Stresszoldás illóolajokkal, aromaterápiával

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Stresszoldás illóolajokkal, aromaterápiával"

Átírás

1 Stresszoldás illóolajokkal, aromaterápiával Az illóolajok, masszázsolajok, aromavizek nagyon sokat segíthetnek a stresszkezelésben, érdemes végignézni ezeket a természetes lehetőségeket, mielőtt gyógyszerekhez nyúlnánk. A stressz és a szorongás mérséklése, a hangulatjavítás, a lelki egyensúly megteremtése illetve a nyugtalanság és a feszültség oldása az aromaterápia egyik specialitása, legfontosabb területe. Képes megnyugtatni és ellazítani a testet, lelket és a szellemet is, és nincsenek káros mellékhatásai A stressz elég összetett dolog, sokféle változata lehetséges. De van néhány olyan illóolaj és aromavíz, amelyekkel a tüneteit enyhíthetjük.

2 Nem minden stressz rossz stressz mondják a szakemberek. Vagyis kétféle stressz típus van: az egyik a jó stressz, amely motivál, ösztönöz, ezt érezzük, amikor kihívásokkal találkozunk, és általában jó élményekhez kötődik. Ezt a fajta stresszt éli át, aki például szenvedélyesen szerelmes vagy aki sportol. A negatív stressz során túlzott, állandósult stressznek vagyunk kitéve, amely folyamatos nyomást gyakorol testünkre, lelkünkre. Ha folyamatosan stressz alatt vagyunk, az immunrendszerünk is legyengül, így könnyebben leszünk betegek. Ilyenkor a feszültség felhalmozódik testünkben és számtalan fizikai problémát okozhat a fejfájástól, a magas vérnyomáson és az alvászavarokon át, a gyomor- vagy mellkas fájdalomig. A folyamatos vagy ismétlődő stressz teljes mértékben kimerítheti az embert. Mit tehetünk, hogy megszüntessük ezt az állapotot? Meg kell tanulnunk kezelni, csökkenteni vagy elhárítani ezeket a helyzeteket. Mit tehetsz annak érdekében, hogy ellazulj és eltávolítsd a gondolataidat a nyomasztó helyzettől?

3 Mozogj rendszeresen! A lelki felfrissülés is ugyanilyen fontos: a hobbi, egy jó beszélgetés, a pozitív gondolkodás, a meditáció, egy masszázs vagy a jóga. Pihenj, aludj sokat! Táplálkozz egészségesen, egyél teljes értékű ételeket! Kerüld el a teljesítménykényszert! És mindezek mellett használj nyugtató hatású illóolajokat, aromakeverékeket!

4 Miért éppen az aromaterápia? Mert az illóolajoknak mágikus erejük van. Mélységekbe visznek és magasságokba emelnek mindannyiunkat. Régi emlékeket hívnak elő, segítenek érzéseink elfogadásában és érzelmeink feldolgozásában. Az aromaterápia világában minden egyes illóolaj a 'csoda' teljes univerzumát kínálja a befogadónak. Egyszerűen csak tudnunk kell alkalmazni őket, ismernünk kell a tulajdonságaikat. Ahogyan oly sokfélék vagyunk mi magunk is örömünkkkel, bánatunkkal, fájdalmunkkal, sorsunkkal, olyannyira különbözőek az illóolajok is egymástól. Használatuk nagyon sok - a mindennapokban felmerülő - problémára hatékony, gyors és kellemes megoldás, természetesen bizonyos szabályok betartása mellett. Az aromaterápia mind kiegészítő, mind önálló terápiaként rendkívül hatékony és gyengéd módszer kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

5 Hogyan hatnak az illóolajok? Főként az orrunkon keresztül hatnak a különböző esszenciák, illetve az agyban található limbikus rendszeren keresztül. Hihetetlen, hogy féle (!) illatot tudunk megkülönböztetni! (Gyakran az orrmandulával együtt ezt a kis szervünket is kiveszik, amely azért felelős, hogy ennyi féle illatot el tudjunk különíteni, és még emlékezzünk is rájuk.) De az illóolajok nemcsak az illatukkal hatnak ránk, hanem a tüdőbe jutva felszívódnak, és a vérkeringésen keresztül is hatnak a szervezetre. Ehhez hasonlóan a bőrön keresztül is felszívódnak, és itt szintén a vérbe kerülnek, pl. amikor aromaterápiás masszázst, aromafürdőt veszünk vagy szaunázunk. A bőr megújulását is segítik, egyesek ellazítják az izmokat, oldják az izomgörcsöket, és egyáltalán: segítik a szervezet öngyógyító, önvédelmi képességét. Jól szívódnak fel pl. a nyálkahártyán keresztül is (hüvely, végbél, száj), illetve a gyomor vagy az emésztőrendszer segítségével. Több aromaterapeuta ajánlja egyes illóolajok belső használatát is, de ezzel nagyon óvatosan kell bánni, csakis képzett fitoterapeuta felügyelete mellett szabad! Van olyan illóolaj, aminek a fogyasztása életveszélyes lehet!

6 Aromaterápiával a stressz ellen Olvastam egy kísérletről, amely során a stressz illóolajokkal való kezelhetőségére keresték a választ. A kísérletekben leggyakrabban a levendulaolajat használták, de más olajok (pl. édesnarancs, muskotályzsálya, római kamilla) felhasználására is sor került. Hasonlóan jó hatású egyébként a bergamott, a jázmin, a rózsa, az ilang-ilang, a bazsalikom, a benzoe, a geránium vagy a szantál. Ezek az esszenciák illóolajos fürdőben alkalmazva segítenek ellazulni, kedvezően hatnak a pszichés állapotunkra, erősítik a különböző eseményekhez való pozitív hozzáállásunkat és hangulatjavító hatásúak. Ugyanezekkel az olajokkal végzett aromaterápiás masszázs is mérsékli a szorongást. De ha csak egyszerűen egy párologtatóba cseppentesz ezekből az esszenciákból, vagy olajos parfümöt készítesz belőlük, már mérsékelheted a stressz kiváltotta fizikai tüneteket, csökkentheted a szorongást és a stresszhelyzet érzékelésének mértékét.

7 Megfigyelték például a kísérlet során, hogy fogorvosi rendelőben a légtérbe juttatott édesnarancs illóolajnak köszönhetően a betegek nyugodtabban, jobban fogadták a kezelést. Jó eredményeket értek el a krónikus fájdalom, az aggódás, az álmatlanság és a stressz kiváltotta betegségek kezelésében is, a tartós kórházi kezelésben részesülő és a viselkedési zavarokkal küzdő gyerekeknél, és a daganatos betegeknél is, mivel az aromaterápiás masszázs csökkentette a betegek szorongását és depresszióját. Készíthetsz saját magad is illó- és masszázsolaj keverékeket, de akár már előre elkészített aromakeverékeket is tudsz erre a célra használni. Geránium Szantál Római kamilla

8 Párologtass, hogy kicsit nyugodtabb legyél Párologtass nappal citrom és/vagy kubebabors illóolajat (ez inkább élénkít, erőt ad és felfrissít), este pedig mandarint, narancsot, bergamottot és orvosi levendulát, ezt mindet lehet a gyerekek mellett is használni. És van még egy illóolaj, a keserűnarancslevél illóolaj, amelynek nagyon kellemes, nyugtató illata és hatása van. Vagy levendula supert, amely azontúl, hogy nyugtat, még altató hatása is van, de a párnádra is cseppenthetsz belőle 1 cseppet. A bergamott kifejezetten önbizalom erősítő hatású, a levendulának pedig görcsoldó, nyugtató hatása van. Az orvosi levendula illatával melegséget ad, a levendula super pedig jól oldja a lelki görcsöket is, illetve a nyugodt alvásban is segít.

9 A gyerekeket pedig nagyon megnyugtatja a Mesélő Hold illóolaj keverék. (Összetevői: mandarin, narancs, római kamilla, orvosi levendula, szantál, benzoéfa, mirha és eucalyptus staigeriana.) 5-7 cseppet nyugodtan párologtathatsz ezekből vegyesen is, a lényeg, hogy összesen ennyi legyen a vízbe csepegtetve, és ha kb. 2 órahosszáig párolog, akkor már megtelik a levegő elegendő illatmolekulával, de akár tovább is lehet, ahogy-ameddig kellemesnek érzed az illatot. Milyen a jó illóolaj párologtató? Ha illatlámpában szeretnél különböző illóolajokat használni, akkor nem szabad elfelejtkezni arról, mekkora jelentősége van ennek a kis illóolaj párologtatónak abból a szempontból, hogy eléred-e a kívánt hatást a kiválasztott eszenciával. Már a vásárlásakor is érdemes odafigyelni néhány dologra. Mik ezek? Például, hogy mekkora víztartója van. Ha túl kicsi, akkor nagyon hamar elpárolog belőle a víz és gyakran kell utántölteni, esetleg túlmelegszik vagy megreped. Minimum 1,5 dl víz kellene, hogy beleférjen. Ha elég nagy, akkor ettől nem kell félned, ráadásul fontos, hogy a víz sose forrjon fel. Vagyis nézd meg a boltban azt is, hogy ne legyen túl közel se a víztartó a gyertyához vagy a mécseshez (mert rásülhet az oldalára az olaj), viszont túl távol se, mert akkor nem fog eléggé érződni az illata. Válassz hozzá jó minőségű mécsest, mert ha csak alig pislákol a lángja, akkor bármilyen jó is az illóolaj párologtatód, nem éred el azt a hatást, amit szeretnél. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a tálkáját ecettel, alkohollal vagy különböző tisztítószerekkel, különben összekeverednek az illatok.

10 Otthon az illatmécsest fejmagasság alatt helyezd el, hogy jobban érezd az illatokat, de figyelj arra, ha kisgyerekek is megfordulnak a szobában, inkább tedd feljebb, biztonságos helyre! (És persze a kisgyerekek jelenlétében óvatosan szabad csak használni a felnőtteknek szánt illóolajokat, ha nem terápiás célból alkalmazod, akkor inkább csak a narancsot vagy a mandarint használd!) Mindig oltsd el a gyertyát, mielőtt kiürülne a vizes tálka, mert ha szárazon elkezd égni, kellemetlen, káros illatok is felszabadulhatnak. Általában elég, ha egy órahosszáig ég a mécses alatta, mert már ilyenkor is elég illatmolekulával telik meg a szoba levegője. Stresszoldás és lakásillatosítás egyben A kubebabors citrommal a legjobban bevált illatosító. Az előbbinek is egy citrusos erős illata van. Illóolaj párologtatóban lehetne párologtatni 1/3 kubebabors és 2/3 citrom arányban, azt hiszem, ez így nyomja el legjobban a kellemetlen szagokat.

11 Aromaterápiás testmasszázs és fürdő Az előbb említett illóolajokat nemcsak párologtathatod, hanem masszázsolajat is készíthetsz belőle. Egy hátmasszázshoz, 3-5 ml bázisolajhoz 3 csepp illóolaj szükséges, egy teljes testmasszázshoz kb ml, ehhez pedig 5-7 csepp illóolaj. A cseppszám a Panarom olajaira vonatkozik. Bármilyen növényi olajat használhatsz, pl. búzacsíra, len, napraforgó, olíva, sárgabarackmag, makadámdió, mandula, mogyoró, avokádó, szőlőmag, stb.). De keverheted is őket. Egy teljes testmasszázs arcmasszázzsal általában másfél óra szokott lenni. Az aromaterápiás masszázsnál először a hátat masszírozzuk, majd a lábat hátul, elöl, aztán a hasat, az arcot, a dekoltázst, végül a fejet. Figyelem! A hasat és a talpat nagyon finoman, csak simító, kedveskedő mozdulatokkal szabad masszírozni, nyomkodni nem lehet!

12 A masszázst addig és úgy kellene csinálni, ahogy és ameddig a partnernek jólesik. Fontos, hogy gyengéden, felülről lefelé tartó simító mozdulatokkal végezzük! Ha partnerünk/ gyermekünk/ barátnőnk el is alszik közben, akkor ezt teljes sikernek könyvelhetjük el! :) Erre a célra általában az olívaolaj nagyon jó, főleg nyáron, mert hűt, télen pedig a szezámolaj, mert melegít. Langyosan is kell felvinni a bőrre, ilyenkor jobban érződik az illóolajok illata. Lehet ezeket más hordozóolajokkal is keverni, pl. mandulaolajjal (ezt azért nem ajánljuk önmagában, mert szárítja a bőrt), bio napraforgóolajjal vagy búzacsíraolajjal. Ilyenkor az illóolajok nemcsak az orrunkon, hanem a bőrünkön keresztül is hatnak, ahogy bekerülnek a véráramba. A masszázs az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy valakit megnyugtassunk, meggyógyítsunk, hogy megszüntessük a fájdalmát vagy enyhítsük a feszültségét. A masszázs megmutatja, hogy milyen érzés ellazítani és harmóniában lenni önmagunkkal. Egy aromaterápiás masszázs alkalmával az illóolajok lazító, feszültségoldó vagy erotizáló hatása és jó illata egyszerre tud érvényesülni. A masszírozás az aromaterápiával együtt valóban csodákra képes!

13 Milyen illóolajokat használjunk? Egy jó kis nyugtató otthoni masszírozáshoz a fent említett hordozóolajokba lehet tenni levendulaolajat, amely megnyugtat, citromot, ami felfrissít, vagy bergamottolajat, ami annyira ellazít, hogy akár el is alhatunk tőle. :) De nagyon kellemes lehet pl. a szantál és a narancs vagy a mandarin keveréke is. Illetve levendulát gyerekeknek önmagában, más illóolajok nélkül is tehetünk a hordozóolajba. Nagyon jó egy olyan illóolaj párosítás is, hogy levendula, grapefruit és geránium. Ajánlott adagolás: 2 csepp levendula, 3 csepp grapefruit, 2 csepp geránium), és ezeket lehet egy kád fürdőbe tenni (egy kanál mézben, tejszínben vagy egy pohárnyi sóval elkeverve), vagy ml bázisolajhoz tenni (olíva, napraforgó, mandulaolaj), ez egy testmasszázshoz elég.

14 De ez a variáció is lehetséges: 3 csepp geránium, 3 csepp grapefruit és 1 csepp édeskömény, mivel ez utóbbi nagyon erős. A gerániumot kismamák és azok, akinek alacsony a vércukor szintjük, nem használhatják! A feketefenyő (picea mariana) is egy csodálatos hangulatemelő illat, ezt is ki lehetne próbálni. De készíthetsz csak levendula superből masszázsolajat is: 1 evőkanál bázisolajba (pl. olívába) tegyél 5 csepp levendula supert és fentről lefelé a párod masszírozza át vele a testedet esténként. Arcmasszázs? Arcot is lehet masszírozni illóolajos bázisolajjal, de kevesebb illóolaj kell bele. Illetve ez már egy más típusú illóolaj-ismeretet igényel. Leginkább arcmasszázshoz a sárgabarackmagolaj ajánlott, mert ez az egyik legfinomabb bázisolaj. Mogyorónyi mennyiségbe tegyél 1 csepp levendulaolajat vagy 1 csepp rózsafa illóolajat. De lehet illóolaj nélkül is arcot masszírozni, ilyenkor rózsavízzel lehet a tenyérben összekeverni a sárgabarackmagolajat. Ha pattanásos a bőr, akkor rózsavíz helyett levendula aromavizet ajánlok. Krémmel is lehet masszírozni, de csak speciális arcmasszázs krémmel, mert a hidratálók hamar felszívódnak.

15 Hogyan használhatjuk még ezeket az illóolajokat? A levegőbe permetezve is felfrissíthetjük a levegőt, főként ha túl száraz. Egy 60 ml-es szórófejes flakonba 40 fokos alkoholhoz csepp illóolajat adjunk, és pumpáljuk háromszor a szoba vagy egyszer a WC levegőjébe. Test- és lábfürdőt is készíthetünk illóolajokból, de előtte mézben vagy tejszínben fel kell azokat oldani, hogy ne maradjon a víz színén. Felnőtteknek 8-10 cseppet, gyerekeknek 3-4-et kell egy kád vízbe tenni. A lábfürdőnél egy lavórnyi vízhez 5-10 csepp szükséges, negyedórányi áztatás elég. Figyelem! Szegfűszeget, fahéjt és mentát inkább ne használjunk fürdéskor, mert a fahéjolaj pl.(ha nem keverjük el semmivel) a bőrre tapadva másodfokú égési sérüléseket is okozhat! Száraz módszer: szőnyegre, falvédőre, függönyre lehet cseppenteni kb. 3-5 csepp eszenciát, erre nagyon alkalmas a citrom vagy a levendula. (Az illóolajok egy része foltot hagy - ilyen pl. a benzoé, a bergamott vagy a perubalzsam -, erre oda kell figyelni!) Az inhalálás főleg a légúti betegségeknél ajánlott, amikor fokos vízbe 3-5 csepp olajat teszünk és ezt a gőzt szívjuk be. Ha egy textilzsebkendőre cseppentjük, egész nap szagolgathatjuk. :) Szaunázáskor nemcsak a légutakon, hanem a bőrfelületen is hat az aroma. Az illóolajat a kövekre locsolt vízhez lehet adni (sohasem közvetlenül a forró kőre!) - pl. citromot, narancsot vagy mandarinolajat, a nyugtató hatású levendulát vagy a légutakra ható mirtuszt.

16 Az alábbi módszerek nem tartoznak közvetlenül a stresszoldás témakörébe, de jó, ha tudjuk: Hasonlóan a fürdőhöz készíthetünk lemosó- vagy borogatóvizet, amit 5-15 percenként cserélni kell: 1-2 liter vízbe 3-5 csepp illóolajat kell tenni. Gyerekeknek csak egy cseppet szabad! Illetve használhatunk erre a célra virágvizeket is, amely sokkal gyöngédebb és nem olyan erős, mint az illóolaj, viszont a hatóanyagtartalma ugyanaz. Hajápolásnál a legfontosabb a fejbőr ápolása, az illóolajok pedig ennek a vérkeringését élénkítik, így segítve, hogy a haj is egészséges és csillogó legyen. (A hajra csak keveréket szabad tenni!) Készíthetünk különböző bőrtípusokra sampont vagy hajkondicionálót is. Bőrápoláshoz is tökéletesek az illóolajok. Mivel az aromák élénkítik a felszíni véráramlást, a bőr tovább marad feszes és üde, selymes fényű. Szájápoláshoz is nagyon hatékonyak a különböző esszenciák, a már emlegetett virágvízzel lehet gargarizálni, öblögetni (gerániumvíz, levendulavíz).

