Windows Live Essentials Kibocsátási megjegyzések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Windows Live Essentials Kibocsátási megjegyzések"

Átírás

1 Windows Live Essentials Kibocsátási megjegyzések Tartalomjegyzék Bevezetés... 1 Windows Live Mail... 1 Windows Live Messenger... 2 Windows Live Toolbar... 4 Windows Live Writer... 4 Windows Live Movie Maker... 6 Windows Live Fotótár... 9 Windows Live Családbiztonság Bevezetés A cikk friss információkat, illetve egyéb jellegű tájékoztatást nyújt a Windows Live Essentials programokkal kapcsolatban. Windows Live Mail Ha egy olyan üzenetre válaszol, amelynek feladója megegyezik az Ön egyik kategórianevével, a rendszer nem a megfelelő címzetteknek küldi el a választ. Amennyiben olyan üzenetre küld választ, amelyben a feladó neve és a Windows Live Mail rendszerben Ön által beállított valamelyik ismerőskategória megegyezik, az eredeti feladó címét a rendszer a kategóriában szereplő címekkel fogja helyettesíteni. Ez azt jelenti, hogy az üzenetet a megfelelő címzett helyett az adott kategóriához tartozó ismerősöknek fogja elküldeni. Ezt a problémát kétféle módon lehet megoldani: Törölje a kategóriát a Címzett: mezőből, majd másolja a vágólapra, és illessze be a mezőbe a feladó címét. Ha azt szeretné, hogy ez a probléma ne forduljon többé elő, nevezze át a kategóriát, hogy az ne egyezzen meg a feladó nevével. Megjegyzés: Ez a hiba csak akkor fordulhat elő, amikor egy üzenetre válaszol, nem pedig akkor, amikor létrehoz vagy továbbít egy üzenetet.

2 Újra meg kell adni az S/MIME-tanúsítványokat. Az S/MIME (Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions) egy biztonsági szabvány, amely magában foglalja a nyilvános kulcsú titkosítást és az üzenetek aláírását egy digitális azonosítóval vagy tanúsítvánnyal. Ha használja a Windows Live Mail program Biztonságos levelezés (tanúsítványok) funkcióját levelek küldésére és fogadására, akkor újból meg kell adnia saját S/MIME-tanúsítványát, valamint minden olyan ismerősének tanúsítványát, akivel biztonságos üzeneteket vált. Saját S/MIME-tanúsítványát a megfelelő tanúsítvány kiválasztásával állíthatja be a Windows Live Mail programban: 1. A Windows Live Mail programban kattintson a Menü gombra az eszköztáron, majd válassza a Biztonsági beállítások menüpontot. 2. Váltson az Adatbiztonság lapfülre. 3. Kattintson a Biztonságos levelezés területen látható Digitális azonosítók gombra. 4. A Tanúsítványok párbeszédpanelen válassza ki az S/MIME-alapú levelezéshez használt tanúsítványt. Ismerőseihez úgy állíthat be tanúsítványt, hogy felveszi a tanúsítványt az ismerősök listájára: 1. A Windows Live Mail főablakában jelöljön ki egy, az adott ismerősétől kapott, digitális tanúsítványt tartalmazó üzenetet. 2. Kattintson az üzenet tanúsítvány ikonjára. 3. Kattintson a Tanúsítványok megtekintése gombra. 4. Kattintson a Felvétel a Névjegyalbumba gombra. Windows Live Messenger Beszélgetési ablak: A kínai/japán/koreai írásjegybevivő visszaáll angol nyelvre a Messenger beszélgetési ablakában. Ha Windows XP SP2 vagy SP3 operációs rendszert futtató számítógépen azonnali üzenetet kap, miközben a Messenger főablaka be van zárva, majd az írásjegybevivő segítségével megpróbál kínai, japán vagy koreai karaktereket beírni a beszélgetési ablakba, a rendszer visszaállítja a beviteli módot angol nyelvre, ezért nem lehet beírni kínai, japán vagy koreai karaktereket. A probléma megoldása érdekében nyissa meg újból a Messenger főablakát, majd folytassa a szöveg beírását a beszélgetési ablakban. Videó: A webkamera vezérlésére és effektusok alkalmazására szolgáló bővítmények esetleg nem működnek, és nem jelennek meg a webkamera bekapcsolásakor. Bizonyos webkameragyártók különböző vezérlőket biztosítanak, amelyekkel működtetheti a kamerát, illetve különböző effektusokat alkalmazhat a Messenger programban megjelenítendő videókhoz. Előfordulhat, hogy a Messenger új verziójában ezek a bővítmények nem működnek. Ha videohívás vagy

