A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervének tervezete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervének tervezete 2006-2015"

Átírás

1 A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervének tervezete TERMÉSZETVÉDELMI GYAKORLATI CÉLKITÛZÉSEK Õrizze meg a kisalföldi meszes homokpuszta természetes élõközösségeit, növény- és állatvilágát, a Rába és a Holt-Rába vizeinek és árterének természetes élõközösségeit, növény- és állatvilágát, a Pannonhalmi-dombság erdõinek, erdei tisztásainak, sztyepprétjeinek természetes élõközösségeit, növény- és állatvilágát. Biztosítsa a Pannonhalmi-dombság, a Kisalföldi meszes homokpuszta és a Holt-Rába természeti és táji értékeinek hosszú távú fennmaradását 2. TERMÉSZETVÉDELMI STRATÉGIÁK Élõhelyek kezelése, fenntartása Az Erebe-szigetek erdõrezervátum természetes erdõközösségû magterületein biztosítani kell a természetes erdõdinamikai folyamatok zavartalan érvényesülését. A természetvédelmi szempontból megfelelõ állapotú nyílt, záródó és zárt homokpusztagyepek, valamint lejtõsztyepprétek fenntartásának biztosítása aktív természetvédelmi kezeléssel. A kisalföldi meszes homokpuszta nagy területeken történõ helyreállítása. A természetes és természetközeli mocsárrétek, láprétek és üde kaszálók esetében a rendszeres kaszálás biztosítása. A láp- és mocsárrétek és üde rétek, illetve kaszálók esetében a lecsapolások megszüntetése és a területek hidrológiai rehabilitációja.. A száraz és félszáraz gyepek elsõsorban legeltetéssel történõ hasznosítása. A becserjésedõ gyepek cserjéktõl való teljes vagy részleges megtisztítása. A területen lévõ özönnövény-állományok eltávolítása, visszaszorítása. A nem õshonos vagy tájidegen fajokból álló faállományok természetszerû erdõvé történõ átalakítása. Az erdõterületek természetességének növelése, a természetközeli erdõgazdálkodás technológiáinak és szemléletének terjesztésével A jó természetességi állapotú erdõkben a tarvágás, mint véghasználat elhagyása. Ezen erdõkben az erdészeti célú hasznosításra egyéb technológiák alkalmazása szükséges. A vízfolyások mentén lévõ erdõkben és erdõsávokban olyan módon történõ erdõgazdálkodás, amely biztosítja, hogy a víztest árnyékolása ne csökkenjen.

2 Fajok védelme A védett és fokozottan védett növényfajok élõhelyeinek hosszú távú megõrzése. A védett és fokozottan védett növényfajok élõhelyeinek használata során biztosítani kell, hogy e fajok egyedeinek virágzása és termésérlelése végbemenjen. A fokozottan védett madárfajok esetében a fészkelõ- és táplálkozóhelyek zavartalanságának biztosítása, különösen a fészkelési idõszakban. Látogatás, bemutatás és oktatás A katonai használatú területek idegenforgalmi, oktatási és bemutatási célú hasznosítása nem kívánatos. Az Erebe-szigetek erdõrezervátum területének látogatása során az igazgatóság szakmai kíséretének és felügyeletének biztosítása. A természetvédelmi oktatás és nevelés feltételeinek kialakítása, a meglévõ infrastruktúra fejlesztése.. A nagy látogatottságot elõidézõ (50 fõ résztvevõt meghaladó) tömegrendezvények korlátozása. A területen technikai sportok (pl. motorcross, mountain-bike, motoros szán, rally stb.) nem folytathatók. Kutatás, vizsgálatok Az élõhelyek állapotának és védett fajok elterjedésének rendszeres vizsgálata. Fokozottan védett természeti területen csak az igazgatóság szakembereinek felügyeletével, a természetvédelmi hatóság által részletes kutatási terv alapján engedélyezett módon végezhetõ kutatás. A védett természeti területeken a természetvédelmi hatóság engedélyével, a természetvédelmi szabályok betartásával szabadon végezhetõ kutatás. Terület- és földhasználat mezõgazdaság Termõföld mûvelés alóli kivonása csak a természetvédelmi kezelés részeként engedélyezhetõ. A szántóföldi mûvelés alatt álló területeken a más jogszabályokban megfogalmazott helyes gazdálkodási gyakorlat szerinti mûvelés kívánatos. Gyepterületek esetében természetvédelmi szempontból kedvezõ kaszálási módszerek és technológiák alkalmazása kívánatos. A gyepek esetében mozaikos kaszálás és legeltetés megvalósítása. erdõgazdálkodás Az erdõrezervátum magterületén a meglévõ nem õshonos fafajokból álló erdõk letermelése és felújítása után gazdasági célú tevékenység nem kívánatos. A jó állapotú, természetesnek és természetközelinek tekinthetõ erdõrészletekben természetkímélõ erdõgazdálkodás végzése. Az erdészeti ültetvények helyén a termõhelynek megfelelõ õshonos fafajjal végzett felújítások ápolása során a többkorúság és a heterogén erdõszerkezet kialakulásának biztosítása.

3 Nem õshonos fafajokból álló erdõben a természetközeli állapot kialakításának biztosítása a pótlás, az állománykiegészítés, az erdõszerkezet átalakítása, a fafajcsere, az elegyarány- szabályozás és a monokultúrák felszámolása útján. Fahasználatokat vegetációs idõszak alatt csak kivételesen indokolt esetben (pl. növény-egészségügyi okból), a természetvédelmi hatóság hozzájárulásával lehet végezni. vadgazdálkodás A területen újabb vadaskert, vadaspark, illetve egyéb zárttéri vadtartás nem engedélyezhetõ. A területek természetes eltartóképességének megfelelõ vadállomány kialakítása. halászat és horgászat A fészektelepek, illetve a fekete gólya és a rétisas fészkeinek 100 m-es környezetében fészkelési idõszak alatt minden halászati tevékenység nem kívánatos. bányászat A területen bányászati tevékenység csak akkor végezhetõ, ha az nem jár a természeti értékek károsodásával. ipar A területen ipari tevékenység belterületen végzendõ ipari tevékenység kivételével nem engedélyezhetõ. Belterületen csak olyan ipari tevékenység végezhetõ, amely a védett természeti területre káros hatást nem jelent. építés A jelenleg nem beépített, illetve a településrendezési tervekben be nem építhetõ területként jelölt területek a jövõben nem minõsíthetõk beépítésre szánt területté, kivéve, ha az a természetvédelmi érdekeket szolgálja. Építés csak belterületen és a mûvelés alól kivont területen (kivett területek) engedélyezhetõ, amennyiben az a természetvédelmi célok elérését nem akadályozza. közlekedés A területen új építésû, szilárd burkolatú, átmenõ forgalommal járó út nem létesíthetõ. vízgazdálkodás A vizes területeken biztosítani kell az élõhelyek ökológiai vízigényét. A csatornák és vízfolyások karbantartása során törekedni kell a féloldalas kezelés megvalósítására. Természetvédelmi infrastruktúra A természetvédelmi kezeléshez szükséges személyi és eszközállomány (mezõgazdasági gépek, kisgépek, szerszámok) biztosítása. Szükség esetén a természetvédelmi kezelés bázisaként szolgáló telephelyek kialakításának biztosítása. A tanösvények folyamatos karbantartása, fejlesztése. A tanösvények és megfigyelõhelyek mentén biztosítani kell a kultúrált látogatás és bemutatás feltételeit. A látogatás elõl elzárt területeken biztosítani kell a területre vezetõ utak mentén a terület látogatás elõl elzárt jellegének jelölését..

