PÁPA VÁROS ÉS A PÁPAI IPARI PARK BEFEKTETÉSI AJÁNLATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁPA VÁROS ÉS A PÁPAI IPARI PARK BEFEKTETÉSI AJÁNLATA"

Átírás

1 PÁPA VÁROS ÉS A PÁPAI IPARI PARK BEFEKTETÉSI AJÁNLATA

2 PÁPA ÉS TÉRSÉGE Pápa Budapesttől, Bécstől és Pozsonytól közel egyenlő távolságra, Magyarország gazdaságilag egyik legfejlettebb régiójában található. Pápán a századfordulótól vannak jelen a nagyobb ipari üzemek, első sorban a textil- és élelmiszer-ipari gyárak, valamint a gépgyártással, faiparral foglalkozó cégek. A város mai arculatában egyre markánsabbak a kis- és középvállalkozások, valamint a külföldi befektetések. A német, olasz, amerikai, holland, osztrák tőkével alapított vagy modernizált cégek egyre több pápainak és környékbelinek biztosítanak munkát. A város gazdasági adottságai a jelenben is jók, Északnyugat- Magyarország gazdaságában meghatározó szerepet játszó városok km-es körzetében helyezkedik el, ahol már több multinacionális cég is jelen van. A város és a környező (volt járási) községek régiója 1021 km 2 -en fekszik, 47 települése főt számlál. Pápa városában ember él. Területi adatait, a települések számát tekintve, a megye legnagyobb régiója.

3 A VÁROSRÓL, KÖZLEKEDÉSI KAPCSOLATAIRÓL, INFRASTRUKTÚRÁJÁRÓL Pápa a Bakony-hegység és a Kisalföld találkozásánál fekszik. A településről az első írásos dokumentum 1061-ben keletkezett. A város barokk arculata a XVIII. században jött létre. Építészeti értékei, kulturális öröksége és termálvize, a közvetlen környék vadász-horgász-gyalogos turistaparadicsomai az idelátogatók számára jelentős vonzerővel bírnak. A városról részletes információk találhatók a honlapon.

4 Közúton Pápa az M1-es nemzetközi főútról, Győr felől a 83. sz. főúton keresztül, Veszprém felől a 8-as és a 83-as főúton egyaránt könnyen elérhető. A tervek szerint között megépül az M1-es autópályára vezető Pápát Győrrel összekötő gyorsforgalmi út, így Pápáról 30 perc alatt elérhető lesz az autópálya. Várhatóan ezzel párhuzamosan teljes körűen kiépül a Székesfehérvár-Veszprém közötti gyorsforgalmi út, ez is tovább javítja, gyorsítja a közlekedési lehetőségeket. A 10 km hosszú körgyűrű tehermentesíti a várost és jobban megközelíthetővé teszi az ipari parkot. A vasúti kapcsolat a Győr-Szombathely fővonalon biztosított. A vonal része a nemzetközi tehervasúti hálózatnak, ami jó összeköttetést jelent az Adria felé. A Bécset Budapesttel összekötő InterCity-járat is felhasználható a város eléréséhez. A évben elvégzett rekonstrukcióval az európai szintű állomásépület szolgáltatásai tovább bővültek. Az energiaellátó rendszerek jól kiépítettek, az üzemi energiaigények kielégítésére alkalmasak. A telefonellátás az egész város területén vezetékes és mikrohullámú rendszerrel működik. Az üzemeltető a szabad kapacitás által az új igényeket folyamatosan és gyorsan kielégíti. A telefonhálózatot a közvetlen nemzetközi távhívás-rendszerre rákapcsolták. A városi kommunikációs szolgáltatások révén az internetre való kapcsolódás és előfizetés korlátlanul biztosított. A város szélén található katonai repülőtéren 12 nemzet összefogásával és részvételével C-17-es gépeket üzemeltető nehéz légiszállító ezred működik. A katonai program részeként - részben NATO-forrásból - mintegy 9 milliárd forintból modernizálták a pápai katonai repülőteret. A katonákon és a külföldieken kívül, Pápán várhatóan új munkahely jön létre a programnak köszönhetően.

5 SZAKMAI, SZELLEMI ERŐFORRÁSOK, MUNKAERŐ PIACI HATÁSOK A város arculatának egyik markáns jellemzője az iskolaváros jelleg. Az öt középiskola oktatási szerkezetét a sokszínűség jellemzi. A gimnáziumi, szakközépiskolai, szakiskolai és a szakmunkásképzés teljes kínálatot biztosít a diákoknak. A középiskolák a képzési formák, a tantervek kialakításában a piaci igényekhez igazodnak. A városi oktatásban jelen van a technikusképzés, az 5. évfolyamos képzés. A városi iskolaszerkezetben meghatározó tényező a szakközépiskolai és szakmunkásképzés. Az 5 intézményben több mint 70 szakma szakmunkás, illetve szakközépiskolai szinten elsajátítható. A középiskolák biztosítják az átképzés, a továbbképzés és a felnőttképzés feltételeit is. A város a humán bázis fejlesztése érdekében kihelyezett felsőfokú oktatást, valamint felsőfokú akkreditált szakképzést folytat. Ez a kínálat - különös tekintettel a gazdasági szférában jól hasznosítható reál szakokra - nagymértékben javítja a helyi képzés lehetőségeit, rugalmasságát, a munkaerő mobilitását, és a régióba új szakmakultúrákat telepít. Pápán a három gimnáziumban és a két szakképző iskolában 3700 fő tanul. A diákok a szaktárgyak elsajátítása mellet többféle nyelvet is megismernek. Évente az érettségizők közül több mint 100 fő tesz államilag elismert középfokú nyelvvizsgát. A városban több nyelviskola is lehetőséget biztosít a felnőttek részére az idegen nyelv elsajátítására, valamint különböző szintű nyelvvizsgák megszerzésére.

6 Az elmúlt 5 évben Pápán és térségében a foglalkoztatás a következőképpen alakult: Időszak Munkavállalási korú népesség Gazdaságilag aktív népesség Álláskeresők száma (fő) Álláskeresési ráta (%) , , , , ,7 A Pápai Ipari Park A Pápai Ipari Park Kft. az elsők között 1997-ben nyerte el az Ipari Park címet. Az objektív paraméterek alapján végzett minősítések eredményeként a Pápai Ipari Park a magyarországi ipari parkok élmezőnyéhez tartozik, hiszen a megye és a régió fejlesztésében jelentős szerepet játszik, a megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekkel, a képzett munkaerő számára új munkalehetőséget teremt.

7 AZ IPARI PARK TERÜLETÉNEK HASZNOSÍTÁSA (HA) 1. Összterület Hasznosítható terület Betelepített terület Hasznosítható szabad terület 50 AZ IPARI PARKBA BETELEPÜLT VÁLLALKOZÁSOK Területe 47 ha Száma 85 db Létszáma fő Beruházási értéke mft 27.0 meuro Árbevétele mft 55.8 meuro Exportaránya 57 %

8 JELENTŐSEBB IPARI PARKI BERUHÁZÁSOK Az elmúlt években az ipari park zöldmezős részén jelentős cégtelepítések történtek, amelyek közül az egyik legnagyobb beruházás első üteme júniusában került átadásra. Ekkor a Hirtenberger Precízióstechnikai Művek m 2 alapterületű építményében elkezdődött az autóipari részegységek gyártása. A fejlesztéshez a cég 140 MFt összegű vissza nem térítendő támogatást kapott. A négy ütemben tervezett cégfejlesztés második üteme is megvalósult, így napjainkban m 2 beépítésével a vállalkozás 550 főt foglalkoztat.

9 A Johnson Controls Kft. bőripari tevékenységet folytató autóipari beszállító, amely kárpitozott autóalkatrészek előállításával foglalkozik. Az ipari parkban a m 2 alapterületű üzemben a Kft. közel 1050 főt foglalkoztat. A cég a megrendelés állomány dinamikus növekedése miatt, a gyártást folyamatosan fejleszti, amely megvalósításához egy újabb üzemcsarnokot bérel. A Pápai Asztalos Kft. az ipari park zöldmezős részén található 1 ha-os földterületen, 350 MFt-os beruházással, m²-es alapterületen csarnokot, iroda-, és raktárépületet épített. A Mozsár utcában megvalósuló beruházás eredményeként, a jelenlegi bútorgyártó tevékenységüket folytatva, főt foglalkoztatnak. A cég külföldi piacát tovább bővítette, ez évtől már az USA-ba és Japánba is szállítanak bútoripari termékeket.

10 IPARI PARKI SZOLGÁLTATÁSOK Az ipari parki fejlesztés feladatai között szerepelt a térségfejlesztési központ kialakítása. A Pápai Ipari Park Kft. az ingatlanértékesítésen, illetve bérbeadáson kívül - banki és partner kapcsolatainak bevonásával - vállalja: telephelyek megépítését, adásvételi, bérleti, lízingszerződés keretében történő hasznosítását, egyablakos ügyintézést (a szükséges hatósági engedélyek beszerzését), beruházások előkészítését, szervezését, bonyolítását, munkaerő toborzását, képzését, átképzését, gazdasági, jogi, műszaki, marketing tanácsadást.

11 BEFEKTETÉSI, CÉGTELEPÍTÉSI AJÁNLAT Az ipari parkban található, a telephely létesítésre falajánlott ingatlan összterülete négyzetméter (19 hektár). Ezen ingatlanból önálló helyrajzi számon 3 hektár 8181 négyzetméter található. A fennmaradó területből telek igény szerinti méretre kialakítható. Az ingatlan telekhatárán a közművek (víz, villany, gáz, szennyvíz) kiépítésre kerültek. Az ingatlanhasznosítás vétellel vagy bérlettel egyaránt lehetséges. Vásárlás esetén a tárgyalás alapjául szolgáló telekár EURO/m 2, bérbeadás esetén 1-1,5 EURO/m 2. Az ipari parki területeket térképen és képen szemléltetjük. Az ipartelepítésre megítélésünk szerint a Nagysallói út mellett található közművesített 9,2 hektáros terület a legalkalmasabb, amely a szomszédos területekkel bővíthető. H-8500 Pápa, Komáromi út 12. Tel./Fax: / pipark@papa.hu Web:

12 ÉPÍTÉSZETI JELLEMZŐK, KÖZMŰELLÁTÁSI KÖLTSÉGEK, HELYI ADÓK Építészeti jellemzők: Beépíthetőség aránya, de 60%-osra is módosítható Közmű kapacitások: 50 % Elektromos energia Elérhető: 200 KVA Maximum: 1000 KVA Zöldterület aránya 25% Gázellátás Elérhető: 2000 m 3 /h Maximum: 3000 m 3 /h Védőtávolságok m Vízellátás Elérhető: 300 m 3 /h Maximum: 500 m 3 /h Megengedett maximális zajterhelés (nappal/éjjel) Megengedett legnagyobb építménymagasság Közmű-díjak (2012. január 01-én) 60 db / 50 db Szennyvíz elvezetés a nyugati főgyűjtő csatornán keresztül 14,0 m A közműkapacitások igény szerint - a szolgáltatókkal egyeztetve - bővíthetők. Vételezhető víz ára 229,70 Ft/m 3 + ÁFA Vételezhető gáz ára nagyfogyasztó esetén egyedi megállapodás alapján Szennyvíz-díj 248,20 Ft/m 3 + ÁFA Helyi adók: iparűzési adó: 2%; építményadó: 1050 Ft/m2/év; idegenforgalmi adó: 430 Ft/éj/fő A magyar gazdasági szabályozók kiemelten támogatják az ipari parkokban történő beruházásokat, cégtelepítéseket, fejlesztéseket. A kormányzat különböző támogatási formákkal, így vissza nem térítendő támogatással is segíti az országos ipari park program sikeres megvalósítását.

13

14 KIKAPCSOLÓDÁSI, SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK Pápa építészeti, kulturális értékeivel, hangulatos utcáival, tereivel nemcsak a városlakóknak, hanem az ideérkező vendégeknek, a városba letelepülő vállalkozásoknak is kellemes környezetet biztosít. Az elmúlt 15 év dinamikus városfejlődésének eredményeként a Várkertben egy m 2 vízfelületű, élménymedencéket tartalmazó wellnes, fittnes szolgáltatást is nyújtó termálfürdő várja a látogatókat. A Gyógy- és Termálfürdő 12 medencéjével, 4 óriás- és 2 gyermekcsúszdájával széles körű wellness szolgáltatásaival és sportolási lehetőségeivel felejthetetlen élményeket kínál. A fürdő Gyógyászati Centrumában igénybe vehető kezelések a mozgásszervi problémákra nyújtanak megoldást. A Várkertfürdő fejlesztési tervei valamennyi szolgáltatási terület bővülését jelentik: mind a kikapcsolódni, sportolni, pihenni vágyók, mind pedig a gyógyulni érkezők magasabb szintű kiszolgálását eredményezik.

15 A város fejlődéseként egyre bővülnek a minőségi szállásférőhelyek. A belvárosban található három és négycsillagos szállodák mellett több panzió is fogad vendégeket. A Várkertfürdő szomszédságában található Magyarország első és egyetlen 5 csillagos campingje. A Várkert Termál Campingben 204 darab parcellán, színvonalas szolgáltatások igénybevételével kempingezhetnek az ide érkező vendégek. A sport iránt érdeklődők a Termálfürdő melletti Sportcsarnokban, a szomszédos Várkerti Stadionban, a teniszcentrumban, valamint sport és fitnesz centrumokban kedvükre hódolhatnak szenvedélyüknek. A térség adottságainál fogva egyaránt alkalmas a vadász, a lovas-, a gyalogos- és a horgászturizmusra. A bakonyi erdők romantikus tájain a vadászok és a lovagolni vágyók, a várost környező tavak partján pedig a horgászok hódolhatnak szenvedélyüknek. A városi rendezvények, fesztiválok, kiállítások mellett, sokrétű kikapcsolódási lehetőséget nyújt Magyarország legnagyobb tavának a Balatonnak, valamint a korszerű büki golfpályának a közelsége (mindössze 1 órai utazás).

16 10 ÉRV A VÁROS ÉS A PÁPAI IPARI PARK MELLETT 1. A város Magyarország gazdaságilag legfejlettebb régiójában található, 2. Pápa az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, 3. a település vasúton, közúton és légi úton egyaránt könnyen elérhető, 4. az ipari parki infrastruktúra kiépített, illetve az igényekhez igazodva bővíthető, 5. jelentős a gépipari munkakultúrával is rendelkező szakképzett munkaerő, amely a helyi intézményekben képezhető, illetve átképezhető, 6. a városban színvonalas és széleskörű angol nyelvoktatás folyik, amelynek eredményeként egyre több munkavállaló ismeri a nyelvet, 7. a Pápai Ipari Park a magyarországi ipari parkok élmezőnyéhez tartozik, 8. az ipari parkban beépítésre alkalmas földterület akár 10 Euro/m 2 áron is megvásárolható, 9. a Pápai Ipari Park a betelepülő cégek számára komplett szolgáltatást nyújt, 10. a városban színvonalas szabadidő eltöltési, rekreációs, szórakozási, sportolási lehetőségek találhatók.

PÁPA VÁROS ÉS A PÁPAI IPARI PARK BEFEKTETÉSI AJÁNLATA

PÁPA VÁROS ÉS A PÁPAI IPARI PARK BEFEKTETÉSI AJÁNLATA PÁPA VÁROS ÉS A PÁPAI IPARI PARK BEFEKTETÉSI AJÁNLATA PÁPA ÉS TÉRSÉGE Pápa Budapesttől, Bécstől és Pozsonytól közel egyenlő távolságra, Magyarország gazdaságilag egyik legfejlettebb régiójában található.

Részletesebben

A régió közigazgatási, gazdasági, tudományos, oktatási és kulturális központja Magyarország negyedik legnagyobb városa A városban és

A régió közigazgatási, gazdasági, tudományos, oktatási és kulturális központja Magyarország negyedik legnagyobb városa A városban és A régió közigazgatási, gazdasági, tudományos, oktatási és kulturális központja Magyarország negyedik legnagyobb városa A városban és agglomerációjában több mint 300 000 ember él Gazdag ipari múlttal rendelkezik

Részletesebben

Szeretettel köszöntjük városunkban!

Szeretettel köszöntjük városunkban! Szeretettel köszöntjük városunkban! Európa szívében vagyunk Három ország vonzáskörzetében (melyek 1,5 órán belül elérhetőek) Az M3-as autópálya révén az európai autópálya hálózat része InterCity vonatok

Részletesebben

Európa szívében. Három ország szomszédságában Az M3-as, M30-as autópálya révén az európai autópályahálózat. Fejlett vasúti hálózat

Európa szívében. Három ország szomszédságában Az M3-as, M30-as autópálya révén az európai autópályahálózat. Fejlett vasúti hálózat üdvözöljük! Európa szívében Három ország szomszédságában Az M3-as, M30-as autópálya révén az európai autópályahálózat része Fejlett vasúti hálózat E75 GYŐR E71 BUDAPEST M1 M7 M6 E75 M5 E71 SK M3 MISKOLC

Részletesebben

2. számú melléklet. Tartalomjegyzék

2. számú melléklet. Tartalomjegyzék 2. számú melléklet Tartalomjegyzék Ipari és gazdasági ingatlanok: - Tatabánya, Búzavirág úr hrsz 7860/1. - Tatabánya, VII-es telep hrsz 1915-1955. - Tatabánya, VII es telep hrsz 1806 /1. - Tatabánya, VII

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM 4200 HAJDÚSZOBOSZLÓ MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 014 2011. július Rev.01 Page 1 of 6 Megye Régió Hajdú-Bihar Lakosság száma Kb. 24.000 Autópálya csatlakozás Országút 4 Repülőtér

Részletesebben

MISKOLC DÉLI IPARI PARK

MISKOLC DÉLI IPARI PARK MISKOLC DÉLI IPARI PARK I. Elhelyezkedés Miskolc elhelyezkedése MISKOLC Miskolc Déli Ipari Park (MIDIP) elhelyezkedése A 93,5 hektáros Ipari Park címmel rendelkező terület Miskolc déli határában, az M30-as

Részletesebben

MIDIP MISKOLC DÉLI IPARI PARK

MIDIP MISKOLC DÉLI IPARI PARK MIDIP MISKOLC DÉLI IPARI PARK I. Elhelyezkedés Miskolc elhelyezkedése Miskolc Déli Ipari Park elhelyezkedése A 93,5 hektáros Ipari Park címmel rendelkező terület Miskolc déli határában, az M30-as autópálya

Részletesebben

Ha a fenti kérdések közül legalább kettôre igen a válasza, akkor érdemes végigfutnia ajánlatunkat. Lehet, hogy éppen Önnek szól.

Ha a fenti kérdések közül legalább kettôre igen a válasza, akkor érdemes végigfutnia ajánlatunkat. Lehet, hogy éppen Önnek szól. Solti AgroPark A mezôgazdasággal kapcsolatos tevékenységet folytat? Raktárt keres, telephelyet létesítene? Olcsóbban szeretné megoldani a logisztikai feladatokat? Netán vasúton és vízen is szállítana árut

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Gázláng utca, 3926 hrsz. 4200 HAJDÚSZOBOSZLÓ MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 012 2011. július Rev.01 Page 1 of 7 Megye Régió Hajdú-Bihar Észak Alföld Lakosság száma Kb. 24.000 Autópálya

Részletesebben

Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. 7621 Pécs, Mária u. 9. email: varosfejlesztes@pecs2010.hu

Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. 7621 Pécs, Mária u. 9. email: varosfejlesztes@pecs2010.hu Alapadatok Emberi erőforrás Regionális erőforrás Befektetői kézikönyv Terület: 163 km² Tengerszint feletti magasság: 120-250m Éves csapadékmennyiség: 620 mm Éves átlagos középhőmérséklet: 10, 3 C Januári

Részletesebben

Ingatlaneladási ajánlat

Ingatlaneladási ajánlat Ingatlaneladási ajánlat Kiskunfélegyháza Ipari Park DIVINUS INGATLANBEFEKTETÉSI ALAP 1. Gazdasági környezet A Bács-Kiskun megyei középváros a Duna-Tisza közén található. Jelentős közlekedési csomópont:

Részletesebben

Értékesítési Tájékoztató Lakó- és különleges övezeti területek értékesítése Kunsziget

Értékesítési Tájékoztató Lakó- és különleges övezeti területek értékesítése Kunsziget Értékesítési Tájékoztató Lakó- és különleges övezeti területek értékesítése Kunsziget 2013 Kunsziget Termálfalu elhelyezkedése Kunsziget Győrtől 15 km-re, Hegyeshalom irányában található. A Budapest felől

Részletesebben

Befektetõi ajánlat. Csalánosi Lakópark

Befektetõi ajánlat. Csalánosi Lakópark Befektetõi ajánlat Csalánosi Lakópark T E R V E Z Z E V E L Ü N K J Ö V Õ J É T! BEFEKTETÉSI LEHETÕSÉG Kecskemét, a közel 110 ezer lelket számláló hírös város, az Alföld dinamikusan fejlõdõ települése,

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Debreceni út, Hrsz.: 3339 4200 HAJDÚSZOBOSZLÓ MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 011 2011. július Rev.01 Page 1 of 7 Megye Régió Hajdú-Bihar Észak Alföld Lakosság száma Kb. 24.000 Autópálya

Részletesebben

Az Ózdi Ipari Park Kft. befektetők számára kiajánlható épületeinek, csarnokainak rövid leírása

Az Ózdi Ipari Park Kft. befektetők számára kiajánlható épületeinek, csarnokainak rövid leírása Az Ózdi Ipari Park Kft. befektetők számára kiajánlható épületeinek, csarnokainak rövid leírása Az ipari parkról, valamint az ózdi régióról a honlapunkon (www.ozdipark.hu), valamint a magyarországi ipari

Részletesebben

Budapest, XVIII. Nemes u. 22. - 37 lakásos társasház, a földszinten üzlethelyiségekkel, első emeleten irodákkal, rendelőkkel

Budapest, XVIII. Nemes u. 22. - 37 lakásos társasház, a földszinten üzlethelyiségekkel, első emeleten irodákkal, rendelőkkel 1/5 Budapest, XVIII. Nemes u. 22. - 37 lakásos társasház, a földszinten üzlethelyiségekkel, első emeleten irodákkal, rendelőkkel A XVIII. kerület két fő településből: Pestszentlőrincből és Pestszentimréből

Részletesebben

Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.)

Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.) Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.) Tatabánya-Esztergom kiemelt fejlesztési régiók szereplői: ALÁÍRÓK: (2014. március 6.) Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Komárom-Esztergom

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM 4200 HAJDÚSZOBOSZLÓ MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 013 2011. július Rev.01 Page 1 of 8 Megye Régió Hajdú-Bihar Lakosság száma Kb. 24.000 Autópálya csatlakozás Országút 4 Repülőtér

Részletesebben

CÉG BEMUTATÓ CÉG BEMUTATÓ

CÉG BEMUTATÓ CÉG BEMUTATÓ CÉGBEMUTATÓ CÉGBEMUTATÓ CÉGBEMUTATÓ A Daniella Ipari Park Kft, magyar tulajdonú cég. 2000 óta foglalkozik ipari ingatlanok bérbeadásával. Bérlőink között mind a multinacionális vállalatok, mind a magyar

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM 4080 HAJDÚNÁNÁS MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 010 2011. július Rev.01 Page 1 of 6 Megye Régió Hajdú-Bihar Észak-Magyarország Lakosság száma Kb. 17.291 Autópálya csatlakozás M3 (5

Részletesebben

Záhony térsége komplex gazdaságfejlesztési program ZÁHONY: STRATÉGIAI PONT AZ ÚJ

Záhony térsége komplex gazdaságfejlesztési program ZÁHONY: STRATÉGIAI PONT AZ ÚJ térsége komplex gazdaságfejlesztési program Előadás: Kálnoki Kis Sándor 2008. május 14. ZÁHONY: STRATÉGIAI PONT AZ ÚJ EURÓPÁBAN : Stratégiai pont az új j Európában 1 : Straté Stratégiai pont az új Euró

Részletesebben

Masped Port II. Logisztikai központ Budapest

Masped Port II. Logisztikai központ Budapest 1 A MASPED Port II. Raktár és iroda fejlesztési projekt en a Csepeli Szabadkikötő területén található. A helyszín, amely a főváros tradícionális ipari és logisztikai központjának szívében fekszik, kiváló

Részletesebben

INGATLAN LEÍRÁSA PÉCS DIÓSI ÚT 51. SZÁM ALATTI BEÉPÍTETLEN INGATLAN HRSZ.: 35333/2

INGATLAN LEÍRÁSA PÉCS DIÓSI ÚT 51. SZÁM ALATTI BEÉPÍTETLEN INGATLAN HRSZ.: 35333/2 INGATLAN LEÍRÁSA PÉCS DIÓSI ÚT 51. SZÁM ALATTI BEÉPÍTETLEN INGATLAN HRSZ.: 35333/2 JELENTŐSEBB ADATOK ÖSSZEFOGLALÁSA ÉS VÉGKÖVETKEZTETÉS Az értékelt vagyontárgy Az értékelt vagyontárgy tulajdonjoga Beépítetlen

Részletesebben

ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése. Akcióterv

ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése. Akcióterv ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése Akcióterv 2009-2010 Prioritás tartalma A prioritás támogatást nyújt: az üzleti környezet fejlesztéséhez, ipari parkok, ipari területek, inkubátorházak,

Részletesebben

TURISZTIKAI VONZERÕ-FEJLESZTÉS

TURISZTIKAI VONZERÕ-FEJLESZTÉS III. rész TURISZTIKAI VONZERÕ-FEJLESZTÉS A turisztikai vonzerő-fejlesztésbe azon tevékenységeket soroljuk, amelyek a város idegenforgalmát növelik. A turisztikai vonzerő-fejlesztésnek vagy más szóval turisztikai

Részletesebben

Vértes-Gerecse Közösség tájékoztatója önkormányzatok, civil szervezetek számára a Vidékfejlesztési Programban 2014-2020 között várható támogatásokról

Vértes-Gerecse Közösség tájékoztatója önkormányzatok, civil szervezetek számára a Vidékfejlesztési Programban 2014-2020 között várható támogatásokról A Vidékfejlesztési Program legfrissebb verziója letölthető a Vértes-Gerecse Közösség honlapjáról is: http://vercse.hu VP M07 Alapvető szolgáltatások és a falvak megújítása a vidéki térségekben (20. cikk)

Részletesebben

SAJTÓANYAG. 1. Thúry városrész rehabilitációja. Neve: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Partnerei: Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány

SAJTÓANYAG. 1. Thúry városrész rehabilitációja. Neve: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Partnerei: Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány SAJTÓANYAG 1,2 milliárd forint uniós támogatás Nagykanizsa Thúry városrészének rehabilitációjára és a Nagykanizsai Ipari Park és Logisztikai Szolgáltató Központ "A" jelű gyűjtőút építésére Nagykanizsa,

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM 3527 MISKOLC MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 015 2011. július Rev.01 Page 1 of 6 Megye Régió Borsod Abaúj Zemplén Észak-Magyarország LOKÁCIÓ ANALÍZIS MAKRO KÖRNYEZET Lakosság száma

Részletesebben

INGATLAN LEÍRÁSA #6 KISKŐRÖS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 28. BEÉPÍTETT INGATLAN Hrsz.: 2715 Az értékelt vagyontárgy Az ingatlan környezete Az értékelt ingatlan Bács-Kiskun megyében, Kiskőrösön helyezkedik el. A város

Részletesebben

1. számú melléklet a 145/2017. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás)

1. számú melléklet a 145/2017. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás) 1. számú melléklet a 145/. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás) 1a 1b 1c 1d 1.2 Benta tsz telephely felhasználásának módosítása (2. módosítás) 2 1.3 Külső Római

Részletesebben

Tájékoztató a Kisalföld Volán Zrt. tevékenységéről

Tájékoztató a Kisalföld Volán Zrt. tevékenységéről Kisalföld Volán Zrt. Győr Előterjesztés a Kapuvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 25-i ülésére Tájékoztató a Kisalföld Volán Zrt. tevékenységéről Győr, 2012. június 13. Pócza Mihály

Részletesebben

MOB-KJSZE-13. Kiemelt jelentőségű szabadidősport események megrendezésének támogatására

MOB-KJSZE-13. Kiemelt jelentőségű szabadidősport események megrendezésének támogatására MOB-KJSZE-13 Kiemelt jelentőségű szabadidősport események megrendezésének támogatására Pályázók köre: belföldi székhelyű a szabadidősport terén működő sportszövetségek és sportszervezetek Magyarországon,

Részletesebben

NIPÜF - Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (Inpark)

NIPÜF - Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (Inpark) NIPÜF - Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (Inpark) Országos Ipari Park Koncepció: együttműködésben az önkormányzatokkal Befektetés-ösztönzési gazdasági fórum Miskolc, 2018. június 07. Dr.

Részletesebben

TURISZTIKAI KONFERENCIA Radács Edit Radiant Zrt. Veszprém, 2006. április 7. TURISZTIKAI KONFERENCIA TARTALOM REGIONÁLIS REPÜLŐTEREK JELENTŐSÉGE HAZAI SAJÁTOSSÁGOK REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓK REPÜLŐTÉRHEZ

Részletesebben

Csurgói járás fejlesztési programjának bemutatása

Csurgói járás fejlesztési programjának bemutatása ÁROP-1.2.11-2013 Megyei Tervezés Koordinációja Somogy Megyei Területfejlesztési Konferencia Csurgói járás fejlesztési programjának bemutatása Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs

Részletesebben

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja.

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja. Gyógyfürdõ 2013. Köszöntõ Köszöntjük Önt városunk kiemelkedõ turisztikai szerepet játszó fürdõjében abból az alkalomból, hogy egészségét fürdõkezeléseinkkel kívánja javítani. Köszöntjük Önt is, aki szabadsága

Részletesebben

Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly.

Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly. Siófok bemutatása Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly. A Magyar Turizmus Zrt. nemrégiben tette közzé a leglátogatottabb magyar városok előzetes top 10-es listáját, ahol

Részletesebben

Beszámol a polgármester 2005. ősz

Beszámol a polgármester 2005. ősz Beszámol a polgármester 2005. ősz Fejlesztések 2005-ben Szeged 2005. évi költségvetése kiadási főösszegei Fejlesztés 32 milliárd Ft. 47% 53% Működés 36 milliárd Ft. Fejlesztések alakulása Szeged 2005.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó MOSONMAGYARÓVÁRI INNOVÁCIÓS ÉS KERESKEDELMI PARK

T Á J É K O Z T A T Ó MOSONMAGYARÓVÁRI INNOVÁCIÓS ÉS KERESKEDELMI PARK T Á J É K O Z T A T Ó MOSONMAGYARÓVÁRI INNOVÁCIÓS ÉS KERESKEDELMI PARK Új kereskedelmi, gazdasági terület kialakítása Mosonmagyaróváron Mosonmagyaróvár város Önkormányzata, a Movinnov Kft. és a Vimm-Óvár

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP kódszámú pályázaton való pályázati részvételről

ELŐTERJESZTÉS. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP kódszámú pályázaton való pályázati részvételről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Oláh Károly ELŐTERJESZTÉS A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.1.1-15 kódszámú pályázaton való pályázati

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról

E l ő t e r j e s z t é s. Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Oláh Károly E l ő t e r j e s z t é s Püspökladány Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének részbeni módosításáról

Részletesebben

A tudásipar, tudáshasználat helyzete és lehetséges jövőbeli trendjei a Nyugat-dunántúli régióban

A tudásipar, tudáshasználat helyzete és lehetséges jövőbeli trendjei a Nyugat-dunántúli régióban MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet A Nyugat-dunántúli technológiai régió jövőképe és operatív programja Győr, 2004. szeptember 30. A tudásipar, tudáshasználat helyzete és lehetséges jövőbeli

Részletesebben

I. BEFEKTETÉS-ÖSZTÖNZÉSI GAZDASÁGI FÓRUM

I. BEFEKTETÉS-ÖSZTÖNZÉSI GAZDASÁGI FÓRUM I. BEFEKTETÉS-ÖSZTÖNZÉSI GAZDASÁGI FÓRUM Dányi Éva Illovai Ádám Miskolc Holding Zrt. 2018 Június 7. Magyarország 4. legnépesebb városa Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a legnagyobb hazai járás székhelye A

Részletesebben

AKTUÁL INGATLANPARK NYÍREGYHÁZA, Debreceni út 233/D.-E. HRSZ.: 01568/96.

AKTUÁL INGATLANPARK NYÍREGYHÁZA, Debreceni út 233/D.-E. HRSZ.: 01568/96. AKTUÁL INGATLANPARK NYÍREGYHÁZA, Debreceni út 233/D.-E. HRSZ.: 01568/96. A K T U Á L I N G A T L A N P A R K K I A D Ó R A K T Á R I G É N Y S Z E R I N T E L H E L Y E Z K E D É S Nyíregyháza Magyarország

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019. Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó integrált hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése alprojekt

Részletesebben

A város Budapesttől és Kecskeméttől is félórányi autózásra, mintegy 40 km-re, az ország földrajzi középpontjától - Pusztavacstól - 20 km-re

A város Budapesttől és Kecskeméttől is félórányi autózásra, mintegy 40 km-re, az ország földrajzi középpontjától - Pusztavacstól - 20 km-re Dabas a Gödöllői dombvidék déli nyúlványai és az Alföld találkozási pontjain terül el. Az Alföld három kisebb tájegységének, a pesti síkság déli részének, a kiskunsági homokbuckák északi peremének, valamint

Részletesebben

Ipari parkok, Fejlesztési területek. Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. 7621 Pécs, Mária u. 9. email: varosfejlesztes@pecs2010.

Ipari parkok, Fejlesztési területek. Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. 7621 Pécs, Mária u. 9. email: varosfejlesztes@pecs2010. Ipari parkok, Fejlesztési területek Science Building K+F, innováció Dél-nyugati zóna Fejlesztési területek Ipari parkok ipark Pécs Pécsi Ipari Park PEIK Gazdasági erőforrások Pannova Ipari Park Ipari parkok

Részletesebben

település adatlapja Kitöltés időpontja: év. hó. nap. Cím

település adatlapja Kitöltés időpontja: év. hó. nap. Cím település adatlapja Kitöltés időpontja: év. hó. nap. Kitöltő, kapcsolattartó adatai (név, telefonszám, email cím): Űrlapok Sorszám 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Űrlap típusa (A,B,C) Cím Telek mérete Űrlap típusa

Részletesebben

BUDAPEST HELYE EURÓPÁBAN

BUDAPEST HELYE EURÓPÁBAN BUDAPEST HELYE EURÓPÁBAN Közép- és Kelet-Európa az egyik leggyorsabban fejlődő régió, ahol számos ország éves GDP-növekedése meghaladja az EU átlagát. Magyarország a Kárpát-medence közepén, a Közép-európai

Részletesebben

1. számú melléklet a 145/2017. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás)

1. számú melléklet a 145/2017. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás) 1. számú melléklet a 145/. (V. 25.) határozathoz: 1.1 Meglévő hulladékkezelő telep bővítése (1. módosítás) 1a 1b 1c 1d 1.2 Benta tsz telephely felhasználásának módosítása (2. módosítás) 2 1.3 Külső Római

Részletesebben

Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly.

Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly. Siófok bemutatása Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly. A Magyar Turizmus Zrt. nemrégiben tette közzé a leglátogatottabb magyar városok előzetes top 10-es listáját, ahol

Részletesebben

A beavatkozási pontok bemutatása: 1. beavatkozási pont:

A beavatkozási pontok bemutatása: 1. beavatkozási pont: A beavatkozási pontok bemutatása: 1. beavatkozási pont: Mátészalka város belterületén több szám szerint 19 db telektömbben a hatályos településrendezési eszközök építménymagasság növekedést/növelést terveztek.

Részletesebben

2016. március 31. Fejlesztési projektek a Repülőtéri Régióban

2016. március 31. Fejlesztési projektek a Repülőtéri Régióban 2016. március 31. Fejlesztési projektek a Repülőtéri Régióban 1. 2. 3. 4. 5. a vízió a Repülőtéri Régió Klaszter hol tartunk hogyan tovább a projekt portfolió 1. a vízió: Airport City Versenyképes üzleti

Részletesebben

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön 2 Tartalomjegyzék 1) Forrásbevonás stratégia megvalósításához 2) Piaci megjelenés támogatása (GOP 3.3.3) 3) Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP

VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP Tapasztalatok szerint Magyarországon a mikro- és kisvállalkozások, kevés kivételtől eltekintve, nem tudják kihasználni gazdasági adottságaikat és megvédeni saját

Részletesebben

PÉCSI JÓZSEF NÁDOR GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

PÉCSI JÓZSEF NÁDOR GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA PÉCSI JÓZSEF NÁDOR GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA (7632 Pécs, Melinda utca 23.) ALAPÍTÓ OKIRATA (A 2009. március 19.-ei módosítással vastag, dőlt betűk - egybeszerkesztett változat) Pécsi József Nádor Gimnázium

Részletesebben

Pályázati összefoglaló

Pályázati összefoglaló Pályázati összefoglaló Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-1.2.6-8.3.4-16 Célja: Jelen felhívás célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő

Részletesebben

Javaslat Budapest XXIII. ker. (cím).. és.. hrsz. ingatlanok megvásárlására

Javaslat Budapest XXIII. ker. (cím).. és.. hrsz. ingatlanok megvásárlására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest XXIII.

Részletesebben

HUNGARY SMART. AMBITIOUS. COMPETITIVE.

HUNGARY SMART. AMBITIOUS. COMPETITIVE. HUNGARY SMART. AMBITIOUS. COMPETITIVE. A Nemzeti Befektetési Ügynökség Nagy Viktória vezető tanácsadó 2018. június 7. Agenda A HIPA bemutatása, eredmények Munkaerő-piaci körkép Állami támogatások Opening

Részletesebben

Balatonfüred és környéke gyöngyszemei

Balatonfüred és környéke gyöngyszemei Balatonfüred és környéke gyöngyszemei azaz Balatonfüred és a Kelet-balatoni Kistérség mikro-régiójának összefogása az egész éves kulturális, egészség- és borturizmus fenntartható fejlôdéséért. Balatonfüred

Részletesebben

Nyíregyháza 2007-2013 évi gazdaságfejlesztési programja. Előadó: Csabai Lászlóné Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere

Nyíregyháza 2007-2013 évi gazdaságfejlesztési programja. Előadó: Csabai Lászlóné Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere Nyíregyháza 2007-2013 évi gazdaságfejlesztési programja Előadó: Csabai Lászlóné Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere Nyíregyháza geopolitikai helyzete Három országhatár vonzásában 100 km-en belül

Részletesebben

BÉRBEADÁSI PORTFÓLIÓ

BÉRBEADÁSI PORTFÓLIÓ BÉRBEADÁSI PORTFÓLIÓ Földszinti 500 m2 raktárterület Fétis M3 Ingatlankezelő Kft. 1152 Budapest, Városkapu u.3. Hangyál Károly Cégvezető Fétis M3 Kft. E-mail: hangyal.karoly@fetis.hu Web: www.fetis.hu

Részletesebben

Budapest Főváros IV. Kerület, Újpest Önkormányzata

Budapest Főváros IV. Kerület, Újpest Önkormányzata Budapest Főváros IV. Kerület, Újpest Önkormányzata Integrált Településfejlesztési Stratégia Középtávú célrendszer és projektlista előzetes javaslat Gazdaság munkacsoport Készült a KMOP-6.2.1/K-13-2014-0002

Részletesebben

10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás

10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás 10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás Városközpont [T2] - A városrész fejlesztési céljai között szerepel egyrészt a Kistérségi Járóbeteg Központ rehabilitációja, különösen az

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

INFORMATIKAI OKTATÁSI KONFERENCIA Pölöskei Gáborné Helyettes államtitkár

INFORMATIKAI OKTATÁSI KONFERENCIA Pölöskei Gáborné Helyettes államtitkár INFORMATIKAI OKTATÁSI KONFERENCIA 2019 Pölöskei Gáborné Helyettes államtitkár IPAR 4.0 az informatikai képzés átalakulása Az Ipar 4.0 megjelenésével minden foglalkozás átalakul Forrás: McKinsey (2018)

Részletesebben

Partnerségi konferencia a helyi foglalkoztatásról

Partnerségi konferencia a helyi foglalkoztatásról Partnerségi konferencia a helyi foglalkoztatásról KEREKASZTAL BESZÉLGETÉSEK ÖSSZEFOGLALÁSA 2010. március 9. Kistérségi együttműködés a helyi gazdasági és foglalkoztatási potenciál erősítésére Projektazonosító:

Részletesebben

Az oktatási infrastruktúra I. SZAKKÉPZÉS 2014. 11. 25.

Az oktatási infrastruktúra I. SZAKKÉPZÉS 2014. 11. 25. Az oktatási infrastruktúra I. SZAKKÉPZÉS 2014. 11. 25. A leghátrányosabb kistérségek Magyarországon (forrás:térport) A bruttó hozzáadott érték nemzetgazdasági ágak szerinti aránya a magyar GDP-ben,

Részletesebben

PARTNERSÉGI RENDEZVÉNY ÁPRILIS 10.

PARTNERSÉGI RENDEZVÉNY ÁPRILIS 10. PARTNERSÉGI RENDEZVÉNY 2017. ÁPRILIS 10. MI A PAKTUM? A helyi gazdaság és foglalkoztatás fejlesztésében érdekelt szervezetek partnerségi alapú együttműködése a térség munkaerő-piaci helyzetének javítása

Részletesebben

Bevezetés. Előzmények

Bevezetés. Előzmények ÉPÍTETT KÖRNYEZET Bevezetés Az építési törvény, és a hozzá kapcsolódó jogszabályok 1998. január 1.-től módosultak, amely következtében megváltozott a településrendezési tervek készítésének menete és formája.

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2014-2030 Munkaközi példány (1. változat) GYŐR 2014. JANUÁR KÉSZÍTETTÉK Megbízó: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 9021 Győr, Városház tér 1. Megbízott:

Részletesebben

Munkáltatói igények, foglalkoztatási stratégiák, együttműködések

Munkáltatói igények, foglalkoztatási stratégiák, együttműködések A foglalkoztatás fejlesztés helyzete, céljai Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében Munkáltatói igények, foglalkoztatási stratégiák, együttműködések Kisvárda, 2017. január 23. Dr. Papp Csaba megyei jegyző Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

1/9. Dokumentáció. A 7800 Siklós, Ipartelep út 2, 310/46 hrsz-ú ingatlanokról

1/9. Dokumentáció. A 7800 Siklós, Ipartelep út 2, 310/46 hrsz-ú ingatlanokról 1/9 Dokumentáció A 7800 Siklós, Ipartelep út 2, 310/46 hrsz-ú ingatlanokról 2/9 1.0 AZ INGATLAN ISMERTETÉSE Az ingatlanok elhelyezkedése, megközelíthetősége Az értékelt ingatlanok Magyarország Dél-Dunántúli

Részletesebben

VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről

VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről év 5.számú melléklet Adatok: ezer forintban ESZKÖZÖK Sorszám Bruttó Könyv szerinti állományi érték 1 2 3 4 I. Immateriális javak (02+09+12+13+14)

Részletesebben

Az NFT 2-ről röviden

Az NFT 2-ről röviden Tájékoztató a DAOP és az NFT II. aktuális állapotáról, tervezett pályázati lehetőségeiről Mohl Péter DARFT Kht. Az NFT 2-ről röviden NFT 2 (2007-13) 22,3 Mrd EURO 1) Gazdaságfejlesztés OP 674 Mrd Ft 2)

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Hajdúnánás, Dorogi utca 19. Hrsz.: 3398 4080 HAJDÚNÁNÁS MAGYARORSZÁG 2015.07.13. Oldal 1 / 11 LOKÁCIÓ ANALÍZIS MAKRO KÖRNYEZET Megye Hajdú-Bihar Régió Észak-Kelet Magyarország Lakosság

Részletesebben

Területfejlesztési Javaslat

Területfejlesztési Javaslat Javaslat Budaörs Város, által határolt területre, parkolóra 2011. Február Bischoff Magyarország Kft. 1062 Budapest Aradi u. 8-10. Tel: 269-59-58 www.bischoffcpn.com Területismertetés, bevezetés: A vizsgált

Részletesebben

GINOP

GINOP ÉLELMISZERIPARI KOMPLEX BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL GINOP-1.2.6-8.3.4-16 A Felhívás és a Hitelprogram együttes célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő támogatás

Részletesebben

Bemutatkozó. Exkluzív üdülőlétesítmény. Kérjük, térjen be hozzánk:

Bemutatkozó. Exkluzív üdülőlétesítmény. Kérjük, térjen be hozzánk: Bemutatkozó Exkluzív üdülőlétesítmény Kérjük, térjen be hozzánk: Egy rendkívül figyelemreméltó ajánlat Eladásra kínáljuk: Exkluzív üdülőlétesítmény a Tiszavidéken Ajánlattevő: Magánszemély Objektum: Exkluzív

Részletesebben

10.500 ft / m2 ( 49.900.000.- )

10.500 ft / m2 ( 49.900.000.- ) Eladó, cserélhető ingatlan - Valósítsa meg álmai lakóházát és akár saját vállalkozását is egy helyen - Közvetlenül magánszemély tulajdonostól eladó vagy értékegyeztetéssel akár több ingatlanra is elcserélhető

Részletesebben

Telephely megnevezése: Sátoraljaújhelyi Ipari Park - Zöldmezős terület ELHELYEZKEDÉS Észak-Magyarország Borsod-Abaúj-Zemplén

Telephely megnevezése: Sátoraljaújhelyi Ipari Park - Zöldmezős terület ELHELYEZKEDÉS Észak-Magyarország Borsod-Abaúj-Zemplén Telephely megnevezése: Sátoraljaújhelyi Ipari Park - Zöldmezős terület Cím (utca, hsz. vagy hrsz.): Petróleumgyár u. 15., 1825 Hrsz. Tulajdonos(ok) neve: Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Telefon: 47/

Részletesebben

Pfliegler Péter - Miskolc MJV alpolgármestere

Pfliegler Péter - Miskolc MJV alpolgármestere Miskolc város és a Miskolci Egyetem együttműködése a régió kutatási-fejlesztési feladatinak megvalósításában, különös tekintettel a járműipari fejlesztésekre 2014. november 27. Pfliegler Péter - Miskolc

Részletesebben

Értékesítési Tájékoztató Siófok, Szent László u. 208. (2633/3 hrsz) és Baross u 18/A, 18/B (2633/1, 2633/2 hrsz)

Értékesítési Tájékoztató Siófok, Szent László u. 208. (2633/3 hrsz) és Baross u 18/A, 18/B (2633/1, 2633/2 hrsz) Értékesítési Tájékoztató Siófok, Szent László u. 208. (2633/3 hrsz) és Baross u 18/A, 18/B (2633/1, 2633/2 hrsz) Készült: Budapest, 2010-04 Értékesítő: Budaestate Kft, Tel: +36 1 4748787, info@budaestate.hu

Részletesebben

Társadalmi folyamatok Újpesten

Társadalmi folyamatok Újpesten 2015. március 10 Társadalmi folyamatok Újpesten Lakónépesség 2004 óta növekszik, 2011-ben megelőzte az állandó lakónépességet Állandó népesség 2013-ban újra nőtt A népesség növekedés hátterében az átlagtól

Részletesebben

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Erősségeink Több mint 50 magasan képzett fejlesztési szakértő 700-800 vállalati ügyfél, 150 önkormányzat Több mint 90 Mrd Ft elnyert támogatás

Részletesebben

Nemzeti Digitális Fejlesztési Program

Nemzeti Digitális Fejlesztési Program Nemzeti Digitális Fejlesztési Program Jogszabályi változások az építményengedélyezés szabályozásában 2016.11.07. Szakmai Továbbképzés Tatabánya 1 Jogszabályi változások az építményengedélyezés szabályozásában

Részletesebben

Régiónk munkaerőpiaci helyzete 2011 tavaszán - a mobilitás jegyében. 2011. június 7.

Régiónk munkaerőpiaci helyzete 2011 tavaszán - a mobilitás jegyében. 2011. június 7. Régiónk munkaerőpiaci helyzete 2011 tavaszán - a mobilitás jegyében 2011. június 7. 1 A munkaerőpiac jellemzői * 2011. I. negyedév Megnevezés Országos Gy-M-S megye Vas megye * KSH adat Zala megye Foglalkoztatottak

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Takács Viktor Tibor főépítész Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Újbuda a főváros nyugati kapuja M1 / M6 / M7 autópályák,

Részletesebben

Innováció és tapasztalat PANNOVA IPARI PARK

Innováció és tapasztalat PANNOVA IPARI PARK Innováció és tapasztalat PANNOVA IPARI PARK Pécs - Kővágószőlős 2009. február 13. www.pannovaip.hu STRABIL Kft. A Pannova Ipari Park fejlesztését, működtetését és a betelepült vállalkozások teljes körű

Részletesebben

A magyar-osztrák és a magyar-szlovák határtérségek közlekedési infrastruktúrája

A magyar-osztrák és a magyar-szlovák határtérségek közlekedési infrastruktúrája A magyar-osztrák és a magyar-szlovák határtérségek közlekedési infrastruktúrája TINER TIBOR MTA CSFK Földrajztudományi Intézet Budapest Magyarország északi és nyugati határszakaszai Osztrák magyar államhatár

Részletesebben

SZAKKÉPZÉS, HAJDÚ- BIHAR MEGYE

SZAKKÉPZÉS, HAJDÚ- BIHAR MEGYE SZAKKÉPZÉS, HAJDÚ- BIHAR MEGYE A leghátrányosabb kistérségek Magyarországon (forrás:térport) Hajdú-Bihar megye foglalkoztatási adatai 2005 és 2013 között (forrás: KSH HB megyei adatszolgáltatása) [fő]

Részletesebben

Volt Köbtex gyár eladó építési terület

Volt Köbtex gyár eladó építési terület Volt Köbtex gyár eladó építési terület Tulajdonos: CANTONI KŐBÁNYAI TEXTIL KFT. Cím: 1100 Budapest X. Ker. Gyömrői út 91 94. Kapcsolat/információ: Józsa Éva mobil:+36(20) 2740679 Telekterület: 16.841 m2

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

MUT konferencia, Makó, május

MUT konferencia, Makó, május MUT konferencia, Makó, 2011. május 12-13. Dr. Kovács RóbertR robert.kovacs@localmonitoring.eu 1 Mit mérünk? Önkormányzatok véleménye a feltételeikről: Önkormányzatok bizalma a környező rendszerekben Önkormányzati

Részletesebben

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/496/elkeszult-a-rakparti-setany-a-duna-arenahoz Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához 2017.06.02. 19:33 CET Budapest kiemelt fekvésű és festői szépségű

Részletesebben

INGATLANÉRTÉKESÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2018

INGATLANÉRTÉKESÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2018 INGATLANÉRTÉKESÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2018 AZ INGATLAN LEÍRÁSA A tárgyi ingatlan Jászberény észak-nyugati részén, a 32-es út és a Hatvani út melletti Hűtőgépgyári bekötő úton, beépítetlen ill. művelés alatt

Részletesebben

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol)

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol) KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. u. út 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu, honlap: www.krudy.gyor.hu

Részletesebben