3 a webkamera használata közben nem látja a webkamera gyártójának vezérlési és effektuskezelési ikonját a Messenger programban megjelenő képe alatt, szerezzen be frissített verziót a hardvergyártótól. Nem működnek a Windows Live Messenger bétaverziója, illetve a Windows Messenger program felé kezdeményezett hang- és videohívások. Nem lehet hang- és videohívásokat kezdeményezni a Messenger bétaverziója és új kiadása között, illetve a Windows Messenger program és a Windows Live Messenger új verziója között. A hang- és videohívások használatához a küldőnek és a fogadónak egyaránt telepítenie kell a Windows Live Messenger legújabb verzióját a webhelyről. Fényképek megosztása: A Messenger programban fényképek megosztásához használható fájltípusok A Messenger kizárólag a.png,.jpg,.bmp és.gif képformátumot támogatja. Egyéb képformátumok nem működnek megfelelően a Messenger programban. Fényképek megosztása: A fényképek nem menthetők, miután egy ismerős letiltja fényképeinek megosztását. Csak akkor menthet fényképeket a Messenger programban, ha mindkét félnél be van kapcsolva a fényképmegosztási funkció. Ha ismerőse letiltja a fényképek megosztását, akkor a továbbiakban nem tud fényképeket menteni. Csoportok: Előfordulhat, hogy a csoporttagok nem tudnak csatlakozni a csoportos beszélgetéshez. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a csoporttagok elérhető állapotban jelennek meg a Messenger főablakában látható csoportban, de mégsem tudnak csatlakozni a csoportos beszélgetéshez. Ez akkor történhet meg, ha a csoporttag olyan programot használ, amely nem támogatja a csoportokat, ilyen például a Messenger korábbi verziója, az Xbox vagy a mobilkészülékekhez készült Messenger program. Csoportok: A Messenger főablakában megjelenő csoportállapot esetleg ellentétes lehet az adott csoporton belüli tagok állapotával. Lehetséges, hogy egy csoport állapota nem elérhető, miközben a főablakban látható csoportnév alatt felsorolt tagok elérhető állapotúként jelennek meg. Ez azért fordulhat elő, mert a csoport állapotüzenete arra a helyzetre vonatkozik, amikor a csoport beszélgetési ablaka meg van nyitva. Csoportok: A csoport címe nem jelenik meg a Messenger programban. A csoport címe nem adható meg a Messenger szolgáltatásban vagy az ügyfélprogramban. Ha meg kívánja tekinteni egy csoport címét, akkor az egér jobb oldali gombjával kattintson a csoport nevére a Messenger főablakában, majd kattintson a helyi menü A csoport webhelyének megnyitása parancsára. A csoport webhelyén megtekintheti a csoport címét. Csoportok: Bizonyos műveletek kizárólag a csoport webhelyén végezhetők el. Egyes kezelési műveleteket (például függőben levő felkérések megtekintését vagy törlését, tagok eltávolítását, illetve tagok szerepkörének vagy a csoport nevének módosítását) csak a csoport webhelyén lehet elvégezni. Ezeket a feladatokat csak akkor hajthatja végre, ha Ön a csoport tulajdonosa.

4 A csoportkezelési lapok gyors eléréséhez kattintson az egér jobb oldali gombjával a csoport nevére a Messenger főablakában, majd kattintson a helyi menü Csoport beállításai parancsára. Csoportok: Új tagok meghívásakor nem láthatók a már meghívott személyek. Amikor ismerősöket jelöl ki egy csoportba való meghíváshoz, a Messenger nem szűri ki azokat a személyeket, akiket már meghívott a csoportba. A már meghívott ismerősök azonban nem fognak új felkérést kapni. A 13 évesnél fiatalabb, korlátozott jogosultságú felhasználók nem jelentkezhetnek be a Windows Live Messenger alkalmazásba. A fiókjukra vonatkozó engedélyeknek megfelelően a (Windows Live ID azonosítójukhoz rögzített adatok alapján) 13 évesnél fiatalabb felhasználók, akik korlátozott szintű fiókjogosultságokat kaptak, nem jelentkezhetnek be a Messenger programba. Windows Live Toolbar Az Űrlap kitöltése és a Kedvencek funkció, valamint egyéb bővítmények gombjai nem jelennek meg az eszköztáron. A Toolbar alkalmazás korábbi verzióról való frissítését követően nem jelennek meg az Űrlap kitöltése funkcióhoz és a gallery.live.com bővítményeihez tartozó gombok, illetve egyéb bővítmények, például a Hírcsatorna-észlelő, a Kiemelésmegtekintő, az MSN Games, a Windows Live OneCare Advisor, az Előugróablak-blokkoló és a Többlapos böngészés. A Kedvencek bővítményt a Kedvencek szinkronizálása funkció váltotta fel a Toolbar programban. Windows Live Writer A Windows Live Essentials eltávolítása és a Writer legújabb verziójának telepítése után a Writer program nem indul el. A probléma megoldása: 1. Kattintson a Start gombra, majd kattintson a Keresés megkezdése mezőben. 2. Írja be a keresősávba a regedit parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt. 3. Keresse meg a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows Live\Writer beállításkulcsot. 4. Jelölje ki ezt a kulcsot, és a Fájl menü Exportálás parancsára kattintva készítsen biztonsági másolatot a kulcs teljes tartalmáról. 5. Bontsa ki a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows Live\Writer\Weblogs kulcsot. 6. Kattintson sorban a bal oldali ablaktáblában megjelenő kulcsokra. 7. A jobb oldali ablaktáblában keresse a ClientType = WindowsLiveSpacesAtom bejegyzést.

5 8. Törölje az összes olyan kulcsot, amely tartalmazza a ClientType = WindowsLiveSpacesAtom bejegyzést. Duplikált képek jelennek meg a SkyDrive rendszerben található Blogképek mappában. Ez szándékos, normál működés. Két kép jelenik meg: egy kisebb kép látható a bejegyzésben, és egy nagyobb kép jelenik meg, ha a felhasználó rákattint a bejegyzésben található képre. Ha törli bármelyik képet, a blogbejegyzéseiben szereplő képek nem jelennek majd meg helyesen. Ha bejegyzéseket tesz közzé a Writer korábbi verziójával, majd tallózza a SkyDrive rendszer Blogképek mappájában található képeket, akkor több Blogképek mappa jelenik meg. A probléma elhárításához telepítse a Windows Live Writer legújabb verzióját ( Ne törölje a Blogképek mappa másolatait. Ha törli ezeket a mappákat, a blogbejegyzéseiben szereplő képek nem jelennek majd meg helyesen. Ha már bejelentkezett a Windows Live rendszerbe, és a Writer programból megpróbál regisztrálni egy új Windows Live ID azonosító létrehozásához, egy üres weblap jelenik meg. Ha új Windows Live ID azonosítót kíván létrehozni, keresse fel a Windows Live webhelyet. Nyissa meg a lapot, és kattintson a Regisztráció gombra.

6 A Writer program Beállítások párbeszédpanelje nem nyílik meg, ha korábban felvett egy szöveget nem tartalmazó hivatkozást a jegyzékbe. Ez a probléma akkor merül fel, ha felvesz egy olyan hivatkozást, amely nem tartalmaz szöveget a Hivatkozás beszúrása párbeszédpanelen található Megjelenítendő szöveg mezőben. Ha ebbe a hibába ütközik, kövesse az alábbi lépéseket. 1. Zárja be a Writer programot. 2. Az operációs rendszertől függően: a. Windows Vista vagy Windows 7 rendszeren nyissa meg a következő mappát: C:\Users\<Felhasználónév>\appdata\Roaming\Windows Live Writer\LinkGlossary b. Windows XP rendszeren nyissa meg a következő mappát: C:\Documents and Settings\<Felhasználónév>\Application Data\Windows Live Writer\LinkGlossary 3. Törölje a linkglossary.xml fájlt. 4. Újból nyissa meg a Writer programot. Ha olyan blogbejegyzést tesz közzé, amely a Windows Live Spaces rendszerben korábbi dátumra van beállítva, a bejegyzés az aktuális dátummal fog megjelenni. A probléma elhárításához állítsa be a megfelelő dátumot a bejegyzéshez a Writer programban, majd tegye újból közzé a bejegyzést. Windows Live Movie Maker A Movie Maker nem települ a Windows Live Essentials csomaggal együtt. A Movie Maker használatához Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszer szükséges. Ha a Windows Live Essentials csomagot bármilyen más operációs rendszeren telepíti, a Movie Maker nem lesz telepítve a számítógépre. A Movie Maker nem tud elindulni, ha nincs telepítve a számítógépen a Windows Media Player. A Windows Live Movie Maker a Windows Media Player egyes összetevőit is használja. A Movie Maker nem tud elindulni, ha a Windows Vista vagy a Windows 7 operációs rendszer olyan verziójára van telepítve, amely nem tartalmazza a Windows Media Player programot, és Ön nem telepítette külön a Windows Media Playert. A probléma elhárításához telepítse a Windows Media Player programot a webhelyről. Nem vehető fel multimédiás anyag hálózati vagy külső meghajtóról. Csak a helyi merevlemezről vehet fel multimédiás anyagot a Movie Maker programba.

7 A Movie Maker nem támogat bizonyos fájltípusokat. A támogatott fájltípusok listájának megtekintéséhez keresse fel a következő webhelyet: Vagy kattintson a Movie Maker Súgó gombjára, majd keressen a súgóban a fájltípusok kulcsszóval. Az MPEG-2 formátumú és a Microsoft programmal felvett TV-műsorból származó videofájlok csak akkor használhatók HU&project=WL_Movie_Makerv1&querytype=topic&query=WL_Movie_Maker_REF_SupportedFiles.ht m, ha számítógépén a Windows operációs rendszer következő verzióinak egyike fut: Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise vagy Windows 7 Ultimate. A videó rögzítéséhez használt kamerától függően előfordulhat, hogy telepítenie kell a kamera képvágó szoftverét ahhoz, hogy dekódolhassa a videót a Movie Maker programban. A Movie Maker működése esetleg leállhat egy távoli asztali munkamenet után. Ha távoli asztali munkamenetben próbálja futtatni a Movie Maker alkalmazást, akkor előfordulhat, hogy újra kell indítania a Movie Maker programot, amikor visszavált közvetlenül a konzolról történő használatra. A Movie Maker bizonyos grafikus hardverek esetén nem működik megfelelően. A Movie Maker jelentős mértékben kihasználja a videokártya grafikus processzorát. Olyan számítógépeken, amelyek videokártyája nem alkalmas felsőkategóriás grafikus használatra, problémák adódhatnak a videók és az effektusok megjelenítésével a Movie Maker programban. A videók esetleg nem jelennek meg a Movie Maker programban, ha Nero szoftver is telepítve van a számítógépen. Egyes Nero szoftverek olyan videoszűrőket telepítenek, amelyek ütközést okozhatnak a Windows Live Movie Maker programmal. Ha ilyen problémát észlel, forduljon a szoftvergyártóhoz, és érdeklődje meg, hogy elérhető-e valamilyen frissítés a szoftverjükhöz. Azonnali megoldásként törölheti a beállításjegyzékből a Nero Ahead szoftver által telepített NDParser.ax fájlra vonatkozó bejegyzést. Ne feledkezzen meg azonban arról, hogy a Nero szoftver helyes működéséhez újból regisztrálnia kell majd az NDParser.ax fájlt. Az NDParser.ax fájl regisztrációjához vagy a rá vonatkozó bejegyzés törléséhez tegye a következőket: 1. Kattintson a Windows Start menüjén a Minden program, majd a Kellékek menüpontra. 2. Kattintson az egér jobb oldali gombjával a Parancssor menüpontra, majd kattintson a helyi menü Futtatás rendszergazdaként parancsára. 3. Írja be a következőt: CD %programfiles%\common Files\Ahead\DSfilter, majd nyomja meg az Enter billentyűt. 4. Az NDParser.ax fájl regisztrációjához vagy a rá vonatkozó bejegyzés törléséhez válassza a következő lehetőségek egyikét:

8 a. A beállításjegyzékből való törléshez írja be a következőt: regsvr32 NDParser.ax /u, majd nyomja meg az Enter billentyűt. b. Az ismételt regisztrációhoz írja be a következőt: regsvr32 NDParser.ax, majd nyomja meg az Enter billentyűt. A Movie Maker csak a TrueType betűkészletek használatát támogatja. A Movie Maker csak a TrueType betűkészletek használatát teszi lehetővé. Raszteres betűkészlet kiválasztása esetén a Movie Maker visszavált az alapértelmezés szerinti Arial betűtípus használatára.

9 AVCHD formátumú anyagok esetén teljesítménycsökkenés észlelhető lassabb számítógépeken, illetve amikor nagy bitsebességű tartalmat jelenít meg a Movie Maker programban. Az AVCHD formátum olyan, nagy felbontású videók rögzítésére és lejátszására szolgál, amelyeket MPEG- 4 AVC/H.264 videoformátumban tömörítettek, és amelyekhez Dolby Digital rendszerben felvett hang is tartozik. Az AVCHD formátumú videofájlok csak akkor használhatók a Windows Live Movie Maker programban, ha számítógépén a Windows 7 operációs rendszer következő kiadásainak egyike fut: Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise vagy Windows 7 Ultimate. Windows Live Fotótár A Fotótár működése a Windows képkezelő összetevőtől függ. A Fotótár bizonyos funkcióihoz a Windows képkezelő összetevő frissített verziója szükséges. Ha a Windows Vista vagy a Windows 7 rendszerben letiltotta a Windows Update szolgáltatást, akkor a Windows képkezelő összetevő frissítése nem települ a számítógépre, és a Fotótár bizonyos funkciói nem fognak működni (ilyen például a személycímkék mentése a fényképekkel). A Windows Update szolgáltatás engedélyezéséhez jelentkezzen be a számítógépre rendszergazdaként, és végezze el az alábbi műveleteket: 1. Kattintson a Start gombra, majd kattintson a Keresés megkezdése mezőben. 2. Írja be a mezőbe a Services parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt. 3. Kattintson az egér jobb oldali gombjával a Windows Update elemre, majd válassza a helyi menü Tulajdonságok parancsát. 4. Az Indítási típus beállításnál válassza az Automatikus lehetőséget, majd kattintson az Indítás gombra. A Windows Update szolgáltatás működésének ellenőrzése: 1. Kattintson a Start gombra, majd kattintson a Keresés megkezdése mezőben. 2. Írja be a mezőbe a Windows Update parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt. 3. Kattintson a bal oldali ablaktáblában látható Frissítések keresése lehetőségre. Ha a rendszer frissítéseket észlel, és nem jelenik meg a es számú hiba, akkor a szolgáltatás sikeresen elindult. A Windows X64-es verzióiban a Fotótár nem választható ki alapértelmezés szerinti futtatásra a Windows Automatikus lejátszás párbeszédpaneljén, illetve alapértelmezett programokat megadó egyéb listákon. A probléma elhárításához futtathat egy beállításjegyzék-fájlt, amelyet a Windows Live e funkció engedélyezéséhez biztosít a felhasználóknak.

10 1. Győződjön meg arról, hogy rendszergazdaként van bejelentkezve a számítógépre. 2. Keresse fel a következő webhelyet: 3. Amikor felszólítást kap rá, futtassa a WLPGX64fix.reg fájlt.

11 A Windows 7 rendszerre való frissítés után nem tölthetők le fényképalbumok a photos.live.com webhelyről. A probléma elhárításához ki kell javítania a Windows Live Fotótár telepített példányát. 1. Kattintson a Windows Start menüjének Vezérlőpult parancsára, majd sorban a Programok és a Programok és szolgáltatások lehetőségre, és végül kattintson a lista Windows Live Essentials elemére. 2. Kattintson az Eltávolítás/módosítás gombra. 3. Kattintson a Javítás választógombra, majd a Folytatás gombra. 4. A telepítő kijavítja a telepített Windows Live programokat. 5. Zárja be a Microsoft Internet Explorer összes megnyitott példányát, majd indítsa újra az Internet Explorer böngészőt. 6. Nyissa meg az albumot, amellyel kapcsolatban a problémát észlelte, és próbálja újból letölteni. Windows Live Családbiztonság Előfordulhat, hogy a Családbiztonság szolgáltatás nem működik az EarthLink TotalAccess vagy a Protection Control Center program használata esetén. Bizonyos esetekben a Családbiztonság szűrő nem működik megfelelően, ha telepítve van az EarthLink TotalAccess vagy a Protection Control Center program Windows XP operációs rendszert használó számítógépen. A probléma megoldása érdekében távolítsa el ezeket a programokat a következő műveletek elvégzésével: 1. Kattintson a Start gombra, majd kattintson a Vezérlőpult menüpontra. 2. Kategória nézetben kattintson a Programok telepítése és törlése hivatkozásra, majd kattintson a Program eltávolítása lehetőségre. 3. Kattintson az eltávolítani kívánt program nevére, majd kattintson az Eltávolítás gombra. Hiba történhet, ha egy további DLL-fájl is található a System32 mappában. Ha Windows XP operációs rendszert használó számítógépen megnyitja a Családbiztonság szűrőt, a következő üzenet jelenhet meg: Az eljárás belépési pontja (IsThreadDesktopComposited) nem található a DLL-ben (USER32.dll). Ez valószínűleg azt jelenti, hogy egy dwmapi.dll fájl található a Windows XP rendszer System32 mappájában. A probléma megoldása érdekében a következő műveletek végrehajtásával törölje a.dll fájlt: 1. Kattintson a Start gombra, majd kattintson a Sajátgép menüpontra. 2. Kattintson duplán a C:\ meghajtó ikonjára. 3. Kattintson duplán a WINDOWS mappára, majd kattintson duplán a system32 mappára.

12 4. Keresse meg a dwmapi.dll fájlt, és törölje.

Windows Live Essentials Kibocsátási megjegyzések

Windows Live Essentials Kibocsátási megjegyzések Windows Live Essentials Kibocsátási megjegyzések Tartalomjegyzék Bevezetés... 1 Windows Live Installer... 1 Windows Live Mail... 2 Windows Live Messenger... 3 Windows Live Toolbar... 5 Windows Live Szerkesztő...

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőt. (Start menü > Internet

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása 15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! A laborgyakorlat során a Microsoft Internet Explorer beállításait fogjuk konfigurálni. Az

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Operációs rendszer A Nintex Workflow 2007 szoftvert Microsoft Windows Server 2003 vagy 2008 alá kell telepíteni. Böngésző kliens Microsoft Internet Explorer 6.x, de a Microsoft Internet

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése 11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton hálózati kártyát fogunk telepíteni, ellenőrizzük a működését,

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

Hardver és szoftver követelmények

Hardver és szoftver követelmények Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Telepítési útmutató Hardver és szoftver követelmények A java-s nyomtatványkitöltő program az alábbi hardverigényt támasztja a számítógéppel szemben: 400 MHz órajelű

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez 2008. 07. 02.

Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez 2008. 07. 02. Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések... 1 2 Az eszközmeghajtó programok telepítése... 2 2.1 Az USB meghajtó telepítése... 2 2.2 A

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

Tartalomjegyzék 5 TARTALOMJEGYZÉK

Tartalomjegyzék 5 TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék 5 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető... 13 1. Általános tudnivalók... 14 1.1. Az operációs rendszer... 14 1.2. Tudnivalók a Windows-ról... 15 1.2.1. Honnan kapta nevét a Windows?... 15 1.2.2. A Windows,

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

5.6.3 Laborgyakorlat: Windows rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése és visszaállítása

5.6.3 Laborgyakorlat: Windows rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése és visszaállítása 5.6.3 Laborgyakorlat: Windows rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése és visszaállítása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el a lépéseit! Ezen a laborgyakorlaton elvégezzük egy számítógép

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány. Dátum : 2/2/2016. FAM DAVIE ügyfélszolgálat

Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány. Dátum : 2/2/2016. FAM DAVIE ügyfélszolgálat Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány Cím : Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány Dátum : 2/2/2016 Szerző : FAM DAVIE ügyfélszolgálat 0 1 1 Tárgymutató 1 TÁRGYMUTATÓ... 2 2 A DAVIE4 TANÚSÍTVÁNY TELEPÍTÉSÉNEK HÁTTERE...

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

2. lépés A Visszaállítási pont leírása: mezőbe gépeld be: Új alkalmazás telepítése!

2. lépés A Visszaállítási pont leírása: mezőbe gépeld be: Új alkalmazás telepítése! 5.6.2 Laborgyakorlat: Visszaállítási pontok Bevezetés Nyomtasd ki a feladatlapot és végezd el a laborgyakorlat lépéseit! Ezen a laborgyakorlaton egy visszaállítási pontot fogunk létrehozni és a számítógépet

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése A Java kliensprogram telepítése, és megfelelő beállítása szükséges az FMH weblap megfelelő működéséhez. Ha nincs telepítve vagy

Részletesebben

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ Novell Messenger 1.0 GYORSKALAUZ www.novell.com A Novell Messenger egy vállalati, keresztplatformos gyorsüzenet-kezelő program, amelynek működése a Novell edirectory TM címtáron alapul. A Messenger rendszer

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Motorola Phone Tools. Első lépések

Motorola Phone Tools. Első lépések Motorola Phone Tools Első lépések Tartalom Minimális követelmények... 2 Telepítés előtt Motorola Phone Tools... 3 A Motorola Phone Tools telepítése... 4 Mobileszköz telepítése és beállítása... 5 Online

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE Megjegyzések STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE 1. A konkurrens hálózati verzió telepítése két részből áll: a) szerver telepítés, és b) munkaállomás telepítés minden kliensen. Ezzel szemben,

Részletesebben

Telepítési útmutató. 1 Nintex Workflow 2010 telepítési útmutató

Telepítési útmutató. 1   Nintex Workflow 2010 telepítési útmutató Telepítési útmutató Nintex USA LLC 2012. Minden jog fenntartva. A nyomdahibákért és kihagyásokért nem vállalunk felelősséget. support@nintex.com 1 www.nintex.com Tartalomjegyzék 1. A Nintex Workflow 2010

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről

CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről PROFe teljes körű eltávolítása a gépről 1. Vezérlőpult: Elérési útvonal: Start menü: Vezérlőpult: Programok Programok és szolgáltatások 2. Távolítsuk

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. A CAPICOM ACTIVEX KOMPONENS TELEPÍTÉSE...3

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása A TvNetTel Kft internetes szolgáltatásának igénybevételéhez szükséges a hálózati csatlakozás beállítása a számítógépen vagy routeren. A beállításhoz szükség van a

Részletesebben

ECDL Információ és kommunikáció

ECDL Információ és kommunikáció 1. rész: Információ 7.1 Az internet 7.1.1 Fogalmak és szakkifejezések 7.1.2 Biztonsági megfontolások 7.1.3 Első lépések a webböngésző használatában 7.1.4 A beállítások elévégzése 7.1.1.1 Az internet és

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása

15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása 15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a feladatlapot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton egy mappát fogunk létrehozni

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása Szolgáltatás aktiválása Windows 7 Az eduroam szolgáltatás igénybevételéhez a SZIE felhasználóknak előbb a https://joker.szie.hu oldalon aktiválniuk kell a szolgáltatást. Ezt a bejelentkezést követően a

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Hálózatos telepítés Windows és Linux operációs rendszereken A program nem használja a Registry-t. A program három könyvtárstruktúrát használ, melyek a következők:

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

A képernyő felbontásának módosítása

A képernyő felbontásának módosítása A képernyő felbontásának módosítása A folyadékkristályos megjelenítési (LCD) technológia jellegéből fakadóan a képfelbontás rögzített. A lehető legjobb megjelenítési teljesítmény elérése érdekében állítsa

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/24 A PÁGISZ WIFI hálózathoz kétféle

Részletesebben

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Program telepítése Az abevjava_install.jar indításával telepíthető a nyomtatványkitöltő program. A program elindítása után közvetlenül az alábbi képernyő jelenik

Részletesebben

Operációs rendszerek. Tanmenet

Operációs rendszerek. Tanmenet Tanmenet TANMENET- Operációs rendszerek Témakörök Javasolt óraszám 1. Operációs rendszerek alapjai 2. Windows 2000 ismeretek- Munka a képernyőn 3. Windows 2000 ismeretek- A Start menü elemei 4. Windows

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam Operáció rendszer ECDL tanfolyam Alapok A Windows áttekintése Asztal Tálca Start menü Lomtár használata Súgó használata Felhasználói fiókok kezelése Kijelentkezés, felhasználóváltás Fájlok és mappák Sajátgép

Részletesebben

ElitBÉR bérrendszer telepítése hálózatos környezetben

ElitBÉR bérrendszer telepítése hálózatos környezetben ElitBÉR bérrendszer telepítése hálózatos környezetben Figyelem! Az adatvesztés elkerülése érdekében a program telepítése előtt győződjön meg arról, hogy a számítógépen még nincs telepítve adott évi ElitBÉR

Részletesebben

A fényképezőgép-firmware frissítése

A fényképezőgép-firmware frissítése A fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja hajtani a frissítést,

Részletesebben

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára Norton Family TM Getting Started 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára A Norton Family használatához először szokásos felhasználói fiókokat kell létrehozni a gyereknek minden általa használt

Részletesebben

Telepítési és indítási útmutató. DataPage+ 2013

Telepítési és indítási útmutató. DataPage+ 2013 DataPage+ 2013 Tartalomjegyzék Telepítés előfeltételei Alkotólemek... 1 Áttekintés... 1 1. lépés: Futtassuk a setup.exe fájlt és indítsuk el a varázslót... 1 2. lépés: Fogadjuk el a licencszerződést...

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató USB-RS485 illesztô egység Kiadás: 2009. november P Köszönjük, hogy a PROCON Hajtástechnika Kft. termékét választotta. Ez az útmutató tartalmazza az Ön számára szükséges információkat az USB-RS485 illesztő

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra

BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra 1 BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra A BioAdmin 4.1 programot szerver-kliens működésre fejlesztették, de ennek a leírásnak a használatával feltelepíthető a számítógépre normál (csak

Részletesebben

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása Merevlemez üzembe helyezése, particionálása (gyakorlati) A meghajtók és partíciók fogalma A meghajtó egy fizikai tárolóeszközt, például a merevlemez-meghajtó vagy a cserélhető USB-meghajtó. A partíció

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről

CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről CIG Pannónia Életbiztosító PROFe eltávolítása gépről PROFe teljes körű eltávolítása a gépről 1. Vezérlőpult: Elérési útvonal: Start menü: Vezérlőpult: Programok Programok és szolgáltatások 2. Távolítsuk

Részletesebben

Outlook Express használata

Outlook Express használata Outlook Express használata Az induló ablak több részre oszlik Nyitott mappa tartalma Mappák Partnerek Az induló ablak nézetét testre lehet szabni a Nézet menü/elrendezés almenüjével Az eszköztár testreszabásához

Részletesebben

A megfelelő webkamera kiválasztása és használata 4 egyszerű lépésben

A megfelelő webkamera kiválasztása és használata 4 egyszerű lépésben A megfelelő webkamera kiválasztása és használata 4 egyszerű lépésben 1 lépés 2 lépés 1. Válassza ki az önnek megfelelő Logitech QuickCam webkamerát. 2. Telepítse a QuickCam szoftvert.. Telepítsen egy azonnali

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

Első lépések. A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését.

Első lépések. A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Első lépések A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Személyre szabás Az Outlookot testre szabhatja. Másik

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben