Dzsumi nem egy szokványos név, így nyomban rákérdezek a dologra. Miért pont Dzsumi?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dzsumi nem egy szokványos név, így nyomban rákérdezek a dologra. Miért pont Dzsumi?"

Átírás

1 Joó Gézát nehéz lenne egy mondatban jellemezni. Nagyon sok mindennel foglalkozott és foglalkozik ma is. Amolyan szerteágazó tehetség. Amibe belefog, az biztosan sikerre van ítélve. Dolgozott már tévés producerként, szerkesztett gazdasági-kulturális műsort, de volt Göncz Árpád köztársasági elnök médiáért felelős kísérője külföldi útjain. Nem egyszer előfordult, hogy videoklipet rendezett, majd az utolsó csapó után rohant, hogy gazdasági szakemberként is megállja a helyét. Internetes oldalán kutyáit a három testőrként aposztrofálja. A három testőr (vagyis kutya): Mondzsi, Dzsumi és Zsebi. Géza: Egész életemben imádtam a kutyákat. Családi házban nőttem fel vidéken és mindig nagytestű kutyáim voltak. Aztán úgy alakult az életem, hogy a volt páromtól kaptam a születésnapomra Mondzsit, pontosan tizenöt évvel ezelőtt. Olyan aranyos volt, hogy ha lehet ilyet mondani, innentől a kutyaimádatom még jobban szárnyalásnak indult. A következő kutyám Dzsumi lett. Dzsumi nem egy szokványos név, így nyomban rákérdezek a dologra. Miért pont Dzsumi? Géza: Baráti társasággal mentünk megnézni a Jumanji című filmet. A Ferenciek terén kellett áthaladnunk az aluljárón, amikor egy kis szőrgombócra lettem figyelmes. Ott árulták a kiskutyákat a metró kijáratánál. Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne fogjam meg. Muszáj volt megsimogatnom. A többiek siettettek, hogy menjünk már a moziba, mert lekéssük a filmet, de én nem bírtam elszakadni tőle. Na, ez volt a vesztem. Nem tehetek róla, de a fülembe cseng a sláger, amit már szinte dúdolok is: Ez volt a vesztünk mind a kettőnk veszte. Minden világos! Első látásra szerelem volt és kész! Géza: Egy szempillantás alatt döntöttem. Megvettem. Vagyis megvettem volna, de nem volt nálam annyi pénz, így egy kedves barátom segített ki, és ő vette meg nekem végül a kiskutyát. Elvittem magammal Dzsumit is az Uránia moziba úgy, hogy a kabátom alá rejtettem, nehogy észrevegyék. A kutyus végig ott feküdt nyugodtan az ölemben és végignézte velem a filmet. Szerintem érezte, hogy ő most már biztonságban van. Így lett ő Dzsumi. Szóval, most már volt otthon két kutya, párosan szép az élet, még a kutyáknál is, hiszen, két felnőtt mellé két kutya, az azt jelenti, hogy mindegyiknek jut minimum egy ember. És ekkor jött Zsebibaba. Géza: Egyszer, talán két évvel később, éppen a Petőfi Csarnoknál jártam a volt párommal, amikor megpillantottam Zsebibabát. Akartam, de akkor a párom határozottan azt mondta, nem kell egy harmadik kutya, és én kelletlenül, de beletörődtem a döntésébe. Szomorúan és egy kicsit csalódottan baktattam haza. Másnap reggel, amikor felébredtem, ránéztem a páromra, ő visszanézett rám, és szó nélkül indultunk a kutyáért. Az ilyen pillanatok élesztik fel újból és újból az emberben a szerelmet. Amikor egy másik ember megérti a rezdüléseinket is.

2 Egyszer Zsebibaba nagyon ránk ijesztett. Eltűnt. Éppen utaztunk volna Los Angelesbe, amikor elveszett a kutyus. Egész éjjel nem aludtam, szórólapokat nyomtattam, még újsághirdetést is feladtam. Szerencsére a harmadik napon jelentkezett a becsületes megtaláló. Azóta árgus szemmel figyelem minden lépésüket. Ezt én is tanúsíthatom. Géza olyan figyelemmel bánik a kutyusaival, mint a kisgyerekekkel. Ennek ellenére, azért egyszer szerelem is szövődött két kutyus között. Géza: Dzsumi és a Mondzsi egyébként össze is jöttek és lett öt kiskutyájuk. Elajándékoztuk a kölyköket, bár nagyon nehezen váltam meg tőlük. Na, ebben biztos vagyok. Géza: Minden kutyus ismerősöknél, barátoknál van és van olyan, akit a mai napig meg szoktam látogatni. Az egyik kutya például Vincze Viktória énekesnőnél van.(viki és a flört). Tudom, hogy Géza nemrég vált el és bizony ezt a válást a kutyák is megsínylették. Két kutyus Mondzsi és Zsebi azóta is Gézával él, Dzsumi viszont az ex párjánál maradt. Nagyon óvatosan rákérdezek a témára, mert hallottam, ez kényes és érzékeny pontja Géza érzelmi életének. Géza: Megmondom őszintén, hogy az ex párom is nagyon szerette a kutyákat, hasonlóan hozzám. Azt gondolom, függetlenül attól, hogy végső soron mind a három kutya bizonyíthatóan az enyém volt, még sem tehettem meg vele, hogy mind a három kutya nálam maradjon. Így volt korrekt a dolog. Egyébként is azt vettük észre, hogy Dzsumi inkább a volt párom felé húzott, viszont Mondzsi és Zsebi felém. Furcsa, de azaz abszurd helyzet is segített minket, hogy a korábbi szerelmes pár, mintha kiábrándult volna egymásból, mindketten szívesebben töltötték szabadidejüket Zsebibabával vagy velünk. Így tulajdonképpen adta magát a megoldás. A három kutya biztosan nem örült, hogy szétválasztottuk őket, de a válás ily módon számukra és számunkra is lemondással járt. Úgy érzem, hogy egy kutya bizonyos helyzetekben nem csupán egy kutya, hanem lelki társ is. Sokszor jobb, mint egy pszichológus és bizony terápiás jelleggel bír. Láthatóan Gézának is támaszt és megnyugvást jelentettek a stresszel teli nehéz hónapokban. Géza: A kutyák minden kis rezdülésemet megérzik. Nagyon sokszor azt érzem, hogy ezt az ember legjobb barátja vagy ismerőse sem veszi észre. Rezgésszámok alapján érzékelik, hogy éppen milyen napom van. Olyan empatikus és ráérző képességük van, ami sok embernek nincsen. Egyszerűen hihetetlen számomra. Ma már el sem tudom képzelni az életemet kutyák nélkül. Mondzsi és Zsebi se fiatal már, és már most rettegek, mi lesz, ha majd nem lesznek. A széltől is óvom őket. Hála Istennek nem betegesek, de rá kellett jönnöm, a szeretet a legnagyobb éltető erő. Ugyanúgy, mint az embernél.

3 Mivel Géza volt párja is imádta a kutyákat, ezért gondolom úgy, hogy ez a kutyás hozzáállás a párválasztásnál is az egyik fő szempont lehet nála. Erre mondják, hogy beletrafáltam a dologba. Géza: Abszolút központi kérdés nálam, hogy a mindenkori társam kutyabarát legyen. Aki az állatokat és a természetet nem tiszteli, azt az embert én nem vagyok képes elviselni magam mellett. Egy ilyen ember értékrendje ugyanis nem azonos az enyémmel, így nem lehetne közöttünk összhang, ezáltal érzelmi kapcsolat sem. Mindenkit elfogadok olyannak, amilyen, de egyszerűen ő nem férhet bele az én életembe és punktum. Volt olyan hölgy, aki szimpatikus volt, de felháborodott azon, hogy a kutyák az ágyam végében a lábamnál alszanak. Rábeszélni senkit nem lehet arra, hogy kutyát tartson. Minden dolgot valamilyen szinten meg kell tapasztalni. Az állatok ugyanúgy az emberiség életének a részei, mint akár a tenger, a föld, a levegő. Azt vettem észre, hogy az emberek személyisége megváltozik az állattartástól. Egyrészről felelősség. Másrészről olyan őszinte önzetlen szeretetet lehet megtapasztalni a kutyáktól, amit talán embertől sem. Egy kis állat kiszolgáltatott, és mi igenis felelősek vagyunk érte. Az, hogy mi emberek mennyire vagyunk felelősek a világért, azt bizony egy kiskutyán keresztül meg lehet tapasztalni. Aki ebben nem partner, azt én nagyon nehezen tudom akceptálni. Megvitatjuk és Gézával egyetértünk abban, hogy akinek kutyája (vagy más kisállata) van, az valahogy másképpen közelít embertársaihoz. Ha úgy tetszik, nyitottabb, szeretetteljesebb Géza: Érezni lehet egy ember viselkedésén, hogy van-e annak az illetőnek kutyája, avagy sem. Szerintem az egész személyiséget pozitív irányba viszi. Géza kutyái biztosan nem átlagos kutyák. Ezt azzal az ismereteimmel is alá tudom támasztani, amit csiripelnek az ismerős madarak, miszerint Géza kutyusai énekelnek, táncolnak Mit is csinálnak még? Géza: Ez semmi, de Dzsumi olyannyira embernek képzeli magát, hogy két lábra áll és úgy pisil. Mondzsi kedvenc énekesnői Sarah Brightman, Jennifer Rush, Barbara Streisand és Enya. Ha berakom a lejátszóba, Mondzsi velük énekel. De nem ám kutyamódra. Követi a dallamot és dúdolja velük. A téma egyértelműen felismerhető. Zsebi pedig közben táncol körbe-körbe. Egyszer volt egy rendezvény a Városligetben, és én arra sétáltam a kutyákkal. Éppen egy énekes produkció zajlott a színpadon, amikor Mondzsi meg Zsebi spontán felszaladtak a színpadra és besegítettek. Produkálták magukat. A nézők imádták, azt hitték, az előadás részei.

4 Énekes-táncos családi produkció. Határozottan muzikális kutyák. Mindenesetre énekesnőkben kifejezetten jó az ízlésük. Géza: Zsebi még bizonyos értelemben követőrendszer is, ezért GPS-nek is szoktam nevezni. Ha pedig rosszalkodik, akkor egyszerűen Batman-nek szólítom nagy lapát fülei miatt. Ahova lehet, viszem magammal őket nyaralni, de rájöttem, nem igazán szeretik a helyváltoztatást, még ha átmeneti időről van is szó. Jobb nekik a megszokott, biztonságos környezetük, ezért meg szoktam kérni egy barátomat, hogy amíg nem vagyok itthon, addig költözzön ide és lássa el a kutyáimat. Mivel Géza kutyusai kistestűek, és már nem is túl fiatalok, ezért nem kaphatnak csontot, de akkor vajon mit esznek? Géza: Majdnem minden hétvégén csinálok nekik valami finomságot. Főzök csirke- vagy pulykaszárnyból húslevest. Teszek bele sok zöldséget, de természetesen a csontot kiveszem. Komolyan jó íze van, ezt imádják. Nagyon szeretik a gyümölcsöket is. Imádják a szőlőt és az epret. Ha valahova elutazom, akkor hozok nekik az ottani ételekből is valami finomságot. Ha külföldön járok, mindig bemegyek kutyaboltokba, hogy hátha látok nekik valami újdonságot. Esetleg vitamint vagy táplálék kiegészítőt. Ruhát viszont nem hozok nekik. Azzal nem értek egyet, hogy divathóbortból öltöztetik a kutyákat. A kutyából ne csináljanak bohócot. Ha az öltözék azt a célt szolgálja, hogy esetleg egy kistestű kutya ne fázzon meg, azzal egyetértek, de semmi több. Valahol a kutya a gazdi személyiségét is tükrözi, vagyis a kutya olyan, mint a gazdája. Atyaisten, akkor lehet, hogy nekem is el kell gondolkoznom azon, hogy én is beállok a sorba, és Bizsuval együtt elkezdek fogyózni? Lehet. És azt is észrevettem, hogy a bundája ellenére Bizsu is szeret napozni. Megjegyzem, ezen nem kellene meglepődnöm, hiszen én napimádó vagyok, és szerencsétlen kutyusom, ha a rekkenő hőségben a gazdijával szeretne lenni, kénytelen a napon süttetnie magát. Mondjuk, van, amiben mások vagyunk. Géza: Sokszor tapasztalom azt, hogy az emberek olyan kutyát választanak, amilyenek ők maguk. Megmondom őszintén, hogy nekem a kedvenc kutyám a Husky, de mivel nem kertes házban lakom, ezért nem tehetem meg, hogy nagytestű kutyát tartsak. De imádom a kis keverék kutyusokat is. Azok a legokosabbak a világon. Nagyon egyetértek azzal, hogy szigorítsák az állatvédelmi törvényt és jobban megbüntessék azt, aki egy védtelen kis állatot megkínoz. Könyörgöm, milyen ember az ilyen? Milyen jogon teszi meg? Mitől felsőbbrendű? Az ember semmivel sem felsőbbrendű az állatnál. Azzal kellene példát mutatnia, hogy gondolkodik, és hogy megvédi a gyengébbet. Aki állatot kedvtelésből öl vagy kínoz, az önmagával nincsen kibékülve. Kisebbségi érzését próbálja ezzel a tettével kompenzálni. Szörnyű és alávaló. Nem szoktam felelőtlenül, sőt ismeretlenül ítélkezni, de őket elítélem. Jóval szigorúbb törvények kellenének. Ha valaki egy állattal megcsinálja, akkor talán már holnap egy emberrel is megteszi ugyanezt.

5 Nagyon elgondolkodtató, amit Géza mond. Ha úgy vesszük, akkor a bűnüldözés szempontjából akár ez prevenciónak is felfogható. Lehet, hogy az állatkínzókból, később könnyebben válhatnak bűnözők, aki embertársaikra támadnak?! A feltételezés egyáltalán nem elvetendő. Továbbmegyek. Több is, mint elgondolkodtató. Kedves illetékes szakhatóságok, politikusok, tisztelt Bűnmegelőzési Osztály! Igen, jól látják, ez konkrét felhívás keringőre. Bár jelen esetben nem táncolni szeretnénk, hanem azt, hogy a törvény ne csak a paragrafusokban létezzen, hanem gyakorolják is. Sok kutyabarát véleményét tolmácsolom ezúton természetesen a sajátommal egyetemben tessék végre tenni valamit és példát statuálni!

ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD

ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD Ragaszkodni, na azt tudunk. Van, hogy foggal-körömmel, közben meg észre sem vesszük, hogy pont ezzel adjuk meg neki a végső döfést. Mármint az álmainknak. Én megtettem.

Részletesebben

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Amit a szexért meg kell tenni Horváth Bianka 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Előszó Felszállok az első vonatra és felejtek. Legalább is próbálom elfelejteni az elmúlt másfél évet... Bár teljesen

Részletesebben

Lehet félni, de nem ez a dolgunk

Lehet félni, de nem ez a dolgunk Lehet félni, de nem ez a dolgunk Crnkovity Gabriellával, Huszta Dániellel és Mészáros Gáborral Berényi Emõke, Bózsó Izabella, Brenner János és Magó Attila beszélget Bózsó Izabella: A következő egy órában

Részletesebben

USER MANUAL A CICÁMHOZ

USER MANUAL A CICÁMHOZ és az Állatmentő Sereg Macskamentés bemutatja USER MANUAL A CICÁMHOZ Készítette: Pintér Attila (Macska-fogó) 2015. március 22. Mi ez? Miben segí t neked? Ez pontosan az, ami: egy használati utasítás a

Részletesebben

Zane Kedves G-pont 1

Zane Kedves G-pont 1 1 2 ZANE KEDVES G PONT 3 FIGYELMEZTETÉS Ha szexuálisan elnyomott vagy, ha elfojtod a szexualitásodat, vagy felhúzott orral állsz a szexhez, tedd le ezt a könyvet, és menekülj. Túl tüzes lesz neked - csúnyán

Részletesebben

Kérdések a könyvbemutatón. (Az alábbi szöveg a könyvbemutatón elhangzottak vázlatos átirata, nem tartalmaz mindent, ami a rendezvényen elhangzott.

Kérdések a könyvbemutatón. (Az alábbi szöveg a könyvbemutatón elhangzottak vázlatos átirata, nem tartalmaz mindent, ami a rendezvényen elhangzott. Kérdések a könyvbemutatón (Az alábbi szöveg a könyvbemutatón elhangzottak vázlatos átirata, nem tartalmaz mindent, ami a rendezvényen elhangzott.) Boér Tamás: Utoljára idén január 12-én ültünk ebben a

Részletesebben

Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században

Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században Az én történetem avagy hogyan találjam meg nőként önmagam a 21. században 1 A Junior Achievement Magyarország Alapítvány által készített kiadvány megjelenését, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

Részletesebben

Miért dobtad el az életed? TABUK NÉLKÜL A FIATALKORI ÖNGYILKOSSÁGRÓL

Miért dobtad el az életed? TABUK NÉLKÜL A FIATALKORI ÖNGYILKOSSÁGRÓL JANKOVICS ÉVA Miért dobtad el az életed? TABUK NÉLKÜL A FIATALKORI ÖNGYILKOSSÁGRÓL Az utószót írta DR. ZONDA TAMÁS Tartalom ELŐSZÓ... mindnyájan tudjuk, hogy megfogunk halni, de mivel ez távolinak tűnik,

Részletesebben

Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág Bevezetés

Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág Bevezetés Kovács Eszter Réka: Még ép a roncs ág (In: Grezsa Ferenc Takács Péter (szerk.): Még ép a roncs ág Válogatás erdélyi mentálhigiénés szakemberek dolgozataiból. Országos Addiktológiai Intézet. Budapest, 2005.

Részletesebben

Törököt fogtam! Garai Panni: Mióta tartózkodsz Magyarországon? Ates Adyl: GP: A magyar nyelvet mióta beszéled? Könnyű volt megtanulni?

Törököt fogtam! Garai Panni: Mióta tartózkodsz Magyarországon? Ates Adyl: GP: A magyar nyelvet mióta beszéled? Könnyű volt megtanulni? Törököt fogtam! A villamosról leszállva csak pár lépést kell tenni a Jászai Mari téren, hogy meglássuk a fényesen villogó Antalya Kebab feliratot. Messze érezni lehet a frissensült hús és a fűszerek illatát,

Részletesebben

Dead can Dance - A halál Show-ja - Bevezető

Dead can Dance - A halál Show-ja - Bevezető Dead can Dance - A halál Show-ja - Bevezető Üres a színpad. Először a műsorvezető lép be, ellenőrzi a színpadot. Vár: majd elindul a zene( Dead can Dance: The Writing On My Father's Hand )Egy bejáraton

Részletesebben

Tudjon meg többet a regényről:

Tudjon meg többet a regényről: A sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen!

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tokeleteselet.hu Tartalomjegyzék Előszó... 4 Ki vagyok én, és miért osztom az észt?... 5 Hogyan használd?... 6 Miért vagyunk itt?... 8 Megéri változtatni?...

Részletesebben

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes!

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 1 Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 2014 Borítóterv: Pawlik Tamás 2 Tartalom Bevezető... 6 A siker titka... 7 Álom... 7 Vágy... 10 Hit... 12 Célok... 14 A küldetésről... 16 Gyorsítók...

Részletesebben

EVÉLET LELKI SEGÉLY. Szõkéné Bakay Beatrix. A lelkipásztor válaszol

EVÉLET LELKI SEGÉLY. Szõkéné Bakay Beatrix. A lelkipásztor válaszol Szõkéné Bakay Beatrix A lelkipásztor válaszol Válogatás az Evangélikus Élet hetilap Lelki segély rovatában 2004-2007 között megjelent írásokból. ÉLÕ VÍZ füzetek 2. Kiadja az Evangélikus Missziói Központ

Részletesebben

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Forrás: eq_focus_1_20080306.mp3 A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Jó. Tehát szolgáltatási folyamaton haladunk keresztül, néhány területet mi meghatároztunk, amiről majd szó lesz,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Péteri Község Polgármesteri Hivatalában a helyi Önkormányzat Képviselőtestületének 2008. április 7-én 19,00 órakor tartott soron kívüli ülésén. Jelen vannak: Dr. Szászik Károly

Részletesebben

Hétköznapi szerepeink fogságában

Hétköznapi szerepeink fogságában Aranyos Zsolt Hétköznapi szerepeink fogságában Előadások címei: Színház az egész világ Szerepek az iskolában Kamaszkori szerepek Szerepek a szexualitásban Szerepek a munkahelyen Szerepek a családban Szerepek

Részletesebben

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei AUTÓVAL A CSÚCSRA Névjegy Név: K. Botond Életkor: 45 év Üzletág: személygépkocsi-kereskedelem Munkakör: értékesítő Eredményei: cégénél kiérdemelte az Év értékesítője címet a legtöbb új autó eladásával

Részletesebben

Menekülés. Totemrehívás

Menekülés. Totemrehívás Han Pál Menekülés Egy hétköznapi ember nem hétköznapi története Szerkesztette: Görbicz Tamás Görbicz Tamás Totemrehívás A magyar ősvallás a Biblia világosságában Budapest, 2005 ISBN 963 229 300 2 Szerzői

Részletesebben

Miért várjunk a házasságig?

Miért várjunk a házasságig? Miért várjunk a házasságig? Írta: Tim Staffort A kiadványban szereplő adatok az Amerikai Egyesült Államok statisztikáiból származnak. A neveket néhány esetben megváltoztattuk. A kiadvány eredeti címe:

Részletesebben

Az Isteni Irgalmasságról nevezett Máriával készített második interjú

Az Isteni Irgalmasságról nevezett Máriával készített második interjú Az Isteni Irgalmasságról nevezett Máriával készített második interjú A kérdéseket Selymes József atya állította össze 2011. november Lilla: Szeretettel köszöntelek, kedves Mária a magam és Selymes József

Részletesebben

Hallássérültek Magyarországon. IT-mentor az informatika szektor, mint munkaadó 2007

Hallássérültek Magyarországon. IT-mentor az informatika szektor, mint munkaadó 2007 1 Hallássérültek Magyarországon IT-mentor az informatika szektor, mint munkaadó 2007 Írta: Deli Gábor, Összeállította: Mecsné Fullajtár Ildikó Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete 1 2 Milyen

Részletesebben

Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek

Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek Nguyen Phuong Thaonak hívnak engem. 1968. február 10-én születtem, Vietnamból érkeztem ide, Magyarországra 85 áprilisában. A váci textilüzemben helyeztek

Részletesebben

LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY!

LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY! KORÓDI SÁNDOR LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY! 2011. Tartalom I. Gondolat - Érzelem - Önmagad/ Hogyan hatnak a gondolataid érzelmeiden keresztül arra az emberre, akit önmagadként megtapasztalsz?... 4 1. Környezet...

Részletesebben

(Die lebendige Wechselwirkung zwischen Lebenden und Toten) Bergen, 1o. Oktober 1913.

(Die lebendige Wechselwirkung zwischen Lebenden und Toten) Bergen, 1o. Oktober 1913. Rudolf Steiner Eleven kölcsönhatás élők és holtak között (Die lebendige Wechselwirkung zwischen Lebenden und Toten) Bergen, 1o. Oktober 1913. A legszívélyesebben köszönöm az Önök képviselőjének épp az

Részletesebben

www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához

www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához A www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához Az alábbiakat a www.ferficsabitas.com jóvoltából olvasod. Ha még többet szeretnél megtudni álmaid férfijának

Részletesebben

Az a különbség a blogger és az újságíró között, hogy az újságíró telefonál

Az a különbség a blogger és az újságíró között, hogy az újságíró telefonál Az a különbség a blogger és az újságíró között, hogy az újságíró telefonál Kerekasztal-beszélgetés Greff András, a Magyar Narancs Kultúra rovatának vezetője, Izsó Balázs, az Impulse Creator szerkesztője,

Részletesebben

Merjünk ajándékká válni egymás számára

Merjünk ajándékká válni egymás számára BESZÉLGETÉS BÖJTE CSABA FERENCES SZERZETESSEL Merjünk ajándékká válni egymás számára beszélgetés Böjte Csaba ferences szerzetessel Úgy vélem, Böjte Csaba mint magánember nem érthető meg semmilyen módon

Részletesebben