Beszéljenek a tények!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszéljenek a tények!"

Átírás

1 Gödöllő Város Önkormányzata Dr. Gémesi György polgármester úr részére Gödöllő INTERPELLÁCIÓ Gödöllő Város Önkormányzata Szervezeti- és Működési Szabályzatáról szóló 9/2008. /II.29./ számú önkormányzati rendelet 16. -a alapján Gödöllő Város Képviselő- testületének évi soron következő ülésén Beszéljenek a tények! címmel interpellációt kívánok intézni Gödöllő Város Önkormányzatát képviselő Polgármester Úrhoz. Interpellációm tárgya Polgármester Úrnak a Képviselő- testület november havi ülésén elhangzott nyilatkozata, miszerint megdöbbenésének adott hangot, hogy a GKRTE Tourinform Irodája 11 hónapig zárva tartott. Hozzátette, a Királyi Kastélyt üzemeltető gazdasági társaság városi képviselőjeként kötelességének érzi, hogy a következő taggyűlésen kezdeményezze az egyesületi iroda használatának teljes körű átvilágítását. Tudomása szerint ezt az irodát úgy kell működtetni, hogy a turisztikai egyesület munkáját segítse. Tisztelt Polgármester Úr! Nem tartom életszerűnek a Gödöllő Város Képviselő- testületének legutóbbi ülésén elhangzott kijelentését, mely arra enged következtetni, hogy a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója iroda helyiségének közvetlen közelében lévő Tourinform Iroda a vendégforgalom elterelése miatt okafogyottá vált üzemeltetésének tényéről, annak előzményeiről, továbbá a probléma megoldását célzó megállapodások létrejöttéről és azokban foglaltakról nincs tudomása. Előzmények: A GKRTE Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű irodája évben a Királyi Kastélyon belül áthelyezésre került. Az áthelyezés előzményeivel kapcsolatosan el kívánom mondani, hogy a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (továbbiakban: GKRTE) vezetésének 2009 év nyarán jutott tudomására, hogy a kastély Európai Uniós pályázati forrásból történő finanszírozási munkálatai érintik a GKRTE Tourinform Irodáját is, tekintettel arra, hogy az ajándékbolt és a Tourinform Iroda területén egy rendezvény helyszínt kívánnak létrehozni. Révész T. Mihály igazgató úr tájékoztatta a GKRTE vezetését arról, hogy a Gödöllői Kistérség Tourinform Irodáját a legutóbb felújított új szárnyban kívánják elhelyezni.

2 decemberében eljuttattunk egy szerződésmódosítási tervezetet, valamint az iroda berendezésére vonatkozó,- a Királyi Kastély igazgató helyettesével, dr. Újváry Tamás úrral előzetesen egyeztetett, - részletesen kidolgozott írásbeli javaslatot dr. Révész T. Mihály igazgató úrhoz. A kastélyban a szerződésmódosítási tervezet megküldését követően néhány napon belül igazgató váltásra került sor. Az új igazgató, Gönczi Tibor úr I. félévében a kastélynak hazánk EU soros elnökségével kapcsolatos helyszín biztosítási feladataira, II. félévben pedig egyéb irányú szakmai leterheltségére hivatkozással nem foglalkozott a GKRTE Tourinform Irodájának kastélyon belül történő áthelyezésének ügyével. A kastély igazgatója számára 2012 év márciusában vált fontossá az iroda áthelyezési ügyének rendezése március 08-án egyeztető megbeszélésre invitálta a GKRTE vezetőit. Igazgató úr a találkozó során nyitottnak mutatkozott a probléma megoldására, ugyanakkor azt is kijelentette, hogy a kastély anyagi helyzetére való tekintettel az iroda áthelyezésének finanszírozása megoldhatatlan feladatot jelent a kastély számára. Hangsúlyozni kívánom, hogy az iroda áthelyezésének szükségessége a kastély érdekkörébe tartozó EU projektből adódóan került sor, ezért annak teljes költsége az idevonatkozó jogszabály szerint a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft-t terheli. A GKRTE-nek, illetve az irodát üzemeltető cégnek a kastély vezetése jelentős anyagi veszteséget okozott azáltal, hogy a vendégforgalmat a Tourinform Irodától azt megelőzően terelte el, hogy döntött volna az iroda áthelyezésének módjáról és megfelelő fedezetet biztosított volna az áthelyezéshez szükséges költségek finanszírozására. Az egyeztető tárgyalás során felvetettük, hogy az irodának a felújított szárnyba történő áthelyezése nem igazán szerencsés a várható vendégforgalom útvonalának figyelembevételével. Igazgató úr kérdésére azt javasoltuk, hogy az irodát vagy a korábbi kastély pénztár helyére, vagy pedig az előcsarnokba a főbejárattól nem túl nagy távolságra kellene áthelyezni. Igazgató úr gondolkodási időt kért. Miután többszöri szóbeli és írásbeli megkeresésünkre sem érkezett a GKRTE számára válasz igazgató úr döntéséről, ezért június 27-én jogi képviselőnk közreműködésével fordultunk a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. többségi üzletrész tulajdonosához, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójához és a Gödöllői Királyi Kastély igazgatójához a probléma rendezése céljából június 29-én kelt, a GKRTE jogi képviselőjéhez címzett, a Tourinform Iroda áthelyezése tárgyú levelében Gönczi Tibor Igazgató úr kijelentette: méltányolva az egyesület azon kérését, hogy az iroda egy forgalmasabb helyen kerüljön működtetésre felajánlom iroda céljára a kastély főbejárata melletti korábbi jegypénztár helyiséget, melyet augusztus 15. napjával tudunk birtokba adni.

