C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -"

Átírás

1 C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l s z e p t e m b e r 3. Kedves Olvasó! Ön a Somogy Ifjúságáért Egyesület rendszeresen megjelenı e-hírlevelét olvassa. Civil Szolgáltató Központ 7400 Kaposvár, Fı utca , 305 iroda Tel.:+36 30/ Fax: 82/ somogyifjusagaert@gmail.com A hírlevél célja, hogy fontos információkat nyújtson, tájékoztasson a regionális, országos és nemzetközi civil világot érintı hírekrıl. Szeretnénk felhívni a figyelmet az új pályázatokra, képzési lehetıségekre, hogy ezzel is segítsük a civil és az önkormányzati szektor munkáját. A hírlevelet programajánlók, könyvújdonságok, könnyő hírek és hasznos linkek színesítik, ezek mindegyikéhez szívesen fogadunk ötleteket, javaslatokat. Ezt a hírlevelet azért kapja, mert valamilyen formában kapcsolatban áll(t) a Somogy Ifjúságáért Egyesület által mőködtetett Civil Szolgáltató Központtal. Kérjük, hogy ha nem szeretne ilyen hírlevelet kapni, küldjön egy válasz t, "Leiratkozom" tárgymegjelöléssel! A hírlevelet több, mint 600 címre juttatjuk el. Kérjük, amennyiben szervezetének olyan híre, programja, sikeresen megvalósult projektje van, amelyet megosztana a megye civil szereplıivel, küldje el e- mail címünkre és megjelentettjük hírlevelünkben, honlapunkon. Üdvözlettel: Udvaros Renáta E- mail cím: somogyifjusagaert@gmail.com A Civil Szolgáltató Központ a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásából mőködik. A CISZOK szolgáltatásai a megyében mőködı civil szervezetek részére: Fénymásolási, nyomtatási, szkennelési lehetıség civil szervezetek részére. Pénzügyi, szervezetalapítási és egyéb jogi, valamint pályázatkészítési tanácsadás (elızetes bejelentkezés alapján) Civil könyvtár mőködtetése: helyben használati lehetıséggel. Aktuális pályázati lehetıségekrıl, helyi és országos rendezvényekrıl folyamatos információszolgáltatás es levelezılistán keresztül. CISZOK honlapján híranyagok közzététele. Számítógép, fax, spirálozógép, vágógép használata, projektor bérbeadása. Civil szolgáltatások: tanácsadás, képzések, internet használat biztosítása. Képzések, konferenciák, fórumok szervezése Civil Híradó címő információs hírlevél szerkesztése és eljuttatása a civil szervezetek részére.

2 HÍREK CivilTech - Ön rendelt már? Ön még nem használta ki a CivilTech Informatikai Adományozó Program nyújtotta lehetõségeket? szeptember 1-tıl árfolyamváltozás miatt, a CivilTech programban rendelhetı szoftvereket és hardvereket olcsóbban lehet megrendelni. Az árakról illetve a termékekrıl bıvebben tájékozódhatnak a CivilTech program termékkatalógusában a oldalon. A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány a TechSoup Global programja révén közhasznú és kiemelkedõen közhasznú minõsítéssel rendelkezõ szervezetek részesülhetnek a CivilTech partnereinek szoftver- és hardveradományaiban. A program segítségével a szervezeteknek lehetõségük van hardver- és szoftverállományuk bõvítésére, valamint a szükséges infrastruktúra kiépítésre az informatikára szánt költségvetésük nagy részének megõrzésével. Az adományozási folyamat lépései: 1. A szervezet regisztrációja a oldalon, a pályázati dokumentumok beküldése 2. A szervezet pályázatának elbírálása 3. Eredményes pályázat esetén adománykérelem benyújtása (megrendelés) és a szolgáltatási díj befizetése 4. Az adományozott termékek szállítása Ha szeretne adománykérelmet benyújtani, tekintse meg programunk részletes ismertetõjét a oldalon! Ha a honlap áttanulmányozása után kérdése merül fel, vagy segítségre van szüksége, keressen bennünket az info@civiltech.hu címen vagy küldjön üzenetet a oldalon található őrlapon keresztül SZÖVET Összekapcsolódunk! Indul a civil szektor ki-kicsodája: a SZÖVET Magyarországon több mint 70 ezer bejegyzett civilszervezet van, és ebbõl legalább 50 ezer mûködik és aktív! A nonprofit szektor az utóbbi idõben a magyarországi munkaerõpiac egyik kikerülhetetlen szegmensévé is vált, hiszen több mint százezer embert foglalkoztatott az elmúlt évben, és több mint 400 ezer aktivistát és önkéntest mozgatott meg. Kik vagyunk mi civilek? Hányan vagyunk? És mit tudunk mi? Mihez értünk? Mutassuk meg egymásnak, és mutassuk meg másoknak, kik dolgoznak, önkénteskednek ma a nonprofit szektorban, és kik azok, akik érdeklõdnek munkánk iránt! A SZÖVET a hazai nonprofit szektorban mőködõ civilszervezetek, és a szektorban dolgozók közösségi oldala, a civil Ki-Kicsoda, ahol: - információkat kaphatunk a civilszervezetekrõl, - bemutathatjuk magunkat a szektor többi résztvevõje számára, s így kapcsolatokat építhetünk, - akár szakértõket, vagy szakmai partnereket kereshetünk, - és követhetjük a számunkra érdekes területen tevékenykedõk híreit. Lépjen be Ön is még ma a SZÖVET-be, hogy minél gyorsabban tudjuk kiépíteni a hazai civil-hálót! Regisztráljon: legyen aktív tagja a civilszervezetek közösségi oldalának!

