KÜRTÕBURKOLÓ SZERKEZET - általános ismertetõ Termékfelelõs: Békési György Tel.: 20 / Fax: 96 / bekesi-haz@mail.kabelnet.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÜRTÕBURKOLÓ SZERKEZET - általános ismertetõ Termékfelelõs: Békési György Tel.: 20 / 96 58 379 Fax: 96 / 524-803 e-mail: bekesi-haz@mail.kabelnet."

Átírás

1 KÜRTÕBURKOLÓ SZERKEZET - általános ismertetõ Termékfelelõs: Békési György Tel.: 20 / Fax: 96 / bekesi-haz@mail.kabelnet.hu

2

3

4 KÜRTÕBURKOLÓ SZERKEZET - részletes ismertetõ és alkalmazástechnika 1. Alkalmazási területe Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet épületek kettõs csövû (füst/levegõ) kéményei, valamint szellõzõkürtõi tetõn kívüli szakaszának burkolására, esztétikai célú takarására alkalmas, egyben a szilikátbázisú felületképzés aljzataként is felhasználható - lapos- és magastetõ esetén egyaránt. Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet alkalmazásával elérhetõ a szerelt fém- vagy mûanyagkürtõk tetõn kívüli, elõnytelen kinézettel bíró szakaszának a hagyományos, falazott kürtõvel egyenértékû megjelenése anélkül, hogy falazott vagy más nagy tömegû alátámasztó szerkezetet alkalmaznának. Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet és az ORNATHERM homlokzatdíszítés - ugyanazon rendszer összeillõ elemei. Ennek következtében az ORNA-Kürtõ kürtõburkoló szerkezet - az ORNATHERM díszítõprofilok gazdag kínálatát felhasználva - sokféle stílus számtalan egyedi megjelenésû épületéhez kínál ízléses, idõtálló építészeti megoldást! Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet különösen elõnyösen alkalmazható meglevõ, ill. mûemléki vagy helyi védettséget élvezõ épületek fûtési rendszereinek, kéményeinek felújításakor, ugyanígy könnyûszerkezetes épületek esetén. A kürtõburkoló szerkezet egy polisztirol hasáb, hosszában egy lyukkal a haszoncsõ (füst/levegõ kémény, szellõzõ) számára. A hasábot rétegelt fa hevederbe ragasztják bele és ezeken a hevedereken át, fûzõcsavarokkal rögzítik a szarufákra vagy a lapostetõ betonjára. A csatlakozó bádog, szigetelés-felhajtás rögzítése a polisztirol hasábba süllyesztett és ragasztott, több különbözõ magasságban elhelyezkedõ faléc-övön át lehetséges. A hasábot a felsõ oldalra ragasztott polisztirol fedlappal zárják le. A hasáb külsõ felületét gyárilag látják el a ragasztóba ágyazott üvegszövet hálóval és az az utólagos polisztirol-hõszigetelések (=drejvit) módjára felületkezelhetõ: festéssel, vékonyvakolattal, esetleg vékony kerámialappal. A fedlap felületképzése pl. lábazatvakolat lehet.

5 2. Az alkalmazás jogi szabályozása Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet használati mintaoltalommal védett termék, a mintaoltalom lajstromszáma: Az ORNAMENTIKA Kft a terméket az ÉMI által az ORNATHERM rendszerre kiadott Építõipari Alkalmassági Engedély alapján gyártja és forgalmazza. A gyártó ezennel tanúsítja, hogy a termék megfelel az Építõipari Alkalmassági Engedélyben elõírt feltételeknek. A gyártó felelõssége a jelen Alkalmazástechnikai Útmutató szerint beépített termékekre terjed ki. 3. Alkalmazási feltételek 3.1. Általános feltételek Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet alkalmazásáról kellõ mûszaki felkészültséggel rendelkezõ személy dönthet. Ha az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet tervezett beépítési helyén fellépõ követelményeknek, igénybevételeknek az alábbi 3.5. alatti termékkínálatból választható termék - a jelen alkalmazástechnikai útmutató alapján megítélve - megfelel, akkor az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet alkalmazásának mûszaki akadálya nincs. Ha a tervezett beépítési helyen fellépõ követelményeknek, igénybevételeknek a típus termékkínálatból választható egyik termék sem felel meg, akkor az ORNAMENTIKA Kft szakemberével történõ egyeztetés alapján egyedi termék is gyártható. Ha az így gyártott egyedi terméket nem az eredetileg tervezett beépítési helyen kívánják alkalmazni, az új beépítési helyre vonatkozóan szintén egyeztetni kell az ORNAMENTIKA Kft szakemberével. Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezetnek jelen Alkalmazástechnikai útmutató ill. az ORNAMENTIKA Kft szakemberével történõ egyeztetés alapján keletkezõ beépítési lehetõsége nem mentesíti a termék vásárlóját, alkalmazóját attól a kötelezettségétõl, ami más (pl. az engedélyhez kötött építési munkákra vagy termék alkalmazására vonatkozó) jogszabályok alapján keletkezett Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezettel burkolható kürtõk fajtái Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet önmagában füstgáz elvezetésére nem alkalmas, mert kéménykürtõként történõ használata életveszélyes!!! Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet önmagában szellõzõkürtõ céljára nem alkalmas, mert égési tulajdonságai nem elégítik ki a tûzrendészeti követelményeket!!! Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezettel célszerûen burkolható az épületek zárt égésterû földgáz-készülékeihez csatlakozó szerelt, levegõfüstgáz (kettõs csövû) kéményeinek lapos- vagy magastetõn kívüli szakasza,

6 az épületek gravitációs vagy ventillátoros szellõzésû szellõzõkürtõinek laposvagy magastetõn kívüli szakasza, a fenti (szellõzõ- és/vagy kémény-) kürtõkbõl álló kürtõcsoport; abban az esetben, ha a kürtõcsoport elemeit a vonatkozó szabályoknak megfelelõen telepítik egymás közelébe és ha a kürtõcsoport legkedvezõtlenebb helyzetû elemére vonatkozóan is kielégíthetõk a kürtõburkoló alkalmazásának részletes szabályai. Az ORNAMENTIKA Kft az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezetnek jelen Alkalmazástechnikai útmutató elõírásaitól ill. - a fenti 3.1. szerinti egyedi termék esetén - az ORNAMENTIKA Kft szakemberével történt írásos megállapodástól eltérõ alkalmazása esetén mentesül a kürtõburkoló szerkezettel kapcsolatos felelõsségtõl Megengedett terhelések Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet csak olyan haszoncsõ burkolására alkalmas, amely a teherbírás és az állékonyság követelményeinek önállóan megfelel, ugyanígy a kürtõburkoló szerkezetnek is önállóan kell megfelelnie a teherbírás és az állékonyság követelményeinek!!! Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet teherbíró-képességébõl következõen az épület körüli átlagos terepszint tengerszint feletti magassága nem lehet 1000 m-nél több, a kürtõburkoló legmagasabb pontja nem lehet az épület körüli átlagos terepszint feletti 20 m-nél magasabban, a végleges helyzetébe beépített kürtõburkoló szerkezet csak az önsúlyából, a megengedett felületképzésének és/vagy burkolatának önsúlyából, valamint a fellépõ szél- és hóteherbõl származó igénybevételekkel terhelhetõ meg Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet felületképzéseként és/vagy burkolataként - az egyéb szerkezeti feltételeken túl - az az anyag vagy azon anyagok együttese engedhetõ meg, aminek önsúly-alapértéke nem több 0,05 kn/m 2 -nél (kb. 5 kg/m 2 -nél). Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet külön ellenõrzés nélkül megengedett felületképzése és/vagy burkolata lehet - mûanyagfestés, - mûanyag vékonyvakolat. Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezeten az ORNATHERM profilválaszték elemei (ld. a 3.5. alatt) korlátozás nélkül alkalmazhatók. Ha ettõl eltérõ (tégla, kõ, stb) homlokzati megjelenést igényelnek, a kívánt felületet ORNATHERM-elemekbõl célszerû kialakítani Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet a fellépõ szélteherbõl származó igénybevételeket - külön ellenõrzés nélkül - akkor viseli el kellõ biztonsággal, ha a 3.4 alatti 1. ábra szerinti 3 méret (a kürtõburkoló szerkezet magassága a szarufa alsó vonalától a kitorkollófej aljáig) nem nagyobb 200 cm-nél.

7 4. (...) 5.2. A kürtõburkoló szerkezet beépítése lapostetõn A szükséges munkafázisokat ld. az L.1. - L.8. ábrákon!

8

9 5.3. A kürtõburkoló szerkezet beépítése magastetõn A szükséges munkafázisokat ld. az M.1. - M.8. ábrákon!

10

11 KÜRTÕBURKOLÓ SZERKEZET MEGRENDELÉSI TERVLAPJA Békési György termékfelelõs részére 9029 Gyõr, Aranyhomok utca 9. Tel.: 20 / Fax: 96 / bekesi-haz@mail.kabelnet.hu AJÁNLATKÉRÉS / MEGRENDELÉS A kívánt tartalom aláhúzandó! Egy megrendelési tervlapon vagy csak ajánlatkérés vagy csak megrendelés tüntethetõ fel! TÁJÉKOZTATÁSUL: A megrendelési jel a névbõl és egy öt részre tagolt számsorozatból áll, az alábbi ábra és értelmezés szerint: ORNA-KÜRTÕ a haszonkürtõ legnagyobb külsõ átmérõje, mm, 2 - a kürtõburkoló szerkezet lejtés-irányú külsõ szélessége, cm, 3 - a kürtõburkoló szerkezet magassága a szarufa alsó vonalától a kitorkollófej aljáig, cm, 4 - a csatlakozó tetõ hajlásszöge, fok, 5 - az alkalmazott díszítõprofilo(ok) az ORNATHERM profilválasztéka szerinti jelöléssel Az ábrázolt példa jelölése: ORNA-KÜRTÕ K010 Az ORNA-KÜRTÕ kürtõburkoló szerkezet elemeinek típus termékválasztékát és együttes alkalmazásuk, társításuk lehetõségét az alábbi táblázat foglalja össze: kürtõburkoló elem kürtõburkoló fedlap (alaprajzi külméret) a haszonkürtõ legnagyobb külsõ átmérõje (mm) a befogadó tetõ hajlásszöge (fok) a kapcsolható ORNATHERM profilok típusa < A < A 45 x 45 cm A < x 55 cm közömbös B 74 x 74 cm < 280 B A kapcsolható ORNATHERM profilok besorolása: A-típus: K 010, 011, AK 014, , 131, 151, 220, , , , , 262, 320, OP 123, LP 101, 102, 120, 310; B-típus: K 020, 022, 030, 032, 033, 040, 043, 050, 070, 071, 083, 090, 091, AK 025, 249, 250, 273, 310, OP , P 432, 501. AZ AJÁNLATKÉRÉS / MEGRENDELÉS TARTALMA: A gyártó a megrendelés visszaigazolásaként a megrendelt tartalom áráról csekket küld. A szállítás az összeg ill. a befizetést igazoló fénymásolat beérkeztét követõen lehetséges. magastetõn lapostetõn A kürtõburkoló elem mennyisége (db) a haszonkürtõ legnagyobb külsõ átmérõje (mm) a kürtõburkoló lejtés-irányú külsõ szélessége (cm) a kürtõburkoló szerkezet magassága (cm) a befogadó tetõ hajlásszöge (fok) az alkalmazott ORNATHERM díszítõprofil(ok) típusa A kürtõburkoló fedlap alaprajzi külmérete (cm) mennyisége (db) a haszonkürtõ legnagyobb külsõ átmérõje (mm) Az igényelt szállítási határidõ: Az átvétel helye: a termékfelelõs telephelyén vagy az alábbi címen AZ AJÁNLATKÉRÕ NEVE, CÍME, TELEFONJA, MEGBÍZOTT SZEMÉLY TELEFONJA:

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõcserepek Beépítési Útmutató

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõcserepek Beépítési Útmutató TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõcserepek Beépítési Útmutató Bramac tetõcserepek Alpesi Protector, Classic Protector, Cristal tetõcserép Natura Plus, Duna tetõcserép Bramac Adria, Római tetõcserép Bramac

Részletesebben

alkalmazástechnika mon o-c ov er é rvé nye s : 2007. május 1-től

alkalmazástechnika mon o-c ov er é rvé nye s : 2007. május 1-től alkalmazástechnika mon o-c ov er é rvé nye s : 2007. május 1-től A MOno-cover tetőrendszer Kétségtelenül az épület egyik legfontosabb része a tető. A modern építészetben már gyakran az 5. homlokzatként

Részletesebben

ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz

ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz LÉTESITMÉNY ADATOK : Megnevezése : Név : Cím : helység utca hsz. Tervező neve _ Tel : Cím : helység utca hsz.

Részletesebben

SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS + STATIKAI SZÁMÍTÁS

SZERKEZETI MŰSZAKI LEÍRÁS + STATIKAI SZÁMÍTÁS 454 Iváncsa, Arany János utca Hrsz: 16/8 Iváncsa Faluház felújítás 454 Iváncsa, Arany János utca Hrsz.: 16/8 Építtető: Iváncsa Község Önkormányzata Iváncsa, Fő utca 61/b. Fedélszék ellenőrző számítása

Részletesebben

ADATFELVÉTELI LAP. Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz. Megnevezése: Név:. Cím:.. helység utca hsz.

ADATFELVÉTELI LAP. Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz. Megnevezése: Név:. Cím:.. helység utca hsz. ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz LÉTESÍTMÉNY ADATOK: Megnevezése: Név:. Cím:.. helyiség..utca hsz. Tervező neve:...tel.:. Cím:.. helység utca

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM YBL MIKLÓS ÉPÍTÉSTUDOMÁNYI KAR EUROCODE SEGÉDLETEK A MÉRETEZÉS ALAPJAI C. TÁRGYHOZ

SZENT ISTVÁN EGYETEM YBL MIKLÓS ÉPÍTÉSTUDOMÁNYI KAR EUROCODE SEGÉDLETEK A MÉRETEZÉS ALAPJAI C. TÁRGYHOZ SZENT ISTVÁN EGYETEM YBL MIKLÓS ÉPÍTÉSTUDOMÁNYI KAR EUROCODE SEGÉDLETEK A MÉRETEZÉS ALAPJAI C. TÁRGYHOZ A segédlet nem helyettesíti az építmények teherhordó szerkezeteinek erőtani tervezésére vonatkozó

Részletesebben

MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL

MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL A használatbavételi eljárást megelőző kéményvizsgálatkor jelen egyeztetett műszaki leírás szerinti kivitelezést vizsgáljuk, ezért

Részletesebben

Beépítési és használati tájékoztató

Beépítési és használati tájékoztató Beépítési és használati tájékoztató Termék megnevezése: - Fornacce Sila Romana Coppo Tipo a Mano Gyártó: Fornace Sila Olaszország Fiorano Modenese ( MO) Olaszország Via Ghiarola Nuova 120. Magyarországon

Részletesebben

ÉPÍTÉSZETI TERMÉKGYÁRTÓ KÖZPONT

ÉPÍTÉSZETI TERMÉKGYÁRTÓ KÖZPONT ÉPÍTÉSZETI TERMÉKGYÁRTÓ KÖZPONT ÉPÍTÉSZETI TERMÉKGYÁRTÓ KÖZPONT A magyar építőipari piacon több, mint 20 éve jelenlévő MATECH Magyar Technológiai Kft. Építészeti Termékgyártó Központ a KÉSZ csoport tagjaként

Részletesebben

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek 1 Annak érdekében, hogy tartós és megbízható tetőszigetelés készülhessen, nem elegendő csak egy jó szigetelőlemezt gyártani. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a szigetelőlemeznek más termékekkel összeférhetőnek

Részletesebben

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO Elosztó szekrények Mérő táblák Univerzális táblaburkolatok Tartozékok Műszaki adatok 118 122 122 123 240 Elosztó szekrények Az erő felügyeletet igényel 117 Elosztó szekrények Elosztó szekrények -S lakossági

Részletesebben

Bevezetés. A Qbiss One két dizájnlehetőséget kínál: Süllyesztett dizájn (Qbiss One B) Egy síkban fekvő dizájn (Qbiss One F) Qbiss One - patent pending

Bevezetés. A Qbiss One két dizájnlehetőséget kínál: Süllyesztett dizájn (Qbiss One B) Egy síkban fekvő dizájn (Qbiss One F) Qbiss One - patent pending Bevezetés Qbiss One 1, a költséghatékony homlokzati megoldás, amely az átszellőztetett homlokzatok ideális alternatívája. A teljes funkcionalitás és az esztétika kombinációja, természetes választás az

Részletesebben

TETŐSZIGETELÉSEK SZÉLSZÍVÁS ELLENI RÖGZÍTÉSE R+R KONSTRUKT SZAKMAI NAP

TETŐSZIGETELÉSEK SZÉLSZÍVÁS ELLENI RÖGZÍTÉSE R+R KONSTRUKT SZAKMAI NAP TETŐSZIGETELÉSEK SZÉLSZÍVÁS ELLENI RÖGZÍTÉSE R+R KONSTRUKT SZAKMAI NAP Történeti áttekintés miért irányelv? európai szabályozási gyakorlat: - csak anyagvizsgálati szabvány - a szerkezetalkalmazás

Részletesebben

Szigetelõ és multifunkcionális lemezek

Szigetelõ és multifunkcionális lemezek 42 Szigetelõ és multifunkcionális lemezek 43 Blanke PERMAT A Blanke PERMAT újszerû feszültségcsökkentô lemezt fôleg instabil aljzatokon, mint pl.: fa vagy padló használják ipari és magánkivitelezéseknél.

Részletesebben

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság SANOVA FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Tökéletes felújítás FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Rendszerek Alkalmazás Elôkészítés Vakolat- ill. höszigetelô réteg Sanova Rendszer K mérsékelten nedves és csekély

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 582 04 Mélyépítő technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A műszaki specifikáció: MSZ EN 14351-1 ÉME Tűz és füstgátló szerkezetek esetén Egyéb A megfelelőség-igazolás módozata

Részletesebben

GLEN R FALSZERKEZET FÖDÉM 39 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET 41 CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET. 180 m 2 LOGLEN favázas mintaház fázisainak bemutatása

GLEN R FALSZERKEZET FÖDÉM 39 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET 41 CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET. 180 m 2 LOGLEN favázas mintaház fázisainak bemutatása FALSZERKEZET FÖDÉM CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET KÜLSŐ ÉS BELSŐ VAKOLÁST NEM IGÉNYEL cm Acél vázszerkezet 0, cm Feltöltő nyílások Ø 8 cm cm cm Üvegszövet háló Burkolat 7 7 8 9 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET

Részletesebben

4. FABETON tetôpanelek

4. FABETON tetôpanelek 4. FABETON tetôpanelek 4.1. Általános ismertetés A FABETON tetôpanel kavicsbeton és a FABETON konstrukciós társításával készül. Elsôsorban ipari és mezôgazdasági vázszerkezetes épületek ôszigetelt lefedésére

Részletesebben

C típusú gázfogyasztó készülékek égéstermék-elvezetése

C típusú gázfogyasztó készülékek égéstermék-elvezetése C típusú gázfogyasztó készülékek égéstermék-elvezetése A C típusú gázfogyasztó készülékek változatai Az égéstermék-elvezetés, illetve levegő bevezetés kialakításának lehetőségei 1. Az égéstermék kivezetése

Részletesebben

AZ ÉPÜLETÁLLOMÁNNYAL, LÉTESÍTMÉNYEKKEL KAPCSOLATOS ESZKÖZTÁR. Prof. Dr. Zöld András Budapest, 2015. október 9.

AZ ÉPÜLETÁLLOMÁNNYAL, LÉTESÍTMÉNYEKKEL KAPCSOLATOS ESZKÖZTÁR. Prof. Dr. Zöld András Budapest, 2015. október 9. AZ ÉPÜLETÁLLOMÁNNYAL, LÉTESÍTMÉNYEKKEL KAPCSOLATOS ESZKÖZTÁR Prof. Dr. Zöld András Budapest, 2015. október 9. Click to edit Master title FELÚJÍTÁS - ALAPFOGALMAK Hőátbocsátási tényező A határolószerkezetek,

Részletesebben

Sajópálfala, TOP-3.2.1, módosítás

Sajópálfala, TOP-3.2.1, módosítás Sajópálfala, TOP-3.2.1, módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/215 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015 KÉ Eljárás fajtája: Közzététel

Részletesebben

Elegáns hőszigetelés.

Elegáns hőszigetelés. Elegáns hőszigetelés A hőszigetelés fejlődése Hőátbocsátási tényező (W/m 2 K) Tető Fal Falazat Állagvédelmi szempontok 1,0 1,4 B30 Energiatakarékosság 1979 0,4 0,70 Uniform Környezetvédelem 1991 (0,3)

Részletesebben

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (III.23.) önkormányzati rendelete a Budapest Hegyvidék XII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 14/2005.

Részletesebben

R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T

R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. TT KIV 20151008 BUDAPESTI EGYETMI KAT. GIM. R É S Z L E G E S T Ű Z V É D E L M I T E R V F E J E Z E T B U D A P E S T I E G Y E T E M I K A T O L I K U S G I

Részletesebben

34 Téglány vagy négyszögfedések (Rechteck)

34 Téglány vagy négyszögfedések (Rechteck) 34 Téglány vagy négyszögfedések (Rechteck) Kettős téglányfedés A kettős téglányfedés jellemzője, hogy a harmadik sor az elsőre még ráfed és a fedés kötésben történik. Ennél a fedési módnál is alapszabály:

Részletesebben

TŰZVÉDELMI KIVITELEZÉSI PROBLÉMÁK, MEGOLDÁSI LEHETŐSÉGEK - ÉPÜLETSZERKEZETEK

TŰZVÉDELMI KIVITELEZÉSI PROBLÉMÁK, MEGOLDÁSI LEHETŐSÉGEK - ÉPÜLETSZERKEZETEK TŰZVÉDELMI KIVITELEZÉSI PROBLÉMÁK, MEGOLDÁSI LEHETŐSÉGEK - ÉPÜLETSZERKEZETEK Dr. Takács Lajos Gábor ÉPÜLETSZERKEZETEK TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGE Követelmény: OTSZ Megfelelőség igazolása: OTSZ 14 - építményszerkezetek

Részletesebben

Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció

Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció Helyszín: Felelős tervező: Szajki Mátyás okleveles építész, eng. szám: É 01-0295 8251 Zánka, Naplemente

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 04 0100 31 01 Hő- és hangszigetelő Építményszigetelő

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 04 0100 31 01 Hő- és hangszigetelő Építményszigetelő A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Padlófűtés- és hűtésrendszerek

Padlófűtés- és hűtésrendszerek 70 Padlófűtés- és hűtésrendszerek 71 Blanke PERMATOP Padlófűtés- és hűtésrendszerek Elônyök 1. Nagyon gyorsan reagáló padlófûtés rendszer (már 5 perc elteltével érezhetô a melegedés) 2. Lehetôvé teszi

Részletesebben

Tájékoztató jellegû anyagszükséglet négyzetméterenként. Anyag Egység Anyagszükséglet

Tájékoztató jellegû anyagszükséglet négyzetméterenként. Anyag Egység Anyagszükséglet 11. Anyagszükséglet Tájékoztató jellegû anyagszükséglet négyzetméterenként Válaszfalak mindkét oldalon 1 réteg Rigips lap burkolat esetén Rigips gipszkarton lap m 2 2,0 Vízszintes UW profil m 0,8 Függôleges

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A műszaki specifikáció: MSZ EN 14351-1 ÉME Tűz és füstgátló szerkezetek esetén Egyéb A megfelelőség-igazolás módozata

Részletesebben

E16.1. Épületenergetikai Felújítás Projekt Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium. Kiviteli terv Budapest, Szabó Ilonka utca 2-4.

E16.1. Épületenergetikai Felújítás Projekt Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium. Kiviteli terv Budapest, Szabó Ilonka utca 2-4. Részletrajzok E16.1 30 25 10 min. 2 A részletképzés a bontási munkák elvégzése után tervezői művezetés keretei között pontosítandó! szellőző szalag, rozsdamentes acél, perforált ereszképzés kétrétegű,

Részletesebben

Szeremle Község Önkormányzatának... / 2013. (... ) rendelete a helyi építési szabályzatról. - t e r v e z e t - A rendelet hatálya 1.

Szeremle Község Önkormányzatának... / 2013. (... ) rendelete a helyi építési szabályzatról. - t e r v e z e t - A rendelet hatálya 1. Szeremle Község Önkormányzatának... / 2013. (... ) rendelete a helyi építési szabályzatról - t e r v e z e t - Szeremle Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990 évi LXV. Törvény 16. -ában, valamint

Részletesebben

Kiváló Építési Termék termék-specifikus követelményei Követlménylap I/VIII

Kiváló Építési Termék termék-specifikus követelményei Követlménylap I/VIII Követlménylap I/VIII I. Termékjellemzõk Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A mûszaki specifikáció: MSZ EN ÉME Egyéb A megfelelõség-igazolás módozata a mûszaki specifikáció

Részletesebben

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ ACO LICHT polikarbonát tetőrendszer

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ ACO LICHT polikarbonát tetőrendszer MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ ACO LICHT polikarbonát tetőrendszer ACO felülvilágítás Tartalom oldal 3. ACO LICHT Norlux polikarbonát-alumínium profil szerkezetek 3.1 ACO LICHT Norlux rendszerismertetõ 3 3.2 Alkalmazási

Részletesebben

ÉPÜLET FALSZERKEZETEK KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉSE ÉLETCIKLUS ELEMZÉSSEL. Simon Andrea

ÉPÜLET FALSZERKEZETEK KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉSE ÉLETCIKLUS ELEMZÉSSEL. Simon Andrea ÉPÜLET FALSZERKEZETEK KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉSE ÉLETCIKLUS ELEMZÉSSEL Simon Andrea VÁZLAT 1. Problémafelvetés 2. Elemzés módszertana 3. Életciklus-szakaszok 4. A mintaépület bemutatása 5. Eredmények kiértékelése

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT Száma: TNY/001 1. Terméktípus azonosító kódja: Előregyártott vasbeton vízóraakna 2. Típus-, tétel-,vagy sorozatszám: 90 110 122cm 110 110 122cm 3. A termék rendeltetése: Vízóraaknák építése olyan helyeken,

Részletesebben

IV/7. IV. Építőmesteri munkák. 37. Égéstermék elvezető berendezések 38. Cserépkályhák. TERC Kft. 2015.

IV/7. IV. Építőmesteri munkák. 37. Égéstermék elvezető berendezések 38. Cserépkályhák. TERC Kft. 2015. IV. Építőmesteri munkák IV/7. 37. Égéstermék elvezető berendezések 38. Cserépkályhák TERC Kft. 2015. Tételcsoportok 37-000 37-001 37-002 37-005 37-011 37-012 37-021 37-031 37-032 37-033 37-091 Kémény-,

Részletesebben

Rigips mûszaki tanácsadás Telefon: (06-1) 296 0534 Fax: (06-1) 296 0504 E-mail: rigips.muszakiinfo@saint-gobain.com

Rigips mûszaki tanácsadás Telefon: (06-1) 296 0534 Fax: (06-1) 296 0504 E-mail: rigips.muszakiinfo@saint-gobain.com A RIGIPS és az ISOVER, a Saint-Gobain vállalatcsoport tagjai, a szárazépítési piacon elsôként minôsítette szerkezeteit az új OTSZ szerint: ÉME A-99/2008 A Rigips rendszerekrôl további részletes információt,

Részletesebben

2013.05.28. HOMLOKZATBURKOLATOK 3/b. önhordó fal hátfal kapcsolata légrés átszellőzés - hőszigetelés ÉPÜLETSZERKEZETTAN 3. Dr.

2013.05.28. HOMLOKZATBURKOLATOK 3/b. önhordó fal hátfal kapcsolata légrés átszellőzés - hőszigetelés ÉPÜLETSZERKEZETTAN 3. Dr. Dr. Hunyadi Zoltán ÉPÜLETSZERKEZETTAN 3 HOMLOKZATBURKOLATOK 3/b www.epszerk.bme.hu Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék SZERELT TÉGLABURKOLATOK

Részletesebben

A homlokzat meghatározása Általánosan használt értelemben: Fn. ÉP/Épületnek szabad térség felé néző, tagolt külső falfelülete. Másik meghatározás: az

A homlokzat meghatározása Általánosan használt értelemben: Fn. ÉP/Épületnek szabad térség felé néző, tagolt külső falfelülete. Másik meghatározás: az A HOMLOKZAT Építőmérnöki ábrázolás 2008 2008. november Dr. H. Baráti Ilona A homlokzat meghatározása Általánosan használt értelemben: Fn. ÉP/Épületnek szabad térség felé néző, tagolt külső falfelülete.

Részletesebben

LIEBHERR IPARI VENTILLÁCIÓS BEMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNYEK

LIEBHERR IPARI VENTILLÁCIÓS BEMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNYEK LIEBHERR IPARI VENTILLÁCIÓS BEMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNYEK (FKDv TÍPUSOK) BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Importálja: ASSUR Kft 1117 Budapest, Budafoki út 183. Tel: 481-95-95, fax : 481-95-99 e-mail:assur@assur.hu

Részletesebben

APROD KÉSZ POLC ÖSSZEÁLLÍTÁSOK / Alap- és kiegészítő mező egységárak

APROD KÉSZ POLC ÖSSZEÁLLÍTÁSOK / Alap- és kiegészítő mező egységárak APROD POLC csavarkötés nélküli fém polcrendszer ELEMKATALÓGUS ÉS ÁRJEGYZÉK Érvényes 2018.03.01-től visszavonásig APROD KÉSZ POLC ÖSSZEÁLLÍTÁSOK / Alap- és kiegészítő mező egységárak Méret Polcok Polcköz

Részletesebben

GYŐR ARÉNA, Győr-Kiskút liget, Tóth László utca 4. Hrsz.:5764/1. multifunkcionális csarnok kialakításának építési engedélyezési terve

GYŐR ARÉNA, Győr-Kiskút liget, Tóth László utca 4. Hrsz.:5764/1. multifunkcionális csarnok kialakításának építési engedélyezési terve GYŐR ARÉNA, Győr-Kiskút liget, Tóth László utca 4. Hrsz.:5764/1 multifunkcionális csarnok kialakításának építési engedélyezési terve STATIKAI SZÁMÍTÁSOK Tervezők: Róth Ernő, okl. építőmérnök TT-08-0105

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez

Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31 Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez Bevezetés: A bitumenes zsindely egyszerű és korrekt felhelyezésének előfeltétele, hogy a fogadó felület

Részletesebben

Vasalási távtartók muanyagból

Vasalási távtartók muanyagból Vasalási távtartók muanyagból Távolságtartó sín (hossz: m) Rúd alakú távolságtartó sín, alsó fogazással. Alaplemezek és födémek, rámpák alsó vasalásának távolságtartására. További méretek: 60 mm és 70

Részletesebben

Építési engedélyezési dokumentáció

Építési engedélyezési dokumentáció 6500 Baja, Deák Ferenc utca 6. alagsor 1. Tel.: +36 20/322-00-31 Fax: 79/323-703 Email: srti@t-online.hu Építési engedélyezési dokumentáció a 6500 Baja, Szabadság utca 16. szám alatti 463. hrsz.-ú ingatlanon

Részletesebben

Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) alátéthéjazat

Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) alátéthéjazat 2013 Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM Szélsőséges időjárási körülményeknek ellenálló hőszigetelési rendszer Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) sz feabad kvő on TARTALOM

Részletesebben

Tetőszigetelések 3. Épületszerkezettan 4

Tetőszigetelések 3. Épületszerkezettan 4 Tetőszigetelések 3. Épületszerkezettan 4 Tetők rétegei vízszigetelés hőszigetelés teherhordó szerkezet Tetők rétegei - lejtésképzés hőszigetelés lejtésképzés valamennyi tetősíkon lejtéskorrekció vonalra

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet, Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) Vonatkozó szabványok: MSZ 9333: 2011 A műszaki

Részletesebben

Pekmuhely Rabapatona. pékműhely. Malom - közel 250 éves épület, a funkcióhoz szervesen kapcsolódik. közösségi funkció, pl. helyrajzi kiállítás

Pekmuhely Rabapatona. pékműhely. Malom - közel 250 éves épület, a funkcióhoz szervesen kapcsolódik. közösségi funkció, pl. helyrajzi kiállítás A falu Településfejlődés Katonai felmérések a faluról Közös használatú terek, épületek vizsgálata Választott telek és környezete Rábapatona Győrtől Sopron felé 20 km-re található 20 lakosú település a

Részletesebben

Innovatív tetőfelújítási megoldások PIR keményhab táblákkal

Innovatív tetőfelújítási megoldások PIR keményhab táblákkal Innovatív tetőfelújítási megoldások PIR keményhab táblákkal Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó padlástér hasznosítás Budapest, II.ker. Előd utca Szarufák feletti hőszigetelés Fém tartószerkezet

Részletesebben

SDT VarioTwin Large. Az SDT Vario Twin egy új rendszer a lapos tetős szerelési megoldások között, amit a német SOLARDIREKT

SDT VarioTwin Large. Az SDT Vario Twin egy új rendszer a lapos tetős szerelési megoldások között, amit a német SOLARDIREKT feszültségi gyors 10 év szélcsatornában vizsgálattal könnyűszerkezetből Német szerelhetőség garancia vizsgált tesztelt készült minőség Adatlap és összeszerelési útmutató: SDT VarioTwin Large gyors telepíthetőség

Részletesebben

Doka alátámasztó állvány paletta

Doka alátámasztó állvány paletta 12/2011 Eredeti használati utasítás 999225019 hu jövőbeni használatra megőrzendő Doka alátámasztó állvány paletta ikkszám 582783000 1998. gyártási évtől 2007. gyártási évtől 2009. gyártási évtől Termékleírás

Részletesebben

Beépítési és használati tájékoztató

Beépítési és használati tájékoztató Beépítési és használati tájékoztató Termék megnevezése: - Fornacce Sila Coppo Tipo a Mano ( Kolostor) Gyártó: Fornace Sila Olaszország Fiorano Modenese ( MO) Olaszország Via Ghiarola Nuova 120. Magyarországon

Részletesebben

ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA

ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA 1. ÉS 2. SZ.LAKÁSHOZ ELŐ TETŐ FELÚJÍTÁSA ÉS BŐ VÍTÉSE TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

7. SZERELÉSI TARTOZÉKOK A NIDA PROFILOKHOZ

7. SZERELÉSI TARTOZÉKOK A NIDA PROFILOKHOZ Február 2015 oldal 25 7. SZERELÉSI TARTOZÉKOK A NIDA PROFILOKHOZ NIDA LW 60 hosszanti összekötő CD 60 profilok toldásához. 4042386 NIDA LW 60 hosszanti összekötő 100 0,14 NIDA LK 60 kereszt összekötő CD

Részletesebben

Könnyűszerkezetes épületek tűzvédelmi minősítése. Geier Péter okl. építészmérnök az ÉMI Kht. tudományos főmunkatársa

Könnyűszerkezetes épületek tűzvédelmi minősítése. Geier Péter okl. építészmérnök az ÉMI Kht. tudományos főmunkatársa Könnyűszerkezetes épületek tűzvédelmi minősítése Geier Péter okl. építészmérnök az ÉMI Kht. tudományos főmunkatársa 1. Építmények tűzvédelmi követelményei OTÉK Tűzbiztonság c. fejezete összhangban az 89/106

Részletesebben

Rigips. Álmennyezetek. Álmennyezetek

Rigips. Álmennyezetek. Álmennyezetek Rigips Álmennyezetek Álmennyezetek Casoprano 4. oldal Casoprano kazettás álmennyezet a gipszkarton jól ismert elônyeit megtartva igazodik a modern kazettás álmennyezetekkel szemben támasztott magas esztétikai

Részletesebben

85/2011. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet. a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

85/2011. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet. a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról 85/2011. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése az egyes helyi

Részletesebben

Leszorító profil 50/7 Leszorító profil 60/9. Leszorító profil 80/11. Leszorító profil 100/13

Leszorító profil 50/7 Leszorító profil 60/9. Leszorító profil 80/11. Leszorító profil 100/13 ALUMÍNIUM PROFILRENDSZER ÜVEG, VAGY MŐANYAG LEMEZEK SZERELÉSÉHEZ Alumínium profilrendszer (AlMgSi 0,5) üveg, és mőanyag lemezek szereléséhez. A profilokat Ausztriában fejlesztik, és gyártják. ELİNYÖK ELSİ

Részletesebben

Tiszavasvári, Báthori u. 6. sz. alatt található Városi Kincstár és Irodaház épületének átalakítása, felújítása, korszerűsítése, akadálymentesítése

Tiszavasvári, Báthori u. 6. sz. alatt található Városi Kincstár és Irodaház épületének átalakítása, felújítása, korszerűsítése, akadálymentesítése Tiszavasvári, Báthori u. 6. sz. alatt található Városi Kincstár és Irodaház épületének átalakítása, felújítása, korszerűsítése, akadálymentesítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/57 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

PÖRGETETT BETON CÖLÖPÖK

PÖRGETETT BETON CÖLÖPÖK PÖRGETETT BETON CÖLÖPÖK CÖLÖPÖK Típusválaszték: - Kúpos cölöp Max. 22 m Nagy teherbírás - Hengeres cölöp Max. 20 m - Cölöp és pillér egy szerkezetben - Egyedi tervezésű cölöpök - Minőségbiztosítás - Minden

Részletesebben

Ha fontos a biztonság! ÉGHETŐ HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK BIZTONSÁGOS MEGOLDÁSA. Készítette: Pozsonyi László alkalmazástechnikai vezető

Ha fontos a biztonság! ÉGHETŐ HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK BIZTONSÁGOS MEGOLDÁSA. Készítette: Pozsonyi László alkalmazástechnikai vezető Ha fontos a biztonság! ÉGHETŐ HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK BIZTONSÁGOS MEGOLDÁSA Készítette: Pozsonyi László alkalmazástechnikai vezető A BIZTONSÁG az emberiség történetében mindig is az élet és a

Részletesebben

LAPOSTETŐK TŰZÁLLÓSÁGI KÉRDÉSEI A KORSZERŰSÍTETT ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJÁBÓL

LAPOSTETŐK TŰZÁLLÓSÁGI KÉRDÉSEI A KORSZERŰSÍTETT ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJÁBÓL LAPOSTETŐK TŰZÁLLÓSÁGI KÉRDÉSEI A KORSZERŰSÍTETT ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJÁBÓL Geier Péter ÉMI Nonprofit Kft. III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia 2011.04.07. BEVEZETŐ (Idézet az előadás konferencia

Részletesebben

ZARGES fellépők és munkadobogók

ZARGES fellépők és munkadobogók Összecsukható fellépő ZARGES fellépők és munkadobogók sokoldalúak, praktikusak és jól használhatók. Különösen praktikus a kis magasságban végzett munkákhoz. Minimális helyigény a tárolásnál és szállításnál.

Részletesebben

POLIÉDER FELÜLETŰ, BELSŐ ÜREGES, TÉRELVÁLASZTÓ ÉPÜLETSZERKEZET

POLIÉDER FELÜLETŰ, BELSŐ ÜREGES, TÉRELVÁLASZTÓ ÉPÜLETSZERKEZET 1 POLIÉDER FELÜLETŰ, BELSŐ ÜREGES, TÉRELVÁLASZTÓ ÉPÜLETSZERKEZET Leírás 2 A találmány egy belső vagy külső tér-elválasztó épületszerkezet. Ez hasonlítható a hagyományos könnyűszerkezetes fal és födémszerkezethez,

Részletesebben

Építményszigetelő Építményszigetelő Kőműves Kőműves

Építményszigetelő Építményszigetelő Kőműves Kőműves A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

Trapézlemez. T-14 plus. A Termék Lapja Rabka-Zdrój. T: F:

Trapézlemez. T-14 plus. A Termék Lapja Rabka-Zdrój.   T: F: Trapézlemez T-14 plus A Termék Lapja 34-700 Rabka-Zdrój 1017 Skenneld le a QP kódot és nézd meg a 3D modellt Általános információk A trapézlemez kivételes az egyszerüsége és kifejezett formájának köszönve.

Részletesebben

EJOT - FLD Lapos tetők mechanikai rögzítései és lezuhanás elleni védelme. EJOT Holding GmbH & Co. KG 2014 Folie 1

EJOT - FLD Lapos tetők mechanikai rögzítései és lezuhanás elleni védelme. EJOT Holding GmbH & Co. KG 2014 Folie 1 EJOT - FLD Lapos tetők mechanikai rögzítései és lezuhanás elleni védelme EJOT Holding GmbH & Co. KG 2014 Folie 1 A Vállalat GmbH EJOT Holding Hungaria GmbH & Co. Kft KG - 2019 2014 Folie 2 Közel 100 éve

Részletesebben

Égéstermék elvezető rendszerek

Égéstermék elvezető rendszerek Égéstermék elvezető rendszerek Koncentrikus (Ø60/100 mm) elemek Koncentrikus (Ø80/125 mm) elemek Osztott rendszerű égéstermék elvezető elemek Kaszkád égéstermék elvezetők Különleges égéstermék elvezetések

Részletesebben

Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika. www.leier.eu

Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika. www.leier.eu Tetőfedő rendszer Alkalmazástechnika Leier építőanyag-üzemek Devecser-Téglagyár 8460 Devecser, Sümegi út telefon: 88/512-600 fax: 88/512-619 e-mail: devecser@leier.hu Gönyű-Betonelemgyár 9071 Gönyű, Dózsa

Részletesebben

A 12/2013 (II I. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 12/2013 (II I. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 12/2013 (II I. 28.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 582 10 Szárazépítő Tájékoztató

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 34 582 13 Burkoló Tájékoztató

Részletesebben

6 Irodabútor rendszerek

6 Irodabútor rendszerek Irodabútor rendszerek .2 Tartalomjegyzék.3 Összeállítási példák Postforming termékek, kiegészítők.4 Irodabútor asztallábak.5 Asztalláb tartozékok. Irodabútor asztallábak, kör keresztmetszetű kötővel.7

Részletesebben

B M G E. Laki Tamás okl. építészmérnök, okl. mérnök-tanár, rehabilitációs mérnök. Rehabilitációs és Akadály- Mentesítési Programok Alapítvány

B M G E. Laki Tamás okl. építészmérnök, okl. mérnök-tanár, rehabilitációs mérnök. Rehabilitációs és Akadály- Mentesítési Programok Alapítvány AKADÁLYMENTES ÉPÜLETSZERKEZETEK rehabilitációs szakmérnök képzés Laki Tamás okl. építészmérnök, okl. mérnök-tanár, rehabilitációs mérnök B M G E Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem RAMPA Rehabilitációs

Részletesebben

PFEIFER - MoFi 16 Ferdetámaszok rögzítő rendszere. 2015.05.22 1.oldal

PFEIFER - MoFi 16 Ferdetámaszok rögzítő rendszere. 2015.05.22 1.oldal PFEIFER - Ferdetámaszok rögzítő rendszere 2015.05.22 1.oldal Felhasználás Mire használjuk? A PFEIFER típusú ferde támaszok rögzítő rendszere ideiglenesen rögzíti a ferdetámaszokat a fejrésznél. Ferde támasztó

Részletesebben

Építményszigetelő Építményszigetelő Kőműves Kőműves

Építményszigetelő Építményszigetelő Kőműves Kőműves A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ALKALMAZÁSTECHNIKA. Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V.

ALKALMAZÁSTECHNIKA. Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V. ALKALMAZÁSTECHNIKA Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V. A termék: AMMOR PROFIL poliamid bevonatú, strukturált felületű, színes ötvözött alumínium lemez. Felhasználás: Állókorcos, lécbetétes tetőfedés, homlokzat-burkolat,

Részletesebben

LÉPCSÔ A PADLÁSTÉRBE. Padláslépcsô. Minôség tetôfokon Padláslépcsôk és ollós padláslépcsôk

LÉPCSÔ A PADLÁSTÉRBE. Padláslépcsô. Minôség tetôfokon Padláslépcsôk és ollós padláslépcsôk LÉPCSÔ A PADLÁSTÉRBE Padláslépcsô Minôség tetôfokon Padláslépcsôk és ollós padláslépcsôk 2006 NORM 8/3 ISO-RC HÁROMRÉSZES PADLÁSLÉPCSÔ NORM 8/3 ISO-RC HÁROMRÉSZES PADLÁSLÉPCSÔ MINÔSÉGI PADLÁSLÉPCSÔ HÔSZIGETELÉSSEL

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT MŰSZAKI LEÍRÁS

MÓDOSÍTOTT MŰSZAKI LEÍRÁS Van Hool gyártmányú autóbuszokhoz csapágyak beszerzése (BKV Zrt. T-383/16) KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK III. KÖTET MÓDOSÍTOTT MŰSZAKI LEÍRÁS 2017.06.28. Műszaki követelmények A mellékletben az egyes tételeknél

Részletesebben

Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek. Lindab Coverline. Lindab Trapézlemezek Műszaki információ

Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek. Lindab Coverline. Lindab Trapézlemezek Műszaki információ Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek Lindab Coverline Lindab Trapézlemezek Műszaki információ Színskála Lindab tető- és falprofilok Lindab színkód Név Legközelebbi NCS Legközelebbi

Részletesebben

Padlófûtés- és hûtésrendszerek

Padlófûtés- és hûtésrendszerek Padlófûtés- és hûtésrendszerek 72 7 Blanke PERMATOP padlófűtés- és hűtésrendszerek Elônyök 1. Nagyon gyorsan reagáló rendszer (már 5 perc elteltével érezhető a melegedés) 2. Lehetôvé teszi parketta, laminált

Részletesebben

Ne féljen attól, hogy kinövi a rendelkezésre álló helyet!

Ne féljen attól, hogy kinövi a rendelkezésre álló helyet! GreenX Houses üvegházak A munkavégzéshez szükséges optimális körülmények biztosítása sokszor rendkívül nehéz feladat. Hobbinkat - akár amatőr, akár félprofesszionális szinten végezzük - szeretnénk a lehető

Részletesebben

V/9. V. Szakipari munkák. 49. Árnyékolók beépítése. TERC Kft. 2015.

V/9. V. Szakipari munkák. 49. Árnyékolók beépítése. TERC Kft. 2015. V. Szakipari munkák V/9. 49. Árnyékolók beépítése TERC Kft. 2015. Tételcsoportok 49-000 49-001 49-011 49-031 49-032 49-041 49-051 49-061 49-071 49-081 49-091 49-101 49-201 49-900 Bontási munkák Redőnyök

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

KÖRSZELVÉNYŰ GRAVITÁCIÓS BETONCSÖVEK

KÖRSZELVÉNYŰ GRAVITÁCIÓS BETONCSÖVEK KÖRSZELVÉNYŰ GRAVITÁCIÓS BETONCSÖVEK A betoncsövek gravitációs üzemű - túlnyomás nélkül üzemelő - földalatti csővezetékek elemei. A korszerű gumigyűrűs kötésű, körszelvényű, tokos betoncső a csatornaépítés

Részletesebben

28 HÁZ és KERT Építőanyagok Hőszigetelés magasfokon Isocell cellulóz (papír) hőszigetelő rendszer Előnyei: Résmentes befúvásos szigetelés padlóra, falba, födémre és tetőre Egy anyag minden felhasználási

Részletesebben

KNAUF tolóajtó-rendszer

KNAUF tolóajtó-rendszer KNAUF tolóajtó-rendszer Tartalom Oldal 1. Változatos ajtószélesség és -magasság 3 2. Gyors és egyszerû szerelés 3 3. A szerelés lépései 4 4. A Knauf tolóajtó-rendszer elônyei 6 5. Tartozékok és kiegészítõk

Részletesebben

az Egri Baptista Gyülekezet 3300 Eger, Deák Ferenc u. 9. szám alatti MEGLÉVŐ IMAHÁZ ÉPÜLET OLDALÉPCSŐ és RÁMPA ÁTALAKÍTÁSI TERVE

az Egri Baptista Gyülekezet 3300 Eger, Deák Ferenc u. 9. szám alatti MEGLÉVŐ IMAHÁZ ÉPÜLET OLDALÉPCSŐ és RÁMPA ÁTALAKÍTÁSI TERVE KÜLZETLAP az Egri Baptista Gyülekezet 3300 Eger, Deák Ferenc u. 9. szám alatti MEGLÉVŐ IMAHÁZ ÉPÜLET OLDALÉPCSŐ és RÁMPA ÁTALAKÍTÁSI TERVE Helyszín: 3300, Eger, Deák Ferenc út 9. Hrsz:... Megbízó- építtető:

Részletesebben

MŰSZAKI TARTALOM. Helyszín: Kecskemét, belterület 21825/111 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét, Szárcsa utca

MŰSZAKI TARTALOM. Helyszín: Kecskemét, belterület 21825/111 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét, Szárcsa utca MŰSZAKI TARTALOM Helyszín: Kecskemét, belterület 21825/111 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét, Szárcsa utca Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt.: 6200, Kiskőrös

Részletesebben

ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA

ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA 33 582 01 1000 00 00-2014 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA Szakképesítés: 33 582 01 1000 00 00 SZVK rendelet száma: Modul: 6237-11 Ácsszerkezetek

Részletesebben

Padlóösszefolyó és folyóka rendszerek

Padlóösszefolyó és folyóka rendszerek Padlóösszefolyó és folyóka rendszerek Résfolyókák Sávfolyókák Összefolyó dobozok A DIRECT-LINE Kft. az 1991 évi megalakulása óta fejleszt és gyárt rozsdamentes termékeket, amelyek széles körben elterjedtek.

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet, Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) Vonatkozó szabványok: MSZ 9333: 2011 A műszaki

Részletesebben

LÉPCSŐ I. ÉPSZ 1. ELŐADÁS. (alapismeretek, lebegő és gyámolított lépcsők) Összeállította: dr. Czeglédi Ottó. ÉPSZ 1 ea. LÉPCSŐK I.

LÉPCSŐ I. ÉPSZ 1. ELŐADÁS. (alapismeretek, lebegő és gyámolított lépcsők) Összeállította: dr. Czeglédi Ottó. ÉPSZ 1 ea. LÉPCSŐK I. LÉPCSŐ I. (alapismeretek, lebegő és gyámolított lépcsők) ÉPSZ 1. ELŐADÁS Összeállította: dr. Czeglédi Ottó ÉPSZ 1 ea. LÉPCSŐK I. 1 1. ALAPFOGALMAK: Rendeltetése: - áthidalása - függőleges irányú közlekedés

Részletesebben