A beszédhez érteni: hatalom

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A beszédhez érteni: hatalom"

Átírás

1 A beszédhez érteni: hatalom A kommunikációs szakma krémjével találkozhatnak a hallgatók a mesterkurzuson! Jelenlegi és volt kommunikációs- és kampányigazgatók, beszédírók és nyelvészek alkotják a képzés oktatói gárdáját: Aczél Petra Balázs Géza Bencze Lóránt Bozóki András Budai Bernadett Gyurkovics Tamás Molnár-Bánffy Kata Novák Tamás Síklaki István Somogyi Zoltán

2 Aki örömét leli a kifejezésben, aki lát abban lehetőséget, hogy az érvényesülését kommunikáció útján oldja meg, akiben van elemzési készség és akinek céljai vannak azzal, hogy jó beszédet mondjon, annak mindenképp javaslom, hogy jöjjön el és nézzen meg egy ilyen kurzust. (Részlet az Aczél Petrával készített interjúból, mely elhangzott a Rádió 1 Eger műsorában) A beszédíró a politika színpadának forgatókönyvírója. A rendező által felvázolt történetet kell a retorika szabályai szerint fogyaszthatóvá tennie, azaz a beszélő és a befogadók közé kell könnyen járható hidat építeni. Ismerve a beszélő egyéniségét és a befogadók, a közönség igényét. A híd építéséhez meg ismernie kell a retorika szabályait és ezeket a szabályokat kell kreatívan használnia. Nyilatkozta Novák Tamás az Origónak Az elmúlt években megsokasodtak és egyre nagyobb médiavisszhangot kaptak az elbocsátásokkal és megszorításokkal kapcsolatos vezetői bejelentések, a természeti katasztrófákkal és áremelésekkel kapcsolatos szóvivői nyilatkozatok. Ma, amikor a beszédeket és nyilatkozatokat bármikor visszanézhetjük az interneten, amikor divatja van a beszédek írásos közzétételének, és a köztársasági elnök hibáktól hemzsegő beszéde pillanatok alatt bejárja az országot, óriási felelősség nehezedik a beszédírókra. Vezetőként, szóvivőként, sőt akár hivatásos szövegíróként sem könnyű a beszédírás, hiszen az egyetemeken és főiskolákon nem képeznek beszédírókat. Néhány retorika kurzuson részt vehetnek ugyan az érdeklődők, de ezeken a képzéseken leginkább a retorika történetéről esik szó, a való életben alkalmazható gyakorlati ismeretekről azonban nem.

3 A Magyar Író Akadémia olyan államilag elismert felnőttképzést indít, immáron negyedik alkalommal, amely célul tűzte ki, hogy hallgatóit professzionális beszédírókká képezi. Az itt végzett szakemberek, nem csak a saját maguk számára lesznek képesek beszédet írni, hanem elsajátítják azokat a szakmai eszközöket, melyekkel megbízóik számára is hatásos beszédeket írhatnak. A résztvevők megtanulják, hogyan működnek a meggyőzés mechanizmusai, és melyek azok a kommunikációs eszközök, melyek nagy biztonsággal elsajátíthatóak, és a beszédekbe, mindennapi kommunikációba beépíthetőek. A professzionális szakemberek tapasztalataira kiemelten nagy szükség van ezen a területen. Sajátítsa el a szakma gyakorlati fortélyait ismert és elismert szakemberektől a Közéleti beszédíró mesterkurzuson!

4 A Közéleti beszédíró mesterkurzus előadói Aczél Petra Retorikai és kommunikációs szakértő Egyetemi docens (PPKE, EKF) Gyurkovics Tamás Miniszterelnöki Kabinet, főosztályvezető ( ) Balázs Géza Nyelvész, néprajzkutató, tanszékvezető egyetemi tanár (ELTE, BDF) Molnár-Bánffy Kata A MOL Nyrt. szponzorációs vezetője A "Szónoklatok nagykönyve - polgármestereknek" és iskolaigazgatóknak című könyvek egyik szerzője Bencze Lóránt Nyelvész, egyetemi tanár (Zsigmond Király Főiskola) Novák Tamás Beszédíró, újságíró (Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa ) Bozóki András Kulturális miniszter CEU Politikatudományi Tanszék - professzor Síklaki István Szociálpszichológus Dékánhelyettes (ELTE Társadalomtudományi Kar) Budai Bernadett pártszóvivő, korábbi kormányszóvivő Somogyi Zoltán az MDF kampányfőnöke

5 Kiknek ajánljuk? 1. politikusoknak és politikai pályára készülőknek A politikusok egyik legfontosabb munkaeszköze a beszéd. Akár napi rendszerességgel is nyilvános beszédeket kell mondaniuk a legkülönbözőbb témájú eseményeken, más-más közönségnek. A hiteles és hatásos beszéd létkérdés minden politikus számára, nem csak a kampányidőszakban. Ezeknek a beszédeknek a hitelesség mellett hatniuk is kell közönségére, hisz ennek segítségével igyekszik a politikus meggyőzni a publikumot a maga igazáról. Érdemes hát elsajátítani a meggyőző beszéd mechanizmusát, hogy azt akár napi szinten is hatékonyan alkalmazni tudja. 2. önkormányzatok és kormányzati hivatalok vezetőinek és kommunikátorainak A polgármestereknek és a közigazgatásban dolgozó vezetőknek akár napi rendszerességgel kell nyilvános beszédeket mondaniuk a legkülönbözőbb témájú eseményeken, más-más összetételű közönség előtt. Ezeket a szónoki feladatokat készítik elő azok a beszédírók, akik a háttérben dolgoznak. A vezetők számára létkérdés, hogy aki a beszédeiket írja, maximálisan azonosulni tudjon a kívánt üzenettel, illetve a beszédet megrendelő személyiségével, annak érdekében, hogy az írott szöveg elmondva is hiteles legyen. 3. kommunikációs pályára készülőknek A túltelített kommunikációs pályán megkönnyíti az elhelyezkedést ez a specializált tudás. Nagyobb cégek, társadalmi, politikai, civil vagy profitorientált szervezetek kommunikációs vagy sajtóosztályain nagy szükség van profi beszédírókra. Intézményesített keretek között, a felsőoktatásban csak elvétve van közéleti beszédíró képzés, és ott sem azok a szakemberek tanítanak, akik jelenleg ezen a területen az élvonalban dolgoznak. Ezt a hiányt pótolja a Magyar Író Akadémia közéleti beszédíró mesterkurzusa, amelyen a szakterület legjobbjai osztják meg gyakorlati tapasztalataikat, és adnak mintákat a később helyükbe lépő fiataloknak. 4. oktatási intézményvezetőknek Az intézményvezetők feladatai közé tartozik az ünnepi beszédek tartása, szakmai konferenciákon, hivatalos eseményeken való felszólalás, de a munkatársaknak tartott értekezleteken is naponta szerepelni kell. A tanárképzés mégsem helyez elegendő hangsúlyt arra, hogy segítséget nyújtson a beszédírás technikájának elsajátításához. Ezért sokszor kellemetlen teher az iskolaigazgatókon, hogy ezekre az eseményekre is felkészüljenek. Megkönnyíti az iskolaigazgatók szónoki feladatainak teljesítését, ha a beszédírás professzionális művelőitől kapnak jól hasznosítható technikákat a szövegek elkészítéséhez.

6 5. cégvezetőknek A cégvezetőknek mindennapi munkájuk során számos partnerrel kell kapcsolatba lépniük, nyilvánosan szerepelniük. A nyilvános szereplések mellett ugyanígy meghatározzák a cég működését a munkatársak számára tartott értekezletek és ünnepi beszédek is. Míg nagyobb cégek esetében a kommunikációs osztály munkatársai készítik elő a beszédeket a cégvezetők számára, addig a kisebb vállalkozások esetében ez a feladat magára a vezetőre hárul. A felsőoktatás kommunikációs képzéseiből azonban mind a mai napig hiányzik a beszédírás oktatása, így a kommunikációs szakemberek többnyire saját tapasztalataik, illetve minták alapján sajátítják el ezt a mesterséget. A Magyar Író Akadémia közéleti beszédíró mesterkurzusán hatékonyan alkalmazható technikákat kaphat minden cégvezető és kommunikációs szakember a terület professzionális művelőitől. 6. érdekvédelmi- és szakszervezetek vezetőinek, kommunikátorainak Sok esetben kell a civil közösségek képviselőinek, az érdekvédelmi- és szakszervezetek vezetőinek nyilvános beszédeket mondaniuk annak érdekében, hogy álláspontjuk érvényesülhessen. Ezeknek a beszédeknek hatásosaknak kell lenniük, hiszen legtöbb esetben a maguk igazáról kell győzködniük hallgatóságukat, egyúttal cselekvésre is buzdítani őket. Ezért érdemes elsajátítani a hatásos beszéd megírásának titkát, hogy azt a későbbiekben valaki akár napi szinten is hatékonyan alkalmazni tudja. 7. ügyvédeknek Az ügyvédi pályán az érvényesüléshez elengedhetetlen a kitűnő kommunikációs képesség. Ennek ellenére a jogi egyetemek egyike sem foglalkozik kellő mértékben az ügyvédjelöltek beszédírói és szónoki képességeinek fejlesztésével. Ezt a hiányt minden pályakezdőnek, vagy már gyakorló ügyvédnek pótolnia kell egyetemi tanulmányain túl. 8. újságíróknak és szerkesztőknek Azoknak, akik még jobban meg akarják érteni politikai beszédek mögötti motivációt, olvasni akarnak a sorok között, vagy egyszerűen csak több lábon kívánnak állni. 9. pr vagy politikai kommunikációval foglalkozó cégek munkatársainak, kommunikációs vezetőknek, szóvivőknek, sajtókapcsolati munkatársaknak Hogy még hatékonyabban és még tudatosabban használják a nyilvános beszédeket a kommunikációban.

7 Korábbi hallgatóinkról: 2008 és 2010 között 230-an szereztek államilag elismert tanúsítványt elsőként hazánkban a Közéleti beszédíró mesterkurzuson. Büszkék vagyunk arra, hogy az eltelt idő óta számos hallgatónk már saját vállalkozásban vállalja beszédek írását. Hallgatóink az elmúlt évek során a következő munkakörökből érkeztek: Szóvivő, kommunikációs vezető, sajtókapcsolati munkatárs, önkormányzat vagy kormányzati hivatal kommunikátora, pedagógus, cégvezető, újságíró, egyetemista, érdekvédelmi vagy szakszervezet vezetője, ügyvéd, humánpolitikai vezető, közgazdász, mérlegképes könyvelő; köztisztviselő; menedzser, marketing igazgató; országgyűlési szakértő; pénzügyi tanácsadó; polgári búcsúztató szónok; polgármester; polgármesteri kabinetfőnök; pr vagy politikai kommunikációval foglalkozó cég munkatársa; sportszövetségi irodavezető, informatikai rendszergazda A hallgatók céljai, hogy: Elsajátítsák a beszédírás technikáját, és átfogó képet kapjanak erről a területről. Kapcsolatokat alakíthassanak ki, és találkozhassanak a szakma legelismertebb szereplőivel. Megkönnyítse elhelyezkedésüket a megszerzett tudás, vagy segítse őket a munkahelyükön való előrelépésben. Bepillantást nyerhessenek a szakma kulisszatitkaiba, erre ugyanis a felsőoktatás nem biztosít lehetőséget.

8 TEMATIKA* Az előadások tematikája az I. modulban: - Szóval győzni. A hatásos, meggyőző szöveg szerkezete: az előadás arra keresi a magyarázatot, miként tanulható a meggyőző beszéd tudománya, milyen technikák szükségesek a jó beszéd megírásához. Célja, hogy a résztvevők széles körben alkalmazható tudást nyerjenek a beszédek megírásához, illetve előadásához. Az előadás ismerteti a kommunikációs helyzet tényezőit és ezekkel összhangban a beszéd szerkezetét, elsősorban a beszélő szándékain, illetve hallgatóság befogadási szokásain keresztül, funkcionálisan és rendszerszerűen. Kitér az egyes beszédrészek stratégiai tervezésének szempontjaira, a hatékonysághoz szükséges elemekre. Tárgyalja a meggyőzés eszközeit a beszédben, figyelemmel a manipuláció és meggyőzés elkülönítésére. Összefoglalja az álláspont bizonyításának módjait és eljárásait. Minden beszédrészhez példák és gyakorlatok sora áll rendelkezésre. - Szövegtípusok, beszédfajták / Beszédek az ókortól napjainkig / Retorikai körülmények / Beszédfelépítés, beszédszerkezet / Gondolatalakzatok, érvelési típusok / Tipikus nyelvi hibák és kikerülésük / Nyelvhelyesség, stílus, szép beszéd / Mintabeszédek - A demokrácia nyilvánossága egyre gyakrabban teremt olyan kényszerhelyzetet, amelyben a közéleti szónok ellenszenves a hallgatóságnak, vagy magának a nyilvános beszédnek a témáját nem kedveli a hallgatóság, azaz a nyilatkozó mintegy 'becstelen ügyet' képvisel. Esetleg kifütyülik, sőt meg is dobálják tojással, paradicsommal, még mielőtt szóhoz jutna. Ilyenkor vajon mi a teendő? Vajon sértődötten el kell-e vonulni vagy igénybe venni a rendőrséget, testőrséget? Vajon fel lehet-e előzetesen készülni az efféle fogadtatásra? Milyen lépéseket kell és lehet tenni, hogy az ilyen helyzet kialakulását megelőzzük? Vagy ha már akarva-akaratlan belekerültünk, miként irányítsuk az előnytelen körülményeket, hogy számunkra előnyösekké váljanak, és egyáltalán hogyan fordítsuk általában a javunkra a kedvezőtlen körülményeket. Az előadás ezeket a kérdéseket járja körül és mutat rá a (nyelvi-retorikai!) megoldási lehetőségekre, továbbá feltár lehetséges (nyelvi-retorikai!) eszközöket és azok etikai vonatkozásait. - Mit vár a megrendelői oldal a beszédírótól? / Követelmények a beszédekkel kapcsolatban / Milyen egy jó miniszteri beszéd? / Beszédtípusok az ünnepi beszédtől a parlamenti interpellációra adott válaszig / Gyakorlati tapasztalatok, buktatók - Mire való ez a bizonyos eszköz/kommunikációs csatorna (kormányszóvivő), és ebből milyen következtetéseket lehet levonni a beszédírásra nézve? / Amit a beszédírónak tudnia kell a megrendelő szerint / A beszéddel elérni kívánt cél, és ami ebből megvalósul / Mi megy át a sajtón? - A mediatizált politikai világ legkülönbözőbb műfajú beszédeiről, illetve az alkalmazott szövegírásról sok gyakorlattal, szimulációval.

9 - Beszédek az üzleti életben / Önkormányzati és iskolai beszédek - A beszéd közege, azaz a beszélő és a hallgatóság viszonya / A beszéd üzenete, azaz meddig ér a mikrofon./ A beszéd ritmusa, azaz zene füleiknek / Végezetül jó tanácsok a beszédíráshoz, mit tegyünk és mit ne, ha beszédet írunk. - Stílus és meggyőzés. A kauzalitás és a felelősség sugalmazásának szociálpszichológiai alapjai és nyelvi megjelenései. A határozott és a határozatlan stílus hatásai a hallgatóságra. Az érzelmi és kognitív előhangolás mechanizmusai és jelentősége a meggyőző beszéd szempontjából. - Personal Branding a beszédírásban és beszédmondásban. A szemináriumok tematikája a II. modulban: Téma Feladat (Mindig a következő alkalomra vonatkozik, kivéve: 4. és 5. alkalmak.) 1. A retorikai szituáció (szándékok, hatások) beszédek, beszédalkalmak. A beszédfajták. A beszédek állandó szerkezete. A beszédek összeállításának, kidolgozásának lépései. Anyaggyűjtés és idézetek gyűjtése egy megadott témában. Egy választott közéleti beszéd (szerkezeti) elemzése. 2. A bevezetés, az elbeszélés, a kitérés és a témamegjelölés. Nyelvhelyesség, tipikus hibák. Rossz bevezetések gyűjtése, és átírása. Egy tetszés szerinti témában és szerepkörben rövid ünnepi beszéd megírása. 3. A bizonyítás. Az érveléstechnika fogásai, bizonyítás példákkal. A kérdezés technikája a bizonyításban és a cáfolásban. Érvelés gyűjtése mai közéleti beszédekből. Egy választott témában érvelő vizsgabeszéd megírása. 4. A manipuláció és meggyőzés további technikái. A befejezés. A "személyre" írás technikája. Stílus, a legjobbak. Rögtönzött beszédek írása a gyakorlat során. 5. A kifejezés és előadás szempontjai. Összefoglalás A vizsgabeszédek elemzése és értékelése *Figyelem, a változtatás jogát fenntartjuk, az előadók kérései és a hallgatói igények figyelembevételével!

10 FORMA I. előadások II. szemináriumi műhelymunka IDŐTARTAM:* Előadások: március 24. április 21. csütörtöki napokon Minden alkalommal ig két előadó érkezik. 1. előadás: óráig 30 perc szünet 2. előadás: óráig Szemináriumi műhelymunka: május 5. június 2., minden csütörtökön ig (*az időpontokkal kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk) HELYSZÍN: Budapest, V. kerület Rólunk írták Beszédben mondom el Interjú Aczél Petrával Beszédírók kasztja. Mindenki hozzon magával még egy embert! - ennek jó üteme van... A beszédírók szinte titokban dolgoznak A jelentkezés tudnivalói Tandíj: (egy összegben fizetve a mesterkurzus indulása előtt) Teljes ár: Ft Kedvezményes ár: Ft Kedvezményre jogosultak: újságírók, pedagógusok, egyetemisták és középiskolások, érdekvédelmi- és szakszervezetek munkatársai, közigazgatásban dolgozók, a Mesterkurzusok korábbi hallgatói, nyugdíjasok, kismamák. A jogosultságot minden esetben igazolni kell! Válassza csomagban képzéseinket, és jöjjön el Ön vagy hozza el kollégáit további 20% kedvezménnyel! Amennyiben a Közéleti beszédíró mesterkurzus mellé választ legalább még egyet a 2011 tavaszán induló képzéseink közül, úgy további 20 % extra kedvezményt kap a kurzusok tandíjának Önre/cégére vonatkozó összegéből.

11 A Közéleti beszédíró mesterkurzus mellé ajánlott mesterkurzusaink: Vezetői mesterkurzus Merre tart a vezető szerep? Eszközök a sikeres vezetéshez. Vezetőként különösen fontos döntéseket kell meghozni, melyek az egész szervezetre hatással vannak. Ezért kiemelten fontos annak ismerete, hogy egy jó vagy akár rossz döntés következtében létrejövő szituációt miként kell kezelni, vagy, hogy miként kell a vezetői döntéseket kommunikálni a munkaszervezetben. Számos vezetői képzés indul Magyarországon, mégis nagyon kevés az olyan kurzus, ahol ismert és elismert vezetőktől kaphat a közönség gyakorlati útmutatást az igazán fontos, mindennapi kérdések kapcsán. A Vezetői mesterkurzus oktatói olyan ismert és elismert vezetők, akik elsősorban nem oktatják, hanem a legmagasabb szinten művelik ezt a szakmát, éppen ezért lehet tőlük azonnal alkalmazható, gyakorlati tudásra szert tenni. Különböző szektorokból érkező vezetők, akik a saját gyakorlatukat mutatják be a mesterkurzuson, példát állítva a hallgatóknak. A mesterek: Ádám Viktor (hírigazgató, Napi Online) / Bálint Viktor (volt lapigazgató, Figyelő) / Bárdos András (kommunikációs szakértő) / Bojár Gábor (elnök, Graphisoft) / Csurgai Csilla (ügyvezető igazgató, Brit Kereskedelmi Kamara) / Dr. Gergely Károly (elnök-vezérigzagató, Fundamenta-Lakáskassza) / Drajkó László (ügyvezető igazgató, Microsoft) / Fekete István (elnök, Joint Venture Szövetség) / Hertay Ákos (ügyvezető igazgató, Takforsys Üzleti Informatika) / Hortobágyi T. Cirill (pannonhalmi perjel apát, a főapátság gazdasági vezetője) / Kalocsai Zsolt (elnök-vezérigazgató, RSM-DTM Hungary) / Keleti József (ügyvezető igazgató, Dun&Bradstreet Hungária) / Koczó Ildikó (a Manager Magazine felelős szerkesztője) / Kozák Ákos (ügyvezető igazgató, GfK Hungária) / László Csaba (volt pénzügyminiszter, a KPMG adópartnere) / Mehlhoffer Tamás (felelős szerkesztő, Haszon) / Pólus András (volt vezérigazgató, OREX Kereskedőház) / Sugár András (a Westel és a T-Mobile korábbi vezérigazgatója) / Szabó György (vezérigazgató, Sanoma Budapest) Török László (ügyvezető igazgató, Grundfos) A mesterkurzus ideje: április - május., 6 kedd délután A mesterkurzus helyszíne: Budapest A mesterkurzus tandíja: Teljes áron, szakképzési hozzájárulásból finanszírozva: Ft(csomagban rendelve- 20 % kedvezmény) Teljes áron: Ft (csomagban rendelve- 20 % kedvezmény) Kedvezményes áron: Ft (csomagban rendelve- 20 % kedvezmény) Kedvezményre jogosultak: újságírók, pedagógusok, egyetemisták és középiskolások, érdekvédelmi- és szakszervezetek munkatársai, közigazgatásban dolgozók, a Mesterkurzusok korábbi hallgatói, nyugdíjasok, kismamák. A jogosultságot minden esetben igazolni kell!

12 Döntéshozatali mesterkurzus Mérő László vezetésével A döntéshozatal a mindennapi emberi viselkedés elválaszthatatlan, meghatározó része. A döntés meghozatala, a döntés következményeinek vállalása az egyik legfontosabb feladat, kommunikációs szempontból is. A hatékony munkavégzéshez és a sikeres karrier beteljesüléséhez ma már nem elég a szakértelem, számos vezetői készség meglétére is szükség van. A döntéshozás tehát egy szakma, melynek elsajátítására minden gondolkodó dolgozó embernek szüksége van, kiváltképp, ha kommunikációs területen dolgozik. A mesterkurzus célja, hogy ne csak döntéshozatali szakértőkké képezzen, hanem kiindulópontot adjon az egyéni továbbfejlődéshez, hogy mesteri döntéshozókat képezzen. A mesterkurzus ideje: április május. 5 szombati alkalom A mesterkurzus helyszíne: Budapest A mesterkurzus tandíja: Teljes áron: Ft (csomagban rendelve - 20 % kedvezmény) Kedvezményes áron: Ft (csomagban rendelve- 20 % kedvezmény Kedvezményre jogosultak: újságírók, pedagógusok, egyetemisták és középiskolások, érdekvédelmi- és szakszervezetek munkatársai, közigazgatásban dolgozók, a Mesterkurzusok korábbi hallgatói, nyugdíjasok, kismamák. A jogosultságot minden esetben igazolni kell! További induló mesterkurzusaink Aláíráselemző mesterkurzus - Írd le a neved, megmondom ki vagy! A grafológia aktívan jelen van az üzleti életben és a versenyszférában, mert ma már nem csak divatos, hanem elismert tudomány az aláíráselemzés. Egy olyan speciális emberismereti eszközt ismerhet meg a Mesterkurzusok öt alkalmas programján, mely megkönnyítheti a megfelelő munkakapcsolat kialakítását, segítheti döntéseit vezetőként és beosztottként egyaránt. A mesterkurzuson a résztvevők saját aláírásuk elemzésén túl, sor kerül számos híres személyiség aláírásainak elemzésére is, melyek segítségével a megszerzett elméleti tudást azonnal át is tudják fordítani a résztvevők a gyakorlatba. A mesterkurzus előadója: Soóky Andrea (grafológus, szaktanácsadó, HR szakgrafológus, mentálhigiénés szakgrafológus, okleveles írásszakértő-az S.K. Grafológiai és Írásszakértői Oktatási Központ igazgatója, 8 szakkönyv szerzője, a TV2-Megasztár és a Nők Lapja grafológusa)

13 HR-es mesterkurzus Számos általános és specializált képzés működik HR szakterületen, mégis kevés az olyan képzés, ahol elismert vállalati HR vezetők és cégvezetők tapasztalataiból nyerhetne információkat a közönség az igazán húsbavágó kérdések kapcsán. A mesterkurzus ajánlott HR-eseknek és azon vezetőknek, akik HR folyamatokat is ellátnak mindennapi munkavégzésük során. A cél azonnal alkalmazható, gyakorlati tudást adni a hallgatóknak, hogy elismert vezetők gyakorlati tapasztalatait a hallgatók sikeresen átültessék saját gyakorlatukba. A hallgatók a mesterkurzus elvégzését követően sikerrel vegyék fel a versenyt a HR szakma előtt álló stratégiai kihívásokkal, és olyan technikákat birtokoljanak, amelyek más sikeres cégeknél már beváltak. A jelentkezési lap visszaküldésével rendelheti meg a képzési szolgáltatást. A jelentkezési lap mellé kérjük, csatolja a legmagasabb iskolai végzettségének másolatát, illetve a kedvezményre jogosító dokumentum fénymásolatát. A jelentkezési lap beérkezését követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, a további teendőkkel kapcsolatban. Jelentkezés A jelentkezési lap visszaküldésével rendelheti meg a képzési szolgáltatást. A jelentkezési lap mellé kérjük, csatolja a legmagasabb iskolai végzettségének másolatát, illetve a kedvezményre jogosító dokumentum fénymásolatát. A jelentkezési lap beérkezését követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, a további teendőkkel kapcsolatban. Cégek számára előny: a képzés államilag akkreditált. (FAT-akkreditáció, PL-2034), ami lehetővé teszi, hogy a képzés díját szakképzési hozzájárulásként számolja el. FIGYELEM! A hallgatói létszám korlátozott, tapasztalataink alapján a helyek az előjelentkezési szakaszban betelhetnek, ezért kérjük, jelentkezési lapját mihamarabb küldje el! A Mesterkurzusok elérhetőségei, ahová további információkért fordulhat: Postacím: Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 5. 1/2. emelet Telefon: (Farkas Zsuzsanna) / Fax: zsuzsanna.farkas@dft.hu Web:

14 MINŐSÉGFILOZÓFIÁNK A mesterek köztünk vannak Nem hiszünk az elméleti szakember fogalmában, előadóink a szakma legismertebb és legelismertebb gyakorlati képviselői. Tananyagunk egyedi és pótolhatatlan Kizárólag olyan ismereteket közvetítünk, amelyek a felsőoktatás és továbbképzés rendszeréből kimaradtak, és semmilyen tankönyvben sem találhatóak meg. A hallgatók gondolkodásmódjában új időszámítást kezdünk A résztvevőket nem cselekedni, hanem gondolkodni tanítjuk, és akkor önállóan is képesek lesznek uralni a cselekvéseiket. A résztvevők teljes emberi humánumát mozgósítjuk. Szemléletmódra hatunk, ami a gondolkodásban és cselekedetben is megmarad. Közösséget építünk A résztvevőket nyitottságra, együttműködésre és összetartásra ösztönözzük. Munka- vagy baráti kapcsolat alakul ki hallgatók és előadók között egyaránt. A szakma vérkeringésébe kapcsolunk Megteremtjük a lehetőséget az előadókkal való személyes kapcsolatra, hogy munkájáról mindenki legalább írásban visszaigazolást kaphasson. Hallgatóink sikere a mi sikerünk Eredményességünk mércéje nem csak a hallgatók elégedettsége. Akkor vagyunk igazán eredményesek, ha a hallgatóink sorsára, karrierjére kihat, hogy nálunk végeztek.

15 Jelentkezési lap Fontos tudnivalók 1 Képzés neve: Beszédíró mesterkurzus (PL-2034) Képzés helyszíne: P.Bureau,(1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.) Képzés időpontja: március június 2. Jelentkező személyes adatai Vezetéknév Utónév Postacím Irányítószám Város Cím Számlázási adatok Telefon Mobil Fax Születési név Születési hely, idő, anyja neve (amennyiben megegyezik a jelentkező adataival, kérjük üressen hagyni!) Számlázási név Postacím Irányítószám Város Cím Telefon Fax Web Számla postázási címe Irányítószám Város Cím Jelentkezem a Beszédíró mesterkurzusra teljes áron ( Ft) kedvezményes áron ( Ft) Honnan értesült a képzésről? A képzés kezdetekor igényelek képzési tanácsadást: A képzés kezdetekor igényelek előzetes tudásfelmérést: igen nem igen nem Kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Aláírásommal igazolom, hogy a képzés részleteit tartalmazó részletes tájékoztatót elolvastam és az abban foglaltakat tudomásul vettem. Hozzájárulok az adataim képzéssel kapcsolatos dokumentumokban történő felhasználásához és kezeléséhez, valamint feliratkozom a Mesterkurzusok hírlevelére. Intézményünk az adatokat kizárólag - a 2001/CI Felnőttképzési törvény által meghatározottak szerinti - statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítése érdekében regisztrálja, harmadik félnek nem adja ki. Megjegyzés: A jelentkezésfizetési kötelezettséggel jár. A jelentkezés visszamondásának következményei: amennyiben a jelentkező a képzés indulását megelőző 3 héten belül mondja vissza jelentkezését, a díj 30 százalékát ki kell egyenlíteni. A visszamondás kizárólag faxon, levélben érvényes és kézhezvételkor lép érvénybe. A képzés kezdetét megelőző 5 napon belül a visszamondás nem érvényes, a jelentkezőnek a teljes képzési díjat meg kell fizetnie. Kelt:.. Aláírás p.h.

Közéleti beszédíró mesterkurzus

Közéleti beszédíró mesterkurzus A beszédhez érteni: hatalom Közéleti beszédíró mesterkurzus A kommunikációs szakma krémjével találkozhatnak a hallgatók a mesterkurzuson: jelenlegi és volt kommunikációs- és kampányigazgatók, beszédírók

Részletesebben

KÖZÉLETI BESZÉDÍRÓ MESTERKURZUS

KÖZÉLETI BESZÉDÍRÓ MESTERKURZUS KÖZÉLETI BESZÉDÍRÓ MESTERKURZUS A MAGYAR ÍRÓ AKADÉMIA SZERVEZÉSÉBEN Az oktatók: Aczél Petra, Balázs Géza, Bencze Lóránt, Bozóki András, Daróczi Dávid, Györffy Kinga, Molnár- Bánffy Kata, Novák Tamás, Síklaki

Részletesebben

Merre tart a vezetői szerep? Eszközök a hatékony vezetéshez sikeres vezetők gyakorlata alapján

Merre tart a vezetői szerep? Eszközök a hatékony vezetéshez sikeres vezetők gyakorlata alapján Merre tart a vezetői szerep? Eszközök a hatékony vezetéshez sikeres vezetők gyakorlata alapján A vezető, mint a szervezet irányítója A vezető, mint innovátor és gazdálkodó A vezető személyiségfejlesztése

Részletesebben

JAJ ne, megint beszélnem kell! - ki ne érezte volna már ezt, amikor. Legyen a szavak mestere! A mesterek:

JAJ ne, megint beszélnem kell! - ki ne érezte volna már ezt, amikor. Legyen a szavak mestere! A mesterek: JAJ ne, megint beszélnem kell! - ki ne érezte volna már ezt, amikor felkérték előadónak egy konferenciára? kínos bejelentést kellett közölnie munkatársaival? nyilatkoznia kellett a médiában? beszédet kellett

Részletesebben

ÖNÉRTÉKESÍTÉSI MESTERKURZUS

ÖNÉRTÉKESÍTÉSI MESTERKURZUS ÖNÉRTÉKESÍTÉSI MESTERKURZUS KÉPZÉS TÁJÉKOZTATÓ PL-2944 Önértékesítési mesterkurzus a Reklámakadémia szervezésében Előadók Dr. Bánáti János (ügyvéd), Kispesta Zsuzsa (pszichológus), Majoros István (Egon

Részletesebben

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Ni-Mo Art Bt. szervezésében megrendezésre kerülő, hat alkalomból álló előadás-sorozatunkról, amelynek címe:

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Ni-Mo Art Bt. szervezésében megrendezésre kerülő, hat alkalomból álló előadás-sorozatunkról, amelynek címe: Tisztelt Érdeklődő! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Ni-Mo Art Bt. szervezésében megrendezésre kerülő, hat alkalomból álló előadás-sorozatunkról, amelynek címe: PROTOKOLL, ETIKETT ELŐADÁSOK ÉS WORKSHOP

Részletesebben

Ajánlat Egynapos Program. Vezetés és/vagy manipuláció

Ajánlat Egynapos Program. Vezetés és/vagy manipuláció Ajánlat Egynapos Program Vezetés és/vagy manipuláció Mi ez? 2 A vezető szükségszerűen találkozik a hatalom elméleti dilemmáival; a hatalom, mint a hatni tudás területe gyakran fedi a manipulatív technikák

Részletesebben

HR-es mesterkurzus. A mesterek:

HR-es mesterkurzus. A mesterek: HR-es mesterkurzus Számos általános és specializált képzés működik HR szakterületen, mégis kevés az olyan képzés, ahol elismert vállalati HR vezetők és cégvezetők tapasztalataiból nyerhetne információkat

Részletesebben

Ajánlat Szakmai workshop. Hatékony visszajelzési technikák megoldásfókusszal motivációs program vezetőknek

Ajánlat Szakmai workshop. Hatékony visszajelzési technikák megoldásfókusszal motivációs program vezetőknek Ajánlat Szakmai workshop Hatékony visszajelzési technikák megoldásfókusszal motivációs program vezetőknek Mi ez? 2 Szakmai Workshop, amelynek keretében a visszajelzés témáját járjuk körül több szemszögből,

Részletesebben

Ajánlat Egynapos Program. Kreatív kiválasztás - tréning és coaching elemek az egyéni és csoportos interjúk során

Ajánlat Egynapos Program. Kreatív kiválasztás - tréning és coaching elemek az egyéni és csoportos interjúk során Ajánlat Egynapos Program Kreatív kiválasztás - tréning és coaching elemek az egyéni és csoportos interjúk során Mi ez? Egynapos Program, ahol megismerhet és kipróbálhat jól működő tréning és coaching gyakorlatokat

Részletesebben

Ajánlat Egynapos Program. Változáskezelés a HR-es szemüvegén keresztül

Ajánlat Egynapos Program. Változáskezelés a HR-es szemüvegén keresztül Ajánlat Egynapos Program Változáskezelés a HR-es szemüvegén keresztül Mi ez? Egynapos tréning, amelyben saját élményen keresztül tanulnak és tapasztalnak a résztvevők a változáskezelésnek egyéni és szervezeti

Részletesebben

Közbeszerzési szakértő képzés az új közbeszerzési törvény megjelent változásai alapján

Közbeszerzési szakértő képzés az új közbeszerzési törvény megjelent változásai alapján Rendelkezik közbeszerzési végzettséggel és fontos Önnek a szakmai fejlődés? Csak az aktualitások érdeklik, és nem szeretne az általánosságokkal foglalkozni? Nincs ideje elméleti előadásokat hallgatni,

Részletesebben

Ajánlat. Az új közbeszerzési törvény várható rendelkezései:

Ajánlat. Az új közbeszerzési törvény várható rendelkezései: Ajánlat Közbeszerzési interaktív előadás Az új közbeszerzési törvény várható rendelkezései: Az új törvény szerkezete, szabályozása, az eljárási fajtákat és az eljárási rendeket érintő változások. Levelezési

Részletesebben

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés 1 Képzés célja: A résztvevők számára olyan átfogó és naprakész tudásanyag átadása, amely a mai magyar és európai gazdasági környezetben egy ipari park hatékony

Részletesebben

MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés

MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés Edutus Főiskola 2015 A továbbképzés célja a folyton változó piaci körülmények között működő gazdálkodó szervezetek sikeres tevékenységéhez szükséges vezetői készségek

Részletesebben

Média- és közszolgálati kommunikáció szakirányú továbbképzési szak

Média- és közszolgálati kommunikáció szakirányú továbbképzési szak Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet Média- és közszolgálati kommunikáció szakirányú továbbképzési szak Képzési és Kimeneti Követelmények (KKK) Szakfelelős: Dr. Antal Zsolt PhD

Részletesebben

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés 1 Képzés célja: A résztvevők számára olyan átfogó és naprakész tudásanyag átadása, amely a mai magyar és európai gazdasági környezetben egy ipari park hatékony

Részletesebben

Közérthető közbeszerzés Workshop

Közérthető közbeszerzés Workshop Közérthető közbeszerzés Workshop Workshop az új Közbeszerzési törvény alkalmazására való felkészülésre, és a jelenleg hatályos Közbeszerzési törvény alkalmazását érintő kérdések megvitatására. 2011. szeptember

Részletesebben

Közpolitikai menedzser

Közpolitikai menedzser Századvég Politikai Akadémia és Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Közpolitikai menedzser Posztgraduális szakirányú továbbképzés 2 011. f e b r u á r Közpolitikai és társadalmi folyamatok elemzése

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

Közbeszerzési Konferencia

Közbeszerzési Konferencia Közbeszerzési Konferencia Az új közbeszerzési törvényről gyakorlatias megközelítéssel, gyakorlati szakemberektől Nem csak hozzáértőknek. Az új Kbt.-t a Parlament 2011. július 11-én hagyta jóvá, és a törvény

Részletesebben

Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához

Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához avagy amiről a módszertanok nem írnak dr. Prónay Gábor 6. Távközlési és Informatikai Projekt Menedzsment Fórum 2003. április 10. AZ ELŐADÁS CÉLJA

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Agresszió- és konfliktuskezelés óvodapedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 23/221/2015. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1

Részletesebben

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy. szakma és közösség a tanórákon kívül. Liska Tibor Szakkollégium. KommON Szakkollégium

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy. szakma és közösség a tanórákon kívül. Liska Tibor Szakkollégium. KommON Szakkollégium Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy szakma és közösség a tanórákon kívül Liska Tibor Szakkollégium KommON Szakkollégium 2. oldal 9. oldal KommON BME Kommunikációs Szakkollégium Szakkollégiumunk

Részletesebben

A tanfolyamot INDÍTJUK!

A tanfolyamot INDÍTJUK! A képzés kezdésének időpontja: 2018. március 28. (szerda) A képzés helyszín(ei): 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12. és/vagy 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. A tanfolyamot INDÍTJUK! ntéző (OKJ 51 344 01;

Részletesebben

FELHÍVÁS. Felsőoktatási nemzetközi marketing ismeretek felsőoktatási intézmények munkatársai számára az észak-magyarországi régióban TÁMOP

FELHÍVÁS. Felsőoktatási nemzetközi marketing ismeretek felsőoktatási intézmények munkatársai számára az észak-magyarországi régióban TÁMOP Campus Hungary Iktatószám: CH-665-1/2013 Projektazonosító:TÁMOP-4.2.4.B/2-11/1-2012-0001 TKA felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0487-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-0484 Ügyintéző: Mészáros Gabriella

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

4. A SZAK TANTERVE ÉS TANTÁRGY PROGRAMOK AZ INTÉZMÉNYI KOMMUNIKÁTOR FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS TANTERVE ÉS TANTÁRGYI PROGRAMOK LEÍRÁSA

4. A SZAK TANTERVE ÉS TANTÁRGY PROGRAMOK AZ INTÉZMÉNYI KOMMUNIKÁTOR FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS TANTERVE ÉS TANTÁRGYI PROGRAMOK LEÍRÁSA 4. A SZAK TANTERVE ÉS TANTÁRGY PROGRAMOK AZ INTÉZMÉNYI KOMMUNIKÁTOR FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS TANTERVE ÉS TANTÁRGYI PROGRAMOK LEÍRÁSA 4.1. A felsőfokú szakképzés tantervét táblázatban összefoglaló óra és vizsgaterv

Részletesebben

SSC specialista szakirányú továbbképzés

SSC specialista szakirányú továbbképzés SSC specialista szakirányú továbbképzés (Shared Service Center - SSC) Edutus Főiskola 2017 Az SSC (Shared Service Center/szolgáltató központ) szektor jelenleg a leggyorsabban fejlődő iparág Magyarországon.

Részletesebben

IFRS SZERINTI (2 NAP) BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A résztvevők

IFRS SZERINTI (2 NAP) BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A résztvevők IFRS SZERINTI BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL (2 NAP) ÚJ ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A KÉPZÉS OKTATÁSI ANYAGAIT A RÉSZTVEVŐK A BANKÁRKÉPZŐ ONLINE OKTATÁSI FELÜLETÉN IS ELÉRHETIK! A KÉPZÉS CÉLJA

Részletesebben

KERESŐMARKETING SPECIALISTA KÉPZÉS

KERESŐMARKETING SPECIALISTA KÉPZÉS KERESŐMARKETING SPECIALISTA KÉPZÉS látogatószerzés költséghatékonyan Edutus Főiskola 2014 Keresőmarketing specialista képzés Az egyik legátfogóbb keresőmarketing képzés Magyarországon. Top ajánlat azoknak,

Részletesebben

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017.

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017. Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 575-2/2017. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2017.

Részletesebben

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS A KÉPZÉSRŐL A logisztikában dolgozó középvezetők és specialisták számára kínálunk tréninget, melynek segítségével a vállalat vezetői és szervezeti színvonalát

Részletesebben

SSC specialista szakirányú továbbképzés

SSC specialista szakirányú továbbképzés SSC specialista szakirányú továbbképzés (Shared Service Center - SSC) Edutus Főiskola 2016 Az SSC (Shared Service Center/szolgáltató központ) szektor jelenleg a leggyorsabban fejlődő iparág Magyarországon.

Részletesebben

LOGISZTIKAI KONTROLLING

LOGISZTIKAI KONTROLLING LOGISZTIKAI KONTROLLING A KÉPZÉSRŐL A logisztikai szakembereknek gyakran a szűkebben vett szakmai ismereteken túl olyan tudásra is szükségük van, amellyel a logisztikai vezetői döntéseket alátámasztó kalkulációk

Részletesebben

KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS. Tudást adunk a munkához!

KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS. Tudást adunk a munkához! KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Tudást adunk a munkához! Edutus Főiskola 2015 Kulturális szakembereknek kínálunk olyan kultúra-gazdaságtani, vállalkozási, marketing, vezetési és szervezési

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Egyetemi Doktori Tanács Elnök: Dr. Koren Csaba egyetemi tanár Titkár: Horváth Balázs egyetemi adjunktus 9026 Győr, Egyetem tér 1. Telefon: (96) 503-400/3121 Fax: (96) 329-263 E-mail:

Részletesebben

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16.

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16. MEGHÍVÓ LEAN Office Konferencia Agilis vezető, eredményes csapat 2015. április 16. MEGHÍVÓ Vezetőként az a legfőbb dolgom, hogy a csapatban mindenkit jobbá tegyek. (Kemény Dénes) A vállalat, akár az emberi

Részletesebben

Ajánlat. A Lean rendszer alkalmazása irodai környezetben Hogyan működik a Kaizen?

Ajánlat. A Lean rendszer alkalmazása irodai környezetben Hogyan működik a Kaizen? Ajánlat A Lean rendszer alkalmazása irodai környezetben Hogyan működik a Kaizen? Mi ez? 2 Egynapos kompetenciafejlesztő program, melynek során a gyakorlatban azonnal beváltható ismereteket szerezhet Lean

Részletesebben

Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra

Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 43/204/2014. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Hajdú Istvánné

Oktatói önéletrajz Dr. Hajdú Istvánné egyetemi tanár Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1963-1968 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, okleveles közgazda 1971-1973 MLEE, Filozófia

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI SZERVEZETEKRŐL A korábbi leírásokban, köszöntőben, a gólyatábori meghívóban olvashattátok, hogy az egyetemen életre szóló élményekre és barátságokra

Részletesebben

KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS. Tudást adunk a munkához!

KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS. Tudást adunk a munkához! KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Tudást adunk a munkához! Edutus Főiskola 2014 Kulturális szakembereknek kínálunk olyan kultúra-gazdaságtani, vállalkozási, marketing, vezetési és szervezési

Részletesebben

Tantárgyi útmutató 2015/2016. I. félév

Tantárgyi útmutató 2015/2016. I. félév Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Vállalkozás és Emberi Erőforrások Intézeti Tanszék Tantárgyi útmutató 2015/2016. I. félév antárgy megnevezése antárgy kódja: Prezentációs- és íráskészség

Részletesebben

Támogatók: Médiapartnerek: Szakmai partnerek: Kiállítók, poszter: KonfKötet.indd 2 2014.05.08. 14:03:40

Támogatók: Médiapartnerek: Szakmai partnerek: Kiállítók, poszter: KonfKötet.indd 2 2014.05.08. 14:03:40 KonfKötet.indd 1 2014.05.08. 14:03:36 Támogatók: Médiapartnerek: Szakmai partnerek: Kiállítók, poszter: KonfKötet.indd 2 2014.05.08. 14:03:40 Konferencia 2014 Időpont: 2014. május 15 16. Helyszín: A konferencia

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Személyiségfejlődés és fejlesztés az óvodában 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 27282/34/2016. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1 KÉPZÉSI

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Lukács János

Oktatói önéletrajz Dr. Lukács János egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Pénzügyi Számvitel Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1979-1983 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Tanár \"B\" 1999-2002 Pénzügyminisztérium, Adószakértő

Részletesebben

NEOSYS COACHING ISKOLA

NEOSYS COACHING ISKOLA NEOSYS COACHING ISKOLA A DÖNTÉSKÖZPONTÚ COACHING SZEMÉLYES VEZETŐI COACH MESTERKÉPZÉS 2011 A NEOSYS COACHING ISKOLA A Neosys Magyarország piacvezető coaching cége, amely ma a legnagyobb coaching referenciával

Részletesebben

I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS

I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS 4.1. Cím: Csapatépítő és együttműködést fejlesztő tréning A csoport tagjai tudatosan foglalkoznak a csoport állapotával, fejlődésével. Megtapasztalják saját és társaik szerepét

Részletesebben

Tantárgyi útmutató 2016/2017. I. félév

Tantárgyi útmutató 2016/2017. I. félév Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Vállalkozás és Emberi Erőforrások Intézeti Tanszék Tantárgyi útmutató 2016/2017. I. félév Tantárgy megnevezése Tantárgy kódja: Prezentációs- és íráskészség

Részletesebben

VÁLLALKOZÓ - ÉS VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT ELŐADÁSOK, KURZUSOK

VÁLLALKOZÓ - ÉS VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT ELŐADÁSOK, KURZUSOK VÁLLALKOZÓ - ÉS VEZETŐKÉPZŐ KÖZPONT ELŐADÁSOK, KURZUSOK 201 6 szeptember - 201 7. június 5000 Szolnok, Mária út 42. Tel: +36 20 958 31 76 +36 20 951 6638 www. brandatti. hu e-mail: info@brandatti. hu Válassz

Részletesebben

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel Edutus Főiskola 2015 A képzés célja a változó európai feltételekhez igazodó legkorszerűbb ismeretanyag átadása

Részletesebben

REKLÁM szakirányú továbbképzés

REKLÁM szakirányú továbbképzés REKLÁM szakirányú továbbképzés Tudást adunk a munkához! Edutus Főiskola 2015 Célunk olyan szakemberek illetve reklámszakmai tanácsadók képzése, akik ismerik a marketingkommunikáció eszközrendszerét, módszertanát.

Részletesebben

Népszámlálás kommunikációs program

Népszámlálás kommunikációs program Népszámlálás kommunikációs program Sikeres kommunikáció=eredményes összeírás Népszámlálás az egyetlen teljeskörű összeírás. Legmélyebb területi szintű adatok megszerzése. (kistérség, városrész). Tetszőleges

Részletesebben

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a Zsigmond Király Főiskola az innováció szolgálatában

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a Zsigmond Király Főiskola az innováció szolgálatában A Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a Zsigmond Király Főiskola az innováció szolgálatában Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ Humán Szakemberek Országos Szövetsége

Részletesebben

ADR Konferencia Veszélyes áru szállítása a gyakorlatban

ADR Konferencia Veszélyes áru szállítása a gyakorlatban ADR Konferencia Veszélyes áru szállítása a gyakorlatban Nem csak hozzáértőknek. Az ADR előírások kétévente, minden páratlan évben módosításra kerülnek, így idén 2011-ben is módosították a szabályzatot.

Részletesebben

Közbeszerzési referens képzés

Közbeszerzési referens képzés KÖZÉRTHETŐ KÖZBESZERZÉS Közbeszerzési referens képzés Államilag elismert (OKJ 54 343 03 0000 00 00) A módosított közbeszerzési törvény gyakorlati tapasztalatai alapján aktualizált tematikával indul! Az

Részletesebben

Danks Emese

Danks Emese Danks Emese +3630-4996358 danksmse@gmail.com Szakmai tapasztalat 2013 november UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgató A világ legnagyobb, gyermekekkel foglalkozó humanitárius szervezetének

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLYSZÁMMAL RENDELKEZŐ KÉPZÉS E /2018/D003 MAVOR Legal Kft.

FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLYSZÁMMAL RENDELKEZŐ KÉPZÉS E /2018/D003 MAVOR Legal Kft. Közbeszerzési munkatárs képzés A közbeszerzés alapjai és aktualitásai 2019. MÁJUS 15-16. BUDAPEST Előadó: TÁMIS NORBERT jogi szakokleveles felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó és oktató, Target

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1.) A pályázat címe: PROFESSZIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉS PROFESSZIONÁLIS ÉRTÉKESÍTŐ - továbbképző tanfolyam (komplex értékesítési-értékesítői kompetencia-fejlesztő képzési

Részletesebben

Kedves Kollégák! A VEZETŐ ÉS A SZERVEZET FEJLŐDÉSÉNEK ÉPÍTŐKÖVEI A XXI. SZÁZAD KÜSZÖBÉN

Kedves Kollégák! A VEZETŐ ÉS A SZERVEZET FEJLŐDÉSÉNEK ÉPÍTŐKÖVEI A XXI. SZÁZAD KÜSZÖBÉN Kedves Kollégák! A Misszió szervezésében 2012 őszén második alkalommal kerül sor az Országos Egészségügyi Középvezetői Konferencia megrendezésére. A színvonalas előadásaival fémjelzett tudományos Rendezvény

Részletesebben

VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA

VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA VAGYON, ALAP, PORTFÓLIÓ A VAP II. program az EFFAS-CIIA programon belül koncentrált szakmai ismereteket nyújt program. A VAP II. a VAP I. programot

Részletesebben

epiteszforum.hu olvasói célcsoportelemzés március 1.

epiteszforum.hu olvasói célcsoportelemzés március 1. epiteszforum.hu olvasói célcsoportelemzés 2009. március 1. A www.epiteszforum.hu naponta új hírekkel jelentkező építészeti napilap, amely a hasznos szakmai és közéleti információk mellett beszámol a legfontosabb

Részletesebben

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember , tájékoztató 2012. február szeptember Tartalom A program célja 3 A program felépítése 3 Technikai információk 5 Trénereink 6 2 Mindenkinek szüksége van sikerélményre is, hiszen éppen ez lendít át a bizonytalanságon,

Részletesebben

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV ISMERED azt az érzést, amikor elmész egy társaságban, és SENKI NEM ÉRTI, mit tanulsz, és mivel foglalkozol www.scindikator.hu HIDD EL, át tudjuk érezni! Éppen ezért folytatja idén is a Nők a Tudományban

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN

TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN OBJEKTIVITÁS ÉS MÉRHETŐSÉG BEVEZETÉSE PAK TÁJÉKOZTATÓ Programjaink célja,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Aczél Petra Katalin

Oktatói önéletrajz Dr. Aczél Petra Katalin egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1990-1995 Eötvös Loránd Tudományegyetem, Magyar nyelv

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Forgács Attila

Oktatói önéletrajz Dr. Forgács Attila egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1991-1993 Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, klinikai

Részletesebben

ÜZLETI RETORIKA. Dr. Lózsi Tamás egyetemi adjunktus Eötvös Loránd Tudományegyetem

ÜZLETI RETORIKA. Dr. Lózsi Tamás egyetemi adjunktus Eötvös Loránd Tudományegyetem ÜZLETI RETORIKA Dr. Lózsi Tamás egyetemi adjunktus Eötvös Loránd Tudományegyetem Vázlat 1. Az üzleti retorika fogalma a) A retorika b) Az üzleti kommunikáció c) Az üzleti retorika 2. Az üzleti retorika

Részletesebben

Tantárgyi program 2010/2011. II. félév

Tantárgyi program 2010/2011. II. félév Budapesti Gazdasági Fıiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Vállalkozás és Emberi Erıforrások Intézeti Tanszék Tantárgy megnevezése Tantárgyi program 2010/2011. II. félév Prezentációs és íráskészségfejlesztés

Részletesebben

Tantárgyi program 2012/2013. II. félév

Tantárgyi program 2012/2013. II. félév Budapesti Gazdasági Fıiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Vállalkozás és Emberi Erıforrások Intézeti Tanszék Tantárgyi program 2012/2013. II. félév Tantárgy megnevezése Prezentációs és íráskészségfejlesztés

Részletesebben

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Stengl Kereskedelmi és Székhely: 7632 Pécs, Júlia u. 13. IV. em. 13. Tel: 06 30 758 75 16 Fax: 06 72 520 263 Tisztelt leendő Partnerünk! Kérem, engedje meg, hogy röviden bemutassuk cégünket. A Stengl Kereskedelmi

Részletesebben

FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban AZ INNOVATÍV BESZÉD AZ EREDMÉNYES MÉDIASZEREPLÉS TITKA

FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban AZ INNOVATÍV BESZÉD AZ EREDMÉNYES MÉDIASZEREPLÉS TITKA FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Tudásbővítés közvetlen célcsoport részére 1. nap 10:00 10:10 A program levezetőjének bemutatkozása 10:10 10:50 Résztvevő szervezetek bemutatkozása, ki vagyok,

Részletesebben

MODERN ÜZLETI SZAKÚJSÁGÍRÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

MODERN ÜZLETI SZAKÚJSÁGÍRÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS MODERN ÜZLETI SZAKÚJSÁGÍRÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2015 Képzés célja olyan gyakorlott, magabiztos gazdasági és médiakommunikációs ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik képesek

Részletesebben

ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2015 A legkülönfélébb üzleti területek sorra vezetik be az üzletfejlesztést, amelynek révén biztosítani kívánják a hosszú távú jövedelmezőséget

Részletesebben

Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében

Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében SCA Packaging Hungary 2011. április 13. Szentendre A szeminárium témája Fenntarthatatlan jelen, élhető jövő Zöld image, de gazdaságos megoldások? Milyen

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI LAP 1.) A pályázat teljes címe: Trénerképző, tréner továbbképző tanfolyam: Képzők képzése»train the trainer program«2.) A pályázat kiírója és a képzési program jogtulajdonosa:

Részletesebben

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok!

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok! Médiatámogatói együttműködés V. Magyarországi Klímacsúcs 2013. szeptember 12. Jövőnk a víz Budapest Meghívom Önöket a Klíma Klub szervezésében az V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciára!

Részletesebben

Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra

Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 43/44/2014. (blended learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 1

Részletesebben

TÁRSADALOMISMERET KÉPZÉSI ÁG (BA) KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY ALAPSZAK - ÚJSÁGÍRÓ SPECIALIZÁCIÓ

TÁRSADALOMISMERET KÉPZÉSI ÁG (BA) KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY ALAPSZAK - ÚJSÁGÍRÓ SPECIALIZÁCIÓ TÁRSADALOMISMERET KÉPZÉSI ÁG (BA) KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY ALAPSZAK - ÚJSÁGÍRÓ SPECIALIZÁCIÓ A 2017-től felvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről az Nyugat-magyarországi Egyetem.Kar Cím:. Pf. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 08-0124-05, OM azonosítója: FI 21120 Képviseli: Prof. Dr. Faragó Sándor

Részletesebben