3 Gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítı programok támogatása TÁMOP A-10/2 Beadási határidı: re módosul! Alapvetı cél és háttér információ: A demográfiai trendek a gyermek és fiatalok arányának stabil csökkenését mutatják. Ezzel párhuzamosan más kedvezıtlen folyamatok is hatnak: az általános iskolát 16 éves korukig el nem végzık aránya a korosztály kb. 5%-a. Sok gyermek, fiatal van, akik családi és iskolai keretek között nem jutnak hozzá a személyiségük fejlıdése, a devianciák elkerülése szempontjából fontos prevenciós lehetıségekhez. Az iskolai kudarcok mögött számos esetben családi, közösségi, szociális deficitek húzódnak meg. Csökken az idı, amit a családok, szülık és gyermekek együtt töltenek, sok esetben hiányoznak azok a szociokulturális, kommunikációs, gondozási-, nevelési minták, készségek, melyek segítséget nyújtanának a szülıi-, házastársi szerepek betöltésében. Aktuális pályázatok: Civil szervezetek évi személyi jövedelemadó bevalláshoz kapcsolódó megyei vagy országos szintő kampánya kidolgozásának és megvalósításának támogatása / NCA-CIV-10-G A pályázati kiírás elektronikus úton letölthetı a valamint a honlapokról, illetve további információ kérhetı a Somogy megyei Civil Szolgáltató Központ munkatársaitól, a somogyifjusagaert@gmail.com e- mail címen, vagy telefonon a 30/ es telefonszámon. Az álláskeresık mikro-, kis- és középvállalkozásoknál, valamint civil szervezeteknél történı foglalkoztatásának járulékkedvezménye Beadási határidı: Részletesebb felvilágosításért kérjük, forduljon a regionális munkaügyi központ kirendeltségeinek munkatársaihoz! Érvényes: október 14-étıl visszavonásig. Pályázati felhívás elérhetősége: Kisebbségpolitikai tevékenység támogatása: Az elıirányzatból támogatás nyújtható a hazai kisebbségek tárgyi és szellemi kultúrájának, történelmi hagyományainak megırzése érdekében a kisebbségi közösség egészét, vagy jelentıs részét érintı (országos, vagy regionális jelentıségő), a kulturális autonómia, a nyelvi és kulturális identitás szempontjából meghatározó, rendezvények megtartására. Beadási határidı: szeptember 15. Forrás: pendocument Hagyományos közmővelıdési tevékenységek támogatása A pályázat célja olyan hagyományos közmővelıdési tevékenységek támogatása, melyek kifejezetten a helyi lakosság kulturális alapismereteinek a bıvítését szolgálják. Pályázni lehet: - mővészeti és közmővelıdési programok megvalósítására, - a kultúra területén tevékenykedı szervezetek, alkotócsoportok mőködésének támogatására, - ismeretterjesztı elıadás-sorozattal, amely hozzájárul a település helytörténetének, kulturális értékeinek a bemutatásához, - a humán mőveltség, a mővészettörténet, a zenekultúra, az irodalom és a tánckultúra alapismereteinek a megismertetésére. A pályázatok benyújtási határideje: szeptember 1-jétıl október 1-jéig. A pályázat keretében igényelhetı támogatás legmagasabb összege Ft. Forrás:

4 Zöldövezet Program 2010 Az Ökotárs Alapítvány a MOL-lal együttmőködve 2 fordulós pályázatot hirdet közösségi funkciójú zöld területek létesítésére, fejlesztésére és rehabilitációjára. A pályázaton, Magyarországon bejegyzett civil szervezetek vehetnek részt, akár iskolákkal illetve iskolai csoportokkal együttmőködve az ország egész területérıl. Pályázni lehet: közpark, pihenıpark és kert, iskolapark létesítésére vagy rehabilitációjára; zöldfelületeket összekötı útvonalak mentén fasorok, pihenıhelyek, kilátópontok létrehozására, vagy vonzerejük növelésére; esetenként speciális célcsoportok (pl. mozgáskorlátozottak) igényeit kielégítı parkok létrehozására; közösségi akció keretében, környezetbarát módszerekkel, közösségi használat céljából. A II. fordulós pályázatok beérkezési határideje: január 7.(péntek). Eredményhirdetés: február 16. (szerda). Forrás: Kultúra Lovagja cím adományozása A magyar államalapítás millenniuma alkalmából a kulturális örökség megırzése, felkutatása, ápolása, népszerősítése, alkotó fejlesztése, az egyenrangú kultúrák nemzetközi együttmőködésének elısegítése érdekében huzamos idın át kifejtett önzetlen tevékenység elismerésére a Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1998-ban Magyar Kultúra Lovagja címet alapított. (b) A pályázhatnak azon szervezetek - a jelölt tudta nélkül -, amelyek tagjaik, munkatársaik, támogatóik huzamos idın át végzett, önzetlen, áldozatos munkáját az elismerés ezen formájával kívánják megköszönni. (c) Javasolható címek: Egyetemes Kultúra Lovagja; Magyar Kultúra Lovagja és a Magyar Kultúra Apródja. (d) Jelölt lehet az alapító gondolatot hitelesen megvalósító magyar és külföldi állampolgár, illetve "posztumusz" személy. (e) A pályázat benyújtása kizárólag postai úton történik, melynek formája kötetlen. Az elismerések január 22-én a XV. Magyar Kultúra Napja Gálán kerülnek átadásra Budapesten. Cím: Falvak Kultúrájáért Alapítvány, 1134 Budapest, Gidófalvy út 29. Forrás: Megváltozott az NCA számlaszáma! Tájékoztatjuk az NCA pályázatokon nyertes szervezeteket, hogy a kormányzati struktúraváltással összefüggésben megváltozott az NCA számlaszáma. Kérjük, hogy az eddigi számú bankszámlaszám helyett a KIM Irányító Szervezet Magyar Államkincstárnál vezetett számlaszámára teljesítsék visszafizetéseiket az önkéntes visszafizetés (lemondás) vagy visszavonás, elállás kapcsán. A változás érinti az összes NCA pályázatot, nem csak a évieket! Elindult a CivilJogok.hu Amikor civilek pályáznak, rengeteg feltételnek kell megfelelniük, és minduntalan ítéletet mondanak róluk az értékelés, a monitorozás, az ellenırzés során. Fordítsunk egyet a helyzeten: értékeljük most mi a pályázatokat valóban segítenek-e, mekkora eredménnyel járnak, vajon a pályázatírásba fektetett energia megtérül-e? A 2010 júniusában létrehozott oldal fórumot teremt annak az összefogásnak, amely hatékonyabbá szeretné tenni a civileket érintı állami és európai uniós támogatásai rendszereket és a támogatási jogviszonyokat. A CivilJogok.hu oldalon található kérdıív kitöltésével te is bekapcsolódhatsz ezen összefogásba. Elsısorban hazai állami és hazai kezeléső uniós pályázatok értékelését várjuk, de bármilyen egyéb pályázat értékelését is örömmel

5 fogadjuk. A kérdıív kitöltése anonim. Az Ökotárs a Civil-Társ Programiroda egyik vezetıjeként 2003 óta számos kérdésben képviseli hatékonyan a civil szektor érdekeit a jogalkotásban. Eredményeink a civil szervezetekkel kapcsolatos szabályozásban több ponton is megjelennek. Szakmai álláspontunkat minden esetben több civil szervezettel közösen alakítottuk ki, tevékenységünket a civil szféra és a civil joggal foglalkozó kodifikációs szakemberek is elismeréssel fogadták, fogadják. A tavalyi évben széles körő támogatás mellett részt vettünk a Polgári Törvénykönyv elıkészítésében az alapítványi szabályozás kapcsán, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Koordinációs Irányító Hatóságával az állami és európai uniós támogatások és pályázatok célszerőbb megvalósításáról szóló tárgyalássorozatban. A honlappal és annak tartalmával kapcsolatos véleményed, észrevételed, írd meg nekünk erre a címre: move@okotars.hu vagy kapcsolat@civiljogok.hu. Állampolgárság Részvétel Hete 20 országban, szeptember között! Az ÁRH 2010 fókuszai: 1. A részvétel jó gyakorlatának terjesztése A közelmúltban az Európa Tanács INGO nevő civil fóruma révén elkészült A döntéshozatalban való állampolgári részvétel jó gyakorlatának kódexe. Az ÁRH fıszervezıje, a CEE Citizens Network ( több ponton is segítette az anyag elkészülését, miután pedig az ET és több Uniós szervezet elfogadta a kódexet, hálózatának 20 országában ennek terjesztését, promócióját tőzte zászlajára. A demokratikus részvétel hátterét, körülményeit, folyamatait gyakorlati szempontból jól átfogó dokumentum hasznos eszköz lehet az európai civil társadalom kezében, a gyakorlatba történı átültetése hátteret adhat a részvétel erısítésének a helyi, nemzeti, nemzetközi szinteken egyaránt. A kódex fordítását már megkezdtük, angol nyelven itt érhetı el: 2. A fiatalok részvételének erısítése Az elmúlt három évben minden ÁRH alkalmával megjelent a fiatalok részvételének erısítéséhez kapcsolódó ajánlás ben több tucat program, akció, esemény szervezıdött e témához kapcsolódóan. Ennek ellenére, illetve ebbıl következıen is minden körülmény arra mutat, hogy az ÁRH-nek, illetve az ÁRH szervezkedıinek feladatuk van a fiatalokkal, a fiatalok demokratikus (ön)szervezıdésének elısegítésével, ezért maradt továbbra is napirenden ez a téma. A témához jól kapcsolódó kezdeményezések: - Add tovább! Fiatalok a települési közösségekért mozgalom: a most épülı mozgalom és az ÁRH organikusan segíthetik egymást ( - A tavaly elbukott ifjúsági törvényt követelı kezdeményezés talán az idei ÁRH-re valóban eljut az aláírásgyőjtésig, ezt idén is támogathatnánk ( Szeretnénk még felhívni a figyelmeteket, hogy a Civil Kollégium oldalán több olyan képzés is megvalósul, ami az ÁRH szervezését (is) segíti. Várjuk ötleteiteket, terveiteket, csatlakozási visszajelzéseiteket. További információk a következı oldalakon találhatók: Az ÁRH hivatalos honlapja: ÁRH képek, hírek:

6 Képzés: A Megyei és Városi Könyvtár a TÁMOP / es számú pályázata keretében munkanélküliek számára ingyenes, 20 órás, Internetes, könyvtárhasználati tanfolyamot szervez, mely hozzásegíti a munkanélkülieket ahhoz, hogy az Internetet sikeresebben felhasználják munkahely keresésére, és egyéb hivatalos ügyek intézésére. A tanfolyam kedd délelıttönként a Megyei és Városi Könyvtárban kerül lebonyolításra. További információ: Czinkné Bükkösdi Valéria olvasószolgálati osztályvezetı vali@konyvtar.mvkkvar.hu Tel: 30/ A kaposvári székhelyő Human Exchange Alapítvány ingyenes civil szervezetek kapacitásfejlesztését célzó képzési programot indít októberében az NCA támogatásával. A képzési program négy modulból épül fel, amelyek külön-külön-, de együtt is elvégezhetık. A modulok 3 x 10 tanóra anyagát tartalmazzák. A képzési program célja a civil társadalom erısítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése kapacitásaik fejlesztése, szakmai fejlıdésük támogatása, humánerıforrás ellátottságuk erısítése. A képzés során megszerezhetı fıbb ismeretek, kompetenciák viszonylag széles spektrumot fognak át a civil szervezetek gazdálkodásáról, a szervezeti mőködésrıl, a menedzsment munkáról, a szakmai tevékenységekrıl, a partnerségrıl, a forrásteremtési lehetıségekrıl. A képzési program moduljainak fıbb témakörei az alábbiak: 1. Civil tréneri ismeretek, képzık képzése; Általános szervezési és vezetési ismeretek Emberi erıforrás-fejlesztés Team-építés, team vezetés, szervezetfejlesztés Elektronikus ügyvitel 2. Pályázatírás; Igény-és szükségletfelmérés, helyzetfeltárás Pályázat-elıkészítés, pályázatírás és projekt-tervezés, költségvetés-tervezés Elektronikus ügyvitel 3. Projektmenedzsment és/vagy minıségmenedzsment Projekttervezés, elıkészítés Projektmenedzsment Pénzügyi vezetés; Monitorozás és értékelés Elektronikus ügyvitel 4. Érdekérvényesítés Érdekérvényesítés alapelvei; érdekfeltárás Stratégiafejlesztés Partnerség-építés Elektronikus ügyvitel. További információ a vagy a képzés szervezıitıl! Elérhetıségek: Human Exchange Emberi Erıforrás Fejlesztı és Tanácsadó Alapítvány Tel.: Juhász Gábor: , Fax: 82/ , info@humanexchange.hu, Honlap:

7 KURZUSOK 2010 ısz Ifjúság, közösségfejlesztés, tolerancia szeptember október. 2. ; október Idıtartam: 24 óra/3 nap, bentlakásos Helyszín: Civil Kollégium Kunszentmiklós-Kunbábony Ez a két képzés két tartalmi elemet ötvöz. Egyrészt magukban foglalják a népszerő Ifjúsági közösségfejlesztés képzés tematikáit, másrészt kiegészítik olyan elemekkel, amelyek a nyitott, toleráns, szolidáris, diszkriminációmentes hozzáállást és szervezeti mőködést körvonalazzák az ifjúsági közösségi munkában. A képzés kapcsolódik a VII. Nyári Egyetem Társadalmi szolidaritás Összetartó társadalom témájához és a Civil Kollégium Fiatalok a rasszizmus ellen programjához. A képzés teljes tematikája hamarosan hozzáférhetı lesz a Civil Kollégium oldalán. Részvételi díj: a képzés azok számára ingyenes, akik a program elemeként a képzést követıen kialakítják anti-diszkriminációs szervezeti politikájukat. A szállást és ellátást is a Civil Kollégium biztosítja. Programajánló: A Megyei és Városi Könyvtár és a Kapos Art Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját a "20 éves a Kapos ART" címő dokumentációs kiállításra. A kiállítást megnyitja: Lırincz Sándor, Somogy Megyei Önkormányzat, Humánszolgáltatási Fıosztály, fıosztályvezetı helyettes Közremőködik: Pápai Laura, ének Idıpont: szeptember 6. (hétfı) 16 óra Helyszín: Megyei és Városi Könyvtár, Kaposvár (7400 Kaposvár, Csokonai u. 2.) szeptember 14.- én, és 28.-án Kaposváron, az Együd Árpád ÁM Központban Asztroklub folytatódik! Téma: A szerelem arcai és a szeretık álarcai a 12 csillagjegy fényében. Elıadó: Balogh Ildikó szeptember én Kaposváron kerül megrendezésre a IV. Kaposvári Mézfesztivál. Helyszín: Kossuth tér és a Belváros szeptember én rendezik meg a IV. Patcai Várjátékok Országos Lovagrendi Találkozót Patcán, a Katica Tanyán. (Kaposvártól 12 km-re.) A találkozó a lovagrendek látványos felvonulásával veszi kezdetét 10-én órától Kaposvár sétáló utcáján. Részletes program: szeptember 11-én rendezi meg a Meistro Lovas Klub és a Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület a Kapos parti I. Lovasfesztivált. A fesztiválon látványos lovas futamokat láthat a közönség különféle kategóriákban. Információ:

8 Szeretettel várják Önt és munkatársait a Zabhegyezı Gyerekanimátorok Egyesülete és a Kalandok és Álmok Szakmai Mőhely közös konferenciájára Fegyvertelen játszótárs Erıszakmegelızés Élménypedagógia Multikulturalitás A Fegyvertelen Játszótárs" egy mozgásos tevékenységeken alapuló, a szociális készségeket fejlesztı erıszakmegelızı foglalkozás sorozat hazai meghonosítása. Ennek a programnak a segítségével a bevont fiatalok képesek lesznek arra, hogy úgy alakítsák társas kapcsolataikat, hogy abban megjelenjen az empátia, az elırelátás képessége, a határozottság, a magabiztosság, és mindaz, ami a mindennapi életükben olyan irányú befolyásolása, amely az elıforduló konfliktusaikat fizikális, verbális agresszió nélküli megoldásához szükséges. A Konferencia célja A gyerekeket érı iskolai és családi erıszak összefüggéseinek jobb megismerése, az iskola és a pedagógus lehetséges válaszainak feltérképezése a projekt résztvevıinek és külsı szakembereknek bevonásával; A Fegyvertelen Játszótárs erıszak-megelızı program bemutatása; A hasonló címő teljes projekt bemutatása, a projektben elért eredmények publikusá tétele; A projekt eredményeként létrehozott elméleti és gyakorlati ismereteket is tartalmazó kiadványt. (A kiadványban megtalálhatóak az általunk használt játékok készségfejlesztési csoportokhoz kapcsoltan, illetve a projektben résztvevık által megvalósított konkrét foglalkozásvázlatok...); A Kalandok és Álmok Szakmai Mőhely 2010 ıszére ajánlott képzéseinek meghirdetése. Bıvebben: Hírlevelünk elızıleg megjelent számai megtekinthetıek az alábbi linken! Kérjük, járuljon hozzá kiadványunk szerkesztéséhez, ötletével, információival, javaslataival gazdagítsa annak tartalmát. A következı szám lapzárta: szeptember 17. Véleményét és észrevételét a következı címre várjuk: somogyifjusagaert@gmail.com Kiadja: Somogy Ifjúságáért Egyesület Felelıs szerkesztı: Udvaros Renáta Cím: 7400 Kaposvár, Fı u , 305 iroda Telefon /fax: 82/ somogyifjusagaert@gmal.com

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - 2 0 1 0. a u g u s z t u s 0 5. Kedves Olvasó! Ön a Somogy Ifjúságáért Egyesület rendszeresen megjelenı e-hírlevelét olvassa. Civil Szolgáltató Központ 7400 Kaposvár,

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - 2 0 1 0. m á r c i u s 1 8. Kedves Olvasó! Örömmel küldjük megújult hírlevelünket, reméljük tetszésüket elnyeri. Az új formába öltött hírküldı továbbra is igyekszik

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - 2 0 1 0. m á j u s 6. Kedves Olvasó! Ön a Somogy Ifjúságáért Egyesület rendszeresen megjelenı e-hírlevelét olvassa. Civil Szolgáltató Központ 7400 Kaposvár, Fı

Részletesebben

Pályázati figyelő 2010. május/2

Pályázati figyelő 2010. május/2 Jelmagyarázat Műemlék-felújításhoz pályázatok A) Magyar pályázatok kapcsolódó 1 Támogatási keret Támogatás összege Oktatási és Kulturális Minisztérium esélykülönbséget mérséklő kulturális vidékfejlesztésre

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - 2 0 1 0. j ú l i u s 2 2. Kedves Olvasó! Ön a Somogy Ifjúságáért Egyesület rendszeresen megjelenı e-hírlevelét olvassa. Civil Szolgáltató Központ 7400 Kaposvár,

Részletesebben

Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról.

Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról. Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról. Magyarpolány Községi Önkormányzat Képviselıtestülete a kulturális javak védelmérıl és a muzeális

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. Helység: BUDAPEST Irányítószám: 1 0 2 5 Megye: - Helység: Budapest Irányítószám: 1 0 2 5 Utca /

KÉPZÉSI PROGRAM. Helység: BUDAPEST Irányítószám: 1 0 2 5 Megye: - Helység: Budapest Irányítószám: 1 0 2 5 Utca / KÉPZÉSI PROGRAM I. A KÉPZÉSI PROGRAMOT MEGVALÓSÍTÓ ADATAI I. 1. A képzési programot megvalósító adatai: Név: KONSZENZUS ALAPÍTVÁNY BUDAPESTI SZERVEZETE Helység: BUDAPEST Irányítószám: 1 0 2 Megye: - Utca

Részletesebben

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci Salgótarján Megyei Jogú Város A l p o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 314-668 Szám: 14945/2009. Javaslat a Nógrád Megyei Civil Szolgáltató Központot mőködtetı Mozgáskorlátozottak

Részletesebben

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (IV.13.)számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési tevékenységrıl.

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (IV.13.)számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési tevékenységrıl. OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (IV.13.)számú önkormányzati rendelete a helyi közmővelıdési tevékenységrıl. Az önkormányzat kötelezı feladata a helyi közmővelıdési tevékenység

Részletesebben

Fiatalokkal dolgozol? Szeretnél lehetıséget teremteni a szervezetetekben / intézményetekben lévı fiataloknak arra,

Fiatalokkal dolgozol? Szeretnél lehetıséget teremteni a szervezetetekben / intézményetekben lévı fiataloknak arra, Projektmenedzsment a nemzetközi ifjúsági projektekben 90 órás képzés fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára nemzetközi projektmenedzsment témakörben A képzés szervezıje: NCSSZI Mobilitás Országos Ifjúsági

Részletesebben

FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT

FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT A SEED Alapítványt 1990-ben hozta létre kilenc szervezet, közöttük minisztériumok,

Részletesebben

I N T É Z K E D É S I T E R V TERVEZET ig

I N T É Z K E D É S I T E R V TERVEZET ig I N T É Z K E D É S I T E R V TERVEZET 20172019ig Rövid távú intézkedési terv az 52/2017. (II. 22.) számú Képviselıtestületi Határozattal elfogadott Hajdúnánás Város Közmővelıdési Koncepciójához Irányelvek

Részletesebben

9/1999. (XI. 29.) Ör. számú rendelete

9/1999. (XI. 29.) Ör. számú rendelete Nyirád Község Önkormányzati Képviselı-testületének 9/1999. (XI. 29.) Ör. számú rendelete A HELYI KÖZMŐVELİDÉSRİL Nyirád 1999. 1 Nyirád Község Önkormányzati Képviselı-testületének 9/1999. (XI. 29.) Ör.

Részletesebben

Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására

Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására EUROSTARS_HU_07 Pályázati felhívás Budapest, 2009. augusztus 1 A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvénnyel

Részletesebben

EGYMI EGYESÜLET. Hogyan tovább EGYMI-k? Radicsné Szerencsés Terézia egyesületi elnök Budapest, 2012. május 21

EGYMI EGYESÜLET. Hogyan tovább EGYMI-k? Radicsné Szerencsés Terézia egyesületi elnök Budapest, 2012. május 21 EGYMI EGYESÜLET Hogyan tovább EGYMI-k? Radicsné Szerencsés Terézia egyesületi elnök Budapest, 2012. május 21 Szeretettel köszöntjük a szakmai nap résztvevıit! 2012. Május 21 1 Az Országos EGYMI Egyesület

Részletesebben

SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM Preambulum Az aláíró felek fontos feladatnak tartják a salgótarjáni kistérség társadalmi-gazdasági fejlıdésének támogatását a humánerıforrás fejlesztésével

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE 1. A szervezet alapadatai, bemutatkozása Tejes név: Munkanélkülieket Segítı Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége Rövid név: MSKSZMSZ Székhely: 4025. Debrecen,

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

FİOSZTÁLYVEZETİ-HELYETTES

FİOSZTÁLYVEZETİ-HELYETTES A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium nevében a köztisztviselık jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 10. (1) bekezdése

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2015. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

A projekt elırehaladásának bemutatása. Jakobsenné Szentmihályi Rózsa Szakmai vezetı Edu-Coop Pedagógiai Intézet Coop System Projektiroda

A projekt elırehaladásának bemutatása. Jakobsenné Szentmihályi Rózsa Szakmai vezetı Edu-Coop Pedagógiai Intézet Coop System Projektiroda A projekt elırehaladásának bemutatása Jakobsenné Szentmihályi Rózsa Szakmai vezetı Edu-Coop Pedagógiai Intézet Coop System Projektiroda Regionális Hálózatfejlesztı Központ TÁMOP 3.2.2 Az RHK alapvetıen

Részletesebben

I N T É Z K E D É S I T E R V ig

I N T É Z K E D É S I T E R V ig I N T É Z K E D É S I T E R V 2016-2018-ig Rövid távú intézkedési terv az 52/2017. (II. 22.) számú Képviselı-testületi Határozattal elfogadott Hajdúnánás Város Közmővelıdési Koncepciójához Irányelvek Tárgyi,

Részletesebben

A vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatása KÓDSZÁM: KKC-2008-A

A vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatása KÓDSZÁM: KKC-2008-A A vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatása KÓDSZÁM: KKC-2008-A 1) A támogatás célja a vállalkozói és/vagy a pénzügyi kultúra erısítése a vállalkozói ismeretek bıvítése Pályázható részcélok: A) A

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó

C i v i l H í r a d ó C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - - H í r e k, r e n d e z v é n y e k, k i a d v á n y o k, p á l y á z a t o k, t a n á c s o k, j ó g y a k o r l a t o k 2 0 1 1. f e b r u á r 4. Kedves Olvasó!

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési Program

Vállalkozásfejlesztési Program Támogatás megnevezése: Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára 32 000 000 000.- HUF Jelen pályázati kiírás célja kis- és középvállalkozások különféle belsı fejlesztéseinek

Részletesebben

F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata

F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata a Fejér Megyei Mővelıdési Központ alapító okiratának módosításáról Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlése megtárgyalta a Fejér Megyei Mővelıdési Központ alapító

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek Közmővelıdési Megállapodás

Részletesebben

Az ellenırz. Statisztika

Az ellenırz. Statisztika Civil SzámAdó Konferencia Civil SzámAd madó Konferencia Az Állami Számvevıszéki ellenırzések tapasztalatai Jakab Éva Az ellenırz rzés s céljac Döntéshozókhoz, kezelı szervhez kapcsolódó az NCA-ból nyújtott

Részletesebben

a szerkesztők =================

a szerkesztők ================= A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kéthetenként megjelenő, 9000 címre eljutó hírlevelének 261. számát böngészheti a Tisztelt Olvasó. Reméljük, talál benne hasznosíthatót. A www.nonprofit.hu

Részletesebben

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Képzési Program Somogy megyei civil szervezetek fejlesztése Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület 7477 Szenna Kossuth Lajos u. 14. Adószám: 18783236-1-14 Tartalom

Részletesebben

T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGY

T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGY ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 99. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Beszámoló a "Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának mőködésének átvilágítása és szervezetfejlesztésének megvalósítása" c.

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - 2 0 1 0. m á j u s 1 7. Kedves Olvasó! Ön a Somogy Ifjúságáért Egyesület rendszeresen megjelenı e-hírlevelét olvassa. Civil Szolgáltató Központ 7400 Kaposvár,

Részletesebben

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/ 1. napirendi pont Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 9-8/2011. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejő képviselı-testületi határozatok végrehajtásáról A Cigány Kisebbségi

Részletesebben

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatról Az intézmény küldetése

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatról Az intézmény küldetése Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatról Az intézmény küldetése A magyarországi

Részletesebben

KISKÖRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL. Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2.

KISKÖRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL. Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2. KISKÖRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2./A-2008-0163 A PROJEKT LEÍRÁSA Kisköre, 2010. március 31. A projekt az Európai Unió

Részletesebben

Projektszerzıdés. és a..

Projektszerzıdés. és a.. Projektszerzıdés Mely létrejött egyrészrıl a Zalai Falvakért Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10., adószám: 19269830-1-20, képviseli Guitprechtné Molnár Erzsébet, a továbbiakban szolgáltató

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2011. január 27-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2011. január 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a közfoglalkoztatás új rendszerérıl Elıkészítette: Tárnok Lászlóné jegyzı Véleményezı bizottság: Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottság, Pénzügyi Bizottság Sorszám:

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Elıterjesztés - a Képviselı-testületnek - a rövidebb és hosszabb idejő

Részletesebben

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok Ref # 1 Kapacitásépítő támogatási program az 5 950 000 USD 212 088 USD fő / önkormányzat ok Az 5.000 USD támogatással indított Kapacitásépítő támogatási program célja a demokrácia és civil társadalom eszményeinek

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma

KÉPZİI FELHÍVÁS. Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és M. S Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt. Határidı 2013. április 15.

Részletesebben

EURÓPA A POLGÁROKÉRT

EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 Információs nap Budapest, 2015.01.13. A program célja a polgárok ismereteinek javítása az

Részletesebben

A munkahelyi egészségfejlesztés forrásteremtési lehetıségei és az Új Magyarország Fejlesztési Terv

A munkahelyi egészségfejlesztés forrásteremtési lehetıségei és az Új Magyarország Fejlesztési Terv A munkahelyi egészségfejlesztés forrásteremtési lehetıségei és az Új Magyarország Fejlesztési Terv dr. Molnár-Gallatz Zsolt Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ÚMFT prioritások és OP-k Foglalkoztatás és növekedés

Részletesebben

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében)

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében) Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP 3.3.2.-16 projekt keretében) A Digitális Jólét Program (DJP) végrehajtásával összefüggő

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret

Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret A társadalmi befogadás és részvétel erısítése a 2007-2008-as és a 2009-2010-es Akcióterv keretében 2009. június 22. Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret Magyarország 2007-2013

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Babits Mihály Kulturális Központ alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Részvételi és szponzorációs ajánlat

Részvételi és szponzorációs ajánlat Részvételi és szponzorációs ajánlat Elsı Önkormányzati Projektbörze és Szakmai Konzultáció Budapest, 2010. március 31. Az európai uniós fejlesztési források elnyerése érdekében készült Integrált Városfejlesztési

Részletesebben

kiemelt projekt rmentiség g a gyakorlatban Románia, Szerbia Imre szakmai fıigazgatf november 23.

kiemelt projekt rmentiség g a gyakorlatban Románia, Szerbia Imre szakmai fıigazgatf november 23. TÁMOP 1.3.1-07/1 07/1-2008-00020002 kiemelt projekt Nemzetközi zi és s határ r menti együttm ttmőködések támogatt mogatása címőc alprojekt Foglalkoztatáspolitika, határmentis rmentiség g a gyakorlatban

Részletesebben

Ügyvezető igazgató. Mikrohitel Divízió

Ügyvezető igazgató. Mikrohitel Divízió SIKERES INKUBÁTORHÁZAK KELET-MAGYARORSZÁGON VÁLLALKOZÓI INKUBÁTORHÁZ ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT NYÍREGYHÁZA Elıadó: Zsukk István inkubátorház igazgató Kaposvár, 2009. június 17. A PRIMOM ALAPÍTVÁNY KEZDETEK

Részletesebben

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl A Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány és kuratóriuma elsısorban pályázati támogatások

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program A felsıoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra és IKT fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: KMOP-2007-4.2.1/B

Részletesebben

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap 2013-2016

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap 2013-2016 Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap 2013-2016 A támogató és a lebonyolítók Forrás EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus Lebonyolítók Ökotárs Alapítvány Autonómia Alapítvány Demokratikus Jogok Fejlesztéséért

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Megérkezés utáni képzés (4 alkalom) Félidıs értékelı találkozó (4 alkalom) (6 hónapnál hosszabb önkéntes szolgálat esetében) Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és a Konszenzus

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL - EXTRA 2011. JANUÁR

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL - EXTRA 2011. JANUÁR Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk figyelmébe ajánlani a megjelent Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjának pályázatait. A pályázatok jelenleg tervezetek, melyek január 31-ig

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - 2 0 1 0. o k t ó b e r 2 6. Kedves Olvasó! Ön a Somogy Ifjúságáért Egyesület rendszeresen megjelenı e-hírlevelét olvassa. Civil Szolgáltató Központ 7400 Kaposvár,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. A projektek az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap

Részletesebben

1. Felhívás. 2. Általános tudnivalók

1. Felhívás. 2. Általános tudnivalók Pályázati felhívás Az intézményi tanácsadás folyamatára történı felkészítés- hátrányos helyzető gyermekek integrált oktatása, együttnevelése szakterület, illetve Integrációs tanácsadók felkészítése az

Részletesebben

Tisztelt Olvasó! Kirendeltségeink elérhetısége:

Tisztelt Olvasó! Kirendeltségeink elérhetısége: K I. évfolyam 5.szám Tisztelt Olvasó! Tartalom Pályázati felhívások Nagyvállalatok részére Szövetkezz 2009 Változások a szakképzési hozzájárulás elszámolásával kapcsolatban nem gyakorlati képzést szervezı

Részletesebben

KÉREM, HOGY AMENNYIBEN MÉGSEM TUD RÉSZT VENNI A KÉPZÉSEN LEGKÉSİBB 2013. AUGUSZTUS 19., 12:00-IG JELEZZE!

KÉREM, HOGY AMENNYIBEN MÉGSEM TUD RÉSZT VENNI A KÉPZÉSEN LEGKÉSİBB 2013. AUGUSZTUS 19., 12:00-IG JELEZZE! Kedves Résztvevı! A Két lábon állva Határon átnyúló kapcsolat és erıforrás fejlesztı program / Stojac pevne - Program pre rozvoj cezhraničných vzťahov a zdrojov címő HUSK/1101/1..1/0232 azonosítószámú

Részletesebben

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2000. (VII. 6.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat közmővelıdési feladatairól.

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2000. (VII. 6.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat közmővelıdési feladatairól. Egységes szerkezetben Módosítva a: 16/2005. (VI.03.) sz. rendelettel bezárólag Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2000. (VII. 6.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat közmővelıdési

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. Ifjúsági Keretre

PÁLYÁZATI ADATLAP. Ifjúsági Keretre PÁLYÁZATI ADATLAP Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Sport-, Ifjúsági és Civil Szervezetek Bizottsága által 2008. évre kiírt Ifjúsági Keretre benyújtandó pályázathoz Kérjük olvashatóan, nyomtatott

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

./.. (...) 10/1999. (III.31.)

./.. (...) 10/1999. (III.31.) SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ- TESTÜLETÉNEK./.. (...) számú rendelete a helyi közmővelıdés szabályozására címő a 10/1999. (III.31.) számú rendelet módosításáról Sárospatak Város Képviselı-testülete a muzeális

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 19/B

Részletesebben

Elmaradott vidéki térségek fejlesztése

Elmaradott vidéki térségek fejlesztése Elmaradott vidéki térségek fejlesztése Varga Péter 2010. november 12. Tokaj Kik és miért akarják fejleszteni az elmaradott térségeket? Mert ott élı emberek életkörülményeik javítása érdekében fejleszteni

Részletesebben

Miért lehet a Balaton régió TDM mintarégió Magyarországon. Rosta Sándor és Dani Barbara

Miért lehet a Balaton régió TDM mintarégió Magyarországon. Rosta Sándor és Dani Barbara Miért lehet a Balaton régió TDM mintarégió Magyarországon Rosta Sándor és Dani Barbara Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság TDM rendszer célja

Részletesebben

EGYMI EGYESÜLET avagy Egy mindenkiért mindenki egyért!

EGYMI EGYESÜLET avagy Egy mindenkiért mindenki egyért! EGYMI EGYESÜLET avagy Egy mindenkiért mindenki egyért! Az együttmőködés civil gyakorlata az EGYMI egyesület munkájában Radicsné Szerencsés Terézia egyesületi elnök 2010. március 29. Miért jött létre az

Részletesebben

Országos KID Egyesület

Országos KID Egyesület Országos KID Egyesület ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Debrecen, 2012. szeptember 27. Az első KID-ek 2002-2005 A KID-típusú programok módszertanát az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA)

Részletesebben

A területfejlesztés intézményrendszere

A területfejlesztés intézményrendszere A területfejlesztés intézményrendszere 10. elıadás Regionális politika egyetemi tanár Törvény a területfejlesztésrıl és rendezésrıl (1996. XXI: tv. (III.20.)) Alapelvek és feladatok Alapelv: felkészülni

Részletesebben

Nonprofit szervezeti menedzsment területek

Nonprofit szervezeti menedzsment területek XX/a. Nonprofit szervezeti menedzsment területek a Társadalmi Megújulás Operatív Program Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztı szervezetek támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.5.3/08/2

Részletesebben

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP-1.3.5-16 Alapvető célok: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ. Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ. Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet az ÉAOP-2009. 5.1.1/D-09-2f 2011 0006 számú, Kisújszállás városközpont funkcióbővítő

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Békéscsabai Elıre Centenáriumi Bizottsága pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Békéscsabai Elıre Centenáriumi Bizottsága pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Békéscsabai Elıre Centenáriumi Bizottsága pályázatot hirdet A Békéscsabai Elıre centenáriumához kapcsolódó könyvek megjelenésének támogatására I. A pályázatok célja: A Békéscsabai

Részletesebben

SZEMÉLYES ADATOK. jvasarhelyi@foek.hu MUNKAHELYEK Ö N É L E T R A J Z

SZEMÉLYES ADATOK. jvasarhelyi@foek.hu MUNKAHELYEK Ö N É L E T R A J Z Ö N É L E T R A J Z SZEMÉLYES ADATOK Név VÁSÁRHELYI JUDIT Cím 8294 KAPOLCS, KOSSUTH U. 94. Telefon 87/437-012 30/325-3040 Fax E-mail jvasarhelyi@foek.hu Állampolgárság magyar Születési idı 1944. június

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-12 / 2014. Sorszám: 5. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. december 22-én tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

1. blokk. 30 perc. 2. blokk. 30 perc. 3. blokk. 90 perc. 4. blokk. 90 perc. Beiktatott szünetek. ( open space ): 60 perc

1. blokk. 30 perc. 2. blokk. 30 perc. 3. blokk. 90 perc. 4. blokk. 90 perc. Beiktatott szünetek. ( open space ): 60 perc A Revita Alapítvány szakmai mőhelysorozatának tematikája A program címe: DISKURZUS A tartósan munka nélkül lévı emberek foglalkoztathatóságának fejlesztését célzó komplex szolgáltatástervezés és -fejlesztés

Részletesebben

TERVEZET. Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására

TERVEZET. Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására TERVEZET Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására Kisújszállás Város Önkormányzata önkormányzati rendelete alapján pályázatot ír ki a nyári táborok.. évi támogatására.

Részletesebben

Berkecz Balázs, DDRFÜ regionális hálózati igazgató. A válság és a régió

Berkecz Balázs, DDRFÜ regionális hálózati igazgató. A válság és a régió Berkecz Balázs, DDRFÜ regionális hálózati igazgató A válság és a régió Szakmai berkekben köztudott, hogy a gazdaságfejlesztéshez és pályázatokhoz kapcsolódó intézményrendszer meglehetısen sokszereplıs

Részletesebben

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013 FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013 Nem-formális tanulás? Informális tanulás Formális tanulás Nem-formális tanulás 2 Fiatalok Lendületben Program számokban Elızmény: Ifjúság 2000-2006 Program Idıtartam:

Részletesebben

Integrált roma program a nyíregyházi Huszár lakótelepen

Integrált roma program a nyíregyházi Huszár lakótelepen Integrált roma program a nyíregyházi Huszár Elıadó: Tóthné Csatlós Ildikó Budapest, 2009. október 5. Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, a nyíregyházi kistérség központja Lakosságszáma

Részletesebben

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Bázisovi Program

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Bázisovi Program Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisovi Program A hálózat A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt egyedi Bázisiskola Programja már 9 sikeres évet és rengeteg tapasztalatot tudhatott maga mögött 150 általános- és

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Pannon Fejlesztési Alapítvány 2006 évi tevékenységérıl TARTALOM: 1. Bevezetés 2. Fenntartható gazdálkodás 3. Közhasznú tevékenység Az alapítvány éves pénzügyi beszámolójának, mérlegének

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 22-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 22-i ülésére Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. szeptember 22-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás pályázat benyújtásához Lajosmizse Város Mővelıdési Háza és Könyvtára részére Az

Részletesebben

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására Az Egészségügyi és Szociális Bizottság (továbbiakban: Bizottság) a Szociális, Gyermek és Családvédelmi

Részletesebben

PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére

PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelı Igazgatósága PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete a közmuvelodésrol A kulturális javak védelmérol és a muzeális intézményekrol, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben

SZEMÉLYES ADATOK. Név UDVAROS RENÁTA Cím 7400 KAPOSVÁR, DAMJANICH U. 8-10. Telefon 30/ 518-8747 Fax 82/ 477-079 E-mail udvarosrenata@freemail.

SZEMÉLYES ADATOK. Név UDVAROS RENÁTA Cím 7400 KAPOSVÁR, DAMJANICH U. 8-10. Telefon 30/ 518-8747 Fax 82/ 477-079 E-mail udvarosrenata@freemail. ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYES ADATOK Név UDVAROS RENÁTA Cím 7400 KAPOSVÁR, DAMJANICH U. 8-10. Telefon 30/ 518-8747 Fax 82/ 477-079 E-mail udvarosrenata@freemail.hu Állampolgárság magyar Születési idő 1976. 08.

Részletesebben

TERVEZET. 1. A pályázat célja. 2. A pályázók köre

TERVEZET. 1. A pályázat célja. 2. A pályázók köre TERVEZET Kisújszállás Város Önkormányzata Humán Erıforrás Bizottságának pályázati felhívása helyi szabaidısport-programok. évi támogatására Kisújszállás Város Önkormányzatának Humán Erıforrás Bizottsága

Részletesebben

gfejlesztési si Konferencia

gfejlesztési si Konferencia Szerb-magyar Regionális Gazdaságfejleszt gfejlesztési si Konferencia Innovációt t segítı eszközök k a Dél-alfD alföldi ldi RégiR gióban Dr. Molnár István Igazgató Szeged, 2009. 10. 20. BEMUTATKOZIK A DA-RIÜ

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV. 167-9/2013. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. november 4-én (hétfın) 10 óra 15 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Kontakt Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság 8900 Zalaegerszeg, Kert utca 39. e-mail: foglalkoztatas@kontaktkht.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Kontakt Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság 8900 Zalaegerszeg, Kert utca 39. e-mail: foglalkoztatas@kontaktkht. A Kontakt Kht. pályázatot hirdet tanácsadó munkakörre zalaegerszegi, zalaszentgróti-keszthelyi telephelyre várhatóan 2008. június 1. 2010. július 31-ig terjedı idıtartamra. Az alkalmazás a Munka Törvénykönyve

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének. 17/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének. 17/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 17/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete Kadarkút város közmővelıdési feladatairól Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Az EVDSZ évi munkaprogramja. Elfogadva: Budapest, i SZV ülésen

Az EVDSZ évi munkaprogramja. Elfogadva: Budapest, i SZV ülésen 1 Az EVDSZ 2009. évi munkaprogramja Elfogadva: Budapest, 2009.05.11-12-i SZV ülésen 2 Az EVDSZ 2009. évi munkaprogramja Bevezetı Jelen EVDSZ 2009 évi program a kongresszusi, valamint az ez alapján készült

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - 2 0 1 0. s z e p t e m b e r 2 4. Kedves Olvasó! Ön a Somogy Ifjúságáért Egyesület rendszeresen megjelenő e-hírlevelét olvassa. Civil Szolgáltató Központ 7400

Részletesebben

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2012. Elıkészítı: Ján Krisztina ELİTERJESZTÉS A Képviselı-testület 2012. július 26-i ülésére Tárgy: Pályázatok

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Adószám: Bejegyzı szerv: Regisztrációs szám: 18113066-1-41 Fıvárosi Bíróság 18113066-1-41 1012 Budapest, Lovas utca 32. 2011 Fordulónap: Beszámolási idıszak: 2011. december 31. 2011. január 01. - 2011.

Részletesebben