sor mozdony leggyakrabban előforduló hibák és elhárításuk

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "418-300 sor mozdony leggyakrabban előforduló hibák és elhárításuk"

Átírás

1 sor mozdony leggyakrabban előforduló hibák és elhárításuk Összeállította: Szabó István Zoltán

2 A sorozatú mozdonyok vezérlését egy központi járművezérlő számítógép látja el. Amely a jármű mindkét vezetőállásán elhelyezett érintő képernyős monitoron keresztül tájékoztatást ad a jármű aktuális üzem állapotáról, esetleges hibákról. Az érintő képernyős monitoron egyszerre több hiba, figyelmezető esetleg korlátozásról tájékozató üzenetet is megjeleníthet. Ha az érintő képernyős monitoron megjelenik valamilyen hiba vagy figyelmeztető üzenet érdemes a hiba és figyelmeztető menüket átlapozni esetleges többlet információhoz jutás, hibapontosítás érdekében. A jelentkező hibát először meg kell kísérelni, eltörölni az érintőképernyős monitor zöld pipa ikonnal vagy az A végi központi vezérlő szekrényben található nyugtázó gomb segítségével!! A nyugtázás akkor sikeres, amikor a központi vezérlő szekrényben egy relé kattanása hallható. Például: Az érintő képernyős monitoron megjelenik a Légsűrítő indítási hiba akkor a többi figyelmeztetés menüjét is át kell vizsgálni nem jelent e meg a Külső kismegszakító leoldott üzenet is. Nagy valószínűséggel a két hiba összefügg egymással. A központi járművezérlő rendelkezik egy úgynevezett szerviz üzemmóddal. Ennek az üzemmódnak a segítségével a mozdony főbb egységeit működtetni lehet, ami segítséget nyújthat a hiba helyének meghatározásában. A szerviz menü csak abban az esetben működtethető, ha a dízelmotor áll. Mivel a mozdonyon a járművezérlő számítógépen kívül több részegységet is saját programozott elektronika vezérel. Az esetlegesen jelentkező hibákat érdemes először a mozdony áramtalanításával megpróbálni törölni.

3 Hiba nyugtázás: Hiba nyugtázása a központi vezérlő szekrényben található nyugtázó gomb segítségével Nyugtázó gombot addig kell nyomva tartani amig egy relé kattanása hallható Nyugtázás az érintőképernyős monitoron: A zöld pipa ikont megérinteni

4 A mozdonyvezérlő szerviz üzemmód aktiválása: Kezdő képernyő. Nyelvválasztás:

5 Megérinteni a mozdonyt ábrázoló ikont

6 Megérinteni az I/O ikont

7 Megérinteni a DO feliratú ikon

8 A villáskulcs ikont kb. 5 másodpercig folyamatosan érinteni

9 A szerviz menü aktív

10 A járművezérlő rendszerében található kismegszakítók: Külső kismegszakítók az A vezető álláson a mozdonyvezető mögötti szekrényben:

11 Belső kismegszakítók a központi járművezérlő szekrényben kerültek elhelyezésre:

12 A belső kismegszakítók és a külső kismegszakítók állapotát a járművezérlő ellenőrzi, ha valamelyik leold azt az érintő képernyős monitoron megjeleníti.

13 Segédüzemi (akkumulátor) energia ellátásban jelentkezhető hibák: Hiba jelenség: A járművet nem lehet feszültség alá helyezni. Elhárítás: Ellenőrizni kell a segédüzemi akkumulátor csoportolvadó biztosítóit és a telep kontaktorokat, a mozdony jobb oldali akkumulátor ládában. A kontaktorok a fő kábel bekötései között található fül segítségével be lehet kényszerezni. Segédüzemi akkumulátor csoport fő biztosítók Telep kontaktorok

14 Hiba jelenség: a Főkapcsoló bekapcsolása után az éberségi berendezés folyamatosan felhívást ad, az érintő képernyős monitor nem kapcsol be (a működés jelző LED villog). Hiba oka:a segédüzemi akkumulátor csoport lemerült. Elhárítás: Az aggregátort kézi vezérléssel be kell indítani és az akkumulátor csoportot feltölteni Az aggregátor egység kézzel történő beindításának lépése: 1. Számmal jelölt főkapcsolót bekapcsolni 2. Számmal jelölt indítás kapcsolót először lefelé billenteni az izzításhoz, kb. 10 másodpercig így tartani. Ezt követően felfelé billenteni a kapcsolót beindítani az aggregátor. 3. Számmal jelölt kapcsolókat bekapcsolni! (felgerjednek a generátorok)

15 A géptérben található akkumulátortöltés átkapcsolónak Segédüzemi akkumulátortöltés állásban kell lennie Töltés átkapcsoló Segédüzemi akkumulátor töltés állásban! Az indító akkumulátor csoport töltéséhez a kapcsolót el kell fordítani a hajtómű irányába! Az aggregátor leállítást értelem szerűen fordított sorrendben kell végre hajtani!

16 Hiba jelenség: Üzem közben nincs segédüzemi akkumulátortöltés. Hiba lehetséges oka: Meghibásodott a segédüzemi akkumulátortöltő vagy a B vezető álláson található töltés átkapcsoló Töltés hálózatról állásban van. Elhárítás: Az érintő képernyős monitoron ellenőrizni az esetleges hiba vagy figyelmeztető jelzést. Ha a B vezető álláson található töltés átkapcsoló Töltés hálózatról állásban van akkor az átkapcsolni Töltés generátor állásba. Ha az akkumulátor töltő berendezés hibásodott meg akkor az aggregátor egységet be kell üzemelni kézi vezérléssel. Ebben az esetben az aggregátor üzemeltethető a CAT motorral együtt. Ha az érintő képernyős monitoron az akkutöltő biztosító kiolvadt, figyelni kell a légsűrítő üzemét!!!!! Az indító akkumulátorok áramköreinek hibái: Az indító akkumulátor csoportot érintő hibák esetén, ha nincs indító akkumulátortöltés vagy már beüzemelésnél kevés a feszültség, akkor az aggregátor kézi vezérléssel be kell üzemelni és a géptérben található töltés átkapcsolót átkapcsolni indító akkumulátortöltés állásba. Továbbá a mozdony bal oldalán található akkumulátor ládában elhelyezett olvadó biztosítók állapotát ellenőrizni, szükség szerint cserélni kell.

17 CAT generátor töltés biztosítók

18 Az akkumulátor csoportok állapota nyomon követhető az érintő képernyős monitoron, illetve az indító állványon elhelyezett feszültségmérőn.

19 Feszültség váltó kapcsoló Feszültség mérő műszer

20 A CAT motor vezérlés lehetséges hibái: Hiba jelenség: A CAT motor nem indul A CAT motor beindításának feltételei: Ne legyen vészleállítás hiba (vízhiány, hajtómű hiba..stb.) A hajtómű irányban legyen A vezetőálláson elhelyezett Menet kapcsoló üres állásban legyen A kontrollerek alaphelyzetben legyenek A CAT motor bal oldalán elhelyezett üzemtiltó gombok alaphelyzetben legyenek Indító akkumulátor feszültség Az üzemtiltó nyomó gombok alaphelyzetben:

21 Az üzemtiltó nyomó gombok tiltó helyzetben: A tiltó gombokat visszaállítani alaphelyzetükbe úgy lehet, hogy a nyomógombon jelzett nyíl szerint el kell fordítani azokat és meghúzni kifelé. Ha az indítási feltételek teljesülése esetén sem indul a motor, akkor a következőket kell végrehajtani: Nyugtázó gombot megnyomni, amíg egy kattanás hallható Az érintő képernyős monitor segítségével be kell lépni a mozdonyvezérlő számítógép szerviz menüjébe és a CAT motorindítást lepróbálni, hogy a főáramú részek üzemszerűen működnek e.

22 A mozdonyvezérő számítógép szervízmenűjében az ECM motor üzemeljen ikont kell megérinteni Ha a szerviz menü használatával sem működik a motorindítás, akkor ellenőrizni az indítómotorok olvadó biztosítóit.

23 Az indító motor behúzó tekercsére kapcsolt feszültséggel meg kell kísérelni a CAT motort beindítani. (egyedül nem végezhető el, szükséges egy segítő" aki nyomja az indító gombot) Próba vezetékkel összezárni A próba vezetékes összezárás csak az indítás idejéig lehetséges, amint a dízelmotor beindult az összekötést azonnal meg kell szüntetni!!!!!!

24 Üzemelő dízelmotornál jelentkező meghibásodások A dízelmotor leállását okozó hibák melyek megjelennek az érintő képernyős monitoron: Hűtővíz szint alacsony (megszűnés után nyugtázni kell) Hajtómű hiba (megszűnés után nyugtázni kell) ECM összegzett hibák (vonalon nem javíthatóak) A vízhiány védelem: Ha bejelez a vízhiány védelem meg kell vizsgálni, hogy valós a hiba vagy csak a védelem ad téves jelzést. A kiegyenlítő tartály nívóján ellenőrizhető a valós fagyálló szint. Ha a szint megfelelő, akkor a védelem ad téves jelzést. Vízszint érzékelő a kiegyenlítő tartályon: A LED fényének színe mutatja az eszköz működését:

25 Ha piros a hűtőfolyadék szint rendben Ha zöld nem érzékel hűtőfolyadék szintet Ha nincs fény, akkor meghibásodott a védelem. Ilyenkor a szintkapcsoló csatlakozóját meg kell mozgatni és a kapcsolót óvatosan megütögetni. Amennyiben nem áll helyre a védelem működése, (fény nem jelenik meg a kapcsolón) abban az esetben a szintérzékelő áramvezérelt kapcsolója hibásodott meg: A vízhiány védelem áramvezérelt kapcsoló. Ellenőrizni kell a vezetékek bekötését. A vízhiány védelmet kiiktatni nem lehet!

26 A dízelmotor hajtómű hiba miatt áll le: Amennyiben a hajtómű hiba jelentkezése esetén álló dízelmotor esetén a következő kép látható a monitoron és a hajtómű üzemében nem volt tapasztalható rendellenes üzem akkor a hajtómű 1. fokozat 0,8bar-s nyomásőre hibásodott meg. Ilyen esetben meg kell vizsgálni a hajtóművet, hogy tapasztalható e rendellenes olajfolyás. Ha tapasztalható nagymértékű olajfolyás a jármű szolgálatképtelen! Amennyiben nem tapasztalható rendellenes olajfolyás akkor a hajtómű 1 fokozat 0,8b nyomás kapcsolójának villamos vezetékeit ki kell kötni. Hiba törlés után a menet folytatható (figyelmeztetést küld számítógép) fokozott figyelem mellett.

27 A hajtómű 1 fokozat 0,8bar nyomás kapcsoló kiiktatása: A központi vezérlő szekrényben található 22N1 jelű PLC alap 1. számú sorkapocs 4. pontjából a vezetéket ki kell kötni

28 Üzemelő dízelmotornál jelentkező hiba Hiba jelenség: A dízelmotor hibajelzés nélkül leáll, érintő képernyős monitor újraindul Hiba lehetséges oka: A járművezérlő számítógép táp feszültség kimaradás. Elhárítás: A központi vezérlő szekrényben található 1D1 rajzjelű dióda vezetékeit le kell húzni és összezárni.

29 A hajtóművezérlés lehetséges hibái: Hiba jelenség: A kiválasztott kontroller kimozdítására nem indul meg a jármű. (ha minden feltétel teljesül) Hiba lehetséges oka: A hajtómű 1 fokozatát vezérlő 23K5.3 jelű relé A hajtómű 1 fokozatát vezérlő elektrohidraulikus szelep vagy csatlakozójának érintkezési hibája. Elhárítás: A dízelmotor le kell állítani. Be kell lépni a járművezérlő számítógép szerviz menübe. Megérinteni a Hajtómű 1 sebesség fokozat ikonját. Megfigyelni, hogy hallható e egy halk kattanás a hajtómű felől. Ha nem halható a halk kattanás, akkor először cserélni kell a 23K5.3 jelű relét. Majd a műveletet megismételni. Ha továbbra sem hallható a EH szelep működése. Akkor a szelep csatlakozóját kell megmozgatni.

30 Az irányváltó vezérlés hibái: Hiba jelenség: Az irányváltó nem vált irányt. Hiba lehetséges okai: A készülék légtartály ki van zárva Irányváltást vezérlő relé meghibásodás Irányváltó EP szelep vagy csatlakozójának hibája Az irányváltó ki van közepelve Elhárítás: Ellenőrizni ki van e nyitva a készülék légtartály elzáró váltója. A dízelmotor le kell állítani. Be kell lépni a járművezérlő számítógép szerviz menübe. Megérinteni a Hajtómű A irány vezérlés vagy a Hajtómű B irány vezérlés ikonjaira. Megfigyelni, hogy hallható e működésre utaló hang a hajtómű felől. Ha nem halható a működésre utaló hang, akkor először cserélni kell az adott irányt vezérlő relét. A irányvezérlő relé: 23K4.1 B irányvezérlő relé: 23K5.1 Majd a műveletet megismételni. Ha továbbra sem hallható a EP szelep működése. Akkor a szelep csatlakozóját kell megmozgatni. Végső megoldásként a kézi irányváltó kar használatával kell az irányváltót működtetni. Hiba jelenség: A jármű feszültség alá helyezés után az érintő képernyős monitoron a hajtómű nincs irányba üzenet jelenik meg. Nyugtázó gomb megnyomásával a hiba nem törlődik. A szerviz menü segítségével sem működik az irányváltás sem a hajtómű fokozatok működtetése. Hiba lehetséges oka: A hajtómű vezérlő kábel csatlakozó szétcsúszott. Elhárítás: A hajtómű csatlakozója a mozdony bal oldali géptérből érhető el, a hőntartó egység alatt. A csatlakozót vissza kell helyezni a helyére.

31 Légsűrítő vezérlés lehetséges hibái: Ha az érintő képernyős monitoron az Akkutöltő olvadó biztosító kiolvadt üzenet jelenik meg, akkor meg kell figyelni, hogy a légsűrítő működik e. Ez a jelzés jelenik meg a légsűrítő olvadó biztosító kiolvadása esetén is. A légsűrítő olvadó biztosító csere vonalon nem lehetséges! Hiba jelenség: A légsűrítő nem működik hibajelzés nincs. Hiba lehetséges okai: A légsűrítő sauter kontakthibás A légsűrítő sauterhez tartozó csövezet elfagyott Hibaelhárítás: A légsűrítő üresjáratát vezérlő sautert óvatosan meg kell kocogtatni. Az esetlegesen elfagyott csövezet kiolvasztani. Légsűrítő sauter Készülék légtartály nyomásőr

32 Hiba jelenség: A légsűrítő nem termel, Légsűrítő indítási hiba sárga figyelmeztetés jelenik meg. A légsűrítő áramköreinek javítását, vizsgálatát csak leállított dízelmotor esetén szabad végezni az áramütés veszélye miatt!! Hiba lehetséges okai: A légsűrítő kontaktorokat vezérlő relék valamelyike meghibásodott Légsűrítő kontaktorok vezetékeiben keletkezett hiba Légsűrítő kontaktorok kismegszakító leoldott Kontaktor meghibásodás, ívoltó tölcsér miatti megszorulás, segédérintkező meghibásodott Hibaelhárítás: Az érintő képernyős monitoron ellenőrizni nincs e további figyelmeztetés pl.: külső kismegszakító leoldott. Ebben az esetben megpróbálni a kismegszakítót visszaállítani. A dízelmotort leállítani. A szerviz menü használatával lepróbálni, hogy működtethető e a kontaktorok. A kontaktorokhoz tartozó vezetékeket ellenőrizni. Kontaktorokat kézzel megmozgatni Üzem kontaktor Indító kontaktor Légsűrítő indító ellenállás

33 Vonatfűtési berendezés lehetséges hibái: Hiba jelenség: Az SFS hiba a fűtéskapcsoló bekapcsolásakor azonnal jelentkezik. Hiba oka: Az SFS berendezés vezérlő egységének zavara. Hibatörlés: Ezt a hibát áramtalanítással lehet törölni, ha nem törlődik, ez a hiba vonalon nem javítható. Hiba jelenség: Az SFS meghibásodott jelzés a fűtési kontaktor meghúzása után jelentkezik. Hiba lehetséges okai: SFS berendezés belső meghibásodás A berendezés az adott vonatot nem bírja ellátni fűtési energiával A vontba sorozott valamely kocsi hibája Hibaelhárítás: A berendezés működését több vonat esetében is ki kell próbálni. Ha a hiba továbbra is fennáll vonalon nem javítható. Segédüzemi generátor feszültség ellátás hibái: Hiba jelenség: A segédüzemi generátor nem gerjed, vagy hibajelzés nélkül legerjed A hiba lehetséges okai: A segédüzemi feszültség mérő áramkör meghibásodás Generátor feszültség szabályozó meghibásodott Valamelyik ventilátor hőfokszabályozó egység túlfeszültség védelme működött (rövidzárba került)

34 Hibaelhárítás: Ha legerjed a segédüzemi generátor, vagy eleve nem gerjed fel akkor először meg kell figyelni a segédüzemi feszültség mérő műszert. Ha a feszültség mérő műszer 0V mutat: Meg kell próbálni a hibát törölni áramtalanítással A segédüzemi feszültségmérő 4N1 rajzjelű jelátalakító és az1n1 PLC alaphoz tartozó vezetékeket kell megvizsgálni, az egységek a jármű B vezetőállásán a mozdonyvezető mögötti szekrényben vannak elhelyezve.

35 1N1 PLC alaplap 4N1 mérő átalakító A segédüzemi feszültség mérő műszer kb. 15V-t mutat: A felgerjedéskor a 9K3.2 relé meghúzásával együtt kell működnie a 9K3.3 jelű relének. Amennyiben nem működik, kézzel be kell támasztani, közben megfigyelni a feszültség mérőt. Amennyiben nem emelkedik a feszültség, akkor a segédüzemi feszültség szabályozó hibásodott meg. Vonalon nem javítható.

36 Ha a 9K3.3 relével a feszültség emelkedik, a relét be kell támasztani. A relé betámasztásával fokozott figyelemmel kell közlekedni, mert a generátor túlfeszültség védelme kiiktatásra kerül!! 9K3.2 előgerjesztő relé 9K3.3 gerjesztő relé

37 Fékrendszert érintő villamos meghibásodás Hiba jelenség: a fékhengernyomás <2bar hiba üzenet nem szűnik meg, pedig a fékhengernyomás a műszer szerint 0bár. Hiba oka: A fékhengernyomást ellenőrző nyomásőr meghibásodott. Elhárítás: A fékhengernyomást ellenőrző nyomásőrét óvatosan meg kell kocogtatni.

38 A járművezérlő számítógép reléi: relé jele Relé feladata relé jele Relé feladata 9K2.1 CAT nyugtázás 16K2.3 Fütési feszültség van 1000V 9K2.2 Segédüzemi Fűtési generátor legerjesztés 16K2.4 Fütési feszültség van 1500V 9K2.3 CAT indítás/leállítás 16K3.1 Tűzjelzés jelzőlámpa "A" 9K3.1 CAT vészleállítás 16K3.2 Tűzjelzés jelzőlámpa "B" 9K3.2 Segédüzemi Fűtési generátor külső gerjesztés 23K4.1 "A" irány 9K3.3 Segédüzemi Fűtési generátor gerjesztés 23K5.1 "B" irány 9K4.1 Légsűrítő indító fokozat 23K5.2 Résztöltés 9K4.2 Légsűrítő üzemi fokozat 23K5.3 Hajtómű 1.fokozat 9K4.3 Fűtési kontaktor 23K6.1 Hajtómű 2.fokozat 9K5.1 Ventilátor szabályozó 1 nyugtázó 9K5.2 Ventilátor szabályozó 1 Be/Ki 9K5.3 Ventilátor szabályozó 2 nyugtázó 9K6.1 Ventilátor szabályozó 2 Be/Ki 9K6.2 SFS tartalék 9K6.3 SFS selejt 1 9K7.1 SFS selejt 2 10K1.1 SFS Hűtőventillátorok normál üzem 10K2.1 SFS Hűtőventillátorok kényszer üzem 10K2.2 Nyomkarima kenő "B" irány 10K2.3 Webasto Be/Ki 10K3.1 Klíma főkapcsoló 10K3.2 Klíma "A" Be/Ki 10K4.1 Klíma "B" Be/Ki 10K4.2 Hűtőszekrény Be/Ki 10K4.3 Aggregátor főkapcsoló 10K5.1 Aggregátor izzítás 10K5.2 Aggregátor indítás 10K6.1 Aggregátor gerjesztés 1 10K6.2 Aggregátor gerjesztés 2 10K6.3 Főzőlap 10K7.1 Homokoló "A" irány 10K7.2 Homokoló "B" irány 15K2.1 PC nyugtázó 15K2.2 Állapot jelzés 15K2.3 Figyelmeztető jelzés 15K3.1 Hiba jelzés (leállító jelzés) 15K3.2 GSM nyugtázó 15K3.3 Világítás "A" vörös 15K4.1 Világítás "A" kiegészítő 15K4.2 Világítás "A" bal fényszóró 15K4.3 Világítás "A" jobb fényszóró 15K5.1 Világítás "A"-"B" tompított 15K5.2 Világítás "A" felsőfényszóró 15K5.3 Világítás "B" felsőfényszóró 15K6.1 Világítás "B"jobb fényszóró 15K6.2 Világítás "B" bal fényszóró 15K7.1 Világítás "B" vörös 16K1.1 24V segéd akkumulátor 16K2.1 PLC kontroll 16K2.2 Vontatás (Tel 1000)

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra TÍPUSISMERET EV3 TÍPUSÚ METRÓ MOTORKOCSI IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra A vonat ajtózárás vezérlés biztosítéka (PD2)

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra TÍPUSISMERET 81-717,714 TÍPUSÚ METRÓ MOTORVONAT DŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra AVR üzemű vonat ajtói tartalékkal sem

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

Használati útmutató SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató Rendszer felépítése - csatlakoztatható elemek szélcsapadékérzékelő hőmérséklet érzékelő szellőztető kapcsoló vészkapcsoló tűzjelző kontaktusa füstérzékelő A központ felépítése A hő

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3.

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3. Kezelési útmutató DC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené! Érvényes: 2009. március 01.-től A készülék használatba vételének feltételei:

Részletesebben

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz felépítése A hő és füstelvezető központ alap alkotóeleme az energia ellátás, ami magába foglalja a hálózati tápegységet, a töltőelektronikát és

Részletesebben

Gyártó, forgalmazó: Kezelési útmutató

Gyártó, forgalmazó: Kezelési útmutató Gyártó, forgalmazó: Piroda Kft., H- 5900 Orosháza, Szabó D. u. 30. Königin-Trade Kft, H- 5900 Orosháza, Szentesi út 31. Tel.: +36 30 609 6666, Fax: +36 68 410 666, E-Mail: info@konigin-trade.com, Web:

Részletesebben

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kezelési útmutató Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené!

Részletesebben

2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV

2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV 2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV FIGYELEM! Bármilyen szennyeződésnek a tachográfba jutása a készülék meghibásodásához vezethet, ezért a tachográfot csak az írólap cseréjének idejére nyissa ki. Ne hagyja az

Részletesebben

Kezelési leírás. Portos motor DELUX-R

Kezelési leírás. Portos motor DELUX-R Kezelési leírás Portos motor DELUX-R 1 Tartalomjegyzék Elektromos bekötés Végállás pozíciók beállítása Távirányító egységek hozzáadása/törlése Közbenső pozíciók programozása Végállás pozíciók szerkesztése

Részletesebben

eco1 egymotoros vezérlés

eco1 egymotoros vezérlés ECO-1 Egymotoros vezerle s oldal: 1 osszes: 4 - MŰSZAKI UTMUTATO - 1. Felépítés eco1 egymotoros vezérlés 1: Tap csatlakozo 2: Villogo csatlakozo 3: Motor csatlakozo 4: Indito bemenetek csatlakozoi 5: Biztonsagi

Részletesebben

COMPUTHERM Q4Z zónavezérlő (1-4 fűtési zóna vezérléséhez) Kezelési útmutató

COMPUTHERM Q4Z zónavezérlő (1-4 fűtési zóna vezérléséhez) Kezelési útmutató COMPUTHERM Q4Z zónavezérlő (1-4 fűtési zóna vezérléséhez) Kezelési útmutató 1. A COMPUTHERM Q4Z ZÓNAVEZÉRLŐ ÁLTALÁNOS ISMERTETÉSE: Mivel a kazánoknak csak egy szobatermosztát számára van kiépítve csatlakozási

Részletesebben

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet Jellemzők - 500 kártya vagy kulcstartós kártya tanítható meg akár vegyesen is - 30 programozható, maximum 6 számjegyű

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV +DJ\RPiQ\RV WĦ]MHO]Ę N ]SRQWRN Tartalomjegyzék 1. Felhasználói útmutató......3 1.1 LED jelzések... 3 1.2 Akusztikus figyelmeztetések... 6 1.3 Vezérlőgombok... 6 1.4 Kezelési módok...

Részletesebben

Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK

Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK www.jpmtech.hu 1 rendeles@jpmtech.hu Kezelői kézikönyv A tűzjelző központ csak a megfelelő verziószámú EasyLyon szoftverrel (v4.0 vagy magasabb)

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

SEGÉDLET a MELIS mozdonyszimulátorok kezelőszerveinek működtetéséhez

SEGÉDLET a MELIS mozdonyszimulátorok kezelőszerveinek működtetéséhez SEGÉDLET a MELIS mozdonyszimulátorok kezelőszerveinek működtetéséhez 1. A szimulátor hallgatói munkaállomásainak (továbbiakban szimulátorok) általános ismertetése 1.1. A kabin szimulátor (1.1.-1. ábra)

Részletesebben

JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel

JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel 1 JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel Felszerelési javaslat: JIM garázskapu mozgató szett 2 Technikai adatok: JM.3 JM.4 Tápfeszültség: 230Vac 230Vac Motor: 24Vdc 24Vdc Teljesítmény:

Részletesebben

JIM garázskapu mozgató szett JIM. JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel

JIM garázskapu mozgató szett JIM. JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel 1 JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel Felszerelési javaslat: JIM garázskapu mozgató szett 2 Technikai adatok: JM.3 JM.4 Tápfeszültség: 230Vac 230Vac Motor: 24Vdc 24Vdc Teljesítmény:

Részletesebben

SEGÉDLET. Toshiba RAS készülékek hibakódjainak kiolvasásához

SEGÉDLET. Toshiba RAS készülékek hibakódjainak kiolvasásához Cím: 1155 Budapest, Vasvári Pál u. 1. SEGÉDLET Toshiba RAS készülékek hibakódjainak kiolvasásához Tekintettel a folyamatos fejlesztői tevékenységre, az TOSHIBA fenntartja a jogot arra, hogy termékei műszaki

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Raychem EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Általános rész Kérjük az üzembe helyezés előtt elolvasni. A zavartalan üzem

Részletesebben

Cikkszám: 0911330000. Dátum: 2012 07.30. Oldal: 1/7 NU_0911330000_MOLPIR_001_30072012_DIAGNOSTIKA_HU

Cikkszám: 0911330000. Dátum: 2012 07.30. Oldal: 1/7 NU_0911330000_MOLPIR_001_30072012_DIAGNOSTIKA_HU Cikkszám: 0911330000 Dátum: 2012 07.30. Oldal: 1/7 B C D E HIB berendezés nem kapcsol be tápkábel csatlakoztatása után a berendezést szaggatott sípoló hangot ad kijelzőn a következő Jelenik meg: berendezés

Részletesebben

Ganz csuklós járművek felújítása

Ganz csuklós járművek felújítása Villamos Forgalmi Főmérnökség Villamos Forgalmi Üzemeltetési Osztály Villamos Forgalmi Üzemviteli csoport villamosoktatas.hu Ganz csuklós járművek felújítása - 2018 a 1441-es pályaszámú villamos alapján

Részletesebben

SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv

SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv 500VA-1200VA-es sorozat Előlapi állapot jelzések LED jelzés Hang jelzés Üzem állapot LED1 (zöld)

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK 1. PC160 VEZÉRLŐ EGYSÉG 2. ÁLLÍTÁSOK 2.1 SW1 DIP KAPCSOLÓ ÁLLÍTÁS 2.2 FUNKCIÓ KAPCSOLÓK ÉS LED FÉNYJELZÉSEK 2.3 TÁVIRÁNYÍTÓ

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

MaxiCont. Mauell gyártmányú hibajelző relék MR 12 MR 22

MaxiCont. Mauell gyártmányú hibajelző relék MR 12 MR 22 Mauell gyártmányú hibajelző relék A hibajelző relék különböző villamos eszközök (pl. magszakító, szakaszoló, transzformátor, generátor stb.) rendellenes üzemállapotainak, mechanikai, fény és villamos távjelzéseire

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék Készülék jellemzők A vezérlőegységben egy 5000mAh akkumulátor van, melynek köszönhetően 8-10 órán keresztül működik egy töltéssel. Amikor kezd lemerülni

Részletesebben

Célunk volt, hogy a hegesztő szakemberek részére különféle hegesztési feladatok ellátásához áttekinthető, egyszerűen kezelhető berendezést gyártsunk.

Célunk volt, hogy a hegesztő szakemberek részére különféle hegesztési feladatok ellátásához áttekinthető, egyszerűen kezelhető berendezést gyártsunk. Az MM sorozatú hegesztőgépek továbbfejlesztett változataként gyártási programunkba került a SYNERGIKUS hegesztőgép család. Célunk volt, hogy a hegesztő szakemberek részére különféle hegesztési feladatok

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

Mini mikrofon Használati útmutató

Mini mikrofon Használati útmutató Mini mikrofon Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Be- és kikapcsolás....................................

Részletesebben

OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel egyenlegét. Az OBU csomagban elhelyezett regisztrációs

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

Elektronikus táv kaptármérleg. helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel

Elektronikus táv kaptármérleg. helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel Beüzemelés Első lépésként készítsük elő a mérleg helyét. A mérleg fémkeretét hozzá lehet rögzíteni a kaptár aljához. A keret megmunkálása közben

Részletesebben

ÜZEM ALATTI RÉSZLEGES KISÜLÉS MÉRÉS. AZ AKTIVITÁS VÁLTOZÁSAINAK MEGFIGYELÉSE Tuza János (Diagnostics Kft.)

ÜZEM ALATTI RÉSZLEGES KISÜLÉS MÉRÉS. AZ AKTIVITÁS VÁLTOZÁSAINAK MEGFIGYELÉSE Tuza János (Diagnostics Kft.) ÜZEM ALATTI RÉSZLEGES KISÜLÉS MÉRÉS AZ AKTIVITÁS VÁLTOZÁSAINAK MEGFIGYELÉSE Tuza János (Diagnostics Kft.) Cél: Könnyen kezelhető, nagyszámú berendezésen, gyors, előszűrő jellegű mérések végzése a berendezés

Részletesebben

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Vehicle Security System VSS 1 Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Tisztelt Vásárló, Ebben az útmutatóban a következőkhöz találja meg a szükséges információt és műveleteket : A riasztórendszer üzembeállításának

Részletesebben

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel.

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD kezelő panel APT13LCD450U CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD panel méretei Feszültség: Üzemi hőmérséklet: Tárolási hőmérséklet: LCD panel elektromos paraméterei: 24V/36V -20 C~60

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A.

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. VIBRAC - 8 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. TS sínre szerelhető kivitel (IP 0) Verzió szám:00-00-00-009 Jellemzők: Lágy indítás, beállítható felfutás

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Villamos rajzok. Kamarás Péter 2015.április

Villamos rajzok. Kamarás Péter 2015.április Villamos rajzok formái és felépítése Kamarás Péter 2015.április Kapcsolási rajzok funkciói - a működéshez szükséges készülékek ábrázolása - a készülékek összetartozó pontjainak jelölése - az ábrázolt áramkör

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY HASZNÁLATI UTASÍTÁS AXR YJ006 autó indítás kiemelkedő biztonság mobil töltés s.o.s. vészvillogó figyelmeztetés Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítást, melynek

Részletesebben

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő 1.oldal Wally1/2/3/4/4 PLUS 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő Programozási leírás 2.oldal 3.oldal Fő jellemzők Az alap típus 240 kód tárolására képes. A 4 csatornás PLUS típusok 1008 kódot képes tárolni

Részletesebben

Tz6 tűzzománc kemence

Tz6 tűzzománc kemence Tz6 tűzzománc kemence TZ6 Kemence 1 év garanciával. Kemence ára nettó 200 000 Ft. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205 949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra,

Részletesebben

TM Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez

TM Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez TM-42200 Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az

Részletesebben

M43. Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel. Telepítési útmutató

M43. Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel. Telepítési útmutató M43 Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel Telepítési útmutató - 2 - MŰKÖDÉSI LEÍRÁS Az M43 egy automatikus élesedésű indításgátló készülék, amely mind közelítőkártyával,

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok Kezelési utasítás 02/2010 SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok 2 Általános utasítások Az üzembe helyezés során figyelembe kell venni

Részletesebben

PC170 VEZÉRLŐEGYSÉG 24VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PC170 VEZÉRLŐEGYSÉG 24VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PC170 VEZÉRLŐEGYSÉG 24VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK 1. VEZÉRLŐ EGYSÉG 2. BEÁLLÍTÁSOK 2.1 SW1 DIP KAPCSOLÓ BEÁLLÍTÁSOK 2.1.1 KAPUMOZGÁS LASSULÁS 2.1.2 TÚLÁRAM VÉDELEM 2.1.3 KAPU

Részletesebben

Cikkszám: 091096. Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 NU_091096_000_12032014_DIAGNOSTIKA_HU

Cikkszám: 091096. Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 NU_091096_000_12032014_DIAGNOSTIKA_HU Cikkszám: 091096 Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 A B C HIBA Ha a berendezés nem kapcsol be, vagy a kijelző működés közben kikapcsol Ha a berendezés bekapcsolásakor, vagy működés közben a kijelzőn megjelenik

Részletesebben

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan:

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: 1 Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: Közlekedési rend: Állomástávolság (mindkét közlekedési iránynak megfelelően)

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AK-CC A ellenállásos 5FLA, 30LRA 10 A ellenállásos 5FLA, 30LRA 6 A ellenállásos 3FLA, 18LRA 131 VA vezérlés (indítási)

UTASÍTÁSOK AK-CC A ellenállásos 5FLA, 30LRA 10 A ellenállásos 5FLA, 30LRA 6 A ellenállásos 3FLA, 18LRA 131 VA vezérlés (indítási) UTASÍTÁSOK AK-CC 210 t amb = 0 - +55 C 230 V váltóáram, 50/60 Hz 2.5 VA 10 V < U < 256 V DO1. Hűtés* DO2. * DO3. Ventilátor vagy 2. hűtés* DO4. Alarm, világítás, élfűtés vagy forró gázas leolvasztás* Koordinált

Részletesebben

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK A COMPUTER ELHELYEZÉSE A GÉPEN... 2 A SZÁMÍTÓGÉP ELHELYEZÉSE... 2 A KONZOL FELSZERELÉSE... 3 AZ ÁRAMFORRÁS CSATLAKOZTATÁSA... 4 KIJELZŐ... 5 FUNKCIÓGOMBOK...

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

DFÁVA-EP. Digitális földzárlati áramnövelő ellenállást vezérlő automatika. Műszaki leírás. Azonosító: BU 13 11586-01

DFÁVA-EP. Digitális földzárlati áramnövelő ellenállást vezérlő automatika. Műszaki leírás. Azonosító: BU 13 11586-01 DFÁVA-EP Digitális földzárlati áramnövelő ellenállást vezérlő automatika Műszaki leírás Azonosító: BU 13 11586-01 Ez a leírás az EuroProt készülékcsalád számára készült EPKU-2004 jelű általános kezelési

Részletesebben

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR 3XC Magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR3XC járműérzékelő szenzor - 3 dimenzióban érzékeli a közelében megjelenő vastömeget. - Könnyű telepíthetőség. Nincs szükség az aszfalt felvágására,

Részletesebben

Tz1,7 tűzzománc kemence

Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 kemence Kemence 1 év garanciával. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra, ezüst

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

a) Víz áramkör b) Bojler áramkör c) Gőz áramkör d) Kémiai áramkör IPARI FERTŐTLENÍTÉS ÖKOLÓGIAI SZÁRAZ GŐZZEL

a) Víz áramkör b) Bojler áramkör c) Gőz áramkör d) Kémiai áramkör IPARI FERTŐTLENÍTÉS ÖKOLÓGIAI SZÁRAZ GŐZZEL HIBAELHÁRÍTÁS A problémamegoldás érdekében egy logikai rendszert hoztunk létre. Ők nem "fizikailag" azonosak az egységgel, de segít megérteni a berendezés működési mechanizmusát. A gépek négy fő blokkra

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

Az Amptek XRF. Exp-1. Experimeter s Kit. Biztonsági útmutatója

Az Amptek XRF. Exp-1. Experimeter s Kit. Biztonsági útmutatója Az Amptek XRF Exp-1 Experimeter s Kit Biztonsági útmutatója Tartalom 1. Detektor... 2 2. Mérési indítása, leállítása; törlés... 3 3. Mérési idő beállítása... 5 4. Röntgengenerátor kezelése... 6 5. Interlock

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP16+ kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

GP 48. Használati útmutató MK 300

GP 48. Használati útmutató MK 300 GP 48 Használati útmutató MK 300 A készlet tartalma GP 48 riasztó készülék Riasztó kábelköteg Beltérvédelmi ultrahang szonda Motortér kapcsoló Rögzítő tappancs készlet Csúszósaru Biztosíték- és lengőaljzat

Részletesebben

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 DIGITÁLIS PASSZÍV INFRAÉRZÉKELŐ BEÉPÍTETT VILÁGÍTÁSSAL 1. Tulajdonságok Duál-elemes pyroszenzor. Teljesen digitális mozgásérzékelési algoritmus. Kettős jelelemzés, érték és

Részletesebben

OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ intelligens flottakövetés OBU EASY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V12_0_2014_04_23_HUN_SC 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel egyenlegét.

Részletesebben

A számítógépes adatgyűjtő program használata

A számítógépes adatgyűjtő program használata A számítógépes adatgyűjtő program használata I. Bekapcsolás 1. Az elosztó szekrényen lévő főkapcsoló felkapcsolásával helyezzük a Sütő berendezést feszültség alá! 2. Vezérlés be feliratú nyomógombot ütközésig

Részletesebben

AC feszültség detektor / Zseblámpa. Model TESTER-MS6811. Használati útmutató

AC feszültség detektor / Zseblámpa. Model TESTER-MS6811. Használati útmutató AC feszültség detektor / Zseblámpa Model TESTER-MS6811 Használati útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 2. Tulajdonságok... 3 3. A készülék leírása... 3 4. A hibák magyarázata... 4 5. Kezelés... 5

Részletesebben

Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS

Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS Köszönjük, hogy COMMAX terméket vásárolt. Az eszköz üzembe helyezése előtt, figyelmesen olvassa el a Felhasználói kézikönyvet és az üzemszerű működés érdekében, tartsa

Részletesebben

Szerelési útmutató ONE

Szerelési útmutató ONE Szerelési útmutató ONE A termékeinket úgy tervezték és gyártották, hogy megfeleljenek minden minőségi, esztétikai és használhatósági feltételnek. Gratulálunk a sikeres vásárláshoz, és kívánjuk, hogy a

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

MIXA típusú járművek új vezetőállás pult funkcionális bemutatása 2.0

MIXA típusú járművek új vezetőállás pult funkcionális bemutatása 2.0 MIXA típusú járművek új vezetőállás pult funkcionális bemutatása 2.0 2012. 1 Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Műszaki Igazgatóság Műszaki Üzemeltetési Szakigazgatóság Vasúti Jármű

Részletesebben

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz magyarországi képviselet Fı alkatrészek 1) Hálózati transzformátor

Részletesebben

SANTON. Ívérzékelő egység Napelemes rendszerekhez. Használati útmutató

SANTON. Ívérzékelő egység Napelemes rendszerekhez. Használati útmutató SANTON Ívérzékelő egység Napelemes rendszerekhez Használati útmutató Fontos biztonsági tudnivalók! Vigyázat! A rendszer alkatrészein magas feszültség és nagy áramok jelenhetnek meg. Kövesse a pontosan

Részletesebben

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv 1/ 6 oldal Kijelző változatok Kompakt kijelző: ebben az egységben összeolvad a kijelző és a vezérlő, kellemes, kompakt nem feltűnő méretben. Kisebb méretének köszönhetően

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

A biztosítóberendezési áramellátás feladata

A biztosítóberendezési áramellátás feladata Áramellátás A biztosítóberendezési áramellátás feladata a villamos energia előállítása, átalakítása és továbbítása a biztosítóberendezési fogyasztók (számítógépek és egyéb vezérlő egységek, fényjelzők,

Részletesebben

Alternatív kapcsolás. Feladat

Alternatív kapcsolás. Feladat Alternatív kapcsolás Az épületvilágítási áramkörök közül igen elterjedt az a megoldás, amikor egy világító készüléket két különböző helyről lehet működésbe hozni, illetve kikapcsolni. Ha a világítás működik,

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP4, 8 és 16 kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik.

Részletesebben

ZE5. 230V-os egyfázisú vezérlés. Általános leírás:

ZE5. 230V-os egyfázisú vezérlés. Általános leírás: 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZE5 230V-os egyfázisú vezérlés Általános leírás: 230V-os, 50-60Hz-es, 400W-os

Részletesebben

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához)

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) FL-11R kézikönyv (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) 1. Figyelmeztetések Az eszköz a Philips LXK2 PD12 Q00, LXK2 PD12 R00, LXK2 PD12 S00 típusjelzésű LED-jeihez

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

A DIPLOMAT ADEPT DA370/DA380 FOGÁSZATI KÉSZLET HIGIÉNIÁJÁNAK RENDSZERE

A DIPLOMAT ADEPT DA370/DA380 FOGÁSZATI KÉSZLET HIGIÉNIÁJÁNAK RENDSZERE Melléklet A DIPLOMAT ADEPT DA370/DA380 FOGÁSZATI KÉSZLET HIGIÉNIÁJÁNAK RENDSZERE 1. A HIGIÉNIA CÉLJA ÉS ALKALMAZÁSA Higiénia = Dezinfikálás + Dekontaminálás A műszerek és a pohártöltő vízjáratainak dezinfikálása

Részletesebben

Nagy hatótávolságú, mobil távkapcsoló rendszer HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Nagy hatótávolságú, mobil távkapcsoló rendszer HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Nagy hatótávolságú, mobil távkapcsoló rendszer HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A rendszerben használható eszközök: 4 csatornás vevő RF-881 Antenna Két színű (zöld vagy piros) visszajelző LED 1 gombos adó TK-869TP-1

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A Vizsgafeladat megnevezése: Épületvillamossági vagy villamos berendezés szerelési feladat Gyakorlati vizsgatevékenység

Részletesebben

Hibakódok. oldalfali splitklímákhoz

Hibakódok. oldalfali splitklímákhoz Hibakódok oldalfali splitklímákhoz Hibakód E1 E2 E3 E4 E5 E6 E7 E8 EE EU C5 Fo F0 F1 F2 F3 F4 F5 F6 F8 F9 FH PH PL P0 P1 P2 P3 P5 PU P7 P8 H0 H1 H3 H4 H5 H5 H6 H7 HC L3 L9 LP LC U1 U3 U5 U7 Leírás Magasnyomás

Részletesebben

Átkapcsoló automatika

Átkapcsoló automatika Átkapcsoló automatika Átkapcsoló automatika Twido PLC-vel Bemutatás 2 Funkciók és jellemzôk 7 Méretek 33 Villamos rajzok 55 Átkapcsoló automatika Twido PLC-vel Átkapcsoló automatika kialakítása Twido PLC-vel

Részletesebben

Ganz-Hunslet KCSV7 Használati utasítás

Ganz-Hunslet KCSV7 Használati utasítás Ganz-Hunslet KCSV7 Használati utasítás Tartalomjegyzék A jármű műszaki felépítése 3 1.1. A KCSV7 típusú villamos általános ismertetése 3 1.2. A KCSV7 típusú villamos főbb adatai 4 1.3. A villamos felépítése

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU és P112245 P112248 400RC/R-DI P112246 400RC/R-SAE b dimmerek izzólámpák, halogénlámpák fényáramát és motorok teljesítményét szabályozzák 40 1000 W-ig egy vagy több kapcsolási pontról. b Vezérelhetők a

Részletesebben

Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter

Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter A műszer egy új generációs, gyors áram- és feszültségértékeket mérését számítógépen megjelenítő diagnosztikai eszköz. A műszer tulajdonságai: 1, Akkumulátor

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 35 52 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben