FELTE TELEK E S EGYEDI SZABA LYOK A CERVANTES INTE ZET CLIC DELE NYELVVIZSGA KAT A RUSI TO WEBSHOPJAIRA VONATKOZO LAG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELTE TELEK E S EGYEDI SZABA LYOK A CERVANTES INTE ZET CLIC DELE NYELVVIZSGA KAT A RUSI TO WEBSHOPJAIRA VONATKOZO LAG"

Átírás

1 FELTE TELEK E S EGYEDI SZABA LYOK A CERVANTES INTE ZET CLIC DELE NYELVVIZSGA KAT A RUSI TO WEBSHOPJAIRA VONATKOZO LAG A DELE spanyol nyelvvizsgák egyedi feltételei A CERVANTES INTÉZET, 1137/2002 számú október 31-i Királyi rendelet értelmében (mely a DELE spanyol nyelvvizsgákat szabályozza), és melyet a 2008 februrár 22-i, 264/2008 Királyi Rendelet módosít, az a szervezet, amely a Nemzetközi Spanyol Nyelvvizsgákat (a továbbiakban DELE) tanulmányi, adminisztratív és gazdasági szempontból bonyolítja, a Spanyol Királyság Oktatási, Kulturális és Sportminisztériuma nevében. A beiratkozási díj a beiratkozás és a nyelvvizsga kiállításának és kiküldésének díját egyaránt tartalmazza. A vizsgaidőpontok és a beiratkozási határidők, valamint a DELE nyelvvizsgákkal kapcsolatos egyéb információk a DELE nyelvvizsgák honlapján olvashatók, spanyol és angol nyelven, ezen a webcímen: 1. Feltételek a jelentkezőkre vonatkozólag A CERVANTES INTÉZET azok számára teszi lehetővé a nyelvvizsgákra való beiratkozást, akik a beiratkozás pillanatában: a) Olyan országok állampolgárai, amelyekben a spanyol nem hivatalos nyelv. b) Olyan országok állampolgárai, amelyekben a spanyol hivatalos nyelv, de ők maguk olyan országban telepedtek le, ahol nem a spanyol a hivatalos nyelv. Ez utóbbi esetben a lent részletezett feltételekböl legalább kettőnek kell teljesülnie: 1. Nem a spanyol a jelentkező mindkét szülőjének anyanyelve. 2. Nem a spanyol volt az első nyelv, amit megtanult. 3. Nem a spanyolt használja szokásos kommunikációs nyelveként. 4. Nem spanyolul végezte általános és gimnáziumi iskolai éveinek egy részét vagy teljes egészét. A vásárlási feltételek elfogadásakor az ügyfél kijelenti, hogy a DELE Spanyol Nemzetközi Nyelvvizsga letételéhez szükséges feltételeknek eleget tesz, és vállalja, hogy a vizsgán a feltételeket igazoló dokumentumokkal, valamint útlevelével vagy azonosítható fényképes személyazonossági igazolványával jelenik meg. A DELE vizsgák az írástudó közönség részére vannak összeállítva, bármely életkorban letehető. Kiskorúakat vagy gyámság alá helyezett személyeket szüleik, gyámjaik vagy jogi képviselőjük írathat be a vizsgákra.

2 Ugyanígy, ha a vizsgázni kívánó személy kiskorú lenne, vagy gyámság alá helyezett, akkor csak az erre a célra létesített nyomtatványon adhatja meg személyi adatait, szülei, gyámja, vagy jogi képviselője előzetes hozzájárulásával. A szülő, gyám vagy jogi képviselő megfelelően aláírt ben a kérdése nyomtatványt mellékelve, az édesapa, édesanya, gyám vagy jogi képviselő útlevelének másolatával az oldalon megadott ügyfélszolgálati címre: clicbudapest@cervantes.es 2. Egyedi szükségletekkel bíró vizsgázók A CERVANTES INTÉZET különleges kondíciókkal segíti az egyedi szükségletekkel bíró vizsgázókat, akik bármely korlátozásból vagy bármely jellegű sérültségből fakadóan nem képesek a vizsgát általános körülmények között letenni, ahogyan az a «Pruebas de examen para candidatos con necesidades especiales» című dokumentumból is látható. A vizsgázó köteles a Budapesti CERVANTES INTÉZET tudomására hozni kérelmét, és megfelelően alátámasztani ezt befizetéskor, légyen az általános feltételek mellett való vizsgázást ellehetlenítő akadály vagy sérültség eseti vagy krónikus jellegű. Ily módon az intézetnek ideje lesz a megfelelő lépések meghozatalára, hogy a vizsgázó a lehető legjobb körülmények között tudja letenni a vizsgát. Amennyiben a különleges igényeket támasztó vizsgázó erre nem nyújtott be beiratkozáskor kérelmet, a megfelelő módon és időben, úgy elveszti jogait a vizsga különleges keretek között való megírására. 3. Elállás Az ügyfél a jogi előírások értelmében elállhat a vizsgázástól, a beiratkozás illetve befizetés utáni 14 naptári napon belül. Ezt a jogát egy egyértelmű értesítéssel jelezheti, melyet a CERVANTES INTÉZET -NEK kell elküldenie a következő címre: clicbudapest@cervantes.es. Amikor az ügyfél kifejezte a vizsgától való elállási szándékát, a CERVANTES INTÉZET a lehető legrövidebb idön belül visszaigazolja ezt az ügyfélnek, és visszaszolgáltatja a befizetett összeget, indokolatlan késedelem nélkül, az értesítéstöl számított 14 naptári napon belül. 4. Visszamondás, változtatások, érvénytelenítés Az elállás jogok csorbulása nélkül, a CERVANTES INTÉZET visszamondást, változtatásokat, érvénytelenítést: a következő módon fogad el 4.1. VISSZAMONDÁSOK ÉS VÁLTOZTATÁSOK A DELE nyelvvizsgák minden alkalmakor, ha a vásárlás utáni 14 napos elállási idő lejárt, a beiratkozó visszamondhatja még a vizsgát öt nappal az alkalom beiratkozási idejének letelte után visszamondhatja, és ez esetben a beiratkozási díj 40 % -nak visszatérítésére jogosult. Ha egy ügyfél az egyik alkalomról egy másik alkalomra szeretné áttétetni a nyelvvizsgáját, az elállásnak számít arra a vizsgaalkalomra vonatkozóan, amelyre beiratkozott, és ebből kifolyólag azok a feltételek érvényesek rá. Utána lehet beiratni az újonnan megjelölt alkalomra, amelyre a vonatkozó feltételek érvényesek.

3 4.2. SZINTVÁLTÁS A nyelvvizsga alkalom beiratkozási határidejének leteltéig az ügyfél kérheti a vizsga szintjének módosítását, amennyiben ez nem jár az alkalom megváltoztatásával. Ha magasabb szintre szeretne menni, az ügyfélnek a különbséget ki kell fizetnie. Ha alacsonyabb szintre, a CERVANTES INTÉZET visszautalja az ügyfélnek a különbözetet. Amennyiben az Intézet hibájából vagy döntése folytán történt a helytelen beíratás, ehhez a változtatáshoz az ügyfélnek nem kell semmit sem fizetnie, kivéve, ha a nyelvvizsga szintek árai közötti különbsége esete forog fenn, akkor ezt a különbséget az ügyfélnek be kell fizetnie BEIRATKOZÁS ÉRVÉNYTELENÍTÉSE A következő pontokban felsorolt okok esetében a beiratkozás érvénytelenné válik, és az ügyfélnek joga van, amennyiben ezt előzetesen kérelmezi, a teljes beiratkozási díj visszafizetésére, vagy pedig a következő vizsgaalkalomra való beiratásra: A vizsgaközpont hibájából ellehetlenül a vizsga megtartása. A vizsgák vis maior vagy természeti okán történö meghiúsulása esetén, vagy az ügyfél fizikai vagy személyes veszélyeztetettsége esetén a vizsga letételének helyéhez utazás során (árvíz, háború stb.). Mindkét esetben az ügyfélnek kérelmeznie kell a befizetett összeg visszafizetését a CERVANTES INTÉZETNÉL, a vizsga előirányzott dátumától számított egy hónapon belül. Ezen időszak elmúlása után az ügyfél elveszti a visszatérítésre való jogát VISSZATÉRÍTÉSHEZ VALÓ JOG MINŐSÍTÉS MEGREKLAMÁLÁSA UTÁN Az ügyfélnek joga van a teljes beiratkozási díj visszatérítésére, ha a DELE vizsgaalkalomra beiratkozott, de még előtte értesítést kap arról, hogy ugyanezen a szinten APTO minősítést kapott reklamációs eljárás kapcsán. Az ebben a helyzetben lévő ügyfélnek kérelmeznie kell a visszatérítést a reklamálásra reagáló pozitív hírt megkapását követő egy hónapon belül. Ez idő letelte után az ügyfél elveszíti jogát a visszatérítésre. Ezeket a jogokat az ügyfél egyértelmű és mindenre kiterjedő értesítés útján gyakorolhatja a CERVANTES INTÉZET felé. Semmilyen jellegű elállást, visszamondást, lemondást vagy visszatérítési kérelmet nem fogad el az Intézet a meghatározott határidőn kívül. 5. A vizsgán nem megjelenő ügyfelek A vizsgaközpontban való beiratkozás jogot ad arra, hogy a szóban forgó vizsgaközpontban tegye le az ügyfél a vizsgát, vagy azokon a helyszíneket, amelyeket ez a központ erre a célre előkészít. Amennyiben az ügyfél a megadott időben és helyen nem jelenik meg, nem jelenti

4 azt, hogy joga lenne a vizsgadíj visszatérítésére, sem pedig a beiratkozás más vizsgaalkalmakkor való felhasználasára. 6. Nem megfelelő magatartás Az ügyfélnek a vizsgáról nem megfelelő magatartás miatt való kizárása (ez alatt azokat a magartásokat értjük, amelynek eredményeképpen a zsűri bizottség véleménye szerint az ügyfél vagy egy másik vizsgázó igazságtalan előnyhöz jut vagy igazságtalan hátrányba kerül) azt eredményezi, hogy a vizsgázót a vizsgáról kizárják és elveszti jogát vizsgájának értekeléséhez. Az ügyfél ennek kapcsán az adott vizsgaalkalomhoz kapcsolódó minden jogát elveszti. 7. Vizsgák felvétele A DELE nyelvvizsgák szóbeli része, amely az ügyfél beszélgetése a vizsgáztatóval, interjú jelleggel, képezheti audiovizuális rögzítés tárgyát elektromagnetikus vagy digitális eszközökkel, rendszeres vagy alkalmi formában, a vizsgáztatók munkájának ellenőrzésére, kutatások végzése céljából, fejlesztések okán, melyeknek végső célja a vizsgabonyolítás javítása, és a reklamációk esetére felhaználandó dokumentumok fennmaradása. Ezen célokból a vizsgázók beleegyezésüket adják ahhoz, hogy a CERVANTES INTÉZET a vizsgát rögzítse és átadják az Intézetnek a törvényben meghatározott leghosszabb időre és a világ minden országára vonatkozólag a vizsga során keletkezett kreatív elemek és szellemi tulajdon jogait. 8. Hozzáférés az értékeléshez A CERVANTES INTÉZET tájékoztatja a vizsgán megjelent összes vizsgázót az elért eredményekröl a DELE vizsgák hivatalos oldalán keresztül: ( Az APTO minősítést elért vizsgázók a vonatkozóan kiállított bizonyítvány átvételére jogosultak. 9. Revízió és reklamáció Minden vizsgázónak joga van annyi reklamációt tenni, amennyit megfelelőnek tart, ám az értékelést csak egyszer lehet megreklamálni. A vizsgaanyag visszaküldésére, betekintésére nincsen mód. A reklamációs és revíziós eljárásokkal kapcsolatos összes információ elérhető a Reclamaciones y revisiones címszó alatt a DELE nyelvvizsgák hivatalos honlapján A DELE nyelvvizsga bizonyítványok kiállítása A DELE nyelvvizsga bizonyítványok kiállítása a CERVANTES INTÉZET felelőssége. Amennyiben bármely okból a vizsgázó nem kapta volna meg a bizonyítványt, és egy évvel az eredmények publikációjától számítva még nem nyújtott volna be reklamációt, elveszti a bizonyítvány kiállítására vonatkozó jogait, viszont a bizonyítvány újbóli kiállítását kérelmezheti.

5 Az újbóli bizonyítvány kiállítását a CERVANTES INTÉZETNÉL kell kérelmezni, a vonatkozó vizsgaközpontnál. A vizsga újbóli kiállításának költségei a kérelmezőt terhelik, kivéve, ha az újbóli kiállításra a CERVANTES INTÉZET hibájából került sor. A DELE nyelvvizsgákkal kapcsolatos további információkat a DELE spanyol nyelvvizsgák hivatalos oldalán találhat:

megteheti itt és most: a dubihar.voroskereszt.hu/ internetcímre kattintva.

megteheti itt és most: a   dubihar.voroskereszt.hu/ internetcímre kattintva. A gépjárművezetői engedély megszerzéséhez elengedhetetlen, hogy az alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel és az ezt igazoló vizsgával valamennyi gépjárművezető rendelkezzen. A Magyar Vöröskereszt az

Részletesebben

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008.

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a

Részletesebben

AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS

AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS A támogatásra jogosultság megítélése szempontjából első sikeres komplex nyelvvizsgának

Részletesebben

Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre

Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre Indítandó osztályok, kódok: Magyar-angol két tanítási nyelvű osztály Kód: 01 5 évfolyamos képzés. (nyelvi előkészítő év angol nyelvből + 4 év ) A helyi tanterv

Részletesebben

A Vizsga. A vizsgára történő jelentkezés feltételei

A Vizsga. A vizsgára történő jelentkezés feltételei A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro egynyelvű üzleti szaknyelvi, EuroPro kétnyelvű üzleti szaknyelvi) vizsgákra vonatkozó tartalmi,

Részletesebben

Személyazonosító okmány csere (rongált)

Személyazonosító okmány csere (rongált) Személyazonosító okmány csere (rongált) országos Amennyiben a fénykép azonosítható: a rongálódott személyazonosító igazolvány lakcímigazolvány (amennyiben rendelkezik vele) születési anyakönyvi kivonat

Részletesebben

A kétszintű érettségi https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2017tavaszi_vizsgaidoszak

A kétszintű érettségi https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2017tavaszi_vizsgaidoszak A kétszintű érettségi https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2017tavaszi_vizsgaidoszak Átszámítás A kétszintű érettségi vizsga rendszere Középiskola Nyilvános és a középiskolában elsajátítható követelmények

Részletesebben

Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 2. oldal (2) Az pont c) alpontja szerinti esetben az emelt

Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 2. oldal (2) Az pont c) alpontja szerinti esetben az emelt Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 1. oldal 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett

Részletesebben

NÉVVÁLTOZTATÁS. A névváltoztatási kérelem beadásának módja

NÉVVÁLTOZTATÁS. A névváltoztatási kérelem beadásának módja NÉVVÁLTOZTATÁS Magyar állampolgár családi és utónevét kérelmére az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium megváltoztathatja. Kiskorú gyermek családi és utónevének megváltoztatását törvényes képviselője

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató. a DExam Vizsgaközpont által végzett adatkezelésekről. 1. Az adatkezelő megnevezése és elérhetőségei

Adatkezelési tájékoztató. a DExam Vizsgaközpont által végzett adatkezelésekről. 1. Az adatkezelő megnevezése és elérhetőségei Adatkezelési tájékoztató a DExam Vizsgaközpont által végzett adatkezelésekről 1. Az adatkezelő megnevezése és elérhetőségei DExam Vizsgaközpont Székhely: 4032 Debrecen, Komlóssy út 56. E-mail cím: dexam@unideb.hu

Részletesebben

Tanulmányi és vizsgaszabályzat

Tanulmányi és vizsgaszabályzat Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája PANASZKEZELÉSI REND Felnőttképzésben tanulók számára Felnőttképzés 1. A Tanulmányi Szabályzat

Részletesebben

Tájékoztató a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szerinti

Tájékoztató a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szerinti Tájékoztató a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szerinti természetgyógyászati vizsgákra történő jelentkezésről 1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi

Részletesebben

Kérem szíveskedjék megjelölni, hogy a pályázathoz mely dokumentumokat csatolta.

Kérem szíveskedjék megjelölni, hogy a pályázathoz mely dokumentumokat csatolta. 2010. évi 5. számú szabályzata a bírósági fogalmazók felvételi versenyvizsgájának részletes szabályairól szóló 2007. évi 5. számú OIT szabályzat módosításáról Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (a

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest Vizsgaszabályzat Jelentkezési és részvételi feltételek Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro egynyelvű

Részletesebben

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/ félév

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/ félév ME Tisztelt Hallgató! A Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói félévzárással kapcsolatos tudnivalói 2018/2019. 1. félév A Gépészmérnöki és Informatikai Kar nappali és levelező tagozatain a 2018/2019.

Részletesebben

Következő nyelvvizsga: Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf

Következő nyelvvizsga: Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf Következő nyelvvizsga: Vizsgaidőszak: 2014.12.05-12. Jelentkezés: 2014.10.16-11.19. Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf Vizsgadíjak és jelentkezés Vizsga Vizsgadíj Vizsgadíj

Részletesebben

A kétszintű érettségiről

A kétszintű érettségiről A kétszintű érettségiről Átszámítás A kétszintű érettségi vizsga rendszere Érettségi vizsga Munkaerőpiac Szakképzés Középiskola Középszint Emelt szint Felsőoktatás A legfelkészültebbek számára Magasabb

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 2. 5

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 2. 5 Budapest Főváros XV kerület Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2011 (II1) 1 önkormányzati rendelete a nyelvvizsga megszerzésének támogatásáról a 3/2011 (II18) 2 önkormányzati

Részletesebben

A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE

A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE A 2017/2018. ÉVI TANÉVTŐL 1. Általános rendelkezések A Budapesti Német Iskola látogatása díjköteles, az iskola fenntartója, a Budapesti Német Iskola

Részletesebben

Netchilli Workshopra történő jelentkezés esetén irányadó Általános Szerződési Feltételek

Netchilli Workshopra történő jelentkezés esetén irányadó Általános Szerződési Feltételek Netchilli Workshopra történő jelentkezés esetén irányadó Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF ) a Netchilli, képviselője Jóljárt Dávid EV (a továbbiakban:

Részletesebben

1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez Elállási/Felmondási mintatájékoztató Elállási/Felmondási jog

1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez Elállási/Felmondási mintatájékoztató Elállási/Felmondási jog 1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez Elállási/Felmondási mintatájékoztató Elállási/Felmondási jog Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a

Részletesebben

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Tisztelt Jelentkező! Jelen tájékoztatásunkat annak érdekében állítottuk össze, hogy az energetikai auditori szakmai vizsgával összefüggő lényeges információkat

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Szerencs Kártyáról Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. 1. Jelentkezés. 1.1. Vizsgaidőpont

VIZSGASZABÁLYZAT. 1. Jelentkezés. 1.1. Vizsgaidőpont VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) három alkalommal szervez vizsgaidőszakot angol nyelvből (téli: január február, tavaszi: május június

Részletesebben

Felvételi eljárás rendje a 2017/2018-as tanévre

Felvételi eljárás rendje a 2017/2018-as tanévre Felvételi eljárás rendje a 2017/2018-as tanévre Indítandó osztályok, kódok: Magyar-angol két tanítási nyelvű osztály Kód: 0011 5 évfolyamos képzés. (nyelvi előkészítő év angol nyelvből + 4 év) A helyi

