 130 140 160

Részletesebben

Gravi-szell huzatfokozó jelleggörbe mérése

Gravi-szell huzatfokozó jelleggörbe mérése Gravi-szell huzatfokozó jelleggörbe mérése Jelen dokumentáció a CS&K Duna Kft. kizárólagos tulajdonát képezi, részben vagy egészben történő engedély nélküli másolása, felhasználása TILOS! 1. A huzatfokozó

Részletesebben

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez.

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez. Ablak- és ajtótechnológia Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez Prospektus Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan

Részletesebben

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez.

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez. Ablak- és ajtótechnológia Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez Prospektus Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS. Miért válasszon minket?

BEMUTATKOZÁS. Miért válasszon minket? BEMUTATKOZÁS Cégünk főprofilja a minőségi műanyag nyílászárók - ablakok, erkélyajtók, bejárati ajtók, beltéri ajtók - értékesítése és igényes, gyors beépítése, de kínálatunkban árnyékolástechnikai rendszerek

Részletesebben

ALNX ALNX. Négyszögletes mennyezeti befúvóelem

ALNX ALNX. Négyszögletes mennyezeti befúvóelem Négyszögletes mennyezeti befúvóelem LNX LNX befúvóelem TLS csatlakozódobozzal. TLS opciós tartozék, melyet külön kell megrendelni. Leírás z LNX egy négyszögletes kialakítású mennyezeti befúvóelem. elem

Részletesebben

MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL

MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL A használatbavételi eljárást megelőző kéményvizsgálatkor jelen egyeztetett műszaki leírás szerinti kivitelezést vizsgáljuk, ezért

Részletesebben

PRC PRCI PRC/PRCI. Perdületes mennyezeti befúvóelem

PRC PRCI PRC/PRCI. Perdületes mennyezeti befúvóelem Perdületes mennyezeti befúvóelem PRC PRCI PRC és PRCI befu vo elem opcio s eleme a TR csatlakozo doboz, igény esetén ku lo n kell megrendelni lkalmazási terület PRC/PRCI mennyezeti befúvóelemek komfort

Részletesebben

Az ablak felszerelése során keletkezett keretszennyeződéseket haladéktalanul el kell távolítani. - purhab, szilikon.

Az ablak felszerelése során keletkezett keretszennyeződéseket haladéktalanul el kell távolítani. - purhab, szilikon. 1. Keret látható felületeinek védelme A keret felületének szennyeződés, szállítási és szerelési hibák, purhabok, stb. elleni védelem érdekében javasolt a látható felületeket védőfóliával letakarni, amennyiben

Részletesebben