Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (I. 30.) rendelete. Az Önkormányzat évi költségvetéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (I. 30.) rendelete. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről"

Átírás

1 Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (I. 30.) rendelete Az Önkormányzat évi költségvetéséről Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény (továbbiakban: Áht.) 65. -ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja: 1. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak szerveire (polgármester, bizottságok, képviselő-testület hivatala) és az Önkormányzat intézményeire terjed ki. 2. (1) Az Áht (3) bekezdése alapján a Képviselő-testület a címrendet a (2)-(3) bekezdés szerint állapítja meg. (2) Az önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervként működő intézmények külön-külön alkotnak egy-egy címet. Ennek felsorolását e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (3) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő- nem intézményi kiadások e rendelet 4.; 5. számú melléklete szerinti felsorolásban külön-külön címet alkotnak. I. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány mértéke 3. A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szervei együttes évi költségvetését ezer Ft bevétellel ezer Ft hiánnyal, amelynek fedezete forráskiegészítő hitel ezer Ft kiadással állapítja meg. Ezen belül: a működési célú bevételt e Ft-ban a működési célú kiadásokat e Ft-ban ebből: - a személyi juttatások kiadásait e Ft-ban - a munkaadókat terhelő járulékokat e Ft-ban - a dologi kiadásokat e Ft-ban - az ellátottak pénzbeli juttatásait e Ft-ban - a speciális célú támogatásokat e Ft-ban - az általános tartalékot e Ft-ban

2 állapítja meg. - a hitel törlesztést e Ft-ban - a támogatásértékű működési kiadást e Ft-ban a felhalmozási célú bevételt e Ft-ban a felhalmozási célú kiadást e Ft-ban ebből: - a beruházások összegét e Ft-ban - a felújítások összegét e Ft-ban - egyéb felhalmozási célú pénzeszköz átadást e Ft-ban - hiteltörlesztést e Ft-ban - céltartalékot e Ft-ban - Európai Uniós támogatással megvalósuló fejlesztést e Ft-ban - tőkeemelést e Ft-ban Az önkormányzat bevételei és kiadásai 4. (1) A 3. -ban megállapított bevételi főösszeg forrásonkénti megbontását e rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. (2) A 3. -ban megállapított bevételek közül az intézményi tevékenységi és az egyéb bevételeket, valamint az intézményi támogatásokat intézményenként e rendelet 3. számú melléklete tartalmazza. (3) A Képviselő-testület a évi költségvetés önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervenkénti kiadási előirányzatait e rendelet 3/a. számú melléklete szerint hagyja jóvá. (4) A Képviselő-testület az Önkormányzat költségvetésében szereplő működési jellegű feladatok kiadásait a rendelet 4. számú melléklete szerint állapítja meg. (5) A Képviselő-testület a pénzeszköz átadások, támogatások előirányzatait e rendelet 5. számú melléklete szerint állapítja meg. (6) A Képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat e rendelet 6. számú melléklete szerint állapítja meg. (7) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként e rendelet 7. számú melléklete szerint hagyja jóvá. A jóváhagyott új induló célok a keretösszegen belül az elfogadott rangsornak megfelelően valósíthatók meg. (8) A Képviselő-testület az önkormányzat éves létszámkeretét összesen, valamint önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervenként e rendelet 8. számú melléklete szerint állapítja meg. (9) Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait a 15. számú melléklet tartalmazza.

3 Gördülő tervezés 5. A Képviselő-testület a tárgyévet követő három évben várható bevételeket és kiadásokat a 9. számú melléklet szerint hagyja jóvá. Előirányzat-felhasználási ütemterv 6. A évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 10. számú melléklet tartalmazza. Általános és céltartalék A évi költségvetés általános és céltartalékát a 14. számú melléklet tartalmazza. 7. Több éves kihatással járó feladatok 8. (1) A Képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 11. számú melléklete szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg. (2) Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulását, lejárat és eszközök szerinti bontásban a 12. számú melléklet tartalmazza. Közvetett támogatások 9. A Képviselő-testület a közvetett támogatásokat, azok jellege, mértéke, összege, illetőleg kedvezményezettje szerinti részletezettséggel a 13. számú melléklet szerint hagyja jóvá. A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök 10.. (1) A Képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében e Ft forráskiegészítő hitel felvételét hagyja jóvá. A legfeljebb 1 éves időtartamra felvehető folyószámlahitel összege 180 millió Ft. (2) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített évi kondíciókkal történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól ezer Ft összeghatárig munkabér hitel felvételére.

4 A bevételi többlet kezelése 11. (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a Képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja. (2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 5 millió Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselőtestületi ülésen tájékoztatást ad. (3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a Képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt. (4) A költségvetési szerv jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételének felhasználásáról a felügyeletét ellátó szerv dönt. II. A évi költségvetés végrehajtásának szabályai 12. A jóváhagyott költségvetésen, Képviselő-testületi, bizottsági vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról az intézmények intézményi kiadási és bevételei főcsoportokra szóló kiértesítését a Polgármesteri Hivatal végzi. 13. (1) Az önállóan és részben önállóan gazdálkodó intézmények éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül az intézmény vezetője a felelős. (2) Az önállóan és részben önállóan gazdálkodó intézmény éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja. (3) Az intézményeknél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be nem teljesíthetők. (4) Az intézmények számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan. (5) Az intézmények kizárólag a Képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

5 14.. (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a Képviselő-testület dönt a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával. (2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról és az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő testület dönt A jóváhagyott felhalmozási jogcímek között előirányzat átcsoportosítást a. 5 millió forint értékhatárig a polgármester, b. 5 millió forint értékhatár felett a Képviselő-testület engedélyezhet. Az intézményi előirányzat módosítás szabályai 16. (1) Az intézmény saját hatáskörében eljárva tartós, a költségvetési évet meghaladó időtartamú kötelezettséget nem vállalhat. (2) Az intézmény saját hatáskörében eljárva, az intézményi költségvetést az alábbiak szerint módosíthatja: a) Működési költségvetés és felhalmozási jellegű kiadások közötti előirányzat módosítás, illetve a működési és felhalmozási célú támogatások megváltoztatása felügyeleti engedéllyel, a Képviselő-testületi rendelet jóváhagyása után hajtható végre. Ezen átcsoportosítás a működési hiányt hátrányosan nem befolyásolhatja, ebből eredően a gazdálkodásban zavart nem okozhat. b) Kiemelt kiadási előirányzatain belül az egyes részelőirányzatok között az előirányzatokat megváltoztathatja. c) Bevételi előirányzatán belül az egyes részelőirányzatait (az önkormányzati támogatás és ezen belül a működési és felhalmozási célú támogatás, továbbá az élelmezéssel összefüggő bevételek kivételével) megváltoztathatja. d) Az intézmény személyi juttatás és járulékai előirányzata intézményi hatáskörben csak a fenntartó engedélyével a jogszabályi előírások figyelembevételével módosítható. (3) A évi pénzmaradvány jóváhagyását követően pénzmaradványból intézményi hatáskörben, személyi juttatásra a feladatelmaradás és a céltartalék tételeivel korrigált maradvány használható fel. (4) Az intézmény a saját hatáskörű előirányzat módosításokról a felügyeleti szervét negyedévenként tájékoztatja.

6 Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások 17. (1) Az intézmény vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az intézmény részére engedélyezett létszám keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani. (2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl. (3) Az intézmény csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését. (4) Az intézménynél keletkezett bérmaradványból jutalom kifizetésére kivéve a többletbevételből történő kifizetést csak abban az esetben kerülhet sor, ha valamennyi jogszabály szerinti fizetési kötelezettségét teljesíti A Képviselő-testület hozzájárul, hogy az intézmények saját költségvetésük terhére az e rendeletben szereplő beruházási és felújítási feladataikat elvégezhessék. A 2,5 millió Ft értékhatárt meghaladó feladatokat az intézmény vezetője 30 nappal a munkálatok megkezdése előtt köteles a jegyzőnek bejelenteni. Ezen feladatok megvalósítása azonban sem a tárgyévben, sem a későbbi években sem fejlesztési, felújítási, sem működési többlettámogatási igénnyel nem járhat Az önkormányzat intézményei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a Képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak (1) Az egyéb szervezetek, egyesületek, társadalmi szervezetek, stb.. részére nyújtott támogatásokat szerződésbe kell foglalni. A támogatási szerződésnek megfelelően, illetve félévente egyenlő részletekben kerül a támogatási összeg kiutalásra. A pénzügyi támogatásban részesülő szervezetek, magánszemélyek kötelesek a részükre céljelleggel nem szociális ellátásként juttatott összegek rendeltetésszerű felhasználásáról a felhasználástól számított 30 napon belül, de legkésőbb a tárgyév december 15.-éig a Polgármesteri Hivatalhoz a támogatási szerződés szerinti számadást benyújtani, csatolva ehhez a kifizetési bizonylatok másolatát. (2) Az évi kettőszázezer forintot meghaladó összegű támogatásban részesülő szervezetek, magánszemélyek nevét, a támogatás célját és összegét a Fonyódi Közlönyben és Fonyód Város Önkormányzat honlapján közzé kell tenni legkésőbb a támogatás odaítélésétől számított hatvanadik napig. A közzétételre nem kerül sor, ha az (1) bekezdésben meghatározott határidő előtt a támogatást visszavonják, vagy arról a kedvezményezett lemond.