3 - 3 - A Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. és a GKRTE között augusztus 23-án létrejött megállapodás-módosítás az alábbiakat rögzítette: A Királyi Kastély évben végzett felújítási munkáival összefüggésben a megváltozott körülményekre, a vendégforgalom elterelésére, illetve az iroda környezetében lecsökkent vendégforgalomra való tekintettel a GKRTE Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű irodáját a GKRTE kérésére a kastélyon belül másik helységbe szükséges áthelyezni. Fenti tényre tekintettel Felek megállapodnak abban, a jelen okirat aláírását követően a jelenlegi irodahelyiség helyett a GKRTE használatába kerül térítésmentesen a 2100 Gödöllő Grassalkovich-kastély 5852 hrsz alatt lévő kastély főbejárata mellett lévő, korábban jegypénztár céljára használt és a jelen módosító okirat 1.sz. mellékletét képező alaprajzon feltüntetett irodahelyiség a Megállapodásban rögzített feltételek mellett. A megállapodást a felek június 15-én 50 év határozott időtartamra kötötték, az jelenleg és továbbra is hatályba van. Ugyancsak augusztus 23-án kelt megállapodásban rögzítették a felek az iroda áthelyezése kapcsán végzendő szakipari munkálatokkal kapcsolatos feladatokat. A Királyi Kastély szeptember 15-ig vállalta - az általa vállalt - munkálatok befejezését. A GKRTE a megállapodás szerint szeptember 15-én kezdhette meg a Tourinform Iroda céljára használt bútorzat új irodahelységbe történő áthelyezését. Az Egyesület jelentős értékű, munkaigényes asztalos, villanyszerelési, informatikai és egyéb szakipari feladatok elvégzését vállalta magára annak érdekében, hogy az országos Tourinform hálózat részét képező Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű iroda a szükséges engedélyek beszerzését követően november 09-én folytathassa augusztus 07-én - az annak idején létrejött megállapodás értelmében - ugyanezen irodahelységben megkezdett turisztikai információs tevékenységét. Tisztelt Polgármester Úr! Kérem szíves válaszát arra vonatkozóan, hogy a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Kft. munkaszervezetének vezetőjétől, a társaság jogi képviselőjétől, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselőjétől a szóban forgó ügyre vonatkozóan kért-e és kapott-e tájékoztatást? Amennyiben Polgármester Úr fenntartja állítását, ezzel azt kívánja mondani, hogy a Gödöllői Királyi Kastély nem a társasági szerződésnek megfelelően üzemel?

4 - 4 - Néhány adat, információ az Egyesület működéséről: A Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű iroda a Gödöllői Királyi Kastélyon belüli áthelyezésének időtartama alatt a GKRTE Gödöllőn, a Patak téren működő Információs Irodája látta el a Nemzeti Turisztikai Adatbázis kezelésével, a turisztikai informátori és egyéb marketing tevékenységgel kapcsolatos feladatokat. Gödöllő és környéke kulturális turisztikai programjairól, rendezvényeiről az országos és helyi lapokban, televíziókban megjelent tudósításokról, video filmekről részletes tájékoztatás tekinthető meg a GKRTE című honlapján. A szóban forgó honlap egyedi látogatóinak száma évente meghaladja a főt. Az egyesület szakmai rendezvényeiről hangfelvétel alapján részletes jegyzőkönyv készül, mely szintén megtekinthető a GKRTE honlapjának szakmai oldalán. A szóban forgó szakmai rendezvényekre a GKRTE vonzáskörzetébe tartozó 45 település polgármestere, a GKRTE valamennyi tagszervezete, így a Gödöllői Királyi Kastély vezetői és illetékes munkatársai is meghívót kapnak. A meghívó mellékletét képezi az Egyesület Hírlevele, mely tartalmazza a GKRTE elmúlt havi szakmai rendezvényéről szóló tájékoztatót, a Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű iroda híreit, a sajtószemlét, továbbá Gödöllő és környéke következő havi programajánlatát, beleértve Gödöllő város és a Gödöllői Királyi Kastély rendezvényeit is. Ami pedig a Tourinform Gödöllői Kistérség Irodájának évi szakmai teljesítményét illeti, szeretném rögzíteni, hogy a Magyar Turizmus Zrt. folyamatos szakmai ellenőrzése során az iroda 100 százalékos teljesítményt nyújtott. A személyes ellenőrzés eredménye 93%, a Nemzeti Turisztikai Adatbázis frissítésének hatékonysága pedig 88 % volt. Tisztelt Polgármester Úr! Tudomásom szerint az elmúlt években a GKRTE elnöke és vezetése több alkalommal írásban és személyesen is kísérletet arra, hogy egy minimális szintű szakmai együttműködés megvalósuljon Gödöllő Város és a GKRTE között a helyi és térségi TDM szervezetek létrehozása céljából. Az Egyesület elnöke felhívta polgármester úr figyelmét arra, hogy a minimális szakmai együttműködés hiányában Gödöllő Város és a GKRTE vonzáskörzetébe tartozó települések turisztikai szolgáltatói közel 100 millió forint nagyságrendű, turisztikai marketing célú pályázati forrástól esnek el. Gödöllő Város Önkormányzata a rendelkezésemre álló információk alapján nem teljesítette a Magyar Turizmus Zrt felé évben vállalt és a Gödöllői Kistérség turizmusfejlesztési koncepciójában is szereplő azon kötelezettségét sem, miszerint a Városi Múzeum épületében a Múzeumi Bolt helyén Tourinform Irodát létesít. Időközben Gödöllő Város Önkormányzatának kezdeményezésére létrejött a Gödöllői Turisztikai Egyesület, ami önmagában nem lett volna rossz elképzelés, amennyiben hozzájárulna a Gödöllőre érkező turisták magasabb színvonalú kiszolgálásához.

5 - 5 - Gödöllő Város jelentős összegű marketing költségvetési keretének terhére szükséges lenne biztosítani Gödöllő turisztikai látnivalóit és szolgáltatásait népszerűsítő kiadványokat a Gödöllői Királyi Kastélyba érkező vendégek számára. A Gödöllői Kistérség évben jóváhagyott turizmusfejlesztési koncepciójában szerepel, hogy létre kívánják hozni a TDM munkaszervezetet, amely a magas szakmai követelményeknek megfelelően TDM menedzser irányításával üzemelő legalább két fős létszámmal működő Tourinform Irodából áll. A helyi TDM szervezet lényege, hogy igazi együttműködésen alapuljon. Együttműködés csak az érintettek érdemi bevonásával, a résztvevők érdekeinek figyelembevételével lehetséges, a közös célok, a közös kínálat létrehozása, a közös sikeres piaci megjelenés csak az érdeküket érvényesíteni képes felek között, erős valódi partnerségben lehetséges. A TDM megalakítása során használni kell a GKRTE-vel az elmúlt években szerzett pozitív és negatív tapasztalatokat. Gödöllő Város Képviselő- testületének nemcsak azért kötelezettsége eleget tenni a szóban forgó turizmusfejlesztési koncepcióban foglaltaknak, mert saját maga kezdeményezte ennek elkészítését és jóváhagyását, hanem azért is, mert január 01-től kezdődően a turisztikai feladat ellátása a települési önkormányzatok kötelező feladatává vált. A GKRTE több alkalommal kezdeményezte Gödöllő Város Önkormányzatával és így a Gödöllői Turisztikai Egyesülettel történő együttműködést a Gödöllői Kistérség Turizmusfejlesztési Koncepciójában rögzített elvek betartása mellett, miszerint együttműködés csak az érintettek érdemi bevonásával, a résztvevők érdekeinek figyelembevételével lehetséges. Polgármester úrnak mi a véleménye a GKRTE részére legutóbb eljuttatott együttműködési ajánlatról, amely úgy szól, hogy az Egyesület érdemi ellentételezés nélkül mondjon le névhasználati jogáról, térítésmentes helységhasználati jogáról és vagyontárgyairól? Polgármester úr nem gondolja-e, hogy hatalommal való visszaélésnek tekinthető az a magatartás, amely ilyen és ehhez hasonló együttműködési ajánlatok visszautasítása esetén, az Egyesület szerzett jogainak érvényesítésére való törekvése miatt különböző vizsgálatok indításával fenyegeti a civil szervezetet Polgármester úr végezetül most Önnek is fel kívánom tenni a legutóbbi Képviselő- testületi ülésen a Gödöllői Királyi Kastély igazgatójának feltett kérdésemet: A GKRTE vonzáskörzetébe tartozó településeken működő Gödöllő környéki turisztikai programgazdák szolgáltatásai nélkül elképzelhetőnek tartja-e több napos vonzó turisztikai csomagok kialakítását, melyek hozzájárulhatnának többek között az Erzsébet Királyné Szálloda kapacitás kihasználtságának növeléséhez?

6 - 6 - Polgármester Úr a tények ismeretében mit kíván tenni annak érdekében, hogy a Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása által évben jóváhagyott Gödöllői Kistérség Turizmusfejlesztési Koncepciója megvalósuljon? Tisztelettel kérem, hogy a évi soron következő decemberi testületi ülés napi rendjének tárgysorába az interpellációmat, valamint Polgármester Úrnak az arra adott válaszát felvenni szíveskedjen. Kérem Polgármester Urat, hogy biztosítson lehetőséget számomra az interpelláció képviselőtestületi ülésen történő ismertetésére. Kérem továbbá, hogy interpellációmat a képviselő- testületi ülés valamint a Pest Megyei Kormányhivatalhoz küldendő jegyzőkönyvhöz is csatolni szíveskedjen. Gödöllő, december Tisztelettel: Vörös István önkormányzati képviselő

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2017. október 09. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 29-i ülésére Tárgy: A Tourinform Iroda névhasználati szerződésének felmondása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

2013. évi keret megállapodás

2013. évi keret megállapodás 2013. évi keret megállapodás amely létrejött egyrészről a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. (9700 Szombathely, Király u 1-3.), képviseletében Vörös Borsody Csilla ügyvezető, Szombathelyi TDM Szervezet menedzsere,

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Szám: I/1-50/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Sárospatak Város Önkormányzata

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város e 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Duna- Vértes Köze Regionális

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

. napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére.

. napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére. . napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére. Tárgy: Beszámoló az önkormányzati társulások 2013. évi munkájáról. Előterjesztő:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 12/2012. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. szeptember 25 -én megtartott testületi ülésről JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. szeptember 25-én, a

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére. dr. Németh Mária Anita jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére. dr. Németh Mária Anita jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/267-2/2017. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. május 5-i nyilvános ülésére Tárgy: A lakások és helyiségek bérletéről szóló 24/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelet módosítása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 19. NAPIREND Ügyiratszám: 1/374/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. április 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tourinform Iroda

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. február 21. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én 16,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én 16,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 24 / 2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. október 31-én 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme Jelen vannak: - a képviselő-testület

Részletesebben

96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása

96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása 96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása H A T Á R O Z A T Tiszasziget Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27.-i ülésére Tárgy: Veszprém és Térsége Szennyvízelvezetési és kezelési projekt támogatási szerződésmódosítása Előadó:

Részletesebben

Javaslat a 2013. évi belső ellenőrzési feladatok elvégzésére

Javaslat a 2013. évi belső ellenőrzési feladatok elvégzésére Az előterjesztés száma: 46/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. március 27-én, 18-órakor megtartandó ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Sárhida község Önkormányzati Képviselő-testülete 8944 Sárhida, Béke u. 26.