4 3. TERMÉSZETVÉDELMI KEZELÉSI MÓDOK, KORLÁTOZÁSOK ÉS TILALMAK A természetvédelmi kezelési módokra, korlátozásokra, tilalmakra vonatkozó elõírásokat a természetvédelmi kezelési tervek készítésére, készítõjére és tartalmára vonatkozó szabályokról szóló 30/2001. (XII. 28.) KöM rendelet 2. (2) bekezdés c) pontjában, illetve a rendelet mellékletének 7. pontjában meghatározottak szerint a fejezet tartalmazza Mûvelési ághoz nem köthetõ természetvédelmi kezelési módok, korlátozások és tilalmak Élõhelyek kezelése, fenntartása Nádas-gyékényes területek és hínarasok A hínarasok kotrása, tisztítása csak mozaikosan lehetséges. A nádasokból 5-10 évente el kell távolítani a felhalmozódott avas nádat Fajok védelme A lápréti hangyaboglárka fajok (Maculinea sp.) táplálkozása és peterakása feltételeinek biztosítása érdekében a faj ismert élõhelyein o június 30-ig el kell végezni a kaszálást és a bálák lehordását, vagy o amennyiben más védett fajok (pl. orchideák, haris) védelme érdekében nem lehetséges a kaszálás elvégzése, akkor mozaikos, esetleg sávos kaszálással kell biztosítani a tápnövény jelenlétét. A nagy tûzlepke (Lycaena dispar) védelme érdekében a csatornák parti zónájának fenntartási munkáit adott évben csak az egyik oldalon szabad elvégezni. A gyurgyalag (Merops apiaster) és parti fecske (Riparia riparia) állományainak védelme érdekében a felhagyott homokbányákban és a löszmélyutak mentén biztosítani kell a partfal felújulását. A pókbangó (Ophrys sphecodes), a poloskaszagú kosbor (Orchis coriophora), a homoki nõszirom (Iris arenaria), a henye boroszlán (Daphne cneorum), az apró nõszirom (Iris pumila), a Szent László tárnics (Gentiana cruciata) és a leánykökörcsin (Pulsatilla grandis) termõhelyein meg kell akadályozni az élõhely cserjésedését és 3-5 évente el kell távolítani a felhalmozódott szerves anyagot. A kornistárnics (Gentiana pneumonanthe) és a szibériai nõszirom (Iris sibirica) termõhelyein csak mozaikos vagy sávos kaszálással végezhetõ a kezelés. A különbözõ idõben kaszált területek lekaszálása között legalább 30 napnak kell eltelnie. Az erdei szellõrózsa (Anemone sylvestris) és a kis holdruta (Botrychium lunaria) termõhelyein meg kell akadályozni az élõhely beerdõsülését. A telepesen fészkelõ madárfajok (nagy kócsag /Egretta alba/, vörös gém /Ardea purpurea/, kanalas gém /Platalea leucordia/ stb.) esetében az ismert fészektelepek 100 méteres övezetén belül minden zavarással járó tevékenység tilos. A fekete gólya (Ciconia nigra) fészkelési helyén és annak 100 méteres övezetében a fészkelési idõszakban teljes zavartalanságot kell biztosítani.

5 A fent megjelölt védett és fokozottan védett fajok ismert elõfordulásait a természetvédelmi kezelõ az elõfordulás ismertté válását követõen közli az érintett terület tulajdonosával/kezelõével/használójával Oktatás és bemutatás A gönyüi lõtér és a gyõrszentiváni gyakorlótér (Gyõr 0893/, 0897/, 0748/67, 0748/68, 0748/69, 0748/70, 0748/73, 0748/75, 0748/76) területének látogatása, illetve idegenforgalmi célú hasznosítása tilos! A területre vezetõ utakat sorompóval kell elzárni és biztosítani kell, hogy a területre csak a honvédség, a gazdálkodó és a természetvédelmi kezelõ képviselõi, illetve az ott tartozkodásra jogosultak juthassanak be. Az Erebe-szigetek erdõrezervátum területének látogatása csak az igazgatóság szakembere kíséretében, a természetvédelmi hatóság engedélye alapján lehetséges Terület- és földhasználat Gyep (legelõ), gyep (rét), fás legelõ, szõlõ, gyümölcsös, erdõ és nádas mûvelési ágú területek mûvelési ága csak a természetvédelmi kezelés részeként, természetvédelmi célból változtatható meg. A területen technikai sportok (pl. motorcross, mountain-bike, motoros szán, rally stb.) nem engedélyezhetõk. Új bányatelek nem alakítható ki, a meglévõ bányatelkek területe nem bõvíthetõ. Bányászati tevékenység csak mezõgazdasági mûvelés alól kivont területen végezhetõ. Meglévõ, de mûvelés alatt nem álló bányatelken a bányászat csak a mezõgazdasági mûvelés alóli kivonás után kezdhetõ meg. A területen bányászati tevékenység csak akkor végezhetõ, ha az nem jár a természeti értékek károsodásával. A területen lévõ 20kV-os vezetékek esetében az oszlopok madárvédelmi szempontoknak megfelelõ szigetelését a vezeték tulajdonosának legkésõbb 5 éven belül biztosítania kell. Új légvezeték nem létesíthetõ a területen. Új kõolaj-, földgáz és kõolajtermék szállító távvezeték a területen nem létesíthetõ, kivéve a belterületek lakott területeinek gázellátását biztosító vezetékeket, ha az más módon nem biztosítható. A területen ipari tevékenység belterületen végzendõ ipari tevékenység kivételével nem engedélyezhetõ. Belterületen csak olyan ipari tevékenység végezhetõ, amely a védett természeti területre káros hatást nem jelent. A jelenleg nem beépített, illetve a településrendezési tervekben be nem építhetõ területként jelölt területek a jövõben nem minõsíthetõk beépítésre szánt területté, kivéve, ha az a természetvédelmi érdekeket szolgálja. Építés csak belterületen és a mûvelés alól kivont területen (kivett területek) engedélyezhetõ, amennyiben az a természetvédelmi célok elérését nem akadályozza. A területen új építésû, szilárd burkolatú, átmenõ forgalommal járó út nem létesíthetõ.

6 Vadgazdálkodás A területen újabb vadaskert, vadaspark, illetve egyéb zárttéri vadtartás nem engedélyezhetõ. Vadgazdálkodási berendezés (szóró, etetõk stb.) engedélyezése során a természetvédelmi hatóság az igazgatóság szakvéleményének kötelezõ figyelembevételével adja meg szakhatósági állásfoglalását. Vadkár elhárítás céljából ideiglenesen kihelyezett vadgazdálkodási berendezés elhelyezését a természetvédelmi kezelõvel egyeztetni kell. Vadgazdálkodási berendezés vagy egyéb létesítmény felhagyása esetén a vadgazdálkodónak biztosítania kell az érintett terület rehabilitációjáról. A rehabilitáció módját a természetvédelmi kezelõvel egyeztetni kell. Vadföld létesítéséhez a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A természetvédelmi hatóság hozzájárulását csak a természetvédelmi kezelõ írásos egyetértõ nyilatkozata esetén adhatja meg. Fokozottan védett madárfajok fészkelõhelyének, illetve az ismert fészektelepek 500 méteres környezetében fészkelési idõszakban a vadászat tilos. A területen a fogoly kibocsátásának kivételével a vadkibocsátás nem engedélyezhetõ. A fogoly kibocsátása elõtt ökológiai hatástanulmányt kell készíteni a kibocsátott állomány természetes állományra gyakorolt hatásairól. A kibocsátás csak abban az esetben engedélyezhetõ, ha a kibocsátott állomány a természetes állományra káros hatást nem gyakorol. Nem õshonos vadfajok betelepítése tilos. A vándorlással betelepülõ nem õshonos vadfajok (mosómedve, nyestkutya, aranysakál) egyedeit ki kell lõni vagy be kell fogni. A vaddisznó állomány és a rókaállomány intenzív apasztása érdekében az éves vadgazdálkodási tervekben a kilövési számokat úgy kell megállapítani, hogy az 5 éven belül biztosítsa a róka és a vaddisznó állomány nagyságának a terület természetes vadeltartó képességére való csökkentését. Amennyiben a területen élõ vaddisznó vagy rókaállomány a védett természeti értékek egyes állományait különösen veszélyezteti, a vadgazdálkodó köteles a területen, a természetvédelmi kezelõvel egyeztetett módszerrel, folyamatos riasztásról gondoskodni Halászat és horgászat A fészektelepek, illetve a fekete gólya és a rétisas fészkeinek 100 m-es környezetében fészkelési idõszak alatt minden halászati tevékenység tilos. A Holt-Rába mentén újabb horgászhelyek, stégek vagy a partmenti növényzet sérülésével járó horgászlétesítmények nem alakíthatók ki. A Holt-Rába mentén a meglévõ horgászstégek felújításához a természetvédelmi hatóság engedélyét kell kérni. A horgászstégek kizárólag természetes anyagokból, tájba illõ módon alakíthatók ki. A Holt-Rába mentén meglévõ horgászati célú létesítményekrõl (pl. stégek, kialakított horgászhelyek stb.) az érintett horgászegyesületeknek nyilvántartást kell vezetniük, amelyet a természetvédelmi kezelõ vagy a természetvédelmi hatóság részére el kell juttatniuk. A nyilvántartásnak tartalmazni kell a meglévõ stég pontos helyét, leírását, a létesítményeken végzett beavatkozásokat és használóját. A nyilvántartást e rendelet megjelenését követõen egy éven belül el kell készíteni.

7 3.2. Mûvelési ághoz köthetõ természetvédelmi kezelési módok, korlátozások és tilalmak Szántók kezelése Monokultúrás termesztés alkalmazása tilos, kivéve az évelõ takarmánynövények, méhlegelõ vagy zöldtrágya céljából vetett növényeket. A vetésforgó kialakítása az alábbiak szerint történhet: o a) cukorrépa, cékla, takarmányrépa, burgonya, lóbab, szója és csillagfürt 4 évente csak egyszer kerülhet ugyanarra a táblára; o b) napraforgó 5 évente egyszer kerülhet ugyanarra a táblára; o c) legalább 5 évente egyszer pillangós vagy zöldtakarmány növényt kell termeszteni a vetésváltásban, beleértve a másodvetést is; o d) száraz borsó 7 évente csak egyszer termeszthetõ; o e) kukoricát csak alacsony nitrogénigényû növény követhet; o f) két nem évelõ pillangós növény termesztése között minimum 2 év szünetet kell tartani; o g) lucerna után nem következhet egyéb pillangós növény, illetve lucerna után az utóveteménynek jelentõs nitrogénigényûnek kell lenni; o h) szója, napraforgó és olajrepce nem követhetik egymást; o i) a vetésforgóban a kalászosok és a kukorica együttes részaránya nem haladhatja meg a 75%-ot. A mechanikus gyomirtást a gyomok virágzása elõtt kell elvégezni. Évente eltérõ mélységû talajmûvelés alkalmazása. A szalmabálákat egy hónapon belül le kell hordani a területrõl a betakarítást követõen. Tápanyag utánpótlás csak szerves-, levél-, ill. biotrágyával történhet. Törekedni kell a direkt úton fel nem használható növényi részek saját szántóterületen történõ komposztálása és visszaforgatására. A környezeti terhelés csökkentése érdekében a más jogszabályokban engedélyezett növényvédõ szerek közül csak a korlátozás nélkül engedélyezett (zöld) és a mérsékelt korlátozásokkal engedélyezett (sárga) minõsítésûek használhatók. Szántó mûvelési ágú területeken a spontán vagy mesterséges úton kialakult gyepek fennmaradását biztosítani kell az ingatlan-nyilvántartásról szóló jogszabályok mûvelési ág változtatásra vonatkozó elõírásainak betartásával. A gazdálkodó köteles eltûrni a kialakult belvizes foltokat a területének 15%-án. A növénytermesztéssel kapcsolatos technológiai munkálatok során bármilyen depónia (trágyaszarvas, bálakazal, szalmakazal stb.) csak a szántókon hozható létre. A területhatár megjelölése csak természetes anyagokkal (faoszlopok) történhet Gyepek (rétek, legelõk) kezelése Melioratív meszezés, drénezés és öntözés tilos. Ideiglenes, vagy állandó épületek létesítése csak az illetékes természetvédelmi hatóság jóváhagyásával lehetséges. A területen a lecsapolás és a vízelvezetés tilos. Mûtrágyázás és istállótrágya alkalmazása tilos. Törölt: Csak könnyen lebomló, szelektív (sárga és zöld kategóriás) vegyszerek használatók. Törölt: <#>A szántókon betakarítatlan szegélyeket kell fennhagyni. Törölt: beállt Törölt: et Törölt: fenn kell tartani Törölt:. Törölt: <#>Szántóterületek melletti, utakkal nem határos csatornapartokon 10 m-es sávot mûveletlenül kell hagyni évi egyszeri õszi szárzúzással legalább10 évig. <#>A táblák szélén 10 méteres sávban mûtrágyázás és vegyszerezés elhagyása.

8 Növényvédõ szer alkalmazása tilos. Legelõterületeken: o szarvasmarha, juh, kecske, dám- és gímszarvas, szamár, ló és bivaly (egyéb állat nem legeltethetõ) esetében az állatsûrûség mértéke nem haladhatja meg: az 1 állategység/ha értéket, o nedves idõszakokban, felázott talajon a legeltetés tilos. o a legeltetési idõszak végén, szükség esetén közben is, tisztító kaszálást kell végezni minden évben, o a téli (november 1. április 30.) legeltetés tilos, o az állatok éjjeli szálláshelyének kialakításánál csak természetes anyagokat (fa, nád) lehet felhasználni, o a pásztorok szálláshelyének kialakítását tájba illõen, a hagyományos építészeti anyagok és módszerek felhasználásával kell elvégezni. Kaszálóterületeken: o csak természetvédelmi szempontból kedvezõ kaszálási módszerek és technológiák alkalmazhatók (kaszálás a tábla közepétõl kifelé haladva, a táblaszegélyeket utoljára kell lekaszálni), o a bálázást és a széna lehordását a kaszálást követõ legfeljebb egy hónapon belül el kell végezni, o minden gépi munkát a gyepterület károsítása nélkül kell végezni. o A kaszálás során vadriasztó lánc használata kötelezõ. Üde rétek és kaszálók, illetve származékaik Az üde, jó állapotú gyepeket évente egyszer vagy kétszer le kell kaszálni vagy biztosítani kell extenzív legeltetésüket. A jó állapotú, természetközeli láprétek csak évente egyszer kaszálhatók, legeltetésük tilos. A kaszálások idõpontját évente változtatni kell. Az elsõ kaszálás idõpontja május vége és június vége közé kell essen, a második kaszálás idõpontja pedig szeptembertõl jelölhetõ ki. A kaszálások során o a terület 10%-át változó helyszínnel érintetlenül kell hagyni, vagy o mozaikos, illetve sávos kaszálással kell végezni a kezeléseket. Az egyes sávok vagy foltok kaszálása között legalább egy hónapnak el kell telnie. Száraz, illetve félszáraz gyepek és származékaik A száraz és félszáraz gyepek elsõsorban legeltetéssel hasznosíthatók. A hasznosítás elmaradása esetén 3-5 évente biztosítani kell a felhalmozódott avar eltávolítását. Biztosítani kell a spontán betelepülõ cserjék idõszakos eltávolítását. A gyepekben a cserjésedés mértéke nem haladhatja meg a 20%-ot. A cserjeirtások elvégzése elõtt a területhasználónak konzultálnia kell az igazgatósággal. Legeltetéssel történõ hasznosítás esetén évi egy vagy két tisztító kaszálással kell biztosítani a gyomosodás megelõzését. A száraz és félszáraz gyepekben élõ akác, selyemkóró és bálványfa egyedeket a rendelet megjelenését követõ 5 éven belül el kell távolítani.

9 Gyümölcsösök és szõlõk kezelése A környezeti terhelés csökkentése érdekében a más jogszabályokban engedélyezett növényvédõ szerek közül csak a korlátozás nélkül engedélyezett (zöld) és a mérsékelt korlátozásokkal engedélyezett (sárga) minõsítésûek használhatók. A növényvédõ szerek hatékonyságát zöldmunkák végzésével kell javítani. A tájkép jellegzetességének megõrzése érdekében a hiányzó gyümölcsfákat, szõlõtõkéket pótolni kell az ültetvényekben. A felhagyott és elgyepesedett szõlõ- és gyümölcsültetvények, illetve kertek ismételt mûvelésbe vonásához a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges Erdõk kezelése Az Erebe-szigetek erdõrezervátum magterületének természetes erdõközösségeiben kizárólag a természetes erdõdinamikai folyamatok érvényesülését segítõ beavatkozások végezhetõk el. Az Erebe-szigetek erdõrezervátum magterületén található tájidegen fajok alkotta ültetvények letermelhetõk. A helyükön õshonos fajjal végzett felújítás után kizárólag a természetes erdõdinamikai folyamatok érvényesülését segítõ beavatkozások végezhetõk el. Fahasználatokat vegetációs idõszak alatt csak kivételesen indokolt esetben (pl. növény-egészségügyi okból), a természetvédelmi hatóság hozzájárulásával lehet végezni. A fahasználat (véghasználat, törzskiválasztó gyérítés, növedékfokozó gyérítés és tisztítás) és a közelítés csak vegetációs perióduson kívül (szeptember 1. március 1.) történhet. Nem õshonos fafajú erdõrészletekben (akác, vörösfenyõ, erdei és fekete fenyõ, illetve nemes nyár), amennyiben nem veszélyeztet természeti értéket, a természetvédelmi kezelõ hozzájárulásával a természetvédelmi hatóság engedélyezheti a vegetációs idõn belüli termelést. Fokozottan védett madárfaj fészkének 300 m-es körzetében fészkelési idõszakban mindenfajta erdõgazdálkodási tevékenység tilos. A fészkek helyét a természetvédelmi kezelõ közli az erdõgazdálkodóval. A területen a termõhelynek megfelelõ, õshonos fafajokból álló, természetszerû fajösszetételû és szerkezetû állományokat kell kialakítani és fenntartani. A tájvédelmi körzet területén, kivéve a kisalföldi meszes homokpuszta területeit, nem õshonos fafajokat kizárólag elegyfafajként, mozaikosan, a természetvédelmi kezelõ hozzájárulásával, a természetvédelmi hatóság egyedi engedélye alapján lehet ültetni, amennyiben a felújítás másként nem végezhetõ el. A kisalföldi meszes homokpuszta területein (Gönyû és Gyõr községhatárokban) az érvényes erdészeti üzemtervnek megfelelõen kell biztosítani az erdõk felújítását, azonban törekedni kell arra, hogy a felújítások és az elõhasználatok során az õshonos fafajok elõnyt élvezzenek a területen jelen lévõ tájidegen fafajokkal szemben. Az erdõk használata során biztosítani kell a természetes felújulás lehetõségét. A fahasználatok (törzskiválasztó gyérítések, egészségügyi termelések) során cserestölgyesekben, gyertyános-tölgyesekben, homoki tölgyesekben és lösztölgyesekben Törölt: <#>Fahasználatokat vegetációs idõszak alatt csak kivételesen indokolt esetben (pl. növény-egészségügyi okból), a természetvédelmi hatóság hozzájárulásával lehet végezni. <#>A fakitermelés és a közelítés csak vegetációs perióduson kívül (október 1. március 1.) történhet. Törölt: <#>Tájidegen és nem õshonos fafajokat elegyfafajként is tilos ültetni. Kivételt képez az erdei fenyõ, amely maximum 30% elegyarányig ültethetõ a természetvédelmi hatóság egyedi engedélye alapján, ha a felújítás másként nem végezhetõ el.

10 hektáronként legalább 4-5 db lábon száradó vagy kidõlt, tölgy vagy cser egyedet meg kell hagyni a holtfához kötõdõ fajok védelme érdekében. Az ápolások, gyérítések során biztosítani kell az állománynak megfelelõ cserjeszint kialakulását. Az ápolások és gyérítések során biztosítani kell a tájidegen fajok, különösen az akác (Robinia pseudo-acacia) és a bálványfa (Ailanthus altissima) eltávolítását az erdõrészletekbõl. A véghasználatok során hektáronként legalább db egészséges, jó koronájú, az állomány fõ fafajának számító egyedet kell meghagyni (lehetõség szerint csoportosan). A kijelölt hagyásfák és facsoportok helyét a természetvédelmi kezelõvel egyeztetni kell. Tarvágás csak nem õshonos fafajokból álló állományokban végezhetõ. Amennyiben természetvédelmi kárt nem okoz, engedélyezhetõ a 3 hektáros területkorlátnál nagyobb kiterjedésû terület véghasználata is. Liget- és láperdõk és származékaik A meglévõ, jó állapotú, természetközeli ligeterdõkben kizárólag olyan beavatkozások engedélyezhetõk, amelyek a természetes erdõdinamikai folyamatok fenntartását szolgálják, amíg a potenciális termõhelyeken állományuk nem éri el a 40%-os kiterjedést. A ligeterdõk hasznosítása során az erdõrészlet 10%-át minden esetben érintetlenül kell hagyni. A láperdõk esetében mindenfajta gazdasági célú hasznosítás tilos. Mind a ligeterdõk, mind a láperdõk esetében biztosítani kell az élõhely fennmaradásához szükséges ökológiai vízmennyiséget. Törölt: A fahasználatok (törzskiválasztó gyérítések, egészségügyi termelések) során cseres-tölgyesekben, gyertyános-tölgyesekben, homoki tölgyesekben és lösztölgyesekben hektáronként 4-5 db, legalább éves korú kocsánytalan vagy kocsányos tölgy lábon száradó vagy kidõlt (természetes vagy mesterséges úton) egyedét meg kell hagyni, ennek hiányában 25 m 3 legalább 50 cm átmérõjû holtfát kell biztosítani hektáronként. Törölt: A véghasználatok során hektáronként legalább 4 db egészséges, jó koronájú, az állomány fõ fafajának számító, éves korú faegyedet kell meghagyni (lehetõség szerint csoportosan). Üde lombos erdõk és származékaik Alföldi gyertyános-tölgyesek Biztosítani kell az Alföldi gyertyános-tölgyesek fragmentumokban megmaradt állományainak hosszú távú megõrzését. Az Alföldi gyertyános-tölgyes állományokban kizárólag olyan beavatkozások végezhetõk, amelyek az állományok szerkezetének megõrzését és természetességük javítását szolgálják. Az Alföldi gyertyános-tölgyes állományokban élõ nem õshonos, illetve az élõhelyre nem jellemzõ fajokat, különösen az akácot és a bálványfát a tervezett erdõgazdálkodási munkák során el kell távolítani az állományból. Hegyvidéki gyertyános-tölgyesek Biztosítani kell a természetes állapotoknak megfelelõ a tölgy-gyertyán arányt (kb. 60:40) a meglévõ állományokban. Az állományokban lévõ nem õshonos fafajokat az erdõgazdálkodási munkák során el kell távolítani az állományból. Biztosítani kell a kettõs lombkoronaszint kialakítását. Az állományok felújításakor a természetes felújítást kell elõtérbe helyezni. Középhegységi szubmontán és montán bükkösök Felújításukat csak fokozatosan, az egyes állományok állapotának nyomon követése mellett szabad végezni.

11 Zárt száraz lomberdõk és származékaik Cseres-tölgyesek Biztosítani kell a természetes állapotoknak megfelelõ a kocsánytalan tölgy-cser arányt a meglévõ állományokban. Az állományok felújításakor a természetes felújítást kell elõtérbe helyezni. Az erdõgazdálkodási munkák során állományokban természetesen feljövõ újulatot óvni kell. Biztosítani kell a cserjeszint természetes fejlõdését. Fellazuló száraz lombos erdõk és cserjések és származékaik Tatárjuharos lösztölgyesek és pusztai tölgyesek Biztosítani kell valamennyi állomány hosszú távú megõrzését. Állományaikban kizárólag olyan erdészeti beavatkozások végezhetõk, amelyek a megmaradt állományok védelmét szolgálják. A mesterségesen betelepített csert fokozatosan vissza kell szorítani. A betelepedett és ültetett nem õshonos fafajokat el kell távolítani az állományokból. A meglévõ és a kialakuló tisztásokat fenn kell tartani. Borókás-nyarasok A betelepedett és ültetett nem õshonos fafajokat el kell távolítani az állományokból. A meglévõ és a kialakuló tisztásokat fenn kell tartani. Az állományok felújításakor a természetes felújítást kell elõtérbe helyezni. Száraz-meleg erdõszegélyek A természetvédelmi szempontból legfontosabb és a legtöbb védett fajt tartalmazó erdõszegélyek kataszterét a természetvédelmi kezelõnek 5 éven belül el kell készíteni. Meg kell akadályozni az erdõszegélyek túlzott elcserjésedését és beerdõsülését. Telepített erdészeti faültetvények és származékaik Akácosok, nemes nyarasok, egyéb, nem õshonos fafajokból álló lombos erdõk, erdei- és feketefenyvesek Állományaikat véghasználat után át kell alakítani a termõhelynek megfelelõ õshonos fafajok állományává. A felsorolt állományok a területen nem telepíthetõk. Az állományba spontán betelepedõ, a termõhelynek megfelelõ lombos fafajokat a használat során meg kell kímélni. Spontán betelepedés hiányában támogatandó az õshonos lombos fafajok mesterséges alátelepítése.

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet létesítéséről szóló 19/1992. (XI. 6.) KTM rendelet módosításáról

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet létesítéséről szóló 19/1992. (XI. 6.) KTM rendelet módosításáról KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/2026/2007. Tervezet a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet létesítéséről szóló 19/1992. (XI. 6.) KTM rendelet módosításáról (közigazgatási egyeztetés) Budapest,

Részletesebben

7/2012. (II. 21.) VM rendelet. az Ebergőci-láprét természetvédelmi terület létesítéséről

7/2012. (II. 21.) VM rendelet. az Ebergőci-láprét természetvédelmi terület létesítéséről 7/2012. (II. 21.) VM rendelet az Ebergőci-láprét természetvédelmi terület létesítéséről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 85. (2) bekezdés 3. és 13. pontjában kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

9/2012. (II. 21.) VM rendelet. az Iváni-szikesek természetvédelmi terület létesítéséről

9/2012. (II. 21.) VM rendelet. az Iváni-szikesek természetvédelmi terület létesítéséről 9/2012. (II. 21.) VM rendelet az Iváni-szikesek természetvédelmi terület létesítéséről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 85. (2) bekezdés 3. és 13. pontjában kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

11/2007. (III. 30.) KvVM rendelet. a Bükkhát természetvédelmi terület létesítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról

11/2007. (III. 30.) KvVM rendelet. a Bükkhát természetvédelmi terület létesítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról 11/2007. (III. 30.) KvVM rendelet a Bükkhát természetvédelmi terület létesítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 24. (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

Tervezet. az Abaújkéri Aranyos-völgy természetvédelmi terület létesítéséről. (közigazgatási egyeztetés)

Tervezet. az Abaújkéri Aranyos-völgy természetvédelmi terület létesítéséről. (közigazgatási egyeztetés) KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1363/2007. Tervezet az Abaújkéri Aranyos-völgy természetvédelmi terület létesítéséről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2007. július I. A döntési javaslat

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1149/2008. Tervezet a Somogyvári Kupavár-hegy természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. szeptember

