Püspökladány Város Polgármesteri Hivatala 4150 Püspökladány Bocskai u. 2. sz. Dr. Keserű László jegyző részére Tárgy: Tisztelt Jegyző Úr!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Püspökladány Város Polgármesteri Hivatala 4150 Püspökladány Bocskai u. 2. sz. Dr. Keserű László jegyző részére Tárgy: Tisztelt Jegyző Úr!"

Átírás

1 Püspökladány Város Polgármesteri Hivatala Debrecen, január 11. Üi.: Nyika János 4150 Püspökladány Ikt.sz.:../2011. Bocskai u. 2. sz. Dr. Keserű László jegyző részére Tárgy: Beszámoló, a püspökladányi Köztemetőben évben végzett temető-fenntartási, üzemeltetési, kegyeleti közszolgáltatási tevékenységről, valamint a bevételek és költségek alakulásáról. Tisztelt Jegyző Úr! Társaságunk Kegyeleti Közszolgáltatási szerződés alapján május 1-től végzi a püspökladányi Köztemetőben a temető-fenntartási, üzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási tevékenységet. E szerződés alapján végezzük a Püspökladány város területén jelentkező temetkezési szolgáltatás tevékenységet is. Hivatkozva a Kegyeleti Közszolgáltatási szerződés XII. fejezet 1. pontjára, jelen beszámolónkban tájékoztatjuk Önt, mint Üzemeltető a évi árbevételekről, felmerült költségekről, valamint a Köztemető állapotát meghatározó felújítási, rekonstrukciós feladatokról, valamint új sírhely táblák kialakításának igényéről. 1. Temető-fenntartási, temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási tevékenység Társaságunk a temetőüzemeltetési tevékenysége során a szerződésben vállalt kötelezettségeit teljesítette, folyamatosan ellátta a temetőgondnoksággal együtt járó, alábbi kötelező temető üzemeltetési feladatait: a temető nyitását, zárását; a temetőlátogatók teljes körű tájékoztatását; az eltemetés feltételeinek biztosítását, a sírhelyek kijelölését, a sír első kiásását; a létesítmények üzemképességének biztosítását; a nap 24 órájában temetőbe kiszállított elhunytak átvételét, hűtőzését; a sírhelyek törvényben előírt nyilvántartását, nyilvántartó könyvek biztonságos megőrzését; a temető sírhelytábláinak tisztántartását, az utak síkosság mentesítését, hó eltakarítását, hulladék összegyűjtését, elszállítását; a temető rendjének betartását, betartatását; a létesítmény igénybevételkor a temetések lebonyolításához a ravatalozások zökkenőmentes összehangolását. A temetőüzemeltetés feladatainak ellátása során az alábbi tevékenységeinket szeretnék bővebben ismertetni: Temető füves felületeinek karbantartása érdekében az elmúlt évben ötszöri kaszálást végeztünk, ezzel sikerült visszaszorítani a parlagfű elterjedését.

2 2 A temető területén, a ravatalozó épület környezetében májusban és októberben egynyári és kétnyári növényeket ültettünk. A felhasznált növény anyag tő egynyári virág, tő kétnyári, és tő tulipán hagyma. Folyamatosan gondoskodtunk a temetői hulladék gyűjtéséről és Köztemetőből történő kiszállíttatásáról. Gondoskodtunk az átvett temetői tárgyi eszközök üzemképes állapotáról, különös tekintettel a halotthűtők üzembiztonságáról. A hűtők üzembiztonságát egész évben folyamatos rendelkezésre állással megkötött karbantartási szerződés keretében oldottuk meg. Üzemeltetőként mindig időben kiegyenlítettük a közüzemei számlákat. Egész évben folyamatosan figyelemmel kísértük a társaságunk által kiviteleztetett monitoring rendszeren keresztül a temető területén a talajvízszint emelkedését. Ez évben is végeztettünk rovar és rágcsáló irtást a Köztemető területén található összes létesítményeiben. A évben temetőfenntartó és üzemeltetőként a legnagyobb problémát a magas talajvíz állás jelentette Társaságunk számára, aminek következtében február 23-tól nem lehet a temető területén hagyományos koporsós temetéseket végezni. Ez nem csak Társaságunknak jelentett és jelent ma is komoly gondot, hanem a püspökladányi lakosságnak, akik elhunyt hozzátartozójukat a helyi kegyeleti szokásoknak megfelelően többségében koporsósan szerették volna és szeretnék eltemettetni. A kialakult helyzetben is Társaságunknak felelős üzemeltetőként kötelessége a jogszabályokban leírtak maradéktalan betartása és betartatása. Sajnos év közben többször kerültünk kellemetlen és feszült helyzetbe annak köszönhetően, hogy az Önkormányzat munkatársai részéről a jogszabályokat megsértő kijelentések és ígéretek hangzottak el, megzavarva ezzel a hozzátartozókat és a temetés ügyintézésének menetét. 2. Temetkezési szolgáltatási tevékenység Társaságunk a Kegyeleti Közszolgáltatási szerződésben vállat temetkezési szolgáltatási feladatait az elmúlt évben is megfelelő színvonalon biztosította. A szolgáltatásunkra sem közvetlenül, sem az önkormányzaton keresztül nem érkezett panasz. Mindig törekedtünk a kegyeletteljes, precíz, pontos munkavégzésre. A szolgáltatások elvégzéséhez biztosítottuk a megfelelő létszámot, és a szükséges tárgyi eszközöket. Nagy hangsúlyt fektettünk a munkavállalóink megjelenésére és a munkavédelmi előírások teljesülése érdekében az egységes ruha biztosítása mellett gondoskodtunk a ruhák rendszeres mosatásáról és fertőtlenítéséről, melyet egy külső cég bevonásával oldottunk meg. Kegyeleti termékek ellátásánál törekedtünk a megfelelő választék kialakítására, a termékválaszték összeállításánál ügyeltünk, hogy alacsonyabb árfekvésű áru is megtalálható legyen a bemutató termünkben. Az önkormányzati rendeletben meghatározottak alapján tartottuk nyitva a felvételi és gondnoki irodánkat.

3 3 A Kegyeleti Közszolgáltatási szerződésben foglaltaknak megfelelően folyamatosan biztosítottuk a Város egész területén az éjjel-nappali halottszállítást. A lakosság részéről felmerült hamvasztási igényeket gyorsan és zökkenőmentesen elégítettük ki. A évben a tavalyi évhez képest 21 db temetéssel kevesebb, azaz összesen 159 db temetést végeztünk, melyből hagyományos temetés 19 db, hamvasztásos temetés 140 db volt. 3. Az Önkormányzati bevételek és költségek alakulása A beszámolónkhoz mellékletként csatoltuk a temető-fenntartás, üzemeltetés évi árbevételeit (1. számú melléklet) és költségeit (2. számú melléklet) tartalmazó táblázatokat. A táblázatokból kitűnik, hogy a költségek ( Ft) messze meghaladják a püspökladányi egységünknél temető-fenntartásból, üzemeltetésből és a kegyeleti közszolgáltatásból képződött árbevételeket ( Ft). A püspökladányi Köztemető működőképességének megőrzése érdekében Társaságunk az üzemeltetésből származó árbevételt meghaladó többlet költséget, azaz a temető-fenntartás, üzemeltetés veszteségét ( Ft), a saját temetkezési szolgáltatás árbevételéből keletkezett nyereségéből fedezte. A keletkezett veszteség egy oldalról visszavezethető a temetések számának csökkenéséhez és sajnos február 23. óta fennálló magas talajvíz miatt a szolgáltatási tevékenység árbevétel elmaradásához. Sajnos a felmerült költségek egyes típusai (pl.: bérleti díj, munkabér, közüzemei számlák stb.) nem arányosan változnak a temetések számmának alakulásával, másrészről a temető-fenntartás, üzemeltetés díjai sem fedezik a temetőfenntartás, üzemeltetés, felmerült szükséges és indokolt költségeit. 4. Szükséges fejlesztések, rekonstrukciós feladatok Társaságunk május 1. óta üzemelteti Püspökladány Város Köztemetőjét, s az eltelt idő alatt folyamatosan arra törekedtünk, hogy a lehető legmagasabbra emeljük Püspökladány Városában a temetkezés színvonalát és a Köztemető állapotát és tisztaságát. Mind a lakossági, mind az önkormányzati észrevételeknek és megkereséseknek igyekeztünk eleget tenni, amely eredményeként a szükséges karbantartásokat, javításokat az egyeztetéseket követően elvégeztük. A 2009 évi kötelező éves beszámolónkban fontos feladatként emeltük ki a püspökladányi Köztemetőben végrehajtandó fejlesztéseket és rekonstrukciós feladatokat. Jelenlegi beszámolónkban, mint a püspökladányi Köztemető felelős temetőüzemeltetője, ismételten tájékoztatjuk, hogy a püspökladányi Köztemetőben végrehajtandó temetések zavartalan és biztonságos lebonyolítása érdekében, az alábbi fejlesztéseket és rekonstrukciós feladatokat minél sürgőssebben javasoljuk végrehajtani, elvégezni.

4 Hagyományos és urnák elhelyezésére alkalmas új sírhely táblák kialakítása 4.2. Útépítés és útfelújítás A Köztemető területén az elmúlt években egyes útszakaszok állapota jelentősen leromlott, továbbá vannak táblák, amelyeknél hiányoznak a megközelítést biztosító utak, s ezek mind üzemeltetési, mind szolgáltatási szempontból komoly gondot jelentenek. Vannak olyan tábla részek, amelyekbe történő temetés esetén a sírhoz való eljutás súrolja a kegyeletsértés határait! 4.3. Melléképület felújítás A Köztemető területén a felvételi és gondnoki iroda mögött található melléképület amelyet Társaságunk kellékraktárként és gépkocsi tárolóként használ tetőszigetelési problémák miatt beázik. Ennek látható jele, hogy az épület homlokzati vakolata jelentős felületen leomlott, valamint az épület belülről penészedik és salétromosodik, ami a temetkezési kellékek minőségét veszélyezteti. Az épület helyreállításához szükséges beavatkozás nem karbantartásnak, hanem felújításnak minősül, így annak elvégzése túlmutat Társaságunk kötelezettségein Nyilvános illemhely kialakítás A Köztemető területén csak a szolgáltatói szociális épület mellett található illemhely. Több lakossági észrevétel érkezett be gondnoki irodánkhoz, hogy az idős temetőlátogatók számára komoly gondot jelent a temető hátsó részeiből igény esetén az illemhelyhez való eljutás Veszélyes fák kivágása Temetőlátogatók több esetben jelezték, hogy a táblákban a sírhelyek közelségébe ültetett fák jelentősen meg-, illetve túlnőttek és megemelik a sírhelyekre felállított síremlékeket. Ezen fák kivágása, kivétele, nagyon költséges, mivel kitermelésük során maximálisan figyelembe kell vennünk a kegyeleti szempontokat és a síremlékek védelmét. Tisztelt Jegyző Úr! Kérjük a beszámolónk Bizottságok és Képviselő Testület elé terjesztéséhez szükséges intézkedések megtételét. Tisztelettel: Kardos Marianna Virág László Mellékletek: 1. számú melléklet: A temető-fenntartás, üzemeltetés évi árbevétele 2. számú melléklet: A temető-fenntartás, üzemeltetés évi költsége

5 A temető-fenntartás, üzemeltetés árbevétele év 1. számú melléklet Megnevezés Sírhely értékesítés Temető-fenntartási hozzájárulás Létesítmény igénybevételi díj halotthűtéssel Sírásás Boncterem használat Elhunyt, koszorúk kiszállítása sírhoz (gyászgépkocsi) Temető-fenntartás, üzemeltetés árbevétele Összes Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Karados Marianna Virág László

6 A temető-fenntartás, üzemeltetés költsége év 2. számú melléklet Megnevezés Érték Bér és járulékok Értékcsökkenés Bérleti díj Rágcsáló írtás Víz díj Gáz díj (palackos) Áram díj Telefon (vezetékes, internet) Munkagépek (kerti gépek jav, üanyag, k.anyag, gumi) Épület karbantartás (festés F.iroda) Halott hűtő javítása Gépkocsi biztosítás, vizsgáztatás Gépkocsi súlyadó (gyászautó) Üzemanyag, kenőanyag (gyászautó) Egyebek (szenyviz szál., hóseprés, érintésvédelem, stb.) Irodaszerek Fogyóeszköz Munka ruha, védő felszerelések ruha Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft 0 Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Belső feladások Hulladékszállítási üzletág Közterületfentartási üzletág Karbantartási csoport Hulladékgazdálkodási üzletág Belső feladások összesen Ft Ft 0 Ft 0 Ft Ft Temető-fenntartás, üzemeltetés költsége Ft Karados Marianna Virág László

BESZÁMOLÓ A DUNAVARSÁNYI TEMETŐK ÉS A RAVATALOZÓK 2012. ÉVI ÜZEMELTETÉSÉRŐL

BESZÁMOLÓ A DUNAVARSÁNYI TEMETŐK ÉS A RAVATALOZÓK 2012. ÉVI ÜZEMELTETÉSÉRŐL GYERTYALÁNG KEGYELETI SZOLGÁLAT KFT. LEVELEZÉSI CÍM: TELEFON: 06-23-415-036 2040 BUDAÖRS TELEFAX: 06-23-415-498 Ibolya Utca 56. E-MAIL CÍM: 2040 Budaörs, Pf.: 169. gyertyal@t-online.hu Dunavarsány POLGÁRMESTERI

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A DUNAVARSÁNYI TEMETŐK ÉS A RAVATALOZÓK 2013. ÉVI ÜZEMELTETÉSÉRŐL

BESZÁMOLÓ A DUNAVARSÁNYI TEMETŐK ÉS A RAVATALOZÓK 2013. ÉVI ÜZEMELTETÉSÉRŐL GYERTYALÁNG KEGYELETI SZOLGÁLAT KFT. LEVELEZÉSI CÍM: TELEFON: 06-23-415-036 2040 BUDAÖRS TELEFAX: 06-23-415-498 Ibolya Utca 56. E-MAIL CÍM: 2040 Budaörs, Pf.: 169. gyertyalangkft@freemail.hu Dunavarsány

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., polgarmester@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázathoz csatolni kell továbbá a törvényben meghatározott tartalmú kegyeleti közszolgáltatási szerződés tervezetét is.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázathoz csatolni kell továbbá a törvényben meghatározott tartalmú kegyeleti közszolgáltatási szerződés tervezetét is. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete - a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény és az annak végrehajtásáról szóló 145/1999. (X. 01.) Korm. rendelet (a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 15-EI MUNKATERV SZERINTI RENDES ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 15-EI MUNKATERV SZERINTI RENDES ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. NOVEMBER 15-EI MUNKATERV SZERINTI RENDES ÜLÉSÉRE IKT. SZ: 1128-13/2016/D. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB VI/8. NAPIREND Tárgy: Temető

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Beszámoló a Püspökladányi Városi Temető

Beszámoló a Püspökladányi Városi Temető Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. Püspökladány, Kossuth u. 26. Tel: 54/ 451-066, FAX: 54/ 450-539. info@pl-varosuzemelteto.hu Beszámoló a Püspökladányi Városi Temető üzemeltetéséről 2013.

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Módosította: a 25/2014.(XII.13.) és az 5/2015.(II.23.) önkormányzati

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2014. november 26-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2014. november 26-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2014. november 26-i ülésére. Tárgy: A temetőkről és a temetkezésekről szóló önkormányzati rendelet módosítása Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2009. április 27- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2009. április 27- i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. április 27- i ülésére Tárgy: A Kegyeleti Közszolgáltatási Szerződés megkötése Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(IV.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A temetőkről és a temetkezésről szóló 4/2009. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról Demecser Város Önkormányzatának

Részletesebben

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK A TEMETŐKRŐL ÉS TEMETKEZÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ 24 /2013. /XII. 19./ rendeletének MELLÉKLETE Tartalomjegyzék: I.

Részletesebben

Temetők fenntartásával és üzemeltetésével összefüggő feladatok ellátásának ellenőrzése

Temetők fenntartásával és üzemeltetésével összefüggő feladatok ellátásának ellenőrzése Temetők fenntartásával és üzemeltetésével összefüggő feladatok ellátásának ellenőrzése Az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok: a települési önkormányzatok által a temető fenntartókra és üzemeltetőkre

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi LXIII. törvény

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére 9510-1 /2009 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló 17/2000. (X. 26.) számú rendelet módosítása. Az

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület február 24-ei nyilvános ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület február 24-ei nyilvános ülésére Budakalász Város Polgármestere 44/2011.(II.24.)számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2011. február 24-ei nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a temető üzemeltetés körében 2010.

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló rendelet módosítására A Képviselő-testület a május 31-i

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. december 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. december 11-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. december 11-i ülésére Tárgy: Javaslat a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 25/2007. (IX. 14.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15.

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15. Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15./ önkormányzati r e n d e l e t e a köztemetőről és a temetkezési tevékenységről (

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének /2013. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság december 9-én tartandó ülésére

Gyömrő Város Önkormányzat. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság december 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Gyömrő Város Önkormányzat Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság 2013. december 9-én tartandó ülésére A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 33/2007.(XII.13.) Önk. rendelet

Részletesebben

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE a köztemetőről és a temetkezésről. Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 29 én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komlói Köztemető fejlesztése, valamint a köztemetőkről és a temetkezés

Részletesebben

Temetési helyek 2.. (3) Nem nyitható újabb közös (kettőnél több) sírhely és díszsírhely.

Temetési helyek 2.. (3) Nem nyitható újabb közös (kettőnél több) sírhely és díszsírhely. Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2013.(V.2.) rendeletével módosított 11/2012.(VI. 01.) és 14/2007.(XI. 8.) rendeletével módosított 12/2000.(XI. 30.) sz. rendelete (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Temetőkről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének március 31-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének március 31-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel.: 592-660 Pf.: 76. Fax: 592-676 e-mail:varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (a 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kisköre Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 29.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosítással egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 47/2006.(XI.28.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 47/2006.(XI.28.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 47/2006.(XI.28.) KGY r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 62/2000.(XII.1.) KGY rendelet módosításáról A Közgyűlés a temetőkről

Részletesebben

Tárgy: A temetőkről és a temetkezésekről szóló önkormányzati rendelet módosítása

Tárgy: A temetőkről és a temetkezésekről szóló önkormányzati rendelet módosítása Tárgy: A temetőkről és a temetkezésekről szóló önkormányzati rendelet módosítása ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. szeptember 27-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ Füzesabony északi városrész köztemetőjének és a déli városrész köztemetőjének kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében történő üzemeltetésére Füzesabony, 2010. október

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Prügy Községi Önkormányzat képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 10/2014.(V.30.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: A temető rendjéről és a temetkezésről Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) r e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezési tevékenységről *

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) r e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezési tevékenységről * PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről * Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Szolgáltatások Hűtő használati díj/nap (Önk. bevétel) 625 Ft 169 Ft 794 Ft 0004 Ravatal használati díj (Önk. bevétel) Ft 988 Ft Ft

Szolgáltatások Hűtő használati díj/nap (Önk. bevétel) 625 Ft 169 Ft 794 Ft 0004 Ravatal használati díj (Önk. bevétel) Ft 988 Ft Ft Szolgáltatások CIKKSZ. 0001 0002 Temető fennt. hozzáj. síremlék karbantartás/nap (Önk. bevétel) Temető fennt. hozzáj. síremlék állítás/nap (Önk. bevétel) 1 255 Ft 339 Ft 1 594 Ft 1 830 Ft 494 Ft 2 324

Részletesebben

Tájékoztató a Püspökladányi Városi Köztemet évi üzemeltetésérl

Tájékoztató a Püspökladányi Városi Köztemet évi üzemeltetésérl Püspökladányi Városüzemeltet és Gyógyfürd Kft. Püspökladány, Kossuth u. 26. Tel: 54/ 451-066, FAX: 54/ 450-539. info@pl-varosuzemelteto.hu Tájékoztató a Püspökladányi Városi Köztemet 2017. évi üzemeltetésérl

Részletesebben

Jászszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és temetkezésről

Jászszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és temetkezésről Jászszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és temetkezésről Jászszentlászló Község Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről /Egységes szerkezetben 2007. 07. 18./ Csákvár Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Tájékoztató a nagyközségi köztemető fenntartásáról, díjmértékek felülvizsgálata

Tájékoztató a nagyközségi köztemető fenntartásáról, díjmértékek felülvizsgálata Az előterjesztés száma: 171/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2004.(VII.14.) rendelete a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (Egységes szerkezetben a 32/2004.(X.15.) rendelettel.

Részletesebben

Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője. Ózd, 2013. április 24.

Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője. Ózd, 2013. április 24. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../ (...) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 8/2001. (IV. 02.) önkormányzati rendelet módosításáról Előterjesztő:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester. Meghívott vendég: Balogné Kiss Judit

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester. Meghívott vendég: Balogné Kiss Judit Jegyzőkönyv Készült: 2014. szeptember 15-én 15 00 órai kezdettel a Bocskaikert Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Tanácstermében tartott rendkívüli testületi ülésről. Jelen vannak: Szőllős

Részletesebben

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről 2 Tát Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

Tájékoztató a Püspökladányi Városi Köztemető évi üzemeltetéséről

Tájékoztató a Püspökladányi Városi Köztemető évi üzemeltetéséről Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. Püspökladány, Kossuth u. 26. Tel: 54/ 451-066, FAX: 54/ 450-539. info@pl-varosuzemelteto.hu Tájékoztató a Püspökladányi Városi Köztemető 2018. évi üzemeltetéséről

Részletesebben

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat temetkezéssel kapcsolatos feladatainak áttekintése,

Részletesebben

MURAKERESZTÚR KÖZSEG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 9/2000.(X.19.) számú RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL

MURAKERESZTÚR KÖZSEG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 9/2000.(X.19.) számú RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL MURAKERESZTÚR KÖZSEG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 9/2000.(X.19.) számú RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Murakeresztúr Község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 29 / 2000. ( XII.05.) ÖR. SZÁMÚ RENDELETE A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSEK RENDJÉRŐL 1 Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Csengőd Község Képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. tv. (továbbiakban:

Részletesebben

Mucsony Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 29/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Mucsony Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 29/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Mucsony Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 29/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Mucsony Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Rábacsanak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013.(XII.16.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Rábacsanak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013.(XII.16.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Rábacsanak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013.(XII.16.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Rábacsanak Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

CIKKSZ. MEGNEVEZÉS NETTÓ ÁR 27% ÁFA BRUTTÓ ÁR

CIKKSZ. MEGNEVEZÉS NETTÓ ÁR 27% ÁFA BRUTTÓ ÁR Szolgáltatások CIKKSZ. MEGNEVEZÉS NETTÓ ÁR 27% ÁFA BRUTTÓ ÁR 0001 Temető fennt. hozzáj. síreml. karb. /nap(önk. bevétel ) 1 255 Ft 339 Ft 1 594 Ft 0002 Temető fennt. hozzáj.síreml.állítás /nap (Önk.bevétel)

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről *

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről * PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről * Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének - a 18/2000./XI.30./ Ktr. számú rendelettel - egységes szerkezetbe foglalt 21/2005.(XII.22.)Ktr. rendelete a községi a temetőről és a temetkezésről Székkutas

Részletesebben

Előkészítés Koporsó előkészítés (névírás) 7 040 8 941 Névírás sírjelzőre 2 200 2 794. Koszorúk, sírcsokrok leszedése 2 530 3 213

Előkészítés Koporsó előkészítés (névírás) 7 040 8 941 Névírás sírjelzőre 2 200 2 794. Koszorúk, sírcsokrok leszedése 2 530 3 213 TEMETÉSI SZOLGÁLTATÁS EGYÉB DÍJAI Ügyintézés 4 400 5 588 Utólagos módosítás (sírhely, időpont, ravatalozás helyének módosítása, stb. esetén) 5 197 6 600 Előkészítés Koporsó előkészítés (névírás) 7 040

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő- testületének október 29-én tartandó rendkívüli ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő- testületének október 29-én tartandó rendkívüli ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő- testületének 2015. október 29-én tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: A temető használatának szabályairól rendelet felülvizsgálata

Részletesebben

T E R V E Z E T. 1. Általános rendelkezések

T E R V E Z E T. 1. Általános rendelkezések T E R V E Z E T Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (..) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Szolgáltatások CIKKSZ. MEGNEVEZÉS NETTÓ ÁR 27% ÁFA BRUTTÓ ÁR

Szolgáltatások CIKKSZ. MEGNEVEZÉS NETTÓ ÁR 27% ÁFA BRUTTÓ ÁR Szolgáltatások CIKKSZ. MEGNEVEZÉS NETTÓ ÁR 27% ÁFA BRUTTÓ ÁR 0001 0002 Temető fennt. hozzáj. síremlék karbantartás/nap (Önk. bevétel) Temető fennt. hozzáj. síremlék állítás/nap (Önk. bevétel) 1 255 Ft

Részletesebben

Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól

Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól Nagykereki Község Önkormányzata az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Szentbékkálla község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2000. (X.16.) számú r e n d e l e t e a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (egységes szerkezetbe foglalva) Szentbékkálla

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.13.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló

Részletesebben

2. napirendi pont. Tisztelt Képviselő-testület!

2. napirendi pont. Tisztelt Képviselő-testület! 2. napirendi pont Tárgy: A köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 16/2003. (X.08.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő: Sinka Ferenc polgármester Ikt. szám: 167-102/2013. Előterjesztés

Részletesebben

Sürgősségi indítvány. Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 25-én tartandó ülésére

Sürgősségi indítvány. Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 25-én tartandó ülésére Sürgősségi indítvány Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25-én tartandó ülésére Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatásra vonatkozó megállapodás megkötése Előterjesztő:

Részletesebben

Nyírbogdány Községi Önkormányzat

Nyírbogdány Községi Önkormányzat Nyírbogdány Községi Önkormányzat 16/2001.(XII.1.) a 9/2003. (XII.31.) és a 4/2010. (IV hó 07.nap) rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt rendelete a temetőkről és a temetkezésről Nyírbogdány

Részletesebben

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK a 17/2009.(IX.16.), és a 3/2014.(III.26.) önkormányzati rendelettel módosított 23/2008. (XII.23.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és a temetkezésről

Részletesebben

A rendelet 2.. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A rendelet 2.. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2014 (XII.19) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról 1. A temetőkről

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete A temetőkről és a temetkezésről [Módosítva a 18/2009. (IX.29. ÖR-rel] (Egységes szerkezetben!) Tiszaszentimre Község

Részletesebben

1.napirend. Jurácsik Zoltán. Ökrös István. Jurácsik Zoltán

1.napirend. Jurácsik Zoltán. Ökrös István. Jurácsik Zoltán Püspökladány Város Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2010. január 21-i ülésén hozott határozatai 1/2009.(I.21.) A temető üzemeltetésével összefüggő bevételekről és kiadásokról 2/2009.(I.21.)

Részletesebben

Szakály Község Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII. 12.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Szakály Község Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII. 12.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Szakály Község Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII. 12.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről A Szakály Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Zákány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2004/XII.1./ önkormányzati rendelete Az 5/2007(IV.17.), a 7/2008(IV.29.) a 12/2010.(XII.31.) és az 1/2011.(I.12.) rendeletekkel módosított, a temetőkről

Részletesebben

Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2008. (X.30.) rendelete. temetőről és a temetkezésről

Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2008. (X.30.) rendelete. temetőről és a temetkezésről Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2008. (X.30.) rendelete a temetőről és a temetkezésről A rendelet kihirdetve: 2008. október 30-án. Dr. Kancsal Károly körjegyző Bakonygyirót Önkormányzat

Részletesebben

T/12720/19. szám. Az Országgyűlés. Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának. a j á n l á s a

T/12720/19. szám. Az Országgyűlés. Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának. a j á n l á s a T/12720/19. szám Az Országgyűlés Önkormányzati bizottságának Egészségügyi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának a j á n l á s a a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről *

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről * PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2004. (III. 26.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről * Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Ivánc község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013(XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013(XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013(XII.17.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Leányvár Község Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat

Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat Badacsonytomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2004. (IV.5.) számú r e n d e l e t e a köztemetők rendjéről, használatuknak, igénybevételüknek szabályairól (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben)

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a temetők használatának rendjéről 1

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a temetők használatának rendjéről 1 1 Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a temetők használatának rendjéről 1 Mezőfalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének. 7/2003. (III. 30.) rendelete. A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben

Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének. 7/2003. (III. 30.) rendelete. A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének 7/2003. (III. 30.) rendelete A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben Gyöngyösoroszi Községi Önkormányzat Képviselő testülete a temetőkről

Részletesebben

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013(XII.18.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013(XII.18.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013(XII.18.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Piliscsév Község Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló

Részletesebben

Tiszacsege Város Önkormányzata a temető használatának rendjéről szóló. 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének

Tiszacsege Város Önkormányzata a temető használatának rendjéről szóló. 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének Tiszacsege Város Önkormányzata a temető használatának rendjéről szóló 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének az 1/2014.(II. 11.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Tokod Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Kegyeleti Közszolgáltatási Szerződés-tervezet

Kegyeleti Közszolgáltatási Szerződés-tervezet Kegyeleti Közszolgáltatási Szerződés-tervezet amely létrejött egyrészről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata (székhelye: 4171 Sárrétudvari, Kossuth u. 72. sz., képviseli: Kiss Tibor polgármester), mint

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testülethez. a városi köztemető 2014. évi üzemeltetéséről szóló tájékoztató elfogadására

Előterjesztés a Képviselő-testülethez. a városi köztemető 2014. évi üzemeltetéséről szóló tájékoztató elfogadására Nyírbátor Város Önkormányzata Közszolgáltatási Bizottságától 4300 Nyírbátor Szabadság tér 7. Ügyirat száma: /2015 Előterjesztés a Képviselő-testülethez a városi köztemető 2014. évi üzemeltetéséről szóló

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 15-i ülésére. Beszámoló a kegyeleti közszolgáltatás ellátásáról

ELŐTERJESZTÉS MARCALI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 15-i ülésére. Beszámoló a kegyeleti közszolgáltatás ellátásáról 2. számú előterjesztés VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8701 Marcali, Rákóczi utca 11. Telefon : 85/501-005 Pf.: 5 Telefax : 85/501-055 E-mail : polghiv@marcali.hu Ügyiratszám: 10213 /2/2016. Ügyintéző:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK december 12-I ÜLÉSÉRE

E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK december 12-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 08-8-750-6/2013. TÁRGY: A KÖZTEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL SZÓLÓ 42/2005. (XI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSA, A DÍJAK FELÜLVIZSGÁLATA, A KÖZSZOLGÁTATÁSI SZERZŐDÉS KIEGÉSZÍTÉSE

Részletesebben

(1) Ahol a Rendelet nagyközség elnevezést használ, a szövegrész helyébe város szöveg lép.

(1) Ahol a Rendelet nagyközség elnevezést használ, a szövegrész helyébe város szöveg lép. Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2013.( ) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 13/2007.(V.4.) rendeletének módosításáról Halásztelek Város Önkormányzatának

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata képviselő-testületének 12/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Tarnaméra Község Önkormányzata képviselő-testületének 12/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Tarnaméra Község Önkormányzata képviselő-testületének 12/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Tarnaméra Község Önkormányzata képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete

BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete 1 BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól Buzsák Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

NAGYHALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2009.(IX.16.) rendelete. a temetőkről és a temetkezési tevékenységről. Általános rendelkezések

NAGYHALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2009.(IX.16.) rendelete. a temetőkről és a temetkezési tevékenységről. Általános rendelkezések NAGYHALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2009.(IX.16.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tiszacsege Város Önkormányzata a temető használatának rendjéről szóló. 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének

Tiszacsege Város Önkormányzata a temető használatának rendjéről szóló. 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének Tiszacsege Város Önkormányzata a temető használatának rendjéről szóló 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendeletének az 1/2014.(II. 11.) önkormányzati rendelettel, a 15/2014.(IX. 15.) önkormányzati rendelettel,

Részletesebben

I. fejezet Értelmező rendelkezések

I. fejezet Értelmező rendelkezések Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11 /2007. (IX. 28.) rendelete a köztemetők rendjéről, használatuknak, igénybevételüknek szabályairól Halmaj községi Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

Tiszacsege Város Önkormányzata 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendelete a temető használatának rendjéről

Tiszacsege Város Önkormányzata 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendelete a temető használatának rendjéről Tiszacsege Város Önkormányzata 30/2013.(XII.21.) önkormányzati rendelete a temető használatának rendjéről Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésekről szóló 1999.

Részletesebben