7 21.. A Képviselő-testület a közalkalmazotti illetmények megállapításánál csak a törvény által kötelezően előírt, illetve a Képviselő-testület által engedélyezett többletköltségekre biztosít önkormányzati támogatást. Záró és egyéb rendelkezések 22.. (1) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek. (2) Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1-től kell alkalmazni. Fonyód, január 29. Hidvégi József s.k. polgármester Gazdóf Angéla dr. s.k címzetes főjegyző Záradék: A rendelet kihirdetve: január 30. Gazdóf Angéla dr. s.k. címzetes főjegyző

8 1.számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT CÍMRENDJE Cím száma Cím neve Fonyód Város Önkormányzat költségvetési szervei Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szervei: 1 Polgármesteri Hivatal Az önkormányzat részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervei: 1/a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde 1/a/a - Általános Iskola 1/a/b - Óvoda 1/a/c - Bölcsőde 1/b Alapfokú Művészeti Iskola 1/c Fonyód-Balatonfenyves Alapszolgáltatási Központ 1/d Városüzemeltetési Szervezet 1/e Fonyódi Kulturális Intézmények

9 2. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez Sorszám FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BEVÉTELEINEK MÉRLEGSZERŰ BEMUTATÁSA Megnevezés évi módosított évi terv évi számítás ezer Ft-ban évi számítás I. Működési bevételek / Intézmények működési bevételei / Önkormányzat működési bevételei Igazgatási szolgáltatási díj / Önkormányzat sajátos működési bevételei Helyi adók Építményadó Telekadó Iparűzési adó Idegenforgalmi adó Pótlék, bírság Bírságok, pótlékok és egyéb sajátos bevételek Egyéb bírságok, pótlékok Talajterhelési díj Egyéb sajátos bevétel Bérleti, lízingdíj, piac Lakás, területbérlet, bérlemények, kabin Átengedett központi adók Szja helyben maradó része Települési önkorm. jövedelemdifferenciálódásának mérséklése Gépjárműadó II. Támogatások / Önkormányzat költségvetési támogatása Normatív hozzájárulás Központosított előirányzatok Normatív, kötött felhasználású támogatások Egyéb támogatás III. Felhalmozási és tőke jellegű bevételek / Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése Ingatlan értékesítés Lakásértékesítés Építési telek és ingatlaneladás / Lakossági visszafizetés / Osztalék, hozam / BAHA részvény értékesítés

10 Sorszám Megnevezés évi módosított évi terv évi számítás évi számítás IV. Támogatás értékű bevétel / Támogatásértékű működési bevétel Többcélú kistérségi társulástól Egyéb önkormányzattól Létszám leépítéshez Egyéb bevétel V. Véglegesen átvett pénzeszközök / Működési célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről / - Továbbszámlázott szolgáltatás Pályázati összeg Nyári Fesztivál Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről Víznyelő rácsok felújítása TEUT támogatás József utca burkolat felújítás Strandsportágak infrastrukturális fejlesztése Peugeot személygépkocsi értékesítés Elöző éviek Európai Uniós támogatások: - DDOP 2.1.1/D Fonyódi Várhegy kilátó és a hozzátartozó tanösvény építése ÁROP - Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése VII. Hitelek / Folyószámla hitel felvétel / Hitel felvétel (fejlesztési célú) / Hitel felvétel (új gépkocsi vásárlásához) / Működési célú hitel felvétele Működési és felhalmozási célú bevétel összesen:

11 FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KIADÁSAINAK MÉRLEGSZERŰ BEMUTATÁSA Sorszám Megnevezés évi módosított évi terv évi számítás évi számítás I. Működési kiadások Részben önállóan gazdálkodó intézmények kiadásai összesen: / Felügyelet alá tartozó intézmények működési kiadásai Személyi juttatás Munkaadót terhelő járulékok Dologi jellegű kiadás Ellátottak pénzbeni juttatása Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Támogatásértékű működési kiadás / Helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveinek Többcélú kistérségi társulásnak D-Balatoni Szennyvízelvez. és tisztítás megv. célzó társulásnak Önkormányzati működési kiadások / Személyi juttatás / Munkaadót terhelő járulékok / Dologi jellegű kiadás / Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre / Folyószámla hitel, munkabér hitel kamata / Kötvény kamata / Folyószámla hitel törlesztés / Részvény vásárlás II. Felhalmozási kiadások Önkormányzati felhalmozási kiadások ebből: intézményi felhalmozási kiadás Önkormányzati felújítási kiadások ebből: intézményi felújítás Európai Uniós támogatással megvalósuló fejlesztés Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Hitel törlesztés gépkocsi hitel törlesztés fejlesztési célú hitel törlesztés Általános tartalék Céltartalék BAHA részvény tőkeemelés összege Működési és felhalmozási kiadások összesen:

12

13 3. sz. melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez Sorszám FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYEINEK ÉVI BEVÉTELEI Megnevezés Saját bevétel Támogatás Támogatás értékű bevétel Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről 1/ 2/ 3/ 4/ 5/ 6/ 7/ Polgármesteri Hivatal és a hozzá tartozó részben önállóan gazdálkodó intézmények ezer Ft-ban Bevétel összesen 1 Polgármesteri Hivatal évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, Óvoda és 1/a Bölcsőde évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Iskola évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Óvoda évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Bölcsőde évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat /b Alapfokú Művészeti Iskola évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat /c Fonyód-Balatonfenyves Alapszolgáltatási Központ évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Fonyód évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Balatonfenyves évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat

14 Sorszám Megnevezés Saját bevétel Támogatás Támogatás értékű bevétel Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről Bevétel összesen 1/ 2/ 3/ 4/ 5/ 6/ 7/ 1/d Városüzemeltetési Szervezet évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat /e Fonyódi Kulturális Intézmények évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Könyvtár évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Művelődési Ház évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat Önkormányzati intézmények bevételei mindösszesen: évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat

15 Megnevezés 3/a. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYEINEK ÉVI KIADÁSAI ezer Ft-ban Személyi jellegű kiadások Sorszám Munkaadókat terhelő járulékok Dologi kiadás Általános tartalék Ellátottak pénzbeni juttatásai Működési és felhalmozási célú pénzeszköz átadás Felújítás Felhalmozás 1/ 2/ 3/ 4/ 5/ 6/ 7/ 8/ 9/ 10/ 11/ Polgármesteri Hivatal és a hozzátartozó részben önállóan gazdálkodó intézmények összesen: 1 Polgármesteri Hivatal évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, Óvoda és 1/a Bölcsőde évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Iskola évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Óvoda évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Bölcsőde évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat /b Alapfokú Művészeti Iskola évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat /c Fonyód-Balatonfenyves Alapszolgáltatási Központ évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Fonyód évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Balatonfenyves évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat Kiadás összesen

16 Megnevezés Személyi jellegű kiadások Sorszám Munkaadókat terhelő járulékok Dologi kiadás Általános tartalék Ellátottak pénzbeni juttatásai Működési és felhalmozási célú pénzeszköz átadás Felújítás Felhalmozás Kiadás összesen 1/ 2/ 3/ 4/ 5/ 6/ 7/ 8/ 9/ 10/ 11/ 1/d Városüzemeltetési Szervezet évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat /e Fonyódi Kulturális Intézmények évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Könyvtár évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat ebből: Művelődési Ház évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat Önkormányzati intézmények kiadási mindösszesen: évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat

17 4. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÉVI MŰKÖDÉSI KIADÁSAI (SZAKFELADATONKÉNT) Megnevezés Személyi jellegű kiadás Sorszám K i a d á s b ó l Munkaadókat terhelő Dologi kiadás járulékok ezer Ft-ban Kiadás összesen 1/ Önkormányzati igazgatási tevékenység évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Gyámügy évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Építésügyi igazgatás évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Hatósági Osztály - Okmányiroda évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Családi rendezvények évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat Polgármesteri Hivatal kiadásai összesen:(1-5) évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Egyéb város- és községgazdálkodási szolgáltatás évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Önkormányzati testülettel kapcsolatos feladatok évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Üdültetés évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Közvilágítás évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Köztisztaság évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Tourinform Iroda évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Polgári Védelem évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat / Népszavazás évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat Működési kiadások összesen: (1-13) évi módosított előirányzat évi eredeti előirányzat

18 5. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez Sorszám Megnevezés ÉVI PÉNZESZKÖZ ÁTADÁSOK, TÁMOGATÁSOK évi módosított ezer Ft-ban évi előirányzat Támogatásértékű működési kiadás (1-2) / Többcélú kistérségi társulásnak / Dél-Balatoni Szennyvízelvezető és tisztító megvalósítását célzó Társulásnak (3 évi) Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre (3-17) / Civil szervezetek támogatása / Bursa ösztöndíj / Városi Egészségügyi Kht-nak ügyeleti ellátás támogatása / Petőfi SE támogatás / Triatlon / Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek / Kapos Volán Rt-nek / Helytörténeti Egyesületnek / Helyi televízió / Marcali Tűzoltóparancsnokság / Média Kft. támogatása / Turisztikai Egyesület tagdíj / Turisztikai Egyesület működési támogatás / Turisztikai Egyesület támogatás / Egyéb évi támogatás Támogatásértékű működési kiadás és működési célú pénzeszköz átadás összesen: (1-17) Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre (18-22) / Hulladékgazdálkodási konzorcium / Közmű támogatás / Közvilágítás korszerűsítés ( évi részvényvásárlás) / Fonyód-Balatonfenyves Víziközmű Társulat érdekeltségi hozzájárulás / Egyéb évi támogatás Működési és felhalmozási célú pénzeszköz átadás, támogatás összesen: (1-22) / Önkormányzat által folyósított ellátások Mindösszesen: (1-23)

19 6. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEI ÉVI FEJLESZTÉSI ELŐIRÁNYZATAI CÉLONKÉNT Sorszám Megnevezés ezer Ft-ban évi előirányzat Polgármesteri Hivatal 1/ 2 db lakás vásárlása / Térfigyelő kamerák / Mederkotrás / Strandsportágak infrastrukturális fejlesztése / Hivatali gépkocsi vásárlás / II. Balatoni Komp tervezési költsége / Fonyód városközpont funkcióbővítő beruházásai - Pályázat előkészítési költsége Polgármesteri Hivatal fejlesztési kiadásai összesen: (1-7) Intézmények 1/ Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde számítógép, mosógép (Bölcsőde) Intézményi fejlesztési kiadások összesen: 200 Fejlesztési kiadások összesen:

20 7. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉS KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEI ÉVI FELÚJÍTÁSI ELŐIRÁNYZATAI CÉLONKÉNT Sorszám Megnevezés ezer Ft-ban évi előirányzat Polgármesteri Hivatal 1/ Víznyelőrácsok felújítása / Sándor utca burkolat felújítása Rózsadomb utcáig / József utca burkolat felújítása I. ütem II. ütem / Partvédőmű felújítás / Piac felújítása Polgármesteri Hivatal felújítási kiadásai összesen: (1-5) Intézmények 1/ Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Általános Iskola Intézményi felújítási kiadások összesen: Felújítási kiadások összesen:

21 8. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYEINEK ÉVI LÉTSZÁM ADATAI Sorszám Megnevezés Létszám (fő) Szakmai Technikai Összesen 1 Polgármesteri Hivatal ebből: idegenforgalmi adó ellenőrök /a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde /a/a - ebből: Általános Iskola /a/b - ebből: Óvoda /a/c - ebből: Bölcsőde /b Alapfokú Művészeti Iskola /c Fonyód-Balatonfenyves Alapszolgáltatási Központ /d Városüzemeltetési Szervezet ebből: közhasznú létszám közcélú létszám /e Fonyódi Kulturális Intézmények Összesen:

22 9. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI ÉVRE Sorszám ezer Ft-ban Megnevezés év év év Működési bevételek 1/ Önkormányzat és intézmények működési bevételei / Támogatás / Támogatás értékű bevétel / Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről / Működési célú hitel Működési célú bevétel összesen: (1-5) Működési kiadások 6/ Intézmények működési kiadásai / Támogatásértékű működési kiadás / Önkormányzati működési kiadás / Általános tartalék / Működési célú pénzeszköz átadás / Folyószámla hitel törlesztés Működési kiadás összesen: (6-11) Felhalmozási célú bevételek 12/ Felhalmozási és tőke jellegű bevételek / Felhalmozási célú átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről / Európai Uniós támogatás / Fejlesztési célú hitel Felhalmozási célú bevételek összesen: (12-15) Felhalmozási célú kiadások 16/ Felhalmozási kiadások / Felújítási kiadások / Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre / Hiteltörlesztés / Fejlesztési célú hitel törlesztés / Céltartalék / Európai Uniós támogatással megvalósuló fejlesztés / Tőkeemelés Felhalmozási kiadások összesen: (16-23)

23 10. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI ELŐIRÁNYZAT-FELHASZNÁLÁSI ÜTEMTERVE ezer Ft-ban Megnevezés Január Február Március Április Május Június Július Október Augusztus Szeptember November December Össze-sen Bevételek 1. Működési bevételek Támogatások Felhalmozási és tőke jellegű bevételek Támogatás értékű bevétel Véglegesen átvett pénzeszközök Hitel Bevételek összesen: (1-6) Kiadások 8. Működési kiadások Támogatásértékű működési kiadás Pénzeszköz átadások Felhalmozási kiadások Hitel törlesztés Tartalék felhasználás Kiadások összesen: (8-12) Egyenleg (havi záró pénzállomány 7 és 14 különbsége)

24 11. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TÖBB ÉVES KIHATÁSSAL JÁRÓ FELADATAINAK ELŐIRÁNYZATAI ÉVES BONTÁSBAN ezer Ft-ban E b b ő l Sorszám Feladat megnevezése Ösz-szes kia-dás Előző év végéig Bázis évi tény Terv évi előirányzat Felújítási feladatok 1/ Víznyelő rácsok felújítása / Polgármesteri Hivatal szervezet fejlesztése / Fonyódi Várhegy kilátó és a hozzátartozó tanösvény építése Fejlesztési hitel 4/ Kötvény kibocsátás / Fejlesztési célú hitel Egyéb hosszú lejáratú kötelezettség 5/ Gépkocsi lízing Suzuki Swift (PV) / Gépkocsi lízing Ford (VÜSZ) / Gépkocsi hitel (Skoda) / Közvilágítás korszerűsítés (ELMIB részvény) Összesen: (1-8) ##### Kezességvállalás

25 12. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL FELVETT HITELÁLLOMÁNY ALAKULÁSA LEJÁRAT ÉS ESZKÖZÖK SZERINTI BONTÁSBAN ezer Ft-ban Megnevezés Felvét éve Öszszege dec dec dec dec dec dec dec dec dec dec dec dec dec dec dec.31. Felhalmozási célú hitel Gépkocsi lízing Suzuki Swift (PV) Hitelező: Merkantil Bank Rt. Gépkocsi lízing Ford (VÜSZ) Hitelező: Autófinanszírozási Rt. Gépkocsi hitel Skoda Hitelező: Budapest Bank Kötvény kibocsátás Fejlesztési célú hitel Működési célú hitel Folyószámla hitelkeret Hitelező: OTP Bank Nyrt. Munkabér hitel Hitelező: OTP Bank Nyrt Összesen:

26 Sorszám Önkormányzat által nyújtott hitelek állománya Megnevezés Fennálló hitel dec. 31. ezer Ft-ban 1/ Önkormányzati lakásépítési hitel 171 2/ Munkáltatói hitel 40 Összes hitelállomány: (1-2) 211

27 13. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖZVETETT TÁMOGATÁSAI ezer Ft-ban Sorszám A támogatás kedvezményezettje (csoportonként) Jogcíme (jellege) Adóelengedés Adókedvezmény Egyéb Mértéke Összege Jogcíme Mértéke Összege Jogcíme Mértéke % eft (jellege) % eft (jellege) % Összege eft Összesen eft 1/ Építményadó Méltány. 40 db / Gépjárműadó Méltány. 4 db / Lakbér Összesen: 44 db

28 14. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI TARTALÉKAI ezer Ft-ban Sorszám Feladat évi előirányzat Az átcsoportosítás jogát gyakorolja 1/ Általános tartalék Képviselő-testület Általános tartalék összesen: Céltartalék 2/ DDOP Fonyód Városközpont funkcióbővítő beruházásai pályázati önerő Képviselő-testület 3/ Fejlesztési tartalék Képviselő-testület Céltartalék összesen: (2-3) Tartalékok összesen: (1-3)

29 15. számú melléklet az 1/2009. (I. 30.) rendelethez FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULÓ FEJLESZTÉSEI ezer Ft-ban Sorszám Megnevezés Támogatás összesen Bevétel Előbbiből terv évi támogatás További években Tervévet megelőző kiadás Kiadás Tervévben További években 1/ ÁROP-1.A.2/A. A Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése / DDOP 2.1.1/D Fonyódi Várhegy kilátó és a hozzátartozó tanösvény építése Összesen:

30 KIMUTATÁS Az Önkormányzatot megillető normatív állami hozzájárulásról Sorszám Önkormányzatot megillető normatív állami hozzájárulás jogcímei évi jóváhagyott hozzájárulás mutató Ft/mutató Összege Ft Normatív állami hozzájárulások 1/ Település-üzemeltetési igazgatási feladatok / Települési sportfeladatok / Közösségi közlekedési feladatok / Körzeti igazgatási feladatok okmányirodák működése és gyámügyi igazgatási feladatok alaphozzájárulás Alaphozzájárulás Okmányiroda működési kiadásai ügyiratszám alapján Gyámügyi igazgatási feladatok / Építésügyi igazgatási feladatok Alaphozzájárulás Kiegészítő hozzájárulás építésügyi igazgatási feladatokhoz / Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok / Üdülőhelyi feladatok / Pénzbeli szociális juttatások / Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatás feladatai Családsegítés Gyermekjóléti szolgálat / Szociális étkeztetés Nyugdíjminimum 150 %-át el nem érő jövedelem esetén Nyugdíjminimum 150 %-át elérő, de annak 300 %-át meg nem haladó jövedelem esetén Nyugdíjminimum 300 %-át meghaladó jövedelem esetén / Házi segítségnyújtás Nyugdíjminimum 150 %-át meg nem haladó jövedelem esetén Nyugdíjminimum 150 %-át meghaladó jövedelem esetén / Időskorúak nappali intézményi ellátása / Gyermekek napközbeni ellátása Bölcsődei ellátás Ingyenes intézményi étkeztetés / Közoktatási alaphozzájárulás Óvodai nevelés évi költségvetési törvény alapján 1-2. nevelési év nevelési év évi költségvetési törvény alapján 1-3. nevelési év Általános Iskola évi költségvetési törvény alapján 1-2. évfolyam évfolyam évfolyam évfolyam évfolyam

31 Sorszám Önkormányzatot megillető normatív állami hozzájárulás jogcímei évi jóváhagyott hozzájárulás mutató Ft/mutató Összege Ft évi költségvetési törvény alapján 1-2. évfolyam évfolyam évfolyam évfolyam évfolyam évfolyam / Alapfokú művészetoktatás évi költségvetési törvény alapján zeneművészeti ágon táncművészeti ágon évi költségvetési törvény alapján zeneművészeti ágon táncművészeti ágon / Napközi- tanulószobai iskolaotthonos foglalkoztatás évi költségvetési törvény alapján 1-4. évfolyam napközis foglalkozás évfolyam napközis foglalkozás évfolyam iskolaotthonos oktatás évfolyam iskolaotthonos oktatás évfolyam iskolaotthonos oktatás évi költségvetési törvény alapján 1-4. évfolyam napközis foglalkozás évfolyam napközis foglalkozás évfolyam iskolaotthonos foglalkozás évfolyam iskolaotthonos foglalkozás / Sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók nevelése, oktatása Organikus okokra visszavezethető tartós és súlyos rendellenessége miatt évi költségvetési törvény alapján évi költségvetési törvény alapján Organikus okokra visszavezethető tartós és súlyos rendellenessége miatt évi költségvetési törvény alapján / Pedagógiai módszerek támogatása évi költségvetési törvény alapján zeneművészeti ágon táncművészeti ágon évi költségvetési törvény alapján zeneművészeti ágon táncművészeti ágon Szociális juttatások, egyéb szolgáltatások Kedvezményes étkeztetés Óvoda Általános Iskola Kiegészítő hozzájárulás a rendszeres gyermekvédelmi kedv. rész / Nappali tanulók tankkönyvellátásának támogatása Tanulók ingyenes tankönyvellátása Általános hozzájárulás a tanulók tankönyvellátásához / Helyi közművelődési és közgyűjteményi feladatok Normatív állami hozzájárulások összesen: (1-21)

32 Sorszám Önkormányzatot megillető normatív állami hozzájárulás jogcímei évi jóváhagyott hozzájárulás mutató Ft/mutató Összege Ft Normatív módon elosztott, kötött felhasználású támogatások 22/ Kiegészítő támogatás egyes közoktatási feladatokhoz Pedagógus továbbképzés, szakvizsga Általános Iskola Óvoda Alapfokú Művészeti Iskola 23/ Kiegészítő támogatás egyes szociális feladatokhoz Szociális továbbképzés, szakvizsga Alapszolgáltatási Központ Bölcsőde / Diáksporttal kapcsolatos feladatok támogatása 2008/2009-es tanév /2010-es tanév Normatív kötött támogatás összesen: (22-24) Többcélú Kistérségi Társulás normatíva 25/ Szociális étkeztetés Fonyód Balatonfenyves / Családsegítés Fonyód Balatonfenyves / Házi segítségnyújtás Fonyód Balatonfenyves / Nappali ellátás Fonyód / Gyermekjóléti alapellátás Fonyód Balatonfenyves Kistérségi normatíva összesen (25-29): MINDÖSSZESEN: (1-29)

1 386 866 ezer Ft-ban a működési célú kiadásokat

1 386 866 ezer Ft-ban a működési célú kiadásokat Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2009. (V. 29.) rendelete Az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (I. 30.) rendelet módosításáról 1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2009. (XII.18.) rendelete

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2009. (XII.18.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2009. (XII.18.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (I.30.) rendelet a 1.. Fonyód Város

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. Címrend 2..

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. Címrend 2.. Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011.(II.18.) önkormányzati rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről.

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről. 1 Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya 1 Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2011. évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. Tv. 65. -a

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. Tv. 65. -a

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2012.(II.10.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről.

Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2012.(II.10.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről. Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2012.(II.10.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről. Ágfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő -testület)

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 5/2006. (II. 27.) rendelete az önkormányzat költségvetésének megállapításakor, illetőleg a zárszámadáskor a képviselő-testület részére tájékoztatásul

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről 1 Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

A Hács Községi Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 7-én tartandó ülésére

A Hács Községi Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 7-én tartandó ülésére Hács Községi Önkormányzat Polgármestere 8694 Hács Fő u 31. sz. Ügyiratszám: 462-4/2011. E l ő t e r j e s z t é s A Hács Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 7-én tartandó ülésére

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya II. FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya II. FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013 (II.26.) önkormányzati rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (II.13.) rendelete az önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről (A 9/2009. (IX.16.); 11/2009. (XI.24.); 5/2010. (III. 31.) rendeletekkel

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 7/2009.(III.30.),

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2013.(II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÁRA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 1. A közfeladatot ellátó szerv éves költségvetése, számviteli törvény szerinti beszámolója vagy éves költségvetési beszámolója Kára Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.

Részletesebben

Egységesítve: Balatonlelle Város Önkormányzata 2/2016(II.12.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Egységesítve: Balatonlelle Város Önkormányzata 2/2016(II.12.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Egységesítve:2017.03.31. Balatonlelle Város Önkormányzata 2/2016(II.12.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Balatonlelle Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete Nemesvid Község Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(4) A képviselő testület Gyömrő Önkormányzat 2014.évi összesített felhalmozási célú bevételeit és kiadásait a 4. számú melléklet tartalmazza.

(4) A képviselő testület Gyömrő Önkormányzat 2014.évi összesített felhalmozási célú bevételeit és kiadásait a 4. számú melléklet tartalmazza. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/215. (III. 17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 214. évi költségvetéséről szóló 2/214. (III. 11.) önkormányzati rendelet módosításáról Gyömrő

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kutas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III. 06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Kutas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről Taktaszada Község Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. ( III.27.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

1. sz. melléklet az 4/2010. (II.5.) rendelethez Kisgyalán Községi Önkormányzat évi címrendje

1. sz. melléklet az 4/2010. (II.5.) rendelethez Kisgyalán Községi Önkormányzat évi címrendje 1. sz. melléklet Kisgyalán Községi Önkormányzat címrendje CÍM ALCÍM JOGCÍMCSOPORT ELŐIRÁNYZAT-CSOPORT KIEMELT ELŐIRÁNYZAT Községi Önkormányzat és a költségvetésében szereplő kiadások Felújítás Fejlesztés

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Pogány község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II.11.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.11.) önkormányzati

Részletesebben

2. számú melléklet a Szatymaz Községi Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2009. évi vitelének szabályairól szóló./2009. (.) KT. rendelethez Cím

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

1. sz. melléklet az 4/2010. (II.10.) rendelethez Büssü Községi Önkormányzat 2010. évi címrendje

1. sz. melléklet az 4/2010. (II.10.) rendelethez Büssü Községi Önkormányzat 2010. évi címrendje 1. sz. melléklet Büssü Községi Önkormányzat címrendje CÍM ALCÍM JOGCÍMCSOPORT ELŐIRÁNYZAT-CSOPORT KIEMELT ELŐIRÁNYZAT Községi Önkormányzat és a költségvetésében szereplő kiadások Felújítás Fejlesztés Önkormányzatok

Részletesebben

Címrend. Előirányzatcsoport. Kiemelt előirányzat

Címrend. Előirányzatcsoport. Kiemelt előirányzat Címrend 1. számú melléklet Cím Jogcímcsoport Jogcím Önkormányzat Előirányzatcsoport Kiemelt előirányzat Kiadás (e Ft) Saját bevétel (e Ft) Támogatás (e Ft) Létszám előirányzat Kötelező feladat Össz.: 76212

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/(II.7.) önkormányzati rendelethez Önkormányzat és Közös Hivatal összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 52 463 2.Intézményi működési bevétel 18 624 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló 6/2009.(IX.14.) 8/2009.(XII.08.) rendeletekkel módosított 1/2009.(III.02.) rendelete

Részletesebben

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. számú tájékoztató tábla B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2012. évi 2013.évi 1 2 5 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Egységesítve: Balatonlelle Város Önkormányzata 2/2016(II.12.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Egységesítve: Balatonlelle Város Önkormányzata 2/2016(II.12.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Egységesítve:2016.10.28. Balatonlelle Város Önkormányzata 2/2016(II.12.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Balatonlelle Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása Tartalom A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek I II III Önkormányzati szintű pénzügyi mérleg IA Pénzügyi mérleg - Bevételek IB Pénzügyi mérleg - Kiadások Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) Az önkormányzat címrendjét teljes körűen az 1. számú melléklet tartalmazza. Az önkormányzat 2011.

A rendelet hatálya. (2) Az önkormányzat címrendjét teljes körűen az 1. számú melléklet tartalmazza. Az önkormányzat 2011. Nagymizdó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2011. (II. 09.) r e n d e l e t e az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagymizdó Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület)

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének 2/2009. (III. 17.) rendelete Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Kihirdetve: 2009. március 17. Németh Tünde körjegyző Örvényes Község Önkormányzat

Részletesebben

Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről

Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2011(II.02.) számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetéséről Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselőtestülete ( továbbiakban

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről. A rendelet hatálya Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II. 16.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Újrónafő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló -

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K 28/2015. számú előterjesztés 1. melléklete PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Sorszám Bevételi jogcím 2013. évi tény 2014. évi várható 2015.

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Jászszentandrás Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2014. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2014. (III. 12.) önkormányzati rendelete Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Hatályos:2014-03-17 -tól Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Bánhorváti Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Bánhorváti Községi

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E

Részletesebben

Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete

Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testületének 12/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról Lengyeltóti Város Önkormányzatának

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (VI..) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Kéthely

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007. (II.15.) rendelete az önkormányzatának 2007. évi költségvetéséről (A 3/2008. (IV.4.) rendelettel módosított szöveg.) Marcalgergelyi Község

Részletesebben

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről Kisoroszi Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdése,az

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2008. (III.31.) számú Önkormányzati rendelete a 2007. évi költségvetés módosításáról az 1/2007. (II.1.) rendelettel egységes szerkezetben Nagyrév Község

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/ 2012.(II.24.) rendelete a községi önkormányzat 2012.évi költségvetéséről Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

rész Második biánsebesty Fábi -testület A költs gvetési

rész Második biánsebesty Fábi -testület A költs gvetési Fábi biánsebesty nsebestyén Közs zség Önkorm nkormányzat nyzat Képvisel pviselő-test -testület letének 1/2013. ( II. 18.) rendelete az Önkorm nkormányzat nyzat 2013. évi költs gvetéséről Fábiánsebestyén

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e Ibrány Város Önkormányzatának 2006. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól Ibrány Város Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

XIV. évfolyam 1. szám Fonyód, 2009. január 30. FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HIVATALOS LAPJA I. RÉSZ

XIV. évfolyam 1. szám Fonyód, 2009. január 30. FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HIVATALOS LAPJA I. RÉSZ XIV. évfolyam 1. szám Fonyód, 2009. január 30. FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HIVATALOS LAPJA I. RÉSZ A KÉPVISELŐ-TESTÜLET RENDELETEI Szám Tárgy Oldalszám 1/2009.( I. 30.) rendelet az

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.)

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 2014. évi költségvetésről szóló. 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 2014. évi költségvetésről szóló. 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2014. évi költségvetésről szóló 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben a 18/2014. (IX. 02.), 19/2014.

Részletesebben

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Harsány Község Önkormányzat 1/211.(V. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II. 17.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 7/2015. (II. 27.),

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (III. 2.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (III. 2.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (III. 2.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Beleg Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1. Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Ludányhalászi községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

Kisszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2011.(II.17.) számú RENDELETE. A Községi Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Kisszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 6/2011.(II.17.) számú RENDELETE. A Községi Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Kisszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2011.(II.17.) számú RENDELETE A Községi Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről (a 15/2011.(IV.19.) számú, a 16/2011.(VI.27.) számú, a 19/2011.(IX.01.)

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről 1 Isaszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. 1. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. 1. A rendelet hatálya Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3./2012.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről 15/2012. (IX.13.), 18/2012. (XI.14.), 1/2013. (I.31.) és a 6/2013.(IV.25.)

Részletesebben