E-learning képzési rendszer (a kezelőfelületek funkciói)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E-learning képzési rendszer (a kezelőfelületek funkciói)"

Átírás

1 E-learning képzési rendszer (a kezelőfelületek funkciói) Az e-learning képzési forma 100% -ban on-line csatornákon valósul meg; a diákok, a tanárok, és a különböző hozzáférési jogosultságú adminisztrátorok is saját, egyedi internetes kezelőfelületeik segítségével érik el az egyes funkciókat. A felhasználói kezelőfelületek webes alapúak, bármely internetkapcsolattal rendelkező asztali számítógépről, laptopról vagy notebookról működtethetőek. A kezelőfelületek kialakításakor az egyszerűségre helyeztük a hangsúlyt. Az egyes funkciók könnyen és gyorsan áttekinthetőek, s használatuk még a laikusok számára sem jelent problémát. Mind a kurzusokon résztvevő diákok, mind az őket tutoráló tanárok ill. adminisztrátorok néhány órán belül elsajátíthatják az e-learning rendszer kezelését; a különböző funkciók közti eligadozást részletes leírások és oktatófilmek is segítik. A diákok a kurzusra az interneten regisztrálhatnak, s a jelentkezést követően a kapott jelszavukkal bejelentkezve érhetik el a tanuláshoz szükséges on-line eszközöket. A zárt e-learning keretrendszeren belül olvashatják el a tananyagot, nézhetik meg az oktatófilmeket, küldhetik be a gyakorlatokat, szöveges üzenetek és chat segítségével konzultálhatnak a tanáraikkal. A diákok kezelőfelülete a tananyagon kívül még számos egyéb eszközt is tartalmaz: egy 500 szóból álló lexikon, a hatékony tanulást segítő instrukciók és saját naptár-alkalmazás is támogatja a munkájukat. Naponta frissülő statisztikai adatok révén folyamatosan figyelemmel kisérhetik a kurzuson való előrehaladásukat; a saját eredményeiket akár a többi hallgatóéval is összehasonlíthatják. A modulok elvégzését követően e kezelőfelületen kerül sor a záróvizsgára történő regisztrációra is. A tanárok feladata a tanfolyamukra felíratkozott diákok segítése, s ehhez az e-learning kezelőfelületeken több tucat hasznos segédeszköz áll a rendelkezésükre. Legfontosabb feladatuk a beküldött gyakorlatok ellenőrízése, javítása és visszajelzések készítése. Habár a tananyag az önálló tanulásra és az önálló munkavégzésre lett kifejlesztve (vagyis egy átlagos képességű diák akár tanári közreműködés nélkül is sikeresen elvégzeheti a kurzust), ám szükség esetén számos on-line kommunikációs csatorna áll mindkettejük rendelkezésére a konzultációk lebonyolításához. A tanárok napról-napra nyomonkövethetik a diákjaik előrehaladását, monitorozhatják a munkájukat, valamint részletes statisztikák által pontos képet kaphatnak arról, hogy az egyes személyeket milyen jellegű támogatással érdemes segíteniük.

2 Az adminisztrátorok az e-learning tanfolyamokkal kapcsolatos irodai teendőket látják el: új kurzusok létrehozása, új diákok felvétele, tanulmányi szerződések kezelése, befizetett tandíjak nyilvántartása, személyes adatok rögzítése, vizsgákkal kapcsolatos adminisztráció, valamint még számos egyéb tennivaló is az ő hatáskörükbe tartozik. Széleskörű felelősséggel rendelkeznek, s míg a tanárok a diákok tutorálását végzik, addig az adminisztrátorok a tanárok vezetőjeként is tekinthetők. Sokrétű feladataik ellátását az e-learning rendszer fejlett informatikai környezete és több mint hetven on-line funkciója segíti. Az e-learning képzési rendszerében a résztvevő személyek az alábbi 8 jogosultsági szint valamelyikébe tartoznak: - hallgató (diák) - adminisztrátor - konzultációs tanár - javító tanár - vizsgáztató tanár - vezető tanár - rendszer adminisztrátor - statisztikus Minden jogosultsági szint saját felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, melyben jelszavas belépést követően tevékenykedhet. Ezenkívül a rendszer még 4 speciális felülettel is rendelkezik, melyeket több különböző jogosultsági szintű személy is megnyithat. A fentieknek megfelelően a tanfolyamok lebonyolítása az alábbi 12 kezelőfelület on-line környezetében valósul meg: 1. Hallgatói kezelőfelület 2. Adminisztrátori kezelőfelület 3. Konzultációs tanári kezelőfelület 4. Javító tanári kezelőfelület 5. Vizsgáztató tanári kezelőfelület 6. Vezető tanári kezelőfelület 7. Rendszer adminisztrátori kezelőfelület 8. Statisztikusi kezelőfelület 9. SPECIÁLIS: Felvételi kezelőfelület 10. SPECIÁLIS: Tananyag megjelenítő kezelőfelület 11. SPECIÁLIS: Gyakorlat megjelenítő kezelőfelület 12. SPECIÁLIS: Gyakorlat javító kezelőfelület A következő oldalakon az egyes felhasználói felületek részletes ismertetését olvashatják.

3 Hallgatói kezelőfelület A tanfolyamokon részt vevő diákok felhasználói kezelőfelülete. Ez tartalmazza a teljes tananyagot és a kurzus elvégzéshez szükséges összes oktatófilmet, gyakorlatot, szoftvert és letölthető állományt. A gyakorlatok beküldése szintén e rendszer segítségével történik, továbbá kommunikációs csatornaként is funkcionál a tanár és a diák közös munkájában. A diák tehát lényegében a kurzus teljes egészét a Hallgatói kezelőfelület rendszerében végzi el. A Hallgatói kezelőfelület az alábbi 40 funkciót tartalmazza: - BEVEZETÉS: a tanuláshoz szükséges szoftverek ismertetése, letöltése - BEVEZETÉS: a gyakorlatok elvégzéséhez szükséges állományok, sablonok és segédfájlok letöltése - BEVEZETÉS: a Hallgatói kezelőfelület használatát bemutató oktatófilmek - A TANULÁS MENETE: riportfilm az e-learning képzésről - A TANULÁS MENETE: az e-learning képzés pontos menetének, módszereinek részletezése - A TANULÁS MENETE: jótanácsok a kurzus hatékony és gyors elvégzéséhez - A TANULÁS MENETE: motivációs riportfilmek - TANANYAG: a 22 modul ismertetője - TANANYAG: a 22 modul tartalomjegyzéke - TANANYAG: a 22 modul teljes ismeretanyaga (szöveges tankönyv, ábrák, illusztrációk, példák, oktatófilmek, gyakorlatok, tesztek, stb.) - GYAKORLATOK: az összes beküldendő és szorgalmi gyakorlat (szöveges leírások, letölthető állományok) - GYAKORLATOK: az összes kötelezően beküldendő témazáró teszt és gyakorlati munka - GYAKORLATOK: a gyakorlatokhoz tartozó megoldás-oktatófilmek - GYAKORLATOK: a gyakorlatok és a témazáró tesztek feltöltését biztosító űrlap - GYAKORLATOK: a beküldött gyakorlatok és témazáró tesztek aktuális státuszának megjelenítése (beküldendő, beküldött, ellenőrzött, javított, hibás)

4 - ÜZENETEK: privát belső levelezőrendszer a tanárral történő kapcsolattartásra - ÜZENETEK: üzenetek olvasása, üzenetek írása, üzenetek megválaszolása - CHAT: élő szöveges konzultációk kérelmezése - CHAT: az igényelt konzultációk kérelmének visszaigazolása - CHAT: a beszélgetés kezelőfelülete - - CHAT: a korábbi beszélgetések archívuma - STATISZTIKA: eredményjelző grafikon, a kurzus elvégzéséig hátralévő tananyag - STATISZTIKA: eredményjelző grafikon, az összes hallgató átlaga - STATISZTIKA: eredményjelző táblázat, az elvégzett modulokkal kapcsolatos adatok - STATISZTIKA: eredményjelző táblázat, az elvégzett gyakorlatokkal kapcsolatos adatok - STATISZTIKA: a legfontosabb adatok összegzése - STATISZTIKA: az eddigi eredmények alapján automatikusan generált szöveges értékelés - NAPTÁR: a tanulás ütemezését segítő ön-ellenőrző alkalmazás - NAPTÁR: jelmagyarázat (belépett, tanult, dolgozott, igazolatlan hiányzás, igazolt hiányzás, hétvége, ünnepnap) - NAPTÁR: távolmaradási bejegyzések rögzítése - LEXIKON: 500 szavas gyűjtemény, a tananyagban előforduló kifejezések definíciója - KÖNYVAJÁNLÓ: a tanuláshoz ajánlott szakirodalom jegyzéke - FILMEK: a tananyaghoz tartozó oktatófilmek gyűjteménye - TANÁROK: az adott hallgató munkáját segítő konzultációs tanár rövid bemutatkozása - VIZSGA: jelentkezés az alapfokú tanfolyam záróvizsgájára - VIZSGA: jelentkezés a felsőfokú tanfolyam záróvizsgájára - VIZSGA: átjelentkezés az alapfokú tanfolyamról a felsőfokú tanfolyamra - VIZSGA: jelentkezés az alapfokú tanfolyam pótvizsgájára - VIZSGA: jelentkezés a felsőfokú tanfolyam pótvizsgájára - IMPRESSZUM: szerzők, közreműködők, copyright információk

5 Adminisztrátori kezelőfelület Az e-learning kurzusokkal kapcsolatos adminisztratív teendők teljeskörű ellátását teszi lehetővé ez a kezelőfelület. Segítségével a diákok adatainak nyilvántartásától kezdve a különböző irodai munkák menedzselésén át a vizsgákkal kapcsolatos tennivalókig minden művelet elektronikusan végezhető el. Az adminisztrátor jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók új tanfolyamokat hozhatnak létre, melyekre korlátlan számú diákot vehetnek fel. Habár a diákok tanulmányi előrehaladásának segítése elsősorban a Konzultációs tanári kezelőfelület rendszerében valósul meg, az eredmények monitorozása és (szükség esetén) a manuális bevatkozás az Adminisztrátori kezelőfelületről is megvalósítható. E felhasználói felület fejlett statisztikai és nyomkövető rendszerrel rendelkezik, továbbá kommunikációs csatornaként is funkcionál. Mivel e rendszer számos bizalmas jellegű adathoz is teljes körű hozzáférést biztosít (diákok személyes adatai, tanulmányi eredményei, tanárok tevékenysége, kommunikációs csatornák, stb.), ezért csakis az iskola e-learning képzéseinek menedzselésével megbízott munkatársai használhatják. Az Adminisztrátori kezelőfelület az alábbi 73 funkciót tartalmazza: - IRODAI MUNKÁK: új tanfolyam létrehozása - IRODAI MUNKÁK: új diák regisztrálása az e-learning rendszerbe - IRODAI MUNKÁK: felvételi teszt űrlapok megjelenítése, jóváhagyása - IRODAI MUNKÁK: új diák regisztrálásának jóváhagyása, jelentkezés elfogadása / elutasítása - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések nyomtatása (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések nyomtatása (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések nyomtatása (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések postázása (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések postázása (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések postázása (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések érkeztetése (alapfokú tanfolyam)

6 - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések érkeztetése (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések érkeztetése (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: tandíj befizetések nyilvántartása (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tandíj befizetések nyilvántartása (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tandíj befizetések nyilvántartása (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: új diák végleges felvétele a kurzusra (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: új diák végleges felvétele a kurzusra (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: áthelyezési kérelmek menedzselése (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: az iskola által kezdeményezett áthelyezések menedzselése (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: áthelyezett diákok végleges felvétele a kurzusra (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: új vizsganapok létrehozása és ütemezése - IRODAI MUNKÁK: bizonyítványok nyilvántartása (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: bizonyítványok nyilvántartása (felsőfokú tanfolyam) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: a diákok előrehaladásának nyomonkövetése - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: a diákok által beküldött gyakorlatok összegző táblázata - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: a diákok új modulra léptetése - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: üzenetek olvasása / írása (diákok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: üzenetek olvasása / írása (tanárok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: üzenetek olvasása / írása (adminisztrátorok, statisztikusok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: konzultáció kérelmek menedzselése - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: chat beszélgetések archívuma (diákok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: chat beszélgetések archívuma (tanárok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: chat beszélgetések archívuma (adminisztrátorok, statisztikusok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: chat beszélgetések archívuma (saját) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: a diákok naptár-alkalmazásának bejegyzései - NYOMONKÖVETÉS: a felhasználók e-learning rendszerbe történő utolsó belépésének adatai (adminisztrátorok, tanárok, statisztikusok) - NYOMONKÖVETÉS: az e-learning rendszerben jelenleg on-line felhasználók megjelenítése (adminisztrátorok, tanárok, statisztikusok) - NYOMONKÖVETÉS: a diákok e-learning rendszerbe történő utolsó belépésének adatai - NYOMONKÖVETÉS: az e-learning rendszerben jelenleg on-line diákok megjelenítése - NYOMONKÖVETÉS: a diákok által eddig látogatott oldalak archívuma (100% -os nyomonkövetés, mikor mely oldalát olvasta a tananyagnak, stb.) - NYOMONKÖVETÉS: a diákok naptár-alkalmazásának bejegyzései - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: új vizsganapok létrehozása és ütemezése

7 - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok vizsgára küldése (regisztráció, alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok vizsgára küldése (regisztráció, felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jóváhagyása, vizsganap és időpont kiválasztása (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jóváhagyása, vizsganap és időpont kiválasztása (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsganap ütemezése, napi beosztás menedzselése - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jelenléti ívek nyomtatása (automatikus adatkitöltés) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jelenléti ívek rögzítése (megjelent diákok bejelölése) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga nyugtázása, érvényesnek jelölése - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsgaeredmények rögzítése (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsgaeredmények rögzítése (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok pótvizsgára küldése (regisztráció, alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok pótvizsgára küldése (regisztráció, felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsga jóváhagyása, pótvizsganap és időpont kiválasztása (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsga jóváhagyása, pótvizsganap és időpont kiválasztása (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsgaeredmények rögzítése (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsgaeredmények rögzítése (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diák tanulmányainak lezárása, végső minősítése - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (abszolút értékek) - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (relatív értékek) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (összes) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (utolsó 10 napban) - STATISZTIKA: a diákok által a kurzus kezdetétől eltelt tanulmányi idő kihasználtsága (szorgalmi faktor) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (aktuális modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (összes elvégzett modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (nap / modul adatok) - STATISZTIKA: az egyes tanfolyamok eredményességének összehasonlító elemzése - STATISZTIKA: szűrők alkalmazása az összes fenti statisztikai kimutatásra vonatkozóan (tanfolyam, képzés típusa, aktuális modul, felvételi dátum, életkor, nem, iskolai végzettség, és még számos egyéb kritérium szerint) - AKTUÁLIS ONLINE HALLGATÓK: az e-learning rendszerben jelenleg on-line diákok megjelenítése - ÜZENETEK: az Adminisztrátor saját üzeneteinek olvasása / írása - RENDSZERGAZDA: üzenetküldési lehetőség a Rendszer adminisztrátorok számára

8 Konzultációs tanári kezelőfelület A diákok on-line tutorálását lehetővé tevő felhasználói kezelőfelület. Segítségével a tanár nyomonkövetheti a tanfolyamához tartozó diákok előrehaladását, ellenőrízheti a beküldött gyakorlatokat ill. témazáró teszteket, valamint számtalan egyéb módon segítheti a munkájukat. E felhasználói felület fejlett statisztikai rendszerrel rendelkezik, továbbá kommunikációs csatornaként is funkcionál a tanár és a diák közös munkájában. A Konzultációs tanári kezelőfelület tartalmazza a teljes tananyagot (szöveges tankönyv, ábrák, illusztrációk, példák, oktatófilmek), valamint az összes kötelezően beküldendő és szorgalmi gyakorlatot, azok megoldásaival egyetemben. Ehhez a rendszerhez a konzultációs tanár jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók férhetnek hozzá. A Konzultációs tanári kezelőfelület az alábbi 40 funkciót tartalmazza: - FELADATOK - NAPONTA: chat konzultáció kérelmek menedzselése - FELADATOK - NAPONTA: a diákok új modulra léptetése - FELADATOK - NAPONTA: napi sürgős üzenetek megválaszolása - FELADATOK - NAPONTA: több, mint 3 napja távol lévő diákok nyomonkövetése - FELADATOK - NAPONTA: több, mint 3 napja inaktív diákok nyomonkövetése - FELADATOK - NAPONTA: témazáró tesztek megtekintése, ellenőrzése és javítása - FELADATOK - NAPONTA: beküldött gyakorlatok megtekintése, ellenőrzése és javítása (hallgató, modul és javítás szerinti bontásban) - FELADATOK - HETENTE: több, mint 10 napja távol lévő diákok nyomonkövetése - FELADATOK - HETENTE: több, mint 10 napja inaktív diákok nyomonkövetése - FELADATOK - HETENTE: több, mint 10 napja beküldött témazáró tesztek javítása - FELADATOK - HETENTE: több, mint 10 napja beküldött gyakorlatok ellenőrzése - FELADATOK - HETENTE: a diákok előrehaladásával kapcsolatos legfontosabb statisztikai adatok összegzése - FELADATOK - HETENTE: az elmúlt 10 napban beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése

9 - AKTUÁLIS ONLINE HALLGATÓK: az e-learning rendszerben jelenleg on-line diákok megjelenítése - KÉPZÉSI MŰVELETEK: a diákok előrehaladásának nyomonkövetése - KÉPZÉSI MŰVELETEK: a diákok által beküldött gyakorlatok összegző táblázata - KÉPZÉSI MŰVELETEK: a diákok új modulra léptetése - KÉPZÉSI MŰVELETEK: üzenetek olvasása / írása - KÉPZÉSI MŰVELETEK: szöveges chat beszélgetés kezdeményezése - KÉPZÉSI MŰVELETEK: szöveges chat beszélgetések archívuma - KÉPZÉSI MŰVELETEK: témazáró tesztek megtekintése, ellenőrzése és javítása - KÉPZÉSI MŰVELETEK: beküldött gyakorlatok megtekintése, ellenőrzése és javítása (hallgató, modul és javítás szerinti bontásban) - KÉPZÉSI MŰVELETEK: a diákok naptár-alkalmazásának bejegyzései - NYOMONKÖVETÉS: a diákok e-learning rendszerbe történő utolsó belépésének adatai - NYOMONKÖVETÉS: az e-learning rendszerben jelenleg on-line diákok megjelenítése - NYOMONKÖVETÉS: a diákok által eddig látogatott oldalak archívuma (100% -os nyomonkövetés, mikor mely oldalát olvasta a tananyagnak, stb.) - NYOMONKÖVETÉS: a diákok naptár-alkalmazásának bejegyzései - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (abszolút értékek) - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (relatív értékek) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (összes) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (utolsó 10 napban) - STATISZTIKA: a diákok által a kurzus kezdetétől eltelt tanulmányi idő kihasználtsága (szorgalmi faktor) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (aktuális modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (összes elvégzett modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (nap / modul adatok) - STATISZTIKA: szűrők alkalmazása az összes fenti statisztikai kimutatásra vonatkozóan (tanfolyam, képzés típusa, aktuális modul, felvételi dátum, életkor, nem, iskolai végzettség, és még számos egyéb kritérium szerint) - TANANYAG: a teljes tananyag megjelentése (mind a 22 modul: szövegek, illusztrációk, példák, oktatófilmek, stb.) - GYAKORLATOK: az összes kötelezően beküldendő és szorgalmi gyakorlat adatbázisa (modulonkénti bontásban, szöveges leírás, megoldás állományok, megoldás oktatófilmek) - ÜZENETEK: üzenetek olvasása / írása - RENDSZERGAZDA: üzenetküldési lehetőség a Rendszer adminisztrátorok számára

10 Javító tanári kezelőfelület E felhasználói felület kizárólag a beküldött gyakorlatok ellenőrzését és javítását teszi lehetővé, a diákokkal való egyéb kommunikációt nem. A Javító tanári kezelőfelület tehát lényegében a Konzultációs tanári kezelőfelület korlátozott verziójának is tekinthető, mindazonáltal erről a felhasználói felületről is elérhető a teljes tananyag, valamint az összes gyakorlat, azok megoldásaival egyetemben. Ehhez a rendszerhez a javító tanár jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók férhetnek hozzá. A Javító tanári kezelőfelület az alábbi 6 funkciót tartalmazza: - KÉPZÉSI MŰVELETEK: üzenetek olvasása / írása - KÉPZÉSI MŰVELETEK: beküldött gyakorlatok megtekintése, ellenőrzése és javítása (hallgató, modul és javítás szerinti bontásban) - KÉPZÉSI MŰVELETEK: az elmúlt 10 napban beküldött gyakorlatok megtekintése, ellenőrzése és javítása (hallgató, modul és javítás szerinti bontásban) - TANANYAG: a teljes tananyag megjelentése (mind a 22 modul: szövegek, illusztrációk, példák, oktatófilmek, stb.) - GYAKORLATOK: az összes kötelezően beküldendő és szorgalmi gyakorlat adatbázisa (modulonkénti bontásban, szöveges leírás, megoldás állományok, megoldás oktatófilmek) - RENDSZERGAZDA: üzenetküldési lehetőség a Rendszer adminisztrátorok számára

11 Vizsgáztató tanári kezelőfelület E felhasználói felület kizárólag a vizsgáztatással kapcsolatos tanári teendők ellátását teszi lehetővé, a diákokkal való egyéb kommunikációt nem. A Vizsgáztató tanári kezelőfelület tehát lényegében az Adminisztrátori kezelőfelület korlátozott verziójának is tekinthető. Ehhez a rendszerhez a vizsgáztató tanár jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók férhetnek hozzá. A Vizsgáztató tanári kezelőfelület az alábbi 19 funkciót tartalmazza: - KOMMUNIKÁCIÓ: üzenetek olvasása / írása - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok vizsgára küldése (regisztráció, alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok vizsgára küldése (regisztráció, felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jóváhagyása, vizsganap és időpont kiválasztása (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jóváhagyása, vizsganap és időpont kiválasztása (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsganap ütemezése, napi beosztás menedzselése - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jelenléti ívek nyomtatása (automatikus adatkitöltés) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jelenléti ívek rögzítése (megjelent diákok bejelölése) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga nyugtázása, érvényesnek jelölése - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsgaeredmények rögzítése (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsgaeredmények rögzítése (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok pótvizsgára küldése (regisztráció, alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok pótvizsgára küldése (regisztráció, felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsga jóváhagyása, pótvizsganap és időpont kiválasztása (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsga jóváhagyása, pótvizsganap és időpont kiválasztása (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsgaeredmények rögzítése (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsgaeredmények rögzítése (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diák tanulmányainak lezárása, végső minősítése - RENDSZERGAZDA: üzenetküldési lehetőség a Rendszer adminisztrátorok számára

12 Statisztikus kezelőfelület Speciális, kizárólag statisztikai adatok lekérdezését lehetővé tevő felhasználói kezelőfelület. Az információk felülírása és módosítása ebben a rendszerben nem lehetséges, s a bizalmas jellegű adatok is rejtve maradnak (diákok személyes adatai, tanulmányi eredményei, tanárok tevékenysége, kommunikációs csatornák, stb.). Ehhez a kezelőfelülethez a statisztikus jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók férhetnek hozzá; jellemzően olyan külső hozzáférők, akik számára az iskola az összesített eredmények naprakész monitorozási lehetőségét akarja biztosítani. Az Statisztikus kezelőfelület az alábbi 12 funkciót tartalmazza: - KOMMUNIKÁCIÓ: üzenetek olvasása / írása - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (abszolút értékek) - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (relatív értékek) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (összes) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (utolsó 10 napban) - STATISZTIKA: a diákok által a kurzus kezdetétől eltelt tanulmányi idő kihasználtsága (szorgalmi faktor) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (aktuális modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (összes elvégzett modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (nap / modul adatok) - STATISZTIKA: az egyes tanfolyamok eredményességének összehasonlító elemzése - STATISZTIKA: szűrők alkalmazása az összes fenti statisztikai kimutatásra vonatkozóan (tanfolyam, képzés típusa, aktuális modul, felvételi dátum, életkor, nem, iskolai végzettség, és még számos egyéb kritérium szerint) - RENDSZERGAZDA: üzenetküldési lehetőség a Rendszer adminisztrátorok számára

13 Vezető tanári kezelőfelület A diákok on-line tutorálását lehetővé tevő felhasználói kezelőfelület. Segítségével a tanár nyomonkövetheti a tanfolyamához tartozó diákok előrehaladását, ellenőrízheti a beküldött gyakorlatokat ill. témazáró teszteket, valamint számtalan egyéb módon segítheti a munkájukat. E felhasználói felület fejlett statisztikai rendszerrel rendelkezik, továbbá kommunikációs csatornaként is funkcionál a tanár és a diák közös munkájában. A Vezető tanári kezelőfelület tartalmazza a teljes tananyagot (szöveges tankönyv, ábrák, illusztrációk, példák, oktatófilmek), valamint az összes kötelezően beküldendő és szorgalmi gyakorlatot, azok megoldásaival egyetemben. Ehhez a rendszerhez a vezető tanár jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók férhetnek hozzá. A Vezető tanári kezelőfelület nagyban hasonlít a Konzultációs tanári kezelőfelülethez, de míg a konzultációs tanár kizárólag a saját tanfolyamán résztvevő diákokat tutorálhatja, addig a vezető tanár az összes kurzus összes tanulójának adatát menedzselheti. Ezért e felhasználói felülethez csakis az e-learning rendszer vezető beosztású tagjainak ajánlott hozzáférést adni. A Vezető tanári kezelőfelület az alábbi 40 funkciót tartalmazza: - FELADATOK - NAPONTA: chat konzultáció kérelmek menedzselése - FELADATOK - NAPONTA: a diákok új modulra léptetése - FELADATOK - NAPONTA: napi sürgős üzenetek megválaszolása - FELADATOK - NAPONTA: több, mint 3 napja távol lévő diákok nyomonkövetése - FELADATOK - NAPONTA: több, mint 3 napja inaktív diákok nyomonkövetése - FELADATOK - NAPONTA: témazáró tesztek megtekintése, ellenőrzése és javítása - FELADATOK - NAPONTA: beküldött gyakorlatok megtekintése, ellenőrzése és javítása (hallgató, modul és javítás szerinti bontásban) - FELADATOK - HETENTE: több, mint 10 napja távol lévő diákok nyomonkövetése - FELADATOK - HETENTE: több, mint 10 napja inaktív diákok nyomonkövetése - FELADATOK - HETENTE: több, mint 10 napja beküldött témazáró tesztek javítása - FELADATOK - HETENTE: több, mint 10 napja beküldött gyakorlatok ellenőrzése

14 - FELADATOK - HETENTE: a diákok előrehaladásával kapcsolatos legfontosabb statisztikai adatok összegzése - FELADATOK - HETENTE: az elmúlt 10 napban beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése - AKTUÁLIS ONLINE HALLGATÓK: az e-learning rendszerben jelenleg on-line diákok megjelenítése - KÉPZÉSI MŰVELETEK: a diákok előrehaladásának nyomonkövetése - KÉPZÉSI MŰVELETEK: a diákok által beküldött gyakorlatok összegző táblázata - KÉPZÉSI MŰVELETEK: a diákok új modulra léptetése - KÉPZÉSI MŰVELETEK: üzenetek olvasása / írása - KÉPZÉSI MŰVELETEK: szöveges chat beszélgetés kezdeményezése - KÉPZÉSI MŰVELETEK: szöveges chat beszélgetések archívuma - KÉPZÉSI MŰVELETEK: témazáró tesztek megtekintése, ellenőrzése és javítása - KÉPZÉSI MŰVELETEK: beküldött gyakorlatok megtekintése, ellenőrzése és javítása (hallgató, modul és javítás szerinti bontásban) - KÉPZÉSI MŰVELETEK: a diákok naptár-alkalmazásának bejegyzései - NYOMONKÖVETÉS: a diákok e-learning rendszerbe történő utolsó belépésének adatai - NYOMONKÖVETÉS: az e-learning rendszerben jelenleg on-line diákok megjelenítése - NYOMONKÖVETÉS: a diákok által eddig látogatott oldalak archívuma (100% -os nyomonkövetés, mikor mely oldalát olvasta a tananyagnak, stb.) - NYOMONKÖVETÉS: a diákok naptár-alkalmazásának bejegyzései - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (abszolút értékek) - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (relatív értékek) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (összes) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (utolsó 10 napban) - STATISZTIKA: a diákok által a kurzus kezdetétől eltelt tanulmányi idő kihasználtsága (szorgalmi faktor) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (aktuális modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (összes elvégzett modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (nap / modul adatok) - STATISZTIKA: szűrők alkalmazása az összes fenti statisztikai kimutatásra vonatkozóan (tanfolyam, képzés típusa, aktuális modul, felvételi dátum, életkor, nem, iskolai végzettség, és még számos egyéb kritérium szerint) - TANANYAG: a teljes tananyag megjelentése (mind a 22 modul: szövegek, illusztrációk, példák, oktatófilmek, stb.) - GYAKORLATOK: az összes kötelezően beküldendő és szorgalmi gyakorlat adatbázisa (modulonkénti bontásban, szöveges leírás, megoldás állományok, megoldás oktatófilmek) - ÜZENETEK: üzenetek olvasása / írása - RENDSZERGAZDA: üzenetküldési lehetőség a Rendszer adminisztrátorok számára

15 Rendszer adminisztrátori kezelőfelület Az e-learning képzés legfelsőbb szintű kezelőfelülete, amely segítségvel minden diák, tanár és adminisztrátor funkció elérhető. Minden adatbázishoz hozzáférést biztosít (olvasás, írás, módosítás, törlés), valamint az összes komunikációs csatorna, nyomkövető- és statisztikai alkalmazás is elérhető. Ez az egyetlen olyan része az e-learning képzési rendszernek, mely nem csak a tananyag és a gyakorlatok megtekintését, hanem azok módosítását is lehetővé teszi. Ehhez a kezelőfelülethez a rendszer adminisztrátor jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók férhetnek hozzá. Mivel a Rendszer adminisztrátori kezelőfelület segítségével az összes többi kezelőfelület, ill. maga az e-learning képzés működése is alapvetően befolyásolható, ezért e felhasználói felülethez csakis a rendszer fejlesztését és karbantartását végző informatikusoknak ajánlott hozzáférést adni. A Rendszer adminisztrátori kezelőfelület az alábbi 88 funkciót tartalmazza: - ADATBÁZISOK: az e-learning rendszerhez hozzáférő felhasználók adatainak menedzselése (adminisztrátorok, tanárok, statisztikusok) - ADATBÁZISOK: az iskolák és képzési intézmények adatainak menedzselése - ADATBÁZISOK: a tanfolyamok adatainak menedzselése (alapfokú, felsőfokú) - ADATBÁZISOK: a vizsganapok és az előjegyzett vizsgákhoz kapcsolódó adatbázisok menedzselése - ADATBÁZISOK: a diákok személyes adatainak menedzselése - ADATBÁZISOK: a diákokhoz tartozó tanárok és adminisztrátorok megjelenítése, hozzárendelése - ADATBÁZISOK: a diákok tanulmányi előrehaladásával kapcsolatos adatok menedzselése - ADATBÁZISOK: a diákok által beküldött gyakorlatok adatbázisának menedzselése - ADATBÁZISOK: a diákok optimális ütemterv adatbázisának menedzselése - ADATBÁZISOK: az összes rendszeren belül küldött üzenet adatbázisa, menedzselése (diákok) - ADATBÁZISOK: az összes rendszeren belül küldött üzenet adatbázisa, menedzselése (adminisztrátorok, tanárok, statisztikusok) - ADATBÁZISOK: az összes chat konzultáció kérelem menedzselése

16 - ADATBÁZISOK: az összes rendszeren belül lezajlott chat beszélgetés adatbázisa, menedzselése (diákok) - ADATBÁZISOK: az összes rendszeren belül lezajlott chat beszélgetés adatbázisa, menedzselése (adminisztrátorok, tanárok, statisztikusok) - ADATBÁZISOK: ünnepnapok rögzítése, módosítása és törlése - ADATBÁZISOK: a tananyaghoz tartozó gyakorlatok rögzítése, módosítása és törlése - ADATBÁZISOK: automatikus rendszerüzenetek rögzítése, módosítása és törlése - ADATBÁZISOK: a tananyag oldalainak rögzítése, módosítása és törlése - IRODAI MUNKÁK: új tanfolyam létrehozása - IRODAI MUNKÁK: új diák regisztrálása az e-learning rendszerbe - IRODAI MUNKÁK: felvételi teszt űrlapok megjelenítése, jóváhagyása - IRODAI MUNKÁK: új diák regisztrálásának jóváhagyása, jelentkezés elfogadása / elutasítása - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések nyomtatása (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések nyomtatása (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések nyomtatása (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések postázása (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések postázása (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések postázása (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések érkeztetése (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések érkeztetése (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tanulmányi szerződések érkeztetése (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: tandíj befizetések nyilvántartása (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tandíj befizetések nyilvántartása (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: tandíj befizetések nyilvántartása (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: új diák végleges felvétele a kurzusra (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: új diák végleges felvétele a kurzusra (felsőfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: áthelyezési kérelmek menedzselése (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: az iskola által kezdeményezett áthelyezések menedzselése (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: áthelyezett diákok végleges felvétele a kurzusra (alapfokúról felsőfokú tanfolyamra történő átjelentkezés) - IRODAI MUNKÁK: bizonyítványok nyilvántartása (alapfokú tanfolyam) - IRODAI MUNKÁK: bizonyítványok nyilvántartása (felsőfokú tanfolyam) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: a diákok előrehaladásának nyomonkövetése - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: a diákok új modulra léptetése - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: az összes üzenet olvasása / írása (diákok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: az összes üzenet olvasása / írása (tanárok)

17 - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: az összes üzenet olvasása / írása (adminisztrátorok, statisztikusok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: az összes chat konzultáció kérelem menedzselése - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: az összes szöveges chat beszélgetés archívuma (diákok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: az összes szöveges chat beszélgetés archívuma (tanárok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: az összes szöveges chat beszélgetés archívuma (adminisztrátorok, statisztikusok) - KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK: az összes diák naptár-alkalmazásainak bejegyzései - NYOMONKÖVETÉS: a felhasználók e-learning rendszerbe történő utolsó belépésének adatai (adminisztrátorok, tanárok, statisztikusok) - NYOMONKÖVETÉS: az e-learning rendszerben jelenleg on-line felhasználók megjelenítése (adminisztrátorok, tanárok, statisztikusok) - NYOMONKÖVETÉS: a diákok e-learning rendszerbe történő utolsó belépésének adatai - NYOMONKÖVETÉS: az e-learning rendszerben jelenleg on-line diákok megjelenítése - NYOMONKÖVETÉS: a diákok által eddig látogatott oldalak archívuma (100% -os nyomonkövetés, mikor mely oldalát olvasta a tananyagnak, stb.) - NYOMONKÖVETÉS: a diákok naptár-alkalmazásának bejegyzései - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok vizsgára küldése (regisztráció, alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok vizsgára küldése (regisztráció, felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jóváhagyása, vizsganap és időpont kiválasztása (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jóváhagyása, vizsganap és időpont kiválasztása (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsganap ütemezése, napi beosztás menedzselése - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jelenléti ívek nyomtatása (automatikus adatkitöltés) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga jelenléti ívek rögzítése (megjelent diákok bejelölése) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsga nyugtázása, érvényesnek jelölése - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsgaeredmények rögzítése (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: vizsgaeredmények rögzítése (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok pótvizsgára küldése (regisztráció, alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diákok pótvizsgára küldése (regisztráció, felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsga jóváhagyása, pótvizsganap és időpont kiválasztása (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsga jóváhagyása, pótvizsganap és időpont kiválasztása (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsgaeredmények rögzítése (alapfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: pótvizsgaeredmények rögzítése (felsőfokú tanfolyam) - VIZSGA ÉS LEZÁRÁS: a diák tanulmányainak lezárása, végső minősítése - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (abszolút értékek) - STATISZTIKA: a diákok tananyagban történő előrehaladásának összehasonlító elemzése (relatív értékek) - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (összes)

18 - STATISZTIKA: a beküldött gyakorlatokhoz kapcsolódó összegző statisztikai adatok elemzése (utolsó 10 napban) - STATISZTIKA: a diákok által a kurzus kezdetétől eltelt tanulmányi idő kihasználtsága (szorgalmi faktor) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (aktuális modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (összes elvégzett modul) - STATISZTIKA: a diákok számára szükséges idő összehasonlító elemzése (nap / modul adatok) - STATISZTIKA: az egyes tanfolyamok eredményességének összehasonlító elemzése - STATISZTIKA: az egyes iskolák eredményességének összehasonlító elemzése - STATISZTIKA: az egyes tanárok eredményességének összehasonlító elemzése - STATISZTIKA: szűrők alkalmazása az összes fenti statisztikai kimutatásra vonatkozóan (tanfolyam, képzés típusa, aktuális modul, felvételi dátum, életkor, nem, iskolai végzettség, és még számos egyéb kritérium szerint) - AKTUÁLIS ONLINE HALLGATÓK: az e-learning rendszerben jelenleg on-line diákok megjelenítése - ÜZENETEK: a Rendszer adminisztrátor saját üzeneteinek olvasása / írása

19 SPECIÁLIS: Felvételi kezelőfelület Speciális kezelőfelület, mely a képzésre jelentkezett személyek (leendő diákok) felvételiztetésére szolgál. E gyorsteszt mindössze 10 egyszerű kérdést tartalmaz, melyekre a jelentkezőknek néhány mondatban kell felelniük; a kitöltése tehát percnél nem tart tovább. Ezek a kérdések nincsenek időhöz kötve, s megválaszolásuk a laikus számítógéphasználóknak sem jelent nehézséget. A felvételi teszt funkciója tehát nem valamiféle komoly szintfelmérés, csupán a "legreménytelenebb esetek" kiszűrése. Az e-learning rendszer e felvételi teszt eredményétől függetlenül képes a jelentkezők befogadására (vagyis elviekben a helytelen válaszokat adó személyek számára is megnyithatóak a tananyag moduljai). Mindazonáltal mérlegelés tárgyát képezheti, hogy érdemes-e olyan diákokat is felvenni a kurzusokra, akik még a legalapvetőbb számítógépes ismereteknek is híján vannak; ebben a kérdésben a képzési intézmény vezető tanárai illetékesek döntést hozni. A beküldött felvételi tesztek megtekintése és értékelése az Adminisztrátori és a Rendszer adminisztrátori kezelőfelületről lehetséges. A Felvételi kezelőfelület az alábbi 5 funkciót tartalmazza: - FELVÉTELI TESZTEK - üdvözlőszöveg és videó - FELVÉTELI TESZTEK - 10 db. kérdés megválaszolását és elküldését lehetővé tévő űrlap - FELVÉTELI TESZTEK - a kérdésekre adott válaszok elmentése és a jelentkezők adatbázisához történő csatolása - FELVÉTELI TESZTEK - válaszok megtekintése és értékelése (adminisztrátor és rendszer adminisztrátor jogosultsággal) - FELVÉTELI TESZTEK - eredmények ben történő kiértesítése

20 SPECIÁLIS: Tananyag megjelenítő kezelőfelület Speciális kezelőfelület, mely a képzésben résztvevő tanárok és adminisztrátorok számára teljes körű hozzáférést biztosít a tananyaghoz. Mivel erről a felhasználói felületről az összes modul, tankönyv, ábra, illusztráció, példa, oktatófilm, gyakorlatok és minden egyéb tanulási segédeszköz elérhető, ezért fokozott letöltés- és másolásvédelmi scriptek gátolják az illetéktelen sokszorosítást. A biztonsági rezidens-programok futtatásához esetenként a rendszer adminisztrátor közreműködése is szükséges. A Tananyag megjelenítő kezelőfelület az alábbi 22 modult tartalmazza: 1. modul: Alapok, elméleti tudnivalók 2. modul: Az első lépések 3. modul: Szövegformázás 4. modul: Képek, grafikai elemek 5. modul: Weboldalak összekapcsolása 6. modul: Táblázatok 7. modul: Összetett weboldalak 8. modul: Gombok, képek, menük, effektek 9. modul: Űrlapok készítése 10. modul: Fel a Világhálóra! 11. modul: Professzionális képszerkesztés 12. modul: További műveletek a Paint Shop Pro -val 13. modul: JAVA programok alkalmazása 14. modul: Flash állományok készítése 15. modul: Film, zene, multimédia 16. modul: A programozás alapjai 17. modul: A PHP / MySQL programnyelv 18. modul: A JavaScript programnyelv 19. modul: A CSS programnyelv 20. modul: Professzionális webdesign 21. modul: Webmarketing, keresőmarketing 22. modul: Hogyan legyünk sikeres honlapkészítők? - Egy webes vállalkozás mindennapjai

21 SPECIÁLIS: Gyakorlat megjelenítő kezelőfelület Speciális kezelőfelület, mely a képzésben résztvevő tanárok és adminisztrátorok számára teljes körű hozzáférést biztosít az összes gyakorlathoz. Mivel erről a felhasználói felületről az összes kötelezően beküldendő és szorgalmi feladat leírása, azok megoldás állományai ill. a gyakorlatok elkészítését bemutató oktatófilm is elérhető, ezért fokozott letöltésés másolásvédelmi scriptek gátolják az illetéktelen sokszorosítást. A biztonsági rezidens-programok futtatásához esetenként a rendszer adminisztrátor közreműködése is szükséges. A Gyakorlat megjelenítő kezelőfelület az alábbi 11 funkciót tartalmazza: - ÖSSZEGZŐ TÁBLÁZAT - diákok, modulok vagy gyakorlatok listázása - ÖSSZEGZŐ TÁBLÁZAT - diákok, modulok vagy gyakorlatok rendezése (abc, sorszám, modul) - ÖSSZEGZŐ TÁBLÁZAT - diák, modul vagy gyakorlat választása - GYAKORLAT - az adott modulhoz tartozó gyakorlatok száma - GYAKORLAT - a gyakorlat címe, szöveges leírása - GYAKORLAT - megoldás állományok listázása - GYAKORLAT - megoldás állományok megjelenítése (teljes képernyőn) - GYAKORLAT - megoldás állományok programkódjának megjelenítése (teljes képernyőn) - GYAKORLAT - megoldást bemutató oktatófilm - GYAKORLAT - ugrás az előző gyakorlathoz - GYAKORLAT - ugrás a következő gyakorlathoz - GYAKORLAT: copyright információk Megjegyzés: a témazáró tesztek (6 db.) megjelenítése is ezen a kezelőfelületen történik.

22 SPECIÁLIS: Gyakorlat javító kezelőfelület Speciális, a diákok által beküldött gyakorlatok és témazáró tesztek javítását lehetővé tevő felhasználói kezelőfelület. Az automatizált funkciók nagyban megkönnyítik a tanár munkáját, e rendszer segítségével a gyakorlatok rendkívül gyorsan, néhány kattintással ellenőrízhetőek. A hibás gyakorlatok visszautasítása, a szöveges értékelések és megoldási javaslatok hozzáfűzése szintén rendkívül felhasználóbarát módon történik. A Gyakorlat javító kezelőfelület tartalmazza az összes kötelezően beküldendő és szorgalmi gyakorlatot, azok megoldásaival egyetemben. Ehhez a rendszerhez a konzultációs tanár, javító tanár és vezető tanár jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók férhetnek hozzá. A Gyakorlat javító kezelőfelület az alábbi 21 funkciót tartalmazza: - ÖSSZEGZŐ TÁBLÁZAT - diákok, modulok vagy gyakorlatok listázása - ÖSSZEGZŐ TÁBLÁZAT - diákok, modulok vagy gyakorlatok rendezése (abc, beküldés ideje, aktuális modul) - ÖSSZEGZŐ TÁBLÁZAT - diák, modul vagy gyakorlat választása - GYAKORLAT - a gyakorlatot beküldő diák neve - GYAKORLAT - a diák ellenőrzésre váró gyakorlatainak száma - GYAKORLAT - a gyakorlat címe, szöveges leírása - GYAKORLAT - instrukciók, a kezelőfelület állomány-megjelenítő része - GYAKORLAT - a diák által beküldött mappák listázása, váltás a mappák között - GYAKORLAT - a diák által beküldött állományok listázása - GYAKORLAT - a diák által beküldött állományok megjelenítése (kezelőfelületen) - GYAKORLAT - a diák által beküldött állományok megjelenítése (teljes képernyőn) - GYAKORLAT - a diák által beküldött állományok programkódjának megjelenítése (kezelőfelületen) - GYAKORLAT - megoldás állományok listázása - GYAKORLAT - megoldás állományok megjelenítése (kezelőfelületen) - GYAKORLAT - megoldás állományok megjelenítése (teljes képernyőn)

23 - GYAKORLAT - megoldás állományok programkódjának megjelenítése (kezelőfelületen) - GYAKORLAT - a diák által beküldött gyakorlat elfogadása, automatikus ugrás a következő gyakorlathoz (hibátlan) - GYAKORLAT - a diák által beküldött gyakorlat elfogadása megjegyzéssel (elfogadható, dicséret) - GYAKORLAT - a diák által beküldött gyakorlat elutasítása megjegyzéssel, javaslattétellel (hibás) - GYAKORLAT - ugrás az előző gyakorlathoz - GYAKORLAT - ugrás a következő gyakorlathoz - GYAKORLAT: copyright információk Megjegyzés: a témazáró tesztek (6 db.) ellenőrzése és javítása is ezen a kezelőfelületen történik.

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom

F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom 1 F-Gáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalom F-Gáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés F-Gáz képesítés megszerzésére... 5 Jelentkezés elbírálása... 17 Tanfolyamok

Részletesebben

[ISMERTETŐ] www.tanulmanyi.info Központi tanulmányi információs rendszer

[ISMERTETŐ] www.tanulmanyi.info Központi tanulmányi információs rendszer 2008 www.tanulmanyi.info Központi tanulmányi információs rendszer [ISMERTETŐ] A www.tanulmanyi.info Központi tanulmányi információs rendszer ingyenes Internetes szolgáltatás rövid ismertetője a Magyar

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató

Hallgatói tájékoztató Hallgatói tájékoztató Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. megbízásából a CC.Consultatio Kft. meghirdeti a Bevezetés a forrásanyagok kutatásába és tudományos on-line adatbázisok használata

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv e-ellenőrzőkönyv TwinNet Felhasználói kézikönyv e-ellenőrzőkönyv 3.4 verzió Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Az e-ellenőrzőkönyv általános áttekintése... 3 WEB alkalmazások kezelése...

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

VÍZIKÖZMŰ-ONLINE ÉS VÍZHASZNÁLAT-ONLINE ADATFELDOLGOZÓ RENDSZEREK

VÍZIKÖZMŰ-ONLINE ÉS VÍZHASZNÁLAT-ONLINE ADATFELDOLGOZÓ RENDSZEREK VÍZIKÖZMŰ-ONLINE ÉS VÍZHASZNÁLAT-ONLINE ADATFELDOLGOZÓ RENDSZEREK A RENDSZEREK ALAPSZOLGÁLTATÁSAINAK RÖVID ISMERTETÉSE ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG 2015. ELŐZMÉNYEK 2011-ben elkészült és üzembe állt

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitottad a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

Webes vizsgajelentkezés folyamata - Hallgatói felületek

Webes vizsgajelentkezés folyamata - Hallgatói felületek Vizsgajelentkezés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgajelentkezés folyamata - Hallgatói felületek 1.1 A vizsgajelentkezési felület elérése A vizsgajelentkezések oldalára több irányból el lehet

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TANULÓK RÉSZÉRE Készítette: FOK Nonprofit Kft. Készült: 2014. május 27. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Webleltár rendszer. Készítette: ABACOM Kft. 2013 november. Abacom Kft.

Webleltár rendszer. Készítette: ABACOM Kft. 2013 november. Abacom Kft. Webleltár rendszer Készítette: ABACOM Kft. 2013 november 1 Webleltár Leírás On-Line leltározás Wifit vagy mobil internetet használó eszközökkel. A Leltározó Program lehetővé teszi, hogy az intézménybe,

Részletesebben

A CompuTREND ügyfélkapu használata

A CompuTREND ügyfélkapu használata A CompuTREND ügyfélkapu használata A http://ugyfelkapu.computrend.hu címen érhető el a CompuTREND Ügyfélkapu, ahol partnereink számára a szoftverkövetési és adatkarbantartási szolgáltatásunk keretében

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

Pályaválasztási oktató honlap

Pályaválasztási oktató honlap Pályaválasztási oktató honlap Készítette: Péter Ottó tanuló Márton Áron Gimnázium Csíkszereda 2013 1/10 1. Tartalomjegyzék Pályaválasztási oktató honlap... 1 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Pályázási adatok...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv e Ellenőrzőkönyv TwinNet Felhasználói kézikönyv @Napló Elektronikus Osztálynapló e-ellenőrzőkönyv 2.0 verzió TwinNet Számítástechnikai és Oktatási Kft. 1146 Ajtósi Dürer sor 11. +36(1) 343-6430 www.twinnet.hu

Részletesebben

smepro.eu tananyagbázis és kurzusrendszer portálok felépítése

smepro.eu tananyagbázis és kurzusrendszer portálok felépítése smepro.eu tananyagbázis és kurzusrendszer portálok felépítése Az SMELearning módszertan egyik legfontosabb ajánlása, egybehangzóan az előzetes szükségletelemzés következtetéseivel a következő: a kis-és

Részletesebben

MOODLE mobileszközön

MOODLE mobileszközön SU2009 - Debrecen MOODLE mobileszközön LENGYEL Péter, lengyel@agr.unideb.hu Debrecen Egyetem, AMTC Gazdasági- és Agrárinformatika Tanszék Moodle - Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment nyílt

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

KIR-STAT internetes adatgyűjtő rendszer

KIR-STAT internetes adatgyűjtő rendszer - internetes adatgyűjtő rendszer Kitöltési útmutató Budapest, 2012. október 1. TARTALOMJEGYZÉK 1.1. Milyen lépések szükségesek az adatszolgáltatás sikeres teljesítéséhez? 1.2. Belépéssel kapcsolatos tudnivalók

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a tanfelügyeleti értékelő felülethez szakértők számára 2017. március 3. 1 A tanfelügyeleti értékelő felületet a szakértők az oktatas.hu oldalra bejelentkezve, KIR-validált felhasználói

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

ILIAS hallgatói felhasználói leírás

ILIAS hallgatói felhasználói leírás Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Általános ismertető... 2 ILIAS elérése, bejelentkezés... 3 Tananyagok elérése, Taneszköztároló... 4 Csatlakozás kurzushoz... 6 Fájl letöltése... 8 Gyakorlatok megküldése,

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Oktatási Portál. Felhasználói segédlet

Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Oktatási Portál. Felhasználói segédlet DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet Készítette: Kocsis Zsolt 2015 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció ERA Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 1.1. Általános információk... 3 2. DesktopSign... 3 2.1. Általános információk... 3 2.2. Telepítés... 3 3. MNBSubscriber...

Részletesebben

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA Célok és szempontok Fenntarthatóság/Jogi környezet/valós igény

Részletesebben

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése felhasználói leírás Tartalom 1. Belépés a felületre... 2 2. Adatok módosítása... 2 2.1. Helyes személyi adatok, végzettség és elvégzett

Részletesebben

Az ECDL 44 távoktatási rendszer értékelése

Az ECDL 44 távoktatási rendszer értékelése Az ECDL 44 távoktatási rendszer értékelése Informatika a Nemzetvédelmi Képzésben Alapítvány Cím: 1101. Budapest, Hungária krt. 9-11. 1581. Budapest, Pf. 15. Tel: 1 432-9130 Fax: 1 432-9121 e-mail: tamaska@zmne.hu

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

A Tima Endre Általános Iskola E-napló Szabályzata

A Tima Endre Általános Iskola E-napló Szabályzata A Tima Endre Általános Iskola E-napló Szabályzata Bevezető Az elektronikus napló (továbbiakban e-napló) az iskola által üzemeltett olyan adatbázis-kezelő alkalmazás, amelynek felhasználásával lehetővé

Részletesebben

Példa az E-felvételi használatára. A következőkben bemutatjuk az E-felvételin keresztül történő jelentkezés lépéseit.

Példa az E-felvételi használatára. A következőkben bemutatjuk az E-felvételin keresztül történő jelentkezés lépéseit. Példa az E-felvételi használatára A következőkben bemutatjuk az E-felvételin keresztül történő jelentkezés lépéseit. Indítás: http://www.felvi.hu/online/e-felveteli.ofi?mfa_id=1 Bejelentkező oldal: E-FELVÉTELI

Részletesebben

Elektronikus szolgáltatás súgó. Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései:

Elektronikus szolgáltatás súgó. Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései: I Elektronikus szolgáltatás súgó Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései: 1. Elektronikus szolgáltatások igénybevételének kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül

Részletesebben

Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu

Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu BEVEZETŐ az ASP-szolgáltatásról Az ASP-szolgáltatás (Application Service Providing) előnyei A megrendelő

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat

szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani 2015. április 13-án (hétfőn) induló Kutya szaporodásbiológiai és andrológiai továbbképzés-ünkről, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében.

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val)

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) A leolvasási feladat AS Szerver DB Számlázási, ügyfélszolgálati adatbázis Adatgyűjtő szerver Mobil adatgyűjtő AS szerver

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

2 Outlook 2016 zsebkönyv

2 Outlook 2016 zsebkönyv 2 Outlook 2016 zsebkönyv BBS-INFO Kiadó, 2016. 4 Outlook 2016 zsebkönyv Bártfai Barnabás, 2016. Minden jog fenntartva! A könyv vagy annak oldalainak másolása, sokszorosítása csak a szerző írásbeli hozzájárulásával

Részletesebben

A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga rendszert az alábbiak szerint valósítja meg:

A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga rendszert az alábbiak szerint valósítja meg: Tájékoztatjuk az érdeklődőket és a sportszervezeteket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Click&Scout (alapfokú statisztikusi) tanfolyamot és vizsgát hirdet. A Magyar Röplabda Szövetség a tanfolyami és vizsga

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Titkos ügykezelői képzés tervezésnek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

NETTUTOR AZ OKTATÁSSZERVEZÉS SZÁMÍTÓGÉPES TÁMOGATÁSA

NETTUTOR AZ OKTATÁSSZERVEZÉS SZÁMÍTÓGÉPES TÁMOGATÁSA NETTUTOR AZ OKTATÁSSZERVEZÉS SZÁMÍTÓGÉPES TÁMOGATÁSA Kis Ferenc, kis.f@szamalk-inf.hu SZÁMALK Informatika Rt. Az utóbbi években az elektronikus oktatás területén egyre több vállalat próbál különböző multimédiás

Részletesebben

PUBLIKÁCIÓ & PREZENTÁCIÓ. (számítógépes gyakorlat 6)

PUBLIKÁCIÓ & PREZENTÁCIÓ. (számítógépes gyakorlat 6) PUBLIKÁCIÓ & PREZENTÁCIÓ (számítógépes gyakorlat 6) építészlabor bevezető kurzus neve gesztor intézet építészeti intézet szak/képzés/tagozat építész/ba/nappali előadás/gyakorlat/labor (heti) 0/2/0 helye

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység B

Gyakorlati vizsgatevékenység B Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 481 04 0000 00 00 Web-programozó Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1189-06 Web-alkalmazás fejlesztés

Részletesebben

1. Jogosultsági rendszer

1. Jogosultsági rendszer 1. Jogosultsági rendszer A fejezet a NEPTUN rendszer különböző típusú felhasználóinak jogosultságait tartalmazza. Nem tartalmazza az ezáltal meghatározott műveletek végrehajtásának módját (ez a program

Részletesebben

Felsőoktatási műszaki digitális tananyagfejlesztés

Felsőoktatási műszaki digitális tananyagfejlesztés Felsőoktatási műszaki digitális tananyagfejlesztés Tartalom Cél Tervezés A tananyagok formai elemei A tananyag szerkezete A tananyagok kialakításának folyamata A tananyagszerzők feladatai a tananyag megjelenítése

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv Budapest 2013.02.13. Oldalszám: 1. Tartalomjegyzék 1.1 A Központi Egységes Regisztráció célja és szolgáltatásai... 3 1.2 A regisztráció

Részletesebben

A rendszer célja. Funkciók

A rendszer célja. Funkciók A rendszer célja A Megrendelő fejleszteni kívánja a kommunikációját. A mindennapi munka során egyre nagyobb igény jelentkezik az üzenetváltások pontos kezelésére, naplózására, nagyméretű, illetve sok címzettet

Részletesebben

Személyképesítés lépései

Személyképesítés lépései Személyképesítés lépései 1. Személyregisztráció / Kártya aktiválása 2. Jelentkezés az oktató intézménynél 3. Felkészülés a vizsgára. A szakmai ismeretek felfrissítése, hiányok pótlása, gyakorlás. Ehhez

Részletesebben

kodolosuli.hu: Interaktív, programozást tanító portál BALLA TAMÁS, DR. KIRÁLY SÁNDOR NETWORKSHOP 2017, SZEGED

kodolosuli.hu: Interaktív, programozást tanító portál BALLA TAMÁS, DR. KIRÁLY SÁNDOR NETWORKSHOP 2017, SZEGED kodolosuli.hu: Interaktív, programozást tanító portál BALLA TAMÁS, DR. KIRÁLY SÁNDOR NETWORKSHOP 2017, SZEGED A közoktatásban folyó informatika oktatásával kapcsolatos elvárások Állami szereplő: Az informatikaoktatás

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Országos Rendezési Tervkataszter

Országos Rendezési Tervkataszter TeIR Országos Rendezési Tervkataszter Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. LEKÉRDEZÉSEK... 3 2.1 TERV ELLÁTOTTSÁG LEKÉRDEZÉS... 4 2.1.1. Kördiagram... 5 2.1.2.

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAI A BUDAI NAGY ANTAL GIMNÁZIUMBAN

AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAI A BUDAI NAGY ANTAL GIMNÁZIUMBAN AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAI A BUDAI NAGY ANTAL GIMNÁZIUMBAN A BUDAI NAGY ANTAL GIMNÁZIUM INFORMATIKAI VÉDELMI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETE Bevezető Az elektronikus napló (továbbiakban e-napló)

Részletesebben

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14.

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. KGFB díjhirdetés Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. Tartalom ERA keretrendszer - Regisztráció KGFB ősfeltöltés KGFB díjhirdetés szolgáltatás Díjhirdetések publikálása

Részletesebben

Minőségkritériumok az elearning oktatásban

Minőségkritériumok az elearning oktatásban Minőségkritériumok az elearning oktatásban Krausz János - Oktatási vezető Képzési és Tudásmenedzsment Innovációs Kft 1107. Budapest, Kékvirág u. 2-4 Telefon: +36(1)431-1610 Fax: +36(1)431-1601 kti@ktionline.net

Részletesebben

Résztvevői ütemterv. IKT eszközök hatékony alkalmazása a természettudományos oktatásban c. továbbképzési program

Résztvevői ütemterv. IKT eszközök hatékony alkalmazása a természettudományos oktatásban c. továbbképzési program Résztvevői ütemterv IKT eszközök hatékony alkalmazása a természettudományos oktatásban c. továbbképzési program A továbbképzés: alapítási engedély száma: óraszáma (megszerezhető kreditpontok száma): 30

Részletesebben

Kedves Jelentkezők! A tanfolyamból kizárható továbbá:

Kedves Jelentkezők! A tanfolyamból kizárható továbbá: Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani hamarosan induló webes alapú továbbképzésünkről, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében. - Az előadások időtartama 90 perc, a terem

Részletesebben

MKOSZ Online Support - Felhasználói

MKOSZ Online Support - Felhasználói MKOSZ Online Support Felhasználói kézikönyv Dokumentum adatlapja Dokumentum neve Rendszer neve Felhasználói kézikönyv MKOSZ Online Support - Felhasználói kézikönyv 2018 1. Sportszervezeti felüle et.........

Részletesebben

Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban

Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban Vágvölgyi Csaba (vagvolgy@kfrtkf.hu) Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Debrecen Moodle??? Mi is ez egyáltalán? Moodle

Részletesebben

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára AITIA International Zrt. 1039 Budapest, Czetz János u. 48-50. Tel.: +36 1 453 8080 Fax.: +36 1 453 8081 www.aitia.hu A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Cafeteria szolgáltatások

Cafeteria szolgáltatások Cafeteria szolgáltatások Teljes körű cafeteria rendszer építés, tanácsadás. Nyilvántartó rendszer A Quick.Cafe elsősorban a munkavállalók cafeteria választásának megkön nyítését szolgáló szoftver. Interneten,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

ECDL Információ és kommunikáció

ECDL Információ és kommunikáció 1. rész: Információ 7.1 Az internet 7.1.1 Fogalmak és szakkifejezések 7.1.2 Biztonsági megfontolások 7.1.3 Első lépések a webböngésző használatában 7.1.4 A beállítások elévégzése 7.1.1.1 Az internet és

Részletesebben

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017.

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017. Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 575-2/2017. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2017.

Részletesebben

EKOR. Felhasználó kézikönyv. Verzió: 1.2 Készítette: M Wallen Sofware Kft. Dátum:

EKOR. Felhasználó kézikönyv. Verzió: 1.2 Készítette: M Wallen Sofware Kft. Dátum: EKOR A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács bűnmegelőzési programjaihoz kapcsolódó képzések adminisztrációját támogató informatikai rendszer Felhasználó kézikönyv Verzió: 1.2 Készítette: M Wallen

Részletesebben

Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához

Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához Tájékoztató a Neptun 6. éves külső gyakorlatok adminisztrációjához A szigorló éves gyakorlatok időtartamára és helyszínére történő jelentkezések adminisztrációját a hallgatók Neptunban végezhetik el, melynek

Részletesebben

Integrált Video Kommunikációs Rendszer

Integrált Video Kommunikációs Rendszer SZEMFÜLESONLINE Integrált Video Kommunikációs Rendszer A rendszer működése, Technikai áttekintés A Szemfüles Integrált Video Kommunikációs Rendszer (IVKR) egyidejűleg ötvözi a jelenleg ismert információs

Részletesebben

NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG VIZSGASZABÁLYZAT SZEPTEMBER VIZSGASZABÁLYZAT

NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG VIZSGASZABÁLYZAT SZEPTEMBER VIZSGASZABÁLYZAT VIZSGASZABÁLYZAT A fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységeket végzők képesítésére vonatkozó szabályokról szóló 60/2016. (XII. 28.) NFM rendelet szerint Jelen dokumentum a Nemzeti

Részletesebben

HALLGATÓI TÁMOGATÁSI RENDSZERBEN MŰKÖDTETHETŐ MULTIMÉDIÁS ALKALMAZÁSOK

HALLGATÓI TÁMOGATÁSI RENDSZERBEN MŰKÖDTETHETŐ MULTIMÉDIÁS ALKALMAZÁSOK HALLGATÓI TÁMOGATÁSI RENDSZERBEN MŰKÖDTETHETŐ MULTIMÉDIÁS ALKALMAZÁSOK Dr. Martinkó József egyetemi docens Kaposvári Egyetem ÁTK Szakképzés-pedagógiai pedagógiai és Társadalomtudományi Tanszék 2006.08.24-25

Részletesebben

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság 2013 Felhasználói leírás V1.0 Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság Tartalom ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ... 2 HIBA BEJELENTÉS ÉS A MEGOLDÁS FOLYAMATA... 3 FELHASZNÁLÓI LÉPÉSEK... 6 Belépés... 6

Részletesebben

DigitAudit a felhőben. Azonnal kipróbálható DEMÓ, Ingyenes PRÓBA szeptember 30-ig.

DigitAudit a felhőben. Azonnal kipróbálható DEMÓ, Ingyenes PRÓBA szeptember 30-ig. DigitAudit a felhőben Több mint felhőtároló, új kommunikációs felület! Azonnal kipróbálható DEMÓ, Ingyenes PRÓBA 2018. szeptember 30-ig. A DigitAudit felhasználók részére egy új AuditCloud elnevezésű kommunikációs

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Hallgatói felhasználói segédlet ELTE TTK Biológiai Intézet 2017. Készült az ELTE Felsőoktatási

Részletesebben

A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai

A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai 1. SZ. MELLÉKLET A MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ A 2015. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERV ELKÉSZÍTÉSÉHEZ C. DOKUMENTUMHOZ A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai Bevezetés A

Részletesebben

Szabadság Nyilvántartó Rendszer

Szabadság Nyilvántartó Rendszer Szabadság Nyilvántartó Rendszer simplesoft Kft. 1 / 12 Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék... 2 2 A rendszer célja... 3 3 Felhasználói funkciók... 4 3.1 Renszer elérés - Bejelentkezés és authorizáció...

Részletesebben

Mobilalkalmazás! RÖVID ÁTTEKINTÉS: HOGYAN MŰKÖDIK AZ ALKALMAZÁS? " 2015, QBSW, Inc.

Mobilalkalmazás! RÖVID ÁTTEKINTÉS: HOGYAN MŰKÖDIK AZ ALKALMAZÁS?  2015, QBSW, Inc. Mobilalkalmazás! RÖVID ÁTTEKINTÉS: HOGYAN MŰKÖDIK AZ ALKALMAZÁS? " A City Monitor mobilalkalmazás lehetővé teszi" az állampolgárok számára, hogy a városukban felmerülő helyi problémákat könnyen és gyorsan

Részletesebben

AZ OKOSPORTÁL BEMUTATÁSA A PORTÁL HASZNÁLATA OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN

AZ OKOSPORTÁL BEMUTATÁSA A PORTÁL HASZNÁLATA OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 AZ OKOSPORTÁL BEMUTATÁSA A PORTÁL HASZNÁLATA OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN

Részletesebben

Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben

Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben Dr. Hegedűs Annamária Az ÉTDR bevezetése nagyban megkönnyíti az építési adminisztrációt. Írásunk a rendszer használatához nyújt gyakorlati útmutatót: Hogyan regisztrálhatunk

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

2. munkacsoport 1. fejezet (elektronikus banki szolgáltatások)

2. munkacsoport 1. fejezet (elektronikus banki szolgáltatások) Elektronikus banki szolgáltatások 2. munkacsoport 1. fejezet (elektronikus banki szolgáltatások) Elektronikus csatornákon azonosítást követően, meghatározott jogosultság szerint nyújtott banki szolgáltatások

Részletesebben

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36) Elsős hallgatók bevezetése a NEPTUN rendszerbe Adatok ellenőrzése Tárgyfelvétel Tárgyfelvétel ellenőrzése Vizsgajelentkezés Eredmények az indexben Pénzügyek kezelése CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)30

Részletesebben

Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához

Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához Regisztráció 1. lépés Az edu.prompt.hu címen elérhető e-learning portál használatához minden résztvevőnek szükséges elkészítenie a saját

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez 1. Bevezetés 2 2. A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezésének előfeltételei... 2 3. A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer indítása...

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység A

Gyakorlati vizsgatevékenység A Gyakorlati vizsgatevékenység A Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 481 04 0000 00 00 Web-programozó Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1189-06 Web-alkalmazás fejlesztés

Részletesebben

Ismerkedés az Office 2007 felhasználói felületével

Ismerkedés az Office 2007 felhasználói felületével Ismerkedés az Office 2007 felhasználói felületével A szalag kezelése Az új Fájl File menü A Gyorselérési eszköztár Az új nézetvezérlő elemek Összefoglalás Tudnivalók a Windows XP-t használó olvasók számára

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02 Szolnok 2015 KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program Megnevezése Gazdasági informatikus OKJ azonosító 54 481 02 A képzés során megszerezhető kompetenciák

Részletesebben

Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz

Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz A képzések lényeges eleme az értékelés, hiszen ez alapján kap visszajelzést a résztvevő és az intézmény is a képzés hatékonyságáról.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben