BGA-12-HA-02 sz. Pályázati adatlap 6. A HATÁRTALANUL! együttműködés a második utazás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BGA-12-HA-02 sz. Pályázati adatlap 6. A HATÁRTALANUL! együttműködés a második utazás"

Átírás

1 BGA-12-HA-02 sz. Pályázati adatlap 6. A HATÁRTALANUL! együttműködés a második utazás 6.1. A második utazáson részt vevő csoport: Ne írjon be semmit! A válasz automatikusan megjelenik, ha az 5.1. sz. mezőt (az első utazáson részt vevő csoport) kitöltötte. a pályázó magyarországi intézmény 6.2. A második találkozás célországa: Ne írjon be semmit! A célország automatikusan megjelenik, ha az 5.1. sz. mezőt (az első utazáson részt vevő csoport) kitöltötte. Románia 6.3. A második utazás kezdő időpontja: Válassza ki a legördülő menüből a második utazás kezdő időpontját (az indulás dátumát év, hónap, nap) év április hónap 7. nap 6.4. A hazaérkezés időpontja: Válassza ki a legördülő menüből a hazaérkezés időpontját (a hazaérkezés dátumát év, hónap, nap) év április hónap 11. nap 6.5. A második utazás időtartama: Válassza ki a legördülő menüből az utazás napjainak számát, az indulástól a hazaérkezésig számítva. FIGYELEM! Az utazásnak legalább 3 naposnak kell lennie (ld. Pályázati felhívás 17.4.)! 5 nap 6.6. A második találkozás során elkészítésre kerülő termék: Nevezze meg, hogy a második találkozás során milyen termék/termékek vagy egy termék mely része fog elkészülni. FIGYELEM! A terméknek a részt vevő magyarországi és külhoni diákok együttműködése eredményeképp kell létrejönnie (ld. Pályázati felhívás 7.2.)! A termék elkészítését az elszámoláskor bizonyítani kell (ld. Pályázati felhívás 16.5.)! Ekkor készül el a tervezett digitális útikönyv második - romániai - fejezete. Ekkor készül el a dinamikus, többnyelvű weblap második része. A résztvevők áramköröket építenek A második találkozás során elkészítésre kerülő termék hasznosulása: Amennyiben a második utazás során elkészítésre kerülő termék/termékek egy magyar közösség számára hasznosak, jelölje meg azt a konkrétan megnevezhető magyar közösséget, amely számára a termék hasznosul és mutassa be, hogy milyen módon történik a hasznosulás (legfeljebb 700 leütés szóközzel terjedelemben; ld. Pályázati felhívás 7.4.). A digitális útikönyvet szeretnénk használni magyar nyelv és iradalom, történelem, földrajz, rajz, angol és német nyelvórákon, valamint az osztályfőnöki órákon. A dinamikus weblap akár a két település hivatalos honlapjához kapcsolódó külső hivatkozásként, az érdeklődők alapos tájékozódását szolgálja, segítve ezzel a térség idegenforgalmának fellendülését, lehetőséget kínál a két utazás során létrejött kapcsolatok ápolására és bővítésére. Az áramkörök építése során a résztvevők szakmai tapasztalatokra tesznek szert, amelyet a szakképzésben a jövőben hasznosíthatnak, a diákok által épített áramköröket a két iskola alsóbb évfolyamos diákjai szakmai alapozó oktatásában is lehet hasznosítani.

2 6.8. Az együttműködés második találkozásán részt vevő külső szakértő(k)/oktató(k): Amennyiben a második utazás során az együttműködés ideje alatt külső szakértő(k)/oktató(k) kerül(nek) bevonásra, nevezze meg a külső (nem a pályázó intézmény, a határon túli partnerintézmény, vagy többcélú intézmények esetén nem a tagintézmények alkalmazásában álló) szakértő(ke)t/oktató(ka)t és adja meg a rájuk vonatkozó adatokat, indokolja részvételük szükségességét legfeljebb 150 leütés szóközzel terjedelemben. FIGYELEM! A külső szakértő(k)nek/oktató(k)nak személyesen részt kell vennie a Magyarországon és/vagy a határon túl elvégzendő közös tevékenységekben (ld. Pályázati felhívás 7.5.)! Neve Születési éve Szakterülete/ foglalkozása (pl. fafaragó, fodrász, szakács stb.) Szakmacsoport(ok) (jelölje meg, hogy mely szakmacsoport(ok) tanulói számára nyújt új szakmai ismereteket a külső szakértő) Szerepe az együttműködésben a második találkozás során (mutassa be a választott személy kompetenciáit és szerepét az együttműködésben/a termék elkészítésében, indokolja részvételének szükségességét) Az együttműködésben részt vevő külső szakértők száma: A második találkozás megvalósítási terve, tevékenységei: Töltse ki az alábbi táblázatot a második találkozás ideje alatt sorra kerülő tevékenységekkel az utazás kezdő időpontjától a hazaérkezésig számítva. A táblázatba legfeljebb 10 nap tevékenységeit lehet beírni. Amennyiben az Ön által tervezett együttműködés második utazása 10 napnál hosszabb, kérjük, ezt jelezze a HATÁRTALANUL! Programigazgatóság munkatársainak ben vagy telefonon. Amennyiben az Ön által tervezett együttműködés második utazása 10 napnál rövidebb, csak a megfelelő napokat töltse ki, a táblázat többi részét hagyja üresen. Az első oszlopban válassza ki a dátumot. A kezdő időpont automatikusan megjelenik, ha előzőleg kitöltötte a 6.3. sz., A második utazás kezdő időpontja c. mezőt. A második oszlopban adja meg a település nevét és a tevékenység pontos helyszínét (a településen belül) a Település/Helyszín c. mezőkben. Ha a tevékenységek között utazás is szerepel, akkor a Település c. mezőbe az indulási és az érkezési pontot írja be (pl. Budapest Kolozsvár). Amennyiben a tevékenység több településen/helyszínen zajlik, minden olyan település/helyszín nevét adja meg, ahol valamilyen tevékenység történik. Ezt követően mutassa be a tevékenység tartalmát A részt vevő diákok tevékenységének bemutatása c. mezőben. A legördülő menüből válassza ki, hogy kik vesznek részt a tevékenységben, amennyiben releváns, részt vesz-e a bevont külső szakértő, valamint, hogy az adott tevékenység megfelel-e a pályázati felhívás 7.4. pontjában megfogalmazott szempontoknak. FIGYELEM! Amennyiben a legördülő menüből kiválasztotta, hogy a tevékenység adott szempontnak megfelel, a tevékenység szöveges leírásában be kell mutatnia, hogy a tevékenység során az adott szempont hogyan érvényesül.

3 Időpont Debrecen - Sepsiszentgyörgy április 7. Kolozsvár 1. nap A királyhágói megálló után kolozsvári séta. A Mátyás szobor, a főtér, az egyetem és a házsongárdi temető megtekintése. A fényképek és a videofelvétel segítségével a mi szemszögünkből is elkészítjük a digitális útikönyvünk számára Kolozsvár bemutatását az útikönyv "Látásmódok" fejezetének anyagához. Mivel diákjaink zöme még nem járt Erdélyben, ezért fontos, hogy az utazás során a lehető legtöbb megállót beiktatva érkezzünk meg Sepsiszentgyörgyre. a tevékenységben a magyarországi diákcsoport vesz részt Debrecen - Sepsiszentgyörgy Medgyes Rövid megálló Medgyesen. Az óváros és az erődtemplom megtekintése. Az erdélyi szász városok e tipikus képviselőjének megtekintése tovább mélyíti a diákok magyar történelmi ismereteit. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz. a tevékenységben a magyarországi diákcsoport vesz részt Debrecen - Sepsiszentgyörgy Szálláshely Megérkezés. Szállás elfoglalása. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz. a tevékenységben a magyarországi diákcsoport vesz részt

4 Időpont Sepsiszentgyörgy április 8. Az iskola épülete. 2. nap Az iskola bemutatása, munkamegbeszélés. Közös munka a sepsiszentgyörgyi iskola szaktantermeiben. Ekkor folytatódnak a tervezett digitális útikönyv és a dinamikus weblap készítésének munkálatai. A diákok másik csoportja áramköröket tervez. A közös munka révén szakmai tapasztalatokat szerezhetnek egymástól és egymás tanáraitól. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz. Sepsiszentgyörgy Belváros Háromszék s egyben Kovászna megye központjának megtekintése. Rendhagyó történelemóra keretében ismerhetik meg a tanulók a székelység eredetére, történetére vonatkozó ismereteket. Visszautalva az első utazás idejére - március 15-i megemlékezések - bemutatásra kerül a Háromszék szerepe az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idején: Gábor Áron és társai tettei. A városnézés során megtekintjük a vártemplomot, a Kós Károly tervezte múzeumot. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz. Sepsiszentgyörgy Az iskola épülete. Kosárlabda és labdarúgó mérkőzés, illetve "asztalitenisz bajnokság" a sepsiszentgyörgyi és a debreceni diákok között az iskola tornatermében és udvarán. A közös sporttevékenység, az együtt töltött idő, az oldott hangulat segíti egymás jobb megismerését, jelentős mértékben erősíti a diákok összetartozás érzését, csapatszellemük kialakulását. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz.

5 Időpont Sepsiszentgyörgy - Fogaras április 9. Fogarasi havasok, Piatra Craiului Nemzeti Park 3. nap A Fogarasi-havasok csoportja csaknem közvetlenül a síkságból emelkedik ki, csodálatos képet mutat. A diákok rendhagyó földrajzóra keretében hallanak a Kárpátok, a Déli-Kárpátok, s azon belül a Fogarasi havasok kialakulásának folyamatairól, a hegység jellemző kőzeteiről, növény- és állatvilágáról. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz. Fogaras - Sepsiszentgyörgy Fogarasi vár I. Apafi Mihály egykori fejedelmi székhelyének, a fogarasi várnak a megtekintése. Fogaras története összefonódik az erdélyi és a szomszédos román fejedelemségek történetével. Az itt tartott rendhagyó történelemóra bemutatja a Magyarországra történő középkori román betelepülést, s Erdély és Magyarország etnikai-nemzetiségi viszonyainak alakulását a történelem folyamán. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz. Sepsiszentgyörgy Az iskola épülete. Az előző estén tartott meccsek visszavágói, illetve az "asztalitenisz bajnokság" folytatása. A diákok másik csoportja ezzel párhuzamosan esti városi sétát tesz. A kötetlen formában együtt töltött idő nagy mértékben segíti a program egyik fő céljának - a nemzeti összetartozás érzésének - megvalósulását. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz.

6 Időpont Sepsiszentgyörgy - Szent Anna-tó április 10. Szent Anna-tó 4. nap A Szent Anna-tó egy krátertó a Csomád egyik kialudt vulkáni kráterében. Az itt tartott rendhagyó földrajzórán a diákok a vulanizmus jelenségeivel és az utóvulkáni tevékenységekkel ismerkednek meg. Valamint felelevenítjük a tóhoz kapcsolódó legendákat is. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz. Sepsiszentgyörgy Az iskola épülete. Közös munka az iskola szaktantermeiben. Ekkor készül el, fejezodik be, a tervezett digitális útikönyv második - romániai - fejezete. Ekkor készül el a dinamikus, magyar-, román-, angol- és német nyelvű weblap (képgaléria, videó galéria és fórum) második része. A diákok másik csoportja áramköröket épít. A közös munka révén szakmai tapasztalatokat szerezhetnek egymástól és egymás tanáraitól. Fényképek, videofelvételek készítése a digitális útikönyvhöz és a dinamikus weboldalhoz. Sepsiszentgyörgy Az iskola épülete. A két utazás, az elkészült termékek és a közös munka értékelése. A digitális útikönyv révén felelevenítjük az együtt töltött idő legemlékezetesebb pillanatait, a közös élményeket. Ezek hozzák igazán közel egymáshoz a résztvevő diákokat és tanáraikat. A közös munka révén szerzett szakmai tapasztalatok megbeszélése. Búcsúzkodás. Találkozások, kirándulások és további szakmai együttműködés tervezése, amit remélhetőleg megkönnyít az egyik közös termékünk - a dinamikus weblap - részét képező "Fórum" használatafényképek, videofelvételek készítése a dinamikus weboldalhoz.

7 Időpont Sepsiszentgyörgy - Debrecen április 11. Segesvár 5. nap Hazafelé vezető utunk első megállója Segesvár. Séta a világörökség részét képező ősi szász városban. Az 1849-es segesvári csatáról és Petőfi Sándorról való megemlékezés. A Segesvárhoz kapcsolódó Drakula mítosz történelmi és irodalmi hátterének bemutatása. Fényképek, videofelvételek készítése a dinamikus weboldalhoz. a tevékenységben a magyarországi diákcsoport vesz részt Sepsiszentgyörgy - Debrecen Tordai hasadék A páratlan természeti szépségű Tordai hasadék megtekintése, a hozzá kapcsolódó mondák felelevenítése. Fényképek, videofelvételek készítése a dinamikus weboldalhoz. a tevékenységben a magyarországi diákcsoport vesz részt Sepsiszentgyörgy - Debrecen Debrecen Hazaérkezés. a tevékenységben a magyarországi diákcsoport vesz részt

8 6. nap Időpont

9 7. nap Időpont Helyszín 7/1

10 8. nap Időpont

11 9. nap Időpont

12 10. nap Időpont

BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 5. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás

BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 5. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 5. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás 5.1. Az utazás kezdő időpontja: Válassza ki a legördülő menüből az utazás kezdő időpontját (a magyarországi indulás dátumát év,

Részletesebben

BGA-12-HA-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 3. Az előkészítő szakasz FIGYELEM! Ezt a munkalapot NEM kell kinyomtatnia!

BGA-12-HA-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 3. Az előkészítő szakasz FIGYELEM! Ezt a munkalapot NEM kell kinyomtatnia! BGA12HA1 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 3. Az előkészítő szakasz FIGYELEM! Ezt a munkalapot NEM kell kinyomtatnia! 3.1. Kötelező tevékenység: a HATÁRTALANUL! előkészítő óra Az alábbiakban adja meg

Részletesebben

BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 2. A pályázat és a pályázó adatai

BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 2. A pályázat és a pályázó adatai BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 2. A pályázat és a pályázó adatai 2.1. A pályázat adatai 2.1.1. A pályázat címe: Írja be a pályázat címét (legfeljebb 70 leütés szóközzel terjedelemben). a pályázat címe:

Részletesebben

Határtalanul. A program címe: "Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán." A projekt száma: HA-13-01-10

Határtalanul. A program címe: Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán. A projekt száma: HA-13-01-10 Határtalanul A program címe: "Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán." A projekt száma: HA-13-01-10 Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán Pályázatunk célja a határon túli magyarság kultúrájának, a

Részletesebben

Kastélydombi Általános Iskola 2013. április 22-27.

Kastélydombi Általános Iskola 2013. április 22-27. Kastélydombi Általános Iskola 2013. április 22-27. Pályázat száma: BGA-12-HA-01-0810 A pályázat címe: Magyar szívvel- határok nélkül A tanulmányi kirándulás témája: Magyar szívvel- irodalmi, történelmi

Részletesebben

Kastélydombi Általános Iskola 2015. április 27-30.

Kastélydombi Általános Iskola 2015. április 27-30. Kastélydombi Általános Iskola 2015. április 27-30. Pályázat száma: HAT-14-01-0643 A pályázat címe: Kastélydombi gyerekek a Felvidéken A pályázaton nyert összeg: 1 022 700Ft Az felvidéki utazáson harminckét

Részletesebben

Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: Más típusú tevékenység leírása: Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása:

Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: Más típusú tevékenység leírása: Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: 1. nap 14. Irodalom, történelem,biológia: a "Hajdúváros" megtekintése: az Arany János Emlékmúzeum a Csonka-toronyban, séta a szoborparkban, megemlékezés Arany János költőről és Lovassy Lászlóról az országgyűlési

Részletesebben

HA-13-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 3. Az előkészítő szakasz FIGYELEM! Ezt a munkalapot NEM kell kinyomtatnia!

HA-13-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 3. Az előkészítő szakasz FIGYELEM! Ezt a munkalapot NEM kell kinyomtatnia! HA1301 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 3. Az előkészítő szakasz FIGYELEM! Ezt a munkalapot NEM kell kinyomtatnia! 3.1. Kötelező a HATÁRTALANUL! előkészítő óra Az alábbiakban adja meg a megvalósított

Részletesebben

HAT sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata

HAT sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata a Tartalmi és pénzügyi beszámoló c. Excel fájl fotódokumentáció a fakultatív előkészítő tevékenységről (a Támogatási szerződésnek megfelelően) a tanulmányi kirándulásról a Határtalanul! értékelő óráról

Részletesebben

Három nemzet élt itt együtt: a székelyek, a szászok, és a románok.

Három nemzet élt itt együtt: a székelyek, a szászok, és a románok. Románia nyugati részén fekvő terület Nyugat felőli fő bejárata a Királyhágó Magyarországhoz tartozott, de önálló fejedelemség volt Jeles napi szokások, nyelvjárások többnyire ma is élnek Ismertebb táji

Részletesebben

HATÁRTALANUL pályázat BGA-12-HA-01-0534 számú pályázat

HATÁRTALANUL pályázat BGA-12-HA-01-0534 számú pályázat A Magyar történelmi, irodalmi emlékek nyomában Erdély szép tájain című HATÁRTALANUL pályázat BGA-12-HA-01-0534 számú pályázat Készítette: Hódmezővásárhely Kertvárosi Katolikus Általános Iskola csapata

Részletesebben

HAT-14-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata

HAT-14-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata HAT1401 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata FIGYELEM! Csak a sárga mezőket töltse ki. Az alábbi leírás szerint járjon el: 1.) Töltse ki a 2. sz. munkalapon

Részletesebben

HAT-14-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata

HAT-14-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata HAT1401 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata FIGYELEM! Csak a sárga mezőket töltse ki. Az alábbi leírás szerint járjon el: 1.) Töltse ki a 2. sz. munkalapon

Részletesebben

Kastélydombi Általános Iskola 2014. május 26-31.

Kastélydombi Általános Iskola 2014. május 26-31. Kastélydombi Általános Iskola 2014. május 26-31. Az utazás célja: Múltunk helyszínein járva,történelmi és kulturális emlékeket felidézve a hazaszeretet és összetartozás érzésének elmélyítése. A gyerekek

Részletesebben

Program: 1. nap Tét, Győr, Ártánd, Nagyvárad,

Program: 1. nap Tét, Győr, Ártánd, Nagyvárad, A Kisfaludy Károly Általános Művelődési Központ sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Által kiírt Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek - című felhívásra. A támogatásként 673 500 Ft érkezik

Részletesebben

Az előkészítő óra: Tanulmányi kirándulás - Beszámoló képekkel

Az előkészítő óra: Tanulmányi kirándulás - Beszámoló képekkel Az Istvánffy Miklós Általános Iskola 44 diákja és 5 pedagógusa a Határtalanul! Árpád vezér nyomdokain című program keretében négynapos Kárpátaljai kiránduláson vett részt 2018. augusztus 28-31. között.

Részletesebben

HA-13-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata

HA-13-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata a támogatás terhére elszámolt költségek bizonylatairól pedagógiai program ÉS munkaterv a fakultatív Nemzeti összetartozás Határtalanul! c. témanapról (a Támogatási szerződés 5.5. pontjának megfelelően)

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. A Támogatott adatai. Baranya. Pécs. Románia Szováta

Tartalomjegyzék. 1. A Támogatott adatai. Baranya. Pécs. Románia Szováta BGA-11-HA-2 A Támogatott adatai FIGYELEM! Csak a sárga mezőket töltse ki. Az alábbi leírás szerint járjon el: 1). Először A Támogatott adatai c. munkalapot töltse ki. 2.) Ezt követően töltse ki, majd nyomtassa

Részletesebben

V. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2008. október 9-16.

V. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2008. október 9-16. V. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2008. október 9-16. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului Erdély. Minden magyarban ennek a szónak a hallatán valamilyen érzelmi hangulat alakul ki. A trianoni

Részletesebben

IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului

IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului Erdély. Minden magyarban ennek a szónak a hallatán valamilyen érzelmi hangulat alakul ki. A

Részletesebben

Határtalanul! pályázat. Erdély kulturális, történelmi, irodalmi és természeti felfedezése

Határtalanul! pályázat. Erdély kulturális, történelmi, irodalmi és természeti felfedezése Határtalanul! pályázat Erdély kulturális, történelmi, irodalmi és természeti felfedezése időpont: 2014. október 6 - október 8. A tanulmányi kirándulásunk úti célja Erdély volt. 2014. október 6-tól 8-ig

Részletesebben

Benyújtandó dokumentumok jegyzéke

Benyújtandó dokumentumok jegyzéke a Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata c. dokumentum jelenléti ív a fakultatív előkészítő tevékenységről (a Támogatási szerződésnek megfelelően) a Határtalanul! előkészítő óráról az együttműködés

Részletesebben

Nagy erdélyi körutazás

Nagy erdélyi körutazás Nagy erdélyi körutazás Erdély 18 történelmi települése Mátyás király szülőháza, és a Drakula kastély Erdély csodái: Tordai hasadék, Gyilkos-tó Hangulatos, zenés vacsoraest a csángóknál Utazás időpontja

Részletesebben

HAT sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 2. A Támogatott adatai és a projekt összefoglalása

HAT sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 2. A Támogatott adatai és a projekt összefoglalása HAT1603 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 2. A Támogatott adatai és a projekt összefoglalása FIGYELEM! Ezt a munkalapot NEM kell kinyomtatnia! 2.1. A Támogatott adatai 2.1.1. Pályázati szám: Írja be az

Részletesebben

Múzeumi gyűjtemény- és raktárkezelő

Múzeumi gyűjtemény- és raktárkezelő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Ne írjon be semmit! A létszám automatikusan megjelenik, miután kitöltötte Az előkészítő óra jelenléti íve c. munkalapot (4.

Ne írjon be semmit! A létszám automatikusan megjelenik, miután kitöltötte Az előkészítő óra jelenléti íve c. munkalapot (4. 1. A Támogatott adatai Tartalmi beszámoló A Tartalmi beszámoló kitöltése előtt töltse ki A Támogatott adatai c. munkalapot, valamint a 4., 5. és 6. sz. munkalapokon található jelenléti íveket. 1.1. Pályázati

Részletesebben

Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l

Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l Készítette: Kiss Albert szakmai vezető 2015. február 28. A című pályázat megvalósításában a Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és

Részletesebben

ÚTI BESZÁMOLÓ A HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN SZERVEZETT KIRÁNDULÁSRÓL 2016.MÁJUS 26-29

ÚTI BESZÁMOLÓ A HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN SZERVEZETT KIRÁNDULÁSRÓL 2016.MÁJUS 26-29 ÚTI BESZÁMOLÓ A HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN SZERVEZETT KIRÁNDULÁSRÓL 2016.MÁJUS 26-29 Tanulók, szülők és pedagógusok egyaránt nagy örömmel vettük, hogy a pályázat megnyerésével lehetőséget kaptunk

Részletesebben

Határtalanul! program. Fazekas Zoltán pályázati-pénzügyi referens

Határtalanul! program. Fazekas Zoltán pályázati-pénzügyi referens Határtalanul! program Fazekas Zoltán pályázati-pénzügyi referens Határtalanul! program 1. nap: A Határtalanul! program bemutatása, elért eredmények, aktuális nyílt felhívások, részletek. 2. nap: Beszámoló

Részletesebben

A víz szerepe a történelemben

A víz szerepe a történelemben Projektterv A víz szerepe a történelemben Történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek 7. és 8. évfolyam Készítette: Gerőcsné Berkes Judit Katalin Tiszaújváros, 2015. november 23. A projekt leírása:

Részletesebben

Szabad program, játék. Uzsonna

Szabad program, játék. Uzsonna BUDAPEST KÖRNYÉKI KIRÁNDULÁSOK: Négy napos kirándulások: Szállás teljes ellátással: 3800Ft/fő/éj - Szállás: 2000 Ft /fő/ éj - Étkezés: reggeli: 140 Ft tízórai: 140 Ft ebéd: 810 Ft uzsonna: 140 Ft vacsora

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL

ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL Március 14-e és 17-e között iskolánk 7.-es csapata különleges irodalmi és történelmi emlékeket fedezett fel Észak-Erdélyben. A szállásunk és a bázisuk Koltón

Részletesebben

HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A szakmai gyakorlat kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául

Részletesebben

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő A reneszánsz Itália szeptember (4 nap) Irányár: 59.900.-Ft/fő A reneszánsz Itália 1. nap: Békéscsaba-Trieszt-Padova Találkozás Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti Parkolóban. 05.00 h-kor. Elutazás

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A szünidő ideje alatt iskolánk ügyintézés céljából ügyeletet biztosított. Karbantartási munkálatok keretében több iskolaépületben

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

BGA-13-HA-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 4. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás

BGA-13-HA-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 4. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás BGA13HA01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 4. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás FIGYELEM! Ezt a munkalapot NEM kell kinyomtatnia! 4.1. A célország: Válassza ki a legördülő menüből a célországot,

Részletesebben

A támogatás keretösszege: 5.000.000.- Ft.

A támogatás keretösszege: 5.000.000.- Ft. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet debreceni székhelyű állami fenntartású általános iskolák, debreceni székhelyű önkormányzati fenntartású gyermekvédelmi és gyermekjóléti

Részletesebben

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba.

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. PÁLYÁZAT Gömörországban jártunk Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. Izgatottan készültünk az utazásra. Két előkészítő

Részletesebben

BGA-13-HA-02 Együttműködés szakképző iskolák között PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

BGA-13-HA-02 Együttműködés szakképző iskolák között PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BGA-13-HA-02 Együttműködés szakképző iskolák között PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1. A pályázat célja A keretében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: a pályázat kiírója) nyílt pályázati felhívást hirdet

Részletesebben

A finn autószerelői képzés tanulmányozása az ECVET-alapú transznacionális mobilitás tükrében. LdV-HU-13-VEP-3011 13/0030-L/3011 ÚTI BESZÁMOLÓ

A finn autószerelői képzés tanulmányozása az ECVET-alapú transznacionális mobilitás tükrében. LdV-HU-13-VEP-3011 13/0030-L/3011 ÚTI BESZÁMOLÓ A finn autószerelői képzés tanulmányozása az ECVET-alapú transznacionális mobilitás tükrében LdV-HU-13-VEP-3011 13/0030-L/3011 ÚTI BESZÁMOLÓ Úti cél: Sataedu, Finnország Időtartam: 2013. október 26. -

Részletesebben

Benyújtandó dokumentumok jegyzéke. eredeti példány a Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata c. dokumentum jelenléti ív

Benyújtandó dokumentumok jegyzéke. eredeti példány a Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata c. dokumentum jelenléti ív BGA13HA01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata FIGYELEM! Csak a sárga mezőket töltse ki. Az alábbi leírás szerint járjon el: 1.) Töltse ki a 2. sz. munkalapon

Részletesebben

Kompetenciamérések eredményei a Mátyás Király Általános Iskolában. Kompetenciamérés

Kompetenciamérések eredményei a Mátyás Király Általános Iskolában. Kompetenciamérés Kompetenciamérések eredményei a Mátyás Király Általános Iskolában 2010-2017 1656 1581 1618 1628 1573 1476 1568 1587 1544 1592 1495 1418 1520 1532 1561 1529 1645 1595 1705 1721 1608 1596 1604 1635 1502

Részletesebben

Készítette: Morovics Ibolya Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola 2012

Készítette: Morovics Ibolya Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola 2012 Tanulmányi kirándulás tervezete, szervezése, lebonyolítása Tartalom: Készítette: Morovics Ibolya Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola 2012 1. A tanulmányi kirándulás útvonala 2. A tanulmányi kirándulás

Részletesebben

1.b) tanulmányi verseny 1. c) egyéb

1.b) tanulmányi verseny 1. c) egyéb ADATLAP Szülőföldi anyanyelvi tematikus szaktábor, szülőföldi és magyarországi verseny, szemle, valamint szórvány oktatási tevékenység támogatására (Oktatási és Kulturális Minisztérium Határon Túli Magyarok

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi tábor Szöveges és képes beszámoló

Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi tábor Szöveges és képes beszámoló Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung der Stadt Gyula 5700 Gyula, K. Schriffert József u. 1. Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi

Részletesebben

Melléklet A 2013. július 3-án közzétett TÁMOP-2.2.7.A-13/1 Út a szakmaválasztáshoz c. kiemelt projekt tervezési útmutató változásai

Melléklet A 2013. július 3-án közzétett TÁMOP-2.2.7.A-13/1 Út a szakmaválasztáshoz c. kiemelt projekt tervezési útmutató változásai Módosítás történt az Út a szakmaválasztáshoz című kiemelt felhívásban Módosítás történt a TÁMOP-2.2.7.A-13/1 jelű, Út a szakmaválasztáshoz című kiemelt felhívásban. Melléklet A 2013. július 3-án közzétett

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat

Részletesebben

HAT sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata

HAT sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata a Tartalmi és pénzügyi beszámoló c. Excel fájl fotódokumentáció a fakultatív előkészítő tevékenységről (a Támogatási szerződésnek megfelelően) a tanulmányi kirándulásról a Határtalanul! értékelő óráról

Részletesebben

A HATÁRTALANUL! együttműködés programja A népi építészet felfedezése idegen nyelvi kompetenciafejlesztéssel 2014. május-június

A HATÁRTALANUL! együttműködés programja A népi építészet felfedezése idegen nyelvi kompetenciafejlesztéssel 2014. május-június A HATÁRTALANUL! együttműködés programja A népi építészet felfedezése idegen nyelvi kompetenciafejlesztéssel 2014. május-június Az első utazáson részt vevő csoport: Orbán Balázs Gimnázium, Székelykeresztúr

Részletesebben

SPACES. Bornemisza Péter Gimnázium

SPACES. Bornemisza Péter Gimnázium SPACES Sociology-Philosophy-Arts Concerning Extraterrestial Sciences Tudományos és fantasztikus lehetőség a világ működése iránt érdeklődő diákok számára! Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely

Részletesebben

HAT-14-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata

HAT-14-01 sz. Tartalmi és pénzügyi beszámoló 1. A Támogatott törvényes képviselőjének nyilatkozata bizonylatok a Határtalanul! előkészítő óráról a tanulmányi kirándulásról a Határtalanul! értékelő óráról a fakultatív bemutató előadásról (a Támogatási szerződésnek megfelelően) hitelesített másolat a

Részletesebben

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati

Részletesebben

Pályázati összesítő Székely Mihály Intézmény Szakképző Iskola tanév

Pályázati összesítő Székely Mihály Intézmény Szakképző Iskola tanév Pályázat azonosító adatai Pályázat címe Költségvetése Pályázati összesítő Székely Mihály Intézmény Szakképző Iskola 2013-2014 tanév Igénylet támogatás Nyert összeg (utalás dátuma) Önerő Elszámolás határideje,

Részletesebben

A PROJEKTTERV VÁZLATA. 3 hetet meghaladó projekt

A PROJEKTTERV VÁZLATA. 3 hetet meghaladó projekt A PROJEKTTERV VÁZLATA 3 hetet meghaladó projekt 1.A projekt címe Tavaszváró 2.A projekt indoklása A tavasz sokoldalú megismerése, tantárgyakban művészetekben. A pályázati anyag része. 3.Célcsoport A 9.B.osztály

Részletesebben

A pályázat adatai. 7.g osztály: 28 tanuló + 3 kísérőtanár. Az elnyert támogatás összege: ,- Ft

A pályázat adatai. 7.g osztály: 28 tanuló + 3 kísérőtanár. Az elnyert támogatás összege: ,- Ft A pályázat adatai keretében magyar diákok a szomszédos országok magyarlakta területeit, ill. az ott élő magyarság életét ismerhetik meg. A pályázati kategória kódja: HAT-17-01-2017-00968 Célország: Szlovénia

Részletesebben

Határtalanul! Négyfalu

Határtalanul! Négyfalu Határtalanul! Négyfalu 2016.03.03 2016.03.06. A 2015/2016. tanévben a Határtalanul! program keretében sikeres pályázatot nyújtottunk be, így lehetőségünk nyílt az erdélyi testvériskolánkba ellátogatni

Részletesebben

BEISKOLÁZÁS 2014/2015

BEISKOLÁZÁS 2014/2015 BEISKOLÁZÁS 2014/2015 Az iskola jellege, célkitűzése: Gimnáziumunkban az általános műveltséget megalapozó, kétszintű érettségi vizsgára, felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére, valamint a munkába állásra

Részletesebben

BGA-13-HA-01 Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

BGA-13-HA-01 Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BGA-13-HA-01 Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1. A pályázat célja A keretében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: a pályázat kiírója) nyílt pályázati felhívást hirdet

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI, TOVÁBBTANULÁSI

PÁLYAVÁLASZTÁSI, TOVÁBBTANULÁSI PÁLYAVÁLASZTÁSI, TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS PÁLYAVÁLASZTÁSI, TOVÁBBTANULÁSI FÜZET PEDAGÓGUSOKNAK 2017/2. Nógrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási Tanácsadó Kiadványa 1 Tisztelt Kolléga! A Pályaválasztási,

Részletesebben

A Jancsó Benedek történelmi emlékverseny lebonyolítása és a döntő témakörei

A Jancsó Benedek történelmi emlékverseny lebonyolítása és a döntő témakörei There are no translations available. Jancsó Benedek történelmi emlékverseny A Jancsó Benedek történelmi emlékverseny lebonyolítása és a döntő témakörei A szóbeli versenyre történő felkészüléshez ajánlott

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV 2017/2017

RENDEZVÉNYTERV 2017/2017 RENDEZVÉNYTERV 2017/2017 SZEPTEMBER VIII. 31. - Tanévnyitó ünnepély (csütörtök 17 00 óra) 1. - Első tanítási nap (péntek) elején - Első évfolyamos szülői értekezlet 17 00 -órakor 8 10. - Halasi Szüret

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat típusa:

Részletesebben

Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás a szervezés alatt lévő őszi családi hétvégéhez kapcsolódóan

Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás a szervezés alatt lévő őszi családi hétvégéhez kapcsolódóan 1145 Budapest, Pétervárad utca 5. Mobil: +36-20-341-4930, +36-20-415-7793 Irodai telefonszám: +36-1-312-5042 Fax: +36-1-283-3208 E-mail: info@goe.org.hu Web: goe.org.hu Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás

Részletesebben

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró Olaszország Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró A csizma alakú ország a kultúra és a művészetek bölcsőjének

Részletesebben

Határtalanul! Program Együttműködés gimnáziumok között Arany János emlékére a magyar irodalom útján a Vajdaságban és Tolnában

Határtalanul! Program Együttműködés gimnáziumok között Arany János emlékére a magyar irodalom útján a Vajdaságban és Tolnában Osztályfőnöki beszámoló osztálykirándulásról A 11. d a Határtalanul program keretében töltött öt napot Bácskában és a Bánátban. Az utazás május kilencedikén kezdődött és tizenharmadikán ért véget. 25-én

Részletesebben

Lekérdezések I. Egyszerű választó lekérdezések

Lekérdezések I. Egyszerű választó lekérdezések Lekérdezés létrehozása: A Varázslóval: Lekérdezések I. Egyszerű választó lekérdezések 1. Lekérdezés sáv Lekérdezés varázsló 2. Tábla (vagy lekérdezés) kiválasztása. 3. Szükséges mezők átvitele a kijelölt

Részletesebben

A szolnoki vár projekt történelem lézergravírozás 3D nyomtatás komplex részprojektje

A szolnoki vár projekt történelem lézergravírozás 3D nyomtatás komplex részprojektje A szolnoki vár projekt történelem lézergravírozás 3D nyomtatás komplex részprojektje 2019. 03.19 04.12. Összefoglalás A Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai

Részletesebben

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű Iskolánk sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt Határtalanul program pályázatán, így 50 fő 7. évfolyamos tanulóból és 4 kísérőtanárból álló csoportunk 5 napos emlékezetes

Részletesebben

MUNKATERVE. Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézménye. Összeállította: A 2014/2015.

MUNKATERVE. Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézménye. Összeállította: A 2014/2015. Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézménye MUNKATERVE A 2014/2015. tanévre Összeállította: Radványi Csaba Elfogadta: a 2014. augusztus 27-én Debrecenben tartott nevelőtestületi

Részletesebben

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989 ÚJPEST CSOKONAI Alapítva:1989 Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév U JPESTI CSOKONAI VITE Z MIHA LY A LTALA NOS ISKOLA E S GIMNA ZIUM 1048 Budapest Bo rfesto u. 5-9. www.csvmg.hu ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ

Részletesebben

1. nap. Helyszín (település) Tevékenységek megnevezése és leírása. Dátum Időpont 2012.

1. nap. Helyszín (település) Tevékenységek megnevezése és leírása. Dátum Időpont 2012. Dátum Időpont 14. 1. nap A nyírbátori, tákosi, csarodai református templomok meglátogatása. Annak rögzítése, hogy mi jellemzi ezt a vallást, mi a templomaikat. Megfogalmazzuk, miért ez a vallás az uralkodó

Részletesebben

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati anyag feltöltése.,

Részletesebben

Budapest-hazánk fővárosa, Pécs Európa kulturális fővárosa projekt- idegen nyelvi kompetenciaterület

Budapest-hazánk fővárosa, Pécs Európa kulturális fővárosa projekt- idegen nyelvi kompetenciaterület Budapest-hazánk fővárosa, Pécs Európa kulturális fővárosa projekt- idegen nyelvi kompetenciaterület Innovációnkban egy olyan projektet szeretnénk bemutatni, amely a nyelvi órákon modulként beiktatható

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

Helytörténeti tantárgy oktatása Tatán

Helytörténeti tantárgy oktatása Tatán Helytörténeti tantárgy oktatása Tatán Miért? Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy az itt élő, illetve Tatán tanuló fiatalok megismerkedjenek az őket körülvevő környezettel, a város történetével és nevezetességeivel.

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap helye és ideje: Sárospatak, 2012. november 16. Címe: Résztvevők: Szakirodalom: Segédanyag: Oktatási, nevelési célok: Ép testben ép lélek A túrkevei Kaszap Nagy István

Részletesebben

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Augusztus 14. csütörtök 2014. augusztus 14-21. PROGRAM Érkezés, szobafoglalás Helyszín: Balaton - Zánkai Új Nemzedék Központ 20.30 22.00 Tábortűz, táncmulatság Augusztus

Részletesebben

A projektben részt vevő kísérőtanárok névsora. kötelező Határtalanul! értékelő óra. kötelező Határtalanul! előkészítő óra

A projektben részt vevő kísérőtanárok névsora. kötelező Határtalanul! értékelő óra. kötelező Határtalanul! előkészítő óra 9. A projekt jelenléti íve A projekt jelenléti ívének kitöltése előtt töltse ki a 2. sz. munkalapon található adatmezőket (a Támogatott adatai). Elektronikusan töltse ki a jelenléti ív sárga mezőit: a

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2016/2017-es tanév

ESEMÉNYNAPTÁR 2016/2017-es tanév Iskola ESEMÉNYNAPTÁR 2016/2017-es tanév Óvoda Dátum Esemény Esemény 2016. augusztus 22-26 Nevelőtestületi értekezletek Nevelőtestületi értekezletek 24 Nyitás összevont csoporttal 29 Javító- és osztályozó

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

AZ A KOMPONENS INDIKÁTORAI

AZ A KOMPONENS INDIKÁTORAI AZ A KOMPONENS INDIKÁTORAI Kérjük, hogy a pályázati adatlap 6.1 (Kötelező indikátorok) pontjában a választott tevékenységhez tartozó táblázatokat töltse ki. A táblázatban megadott minimálisan ek (indikátorok)

Részletesebben

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015.

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Készítette: Sümeginé Vitális Éva D e b r e c e n, 2014. szeptember 12. Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások:

Részletesebben

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Vályi Péter Szakképző Iskolai

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Vályi Péter Szakképző Iskolai Tartalom A pályázat célja... 2 A pályázat részcéljai... 2 Az intézmények által vállalt megvalósítandó tevékenységek (fotók)... 2 Székhely Intézmény... 2 Bezerédj István Szakképző Iskolai Tagintézmény...

Részletesebben

(Egynapos túra sok látnivalóval) Útvonal: Budapest - Tata Győr - Enns Melk Krems a.d. Dunau Bécs Győr - Tata - Budapest Program:

(Egynapos túra sok látnivalóval) Útvonal: Budapest - Tata Győr - Enns Melk Krems a.d. Dunau Bécs Győr - Tata - Budapest Program: Időpont: 2013. március 15. (Egynapos túra sok látnivalóval) Útvonal: Budapest - Tata Győr - Enns Melk Krems a.d. Dunau Bécs Győr - Tata - Budapest Folyamatos utazással időnkénti megállókkal érkezünk Enns

Részletesebben

Tanítási tervezet. A témakör megnevezése: Hazánk idegenforgalma. Sikerek tengerpart és sípályák nélkül.

Tanítási tervezet. A témakör megnevezése: Hazánk idegenforgalma. Sikerek tengerpart és sípályák nélkül. Tanítási tervezet I. Alapadatok: Az óra időpontja: 2016. december 2. 2. óra Iskola: Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Helyszín: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8. Osztályterem:

Részletesebben

Van új a Nap alatt... Természetismereti- tábor 2010-2011 tanév Berzsenyi Dániel Gimnázium

Van új a Nap alatt... Természetismereti- tábor 2010-2011 tanév Berzsenyi Dániel Gimnázium Van új a Nap alatt... Természetismereti- tábor 2010-2011 tanév Berzsenyi Dániel Gimnázium A tábor időpontja: 2010. szeptember 22-23-24 A tábor helyszíne: Duna-Ipoly Nemzeti Park, Ipolydamásd A tábor célja:

Részletesebben

BGA-13-HA-03 Együttműködés gimnáziumok között PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

BGA-13-HA-03 Együttműködés gimnáziumok között PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BGA-13-HA-03 Együttműködés gimnáziumok között PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1. A pályázat célja A keretében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: a pályázat kiírója) nyílt pályázati felhívást hirdet a

Részletesebben

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: 109.900.-Ft/fo London-Windsor-Oxford-Stonhenge-Salisbury / 6 nap 2016. augusztus 30-szeptember 04. 1. nap Békéscsaba-Budapest-Bécs-Köln Találkozás:

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám:

Kitöltési útmutató. Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: Kitöltési útmutató Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: ÉAOP-4.1.1/A-12 ÉMOP-4.3.1/A-12 Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy 2012.

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény FORGATÓKÖNYV KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT FEJLESZTÉSI ÉS PROJEKTIGAZGATÓSÁG 1051 Budapest, Nádor u. 32. www.klik.gov.hu Iskolánk idén ünnepli 110. évfordulóját, ennek alkalmából egy egész élménynapot

Részletesebben

SZEPTEMBER. határidő feladat/tevékenység felelősök

SZEPTEMBER. határidő feladat/tevékenység felelősök SZEPTEMBER 1. Adminisztrációs feladat: naplók megnyitása 1. 1. 2. Ismerkedés az új tanulókkal, szülőkkel a fejlesztő osztályokban Fejlesztő iskolai munkaközösségi foglalkozás a rehabilitációs ped. program

Részletesebben

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HETEK PROGRAMJA

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HETEK PROGRAMJA TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HETEK PROGRAMJA 2017.03.-22-től 04.22.-ig Program Időpont Helyszín Résztvevők Felelős Megjegyzés Víz Világnapi megemlékezés Iskolarádiós műsor 03.22. 3. óra Minden diák Magyarné Gyarmati

Részletesebben

PÁLYÁZATI LAP -2012 AZ ISKOLA A PÁLYÁZAT TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁSA

PÁLYÁZATI LAP -2012 AZ ISKOLA A PÁLYÁZAT TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁSA PÁLYÁZATI LAP -2012 AZ ISKOLA Neve: Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola Címe: 1144 Budapest, Kerepesi út 124. Résztvevő diákok száma: 35 Tervezésben résztvevő pedagógusok száma: 5 Kapcsolattartó

Részletesebben

Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március én a Diákönkormányzat

Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március én a Diákönkormányzat Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március 13-14-én a Diákönkormányzat bevonásával. Fontos volt, hogy diákjainak megismerhessék azokat

Részletesebben