Részletesebben

B1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól alapfok C B2 Zertifikat Deutsch = 60%-tól középfok C C1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól felsőfok C

B1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól alapfok C B2 Zertifikat Deutsch = 60%-tól középfok C C1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól felsőfok C Vizsgaszabályzat Az ÖSD nyelvvizsgáról Az akkreditált és nemzetközileg elismert ÖSD nyelvvizsgák előnyt jelentenek a továbbtanulásnál és a globalizált munkaerőpiacon. Az Osztrák Nyelvi Diploma (ÖSD) nyelvvizsga

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu Beiskolázási tájékoztató a 2016/2017-es tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail:

Részletesebben

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA A KÍNAI NYELVOKTATÁS MEGSZERVEZÉSÉNEK ÉS MŰKÖDÉSÉNEK INTÉZMÉNYI SZABÁLYAI 2018. október 1. SZTEJKI Kínai nyelvoktatás SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS

Részletesebben

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2012. október 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről 174/2011. (VIII.31.) Korm. rend. a közigazgatási

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat az Euro Nyelvvizsga Kft. Euro/EuroPro nyelvvizsgáztatással kapcsolatos adatkezeléseiro l

Adatvédelmi szabályzat az Euro Nyelvvizsga Kft. Euro/EuroPro nyelvvizsgáztatással kapcsolatos adatkezeléseiro l Adatvédelmi szabályzat az Euro Nyelvvizsga Kft. Euro/EuroPro nyelvvizsgáztatással kapcsolatos adatkezeléseiro l Jogszabályi háttér Az Euro Nyelvvizsga Kft. nyelvvizsgáztatás-szolgáltatást nyújt a jelentkezo

Részletesebben

Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 8767 Felsőrajk, Rajki-hegyi út 9. 2018.07.12. 1 1. Az adatkezelő: A Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete (8767 Felsőrajk, Rajki-hegyi

Részletesebben

ujjnyomat adására állandó jelleggel fizikailag képtelen ujjnyomat adására átmenetileg fizikailag képtelen

ujjnyomat adására állandó jelleggel fizikailag képtelen ujjnyomat adására átmenetileg fizikailag képtelen ZALA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL NAGYKANIZSAI JÁRÁSI HIVATALA KORMÁNYABLAK OSZTÁLY Ügy megnevezése és ismertetése: Útlevél kiállítása Az eljáró ügyintéző az arcképmás, aláírás, és ujjnyomat felvételezését a

Részletesebben

Tartalom. Tartalom Általános rendelkezések Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára Vizsgabizottság...

Tartalom. Tartalom Általános rendelkezések Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára Vizsgabizottság... Tartalom Tartalom... 1 Általános rendelkezések... 2 Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára... 3 Vizsgabizottság... 4 A vizsga lefolytatása... 4 Jegyzőkönyv... 4 Tanúsítvány... 4 Díj... 5 Hatálybalépés...

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat az EZRA Nyelvvizsgaközpont nyelvvizsgáztatással kapcsolatos adatkezeléseiro l Jogszabályi háttér Az EZRA Nyelvvizsgaközpontja nyelvvizsgáztatás-szolgáltatást nyújt a jelentkezo k

Részletesebben

VIZSGÁZÓKNAK: VIZSGA ELŐTT: A csoportos vizsgák KOMPLEX ÍRÁSBELI SZÓBELI Vizsga B1 idejéről B2 és helyéről levélben értesítünk C1 10.400 12.400 14.400 11.600 16.600 17.600 19.900 25.900 27.900 Vizsgadíj

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) 2010. október 1-től. a 137/2008. Korm. rendelet alapján

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) 2010. október 1-től. a 137/2008. Korm. rendelet alapján VIZSGASZABÁLYZAT (a Működési Rend kivonata) 2010. október 1-től a 137/2008. Korm. rendelet alapján 1 A Vizsgaközpont tájékoztató felületei, elérhetősége 1.1 Tájékoztató felületek A Vizsgaközponttal, a

Részletesebben

A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE

A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE A BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY TANDÍJFIZETÉSI RENDJE A 2017/2018. ÉVI TANÉVTŐL 1. Általános rendelkezések A Budapesti Német Iskola látogatása díjköteles, az iskola fenntartója, a Budapesti Német Iskola

Részletesebben

Konfuciusz Ösztöndíj 2018

Konfuciusz Ösztöndíj 2018 Konfuciusz Ösztöndíj 2018 Ösztöndíjak és pályázati feltételek: A pályázó nem kínai állampolgár, jó egészségi állapotnak örvend, elmúlt 16 éves, de még nem töltötte be 35. életévét. (Szeptember 1-ig betöltik

Részletesebben

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója rendkívüli vizsgaidőszakra szakvizsgákra jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2014. december 1. 2015. január 31. közötti vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók

Részletesebben

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA Bevezetés Az ARMA akkreditált kétnyelvű katonai szaknyelvi vizsgarendszer, melyben angol, francia, német, olasz, orosz,

Részletesebben

Tisztelt Vizsgaszervező!

Tisztelt Vizsgaszervező! Tisztelt Vizsgaszervező! A LEO integrált nyelvvizsgakezelő ügyviteli rendszer bizonyítvány moduljának tudnivalóit az alábbi dokumentumban olvashatják el. 1. Bizonyítványok elkészítése A bizonyítványok

Részletesebben

ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS VIZSGÁZTATÁS

ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS VIZSGÁZTATÁS VIZSGATÁJÉKOZTATÓ az elsősegélynyújtás vizsgáról Változat azonosítószáma: 130206 1. oldal, összesen: 8 Tartalomjegyzék 1. A vizsga tananyaga... 3 2. Vizsgára jelentkezés... 3 3. Vizsga helye és időpontja...

Részletesebben

BME Nyelvvizsgaközpont. Vizsgaszabályzat

BME Nyelvvizsgaközpont. Vizsgaszabályzat Vizsgaszabályzat Vizsgaidőpontok és vizsgadíjak A BME Vizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott elvárásokhoz illesztett BME nyelvvizsgákat három szinten

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben Középiskolai felvételi eljárás a 2018-2019. tanévben Iskolaválasztás Segítik: Osztályfőnök Pályaválasztási tanácsadó Egyéni tanácsadás: egyeztetés alatt Komplex tanácsadás: csmpsz.palyavalasztas@gmail.com

Részletesebben

Tesztszabályzat. (Oxford Online Placement Test)

Tesztszabályzat. (Oxford Online Placement Test) Tesztszabályzat (Oxford Online Placement Test) Ez a dokumentum a Scandinavian Education Agency TM SCEDA kizárólagos tulajdona. A dokumentum célja a vállalat mindenkori nyelvi teszteken résztvevők tájékoztatása

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu Beiskolázási tájékoztató a 2015/2016-os tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53)

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53) Beiskolázási tájékoztató a 2017/2018-as tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 e-mail:

Részletesebben

IvanyiZsofi.hu Webáruház

IvanyiZsofi.hu Webáruház IvanyiZsofi.hu Webáruház Termék megrendelési feltételek Az Ivanyizsofi.hu oldalon promotált termékek termelője és forgalmazója a LEXINGTON ASSETS MAGYARORSZÁG Kft., 1118 Budapest, Iglói u. 13. A webáruházat

Részletesebben

Vásárlási tájékoztató

Vásárlási tájékoztató Vásárlási tájékoztató Elállási/Felmondási jog Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY KIÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES OKIRATOKRÓL (2011.01.01.):

TÁJÉKOZTATÓ A SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY KIÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES OKIRATOKRÓL (2011.01.01.): TÁJÉKOZTATÓ A SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY KIÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES OKIRATOKRÓL (2011.01.01.): 1. Ha a személyazonosító érvényességi ideje lejár 14-70 év között, és 70 év felett (addig, amíg érvényes az

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának.

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1 A Gazdasági Kabinet 2017. április 25-ei ülésén megtárgyalta és elfogadta az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű, idegen nyelvből tett érettségi támogatásáról és ingyenessé tételéről szóló

Részletesebben

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum 2018. április 24. AP1, ETSZK LEMORZSOLÓDÁST CSÖKKENTŐ INTÉZKEDÉSEK ÉS TANULÁST TÁMOGATÓ PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA, MŰKÖDTETÉSE AZ ETSZK-N NEMESNÉ

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Szerencs Kártyáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 11/2010.(V.20.) önkormányzati rendelettel Szerencs Város Önkormányzatának

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM. Igazságügyi szakértők jogi oktatása

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM. Igazságügyi szakértők jogi oktatása KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM Igazságügyi szakértők jogi oktatása Tisztelt Érdeklődő! Az igazságügyi szakértői tevékenységről szóló 2005. évi XLVII. törvény (a továbbiakban: Szaktv.) 18. (1)

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA NYELVVIZSGAKÖZPONT A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA BUDAPEST, 2018 (Hatályos: 2018. március hó 1. napjától) Bevezetés (1) A Budapesti Gazdasági Egyetem Nyelvvizsgaközpontja

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben Középiskolai felvételi eljárás a 2016-2017. tanévben Iskolaválasztás Segítik: Osztályfőnök Pályaválasztási tanácsadó Egyéni tanácsadás: 2016. nov.7-8. Komplex tanácsadás: Pollák Eszter csmpsz.palyavalasztas@gmail.com

Részletesebben

Vizsgaszabályzat Hatály os 201 5. május 7-től

Vizsgaszabályzat Hatály os 201 5. május 7-től Vizsgaszabályzat Hatály os 201 5. május 7-től 1. Vizsgalehetőségek, időpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Vizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott elvárásokhoz

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TERVEZETE

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TERVEZETE A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TERVEZETE a budapesti kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi hasznosítására A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Részletesebben

Az ujjnyomat adása kötelező, e kötelezettség alól kizárólag a jogszabályban meghatározott alábbi esetekben van kivétel:

Az ujjnyomat adása kötelező, e kötelezettség alól kizárólag a jogszabályban meghatározott alábbi esetekben van kivétel: Útlevél ára 2011-ben - Útlevél eljárásban fizetendő illetékek és érvényességi idő 2011-ben. A kérelmező arcképmása, aláírása, valamint ujjnyomata - 12. életév betöltése felett a kérelem benyújtásakor kerül

Részletesebben

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály a közoktatásról szóló1993. évi LXXIX. törvény 95/A. (4) bekezdése (hatályát veszti 2012. 09. 01.-helyette miniszteri rendelet a hatósági ellenőrzési területekről)

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz

JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz 1. Pályázó neve 2. Megpályázott bírósági fogalmazói álláshely(ek) bíróságonként, rangsorolva* 1. 2. 3. 3. Pályázó

Részletesebben

Az elektronikus ügyintézés: a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő ellátása, az eközben felmerülő tartalmi és formai kezelési

Az elektronikus ügyintézés: a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő ellátása, az eközben felmerülő tartalmi és formai kezelési Az elektronikus ügyintézés: a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő ellátása, az eközben felmerülő tartalmi és formai kezelési munkamozzanatok összessége. Az elektronikus út:az eljárási

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) 2013. február 27-től a 137/2008. Korm. rendelet alapján

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) 2013. február 27-től a 137/2008. Korm. rendelet alapján VIZSGASZABÁLYZAT (a Működési Rend kivonata) 2013. február 27-től a 137/2008. Korm. rendelet alapján 1 A Vizsgaközpont tájékoztató felületei, elérhetősége 1.1 Tájékoztató felületek A Vizsgaközponttal, a

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG LICENCVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2014. augusztus 21. 2014. november 19. közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA NYELVVIZSGAKÖZPONT A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA BUDAPEST, 2017 (Hatályos: 2017. április hó 10. napjától) Bevezetés (1) A Budapesti Gazdasági Egyetem Nyelvvizsgaközpontja

Részletesebben

A Reflex Autósiskola vállalási feltételei. I. Az iskola szervezete

A Reflex Autósiskola vállalási feltételei. I. Az iskola szervezete A Reflex Autósiskola vállalási feltételei I. Az iskola szervezete Az iskola gazdasági formája: Egyéni vállalkozás Okmányirodai nyilvántartási szám: 8912306 Adószám: 76908721-1-27 Felnőttképzési nyilvántartási

Részletesebben

Vizsgaszabályzat Hatályos 2014. március 20-tól

Vizsgaszabályzat Hatályos 2014. március 20-tól Vizsgaszabályzat Hatályos 2014. március 20-tól 1. Vizsgalehetőségek, időpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Vizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott elvárásokhoz

Részletesebben

Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban. Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar

Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban. Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar A jelentkezési folyamat A továbbtanulási döntés meghozatala Az aktuális felvételi meghirdetések pontos tanulmányozása

Részletesebben

Anyakönyvi ügyintézés. Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52.

Anyakönyvi ügyintézés. Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52. Anyakönyvi ügyintézés Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52. Szükséges okiratok Eljárási szabályok Eljárási illeték Születés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ Személyazonosító igazolvány igénylése 14. életév betöltése után 18 éves kor betöltéséig Személyazonosító igazolvány igénylése 14. életévet be nem

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS U.S. ADVENTURE PLACED (RESORT)

MEGÁLLAPODÁS U.S. ADVENTURE PLACED (RESORT) MEGÁLLAPODÁS U.S. ADVENTURE PLACED (RESORT) mely létrejött egyrészről: Cégszerű megnevezés: U.S. ADVENTURE Kft. Székhelye: 2097, Pilisborosjenő, Bajcsy-Zs. u. 5. Adószám: 23038075-2-13 Cégjegyzék száma:

Részletesebben

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság 1085 Budapest, Horánszky utca 15., 1444 Budapest, Pf. 270. Tel.: + 36 1 919 0343, Fax: + 36 1 338 3944 1051 Budapest, Zrínyi u. 3., 1380 Budapest, Pf. 1188. Tel.:

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail: info@pok.suli.hu

Részletesebben

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 HAZAI ÉS NEMZETKÖZI FORDULÓVAL Európa gazda(g)ságot tanul! Részletes ismertető 2 / 5 oldal EBC*L GAZDASÁGI VERSENY Európa gazda(g)ságot tanul! Immár negyedik éve kerül megrendezésre

Részletesebben

Ingatlan száma: Dátum: 2014-04.22.. FENNTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS

Ingatlan száma: Dátum: 2014-04.22.. FENNTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS Ingatlan száma: Dátum: 2014-04.22.. FENNTARTÁSI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött egyrészről Athina Kft. székhely: 1062 Budapest, Bajza utca 24., Cg. 01-09- 689218 Képviseli: Yair Biton ügyvezető helyett Jan

Részletesebben

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről 2013.01.17. Jelentkezés Az egyes tanulók jelentkezésével kapcsolatos adminisztrációt az adott osztályhoz tartozó jegyző látja el. A diákok személyre

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Jelen tájékoztató a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet és a 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelet 3. számú melléklete alapján a Lakatos Menyhért Józsefvárosi Általános Művelődési Központ

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz

JELENTKEZÉSI LAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz 2. melléklet a 3/2016. (II. 29.) OBH utasításhoz 24 1. Pályázó neve JELENTKEZÉSI LAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz 2. Megpályázott bírósági fogalmazói álláshely(ek)

Részletesebben

nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont és a vizsgahelyek honlapjáról

nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont és a vizsgahelyek honlapjáról VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) három alkalommal szervez vizsgaidőszakot angol nyelvből (téli: január február, tavaszi: április

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek

Részletesebben

Ph. D. vizsgatájékoztató

Ph. D. vizsgatájékoztató : http://www.lingo.u-szeged.hu : info@lingo.u-szeged.hu Ph. D. vizsgatájékoztató Az SZTE a PhD hallgatók számára alapfokú nyelvvizsga megszerzését teszi lehetővé, amelyre ezúton szeretnénk felhívni szíves

Részletesebben

Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2005.(XI.1.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályairól

Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2005.(XI.1.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályairól Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2005.(XI.1.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben a módosításokról szóló 2/2011.(II.17.), 20/2011.(XII.16.)

Részletesebben

Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 -

Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 - Ph. D. vizsgatájékoztató - 2015 - Az SZTE a PhD hallgatók számára alapfokú nyelvvizsga megszerzését teszi lehetővé, amelyre ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket. Az SZTE Doktori Képzés és Doktori

Részletesebben

Közlemény. 2. Az Előfizető Szerződés Előfizető általi felmondásával kapcsolatos pont az alábbiak szerint változik

Közlemény. 2. Az Előfizető Szerződés Előfizető általi felmondásával kapcsolatos pont az alábbiak szerint változik Közlemény I. A Vodafone Magyarország zrt. értesíti Tisztelt Előfizetőit, hogy 2010. március 12-i hatállyal a Vodafone Általános Szerződési Feltételek az alábbiak szerint nak: 1. A törzsrész 2.2.2. pontja

Részletesebben

A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia. Vizsgaszabályzat

A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia. Vizsgaszabályzat A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia Vizsgaszabályzat TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia üzleti terület Cím: 1132 Budapest, Váci út 48 / A - B. Telefon: 461-1240 Fax: 461-1199. E-mail: akademia@hu.tuv.com

Részletesebben

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA JOGOSULTSÁGI VIZSGA SZABÁLYZATA *)

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA JOGOSULTSÁGI VIZSGA SZABÁLYZATA *) 153 III. Jogosultsági vizsga szabályzat MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA JOGOSULTSÁGI VIZSGA SZABÁLYZATA *) E szabályzat szerint kell az építészeti, műszaki-tervezési jogosultság általános szabályairól szóló 157/1997.

Részletesebben

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől A Gábor Dénes Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) felvételi eljárását a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG LICENCVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2015. február 2. 2015. május 30. közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

Részletesebben

Rektori utasítás. a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól

Rektori utasítás. a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól Rektori utasítás a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól A szabályozás célja A Széchenyi István Egyetem (a továbbiakban Egyetem) által alkalmazott elektronikus

Részletesebben

OKTATOTT IDEGEN NYELV

OKTATOTT IDEGEN NYELV Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

Minden programra felvételi eljárásban választjuk ki a tanulókat.

Minden programra felvételi eljárásban választjuk ki a tanulókat. Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDŐPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK A vizsgaidőpontokat és a jelentkezési feltételeket az ECL vizsgaközpont a vizsgarendszer honlapján (www.ecl.hu) jelenteti

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 34/2012.(IX.28.) önkormányzati rendelete

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 34/2012.(IX.28.) önkormányzati rendelete Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 34/2012.(IX.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által fenntartott köznevelési intézményekben fizetendő térítési díjakról és tandíjakról Miskolc Megyei Jogú

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN 2015. 11. 11. FONTOSABB DÁTUMOK 2015.12.03. Jelentkezési lapok leadása az egységes központi írásbeli felvételi vizsgákra 2015.12.10. Arany János

Részletesebben

10/2006. (III. 7.) IM rendelet. az igazságügyi szakértői tevékenység folytatásához szükséges jogi oktatásról és vizsgáról

10/2006. (III. 7.) IM rendelet. az igazságügyi szakértői tevékenység folytatásához szükséges jogi oktatásról és vizsgáról Page 1 of 5 Naprakész jogszabály a CompLex Kiadó jogi adatbázisából. A jel a legutoljára megváltozott bekezdést jelöli. 10/2006. (III. 7.) IM rendelet az igazságügyi szakértői tevékenység folytatásához

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.tavcsoshop.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.tavcsoshop.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.tavcsoshop.hu Üdvözöljük a Tengelic OPT Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza

Részletesebben

Üzletszabályzat (ÁSZF) A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató

Üzletszabályzat (ÁSZF) A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató Üzletszabályzat (ÁSZF) A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató 1. sz. melléklet 1. Kellékszavatosság Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Részletesebben