A visszautasíthatatlan árajánlat titkai Elemi erejű módszerek és ötletek, amivel drasztikusan növelheted az elfogadott ajánlataid számát

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A visszautasíthatatlan árajánlat titkai Elemi erejű módszerek és ötletek, amivel drasztikusan növelheted az elfogadott ajánlataid számát"

Átírás

1 A visszautasíthatatlan árajánlat titkai Elemi erejű módszerek és ötletek, amivel drasztikusan növelheted az elfogadott ajánlataid számát

2 Bevezető Valaki egyszer azt mondta, hogy ha minden egyes árajánlatért, ami a szemétben végezte csak száz forintot kapna, már nagyon gazdag lenne. Rengeteg igazság van ebben, hisz nagyon sok árajánlatot dobnak ki, mert egyáltalán nem azt a hatást éri el, amire szánták. De miért is érné el a megfelelő hatást? Hisz hogyan is néz ki manapság a legtöbb árajánlat? A legtöbb esetben semmi egyéb, mint pusztán egy terméklista, egy felsorolás, ami már-már szinte arra ösztönzi a potenciális vevőt, hogy tényleg ne vegye meg/ne rendelje meg a terméket vagy szolgáltatást. A kérdés csak az, hogy lehet-e az elfogadott ajánlatok arányán javítani? Köszöntelek Kedves Cégvezető társunk, ez itt a visszautasíthatatlan árajánlat titkai című tananyag. Ez a kis tanulmány nem kevesebbet ígér Neked, mint azt, hogy ha alkalmazod az itt tanultakat, akkor olyan árajánlatok kerülnek majd ki a kezeid közül, amire a vevő nem vagy csak nagyon nehezen - tud nemet mondani. Gondolj csak bele: mekkora bevételnövelést jelentene Neked, ha csak 20%-kal tudnád növelni a sikeres árajánlataid számát? Nem tudom Nálad mekkora arányt képvisel a sikeres árajánlat az összes kiadotton belül de gyanítom, hogy jelenleg a várakozásaid alatt van hisz ezért töltötted le ezt a dokumentumot -, de azt garantálom, hogy ha megfogadod az ebben tanultakat látványos javulás következik be majd be Nálad is.

3 Mielőtt azonban belevágnánk, néhány szó arról, hogy hogyan is használd az anyagot: Először mindenképpen javaslom, hogy olvasd végig figyelmesen. Ne csinálj semmi mást, csak olvasd el. Ne foglalkozz azzal sem, ha esetleg valamiről úgy véled, hogy nem tudod saját vállalkozásodban alkalmazni (majd előbb utóbb biztosan kitalálod, hogy hogyan lehetne mégis valahogy Rád szabni). Ha ez megvan, akkor olvasd el mégegyszer, és jegyzeteld ki vagy jelöld meg azokat a részeket, tippeket, ötleteket, amelyekről úgy érzed, akár azonnal tudnád alkalmazni. Ha eszedbe jut valami a leírtakkal kapcsolatosan, mindenképp írd fel. Ezután kezdj hozzá a megvalósításhoz. Ne ijedj meg: ha meg tudsz írni egy t, akkor már a legegyszerűbb módszereket is azonnal tudod alkalmazni. Önmagában már ez is meg fogja emelni a hatékonyságodat. Fontos, hogy ne próbálj mindent megoldani, amiről majd itt a teljes anyagban - olvasol. Nem is lehet, hisz néhány esetben az egyik megoldás kizárja a másikat. Előbb utóbb azonban mivel a saját üzletágadat Te ismered a legjobban ki fogod tapasztalni azt, hogy melyik megoldás a legoptimálisabb Neked. Az is lényeges, hogy ne próbálj egyszerre minden elképzelést megoldani, hisz a napi normál üzletmenetnek haladni kell. Semmiképp se állj le amiatt, mert éppen átalakítod a cégedben ezt a területet. Apró lépésenként haladva építsd bele az itt tanultakat (az általad fontosnak tartott lépéseket) a meglévő rendszeredbe és folyamatosan finomíts azon. Mert ugye nem kétséges: a sikeres árajánlat egyik titka, hogy egy olyan jól felépített rendszert állíts össze, amiben minden lépést tudatosan megtervezel. Előbb utóbb magad is megtapasztalod, hogy az itt tanultak milyen forradalmi változást okoznak majd a bevételeidben.

4 Mert mondjon bárki bármit: igenis lehet olyan árajánlatokat adni, amivel már az elején magadhoz láncolhatod a vevődet - és erről hamarosan Te is meg fogsz győződni. De bevezetésnek legyen elég ennyi. Ha felkészültél, akkor vágjunk bele: gyorsak, hatékonyak és gyakorlatiasak leszünk. Itt most nem a szöveg hossza, hanem az információ minősége kerül előtérbe, így minden sallangot kihagyunk, hogy csak a megvalósításra koncentrálhass. Kezdjük rögtön azzal, hogy hogyan is néz ki manapság a vállalkozások 90%-ánál egy árajánlat és miért (szinte) nulla az esély arra, hogy ezzel bármit is elnyerjenek azaz nézzük meg, hogyan NE adj árajánlatot.

5 Hogyan NE adj többet árajánlatot, és ha csak egy dolgot szeretnél változtatni, akkor mi legyen az Mit tanulhatsz ebből a részből: - milyen árajánlatot ad a legtöbb versenytársad - és Te miért NE így csináld - ha csak egy dolgot változtatsz meg az eddigi gyakorlatodon, akkor mi legyen az (figyelem: ezzel már megelőzöd a konkurenciád 50%-át) 1. Amit gyorsan felejts is el: azaz hogyan NE adj többet árajánlatot Tételezzük fel, hogy egy munkára árajánlatot szeretnél kérni. Mit csinálsz? Felmész az adott cég weboldalára, kitöltöd az ajánlatkérő űrlapot, esetleg írsz egy t, hogy mit is szeretnél (vagy előzőleg felhívod telefonon az illetőt, aminek a vége mégiscsak az lesz, hogy megkér Téged, hogy röviden írd meg neki en, hogy mit szeretnél). Szóval megírod és vársz. Igazából nem tudod, hogy mi történik: megkapta-e a címzett, elolvasta-e, mikor válaszolnak stb. Csak reménykedsz, hogy valaki azért mégiscsak elolvassa a leveledet nem igaz?

6 Eltelik pár nap és öt címzettből kettő még csak arra sem méltat, hogy válaszoljon. Aki pedig veszi a fáradságot, az valahogy így válaszol: Tisztelt Hölgyem/Uram/ajánlatkérőnk! Az Ön által kért termékeket nettó forintért tudjuk szállítani. Üdvözlettel: Tímár István XY Kft Vagy esetleg elküld egy formázatlan word dokumentumot (amiben úgy módosítod az árakat, ahogy akarod) egy rakás melléklettel esetleg a szerződéstervezettel együtt (pedig hol van még ilyenkor a szerződés ). Majd ezután sem történik semmi. Se egy érdeklődő telefon arról, hogy megérkezett-e az ajánlat, van-e esetleg kérdés vele kapcsolatosan, semmi. Összességében tehát milyen is a legtöbb ajánlat, amit kapsz? - siralmas a külalakja

7 - siralmas a formája (mint fent) - siralmas a tartalma (mintha sosem tanultak volna fogalmazást) - nem szólítanak a neveden (hiába ismert előttük, ki vagy) - nincs benne, hogy mit kell(ene) tenned, ha meg szeretnéd rendelni a terméket/szolgáltatást - sokszor nincs benne a pontos ár (xxx körüli összegért tudjuk biztosítani, plusz szállítási díj (ami persze lehet, hogy oda sincs írva) - nincs benne, hogy meddig érvényes az ajánlat - nincs benne, hogy mennyi időn belül tudják vállalni/szállítani - stb. Azaz nem elég, hogy nem tudnak kommunikálni, sokszor még a konkrét kéréseidre, kérdéseidre sem kapsz választ. És, hogy mért jó hír ez Neked? Hát azért, mert így pontosan tudod, hogy Te hogyan NE csináld az egészet! Az igazság az, hogy ahogy Te is több helyről kérsz be ajánlatot az ügyfél is minden bizonnyal több helyre elküldi az ajánlatkérést. És éppen az az, ami miatt a legtöbb esetben kettős hatást vált ki egy ilyen a cégvezetőkben: egyrészt felcsillan egy újabb vevő, egy újabb bevétel reménye, másrészt viszont ott van az elutasítás lehetősége, hogy úgysem ő fog nyerni. Ezt pedig fölöslegesen kidobott pénznek élik meg: valamit foglalkoznak azért az ajánlattal (mégiscsak illik válaszolni és hátha lesz belőle üzlet), de ott dolgozik a kisördög, hogy ah ebből úgysem lesz semmi. Az ehhez hasonló ebből úgysem lesz semmi tartalmú mondatok teszik tulajdonképpen lehetővé a cégeknek azt, hogy olyan semmitmondó formában, és tartalommal adjanak ajánlatot, ahogy azt fenti példában is látod.

8 A jó hír ebben az, hogy ha tőled (is) kérnek ajánlatot akkor tudod azt, hogy a konkurenciád nagy valószínűséggel hogyan reagál rá. Innen pedig már nagyon könnyen meg tudod őket előzni, és nem feltétlen az ár lesz az, ami majd a végén a dönteni fog az egészről. Hogy miért nem, erre kitérünk a későbbiekben. És ekkor fogod hasznát venni igazán ennek a kis anyagnak. Meglátod, nagyon könnyen más képet sokkal nagyobb profizmust - alakíthatsz ki a cégedről már akkor is, ha csak egy részét alkalmazod az itt leírtaknak. És természetesen érezhetően javulni fognak az árajánlataid hatékonyságai is! Lehet ezt profin is csinálni hidd el! 2. Ha csak egyetlen dolgot változtatsz az eddig gyakorlatodon, akkor ez legyen az Ha valami oknál fogva ebben az anyagban mégsem találnál ötletet arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnál több vevőt szerezni az árajánlataiddal amire azért elég kevés az esély -, akkor csak ezt az egyet fogadd meg: Köszönd meg! Igen! Köszönd meg az ajánlatkérését. Nem két nap múlva, nem az ajánlattal egyidőben (persze akkor is köszönetet mondhatsz), hanem az ajánlat beérkezése után azonnal! Hogyan mondj köszönetet? Mivel a legtöbb ajánlatkérés en jön be a cégekhez (talán a Te cégedhez is), mutatok most kettő különböző dolgot, hogy mit is csinálj. Az első lesz a legegyszerűbb, ezt akár most azonnal meg tudod csinálni.

9 1. Automatikus válasz en Ma már szinte nincs olyan levelezőprogram, amivel ne lehetne automatikus válasz t küldeni. Ez azt jelenti, hogy ha beérkezik hozzád az , akkor a levelezőrendszer képes arra, hogy egy előre megfogalmazott automatikus választ szinte azonnal visszaküldjön elküldjön a feladónak. Abban az esetben, ha külön címet tartasz fenn a beérkező ajánlatkérésekre, akkor valami ilyesmire gondolok (természetesen a szöveget alakítsd saját cégedre): Kedves Hölgyem/Uram, Ajánlatkérését megkaptuk, köszönjük, hogy megtisztelte vele cégünket. Az ajánlatkérésére 2 munkanapon belül válaszolunk en, addig is ha bármilyen kérdése van a 06-xx telefonszámon tudja elérni Kiss Béla kollégánkat, aki illetékes az ügyben. Üdvözlettel: vagy XY Kft Tel:

10 Kedves Hölgyem/Uram, Ajánlatkérését megkaptuk, köszönjük, hogy megtisztelte vele cégünket. Az ajánlatkéréssel kapcsolatosan 1 munkanapon belül egyik kollégám megkeresi Önt, hogy az esetleges nyitott kérdéseket meg tudjuk beszélni. Addig is ha bármilyen kérése, kérdése van, a 06-xx telefonszámon tud elérni bennünket. Üdvözlettel: XY ügyvezető ZZS Kft Tel: Azaz a köszöneten kívül röviden tájékoztasd arról, hogy mi lesz következő lépés, azaz mi fog történni. Nem baj az sem, ha még nem tudod megmondani, hogy mikorra várhatja az árajánlatot mert például annak összeállítása némi utánajárást igényel -, a lényeg az, hogy adj neki visszajelzést a következő lépésről. Persze, - ahogy látod - ilyenkor még előfordulhat, hogy nem tudod a nevén szólítani az ajánlatkérőt hisz az automatikus funkció nem képes erre. (Kieg.: ha a céges központi címre szokott bejönni az ajánlatkérés, akkor használhatsz általánosabb szöveget is. Ilyet pl. hogy: Az Ön által küldött

11 t megkaptuk, hamarosan válaszolunk. Üdvözlettel: XY stb. A lényeg, hogy a feladó érezze azt, hogy foglalkoznak vele.) Ha nem en kérnek tőled ajánlatot, hanem személyesen vagy esetleg telefonon (amire majd en válaszolsz), akkor is köszönd meg személyesen vagy köszönd meg a telefonban pl. így: Kedves Tibor, Köszönöm a mai személyes találkozót és külön köszönöm, hogy ajánlatkérésével megtisztelt bennünket. Az Ön cégére szabott ajánlatunkat a megbeszéltek szerint 4 napon belül küldjük Önnek en, de addig is, ha bármilyen kérése van örömmel állok rendelkezésére. Üdvözlettel: XY ügyvezető XY Kft Tel:

12 Garantálom, hogy ha csak ennyit teszel már megelőzted a konkurenciád nagy részét. De lépjünk tovább és nézzük meg, hogy hogyan lehet mindezt fokozni. 2. Köszönd meg és kérdezd ki! Ha az ajánlatkérést vagy az ajánlatkéréshez szükséges kapcsolatfelvételt a weboldaladon egy űrlappal is meg tudod oldani (pl. adja meg a személyes adatait a visszahíváshoz, vagy adjon meg néhány, az ajánlatkérésre vonatkozó paramétert) akkor sokkal, de sokkal profibb módon tudod bemutatni a cégedet úgy, hogy az azonnal nyomot is hagysz a vevő fejében. És ugye nem kell mondani, hogy ez mennyit számít ilyenkor? Lássuk hogyan! Először is, az ajánlatkérést megköszönő ben már a nevén tudod szólítani, hisz minden bizonnyal megadta a nevét, amikor kitöltte az űrlapot. Ma már szinte nincs olyan hírlevélküldő rendszer, amivel ne lehetne egy űrlap kitöltését követően azonnali megszemélyesített válaszlevelet küldeni a feladónak (de a weboldalad programozója is meg tudja oldani). Valami ilyesmire gondolok:

13 Kedves András, Ajánlatkérését megkaptuk, köszönjük, hogy megtisztelte vele cégünket. Az ajánlatkérésére 2 munkanapon belül válaszolunk, de ha időközben bármilyen kérdése van a 06-xx telefonszámon tudja elérni Kiss Béla kollégánkat, aki illetékes az ügyben. Üdvözlettel: XY Kft Tel: Az ajánlatkérésnek ebben a fázisában - azaz amikor egy ügyfél kitölti a weboldaladon az ajánlatkérő űrlapot - tulajdonképpen abban a megtiszteltetésben van részed, hogy odafigyel Rád - pontosabban a cégedre. Ilyenkor sokkal nyitottabb arra is, hogy például feltegyél neki pár kérdést. Képzeld el az alábbiakat: - az ügyfél kitölti az ajánlatkérő űrlapot a weboldaladon - megnyomja az Elküldöm az ajánlatkérést gombot - a következő oldalon (ami az ajánlatkérés elküldés gomb lenyomásának hatására nyílik meg) megköszönöd neki, hogy gondolt Rád, és azonnal

14 felteszel neki néhány gyorsan megválaszolható kérdést egy rövid kérdőív formájában. Ilyeneket kérdezz például: - Hol hallott rólunk (és alatta felsorolva: Google kereső, Ismerős ajánlotta, újsághirdetés, rádióhirdetés stb.) - Mi az, ami fontos lenne Önnek a megrendelt termékkel/szolgáltatással kapcsolatosan (hosszabb garancia, betanítás, kiegészítő szolgáltatás stb.) - Hiányol-e valamit kínálatunkból? Ha igen, akkor mit? - Mi az amit a legjobban utál az iparágunkban? (Mondok egy példát: a festőkben például azt utáljuk, hogy mindig koszt hagynak maguk után.) - Ön mit írna a keresőbe, amikor hozzánk hasonló céget keresne? A lényeg, hogy ne eladni próbálj neki, hanem inkább általános kérdéseket tegyél fel. Bár az optimális számot csak teszteléssel lehet meghatározni, mi azt mondjuk, hogy 5-6 kérdésnél ne tegyél fel többet. Ekkor még nem érzi azt, hogy elraboltad az idejét, mégis sokkal több információd lesz róla, mint a konkurenciádnak. Ügyelj arra, hogy csak olyan kérdést tegyél fel, amire egy vagy egy-két kattintással esetleg pár szóban tud válaszolni, kerüld el a kifejtős kérdéseket. Ha ezt megcsinálod, akkor: - tömegesen használhatod majd ezt a módszert, hisz minden ajánlatkérőnek automatikusan megjelenik a kérdőíved - egy kollégád kb. fél órás munkáját meg tudtad spórolni, mégis automatikusan kikérdezi és profilozza a vevőt (ezáltal sokkal személyre szabottabb árajánlatot tudsz majd készíteni neki)

15 - egy ilyen űrlaphoz vagy kérdőívhez sokkal őszintébbek az emberek, mintha személyesen hívná fel valaki a cégtől - profizmust sugall, mert az ügyfél úgy érzi, hogy azonnal kíváncsiak a véleményére - egyedülálló élményt is nyújt, hisz aligha találkozott ilyennel ezt megelőzően (ezzel máris megjegyzi a cégedet) Nem is gondolnád, hogy micsoda használható statisztikákat kapsz majd a potenciális ügyfeleidről. Vedd észre azt is, hogy így kapott válaszokat fel tudod majd később is használni a marketingedben - hisz valahol mégiscsak a célcsoportodról van szó még akkor is, ha később nem téged választ. Egy idő után olyan információhalmaz lesz a birtokodban, amivel folyamatosan javítani tudsz majd a céged működésén. Most joggal gondolhatod, hogy egy ilyen rendszer biztosan eszeveszett drága, a programozó iszonyú hosszú idő alatt fogja leprogramozni, ráadásul elég drágán stb. Tévedés. Erre kész rendszerek vannak. Egy ilyen rendszert már néhány tízezer forintos egyszeri díjért üzembe tudsz helyezni, sőt vannak párezer forintos havidíjas konstrukciók is, de olyan is van, amivel ingyen tudsz elkezdeni dolgozni és fizetni majd csak akkor kell, amikor már pénzt is termel Neked az egész. Szóval ne gondolj itt még csak százezres költségekre sem Egy másik példa, amit megtehetsz az ajánlatkérés beérkezése után (akár kikérdezed egy űrlapon, akár nem): Amikor beérkezik az ajánlatkérés, a köszönő ben tájékoztathatod arról is, hogy 1 napon belül felhívod telefonon és egyeztetsz vele néhány kérdést annak érdekében, hogy minél pontosabb ajánlatot tudj adni.

16 Ez idő alatt kémkedj egy picit! Az ajánlatkérés beérkezése és a telefonhívás között lesz időd utánanézni az ügyfélnek. Ha ismered a weboldalát nézd meg pontosan mivel foglalkozik, ha tudod a cég nevét keress rá a Google-ban mielőtt felhívod, sőt akár próbálj meg rákeresni a Facebook-on az ajánlatkérőre. Ha ezeket elvégzed, máris jobban képben leszel arról, hogy milyen potenciális ügyféllel lesz dolgod és nem egy teljesen ismeretlen embert hívsz fel. Ha ez megvan, akkor jöhet a beígért hívás. De miről beszélj vele? Egy biztos: ahogy előbb is írtam, ne eladni próbálj ebben a szakaszban, hanem inkább kérdezz és hallgass! Hallgasd meg a mondandóját az árajánlattal kapcsolatosan. Ilyeneket kérdezz, mint: pontosan mire is keresi a megoldást, milyen problémai vannak, mit vár Tőled, mit szeretne elérni stb.. A legjobb, ha összeállítasz magadnak egy kérdéssort, így az ügyfél megint csak azt fogja érezni, hogy foglalkozol a problémájával és figyelsz rá. Fontos még, hogy tartsd be amit a köszönőlevélben írtál: ha csak azt írtad pl. hogy 4 napon belül küldöd neki az árajánlatot, akkor tényleg küldd el, ha azt írtad, hogy felhívod, akkor mindenképp hívd is fel, ellenkező esetben a könnyen komolytalanná válhat a céged az ügyfél szemében. A fentiekből talán már Te is látod, hogy mekkora lehetőségeket hagynak a cégek az asztalon akkor, amikor egy-egy ajánlatkérés beérkezik hozzájuk. Ahogy az elején írtam, ha csak ezt az egy dolgot valósítod meg, már óriási előnyre tettél szert másokkal szemben. Pedig még most jön a java, hisz csak a tananyag elején járunk. OK! Ha ez megvan, akkor lépjünk tovább és nézzük meg a visszautasíthatatlan ajánlatok 10 ismertetőjelét, azaz hogyan tegyél olyan ajánlatot, ami után két kézzel kapkodnak majd a vevők

17 H A M A R O S A N Mit találsz még a teljes anyagban? A visszautasíthatatlan árajánlat 10 ismertetőjele Mi az a 10 dolog, amit egy visszautasíthatatlan árajánlatnak tartalmaznia kell. Hogyan nyerd meg az ajánlatot, még mielőtt elküldenéd azt az ügyfelednek Bemutatunk egy módszert, amitől félig már a magadénak érezheted a megbízást még mielőtt elküldted volna az egészet az ügyfélnek Az árajánlatadás pszichológiája Azaz milyen dolgok játszódnak le a vevőben akkor, amikor meghozza a döntést (ne csak az árra gondolj) és hogyan fordítsd ezt a saját javadra? Mit tudsz tenni, hogy "még másabb" legyél, mint a többiek? Vésd be magad mégjobban a vevőd fejébe. Ötletek, tippek. Konkrét példák Árajánlat minták és egy csekklista, amivel Te is könnyedén elkészítheted saját árajánlatodat...

A visszautasíthatatlan árajánlat titkai Elemi erejű módszerek és ötletek, amivel drasztikusan növelheted az elfogadott ajánlataid számát

A visszautasíthatatlan árajánlat titkai Elemi erejű módszerek és ötletek, amivel drasztikusan növelheted az elfogadott ajánlataid számát A visszautasíthatatlan árajánlat titkai Elemi erejű módszerek és ötletek, amivel drasztikusan növelheted az elfogadott ajánlataid számát www.arajanlatmuhely.hu 2 Bevezető Valaki egyszer azt mondta, hogy

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség - 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség Nagy Attila cikke 1. Mitől rettegnek az üzletkötők a legjobban? Hol hullik el a legtöbb üzletkötő? Mi az a munka, amit fóbiásan igyekeznek elkerülni, és ha lehet

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető!

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető! 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING?

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING? A közösségi média gyorsan utoléri az e-mail-t, amely eddig az elsőszámú online adat- és hírmegosztási módszer volt. A Facebook-nak már 1 milliárdnál is több felhasználója van, a Twitteren 55 millió üzenetet

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság

Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság érzésére az SZTE Pszichológiai Intézetének minikonferenciáján Hallgató Emese 2012. május

Részletesebben

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com 1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő Nicholas Victor www.csabitasakademia.com Tartalom: 1. Hipnotikus Csábítás technika:... 2 Benned van az erő... 2 Nicholas Victor www.csabitasakademia.com...

Részletesebben

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van:

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van: 10 profitnövelő Facebook hirdetés tipp Karácsonyra Hirdetsz a Facebookon, de szeretnél még eredményesebb lenni? A titok a részletekben rejlik. Talán nem is sejted, milyen sok múlik azon, ha néhány dolgot

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! Rácz Beatrix

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! Rácz Beatrix 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

Akár tótágast is állhatsz!

Akár tótágast is állhatsz! Akár tótágast is állhatsz! Elızı cikkemben már érintettem a vállalkozás lélektani oldalát, és még a mostaniban is ezt a fonalat fogom folytatni. Én sajnos azt tapasztalom, hogy egy-két igazán fantasztikus

Részletesebben

Laskai M. Nelli

Laskai M. Nelli Kedves Olvasó! Itt az ideje, hiszen lassan vége 2017-nek, hogy levonjuk az idei évet illető következtetéseket, és kitűzzük új céljainkat a következő évre. Az alábbi tervezővel abban leszek a segítségedre,

Részletesebben

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH 12 1. Nehéz eldönteni, hogy mennyire ismert fogalom manapság itthon a landing page, de látogatód. És ahol el szeretnéd érni, hogy történjen valamilyen konverzió. Konverzió feliratkozás volt a kampánystáb

Részletesebben

A jó CRM - amikor már nem Te vadászol az ügyfelekre

A jó CRM - amikor már nem Te vadászol az ügyfelekre A jó CRM - amikor már nem Te vadászol az ügyfelekre Képzeld el az ÁLOM ügyfeled! Pont az érdekli, ami Neked van Pont olyan a cégmérete, ami Neked ideális Akár hosszú hónapokig kitartóan tárgyal Tájékozott

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

VÁLTOZÁS SZEPT. 1-TŐL, HA FELVESZ EGY ÚJ DOLGOZÓT

VÁLTOZÁS SZEPT. 1-TŐL, HA FELVESZ EGY ÚJ DOLGOZÓT REZON IRODA HÍRLEVÉL 2012. SZEPTEMBER KEDVES ÜGYFELÜNK! ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA Visszatértünk. Ugye milyen gyorsan elröppent a szabadságunk? Vagy csak nekünk? Hiányoztunk? Ne restellje, ha nemmel

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

Tehát, nem tudunk változtatni az életünkön, ha nem változtatunk a gondolkodásunkon. Ebben, ugye egyetértünk?

Tehát, nem tudunk változtatni az életünkön, ha nem változtatunk a gondolkodásunkon. Ebben, ugye egyetértünk? Hogyan tovább? Forgatókönyv 2. dia Elmúlt alkalommal megmutattam neked, kik is vagyunk, mit is csinálunk, most szeretném neked megmutatni, hogyan is lehet itt egy eredményes vállalkozást felépíteni. Tehát,

Részletesebben

TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV

TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV 1. A tanulási mintázat kérdőív... 215 2. A hallgatói élettörténetek gyűjtésének kutatási eszköze... 223 3. A tanulási orientációk állításainak újrarendezési kísérlete faktoranalízis segítségével (N=1004)...

Részletesebben

Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Írta: Dr. Nemes Imre

Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Írta: Dr. Nemes Imre Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Hogyan vezesd jól a céged? 2/12 HOGYAN VEZESD JÓL A CÉGED? Miről szól ez az írás? Cégvezetőként számos dologra kell odafigyeled azért, hogy a piac diktálta versenyben, a

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében PLUSZ Gyakorlati Segédlet a fogások! alkalmazásához 9 üzleti fogás amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében Tanulmány + Gyakorlati Segédlet az OkosVállalkozás-tól www.okosvallalkozas.blog.hu

Részletesebben

10 LÉPÉS, AMIT EGY ÁLLÁSBÖRZE UTÁN FELTÉTLENÜL MEG KELL TENNED! HOGY A BÖRZE UTÁN IS EMLÉKEZZENEK RÁD ÉS A PÁLYÁZATODRA.

10 LÉPÉS, AMIT EGY ÁLLÁSBÖRZE UTÁN FELTÉTLENÜL MEG KELL TENNED! HOGY A BÖRZE UTÁN IS EMLÉKEZZENEK RÁD ÉS A PÁLYÁZATODRA. 10 LÉPÉS, AMIT EGY ÁLLÁSBÖRZE UTÁN FELTÉTLENÜL MEG KELL TENNED! HOGY A BÖRZE UTÁN IS EMLÉKEZZENEK RÁD ÉS A PÁLYÁZATODRA. TIMÁR KRISZTINA Bevezető Az állásbörzének vége, de a teendőid ezzel még nem fogytak

Részletesebben

Kézikönyv a Bázis használatához

Kézikönyv a Bázis használatához Kézikönyv a Bázis használatához --- www.tiensbazis.com verziószám: 1.0 2015. december 1/9. oldal Előszó helyett Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam. Kedves TIENS Partnerünk! Gratulálok a döntésedhez,

Részletesebben

SZABÓ PÉTER VÁLASZD A BOLDOGSÁGOT!

SZABÓ PÉTER VÁLASZD A BOLDOGSÁGOT! SZABÓ PÉTER VÁLASZD A BOLDOGSÁGOT! SZABÓ PÉTER VÁLASZD A BOLDOGSÁGOT! 15 egyszerű módszer, hogy jobban érezd magad Copyright Guruló Egyetem Kft., 2017 Szerkesztette: Molnár Eszter A könyv a szerző írásos

Részletesebben

Hogyan emelj árat?- 1.rész

Hogyan emelj árat?- 1.rész Hogyan emelj árat?- 1.rész Elıszó Az áremelés kérdése kényes téma, de beszélni kell róla. Az áremelés témája arról jutott eszembe, hogy pár nappal ezelıtt az egyik multiban bevásároltam, és alkalmam volt

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

Partner. kezelési útmutató

Partner. kezelési útmutató Partner kezelési útmutató A P&T Partner mobil alkalmazás minden Android operációsrendszerrel mûködô mobileszközön ingyenesen elérhetô a Google Play áruházból. Keresd: P&T Partner. Az alkalmazást a telepítés

Részletesebben

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials Tanulj meg angolul 6 hó alatt az IMPREVOval! Essentials Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék 2. Miért született meg ez az Ebook? 3. Miért éppen 6 hó? 5. hogyan használjam az IMPREVOt? 11. 200 os ütemterv

Részletesebben

Válság és kommunikáció!

Válság és kommunikáció! Válság és kommunikáció! A potenciális vevıink irányába történı kommunikáció válság idején kiemelten fontos. Sajnos nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy nehéz helyzetben (pl. válság idején) behúzzák

Részletesebben

A Baptifon elégedettségi felmérés 2014. Az eredmények elemzése Bálint Benjámin, 2015. február 15.

A Baptifon elégedettségi felmérés 2014. Az eredmények elemzése Bálint Benjámin, 2015. február 15. A Baptifon elégedettségi felmérés 2014 Az eredmények elemzése Bálint Benjámin, 2015. február 15. Áttekintés Ez a Baptifon flotta első ügyfél elégedettségi felmérése Kitöltési időszak: 2014. december 2015.

Részletesebben

Így ismerkedj az Everness Fesztiválon! Randi kalauz társkeresőknek

Így ismerkedj az Everness Fesztiválon! Randi kalauz társkeresőknek Így ismerkedj az Everness Fesztiválon! Randi kalauz társkeresőknek Az egyedülállók legtöbbször arra panaszkodnak, hogy nincs hol ismerkedni. Éppen ezért, ha már úgy adódott, hogy most épp társat keresel,

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

KE - Vizuális támpontként majd egy legközelebbi műsorunkban már hátha már lesz webkamera és akkor majd könnyebb lesz, mi is majd fejlődünk.

KE - Vizuális támpontként majd egy legközelebbi műsorunkban már hátha már lesz webkamera és akkor majd könnyebb lesz, mi is majd fejlődünk. Konferálók - a HIT Rádió délutáni műsora HIT Rádió, www.hitradio.hu (KE Körtvélyfáy Eszter riporter, LE - Loványi Eszter és KZS - Kovács Zsuzsanna KE - A kutya az ember legjobb barátja. tarja a mondás,

Részletesebben

Olyan fotót válassz, amit mondjuk az önéletrajzodhoz is szívesen betennél. a kép tartalma nem lehet sértő vallási, faji, erkölcsi szempontból;

Olyan fotót válassz, amit mondjuk az önéletrajzodhoz is szívesen betennél. a kép tartalma nem lehet sértő vallási, faji, erkölcsi szempontból; GYIK Mi a munkatarsaim.hu oldal? Egy közösségi oldal, ahol megtalálhatod a munkatársaidat, volt munkatársaidat, és azokat, akikkel munkád során kapcsolatba kerültél. Persze tudjuk, hogy őket egyébként

Részletesebben

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu 109-24/2013. JEGYZŐKÖNYV Balajt község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. évi november hó 27. napján, szerdán

Részletesebben

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15.

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15. H Í R L E V É L 2009. SZEPTEMBER 15. DÖNTÉSEKRŐL RÖVIDEN: Döntött a Képviselő-testület arról, hogy Óbarok Község kilép a Móri Kistérséggel közösen működtetett, egyes honvédelmi tárgyú feladatok végzésére

Részletesebben

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRA ALATT Tudom, hogy meglepő, de a marketing terved alapja a matek. Megmagyarázom... A legfőbb célod

Részletesebben

TELC nyelvvizsga feladatok

TELC nyelvvizsga feladatok TELC nyelvvizsga feladatok Lehet, hogy a TELC-re kéne menni? Amikor körülötted már mindenki nyelvvizsgára készül, te is elkezdesz parázni és sorra kapod a jobbnál jobb tippeket arra, hogy melyik nyelvvizsgát

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyírmártonfalva község Falugyűlésén 2011. május 18. Helye: Művelődési Ház Nyírmártonfalva Jelen vannak: Kövér Mihály Csaba polgármester Debreceni Zsolt alpolgármester Gajdos

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

El camino A zarándokút. 1. állomás

El camino A zarándokút. 1. állomás 1. állomás Ennek a zarándokútnak az alapjai nagyon sok régi katedrális falára fel van vésve, de nem úgy, mint egy labirintus, hanem mint egy egyszerű út. Nincsenek benne kijárat nélküli zsákutcák. Az emberek

Részletesebben

Hogyan mutatkozz be hatásosan?

Hogyan mutatkozz be hatásosan? Hogyan mutatkozz be hatásosan? Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - Hogyan mutatkozz be hatásosan? Ugye alapvetően a legtöbb cégvezető, ha megkérdik tőle Te mivel foglalkozol?, akkor valami

Részletesebben

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012.

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012. Kézikönyv egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz 1 Mi az, amin a legtöbbet bosszankodunk? Az értékesítőink teljesítményének hektikusságán és az állandóan jelenlévő fluktuáción. Nincs elég létszámunk

Részletesebben

Adományozási útmutató. Hogyan szervezzünk célzott céges ajándékozást állami gondoskodásban élő gyermekeknek?

Adományozási útmutató. Hogyan szervezzünk célzott céges ajándékozást állami gondoskodásban élő gyermekeknek? Adományozási útmutató Hogyan szervezzünk célzott céges ajándékozást állami gondoskodásban élő gyermekeknek? Miért jött létre a Kicsi Pakk? A Kicsi Pakk egy céges mozgalom, amelynek célja, hogy az állami

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett?

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? A Marketing Commando Minitréningje 2004-2006, Marketing Commando! www.marketingcommando.hu

Részletesebben

Vasszécseny, Tanakajd, Csempeszkopács Községek Képviselő-testületeinek 2015. január 15-én megtartott együttes üléséről

Vasszécseny, Tanakajd, Csempeszkopács Községek Képviselő-testületeinek 2015. január 15-én megtartott együttes üléséről 1/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny, Tanakajd, Csempeszkopács Községek Képviselő-testületeinek 2015. január 15-én megtartott együttes üléséről Hozott döntések: Vasszécseny Tanakajd Csempeszkopács

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Így változtass az életeden Lendvai Norbert 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Egy könyv születése 2011 nyarán írni kezdtem egy könyvet, melynek (több munkacím után) az Így változtass az életeden

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2012. április 5-én megtartott üléséről Hozott döntések: 21/2012. számú határozat napirend elfogadásáról 22/2012. számú határozat

Részletesebben

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag Karácsonykor mindenkinek égeti a zsebét néhány ezer vagy tízezer forint, amit muszáj elkölteni ajándékra! Ne feledd! Ilyenkor az emberek sokkal fogékonyabbak a vásárlási ajánlatokra! Most még van időd

Részletesebben

Különleges helyzetek

Különleges helyzetek Különleges helyzetek Jövedelem nélküli idõszak Egy személy vagy család számára ez az idõszak a legnehezebb. Ha azonban alkalmazod életedben a témáról tanultakat, akkor nagy valószínûséggel ilyen helyzetbe

Részletesebben

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos):

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): 4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): A kiutazásban ludas pasijainkról itt írunk, nem a szexben! Két külön dolog, ugyanis nekik nem sok közük volt a mi kinti életünkhöz,

Részletesebben

J e g y zőkönyv STB/KV-1/2011. STB/KV-2/2010-2014.)

J e g y zőkönyv STB/KV-1/2011. STB/KV-2/2010-2014.) STB/KV-1/2011. STB/KV-2/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága Az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottságának 2011. június 21-én, kedden 9 órakor

Részletesebben

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Az emberi figyelem nemegyszer elsiklik kisebb-nagyobb dolgok felett. Nagyon gyakran előfordul, hogy valamit bonyolultnak gondolunk, holott végtelenül

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy 3. már létező vállalkozásod felfuttatásáról? Boér Tamás www.sikertervezes.com

Részletesebben

Amit meg kell tenned, hogy a weboldalad "Kapcsolat" oldala me g jobban mu ko djo n!

Amit meg kell tenned, hogy a weboldalad Kapcsolat oldala me g jobban mu ko djo n! Amit meg kell tenned, hogy a weboldalad "Kapcsolat" oldala me g jobban mu ko djo n! Mivel talán az egyik leg nézettebb oldal a weboldalakon a Kapcsolat oldal, így mindenképpen több figyelmet kell rá szentelnünk!

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében.

Jegyzőkönyv. Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében. Jegyzőkönyv Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Napirendi

Részletesebben

INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL. független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az

INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL. független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az or;;zái2,g'~tűl(~s elnökének a felsőoktatási törvényjavaslat vitája során. Pénzügyminisztertámogatta és sürgette a felsőoktatási

Részletesebben

Nos akkor beszállsz a játékba?!

Nos akkor beszállsz a játékba?! Nos akkor beszállsz a játékba?! Úgy gondoltam, végre írok egy cikket arról, amit lépen nyomon hangoztatok, és amiben maximálisan hiszek: nem vagyok híve "csak" az online marketing technikáknak, és nem

Részletesebben

Mesénkben a példák, amelyeket az óvodáskorú gyermekek könnyen megérthetnek, elemi matematikai információkat közölnek. Könyvünk matematikai anyaga

Mesénkben a példák, amelyeket az óvodáskorú gyermekek könnyen megérthetnek, elemi matematikai információkat közölnek. Könyvünk matematikai anyaga ELŐSZÓ Kedves szülők! Gyermekeik, mint egykor önök is, szeretik a meséket. Reméljük, hogy könyvünk tetszeni fog nekik. De önöknek elárulunk egy titkot: ez a könyv nem csak mese. Azt szeretnénk, ha gyermekeik,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA XVII. Iktatószám: 4-12/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 2014. november 26-án megtartott, n y i l t s o r

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek!

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! A mai dátum:... FONTOS! Szánj erre a gyakorlatra elég időt! Legalább fél órára, de lehet, hogy egy órára is szükséged lesz. Adj magadnak időt, hogy tényleg

Részletesebben

A konkurrencia elemzése

A konkurrencia elemzése Modul 1: Pozícionálás Fejezet 2 A konkurrencia elemzése Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 MODUL 1 POZÍCIONÁLÁS Fejezet 2: Pozícionálás- A konkurrencia elemzése Szerzők: Dr. Andrea Grimm,

Részletesebben

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés Összesen 135 válasz érkezett Összegzés ügyfélfogadási, rendelési ideje? Mennyire tudja azt összeegyeztetni munkaidejével? - Polgármesteri Hivatal Megfelelő, egyáltalán nem okoz gondot 83 61% Néha gondot

Részletesebben

Mozogj! De hogyan? Szalka Andival segítünk Neked!

Mozogj! De hogyan? Szalka Andival segítünk Neked! Mozogj! De hogyan? Szalka Andival segítünk Neked! Szalka Andihoz évek óta járok edzésre, így személyes tapasztalatom, hogy az egyik legjobb edző. A mozgással kapcsolatban így neki adlak át, és hidd el,

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS 7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS Ez a téma nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de tapasztalataim szerint ez az egyik legfélreértettebb része az üzletnek. Minden üzlet, vállalkozás, cég elad valamit. Rendszerint megoldást

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/54-1/2012. ISB-18/2012. sz. ülés (ISB-77/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/54-1/2012. ISB-18/2012. sz. ülés (ISB-77/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: ISB/54-1/2012. ISB-18/2012. sz. ülés (ISB-77/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának 2012. július 2-án, hétfőn, 11 óra

Részletesebben

A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT

A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT Pasarét, 2013. február 17. (vasárnap este) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT Alapige: Máté 13,45-46 Hasonlatos a mennyeknek országa a kereskedőhöz, aki igaz

Részletesebben

Ezeket a hibákat végképp ne TE kövesd el!

Ezeket a hibákat végképp ne TE kövesd el! Ezeket a hibákat végképp ne TE kövesd el! A hibázást hagyd másra! Amit itt most összegyűjtöttem számodra, azok olyan apróságnak tűnő dolgok, melyek felelősek azért, hogy maximálisan elégedett legyél az

Részletesebben

KORRUPCIÓELLENES POLITIKA ÉS MEGFELELÉSI KÉZIKÖNYV

KORRUPCIÓELLENES POLITIKA ÉS MEGFELELÉSI KÉZIKÖNYV KORRUPCIÓELLENES POLITIKA ÉS MEGFELELÉSI KÉZIKÖNYV KORRUPCIÓELLENES POLITIKA ÉS MEGFELELÉSI KÉZIKÖNYV Coca-Cola Hellenic Bottling Company A.G. Turmstrasse 26, CH-6300, Zug, Switzerland T +41 41 726 01

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. augusztus 19-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. augusztus 19-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. augusztus 19-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 82/2015. (VIII. 19.) önkormányzati testületi határozat önkormányzati tulajdonú építési betontörmelék

Részletesebben

QuickTime and a H.264 decompressor are needed to see this picture.

QuickTime and a H.264 decompressor are needed to see this picture. QuickTime and a H.264 decompressor are needed to see this picture. Érjük el a 2012-ben építkezni, felújítani szándékozó magyar lakosságot A kampány célja: -Elérni a 2012-ben építkező és felújító lakosságot

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

Szeretettel Hargitai Ágnes

Szeretettel Hargitai Ágnes Minden korszakunk lezárása egy számvetéssel ér véget. Bármilyen nehéz időszakot is éltünk meg, jól esik visszatekinteni az elmúlt pillanatokra, hiszen a nehézségek ellenére szebbé is tették életünket.

Részletesebben