Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/ , Fax: 33/ sarisap@invitel.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/518-310, Fax: 33/518-311. E-mail: sarisap@invitel."

Átírás

1 Sárisáp Község P o l g á r m e s t e r e 2523 Sárisáp, Fı utca 123. Telefon: 33/ , Fax: 33/ sarisap@invitel.hu 1-93/2008. M E G H Í V Ó Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselı-testülete november 24-én hétfın órakor tartja ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, melyre ezúton meghívom. Napirendi javaslat: 1./ Beszámoló a Mővelıdési Ház mőködésérıl. Elıadó: Baranyi Péter mőszaki-igazgatási ügyintézı. 2./ I-III. negyedév gazdálkodásának értékelése. Elıadók: Kollár Károly polgármester, Tittmann Jánosné pénzügyi fıelıadó. 3./ évi költségvetési koncepció megvitatása. Elıadók: Kollár Károly polgármester, Tittmann Jánosné pénzügyi fıelıadó. 4./ évi helyi bevételeket és kiadásokat megalapozó önkormányzati rendeletek módosítása. - tájékoztató adatok a gépjármőadóról, - a telekadóról szóló 1/2005. (II.17.) rendelet módosítása, - a kommunális adóról szóló 2/2005. (II.17.) rendelet módosítása, - a helyi iparőzési adóról szóló 24/2006. (XI.23.) rendelet módosítása, - a temetırıl és a temetkezésrıl szóló 12/2000. (IX.21.) rendelet módosítása, - a közterületek használatáról szóló 30/2005. (X.20.) rendelet módosítása, - a települési képviselık tiszteletdíjáról szóló 24/2008. (X.16.) rendelet módosítása. - az önkormányzat tulajdonában lévı lakások bérletérıl szóló 25/2007. (XI.29.) rendelet módosítása, - a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 30/2001. (XII.20.) rendelet módosítása. Elıadó: Flórián Józsefné jegyzı.

2 5./ évi helyi bevételeket megalapozó önkormányzati határozatok módosítása. - helyiségbérleti díj, - földhaszonbérleti díj, - mővelıdési ház bérleti díjai, - általános iskola tornacsarnokának bérleti díja, - önkormányzati tulajdonú telkek övezetek szerinti ára. Elıadó: Flórián Józsefné jegyzı. 6./ A kábeltelevíziós hálózathoz történı csatlakozási díj és a csomagdíjak módosítása. Elıadók: Sterczer Gergely ügyvezetı, Tittmann Jánosné a Kábeltévé KFT. ügyintézıje. 7./ Tájékoztató az átruházott hatáskörben tett intézkedésekrıl, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról, két ülés közötti eseményekrıl. 8./ Egyebek. Elıadó: Kollár Károly polgármester. S á r i s á p, november 18. Kollár Károly polgármester

3 Melléklet az 1. napirendi ponthoz Tisztelt Képviselı-testület! A mővelıdési ház programjainak megszervezésében az elızı évek gyakorlatának megfelelıen idén is figyelembe vettem a helyi programokat. Az évet két új dolgozóval kezdtük, ami számomra új feladatokat, kihívást jelentett. Nekem nagyon fontos, hogy akikkel együtt dolgozom, azokban megbízzak, amely elvárásnak a két új dolgozó teljes mértékben megfelel. A két korábbi dolgozó munkájával is maximálisan meg voltam elégedve. İk is szerették, amit csináltak, és teljes mértékben kiszolgálták a házban rendezett programok szervezıit és vendégeit. A tavalyi bevételek igen jól alakultak és idén is szerettem volna ezt tartani. A képviselı-testület által meghatározott éves bevételt már november hónapban túllépjük A programok szervezésében figyelembe vettem az általános iskola és az óvoda igényeit. Továbbra is jó a kapcsolat az intézmények vezetıivel és dolgozóival. Nagyon jól sikerült az iskola által szervezett nosztalgia disco, és az óvoda által szervezett óvodás ballagás. A két rendezvényen több százan vettek részt. A Kertbarátok is több rendezvényt szerveztek, amibe igen profi rendezık segítségével mindenki jól érezte magát ( pl.: borverseny, terménybemutató, búcsúbál). A nyugdíjas klub is jól mőködik a kultúrház falai között. Minden hónapban van foglalkozásuk, és az énekkaruk is itt készül fel a szereplésekre. A házban két gyermek tánccsoport mőködik, felkészült vezetıkkel. A zeneiskola szombatonként tartja foglalkozásait, két profi tanár vezetésével. İk éves szinten két bemutatót tartanak a szülıknek és a meghívott vendégeknek. A Cukorbetegek Klubja Susánné Maradi Georgina vezetésével mőködik, nagyon sok tagot számlál, ami egy részbıl rossz, mert sok a cukorbeteg és sok új arcot látni. Dr. Pásztor Tibor háziorvos ebben az évben három alkalommal teljes körő szőrést szervezett a sárisápi lakosoknak, ahol sokan vettek részt. Ez azt is jelenti, hogy az emberek törıdnek az egészségükkel. Egy szlovák csoport két héten keresztül a nagyteremben tartotta árubemutatóit, a kiszolgálással nagyon elégedettek voltak. A Bányász Szakszervezet továbbra is minden hónap elsı vasárnapján tartja összejöveteleit. Sokan voltak az idei bányásznapi rendezvényen is. A Sárisápi Szlovák Önkormányzat vezetıje, Huberné Kisgyıri Katalin is színes programokat szervez a gyerekeknek. A fúvós zenekar próbái sajnos nem rendszeresek. A Pávakör tagjai a hét minden szerdáján próbálnak, a Vegyes Kórus keddenként gyakorol.

4 Melléklet az 1. napirendi ponthoz A könyvtár most áll át egy új számítógépes nyilvántartó rendszerre, ami segíti majd a könyvekkel kapcsolatos leltározási és kölcsönzési feladatokat. A mővelıdési ház dolgozói igyekeznek megfelelni a falu kulturális követelményeinek, és minden olyan programnak helyet biztosítanak, amire igény van, és összehozza a falu közösségét. Az elmúlt idıszakban is együtt sírtunk és nevettünk a falusi emberekkel Volt esküvı és halotti tor is az intézmény által bérbe adott helyiségekben. Az emberek tudják, hogy hozzánk jöhetnek ezekkel az igényekkel, de nehezen tudják még most is elfogadni, hogy bérleti díjat kell fizetni. Ahhoz hogy jól dolgozzunk, kellett az önkormányzat segítsége. Tudom, hogy nem könnyő feladat elıteremteni a pénzt a főtéshez, a világításhoz a takarításhoz, és a karbantartáshoz. Köszönöm szépen a képviselı-testületnek a polgármester úrnak, és a jegyzı asszonynak, hogy munkánkhoz minden támogatást megadtak. Kérem a testületet, hogy beszámolómat megvitatni és elfogadni szíveskedjenek! Sárisáp, november 18. Baranyi Péter mőszaki-igazgatási ügyintézı

5 Melléklet a 2. napirendi ponthoz Sárisáp Község Önkormányzat I.-III. negyedévi gazdálkodásának értékelése Az elsı félévi elıirányzat módosítás után a bevételek fıösszege e Ft-ra, a kiadások fıösszege e Ft-ra módosult. A tervezett költségvetési hiány változatlanul e Ft maradt. Az elıirányzatokhoz képest a teljesítés az alábbiak szerint alakult: - bevételek teljesítése e Ft 83 % - kiadások teljesítése e Ft 73 % KIADÁSOK A személyi juttatások és járulékaik teljesítése 73 %. A dologi kiadások teljesítése 83 %. Ebbıl: a készletbeszerzés teljesítése 52 %, a szolgáltatások 91 %-ra teljesültek, a különféle dologi kiadások (ÁFA, reprezentáció, kiküldetés) teljesítése 85 %, az egyéb folyó kiadások (kamatkiadások, biztosítási díjak, rehabilitációs hozzájárulás, jogdíjak, bankköltség) 63 %-ra teljesültek, a szociálpolitikai juttatások teljesítése 70 %. A mőködési célú támogatásértékő kiadások teljesítése 61 %, itt szerepel a családsegítı szolgálat finanszírozása, valamint az oktatási intézmények társulásban történı mőködtetéséhez történı hozzájárulás, melynek I.-III. negyedévi összege e Ft. A mőködési célú pénzeszközátadás tartalmazza a társadalmi szervezetek, alapítványok támogatását, ennek összege e Ft. Felhalmozási célú pénzeszköz átadás az elsı félévben közmőfejlesztési támogatás címén lett kifizetve, melynek összege 59 e Ft, valamint az elsı lakáshoz-jutók támogatására 100 e Ft. A beruházások, felújítások teljesítése összesen e Ft, melyet részletesen a 3. számú melléklet tartalmaz. A 3 M Ft felhalmozási célú hitel és kamata az elsı félévben visszafizetésre került. Az önkormányzatnak jelenleg hiteltörlesztési kötelezettsége nincs.

6 Melléklet a 2. napirendi ponthoz BEVÉTELEK A mőködési bevételek teljesítése 89 %, ebbıl a helyi adóbevétel teljesítése 103 %. Többletbevételként jelenik meg a továbbszámlázott szolgáltatások teljesítése, az elıirányzat módosításra a IV. negyedévben fog sor kerülni. Az áfa bevételek között többletként szerepel az értékesített építési telek és az iparterület elılege után befolyt általános forgalmi adó. A helyi adók közül az iparőzési adón mutatkozik többletteljesítés. Az átengedett központi adók közül a gépjármőadó a tervezetthez képest 102 %-os teljesítést mutat. Az önkormányzatok költségvetési támogatása a normatív, kötött, központosított és egyéb költségvetési támogatásokat tartalmazzák, melyek teljesítése 75 %. A felhalmozási és tıkejellegő bevételek teljesítése 34 %. Ebbıl: a tárgyi eszközök értékesítésének teljesítése 101 %. Ezen a soron jelenik meg az iparterület értékesítésbıl származó elıleg, melynek összege 833 e Ft, valamint az építési telek értékesítésbıl származó bevétel. az önkormányzati lakások értékesítésének teljesítése 12 %, amely csak a korábban értékesített lakások törlesztı-részleteit tartalmazza. Jelenleg 2 db önkormányzati bérlakás értékesítése van folyamatban. az önkormányzati vagyon bérbeadásából származó bevételek között az iparterület bérbeadásának bevétele szerepel, teljesítése 75 %. A támogatásértékő bevételek teljesítése 97 %, amely az alábbi tételeket tartalmazza: - Tb. finanszírozás e Ft - mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása 53 e Ft - közhasznú foglalkoztatás támogatása e Ft - népszavazás kiadásaihoz történı hozzájárulás 635 e Ft - Országos Szlovák Önkormányzat támogatása 180 e Ft évi jövedelemkülönbség mérséklés elszámolása e Ft - egyszeri gyermekvédelmi kedvezmény támogatása 434 e Ft Az átvett pénzeszközök teljesítése 42 %.

7 Melléklet a 2. napirendi ponthoz Ebbıl: a mőködési célú pénzeszköz átvétel teljesítése 116 %. Ezen a soron a Zsidótemetı gondozási díja szerepel 18 e Ft-tal, valamint itt jelenik meg a Szlovák Önkormányzat pályázati úton nyert támogatása 360 e Ft összegben, a felhalmozási célú pénzeszköz átvétel teljesítése 26 %, itt a lakosság által fizetendı csatornaközmő kölcsöntörlesztés összege jelenik meg. A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat bevételeit és kiadásait az 5. számú melléklet tartalmazza. Az év hátralévı részében mőködési célú hitel felvételre nem lesz szükség. Sárisáp, november 10. Kollár Károly polgármester

8 Melléklet a 2. napirendi ponthoz 1. számú melléklet: Sárisáp Község Önkormányzatának I-III. negyedévi összesített eredeti és módosított költségvetési elıirányzata és teljesítése. 2. számú melléklet: Sárisáp Község Önkormányzatának évi mőködési kiadásainak eredeti és módosított elıirányzata és teljesítése szakfeladatonként és intézményenként I- III. negyedév 3. számú melléklet: Sárisáp Község Önkormányzatának évi eredeti és módosított felhalmozási kiadási elıirányzatai és teljesítése feladatonként, szakfeladatonként I-III. negyedév 4. számú melléklet: Sárisáp Község Önkormányzatának évi szakfeladatonkénti eredeti és módosított bevételei elıirányzatai és teljesítése I-III. negyedév 5. számú melléklet: Települési és területi kisebbségi önkormányzatok kiadásainak és bevételeinek alakulása I-III. negyedév Sárisápi Szlovák Önkormányzat

9 Sárisáp Község Önkormányzatának 1. sz. melléklet I.-III. n. évi összesített eredeti és módosított költségvetési elıirányzata és teljesítése EFt-ban Eredeti elıirányzat Módosított elıirányzat M e g n e v e z é s Teljesítés BEVÉTELEK Intézményi mőködési bevételek összesen: Hatósági jogkörhöz köthetı mők. bevételek Intézményi mőködéshez kapcsolódó bevételek Intézmények egyéb sajátos bevételei Továbbszámlázott szolgáltatások Kamatbevételek ÁFA bevételek, -visszatérülések Önkormányzatok sajátos mőködési bevétele Illetékek Helyi adók Telekadó ebbıl felhalmozási bevétel 20 % Vállalkozók kommunális adója Magánszemélyek kommunális adója ebbıl felhalmozási bevétel 100 % Iparőzési adó Pótlékok, bírságok Átengedett központi adók SZJA helyben maradó része SZJA jöv. különbség mérsékelése SZJA normatív módon elosztott része Gépjármőadó Helyszíni és szabálysért. bírságok Talajterhelési díj Egyéb sajátos folyó bevételek Önkormányzati lakások lakbérbevétele Egyéb különféle sajátos bevételek Felhalmozási és tıke jellegő bevételei Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tıkebevételei Önkormányzati lakások értékesítése Egyéb önkormányzati vagyon bérbeadásábó sz. bevétel Üzemeltetésbıl, koncesszióból származó bevételek 0 0 Önkormányzatok költségvetési támogatása Normatív állami hozzájárulás ebbıl: lakosságszámhoz kötött feladatmutatóhoz kötött ebbıl: felhalmozási bevétel Normatív, kötött felhaszn. támog Központosított elıirányzatok Mőködésképtelenné vált helyi önkorm. támog Önkormányzatok egyéb költségvetési támogatása Támogatásértékő bevételek, elızı évi támogatások Mőködési célú, támogatásértékő bevétel ebbıl: OEP-tıl Felhalmozási célú, támogatásértékő bevétel Államháztartáson kívőlrıl végleleg. pénzeszköz átv Mőködési célú pénzeszköz átvétel államházt. kív Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államházt. kív Kiegészítések, visszatérülések Költségvetési pénzforgalmi bevételek összesen Pénzforgalom nélküli bevételek Elızı évi pénzmaradvány ebbıl: felhalmozási maradvány Költségvetési bevétel összesen Finanszírozási mőveletek bevételei Mőködési célú hitel felvétele Felhalmozási célú hitel felvétele Egyéb finanszírozás bevételei BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

10 EFt-ban M e g n e v e z é s Eredeti elıirányzat Módosított elıirányzat Teljesítés KIADÁSOK Személyi juttatások összesen: ebbıl: rendszeres személyi juttatás nem rendszeres személyi juttatások külsı személyi juttatások Munkaadókat terhelı járulékok: Dologi és egyéb folyó kiadások összesen: ebbıl: készletbeszerzés szolgáltatás különféle dologi kiadások ebbıl ÁFA: egyéb folyó kiadások ebbıl: mőködési célú kamatkiadás felhalmozási célú kamatkiadás Ellátottak pénzbeli juttatásai Szociálpolitikai juttatások Mőködési célú támogatásértékő kiadások Felhalmozási célú támogatásértékő kiadás Mőködési célú pénzeszközátadás áht-n kívülre Felhalmozási célú pénzeszköz átadás áht-n kívülre Beruházások Beruházások ÁFA Felújítások Költségvetési pénzforgalmi kiadások összesen Pénzforgalom nélküli kiadások Tartalék Ebbıl: általános tartalék céltartalék 0 Költségvetési kiadások összesen Pénzügyi mőveletek kiadásai összesen Fejlesztési célú hitel törlesztése Mőködési hitel törlesztése Egyéb finanszírozás kiadásai KIADÁSOK MINDÖSSZESEN Sárisáp, november 24.

11 Sárisáp Község Önkormányzatának évi mőködési kiadásainak eredeti és módosított elıirányzata és teljesítése szakfeladatonként és intézményenként I.-III. n. év 2.sz. melléklet EFt-ban Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Házi segítségnyújtás Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Szociális étkeztetés Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Nappali szoc.ell. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Gondozási Központ össz. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

12 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. 1. Részben önállóan gazd.int. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Önkorm. ig. tevékenység Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Helyi kisebbségi önk.ig.tev. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

13 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Helyi közutak létesítése, felújítása Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Óvodai intézményi étkezt. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Iskolai intézm. étkezt. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Utak, hidak üzemeltetése Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

14 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Saját v. bérelt ing. hasznosítás Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Országgyőlési képviselı választás Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Községgazdálkodás Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Köztemetı fenntartása Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

15 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Közvilágítás Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Háziorvosi szolgálat Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Fogorvosi szolgálat Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Védınıi szolgálat Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

16 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Anya-, gyermek- és csecsemıvéd. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Egészségügyi ellátás egy.fel. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Teljesítés%-a Állateü. tevékenység Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Családsegítés Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

17 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Rendsz. szoc. pénzbeli ellátások Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Rendsz. gyev. pénzbeli ellátások Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Munkanélküli ellátások Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Eseti pénzbeli szoc. ellátások Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

18 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Eseti pénzbeli gyermekvéd. ell. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Mővelıdési házak tevékenysége Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Sportintézmények, sportlétesítm. Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Nem intézm. felad. összesen Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

19 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Polgármesteri Hivatal összesen Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Mőködési kiadások összesen Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Hitel és kamatai Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Általános és céltartalék Eredeti elıirányzat 500 Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év 500 Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés 10

20 Intézmény, szakfeladat Kiadás Kiadásból összesen dologi és személyi juttatás járulékok egyéb folyó kiad. ell.pénzbeni jutt. pe.átadás szoc.pol.jutt. Mőködési kiadások mindösszesen Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év 0 Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Felhalmozási kiadások összesen Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év Elıirányzat módosítás IV. n. év Elıirányzat módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés KIADÁSOK MINDÖSSZESEN Eredeti elıirányzat Elıirányzat módosítás I. n. év Elıirányzat módosítás II. n. év Elıirányzat módosítás III. n év 0 Elıirányzat módosítás IV. n. év 0 Elıirányzat módosítás év végi 0 Módosított elıirányzat Teljesítés Sárisáp, november 24.

21 3. sz. melléklet Sárisáp Község Önkormányzatának évi eredeti és módosított felhalmozási kiadási elıirányzatai és teljesítése feladatonként, szakfeladatonként I.-III. n. év EFt-ban Szakfeladat Feladat Kiadás Kiadásból összesen Beruházás Felújítás Pénzeszk.átad. Pénzü.befekt.,részvény Helyi közutak Útfelújítás önrész Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év -4-4 Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Járdafelújítás Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Útbaigazító táblák Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Községgazdálkodás Buszmegálló építés Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés

22 Szakfeladat Feladat Kiadás Kiadásból összesen Beruházás Felújítás Pénzeszk.átad. Pénzü.befekt.,részvény Ingatlanhasznosítás Gázgazán vásárlás (rendırlakás) Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év 4 4 Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Fı u ingatlan vásárlás Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Köztársaság u. 89. fürdıszoba felúj. Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Iparterület visszavásárlás Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Szakfeladat Feladat Kiadás Kiadásból összesen Beruházás Felújítás Pénzeszk.átad. Pénzü.befekt.,részvény

23 Önkormányzati igazgatási tev. Felhalmozási célú pe. átadás Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Iktatóprogram vásárlás Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Elsı lakáshozjutók támogatása Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Közmőfejlesztési hozzájárulás Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Szakfeladat Feladat Kiadás Kiadásból összesen Beruházás Felújítás Pénzeszk.átad. Pénzü.befekt.,részvény Épület felújítás Polgármesteri Hiv. Eredeti elıirányzat

24 Iskola Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés 7 7 Hőtıgép vásárlás Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Iskola ablak csere Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Iskola főtéskorszerősítés Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Szakfeladat Feladat Kiadás Kiadásból összesen Beruházás Felújítás Pénzeszk.átad. Pénzü.befekt.,részvény Idısek Klubja Gépkocsi lízingdíja Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év

25 Óvoda Háziorvosi szolgálat Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Gázboyler vásárlás Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Óvoda udvari játékok Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Pályázati önrész (belsı felúj.,akadálym.) Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés 6 Szakfeladat Feladat Kiadás Kiadásból összesen Beruházás Felújítás Pénzeszk.átad. Pénzü.befekt.,részvény ÖSSZESEN Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év 0 Módosítás IV. n. év

26 Módosítás év végi Módosított elıirányzat Teljesítés Felhalmozási célú hitel törlesztése Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat Teljesítés Felhalmozási célú hitel kamata Eredeti elıirányzat 270 Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év Módosítás IV. n. év Módosított elıirányzat 270 Teljesítés 245 FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN Eredeti elıirányzat Módosítás I. n. év Módosítás II. n. év Módosítás III. n. év 0 Módosítás IV. n. év 0 Módosítás év végi 0 Módosított elıirányzat Teljesítés Sárisáp, november 24.

27 4. sz. melléklet Sárisáp Község Önkormányzatának évi szakfeladatonkénti eredeti és módosított bevételei elıirányzatai és teljesítése I.-III. n. év E Ft-ban Szakfeladat megnevezése mőködési bevételek felhalmozási bevételek összes bevétel eredeti módosított telje- teljesítés eredeti módosított telje- teljesítés eredeti módosított telje- teljesítés sítés %-a sítés %-a sítés %-a Házi segítségnyújtás Szociális étkeztetés Nappali szociális ellátás Gondozási Központ összesen Részben önállóan gazd. int. össz Önkormányzati igazg. tev Helyi kisebbs. önkorm. ig. tev Helyi közutak Óvodai intézményi közétkeztetés Iskolai intézményi közétkeztetés Saját v. bérelt ing. haszn Községgazdálkodás Köztemetı fenntartási felad Közvilágítás Országgyőlési képviselıválasztás Önkormányzati képviselıválasztás Önkormányzatok elszámolásai Önkorm. feladatra nem terv. elsz Háziorvosi szolgálat Fogorvosi szolgáltatás Védınıi szolgálat Anya-, gyermek- és csecsemıvédelem Állategészségü. tevékenység Gyermek- és ifjúságvédelmi felad Rendszeres szociális pénzbeli ell Rendszeres gyermekvéd. pénzbeli ell Munkavédelmi ellátások Eseti szociális pénzbeni ellátások Eseti gyermekvéd. pénzbeni ellátások Szennyvízelvezetés és kezelés Települési hulladékok kez Mővelıdési ház tevékenysége Sportintézm. és sportlét Nem intézményi feladatok össz Önállóan gazdálkodó int. össz Költségvetési bevételek össz

28 Sárisáp, november 24.

29 5. számú melléklet Települési és területi kisebbségi önkormányzatok kiadásainak és bevételeinek alakulása Rendszeres személyi juttatások M e g n e v e z é s I.-III. n. év Sorszám ezer forintban Eredeti Módosított Teljesítés elıirányzat Nem rendszeres személyi juttatások 02 Külsı személyi juttatások 03 Személyi juttatások ( ) 04 Munkaadókat terhelı járulékok 05 Dologi kiadások Egyéb folyó kiadások Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások (06+07) Támogatásértékő mőködési kiadás Elızı évi elıirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás 10 Mőködési kiadás államháztartáson belül ( ) Mőködési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre Társadalom- és szociálpolitikai juttatások Ellátottak pénzbeli juttatásai Mőködési kiadás államháztartáson kívülre ( ) Mőködési költségvetés kiadásai (11+15) Felújítás Beruházási kiadások és pénzügyi befektetések Támogatásértékő felhalmozási kiadás Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre Felhalmozási költségvetés kiadásai ( ) Kölcsönök kiadásai Pénzforgalmi kiadások összesen ( ) Pénzforgalom nélküli kiadások Költségvetési kiadások (23+24) Hitelek és értékpapírok kiadásai Továbbadási (lebonyolítási) célú kiadás Költségvetési aktív pénzügyi elszámolások Települési és területi kisebbségi önkormányzatok kiadásai összesen ( )

30 5. számú melléklet Települési és területi kisebbségi önkormányzatok kiadásainak és bevételeinek alakulása Intézményi mőködési bevételek Normatív hozzájárulás M e g n e v e z é s I.-III. n. év Sorszám ezer forintban Eredeti Módosított Teljesítés elıirányzat Települési és területi kisebbségi önkormányzatok mőködésének támogatása 32 Egyéb állami támogatás, hozzájárulás Települési és területi kisebbségi önkormányzatok sajátos mőködési bevételei 34 Támogatásértékő mőködési bevétel Elızı évi elıirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel Államháztartáson kívülrıl átvett mőködési pénzeszköz bevétel Felhalmozási és tıke jellegő bevételek Támogatásértékő felhalmozási bevétel 39 Államháztartáson kívülrıl átvett felhalmozási pénzeszközök bevételei 40 Kölcsönök bevételei 41 Pénzforgalmi bevételek összesen ( ) 42 Pénzforgalom nélküli bevételek 43 Költségvetési bevételek (42+43) 44 Hitelek és értékpapírok bevételei Továbbadási (lebonyolítási) célú bevétel 46 Költségvetési passzív pénzügyi elszámolások 47 Települési és területi kisebbségi önkormányzatok bevételei összesen ( )

31 Melléklet a 3. napirendi ponthoz Sárisáp Község Önkormányzatának évi költségvetési koncepciója TERVEZET Az Államháztartásról szóló évi XXXVIII. tv. alapján a következı évi költségvetési koncepciót november 30-áig kell benyújtani a képviselı testületnek. A koncepció összeállításának alapja a évi költségvetési törvénytervezet. Ezen kívül figyelembe kell venni a helyi bevételeket szabályozó rendeleteket, valamint az ismert kötelezettségeket is. Gazdaságpolitikai, makrogazdasági feltételek A világgazdasági válság október elejétıl erısen érezteti hatását Magyarországon is. Ennek következtében a benyújtott és módosított költségvetési törvényjavaslat ismételt módosítására volt szükség. A Kormány úgy döntött, hogy további kiadáscsökkentı lépések szükségesek az államháztartás helyzetének tartós stabilitása érdekében. A benyújtott módosító javaslat szerint a normatív állami támogatások jelentıs része nem fogja elérni a évi mértéket ben a gazdasági növekedés tervezett értéke -1,0 %, az infláció várhatóan 4,5 % lesz. Forrásszabályozás, bevételi elıirányzatok alakulása A költségvetési törvénytervezet szerint a helyi önkormányzatokat az állandó lakóhely szerint adózók által évre bevallott személyi jövedelemadó 40 % illeti meg, ebbıl a helyben maradó SZJA 8 %, melynek összege jelenleg még nem ismert (2008-ban ,-Ft volt). Valószínőleg SZJA kiegészítésre továbbra is számíthat az önkormányzat, mivel az iparőzési adóerı képessége nem éri el az országos átlagot, de a figyelembe vehetı értékhatár a költségvetési törvénytervezetben még nem szerepel. A gépjármőadó, a termıföld bérbeadásából származó jövedelem utáni személyi jövedelemadó és a szabálysértési bírságból származó bevétel 100 %-a továbbra is az önkormányzatot illeti meg. A lakosságszámhoz kötött normatíváknál 2976 fıvel lehet számolni, ez 17 fıvel több az elızı évinél. A település-üzemeltetési, igazgatási és sportfeladatok normatív támogatása Ft/fı-rıl 1.057,-Ft/fı-re csökken. A közösségi közlekedési feladatokhoz kapcsolódó hozzájárulás 515,-Ft/fı marad. A lakott külterületekkel kapcsolatos feladatra igényelhetı összeg Ft/fı-rıl 3.088,-Ftra csökken. A pénzbeli szociális juttatásokhoz igénybe vehetı támogatások összege még nem ismert. Ez az elıirányzat szolgál majd a Szoctv. és a Gyvtv. alapján nyújtható pénzbeni és természetbeni szociális és gyermekjóléti ellátásokhoz, valamint tartalmazza a lakáshoz jutás feladatainak támogatását is. A Gondozási Központ január 1-jétıl a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás keretein belül mőködik majd tovább. Az elızetes számítások szerint a mőködéshez az önkormányzatnak nem kellett volna hozzájárulnia, de a normatív támogatások ezen a területen is az elızı évi szint alá kerülnek. Jelenleg nincs arról információ, hogy szükség lesze hozzájárulás fizetésére a normatív támogatáson felül. 1

32 Melléklet a 3. napirendi ponthoz A szociális étkeztetés támogatásánál a normatíva differenciálása három fokozatú: - az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át meg nem haladó jövedelem esetén ,-Ft, (2008-ban ez az összeg ,-Ft volt.) - az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-a és 300 %-a közötti jövedelem esetén ,-Ft, (2008-ban ez az összeg ,-Ft volt.) - az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át meghaladó jövedelem esetén ,-Ft. (2008-ban ez az összeg ,-Ft volt.) A házi segítségnyújtás normatíva differenciálása továbbra is két fokozatú: - az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át meg nem haladó jövedelem esetén ,-Ft, (2008-ban ,-Ft volt.) - az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át meghaladó jövedelem esetén ,-Ft. (2008-ban ,-Ft volt.) Az idıskorúak nappali intézményi ellátásának összege ,-Ft-ról ,-Ft-ra csökken. A helyi közmővelıdési feladatok támogatása 1.135,-Ft/fı-rıl 1.061,-Ft/fı-re csökken szeptember 1-jétıl az oktatási intézmények a Csolnok és Környéke Intézményfenntartó Társulás keretein belül mőködnek. Mivel a normatíván felüli kiadások összege a helyi önkormányzatot terheli, ezért a változásokat célszerő követni. A 2008/2009. évi csoportlétszámok felmérése ebben az évben is megtörtént, melyet az alábbi táblázat tartalmaz: Osztály/csoport Létszám/ Létszám/ Összesen Max % megnevezése nemzetiségi nem nemzetiségi létszám ÓVODA kiscsoport középsı csoport nagycsoport Óvoda összesen: ISKOLA Iskola összesen:

33 Melléklet a 3. napirendi ponthoz Az óvodás korú gyermekek létszáma az utóbbi években csökkenést mutat, 2006-ban 106 fı, 2007-ben 95 fı, 2008-ban 88 fı volt az október 1-jei létszám. Az oktatási normatívák összege csökkenni fog a következı évben. Az alábbi táblázat a 2008-ban igényelt és 2009-ben igényelhetı normatív támogatásokat mutatja be: INTÉZMÉNY ELTÉRÉS ÓVODA Alap hozzájárulás Nemzetiségi Társulási (Csolnok) Társulási (Dorog) Kedvezményes étkezés ISKOLA Alap hozzájárulás Nemzetiségi Társulási (Csolnok) Kedvezményes étkezés Tanulók ingyenes tankönyvell Általános hzj. tankönyvell A költségvetési törvénytervezet 8. számú melléklete szerinti normatív, kötött felhasználású támogatások az elızı évhez képest az alábbiak szerint alakulnak: pedagógus szakvizsga és továbbképzés támogatása ,-Ft pedagógiai szakszolgálat (logopédia) (2008-ban ,-Ft) ,-Ft szoc. továbbképzés és szakvizsga 9.400,-Ft mozgókönyvtári feladatok ( ,-Ft 2008-ban) ,-Ft belsı ellenırzési feladatok (90.000,-Ft 2008-ban) ,-Ft A költségvetési törvénytervezet 5. számú melléklete szerint a kisebbségi önkormányzatok támogatását 2009-re sem határozza meg a törvény. Az elızı évben az alaptámogatás összege Ft/év volt, a feladattípusú támogatás ,-Ft. Személyi juttatások és járulékaik tervezése 2009-ben a köztisztviselıi illetményalap nem változik, továbbra is ,-Ft. A közalkalmazotti bértábla sem kerül módosításra, az illetménypótlék számítási alapja változatlanul ,-Ft. Az ÁHT 93/A -ában foglalt teljesítményösztönzı keret továbbra is a keresetbetartozó juttatások elızı évi bázis-elıirányzatának 2 %-a. A közoktatásban dolgozók részére a kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítés számítási alapja 5.250,-Ft/fı/hó marad. A pedagógusok szakkönyvvásárlásához kapcsolódó támogatásként 2008-ban is ,-Ft/fı/év összeget kell biztosítani. Errıl az összegrıl továbbra sem kell számlával elszámolni. A munkaadókat terhelı járulékok összege is változatlan marad, valamint az egészségügyi hozzájárulás összege sem változik, 1.950,-Ft/hó/fı marad. 3

34 Melléklet a 3. napirendi ponthoz Mőködési kiadások 2009-ben a közüzemi költségek további emelkedése várható. A közoktatási intézményeket és a Gondozási Központot társulásban mőködtetjük. A gyógypedagógiai oktatást igénylı gyermekek utaztatását iskolabusszal a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás látja el, ehhez az önkormányzat továbbra is támogatást biztosít az általános iskola 1-6. évfolyamos tanulói részére. A szociális ágazatban továbbra is a rászorulók gondozása, a nehéz anyagi körülmények között élık támogatása a kiemelt cél. A korábbi évek kötelezettségeibıl tervezni kell a belsı világítás korszerősítését, melynek 2009-re várható összege1.737 e Ft, valamint a Suzuki gépkocsi törlesztı részletét (Gondozási Központ) 170 e Ft. A támogatások között továbbra is tervezni kell a civil szervezetek, alapítványok, és egyesületek támogatását. Fejlesztések, beruházások Az önkormányzat kiemelt fejlesztési céljai között szerepel az általános iskola épületének felújítása. A Malom utca felújítására a pályázat beadásra került, befogadása még nem történt meg. Amennyiben a pályázat nyer, a jövı évben a Malom utca felújítása elkezdıdhet. A befizetett parkoló megváltási díjak összegébıl el kell kezdeni a Fı utca melletti árok lefedést és ezzel parkolóhelyek kialakítását. A játszóterek felújítására a pályázat kiírásra került, az elsı beadási határidı november 30. A pályázat összeállítása folyamatban van. Amennyiben pályázati lehetıség lesz, a Polgármesteri Hivatalban az ablakok cseréjét, az Arany János utca burkolását, valamint a Sportpálya kiszolgáló épületeinek felújítását meg kell valósítani. Az egészségügyi intézményekben lévı mellékhelyiségek akadálymentesítésére és az orvosi rendelık korszerősítésére a pályázat beadásra került, elbírálása folyamatban van. Az óvoda épületének külsı szigetelésére és az ablakok cseréjére pályázni lehet, az árajánlatok beszerzése folyamatban van. A Földmővelıdési és Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztési pályázatán a Mővelıdési Ház külsı hıszigetelésére és ablakainak cseréjére lehet pályázni, a felmérés folyamatban van. További fejlesztési célok a kiírt pályázatok, valamint az esetleges saját bevételi többletek megléte esetén kerülnek meghatározásra. Sárisáp, november 17. Kollár Károly polgármester 4

35 Melléklet a 4. napirendi ponthoz A évi helyi bevételeket és kiadásokat megalapozó önkormányzati rendeletek módosításának elıkészítése Melléklet a 4. napirendi pont elsı bekezdéséhez Tájékoztató adatok a gépjármőadóról A gépjármőadó személygépkocsik esetében január 1-jétıl a gépjármő teljesítménye és kora alapján kerül meghatározásra évre is a fenti idıpontban bevezetett adómérték marad hatályban. A gépjármőadó központi adó, az önkormányzatnak szabályozási lehetısége nincs. Mivel az önkormányzat költségvetésében jelentıs szerepet játszik a gépjármőadóból származó bevétel, ezért tájékoztatásul néhány adatot ismertetek. A személygépkocsik adóztatásának alapját képezı adatok: - gyártási évében és az azt követı 3 naptári évben 300 Ft/kilowatt, - gyártási évet követı 4-7. naptári évben 260 Ft/kilowatt, - gyártási évet követı naptári évben 200 Ft/kilowatt, - gyártási évet követı naptári évben 160 Ft/kilowatt, - gyártási évet követı 16. naptári évben és az azt követı naptári években 120 Ft/kilowatt. Az adó alapja autóbusz, nyergesvontató, lakókocsi és lakópótkocsi esetében a hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege (önsúlya), tehergépjármő esetében pedig a hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege (önsúlya) növelve a terhelhetısége (raksúlya) 50%- ával. Az adó mértéke a fenti adóalapok esetében az adóalap minden megkezdett 100 kilogrammja után továbbra is 1200 Ft marad. Néhány tájékoztató adat a gépjármővekkel kapcsolatos évi nyilvántartásból: ADÓZTATOTT GÉPJÁRMŐVEK Gépjármő Fajtája: Darabszáma: évi adókivetés (eft): Személygépjármő Autóbusz Teherautó Vontató Motor Sátras utánfutó - - Pótkocsi-teher Lakóautó - - Utánfutó Összesen:

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl szóló 1/2009. (II. 12.) számú rendelet módosításáról Lócs Községi Önkormányzat

Részletesebben

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl szóló 2/2009. (II. 12.) számú rendelet módosításáról Sajtoskál Községi

Részletesebben

A R 3-13. -aiban foglalt 1-11 mellékletei helyébe ezen rendelet 1-11. melléklete lép. 2..

A R 3-13. -aiban foglalt 1-11 mellékletei helyébe ezen rendelet 1-11. melléklete lép. 2.. Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2009.(IX.17.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetését megállapító 3/2009.(II.02.) rendelet módosításáról Rábakecöl Község Önkormányzat

Részletesebben

Nagymányok Nagyközség Önkormányzata 2008. évi költségvetésének Pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Sorsz. Bevételi jogcím

Nagymányok Nagyközség Önkormányzata 2008. évi költségvetésének Pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Sorsz. Bevételi jogcím 1.a sz. melléklet Nagymányok Nagyközség Önkormányzata 2008. évi költségvetésének Pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Sorsz. Bevételi jogcím Eredeti Mód. Teljesít. 1. I. Mőködési bevételek 122599 140458

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Önkormányzat Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló -

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl

Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl 1 Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének Csákberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010.(III.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetési zárszámadásáról Csákberény Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Önkormányzat Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló - többször

Részletesebben

Az önkormányzat 2009. Évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítése bevételi forrásonként. Módosított Háromnegyedévi

Az önkormányzat 2009. Évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítése bevételi forrásonként. Módosított Háromnegyedévi 1 sz. táblázat Az önkormányzat 2009. Évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítése bevételi forrásonként Bevételi forrás megnevezése Eredeti elıirányzat Elıirányzatok és teljesítés Módosított Háromnegyedévi

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

A /2011. ( ) önkormányzati rendelethez a Budapest Fıváros IV. kerület Újpest Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak mérlegérıl

A /2011. ( ) önkormányzati rendelethez a Budapest Fıváros IV. kerület Újpest Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak mérlegérıl a Budapest Fıváros IV. kerület Újpest Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak mérlegérıl 1. sz. melléklet Sorszám Megnevezés Bevételek I. Mőködési bevételek 11 512 284 11 542 146 100,3% 1. intézmények

Részletesebben

Áfa bevételek visszatérülések nı ÁH-on kívül mőködési célú pe. átvétel non-profit szervtıl nı

Áfa bevételek visszatérülések nı ÁH-on kívül mőködési célú pe. átvétel non-profit szervtıl nı TERVEZET Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetésérıl szóló 7/2010.(II. 24.) KNÖT rendelet módosításáról Kiszombor

Részletesebben

1. számú melléklet az 1/2008.(III. 4). költségvetési rendelethez Alsópetény Községi Önkormányzat 2008. évi költségvetési mérlege

1. számú melléklet az 1/2008.(III. 4). költségvetési rendelethez Alsópetény Községi Önkormányzat 2008. évi költségvetési mérlege 1 1. számú melléklet az 1/2008.(III. 4). költségvetési rendelethez Alsópetény Községi Önkormányzat 2008. évi költségvetési mérlege Önkormányzat 2008/2007. 2008. évi Sor. Megnevezés Eredeti el irányzata

Részletesebben

Teljesítés Telj. % Megnevezés

Teljesítés Telj. % Megnevezés Nyáregyháza Község Önkormányzata mőködési és felhalmozási célú bevételi és kiadási elıirányzatai 2012. évi teljesítésének bemutatása mérlegszerően 13./a számú melléklet Megnevezés Eredeti Módosított elıirányzat

Részletesebben

2005. évi bevételek. 2898 bérleti díjak, közösségi ház árusok

2005. évi bevételek. 2898 bérleti díjak, közösségi ház árusok 2. számú melléklet Önkormányzat összesen 2005. évi tervezett bevétel I. Mőködési bevételek 183.573 1. Intézmény mőködési bevételek 31.498 - Alaptevékenység bevételei 21.392 - Alaptevékenységgel összefüggı

Részletesebben

Iklanberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2012. (IX. 11.) önkormányzati rendelete

Iklanberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2012. (IX. 11.) önkormányzati rendelete Iklanberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2012. (IX. 11.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésérıl szóló 1/2012. (II. 12.) rendelet módosításáról Iklanberény Községi Önkormányzat

Részletesebben

El z b l: - Kisebbségi önkormányzatok 1 527 1 527

El z b l: - Kisebbségi önkormányzatok 1 527 1 527 1. számú melléklet a 9/2008.(VI. 25. ) önkormányzati rendelethez Alsópetény Községi Önkormányzat 2008. évi módosított költségvetési mérlege 1000 Ft-ban Sor. Megnevezés 2008.évi Pótel irányzat Módosított

Részletesebben

1. számú melléklet az 1/2013. (II.13.) számú önkormányzati rendelethez. Címrend. Alcím száma és neve. Cím száma és neve

1. számú melléklet az 1/2013. (II.13.) számú önkormányzati rendelethez. Címrend. Alcím száma és neve. Cím száma és neve 1. számú melléklet az 1/2013. (II.13.) számú önkormányzati rendelethez Címrend Cím száma és neve I. Nyáregyháza Község Önkormányzata 1. Alcím száma és neve Nyáregyháza Község Polgármesteri Hivatala 2.

Részletesebben

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetésérıl szóló 1/2010. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Sajtoskál

Részletesebben

KÖKÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3/2011. (III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRİL

KÖKÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3/2011. (III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRİL KÖKÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3/2011. (III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRİL Kökény község Képviselıtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

(1) A R. 3. -a az alábbiak szerint módosul: 3..

(1) A R. 3. -a az alábbiak szerint módosul: 3.. Darvas Község Önkormányzat Képviselı-testületének 10/ 2011. ( IX.13.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetésérıl szóló 2/2011. (II.17.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

Önkormányzati szintő bevételek 2012. évi. adatok ezer forintban 2012. évi elıirányzat Polgármesteri Megnevezés Sorszám

Önkormányzati szintő bevételek 2012. évi. adatok ezer forintban 2012. évi elıirányzat Polgármesteri Megnevezés Sorszám 2. melléklet a /2012.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintő bevételek 2012. évi 2012. évi elıirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, Összesen Sorszám intézmények 1. Hatósági

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete Kadarkút Város Önkormányzatának 3/2006.(II. 13.) rendelete az önkormányzat költségvetésének elıterjesztésekor, illetıleg a zárszámadáskor a képviselı-testület részére tájékoztatásul bemutatandó mérlegek

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9/2015.(IV.30.) rendelete

Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9/2015.(IV.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének 9/2015.(IV.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzatának 2014. évi költségvetését megállapító 2/2014.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Kéthely

Részletesebben

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről Taktaszada Község Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

2. melléklet. Kiszombor Nagyközség Önkormányzat III. negyedévi bevételi elıirányzata és teljesítése

2. melléklet. Kiszombor Nagyközség Önkormányzat III. negyedévi bevételi elıirányzata és teljesítése 2. melléklet Kiszombor Nagyközség Önkormányzat 2011. III. negyedévi bevételi elıirányzata és teljesítése Sorsz. Megnevezés Eredeti Mód. Teljesítés % 1. Hatósági jogkörhöz kötött mők. bev. 61 61 58 95,1%

Részletesebben

Tiszaigar Község Önkormányzat Képviselı-testületének 1/ 2007. (II.22.) számú rendelete az Önkormányzat 2007. évi költségvetésérıl

Tiszaigar Község Önkormányzat Képviselı-testületének 1/ 2007. (II.22.) számú rendelete az Önkormányzat 2007. évi költségvetésérıl 1 Tiszaigar Község Önkormányzat Képviselı-testületének 1/ 2007. (II.22.) számú rendelete az Önkormányzat 2007. évi költségvetésérıl Tiszaigar Község Önkormányzat Képviselı-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

1. A költségvetés bevételei és kiadásai

1. A költségvetés bevételei és kiadásai K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 9/2010. (IX.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetését megállapító, 3/2010.(II.19.) önkormányzati rendelet (továbbiakban:

Részletesebben

Címrend a 2007. éves beszámolóhoz

Címrend a 2007. éves beszámolóhoz 1. számú melléklet Címrend a 2007. éves beszámolóhoz Szakfeladat száma és neve Cím száma és neve Száma Neve 1. Polgármesteri Hivatal 1. 751153 Önkormányzati igazgatási tevékenység Alcím száma és neve 2.

Részletesebben

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról Újhartyán Község Önkormányzati Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete február 28-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete február 28-i ülésére Tárgy: Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Békés Város Önkormányzata 2007. évi költségvetési rendeletének módosítása Baloghné Komlósi Ilona Pribék Gábor Gazdálkodási Osztály Pénzügyi Bizottság Ügyrendi,

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Remeteszılıs Község 2009.évi Költségvetése. Szakfeladatok

Remeteszılıs Község 2009.évi Költségvetése. Szakfeladatok 2009.évi Költségvetése 1.sz. melléklet Összes bevétel Összes kiadás 109 716 962 Ft 73 352 814 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 34 864 148 Ft 1 500 000 Ft 0 Ft 0 Ft 109 716 962 Ft 101 666 862 Ft 3 541 000 Ft 227 000 Ft

Részletesebben

Bér Község Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2011. (II.18.)Önkormányzati rendelete

Bér Község Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2011. (II.18.)Önkormányzati rendelete Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petőfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu Bér Község Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2011. (II.18.)Önkormányzati rendelete Bér Község Önkormányzat

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady Endre u. 1. Ügyiratszám: 1109/2015. 2. számú elıterjesztés E l ı t e r j e s z t é s az Önkormányzat 2014. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként. Bevételi jogcímek

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként. Bevételi jogcímek Román Nemzetiségi Önkormányzat 10/2015. (II. 11.) RNÖ. sz. határozatának melléklete Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 2015. évi előirányzatai bevételei forrásonként Bevételi jogcímek

Részletesebben

Címrend a 2008.évi költségvetési rendelet 2. -ához. Szakfeladat száma és neve Cím száma és neve Száma

Címrend a 2008.évi költségvetési rendelet 2. -ához. Szakfeladat száma és neve Cím száma és neve Száma 1. számú melléklet Címrend a 2008.évi költségvetési rendelet 2. -ához Szakfeladat száma és neve Cím száma és neve Száma Neve 1. Polgármesteri Hivatal 1. 751153 Önkormányzati igazgatási tevékenység Alcím

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

II. Támogatások

II. Támogatások Gomba Község Önkormányzat működési- és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak mérlegszerű bemutatása 1. sz. melléklet évi évi teljesítés KIADÁSOK teljesítés I. Működési bevételek I. Működési kiadások

Részletesebben

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat # Megnevezés Eredeti Módosított ből 01 Rendszeres személyi juttatás (511) (=02/09) 2 957 186 3 118 601 2 949 110 0 02 Nem rendszeres személyi juttatás (512-517) (=02/42) 484 659 639 926 601 202 0 03 Külső

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a 2011. évi

Részletesebben

1. A Címrend az 1. melléklet szerinti tartalommal módosul. 2. Az Önkormányzat pénzügyi mérlege a 2. melléklet szerint módosul.

1. A Címrend az 1. melléklet szerinti tartalommal módosul. 2. Az Önkormányzat pénzügyi mérlege a 2. melléklet szerint módosul. Petneháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete a Petneháza Község Önkormányzatának költségvetéséről szóló 4/2012. (II.27.) rendelet módosításáról Petneháza

Részletesebben

A. Költségvetési KIADÁSOK

A. Költségvetési KIADÁSOK 2. sz. melléklet az 1/2011. (II.10.) sz. önkormányzati képviselő-testületi rendelethez Sajókeresztúr Községi Önkormányzat 2011.évi kiadásai és bevételei összesítve és címenként (adatok eft-ban) A. Költségvetési

Részletesebben

Kiosztós anyag. Társulási Tanácsának 2014. június 26-i ülésére

Kiosztós anyag. Társulási Tanácsának 2014. június 26-i ülésére Kiosztós anyag Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 214. június 26-i ülésére Tárgy: Lajosmizsei Közfeladat-ellátó Társulás 214. évi

Részletesebben

Remeteszılıs Község Zárszámadás

Remeteszılıs Község Zárszámadás 1. számú melléklet MÉRLEG 28-12-31 Eszközök s. Elızı év Tárgy év Források s. Elızı év Tárgy év 4 Szellemi termékek 4 4669 3554 1 Induló tıke 63 5 Immateriális javakra adott elılegek 5 2 Tıkeváltozások

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról ÚJUDVAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 1/2014. (06.) rendelet áról 1. (1) A 2015. július 1. és december 31.

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete Sárospatak Város Önkormányzatának költségvetésérıl szóló 3/2013. (II. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Szatymaz Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal és szakfeladatai 2007.évi bevételei és kiadásai Sorszám Megnevezés

Szatymaz Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal és szakfeladatai 2007.évi bevételei és kiadásai Sorszám Megnevezés Szatymaz Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal és szakfeladatai 2007.évi bevételei és kiadásai Sorszám Megnevezés Eredeti Módosított előirányzat ezer Ft ezer Ft 1. számú melléklet % 1 Személyi juttatások

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek 2. sz. melléklet Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához Előirányzat Bevételi jogcímek Összesből Eredeti Működési Felhalmozási

Részletesebben

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Harsány Község Önkormányzat 1/211.(V. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

Halimba Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/ 2009.(II. 26.) rendelete Halimba Község Önkormányzata évi költségvetésérıl II. III.

Halimba Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/ 2009.(II. 26.) rendelete Halimba Község Önkormányzata évi költségvetésérıl II. III. Halimba Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2/ 2009.(II. 26.) rendelete Halimba Község Önkormányzata 2009. évi költségvetésérıl Halimba Község Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Dusnok Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2013. (III.4.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról

Dusnok Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2013. (III.4.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról Dusnok Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2013. (III.4.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Dusnok Község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Záró rendelkezések. (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

Záró rendelkezések. (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik. 31 Kozármisleny Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2006. (VI.20.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 1/2006.(II.14.) Ök. sz. rendelet módosításáról Kozármisleny

Részletesebben

1. E rendelet hatálya Nadap Község Önkormányzatra terjed ki.

1. E rendelet hatálya Nadap Község Önkormányzatra terjed ki. Nadap Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2 /2011. (IV.13. ) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010. ( II. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról Nadap Község

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. E l ı t e r j e s z t é s

Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. E l ı t e r j e s z t é s 1 3. számú elıterjesztés Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. Ügyiratszám: 1722/2015. E l ı t e r j e s z t é s az Önkormányzat 2015. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 4/2010(II.27.) RENDELETE

TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 4/2010(II.27.) RENDELETE TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 4/2010(II.27.) RENDELETE Tiszaug Község Önkormányzat 2009. évi költségvetésének megállapításáról szóló 1/2009. (II. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Önkormányzati költségvetési jelentés

Önkormányzati költségvetési jelentés Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala szerv, előirányzat megnevezése Önkormányzati költségvetési jelentés 1 2 5 4 0 2 3 0 0 0 3 3 0 0 0 2 2 0 0 6 szektor megye településtípus PIR-törzsszám év oldal Államháztartási

Részletesebben

1. Az adósság és az önkormányzat által nyújtott hitelek állományának kimutatása

1. Az adósság és az önkormányzat által nyújtott hitelek állományának kimutatása BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2006.(II. 17.) KT számú rendelete az önkormányzat költségvetésének elıterjesztésekor, illetıleg a zárszámadáskor a képviselı-testület részére tájékoztatásul bemutatandó

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2009(IV.01.) RENDELETE

TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2009(IV.01.) RENDELETE TISZAUG KÖZSÉG ÖKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2009(IV.01.) RENDELETE Tiszaug Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapításáról szóló 4/2008. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/(II.7.) önkormányzati rendelethez Önkormányzat és Közös Hivatal összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 52 463 2.Intézményi működési bevétel 18 624 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Az R. 1-8 számú mellékletei helyébe e rendelet 1-8. számú mellékletek lépnek.

Az R. 1-8 számú mellékletei helyébe e rendelet 1-8. számú mellékletek lépnek. Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2005. (X.25.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló 3/2005.(II.10.)Ök. sz. rendelet módosításáról Kozármisleny Község

Részletesebben

2. számú melléklet a Szatymaz Községi Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2009. évi vitelének szabályairól szóló./2009. (.) KT. rendelethez Cím

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II. 15.) önkormányzati rendelete Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II. 15.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetésről szóló 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról Egyházasfalu

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

Darvas Község Önkormányzat Képviselı-testületének 3/ 2011. (IV.4.) számú önkormányzati rendelete

Darvas Község Önkormányzat Képviselı-testületének 3/ 2011. (IV.4.) számú önkormányzati rendelete Darvas Község Önkormányzat Képviselı-testületének 3/ 2011. (IV.4.) számú önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2010. évi költségvetésérıl szóló 1/2010. (II.3.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

Önkormányzat által felvett hitelek és kibocsátott kötvények alakulása 6.számú melléklet. Felvétel éve. Lejárat éve

Önkormányzat által felvett hitelek és kibocsátott kötvények alakulása 6.számú melléklet. Felvétel éve. Lejárat éve Önkormányzat által felvett hitelek és kibocsátott kötvények alakulása 6.számú melléklet! Sorszám Hitel jellege Felvétel éve Lejárat éve Állomány január 1-jén 2009. 2010. 2011. 2012. 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Mőködési

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata évi költségvetésérıl

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata évi költségvetésérıl JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata 2010. évi költségvetésérıl Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat évi költségvetésének M É R L E G E (eft)

Hajdúnánás Városi Önkormányzat évi költségvetésének M É R L E G E (eft) 1. sz. melléklet Hajdúnánás Városi Önkormányzat 2011. évi költségvetésének M É R L E G E B E V É T E L E K K I A D Á S O K Megnevezés Megnevezés 1. Intézmények 1. Intézmények - (1. cím) saját és átvett

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója. Bevételek

Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója. Bevételek Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója Bevételek 1000 Ft-ban 2010. évi koncepció Előirányzat Teljesítés 09.30 I. Működési bevételek Igazgatási szolgáltatási díj bevétele 0 40 62 Szolgáltatások

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat 2011. évi tervezett bevételeinek teljesítése

Pomáz Város Önkormányzat 2011. évi tervezett bevételeinek teljesítése Pomáz Város Önkormányzat tervezett bevételeinek teljesítése 1. melléklet a 10/2012.(IV.25.) Sorszám Bevételek jogcímei Eredeti a módosított %- ában 1 2 3 4 5 6 1 Hatósági jogkörhöz köthetı mőködési bevétel

Részletesebben

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése 2013. évi TERV Személyi juttatások EI 10 886 - rendszeres sz.j. 4 339 - nem rendszeres sz.j. 2 870 - külső

Részletesebben

1. sz. melléklet Karancsalja község Önkormányzata és intézményei 2013. évi működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok

1. sz. melléklet Karancsalja község Önkormányzata és intézményei 2013. évi működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok 1. sz. melléklet Karancsalja község Önkormányzata és intézményei 21. évi működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok Bevételek Adatok E Ft-ban I. Működési bevételek 212. terv 21. terv

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010.

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010. Bevételek forrásonkénti alakulása 2010. évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek 2010. eredeti 2010. Módosított 2010. teljesítés Saját bevételek összesen: 147 724 171 091 172 405 1.

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről 1 Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről Homokmégy Községi Önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

A Rendelet 2., 3., 11. melléklete helyébe az e rendelet 1-3., az eredeti rendelet melléklet-számozásával ellátott melléklete lép.

A Rendelet 2., 3., 11. melléklete helyébe az e rendelet 1-3., az eredeti rendelet melléklet-számozásával ellátott melléklete lép. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselıtestületének 6/202. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 202. évi költségvetésérıl szóló 2/202 (III.08.) önkormányzati rendelet módosításáról Egységesbe

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (II.13.) rendelete az önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről (A 9/2009. (IX.16.); 11/2009. (XI.24.); 5/2010. (III. 31.) rendeletekkel

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege. Bevételek

Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege. Bevételek Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege Bevételek 1000 Ft-ban I. Működési bevételek Igazgatási szolgáltatási díj bevétele 0 0 7 Szolgáltatások ellenértéke 19482 19482

Részletesebben

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként FELSŐPÁHOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓ Megnevezés 2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként 1. számú melléklet ezer Ft-ban Előirányzat Intézményi működési bevételek 1120 Önkormányzatok

Részletesebben

Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 12/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete

Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 12/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete R E N D E L E T E K Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 12/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete a Fejér Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésérıl szóló 2/2011. (II.25.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

13/2009. (VIII.31.) /2009. (II.23.)

13/2009. (VIII.31.) /2009. (II.23.) 1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2009. (VIII.31.) Ök. sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 2/2009. (II.23.) Ök. sz. rendelet módosításáról Kozármisleny

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2016.(VIII.22.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosításáról Hatályos: 2016. augusztus 23-tól Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2016.(VIII.22.) önkormányzati

Részletesebben

Tiszasüly Községi Önkormányzat 2011. III. negyedévi normatív 1. számú melléklet hozzájárulás, SZJA bevételeinek alakulása

Tiszasüly Községi Önkormányzat 2011. III. negyedévi normatív 1. számú melléklet hozzájárulás, SZJA bevételeinek alakulása Tiszasüly Községi Önkormányzat 2011. III. negyedévi normatív 1. számú melléklet hozzájárulás, SZJA bevételeinek alakulása Fajlagos összeg (Ft) MEGNEVEZÉS Fő Összeg (Forintban) A helyi önkormányzatok normatív

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007. (II.15.) rendelete az önkormányzatának 2007. évi költségvetéséről (A 3/2008. (IV.4.) rendelettel módosított szöveg.) Marcalgergelyi Község

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez. A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben

2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez. A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben 2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben Bevételek Kiadások Fejezetek I. Működési bevételek II. Felhalmozási bevételek III. Finanszírozási

Részletesebben

NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 8/2010 (IV.30. )számú rendelete

NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 8/2010 (IV.30. )számú rendelete A rendelet kihirdetésének napja: 2010. április 30. Nagymányok, 2010. április 30. Dr. Klausz Judit jegyző NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 8/2010 (IV.30. )számú rendelete Az önkormányzat

Részletesebben

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Község Önkormányzata 2017. évi költségvetési módosítása Egeraracsa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetését megállapító

Részletesebben