JEGYZŐKÖNYV. Sárhida község Önkormányzati Képviselő-testülete 8944 Sárhida, Béke u. 26. Sárhida község Önkormányzati Képviselő-testülete 8944 Sárhida, Béke u. 26. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sárhida község Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. július 04. napján az Önkormányzat hivatalos helyiségében

Részletesebben

A Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű iroda évi beszámolója

A Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű iroda évi beszámolója A Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű iroda 2015. évi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK 1. A TOURINFORM GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉG MEGNEVEZÉSŰ IRODA TEVÉKENYSÉGE... 3 2. A TOURINFORM GÖDÖLLŐI KISTÉRSÉG IRODA SZOLGÁLTATÁSAI

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-22/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

169/2012. (IV. 13.) számú Képviselő-testületi Határozat

169/2012. (IV. 13.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 169/2012. (IV. 13.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a vízi közmű szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény végrehajtására a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 178 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. október 28-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme. mellékelt

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület Ebergőc község Önkormányzata E B E R G Ő C Kossuth L. u. 16. 9451. (Tel.: 99/380-016) 1-6/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. május 27-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére Tárgy: Döntési javaslatok az Enying város önkormányzati épületeinek

Részletesebben

Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás NAPIREND SORSZÁMA: 1. MELLÉKLET: - TÁRGY: A Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás és a Re-Kom Nonprofit Kft. között létrejött közfeladat-ellátási szerződés módosítása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete március 30- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete március 30- i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. március 30- i ülésére Tárgy: A Névhasználati Kézikönyv változása Előterjesztés tartalma: határozati javaslat Előadó: dr. Árpásy Tamás jegyző

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám: Előkészítő: Cserép László E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2013.

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Rábaközi Tájtermék Klaszter tagjai között (a továbbiakban Tagok) az alábbi feltételekkel: Az együttműködési megállapodás megkötésének célja, hogy a klaszter

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 6-i rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 6-i rendkívüli nyílt üléséről 1 Kisszállás Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 6-i rendkívüli nyílt üléséről 202/2015.(XI.06.) ÖK Döntés a szennyvízberuházás keretében

Részletesebben

Desztináció menedzsment. A Tourinform rendszer Magyarországon

Desztináció menedzsment. A Tourinform rendszer Magyarországon Desztináció menedzsment A Tourinform rendszer Magyarországon A Tourinform irodák szerepe A turizmus non-profit szervezeti rendszerének részét képező Tourinformirodák területi illetékességű információs

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE Témafelelős: Árgyelán Bea Tárgy: Idősügyi Infokommunikációs Program Véleményező bizottság: - KUNSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

Helyszín, Rétság 2011. június 16.

Helyszín, Rétság 2011. június 16. Kezdetek és bővülés Helyszín, Rétság 2011. június 16. 1 Mi a cél? A turizmus versenyképességének növelése A látogatók megelégedettségének javítása A desztinációhoz köthető információkkal való ellátottság

Részletesebben

Jegyzőkönyve. Napirend:

Jegyzőkönyve. Napirend: 5/2016. Csanyteleki Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. október 18.-án (kedden) de. 8. 30 órai kezdettel megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve Napirend: 1.) A Csanyteleki Roma Nemzetiségi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/132-8/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. november 29. napján 14,00 órakor

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Tárgy: Javaslat az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt által a Bérleti Üzemeltetési Szerződés alapján az Önkormányzatnak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 43/2013.(IV.11.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 25 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. február 18-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 26-26/3-20/2016 TÁRGY: GAZDASÁGFEJLESZTÉST ÉS A MUNKAERŐ MOBILITÁS ÖSZTÖN- ZÉSÉT SZOLGÁLÓ KÖZLEKEDÉS- FEJLESZTÉS PROGRAM KERE- TÉBEN A PÉCSI HEGEDŰS JÁNOS UTCA FEJLESZTÉSÉHEZ KAPCSO- LÓDÓ ÉPÍTÉSI

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 1/2017. (I.25.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. január 25-i ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról.

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 30-án megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

.. (továbbiakban: Üzemeltető) (továbbiakban együttesen Felek) között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel:

.. (továbbiakban: Üzemeltető) (továbbiakban együttesen Felek) között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel: Kávézói együttműködési tervezet 1 Mely létrejött egyrészről a Másrészről a EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban: Kastély) Cím: 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Részletesebben

KIVONAT július 19-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyvéből

KIVONAT július 19-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyvéből Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: Falugazdász tájékoztatója az agrár gazdaság helyzetéről és a támogatási lehetőségekről Írásos előterjesztés a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Berzék Község Önkormányzat. Képviselő-testület. 2013. június 21-én megtartott. rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Berzék Község Önkormányzat. Képviselő-testület. 2013. június 21-én megtartott. rendkívüli üléséről 443-6/2013. Jegyzőkönyv Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testület 2013. június 21-én megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Berzék Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. június

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály ELŐTERJESZTÉS a Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének 2016. július 6-án tartott üléséről 10/2016. számú képviselőtestületi határozat: hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés módosításának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/16-18/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 3. napján 18,20 órakor

Részletesebben

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 51 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2012. február 29. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere Szám: 15178/2018. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára Tisztelt Közgyűlés! Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. vezető-tanácsos

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. vezető-tanácsos Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Szentesi Judit vezető-tanácsos Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Szolg Kft. közötti ingatlanok cseréje és a Kazincbarcika,

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 14-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS-MÓDOSÍTÁS EGYSÉGES SZERKEZETBEN Közös Önkormányzati Hivatal alakításáról és fenntartásáról

MEGÁLLAPODÁS-MÓDOSÍTÁS EGYSÉGES SZERKEZETBEN Közös Önkormányzati Hivatal alakításáról és fenntartásáról MEGÁLLAPODÁS-MÓDOSÍTÁS EGYSÉGES SZERKEZETBEN Közös Önkormányzati Hivatal alakításáról és fenntartásáról Csanádpalota Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10.

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. április 08. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Javaslat. Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására

Javaslat. Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője Előkészítő: Településfejlesztési

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

Döntés a Polgármesteri Konzultációs Fórum létrehozásáról

Döntés a Polgármesteri Konzultációs Fórum létrehozásáról Az előterjesztés száma: 58/2016. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2016. március 30. napján 18-órakor megtartandó ülésére Döntés a Polgármesteri

Részletesebben

a Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata alapító okiratának módosítására

a Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata alapító okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.sz: 35180/2010 J a v a s l a t a Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata alapító okiratának módosítására Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés 21/2000. (II.28.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról Városi Önkormányzat Polgármesterétől, Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-010 Előterjesztés készítésében részt vett: Titkárság Településfejlesztési Osztály Gazdasági Osztály Hatósági

Részletesebben

Csolnoki út melletti terület-.

Csolnoki út melletti terület-. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG, PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2009. április 24-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme

MEGHÍVÓ. Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme Kiskunmajsa Városi Polgármesteri Hivatal 6120 Kiskunmajsa, Fő u. 82. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2012. június 5. napján 17:45 órakor tartandó ülésére, az

Részletesebben

Társulása taggyűlése a évre vonatkozó költségvetést elfogadja, e Ft bevétellel, és e Ft kiadással.

Társulása taggyűlése a évre vonatkozó költségvetést elfogadja, e Ft bevétellel, és e Ft kiadással. Határozat sorszáma 1/2003. (03.03..) 2/2003. 3/2003. 4/2003. 5/2003. Határozat szövege 1/2003. számú határozat (a taggyűlés egyhangúlag Nagykanizsa és a Környező Települések Településfejlesztési Társulása

Részletesebben

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének 2016. július 6-án tartott üléséről 16/2016. számú képviselőtestületi határozat: hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés módosításának elfogadása

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést véleményezi: Ügyrendi

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 27/2012. (III. 28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. március 28-ai ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű

Részletesebben

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26 -i ülésére

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26 -i ülésére napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26 -i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A OKTÓBER 19. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A OKTÓBER 19. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 24/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. október 19-én 12:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye:

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M. /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 1 Ikt. szám: 510-4/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2013. április 9-én megtartott ülésének 4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 17-i ülésére Tárgy: Zsidó temetővel kapcsolatos kérelem Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben

,,Képzés turisztikai operátorok számára. Parajd-2015.november.27

,,Képzés turisztikai operátorok számára. Parajd-2015.november.27 ,,Képzés turisztikai operátorok számára Parajd-2015.november.27 Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesülete 2007-2015 Együtt vagy egyedül!? MIÉRT Sóvidék - Hegyalja turisztikai potenciál elősegítése közös

Részletesebben

CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ. 1/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ. 1/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ 1/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csákánydoroszló önkormányzat képviselő-testületének 2013. január 10.-én megtartott nyílt képviselő-testületi

Részletesebben

Péteri Községi Polgármesteri Hivatal 2209 Péteri, Kossuth Lajos utca 2. Tel/Fax: 29/ ,

Péteri Községi Polgármesteri Hivatal 2209 Péteri, Kossuth Lajos utca 2. Tel/Fax: 29/ , Péteri Községi Polgármesteri Hivatal 2209 Péteri, Kossuth Lajos utca 2. Tel/Fax: 29/314-069, 314-070 peteri@peteri.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. június 25-ei ülésére Szám: 129-58/2012. Tárgy:

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július hó 19. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július hó 19. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július hó 19. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Várossal a Mészöly hagyaték kezeléséről kötendő együttműködési

Részletesebben

GYULA, A TÖRTÉNELMI FÜRDŐVÁROS

GYULA, A TÖRTÉNELMI FÜRDŐVÁROS XIV. ORSZÁGOS TDM KONFERENCIA GYULA 2015. DECEMBER 3-4. GYULA, A TÖRTÉNELMI FÜRDŐVÁROS Előadó: Komoróczki Aliz Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető TDM menedzser Köszöntő 2015. december 3. A DESZTINÁCIÓ

Részletesebben

Hárskút község Önkormányzata. : Hárskút, Fő utca 10. /fax: 06/88/ Jegyzőkönyv

Hárskút község Önkormányzata. : Hárskút, Fő utca 10. /fax: 06/88/ Jegyzőkönyv Hárskút község Önkormányzata : 8442. Hárskút, Fő utca 10. /fax: 06/88/272-916 e-mail: harskutonkor@invitel.hu Jegyzőkönyv Készült Hárskút Község Önkormányzat képviselő-testületi ülésén, 2013. október 10-én,

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISEL-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: RÉTSÁGI

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás társulási megállapodás módosításáról.

1. napirendi pont: Döntés a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás társulási megállapodás módosításáról. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én, 8.00 órakor kezdődő ülésén, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére Tárgy: Küldetés Alapítvány kérelme Sorszám: IV/5 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb előterjesztés

Részletesebben

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ó z d, 2019. június

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 660-78/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére Tárgy: Iskolapszichológusi feladatellátás Kerekegyházán Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/358/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. április 5-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tourinform Iroda tájékoztatója

Részletesebben

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII. kerület 185620 hrsz.-ú ingatlannal

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008.

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Ásotthalom Község Jegyzőjétől 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek teljesítményértékeléséhez a 2008. évi önkormányzati célok meghatározása Mell.:

Részletesebben

A Képviselőtestület a fentiek szerinti módosító okiratot, valamint a módosítással egységes szerkezetbe foglalt társulási megállapodást elfogadja.

A Képviselőtestület a fentiek szerinti módosító okiratot, valamint a módosítással egységes szerkezetbe foglalt társulási megállapodást elfogadja. B E S Z Á M O L Ó Csanádalberti Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2015. április 27. napján tartandó együttes testületi ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Tárgy: Csanádpalota

Részletesebben

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 17.

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 17. A testületi ülések ideje és napirendje: Január 17. Előterjesztés az önkormányzati adóhatóság 2019. évi ellenőrzési tervéről Előadó: Jegyző Az előterjesztés elkészítésében közreműködik: Hatósági Iroda Előterjesztés

Részletesebben

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35.

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 F a x : ( 0 6-3 2 ) 4 6 0-9 1 8 E - m a i l :forum@paszto.hu Száma: 1-126/2015. A döntés meghozatala

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ Fax: 36/

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/ Fax: 36/ Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.hu 2011. február 10. 1/2011.( II.10.) 2/2011. (II.10.) A 2010.

Részletesebben

A évi költségvetési eljárás A költségvetés-tervezet összeállítása Az intézmények igazgatási kiadásai

A évi költségvetési eljárás A költségvetés-tervezet összeállítása Az intézmények igazgatási kiadásai AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2009. július 6. (07.07) (OR. en) 11621/09 FIN 237 FELJEGYZÉS Küldi Címzett:: Tárgy: az Állandó Képviselők Bizottsága a Tanács A 2010. évi költségvetési eljárás A költségvetés-tervezet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. augusztus 14. napján 7 30 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Fotta Csaba elnök, Krausz Csaba

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 21/2016. (05. 10.) PB határozat 4 igen, 1 nem szavazattal elfogadta és a meghívóban szereplő 15. napirendi pont javaslatot, melynek tárgya a Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerületének Önkormányzata

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 2025/2014. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei

Részletesebben