Részletesebben

A Rádi Csekei-rét Helyi Jelentőségű Természetvédelmi Terület természetvédelmi kezelési terve

A Rádi Csekei-rét Helyi Jelentőségű Természetvédelmi Terület természetvédelmi kezelési terve A Rádi Csekei-rét Helyi Jelentőségű Természetvédelmi Terület természetvédelmi kezelési terve fotó: Richard Wesley Nagy Gergő Gábor 1 Rottenhoffer István 2,3 2012. 1 Budapesti Corvinus Egyetem, Tájépítészeti

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. az Erdőtelki égerláp természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. az Erdőtelki égerláp természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/267/2008. Tervezet az Erdőtelki égerláp természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. február

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1313/2008. Tervezet a Tállyai Patócs-hegy természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. november

Részletesebben

19/2007. (VI. 1.) KvVM rendelet. a Márkházapusztai fás legelő természetvédelmi terület létesítéséről

19/2007. (VI. 1.) KvVM rendelet. a Márkházapusztai fás legelő természetvédelmi terület létesítéséről 19/2007. (VI. 1.) KvVM rendelet a Márkházapusztai fás legelő természetvédelmi terület létesítéséről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 24. (1) bekezdés a) pontjában, valamint 85. b) pontjában

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1519/2008. Tervezet az Ebergőci-láprét természetvédelmi terület létesítéséről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. december Az Ebergőci-láprét természetvédelmi

Részletesebben

17. melléklet a VM/JF/2070/2011. számú előterjesztéshez A vidékfejlesztési miniszter.../2011. (...) VM rendelete a Tétényi-fennsík természetvédelmi

17. melléklet a VM/JF/2070/2011. számú előterjesztéshez A vidékfejlesztési miniszter.../2011. (...) VM rendelete a Tétényi-fennsík természetvédelmi 17. melléklet a VM/JF/2070/2011. számú előterjesztéshez A vidékfejlesztési miniszter.../2011. (......) VM rendelete a Tétényi-fennsík természetvédelmi terület létesítéséről A természet védelméről szóló

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/86/2009. Tervezet a Bodrogszegi Várhegy természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2009. május A

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2011. (XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2011. (XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2011. (XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánításról Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/957/2008. Tervezet a Dunaszentgyörgyi-láperdő természetvédelmi terület létesítéséről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. szeptember A Dunaszentgyörgyi-láperdő

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. a Táti és süttői Duna szigetek természetvédelmi terület létesítéséről. (közigazgatási egyeztetés)

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. a Táti és süttői Duna szigetek természetvédelmi terület létesítéséről. (közigazgatási egyeztetés) KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/691/2008. Tervezet a Táti és süttői Duna szigetek természetvédelmi terület létesítéséről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. április A Táti és

Részletesebben

5/2008. (II. 19.) KvVM rendelet. a Bél-kő természetvédelmi terület létesítéséről

5/2008. (II. 19.) KvVM rendelet. a Bél-kő természetvédelmi terület létesítéséről 5/2008. (II. 19.) KvVM rendelet a Bél-kő természetvédelmi terület létesítéséről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 24. (1) bekezdés a) pontjában, valamint 85. b) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1342/2008. Tervezet a Megyaszói-tátorjános természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. szeptember

Részletesebben

29/2006. (V. 22.) KvVM rendelet

29/2006. (V. 22.) KvVM rendelet 29/2006. (V. 22.) KvVM rendelet a Kőszegi-tőzegmohás láp Természetvédelmi Terület védetté nyilvánításáról szóló 4/1993. (II. 17.) KTM rendelet módosításáról A természet védelméről szóló 1996. évi LIII.

Részletesebben

Tervezet. (közigazgatási egyeztetés)

Tervezet. (közigazgatási egyeztetés) KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/461/2009. Tervezet a Maconkai-rét természetvédelmi terület létesítéséről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2009. május A Maconkai-rét természetvédelmi

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1719/2008. Tervezet a Villányi Templom-hegy természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. december

Részletesebben

Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc A mezőgazdaság és a természetvédelem kapcsolata az ÉTT területeken. 109.lecke

Részletesebben

Élőhelyvédelemhez kapcsolódó dokumentációk a gyakorlatban. Élőhelyvédelem

Élőhelyvédelemhez kapcsolódó dokumentációk a gyakorlatban. Élőhelyvédelem Élőhelyvédelem Élőhelytérképezés Az ÁNÉR első változata 1997-ben jelent meg a hazai NBmR fejlesztéseként. (Ez még nagyban hasonlított a klasszikus cönológiai rendszerhez.) A folyamatos adatgyűjtés és tapasztalat

Részletesebben

19/2008. (VIII. 22.) KvVM rendelet a Baláta-tó természetvédelmi terület bővítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról

19/2008. (VIII. 22.) KvVM rendelet a Baláta-tó természetvédelmi terület bővítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról 19/2008. (VIII. 22.) KvVM rendelet a Baláta-tó természetvédelmi terület bővítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 29. (3) bekezdésében, 85. b)

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1364/2008. Tervezet a Szarvasi Történelmi Emlékpark Természetvédelmi Terület létesítéséről és a természetvédelmi kezelő megnevezéséről szóló 8/1991. (IV.26.)

Részletesebben

15/1991. (XII. 24.) KTM rendelet a Kaszonyi-hegy Természetvédelmi Terület létesítéséről

15/1991. (XII. 24.) KTM rendelet a Kaszonyi-hegy Természetvédelmi Terület létesítéséről 15/1991. (XII. 24.) KTM rendelet a Kaszonyi-hegy Természetvédelmi Terület létesítéséről A természetvédelemről szóló 1982. évi 4. törvényerejű rendelet, valamint a végrehajtására kiadott 8/1982. (III. 15.)

Részletesebben

Tervezet. (közigazgatási egyeztetés)

Tervezet. (közigazgatási egyeztetés) KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/465/2009. Tervezet a Tarcali Turzó-dűlő természetvédelmi terület létesítéséről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2009. május A Tarcali Turzó-dűlő természetvédelmi

Részletesebben

34/2007. (X. 18.) KvVM rendelet a Babócsai Basa-kert természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról és természetvédelmi kezeléséről

34/2007. (X. 18.) KvVM rendelet a Babócsai Basa-kert természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról és természetvédelmi kezeléséről 34/2007. (X. 18.) KvVM rendelet a Babócsai Basa-kert természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról és természetvédelmi kezeléséről Az egyes jogszabályok és jogszabályi rendelkezések hatályon kívül

Részletesebben

5/2014. (IX. 1.) FM rendelet. a Pogácsa-legelő természetvédelmi terület létesítéséről

5/2014. (IX. 1.) FM rendelet. a Pogácsa-legelő természetvédelmi terület létesítéséről 5/2014. (IX. 1.) FM rendelet a Pogácsa-legelő természetvédelmi terület létesítéséről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 85. (2) bekezdés 3. és 13. pontjában kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/848/2008. Tervezet a Háros-szigeti ártéri erdő természetvédelmi terület bővítéséről és természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest,

Részletesebben

Natura 2000 fenntartási terv készítés tapasztalatai.

Natura 2000 fenntartási terv készítés tapasztalatai. Natura 2000 fenntartási tervek készítése Honlap: www.bfnp.hu zalanatura2000@gmail.com Natura 2000 fenntartási terv készítés tapasztalatai. Megyer Csaba osztályvezető Natura 2000 kijelölés, felmérések A

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. a Csokonyavisontai fás legelő természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. a Csokonyavisontai fás legelő természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/624/2008. Tervezet a Csokonyavisontai fás legelő természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008.

Részletesebben

16/2007. (IV. 20.) KvVM rendelet. a Tardi-legelő természetvédelmi terület létesítéséről

16/2007. (IV. 20.) KvVM rendelet. a Tardi-legelő természetvédelmi terület létesítéséről 16/2007. (IV. 20.) KvVM rendelet a Tardi-legelő természetvédelmi terület létesítéséről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 24. (1) bekezdés a) pontjában és a 85. b) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés tematikus előíráscsoportjainak előírástáblázata

Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés tematikus előíráscsoportjainak előírástáblázata . számú melléklet grár-környezetgazdálkodási kifizetés előíráscsoportjainak előírástáblázata Tematikus előíráscsoport. Horizontális szántó földhasználati kategória támogatás előírásai támogatás. 2. 3.

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/827/2008. Tervezet a Megyer-hegyi Tengerszem Természetvédelmi Terület 24/1997. (VIII. 1.) KTM rendelet módosításáról (közigazgatási egyeztetés) Budapest,

Részletesebben

ÉLŐ ERDŐ KONFERENCIA MÁRCIUS SOPRON, MAGYARORSZÁG

ÉLŐ ERDŐ KONFERENCIA MÁRCIUS SOPRON, MAGYARORSZÁG Tímár Gábor Heves Megyei Kormányhivatal NATURA 2000 ELŐÍRÁSOK ALKALMAZÁSA ÉLŐ ERDŐ KONFERENCIA 2017. MÁRCIUS 21-22. SOPRON, MAGYARORSZÁG Általános jogszabályok 275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet az európai

Részletesebben

20/2008. (VIII. 22.) KvVM rendelet a Csokonyavisontai fás legelő természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről

20/2008. (VIII. 22.) KvVM rendelet a Csokonyavisontai fás legelő természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről 20/2008. (VIII. 22.) KvVM rendelet a Csokonyavisontai fás legelő természetvédelmi terület természetvédelmi kezelési tervéről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 85. b) pontjában kapott

Részletesebben

A Kölcsönös megfeleltetés előírásai és követelményei. 1 rész HMKÁ Helyes mezőgazdasági és környezeti állapot

A Kölcsönös megfeleltetés előírásai és követelményei. 1 rész HMKÁ Helyes mezőgazdasági és környezeti állapot A Kölcsönös megfeleltetés előírásai és követelményei 1 rész HMKÁ Helyes mezőgazdasági és környezeti állapot Fő cél: A HMKÁ által meghatározott előírások együttes célja a mezőgazdasági földterületek jó

Részletesebben

Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés tematikus előíráscsoportjainak előírástáblázata

Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés tematikus előíráscsoportjainak előírástáblázata . számú melléklet grár-környezetgazdálkodási kifizetés csoportjainak táblázata Tematikus csoport. Horizontális szántó földhasználati kategória támogatás ai támogatás választható ok. 2. Tilos szennyvíz,

Részletesebben

Törökbálint Nagyközség Önkormányzatának 20/1994 (VIII.18.) ÖK. sz. rendelete a közigazgatási területéhez tartozó erdőterület védetté nyilvánításáról

Törökbálint Nagyközség Önkormányzatának 20/1994 (VIII.18.) ÖK. sz. rendelete a közigazgatási területéhez tartozó erdőterület védetté nyilvánításáról Nagyközség Önkormányzatának 20/1994 (VIII.18.) ÖK. sz. rendelete a közigazgatási területéhez tartozó erdőterület védetté nyilvánításáról Nagyközség Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

53/2007. (X. 18.) KvVM rendelet. a Hajdúbagosi földikutya-rezervátum természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról

53/2007. (X. 18.) KvVM rendelet. a Hajdúbagosi földikutya-rezervátum természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról 53/2007. (X. 18.) KvVM rendelet a Hajdúbagosi földikutya-rezervátum természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról Az egyes jogszabályok és jogszabályi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről

Részletesebben

TERMÉSZTVÉDELMI ELVÁRÁSOK AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN - TERMÉSZETVÉDELMI SZAKMAPOLITIKAI KERETEK

TERMÉSZTVÉDELMI ELVÁRÁSOK AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN - TERMÉSZETVÉDELMI SZAKMAPOLITIKAI KERETEK TERMÉSZTVÉDELMI ELVÁRÁSOK AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN - TERMÉSZETVÉDELMI SZAKMAPOLITIKAI KERETEK A természet mindennél és mindenkinél jobb vezető, ha tudjuk, hogyan kövessük. C. G. Jung Az előadás vázlata Természetvédelmi

Részletesebben

1 KTT 140 7 68 2 EF 100 50 287 Erdősítés elegyfafajai: 3 GY 140 15 25 4 GY 100 15 11 2. vált. mód: Erdősítés célállománya:

1 KTT 140 7 68 2 EF 100 50 287 Erdősítés elegyfafajai: 3 GY 140 15 25 4 GY 100 15 11 2. vált. mód: Erdősítés célállománya: Helység: 8024 Felsőcsatár Tag: 24 Részlet: F Ügyszám: XVIII-G-001/11439/2010 Oldal: Gazdálkodó: 3202589 Grundmann József Részlet területe: 4,75 ha Erdészeti táj: Pinka-fennsík Elsődleges rendeltetés: Talajvédelmi

Részletesebben

Mezőgazdasági élőhelyek természetvédelmi kihívásai. Balczó Bertalan Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály

Mezőgazdasági élőhelyek természetvédelmi kihívásai. Balczó Bertalan Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály Mezőgazdasági élőhelyek természetvédelmi kihívásai Balczó Bertalan Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály Országos jelentőségű védett természeti területek és Natura 2000 területek Magyarországon 2 Természetvédelmi

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1518/2008. Tervezet természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. november természetvédelmi kezelési tervéről szóló KvVM

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc ÚMVP II. tengely A földhasználat racionalizálása a környezeti és természeti értékek

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/1605/2008. Tervezet a Kaszonyi-hegy Természetvédelmi Terület létesítéséről szóló 15/1991. (XII. 24.) KTM rendelet módosításáról (közigazgatási egyeztetés)

Részletesebben

15/2008. (VI. 3.) KvVM rendelet a Mátrai Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről

15/2008. (VI. 3.) KvVM rendelet a Mátrai Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről 15/2008. (VI. 3.) KvVM rendelet a Mátrai Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 85. b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a környezetvédelmi

Részletesebben

Tervezet. a Cégénydányádi-park természetvédelmi terület bővítéséről és a Hortobágyi Nemzeti Park határainak módosításáról. (közigazgatási egyeztetés)

Tervezet. a Cégénydányádi-park természetvédelmi terület bővítéséről és a Hortobágyi Nemzeti Park határainak módosításáról. (közigazgatási egyeztetés) KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/384/2009. Tervezet a Cégénydányádi-park természetvédelmi terület bővítéséről és a Hortobágyi Nemzeti Park határainak módosításáról (közigazgatási egyeztetés)

Részletesebben

16/2008. (VI. 3.) KvVM rendelet a Sághegyi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről

16/2008. (VI. 3.) KvVM rendelet a Sághegyi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről 16/2008. (VI. 3.) KvVM rendelet a Sághegyi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 85. b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a környezetvédelmi

Részletesebben

Természetvédelmi kezelés

Természetvédelmi kezelés Természetvédelmi kezelés Magára hagyás, bekerítés egyensúlyi paradigma természetes, önálló életközösségek (? van) zárt rendszert feltételez gátolja a természetes zavarást is Kezelés nem egyensúlyi paradigma

Részletesebben

AZ ABONYI KASZÁLÓERDŐ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLET TERMÉSZETVÉDELMI KEZELÉSI TERVE

AZ ABONYI KASZÁLÓERDŐ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLET TERMÉSZETVÉDELMI KEZELÉSI TERVE AZ ABONYI KASZÁLÓERDŐ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLET TERMÉSZETVÉDELMI KEZELÉSI TERVE 1. TERMÉSZETVÉDELMI GYAKORLATI CÉLKITŰZÉSEK - Őrizze meg a területen előforduló védett (pl. hengeresfészkű peremizs /Inula

Részletesebben

Természetvédelmi célú erdészeti kifizetések a Mez gazdasági és Vidékfejlesztési Alapból

Természetvédelmi célú erdészeti kifizetések a Mez gazdasági és Vidékfejlesztési Alapból Természetvédelmi célú erdészeti kifizetések a Mez gazdasági és Vidékfejlesztési Alapból Máthé László, erdészeti programvezet WWF Magyarország Az erdészeti földterületek fenntartható használatát célzó intézkedések

Részletesebben

Dr. Fazekas Sándor úr részére miniszter. Földművelésügyi Minisztérium Budapest Kossuth L. tér Tisztelt Miniszter Úr!

Dr. Fazekas Sándor úr részére miniszter. Földművelésügyi Minisztérium Budapest Kossuth L. tér Tisztelt Miniszter Úr! Dr. Fazekas Sándor úr részére miniszter Földművelésügyi Minisztérium Budapest Kossuth L. tér 11. 1055 Tisztelt Miniszter Úr! A délvidéki földikutya (Nannospalax montanosyrmiensis) hazánk legveszélyeztetettebb

Részletesebben

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 202. szám 32199

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 202. szám 32199 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2010. évi 202. szám 32199 A vidékfejlesztési miniszter 46/2010. (II. 31.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az agrár-erdészeti rendszerek mezõgazdasági

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. a Mátrai Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről. (közigazgatási egyeztetés)

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM. Tervezet. a Mátrai Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről. (közigazgatási egyeztetés) KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/136/2008. Tervezet a Mátrai Tájvédelmi Körzet természetvédelmi kezelési tervéről (közigazgatási egyeztetés) Budapest, 2008. február A Mátrai Tájvédelmi

Részletesebben

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XI.21.) rendelete helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánításról

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XI.21.) rendelete helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánításról Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XI.21.) rendelete helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánításról Marcali Város Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

122/2007. (XII. 27.) KvVM rendelet az Uzsai csarabos erdő természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról

122/2007. (XII. 27.) KvVM rendelet az Uzsai csarabos erdő természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról 122/2007. (XII. 27.) KvVM rendelet az Uzsai csarabos erdő természetvédelmi terület védettségének fenntartásáról Az egyes jogszabályok és jogszabályi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről szóló 2007.

Részletesebben

A Kaszáló erdő védetté nyilvánításáról és kezeléséről szóló önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete helyébe a jelen rendelet melléklete lép.

A Kaszáló erdő védetté nyilvánításáról és kezeléséről szóló önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete helyébe a jelen rendelet melléklete lép. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (VIII. 5.) önkormányzati rendelete a Kaszáló erdő helyi védetté nyilvánításáról és kezeléséről szóló 17/2013. sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERV

VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERV VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERV VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERV Vadgazdálkodási egység: Telephelye: Kelt:,.. A tervet készítette Vadgazdálkodási egység vezetõje A FÔ FEJEZETEK MUTATÓJA Ennek a lapnak a helyére kerül

Részletesebben

Az 5000 m² alatti területek fásítására, fennmaradására, felszámolására vonatkozó jegyzői feladatok

Az 5000 m² alatti területek fásítására, fennmaradására, felszámolására vonatkozó jegyzői feladatok Az 5000 m² alatti területek fásítására, fennmaradására, felszámolására vonatkozó jegyzői feladatok Dr. Varga Tamás igazgató Baranya Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága Környezetünk legösszetettebb

Részletesebben

Természetvédelmi célú vidékfejlesztési támogatások Natura 2000 területeken

Természetvédelmi célú vidékfejlesztési támogatások Natura 2000 területeken Természetvédelmi célú vidékfejlesztési támogatások Natura 2000 területeken Az élőhelyvédelmi irányelv és a LIFE program 20. évfordulója Budapest, 2012. május 17. Balczó Bertalan, VM Nemzeti Parki és Tájvédelmi

Részletesebben

Tervezet. a természetvédelmi kezelési tervek készítésére, készítőjére és tartalmára vonatkozó szabályokról. (közigazgatási egyeztetés)

Tervezet. a természetvédelmi kezelési tervek készítésére, készítőjére és tartalmára vonatkozó szabályokról. (közigazgatási egyeztetés) A KORMÁNY ÉS A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KvVM/KJKF/986/2007. Tervezet a természetvédelmi kezelési tervek készítésére, készítőjére és tartalmára vonatkozó

Részletesebben

NATURA 2000 GYEPTERÜLETEK ELŐÍRÁSOK ÉS TÁMOGATÁSOK

NATURA 2000 GYEPTERÜLETEK ELŐÍRÁSOK ÉS TÁMOGATÁSOK NATURA 2000 GYEPTERÜLETEK ELŐÍRÁSOK ÉS TÁMOGATÁSOK Magyar Madártani Egyesület Fülöp Gyula Kék vércse LIFE - gazdálkodói fórumok - 2007 Natura 2000 területek lehetnek: Farm-alapú támogatás (SPS) területe

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi fejlesztései

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi fejlesztései A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi fejlesztései Európai környezet állapot és előretekintés 2015 Budapest, 2015. 06.01. Parrag Tibor, osztályvezető Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Részletesebben

A folyamatos erdőborítás mint a természetvédelmi kezelés eszköze és/vagy célja

A folyamatos erdőborítás mint a természetvédelmi kezelés eszköze és/vagy célja A folyamatos erdőborítás mint a természetvédelmi kezelés eszköze és/vagy célja Ugron Ákos Gábor főosztályvezető Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály A természetvédelem elvárása

Részletesebben

A folyamatos erdőborítás nyilvántartása az Országos Erdőállomány Adattárban

A folyamatos erdőborítás nyilvántartása az Országos Erdőállomány Adattárban A természet útmutatásának és az emberi cselekvésnek tudatos összehangolása szükséges. (Krutsch, 1942) A folyamatos erdőborítás nyilvántartása az Országos Erdőállomány Adattárban Czirok István osztályvezető

Részletesebben

A HUDI20032 Mocsai ürgés legelő

A HUDI20032 Mocsai ürgés legelő A HUDI20032 Mocsai ürgés legelő kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület fenntartási terve ELŐREHALADÁSI JELENTÉS Budapest 2014 A HUDI20032 MOCSAI ÜRGÉS LEGELŐ NATURA 2000 TERÜLET FENNTARTÁSI TERVE

Részletesebben

12/2007. (III. 30.) KvVM rendelet. a Kelemér-Serényfalva természetvédelmi terület létesítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról

12/2007. (III. 30.) KvVM rendelet. a Kelemér-Serényfalva természetvédelmi terület létesítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról 12/2007. (III. 30.) KvVM rendelet a Kelemér-Serényfalva természetvédelmi terület létesítéséről és erdőrezervátummá nyilvánításáról A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 24. (1) bekezdés

Részletesebben

A természetvédelmi szempontok kezelése a Vidékfejlesztési Programban

A természetvédelmi szempontok kezelése a Vidékfejlesztési Programban A természetvédelmi szempontok kezelése a Vidékfejlesztési Programban Kihívások és lehetséges megoldások Tóth Péter Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Virágzó Vidékünk Európa Nap- Hogyan tovább

Részletesebben

A KÖZÖSSÉGI JELENTŐSÉGŰ ERDŐS ÉLŐHELYTÍPUSOK FENNTARTÁSÁNAK KÉRDÉSEI

A KÖZÖSSÉGI JELENTŐSÉGŰ ERDŐS ÉLŐHELYTÍPUSOK FENNTARTÁSÁNAK KÉRDÉSEI Dr. Szmorad Ferenc erdőmérnök, természetvédelmi szakértői tevékenységet végző egyéni vállalkozó A KÖZÖSSÉGI JELENTŐSÉGŰ ERDŐS ÉLŐHELYTÍPUSOK FENNTARTÁSÁNAK KÉRDÉSEI ÉLŐ ERDŐ KONFERENCIA 2017. MÁRCIUS 21-22.

Részletesebben

Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Agrár-környezetgazdálkodási és az integrált gazdálkodási alprogram bemutatása.

Részletesebben

10/2012. (II. 21.) VM rendelet. a Körös-Maros Nemzeti Park bővítéséről

10/2012. (II. 21.) VM rendelet. a Körös-Maros Nemzeti Park bővítéséről 10/2012. (II. 21.) VM rendelet a Körös-Maros Nemzeti Park bővítéséről A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 85. (2) bekezdés 3. és 13. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek,

Részletesebben

LIFEINFORESTS - ÉLET AZ ERDŐBEN KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM

LIFEINFORESTS - ÉLET AZ ERDŐBEN KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM Duska József Erdőgazdálkodási szakértő Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége LIFEINFORESTS - ÉLET AZ ERDŐBEN KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM NATURA 2000 ERDŐK Az ország teljes területének közel

Részletesebben

(egységes szerkezetben a módosításáról szóló 22/2013 (VIII. 5) önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben a módosításáról szóló 22/2013 (VIII. 5) önkormányzati rendelettel) Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének A Kaszáló erdő védetté nyilvánításáról és kezeléséről szóló 17/2013. (V.31.) számú önkormányzati rendelete (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 22/2013

Részletesebben

41. ábra. Zárt erdőterületek a Duna-Tisza közén 1783-ban. Zárt és nyílt erdőterületek, ligetek, cserjések a Duna- Tisza közén 1783-ban.

41. ábra. Zárt erdőterületek a Duna-Tisza közén 1783-ban. Zárt és nyílt erdőterületek, ligetek, cserjések a Duna- Tisza közén 1783-ban. 41. ábra. Zárt erdőterületek a Duna-Tisza közén 1783-ban Zárt és nyílt erdőterületek, ligetek, cserjések a Duna- Tisza közén 1783-ban. 42. ábra. Kultúrtájak kiterjedése a Duna-Tisza közén a 18. és a 20.

Részletesebben

Az egyes célprogramok előírásaihoz tartozó meg nem felelések, azok ellenőrzési szempontjai, illetve szankciói és azok értelmezése

Az egyes célprogramok előírásaihoz tartozó meg nem felelések, azok ellenőrzési szempontjai, illetve szankciói és azok értelmezése 16. számú melléklet a /2009. ( )FVM rendelethez Az egyes célprogramok előírásaihoz tartozó meg nem felelések, azok ellenőrzési szempontjai, illetve szankciói és azok értelmezése Az egyes szankciótípusok

Részletesebben

1. A vadgazdálkodási egység alapadatai

1. A vadgazdálkodási egység alapadatai 1. A vadgazdálkodási egység alapadatai 1.1. A vadgazdálkodási egység alapadatai 1.1.1. Név: 1.1.2. Telephely: 1.1.3. Azonosító (kódszám): - - - - 1.1.4. A vadászati jog hasznosítási formája: 1.1.5. A vadgazdálkodási

Részletesebben

fenntartási tervének bemutatása

fenntartási tervének bemutatása ABorsodi-sík sík Különleges Madárvédelmi Terület fenntartási tervének bemutatása Bodnár Mihály Tájegység vezető, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Dél-borsodi Tájegysége Mi az a Borsodi-sík Különleges Madárvédelmi

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (XI. 14.) önkormányzati rendelete helyi jelentőségű természeti területek és értékek védetté nyilvánításról Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

VIDÉKFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A KEDVEZŐTLEN ADOTTSÁGÚ, VALAMINT AZ AGRÁRKÖRNYEZET-GAZDÁLKODÁSI ÖVEZETEKBEN

VIDÉKFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A KEDVEZŐTLEN ADOTTSÁGÚ, VALAMINT AZ AGRÁRKÖRNYEZET-GAZDÁLKODÁSI ÖVEZETEKBEN VIDÉKFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A KEDVEZŐTLEN ADOTTSÁGÚ, VALAMINT AZ AGRÁRKÖRNYEZET-GAZDÁLKODÁSI ÖVEZETEKBEN Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség A TÁMOGATÁSOK ÁLTALÁNOS KERETE Figyelembe véve,

Részletesebben

Kiemelt jelentőségű természeti értékek megőrzése a Turjánvidék Natura 2000 terület déli részén LIFE+ Természet program

Kiemelt jelentőségű természeti értékek megőrzése a Turjánvidék Natura 2000 terület déli részén LIFE+ Természet program Kiemelt jelentőségű természeti értékek megőrzése a Turjánvidék Natura 2000 terület déli részén LIFE+ Természet program Csóka Annamária projektvezető Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Szárazgyepek helyreállítása

Részletesebben

Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások (VP )

Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások (VP ) Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások (VP5-8.5.1-16) A pályázat célja a magasabb természetességi állapotú erdők és ezáltal jobb ellenálló képességű

Részletesebben

NATURA2000 ERDŐKEZELÉS MAGYARORSZÁGON AZ ELMÚLT 13 ÉV TAPASZTALATAINAK TÜKRÉBEN

NATURA2000 ERDŐKEZELÉS MAGYARORSZÁGON AZ ELMÚLT 13 ÉV TAPASZTALATAINAK TÜKRÉBEN Dr. Varga Ildikó osztályvezető Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály NATURA2000 ERDŐKEZELÉS MAGYARORSZÁGON AZ ELMÚLT 13 ÉV TAPASZTALATAINAK TÜKRÉBEN ÉLŐ ERDŐ KONFERENCIA 2017. MÁRCIUS

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Jegyzőjétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) Kossuth tér 1. Tel: (53)

Abony Városi Önkormányzat Jegyzőjétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) Kossuth tér 1. Tel: (53) Abony Városi Önkormányzat Jegyzőjétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Tel: (53) 361-571 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést véleményezi:

Részletesebben

Mennyire határozza meg az erdők faállománya az erdei élővilágot? Ódor Péter MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete

Mennyire határozza meg az erdők faállománya az erdei élővilágot? Ódor Péter MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete Mennyire határozza meg az erdők faállománya az erdei élővilágot? Ódor Péter MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete Szent László Gimnázium Természettudományos Önképzőkör 2011. november 17. Ökológiai

Részletesebben

A HUDI20022 Gógány- és Kőrös-ér mente

A HUDI20022 Gógány- és Kőrös-ér mente A HUDI20022 Gógány- és Kőrös-ér mente kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület fenntartási terve ÖNKORMÁNYZATI Budapest 2014 Jelen fenntartási terv az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból

Részletesebben

ERDÉSZET EMLÉKEZTETŐ: Erdőművelés Erdőhasználat Erdőtervezés. Termőhely klíma hidrológiai viszonyok talaj kölcsönhatás az erdővel

ERDÉSZET EMLÉKEZTETŐ: Erdőművelés Erdőhasználat Erdőtervezés. Termőhely klíma hidrológiai viszonyok talaj kölcsönhatás az erdővel 1. Erdészet, erdőgazdálkodás 1.1 Története 1.2 Szervezetek, jog 2. Erdőgazdálkodás alapjai 2.1. Szakterületek, fogalmak 2.2. Termőhely, fafajok 2.3. Erdőtársulások 2.4. Erdődinamika 3.) Erdőgazdálkodás

Részletesebben

/Kivonat a 33/2005. (XII. 27.) KvVM rendeletből/

/Kivonat a 33/2005. (XII. 27.) KvVM rendeletből/ A természetvédelmi hatósági eljárások során fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak /Kivonat a 33/200 (XII. 27.) KvVM rendeletből/ Sorszám 3 37. Az igazgatási szolgáltatási díjköteles természetvédelmi,

Részletesebben

Erdőgazdálkodás. Dr. Varga Csaba

Erdőgazdálkodás. Dr. Varga Csaba Erdőgazdálkodás Dr. Varga Csaba Erdő fogalma a Föld felületének fás növényekkel borított része, nyitott és mégis természetes önszabályozással rendelkező ökoszisztéma, amelyben egymásra is tartós hatást

Részletesebben

A mészkőbányászat által roncsolt táj erdősítése az erdőmérnök kihívása

A mészkőbányászat által roncsolt táj erdősítése az erdőmérnök kihívása A mészkőbányászat által roncsolt táj erdősítése az erdőmérnök kihívása Készítette: Ádám Dénes Okl. erdőmérnök Igazságügyi szakértő www.erdoszakerto.hu Tartalom Helyszín Domborzat Termőhely Erdőállomány

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalta: Valentovics Beáta jegyző Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2014. december 5.

Egységes szerkezetbe foglalta: Valentovics Beáta jegyző Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2014. december 5. Egységes szerkezetbe foglalta: Valentovics Beáta jegyző Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2014. december 5. Jászszentlászló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2011. (IX.15) önkormányzati

Részletesebben

3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet

3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet a természetvédelmi kezelési tervek készítésére, készítıjére és tartalmára vonatkozó szabályokról A természet védelmérıl szóló 1996. évi LIII. törvény 36. (4) bekezdésében

Részletesebben

PROPOSAL FOR FALCO CHERRUG AGRI-ENVIRONMENT TARGET PROGRAMS SUBMITED TO MRD A KERECSENSÓLYOM VÉDELME A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN (LIFE06NAT/H/000096)

PROPOSAL FOR FALCO CHERRUG AGRI-ENVIRONMENT TARGET PROGRAMS SUBMITED TO MRD A KERECSENSÓLYOM VÉDELME A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN (LIFE06NAT/H/000096) PROPOSAL FOR FALCO CHERRUG AGRI-ENVIRONMENT TARGET PROGRAMS SUBMITED TO MRD A KERECSENSÓLYOM VÉDELME A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN (LIFE06NAT/H/000096) LIFE PROJEKT Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Részletesebben

létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge

létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge Legelők létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge Sok legelő esetén kockázatot jelent más földhasználati mód, vagy éppen a

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter. /2011. ( ) VM rendelete

A vidékfejlesztési miniszter. /2011. ( ) VM rendelete 1 A vidékfejlesztési miniszter /2011. ( ) VM rendelete a 2011. évi körzeti erdőtervezésre vonatkozó tervezési alapelvekről, valamint az érintett körzeti erdőtervek alapján folytatott erdőgazdálkodás egyedi

Részletesebben

Agricultural Informatics 2014 International Conference Future Internet and ICT Innovation in Agriculture, Food and the Environment November

Agricultural Informatics 2014 International Conference Future Internet and ICT Innovation in Agriculture, Food and the Environment November Agricultural Informatics 2014 International Conference Future Internet and ICT Innovation in Agriculture, Food and the Environment 13-15 November 2014, Debrecen, Hungary Az agroerdészet (agroforestry)

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 44. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 44. szám MAGYAR KÖZLÖNY 44. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. március 27., hétfő Tartalomjegyzék 15/2017. (III. 27.) FM rendelet A Jászszentlászlói Kalmár-erdő Természetvédelmi Terület létesítéséről szóló

Részletesebben

Natura 2000 erdőterületek finanszírozása ( )

Natura 2000 erdőterületek finanszírozása ( ) Natura 2000 erdőterületek finanszírozása (2014 2020). Általános cél az uniós természetvédelmi irányelvek maradéktalan végrehajtása (EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020, 1. Cél) érdekében a fajok és

Részletesebben

/2/ Az /1/ bekezdésben meghatározott kezelői feladatokkal Szentes Város Önkormányzata a Szentes Városellátó Nonprofit Kft-t bízza meg.

/2/ Az /1/ bekezdésben meghatározott kezelői feladatokkal Szentes Város Önkormányzata a Szentes Városellátó Nonprofit Kft-t bízza meg. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (III.12.) önkormányzati rendelete a Magyartés - Zalotai természetvédelmi terület védetté nyilvánításáról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben