Újabb együttm ködés O - - -

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Újabb együttm ködés - - - O - - -"

Átírás

1 Újabb együttm ködés 2011.december 29-én a Megyei Önkormányzat, a Miskolci Egyetem és a Megyei Kórház közös Orvos Egészségtudományi Centrum kialakítására megállapodást írt alá. Ez az együttm ködés versenyképessé teheti Miskolcot - az egészségügyi pályázatok terén is - azon településekkel, ahol régóta orvosképzés folyik, egyetemi klinikák m ködnek. az intézmény területén zajló csillagpont-beruházásnak is egy része ez az együttm ködés, hiszen a csillagpont kifejezés az er források - jelen esetben a tudományos potenciál - koncentrálását is jelenti.

2 Ünnepélyes alapk letétel A Miskolcon épül Csillagpont kórház az új egészségügyi rendszer próbaköve lesz. - mondta án dr. Szócska Miklós egészségügyért felel s államtitkár az ünnepélyes alapk letételen. Az alapk id kapszulájában egyebek mellett elhelyezték a projekt dokumentumait, látványterveit, az ezzel kapcsolatos sajtóhíradásokat, valamint egy százforintos érmét is. Az alapkövet Szócska Miklós, Csiba Gábor, valamint a megyei közgy lés képviseletében Csiger Lajos alelnök helyezte el, majd megáldották a történelmi egyházak képvisel i is. A csaknem 12 milliárdos fejlesztésnek köszönhet en, az intézmény a régió progresszív ellátási centrumává válik, a jelenlegi pavilonrendszer l gazdaságosabban, célszer bben m köd, modern tömbkórház jön létre. Erre is utal a csillagpont-elnevezés, valamint egy megyei és regionális, egészségügyi szakmai, informatikai hálózat létrehozására is, melynek középpontjában a kórház áll. Az intézmény területén kevesebb épületben, összességében mintegy négyezer négyzetméterrel kisebb területen folyik majd a gyógyítás - viszont sokkal hatékonyabb és korszer bb, európai színvonalú körülmények között.

3 Emlékezés dr. Sánta Kálmán akadémikusra Az Idegsebészeti Osztály szervezésében december 12-én a magyar idegsebészet egyik megteremt je Dr. Sántha Kálmán akadémikus, ideggyógyász-idegsebész professzor halálának 55. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezésre került sor.

4 Adventi kiállítás Bakos Kata m vész tanár adventi kiállítása nyílt meg december 5-én a Megyei Kórház éttermében. Adventi sürgés-forgásunk közepette ezek a képek megállítanak egy pillanatra és gondolkodásra késztetnek. Különböz n k különböz színekkel és megjelenésben. Ezek a képek kicsit olyanok, mint az ikonok, túl kell látni rajtuk és megtapasztalni a spirituális er t, mely bel lük árad. Érdemes megállni a képek el tt és id t adni magunknak, hogy az advent valóban advent lehessen.

5 TIOP /2F/ Csillagpont Kórház létrehozása a Borsod-A-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban TÁJÉKOZTATÁS A PROJEKTR L az esélyegyenl ség jegyében november 21-én a Búza téri Székesegyházba Dr. Orosz Atanáz görög katolikus püspök találkozóra hívta cigány egyházközségeinek tagjait. A délutáni programnak intézetünk adott otthont. Az Encs, Fels vadász, Miskolc, Selyeb, Homrogd, Garadna, Mikóháza cigány közösségeik bemutatkozása mellett - az esélyegyenl ség jegyében - tájékoztatást kaptak a Csillagpont Kórházról.

6 Tisztelettel emlékeztünk elhunyt kollégáinkra Mindazokért, kiket nem láttunk már régen, Akik velünk együtt ünnepelnek az égben, Kiknek rizgetjük szellemét, Mindazokért egy-egy gyertya égjen. (Demjén Ferenc) Mindenszentek és halottak napja a halottakra való emlékezés ünnepe. Ilyenkor mindenki kilátogat a temet be, meglátogatja elhunyt hozzátartozóit. Az Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnánál kialakított Emlékhelyen néma f hajtással, mécses gyújtással a kórház elhunyt dolgozóira emlékeztünk október 28-án.

7 Emlékeztünk Az 1956-os forradalom 55. évfordulója alkalmából október 21-én koszorúztuk meg intézetünk orvos szállójánál a névadó Tóth Ilona emléktábláját. dr. Várhegyi Zoltán Idegsebészeti osztályunk ny. f orvosa, a Széchenyi 56 Emlékbizottság ügyviv je mondott ünnepi beszédet, ahol a forradalommal kapcsolatos emlékeit elevenítette fel a mai kort is érintve. A névadóról is megemlékezett, akit kiváló szakembernek, a legtisztább jellem embernek ismert.

8 Az ÉMÁSZ megígérte és meg is tartotta az ígéretét Újabb adomány a Gyermek Egészségügyi Központnak az áramszolgáltatótól Az ÉMÁSZ Nyrt. régóta kiemelt figyelmet fordít a szolgáltatási területén lév kulturális, illetve szociális-egészségügyi intézmények támogatására, a hátrányos helyzet közösségek életkörülményeinek javítására, a felzárkózás esélyének megteremtésére. A Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ legutóbb 2010 decemberében részesült egy nagyobb adományban a vállalattól. Az összegb l akkor multifunkciós monitort, valamint gyógyszer- és infúzióadagoló pumpát vásároltak. A tavalyi ünnepségen Dr. Marie-Theres Thiell, a Társaság igazgatósági elnöke megígérte, hogy segítenek el teremteni a szükséges összeget, az újszülöttek vizsgálatánál használható, ultrahangkészülék beszerzéséhez. Thiell asszony ígéretét megtartva, szeptember 23-án jelképesen is átadta az adományt egy teljesen digitális, új Color Doppler készüléket melyet már szolgálatba is állítottak a Koraszülött osztályon. Az eszköz lehet vé teszi az újszülöttek komplett kardiológiai, valamint a kutacson keresztül végzett koponya, továbbá a has, a lágyrészek, izületek és bizonyos erek ultrahangos vizsgálatát. Az ultrahang készülékhez kapcsolt vizsgáló fejek mérete, és kibocsátott frekvenciái miatt akár 1000 gramm alatti születési súlyú koraszülött anatómiai viszonyairól is tud tájékoztatást adni. A készülék beszerzése évek óta fennálló hiányt pótol a GYEK m ködésében, mellyel lehet séget teremt az újszülött-koraszülött ellátás fejlesztésére, korszer sítésére.

9 Ismét gyógyvarázs A K&H Bank gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programja 2011 szén országszerte 50 bankfiókban szervezett játék- és könyvgy jtést a kórházakban gyógyuló gyermekeknek. Az ajándékokból szeptember 15-én a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban fekv kis betegeknek is jutott. A gyermekkönyveket és játékokat a rendezvényen dr. Nagy Kálmán a Gyermekellátásért felel s igazgató-helyettes, a Gyermekegészségügyi Központ vezet orvosa vette át Anga János, a K&H Bank miskolci fiókvezet jét l. --- O ---

10 Elektronikai eszközökb l adomány a Gyermeksebészeti Osztálynak Miskolc belvárosának legújabb szolgáltató centrumában megnyílt West Side Cafe and Club, a Power Plate Stúdió és Szépségklinika és a Falánk Fanni gasztronómiai üzlet tulajdonosai Intézetünk Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály számára Ft értékben elektronikai eszközöket adományozott. Az osztállyal egyeztetve, a támogató cég 2 db TV készüléket, 2 db hordozható képerny vel is rendelkez DVD lejátszót és több db DVD mesefilmet adományozott azzal a céllal, hogy a gyermekek gyógyulási idejét könnyebben elviselhet vé tegye. Az adományt augusztus 29-én Dr. Poremba Beáta f orvosn és dr. Csiba Gábor f igazgató f orvos vette át Bóna Ágotától a Power Plate Stúdió és Szépségklinika vezet jét l, a West Side képvisel jét l --- O ---

11 Meseh sök a kórterem falán A gyermeknap alkalmából a Rotary Club Miskolc támogatásával a Gyermekrehabilitációs Osztályon lév kórtermek kifestésre kerültek. A Rotary Club Miskolc tagjának dr. Mannheim Viktória által megtervezett és kivitelezett játszószobák és kórtermek dekorációs festés átadására 2011.május 27-én került sör. A meseh sök közül senki sem maradt ki, ugyanis a gyerekek saját maguk dönthették el, hogy melyik rajzfilm figura kerüljön ki az ágyuk fölé. --- O ---

12 Adomány átadás a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban Két millió forint értékben vásárolt infúziós pumpákat a Daganatos Gyermekekért Alapítvány a Gyermek Onkohaematológiai és Csontvele transzplantációs osztály számára, amit június 2-án adtak át. Az adomány a mindennapi kiadásokat segíti, ezért is nagy segítség az osztálynak. A pumpák a hosszantartó gyógyszeradagolást segítik el a gyerekek gyógyulásánál. A daganatos Gyermekekért Alapítvány egyébként nem csak városunkban, hanem Budapesten, és több vidéki nagyvárosban is segítette már a kórházak költségvetését. --- O --- Baba-mama kórterem átadása a gyermeksebészeti osztályon

13 Két felújított kórtermet adtak át 2011.június 2-án a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti Osztályán. A termek létrejöttében a pénz mellett a segít szándéknak is nagy szerep jutott. A kórteremben éjszaka is a kicsik mellett tartózkodhatnak a szül k. A kialakított helységeket egy közös zuhanyzó rész köti össze. A 8 millió forintba kerül teljes átalakítás az Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért közhasznú alapítvány mellett a különböz mesteremberek társadalmi munkájának is köszönhet. --- O --- Pampers Adomány a Gyermekegészségügyi Központban Egy millió forintos adományt adtak át április 28-án délel tt a Velkey László Gyermekegészségügyi Központnak. A csekket Szántó Dávid sportriporter, az 1 csomag = 1 véd oltás elnevezés kampány nagykövete adta át.

14 A Magyar Kórházszövetség sztárokkal küzd egészségünk meg rzéséért Dobó Kata, Görög Zita és Gianni az ÉRTHET EN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM nagyköveteiként segítik az egészségmeg rzés ügyét. A Programnak április 19-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház adott otthont A Magyar Kórházszövetség az Érthet en Az Egészségért Alapítvánnyal együttm ködve március 23-án országos programsorozatot indított ÉRTHET EN AZ EGÉSZSÉGÉRT címmel, amely során nyílt egészségnapokat, tematikus kiállításokat valamint orvosi továbbképzéseket rendeznek két budapesti és hat vidéki kórházban. A program középpontjában a prevenció, az egészséges táplálkozás, illetve a betegek terápiás együttm ködésének javítása áll. Dobó Kata, Görög Zita és Gianni Annoni az ÉRTHET EN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM nagyköveteiként segítik az egészségmeg rzés ügyét. A programsorozat április 19-én, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban folytatódik.

15 Az egészségtudatosság, az egészségmeg rzés egyre szélesebb társadalmi rétegek számára kezd fontossá válni, azonban a prevenciónak hazánkban egyel re nincs megfelel en kidolgozott, összehangolt stratégiája, ezért átfedések és hiányosságok tapasztalhatók. A hiányosságokat felismerve a Magyar Kórházszövetség az Érthet en Az Egészségért Alapítvánnyal együttm ködve országos programsorozatot indított ÉRTHET EN AZ EGÉSZSÉGÉRT címmel, amely során egyszerre és összhangban m ködik együtt az egészségügyi ellátórendszer valamennyi képvisel je (orvos, kórház, betegszervezet, szakápoló stb.). Az ÉRTHET EN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM célja a megel zéssel, az egészségmeg rzéssel, a betegek terápiás együttm ködésével, valamint a gyermekek és feln ttek táplálkozási szokásaival kapcsolatban tájékoztató programok szervezése. Cél továbbá, hogy az egészségmeg rzés szemléletét összetett formában juttassák el az egészségügyi rendszerben dolgozókhoz és a lakossághoz egy id ben. A programsorozat a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban folytatódik, amelynek f igazgatója, Dr. Csiba Gábor, a Programban vállalt szerepükr l elmondta: Az ÉRTHET EN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAMHOZ azért csatlakoztunk örömmel, mert számunkra is kifejezetten fontos, hogy visszajelzéseket kapjunk a betegek részér l és felmérjük igényeiket. Ha negatív információt kapunk, azt kivizsgáljuk, a pozitív véleményeket pedig eljuttatjuk kollégáinkhoz, ezzel is ösztönözve ket a betegbarát viselkedésre. Azért is tartottuk fontosnak a csatlakozást, mert ebben a Programban kórházunknak kiváló lehet sége nyílik arra, hogy bemutassuk szolgáltatásainkat és információkat juttassunk el betegeink részére. Továbbá módunk lesz bemutatni egyedülálló kezdeményezésünket, a Csillagpont Rádiót, amelynek célja, hogy az egészséges életmóddal, betegségekkel, az egyes betegségek gyógymódjaival, és az e téren végzett kutatásokkal kapcsolatos információk és hírek közzétételével segítse a B.-A.-Z. Megyei Kórházban kezelt betegeket, valamint az ottani egészségügyi dolgozókat.

16 Kovács Péter, az Egészségügyi Média Szövetség alelnöke elmondta, Szövetségük kiemelten fontosnak tartja a betegedukációt, ezért csatlakoztak az ÉRTHET EN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAMHOZ. Számunkra természetes volt, hogy az el évek gyakorlatához hasonlóan, az ÉRTHET EN AZ EGÉSZSÉGÉRT PROGRAM során is segítsük az Érthet en Az Egészségért Alapítványt és partnereit, várótermi és kórházi plakátjainkkal. Ezek a felületek az egészségmeg rzés üzenete mellett a kórházak szolgáltatásainak és pozitív híreinek bemutatására is alkalmasak. Ezért oly módon segítünk, hogy a Program és a kórházak üzeneteit térítésmentesen juttatjuk el a betegekhez, így az érdekl k releváns információhoz juthatnak a kórház szolgáltatásairól és az egészségmeg rzés lehet ségeir l. Azt valljuk, hogy az általános egészségügyi állapotok javulásához szükség van tudásra, ahhoz információra, és az információk hatékony továbbításához alkalmas felületekre. Végs soron az egész folyamat nem szól másról, mint, hogy segítsünk a betegeken. A Program ügyét olyan sztárok támogatják, mint Dobó Kata, Görög Zita és Gianni, akik az egészséges életmód fontosságára és a betegek terápiás együttm ködésének jelent ségére kívánják fölhívni a figyelmet. Gianni Annoninak a szervezete jelzett, hogy változtatnia kell életmódján, és személyes példáján keresztül szeretne üzenni az embereknek. Az elmúlt évben sajnos több jelzést is adott a szervezetem arról, hogy jobban oda kellett volna figyelnem magamra. Részt vettem egy teljes kivizsgáláson ahol közölték velem, hogy nincs kizárva, hogy daganatos betegségben szenvedek. Nagyon megijedtem attól, hogy rákos lehetek, ezért azonnal letettem a cigarettát! Azóta a sorvezet eredményei negatívok lettek, de az ijedtség okozta trauma megváltoztatta életét. ÖNKÉNTES DIÁKOK A MEGYEI KÓRHÁZBAN április 5.-én Intézményünk a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziummal és a Hugarocare Kft.- vel közösen sajtótájékoztatót tartott, melynek témája volt, a Nemzeti Er forrás Minisztérium

17 Oktatásért, valamint a Szociális, Család-és Ifjúságügyért Felel s Államtitkársága által hirdetett TÁRS program megvalósítása. A sajtótájékoztatón aláírásra került az együttm ködési megállapodás, valamint beszámoltak a diákok az önkéntes kórházi szolgálatáról. A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjainak közösségi szolgálata a Miskolci Megyei kórházban a tavasz folyamán május végéig tart. A szeptemberben kezd tanévben újabb diákok érkeznek majd, hogy kivegyék részüket ebb l a munkából. ZENÉVEL SEGÍTETTEK A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete a Miskolci Szimfonikus Zenekar jótékonysági hangversenyének bevételéb l Intézetünk Onkológiai Osztálya Ft érték - hotline vér és folyadékmelegít készüléket vásárolt. Az onkoterápia fejl dését az új gyógyszerek, terápiás eljárások megjelenése mellett az esetleges szöv dmény elhárításának, az id nként szükségessé váló támogató kezelések fejl dése is segítette. A most kapott vér- és folyadékmelegít készülék utóbbi kezelések során segíti a munkát. Általa lehet vé válik, hogy a sürg sséggel történ vér transfusió kevesebb kockázattal indítható, de a nem sürg s esetekben is hasznos, mivel a vér adásának id pontja így jobban tervezhet. Akár a vér adása során, akár az elesett állapotú beteg nagyobb térfogatú infúziós folyadékpótlása kapcsán az ezzel járó esetleges testh mérséklet csökkenést kivédi, biztonságot nyújtva a betegnek és az egészségügyi személyzetnek egyaránt. Az átadásra március 31-én az Onkológiai Osztályon került sor. Az adományt Prof. Dr. Simon Tamás MRL elnök és Szabó Péter a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatója adta át Dr.Oross Endre osztályvezet f orvosnak.

18 Radiológia Európai Napja European Day of Radiology február 10. Az European Society of Radiologists (Európai Radiológusok Társasága) tagszervezeteit összefogva els alkalommal hirdette meg február 10-re a European Day of Radiology (Radiológia Európai Napja) rendezvényt, a radiológiai szakmai tevékenység népszer sítése, megismertetése érdekében. 19 Európai ország radiológus társasága csatlakozott a felhíváshoz így egész Európa február 10-én, W.C.Röntgen halálának évfordulóján számos szakmai rendezvénnyel próbálja az emberekkel megismertetni a radiológiai szakmát és a radiológusok munkáját. Intézetünk és a Miskolci Egyetem, csatlakozva az Európai és Magyar Radiológus Társasághoz február 11-én Tudomány határok nélkül címmel tudományos emlékülést tartott szakemberek és egyetemisták részvételével o - - -

19 A Betegek Világnapján hálát adtak Istennek a gyógyulásokért február 11. a Betegek Világnapja. Ennek apropóján gy ltek össze Kórházunk Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnájában az evangélikus és református lelkészek-lelkészcsaládok, orvosok, hogy együtt adjanak hálát Istennek a gyógyulásokért. A liturgiát Molnár József evangélikus- és Gecse Attila református kórházlelkészek végezték. Gazda István református esperes és Sándor Frigyes evangélikus esperes igehirdetései a betegség és egészség jézusi kontextusát vizsgálták. A közös énekléssel és imádsággal tartott istentiszteletre minden esztend ben, ebben az id ben találkoznak itt a történelmi egyházak lelkészei, és családjaik. XVIII. Miskolci Kardiológiai Tudományos Ülés Kórházunk I. Belgyógyászat Kardiológiai Osztálya és a Miskolci Akadémiai Bizottság Orvosegészségügyi Szakbizottságának Kardiológiai Munkacsoportja január 21-én rendezte meg a XVIII. Miskolci Kardiológiai Tudományos Ülését Coronaria intervenció 2011 témában.

20

41 millió forint értékű műszereket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Kórházunk Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály számára.

41 millió forint értékű műszereket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Kórházunk Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály számára. Tartalom (2014) 41 millió forint értékű műszereket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Kórházunk Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály számára.... 2 Biblia adomány... 4 a Velkey László Gyermekegészségügyi

Részletesebben

FONTOS PONT a Hegyhát ifjúsági életében!

FONTOS PONT a Hegyhát ifjúsági életében! Gypsy Studies Cigány Tanulmányok 27. FONTOS PONT a Hegyhát ifjúsági életében! PROJEKTKÖTET PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM BTK NTI ROMOLÓGIA ÉS NEVELÉSSZOCIOLÓGIA TANSZÉK - SÁSD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PÉCS, 2012. Gypsy

Részletesebben

Újévi köszönt. December havi ünnepek, népszokások

Újévi köszönt. December havi ünnepek, népszokások a diósjen i önkormányzati képvisel -testület tájékoztató havilapja XIV. évfolyam 11-12. szám Kedves Diósjen i Polgárok! Kedves Olvasóink! Ismét egy új esztend küszöbén állunk, reményeket, vágyakat, elvárásokat

Részletesebben

KI VÁLHAT H SSÉ, KI GONOSSZÁ?

KI VÁLHAT H SSÉ, KI GONOSSZÁ? I V. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2010. OKTÓBER 28. S V KÖRNYÉKÉNEK K K ZENTGOTTHÁRD ÁROS ÉS ÖZÉLETI ÉS ULTURÁLIS H AVILAPJA KOSZORÚZÁSSAL ÉS ÜNNEPI M SORRAL EMLÉKEZTEK MEG AZ '56-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁRÓL

Részletesebben

Tartalom. Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk valamennyi olvasónknak! Emberségbõl példát Kitüntetettjeink. Interjú:

Tartalom. Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk valamennyi olvasónknak! Emberségbõl példát Kitüntetettjeink. Interjú: XVII. évfolyam 1. szám 2011 ÁPRILIS Tartalom Emberségbõl példát Kitüntetettjeink Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk valamennyi olvasónknak! Interjú: Dr. Szûcs Ildikó osztályvezetõ fõorvos Csillagpont Rádió

Részletesebben

LAPUNK. Információs Lapja. Kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, örömteli húsvéti ünnepeket!

LAPUNK. Információs Lapja. Kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, örömteli húsvéti ünnepeket! LAPUNK XVI. évfolyam 1. szám 2015. április Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja Kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, örömteli húsvéti ünnepeket! Kitüntetettjeink

Részletesebben

A mi. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk valamennyi Kedves Olvasónknak! és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja.

A mi. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk valamennyi Kedves Olvasónknak! és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja. A mi Lapunk Borsod-Abaúj Z - emplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Információs Lapja XVIII. évfolyam 3. szám 2012. december Lapunk TARTALOM Kitüntetettjeink 5 évtized példamutató munkássága Beszélgetés

Részletesebben

Helyi Esélyegyenl ségi Program. Tolmács Község Önkormányzata. 2013. július 5.

Helyi Esélyegyenl ségi Program. Tolmács Község Önkormányzata. 2013. július 5. Helyi Esélyegyenl ségi Program Tolmács Község Önkormányzata 2013. július 5. Tartalom Helyi Esélyegyenl ségi Program (HEP)... 3 Bevezetés... 3 A település bemutatása... 3 Értékeink, küldetésünk... 6 Célok...

Részletesebben

AJÁNLÓ. Felelősség és lehetőség Az adózók csaknem fele nem rendelkezett adója egy százalékáról ennek okait vizsgálja írásunk. (9.

AJÁNLÓ. Felelősség és lehetőség Az adózók csaknem fele nem rendelkezett adója egy százalékáról ennek okait vizsgálja írásunk. (9. AJÁNLÓ Tisztelt Olvasó! A jó cselekedetek lapja Lapunk fejléce mellett ez olvasható: A jó cselekedetek lapja. Miért? Mert azt gondolom, az egymás érdekeiért vagy a közjóért való kiállás olyan erény, amely

Részletesebben

Megszentelt várakozás

Megszentelt várakozás CIII. évfolyam, 42. szám VÁROS AZ ALFÖLD SZÍVÉBEN POLGÁRI HETILAP Ára: 158 Ft Elõfizetõknek 130 Ft Szeretetbõl segítenek Az önkéntességnek számtalan példája ismert világszerte. De nem kell olyan messzire

Részletesebben

SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII.

SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII. SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII. évfolyam 3. szám 2014. október TÁJÉKOZTATÓ A 2010 2014-ES ÖNKORMÁNYZATI CIKLUSRÓL 2010 20142. oldal 12. oldal 19. oldal 23. oldal TARTALOM: Összefoglaló

Részletesebben

lehet ségek, támogatások hallássérülteknek születést l álláskeresésig

lehet ségek, támogatások hallássérülteknek születést l álláskeresésig munka kör alapítvány hallássérültek foglalkoztatásáért lehet ségek, támogatások hallássérülteknek születést l álláskeresésig információs füzet i. 2013 lehet ségek, támogatások hallássérülteknek születést

Részletesebben

Közhírré tétetik! Közmeghallgatás

Közhírré tétetik! Közmeghallgatás XIX. évfolyam, 2011. december 17. 10. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Közhírré tétetik! Közmeghallgatás Kisújszállás Város Önkormányzata 2011. december 20-án 16.00 órakor

Részletesebben

Légy része a történetnek!

Légy része a történetnek! Légy része a történetnek! Els találkozó Kedves Diósjen i Polgárok! Amikor e sorokat olvassák, már a 2010-es év els hónapjának a végén járunk, vagy talán a második elején. Megkezd dött tehát egy új év,

Részletesebben

Iskolai közösségi szolgálat. Társ-program

Iskolai közösségi szolgálat. Társ-program Iskolai közösségi szolgálat Társ-program Kedves Kollégák! Kedves Diákok! Kedves Olvasó! Az elmúlt évtized sok-sok tanulságának egyike az a hiányérzet, amit az egymásért végzett munka, a másokra való figyelés

Részletesebben

Szentesi Élet. XLV. évfolyam 48. szám 2013. november 29. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 120 Ft) Egészséges felnõtteket...

Szentesi Élet. XLV. évfolyam 48. szám 2013. november 29. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 120 Ft) Egészséges felnõtteket... Szentesi Élet XLV. évfolyam 48. szám 2013. november 29. Városi hetilap Ára: 175 Ft (elõfizetve 120 Ft) Kis diákok nagy döntése... Ez év szeptember 1-jétõl alapjaiban megváltozott a pedagógiai szakszolgálat

Részletesebben

H Í R L E V É L MAGYAR TESTVÉRI BÖRTÖNTÁRSASÁG PRISON FELLOWSHIP HUNGARY

H Í R L E V É L MAGYAR TESTVÉRI BÖRTÖNTÁRSASÁG PRISON FELLOWSHIP HUNGARY H Í R L E V É L MAGYAR TESTVÉRI BÖRTÖNTÁRSASÁG PRISON FELLOWSHIP HUNGARY A megrepedt nádszálat nem töri el... (Mt 12,20) Köszöntő Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, az idei év második börtönmissziós

Részletesebben

LIONS. We serve! HUNGARY. Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014

LIONS. We serve! HUNGARY. Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014 Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014 LIONS HUNGARY We serve! 2 Lions Klubok Magyarországi Szövetsége Közhasznú Egyesület 2014 Barnabás békéje Egy emberöltő, szoktuk mondani, éppen annyi idő, amennyi

Részletesebben

Rosszul dönteni hiba, nem dönteni bűn!

Rosszul dönteni hiba, nem dönteni bűn! 2011. március www.berettyoujfalu.hu biharihirlap@gmail.com Bihari Hírlap Berettyóújfalu Város havonta megjelenő közéleti magazinja XXI. évfolyam 1. szám Megújul a városközpont 3 A város lakói 2010 ősze

Részletesebben

AJÁNLÓ. A BESZT Szövetség első nemzetközi konferenciája Egy nemzetközi konferencia megrendezésével a nyilvánosság elõtt

AJÁNLÓ. A BESZT Szövetség első nemzetközi konferenciája Egy nemzetközi konferencia megrendezésével a nyilvánosság elõtt AJÁNLÓ Nélkülözhetetlen a média segítsége Valamennyi civil szervezet életében a legfontosabb pénzszerzési idõszak minden év január elsejétõl május 20-ig terjed. Az adóbevallásoknak a magyar törvények szerint

Részletesebben

Kutatás-fejlesztés helyzete és lehet ségei Magyarországon

Kutatás-fejlesztés helyzete és lehet ségei Magyarországon Kutatás-fejlesztés helyzete és lehet ségei Magyarországon Forum Politicum Könyvek Forum Politicum Intézet Kiadványa Felel s szerkeszt : Huber Szebasztián kozpont@forumpoliticum.hu www.forumpoliticum.hu

Részletesebben

Helyi Esélyegyenl ségi Program

Helyi Esélyegyenl ségi Program Helyi sélyegyenl ségi Program Balatonmagyaród Község Önkormányzata 2013-2018. Tartalom Helyi sélyegyenl ségi Program (HP)... 3 Bevezetés... 3 A település bemutatása... 3 Értékeink, küldetésünk... 8 Célok...

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. márciusi Szivárvány. jövő év márciusára előreláthatóan elkészül a szivárvány óvoda felújítása. a város 3.

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. márciusi Szivárvány. jövő év márciusára előreláthatóan elkészül a szivárvány óvoda felújítása. a város 3. A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban kórház, FejleSztéSek tiba sándor, a Misek nonprofit kft. főigazgatója fejlesztésekben gondolkodik. a város 4. oldal

Részletesebben

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

Tartalom. Köszöntő. øtinfo 2011. július augusztus 1. Köszöntõ

Tartalom. Köszöntő. øtinfo 2011. július augusztus 1. Köszöntõ Köszöntő Köszöntõ Tartalom Kedves Olvasó! Megszelídült gyönyörűség vígan szökken át a réten, vörös pipacs arca búbján, nézi báját tótükrében. Selymes haját viszi a szél, koszorút fon nap reája, dalol a

Részletesebben

Együttműködést kötött az önkormányzat a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a Kö-Ki déli része melletti Kiserdő rendbetételére.

Együttműködést kötött az önkormányzat a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a Kö-Ki déli része melletti Kiserdő rendbetételére. XIV. évf. 2008. május www.kispest.hu 3. Környezetvédelem OLDAL Először vehetett át Zöld Kispestért díjat öt magánszemély, egy-egy lakóközösség, intézmény és civil szervezet a Föld Napján. 4. Kiserdő Együttműködést

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old. SÁRVÁRI HÍRLAP SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Ez történt Sárváron 2013-ban Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old. A beruházások

Részletesebben

Részletes tévéműsor. Győr Plusz közéleti hetilap / V. évfolyam 12. szám / 2014. március 21., péntek / Megjelenik 59.500 példányban

Részletes tévéműsor. Győr Plusz közéleti hetilap / V. évfolyam 12. szám / 2014. március 21., péntek / Megjelenik 59.500 példányban 3. oldal A NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága ismertette elmúlt évi mérlegét. Szó esett a legfontosabb adatról, a kiemelt adónemek együttes bevételéről. 4. oldal Idén is csatlakozott Győr

Részletesebben

Kilenc sportág legjobb fiataljai méretnek meg július 2. és 5. között

Kilenc sportág legjobb fiataljai méretnek meg július 2. és 5. között 6. oldal Új kutatóközpontot alapít Győrben a Magyar Tudományos Akadémia. A szükséges feltételeket az MTA, az Audi, a Széchenyi-egyetem és Győr városa együtt biztosítja. 8. oldal Túl rövid az élet ahhoz,

Részletesebben

ÉS VIDÉKE. Adventtől vízkeresztig Szentendrén. XXVIII. évf. 19. szám 2014. november 17.

ÉS VIDÉKE. Adventtől vízkeresztig Szentendrén. XXVIII. évf. 19. szám 2014. november 17. SZE N XXVIII. évf. 19. szám 2014. november 17. 1 9 N TE DRE ÉS VIDÉKE Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120 1 Adventtől vízkeresztig Szentendrén

Részletesebben