A Magyar Kézilabda Szövetség

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Magyar Kézilabda Szövetség"

Átírás

1 A Magyar Kézilabda Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest július 22.

2 2 I. A Magyar Kézilabda Szövetség jogállása, alapadatai 1. A Magyar Kézilabda Szövetség alapadatai: Hivatalos megnevezése: angol nyelven: német nyelven: Magyar Kézilabda Szövetség Hungarian Handball Federation Ungarischer Handball Verband Rövidített elnevezése: MKSz Alapítás kelte: 1933 Székhelye: 1146 Budapest Istvánmezei út 1-3. III/305. Postacím: 1146 Budapest Istvánmezei út 1-3. III/305. Adószám: TB szám: Központi telefonszáma: Központi faxszáma: címe: mksz@handballnet.hu A Szövetség alaptevékenységi köre a TEÁOR 08 szerinti megjelöléssel: Egyéb sporttevékenység Internet címe: Számlaszáma: Az Intézmény jogállása: 2.1 A Magyar Kézilabda Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) a Magyar Köztársaságban működő, a kézilabda sportágban sporttevékenységet folytató sportszervezetek és magánszemélyek tevékenységét összehangoló munkájukat elősegítő, a kézilabda sportágat irányító önkormányzati elven alapuló, közhasznú szervezetként tevékenykedő egyesület (országos sportági szakszövetség). Működését a Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. Törvény (a továbbiakban Ptk.) az Egyesülési jogról szóló évi II. Törvény (a továbbiakban Et.), a Sportról szóló évi I. törvény (a továbbiakban St.), illetőleg a Közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. Törvény (a továbbiakban Kszt.), valamint Alapszabálya, további a baseli székhelyű Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) és a bécsi székhelyű Európai Kézilabda Szövetség (EHF) alapszabályai szerint fejti ki. 2.2 A Szövetség közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és pártoknak anyagi támogatást nem nyútj. 2.3 A szövetség jogi személy. 2.4 A Szövetség tevékenysége a Kszt. 26. c/ pontja alapján közhasznú tevékenységnek minősül. A Szövetség nem zárja ki, hogy tagjain kívül más is részesülhessen közhasznú szolgáltatásaiból. II. A Szövetség alaptevékenysége 1. A Szövetség a Magyar Köztársaság területén az St ai, és a mindenkori hatályos Alapszabálya szerint irányítja, szervezi és ellenőrzi a kézilabdasportot, mint közhasznú tevékenységet, közreműködik az St ában meghatározott feladatok ellátásában, képviseli a sportág és tagjai érdekeit, részt vesz a nemzetközi sportszervezetek tevékenységében.

3 3 III. A Szövetség szervezete 1. A Szövetség felépítése A Szövetség felépítésének Alapszabály szerinti szervezeti ábráját, alá-, mellé- és fölérendelési viszonyait az 1. számú melléklet tartalmazza Küldöttgyűlés (a továbbiakban Közgyűlés) A Szövetség legfelsőbb szerve a tagok küldötteiből álló Közgyűlés. A Közgyűlést az Alapszabály szerint az elnökségnek évente legalább egyszer rendes ülésre össze kell hívnia. A Közgyűlés időpontját az elnökségnek legalább egy hónappal korábban kell megállapítania és ugyanekkor írásban értesíteni kell tagjait a Közgyűlés helyszínéről, időpontjáról és tervezett napirendjéről Elnökség, tisztségviselők 1.3. Megyei szövetségek (megyei/budapesti kézilabda szövetségek) A Szövetség Alapszabálya szerint a Szövetség jogi személyiséggel felruházott szervezti egységei, amelyek saját alapszabályaik szerint működnek NB/I-es Kézilabda Liga (továbbiakban Liga) A Szövetség Alapszabálya szerint létrehozott jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeti egység A Liga feladatai Általános feladatként ellátja: a) tagjai alapvető érdekeinek összehangolását, b) a magyar férfi és női kézilabdázás hagyományainak ápolását, fejlesztését, szakmai színvonalának emelését, tagok képviseletét, a játék tisztaságának védelmét, c) a kézilabdázók, edzők és más szakemberek képzését, oktatását, d) a meg nem engedett teljesítményfokozó szerek és módszerekkel kapcsolatos tilalom betartásának ellenőrzését, e) a sportszerűség elveinek betartását, f) véleményezi a válogatott csapatok felkészítését és versenyeztetését. g) részt vesz a Stv (1) bekezdésben foglalt szabályzatok megalkotásában, h) ellátja tagjai hazai és nemzetközi mérkőzések televíziós és rádiós közvetítése engedélyezési jogának hasznosításával összefüggő ügyekben képviseletét, i) javaslattételi joggal rendelkezik a versenynaptár és a versenykiírás elkészítésében, j) javaslattételi joggal rendelkezik az átigazolási szabályzat elkészítésében, k) Véleményezési joga van a szövetségi kapitány kijelölésében A Szövetség és a Liga kapcsolata a. A Liga alapszabályában meghatározott módon megválasztott képviselői útján részt vesz a Szövetség munkájában olyan MKSz szabályzatok kidolgozásában, amelyek a hivatásos sportvállalkozásokat, azok tagjai, illetve sportszerződéssel rendelkező kézilabdázókat érintik. b. A Liga önállóan végrehajtja a szabályzatokban, illetve a Szövetség elnöksége által meghatározott feladatokat. c. A Liga a sportág egészét, illetve a saját tevékenységét érintő kérdésekben javaslattételei, döntés előkészítési joggal rendelkezik.

4 d. A Szövetség Ligát érintő javaslatait és határozattervezeteit a Liga előzetesen véleményezi, álláspontját közli a Szövetség Elnökségével. e. A Liga véleményezi és a Szövetség Elnöksége elé terjeszti döntés céljából: - a hivatásos versenyrendszerben (ennek hiányában NB/I. osztályban) résztvevő sportszervezetekre vonatkozó általános pénzügyi és szakmai követelményeket, - a sportrendezvény rendezésével, illetve a sportlétesítmény technikai színvonalával kapcsolatos követelményeket, - a hivatásos versenyrendszerben (ennek hiányában NB/I. osztályban) résztvevő csapatokra vonatkozó követelményrendszert, - A Szövetség által előkészített szabályzatokat, határozatokat, amennyiben ezek a Liga érdekkörébe tartoznak, különösen a tagdíj és a játékvezetői díjak mértéke ügyében Amatőr Tanács: Az Amatőr Tanács 15 tagból áll. Tagjai közül hatot az amatőr versenyrendszerben résztvevők NBI/B-s és NBII-es Sportszervezetek, hatot a megyei kézilabda szövetségek, továbbá hármat az MKSZ elnöksége delegál Az Amatőr Tanács NB/I/B. és NB/II. sportszervezetek érdekképviseletét az alábbiak szerint látja el: A Tanács véleményezi és a Szövetség Elnöksége elé terjeszti döntés céljából: - a versenyrendszerben résztvevő sportszervezetekre vonatkozó általános pénzügyi és szakmai követelményeket, - a sportrendezvény rendezésével, illetve a sportlétesítmény technikai színvonalával kapcsolatos követelményeket, - NB/I/B. és NB/II. bajnoki osztályokban résztvevő csapatokra vonatkozó követelményrendszert. 2. Elnökség, tisztségviselők 2.1. Az elnök az Alapszabály 21. -a szerint látja el feladatait Általános alelnök Távollét vagy akadályoztatás esetén - helyettesíti az elnököt, - közreműködik a sportág bevételi forrásainak a megteremtésében, - aláírási és utalványozási jogkörrel rendelkezik - a Szövetség részéről folyamatosan kapcsolatot tart a hivatásos tagozattal, - a Gazdasági alelnök akadályoztatása esetén munkáltatói jogkört gyakorol a Ügyvezető elnök felett, - felügyeli a következő bizottságokat: o Jogi, Igazgatási és Átigazolási Bizottság. o Etikai bizottság o felügyeleti tevékenysége során foglalkozik az utánpótlás projekttel Szakmai alelnök - szükség esetén helyettesíti az elnököt és az általános alelnököt, - felügyeli a következő bizottságokat: o Edző Bizottság, 4

5 o Utánpótlás Bizottság, o Orvosi Bizottság, o Játékvezető Bizottság, - aláírási és utalványozási jogkörrel rendelkezik, - a Szövetség részéről folyamatosan kapcsolatot tart a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Sportszervezetek Országos Szövetségével és a Wesselényi Miklós Közalapítvánnyal Gazdasági alelnök - szükség esetén helyettesíti az elnököt és az általános alelnököt, - közreműködik a Szövetség éves költségvetésének és beszámolójának elkészítésében; - folyamatosan tájékozódik a gazdasági igazgató tevékenységéről; - szükség esetén aláírási és utalványozási jogkörrel rendelkezik, - szervezi a Szövetség marketing tevékenységét, - közreműködik a Szövetség bevételi forrásainak megteremtésében, - munkáltatói jogkört gyakorol a Ügyvezető elnök felett, - felügyeli a Fegyelmi Bizottságot Ügyvezető elnök A Ügyvezető elnök a Szövetséggel munkaviszonyban álló személy. A Szövetség igazgatói munkájának koordinálására és ellenőrzésére az Elnökség bízza meg, illetve menti fel, továbbá az Elnökség gyakorolja a munkáltatói jogokat a bérezés, továbbá az esetleges felelősségre vonás, illetve az Ügyvezető elnökkel szembeni kártérítési igények érvényesítése kapcsán. Felette az egyéb munkáltatói jogokat jelen SZMSZ-ben foglalt felhatalmazás alapján a Gazdasági alelnök gyakorolja. A Gazdasági alelnök akadályoztatása esetén a munkáltatói jogok gyakorlására az Általános alelnök jogosult A Ügyvezető elnök fő feladatai: - összehangolja és folyamatosan ellenőrzi a Szövetség igazgatóinak (Versenyigazgató, Szakmai igazgató, Gazdasági igazgató, stb.) tevékenységét, - a Szövetség igazgatói számára kötelező feladatokat ír elő, meghatározza munkavégzésük kereteit, - beszámoltatja a Szövetség igazgatóit tevékenységük eredményéről, - a Szövetség igazgatóinak tevékenységéről akár együtt, akár külön-külön beszámol felkérés esetén az Elnökségnek, - utasítási jogkört lát el a Szövetség igazgatóival kapcsolatban, felelős a Szövetség igazgatóinak tevékenységéért A főtitkár A főtitkár feladat- és hatásköre: 5 (1)A Szövetség szervezetének vezetője a Szövetséggel munkaviszonyban álló, az Alapszabály 22. -a szerint tevékenykedő főtitkár. Felette a munkáltatói jogokat az MKSZ Elnöke gyakorolja. (2)A főtitkár feladatai és hatásköre: a) a tisztségviselőkkel és a Szövetség szerveivel együttműködve összehangolja a Szövetség és az alszövetségek tevékenységét, biztosítja az Alapszabály, valamint a hatályos jogszabályok, illetve a szabályzatok betartását.

6 b) összehangolja az Elnökség, a bizottságok, a tisztségviselők és a munkaviszonyban álló dolgozók munkáját. c) szervezi és figyelemmel kíséri a Közgyűlés és az Elnökség határozatainak végrehajtását. d) előkészíti a Közgyűlést, illetve az Elnökség üléseit. e) a Szövetséggel munkaviszonyban álló dolgozók felett a Ügyvezető elnök kivételével a Munka Törvénykönyve, egyéb jogviszonyban állók esetében az arra vonatkozó jogszabály alapján gyakorolja mindazon jogokat, amelyek nem tartoznak az elnökség kizárólagos hatáskörébe. f) felelős a gazdálkodási rend megtartásáért, aláírási és utalványozási jogköre van. g) képviseli a Szövetséget, illetve felhatalmazás alapján helyettesít más tisztségviselőket. h) tájékoztatja a hírközlő szerveket a Szövetség tevékenységéről. i) gondoskodik az elnökségi ülések jegyzőkönyveinek vezetéséről, a határozatai nyilvántartásáról és végrehajtásáról. j) összeállítja a hazai és nemzetközi versenynaptárt. k) a szövetségi kapitány véleményének figyelembevételével meghatározza a válogatott csapatok hazai mérkőzéseinek színhelyét és időpontját. Kijelöli a nemzetközi tornákon, versenyeken, mérkőzéseken résztvevő küldöttségek személyi összetételét. l) gondoskodik a Szövetség nyilvántartásainak vezetéséről. m)figyelemmel kíséri a Szövetséget érintő jogszabályokat és biztosítja azok végrehajtását, és szükség esetén kezdeményezi a Szövetség határozatainak módosítását. n) ellátja mindazokat a feladatokat, amelyeket a szabályzatok, a Közgyűlés vagy az Elnökség hatáskörébe utalnak. (3) A főtitkár tevékenységéről a Közgyűlésnek és az Elnökségnek köteles beszámolni. (4) A Szervezeti és Működési Szabályzat főtitkár-helyettesi tisztséget (munkakört) állapíthat meg. (5) A főtitkárt távolléte vagy akadályoztatása esetén a főtitkár-helyettes vagy a főtitkár által megbízott személy helyettesíti Versenyigazgató A Versenyigazgató a Szövetséggel munkaviszonyban állhat. Amennyiben a Szövetséggel munkaviszonyt létesít, úgy felette a munkáltatói jogokat a Szövetség Főtitkára gyakorolja A Versenyigazgató fő feladatai: - vezeti és az illetékesek számára hozzáférhetővé teszi a kötelező nyilvántartásokat, az edzőknek, a játékvezetőknek és a válogatott keretek tagjainak személyi adatait, a válogatottság számát, nemzetek közötti és nemzetközi mérkőzések eredményei, egyéb sportági dokumentációkat; - kiadmányozza a bizottságok, illetve tisztségviselők határozatait, leveleit; - megszervezi és működteti a szövetség belső információs rendszerét (bizottságok, tisztségviselők között); 6

7 - gondoskodik az állandó szövetségi ügyeletről, az érdeklődések tényszerű kielégítéséről; - gondoskodik a jubiláló válogatott játékosok köszöntéséről (szabályozás, emléktárgyak átadása, nyilvántartás) Szakmai igazgató A szakmai igazgatót a sportág szakmai feladatainak tervezésére, megvalósításának összefogására az Elnökség bízza meg, illetve menti fel. A szakmai igazgató a Szövetséggel munkaviszonyt létesíthet. A Szakmai igazgató felett a munkáltatói jogokat a Főtitkár gyakorolja, utasítási joggal a Ügyvezető elnök rendelkezik A szakmai igazgató feladatai: - összeállítja a hazai és nemzetközi versenynaptárt, melynek előkészítése során köteles egyeztetést folytatni a hivatásos tagozattal (tárgyév január 31-ig teszi meg javaslatait); - irányítja és összehangolja a válogatott kereteknél működő technikai vezetők munkáját; - intézi a sportági tevékenységgel kapcsolatos kikéréseket (válogatott kerettagok); - felügyeli a HERAKLES programot; - irányítja és koordinálja az utánpótlás válogatottak felkészülését és versenyeztetését; - kapcsolatot tart a megyei kézilabda szövetségekkel; - felügyeli a területi szakfelügyelők munkáját; - kapcsolatot tart a Nemzetközi Edzőképző Központtal; - közvetlenül irányítja az utánpótlás titkár munkáját; - folyamatosan kapcsolatot tart és együttműködik az Edző Bizottsággal és Utánpótlás Bizottsággal Szakmai igazgató-helyettes A szakmai igazgató-helyettes a szakmai igazgató akadályoztatása esetén helyettesíti a szakmai igazgatót. A szakmai igazgató-helyettes ellátja mindazokat a feladatokat, amelyeket a 2.7. alpontban foglalt kereteken belül a szakmai igazgató számára előír A szakmai igazgató-helyettes feletti utasítási jogot első helyen a főtitkár, második helyen a Ügyvezető elnök, harmadik helyen a szakmai igazgató gyakorolja Utánpótlás igazgató Az Utánpótlás igazgató szervezi, bonyolítja és koordinálja a gyermek korosztályok országos felmenő rendszerű versenyeztetését és kiválasztását. Vezeti az utánpótlás régió-központok tevékenységét, koordinálja a Sport XXI. Cséfay-programot. Felette a munkáltatói jogokat a főtitkár gyakorolja, közvetlen utasítási jogkörrel a Ügyvezető elnök rendelkezik Az Utánpótlás igazgató feladatai: - a megyei szakszövetséggel és kézilabda referensekkel együttműködve megszervezi és lebonyolítja a szivacskézilabdázás és a gyermek kézilabdázás megyei, régiós és országos szintű versenyeit; - a Cséfay Szakbizottsággal együttműködve elvégzi a SPORT XXI. Cséfay Sándor kézilabdázó utánpótlás-fejlesztési program szakmai szintű feladatait;

8 - részt vesz a szivacs- és gyermek kézilabdázás korosztályaiban tevékenykedő edzők és testnevelő tanárok szakmai szintű képzésének és továbbképzések megszervezésében, lebonyolításában; - részt vesz a kézilabda utánpótlás régió-központok kialakításában és működtetésében (szivacskézilabdázás, gyermek bajnokságok, korosztályos válogatottak kiválasztása, felmérése); - munkakapcsolatot tart fenn a Magyar Diáksport Szövetséggel a Diákolimpiai versenyek koordinálása érdekében; - évente javaslatot tesz a megyékben magas szakmai színvonalon teljesítő testnevelő tanárok és edzők jutalmazására; - folyamatos kapcsolatot tart fenn a területi írott- és elektronikus médiákkal az utánpótlás versenyek kommunikálása terén; - rendelkezésre áll az MKSZ szakmai igazgatója által kért eseti és egyedi feladatok megoldásában; Szövetségi kapitány A szövetségi kapitány a válogatott keret (férfi-női) szakmai vezetője, akit az elnökség bíz meg határozott időtartamra lehetőség szerint egy olimpiai időszakra, illetve menti fel. A szövetségi kapitány a Szövetséggel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll. A Szövetségi kapitány felett a munkáltatói, illetve utasítási jogot a Főtitkár gyakorolja A szövetségi kapitány: - elkészíti és az Elnökség elé terjeszti a válogatott keret felkészülési programját; - javaslatot tesz a válogatott keretnél működő szakemberek személyére (edző, orvos, gyúró stb.); - összeállítja a válogatott kereteket, és a szakmai stábot (amelyeket az Elnökség hagy jóvá), irányítja és ellenőrzi annak munkáját, a keretnél működő szakemberek tevékenységét; - figyelemmel kíséri a válogatott keret tagjainak a sportegyesületekben végzett tevékenységét, munkakapcsolatot tart a szakosztályokkal és az ott dolgozó edzőkkel; - javaslatot tesz a válogatott keret tagjai, valamint a válogatott keretnél működő szakemberek ösztönzésére; - szerepet vállal az edzőképzés programjaiban; - közreműködik a sportág élvonalát érintő szakmai tervek, utánpótlási programok kidolgozásában és megvalósításában A szövetségi kapitány tevékenységéről az Elnökségnek számol be A gazdasági igazgató A Gazdasági Igazgató a Szövetség működésével összefüggő gazdasági, számviteli, munkaügyi és pénzügyi feladatokat látja el, a Szövetség főtitkára közvetlen irányítása és ellenőrzése mellett. Felette a munkáltatói jogokat a Szövetség főtitkára gyakorolja, közvetlen utasítási jogkörrel a Ügyvezető elnök rendelkezik A Gazdasági Igazgató a Szövetséggel munkaviszonyban álló munkavállaló, akinek főbb feladatai: - felel a gazdálkodási-, pénzügyi- és munkaügyi szabályzatokban foglaltak végrehajtásáért, - második helyen utalványozási jogot gyakorol, 8

9 9 - javaslatot készít az éves költségvetésre, és annak elfogadását követően gondoskodik végrehajtásáról, - kialakítja és felügyeli a Szövetség számviteli információs rendszerét, - felügyeli a bizonylati fegyelem betartását, - szervezi és ellenőrzi a Szövetség pénzforgalmát, - felelős a költségvetéssel szembeni kötelezettségek (adó-, TB-, vámügyek) teljesítéséért, - gondoskodik házipénztár működéséről, - gondoskodik a kintlévőségek nyilvántartásáról, és behajtásáról, - gondoskodik a statisztikai adatszolgáltatásokról, - személyügyi feladatok döntés-előkészítésében részt vesz, - végrehajtja a személyügyi döntéseket, - gondoskodik munkaszerződések, megbízási szerződések, vagy vállalkozási szerződések megkötéséről, módosításáról, megszüntetéséről, - a munkaköri leírások elkészítését koordinálja, - vezeti a személyügyi nyilvántartásokat, - elkészíti a foglalkoztatotti igazolásokat, - gazdasági terv- és tényadatokat feldolgozza, értékeli, elemzi, - a Szövetség pénzügyi tervének alakulását figyelemmel kíséri, részt vesz a terv elkészítésében, - pénzkezelési szabályzatot elkészíti, karbantartja, - leltározási-, értékelési- és selejtezési szabályzatot készít, - részt vesz a munkajogi és bérügyi panaszok kivizsgálásában, - a kilépő dolgozókkal elszámol, illetve őket elszámoltatja, - intézi a válogatottak felszerelésével kapcsolatos ügyeket (készletnyilvántartás folyamatos feltöltése, kapcsolat a központi sportszerraktárral), - intézi a szerződéskötésekkel kapcsolatos feladatokat (rendezvények, beszerzések, hirdetések stb.), - biztosítja a Szövetség működésének anyagi feltételeit (helyiségek, berendezések), - kidolgozza a hazai és nemzetközi események bevételi és kiadási tételeit, gondoskodik azok végrehajtásáról, - biztosítja a válogatott keretek felkészülésének feltételeit (edzéshely, szállás, ellátás, utaztatás stb.), - közvetlen kapcsolatot tart a válogatottak technikai vezetőivel, - szervezi a hazai és nemzetközi utazásokat válogatott keretek, tisztségviselők, megfigyelők, játékvezetők gazdasági és szervezési természetű ügyeit (közlekedés, szállás, ellátás, útlevél, vízum, napidíj, ajándék, cserezászló), - felelős a szövetség tárgyi eszközökkel, és készletekkel történő ellátásáért, éves beszerzési terv alapján, vagy a költségvetési előirányzat erejéig, - gondoskodik a hazai és nemzetközi kapcsolatok ápolásához szükséges kellékek, szóróajándékok beszerzéséről, - összehangolja a Szövetséget érintő személyi és munkaügyi feladatokat, - szakmai irányítást gyakorol a gazdasági ügyintéző tevékenységére A Gazdasági Igazgató helyettesítéséről a Szövetség főtitkára írásban rendelkezik A Gazdasági Igazgató felelős a munkaviszonyából eredő kötelezettségei vétkes megszegésével okozott károkért. Gondatlan károkozás esetén a kártérítés mértéke az egyhavi átlagkereset összegét nem haladhatja meg, szándékos károkozás esetén a munkavállaló a teljes kárt köteles megtéríteni.

10 10 A munkavállaló vétkességre tekintet nélkül köteles teljes kárt megtéríteni a visszaszolgáltatási, vagy elszámolási kötelezettséggel átvett dolgokban bekövetkezett hiány esetén az Mt a szerint. A munkavállaló leltárhiányért való felelősségére az Mt /D. -ait kell alkalmazni Gazdasági ügyintéző A Gazdasági Ügyintéző a Szövetség működésével összefüggő számviteli, és pénzügyi feladatokat látja el, a Szövetség Gazdasági Igazgatója közvetlen irányítása és ellenőrzése mellett. Felette a munkáltatói jogokat a Szövetség főtitkára gyakorolja, aki egyben utasítási jogkörrel is rendelkezik A Gazdasági Ügyintéző a Szövetséggel munkaviszonyban álló munkavállaló, akinek főbb feladatai: - közreműködik a bizonylati fegyelem betartásában, - végrehajtja a Szövetség pénzforgalmát, intézi a bank- és hitelügyeket, - teljesíti a költségvetéssel szembeni kötelezettségeket (adó-, TB-, vámügyek), - működteti házipénztárt, - közreműködik a kintlévőségek nyilvántartásában, és behajtásában, - alkalmazza a pénzkezelési szabályzatot, - a kimenő- és beérkező számlákkal kapcsolatos feladatokat elvégzi, - összeállítja a könyvelés részére a szükséges bizonylatokat, - részt vesz a Szövetség ajándéktárgyainak raktározásában, és értékesítésében, - kezeli a valutabevételeket, és kiadásokat, továbbá az IHF és EHF részére kötelező átutalásokat (tagdíj, nevezési és részesedési díjak) A Gazdasági Ügyintéző helyettesítéséről a Szövetség főtitkára írásban rendelkezik A Gazdasági Ügyintéző felelős a munkaviszonyából eredő kötelezettségei vétkes megszegésével okozott károkért. Gondatlan károkozás esetén a kártérítés mértéke az egyhavi átlagkereset összegét nem haladhatja meg, szándékos károkozás esetén a munkavállaló a teljes kárt köteles megtéríteni. A munkavállaló vétkességre tekintet nélkül köteles teljes kárt megtéríteni a visszaszolgáltatási, vagy elszámolási kötelezettséggel átvett dolgokban bekövetkezett hiány esetén az Mt a szerint. A munkavállaló leltárhiányért való felelősségére az Mt /D. -ait kell alkalmazni Nemzetközi igazgató A nemzetközi igazgató a főtitkár munkáltatói irányítása és a Ügyvezető elnök közvetlen utasítási jogköre mellett ellátja a szövetség nemzetközi kapcsolataival összefüggő feladatokat: - kapcsolattartás az IHF, EHF és a nemzeti szövetségekkel, - IHF-EHF kiadványok, ranglisták, összesítések gondozása, - IHF-EHF szabályzatok hazai adaptálása, - Nemzetközi játékengedélyek intézése (EHF és IHF kötelezettségek) o magyarországi játékengedély kiadása,

11 o nyilvántartás az engedélyekről, o nyilvántartás a szerződéses kézilabdázókról - világversenyek (Olimpia, VB, EB, junior és ifjúsági) eredményeinek, nyilvántartása, - világversenyekre történő nevezés, adminisztráció, levelezés, kapcsolattartás, - nemzetközi találkozók kivéve az utánpótlás korosztályokat rendezésével kapcsolatos feladatok ellátása, - az Európa Kupa sorozatok intézése (jogosultság, nevezés, sorsolások) és a résztvevő sportszervezetek tájékoztatása, - a nemzetközi delegátusok, játékvezetők nyilvántartása Kommunikációs igazgató A Kommunikációs igazgató a Szövetséggel munkaviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személy, aki felett a munkáltatói jogkört a Főtitkár gyakorolja, közvetlen utasítási jogkörrel a Ügyvezető elnök rendelkezik. Főbb feladatai a következők: - a főtitkárral egyeztetett irányelvek alapján tervezi, és irányítja a Szövetség PR és kommunikációs tevékenységét az írott, és elektronikus médiumok, az üzleti partnerek, valamint a Szövetség ügyintéző és képviseleti szervei, illetve tagsága irányában, - gondoskodik a Szövetség PR és kommunikációs tevékenységének folyamatos dokumentálásáról, - felügyeli és biztosítja a Szövetség szponzoraival, támogatóival, együttműködő partnereivel szerződéses keretekben vállalt kötelezettségeinek betartását, illetve betarttatását, - koordinálja a felnőtt női és férfi kézilabda válogatott hazai mérkőzéseinek megrendezését Irodavezető A Szövetséggel munkaviszonyban álló munkavállaló, aki felett a munkáltatói jogokat a Főtitkár gyakorolja, és akinek főbb feladatai: - gondoskodik a szövetségi szóbeli (személyes és telefon), írásos (levelezés) és elektrokommunikációs (fax, telex, ) kapcsolatrendszeréről, az ezzel összefüggő feladatok megoldásáról, - munkaköri leírása szerint ellátja a bizottságok, az iroda és a válogatott keretek tevékenységével járó ügykezelést és ügyviteli feladatokat, - a főtitkár által meghatározott módon postát bont, azt elosztja és felelős a kimenő postai küldeményekért Gondoskodik az ügyviteli feladatok ellátásáról, különösen a beérkező ügyiratok átvételéről, nyilvántartásáról, irattározásáról, a kiadmánytervezeteknek felettese útmutatásai szerinti előkészítéséről, sokszorosításáról és továbbításáról és a levélmásolatoknak az ügyintéző részére történő átadásáról. Ellátja mindazokat az ügyviteli jellegű feladatokat, amelyekkel a főtitkár megbízza Ügyintézők A Szövetséggel munkaviszonyban vagy egyéb szerződéses jogviszonyban álló személyek, akik tevékenységüket a Szövetség Alapszabályában, éves munkatervében, elnökségi határozataiban, 11

12 főtitkári utasításokban megfogalmazottak szerint munkaköri leírásuk vagy megbízási, illetve vállalkozási szerződésük alapján végzik el. 3. A helyettesítés rendje: Tartós távollét esetén: - a főtitkárt a főtitkár-helyettes vagy a versenyigazgató, - a versenyigazgatót az általa a Versenybizottságból írásban megbízott bizottsági tag, - szakmai igazgatót a szakmai igazgató-helyettes, őt pedig az utánpótlás titkár, - a gazdasági igazgatót, az irodavezetőt és a nemzetközi igazgatót a főtitkár által írásban kijelölt, a Szövetséggel munkaviszonyban álló helyettesíthet. 4. Az Elnökség által létrehozott bizottságok 4.1. Edzőbizottság Főbb feladatai: - közreműködik a sportág valamennyi szakmai tevékenységében; - közreműködik a képzési feladatok megvalósításában; - véleményt nyilvánít a versenynaptárról, a versenykiírásról; - kezdeményezi szakmai célkitűzések, programok, tervek, útmutatók elkészítését, külföldi szakirodalomból történő fordítást, azok sokszorosítását és terjesztését; - javaslatot tesz nemzetközi edzői tanfolyamokon, tapasztalatcseréken való részvételre; - véleményt nyilvánít a válogatott keretek felkészülési tervéről és személyi összetételéről, a nemzetközi találkozók és világesemények szakmai jelentéseiről; - javaslatot tesz az edzők képzésének szervezése és végrehajtása érdekében; - véleményt nyilvánít a szövetségi kapitányok, illetve az utánpótlás válogatottak edzői megbízást megelőzően; - segíti az edzők munkáját, tanácsokkal, tapasztalatcserékkel, bemutató edzésekkel; - részt vesz a kiválasztás szakmai követelményeinek kidolgozásában; - állásfoglalásra jogosult az edzők érdekeit képviselő vitás kérdésekben; - kapcsolatot tart a Verseny és Játékvezetői Bizottsággal és a Nemzetközi Edzőképző Központtal Emlékbizottság Saját szabályzata szerint ellátja a neves kézilabdázók, vezetők emlékének ápolását Etikai bizottság Fő feladatai: - elkészíti és karbantartja az etikai kódexet, - állást foglal a sportág erkölcsi és etikai kérdéseiben és erről saját hatáskörében határozatot hoz Fegyelmi Bizottság Feladata az Elnökség által elfogadott Fegyelmi Szabályzat szerint eljárni a sportág fegyelmi ügyeiben és saját hatáskörében határozatot hozni Fellebbviteli Bizottság 12

13 13 Saját szabályzata szerint elbírálja és döntést hoz a sportág fellebbviteli ügyeiben Játékos Bizottság Működési Szabályzata szerint ellátja a kézilabda játékosok érdekeinek összehangolásával, és érvényesítésével kapcsolatos feladatokat Játékvezetői Bizottság Fő feladatai: - kiválasztja a nemzetközi feladatok ellátására alkalmas játékvezetőket, - az évenként meghatározott küldési szempontok alapján játékvezetőket biztosít bajnoki és kupamérkőzésekre, - szervezi és megvalósítja a nemzeti bajnoksági keret tagjainak oktatását és továbbképzését, - minősíti a játékvezetőket és kialakítja a különböző kereteket, - ismerteti a játékvezetőkkel, az edzőkkel, a és a sajtóval az életbelépő szabálymódosításokat, - videó anyaggal, előadásokkal, kérdésgyűjteménnyel segíti a területi szövetségek játékvezetőit, - a játékvezetők teljesítményének ellenőrzésére kialakítja a megfelelő ellenőri keretet, - együttműködik az Edzőbizottsággal, az edzők egységes szabályismeretet céljából, - fogadja és kíséri a hazai nemzetek közötti és nemzetközi mérkőzéseken közreműködő külföldi nemzetközi játékvezetőket, - évente szakmai beszámolót készít a Szövetség Elnöksége számára Jogi, Igazgatási Átigazolási Bizottság Fő feladatai: - állást foglal a Szövetséget érintő jogi kérdésekben, - határozatot hoz a kézilabdázók, sportszervezetek stb. közötti vitás kérdésekben a Szövetség különböző szabályzatainak alkalmazásával, - karbantartja az Igazolási és Átigazolási Szabályzatot, - nyilvántartást vezet a kézilabdázókról és végzi azok igazolását és átigazolását Licencia Bizottság Működési Szabályzata alapján elkészíti a Szövetség Klublicencia Szabályzatát (amelyet az Elnökség hagy jóvá), és saját hatáskörében eljárva érvényesíti a Szabályzatban foglaltakat Orvosi Bizottság Fő feladatai : - figyelemmel kíséri a sportágra vonatkozó hazai és nemzetközi, az orvoslás hatáskörébe tartozó előírásokat és ismerteti azokat, - nyilvántartja és nyilvánosságra hozza a tiltott szerek jegyzékét, - egy-egy tagja révén kíséri a nemzeti válogatottakat és ellátja a csapatok körüli elsődleges orvosi tevékenységeket,

14 14 - együttműködik az Edző- és Utánpótlás Bizottsággal PR, Televíziós, és Marketing Bizottság Működési Szabályzata szerint eljár a hatáskörébe tartozó ügyekben Sajtó és propaganda Bizottság Fő feladatai: - a sajtókapcsolatok fejlesztése, - sajtótájékoztatót szervez a sportág jelentős eseményeivel kapcsolatban, - támogatja a Szövetség tájékoztató tevékenységét, - előkészíti a világversenyeken résztvevő válogatottak tájékoztató anyagát Strandkézilabda Bizottság Fő feladatai: Saját szabályzata szerint szervezi, propagálja a strandkézilabda szakágat Szenior Bizottság Működési Szabályzata alapján szervezi, és lebonyolítja a szenior kézilabda eseményeket.

15 Utánpótlás Bizottság Fő feladatai: - közreműködik a kézilabdázás számára alkalmas fiatalok felkutatásában és nyilvántartja azokat, - kapcsolatot tart a diáksport megyei és fővárosi szervezetével, - folyamatosan kapcsolatot tart a szakmai igazgatóval, és helyettesével, és utánpótlástitkárral, - együttműködik az Edző Bizottsággal, - szervezi és segíti az Országos Gyermekbajnokság lefolytatását Versenybizottság Fő feladatai: - elkészíti évente a Nemzeti bajnokságok (NBI (Liga), NBI/B, NBII) és a Magyar Kupa Versenykiírásának szabályait, - elkészíti a bajnokságok és a Magyar Kupa sorsolását az érintett egyesületek képviselőinek bevonásával, - megrendezi a bajnokságot, a Magyar Kupát, nyilvántartja az eredményeket, közvetlenül tájékoztatja a nyilvánosságot a sajtó útján, - megtárgyalja a bizottság hatáskörébe tartozó óvásokat és - tájékoztatja a megyei kézilabda szövetségeket a versenyeztetés időszerű kérdéseiről, - elvégzi a hatáskörébe tartozó pályahitelesítéseket, - mérkőzésekre ellenőrt küld, - bajnoki és Magyar Kupa mérkőzésekre hivatalos időmérőt, ellenőrt biztosít közvetlenül vagy területi szövetség útján, - hivatalos időmérőt és titkárt biztosít a hazai, nemzetek közötti mérkőzésekre és tornákra, továbbá az Európa Kupák és a sportegyesületek nemzetközi mérkőzéseire, - saját hatáskörében határozat hozatalára és kiadására jogosult, - kiadja és nyilvántartja a játékengedélyeket, - ügyel a bajnokság tisztaságára. A Versenybizottság a következő tárgyévre vonatkozó javaslatait november 30-ig köteles a Ligának véleményezésre megküldeni. A Versenybizottság a Ligától a tárgyév január 15-ig beérkezett javaslatok figyelembevételével alakítja ki előterjesztését Az Elnökség a jelen pontban foglaltakon felül jogosult állandó- és eseti bizottságok létrehozására. 5. Nemzetközi Edzőképző Központ (NEK) 5.1. A Szövetség Alapszabályának 30. j-ában meghatározott szakmai feladatok ellátását segítő szervezet A NEK-et a Szövetség elnöksége által kinevezet igazgató vezeti.

16 16 Tevékenysége - A NEK a Szövetség alapszabálya és az Elnökség határozatai, továbbá a sportágfejlesztési terv alapján végzett edzőképző és posztgraduális oktatómunkát végez. - A NEK az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) edzőképzésre vonatkozó és a Szövetség által elfogadott nemzetközi konvencióban foglaltak teljesítésében közreműködik. - A NEK részt vesz a Szövetség által között bevezetésre kerülő edzői licenszrendszer működtetésében A NEK felügyelete: A szervezet szakmai tevékenységét a Szövetség Elnöksége az e célból létrehozott Akkreditációs és Vizsgabizottság útján felügyeli. A NEK-et tevékenységéről a Szövetség Elnöksége évente beszámoltatja és irányadó határozatokat hoz. 1. Vezető/tanácsadó testületek, értekezletek: IV. Az MKSz működése 1.1. Az elnökségi ülések Az elnökségi ülések résztvevői: az Elnökség tagjai, a főtitkár, a Ügyvezető elnök, a versenyigazgató, jogi tanácsadó, felügyelő bizottság elnöke, valamint az elnök vagy főtitkár által meghívott személyek Bizottsági ülések A bizottsági ülések összehívására, résztvevőinek körére a bizottságok saját szabályzatai az irányadó Az ügyintézés Az ügykezelés az általános irodai gyakorlat szerint történik. Az iratok iktatását, gondozását és tárolását a bizottságok önállóan végzik. Az elnökség és a Szövetség központi ügykezelését, iktatását és irattározását a főtitkár által kijelölt ügyintézők, munkaköri leírásukban foglaltak szerint és az irodavezető végzik. 2. Kiadmányozási, aláírási és utalványozási jogkör 2.1. A kiadmányozás az érdemi intézkedések és határozatok írásbeli kiadását, feldolgozási módját, majd irattárba helyezését jelenti Az elnök (alelnökök), a főtitkár (helyettese) és az 1. sz. mellékletben megjelölt bizottságok vezetői jogosultak a hatáskörükbe tartozó ügyekben a leveleket, dokumentumokat önállóan aláírni A további tisztségviselők azokat az ügyeket és akkor írhatják alá, ha arra felhatalmazást a főtitkár egyszeri alkalomra adja Utalványozási jogkört a Gazdálkodási szabályzat tartalmazza A nemzetközi levelet az elnök, a főtitkár vagy az általuk megbízott személy írja alá.

17 A hazai levelet ha nincs aláírásra jogosult kiadmányozni kell. A kiadmányozásra a főtitkár, és a 2.6. alpont szerint a versenyigazgató jogosult. A levelezésről minden esetben másolatot kell készíteni és azt a Szövetségben megfelelő helyen tárolni. 3. Munkatervek 3.1. A Szövetség fő feladatait éves részletezésben a munkaterv határozza meg A feladattervben foglaltak megvalósítását az Elnökség elsősorban a vezető tisztségviselők folyamatosan ellenőrzik, s a tárgyévet követő első ülésen értékelik A főtitkár a feladatok tervszerű végrehajtása érdekében munkatervet állapít meg, amelyet jóváhagyás céljából felterjeszt a Szövetség Elnöksége részére. A munkaterv tervezetét az Elnökség vitatja meg. A munkaterv-tervezet elfogadásáról az Elnökség dönt. Az elfogadott munkaterv egy példányát a Felügyelő Bizottság tájékoztatásul megkapja A munkaterv tartalmazza az elvégzendő feladatot, a feladat elvégzésének határidejét és a végrehajtásért felelősök körét. Ha valamely feladat végrehajtásáért a munkaterv több felelőst (közreműködőt, részfelelőst) jelöl meg, a végrehajtásért átfogóan az első helyen szereplő a felelős. 4. Elnökségi ülésterv Az üléstervet az elnökség által megbízott tisztségviselők készítik el, és az elnökségi ülés tárgyalja meg. Az ülésterv tartalmazza az ülések napját és a napirendi pontokat. A napirendi pontok összeállításánál arra kell törekedni, hogy a kézilabdázás helyzetét és fejlesztését jelentősen meghatározó ügyek kerüljenek megvitatásra. Így különösen: - a közgyűlés, IHF, EHF, az ISM, a MOB, NS, illetőleg más szervek részére készített előterjesztések, - közép- és hosszú távú sportágfejlesztési elképzelések és programok, - a versenyrendszerrel, a hazai és nemzetközi versenynaptárral kapcsolatos átfogó intézkedések, - a válogatott keretek programjai és értékelő jelentései, - mindazok a személyi és tárgyi kérdések, amelyeket az Alapszabály az elnökség kizárólagos hatáskörébe utal. 5. Bizottsági munkatervek és ülések Az ülések rendszere a bizottságok sajátosságához igazodik. A munkaterv elkészítéséért és végrehajtásáért a bizottság vezetője a felelős. A munkatervet a bizottságok önállóan döntik el. 6. A munkavégzés általános szabályai A vezetők és beosztottak/megbízottak a feladataikat az ügyrendekben és munkaköri leírásokban foglaltaknak megfelelően végzik. Az ügyrendek és munkaköri leírások elkészítése a főtitkár feladata. Az ügyrendet a hatályos jogszabályokkal, az Alapszabállyal, valamint a jelen SzMSzszel összhangban kell meghatározni. 7. Munkarend 17

18 Munkaidő általában hétfőtől-csütörtökig 8.00 órától óráig, pénteken 8.00 órától óráig tart. Ez időben a Szövetségben érdemi tárgyalásra képes személynek kell tartózkodnia. A szövetségi napokon (kedd és csütörtök) az MKSz Iroda legalább két tagjának a Szövetségben kell tartózkodnia. 8. A szervezeti egységek együttműködésének szabályai A szervezeti egységek feladataik teljesítése során szükség szerint egymást tájékoztatva és segítve, intézkedéseiket összehangolva járnak el. Olyan ügyekben, amelyekben rendszeres együttműködésre van szükség, annak tartalmát, módját, illetőleg a feladatok elhatárolását a főtitkár javaslatára az elnökség határozza meg. 9.. Az MKSz Iroda irányításának eszközei, szabályai Az MKSz Iroda tevékenységére vonatkozóan meghatározóak az Elnökség határozatai, a főtitkár vezetői utasításai, körlevelek. Az Iroda belső szabályozására kötelezőek a Függelék szerinti szabályzatok. 10. A Szövetség képviselete A Szövetség általános képviseletét az elnök, az elnök meghatalmazása alapján pedig az alelnökök, illetve a főtitkár látja el. Kötelezettségvállalás esetén képviseletre jogosult a főtitkár, vagy az általa (belső szabályzatban, illetve eseti jelleggel, vagy tartósan) erre meghatalmazott, vagy ezzel megbízott vezető. A vezetők feladatkörükben eljárva rendelkeznek korlátozott képviseleti jogosultsággal. A Szövetséget képviselheti még a képviseleti joggal rendelkező személy meghatalmazása alapján egyéb meghatalmazott. 11. Kapcsolattartás külső szervezetekkel A Szövetség sajátosságaihoz igazodóan a megfelelő szervezeti egység/vezető tájékoztatása mellett a kapcsolattartásra jogosultak köre a következő: - IHF: elnök és főtitkár - EHF: elnök és főtitkár - Ifjúsági és Sportminisztérium, illetve bármely jogutódja: elnök és főtitkár - Magyar Olimpiai Bizottság: elnök, szakmai alelnök és főtitkár - Nemzeti Sportszövetség: elnök, főtitkár, versenyigazgató és szakmai igazgató - Sportegyesületek Országos Szövetsége: általános alelnök, szakmai alelnök és főtitkár - megyei kézilabda szövetségek: elnök, főtitkár, az elnökség tagjai, versenyigazgató, szakmai igazgató - Liga: elnök, alelnökök, főtitkár, versenyigazgató és szakmai igazgató - - Nemzetközi Edzőképző Központ: elnök, szakmai alelnök és szakmai igazgató 12. Belföldi kiküldetés Belföldi kiküldetést a főtitkár, részére pedig az elnök rendel el. 18

19 Külföldi kiküldetés Külföldi kiküldetést az Elnök és a Főtitkár rendel el. V. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK A jelen egységes szerkezetű Szervezeti és Működési Szabályzatot az MKSz Elnöksége július 22-iki. ülésén megtárgyalta és határozatával jóváhagyta. A jelen szabályzatban foglaltakat augusztus 1.napjától kell alkalmazni. Budapest, július 22. az MKSz elnöke az MKSz főtitkára

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: 2012. október 31-től

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: 2012. október 31-től A Magyar Kézilabda Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest Hatályos: 2012. október 31-től 2 I. A Magyar Kézilabda Szövetség jogállása, alapadatai 1. A Magyar Kézilabda Szövetség /a továbbiakban:

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: 2013. augusztus 16-tól

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: 2013. augusztus 16-tól A Magyar Kézilabda Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest Hatályos: 2013. augusztus 16-tól 2 I. A Magyar Kézilabda Szövetség jogállása, alapadatai 1. A Magyar Kézilabda Szövetség /a továbbiakban:

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: 2014. július 2-től

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: 2014. július 2-től A Magyar Kézilabda Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest Hatályos: 2014. július 2-től 2 I. A Magyar Kézilabda Szövetség jogállása, alapadatai 1. A Magyar Kézilabda Szövetség /a továbbiakban:

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: 2014. július 2-től

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: 2014. július 2-től A Magyar Kézilabda Szövetség NYILVÁNOSSÁGI SZABÁLYZATA Budapest Hatályos: 2014. július 2-től 2 I. A Magyar Kézilabda Szövetség jogállása, alapadatai 1. A Magyar Kézilabda Szövetség /a továbbiakban: Szövetség/

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: február 25-től

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: február 25-től A Magyar Kézilabda Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest Hatályos: 2016. február 25-től 2 I. A Magyar Kézilabda Szövetség jogállása, alapadatai 1. A Magyar Kézilabda Szövetség /a továbbiakban:

Részletesebben

SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SPORTBIZOTTSÁG MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR BÚVÁR SZAKSZÖVETSÉG 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. tel.,fax: (36-1) 270 0117 E-mail: buvar@buvar.hu Web: www.buvar.hu Érvényes: 2014. 10.10-től Sportbizottság

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: augusztus 1-től

A Magyar Kézilabda Szövetség. Budapest Hatályos: augusztus 1-től A Magyar Kézilabda Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest Hatályos: 2018. augusztus 1-től 2 I. A Magyar Kézilabda Szövetség jogállása, alapadatai 1. A Magyar Kézilabda Szövetség /a továbbiakban:

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013..

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013.. HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2013.. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése... 3 1. A HTE képviselete... 3 2. Titkárság... 3 3. Ügyvezető

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

ALBA REGIA ATLÉTIKAI KLUB SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ALBA REGIA ATLÉTIKAI KLUB SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ALBA REGIA ATLÉTIKAI KLUB SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ: 1.1. A klub: Neve: ALBA REGIA ATLÉTIKAI KLUB rövidítve: A.R.A.K. Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Bregyó köz 1. Színe: Zászlója:

Részletesebben

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017.

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. I. AZ OMVK HIVATALI APPARÁTUSÁNAK JOGÁLLÁSA ÉS FELADATAI Az Országos Magyar Vadászkamaráról

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2015. május 21. Deleted: 3 Deleted: október Deleted: 0 TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése. 3 1. A HTE képviselete.

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2007. április 12. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése...3 1. A HTE képviselete...3 2. Titkárság...3 3. Ügyvezető

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21.

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21. Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2001. június 21. 2 TARTALOMJEGYZÉK I./ Szervezeti felépítés 1./ Közgyűlés 2./ Elnökség 3./ Munkaszervezet:

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata

Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata Hatályos: 2010. január 1- től I. FEJEZET A gazdálkodás általános elvei 1. A gazdálkodás célja biztosítani, hogy a Budapes( Kézilabda Szövetség (továbbiakban:

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság Szervezeti és Működési Szabályzata 1.) A társaság neve, székhelye, jogállása 1.1.) A társaság neve: Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság 1.2.)

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E Elfogadta az MKSZ Szakmai- és Versenybizottsága 2012. május 31-én Jóváhagyta az MKSZ Elnöksége 2012. július 3-án 2 Az MKSZ

Részletesebben

SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN

SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN SPORTÁGAK ÉS VILÁGVERSENYEK DEBRECENBEN 1. Atlétika 2. Torna 3. Sportaerobic 4. Jégkorong 5. Kézilabda 6. Duatlon 7. Cselgáncs 8. Úszás 9. Kosárlabda 10. Vívás 11. RG 12. Kendó 13. Öttusa Sportágak Esemény

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

A Honvéd Sportrepülő Egyesület

A Honvéd Sportrepülő Egyesület A Honvéd Sportrepülő Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2005. I.ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása A Honvéd Sportrepülő Egyesület (továbbiakban: Sportegyesület) a sportról szóló

Részletesebben

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK IRODA ÜGYRENDJE

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK IRODA ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK IRODA ÜGYRENDJE Elfogadva: 2011. január 28., hatályos: 2011. január 31. A Nemzetközi Kapcsolatok Iroda (a továbbiakban: NK Iroda) Ügyrendjét a Nyíregyházi Főiskola

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Vasi Rendőr Sportsegély- és Sportegyesület Elnöksége Szám:.../ 2007 VASI RENDŐR SPORTSEGÉLY ÉS SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szombathely 2007. május 30. 2 A Vasi Rendőr Sportsegély-

Részletesebben

J a v a s l a t. az Ózdi Sportszervező Iroda Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására. Ó z d, november 22.

J a v a s l a t. az Ózdi Sportszervező Iroda Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására. Ó z d, november 22. J a v a s l a t az Ózdi Sportszervező Iroda Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására Ó z d, 2012. november 22. Előterjesztő: Ózdi Sportszervező Iroda vezetője Tisztelt Képviselő-testület! A

Részletesebben

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA melyet az Egyesület Elnöksége 2012. április 26. napján megtartott ülésén 3./2012.04.26. számú határozatával

Részletesebben

Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Szervezeti felépítés

Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Szervezeti felépítés Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Szervezeti felépítés 1.1. Kuratórium 1.1.1. Elnöke Dr. Haraszti György 1.1.2. Tagjai Prof. Dr. Haraszti György Tallai Gábor Dr. Róna Tamás Frisch György

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 0 1 7. Készült: Előterjesztve: Közgyűlés által elfogadva: Módosított forma elfogadva: Módosított forma elfogadva: Módosított forma elfogadva:

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND

Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND Magyar Elektrotechnikai Egyesület TITKÁRSÁGI ÜGYREND Budapest, 2013. december 17. Összeállította: Ellenjegyezte: Günthner Attila Irodavezető Ángyánné Kiss Zsuzsanna Ellenőrző Bizottság elnök Kovács András

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA Hatályos: 2015február 01 napjától TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 BEVEZETŐ 3 I FEJEZET 4 A KIEMELT EDZŐ PROGRAM CÉLJA, HATÁLYA 4 II FEJEZET

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY. Nyíregyháza, 2013. 02. 06.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY. Nyíregyháza, 2013. 02. 06. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY Nyíregyháza, 2013. 02. 06. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Lovassport Szövetség (továbbiakban: Szövetség) - a

Részletesebben

Az MRSZ JT Szervezeti és Működési Szabályzata 2015-16 2015.09.29-i változat

Az MRSZ JT Szervezeti és Működési Szabályzata 2015-16 2015.09.29-i változat Az MRSZ JT Szervezeti és Működési Szabályzata 2015-16 2015.09.29-i változat A Szabályzat az MRSZ JT 2013.szeptember 1-jei közgyűlésén elfogadott Alapszabályra épül, annak szerves részét képezi. Jelen Szabályzat

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT, A KÖRNYEI SPORT EGYESÜLET KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYÁNAK FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT, A KÖRNYEI SPORT EGYESÜLET KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYÁNAK FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT, A KÖRNYEI SPORT EGYESÜLET KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYÁNAK FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE 2006 Kelt, Környe, 2006.04.21. - 1 - A KÖRNYEI KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY (KKSZO) a KÖRNYEI SPORT

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2007 Preambulum * A Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 1/5 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club (a továbbiakban: sportegyesület) az

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Budapest, 2012. november 8.

Magyar Úszó Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Budapest, 2012. november 8. A Magyar Úszó Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest, 2012. november 8. A Magyar Úszó Szövetség Elnöksége az Alapszabály 19. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Szakszövetség

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban

Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban A megyei szakmai igazgatóval szembeni elvárások: Megyei Szakmai Igazgató min. érvényes UEFA A licence jó kapcsolattartó és együttműködési képesség (sportszervezetek

Részletesebben

MNASZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MNASZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MNASZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) Elnöksége az Alapszabály 25.. (2) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Szövetség

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND 2015 Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 2 (13). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 82-2014/2015. (2015.04.21.) sz. határozatával egységes szerkezetben

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 4. melléklet az 1/2013. (II.20.) önkormányzati rendelethez 1 2 3 4 5 6 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1 Módosította: a 11/2013 (VII. 3.) önkormányzati rendelet 4. -a. Hatályos 2013. július

Részletesebben

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat 2.2. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA A Miskolci Egyetem Szenátusának 379/2012. sz. határozata. - 1 - A Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabálya

Részletesebben

A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként. működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje

A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként. működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által állandó választottbíróságként működtetett Kereskedelmi Választottbíróság ügyrendje A Kereskedelmi Választottbíróság elnöksége a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE

ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA 1450 Budapest, Pf.:214. Telefon: 1-323-2070 Fax: 1-323-2079 e-mail: meszk@meszk.hu ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE Az Országos Elnökség 3/2015. (01.22.) sz.

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata PTE ÁJK Pályázati Szabályzata 1. A PTE ÁJK Pályázati Szabályzatának (továbbiakban: Szabályzat) célja összhangban a PTE pályázati rendjéről szóló 4/2007.sz. Rektori Utasítással a PTE ÁJK pályázati aktivitásának

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS II. A Szövetség alapadatai III. A Szövetség szervezete III. 1. Küldöttgyűlés III. 2. Elnökség III. 3. Felügyelő Bizottság III. 4. Sportfegyelmi Bizottság III. 5. Megyei

Részletesebben

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Szervezeti és Működési Szabályzata

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Szervezeti és Működési Szabályzata Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szervezeti és Működési Szabályzata 2 PREAMBULUM A jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban (SZMSZ) a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szabályzata,

Részletesebben

2013. év 1.félévi beszámoló

2013. év 1.félévi beszámoló ÉRDI SPORT KFT 2030 Érd, Ercsi út 34. Telefon:06-20-914-4037 Honlap: www.handballerd.hu E-mail: iroda.kezilabda@gmail.com ÉRDI SPORT KFT 2030 ÉRD ERCSI ÚT 34. 2013. év 1.félévi beszámoló 1 A Társaság bemutatása:

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának feladatai 1.1. Szervezési Osztály 1. A Szervezési Osztály koordinációs feladatai

Részletesebben

A MEAFC SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MEAFC SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MEAFC SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Az egyesület Alapszabályával összhangban a következőkről rendelkezik I. Küldöttközgyűlés 1. (1) Az egyesület legfőbb szerve a Küldöttközgyűlés. (2) Az Elnökség

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011.

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. 16 Általános bevezetés a. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja Rögzítse

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2014. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv)

MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv) 2004.03.01 MNASZ VAGYONÉRTÉKŰ JOGOK HASZNOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2004 (piros könyv) A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) Elnöksége (a továbbiakban: elnökség) a sportról szóló

Részletesebben

Magyar Kerékpársportok Szövetsége. Szervezeti és Működési Szabályzata

Magyar Kerékpársportok Szövetsége. Szervezeti és Működési Szabályzata Magyar Kerékpársportok Szövetsége Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Magyar Kerékpársportok Szövetsége Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége (továbbiakban:

Részletesebben

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32)

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32) Nógrád Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Szervezési Főosztály Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) 620-706 Fax: 06 (32) 620-714 E-mail e-mail

Részletesebben

Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 2. oldal 2800 Tatabánya, Szent István út Szekszárd, Garay tér

Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 2. oldal 2800 Tatabánya, Szent István út Szekszárd, Garay tér Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 1. oldal Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata 1 A Magyarországi Németek

Részletesebben

Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata

Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata Az agrártudományi területen működő diákkörök tevékenységének összehangolását a agrártudományi szakmai bizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

FOGYATÉKOSOK ORSZÁGOS DIÁK-, ÉS SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉGE

FOGYATÉKOSOK ORSZÁGOS DIÁK-, ÉS SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉGE FOGYATÉKOSOK ORSZÁGOS DIÁK-, ÉS SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉGE Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) 2013. június 1. Bevezetés Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: SZMSZ) a Polgári Törvénykönyv,

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE BUDAPEST 2017 (2018. december 8. napjától hatályos változat) TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A társaság munkavállalóinak feladat- és hatásköre

A társaság munkavállalóinak feladat- és hatásköre A társaság munkavállalóinak feladat- és hatásköre Az Ügyvezető feladat-és hatásköre A Társaság képviseletét és ügyeinek intézését az alapító által választott ügyvezető látja el a jogszabályok és az Alapító

Részletesebben

II. Tagság 7. A Nőszervezet rendes és társult tagokból áll.

II. Tagság 7. A Nőszervezet rendes és társult tagokból áll. I. Általános rendelkezések II. Tagság III. Szerveze6 felépítés a. Helyi szervezet b. Megyei/terüle3 szervezet IV. Országos Küldö?gyűlés V. Országos Elnökség VI. Záró rendelkezések I. Általános rendelkezések

Részletesebben

Magyar Orvosi Kamara Pest Megyei Területi Szervezete. Szervezeti és Működési Szabályzata

Magyar Orvosi Kamara Pest Megyei Területi Szervezete. Szervezeti és Működési Szabályzata Magyar Orvosi Kamara Pest Megyei Területi Szervezete Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések. 1)A köztestület neve: MOK Pest megyei Területi Szervezete (Rövidített neve: PMOK) Székhelye:

Részletesebben

Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében.

Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében. Iktatószám: 004-FEB/2016 Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében. Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar

Részletesebben

A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE évtől

A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE évtől A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE 2012. évtől Készítette: Tóth Andrea MESZK Felnőtt Ápolás Tagozat, Országos Tagozatvezető MESZK Országos Szervezet 1082 Budapest, Üllői út 82. Szakmai Tagozatok Alapszabály

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A TANULMÁNYI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 6/2016 (II. 10) számú határozatával... Felsmann Tamás általános rektorhelyettes 2016. február 10. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

PÁLYÁZAT. A Magyar Evezős Szövetség pályázatot hirdet Felnőtt Szövetségi Kapitány pozíció betöltésére a következő olimpiai ciklusra:

PÁLYÁZAT. A Magyar Evezős Szövetség pályázatot hirdet Felnőtt Szövetségi Kapitány pozíció betöltésére a következő olimpiai ciklusra: PÁLYÁZAT A Magyar Evezős Szövetség pályázatot hirdet Felnőtt Szövetségi Kapitány pozíció betöltésére a következő olimpiai ciklusra: Pályázati feltételek és elvárások: Pályázatot nyújthat be minden büntetlen

Részletesebben

Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban

Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban A megyei szakmai igazgatóval szembeni elvárások: Megyei Szakmai Igazgató min. érvényes UEFA A licence B kategóriás jogosítvány jó kapcsolattartó és együttműködési

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben Jelen alapító okirat a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak és a társadalombiztosítás szerveinek állami felügyeletéről

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Budapest, 2013. január

Magyar Úszó Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Budapest, 2013. január A Magyar Úszó Szövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest, 2013. január A Magyar Úszó Szövetség Elnöksége az Alapszabály 19. (2) bekezdés k) pont alapján kapott felhatalmazás alapján a Szakszövetség

Részletesebben

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja:

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja: A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. Az Osztályszövetség arra törekszik, hogy a magyar 40-es hajóflotta önálló versenyosztályként az MVSZ-szel együttműködve,

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása 3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása A tisztséget és funkciót viselők abban az esetben tudják megfelelően ellátni a feladataikat, valamint a választás folyamán akkor tudnak felelősséggel

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben