AirSys légtisztító TERMÉKISMERTETŐ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AirSys légtisztító TERMÉKISMERTETŐ"

Átírás

1 C CRYSALYS AirSys légtisztító TERMÉKISMERTETŐ

2 NÉHÁNY SZÓ AZ EGÉSZSÉGRŐL Minden lélegzetvétel egyaránt lehet jótékony vagy kártékony hatással is egészségére. Figyelnünk kellene arra, mennyire tiszta a levegő, melyet nap mint nap belélegzünk. Napjainkban mind a kültéri, mind pedig a beltéri légszennyezettség nagy gondot jelent. Otthonunkban vagy az irodában, ahol a szennyeződéstől elzárva és biztonságban érezzük magunkat, valójában ugyanolyan légszennyezett levegőt szívunk, mint az utcán. Mit tehetünk ez ellen? Nem költözhetünk át egyszerűen egy másik bolygóra. A Földön élünk, ahol Környezetünk egyre kevésbé tiszta és szennyeződésmentes. Tennünk kell a Földünkért és tennünk kell a családjainkért. Évente több millió ember egészségére hatnak károsan a belélegzett levegőben lévő szennyező anyagok. Egyre jellemzőbb, hogy otthonunkban, a TV előtt, konyháinkban, a hálószobában, a fürdőszobában a levegő szennyezett! Meg kell tennünk bizonyos lépéseket saját és családunk jó közérzetéért és egészségéért. Mi a Crysalysnál hiszünk abban, hogy a legtöbb ember nem tud a légszennyezettségről és az általa okozott egészségi problémákról. Annak érdekében, hogy megvédhessük magunkat és családunkat, fontos, hogy ismerjük az ellenséget. Valószínűleg a legnagyobb gond, hogy még csak nem is tudjuk, mi történik. Könnyű azt gondolnunk, hogy ez velem nem történhet meg! A száraz köhögésre télen, könnyező szemekre, és az orrdugulásra találhatunk könnyen más magyarázatot is. Lehet megfázás, influenza, vagy más betegség hasonló tünetekkel, és csak akkor válik világossá, hogy mérgező levegőt lélegzünk be, amikor már túl késő. A baj megtörtént, testünk legyengült, beteg. Megelőző lépéseket kell tennünk, hogy elkerülhessük azokat az egészségügyi problémákat, amelyeket a légszennyezettség okozhat! A Légterápia hatékonyan küzd a zárt téri légszennyezettség ellen. Megadva az esélyt Önnek és családjának arra, hogy szabadon lélegezzen! A tény, hogy az orvosi technológia fejlődése ellenére a légúti betegségek, pl. az allergia, az asztma vagy a rák, száma folyamatosan emelkedik, arra utal, hogy kell lenni valaminek, ami ezt a jelenséget okozza. Véletlen csupán, hogy a levegő minősége ugyanilyen arányban romlik? Nem. A szennyezett környezet áldozatai vagyunk, de mostantól ezt megváltoztathatjuk!

3 NINCS HOVA BÚJNI! A légszennyezettség mindenkire hatással van. Porhegyek A légkör az óceánhoz hasonlóan tele van áramlatokkal. Ezek az áramlatok elviszik a port és a szennyeződéseket szinte bárhová a világon. A Karib-tengerben nagy mennyiségű homokot találtak a Szaharából, sőt, a szaharai homok skandináviai hóval is keveredik! Ezek normális, természetes folyamatok a légkörben. Ugyanezek az áramlatok ember által termelt szennyeződéseket is szállíthatnak. Még a vidéki élet sem jelent biztonságot az ipari területeken képződött mérgek ellen! Például, a csernobili radioaktív felhő egész Japánig eljutott! Környezetünk minimum 12 féle olyan vegyszert tartalmaz, amelyről azt tudjuk, hogy rendkívül káros az emberi szervezetre, és amelyek a légáramlatok révén eljutnak mindenhova. A légszennyezettség szintje otthonainkban kétszer, ötször, vagy akár százszor rosszabb lehet, mint a szabadtéri!* Minden lélegzetvétel alkalmával porrészecskét lélegzünk be. Egy gramm por 700 millió különböző részecskét tartalmaz, amelyek együtt veszélyt jelentenek egészségünkre. Az evolúció folyamán szervezetünk hozzászokott a porral való harchoz, de ma a por összetétele teljesen más, és sokkal károsabb. Ezért az EPA a rossz minőségű zárt téri levegőt a környezetkárosító fogalmak listáján az első 5 közé teszi!* A zárt téri légszennyeződés szintje százszor magasabb lehet mint a szabad levegőé Életünk 90%-át zárt térben töltjük Minden lélegzetvételnél porszemcsét lélegzünk be Az egészségkárosodást gyakran csak évekkel később észleljük. * (Forrás: American Lung Association kérdőív, 2002) A LÉGSZENNYEZETTSÉG HATÁSSAL VAN RÁNK Életünk 90%-t zárt térben töltjük, ez azt jelenti, hogy 90%-ban visszaforgatott levegőt lélegzünk be. A levegő visszaforgatása, különösképpen normál szellőzőrendszerben azt jelenti, hogy a por, penészgomba, baktériumok, vírusok, cigarettafüst, különböző vegyszerek és más mérgező anyagok mennyisége halmozódik, mennyiségük a levegő visszaforgatásának mennyiségével arányosan nő! A hatás lassú és csendes. Az is előfordulhat, hogy csak évek után vesszük észre, mekkora kárt tett szervezetünkben!** ** (Forrás: EPA, 2002)

4 A levegő káros hatásai Honnan tudhatjuk, hogy környezetünk megtámadta szervezetünket? Milyen jelei vannak annak ha a levegő káros hatással van szervezetünkre? Volt valaha fejfájása, vörösödött már ki az orra vagy volt torokgyulladása? Esetleg allergiás bőrkiütései? Előfordult már Önnel, hogy egy teljes éjszakai alvás után is kimerült volt, szédült? Ezeket a tüneteket hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni vagy mással magyarázni, mint ami a valódi oka. A recept nélkül kapható gyógyszerek, mint az aszpirin vagy más, megfázásra adott gyógyszerek elkendőzik a valódik okot, és segítenek bennünket abban, hogy ne keressük meg a baj gyökerét! Krónikus köhögés, kötőhártya-gyulladás, fejfájás Fáradtság, szédülés, allergiás bőrkiütések, gyengeség Asztmás rohamok, gyakori felsőlégúti fertőzések HONNAN TUDHATJUK, HOGY MI LEHET MÉRGEZŐ HATÁSÚ? Ki vagyunk téve az oldószerek, tisztítószerek, rovarirtók és más illékony szerves vegyület hatásának, amik a fenti tüneteket okozhatják, de kiválthatnak hányingert, spontán orrvérzést, dyspneát. A légkörben található nehézfémek mint például az ólom, vagy a higanygőz, hatással vannak az emésztőszervek működésére, izomfájást, remegést, gyengeséget, személyiségváltozást, halláskárosodást okozhatnak! A biológiai szennyezőanyagok, mint például az állati eredetű hulladékok, penészgombák és poratkák ugyancsak szerepet játszanak a járványok és fertőzések terjedésében. Ráadásul mellkasi szorítást, krónikus köhögést és orrnyálkahártya-gyulladást okozhatnak. A kandallók, radiátorok, kályhák és tűzhelyek ugyancsak beteggé tehetnek minket. Szédülés, fejfájás, szemgyulladás, gyakori torokgyulladás és a többi az előbbiekben említett betegség mind visszavezethető ezekre az égéstermék forrásokra.

5 LÉGSZENNYEZETTSÉG: EGY HELYI PROBLÉMA VAGY GLOBÁLIS KÉRDÉS? A NASA által kivitelezett megfigyelések felfedték, hogy kiterjedt szénmonoxid felhők és más légszennyeződések terjednek világszerte. Ezzel az új információval, John Gille, a National Center for Atmospheric Research igazgatója Boulderben, Coloradóban, azt mondta, hogy: Ezeknek az új megfigyeléseknek alapján tisztán látható, hogy a légszennyezettségsokkal több, mint egy helyi probléma. Ez már egy globális téma. A Environmental Protection Agency (EPA) bejelentette a légszennyezettségi járvány megjelenését A World Health Organization (WHO) és az UN Environmental Program több mint 20 éve küzd a légszennyezettség ellen. Dollármilliók mentek el a küzdelemre, és a levegő mégis egyre rosszabb! Mit jelent ez számunkra? Hogyan tehetjük környezetünket tisztábbá? Egy globális járvány: A légszennyezettség világszerte terjed! Környezetünk káros vegyi anyagokat tartalmaz! A szennyezett levegőt lélegzik gyermekeink is! Együtt él egy dohányossal? A környezeti dohányfüst bekerülése a szervezetbe azaz a passzív dohányzás, ugyanolyan káros, ha nem károsabb, mint maga a dohányzás. A kötőhártya-gyulladás, a sípoló légzés, a horkolás, a krónikus légzési nehézségek súlyosbodása, a szívbaj, és a rák csak néhány példája annak, milyen veszélyeket rejt magában a passzív dohányzás, különösen gyermekek számára! Mindezek a szennyeződések ugyanazon eredményre vezetnek nagyban hozzájárulnak, sőt kiváltják az asztmát. Az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatások szerint az elmúlt tíz évben az asztmától szenvedő emberek száma 50%-kal nőtt! Asztmás megbetegedés miatt 14 és fél millió napot töltöttek betegállományban az emberek, 14 millió napot hiányoztak gyermekek az iskolából évente. Ez 14 billió dollárjába kerül az egészségbiztosításnak csak az Egyesült Államokban!* A szennyezőanyagok és a zárt térben található levegő egyre rosszabb minősége okozhatja ezt a betegséget. És nem csupán az asztmás betegek száma nő, hanem az allergia és a rák is egyre nagyobb méreteket ölt, amely betegségeket ugyancsak a levegő rossz minősége vált ki. *Forrás: MMWR Surveillance for Asthma, March 2002

6 OTTHONUNK KÖRNYEZETE, AMELYRE NEM VAGYUNK BEFOLYÁSSAL Egy sor olyan dolog van, ami kellemetlenné teszi az életünket, és amire nincs befolyásunk. Az épületek, amikben élünk, gyakran idősek már, tele vannak rozsdával és penésszel. A falak mállanak, az öreg festék és mész porával van tele a levegő. Lehet, hogy olyan házban él, amelyben több család is lakik, mindegyik a saját szagával. Vagy nagycsaládban él kis helyen, ami még tovább rontja a szoba fülledt levegőjét. A különböző szaganyagok könnyedén megtámadják személyes terünket. A főzés, takarítás, higiéniai szokások mind hozzátesznek a légkörhöz körülöttünk. Munkahelyeink egyre inkább nemzetköziek. Egy helyen összegyűlhetnek a világ különböző részeiből érkező spórák és mikrobák. A különböző parfümök és illatok összekeverednek. A kellemetlen szagok figyelmeztetnek minket arra, hogy valami nincs rendben, de sajnos nem mindig tudjuk a megoldást. BEDUGASZOLJA AZ ORRÁT, ESETLEG ELKÖLTÖZIK? Több módja van a kellemetlen szagoktól való megszabadulásnak. Sajnos a megoldások többsége csak elfedi a szagokat. Valójában ezek a maszkok csak rontanak a helyzeten. Elkendőzik a szagokat még több mérgező és szennyező anyag segítségével! A füstölők megnehezítik tüdőnk normális működését, fejfájást és alvási zavarokat okozva. Az összetevőktől függően akár még rosszat is tehet egészségünknek! Az illatosított gyertyák rendkívül népszerűek, de ugyancsak kormot bocsátanak ki, és szennyezik a levegőt. Ráadásul mérgező ólmot bocsátanak ki, attól függően, milyen összetevőkből állnak. Lehet nagyon finom illatuk, de az egészségünkre gyakorolt káros hatása sokba kerülhet nekünk, veszélyes lehet! A dezodorok ugyancsak mindössze elkendőzik a problémát otthonunkban. A levegőben található oly sok vegyi anyag mellé miért akarunk továbbiakat adni? Ráadásul bizonyos aeroszolok olyan vegyi anyagokat bocsátanak ki, amelyek tovább rontják, amúgy is szennyezett környezetünk állapotát! A vegyi aromák elkendőzik az egészségkárosító veszélyt! A korom és a füst fejfájást okoz letörtté tesz, és rontja közérzetünket. Az illatosított lakberendezési termékek és a mesterséges illatok elűzik békés álmunkat.

7 Az AirSys légtisztító előnyei Légterápia megoldást nyújt a zárt téri légszennyezettség ellen, lehetővé teszi, hogy ismét tiszta levegőt lélegezzünk be. A készülék kiszűri a port, a baktériumokat, vírusokat, dohányfüstöt és más szennyezőanyagokat és kedvező hatású közérzetünkre. HEPA szűrő: A legújabb elektrosztatikus üvegszállal van ellátva, amely által felfogja a 0,3 mikronnál nagyobb szennyeződéseket. A belélegzett virágpor, füst és apró szennyező por, allergiát, légszőszervi megbetegedést vagy asztmát okozhat. A HEPA szűrő 0,3 mikronos szűrőjével ezeket 99,9%os hatékonysággal kiszűri. Fotokatalikus szűrő: Nano TiO2 anyag alkalmazásával, ami erős oxidáló hatásával megsemmisíti a sejthártyát, megfagyasztja a vírusok proteinjeit, és gátolja a vírusok aktivitását, fejlődését. Hatékonyan szünteti meg a mérgező gázokat és vírusokat. A sterilizáló és tisztító hatása TVOC szerint 97,6% és 97,5%. Aktív szénszűrő: A formaldehid egy erős szagú, színtelen gáz, ami széles körben használatos az építészetben, azonban rákkeltő. Az aktív szénszűrő a formaldehidek 96,7%-át kiszűri. Megszűnteti a kellemetlen szagokat lakásunkban. Szénszálas szűrő: A szénszál használata egy összetett technológia, amely igen hatékony a kémia szennyeződéssekkel szemben. A benzolnak erős szaga van, és széles körben használják, amelynek komoly hatása van az emberi egészségre, csökkenti a vörösvértestek számát. A szénszálas szűrő a benzolt 92,5%os hatékonysággal szűri ki. UV lámpa: A levegő az influenza fő hordozója. Az influenza megelőzésére az egyik hatásos módszer az UV lámpa. Az UV csíramentesítési technológiával, a természetes baktériumok 97,%-a semlegesíthető.

8 Ózon generátor: Az ózon lebontja a szerves szagokat és biológiai fertőzéseket. Időközben oxigént izolál a levegőből és növeli az oxigén koncentrációját a levegőben. A készülék 50mg ózon előállítására képes óránként. Negatív ion generátor: Negatív ionokat levegő vitaminoknak nevezik az egészségügyben. Ez javíthatja az emberek anyagcseréjét és erősíti az immunrendszert. 8 millió negatív iont állít elő a készülék másodpercenként egy ioncsoport előállításához. Légszenzor: A légtisztító szag és részecske érzékelőjével felméri a szennyeződés mértékét és ennek megfelelően szabályozza a készülék működésének intenzitását. Automata szűrő figyelő rendszer: Jelzi a HEPA szűrő, a fotokatalikus szűrő és az aktív szénszűrő elhasználódását, cseréjét. Automata üzemmód: Intelligens vezérlés segítségével beállítható üzemmódok: Automata-Manuális-Időzítő A légtisztítók legújabb generációja Az Airsys a Crysalys otthoni használatra készült légtisztító készüléke, amely a hatékony és korszerű technológia segítségével tisztítja a levegőt és hozzájárul az Ön számára is az egészséges környezet biztosításához. Igazi társ a mindennapokban. A természetben zajló folyamatokat reprodukáló multifunkcionális, korszerű, formatervezett, használata pedig rendkívül egyszerű. Segítségével kristálytiszta levegőjű erdőben érezheti magát. Korszerű technológia és hatékonyság Egy igazán innovatív eszközt terveztünk és alkottunk meg az Ön számára. A berendezés fejlett technológiát alkalmazva veszi fel a küzdelmet számtalan, egészségre ártalmas veszéllyel szemben annak érdekében, hogy közvetlen környezetünk élhetőbbé váljon. Rendkívüli teljesítménye és technológiája egyszerű kezelőfelülettel működtethető. Egyetlen gombnyomással beprogramozhatja beállításait. Ideális megoldás arra, hogy lakhelyünket tisztán és biztonságosan tarthassuk: szűr, tisztít, a levegőt pedig negatív ionokkal dúsítja Légtisztító hatás Csendesen és hatékonyan működik. Fejlett technológiája és működési elvei révén használata rendkívül egyszerű: - a ventillátor a szűrőrendszer felé továbbítja a levegőt - a megtisztított levegő áthalad a negatív ion generátoron és negatív ionokkal dúsul.

9 Amikor a negatív ion koncentrátum eléri a megfelelő értéket, a negatív ionok és a levegőben keringő pozitív töltésű porszemek valamint mikrobiológiai eredetű szennyeződés részecskéi összekapcsolódnak a megnövekedett átmérőjű szennyeződés-részecskéket az AirSyS szűrőrendszere kiszűri a megtisztított levegőt a készülék visszafújja a légtérbe. Ideális megoldás légszennyezettség ellen A készülék a légtisztító folyamatot ismétli, hatását így folyamatosan tapasztalhatjuk. Kiváló légtisztító hatás Az antibakteriális hatású és penészölő tiabendazol (szerves gombaölő és antibakteriális szer) elpusztítja a baktériumokat és a penészspórákat. Erős szagtalanító hatás A speciális szagtalanító szűrő eltávolítja az egészségre káros gáz halmazállapotú szennyeződést illetve a kellemetlen szagokat. A készülék eltávolítja az illó, szerves anyagokat (toluén, benzol, xylén, sztirol, formaldehid, ammónia, acetaldehid), illetve az ecetsavakat (kivéve a szén-dioxidot és a szén-monoxidot). Negatív ion-generálás A nagy mennyiségű negatív ion friss levegőt biztosít a készülék használójának. Légies védelem A formai letisztultság és a korszerű kialakítás jellemzi. Formatervezett kezelőfelülettel ellátott, minden otthonnak stílusos kiegészítője lehet. Elegáns, mégis visszafogott formavilága professzionális erőt és fejlett technológiát rejt. A légtisztítók új generációjának tervezésénél a funkcionalitás mellett a forma is hangsúlyt kapott. C CRYSALYS A készüléket a megbízható működés és a stílusos kialakítás jellemzi, emellett egyszerűen kezelhető. Végre mélyeket lélegezhet, élvezheti a levegő tisztaságát!

10 HASZNOS TERMÉK Akár a természetben Ötvözi a légszűrés hatékonyságát a negatív ionok jótékony hatásával. A természetben keletkező negatív ionok úgy jönnek létre, hogy az elektronok összekapcsolódnak a levegő semleges részecskéivel. Az AirSyS generátora hasonló módon alkot negatív ionokat: negatív elektródja feszültséget generál, a két elektróda közötti kisülés áramot termel, és a pólusok között lebegő molekulák pedig negatív töltést kapnak. A negatív ionok semlegesítik a pozitív ionokat és azok káros hatását az emberi szervezetre, ezáltal harmonizálják a bio-energia keringését, normalizálják a szervezet működését, és javítják az általános közérzetet. A többlépcsős szűrőrendszer és a negatív ionok kettős hatásnak köszönhetően a percek leforgása alatt friss, tiszta levegőt biztosít az Ön otthonának. A készülék negatív ionokkal dúsított tiszta levegőt bocsát ki, így járulva hozzá családja testi és lelki egészségének megőrzéséhez. Otthoni használatra készült légtisztító készüléke, amely a hatékony és korszerű technológia segítségével tisztítja a levegőt és hozzájárul az Ön egészségesebb környezetéhez. A készülék otthoni és irodai használatra egyaránt alkalmas. A bárok illetve éttermek tulajdonosai újabb okot adhatnak arra, hogy a vendégek betérjenek hozzájuk. Mindenekfelett azonban otthoni használatra javasoljuk, mivel Ön és családja itt tölti a legtöbb időt. AZ ÖN TANÁCSADÓJA:

AirSys légtisztító TERMÉKISMERTETŐ CRYSALYS HASZNOS TERMÉK AZ ÖN TANÁCSADÓJA:

AirSys légtisztító TERMÉKISMERTETŐ CRYSALYS HASZNOS TERMÉK AZ ÖN TANÁCSADÓJA: HASZNOS TERMÉK Akár a természetben Ötvözi a légszűrés hatékonyságát a negatív ionok jótékony hatásával. A természetben keletkező negatív ionok úgy jönnek létre, hogy az elektronok összekapcsolódnak a levegő

Részletesebben

Plazma elektron spray ionizáló rendszer

Plazma elektron spray ionizáló rendszer Plazma elektron spray ionizáló rendszer tartalom Ismertetés 2... Fő funkciók 5... Jellemzők 7... Üzemmódok és alkalmazás 9... Tesztek és tanúsítványok 10... Technikai adatok 12... Csomagolás 13... 1. Ismertetés

Részletesebben

AEROGUARD 4S INNOVATÍV SZUPER CSENDES A LEGJOBB A KATEGÓRIÁJÁBAN ALAPÍTVA 1901

AEROGUARD 4S INNOVATÍV SZUPER CSENDES A LEGJOBB A KATEGÓRIÁJÁBAN ALAPÍTVA 1901 AEROGUARD 4S INNOVATÍV SZUPER CSENDES A LEGJOBB A KATEGÓRIÁJÁBAN ALAPÍTVA 1901 120 60 30 KETTŐS KIJELZŐ & VISIOLIGHT TM Az Aeroguard 4S kettős kijelzője révén minden érték látható. Az aktuális üzemmód

Részletesebben

Légtisztító 2006 06/02/2007 1

Légtisztító 2006 06/02/2007 1 06/02/2007 1 A probléma: 1 EFA: European Federation of Allergy and Airway Diseases Patients Association 2 EAACI: European Academy of Allergology and Clinical Immunology Organisation Több, mint 80 millió

Részletesebben

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít!

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít! Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem Megnyugtat és kényelmet biztosít! Sebezhetőség a nehéz napokon A WHO adatai szerint a nőgyógyászati problémák 63%-át

Részletesebben

> A beltéri levegő minőségének fontossága

> A beltéri levegő minőségének fontossága Tisztelt Partnerünk! Örömmel tájékoztatjuk, hogy az Eurocucina kiállításon bemutatott, beépített lámpával ellátott Bellaria légtisztító a mai naptól elérhető. Ezzel a fontos fejlesztéssel a Falmec folytatja

Részletesebben

Mi az ÓZON és hogyan hat?

Mi az ÓZON és hogyan hat? Mi az ÓZON és hogyan hat? Az ÓZON egy háromatomos oxigén molekula. Az ÓZON, kémiailag nagyon aktív instabil gáz. Ha baktériummal, vagy szagmolekulával találkozik, azonnal kölcsönhatásba lép azokkal. Ez

Részletesebben

UV LEVEGŐFERTŐTLENÍTŐ RENDSZER

UV LEVEGŐFERTŐTLENÍTŐ RENDSZER UV LEVEGŐFERTŐTLENÍTŐ RENDSZER A lakástól, a munkahelyen és életünk minden területén át a központi légellátó rendszerekig mindenhová ahol tiszta, fertőzésmentes levegőre van szükség. Kizárólagos magyarországi

Részletesebben

A természetes megoldás asztma, allergia, penész és szennyezett levegő ellen

A természetes megoldás asztma, allergia, penész és szennyezett levegő ellen A természetes megoldás asztma, allergia, penész és szennyezett levegő ellen A probléma a belélegzett levegővel kezdődik, még a saját otthonában is! Időnk mintegy 90 %-át valahol belső térben töltjük, ahol

Részletesebben

UV LEVEGŐSTERILIZÁLÓ RENDSZER

UV LEVEGŐSTERILIZÁLÓ RENDSZER UV LEVEGŐSTERILIZÁLÓ RENDSZER A lakástól, a munkahelyen és életünk minden területén át a központi légellátó rendszerekig mindenhová ahol tiszta, fertőzésmentes levegőre van szükség. Kizárólagos magyarországi

Részletesebben

Légszennyezés. Molnár Kata Környezettan BSc

Légszennyezés. Molnár Kata Környezettan BSc Légszennyezés Molnár Kata Környezettan BSc Száraz levegőösszetétele: oxigén és nitrogén (99 %) argon (1%) széndioxid, héliumot, nyomgázok A tiszta levegő nem tartalmaz káros mennyiségben vegyi anyagokat!

Részletesebben

Légkondicionálók 2002

Légkondicionálók 2002 Légkondicionálók 00 www.panasonic.hu Tiszta, friss levegô Új, még szebb forma A Panasonic légkondicionálók nemcsak kellemes közérzetet, de egészséges környezetet is biztosítanak a felhasználók számára.

Részletesebben

Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett

Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett A/A ENERGIAOSZTÁLY Jó hír a pénztárcájának! Az AA energiaosztályú (10, 13 és 18-as méretek) Toshiba termékek mindig magas teljesítményt és

Részletesebben

alálkozás az igazival KLÍMÁK MŰVÉSZI KIVITELBEN

alálkozás az igazival KLÍMÁK MŰVÉSZI KIVITELBEN alálkozás az igazival KLÍMÁK MŰVÉSZI KIVITELBEN KERET NÉLKÜLI TÜKÖR FELSZÍN HŰTÉS KÖZBEN HIDEG, KÉK SZÍNŰ FÉNYHATÁS H agyja, hogy az elegancia kiemelje a többiek közül! A SZUPERKEMÉNY FELÜLETNEK KÖSZÖNHETŐEN

Részletesebben

LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN!

LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN! LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN! A FOLYAMATOSAN NÖVEKVÕ LEVEGÕSZENNYEZÉSSEL EGYENES ARÁNYBAN NÖVEKSZIK A LÉGÚTI BETEGSÉGEKBEN SZENVEDÕK SZÁMA, KÜLÖNÖSEN A GYEREKEKNÉL. HASZNÁLD A TERMÉSZET EREJÉT //

Részletesebben

TALÁLKOZÁS AZ IGAZIVAL

TALÁLKOZÁS AZ IGAZIVAL TALÁLKOZÁS AZ IGAZIVAL Hagyja, hogy az elegancia kiemelje a többiek közül! Keret nélküli tükör felszín Hűtés közben hideg, kék színű fényhatás A szuperkemény felületnek köszönhetően időtálló és karcmentes

Részletesebben

Samsung RAC katalógus 2013

Samsung RAC katalógus 2013 Samsung RC katalógus 2013 Jungfrau (K-széria) Jungfrau (Y-széria) Maldive S + Maldive S ++ New Crystal Közös tulajdonságok Zéró fogyasztás készenlétben Samsung klíma berendezéseivel még több energiát takaríthat

Részletesebben

TIENS DiCHO Gyümölcs- és zöldségtisztító készülék 2. generáció. Tiens Zalaegerszeg, Bíró Márton út 24

TIENS DiCHO Gyümölcs- és zöldségtisztító készülék 2. generáció. Tiens Zalaegerszeg, Bíró Márton út 24 TIENS DiCHO Gyümölcs- és zöldségtisztító készülék 2. generáció Tiens Zalaegerszeg, Bíró Márton út 24 KÖRNYEZETSZENNYEZÉS OKOZTA PROBLÉMÁK PARAZITÁK MIKOROORGANIZMUSOK BAKTÉRIUM Mindannyian szeretjük a

Részletesebben

HC3: ÚJ FEGYVER A KÓRHÁZI FERTŐZÉSEK ELLENI HARCBAN

HC3: ÚJ FEGYVER A KÓRHÁZI FERTŐZÉSEK ELLENI HARCBAN HC3: ÚJ FEGYVER A KÓRHÁZI FERTŐZÉSEK ELLENI HARCBAN INNOVATÍV ANTIBAKTERIÁLIS BEVONAT A KILINCSEKEN Kórházi fertőzések Az egészségügyi intézményekben terjedő, és alapvetően megelőzhető fertőzések (HAI

Részletesebben

Venta Légmosó PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGŐTISZTÍTÓ

Venta Légmosó PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGŐTISZTÍTÓ Venta Légmosó PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGŐTISZTÍTÓ Párásítás + levegőtisztítás minden évszakban Fittebbnek érezheti magát, jobban alszik és kevesebbet lesz beteg. Megszünteti a háziállatok okozta kellemetlen szagokat,

Részletesebben

OXYGEN légtisztító

OXYGEN légtisztító OXYGEN légtisztító Több mint egy gyönyörű tárgy. A tiszta levegő élménye. Tiszta levegő Kiváló teljesítmény A 3 szintű szűrésnek, a cserélhető HEPA- és szénszűrőnek, valamint a PlasmaWave technológiának

Részletesebben

Probiotkius környezetstabilizáló termék

Probiotkius környezetstabilizáló termék ProBio Fürdőtisztító A ProBio Fürdőtisztító nagy hatékonyságú folyékony halmazállapotú ökológiai termék, ami vizes helyiségek takarításához lett kifejlesztve. Nem tartalmaz mesterséges alkotórészeket,

Részletesebben

Fordított ozmózis. Az ozmózis. A fordított ozmózis. Idézet a Wikipédiából, a szabad lexikonból:

Fordított ozmózis. Az ozmózis. A fordított ozmózis. Idézet a Wikipédiából, a szabad lexikonból: Fordított ozmózis Idézet a Wikipédiából, a szabad lexikonból: A fordított ozmózis során ha egy hígabb oldattól féligáteresztő és mechanikailag szilárd membránnal elválasztott tömény vizes oldatra az ozmózisnyomásnál

Részletesebben

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( Ritkán jut az emberek eszébe, hogy egy kellemes illat segíthet az ellazulásban. Most nem a parfümök permetezéséről, vagy a mesterséges illatforrásokról van szó. Egy egészséges, egyszerű és kellemes módszer

Részletesebben

Ozonegenerator Room 100

Ozonegenerator Room 100 Léghigiéniai megoldások Ozonegenerator Room 100 Használati útmutató HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, mielőtt használatba veszi ózongenerátorát! A készülék időszakos

Részletesebben

Biztos abban, hogy a megfelelő intézkedéseket teszi az influenza elleni védelem tekintetében? Oltassa be magát!

Biztos abban, hogy a megfelelő intézkedéseket teszi az influenza elleni védelem tekintetében? Oltassa be magát! Biztos abban, hogy a megfelelő intézkedéseket teszi az influenza elleni védelem tekintetében? Oltassa be magát! Influenza Egy súlyos betegség Az influenza minden évben a népesség 5% - 15%-át érinti. Az

Részletesebben

DOHÁNYZÁS MEGELŐZÉST és DOHÁNYZÁSRÓL LESZOKÁST CÉLZÓ PROGRAM. Beszámoló. Készítette: Vásárhelyi Erika

DOHÁNYZÁS MEGELŐZÉST és DOHÁNYZÁSRÓL LESZOKÁST CÉLZÓ PROGRAM. Beszámoló. Készítette: Vásárhelyi Erika DOHÁNYZÁS MEGELŐZÉST és DOHÁNYZÁSRÓL LESZOKÁST CÉLZÓ PROGRAM Beszámoló Készítette: Vásárhelyi Erika Megvalósítás ideje: 2014.05.16-2014.06.13 Célcsoport: 6. osztály Célja: az általános iskoláskorú gyermekek

Részletesebben

Hungarian translation of Protecting your child against flu - Vaccination for your P6 child

Hungarian translation of Protecting your child against flu - Vaccination for your P6 child Gyermekének influenza elleni védelme P6 osztályos gyermekének beoltása Hungarian translation of Protecting your child against flu - Vaccination for your P6 child Gyermekének influenza elleni védelme Az

Részletesebben

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Általános tájékoztató a gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezeléséről A kezelés célja a teljes tünetmentesség elérése, tünetek jelentkezésekor

Részletesebben

Örömmel mutatjuk be az. ecobug GDII. innovatív automata zsíroldó adagoló rendszert.

Örömmel mutatjuk be az. ecobug GDII. innovatív automata zsíroldó adagoló rendszert. Örömmel mutatjuk be az ecobug GDII innovatív automata zsíroldó adagoló rendszert. Hotelek, bárok, éttermek, konyhák figyelem! Az ecobug GDII (Grease Degrader) rendszer egy hatalmas előrelépés a zsíroldó

Részletesebben

Ne égesd el! A mérgeket a mi kéményünkből messze viheti a szél.

Ne égesd el! A mérgeket a mi kéményünkből messze viheti a szél. Kertes házak között sétálva sokszor érezzük az égő műanyagok, gumi, pozdorja jellegzetes, kellemetlenül édeskés-fanyar szagát... S lélegezzük be a füstöt a tüdőbe... a véráramba... marja a szemünket...

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A KLÍMABERENDEZÉS NEM CSAK KÉNYELME, HANEM BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL IS ALAPVETŐEN FONTOS Autójának

Részletesebben

Iskolák belsőtéri környezetének egészségügyi összefüggései Dr. Rudnai Péter

Iskolák belsőtéri környezetének egészségügyi összefüggései Dr. Rudnai Péter Iskolák belsőtéri környezetének egészségügyi összefüggései Dr. Rudnai Péter Országos Környezetegészségügyi Intézet, Budapest HÁTTÉR Az Európai Országok Egészségügyi és Környezet-védelmi Minisztereinek

Részletesebben

1. AMIT AZ AIDS-rl TUDNI KELL

1. AMIT AZ AIDS-rl TUDNI KELL 1. AMIT AZ AIDS-rl TUDNI KELL 1) Mi a szerepe a HIV-vírusnak az AIDS kialakulásában? 2) Hogyan, milyen módon terjedhet a HIV-vírus? a, b, c, 3) Sorolj fel két olyan testnedvet, amely tartalmazhatja a vírust?

Részletesebben

A vízminőség új dimenziója

A vízminőség új dimenziója VariTab A vízminőség új dimenziója Újdonság Az uszoda felhőtlen élvezete Kétrétegű tabletta a gyors és hosszú távú fertőtlenítésre Eljött az ideje a medencevíz kezelés alapjaiban új módszerének. A BAYROL

Részletesebben

Osztott rendszerû klímaberendezések

Osztott rendszerû klímaberendezések Osztott rendszerû klímaberendezések INNOVATION IS LIFE A HISENSE Air-Conditioners Ltd. Kína egyik legnagyobb és legfejlettebb légkondícionáló berendezés gyártója. Éves szinten több millió darab légkondicionáló

Részletesebben

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY Monorierdei Fekete István Általános Iskola 223 Monorierdő, Szabadság u. 43. Tel./Fax: 06-29-49-3 www.fekete-merdo.sulinet.hu VIII. TOLLFORGATÓ. forduló VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS

Részletesebben

Az egészséges élet innen kezdődik

Az egészséges élet innen kezdődik Az egészséges élet innen kezdődik Természetes baktériumölő hatóanyag Az ózont (O 3 ) erős oxidáló hatóanyagként tartják számon. Oxidációs folyamatai révén, amelyek a sejtek membránját pusztítják, megsemmisíti

Részletesebben

IX. Belső levegő minőség alapfogalmak

IX. Belső levegő minőség alapfogalmak IX. Belső levegő minőség alapfogalmak Belső levegő minőség Indoor Air Quality Raumluftqualität (BLM) (IAQ) Fanger Fitzner Seppänen (Technical University of Denmark) (Technische Universität Berlin) (Helsinki

Részletesebben

a SZÉPSÉGIPARBAN B-life Szépe Verseny BUDAPEST, december 2.

a SZÉPSÉGIPARBAN B-life Szépe Verseny BUDAPEST, december 2. a SZÉPSÉGIPARBAN B-life Szépe Verseny BUDAPEST, 2017. december 2. A TOSOT Magyarország kiemelt támogatóként vett részt az első B-life SZÉPE VERSENYEN. A Világ 385. legnagyobb vállalata, a GREE Company

Részletesebben

A levegő Szerkesztette: Vizkievicz András

A levegő Szerkesztette: Vizkievicz András A levegő Szerkesztette: Vizkievicz András A levegő a Földet körülvevő gázok keveréke. Tiszta állapotban színtelen, szagtalan. Erősen lehűtve cseppfolyósítható. A cseppfolyós levegő világoskék folyadék,

Részletesebben

Használati útmutató FIGYELEM! AZ ÓZONKEZELÉS

Használati útmutató FIGYELEM! AZ ÓZONKEZELÉS Ózongenerátor Használati útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, mielőtt használatba veszi ózongenerátorát! A készülék időszakos (nem folyamatos) ózonkezelésre lett kifejlesztve,

Részletesebben

Levegőtisztaságvédelem. Eötvös József Főiskola Műszaki Fakultás, Vízellátás-Csatornázás Tanszék 1.

Levegőtisztaságvédelem. Eötvös József Főiskola Műszaki Fakultás, Vízellátás-Csatornázás Tanszék 1. Szabványok Levegőtisztaságvédelem Eötvös József Főiskola Műszaki Fakultás, Vízellátás-Csatornázás Tanszék 1. Nemzetközi egyezmények //2004.04.14. Genfi Egyezmény a nagy távolságra jutó, országhatárokon

Részletesebben

PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGÕTISZTÍTÓ EGYBEN. GAZDASÁGOS. MEGBÍZHATÓ. RENDKÍVÜL EGYSZERÛEN KEZELHETÕ.

PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGÕTISZTÍTÓ EGYBEN. GAZDASÁGOS. MEGBÍZHATÓ. RENDKÍVÜL EGYSZERÛEN KEZELHETÕ. PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGÕTISZTÍTÓ EGYBEN. GAZDASÁGOS. MEGBÍZHATÓ. RENDKÍVÜL EGYSZERÛEN KEZELHETÕ. Miért pont a Defensor PH15 és a Defensor PH28? Nagy teljesítmény A Defensor PH15 és a Defensor PH28 múzeumok,

Részletesebben

Háztartási RO rendszerek

Háztartási RO rendszerek Háztartási RO rendszerek Bázis Plus típusú mosogatópult alá szerelhető víztisztító berendezés A fenti ár tartalmazza a szállítás és beszerelés költségét is. A berendezést az alábbi tartozékokkal szállítjuk.

Részletesebben

Fisher oldalfali splitklíma-berendezések inverteres és fi x sebességû kivitelben. Swarovski. Bevált minôség a legtöbb extrával!

Fisher oldalfali splitklíma-berendezések inverteres és fi x sebességû kivitelben. Swarovski. Bevált minôség a legtöbb extrával! Fisher oldalfali splitklíma-berendezések inverteres és fi x sebességû kivitelben Bevált minôség a legtöbb extrával! Most Swarovski fülbevalót adunk ajándékba Fisher klímaberendezés vásárlása esetén! Költséghatékony

Részletesebben

URURU LÉGTISZTÍTÓ. Párásítás és légtisztítás EGYÜTTESEN

URURU LÉGTISZTÍTÓ. Párásítás és légtisztítás EGYÜTTESEN URURU LÉGTISZTÍTÓ Párásítás és légtisztítás EGYÜTTESEN TARTALOMJEGYZÉK 2 Légtisztítás és párásítás 3 A tiszta levegő fontossága 4 Ururu párásítás 5 Továbbfejlesztett technológia 6 Tulajdonságok 8 Főbb

Részletesebben

A DAIKIN GONDOSKODIK AZ ÖN TISZTA LEVEGŐJÉRŐL. Továbbfejlesztett kényelem az allergiában és asztmában szenvedők számára

A DAIKIN GONDOSKODIK AZ ÖN TISZTA LEVEGŐJÉRŐL. Továbbfejlesztett kényelem az allergiában és asztmában szenvedők számára A DAIKIN GONDOSKODIK AZ ÖN TISZTA LEVEGŐJÉRŐL Továbbfejlesztett kényelem az allergiában és asztmában szenvedők számára TARTALOMJEGYZÉK Gondoskodunk a tiszta levegőről 3 A tiszta levegő fontossága 4 Lélegzetelállító

Részletesebben

ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben

ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben Miért van szüksége lágy vízre? Színtiszta víz Az ivóvízbôl kiváló vízkô lerakódik és károsítja a csapokat és Ha családjának olyan

Részletesebben

Asztma kisokos. Név: TAJ szám:

Asztma kisokos. Név: TAJ szám: Köszönjük mindazon Gyermektüdôgyógyászok és Szülôk közremûködését, akik véleményükkel hozzájárultak az Asztma Kisokos megszületéséhez. GlaxoSmithKline Kft. 1124 Budapest, Csörsz utca 43. Telefon: 06-1

Részletesebben

P09MN P12MN H09AK H12AK. - Alacsonyfokú fűtés. - Plasmaster ionizátor. - Antivírus szűrő - Antiallergén szűrő

P09MN P12MN H09AK H12AK. - Alacsonyfokú fűtés. - Plasmaster ionizátor. - Antivírus szűrő - Antiallergén szűrő Lakossági légkondicionálók 2013 P09MN P12MN - Alacsonyfokú fűtés - Plasmaster ionizátor - Antivírus szűrő - Antiallergén szűrő - Honey Comb szűrődizájn - Néma üzemmód - Ferdelapátos ventilátor H09AK H12AK

Részletesebben

TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE. Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009.

TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE. Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009. TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009. Hogyan terjed az influenza? Mint bármely más influenza járvány,

Részletesebben

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A manuka méz az új-zélandi manukafák nektárjából származik. Egészségügyi szakértők szerint magasabb tápanyag tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos nyers mézek. Különösen erőteljes antibakteriális

Részletesebben

Nkd aqua ZÉRÓBaktérium vízszűrő kulacs. Vízszűrő kulacsok legújabb generációja : egészséges, BIZTONSÁGOS és ízletes víz bármilyen forrásból *

Nkd aqua ZÉRÓBaktérium vízszűrő kulacs. Vízszűrő kulacsok legújabb generációja : egészséges, BIZTONSÁGOS és ízletes víz bármilyen forrásból * Nkd aqua ZÉRÓBaktérium vízszűrő kulacs Vízszűrő kulacsok legújabb generációja : egészséges, BIZTONSÁGOS és ízletes víz bármilyen forrásból * A szűrő a NASA űrprogramokra kifejlesztett technológiát tartalmazza,

Részletesebben

Allergénmentes szállodák a wellness teljességéért

Allergénmentes szállodák a wellness teljességéért Allergénmentes szállodák a wellness teljességéért Prof. NÉKÁM Kristóf allergiaszovetseg@gmail.com Magyar Allergia Szövetség Budai Irgalmasrendi Kórház 1/20 Nyilatkozat a szerzői jogokról Az előadásban

Részletesebben

A mesterséges medencékhez kapcsolódó vízjárványok, USA

A mesterséges medencékhez kapcsolódó vízjárványok, USA A mesterséges medencékhez kapcsolódó vízjárványok, USA 1971-2002 Nemzetközi Fürdőhigiénés Konferencia Budapest 2005 március 10-11 Rebecca L. Calderon U.S. Environmental Protection Agency National Health

Részletesebben

A passzív dohányzás, avagy a kollektív büntetés.

A passzív dohányzás, avagy a kollektív büntetés. Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia A passzív dohányzás, avagy a kollektív büntetés. Szerzők: Bodor Tamás és Hajnal Máté tanulók Sikó Dezső felkészítő-tanár Kecskemét, 2010. november Tartalomjegyzék:

Részletesebben

Forgalmas nagyvárosokban az erősen szennyezett levegő és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények találkozása szmog (füstköd) kialakulásához vezethet.

Forgalmas nagyvárosokban az erősen szennyezett levegő és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények találkozása szmog (füstköd) kialakulásához vezethet. SZMOG Forgalmas nagyvárosokban az erősen szennyezett levegő és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények találkozása szmog (füstköd) kialakulásához vezethet. A szmog a nevét az angol smoke (füst) és fog

Részletesebben

védelme az influenza ellen

védelme az influenza ellen HUNGARIAN translation Pre-school Flu Leaflet Gyermekének védelme az influenza ellen Védőoltás kisgyermekek és óvodások részére 2016 Gyermekének védelme az influenza ellen Az éves influenza elleni védőoltást

Részletesebben

BKK által futtatott erősen környezetszennyező buszok. Segédanyag (Utolsó módosítás: 2014.08.05)

BKK által futtatott erősen környezetszennyező buszok. Segédanyag (Utolsó módosítás: 2014.08.05) BKK által futtatott erősen környezetszennyező buszok Segédanyag (Utolsó módosítás: 2014.08.05) Helyzet ma A BKK ma állományban ~1612 olyan városi busz van, amely messze nem felel meg az Európában mindennapos

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben

Jellemzők áttekintése

Jellemzők áttekintése 6 Jellemzők áttekintése A GREE különleges figyelmet fordít termékei minőségére és hosszú élettartamára, ezért klímaberendezései kiváló minőségűek és hibamentesek. A GREE fejlesztői kiemelt hangsúlyt fektetnek

Részletesebben

AIR CONDITIONING. K í Katalógus 2014

AIR CONDITIONING. K í Katalógus 2014 IR CONDITIONING K í Katalógus 2014 IR CONDITIONING BIO SZŰRŐ ion IONIZÁTOR KOREL bio szűrője egy speciális biológiai enzimből és Eco filterből áll. z Eco szűrő kiszűri a levegőben lévő apró porszemeket

Részletesebben

Párásítsunk. A száraz levegő tünetei

Párásítsunk. A száraz levegő tünetei Párásítsunk Ha a hőmérséklet kint fagypont alá csökken, sok lakásban a páratartalom 20% alá esik. A páratartalom szempontjából a szellőztetés mellett meghatározó a rossz szigetelés hatása: ha valahol folyamatosan

Részletesebben

Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató. Javítva: 2014. december 7.

Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató. Javítva: 2014. december 7. Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató Javítva: 2014. december 7. Tartalomjegyzék Összeszerelés Működési elv Hogyan használjuk a Lifestraw asztali vízszűrőt? A asztali Műanyag fedő Előszűrő

Részletesebben

Az egészséges életmód fontossága.

Az egészséges életmód fontossága. Az egészséges életmód fontossága. Itt a heti foglalkozások keretében a tanulók korosztályának megfelelő formában a hallottak feldolgozásra történik. A hetedik osztályosok által készített prezentáció (kis

Részletesebben

Dr Tausz István házi gyermekorvos. Kávészünet Siófok 2012. május 12.

Dr Tausz István házi gyermekorvos. Kávészünet Siófok 2012. május 12. Dr Tausz István házi gyermekorvos Ökológia Ökoetikai szemlélet bio élelmiszerek fogyasztása, környezetszennyezés elutasítása, szelektív hulladékgyűjtés alternatív energiaforrások használata Élelmiszerbiztonság:

Részletesebben

Gépünk 120 fokos hőmérsékletű, 16 bar nyomású gőzt állít elő.

Gépünk 120 fokos hőmérsékletű, 16 bar nyomású gőzt állít elő. Winners Group Kft. FILOZÓFIA A Fortador Lamborghini filozófia, hogy kompromisszumok nélkül, hatékonyan, ultramodern formában tisztítson, fertőtlenítsen. A bika erejével. Magyarországon kizárólag nálunk

Részletesebben

Gyors és hatékony légkondicionálók

Gyors és hatékony légkondicionálók Gyors és hatékony légkondicionálók Good (AR5580) New Boracay (AR4700) AR5580 (RAC/FJM kompatibilis) Good sorozat AR**KSWBSBWK*** Háromszög alakú dizájn Smart Wifi Kényelmesen szabályozhatja légkondicionálóját

Részletesebben

A Daikin gondoskodik

A Daikin gondoskodik A Daikin gondoskodik lakása tiszta levegőjéről tartalom Daikin: a gondoskodás hagyománya 2 Miért használjunk légtisztítót? 4 Mi a Daikin streamer technológia? 5 Továbbfejlesztett technológiák 6 Tulajdonságok

Részletesebben

Tüdőszűrés CT-vel, ha hatékony szűrővizsgálatot szeretnél! Online bejelentkezés CT vizsgálatra. Kattintson ide!

Tüdőszűrés CT-vel, ha hatékony szűrővizsgálatot szeretnél! Online bejelentkezés CT vizsgálatra. Kattintson ide! Tüdőszűrés CT-vel, ha hatékony szűrővizsgálatot szeretnél! Nap mint nap, emberek millió szenvednek valamilyen tüdőbetegség következtében, ráadásul a halálokok között is vezető szerepet betöltő COPD előfordulása

Részletesebben

FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3

FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3 FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Gratulálunk a levegıtisztító megvásárlásához. Kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy megismerje a készülék megfelelı

Részletesebben

III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei. Pádár Katalin

III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei. Pádár Katalin III. Népegészségügyi Konferencia, Megnyitó 2012. A 2011. év szűrővizsgálatainak eredményei Pádár Katalin Programstatisztika 2010-2011 Összesen 332 helyszínen o 2010: 144 o 2011: 192 1 229 616 átfogó vizsgálat

Részletesebben

ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés

ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés Toshiba DC Hybrid Inverter Toshiba, az Inverter-technika feltalálója A Toshiba 1980-ban kifejlesztette az inverter-technológiát,

Részletesebben

LG klíma - Művészi hűtés

LG klíma - Művészi hűtés LG klíma - Művészi hűtés Az LG környezetbarát, stílusos, kiváló technológiájú légkondicionálókat kínál. A környezetvédelmet támogató vásárlóknak az LG Electronics az ózonpajzsot romboló R22 freon gáz helyett

Részletesebben

BIOSAND MACSKA ALMOK

BIOSAND MACSKA ALMOK BIOSAND MACSKA ALMOK BioSand illatosított, csomósodó macska alom, kiszerelések: 5kg, 10kg A BioSand csomósodó illatosított alom 100% természetes, prémium minőségű bentonitból készült, amely csomósodik,

Részletesebben

Ideális hőmérséklet. és kiemelkedő kényelem. Egy lélegzetvételnyi friss levegő. 6. Érzék funkció. Precíz beállíthatóság a nagyobb kényelemért

Ideális hőmérséklet. és kiemelkedő kényelem. Egy lélegzetvételnyi friss levegő. 6. Érzék funkció. Precíz beállíthatóság a nagyobb kényelemért INNOVÁCIÓ Ideális hőmérséklet és kiemelkedő kényelem 6. Érzék funkció z intelligens 6. Érzék funkció érzékeli a szoba hőmérsékletét, és automatikusan kiválasztja a hűtés, a fűtés, a páramentesítés vagy

Részletesebben

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás A víz nélkülözhetetlen A hidrogénben gazdag víz kutatása 2007. Ohsawa professzor a Japán Orvosi Egyetemen kiadott egy disszertációt a hidrogén terápiás

Részletesebben

KEIM Biosil. Univerzális beltéri falfesték az egészséges élethez

KEIM Biosil. Univerzális beltéri falfesték az egészséges élethez Univerzális beltéri falfesték az egészséges élethez Szilikát plusz a jobb életminőségért: Egészség és környezet mindenek felett áll Korábbiakkal ellentétben manapság időnk 90%-át zárt helyiségekben töltjük.

Részletesebben

Nagytisztaságú ózonos víz felhasználása a szőlőültetvényekben

Nagytisztaságú ózonos víz felhasználása a szőlőültetvényekben kft Nagytisztaságú ózonos víz felhasználása a szőlőültetvényekben Az ieog ( indirekt Elektrolízises Ózon Generátor ) ózonvizes technológia előnyei a hagyományos korona kisüléses ózongenerátor rendszerekkel

Részletesebben

A szív- és érrendszeri megbetegedések

A szív- és érrendszeri megbetegedések A szív- és érrendszeri megbetegedések A szív- és érrendszeri betegségek mind a megbetegedések számát, mind a halálozást tekintve vezető helyet foglalnak el a fejlett ipari országokbanköztük hazánkban is.

Részletesebben

Prémium minőség és elegancia az otthoni egészség megóvásban!

Prémium minőség és elegancia az otthoni egészség megóvásban! Prémium minőség és elegancia az otthoni egészség megóvásban! Víztisztító csaptelep Az elegáns víztisztító készülék A SPA Víztisztító Fali-, és Álló Csaptelep egy teljes értékű, kis helyigényű professzionális

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

A baba- és környezetbarát mosószer. A megoldás: MOSÓDIÓ! 1 / 6

A baba- és környezetbarát mosószer. A megoldás: MOSÓDIÓ! 1 / 6 Ugye Ön sem akarja tovább mérgezni a környezetét, és szeretné, ha gyermeke nem szenvedne ek A megoldás: MOSÓDIÓ! Napjainkban a tisztaságra való törekvés ördögi körré alakult. A mosás célja, hogy eltávolítsuk

Részletesebben

SMMS-e 2 CSÖVES ERŐMŰ. Főbb jellemzők. Rugalmasság

SMMS-e 2 CSÖVES ERŐMŰ. Főbb jellemzők. Rugalmasság 2 CSÖVES ERŐMŰ SMMS-e Főbb jellemzők Kiemelkedő energiahatékonysági értékek ek 168 kw hűtő- és 178 kw fűtőteljesítményig Kettős forgódugattyús kompresszorok 2 csöves, VRF kültéri egység hűtő és fűtő üzemmódhoz

Részletesebben

Éljen kristálytiszta levegőben!

Éljen kristálytiszta levegőben! Legyen kedvezményezett Törzsvásárlónk! Ha egy vásárlása eléri vagy meghaladja a 24.000 Ftt Az esetben Törzsvásárlónkká válik 5% állandó vásárlási kedvezménnyel Ha elégedett termékeinkkel tegyen jót másokkal

Részletesebben

A légszennyezettség egészséghatásai Magyarországon: tények és kihívások

A légszennyezettség egészséghatásai Magyarországon: tények és kihívások A légszennyezettség egészséghatásai Magyarországon: tények és kihívások Dr. Szigeti Tamás Nemzeti Népegészségügyi Központ 2019.03.20. A levegőminőségről sokat lehet hallani főleg a kültéri levegő kapcsán

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Kevo Gel

BIZTONSÁGI ADATLAP Kevo Gel BIZTONSÁGI ADATLAP Kevo Gel 1. AZONOSÍTÁS/FORGALMAZÓ: Termék megnevezése: Kevo Gel Forgalmazó: 2. ÖSSZETEVŐK 2M Beauty Kft. H-1056 Budapest, Belgrád rkp.26 Tel: 361-318-1808 Fax: 361-483-1005 www.2mbeauty.hu;

Részletesebben

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok.

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok. Amit a FLAVIN 7 -ről és a flavonoidokról még tudni kell... A FLAVIN 7 gyümölcsök flavonoid és más növényi antioxidánsok koncentrátuma, amely speciális molekulaszeparációs eljárással hét féle gyümölcsből

Részletesebben

Stílusos és prémium légkondicionálók

Stílusos és prémium légkondicionálók Stílusos és prémium légkondicionálók Best (AR9670) Better (AR7580) AR9670 (RAC/FJM kompatibilis) Best sorozat AR**JSPFAWK*** AR7580 (RAC/FJM kompatibilis) Better sorozat AR**KSPDBWK*** Háromszög alakú

Részletesebben

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az anyagoknak, fizikális és kémiai tulajdonságaiknak köszönhetően

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

FRISS LEVEGŐ AZ OTTHONÁBAN! Comfort légnedvesítő. Párásítás és párologtató hűtés

FRISS LEVEGŐ AZ OTTHONÁBAN! Comfort légnedvesítő. Párásítás és párologtató hűtés FRISS LEVEGŐ AZ OTTHONÁBAN! Comfort légnedvesítő Párásítás és párologtató hűtés Kellemes otthoni légkör a légnedvesítésnek köszönhetően A levegő a létfenntartásunk legfontosabb eszköze Egy átlagos ember

Részletesebben

Szellőző tisztítás TvMI

Szellőző tisztítás TvMI 1 Szellőző tisztítás TvMI A műszaki irányelv legfőbb feladatai: Az alapvető fogalmak tisztázása, biztonságos és ellenőrizhető tisztítási technológia vázolása, a minimálisan szükséges dokumentálás meghatározása.

Részletesebben

Az ember szervezete és egészsége. Biológia verseny. 8. osztály. 2014. április 25. A feladatok megoldására rendelkezésre álló idő : 60 perc KÓDSZÁM:

Az ember szervezete és egészsége. Biológia verseny. 8. osztály. 2014. április 25. A feladatok megoldására rendelkezésre álló idő : 60 perc KÓDSZÁM: Az ember szervezete és egészsége Biológia verseny 8. osztály 2014. április 25. A feladatok megoldására rendelkezésre álló idő : 60 perc KÓDSZÁM: Türr István Gimnázium és Kollégium 1. A tápcsatorna szervei

Részletesebben

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..)

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) A képek alapján próbáljátok felismerni az adott gyógynövényt, azonosítsátok be a hatását, és hogy a növény melyik

Részletesebben

INVE LAURA FIT 0,25. A glicerin monolaurát a laurinsav monogliceridje (a laurinsav (C12:0) észtere a glicerinnel).

INVE LAURA FIT 0,25. A glicerin monolaurát a laurinsav monogliceridje (a laurinsav (C12:0) észtere a glicerinnel). INVE LAURA FIT 0,25 Összetevők: Glicerin monolaurát (GML) és laurinsav. A glicerin monolaurát a laurinsav monogliceridje (a laurinsav (C12:0) észtere a glicerinnel). Aktivitás: A laurinsav egy telített,

Részletesebben

A 2K fertőtlenítő rendszer

A 2K fertőtlenítő rendszer A 2K fertőtlenítő rendszer A Kärcher kidolgozott praktikus rendszermegoldást kínál istállók, fejőállások, tejkamrák, mezőgazdasági épületek és gépek tisztítására és fertőtlenítésére Célcsoportok Sertéshízlaldák

Részletesebben

DESSO AirMaster A sző nyeg, ami tisztítja a levegő t

DESSO AirMaster A sző nyeg, ami tisztítja a levegő t DESSO AirMaster A sző nyeg, ami tisztítja a levegő t Clean air is of vital importance A belélegzett levegő minősége jelentős hatással van egészségünkre és jólétünkre. Mivel időnknek több, mint a 90%-át

Részletesebben

Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com)

Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com) Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com) Wednesday, April 27, 2011 Néhány egyszerű példa azzal kapcsolatosan, hogy egy átlagos lakásban milyen elektromos sugárzás

Részletesebben