Szellemi befedezés: Ez a tanítás a Kanaan Ministries által lett nyilvánosságra hozva, ami egy non-profit szolgálat és az alábbi befedezés alatt áll:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szellemi befedezés: Ez a tanítás a Kanaan Ministries által lett nyilvánosságra hozva, ami egy non-profit szolgálat és az alábbi befedezés alatt áll:"

Átírás

1 Szellemi befedezés: Ez a tanítás a Kanaan Ministries által lett nyilvánosságra hozva, ami egy non-profit szolgálat és az alábbi befedezés alatt áll: River of Life Family Church Pásztor: Edward Gibbens Kapcsolat: Sharmain Joubert Személyes asszisztense Edward és Dalene Gibbens pásztoroknak Dél-Afrika Tel: Fax: A következő tanítás nem áll szerzői jogvédelem alatt. Semmilyen része nem használható fel egyéni nyereségszerzés céljából. Minden más jog CSAK az Úr Jézus Krisztus Királysága számára van fenntartva További információt a következő elérhetőségeken lehet kapni: P.O. Box John Vorster Avenue Panorama Plattekloof Ext Panorama 7500 Cape Town (Fokváros) South Africa (Dél- Afrika) Tel: +27 (021) Fax: Honlap: Irodai nyitvatartás: hétfőtől péntekig, 9 15 h Kanaan Európában - Basel Larwin és Silvia Nickelson Oikos International Church Reinacherstrasse 3 CH-4142 Münchenstein Basel, Switzerland Kordinátor: Mandy Muckett Irodai nyitvatartás: kedd, szerda, csütörtök, 8-12 h Telephone: +41 (0) Honlap: Magyarra fordította: Demény Dorina A Kanaan Ministries tanításainak magyar nyelvű oldala: gportal.hu

2 Kundalini és a nefilim megtévesztés

3 Amanda Buys: Kundalini és az eljövendő földönkívüli megtévesztés Az elmúlt években kundilini 1 szellem megtévesztésének tudatossága van jelen a Szent Szellem utánzata és munkálkodik a Krisztus testében. Ez a kígyó szellem kundalini egy a hamis 2 szent szellem manifesztációi megnyilvánulásai közül, aki a fekete szentháromság egyik tagja. Mindig áldást jelentett hívőket látni, ahogy megbánják a közreműködést, ahogy megengedték, ennek a hamis szent szellemnek, (kundalini) hogy munkálkodjon az életükben. Bezárták a démoni ajtót, amelyet ez a közreműködés nyitott meg az életükben, és folyamatosan elriasztják hívő társaikat, a kígyó szellem, kundalini veszélyétől. Az Úr felállított néhány szilárd, bibliai alapú tanítót a Testben, akik tanítanak és felszólalnak kundalini szelleme ellen habár van néhány tanító, akik úgy tűnik, nem rendelkeznek, a helyes megértéssel, felfogással néhány kulcspontot illetően. Ez a témája ennek a fejeznek röviden elmagyarázni, a kundalinire vonatkozó két fő pont helyes értelmezését. 1 Kundalini szerepe az okkultizmusban 2 Megérteni a nefilim és az érkező földönkívüli megtévesztést 1 Kiegészítő tanulmányként nézd meg könyvünket Kundalini - a tudás fája és az ősi kígyó a web oldalról elérhető és letölthető vagy az irodából megrendelhető. Vedd figyelembe, hogy a könyvnek két verziója érhető el a web oldalon az első az itt megnevezett képes változat, a második ugyanazon tartalommal rendelkezik, de képek nélkül. Ez a változat azoknak készült, akiket talán idegesítenek a képek. 2 Megjegyzés: A kundalini szellem a Szent Szellem utánzata a fekete háromság szellem szerepében mutatkozik. A Jelenések könyve tanít bennünket arról, hogy a fekete háromság a sátán királyságának hamisított hármassága. Sok név fejezi ki, a fekete hármasság mindegyik tagját, de az általános tagok ezek: Sátán: (beast) állat, barom, szörny, utálatosság, SÁTÁN (Isten hamisítása az Atya) Antikrisztus: Jézus hamisítványa Hamis próféta: aki a démonoknak adja tovább a prófétikus kijelentéseket. A kundalini szellem a hamis szellemek kategóriájába esik. A hamis szent szellem egyik megnyilvánulása.

4 Kundalini szerepe az okkultizmusban: A NEW AGE alapja a pogány istenek és istennők imádata, mint (termékenységi kultuszok 3 ) és legfőképpen az anyaistennők, mint kundalini. A boszorkányoknak és az okkultistáknak mindig is szüksége volt egy tárgyra, amin keresztül dolgozni tudnak, valamint egy szellemnek is, hogy lakjon benne vagy kötődjön hozzá. Ezért a bálványok és a fák is lakhelyül szolgálnak a szellemeknek az okkultizmusban, ezért hívták a bálványokat szellemek házainak. Az Édenkertben Ádám elbukott Éva megvédésében, és ezzel sebezhetővé tette őt, a kígyó hangjára a hamis szent szellem, boszorkányság hangjára. Sátánnak szüksége volt egy méhre, amin keresztül új dolgokat hozhat a világra, tehát kellett egy nő. A kundalini szó pontosan azt jelenti: a kígyó energiája ez a közös pont a hindu vallásokban, hogy minden egyes emberben lakik egy kígyó, amelyik szorosan fel van tekeredve a gerincoszlop alsó részében. A kundalini jógát gyakorolva együtt a kántálással, meditációval és egy guru hozzájárulásával ez a kígyó felébredhet 4. A kundalini jóga a hinduizmus erő jógája. Ez az ösvény vezet a természetfeletti hatalomhoz és az istenséghez. Ugyanakkor a kundalini jóga lelki összeomláshoz, pszichózishoz és démonizáltsághoz, elnyomáshoz vezethet. A kundalini energia úgy írható körül, mint egy hatalmas, erőteljes energiabomba, ami kígyóformájában kezdetben fekszik, alszik az emberi gerinc alján. Amikor szabadon engedik, úgy hiszik (mint pl. húsvéti vallásokban is) hogy kundalininek hatalma van, a hamis gyógyításhoz. A boszorkányság és kundalini sokszor végig megy a nők vérvonalán 5, mert a nő, a mag hordozója. Vessünk egy pillantást az isteni hármasságra, láthatjuk Istent, az Atyát, Istent, a Fiút és a Szent Szellemet. Mi Isten képére teremtettünk. 3. Kiegészítő tanulmányként nézd meg könyvünket Hogyan falják fel a termékenységi kultuszok áldásainkat Elérhető és letölthető honlapunkon, vagy megrendelhető az irodánktól. 4. Szabadkőművesség szintén felébreszti ezt a hamis szent szellemet, amint a rituális kötény csomója a gerinc végénél van megkötve. Megjegyzésképpen a szodómia ugyanúgy felébreszt ia hamis kígyót, mint a drogok. 5. A férfi rangja az okkultizmusban a nők felett áll. A legrangosabb ember úgy munkálkodik, mint vezető, aki kimondja az utolsó szót.

5 A férfi a földön az Atyát jelképezi a család számára. Jézus a közvetítő az Atyához, és a nők, mint a Szent Szellem leképeződéseiként adattak. Sátán- nem tud teremteni, de képes másolni ellopta ezeket a szerepmintákat a királysága számára, azért hogy kicsavarja, meggátolja az igazságot. Most már érthetjük, hogy azért ismerik kundalinit az anyák erejeként, mert a hamis 6 szent szellemet jelképezi. A hamis szent szellem, kundalini, egy hatalmas szellem, amelyik a gerincoszlopra tekeredve fedi be azt, és ezzel kontroll alatt tartja az agyat, és ennek köszönhetően az egész személyt, mármint azokat, akik megnyitották magukat ennek a hamis szent szellemnek. Meg kell értenünk, hogy a sötétség királysága a hatalom különböző szintjeiből 7 (hiarchiából) épül fel. Magas szervezési- szintű királyság, ami leginkább egy hadsereghez hasonlít. A fejedelem A Hamis Szent Szellem A Hamis próféta. Ez alatt áll sok kicsi hamis szent szellem démon (az emberekhez kiküldött tisztátalan, hamis Jézus szellemek ugyanazon csoportjának részei) akik továbbhaladnak az okkultizmusba bevonódott vérvonalon, és nyitott ajtót hagynak a démonok számára a következő generációk részére, átkokat 8 eredményezve. Kundalini és a druidizmus A druidizmusban a nőt élete első 20 évében arra képzik ki, hogy emlékezzen a druidizmus titkos jóslataira. Tilos volt bármit is leírni, mindent fejből kellett visszaidézni. A tréning során egy komoly traumán keresztül a nőket egyfajta agykontrollnak vetették alá, ami disszociációt okozott, és lehetőséget biztosított, hogy az okkult rejtett druidista tudás a személyiség különböző részeibe legyenek beprogramozva. 6. ezt a hamis szent szellemet más neveken is ismerhetjük, mint pl.: Apolló, Oracles és így tovább. 7. kiegészítő tanulmányként a J2F a föld kikémlelése elérhető vagy megrendelhető az irodánkból. 8. Kiegészítő tanulmányként a személyes és generációs átkokat illetően, és hogy hogyan törd meg azokat magad és családod felett nézd me Az út a szabadsághoz sorozatunkat.

6 Amikor a férfi információt akart, feloldotta a nőt (a benne levő információt) és megkapta azt a tudást. Ezen a példán keresztül láthatjuk a férfi és a nő okkult szerepét. A nők hordozzák a titkot, de a druida papok voltak a végső irányítók, vezetők. Kundalini és a kabbala A kabbalán keresztül fellelhető a hamis szent szellem gyakorlata. A kabbala a Sephiroth képében egyesül (az életfa leképeződése) ami egy gnosztikus képe mindkettőnek. A fán lévő kígyó olyan, mint egy kundalini kígyó térkép, a csakrákon keresztül vezet fel egészen az emberi gerincen. Egy gnosztikus forrásból veszi a szerző: kundalini a szent szellem ereje, ami felvilágosodást, megvilágosodást, hatalmat ad. Tehát nem mi vagyunk az egyetlenek akik kundalinit ismerjük. Sok vallás elrejtve ismeri őt. Kundalini a megvilágosodás húsvéti fogalma is, az igazi Szent Szellem hamisítványa. Ma Kundalininek egy újfajta ébredése 9 van jelen, ami a Keresztény Gyülekezetben bontakozik ki. Különböző neveken hívják, de mégsem különbözik az eretnek, gnosztikus egyház által megtapasztalt praktikáktól. Kundalini ébredését egy kígyó-tűzzel azonosítják, mint ami szunnyadva fekszik és felébredéskor egy. lefelé és fölfelé irányuló Tűzfolyam. Mi az a Kundalini 10? Az indiaiak a Kundalinit az isteni anyának tartják, a föld istennőjének, aki minden formában és jelenségben megtalálható. G.S. Arundale szerint a kund ige azt jelenti, hogy ég, és ennek nagy jelentősége van a Kundalini tüzes jellege szempontjából. Továbbá azt is állítja, hogy a kunda lyukra vagy tálra is utal 9 További információkért Hollywood gnosztikus teendői Isten ellen témában látogasd meg Joe Schimmel weboldalát a http// és DVD-ét: Hollywood háborúja Istennel 10 Átvéve Holger Kalweit: Sámánok, gyógyítók, és kuruzslók-ból.

7 Egy olyan edényről van szó, amelyben tűz ég. És a kundala orsót, spirált vagy gyűrűt ábrázol, amely a belső tűz kibontakozását fejezi ki. Ezekből a lényegi dolgokból arra következtethetünk, mondja Aurandale, hogy a Kundalini szó azt jelenti: megszületett, a Tűzhöz kapcsolt női kreatív erő, Tűz- Kígyó, ahogy sokszor nevezik, a tálban, a méhben szunnyadó női kreatív erő, amely lefelé és fölfelé irányuló Tűzfolyam ütemes mozgásában kel életre. 11 A Kundalinit életerőnek is hívják. Ő a minden teremtményt átölelő életadó, serkentő áramlat. A Kundalini: Az Élet Titka c. könyvében Swami Muktananda azt mondja, hogy a Kundalini Shakti, a legmagasabb rendű energia Ő a formanélküli, tulajdonságnélküli Teljességnek az aktív megjelenítése. Ez az isteni energia megnyilvánulás vagy életerő számos kultúrában ismert, különböző neveken: A Dakota indiánok wakan-ról beszélnek The Huronok oki-ról; Az Algonquiánok manitu-ról; Az Afrikai Sothok moya-ról; A Bantuk nzmbi-ról; Az ausztrálok joja-ról; Az indonéz dajak-ok petara-tól; A szumátrai batakok tondi-ról; A kínaiak ch i- ről; A japánok ki-ről; 1 Mózes 6 és a Nephilim a következő igerész egy kulcs a nefilimek megértéséhez. 1 Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének. 2 És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala. 3 És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő. 11 Kundalini egy okkult tapasztalat -ból

8 4 Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves 5 emberek voltak. És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz. 6 Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében. 7 És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. 8 De Noé kegyelmet talála az Úr előtt. 9 Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé. 10 És nemze Noé három fiat: Sémet, Khámot és Jáfetet. 11 A föld pedig romlott vala Isten előtt és megtelék a föld erőszakoskodással. 12 Tekinte azért Isten a földre, és ímé meg vala romolva, mert minden test megrontotta vala az ő útát a földön. A Tanakh 12 így fordítja a kulcs igéket: 1 Móz 6,1-4: Amikor az emberek szaporodni kezdtek a földön, és lányaik születtek, az isteni lények meglátták, hogy mennyire gyönyörűek és feleséget vettek azok közül, hogy együtt háljanak. Az Úr azt monda: lélegzetem ne maradjon örökre az emberben, mert ő test; legyen a megszabott idő 120 év. Ez lett akkor és később is, amikor nefilimek megjelentek a földön, amikor az isteni lények együtt éltek az emberek lányaival, akik utódokat szültek nekik. Ők voltak a hajdani hősök, híres emberek. Gondolkodtál valaha erről? Mit ír körül pontosan ez az igeszakasz? 12 Zsidó Kiadó Társaság ( ) Tanakh: A Szent Írás: A szent írás új fordítása a zsidó hagyományos szöveg szerint (1 Móz 6:1) Zsidó Kiadó Társaság.

9 Az 1 Móz. 6 a bukott angyalok első betörését írja le (úgy fordítva, mint Isten fiai vagy isteni lények) azok, amelyek fellázadtak az Úr ellen és kidobattak a sátánnal együtt a földre. A rész leírja, hogy ezek a bukott angyalok egyesültek (szexuális kapcsolatot létesítettek) a halandó nőkkel, így hibridek születtek (félig természetfeletti lények, félig halandó emberek), őket hívják nefilimeknek. Milyen kapcsolatban áll ez a behatolás Noéval és az özönvízzel? A bibliai rész elárulja nekünk, hogy Noé egy igaz ember volt, tökéletes a generációjában, származásában. Ez azt jelenti, hogy a bukott angyalok behatolása a földön nem rontotta meg Noét és a fiait. Másrészt az utalás elmondja, hogy - Noét és a családját kivéve- az emberek többi része megromlott. Láthatjuk, hogy nem csak az emberek romlottsága teljesedett be, hanem az Isten által megállapított korlátok (határok) hogy természetfeletti lények (bukott angyalok) nem keveredhetnek az emberekkel is át lettek hágva. Mindig emlékeznünk kell rá, hogy Isten jó, mindenkor Az özönvíz az Isteni szeretet egyik cselekedete volt, amelyben Isten megvédte az emberiség jövőjét és az eljövendő Messiás vérvonalát a sötétség királysága általi romlástól, keveredéstől. Emlékeznünk kell, hogy háborúban vagyunk. Mi lenne jobb stratégia a sátán és az ő királysága számára, mint ilyen módon megtámadni Isten teremtményét és megpróbálni meghamisítani Isten váltságdíj tervét azzal, hogy megfertőzi a messiási vérvonalat. Tehát hogyan kötődik ez a nefilimekhez (földönkívüliekhez, Biblia próféciákhoz, végidőkhöz és a mához? Végidőkről szóló beszédében Jézus elmondja nekünk, hogy: Luk 17:26 26 És miként a Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaiban is Márk 24:37 37 Máté 24:37 37 A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is

10 Ez azt jelenti, hogy a végidőkben lesz egy utolsó behatolása a bukott angyaloknak és a nefilimeknek a földre? És ha igen látjuk ennek valamilyen bizonyítékát? A válasz mindkét kérdésre: Igen! Nem mentünk bele mélyebben az utolsó behatolás 13 témájába. Ez a végső háború Isten ellen, az ember és sötétség királyságának bukott angyalainak kereszteződésén 14 keresztül - ahogy sok szilárd Biblia-alapú kutató és tanító, akik alapos kutatásokat és tanulmányokat végeztek ezen a témán belül. A sok interjú, cikk, audio készen elérhető online, és bátorítunk, hogy nézd meg a következő weboldalakat további tanulmányozásra. Megjegyzés: ebben az írásban csak egyszerűen ráböktünk emberekre a változatos információ-hivatkozásokból, (rátalálva a következő linkekre), és bátorítunk mindenkit, hogy végezzen saját kutatást a Szent Szellem segítségével és vezessen le saját következtetéseket. Ha nem tudod letölteni az audio, video változatokat, vedd fel a kapcsolatot a via irodával -ben. Összeállítunk egy DVD-t, különböző fájlokkal, amelyeket lejátszik a géped, kizárólag a posta költségért. 13 Megjegyzés. Sok bizonyíték van arra, hogy vannak ma nők, akik mind a démoni fejedelmekkel, mind a nefilimekkel egyesültek szexuálisan és nehilimeket szültek. Az egyesülés természetes nő és ezek a démoni fejedelmek (bukott angyalok) között hibrid nefilimeket eredményeztek. Plusz van rá bizonyíték, hogy nefilim együtt él természetes nőkkel, újra létrehozva hibrid nefilimeket. Emlékezzünk rá, hogy a nefilimek teljesen kívül esnek Isten embernek szánt tervén és egy hibrid keverék nem lehet megmentve vagy megváltva. Ők nem emberek a bibliai értelmezés alapján. Ezért kellett Istennek elpusztítani az emberiséget özönvízzel, kivéve Noét és családját. 14 Szintén fontos megérteni, hogy a modern időket megelőzőleg nem akármilyen nő szülhetett nefilimet. Kundalini a hamis szent szellem fejedelemsége, a hamis próféta alatt helyezkedik el, könnyen megnyitva téged kundalini szellemének, bevonva a jógába, a szabadkőművességbe, New Age-be, okkultizmusba, drogokba és így tovább Csak azok a nők a top13-as királyi-okkult vérvonalból, akiknek a vérvonalában van generációs tisztátalanság/romlottság és keményen bevonódtak az okkultizmusba, és akik magasan lettek programozva a DID és a SPA-n keresztül voltak képesek nefilimeket szülni. Habár amint a 2002-es év és az Eredet Project (Nézd meg a Day Riggs és Jenifer Dianne interjút további információkért) mutatja, most már minden normális nő számára elérhető, hogy nefilimeket szüljenek. Figyelem. Az 1Móz6 női, átlag nők voltak. nefililm nők szülése a normál nők képessége volt. Ez bizonyíték, hogy az utolsó időkben vagyunk, amint Noé napjaiban. Minden, amire egy nőnek szüksége van, hogy elrabolják vagy szüljön egy nefilimet, disszociatívnak kell lennie (DID-nek, ami az összetört emberek társadalmában elég gyakori) és a vérvonalában jogalap kell, hogy legyen a generációs fertőzésre (valami, aminek mindannyian célpontjai vagyunk, hacsak nem vagyunk meggyógyítva és megszabadítva a Bárány Vérén keresztül!).

11 La Marzuli alapos tanulmányt végzett a nefilim témában, földönkívüliek, elrablások, UFO-k és a paranormális témákban. Van egy napi blogja, mint a Radio ITunes Gyorsulás Radio névben, amelyben meginterjúvol sok vendéget prófécia és természetfeletti/paranormális tekintetében. Tom Horn írt néhány könyvet nefilim emberi utazás témában, és hogy hogyan kapcsolódik ez a próféciához és az eljövendő Nagy Csalóhoz. Derek Gilbert sok hosszas interjút készített a témában. Biblia-alapú embereket (mint Tom Horn, La Marzuli, Connie Huft és így tovább) a nefilim/földönkívüli 15 veszély és a tennivalókkal kapcsolatban. Prófécia a hírekben -nek szintén van néhány kiváló interjúja a témában. A videók a website tárolt részeiben tekinthetők meg vagy free podcast-ként letölthetők ITunes-ra. Dougles Hump végzett néhány alapos kutatást a Bibliában a nefilimek, óriások és Noé napjaival kapcsolatban, és hogy hogyan kapcsolódnak ezek a Vég Idő próféciákhoz. Sok cikk található a fenti weboldalon pl.: első könyvének a Megfertőzött képmás első néhány fejezete. Chuck Misser végzett néhány alapos kutatást az Ószövetség nepfilimjeivel és óriásaival kapcsolatban. Ezek a tanítások közül néhány elérhető és megnézhető a Youtube-on. Egy kiváló kezdőknek szóló videóban interjút készít Sid Roth-al, ami a következő linken látható: 15 Vésd jól az eszedbe, hogy van egy közvetlen kapcsolat az űrlény-elrablások fantasztikuma és a mai nefilim szülés project között. Mindkettő, az állatcsonkítás és az elrabolt emberek bizonyságai felfedik, hogy valamiféle baljós kísérletet hajtott végre rajtuk sorozatosan a sötétség királysága, hogy növeljék a neflilm-szülős projectet, hogy megalkossanak egy szuper emberi fajt, keverve a bukott fejedelmek/ angyalok magjával. Nem valószínű, hogy a hajdani óriások és a mai nefilimek nagyon hasonlítanának a földi emberekre, ők lényegében pontosan ugyanazok

12 Doug Riggs egy teljes idejű pásztor, aki segítette és most is segíti és tanácsolja azokat, akik nefilim anyukák voltak, akik nefilim gyerekeket szültek. Valószínűtlen, hogy az Ószövetség 16 óriásai, és a mai nefilimek nagyon hasonlítanának hozzánk emberekhez és beépülnének az életutunkba. Azért születtek, hogy elhozzák a sötétség királyságának csalását. Ahogy a bírák figyelmeztetnek: Júdás 1, Emlékeztetni akarlak továbbá titeket, mint a kik egyszer már tudjátok, hogy az Úr, a mikor a népet Égyiptom földéből kiszabadította, viszontag azokat, a kik nem hittek, elvesztette. 6 És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az ő lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta. 7 Miképen Sodoma és Gomora és a körültök lévő városok is, a melyek azokhoz hasonlóan paráználkodtak, és más test után jártak, például vannak előttünk, örök tűznek büntetését szenvedvén. Összefoglalva Összegezve fontos megérteni, hogy különbség és elkülönülés van Kundalini szelleme és a nefilimek között. Néhány tanító azt tanítja, hogy nefilim magjának az eredménye Kundalini és hogy a kettő lényegében ugyanaz. Habár a nefilimekről és a bukott fejedelemségekről szóló tanulmányok mindegyike tisztázza, hogy a kettő- Kundalini és a nefilim- nem lehet ugyanaz a szellem. Kundalini egy démon-kígyó szellem, egy hamisított szent szellem, ami sajnos egyre uralkodóbb a Testben A nefilimek természetfeletti hibridek, a fejedelemségek és/vagy bukott angyalok és a földi nők egyesüléséből születnek. Bátorítunk téged, hogy tanulmányozd a témát a fent említettek meghallgatásával (amik sokkal részletesebbek) és a Szent Szellem vezetését és bölcsességét kérve kutasd a Szent Írást. Ennek az anyagnak a célja, hogy egy figyelmeztetést küldjön az ébren lévő Krisztus Testének (és mindekinek, aki hallja, hogy a természetfölötti aktivitása növekszik és a sötétség királysága most áll fel a háborúhoz, erősebben, mint aki tudja, hogy kevés ideje van). 16 Góliát és testvérei a nefilimek példája az Ószövetségben. Eltűnődtél már valaha, hogy Dávid miért 5 követ választott? Egy kellett, hogy megölje Góliátot, de tudtad, hogy 4 testvére volt, akik szintén óriások voltak? További információkért nézd meg Jim Staly tanítását Isten fiai és a nefilimek. Elérhető a www. jimstaley.podomatic.com

13 Szintén szeretnénk figyelmeztetni a földönkívüli lehetőségével kapcsolatban. Mi van, ha elkezdenek megjelenni a földönkívüliek hatalmas UFO-kal, azt állítva, hogy ők az intelligens tervezőink, és segítenek egyesíteni a világot és minden problémánkat megoldják? És hogy békében 17 jöttek, hogy segítsenek.talán még csodákat is bemutatnak? A Messiás Testének szüksége van válaszokra és figyelmeztetésre a megtévesztés ellen. Űrlények, fejedelemségek/bukott angyalok és nefilimek- nem számít, milyen képet is festenek magukról- gonoszak, sátániak és a sötétség királyságához tartoznak. NEM a barátaink 18 és nem azért vannak itt, hogy bármilyen módon is segítsenek nekünk. Egy démoni programjuk van Isten és az Ő teremtményei ellen. Szintén nem az a célunk, hogy félelmet keltsünk ezeken az információkon keresztül- Királyunk Jézus, az univerzum királya, és Nevében (Jézus) és az Ő tekintélyében hatalmunk van minden ellenség fölött 19. Kolossé2:15 15 Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban. Ígéretünk van, hogy ahogy a napok közelednek, és a gonoszság növekszik, Isten fénye ragyogni fog és hatalma sokkal magasabbra növekszik. Vezessen az Atya és adjon tisztán-látást, miközben figyelsz és imádkozol! Shalom! 17 Figyeljétek meg, hogy mennyi Tv show, film és számítógépes játék foglalkozik a természetfeletti királysággal és az űrlényekkel mostanság? Majdnem minden filmnek- még a gyerekeknek készítettek is- van valamiféle természetfeletti témája az eljövendő világ végével és a megjelenő űrlényekkel kapcsolatban. Készült ez valamire? További információért a Hollywood programja Isten ellen és keresd meg Joe Schimmel weboldalát. 18 L.A. Marzulli a dorgálás és menekülés figyelmeztetését adja. Ha találkozol egy természetfölötti lénnyel, vagy látsz egy UFO-t (vagy bármit, amiről tudod, hogy nem az Úrtól van), ne maradj ott kérdezősködni, ne legyél kíváncsi Dorgáld meg Jézus nevében és menekülj! 19 Az alvási bénulást (paralízis) vagy űrlény elrablást vizsgálók sok bizonysága állítja, hogy amint segítségül hívták Jézus nevét, a gonosz jelenség elmenekült!

Tartalomjegyzék. Bevezetés a 3. részhez: Jézus természete és céljai 113 14. Csodálatos Tanácsadó 115 15. Békesség Fejedelme 119

Tartalomjegyzék. Bevezetés a 3. részhez: Jézus természete és céljai 113 14. Csodálatos Tanácsadó 115 15. Békesség Fejedelme 119 Tartalomjegyzék Előszó 5 i. rész: A neveiben föltárulkozó Isten Bevezetés az 1. részhez: Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem 9 1. Elóhim 15 2. Jehova vagy Jahve 21 3. Ő, Aki gondot visel 27

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ 2. www.ujteremtes.hu Noé és az özönvíz Az emberek sokasodni kezdtek a föld színén, és leányaik születtek. Látták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk:

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk: Mi az evangélium? Jó az, ha időt tudunk áldozni arra, hogy átgondoljuk mi a Biblia üzenete. Bizonyára sokan óvatosak a vallásokkal, a templomba járással, az egyházi rituálékkal, és a hagyományok követésével.

Részletesebben

Messiási próféciák IV. évfolyam. I. félév

Messiási próféciák IV. évfolyam. I. félév Messiási próféciák IV. évfolyam I. félév Tematika: 1. Bevezetés: A messiási jövendölések fogalma, jellegzetességeik, tanulmányozásuk, haszna, jelentősége. Két alapvető messiási jövendölés: Az ősevangélium

Részletesebben

LEVIATHÁN ÉS A BÜSZKESÉG SZELLEME Fordította: Demény Dorina és Katona Péter

LEVIATHÁN ÉS A BÜSZKESÉG SZELLEME Fordította: Demény Dorina és Katona Péter LEVIATHÁN ÉS A BÜSZKESÉG SZELLEME Fordította: Demény Dorina és Katona Péter Szellemi befedezés: Ez a tanítás a Kanaan Ministries által lett nyilvánosságra hozva, ami egy non-profit szolgálat és az alábbi

Részletesebben

Gondolkozz szabadon! copyright jozsef.vegh@nyolclepes.hu

Gondolkozz szabadon! copyright jozsef.vegh@nyolclepes.hu Gondolkozz szabadon! Az özönvíz története mítosz vagy valóság A Biblia első mondata: Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet Mózes első könyve, 1:1. A teremtéstörténet egyedülálló ismertetőjegyei

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Tartalomjegyzék Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Bevezetés 59 Ruth Prince előszava 63 Az Úrnak félelme 65 Megigazulás és szentség 71 Erő, egészség 85 Vezetés,

Részletesebben

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Félreértett rtett tanítások? Ugyanazon alapról eltérő tanítások? Fordítások A Biblia eredeti nyelve nem a magyar Összehasonlító fordítások,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Péter és az ima hatalma

Péter és az ima hatalma A Biblia gyermekeknek bemutatja Péter és az ima hatalma Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Ruth Klassen 60/57. Történet www.m1914.org Bible for

Részletesebben

Hittan tanmenet 2. osztály

Hittan tanmenet 2. osztály Hittan tanmenet 2. osztály Heti óraszám: 2 Összes óra: 80 Az Isten szava című hittankönyvhöz Iskolai hitoktatás céljára Óraszám Tananyag Didaktikai cél, nevelési cél Segédeszköz, Munkaformák, Módszerek

Részletesebben

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books 1 2 MIMI O CONNOR Margaret K. McElderry Books New York * London * Toronto * SydNEY * Újdelhi 3 TARTALOM 5 6 Csak egyetlen dolgot kell tudnod: a történetek, amiket meséltek neked a szörnyetegekről, a tábortüzeknél

Részletesebben

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze A vezetés ajándékai Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze 4. Szolgálati felmérés Van elhívatásom? Van lelki ajándékom? Fel vagyok készítve? Vannak gyümölcseim? 6. A növekedés útja Róma 12,1-2 A

Részletesebben

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa

Részletesebben

A Mennyország, Isten gyönyör otthona

A Mennyország, Isten gyönyör otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyör otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Sarah S. 60/60. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ. TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren

TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ. TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren 1. Tégy engem békeköveteddé, Hogy hinthessem az igemagvakat. Ó, Szentlelked

Részletesebben

Jézus az ég és a föld Teremtője

Jézus az ég és a föld Teremtője 1. tanulmány december 29 január 4. Jézus az ég és a föld Teremtője SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:1; Zsoltár 19:2-4; János 1:1-3, 14; 2:7-11; Kolossé 1:15-16; Zsidók 11:3 Kezdetben teremté

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar Láma Csöpel A REJTETT ARC A Belső Ösvény pecsétjei Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar TARTALOM Előszó 7 A Belső Ösvény és a pecsétek 9 A rejtett arc

Részletesebben

A Biblia rövid áttekintése. Alapvető információk a Bibliáról

A Biblia rövid áttekintése. Alapvető információk a Bibliáról A Biblia rövid áttekintése Alapvető információk a Bibliáról Áttekintés a Bibliáról A Biblia Isten szava A Biblia Isten üzenetét tartalmazza. A Szentírás megírásában kb. 1500 év leforgása alatt mintegy

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/6. Történet.

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/6. Történet. A Biblia gyermekeknek bemutatja Jákób, a csaló Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot; Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : M. Kerr; Sarah S. 60/6. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima www.scriptural-truth.com Az ima Azariah A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó A dal, a három zsidók és Azariah ima 1:1 és mentek a tűz közepén dicsérő Isten, és az áldás az

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Forduló: I.

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Forduló: I. HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 4. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Elérhető pontszám: 70p. 2015. január 9. 1. Fejtsd meg a

Részletesebben

Tanuljuk meg hogyan kell tanulmányozni a Bibliát

Tanuljuk meg hogyan kell tanulmányozni a Bibliát Tanuljuk meg hogyan kell tanulmányozni a Bibliát ADUNARE Nagyon fontos megtanulnunk hogyan kell tanulmányozni a Bibliát, mivel: Amikor tanulmányozzuk a Bibliát halljuk Isten parancsolatait. Amikor tanulmányozzuk

Részletesebben

Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL

Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL MBS051 ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalom BEVEZETÉS I. ISTEN ATYASÁGA A. A Messiás Atyja 1. Az Atya

Részletesebben

Lelki és érzelmi egészség. Igazságban járni: 1. előadás

Lelki és érzelmi egészség. Igazságban járni: 1. előadás Igazságban járni: 1. előadás 1 1. lépés: Nevezd meg a problémát Bűn Bizonytalanság 2 Az ember öt dimenziója Szellemi Erkölcsi Társadalmi Pszichológi ai Biológiai 3 A teremtek sorrend Lélek (lelki) Jellem

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

Bibliaismereti alapok

Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok 1. Isten 2. Jézus Krisztus 3. Szent Szellem Szentháromság 4. A Biblia 5. Az Ember 6. Bűn megváltás 7. Újjászületés, megszentelődés 8. Betöltekezés Szent Szellemmel

Részletesebben

Amanda Buys: Áldások és átkok az anyaságra. A mű eredeti címe: Blessings and Curses on Motherhood

Amanda Buys: Áldások és átkok az anyaságra. A mű eredeti címe: Blessings and Curses on Motherhood Amanda Buys: Áldások és átkok az anyaságra A mű eredeti címe: Blessings and Curses on Motherhood 1 Szellemi befedezés: This is a product by Kanaan Ministries, a non-profit ministry under the covering of:

Részletesebben

JÉZUS SZENVEDÉSE (Rózsa Huba) A szenvedés története az evangéliumokban 15

JÉZUS SZENVEDÉSE (Rózsa Huba) A szenvedés története az evangéliumokban 15 Tartalom JÉZUS SZENVEDÉSE (Rózsa Huba) A szenvedés története az evangéliumokban 15 JÉZUS SZENVEDÉSE MÁRK SZERINT Márk szenvedéstörténetének tanítása 19 1. Jézus az Isten Fia 20 2. A szenvedés hozzátartozik

Részletesebben

Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem

Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem Bevezetés az 1. részhez Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem Isten egyik különleges vonása ezt teljesen egyedi módon a Biblia jelent ki, egyetlen más könyvben vagy vallásban sem található meg

Részletesebben

Az evangélium ereje Efézusban

Az evangélium ereje Efézusban Az Ige növekedése Lekció: Lk. 10.1-20 2009. okt. 18. Textus: ApCsel. 19.8-40 Gazdagrét Az evangélium ereje Efézusban Az Ige növekedése útján Pál apostol három olyan városban hirdette az evangéliumot, amelyek

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

Létezik-e Antikrisztus?

Létezik-e Antikrisztus? Létezik-e Antikrisztus? Az embereknek sokféle elképzelésük van az Antikrisztusról, de e- gyedül csak a Bibliából kaphatunk helyes választ arra, hogy ki ő, és mit csinál. Felmerült már bennünk a kérdés:

Részletesebben

Az 1 Krón 1,1-ben is említik valamint a: Jób 31,33; Lk 3,38; Róm 5,14; 1 Kor 15,22, 45; 1 Tim 2,13, 14.

Az 1 Krón 1,1-ben is említik valamint a: Jób 31,33; Lk 3,38; Róm 5,14; 1 Kor 15,22, 45; 1 Tim 2,13, 14. Alig tudjuk elképzelni, hogy milyen lehetett az, amikor Ádám volt az első és egyetlen ember a Földön. Biztosan magányos volt egyedül. Ádám számára ez természetes volt, még soha nem ismert egy másik embert.

Részletesebben

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia Felnőttkatekézis A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Előadó: Maga László Plébános atya Időpont: 2012. július 06. Igeliturgia Igeliturgia és Eukarisztia liturgiája, két része ugyan

Részletesebben

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG. Szentírás Szövetség

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG. Szentírás Szövetség EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG Szentírás Szövetség A mû eredeti címe: Following Jesus Pathway Bible Guides: Luke 9 12 Szerzô: Gordon Cheng Originally published by Matthias

Részletesebben

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57.

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Tanítók Fekete István Egyesülete 2016/17. tanév Feladási határidő: 2017. január 13. (péntek) HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Forduló: II. Évfolyam: 3. Az iskola kódja: H- A versenyző

Részletesebben

Bibliai tanítás a részegségről

Bibliai tanítás a részegségről Bibliai tanítás a részegségről ADUNARE Bibliai tanítás a részegségről A részegségről tanulni nehéz feladat de ugyanakkor nagyon fontos. Mi úgy szeretnénk leélni az életünket hogy az Istennek tetsző legyen

Részletesebben

1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor

1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor 1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak

Részletesebben

DÉMONOLÓGIA: A DÉMONOKRÓL SZÓLÓ TAN

DÉMONOLÓGIA: A DÉMONOKRÓL SZÓLÓ TAN MBS082 ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK DÉMONOLÓGIA: A DÉMONOKRÓL SZÓLÓ TAN Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalomjegyzék BEVEZETÉS I. A DÉMONOK LÉTEZÉSE

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

Tévtanítások, tévhitek

Tévtanítások, tévhitek Tévtanítások, tévhitek Engedd be/ imádkozd a szívedbe Jézust és üdvözülsz ajtód előtt állok és zörgetek (Jel. 3:20) kiforgatására alapozzák. Az idézet langyos keresztényekhez (megváltottakhoz), nem pedig

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

ÓRIÁSOK: Ima az okkult bűnök gyökere ellen J2F6

ÓRIÁSOK: Ima az okkult bűnök gyökere ellen J2F6 2 A T Ú SZ ABADSÁ GHOZ! ÓRIÁSOK: Ima az okkult bűnök gyökere ellen J2F6 Amanda Buys szellemi befedezése Ez az anyag a Kanaan Ministries kiadványa, amely non-profit szolgálat, és a következő szellemi befedezések

Részletesebben

A ránk következő két hétben is gondoljunk imádságban a szabadulni vágyókra a Misszióban.

A ránk következő két hétben is gondoljunk imádságban a szabadulni vágyókra a Misszióban. Március 8. (hétfő) Adjuk hálát azokért a nőkért, asszonyokért, lányokért, akik ott vannak életünkben, és sok tekintetben Imádkozzunk, hogy Istenünk kezében azokká formálódhassanak, akiknek Urunk őket elképzelte,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org 2012

Részletesebben

Az Istentől származó élet

Az Istentől származó élet Az Istentől származó élet Előszőr is mi az élet? Sokan próbálták deffiniálni, különféle kulturális, tudományos vagy vallási nézőpontokból is. A tudomány mivel a fő forrása a megfigyelés és az információ

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/43. Történet.

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/43. Történet. A Biblia gyermekeknek bemutatja A földm ves és a mag Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot; Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : E. Frischbutter; Sarah S. 60/43. Történet www.m1914.org

Részletesebben

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke Levelező Klub Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke A piros kiskocsi Tomi és Évi a domb tetejére húzták a piros kiskocsit. Beültek a -ba, és elindultak lefelé a lejtőn. Sebesen gurultak ám! Aztán reccs, bumm!

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

Üdvözöllek benneteket ezen az (esti) alkalmon.

Üdvözöllek benneteket ezen az (esti) alkalmon. A helység atmoszférája azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok elkezdjenek gondolkodni arról, hogy mi a baj ezzel a világgal. Képek használata: rakj ki olyan képeket a falra, melyeken különbözõ karitatív

Részletesebben

ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére

ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére Ára: 960 Ft RP-001/2MFEI Hittan 1 Iskolai Munkafuzet Borito.indd All Pages 2014.07.04. 10:26:12 ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

nk és s Istennek? megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

nk és s Istennek? megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett A húsvh svét értéke nekünk nk és s Istennek? Mit jelent a húsvét az átlagember számára? Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Isten hirnöke

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Isten hirnöke A Biblia gyermekeknek bemutatja Isten hirnöke Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Nílus hercege

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Nílus hercege A Biblia gyermekeknek bemutatja A Nílus hercege Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Énekeljünk!... 66

TARTALOMJEGYZÉK. Énekeljünk!... 66 TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 6 1. Ismerjük meg egymást!... 8 2. Magyar reformátusok vagyunk... 10 3. Ismerkedés a Bibliával... 12 4. Isten teremtette a világot... 14 5. Isten teremtette az embert... 18 6.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

SZKA_207_02. Nemzetségek nemzete. Táltosok a magyar történelemben

SZKA_207_02. Nemzetségek nemzete. Táltosok a magyar történelemben SZKA_207_02 Nemzetségek nemzete Táltosok a magyar történelemben 16 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK DIÁKMELLÉKLET DIÁKMELLÉKLET A NEMZETSÉGEK NEMZETE 7. ÉVFOLYAM 17 JANKOVICS MARCELL: ÁLMOS

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Rut : Szerelmi

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Rut : Szerelmi A Biblia gyermekeknek bemutatja Rut : Szerelmi történet Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Lyn Doerksen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Hanukka és Karácsony

Hanukka és Karácsony Bereczki Sándor Igehirdetések 9. Hanukka és Karácsony Mindenki Temploma Hanukka és Karácsony Igehirdetés sorozat 9. Copyright 2010 Bereczki Sándor Korrektor: Dr. Gruber Tibor Kiadványszerkesztő: Danziger

Részletesebben

János 3: Hungarian Károli ( public domain)

János 3: Hungarian Károli ( public domain) Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az õ Fiát a világra, hogy kárhoztassa

Részletesebben

kenet But as the same anointing teacheth you of all things -

kenet But as the same anointing teacheth you of all things - A kenetről A gyülekezetekben vagy emberekről is lehet hallani, hogy itt vagy ott gyógyító kenet van, vagy ennek vagy annak a szolgálónak nagy kenet van a szolgálatán. Rengeteg a tévhit a kenettel kapcsolatban,

Részletesebben

Ember - Föld Univerzum A világ és az emberiség kialakulása

Ember - Föld Univerzum A világ és az emberiség kialakulása L E C T O R I U M R O S I C R U C I A N U M Bevezetés az egyetemes bölcsességtudományba és a rózsakeresztes útba - 2. este Ember - Föld Univerzum A világ és az emberiség kialakulása Az ember, a Föld, az

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Gedeon kis hadserege

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Gedeon kis hadserege A Biblia gyermekeknek bemutatja Gedeon kis hadserege Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

I. Döntsd el, hogy igaz vagy hamis az állítás! A helyes választ aláhúzással jelöld!

I. Döntsd el, hogy igaz vagy hamis az állítás! A helyes választ aláhúzással jelöld! Tudásdepó Expressz - A könyvtári hálózat fejlesztése a Keményben az élethosszig tartó tanulás érdekében Kódszám: TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0043 Kedvezményezett: Békéscsabai Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési

Részletesebben

TARTALOM. - Bern, 1924. 10 A Hold a Nap, mint a két A mult (individualitás) és (az általános emberi). és szabadság:

TARTALOM. - Bern, 1924. 10 A Hold a Nap, mint a két A mult (individualitás) és (az általános emberi). és szabadság: TARTALOM ÉLET JELENTOSEGE - Bern, 1924. 10 A Hold a Nap, mint a két A mult (individualitás) és (az általános emberi). és szabadság: kozmikus Hold- és Naplét. Az bölcsessége. A Hold és a Nap két ember sorsszerû

Részletesebben

Nők és bor. 13. tanulmány. március 21 27.

Nők és bor. 13. tanulmány. március 21 27. 13. tanulmány Nők és bor március 21 27. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Jób 29:15; Példabeszédek 8; 31; 1Korinthus 1:21; Jelenések 14:13 Ne add asszonyoknak a te erődet, és a te útaidat a királyok

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyörű otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Boldog és hálás. 4. tanulmány. július 21 27.

Boldog és hálás. 4. tanulmány. július 21 27. 4. tanulmány Boldog és hálás július 21 27. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 12:2; 1Korinthus 13; Galata 5:19-23; 1Thesszalonika 1:1-10; 1Timóteus 1:15 Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért,

Részletesebben

Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat.

Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat. Francis Frangipane: hogy..szabadon bocsássa a foglyokat.. Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat. Ennek a korszaknak az utolsó óráiban hatalmas hadsereg áll fel; sok olyan emberből

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

Csak az Isten kegyelme segíthet

Csak az Isten kegyelme segíthet Csak az Isten kegyelme segíthet Lectio: Ef 2,1-13 Textus: Ef 2,4-10 Kedves Testvéreim! Róm 1,18-ban ezt olvassuk: Mert nyilván van az Istennek haragja mennyekből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága

Részletesebben

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma Bereczki Sándor Igehirdetések 6. Isten Fia Mária fia Mindenki Temploma Isten Fia Mária fia De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Általános iskola Református hittan Évfolyam: 1. _ Heti óraszámú csoport Vizsga típusa: írásbeli Követelmények, témakörök: a szóbeli vizsga tananyaga

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyörű otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Pozitív intézményi légkör

Pozitív intézményi légkör Pozitív intézményi légkör Mitől más a keresztyén iskola? Írjon le három dolgot, amely ön szerint megkülönbözteti a keresztyén iskolákat más iskoláktól! Ossza meg gondolatait az ön mellett ülővel. A keresztyén

Részletesebben

Szakmai beszámoló Generációs-híd program Jeles napok tevékenység

Szakmai beszámoló Generációs-híd program Jeles napok tevékenység Szakmai beszámoló Generációs-híd program Jeles napok tevékenység Előzmények Projekt adatai: Kedvezményezett Projekt címe Projekt azonosítója Alsómocsolád Község Önkormányzata Mintaprogram a minőségi időskorért

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A földműves és a mag

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A földműves és a mag A Biblia gyermekeknek bemutatja A földműves és a mag Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for

Részletesebben

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN 1 IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden

Részletesebben

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve PPEK 904 Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina Kis Boldogasszony képeskönyve mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár

Részletesebben

Elöljáróban. Mérlegelésre. 27. hitelv

Elöljáróban. Mérlegelésre. 27. hitelv hit27.qxd 2007.11.06. 23:28 Page 1 A Hetednapi Adventista Egyház hitelvi füzetei 27. hitelv A millennium és a bûn vége Ezek életre keltek, és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halott nem

Részletesebben

BIBLIA ÉS TUDOMÁNY. 1

BIBLIA ÉS TUDOMÁNY.  1 BIBLIA ÉS TUDOMÁNY 1 Valóban elavult lenne a Biblia? Össze lehet-e egyezetni a mai tudományos eredményeket a Bibliával vagy feloldhatatlan ellentét van a kettő között? Esetleg a Biblia jóval megelőzte

Részletesebben

Tanítás a gyülekezetről

Tanítás a gyülekezetről Tanítás a gyülekezetről ADUNARE Tanítás a gyülekezetről. A keresztény élet egyik legfontosabb leckéje a gyülekezetről való tanulás. Isten mindíg az Ő gyülekezetét használja arra hogy a földön véghezvigye

Részletesebben

Új kiadás János első levele

Új kiadás János első levele 1 Új kiadás János első levele Az 1975-ben megjelent és 1990-ben revideált protestáns új fordítású Biblia legújabb revíziójának próbakiadását tartja kezében a Tisztelt Olvasó. A Magyar Bibliatársulat 2006-

Részletesebben

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS A szeretet mindenkié Előszó Szavakkal lefesteni a láthatatlant, megformálni az érinthetetlent A szó fogyatékos eszköz. Ahogy az öt emberi érzékszerv is. Kétséges, hogy

Részletesebben

Rudolf Steiner. Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban

Rudolf Steiner. Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban Rudolf Steiner Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban Rudolf Steiner Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban Állatöv, planéták és kozmosz 10 előadás Düsseldorf, 1909.

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

P. Benvin Sebastian Madassery SVD Vallások globalizációjának hatása a kereszténységre

P. Benvin Sebastian Madassery SVD Vallások globalizációjának hatása a kereszténységre 1 P. Benvin Sebastian Madassery SVD Vallások globalizációjának hatása a kereszténységre Mindennek megvan a maga órája, és az ég alatt minden dolog elmúlik a maga idejében. Ideje van a születésnek és ideje

Részletesebben