Szellemi befedezés: Ez a tanítás a Kanaan Ministries által lett nyilvánosságra hozva, ami egy non-profit szolgálat és az alábbi befedezés alatt áll:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szellemi befedezés: Ez a tanítás a Kanaan Ministries által lett nyilvánosságra hozva, ami egy non-profit szolgálat és az alábbi befedezés alatt áll:"

Átírás

1 Szellemi befedezés: Ez a tanítás a Kanaan Ministries által lett nyilvánosságra hozva, ami egy non-profit szolgálat és az alábbi befedezés alatt áll: River of Life Family Church Pásztor: Edward Gibbens Kapcsolat: Sharmain Joubert Személyes asszisztense Edward és Dalene Gibbens pásztoroknak Dél-Afrika Tel: Fax: A következő tanítás nem áll szerzői jogvédelem alatt. Semmilyen része nem használható fel egyéni nyereségszerzés céljából. Minden más jog CSAK az Úr Jézus Krisztus Királysága számára van fenntartva További információt a következő elérhetőségeken lehet kapni: P.O. Box John Vorster Avenue Panorama Plattekloof Ext Panorama 7500 Cape Town (Fokváros) South Africa (Dél- Afrika) Tel: +27 (021) Fax: Honlap: Irodai nyitvatartás: hétfőtől péntekig, 9 15 h Kanaan Európában - Basel Larwin és Silvia Nickelson Oikos International Church Reinacherstrasse 3 CH-4142 Münchenstein Basel, Switzerland Kordinátor: Mandy Muckett Irodai nyitvatartás: kedd, szerda, csütörtök, 8-12 h Telephone: +41 (0) Honlap: Magyarra fordította: Demény Dorina A Kanaan Ministries tanításainak magyar nyelvű oldala: gportal.hu

2 Kundalini és a nefilim megtévesztés

3 Amanda Buys: Kundalini és az eljövendő földönkívüli megtévesztés Az elmúlt években kundilini 1 szellem megtévesztésének tudatossága van jelen a Szent Szellem utánzata és munkálkodik a Krisztus testében. Ez a kígyó szellem kundalini egy a hamis 2 szent szellem manifesztációi megnyilvánulásai közül, aki a fekete szentháromság egyik tagja. Mindig áldást jelentett hívőket látni, ahogy megbánják a közreműködést, ahogy megengedték, ennek a hamis szent szellemnek, (kundalini) hogy munkálkodjon az életükben. Bezárták a démoni ajtót, amelyet ez a közreműködés nyitott meg az életükben, és folyamatosan elriasztják hívő társaikat, a kígyó szellem, kundalini veszélyétől. Az Úr felállított néhány szilárd, bibliai alapú tanítót a Testben, akik tanítanak és felszólalnak kundalini szelleme ellen habár van néhány tanító, akik úgy tűnik, nem rendelkeznek, a helyes megértéssel, felfogással néhány kulcspontot illetően. Ez a témája ennek a fejeznek röviden elmagyarázni, a kundalinire vonatkozó két fő pont helyes értelmezését. 1 Kundalini szerepe az okkultizmusban 2 Megérteni a nefilim és az érkező földönkívüli megtévesztést 1 Kiegészítő tanulmányként nézd meg könyvünket Kundalini - a tudás fája és az ősi kígyó a web oldalról elérhető és letölthető vagy az irodából megrendelhető. Vedd figyelembe, hogy a könyvnek két verziója érhető el a web oldalon az első az itt megnevezett képes változat, a második ugyanazon tartalommal rendelkezik, de képek nélkül. Ez a változat azoknak készült, akiket talán idegesítenek a képek. 2 Megjegyzés: A kundalini szellem a Szent Szellem utánzata a fekete háromság szellem szerepében mutatkozik. A Jelenések könyve tanít bennünket arról, hogy a fekete háromság a sátán királyságának hamisított hármassága. Sok név fejezi ki, a fekete hármasság mindegyik tagját, de az általános tagok ezek: Sátán: (beast) állat, barom, szörny, utálatosság, SÁTÁN (Isten hamisítása az Atya) Antikrisztus: Jézus hamisítványa Hamis próféta: aki a démonoknak adja tovább a prófétikus kijelentéseket. A kundalini szellem a hamis szellemek kategóriájába esik. A hamis szent szellem egyik megnyilvánulása.

4 Kundalini szerepe az okkultizmusban: A NEW AGE alapja a pogány istenek és istennők imádata, mint (termékenységi kultuszok 3 ) és legfőképpen az anyaistennők, mint kundalini. A boszorkányoknak és az okkultistáknak mindig is szüksége volt egy tárgyra, amin keresztül dolgozni tudnak, valamint egy szellemnek is, hogy lakjon benne vagy kötődjön hozzá. Ezért a bálványok és a fák is lakhelyül szolgálnak a szellemeknek az okkultizmusban, ezért hívták a bálványokat szellemek házainak. Az Édenkertben Ádám elbukott Éva megvédésében, és ezzel sebezhetővé tette őt, a kígyó hangjára a hamis szent szellem, boszorkányság hangjára. Sátánnak szüksége volt egy méhre, amin keresztül új dolgokat hozhat a világra, tehát kellett egy nő. A kundalini szó pontosan azt jelenti: a kígyó energiája ez a közös pont a hindu vallásokban, hogy minden egyes emberben lakik egy kígyó, amelyik szorosan fel van tekeredve a gerincoszlop alsó részében. A kundalini jógát gyakorolva együtt a kántálással, meditációval és egy guru hozzájárulásával ez a kígyó felébredhet 4. A kundalini jóga a hinduizmus erő jógája. Ez az ösvény vezet a természetfeletti hatalomhoz és az istenséghez. Ugyanakkor a kundalini jóga lelki összeomláshoz, pszichózishoz és démonizáltsághoz, elnyomáshoz vezethet. A kundalini energia úgy írható körül, mint egy hatalmas, erőteljes energiabomba, ami kígyóformájában kezdetben fekszik, alszik az emberi gerinc alján. Amikor szabadon engedik, úgy hiszik (mint pl. húsvéti vallásokban is) hogy kundalininek hatalma van, a hamis gyógyításhoz. A boszorkányság és kundalini sokszor végig megy a nők vérvonalán 5, mert a nő, a mag hordozója. Vessünk egy pillantást az isteni hármasságra, láthatjuk Istent, az Atyát, Istent, a Fiút és a Szent Szellemet. Mi Isten képére teremtettünk. 3. Kiegészítő tanulmányként nézd meg könyvünket Hogyan falják fel a termékenységi kultuszok áldásainkat Elérhető és letölthető honlapunkon, vagy megrendelhető az irodánktól. 4. Szabadkőművesség szintén felébreszti ezt a hamis szent szellemet, amint a rituális kötény csomója a gerinc végénél van megkötve. Megjegyzésképpen a szodómia ugyanúgy felébreszt ia hamis kígyót, mint a drogok. 5. A férfi rangja az okkultizmusban a nők felett áll. A legrangosabb ember úgy munkálkodik, mint vezető, aki kimondja az utolsó szót.

5 A férfi a földön az Atyát jelképezi a család számára. Jézus a közvetítő az Atyához, és a nők, mint a Szent Szellem leképeződéseiként adattak. Sátán- nem tud teremteni, de képes másolni ellopta ezeket a szerepmintákat a királysága számára, azért hogy kicsavarja, meggátolja az igazságot. Most már érthetjük, hogy azért ismerik kundalinit az anyák erejeként, mert a hamis 6 szent szellemet jelképezi. A hamis szent szellem, kundalini, egy hatalmas szellem, amelyik a gerincoszlopra tekeredve fedi be azt, és ezzel kontroll alatt tartja az agyat, és ennek köszönhetően az egész személyt, mármint azokat, akik megnyitották magukat ennek a hamis szent szellemnek. Meg kell értenünk, hogy a sötétség királysága a hatalom különböző szintjeiből 7 (hiarchiából) épül fel. Magas szervezési- szintű királyság, ami leginkább egy hadsereghez hasonlít. A fejedelem A Hamis Szent Szellem A Hamis próféta. Ez alatt áll sok kicsi hamis szent szellem démon (az emberekhez kiküldött tisztátalan, hamis Jézus szellemek ugyanazon csoportjának részei) akik továbbhaladnak az okkultizmusba bevonódott vérvonalon, és nyitott ajtót hagynak a démonok számára a következő generációk részére, átkokat 8 eredményezve. Kundalini és a druidizmus A druidizmusban a nőt élete első 20 évében arra képzik ki, hogy emlékezzen a druidizmus titkos jóslataira. Tilos volt bármit is leírni, mindent fejből kellett visszaidézni. A tréning során egy komoly traumán keresztül a nőket egyfajta agykontrollnak vetették alá, ami disszociációt okozott, és lehetőséget biztosított, hogy az okkult rejtett druidista tudás a személyiség különböző részeibe legyenek beprogramozva. 6. ezt a hamis szent szellemet más neveken is ismerhetjük, mint pl.: Apolló, Oracles és így tovább. 7. kiegészítő tanulmányként a J2F a föld kikémlelése elérhető vagy megrendelhető az irodánkból. 8. Kiegészítő tanulmányként a személyes és generációs átkokat illetően, és hogy hogyan törd meg azokat magad és családod felett nézd me Az út a szabadsághoz sorozatunkat.

6 Amikor a férfi információt akart, feloldotta a nőt (a benne levő információt) és megkapta azt a tudást. Ezen a példán keresztül láthatjuk a férfi és a nő okkult szerepét. A nők hordozzák a titkot, de a druida papok voltak a végső irányítók, vezetők. Kundalini és a kabbala A kabbalán keresztül fellelhető a hamis szent szellem gyakorlata. A kabbala a Sephiroth képében egyesül (az életfa leképeződése) ami egy gnosztikus képe mindkettőnek. A fán lévő kígyó olyan, mint egy kundalini kígyó térkép, a csakrákon keresztül vezet fel egészen az emberi gerincen. Egy gnosztikus forrásból veszi a szerző: kundalini a szent szellem ereje, ami felvilágosodást, megvilágosodást, hatalmat ad. Tehát nem mi vagyunk az egyetlenek akik kundalinit ismerjük. Sok vallás elrejtve ismeri őt. Kundalini a megvilágosodás húsvéti fogalma is, az igazi Szent Szellem hamisítványa. Ma Kundalininek egy újfajta ébredése 9 van jelen, ami a Keresztény Gyülekezetben bontakozik ki. Különböző neveken hívják, de mégsem különbözik az eretnek, gnosztikus egyház által megtapasztalt praktikáktól. Kundalini ébredését egy kígyó-tűzzel azonosítják, mint ami szunnyadva fekszik és felébredéskor egy. lefelé és fölfelé irányuló Tűzfolyam. Mi az a Kundalini 10? Az indiaiak a Kundalinit az isteni anyának tartják, a föld istennőjének, aki minden formában és jelenségben megtalálható. G.S. Arundale szerint a kund ige azt jelenti, hogy ég, és ennek nagy jelentősége van a Kundalini tüzes jellege szempontjából. Továbbá azt is állítja, hogy a kunda lyukra vagy tálra is utal 9 További információkért Hollywood gnosztikus teendői Isten ellen témában látogasd meg Joe Schimmel weboldalát a http//www.goodfight.org/ és DVD-ét: Hollywood háborúja Istennel 10 Átvéve Holger Kalweit: Sámánok, gyógyítók, és kuruzslók-ból.

7 Egy olyan edényről van szó, amelyben tűz ég. És a kundala orsót, spirált vagy gyűrűt ábrázol, amely a belső tűz kibontakozását fejezi ki. Ezekből a lényegi dolgokból arra következtethetünk, mondja Aurandale, hogy a Kundalini szó azt jelenti: megszületett, a Tűzhöz kapcsolt női kreatív erő, Tűz- Kígyó, ahogy sokszor nevezik, a tálban, a méhben szunnyadó női kreatív erő, amely lefelé és fölfelé irányuló Tűzfolyam ütemes mozgásában kel életre. 11 A Kundalinit életerőnek is hívják. Ő a minden teremtményt átölelő életadó, serkentő áramlat. A Kundalini: Az Élet Titka c. könyvében Swami Muktananda azt mondja, hogy a Kundalini Shakti, a legmagasabb rendű energia Ő a formanélküli, tulajdonságnélküli Teljességnek az aktív megjelenítése. Ez az isteni energia megnyilvánulás vagy életerő számos kultúrában ismert, különböző neveken: A Dakota indiánok wakan-ról beszélnek The Huronok oki-ról; Az Algonquiánok manitu-ról; Az Afrikai Sothok moya-ról; A Bantuk nzmbi-ról; Az ausztrálok joja-ról; Az indonéz dajak-ok petara-tól; A szumátrai batakok tondi-ról; A kínaiak ch i- ről; A japánok ki-ről; 1 Mózes 6 és a Nephilim a következő igerész egy kulcs a nefilimek megértéséhez. 1 Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének. 2 És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala. 3 És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő. 11 Kundalini egy okkult tapasztalat -ból

8 4 Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves 5 emberek voltak. És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz. 6 Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében. 7 És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. 8 De Noé kegyelmet talála az Úr előtt. 9 Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé. 10 És nemze Noé három fiat: Sémet, Khámot és Jáfetet. 11 A föld pedig romlott vala Isten előtt és megtelék a föld erőszakoskodással. 12 Tekinte azért Isten a földre, és ímé meg vala romolva, mert minden test megrontotta vala az ő útát a földön. A Tanakh 12 így fordítja a kulcs igéket: 1 Móz 6,1-4: Amikor az emberek szaporodni kezdtek a földön, és lányaik születtek, az isteni lények meglátták, hogy mennyire gyönyörűek és feleséget vettek azok közül, hogy együtt háljanak. Az Úr azt monda: lélegzetem ne maradjon örökre az emberben, mert ő test; legyen a megszabott idő 120 év. Ez lett akkor és később is, amikor nefilimek megjelentek a földön, amikor az isteni lények együtt éltek az emberek lányaival, akik utódokat szültek nekik. Ők voltak a hajdani hősök, híres emberek. Gondolkodtál valaha erről? Mit ír körül pontosan ez az igeszakasz? 12 Zsidó Kiadó Társaság ( ) Tanakh: A Szent Írás: A szent írás új fordítása a zsidó hagyományos szöveg szerint (1 Móz 6:1) Zsidó Kiadó Társaság.

9 Az 1 Móz. 6 a bukott angyalok első betörését írja le (úgy fordítva, mint Isten fiai vagy isteni lények) azok, amelyek fellázadtak az Úr ellen és kidobattak a sátánnal együtt a földre. A rész leírja, hogy ezek a bukott angyalok egyesültek (szexuális kapcsolatot létesítettek) a halandó nőkkel, így hibridek születtek (félig természetfeletti lények, félig halandó emberek), őket hívják nefilimeknek. Milyen kapcsolatban áll ez a behatolás Noéval és az özönvízzel? A bibliai rész elárulja nekünk, hogy Noé egy igaz ember volt, tökéletes a generációjában, származásában. Ez azt jelenti, hogy a bukott angyalok behatolása a földön nem rontotta meg Noét és a fiait. Másrészt az utalás elmondja, hogy - Noét és a családját kivéve- az emberek többi része megromlott. Láthatjuk, hogy nem csak az emberek romlottsága teljesedett be, hanem az Isten által megállapított korlátok (határok) hogy természetfeletti lények (bukott angyalok) nem keveredhetnek az emberekkel is át lettek hágva. Mindig emlékeznünk kell rá, hogy Isten jó, mindenkor Az özönvíz az Isteni szeretet egyik cselekedete volt, amelyben Isten megvédte az emberiség jövőjét és az eljövendő Messiás vérvonalát a sötétség királysága általi romlástól, keveredéstől. Emlékeznünk kell, hogy háborúban vagyunk. Mi lenne jobb stratégia a sátán és az ő királysága számára, mint ilyen módon megtámadni Isten teremtményét és megpróbálni meghamisítani Isten váltságdíj tervét azzal, hogy megfertőzi a messiási vérvonalat. Tehát hogyan kötődik ez a nefilimekhez (földönkívüliekhez, Biblia próféciákhoz, végidőkhöz és a mához? Végidőkről szóló beszédében Jézus elmondja nekünk, hogy: Luk 17:26 26 És miként a Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaiban is Márk 24:37 37 Máté 24:37 37 A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is

10 Ez azt jelenti, hogy a végidőkben lesz egy utolsó behatolása a bukott angyaloknak és a nefilimeknek a földre? És ha igen látjuk ennek valamilyen bizonyítékát? A válasz mindkét kérdésre: Igen! Nem mentünk bele mélyebben az utolsó behatolás 13 témájába. Ez a végső háború Isten ellen, az ember és sötétség királyságának bukott angyalainak kereszteződésén 14 keresztül - ahogy sok szilárd Biblia-alapú kutató és tanító, akik alapos kutatásokat és tanulmányokat végeztek ezen a témán belül. A sok interjú, cikk, audio készen elérhető online, és bátorítunk, hogy nézd meg a következő weboldalakat további tanulmányozásra. Megjegyzés: ebben az írásban csak egyszerűen ráböktünk emberekre a változatos információ-hivatkozásokból, (rátalálva a következő linkekre), és bátorítunk mindenkit, hogy végezzen saját kutatást a Szent Szellem segítségével és vezessen le saját következtetéseket. Ha nem tudod letölteni az audio, video változatokat, vedd fel a kapcsolatot a via irodával -ben. Összeállítunk egy DVD-t, különböző fájlokkal, amelyeket lejátszik a géped, kizárólag a posta költségért. 13 Megjegyzés. Sok bizonyíték van arra, hogy vannak ma nők, akik mind a démoni fejedelmekkel, mind a nefilimekkel egyesültek szexuálisan és nehilimeket szültek. Az egyesülés természetes nő és ezek a démoni fejedelmek (bukott angyalok) között hibrid nefilimeket eredményeztek. Plusz van rá bizonyíték, hogy nefilim együtt él természetes nőkkel, újra létrehozva hibrid nefilimeket. Emlékezzünk rá, hogy a nefilimek teljesen kívül esnek Isten embernek szánt tervén és egy hibrid keverék nem lehet megmentve vagy megváltva. Ők nem emberek a bibliai értelmezés alapján. Ezért kellett Istennek elpusztítani az emberiséget özönvízzel, kivéve Noét és családját. 14 Szintén fontos megérteni, hogy a modern időket megelőzőleg nem akármilyen nő szülhetett nefilimet. Kundalini a hamis szent szellem fejedelemsége, a hamis próféta alatt helyezkedik el, könnyen megnyitva téged kundalini szellemének, bevonva a jógába, a szabadkőművességbe, New Age-be, okkultizmusba, drogokba és így tovább Csak azok a nők a top13-as királyi-okkult vérvonalból, akiknek a vérvonalában van generációs tisztátalanság/romlottság és keményen bevonódtak az okkultizmusba, és akik magasan lettek programozva a DID és a SPA-n keresztül voltak képesek nefilimeket szülni. Habár amint a 2002-es év és az Eredet Project (Nézd meg a Day Riggs és Jenifer Dianne interjút további információkért) mutatja, most már minden normális nő számára elérhető, hogy nefilimeket szüljenek. Figyelem. Az 1Móz6 női, átlag nők voltak. nefililm nők szülése a normál nők képessége volt. Ez bizonyíték, hogy az utolsó időkben vagyunk, amint Noé napjaiban. Minden, amire egy nőnek szüksége van, hogy elrabolják vagy szüljön egy nefilimet, disszociatívnak kell lennie (DID-nek, ami az összetört emberek társadalmában elég gyakori) és a vérvonalában jogalap kell, hogy legyen a generációs fertőzésre (valami, aminek mindannyian célpontjai vagyunk, hacsak nem vagyunk meggyógyítva és megszabadítva a Bárány Vérén keresztül!).

11 La Marzuli alapos tanulmányt végzett a nefilim témában, földönkívüliek, elrablások, UFO-k és a paranormális témákban. Van egy napi blogja, mint a Radio ITunes Gyorsulás Radio névben, amelyben meginterjúvol sok vendéget prófécia és természetfeletti/paranormális tekintetében. Tom Horn írt néhány könyvet nefilim emberi utazás témában, és hogy hogyan kapcsolódik ez a próféciához és az eljövendő Nagy Csalóhoz. Derek Gilbert sok hosszas interjút készített a témában. Biblia-alapú embereket (mint Tom Horn, La Marzuli, Connie Huft és így tovább) a nefilim/földönkívüli 15 veszély és a tennivalókkal kapcsolatban. Prófécia a hírekben -nek szintén van néhány kiváló interjúja a témában. A videók a website tárolt részeiben tekinthetők meg vagy free podcast-ként letölthetők ITunes-ra. Dougles Hump végzett néhány alapos kutatást a Bibliában a nefilimek, óriások és Noé napjaival kapcsolatban, és hogy hogyan kapcsolódnak ezek a Vég Idő próféciákhoz. Sok cikk található a fenti weboldalon pl.: első könyvének a Megfertőzött képmás első néhány fejezete. Chuck Misser végzett néhány alapos kutatást az Ószövetség nepfilimjeivel és óriásaival kapcsolatban. Ezek a tanítások közül néhány elérhető és megnézhető a Youtube-on. Egy kiváló kezdőknek szóló videóban interjút készít Sid Roth-al, ami a következő linken látható: 15 Vésd jól az eszedbe, hogy van egy közvetlen kapcsolat az űrlény-elrablások fantasztikuma és a mai nefilim szülés project között. Mindkettő, az állatcsonkítás és az elrabolt emberek bizonyságai felfedik, hogy valamiféle baljós kísérletet hajtott végre rajtuk sorozatosan a sötétség királysága, hogy növeljék a neflilm-szülős projectet, hogy megalkossanak egy szuper emberi fajt, keverve a bukott fejedelmek/ angyalok magjával. Nem valószínű, hogy a hajdani óriások és a mai nefilimek nagyon hasonlítanának a földi emberekre, ők lényegében pontosan ugyanazok

12 Doug Riggs egy teljes idejű pásztor, aki segítette és most is segíti és tanácsolja azokat, akik nefilim anyukák voltak, akik nefilim gyerekeket szültek. Valószínűtlen, hogy az Ószövetség 16 óriásai, és a mai nefilimek nagyon hasonlítanának hozzánk emberekhez és beépülnének az életutunkba. Azért születtek, hogy elhozzák a sötétség királyságának csalását. Ahogy a bírák figyelmeztetnek: Júdás 1, Emlékeztetni akarlak továbbá titeket, mint a kik egyszer már tudjátok, hogy az Úr, a mikor a népet Égyiptom földéből kiszabadította, viszontag azokat, a kik nem hittek, elvesztette. 6 És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az ő lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta. 7 Miképen Sodoma és Gomora és a körültök lévő városok is, a melyek azokhoz hasonlóan paráználkodtak, és más test után jártak, például vannak előttünk, örök tűznek büntetését szenvedvén. Összefoglalva Összegezve fontos megérteni, hogy különbség és elkülönülés van Kundalini szelleme és a nefilimek között. Néhány tanító azt tanítja, hogy nefilim magjának az eredménye Kundalini és hogy a kettő lényegében ugyanaz. Habár a nefilimekről és a bukott fejedelemségekről szóló tanulmányok mindegyike tisztázza, hogy a kettő- Kundalini és a nefilim- nem lehet ugyanaz a szellem. Kundalini egy démon-kígyó szellem, egy hamisított szent szellem, ami sajnos egyre uralkodóbb a Testben A nefilimek természetfeletti hibridek, a fejedelemségek és/vagy bukott angyalok és a földi nők egyesüléséből születnek. Bátorítunk téged, hogy tanulmányozd a témát a fent említettek meghallgatásával (amik sokkal részletesebbek) és a Szent Szellem vezetését és bölcsességét kérve kutasd a Szent Írást. Ennek az anyagnak a célja, hogy egy figyelmeztetést küldjön az ébren lévő Krisztus Testének (és mindekinek, aki hallja, hogy a természetfölötti aktivitása növekszik és a sötétség királysága most áll fel a háborúhoz, erősebben, mint aki tudja, hogy kevés ideje van). 16 Góliát és testvérei a nefilimek példája az Ószövetségben. Eltűnődtél már valaha, hogy Dávid miért 5 követ választott? Egy kellett, hogy megölje Góliátot, de tudtad, hogy 4 testvére volt, akik szintén óriások voltak? További információkért nézd meg Jim Staly tanítását Isten fiai és a nefilimek. Elérhető a www. jimstaley.podomatic.com

13 Szintén szeretnénk figyelmeztetni a földönkívüli lehetőségével kapcsolatban. Mi van, ha elkezdenek megjelenni a földönkívüliek hatalmas UFO-kal, azt állítva, hogy ők az intelligens tervezőink, és segítenek egyesíteni a világot és minden problémánkat megoldják? És hogy békében 17 jöttek, hogy segítsenek.talán még csodákat is bemutatnak? A Messiás Testének szüksége van válaszokra és figyelmeztetésre a megtévesztés ellen. Űrlények, fejedelemségek/bukott angyalok és nefilimek- nem számít, milyen képet is festenek magukról- gonoszak, sátániak és a sötétség királyságához tartoznak. NEM a barátaink 18 és nem azért vannak itt, hogy bármilyen módon is segítsenek nekünk. Egy démoni programjuk van Isten és az Ő teremtményei ellen. Szintén nem az a célunk, hogy félelmet keltsünk ezeken az információkon keresztül- Királyunk Jézus, az univerzum királya, és Nevében (Jézus) és az Ő tekintélyében hatalmunk van minden ellenség fölött 19. Kolossé2:15 15 Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban. Ígéretünk van, hogy ahogy a napok közelednek, és a gonoszság növekszik, Isten fénye ragyogni fog és hatalma sokkal magasabbra növekszik. Vezessen az Atya és adjon tisztán-látást, miközben figyelsz és imádkozol! Shalom! 17 Figyeljétek meg, hogy mennyi Tv show, film és számítógépes játék foglalkozik a természetfeletti királysággal és az űrlényekkel mostanság? Majdnem minden filmnek- még a gyerekeknek készítettek is- van valamiféle természetfeletti témája az eljövendő világ végével és a megjelenő űrlényekkel kapcsolatban. Készült ez valamire? További információért a Hollywood programja Isten ellen és keresd meg Joe Schimmel weboldalát. 18 L.A. Marzulli a dorgálás és menekülés figyelmeztetését adja. Ha találkozol egy természetfölötti lénnyel, vagy látsz egy UFO-t (vagy bármit, amiről tudod, hogy nem az Úrtól van), ne maradj ott kérdezősködni, ne legyél kíváncsi Dorgáld meg Jézus nevében és menekülj! 19 Az alvási bénulást (paralízis) vagy űrlény elrablást vizsgálók sok bizonysága állítja, hogy amint segítségül hívták Jézus nevét, a gonosz jelenség elmenekült!

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Tartalomjegyzék Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Bevezetés 59 Ruth Prince előszava 63 Az Úrnak félelme 65 Megigazulás és szentség 71 Erő, egészség 85 Vezetés,

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze A vezetés ajándékai Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze 4. Szolgálati felmérés Van elhívatásom? Van lelki ajándékom? Fel vagyok készítve? Vannak gyümölcseim? 6. A növekedés útja Róma 12,1-2 A

Részletesebben

Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL

Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL MBS051 ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalom BEVEZETÉS I. ISTEN ATYASÁGA A. A Messiás Atyja 1. Az Atya

Részletesebben

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar Láma Csöpel A REJTETT ARC A Belső Ösvény pecsétjei Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar TARTALOM Előszó 7 A Belső Ösvény és a pecsétek 9 A rejtett arc

Részletesebben

Bibliaismereti alapok

Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok 1. Isten 2. Jézus Krisztus 3. Szent Szellem Szentháromság 4. A Biblia 5. Az Ember 6. Bűn megváltás 7. Újjászületés, megszentelődés 8. Betöltekezés Szent Szellemmel

Részletesebben

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Félreértett rtett tanítások? Ugyanazon alapról eltérő tanítások? Fordítások A Biblia eredeti nyelve nem a magyar Összehasonlító fordítások,

Részletesebben

A Biblia rövid áttekintése. Alapvető információk a Bibliáról

A Biblia rövid áttekintése. Alapvető információk a Bibliáról A Biblia rövid áttekintése Alapvető információk a Bibliáról Áttekintés a Bibliáról A Biblia Isten szava A Biblia Isten üzenetét tartalmazza. A Szentírás megírásában kb. 1500 év leforgása alatt mintegy

Részletesebben

1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor

1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor 1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Általános iskola Református hittan Évfolyam: 1. _ Heti óraszámú csoport Vizsga típusa: írásbeli Követelmények, témakörök: a szóbeli vizsga tananyaga

Részletesebben

Üdvözöllek benneteket ezen az (esti) alkalmon.

Üdvözöllek benneteket ezen az (esti) alkalmon. A helység atmoszférája azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok elkezdjenek gondolkodni arról, hogy mi a baj ezzel a világgal. Képek használata: rakj ki olyan képeket a falra, melyeken különbözõ karitatív

Részletesebben

Lelki és érzelmi egészség. Igazságban járni: 1. előadás

Lelki és érzelmi egészség. Igazságban járni: 1. előadás Igazságban járni: 1. előadás 1 1. lépés: Nevezd meg a problémát Bűn Bizonytalanság 2 Az ember öt dimenziója Szellemi Erkölcsi Társadalmi Pszichológi ai Biológiai 3 A teremtek sorrend Lélek (lelki) Jellem

Részletesebben

Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat.

Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat. Francis Frangipane: hogy..szabadon bocsássa a foglyokat.. Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat. Ennek a korszaknak az utolsó óráiban hatalmas hadsereg áll fel; sok olyan emberből

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG. Szentírás Szövetség

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG. Szentírás Szövetség EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG Szentírás Szövetség A mû eredeti címe: Following Jesus Pathway Bible Guides: Luke 9 12 Szerzô: Gordon Cheng Originally published by Matthias

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

DÉMONOLÓGIA: A DÉMONOKRÓL SZÓLÓ TAN

DÉMONOLÓGIA: A DÉMONOKRÓL SZÓLÓ TAN MBS082 ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK DÉMONOLÓGIA: A DÉMONOKRÓL SZÓLÓ TAN Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalomjegyzék BEVEZETÉS I. A DÉMONOK LÉTEZÉSE

Részletesebben

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma Bereczki Sándor Igehirdetések 6. Isten Fia Mária fia Mindenki Temploma Isten Fia Mária fia De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az

Részletesebben

Vetélkedő kérdések és válaszok. A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk?

Vetélkedő kérdések és válaszok. A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk? Vetélkedő kérdések és válaszok 1. feladat A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk? 1. Jézus születése, a napkeleti bölcsek látogatása 2. Menekülés

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Nílus hercege

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Nílus hercege A Biblia gyermekeknek bemutatja A Nílus hercege Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért LÁTÁS Egyetemekre, Főiskolákra járó diákok evangéliummal való elérése, keresztyén diáktársaik által. Keresztyén diákok aktivizálása,

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

Bibliai tanítás a részegségről

Bibliai tanítás a részegségről Bibliai tanítás a részegségről ADUNARE Bibliai tanítás a részegségről A részegségről tanulni nehéz feladat de ugyanakkor nagyon fontos. Mi úgy szeretnénk leélni az életünket hogy az Istennek tetsző legyen

Részletesebben

A MESSIÁS MENNYBEMENTELE

A MESSIÁS MENNYBEMENTELE MBS076 ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK A MESSIÁS MENNYBEMENTELE Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalomjegyzék BEVEZETÉS I. A MENNYBEMENETEL TÖRTÉNELME

Részletesebben

Istennel töltött idő Isten & én Ötletek a személyes áhítathoz Mi a személyes áhítat? Erről már mindent tudok Olvasom a Bibliát és imádkozom! Ennyi? Olvastad ma a Bibliát? Mit olvastál? Hogyan hatott rád?

Részletesebben

KATOLIKUS HITTAN I. RÉSZLETES VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

KATOLIKUS HITTAN I. RÉSZLETES VIZSGAKÖVETELMÉNYEK KATOLIKUS HITTAN I. RÉSZLETES VIZSGAKÖVETELMÉNYEK KÖZÉPSZINT Témakörök/ I. Biblia ÓSZÖVETSÉG 1. Az Ószövetségi üdvtörténet a kezdetektől a próféták aranykoráig 2. Ószövetségi üdvtörténet a próféták aranykorától

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk A helyreállítás lelki ajándékai Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk 0. Áttekintés Vezetés és szervezés ; Lelkek megkülönböztetése Démonok kiűzése Gyógyítás Hit 1. A vezetés / szervezés ajándéka

Részletesebben

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia Felnőttkatekézis A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Előadó: Maga László Plébános atya Időpont: 2012. július 06. Igeliturgia Igeliturgia és Eukarisztia liturgiája, két része ugyan

Részletesebben

Vezess úgy, mint Jézus! Dr. Gary L. Johnson

Vezess úgy, mint Jézus! Dr. Gary L. Johnson Vezess úgy, mint Jézus! Dr. Gary L. Johnson A vezetőfejlesztés jézusi módszere 2 Timóteus 2:2 1) Válassz jól Lukács 6:12-16 1 Timóteus 5:22 Elhívás Jellem Képességek 2) Fektess be időt 12 Egy A három Egy

Részletesebben

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus. tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus. tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014 BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014 A tanulmányokat összeállította: Fürjné Simon Edina, Horváth Sándorné, Korbeák Sándorné, Szabó Attila Tartalom Bevezetés....................................................................................

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja

A Biblia gyermekeknek. bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Lázár Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

A javítóvizsgák követelményrendszerét a kerettantervben az adott évfolyamnál megjelölt tematikai egységek, kulcsfogalmak képezik.

A javítóvizsgák követelményrendszerét a kerettantervben az adott évfolyamnál megjelölt tematikai egységek, kulcsfogalmak képezik. Hittan A javítóvizsgák követelményrendszerét a kerettantervben az adott évfolyamnál megjelölt tematikai egységek, kulcsfogalmak képezik. 5. évfolyam: A Biblia, az üdvtörténet fogalma A teremtéstörténetek

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

"Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?"

Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak? "Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?" 1 Krón 29,5 Gyógyulásunk és megerősödésünk akkor történik, amikor fenntartás nélkül átadjuk magunkat Jézusnak. Minél jobban megnyílunk, és engedjük, hogy

Részletesebben

Végső dolgok - Egy végtelen világ

Végső dolgok - Egy végtelen világ Végső dolgok - Egy végtelen világ Felnőtt katekézis, 2011. november 04. Előadó: Maga László Plébános atya Miről is szólhatott volna Plébános atyánk péntek esti előadása, mint a Végső dolgokról, hiszen

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Az olvasóhoz

TARTALOMJEGYZÉK. Az olvasóhoz TARTALOMJEGYZÉK Az olvasóhoz 1. Lásd és csodáld Isten dicsőségét: Jézus Krisztus végső célja 2. Jézus, Isten dicsősége: Jézus Krisztus isteni volta 3. Az oroszlán és a bárány: Jézus Krisztus kiválósága

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

Név 1. 0011 MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ 2 836 815 021 498 267 2. 0066 MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ 971 096 107 162 978

Név 1. 0011 MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ 2 836 815 021 498 267 2. 0066 MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ 971 096 107 162 978 2. ú melléklet Kimutatás a 2007. évi Szja 1 %-ának adózói rendelkezéséről az egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzatok ára a felajánlott összeg szerint csökkenő sorrendben Sor 1. 0011 MAGYAR KATOLIKUS

Részletesebben

The Holy See AD TUENDAM FIDEM

The Holy See AD TUENDAM FIDEM The Holy See AD TUENDAM FIDEM II. János Pál pápa Ad tuendam fidem motu proprioja mellyel néhány szabállyal kiegészíti Az Egyházi Törvénykönyvet (CIC) és a Keleti Egyházak Törvénykönyvét (CCEO) A Katolikus

Részletesebben

Az Országgyűlés /2012 ( ) OGY. határozata. egyházkénti elismerés elutasításáról

Az Országgyűlés /2012 ( ) OGY. határozata. egyházkénti elismerés elutasításáról Az Országgyűlés /2012 ( ) OGY határozata 1`d% s Hivatala tromán zm : il 5dsij / 2012 FFOR 13, egyházkénti elismerés elutasításáról 1.Az Országgyűlés a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint

Részletesebben

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. IMA SZENT JÓZSEFHEZ Szent József, légy házunk ura, Kis családunk pátrónusa, Egyetértés, hű szeretet Egyesítse

Részletesebben

Vannak ma apostolok és próféták? Írta: Jim Feeney

Vannak ma apostolok és próféták? Írta: Jim Feeney Vannak ma apostolok és próféták? Írta: Jim Feeney Apostolok, próféták, evangélisták, pásztorok és tanítók. Furcsa, de a Biblia nem támasztja azt alá, hogy az Efézus 4.11-ben felsorolt szolgálatokat a mai

Részletesebben

bibliai felfedező B12 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Bibliai Feladatlap Haladóknak

bibliai felfedező B12 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Bibliai Feladatlap Haladóknak Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliai Feladatlap Haladóknak bibliai felfedező 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Olvasd

Részletesebben

EMBERI JOGOK A KATOLIKUS EGYHÁZ ÉLETÉBEN ÉS JOGÁBAN. Szerkesztette Orosz András Lóránt OFM

EMBERI JOGOK A KATOLIKUS EGYHÁZ ÉLETÉBEN ÉS JOGÁBAN. Szerkesztette Orosz András Lóránt OFM EMBERI JOGOK A KATOLIKUS EGYHÁZ ÉLETÉBEN ÉS JOGÁBAN Szerkesztette Orosz András Lóránt OFM Sa p ie n t ia Iuris 1 A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Egyházjog Tanszékének sorozata Sorozatszerkesztő:

Részletesebben

Székely János: Bibliaismeret

Székely János: Bibliaismeret Székely János: Bibliaismeret Hittankönyv a középiskolák 9. osztálya számára TARTALOMJEGYZÉK Elıszó 01. Mi a Biblia? Vedd, és olvasd! A Biblia isteni eredetének jelei Sugalmazás 02. A Szentírás Isten szava,

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ

Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ Privigyey Pál Magyarország nem volt, hanem lesz POLITIKO-ROMANTIKA 1887 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. ELŐSZÓ Isten haza és a király! Ezen tárgyakról fog könyvem

Részletesebben

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm!

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm! m Hm Az Ő szeretete olyan nagy, hogy fel sem mérhetem, m Nem tudja felfogni az emberi értelem. m Hm Mikor bűneim súlya alatt a olgotára ment, m Meghalt azért, hogy én örökké éljek. m HAm m m Ő Jéééézus,

Részletesebben

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 1. fejezet: A gyülekezetnövekedés és az égő vágy........... 7 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK 2. fejezet: Hogyan lehet nagy dolgokat elvégezni

Részletesebben

Megtagadó ima: Hamis próféciák

Megtagadó ima: Hamis próféciák Megtagadó ima: Hamis próféciák Efezus 6.10-12 Végezetre, testvéreim, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében. Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden

Részletesebben

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt.

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. A kis Kételkedő ezt kérdezte: Tényleg hiszel abban, hogy van élet a születés után? A kis Hívő így válaszolt:

Részletesebben

II. János Pál vetélkedő

II. János Pál vetélkedő II. János Pál vetélkedő Hittan forduló Szent Benedek Gimnázium, Budapest 1 Hittan verseny keretében az utcán végigsétálva embereket kérdeztünk meg arról, hogy mi a véleményük a papokról. Több embert megkérdezvén

Részletesebben

Vezetés, jellem, hatalom

Vezetés, jellem, hatalom CENTRÁL KÁVÉZÓ - Imareggeli, 2014.07.05. Vezetés, jellem, hatalom Heizer Tamás ht.bcsop@gmail.com www.barnabascsoport.hu Kérdések Releváns-e nem egyházi kontextusban, amit a Biblia tanít a vezetésről?

Részletesebben

ANGYALOKRÓL SZÓLÓ TAN: A VÁLASZTOTT ANGYALOK TANA

ANGYALOKRÓL SZÓLÓ TAN: A VÁLASZTOTT ANGYALOK TANA ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK ANGYALOKRÓL SZÓLÓ TAN: A VÁLASZTOTT ANGYALOK TANA Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalomjegyzék BEVEZETÉS I. AZ ANGYALOK

Részletesebben

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Árucikk-e a vallás?

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Árucikk-e a vallás? megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Árucikk-e a vallás? Az ajándékozás öröme Drágább ajándék nagyobb szeretet? Az érzelmi hiány ellensúlyozása? Verseny a gyerekek között

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Előszó: A posztmodern gyülekezetek 11 A posztmodern világ 12

Tartalomjegyzék. Előszó: A posztmodern gyülekezetek 11 A posztmodern világ 12 Tartalomjegyzék Előszó: A posztmodern gyülekezetek 11 A posztmodern világ 12 1. Az alapok: Hogyan látja Isten a gyülekezetet? 17 A tanuló gyülekezet 19 A gondoskodó gyülekezet 22 Az istentiszteletre összegyűlt

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

erejében megállhassatok tusakodásunk fejedelemségek hatalmasságok gonoszság szellemei

erejében megállhassatok tusakodásunk fejedelemségek hatalmasságok gonoszság szellemei Megtagadó ima sámánizmus Amanda Buys Efézus 6:10-12 Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében. 11 Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek

Részletesebben

ADVENT ESTI DICSÉRET

ADVENT ESTI DICSÉRET ADVENT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Megszánva árva népedet, hogy

Részletesebben

Új kiadás Pál második levele a thesszalonikaiakhoz

Új kiadás Pál második levele a thesszalonikaiakhoz 1 Új kiadás Pál második levele a thesszalonikaiakhoz Az 1975-ben megjelent és 1990-ben revideált protestáns új fordítású Biblia legújabb revíziójának próbakiadását tartja kezében a Tisztelt Olvasó. A Magyar

Részletesebben

ISTEN MEGISMERÉSE Benső Fény Közössége (Inner Light Ministries)

ISTEN MEGISMERÉSE Benső Fény Közössége (Inner Light Ministries) ISTEN MEGISMERÉSE Benső Fény Közössége (Inner Light Ministries) ISTEN MEGISMERÉSE Írta Jim Gordon Benső Fény Közössége (Inner Light Ministries) P.O. Box 164332 Austin, Texas 78716 Benső Fény Közössége

Részletesebben

A katolikus egyház azt tanítja, hogy Mária a közvetítő Isten és ember között Jézussal együtt. Ez szintén nem igaz Isten Igéje szerint!

A katolikus egyház azt tanítja, hogy Mária a közvetítő Isten és ember között Jézussal együtt. Ez szintén nem igaz Isten Igéje szerint! Kedves Olvasó! Ez az írás nem a katolikus emberek bántására született. Az Isten mentő szeretete hozta létre. Jézusnak fáj, hogy Máriát követő milliók nem ismerik az Isten valódi beszédét, a bibliát. Fáj

Részletesebben

DEVIZANEM AUD CAD CHF CNY CZK DKK EUR GBP HKD HRK HUF JPY NOK PLN RON RUB SEK TRY USD 2015. január 1. csütörtök X X X X X X X X X X X X X X X X X X X

DEVIZANEM AUD CAD CHF CNY CZK DKK EUR GBP HKD HRK HUF JPY NOK PLN RON RUB SEK TRY USD 2015. január 1. csütörtök X X X X X X X X X X X X X X X X X X X AUD CAD CHF CNY CZK DKK EUR GBP HKD HRK HUF JPY NOK PLN RON RUB SEK TRY USD 2015. január 1. csütörtök X X X X X X X X X X X X X X X X X X X 2015. január 2. péntek X X X X X X 2015. január 3. szombat 2015.

Részletesebben

Adventi Hírnök Szálljatok le szálljatok le

Adventi Hírnök Szálljatok le szálljatok le 1. Adventi Hírnök 1. Adventi hírnök: friss fenyő ág, Lobog az első gyertya láng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. 2. Adventi hírnök: friss fenyő ág, Lobog már két kis gyertya láng!

Részletesebben

Hogyan navigáljuk. századot?

Hogyan navigáljuk. századot? fejezet BEVEZETÉS Hogyan navigáljuk a 21. századot? Hogyan adhatunk ÉRTELMET az ÉLETÜNKNEK és a TUDATOSSÁGUNKNAK? Mi lenne, ha lenne egy átfogó térképünk önmagunkról és erről a szép új világról, amelyben

Részletesebben

AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL

AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL AVAS-DÉLI REFORMÁTUS HÍRLEVÉL Az Avas-Déli Református Gyülekezet kiadványa 2015. Május "Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra. ApCsel 2, 17. ÁLDOTT PÜNKÖSDI ÜNNEPEKET

Részletesebben

Eredetek: sátán és királysága

Eredetek: sátán és királysága KENNETH E. HAGIN GYŐZEDELMES GYÜLEKEZET Kiadta: Krisztus Szeretete Gyülekezet 1997. Tartalomjegyzék 1. Eredetek: sátán királysága 2. Az ember helyes felosztása Szellem lélek és test 3. Ördög vagy test

Részletesebben

Harc az égi szférákban

Harc az égi szférákban Harc az égi szférákban Ausztria / Obsteig, kongresszus 2000 novemberében, John Mulinde előadása: Egy férfi még az anyja méhében volt, amikor szülei rituálék sorozatával Lucifernek ajánlották. Még csak

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTÉneT: Kezdetben Isten megteremtette a világot Bibliatanulmányozó Feladatlap Genesis azt jelenti, hogy Kezdetek

bibliai felfedező 1. TörTÉneT: Kezdetben Isten megteremtette a világot Bibliatanulmányozó Feladatlap Genesis azt jelenti, hogy Kezdetek Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTÉneT: Kezdetben Isten megteremtette a

Részletesebben

Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7)

Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7) Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7) Az ökumenikus imahét estéin az élő víz forrásához kaptuk a hívó szót. Jézus találkozása és beszélgetése a samáriai

Részletesebben

Az Arkánum Medhotel fejlődése

Az Arkánum Medhotel fejlődése Az Arkánum Medhotel fejlődése Hogyan véssük be egy új hotel nevét a köztudatba 2015-ben? Péter Krisztina Link Consulting Kft. PR is storytelling for your business. Patrick Goodness, The Goodness Company

Részletesebben

MARY WARD (1585-1645)

MARY WARD (1585-1645) MARY WARD (1585-1645) Az Úr mellém állt és erőt adott (2Tim 4,17) Az Úr oltalmaz engem, nem félek. (Zsid 13,6) A szerzetesnı, akit Isten nagy kegyelmekkel és nagy keresztekkel látogatott meg. KISGYERMEKKOR

Részletesebben

Milyen test támad majd fel?

Milyen test támad majd fel? Milyen test támad majd fel? ((1 Eszetekbe juttatom, testvéreim, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek, amelyet be is fogadtatok, amelyben meg is maradtatok. 2 Általa üdvözültök is, ha megtartjátok

Részletesebben

Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata

Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Magunkról A Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult. Szándékunk az

Részletesebben

KATOLIKUS HITTAN JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

KATOLIKUS HITTAN JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Katolikus hittan emelt szint 0802 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 22. KATOLIKUS HITTAN EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

A MOBIL EVANGELIZÁCIÓS CSAPAT és a KOMÁROMI BAPTISTA GYÜLEKEZET BEMUTATJA:

A MOBIL EVANGELIZÁCIÓS CSAPAT és a KOMÁROMI BAPTISTA GYÜLEKEZET BEMUTATJA: A MOBIL EVANGELIZÁCIÓS CSAPAT és a KOMÁROMI BAPTISTA GYÜLEKEZET BEMUTATJA: BAPTISTA MAJÁLIS AZ IGMÁNDI ERŐDBEN 2013 május 1. A TERVEZETT PROGRAM 08.00 10.00 Érkezés, regisztráció 10.00 11.00 Dicsőítés/

Részletesebben

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK!

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA Tanoda Udvarán a tánc és társművészetek, zene, színjátszás, meditációk, testtudatos és egészségmegőrző módszerek

Részletesebben

MÉGIS CSELEKEDETEK ALAPJÁN VAN AZ ÜDVÖSSÉG?

MÉGIS CSELEKEDETEK ALAPJÁN VAN AZ ÜDVÖSSÉG? MÉGIS CSELEKEDETEK ALAPJÁN VAN AZ ÜDVÖSSÉG? SZABADOS ÁDÁM Mi, protestánsok a hitünk egyik sarkalatos igazságának tartjuk, hogy nem cselekedetek alapján van az üdvösség, hanem egyedül hit által, Jézus érdeméért.

Részletesebben

HAROLD HILL: JÓZSUÉ, ÉS A HOSSZÚ NAP. Egy eltűnt nap története (Az űrkutató állomás tudósainak meglepő felfedezése!)

HAROLD HILL: JÓZSUÉ, ÉS A HOSSZÚ NAP. Egy eltűnt nap története (Az űrkutató állomás tudósainak meglepő felfedezése!) HAROLD HILL: JÓZSUÉ, ÉS A HOSSZÚ NAP Bizonyára sokan ismerik Józsué könyvéből azt a részt, amikor Józsué szavára "megállt a nap" majdnem egy napi hosszra, hogy legyen idő befejezni a csatát. Mese? Legenda?

Részletesebben

1Móz 1,6-8 A vizek elválasztása

1Móz 1,6-8 A vizek elválasztása 1Móz 1,6-8 A vizek elválasztása És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, a mely elválaszsza a vizeket a vizektől. Teremté tehát Isten a mennyezetet, és elválasztá a mennyezet alatt való vizeket,

Részletesebben

Hungarian 10 DOLOG, AMIT MA MEGTEHETSZ HOGY ÚJRA KEZEDBE VEDD AZ ÉLETED

Hungarian 10 DOLOG, AMIT MA MEGTEHETSZ HOGY ÚJRA KEZEDBE VEDD AZ ÉLETED Hungarian 10 DOLOG, AMIT MA MEGTEHETSZ HOGY ÚJRA KEZEDBE VEDD AZ ÉLETED avatar Szeretnéd mélyebben megérteni az életet? A legfontosabb leckék, amiket megtanulhatsz, már ott vannak a saját tudatodban. Az

Részletesebben

Dr. Erős Erika- Dr. Timmermann Gábor: SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS: ELEGET TESZÜNK-E E A KAMASZOKÉRT?

Dr. Erős Erika- Dr. Timmermann Gábor: SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS: ELEGET TESZÜNK-E E A KAMASZOKÉRT? Dr. Erős Erika- Dr. Timmermann Gábor: SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS: ELEGET TESZÜNK-E E A KAMASZOKÉRT? Idézet "A homár, amikor páncélt vált, előbb elhullatja az eredetit; amíg kialakul az új páncél, védtelenné

Részletesebben

A teremtés a Bibliában

A teremtés a Bibliában 4. tanulmány A teremtés a Bibliában január 19 25. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 2; Jób 38:1-21; 42:1-6; Zsoltár 8; Ézsaiás 45:18; Máté 19:4-6; Apostolok cselekedetei 17:22-31 És láték más

Részletesebben

HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Máté 22, 37.39) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét,

Részletesebben

éjszaka (Lk 6,12). A hegy pedig fontos színhely a Szentírásban. A hegy az Istennel való találkozás helyszíne. gondoljunk Mózesre, Illésre.

éjszaka (Lk 6,12). A hegy pedig fontos színhely a Szentírásban. A hegy az Istennel való találkozás helyszíne. gondoljunk Mózesre, Illésre. Biblia-kor 2011-2012 1 BB 20. alkalom 2012. május 04. Események összehasonlítása: Jézus a vízen jár (Mk 6,45-52) Jézus feltámadása után megjelenik apostolainak Jeruzsálemben (Lk 24,36-53) Események elhelyezése

Részletesebben

Fordítás szövege Edition 2010/09/02 - Copyright 2009-2010 Apostol Minisztérium, Inc., Elk River, Amerikai Egyesült Államok Minnesota

Fordítás szövege Edition 2010/09/02 - Copyright 2009-2010 Apostol Minisztérium, Inc., Elk River, Amerikai Egyesült Államok Minnesota A pályázati felhívás -------------- Íme, Jézus ott áll az ajtó a szíved, és ütés. Ha meghallod a hangját, és megnyílik a szíved, lélek és Isten Lelke fog jönni, és lakjanak a lelkedet, és akkor lesz egy

Részletesebben

Énókh egész élete imádság volt. Mindenkor Istennel járt.

Énókh egész élete imádság volt. Mindenkor Istennel járt. 1. Az ima, mint önsajnálat. Káin. 1Móz 4, 13-14 Millyen különös Káin imádsága: megvallja, hogy fél attól, hogy valaki rátalál, megöli. Holott Ábel nemfélt, nem is gondolt arra, hogy testvére fogja életét

Részletesebben

Szellemi befedezés: Fordította: Gogolya Péterné

Szellemi befedezés: Fordította: Gogolya Péterné Szellemi befedezés: This is a product by Kanaan Ministries, a non-profit ministry under the covering of: River of Life Family Church Pastor Edward Gibbens Contact: Sharmain Joubert Personal Assistant to

Részletesebben

Családfa. (szül.:?) (? 1908) Nevelőanya: R. Lipótné (szül. D. Cecília) 1886 1944. R. Lipót (1883 1944) V. Ignác (? 1944) V.

Családfa. (szül.:?) (? 1908) Nevelőanya: R. Lipótné (szül. D. Cecília) 1886 1944. R. Lipót (1883 1944) V. Ignác (? 1944) V. Családfa Apai nagyanya Apai nagyapa V. Ignác (? 1944) V. Ignácné (szül.:?) (? 1908) Nevelőanya: V. Ignácné (szül.? Éva) (? 1944) Anyai nagyapa R. Lipót (1883 1944) Anyai nagyanya R. Lipótné (szül. D. Cecília)

Részletesebben

Tel.: +36 (20) 5192822. Gyülekezet http://komarombaptista.hu 2011. január 27. Ismerősek a fenti kifejezések?

Tel.: +36 (20) 5192822. Gyülekezet http://komarombaptista.hu 2011. január 27. Ismerősek a fenti kifejezések? A Biblia üzenete Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Prédikátor könyve 3:1 Terveink szerint Üzleti terv, hiteltörlesztési terv, munkaterv, fejlődési terv. Ismerősek a

Részletesebben

Locsolóvers. Írjatok tréfás locsolóverset úgy, hogy az alábbi szavakból legalább 4 szerepeljen benne! Megoldások

Locsolóvers. Írjatok tréfás locsolóverset úgy, hogy az alábbi szavakból legalább 4 szerepeljen benne! Megoldások Locsolóvers Írjatok tréfás locsolóverset úgy, hogy az alábbi szavakból legalább 4 szerepeljen benne! bar, görény, egyensúly, nyuszi, merkaptán, gáz, turbina Megoldások BrO2KKO2Li Látod azt a szép kis nyuszit?

Részletesebben

Horváth Mihály Történelemverseny középiskolások számára. Orvosok és mágia az ókori Keleten

Horváth Mihály Történelemverseny középiskolások számára. Orvosok és mágia az ókori Keleten Horváth Mihály Történelemverseny középiskolások számára 2015 Orvosok és mágia az ókori Keleten TESZT 60 perc Név: Iskola neve: Javító tanár neve: 1. feladat Írja be a táblázatba a szerzők neve mellé a

Részletesebben

Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van.

Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van. A gyermekek Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van. Pontosan 6 évvel ezelőtt, karácsonykor (amikor én 8 éves voltam a húgom pedig 5) kaptam a világ legszebb ajándékát.

Részletesebben

A halál és feltámadás közötti közbenső állapot

A halál és feltámadás közötti közbenső állapot MBS104 ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK A halál és feltámadás közötti közbenső állapot Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalomjegyzék I. A JELENTÉS II.

Részletesebben

Hogyan lett könyvvé az Újszövetség? APOLÓGIA KUTATÓKÖZPONT Budapest, 2008

Hogyan lett könyvvé az Újszövetség? APOLÓGIA KUTATÓKÖZPONT Budapest, 2008 Hogyan lett könyvvé az Újszövetség? APOLÓGIA KUTATÓKÖZPONT Budapest, 2008 Az Újszövetség megbízhatósága? autográf MBT, 1990 Biztosan kihagyták azokat, amik nem illettek az Egyház elképzelésébe! Alapfogalmak

Részletesebben