03 ALD hírlevél október. Bevezetés. Aktualitások. Bevezetés 1. Aktualitások 1. Vadak a sztrádán 3 Program. Kedves Ügyfeleink,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "03 ALD hírlevél. 2012 október. Bevezetés. Aktualitások. Bevezetés 1. Aktualitások 1. Vadak a sztrádán 3 Program. Kedves Ügyfeleink,"

Átírás

1 Bevezetés 1 Aktualitások 1 Vadak a sztrádán 3 Program Flotta Akadémia 3 Hagyd el a pályát 3 Módosult a 4 KRESZ Téli tippek 5 Abroncs 6 információk, változások Interjú 7 Farkas Ágnes Kvíz 8 CITROËN 9 Bevezetés Kedves Ügyfeleink, 2008 óta immár 5. alkalommal végeztük el Ügyfél elégedettségi felmérésünket, melynek értékelése az elmúlt hetekben befejeződött. Köszönjük, hogy rászánták az időt, kitöltötték a kérdőívet és válaszoltak kérdéseinkre. Az idén is javuló, összesített elégedettségi mutató szépen illik az elmúlt évek trendjébe visszaigazolván, hogy jó úton járunk. Terveink szerint a következő lépés az on-the-spot satisfactory survey bevezetése lesz, amikor már közvetlenül a szolgáltatás igénybevétele után is elmondhatják véleményüket, észrevételeiket on-line felületünkön. Az életünk egy másik folyamatosan visszatérő eseménye az immár hagyományos ALD Családi Nap, melyet 5. alkalommal rendeztünk az idén. Örömünkre szolgált, hogy rendezvényünket sokan megtisztelték jelenlétükkel és együtt magunk mögött hagyva az irodai környezetet, vidáman, kötetlenül tölthettünk el egy kellemes napot a Farkashegyi-repülőtéren. Reméljük, hogy jól érezték magukat és jövőre is találkozunk majd az ALD Családi Napon! Üdvözlettel, Szántó Viktor Ügyvezető igazgató Aktualitások A gépjárműhasználók gyakran viszik az országhatáron túlra, nem EU tagországba az autójukat, ami nem szokatlan esemény a személyes használatú gépjárművek életében. Az Európai Unió területén nem szükséges a nemzetközi zöldkártyán és a gépjármű átvételekor vagy vezető személyének változásakor kiállított országelhagyási engedélyen kívül más dokumentum a gépjármű jogszerű használatának igazolásához. Az Unión kívül azonban javasoljuk a vezetői és országelhagyási engedély közjegyző általi hitelesítését. Kiemelt ország ebből a szempontból Ukrajna, az ide utazóknak kötelező ilyen engedély beszerzése. A közjegyzői hitelesítést az ALD-n keresztül intézhetik a gépjármű vezetők, ehhez a vezetői és országelhagyási engedélyen szereplő adatokat szükséges elküldeniük az címre. Az útlevélszám megadása kötelező. Amennyiben a gépjárművet nem kizárólag egy személy vezeti, úgy minden sofőr részére szükséges a meghatalmazás. A közjegyzői hitelesítés díja egy sofőr engedélyéhez Ft cégszerű aláírásonként.

2 Aktualitások 2. Szezonális gumicsere A nyári-téli gumicserére kijelölt időszak: október 15 - november 16-ig tart. Az ezzel kapcsolatos teendőket a flotta kapcsolattartójuknak címzett levélben részletesen ismertettük. Amennyiben nem jutott el információ Önökhöz ezzel kapcsolatban, keressék az illetékes kollégát vagy hívják Driver Desk-ünket a megszokott elérhetőségeken. Ügyfél elégedettség eredménye Az ALD Automotive elkötelezett a minőségi ügyfélkiszolgálás mellett, így kiemelt feladatunknak tekintjük a minden évben lezajló elégedettségi felmérést. A válaszadók az ALD Automotive tevékenységét, feladatmegoldását 17 kérdésen keresztül értékelhették, aminek az összes válasz átlagos értéke 4,26 ponton zárt egy ötös skálán, mely valamivel magasabb, mint a tavalyi érték. Hiszünk abban, hogy tevékenységünk összehangolt folyamataival; a napi feladatokba épített ellenőrzésekkel, magas szintű szolgáltatással biztosítható a mostani eredmény fenntartása és a szolgáltatási színvonal növelése. A jövő évben is számítunk véleményükre! Hírlevelünk végén olvashatják az idei ügyfél elégedettségi felmérésünkhöz kapcsolódó nyereményjáték nyerteseinek nevét és nyereményüket! Erdőtelepítés Tovább folytatódik az ALD Offsetting Program, melynek részeként májusban megtörtént az első hektárnyi erdő telepítés a Duna-Dráva Nemzeti Park területén, Nagybajomban. Az elmúlt hetekben-hónapokban folyamatosan dolgozzuk fel a flottákra vonatkozó CO 2 és futásteljesítmény adatokat, mely alapján konkrét elemzéssel jelentkezünk Ügyfeleinknél, hogy mérlegelni tudják a programmal kapcsolatos költségeket. A felmerülő költség az éves üzemanyag költség 2-3%-át teszi ki, és külön előny, hogy a WWF Magyarország felé megfizetve ez támogatásnak minősül, mely a társasági adóalapot csökkenti, így pénzügyi szempontból is könnyen menedzselhető a program. Amennyiben szeretné, hogy az Ön flottájára is mielőbb készüljön el az ALD bluefleet kimutatás, kérjük jelezze azt az címen! Alapítványi támogatás Az ALD Automotive a társadalmi felelősségvállalás jegyében a dolgozók döntése értelmében tavaly decemberben az Ügyfelek ajándékozására szánt összeggel az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt támogatta. Az Alapítvány szeptember folyamán az személyi jövedelem adóhoz kapcsolódó 1%-os felajánlásokból befolyó összeg jelentős csökkenése okán megkereste vállalatunkat, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a daganatos gyermekek szállítását. Számunkra kiemelten fontos, hogy felelősséggel legyünk a környezetünkben élők és tevékenykedők életminőségéért, külön fókuszálva a hátrányos környezetben élők vagy beteg gyermekek támogatására. Örömömre szolgál, hogy kollégáim is kérdés nélkül állnak az ilyen kezdeményezés mellé, ezért döntöttünk ismét az Alapítvány támogatása mellett nyilatkozat Szántó Viktor ügyvezető igazgató.

3 Vadak a sztrádán 3. A közlekedés veszélyes üzem, és bár a statisztikai adatok egyértelműen bizonyítják, hogy az autópályák nagyobb biztonságot nyújtanak az úthasználók számára, rajtuk utazva sem lehet teljesen kizárni az ismert baleseti veszélyforrásokat. Ezek egyikét az úttestre kerülő állatok jelentik. Az autósoknak sajnos el kell fogadniuk azt a tényt, hogy a védőkerítés ellenére a kis és nagytestű vadak számos módon bejuthatnak az autópályára. A felhajtóknál és a csomópontoknál a járművekhez hasonlóan ugyanis az állatok is szabadon közlekedhetnek, hiszen ezeken a helyeken nem lehet kerítést húzni. Ezen kívül komoly veszélyforrásnak számít az is, amikor az utazók a megunt házi kedvenceket (kutyákat, macskákat) a pihenőhelyeken vagy egész egyszerűen az úttesten felejtik. Az ÁAK Zrt. kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre és az ilyen jellegű vészhelyzetek elhárítására, a hatékony és gyors megoldás megtalálása azonban sok esetben még az érintett szervezetek (rendőrség, vadásztársaságok) összehangolt munkája ellenére is nehéz. Nincs ugyanis általános recept, nincsenek jól alkalmazható külföldi technikák, az állatok viselkedési szokásai pedig fajonként, nemenként és időszakonként is eltérőek. A jelenséget egy nemrég befejeződött kutatóprogram keretében szakemberek vizsgálták. A kutatás eredményéről és a témával kapcsolatos tudnivalókról itt lehet olvasni: Hagyd el a pályát! Egy jó tanács kényszerterelés esetére A vonatkozó előírások lehetőséget teremtenek arra, hogy egy közút lezárásának vagy forgalomkorlátozásának időtartama alatt a hatóságok terelőútként jelöljenek ki díjköteles útszakaszokat, amelyeket átmenetileg díjmentesen lehet igénybe venni. Ilyen esetben a közút kezelőjének minden lehetséges eszközt igénybe kell vennie ahhoz, hogy erről a tényről megfelelő módon tájékoztassa az arra közlekedőket. A televíziók, rádiók és az írott sajtó híradásain kívül ilyenkor az ÁAK Zrt. céges weboldalán (www.autopalya.hu) megjelenő hírek és a gyorsforgalmi úthálózat számos pontján telepített Változtatható Jelzésképű (VJT) táblák jelzései informálják az utazókat. Ezen kívül a társaság éjjel-nappal helyi tarifával hívható Call Center szolgálata ( ), a szintén a nap 24 órájában elérhető diszpécserszolgálata ( ) valamint az SMS-ben lekérhető aktuális közlekedési információk ( ) segítségével lehet tájékozódni. (részletek a oldalon) A korábbi évek tapasztalata az, hogy a fentiek ellenére a kényszerterelések elrendelésekor az úthasználati jogosultsággal nem rendelkező járművek tulajdonosai közül néhányan sajnos túlhajtanak a díjmentesség határán, amiért később pótdíjat kell fizetniük. Ennek elkerülése érdekében érdemes betartani egy egyszerű szabályt: ha valakit díjköteles szakaszra terelnek fel, a legelső szabad lehajtási lehetőségnél hagyja el a pályát!

4 Módosult a KRESZ 4. A Kormány más közlekedési tárgyú kormányrendeletekkel egyidejűleg, főként a szakpolitikusok kezdeményezésére létrejött munkacsoport kezdeményezései nyomán módosította, pontosította a KRESZ egyes rendelkezéseit. A szabályozás egyértelműsítésének célja, hogy az előírások elsősorban ne a szankcionálásra adjanak alapot, hanem a közlekedés biztonságát javítsák az érthető és betartható követelmények meghatározásával. Már augusztusban hatályba lépett a várakozási tilalom enyhítése: az útmenti ingatlan előtt a behajtást akadályozva parkolók nem bírságolhatók, ha a megálláshoz az ingatlan tulajdonosa (vagy az azzal rendelkezni jogosult) hozzájárulását adta. A KRESZ idén szeptembertől érvényes módosítása egyértelműen kimondja, hogy tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni és az ellenőrzés eredményét befolyásolni. A határozott tilalom megállítja a sebességellenőrzés meghiúsítására alkalmas, így közlekedésbiztonsági kockázatot hordozó lézerblokkolók további terjedését. Az új szabályozás ugyanakkor rögzíti, hogy az ellenőrzést előrejelző eszközök alkalmazása megengedett. A nemzetközi gyakorlat nem egységes a radardetektorok engedélyezésében. A módosítás előkészítését szolgáló szakmai vita eredménye szerint ezek az eszközök nem befolyásolják olyan mértékben az ellenőrzések hatékonyságát, hogy az szükségessé tenné tilalmukat. Ugyanakkor használatuk kedvező hatása lehet, hogy az előrejelzés alapján az autós óvatosabban, körültekintőbben vezet. További újdonság a torlódásoknál alkalmazandó biztonsági folyosó, vagyis az, hogy szeptembertől a két vagy több sávos autópályákon és autóutakon közlekedőknek torlódáshoz érve a legbelső sávban balra, míg a többi sávokban szorosan jobbra kell húzódniuk. A forgalmat ellenőrző, útfenntartó, vagy balesetet szenvedett személyek, műszaki hibás járművek mentését végző gépkocsik így komolyabb fennakadás nélkül, zökkenőmentesen haladhatnak tovább. A felszabadult pályarészen a megkülönböztető jelzést használó járművek is a terelővonalakat átlépve folytathatják útjukat. Az előírás a korábbi KRESZ-módosításban megnyitott lehetőség alapján álló kocsisorok között szabályosan előre haladó motorkerékpárosok biztonságát is növeli. A KRESZ egy ma is hatályos rendelkezésének pontosításával baleset vagy egy gépkocsi kigyulladása esetén a nem érintett járművek vezetői kötelesek lesznek tőlük elvárható módon segítséget nyújtani, és ehhez a rendelkezésükre álló elsősegélynyújtó felszerelést vagy tűzoltó készüléket használni vagy átadni. A pontosítás nyomán a KRESZ szabályai alapján a felsorolt eszközök hiánya egy rutinellenőrzésen nem szankcionálható. Az elsősegélynyújtó felszerelés vagy az előírt tűzoltó készülék nélkül közlekedő jármű vezetője azonban egy baleset vagy tűzeset kapcsán felelősséggel tartozik a segítségnyújtás elmulasztásáért. A módosítás a közlekedők józan belátásában bízva csak az ésszerű és méltányos mértékben él a bírságolás eszközével.

5 Téli tippek Használjunk jó minőségű, min. 4 mm profilmélységű téli gumit, ügyelve a helyes guminyomásra. 2. Télen, szürkületben, latyakban, esőben gyakran kell majd ablaktörlőt használnunk, ha csíkoz, maszatol, cseréljünk lapátot. 3. Ha a hó belepte az autót, a vezető ajtajának keretéről kinyitás előtt kesztyűvel söpörjük le a havat, nehogy behulljon. 4. A hókefe, jégkaparó praktikus okokból a bal első ajtózsebben, vagy ahhoz közel legyen. 5. A kulcs behelyezése előtt ellenőrizzük, hogy minden ablaktörlő ki van kapcsolva. Ezután indítsuk be a motort (gázadás nélkül!), a fűtést állítsuk maximumra és irányítsuk a szélvédőre, kapcsoljuk be az összes elektromos fűtést is: tükör, hátsó és első szélvédőfűtést, ülés- és kormányfűtést. A külső visszapillantók fűtése sok modellen a hátsó ablakfűtéssel együtt kapcsolódik be, de pl. Skoda és Volkswagen modelleken külön kell, ha van ilyen: a tükörállító gombon levő pont előrefelé forgatásával. A klíma télen is hasznos mert nemcsak hűti, hanem szárítja is a levegőt: klímával a belül párás szélvédő fél perc alatt megszárad. 6. Ha már jár a motor, szálljunk ki és takarítsuk le alaposan a kocsit felülről lefelé: a tetejével kezdve, aztán a szélvédőt, oldalsó- és hátsó ablakait, visszapillantó tükröket,majd a motorháztetőt és lámpákat, előbb kefével, aztán jégkaparóval. A kocsi teteje különösen fontos: a rajta felejtett hó fékezéskor bennünket fog megtréfálni, gyorsításkor pedig a mögöttünk haladó kerülhet kellemetlen helyzetbe. 7. Tavaly télen itthon is többször -20C alá süllyedt a hőmérséklet, ezért az ablakmosóban legalább min -25 C-ig használható mosófolyadék legyen. A tartály feltöltése után néhány decit spricceljünk ki, hogy a gumicsövekbe és ablakmosó fúvókákhoz is eljusson a fagyálló, hiszen az fagy be legelőször. 8. Ha már befagyott, mielőbb álljunk be egy fűtött garázsba vagy bevásárlóközpont parkolóházába, ahol általában 0 C fölött van a hőmérséklet, és jó eséllyel 2-3 óra alatt kiolvad a rendszer. 9. Az ablaktörlőt csak akkor kapcsoljuk be, ha a rajta levő hó szemmel láthatóan megolvadt már. 10. Télen is rendszeresen mossuk autónkat! Igaz, hogy hamar újra bekoszolódik, de a kerekek által felhordott sóréteg hozzájárul a karosszéria korróziójához és idő előtti elöregedéséhez. 11. Ne kockáztassunk a tankolással, mindig legalább negyedig legyen a tank! 12. Készüljünk vészhelyzetekre: legyen az autónkban takaró, meleg öltözék, egy lapát, valamint működőképes elemlámpa, némi rágcsálnivaló és az ALD assistance telefonszáma. 13. A szokásosnál nagyobb követési távolsággal vezessünk, és ne felejtsük: az ABS, ESP segíthet a megcsúszott autón, de a fizika törvényeit nem tudják felülírni. +1. Urak a 3-6 pontokat párjuk kocsiján is ismételjék meg minden reggel!

6 Abroncs információk, változások 6. Tendencia, hogy a mai személyautókat egyre nagyobb méretű és sebességindexű gumikkal szerelik a gyártók. A méretes felnik látványosak, de a nagy sebességű abroncsok a lágyabb keverék miatt jóval hamarabb elkopnak, mint kisebb sebességű társaik, ezért cégünk minimális változtatásra kényszerült. Az Önök biztonsága érdekében, azért, hogy mindig megfelelő profilmélységű és tapadású gumikkal közlekedjenek, 18 -os vagy annál nagyobb felni esetén nyári és téli gumi esetén is 30%-kal több gumival fogunk kalkulálni. A változás a 17 -os és annál kisebb kerekeket nem érinti. Ha műszakilag lehetséges, télikerék esetén erősen ajánlott a méretet 1-2 -lal kisebbre cserélni, mert így kevésbé valószínű, hogy megsérül a drága, nagy felni és a téligumi kopása kisebb, élettartama hosszabb lesz. EU Abroncscimkézési szabályozás Az Európai Unió (No.1222/2009) szabályozása november 1-étől kötelezően előírja az abroncsok felcímkézésének szükségességét, az üzemanyag-hatékonyságra (gördülési ellenállás), vizes felületen tapadásra és külső zajkibocsátásra vonatkozó jellemző értékek feltüntetésével. A cél a közúti közlekedés biztonságának és hatékonyságának javítása, az üzemanyag-hatékony, biztonságos és alacsony zajszintű abroncsok népszerűsítésével. A különböző mutatókat a gördülési ellenállás és tapadás tekintetében G, F, E, D, C, B A betűkkel, zaj esetén hanghullámokkal (3-2-1 hullám) jelölik, mindig a kisebb érték a jobb. Nézzük meg mit jelent ez a gyakorlatban! A gördülési ellenállás felelős egy személyautó üzemanyag fogyasztásának 20% -áért, így pl. egy C ellenállású gumi helyett B -jelűvel szerelt kocsi fogyasztása kb 2,5-4,5%-kal csökken. Vizes felületen tapadás tekintetében is hasonló a helyzet: az egyes tapadási osztályok között vizes úton 80km/ó sebességről fékezése kb. 2,6 méteres növekedés vagy csökkenés várható. A zaj jellemzők decibelben és 3 osztályban szerepelnek az alábbiak szerint: 1 hanghullám: 3dB-lel kisebb, mint az EU 661/2009 zajhatár (Ez a legjobb) 2 hanghullám: megfelel az EU 661/2009 zajhatárnak 3 hanghullám: megfelel a régebbi, EU 2001/43 zajhatárnak (Ez a legrosszabb)

7 Interjú 7. Soron következő interjúnkban Farkas Ágnes ügyfélszolgálati referensünket mutatjuk be, aki több mint négy éve segíti tudásával és tapasztalatával az ALD Automotive ügyfeleinek mindennapi munkáját. Az alábbiakban arról kérdezzük, hogy mi minden szükséges a mindennapi kitartó munkához és a kiváló ügyfélkezeléshez. ALD: Már több mint négy éve vagy az ügyfélszolgálati csapat lelkes tagja. Mi az, ami még ennyi idő után is motivál és lelkesít téged a mindennapokban? Vannak számodra még új dolgok ezen a területen? Farkas Ágnes: Őszintén szólva így kívülállóként nehéz elhinni, de nagyon változatos és sokszínű a munkám, köszönhetően a sokféle feladatkörnek, amit nap mint nap ellátok. Egy ideje a Partership folyamatokért is én felelek, ami még színesebbé teszi a mindennapi munkavégzésemet.ügyfelek szempontjából is mindenki más és más, illetve az ügyfélkörünk folyamatos bővülése is változatosságot hoz a mindennapjaimba. ALD: Milyen munkafolyamatok tartoznak a napi feladatkörödbe? Farkas Ágnes: Árajánlatokat, szerződésmódosításokat készítek, riportokat állítok össze az ügyfeleim számára, az aktuális büntetési folyamatokat kezelem, adminisztrálom. Azt szoktam mondani, hogy minden, a gépjárművel kapcsolatosan felmerülő adminisztratív feladat a munkakörömbe tartozik. ALD: Feltételezem, hogy mivel nap mint nap ügyfelekkel foglalkozol, vannak nehezebb pillanatok is. Mit teszel egy-egy nehezebb szituációban egy-egy bonyolultabb panasz kapcsán? Farkas Ágnes: Minden esetben türelmesen és higgadtan próbálok reagálni a felvetésekre, és professzionálisan hozzáállni a kérdésekhez. Fontos nagyon az empátia szerintem, hogy bele tudjuk helyezni magunkat az ügyfelünk helyzetébe, és éreztetni tudjuk velük, hogy a nehezebb ügyek, bonyolultabb kérdések megválaszolásában is számíthatnak ránk. ALD: A fárasztó hétköznapokat kikapcsolódással lehet kipihenni. Mik azok a tevékenységek, melyekben pihenésként örömet lelsz? Farkas Ágnes: Van egy cicám, a neve Molly, és tulajdonképpen a róla való gondoskodás jelenti az igazi kikapcsolódást. Mivel ülőmunkát végzek, ezért fontos számomra a mozgás is, amit futás formájában szoktam teljesíteni, illetve télen konditeremben próbálom ezt pótolni. A másik nagy szerelmem és kikapcsolódási forrásom a főzés. Imádom a főztőmmel elkápráztatni a barátaimat és a családomat. ALD: Ha lenne egy díj, amit a legjobb ügyfélszolgálati képviselőnek adhatnál át, milyen jellemzők alapján választanád ki a legjobb munkatársat? Milyen tulajdonságokkal kell szerinted bírnia egy jó ügyfélszolgálati munkatársnak? Farkas Ágnes: Az empátia, türelem és a szakmai felkészültség szerintem elengedhetetlen. Szintén fontos a jó kommunikációs képesség és a proaktivitás, hogy mindig egy lépéssel előrébb járj és gondolkodj, mint az ügyfél, és te legyél az, aki a megoldást kitalálja és választ kínál egy-egy bonyolultabb kérdés, probléma esetén. Szerencsére az ALD ügyfélszolgálati munkatársaiban ezen tulajdonságok mind jelen vannak, így biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lenne egy ilyen díjat kiosztani nálunk, mert mindenki egyaránt megérdemelné.

8 Kvíz 8. Kvíz kérdéseinkben a korábbi hírlevelek tartalmából szemezgettünk. A helyes válaszadók között 3 db 2 fő részére szóló koncertjegyet sorsolunk ki. 1. A biztonsági öv be nem kötése milyen büntetési díjat von maga után autópályán? A Ft B Ft C Ft 2. Milyen programmal próbálja ellensúlyozni az ALD a gépjárművek okozta káros anyag kibocsájtást? A. Szemétgyűjtés B. Kerékpárutak létrehozásának támogatása C. Faültetés a Duna-Dráva Nemzeti Parkban 3. Az egészségügyi dobozok hiánya mikor büntethető a módosult KRESZ szerint? A. Igazoltatásnál B. Balesetnél, ha ennek hiánya miatt nem tudják a sérültet ellátni C. Mindkettő

9 Ügyfél elégedettségi felmérés nyereményjáték eredményhirdetése 9. Meghirdetett nyereményjátékunk nyertesei a következők: ALD stresszlabdát nyert: Dr. Molnár Ákos Kandik János Lénárt Gábor Mrena Zoltán Szűcs Alán Mazán Tamás Sziráki Gábor Szőke Csaba Bárány Kozima Nyári Róbert Nemes Attila Sghaier-Szabó Adrienn Pálfi Éva Nagy Norbert Baksa Eszter Kolnhofer Bálint Benkó Attila ALD plédet nyert: Takács Anikó Horváth-Takács Gabriella Vincze József Molnár Erika Kántor Anna Varsányi Balázs Dr. Somogyi Erika Esgran Katalin Tóth Mária Surányi Éva ALD bögrét nyert: Katz Péter Dömötör Miklós Dr. Selmeci Lóránt Dr. Rekettye Erika Nagypál Hajnalka Csányi Mihály Dr. Ujszászi János Dr. Szabon Irén Csatári Zoltán ALD esernyőt nyert: Kiss Sándor Puskás Krisztián Pap Erzsébet Farkas Ildikó Eszes Natália Okner Viktória Molnár Károly Steve Borsanyi Major Péter Kelemen Ákos Kakuk József Borosné Balogh Anita Cseresznyés Zsuzsanna Motika Ferenc A nyereményekhez gratulálunk, a nyertesekkel rövidesen felvesszük a kapcsolatot a nyeremény kézbesítése céljából. CITrOËn C5 AUTOmATA klíma navigáció PArkOLóHeLy-FeLmérő FUnkCIó már HAvI nettó FT-TóL! A Citroën C5 vegyes fogyasztása: 4,6-7,3 l/100 km, CO 2 -kibocsátása: g/km. A hirdetésben feltüntetett havidíj az ALD Indikatív Teljes körű ( HUF alapú) finanszírozási és üzemeltetési ajánlata. A kalkulált összeg a Citroën C5 Business HDi 140 modellre, adott paraméterek és árfolyam alapján, az ajánlat készítésekor érvényes árak és díjak figyelembevételével került kiszámításra. Azok változása esetén az ALD Automotive a változtatás jogát fenntartja.

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A MICHELIN Csoport A kezdetek 1889: Michelin cég alapítása 1891: leszerelhető kerékpár abroncs 1895: először szerel a Michelin levegővel fújt gumiabroncsot

Részletesebben

Évszakváltás a közlekedésben

Évszakváltás a közlekedésben Évszakváltás a közlekedésben A közlekedésben a téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez a gyalogosoknak és a járművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk

Részletesebben

Néhány hasznos információ egyéni utazók részére

Néhány hasznos információ egyéni utazók részére Néhány hasznos információ egyéni utazók részére Ausztria Országúton, lakott területen kívül 100 km/h Éjjel (22-05 óra között) az A10, az A13 és az A14 autópályán azonban csak max. 110 km/h Vannak továbbá

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete A nemzeti fejlesztési miniszter 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete az útdíjfizetési rendszer átalakításával összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról Az 1. és a 2. alcím tekintetében a közúti

Részletesebben

Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK)

Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK) Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK) 2013. május 1-jei hatállyal módosult a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, azaz a KRESZ. A változásokat

Részletesebben

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e 2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e a parkolás szabályairól és a parkolási díj megállapításáról

Részletesebben

110/2005. (XII. 23.) GKM rendelet az autópályák használatának díjáról A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 48. -a (3) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

2+1-1+2 sávos problémakör a hazai gyorsforgalmi utakon és autópályákon

2+1-1+2 sávos problémakör a hazai gyorsforgalmi utakon és autópályákon Közlekedési Tagozat 2+1-1+2 sávos problémakör a hazai gyorsforgalmi utakon és autópályákon 1 5. Közlekedési magatartás a 2+1 sávos utakon Siska Tamás és társai: Tóthné Temesi Kinga, dr. Csorja Zsuzsanna,

Részletesebben

1. Alapelvek a közlekedésben

1. Alapelvek a közlekedésben 1. Alapelvek a közlekedésben 1. Mit jelent a közlekedésben a bizalmi elv? a) Számíthat arra, hogy a KRESZ minden helyzetben és helyen pontosan szabályozza a közlekedésben részt vevők jogait és kötelességeit.

Részletesebben

7. 3 Hatályon kívül helyezve.

7. 3 Hatályon kívül helyezve. Kesztölc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelete a járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú, behajtási tilalommal érintett közterületekre gépjárművel történő behajtás engedélyezésének

Részletesebben

műszaki ÜZEMBIZTONSÁG

műszaki ÜZEMBIZTONSÁG műszaki ÜZEMBIZTONSÁG műszaki ÜZEMBIZTONSÁG www.nkh.gov.hu KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉGEK A járművek felkészítése A télre Mint minden szezonváltáskor, a tél beköszönte előtt is kiemelten fontos, hogy az üzembiztonság

Részletesebben

H/3032. számú. országgyűlési határozati javaslat

H/3032. számú. országgyűlési határozati javaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA ORSZÁGG Y 0LfS I4I'V#k L Érkezett: 1007 MAJ 11. H/3032. számú országgyűlési határozati javaslat az elektronikus útdíjfizetési rendszer magyarországi bevezetéséről Előadó : Dr.

Részletesebben

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet 12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 19/2004. (VII.15.) Orosházi Önkormányzati

Részletesebben

Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési szabályok megtartása érdekében

Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési szabályok megtartása érdekében Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési

Részletesebben

Mire kell figyelni a bérlés előtt?

Mire kell figyelni a bérlés előtt? Külföldi nyaralásaik során sokan választják azt a megoldást a helyi látnivalók és nevezetességek megtekintéséhez, hogy gépkocsit bérlenek a tömegközlekedés használata helyett. Ennek előnye, hogy kényelmesebb,

Részletesebben

Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője

Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője megváltozik a közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegések köre; bizonyos esetekben a bírság kiszabására

Részletesebben

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Úgy tűnik, hogy végre tényleg beköszöntött hazánkban a tavaszi időjárás! Elérkezett az idő, hogy Fontos azonban, hogy mielőtt bárhová indul, a téli gumikat cserélje

Részletesebben

II. ÖRÖMAUTÓZÁS VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS. a beteg gyermekekért. Tököli reptér, 2009. március 7.

II. ÖRÖMAUTÓZÁS VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS. a beteg gyermekekért. Tököli reptér, 2009. március 7. II. ÖRÖMAUTÓZÁS a beteg gyermekekért VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS Tököli reptér, 2009. március 7. TARTALOMJEGYZÉK: Tartalomjegyzék: Bevezetés, 1. Program VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS 2. oldal 2. oldal 2. Rendezés

Részletesebben

Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől?

Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől? Oktatási Segédlet 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben 2015. január 1-jétől? A gépjármű megengedett legnagyobb össztömege és a szállítható

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (.) GKM rendelete

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (.) GKM rendelete III-3TK/37/2/2006. Tervezet A gazdasági és közlekedési miniszter /2006. (.) GKM rendelete az autópályák használatának díjáról szóló 110/2005. (XII. 23.) GKM rendelet módosításáról A közúti közlekedésről

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Borsodszirák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011.(IX.14.) önkormányzati rendelete A járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a közútkezelői hozzájárulás kiadásának

Részletesebben

ALD Hírlevél. Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél. Használt autók visszaadása Üzemanyag kártya ügyintézés

ALD Hírlevél. Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél. Használt autók visszaadása Üzemanyag kártya ügyintézés 02 2009. december ALD Hírlevél Aktuális témáink : Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél Elérhetőség az év végén Környezet Charta Elkötelezettség a környezetvédelem mellett Téli percek - Assistance kiterjesztés,

Részletesebben

A pontrendszer hatálya alá tartozó egyéb szabálysértések

A pontrendszer hatálya alá tartozó egyéb szabálysértések A pontrendszer hatálya alá tartozó egyéb szabálysértések Járművezetés az eltiltás tartama alatt [a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 15/A. (1) bek.] Az elsőbbség és az előzés szabályainak

Részletesebben

BIZTONSÁG Autósiskola 5440 Kunszentmárton Rákóczi út 1. 06-30/484-3738 Ny.Sz: 16-0057-06

BIZTONSÁG Autósiskola 5440 Kunszentmárton Rákóczi út 1. 06-30/484-3738 Ny.Sz: 16-0057-06 BIZTONSÁG Autósiskola 5440 Kunszentmárton Rákóczi út 1. 06-30/484-3738 Ny.Sz: 16-0057-06 Tisztelt Gépkocsivezető! A BIZTONSÁG Autósiskola nagy részt vállal a baleset megelőzésben, a vezetői engedéllyel

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1.

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 86. szám 54033 9. A kistelepülési önkormányzat a települési közkönyvtári és iskolai könyvtári feladatokat együttesen ellátó szolgáltató helyre is igénybe veheti a megyei

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. /2017. (... ) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. /2017. (... ) önkormányzati rendelete Minősített szótöbbség Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete /2017. (... ) önkormányzati rendelete az Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS

VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS VII. ÖRÖMAUTÓZÁS a beteg gyermekekért VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS Mogyoród, Hungaroring 2015. március 28. VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS BEVEZETÉS Immáron hetedik alkalommal rendezzük meg az Örömautózás nevű programunkat.

Részletesebben

Traffipax-jelzõk, radar-detektorok, lézerblokkoló

Traffipax-jelzõk, radar-detektorok, lézerblokkoló Traffipax dömping 12 milliárd forint jut traffipaxokra 2013/14-ben A Népszabadság hírei szerint megszaporodnak a telepített sebességmérõ mûszerek a következõ idõszakban Magyarország útjain. Akár 20km-enként

Részletesebben

Magyarország mozgásban. Nemzeti Közlekedési Napok 2013

Magyarország mozgásban. Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Magyarország mozgásban Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Börzsei Tibor vezérigazgató TARTALOM ÁAK Zrt. története számokban Amire büszkék vagyunk HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer Átalakulásunk Céljaink

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Ócsa Város Önkormányzatának 26/2010. (XII.24.) számú rendelete 1 A járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának

Részletesebben

vasárnap), továbbá húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23.

vasárnap), továbbá húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23. Nagymaros Város Önkormányzatának 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete a fizető parkolási rendszerről Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény

Részletesebben

KRESZ vizsga tesztlap

KRESZ vizsga tesztlap 1. Szeszes ital hatása alatt jármvet vezetni A) csak akkor veszélyes, ha a vezet nem szokott hozzá az alkoholhoz. B) a reflexek tompulása miatt már kisebb mennyiség fogyasztása esetén is veszélyes. C)

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 1. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet

Részletesebben

1139 Budapest, Röppentyű u. 40. BEMUTATKOZÁS

1139 Budapest, Röppentyű u. 40. BEMUTATKOZÁS 1139 Budapest, Röppentyű u. 40. BEMUTATKOZÁS TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ! Drimál Tibor vagyok, a Autószerviz és Használtautó Centrum ügyvezetője. Örömömre szolgál, hogy bemutathatom Önnek cégemet. Cégtörténet,

Részletesebben

Termék katalógus TÁROLÓRENDSZEREK

Termék katalógus TÁROLÓRENDSZEREK 2012 Termék katalógus TÁROLÓRENDSZEREK Tárolórendszerek» PCB tárolás Oldaltöltős TTxxC TTxxCEL és Elöltöltős tálcás PCB tároló kocsi tálcás kocsik 19 és 39 tálcás kivitelben opcionális ESD kit opcionális

Részletesebben

Hogyan járulhat hozzá a Rendőrség a közúti közlekedésbiztonság további javításához? Budapest, november 30.

Hogyan járulhat hozzá a Rendőrség a közúti közlekedésbiztonság további javításához? Budapest, november 30. Dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány Hogyan járulhat hozzá a Rendőrség a közúti közlekedésbiztonság további javításához? Budapest, 2010. november 30. Rendőrség és közlekedésbiztonság

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/ PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/ Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

18. Útburkolati jelek

18. Útburkolati jelek 18. Útburkolati jelek (1) Az útburkolati jelek: a) úttest szélét jelző vonal: hosszirányú folytonos az útkereszteződésnél szaggatott vonal; b) 146 terelővonal: hosszirányú egy vagy [olyan útszakaszon,

Részletesebben

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete a Kisoroszi Szigetorrban kialakítandó díjköteles várakozási terület kijelöléséről, valamint üzemeltetésének

Részletesebben

Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Ü g y f é l n a p 2 0 0 7. 0 5. 1 0

Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Ü g y f é l n a p 2 0 0 7. 0 5. 1 0 Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Flottával kapcsolatos költségek megoszlása* Adó: Adó: 10% 10% Értékvesztés: Értékvesztés: 33% 33% Üzemanyagköltség: Üzemanyagköltség: 29% 29%

Részletesebben

VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS

VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS IV. ÖRÖMAUTÓZÁS a beteg gyermekekért VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS Mogyoród, Hungaroring 2011.05.15. TARTALOMJEGYZÉK: Tartalomjegyzék: Bevezetés, 1. Program VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS 2. oldal 2. oldal 2. Rendezés

Részletesebben

á Eszter EMAS Nyilvántartó Hivatal Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség

á Eszter EMAS Nyilvántartó Hivatal Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Nyári á Eszter EMAS Nyilvántartó Hivatal Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Új szervezeteink HU-000016: Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. HU-000017:

Részletesebben

EASYWAY ESG2: európai léptékű hálózati forgalmi menedzsment és ko-modalitás munkacsoport. ITS Hungary Egyesület Szakmai programja 2011.07.11.

EASYWAY ESG2: európai léptékű hálózati forgalmi menedzsment és ko-modalitás munkacsoport. ITS Hungary Egyesület Szakmai programja 2011.07.11. EASYWAY ESG2: európai léptékű hálózati forgalmi menedzsment és ko-modalitás munkacsoport Nagy Ádám forgalomszabályozási mérnök ITS Hungary Egyesület Szakmai programja 2011.07.11. Általános információk

Részletesebben

Mindent tudni akarok...

Mindent tudni akarok... Mindent tudni akarok... Műszaki vizsga. A gépjármű tulajdonosok közül, egyesek számára örök talány, a többség azonban ismeri a menetét. Személygépkocsit, gépjárművet tulajdonolni kötelezettséggel is jár.

Részletesebben

Téli közlekedésre vonatkozó szabályok Európában

Téli közlekedésre vonatkozó szabályok Európában Téli közlekedésre vonatkozó szabályok Európában Évről évre gyorsabban köszönt be a tél, és ilyenkor az ember felteszi a kérdést, hogy az európai országokban milyen előírások vonatkoznak a téli gumiabroncsra,

Részletesebben

KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS

KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS A kerékpározás hatásai nem igényel fosszilis energiát externáliák nem szennyezi a levegőt, nincs széndioxid kibocsátása nem okoz zajt kevés helyet foglal infrastruktúra igénye alacsony

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 1/7. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet

Részletesebben

Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft.

Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. Karácsonyi akció állami vállalatok részére 2011 Miért érdemes minket választani: AJÁNDÉK UTALVÁNY Magyarország legmodernebb, és egyetlen ilyen jellegû létesítménye

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 34. -ban foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 34. -ban foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 12/1991. (VI.12.) önkormányzati rendelete a korlátozott forgalmú belváros közlekedési rendjéről Módosította: 5/1993. (III.10.) 23/1994. (VI.29.). 19/1995.

Részletesebben

KRESZ és közútkezelés

KRESZ és közútkezelés KRESZ és közútkezelés Forgalmász napok Sopron 2013. június 12-13. Nagy Zoltán osztályvezető Magyar Közút NZRT. telefon: 819-9133 e-mail:nagy.zoltan@kozut.hu A józan paraszti ész hiánya minden területen

Részletesebben

HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT?

HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT? HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT? Ha valamilyen szerkezet, mint a Supertech is, üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását akarjuk vizsgálni, akkor

Részletesebben

A közúti közlekedés biztonsága

A közúti közlekedés biztonsága Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője A közúti közlekedés biztonsága Közlekedésfejlesztés Magyarországon, aktualitások konferencia Balatonföldvár,

Részletesebben

17. Tájékoztatást adó jelzőtáblák

17. Tájékoztatást adó jelzőtáblák 17. Tájékoztatást adó jelzőtáblák (1) A tájékoztatást adó jelzőtáblák a következők: a) 113 Kijelölt gyalogos-átkelőhely (103. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úttestet a táblánál útburkolati jellel kijelölt

Részletesebben

TÉLI IDŐJÁRÁSRA TÖRTÉNŐ FELKÉSZÜLÉSI FELADATOK. Berecz György tű. ezredes igazgató

TÉLI IDŐJÁRÁSRA TÖRTÉNŐ FELKÉSZÜLÉSI FELADATOK. Berecz György tű. ezredes igazgató TÉLI IDŐJÁRÁSRA TÖRTÉNŐ FELKÉSZÜLÉSI FELADATOK Berecz György tű. ezredes igazgató 35/2012. számú intézkedés: A rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkező katasztrófavédelmi feladatok ellátására

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év november 28-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyijáratú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001. (XII.31.)

Részletesebben

Közlekedés az EU-ban. Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak. Szeged, 2010.

Közlekedés az EU-ban. Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak. Szeged, 2010. Közlekedés az EU-ban Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak Szeged, 2010. A Közlekedés Jogosítvány Az EU bármely tagállamában megszerzett jogosítvány az egész Európai Unión belül érvényes. Az Európai

Részletesebben

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a behajtási engedélyek szabályozásáról Lébény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

MÓD AF - Forster Központ - 5 db pickup adásvétele. Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/19

MÓD AF - Forster Központ - 5 db pickup adásvétele. Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/19 MÓD. 2. - AF - Forster Központ - 5 db pickup adásvétele Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/19 1 Beszerzés tárgya: II.1.2) A szerződés vagy a beszerzés(ek) tárgya, mennyisége (az eredeti hirdetményben szereplő

Részletesebben

1. SZÁMÚ IRÁNYMUTATÁS

1. SZÁMÚ IRÁNYMUTATÁS 1. SZÁMÚ IRÁNYMUTATÁS Tárgy: A minimális pihenőidőtől és a maximális vezetési időtől való kivételes eltérés annak érdekében, hogy a gépjármű megfelelő megállóhelyre érhessen. Cikk: Az 561/2006/EK rendelet

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

Azok a fogalmak, amelyekhez speciális értelmezés tartozik, a teljes dokumentum tekintetében ugyanezzel az értelmezéssel bírnak.

Azok a fogalmak, amelyekhez speciális értelmezés tartozik, a teljes dokumentum tekintetében ugyanezzel az értelmezéssel bírnak. A Nissan Ígéretek Program Általános Feltételei A jelen dokumentumot a Nissan Sales CEE Kft. bocsátotta ki (a továbbiakban Nissan ), és ez a dokumentum határozza meg a Magyarország területén valamennyi

Részletesebben

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁT ELHASZ- NÁLÓDÁSÁRA UTALÓ JELEK Foltos szélvédő Az ablaktörlő kar nem fejt ki megfelelő nyomást. Az ablaktörlő lapát túl gyorsan emelkedik.

Részletesebben

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKBAN CSÁTI RÉKA & RÁCZ TAMÁS JÁRMŰ KONTROLL MAGYARORSZÁG KFT. BESZERZÉS 2016 KONFERENCIA Jármű Kontroll Magyarország Kft. Műholdas nyomkövetésen alapuló rendszerek fejlesztése

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

A szabályozás azt kívánja elérni, hogy a járművek tulajdonosai, üzembentartói fokozott felelősséget érezzenek azért, hogy a járművüket használók

A szabályozás azt kívánja elérni, hogy a járművek tulajdonosai, üzembentartói fokozott felelősséget érezzenek azért, hogy a járművüket használók Hatósági ügyintézés: A gépjárművek használatát a jogszabályok, rendeletek egész sora szabályozza. Gondtalanul autózva nem is gondolunk ebbe bele, de azonnal szembesülünk vele, ha pl. egy szélvédő csere

Részletesebben

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről

Részletesebben

Csupán átmeneti romlás, vagy trendváltozás?

Csupán átmeneti romlás, vagy trendváltozás? Csupán átmeneti romlás, vagy trendváltozás? Prof. Dr. habil Holló Péter Az MTA doktora KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kutató professzora Széchenyi István Egyetem egyetemi tanára Új módszerek,

Részletesebben

Kiss Csaba r. alezredes ORFK OBB OBB főtitkf. Motorkerékp. Európai Motorkerékpárosok Fóruma Budapest, 2014. március 5.

Kiss Csaba r. alezredes ORFK OBB OBB főtitkf. Motorkerékp. Európai Motorkerékpárosok Fóruma Budapest, 2014. március 5. Kiss Csaba r. alezredes ORFK OBB OBB főtitkf titkára Motorkerékp kpárosok közlekedk zlekedésbiztonsága Európai Motorkerékpárosok Fóruma Budapest, 2014. március 5. Miért kell kiemelten foglalkozni a motorkerékp

Részletesebben

AEGON Lakás és Szabadidô Biztosítás

AEGON Lakás és Szabadidô Biztosítás AEGON Lakás és Szabadidô Biztosítás Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy az AEGON Lakás és Szabadidô Biztosítást választotta! Az AEGON, a hazai lakásbiztosítási piac vezetôje olyan új a magyar lakásbiztosítási

Részletesebben

Kezelési útmutató. Helyiséghőmérsékletszabályozó. 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393..

Kezelési útmutató. Helyiséghőmérsékletszabályozó. 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393.. Kezelési útmutató Helyiséghőmérsékletszabályozó 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393.. Tartalom Kezelési útmutató Helyiséghőmérséklet-szabályozó 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 2 A

Részletesebben

Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél. Üzemanyagkártya ügyintézés: Új autók átadása: Használt autók visszaadása

Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél. Üzemanyagkártya ügyintézés: Új autók átadása: Használt autók visszaadása Ünnepi 1 nyitva tartás Elérhetőség az év végén Hasznos tippek 1 Téli tippek Aktualitások 2 1. Téli assistance kiterjesztés 2. Új iroda 3. Ügyfél elégedettségi felmérés 2011 4. MOL kúthálózat bővítése Büntetések,

Részletesebben

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1100/2008/EK RENDELETE. (2008. október 22.)

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1100/2008/EK RENDELETE. (2008. október 22.) 2008.11.14. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 304/63 AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1100/2008/EK RENDELETE (2008. október 22.) a tagállamok határain a közúti és belvízi közlekedés terén végzett ellenőrzések

Részletesebben

IQvíz Tanácsadó Kft. Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program

IQvíz Tanácsadó Kft. Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program Magyarország ügyfélbarát víziközmű szolgáltatói program Tartalomjegyzék MIRŐL SZÓL AZ IQVÍZ ÜGYFÉLBARÁT SZOLGÁLTATÓK PROGRAM? MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI A PROGRAMBAN? AZ IQVÍZ ÜGYFÉLBARÁT SZOLGÁLTATÓK PROGRAM

Részletesebben

DiamondDeal Médiaajánlat

DiamondDeal Médiaajánlat DiamondDeal Médiaajánlat Tartalomjegyzék Miért hirdessen a DiamondDeal-en? 2 Általános banner méretek Leaderboard, Super Leaderboard Full banner, Medium rectangle Skyscraper Full banner, Medium rectangle

Részletesebben

mindennapi közlekedési mód népszerűsítése

mindennapi közlekedési mód népszerűsítése Szuppinger Péter REC 2013.05.08. Szentendre Integrált közlekedéstervezés és a kerékpározás Miért integrált? Cél: Miért kerékpározás, integrált? mint mindennapi közlekedési mód népszerűsítése Tapasztalat:

Részletesebben

Mozgó fiókgyógyszertárban rejlő lehetőségek

Mozgó fiókgyógyszertárban rejlő lehetőségek Mozgó fiókgyógyszertárban rejlő lehetőségek Hogyan növelhető a patika ellátottjainak száma 4.500 fővel? ÜZLETI LEHETŐSÉGEK Szeretné patikája forgalmát növelni azáltal, hogy az ellátott lakosság száma 4.500

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülese

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülese Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülese Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főosztály Budapest,

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gépjármű azonosító paraméterek GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gyártmány: Típus: Forgalomba helyezés: Gyártási év: Alvázszám: Motorszám: Hengerűrtartalom: Teljesítmény: Kivitel: Szín: Km számláló állás: Váltó

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Nyílt eljárás

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Szerződés odaítélése - Nyílt eljárás 1/5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:119034-2010:text:hu:html HU-Budapest: IT-szolgáltatások: tanácsadás, szoftverfejlesztés, internet és támogatás 2010/S 80-119034

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. V-284/13 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2014. március Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS

Részletesebben

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra Veszélyes árúk közúti szállításának ellenőrzése 28-ban A veszélyes áruk szállítása jelentőségének növekedésével, összetett kockázati viszonyaival évek óta egyre preferáltabbá válik az Európai Uniós és

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A KLÍMABERENDEZÉS NEM CSAK KÉNYELME, HANEM BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL IS ALAPVETŐEN FONTOS Autójának

Részletesebben

A használattal arányos útdíjfizetési rendszer hatása a forgalmi és baleseti adatokra Dr. Mocsári Tibor főmérnök, osztályvezető

A használattal arányos útdíjfizetési rendszer hatása a forgalmi és baleseti adatokra Dr. Mocsári Tibor főmérnök, osztályvezető A használattal arányos útdíjfizetési rendszer hatása a forgalmi és baleseti adatokra Dr. Mocsári Tibor főmérnök, osztályvezető IX. Forgalomszabályozási Konferencia, 2014. május 29. - Pécs TARTALOM Forgalmi

Részletesebben

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica Tudnivalók ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Ügyfeleink már 2006. decembere óta vásárolhatnak napi, heti, havi és havi e-matricát is mobiltelefonon keresztül,

Részletesebben

Az országos közúthálózaton elvégzett közúti biztonsági felülvizsgálat gyakorlati tapasztalatai

Az országos közúthálózaton elvégzett közúti biztonsági felülvizsgálat gyakorlati tapasztalatai Az országos közúthálózaton elvégzett közúti biztonsági felülvizsgálat gyakorlati tapasztalatai SZAKMAI PÁRBESZÉD A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT (a KTI Közlekedésbiztonsági Központ és a KTE Közlekedésbiztonsági

Részletesebben

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.tv.

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Iksz: F- 9996-9/2015. Témafelelős: Cseuz András Tárgy: Szentes, Kiss Bálint Református Általános Iskola környezetének

Részletesebben

Nagyvárosi forgalomszervezés és KRESZ, figyelemmel a kerékpáros és közösségi közlekedésre

Nagyvárosi forgalomszervezés és KRESZ, figyelemmel a kerékpáros és közösségi közlekedésre Nagyvárosi forgalomszervezés és KRESZ, figyelemmel a kerékpáros és közösségi közlekedésre KRESZ-módosítási javaslatok a városi közútkezelő szempontjából Lendvai Gábor Forgalomtechnikai munkatárs Budapesti

Részletesebben

A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével. Mocsári Tibor főmérnök

A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével. Mocsári Tibor főmérnök A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével Mocsári Tibor főmérnök 2010. szeptember Kerékpáros Vasúti ájárók Közlekedésbiztonsági forgalombiztonsága Nap - NKH - KKK, szakmai

Részletesebben

felhasználói kézikönyv

felhasználói kézikönyv LeasePlan Mobilalkalmazás Bárhol, bármikor elérhető azonnali segítség és folyamatos információ. A használat regisztrációhoz kötött (rendszám, név, e-mailcím). Ismerje meg részletesen a t, és fedezze fel

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A Nyíregyházi Főiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolája dolgozói és tanulói tűzvédelmi

Részletesebben

www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK

www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK AKCIÓS TÉLI ÁTVIZSGÁLÁS TISZTELT ÜGYFELÜNK! Bizonyára nem kell emlékeztetnünk arra, hogy az időben és alaposan elvégzett átvizsgálás mennyire fontos gépkocsija

Részletesebben

HÉV járművek átalakításának tervezése. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-218/2013. AJÁNLATI FELHÍVÁS. Budapest, 2013.

HÉV járművek átalakításának tervezése. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-218/2013. AJÁNLATI FELHÍVÁS. Budapest, 2013. HÉV járművek átalakításának tervezése Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-218/2013. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2013. Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapesti Közlekedési Zártkörűen

Részletesebben

K l i n i k a. www.computerklinika.hu. Computer Klinika. info@computerklinika.hu. Informatikai Szolgáltató. és Kereskedelmi Betéti Társaság

K l i n i k a. www.computerklinika.hu. Computer Klinika. info@computerklinika.hu. Informatikai Szolgáltató. és Kereskedelmi Betéti Társaság K l i n i k a www.computerklinika.hu Computer Klinika info@computerklinika.hu Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság Nem elég azt mondani: Megteszek minden tőlem telhetőt. Amire szükség

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló

Részletesebben

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS A GUMIABRONCS A gumiabroncs felépítése futófelület mintaárok mintaelem övbetétek védıbetét peremvédı légzáró réteg peremhuzal-karika A gumiabroncs szerkezete és használata GUMIABRONCS RADIÁL (R) DIAGONÁL

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Javaslat a Győr Megyei Jogú Város Közigazgatási területén helyi, autóbusszal végzett menetrend

Részletesebben