7/2007. (II.14.) DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Dabas Város évi költségvetéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "7/2007. (II.14.) DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Dabas Város évi költségvetéséről"

Átírás

1 7/2007. (II.14.) DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Dabas Város évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 91. (1) bekezdésében, az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény 65. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a Polgármesteri Hivatalra és az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervekre terjed ki. (2) E rendelet rendelkezéseit a helyi kisebbségi önkormányzatok vonatkozásában a Szlovák Kisebbségi önkormányzat évi költségvetése és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007.évi költségvetése figyelembevételével lehet alkalmazni. A költségvetés címrendje 2. (1) Az államháztartásról szóló törvény 67. (3) bekezdésében foglaltak alapján az önkormányzat költségvetésének címrendjét a (2) bekezdés szerint állapítja meg. (2) Az önálló- és részben önálló gazdálkodási jogkörrel felruházott költségvetési szervek, a polgármesteri hivatal külön-külön alkotnak egy-egy címet. Alcímet alkotnak a polgármesteri hivatalon belül a szakfeladatok. A címrendet a költségvetési rendelet 2. számú melléklete, az alcímrendet, a 3. számú melléklete tartalmazza. (3) Az Önkormányzatnak az alábbi önállóan gazdálkodó intézményei vannak, melyekhez a következő részben önálló intézmények tartoznak: 1. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola önállóan gazdálkodó és a hozzá tartozó 1. számú Óvoda részben önállóan gazdálkodó 2. Kossuth Lajos Általános Iskola önállóan gazdálkodó és a hozzá tartozó 2. számú Óvoda részben önállóan gazdálkodó 3. Gyóni Géza Általános Iskola önállóan gazdálkodó és a hozzá tartozó 3. számú Óvoda részben önállóan gazdálkodó

2 2 4. Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola önállóan gazdálkodó 5. Kossuth Lajos Művelődési Központ önállóan gazdálkodó 6. Városi Tűzoltóság önállóan gazdálkodó 7. Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet önállóan gazdálkodó 8. Polgármesteri Hivatal önállóan gazdálkodó és a hozzá tartozó Halász Boldizsár Városi Könyvtár részben önállóan gazdálkodó. A költségvetés bevételei és kiadásai 3. (1) A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetését E Ft bevétellel E Ft kiadással állapítja meg. (2) Az (1) bekezdésében megállapított bevételek forrásonkénti, kiadások jogcímenkénti megoszlását, a rendelet 1. számú melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület. (3) A normatív állami hozzájárulásokat jogcímenként az 1.a. számú melléklet tartalmazza. 4. (1) A képviselő-testület a kisebbségi önkormányzat költségvetésének bevételi és kiadási előirányzatát a rendelet 7. és 8. számú melléklete szerint hagyja jóvá. (2) A képviselő-testület a Társult Önkormányzatok Együttsegítő Szolgálatának bevételi és kiadási előirányzatát a rendelet 6. számú melléklete szerint hagyja jóvá. 5. Az intézmények létszámát a képviselő-testület az intézményeiben az alábbiak szerint fogadja el: változás 1. számú óvoda: december 31-én 30 fő, amelyből 18 fő pedagógus január 1-től 30 fő, amelyből 18 fő pedagógus 0 2. számú óvoda: december 31-én 35 fő, amelyből 20 fő pedagógus január 1-től 35 fő, amelyből 20 fő pedagógus 0 3. számú óvoda: december 31-én 36,5 fő, amelyből 21,5 fő pedagógus 2007.j anuár 1-jén 36,5 fő, amelyből 21,5 fő pedagógus 0 II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola:

3 december 31-én 33 fő, amelyből 22 fő pedagógus szeptember 1-től 33 fő, amelyből 22 fő pedagógus 0 Kossuth Lajos Általános Iskola: december 31-én 65 fő, amelyből 45 fő pedagógus szeptember 1-től 64 fő, amelyből 44 fő pedagógus - 1 fő Gyóni Géza Általános Iskola: december 31-én 60 fő, amelyből 45 pedagógus szeptember 1-től 58 fő, amelyből 43 pedagógus - 2 fő Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola: december 31-én 89,5 fő, amelyből 71,5 pedagógus szeptember 1-től 91 fő, amelyből 73 pedagógus + 1,5 Kossuth Lajos Művelődési Központ december 31-én 8 fő, amelyből 4 négyórás január 1-jén 8 fő, amelyből 4 négyórás 0 Városi Tűzoltóság: december 31-én 58 fő július 1-től 62 fő + 4 Dr.Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet december 31.én 65 fő január 1-jén 65 fő 0 Polgármesteri Hivatal december 31-én 77 fő január 1-jén 77 fő 0 Mezei őrszolgálat: december 31-én 3 fő január 1-jétől 3 fő 0 Háziorvosi szolgálat: 2006.december 31-én 4 fő részfoglalkozású január 1-jétől 4 fő részfoglalkozású 0 Állategészségügyi szolgálat december 31-én 1 fő részfoglalkozású január 1-jétől 1 fő részfoglalkozású 0 Halász Boldizsár Városi Könyvtár december 31-én 6 fő, ebből 1 fő részmunkaidős január 1-től 6 fő, ebből 1 fő részmunkaidős 0 Közmunkások létszáma 2007-ben maximum 35 fő lehet. 6. (1) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházási kiadások célonkénti részletezését a 9., 10., 11. számú melléklet tartalmazza.

4 4 7. (1) A Polgármesteri Hivatal költségvetésének feladatonkénti megoszlását a rendelet 3. számú melléklete tartalmazza. (2) Az önkormányzat a kiadások között E Ft általános és E Ft céltartalékot állapít meg. 8. A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat - tájékoztató jelleggel - mérlegszerűen a 12. számú melléklet tartalmazza. 9. (1)A képviselő-testület több éves kihatással járó kötelezettségek előirányzatait éves bontásban a 13. számú melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg. 10. A képviselő-testület a költségvetési évet követő 2 év várható előirányzatait, a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések ismeretében a 14. számú mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá. 11. (1)A képviselő-testület az önkormányzat évi előirányzati és likviditási ütemtervét havi bontásban a 15. sz. melléklet szerint hagyja jóvá. (2) A képviselő-testület az önkormányzat közvetett támogatásait a 16.sz.melléklet szerint elfogadja. A költségvetés végrehajtásának szabályai 12. Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért, a jegyző a felelős. 13. Amennyiben az intézmény 30 napot elérő, vagy meghaladó elismert tartozásállománya további 30 napig fennáll azt az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv vezetője haladéktalanul köteles jelenteni az önkormányzat jegyzőjének. 14.

5 5 (1) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az évközben jelentkező szabad pénzeszközöket lekösse a számlavezető pénzintézetnél. (2) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az évközben jelentkező forráshiány fedezetére éven belüli finanszírozási hitelt vegyen fel maximum E Ft erejéig. 15. (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítási jogát E Ft összeghatárig a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának. (2) Az (1) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester évente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzatmódosítási jogkör december 31-ig gyakorolható. (3) Az év közben engedélyezett központi támogatások felhasználásáról, valamint az önkormányzat költségvetési szervei által javasolt előirányzat-átcsoportosítások miatt a költségvetési rendelet módosításáról a képviselő-testület a jegyző által történő előkészítése után, a polgármester előterjesztése alapján, negyedévente dönt. (4) A Polgármesteri céltartalék felhasználásáról a Polgármester dönt, a Városüzemeltetési, az Intézmény felújítási céltartalék felhasználásról a Polgármester a Városüzemeltetési Iroda javaslata alapján dönt, az Intézményvezetői jutalmazási céltartalék és a Kisebbségi önkormányzatok támogatása céltartalék felhasználásról a Polgármester dönt, a Fejlesztési céltartalék felhasználásáról a Városépítési, Gazdasági és Környezetvédelmi Bizottság javaslata alapján a képviselő-testület dönt, a Pályázati önrész, az energia emelés, a bizottsági és szociális céltartalékról a képviselő-testület dönt. 16. (1) Az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek a többletbevételük terhére is csak a forrásképződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget. (3) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a többletbevételük terhére, a felhalmozási jellegű kiadási előirányzataikat saját hatáskörben nem emelhetik fel, csak a testület jóváhagyását követően. (4) Az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv a beruházói jogkört kis értékű tárgyi eszköz beszerzéséhez Ft értékhatárig megkapja. (5) A dolgozóknak adható adómentes étkezési hozzájárulás összege 2007-ben Ft, melegétel fogyasztása esetén Ft kivéve, ha magasabb rendű jogszabály másként rendelkezik.

6 6 17. (1) Az önálló gazdálkodási jogkörrel felruházott költségvetési szervek kötelesek saját hatáskörükben kialakított számviteli rendjüket számviteli politikájukban és számlarendjükben rögzíteni. (2) Valamennyi önállóan gazdálkodó költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatokat a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért a felelősség, a mindenkori intézményvezetőt terheli. 18. (1) A feladat elmaradásából származó - személyi és dologi - megtakarítások felhasználására csak a képviselő-testület engedélyével kerülhet sor. (2) A testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan gazdálkodó költségvetési szerv saját és a hozzá tartozó részben önálló intézmény tekintetében is köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek szakmai alapfeladatuk keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére dologi kiadások között tervezett és elszámolt kiadásra az intézménnyel munkaviszonyban nem álló természetes és jogi személyekkel az alábbi feltételek mellett köthetnek szerződést: 1. Szellemi tevékenység végzésére vonatkozó szolgáltatási szerződés a költségvetési szerv alapító okiratában rögzített szakmai alapfeladatának ellátására köthető. 2. A költségvetési szerv vezetője a Szervezeti és Működési Szabályzatban meghatározza azokat a szakmai feladatokat és feltételeket, melyek ellátása érdekében külső személlyel vagy szervezettel szerződést köthet. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése 20. (1) A költségvetés végrehajtását az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek tekintetében a polgármesteri hivatal köteles ellenőrizni, az éves ellenőrzési munkatervében foglaltak szerint. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a képviselő-testületet tájékoztatni. (2) Valamennyi önállóan gazdálkodó költségvetési szerv vezetője köteles gondoskodni a saját és a hozzá tartozó részben önálló költségvetési szerv belső ellenőrzésének megszervezéséről.

7 7 Záró és vegyes rendelkezések 21.. Dabas Város Önkormányzatánál január 1-től, a helyi illetményalap Ft Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a Környezetvédelmi Alap évi összegét teljes egészében a városi csapadékvíz hálózat tervezésére fordítja Ez a rendelet február 15. napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1-től kell alkalmazni. Dabas,2007. február 14. Garajszki Gábor jegyző Kőszegi Zoltán polgármester Záradék: A rendelet február 15-én lép hatályba. A rendelet a helyben szokásos módon kihirdetésre kerül. Garajszki Gábor jegyző

8 8 DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2007.ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK INDOKOLÁSA I. Az önkormányzat költségvetési politikájának fő vonásai 2007.évben Dabas Város Önkormányzatának évi költségvetésének tervezése során az első alapelv az intézmény hálózat működésének a biztosítása az előző év szintjén. Másik alapelv, hogy az előző években vállalt kötelezettségeit az önkormányzat maradéktalanul finanszírozni tudja ben is törekszünk a lakosság igényeinek megfelelő város fejlesztésre. Bevételek II. Az önkormányzat költségvetésének előirányzatai 1.1. Saját bevételek Helyi adók A helyi iparűzési adó bevezetésére 1997-ben került sor, jelenlegi mértéke 2 % ban került bevezetésre a magánszemélyek kommunális adója, valamint a vállalkozók építmény adóját ben 40 millióval több bevételt terveztünk iparűzési adó bevételből a 2006.évi tényszámok alapján és 10 millió forinttal többet terveztünk építményadónál, mint 2006-ban, amit úgy szeretnénk elérni, hogy helyszínen ellenőrizzük a vállalkozókat. Intézmények működési bevételei Ide tartoznak az ellátottak és az alkalmazottak étkezési térítési díjai, a kiadott helyiségek bérleti díjai, a művelődési ház jegy eladás bevételei, kiscsoportos foglalkozások térítési díjai, szakképző iskola tanműhelyi bevételei, a szakorvosi rendelőintézet foglalkoztatás egészségügyi szolgáltatásának díjai, a könyvtár beíratkozási díjai, a mezőőri járulék befizetések, lakbér befizetések, közterület használati díjak, az okmányiroda bevételei, a különböző hatósági díjak, kamatbevételek. A fenti bevételeknél különböző növekedéssel számoltunk, az étkezési térítési díjaknál a tényleges növekedéssel, a bérleti díjaknál az infláció mértékével Átengedett megosztott bevételek Személyi jövedelem adó: évben a SZJA bevételek önkormányzatoknak átengedett része 40%, amelyből - átengedett 8% eft, ami 2006-ban eft volt, az összeg eft-tal kevesebb az előző évinél. - a települések közötti jövedelem differenciálás miatt az idén eft-ot kapunk, ez a bevétel tavaly eft volt, ami eft-tal kevesebb a tavalyinál. - a normatívák fedezetére a személyi jövedelemadóból 30 % kerül biztosításra Gépjárműadó A bevétel 100 %-ban az önkormányzat bevétele, a tervezettet 30 %-kal megemeltük az új adóalap és mérték miatt Átvett pénzeszközök

9 9 Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a Szakorvosi Rendelőintézet működéséhez eft-ot kapunk, ami e Ft-tal kevesebb az előző évihez képest Állami hozzájárulás A normatív támogatás összege eft, amely a 2006.évi támogatáshoz képest eft-tal több ben már a befolyt iparűzési adóból e Ft-ot a működési kiadásokra kell fordítani. Megkezdtük a még meglévő bérlakások értékesítését, valamint az Ipari Parkban lévő területünk eladásával számolunk az ingatlaneladás bevételeinél ben a Dabas-Castrum Kft-től tervezünk eft osztalék bevételt. A fentiek alapján az összes bevételünk e Ft, amelyből gazdálkodhatunk 2007-ben. Kiadások 2.1. Működési kiadások Személyi juttatások 2007-ben a köztisztviselői illetményalap Ft. A közalkalmazotti illetménytábla ben nem változik, az illetménypótlék számítási alapja Ft, a kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítés számítási alapja Ft/fő/hónap. Az adómentesen adható étkezési hozzájárulás összege Ft, meleg étel fogyasztása esetén Ft. Munkaadót terhelő járulékok 2007-ben a társadalombiztosítási járulék mértéke 29 %, a munkaadói járulék 3 %, a tételes egészségügyi hozzájárulás Ft. Dologi kiadások Az élelmezési kiadások emelkedését finanszírozza az önkormányzat, az egyéb dologi kiadások emelkedésének fedezetét az intézménynek kell kigazdálkodni. A szociális kiadások összege az előző évihez képest minimálisan csökkent. Ellátottak pénzbeli juttatása Az intézményeinknél itt került megtervezésre a Gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló módosított 1997.évi XXXI. törvény alapján járó normatív étkezési kedvezmény, az önkormányzat által biztosított szociális étkezési kedvezmény, a tankönyvpiac rendjéről szóló 2001.évi XXXVII. törvény alapján járó ingyenes tankönyv, valamint az önkormányzat által a gyerekeknek biztosított ingyenes utazási bérlet. Az önkormányzat támogatja a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat hagyományőrző tevékenységét és a kultúra fenntartását, valamint a Cigány Kisebbségi Önkormányzat roma fiatalok iskoláztatását, valamint a munkahely teremtését szolgáló pályázatait. Felhalmozási kiadások

10 Beruházás évben Dabas Város fejlesztésére a Képviselő-testület eft-ot tervez fordítani, valamint a felvett hitelek kölcsönök tőkerészleteinek, valamint kamatainak fizetésére eft-ot költünk. Az önkormányzat 2007-ben is támogatja a lakást teremtő fiatalokat, az idősek lakáskorszerűsítését. Befejeződik Gyónon az Együtt Segítőszolgálat és a Posta áthelyezése a volt Áchim úti óvoda ingatlanába. Támogatjuk a társasházi lakások Panel program keretében megvalósuló utólagos hőszigetelését, melyhez kedvezményes kamatozású hitelt kívánunk felvenni. A város fejlesztésével kapcsolatos 2007.évi kiadásokra eFt céltartalékot képeztünk, amelyből a Városépítési, Gazdasági és Környezetvédelmi Bizottság döntése alapján kezdjük meg a fejlesztéseket. Az intézményi fejlesztések évi összege eFt, amelyben a Kossuth Művelődési Ház pályázati önrésze szerepel, valamint a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet gépvásárlásainak törlesztő részlete és egészségügyi gépbeszerzése. A Képviselő-testületnek ahhoz, hogy a fenti feladatokat maradéktalanul teljesíteni tudja minden területen kisebb megszorításokat kell alkalmaznia, különös figyelmet fordítva arra, hogy az elért vívmányaink ne szenvedjenek csorbát, valamint kiemelt figyelmet kell fordítani a bevételek realizálására. Dabas, február 14. Garajszki Gábor jegyző

7/2007. (II.14.) DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Dabas Város évi költségvetéséről

7/2007. (II.14.) DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Dabas Város évi költségvetéséről 7/2007. (II.14.) DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Dabas Város 2007. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. (1) bekezdésében,

Részletesebben

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2/2008. (II.27.) számú rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2/2008. (II.27.) számú rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2008. (II.27.) számú rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. (1)

Részletesebben

7/ (II.16.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város évi költségvetéséről

7/ (II.16.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város évi költségvetéséről 7/ 2009. (II.16.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. (1) bekezdésében,

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

FÜLESD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (II. 26. ) FKKT. r e n d e l e t e. Az önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról

FÜLESD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (II. 26. ) FKKT. r e n d e l e t e. Az önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról FÜLESD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (II. 26. ) FKKT. r e n d e l e t e Az önkormányzat 2009. évi költségvetésének megállapításáról Fülesd Község Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2011. (II. 8.) Önkormányzati Rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2011. (II. 8.) Önkormányzati Rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2011. (II. 8.) Önkormányzati Rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dabas Város Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

2/ (II.16.) Újhartyán Község Önkormányzat rendelete az Újhartyán Község évi költségvetéséről

2/ (II.16.) Újhartyán Község Önkormányzat rendelete az Újhartyán Község évi költségvetéséről 2/ 2010. (II.16.) Újhartyán Község Önkormányzat rendelete az Újhartyán Község 2010. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. (1)

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II. 17.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 7/2015. (II. 27.),

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 207. évi költségvetéséről szóló 5/207. (II. 28.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 3/207. (VI. 27.),

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 2014. évi költségvetésről szóló. 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 2014. évi költségvetésről szóló. 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2014. évi költségvetésről szóló 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben a 18/2014. (IX. 02.), 19/2014.

Részletesebben

A rendelet hatálya. A költségvetés címrendje

A rendelet hatálya. A költségvetés címrendje Berente Községi Önkormányzat képviselő-testületének 8/2012.(II.27.), 31/2011.(XII.19.), 29/2011.(XI.22.), 26/2011.(XI.02.) 19/2011.(VIII.26.), 18/2011.(VII.15.), 17/2011.(VII.12.) 16/2011.(VI.20.) 15/2011.(V.17.),

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. A költségvetés címrendje

A rendelet hatálya 1. A költségvetés címrendje Berente Községi Önkormányzat képviselő-testületének 5/2011.(II.28.), 12/2010.(XI.26.) és 10/2010. (IX.06.) számú rendelettel módosított 4/2010.(II.26..) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

az önkormányzat évi költségvetéséről

az önkormányzat évi költségvetéséről CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2017. (II.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Záradék: A rendelet megalkotásának napja: 2017. február 15. A

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 5/2017. (II. 28.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 1 Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 4/2009.(02.13.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 1/2010. (II. 25.) számú rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2018. (II.19.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2018. (II.19.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről A Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

A Visegrád Város Önkormányzat 2/2010. (II. 11.) számú rendelete az önkormányzat és intézményei 2010. évi költségvetéséről

A Visegrád Város Önkormányzat 2/2010. (II. 11.) számú rendelete az önkormányzat és intézményei 2010. évi költségvetéséről A Visegrád Város Önkormányzat 2/2010. (II. 11.) számú rendelete az önkormányzat és intézményei 2010. évi költségvetéséről Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

17/ (IV.29.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város évi költségvetéséről szóló 7/2007. (II.15. ) rendeletének végrehajtásáról

17/ (IV.29.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város évi költségvetéséről szóló 7/2007. (II.15. ) rendeletének végrehajtásáról 17/ 2008. (IV.29.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város 2007. évi költségvetéséről szóló 7/2007. (II.15. ) rendeletének végrehajtásáról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hatályos:2014-03-04 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének - az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II.20.) önkormányzati

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /... (...) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 31. cikk (1) bekezdés f) pontjában

Részletesebben

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1..

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.. Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről Hét község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

18/ (IV.28.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város évi költségvetéséről szóló 7/2009. (II.16. ) rendeletének végrehajtásáról

18/ (IV.28.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város évi költségvetéséről szóló 7/2009. (II.16. ) rendeletének végrehajtásáról 18/ 2010. (IV.28.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város 2009. évi költségvetéséről szóló 7/2009. (II.16. ) rendeletének végrehajtásáról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

19/ (IV.29.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város évi költségvetéséről szóló 2/2008.(II.27.) rendeletének végrehajtásáról.

19/ (IV.29.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város évi költségvetéséről szóló 2/2008.(II.27.) rendeletének végrehajtásáról. 19/ 2009. (IV.29.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete Dabas Város 2008. évi költségvetéséről szóló 2/2008.(II.27.) rendeletének végrehajtásáról. Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről TÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete

Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete Ócsa Város Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről Ócsa Város Önkormányzatának képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

2. A költségvetés bevételei és kiadásai (1) A képviselő testület az önkormányzat 2015. évi költségvetését: 1.223.196 E Ft Költségvetési bevétellel

2. A költségvetés bevételei és kiadásai (1) A képviselő testület az önkormányzat 2015. évi költségvetését: 1.223.196 E Ft Költségvetési bevétellel Vaja város képviselő testületének 2/2015 (II.10..) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről VAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2015. (II.09) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2019. (III. 05.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2019. (III. 05.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2019. évi költségvetésről szóló 2/2019. (III. 05.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség 2011. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

A rendelet hatálya. A költségvetés rendje

A rendelet hatálya. A költségvetés rendje PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III. 18.) rendelete a Nagyközség 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010. (II. 15.) rendelet módosítása Egységes szerkezetben Az önkormányzat

Részletesebben

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről (a 9/2015. (VIII. 13.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

2/2009. (II. 12.) ÖR. sz.

2/2009. (II. 12.) ÖR. sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. évi költségvetéséről szóló 2/2009. (II. 12.) ÖR. sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 18/2009. (IX. 25.) ÖR. sz. módosító rendelettel

Részletesebben

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Hatástanulmány. Báta Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez

Hatástanulmány. Báta Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez Hatástanulmány Báta Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez Társadalmi, gazdasági, költségvetési hatása: A rendelet módosításának közvetlen

Részletesebben

Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2010. (II.26.) számú ÖK. r e n d e l e t e Ócsa Város Önkormányzatának évi költségvetéséről 1

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2010. (II.26.) számú ÖK. r e n d e l e t e Ócsa Város Önkormányzatának évi költségvetéséről 1 Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2010. (II.26.) számú ÖK. r e n d e l e t e Ócsa Város Önkormányzatának 2010. évi költségvetéséről 1 Az Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének az

Részletesebben

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete. Mélykút Város Önkormányzatának évi költségvetéséről

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete. Mélykút Város Önkormányzatának évi költségvetéséről MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK..../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. 1. A rendelet hatálya

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK..../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. 1. A rendelet hatálya TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK.../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23 (1) bekezdésében

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

1. A költségvetés címrendje. I. cím Hajdúbagos Község Polgámesteri Hivatala II. cím Idősek Otthona III. cím Gondozási központ

1. A költségvetés címrendje. I. cím Hajdúbagos Község Polgámesteri Hivatala II. cím Idősek Otthona III. cím Gondozási központ 1 HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 11.) önkormányzati rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Hajdúbagos Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Berente Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004. február 11-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004. február 11-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 335/2004. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004. február 11-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Sényő Község

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II.15.) rendelete a nagyközség 2012. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete. a 2014. évi válság költségvetéséről

Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete. a 2014. évi válság költségvetéséről Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete a 2014. évi válság költségvetéséről Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete./2019. (.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete./2019. (.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete./2019. (.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Az önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e Ibrány Város Önkormányzatának 2006. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól Ibrány Város Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya 1 Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2011. évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012. ( III.29.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015.( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. (t e r v e z e t) H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről.

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről. 1 Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.)

Részletesebben

NYÚL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. /2016. (II. 24.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

NYÚL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. /2016. (II. 24.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről NYÚL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT /2016. (II. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Nyúl Községi Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete a 2017. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2011.(II.28.) rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésről Kisoroszi Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdése,az

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.

KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1. KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.. napirendi pont KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSA Tisztelt

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. 1 Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017.(III.14.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Szécsény

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Szigliget község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2010. (II. 17.) rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya

Szigliget község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2010. (II. 17.) rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya Szigliget község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (II. 17.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Szigliget Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság 2010.

Részletesebben

2/ 2011. (II.16.) Újhartyán Község Önkormányzat rendelete az Újhartyán Község 2011. évi költségvetéséről

2/ 2011. (II.16.) Újhartyán Község Önkormányzat rendelete az Újhartyán Község 2011. évi költségvetéséről 2/ 2011. (II.16.) Újhartyán Község Önkormányzat rendelete az Újhartyán Község 2011. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. (1)

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. 1 Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2018.(III.14.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Szécsény

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II.11.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.11.) önkormányzati

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

A rendelet egységes szerkezetbe foglalva március 30-án. Bertóthyné Csige Tünde jegyző

A rendelet egységes szerkezetbe foglalva március 30-án. Bertóthyné Csige Tünde jegyző A rendelet egységes szerkezetbe foglalva 2016. március 30-án. LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (II.16.) számú rendelet Létavértes Város önkormányzatának és intézményeinek 2015.

Részletesebben

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének 2/2009. (III. 17.) rendelete Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Kihirdetve: 2009. március 17. Németh Tünde körjegyző Örvényes Község Önkormányzat

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete

Vámosszabadi Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete Vámosszabadi Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete Vámosszabadi Község Önkormányzata 2015. évi költségvetésének zárszámadásáról Vámosszabadi Község Önkormányzat

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről 1 Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 23.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2013. (II. 19.) rendelete az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2013. évi költségvetéséről Gyöngyössolymos község Önkormányzatának

Részletesebben

a évi költségvetésről

a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete a 2015. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1. Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Ludányhalászi községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 6/2007.(II.13) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 6/2007.(II.13) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 6/2007.(II.13) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007. évi költségvetésről és a költségvetés vitelének szabályairól A Közgyűlés

Részletesebben

4/2013. (III. 14.) önkormányzati

4/2013. (III. 14.) önkormányzati Murony Község Önkormányzata 5672 Murony Földvári u.1. Tel, fax: 66/427-369. 4/2013. (III. 14.) számú önkormányzati Murony Község Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Murony, 2013. március 13. Fekete

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE. az Önkormányzat évi költségvetéséről

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE. az Önkormányzat évi költségvetéséről Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről (Egységes szerkezetben a 7/2016.(V.24.), a 11/2016.VIII.01.), a 24/2016.(XI.29.)

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Mátészalka Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

A költségvetés főbb adatai

A költségvetés főbb adatai 3/2008. /II.25../ sz. KT. RENDELET Monostorpályi Község Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére Monostorpályi Község Önkormányzati Képviselő Testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990.

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Pogány község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzatának 4/2015.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzatának 4/2015.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának 4/2015.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Képviselő-testületének 1/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Képviselő-testületének 1/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 1/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Lövő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

TISZADERZS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelete. Az önkormányzat évi válságköltségvetéséről

TISZADERZS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelete. Az önkormányzat évi válságköltségvetéséről TISZADERZS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2012. évi válságköltségvetéséről Tiszaderzs Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

2. 1,2 (1) 3 A Képviselő-testület az önkormányzat összesített költségvetése évi

2. 1,2 (1) 3 A Képviselő-testület az önkormányzat összesített költségvetése évi Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete Heves Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről és a a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Részletesebben