17 Babáknak, gyerekeknek Babák és kisgyerekek közelében legjobb, ha semmilyen illóolajat nem használunk, hogy ne terheljük a szervezetüket felesleges plusz ingerekkel, mivel az ő szaglásuk, nyálkahártyájuk még nagyon érzékeny. A legnagyobb biztonsággal az aroma- vagy virágvizeket lehet a kicsiknél használni. Ez az illóolaj előállítása (lepárlása) során képződött víz, amely sokkal gyengédebb, de ugyanolyan hatékony, mint az illóolaj. Babáknál is használható a levendulavíz, a rózsavíz vagy a citromfűvíz. Ha a közelükben párologtatsz, vagy masszírozni szeretnéd, akkor is valamilyen finom, nem túl erős illóolajat használj csak, mint például a rózsaolaj, az édesnarancs, a narancsvirág, a mandarin, a római kamilla, levendula, eukaliptusz citriodora vagy a szantálfa olaját. A babáknak három hónapos korukig extra érzékeny a bőrük, ezért a legjobb, legfinomabb masszázsolajat használd lehetőleg, ez a sárgabarackmag olaja. Terápiás célból jóval több illóolajat használhatsz a gyerekeknél, de előtte konzultálj képzett aromaterapeutával! Sose tegyél a bőrükre hígítatlanul illóolajokat!

18 Mindig oda kell figyelni az adagolásra, jóval kevesebb cseppszámmal szabad csak dolgozni (harmad- vagy negyedannyit, mint a felnőtteknek), és csak azokkal, amelyek feltétlenül szükségesek. A babákat, gyerekeket is szépen megnyugtatja egy finom masszázs a fürdés és az elalvás előtt. Ehhez először is neked kellene megnyugodnod, mert ha te rendben leszel, a babád, gyermeked problémái is el fognak múlni. A bébi- és babamasszázsolajat a legfinomabb olajokból érdemes készíteni, ez a makadámdió és a sárgabarackmagolaj. De ezeket nagyon pici, finom rózsa, szantál, kamilla és mandarin illóolajokkal keverve készen is meg lehet vásárolni. Ha gyerekeknek próbálnád ki a saját masszázsolaj keverést, akkor sokkal kevesebb illóolajat, 30 ml-hez 3 cseppet, babák esetében pedig ugyanígy 30 ml-hez csak 1 csepp illóolajat kell tenni. Később már használhatsz mandula-, olíva-, jojoba- vagy búzacsíraolajat is, ill. ezeknek a keverékét. Csak tiszta, 100%-ban természetes, minőségi, terápiára alkalmas aromavizet, illó- és bázisolajat használj! Ha a gyermeked epilepsziás vagy asztmás, néhány illóolajat nem szabad használni a környezetében. Mielőtt bármelyiket használnád, kérj tanácsot szakképzett orvostól és aromaterapeutától.

19 Mindennapi gyengéd szeretetmasszázs babáknak, gyerekeknek Keverj össze óvatosan 30 ml bázisolajat 3 csepp mandarin-, 2 csepp levendula és 1 csepp narancs illóolajjal, majd masszírozd át lágy, simító mozdulatokkal a gyermekedet minden nap, fürdés előtt. Utána ringató mozdulatokkal fürdesd meg, amivel még tovább fokozhatod a masszázs lazító hatását. Vigyázz, mert a baba bőre egy kissé csúszni fog, ezért határozott kézzel fogd meg, mielőtt a vízbe teszed! Az olajat ne mosd le, hagyd a baba bőrén, hogy kifejthesse hosszantartó hatását. (Ilyenkor nem érdemes semmiféle fürdetőt sem használni.) Készíthetsz magatoknak nyugtató fürdőt bergamott illóolajból például, egy kanál mézbe tegyél pár cseppet, és keverd el a vízben. Nyugodtan fürödhettek ebben együtt is a babáddal. Nagyon fontos, hogy tisztán soha ne cseppents illóolajokat a fürdővízhez, mert nem oldódik fel benne, a felszínén marad. De ha egy kanál ún. emulgeálószerben (mézben, tejszínben) oldod fel, akkor szépen elkeveredik a vízben is.

20 Aromavíz ivókúra Mi is ez az aromavíz vagy más néven virágvíz? Az aromavíz valójában az illóolaj-készítés mellékterméke. A leggyakrabban lepárlással készül az illóolajok nagy része: vagyis vízgőzt eresztenek rá a különböző növényi részekre, virágokra, levelekre, ez a forró gőz kioldja a növényekből az aromát. Majd amikor kis csöveken elkezdik lehűteni a vizet, fokozatosan szétválik a víz és az illóolaj. Ez a víz is - ami tulajdonképpen tényleg a melléktermék - megtelik a gyógynövény értékes hatóanyagaival, de sokkal gyengédebb, mint az illóolaj. Mindenki használhatja, de legfőképpen babáknak, gyerekeknek és a legérzékenyebb bőrűeknek inkább ez ajánlott. Ugyanúgy lehet párologtatni is, mint az illóolajat, csecsemőknél pl. inkább ezt érdemes bőrápolásra használni vagy az illóolaj párologtatóba tenni. (Plusz még lehet hozzá cseppenteni 1-2 csepp illóolajat is.) Lehet aromavíz ivókúrát is csinálni, a citromfűvíz a stresszoldásban segít, a keserűnarancsvirágvíz pedig nagyon jó hangulatemelő. 1,5 liter vízben el kell keverni ml aromavizet, és ezt egy nap meginni, 3 héten keresztül minden nap, majd 1 hét szünet, és utána ezt még 2-szer megismételni.

21 A citromfűvíz (Melissa officinalis) számtalan betegségre, problémára nyújt megoldást: a kólikás, hasfájós babának egy pici vízbe egy mokkáskanálnyit lehet tenni és megitatni vele. Vagy a fürdővizébe 5 ml-t tenni, így alvás előtt megnyugtatja, kiegyensúlyozza. (Hasonlóan lehet használni a babák fürdővizébe a levendula- vagy a rózsavizet is.) Enyhíti a prosztatagyulladást, nyugtató, görcsoldó, lazító hatású. Külsőleg gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású a bőrre, egyébként minden bőrtípusra ajánlott. Belsőleg vérnyomáscsökkentő, antidepresszáns, szorongásoldó, álmatlanság ellen használható. A keserűnarancsvirágvizet (Citrus aurantium) akkor érdemes inni, ha rossz hangulatunk van. De belsőleg alkalmazva nemcsak hangulatemelő, hanem emésztésserkentő is.

22 Külsőleg érzékeny és zsíros bőrre egyaránt kenhető, erős összehúzó hatású. Nagyon száraz bőrre csak 20%-ban levendulavízzel, rózsavízzel és gerániumvízzel keverve ajánlott az arcra kenni. Külsőleg hidratálni lehet vele, vagyis segíti a szervezet, a bőr vízpótlását. Fontos: használata után ne napozzunk és ne menjünk szoláriumba, mert fényérzékennyé teszi a bőrt! Stresszoldó gyógytea Stresszoldó teához a levendula, a macskagyökér és a citromfű is jó. Viszont a levendulának nincs valami jó íze. Ezért tehetsz hozzá, hogy finomabb legyen még galagonyavirágot vagy málnalevelet. De nem kell hozzá sok, 1 liter vízbe kb. 5 csipetet (3 ujjal ha belecsípsz a teafűbe). 3-4 hétig érdemes inni, hogy érezd a hatását. A levendulát fürdőhöz is teheted úgy, hogy 1 zacskóból erős teát főzöl, és azt kevered hozzá egy kád vízhez.

23 Kismamáknak A szülés körüli időszakban nagyon alkalmas a stresszoldásra a levendula-, a narancsvirág-, a római kamilla- és a rózsa illóolaja, amelyek nemcsak az édesanyák mentális és fizikai állapotára lehetnek jótékony hatással, hanem a jó baba-mama kapcsolat kialakítását is segíthetik. A fáradt, pici babás kismamáknak pedig a citromfűvizet ajánlom ivókúrára: 3 hétig inni, majd egy hét szünet, és ezt 2-3-szor megismételni. 1,5 liter vízbe 5 ml citromfűvizet tegyél, és ezt idd meg naponta. De vehetsz belőle citromfüves fürdőt is, ugyanebből a citromfű aromavízből egy kád vízhez tegyél ml-t. És próbálj meg megnyugodni, jó lenne úgy átszervezni az életeteket, hogy legyen néha 10 perc-fél óra saját pihenőidőd, amikor csak magaddal foglalkozhatsz, hogy több energiád, erőd legyen. Próbáljátok közösen úgy megtervezni az életeteket, hogy te is tudj egy kicsit pihenni. A masszázs pl. nagyon jól tud esni ilyenkor is. Illóolajokkal vagy anélkül, bár az előbbivel jóval hatásosabb Mert a te nyugalmad a család békéjének a kulcsa. Szeretettel: Ujvári Gyöngyi aromaterapeuta és Kiss Bernadett, az szerkesztője Ha bármiben bizonytalan vagy, várjuk szeretettel a kérdéseidet is! info@illoolajok.hu

Ha a kiválasztott illóolaj részletes tájékoztatója más alkalmazási mennyiséget tartalmaz, akkor az abban szereplő mennyiséget vegye figyelembe!

Ha a kiválasztott illóolaj részletes tájékoztatója más alkalmazási mennyiséget tartalmaz, akkor az abban szereplő mennyiséget vegye figyelembe! A NATURLAND illóolajok 100 %-os tisztaságú, természetes eredetű, koncentrált hatóanyagok, ezért alkalmazásuk során pontosan tartsa be a felhasználási módokhoz javasolt cseppmennyiségeket! Általános felhasználási

Részletesebben

Forrás: http://www.doksi.hu

Forrás: http://www.doksi.hu Az illóolajok gyógyító hatását használja ki Az illatok, mint ingerek az idegrostokon keresztül jutnak az agykéregbe, ahol a megfelelő sejteket ingerlik. Ennek hatására javul közérzetünk. Közérzetünk javulásának

Részletesebben

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait.

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait. Az utóbbi évtizedben egyike lett azoknak az alternatív kezelésmódoknak, melyeknek a népszerűsége a világ számos országában fokozódik. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sokan szenvednek tartós stresszhatással

Részletesebben

AROMA ARCÁPOLÁS. A NÖVÉNYEK természetes erejével

AROMA ARCÁPOLÁS. A NÖVÉNYEK természetes erejével AROMA ARCÁPOLÁS A NÖVÉNYEK természetes erejével Növényi alapú 100% természetes AROMA kezelés TARTALOM A kozmetika és a növények...3 Aroma kezelés...4 Esszencia olajok...5 Növényi kivonatok...6 Személyre

Részletesebben

9 tipp fejfájás ellen

9 tipp fejfájás ellen 9 tipp fejfájás ellen Lüktet a halántékod, és úgy érzed, pillanatokon belül szétrobban a fejed. Azonnal kell val Ki gondolná, hogy az emberek 80%-a szenved időről időre fejfájástól, ráadásul a nők jóval

Részletesebben

Téli illóolajok 2. Közzétette: ( Még nincs értékelve

Téli illóolajok 2. Közzétette:   (  Még nincs értékelve Téli illóolajok 2. 2010 december 05. Flag Szöveg méret Mentés Mérték 0 Még nincs értékelve Az illóolajokról szóló cikkünk második részében az olajak használati módjait vesszük górcs? alá. Bemutatjuk, hogy

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2010 december 05. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Az illóolajokról szóló cikkünk második részében az olajak használati módjait vesszük

Részletesebben

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( Ritkán jut az emberek eszébe, hogy egy kellemes illat segíthet az ellazulásban. Most nem a parfümök permetezéséről, vagy a mesterséges illatforrásokról van szó. Egy egészséges, egyszerű és kellemes módszer

Részletesebben

Aromaterápia otthon. Alakítsd át a házipatikád!

Aromaterápia otthon. Alakítsd át a házipatikád! Aromaterápia otthon Alakítsd át a házipatikád! Cseréld le a házipatikádat! 2008 óta Megbízhatóság Kiváló minőségű illóolajok Tudományos aromaterapeuta szakértői háttér (receptek) Testi-lelki-szellemi egészségmegőrzés

Részletesebben

Téli illóolajok 1. Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Téli illóolajok 1. Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2010 december 03. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Az illóolajok növényi részek természetes kivonatai. Sajtolással, lepárlással,

Részletesebben

Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van.

Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van. Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van. Hagyományos gyógymasszázs a jó közérzetért Üdvözöljük azon a helyen, ahol a természet

Részletesebben

KARÁCSONYI GYERTYÁK, ILLÓOLAJOK, PÁROLOGTATÓK, ILLATOSÍTÓK

KARÁCSONYI GYERTYÁK, ILLÓOLAJOK, PÁROLOGTATÓK, ILLATOSÍTÓK KARÁCSONYI GYERTYÁK, ILLÓOLAJOK, PÁROLOGTATÓK, ILLATOSÍTÓK Karácsonyfa alakú, üveg gyertyatartó tea mécsessel. A741106 05 515Ft/db+Áfa "Delicius" gyertya szett A791492 602Ft/db+Áfa "Shiva" illatos gyertya,

Részletesebben

gondolkozz zölden! Háztartási termékkatalógus

gondolkozz zölden! Háztartási termékkatalógus 2017 Háztartási termékkatalógus ÁLTALÁNOS TISZTÍTÓSZER 33 felmosáshoz narancs olajjal Termékeink 2016-tól új hipoallergén illattal készülnek! www.cleaneco.hu facebook.com/cleanecohungary Általános tisztítószer

Részletesebben

ILLÓOLAJ Kiszerelés Fogyasztói ár

ILLÓOLAJ Kiszerelés Fogyasztói ár ILLÓOLAJ Kiszerelés Fogyasztói ár BIO Bergamott 5ml 2100 (Citrus bergamia) 10ml 2990 BIO Borsmenta 5ml 1490 (Mentha piperita) 10ml 2200 BIO Citrom 5ml 1290 (Citrus limonum) 10ml 1990 BIO Citromos eukaliptusz

Részletesebben

A tanfolyamokon a 2-3 hónapos korban történő kezdés a legoptimálisabb, de természetesen fiatalabb és idősebb babákat is szeretettel látunk.

A tanfolyamokon a 2-3 hónapos korban történő kezdés a legoptimálisabb, de természetesen fiatalabb és idősebb babákat is szeretettel látunk. Mikortól lehet alkalmazni a babamasszázst? A babamasszázst elkezdheti akár a baba születését követő első napokban is. Egy anya ha nem is tudatosan végtelen gyengédséggel masszírozza a kisbabáját szinte

Részletesebben

St. Barth. A St. Barth elixírjei és Spa-kezelései a karibi élvezetek világába vezetik Önt.

St. Barth. A St. Barth elixírjei és Spa-kezelései a karibi élvezetek világába vezetik Önt. St. Barth A St. Barth elixírjei és Spa-kezelései a karibi élvezetek világába vezetik Önt. A karibi Tiaré virág egzotikus olaja és illata, a finom liliom illetve a tiszta bourbon vanília simogatja a lelket

Részletesebben

100% illóolaj tartalmú, így párologtatni is lehet!

100% illóolaj tartalmú, így párologtatni is lehet! Professzionális aromaterápia minden napra. Illóolajok és szinergiák, melyek a természet bölcsességével és gyógyító erejével harmóniába hoznak Önmagaddal. *BIO, ellenőrzött biológiai termesztésből származó

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE A kezelési idő: 90 perc DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis v. ultrahang

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis

Részletesebben

Természetes olajok, teák és növények. Gógymódok

Természetes olajok, teák és növények. Gógymódok Természetes olajok, teák és növények Gógymódok Figyelem! A felsorolt termékek és alkalmazási módok nem mindenkinél, és nem minden esetben hoznak eredményes változást. Ebben az esetben próbálkozzunk vagy

Részletesebben

Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van.

Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van. Az egészség, a jó közérzet és a szépség csak akkor érhető el, ha az ember a természettel és önmagával összhangban van. Hagyományos gyógymasszázs a jó közérzetért Üdvözöljük azon a helyen, ahol a természet

Részletesebben

A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát.

A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát. A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát. A kellemesen illatosított speciális hatóanyagokat tartalmazó

Részletesebben

IMMUNRENDSZER TÁMOGATÁSA AZ ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJOK SEGÍTSÉGÉVEL

IMMUNRENDSZER TÁMOGATÁSA AZ ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJOK SEGÍTSÉGÉVEL IMMUNRENDSZER TÁMOGATÁSA AZ ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJOK SEGÍTSÉGÉVEL Kevi Andrea 2018.11.12. Mit tehetünk magunkért? Az egészséges immunrendszer alapkövei: Higiénia Testmozgás Tudatos táplálkozás Pihenés,

Részletesebben

Herbal Collection. Szépség és egészség a természetből

Herbal Collection. Szépség és egészség a természetből Herbal Collection Szépség és egészség a természetből Herbal Collection Szépség és egészség a természetből Kedves ügyfeleink, nagy örömünkre szolgál, hogy kifejezték az érdeklődésüket a társágunk iránt,

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ROSANA SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ROSANA SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE A kezelési idő: 90 perc DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ROSANA SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE Lépések: 1 Make-up Eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Iontoforézis v. Ultrahang v. Elektroporációs

Részletesebben

Vandart (Rex Clinic Hotel)

Vandart (Rex Clinic Hotel) Vandart (Rex Clinic Hotel) Masszázsok és Wellness Testkezelések (Uraknak) Kurland Bali Paradise Wellness Rituálé mályva virágokkal: Ez a wellness kezelés bámulatosan varázsolja át a petyhüdt, fakó bőrt,

Részletesebben

Aromaterápiás Kezelés Esszenciális Olajokkal

Aromaterápiás Kezelés Esszenciális Olajokkal MARKETING ANYAG Aromaterápiás Kezelés Esszenciális Olajokkal ELÉRHETŐ: 2011 április Aromatic Arc Börápolás Börállapot helyreállítása esszenciális olajokkal A nök naponta néznek szembe stresszes, hosszú

Részletesebben

Hidegensajtolt szappanok

Hidegensajtolt szappanok Hidegensajtolt szappanok Gyöngyvirág szappan Ez a kis csengettyű alakú virág szeles körben segiti az emberiséget. A kozmetikai ipar arclemosót készít belőle. A gyógyászat vizelethajtó hatását felhasználva

Részletesebben

90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR

90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR A kezelési idő: 90 perc 90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR A kezelés célja : bőrnyugtatás, irritáció csökkentés. Intenzív kezelés az érzékeny, irritációra hajlamos bőr

Részletesebben

Jasmin Arckezelések. 8900 Ft 10900 Ft 11900 Ft. 14900 Ft 15900 Ft. 12900 Ft. 13900 Ft 16900 Ft. EMZSÉ Institut Árjegyzék

Jasmin Arckezelések. 8900 Ft 10900 Ft 11900 Ft. 14900 Ft 15900 Ft. 12900 Ft. 13900 Ft 16900 Ft. EMZSÉ Institut Árjegyzék Arckezelések Jasmin Alapkezelés (50 ) Jasmin Tápláló alapkezelés (60 ) Jasmin Vitalizáló alapkezelés (60 ) Jasmin Tisztító kezelés (80 ) Jasmin Vitalizáló tisztító kezelés (120 ) Jasmin Ránctalanító kezelés

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis

Részletesebben

dog vital 200 ml sampon fehér és világos szőrű kutyáknak DOG VITAL KUTYASAMPON FEHÉR ÉS VILÁGOS SZŐRŰ KUTYÁK SZÁMÁRA

dog vital 200 ml sampon fehér és világos szőrű kutyáknak DOG VITAL KUTYASAMPON FEHÉR ÉS VILÁGOS SZŐRŰ KUTYÁK SZÁMÁRA DOG VITAL KUTYASAMPON FEHÉR ÉS VILÁGOS SZŐRŰ KUTYÁK SZÁMÁRA Összetétel: Aqua, Benzyl alcohol, Citric Acid, Cocamide DEA, Cocamidopropyl betain, Glycol Stearate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone,

Részletesebben

Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot?

Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot? Őszi-téli bőrápolás Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot? Évszakváltás idején mindig jobban oda kell figyelnünk bőrünkre, szépségápolási szokásainkra. A nyári barnaság megőrzésének több módja van:

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

Lágy, mint a pillangó csókja BIO kozmetikumok BIO hatóanyagokkal. A boldogság széppé tesz

Lágy, mint a pillangó csókja BIO kozmetikumok BIO hatóanyagokkal. A boldogság széppé tesz Lágy, mint a pillangó csókja BIO kozmetikumok BIO hatóanyagokkal A boldogság széppé tesz Farfalla történelem A Farfalla története egy szoros barátsággal kezdődött: 4 barát úgy döntött, hogy a természetes

Részletesebben

KÉZMŰVES NATÚR HÁZISZAPPANOK

KÉZMŰVES NATÚR HÁZISZAPPANOK KÉZMŰVES NATÚR HÁZISZAPPANOK Kizárólag természetes összetevőket tartalmazó szappanok. Színezék, tartósítószer, parabén és kőolaj származékmentesek, kézzel készült termékek. KECSKETEJES és GYÓGYNÖVÉNYES

Részletesebben

Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM

Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM A GYERMEKEK BŐRE A BABÁK ÉS KISGYERMEKEK BŐRE A babák és kisgyermekek bőre fokozottan érzékenyebb és sérülékenyebb

Részletesebben

Háztartási praktikák, receptek

Háztartási praktikák, receptek Háztartási praktikák, receptek 1. Fertőtlenítő felülettisztító spray 100 ml desztilláltvíz 100 ml alcohol vagy vodka 50 ml ecet 30 csepp illóolaj (levendula, citrom, narancs, oregano, fenyő, rozmaring)

Részletesebben

NATÚRGYANTÁK. Az első 100%-ban természetes minősített, hipoallergén bio hideggyanta azonnal

NATÚRGYANTÁK. Az első 100%-ban természetes minősített, hipoallergén bio hideggyanta azonnal NATÚRGYANTÁK HIDEGGYANTA SZŐRTELENÍTŐ CSÍKOK Hideggyanta szőrtelenítő csík testre bio méhviasszal és bio Aloe verával Az első 100%-ban természetes, minősített, hipoallergén bio hideggyanta, azonnal használható

Részletesebben

ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM

ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM Koós Viki (2011) - Minden jog fenntartva 1. oldal 2. NAP A nap mottója: TÖKÉLETES VAGY! Az, hogy milyennek látjuk magunkat, a körülöttünk élők kimondott, vagy kimondatlan

Részletesebben

AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AROMA TESTKEZELÉS BÕRPUHÍTÁS, NYUGTATÁS Csak radírozás Radírozás +masszázs Radírozás +önbarnítás 35 perc Simító Cukor-Kiwi Testradír - A vendég a hátán fekszik. Nagy

Részletesebben

Nino, Franco és Paolo Pellegrini

Nino, Franco és Paolo Pellegrini 1949 ÓTA OLASZ TERMÉK A Luxina termékcsalád 1949-ben jött létre, és vált Olaszország egyik ismert és kedvelt márkájává. Kezdetben kizárólag hajfénykrémet gyártottak, ami nagy sikert és hírnevet hozott

Részletesebben

Kedves Olvasónk! Üdvözlettel, Lafferton Annamária Üzletvezető Fodrász. Web:

Kedves Olvasónk! Üdvözlettel, Lafferton Annamária Üzletvezető Fodrász.   Web: Kedves Olvasónk! Köszönjük, hogy letöltötte Hajápolási tippek és tanácsok című tanulmányunkat! Reméljük, hogy sok hasznos ötletet tudunk adni ahhoz, hogy frizurája garantáltan szép maradjon! Táplálkozásunk

Részletesebben

METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben)

METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben) METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben) Cégünket, a VARIMET Kft.-t 2005-ben alapítottuk. Főként lakatos munkákkal foglalkozunk,

Részletesebben

Kényeztesse bőrét minden időben

Kényeztesse bőrét minden időben Kényeztesse bőrét minden időben APROTIE Szerető gondoskodás Ránctalanító arckrém Feszes, sima és rugalmas bőr Ránctalanító arckrém Az újjáélesztett bőrsejtek gyönyörűvé teszik bőrét APROTIE Az öregedés,

Részletesebben

Jó közérzet BIO PARFÜMÖK. Acorelle, az Ön illata természetesen.

Jó közérzet BIO PARFÜMÖK. Acorelle, az Ön illata természetesen. Jó közérzet BIO PARFÜMÖK Acorelle, az Ön illata természetesen. ACORELLE JÓ KÖZÉRZET ILLATKOMPOZÍCIÓK: BIO PARFÜMÖK: 9 féle illatban EAU DE FRAICHEK: 6 féle illatban Az Acorelle illatkompozíciók illóolajai

Részletesebben

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban A kiadvány az elnyert TÁMOP-6.1.2/A-09/1-2009-0047 Egészségmegőrzés a Dunanett Kft-nél pályázat részeként készült 2 A Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut

teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut A hörgők akut gyulladása általában megfázás vagy fertőzés esetén alakul ki, és fájdalmas

Részletesebben

Testápoló olajok. Mártózz meg a luxusban TITLE OF PRESENTATION 1

Testápoló olajok. Mártózz meg a luxusban TITLE OF PRESENTATION 1 Testápoló olajok Mártózz meg a luxusban TITLE OF PRESENTATION 1 Gránátalma regeneráló olaj: puhít és megújít segít lecsökkenteni az öregedés tüneteit a bőr puhának látszik elősegíti a bőr természetes megújító

Részletesebben

Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben

Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben Melyik okozhat stresszt? Bevezető A stressz olyan mint a borivás: kis mennyiségben jótékony hatása van, motivál és élénkebbé tesz. A túlzott és folyamatos

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

Kezelési programok. Kezelési programok. 1. AHA Mélyhidratáló kezelés 2. Oxigén kezelés. 2. Oxigén kezelés

Kezelési programok. Kezelési programok. 1. AHA Mélyhidratáló kezelés 2. Oxigén kezelés. 2. Oxigén kezelés Kezelési programok 1. AHA Mélyhidratáló kezelés 2. Oxigén kezelés Kezelési programok 1. AHA Mélyhidratáló kezelés 2. Oxigén kezelés belnice AHA Mélyhidratáló Kezelés Érett, igényes bôrre belnice AHA Mélyhidratáló

Részletesebben

Hatékony Háztartás Termékkatalógus

Hatékony Háztartás Termékkatalógus Zafir3 in1 univerzális mosópor 1,5 kg-os: 470Ft 3 kg-os: 820Ft 10 kg-os: 2170 Ft AntiCalc mosógép védelem a rozsda és a vízkő ellen. Univerzális enzim tartalmú, csökkentett foszfáttartalmú mosópor minden

Részletesebben

hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 2 A JADE KÕ A jade

Részletesebben

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát!

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Nagyon magas, 99% feletti polarizációs fok Nagy fényintenzitás Nagy kilépő fénysugár Könnyű kezelhetőség Tetszés szerinti magasságban és szögben állítható állvány

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás.

Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás. HASZNOS TANÁCSOK KÁNIKULA IDEJÉRE Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás. A kánikula bárkinek okozhat egészségügyi panaszokat,

Részletesebben

BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc

BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc Lépések: 1 Make-up Eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség Fokozás

Részletesebben

Linand Srl PARAJDI GYÓGYNÖVÉNYES SÓTERMÉKEK NAGYKERESKEDELME. Minden,ami gyógyír,minden,ami só

Linand Srl PARAJDI GYÓGYNÖVÉNYES SÓTERMÉKEK NAGYKERESKEDELME. Minden,ami gyógyír,minden,ami só Linand Srl PARAJDI GYÓGYNÖVÉNYES SÓTERMÉKEK NAGYKERESKEDELME Minden,ami gyógyír,minden,ami só SÓSZAPPAN NAPI HASZNÁLATRA,BŐRBETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉRE SÓPÁRNA KEREK IZÜLETI FÁJDALMAK,FÜLGYULLADÁS,HÁTFÁJÁS,KÖHÖGÉS

Részletesebben

MARKETING PREZENTÁCIÓ

MARKETING PREZENTÁCIÓ MARKETING PREZENTÁCIÓ CRÈME NIGHT LOGIC Éjszakai Ragyogást Fokozó Krém Elérhető: 2018 május Stresszelt bőr ÉRZELMEK ALVÁSHIÁNY ZAJ FÉNY STRESSZ A bőr sokféle stressznek van kitéve a nap folyamán. A testünk

Részletesebben

{ Budapest, 2015. április 16 16--17. A SZOLGÁLTATÓK (SEGÍTŐK) JÓ KÖZÉRZETE avagy: ki segít a segítőknek? Kineziológiával a jó közérzetért Mindenki azzal foglalkozik, hogy mit tud kínálni a kliensnek/ügyfélnek/vendégnek.

Részletesebben

LES SENSITIVES. Bőrnyugtató, irritáció csökkentő sorozat, érzékeny bőrre

LES SENSITIVES. Bőrnyugtató, irritáció csökkentő sorozat, érzékeny bőrre LES SENSITIVES Bőrnyugtató, irritáció csökkentő sorozat, érzékeny bőrre A TERMÉKCSALÁD CÉLJA: - A bőr túlérzékenységének csökkentése. - Azonnali nyugtatás. - Védelem a környezeti hatásokkal szemben. -

Részletesebben

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Ki vagyok én? Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője,

Részletesebben

SZAKÉRTŐ A NÖVÉNYI EREDETŰ SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN. Boldog KARÁCSONYT! Ajándékötletek már. 890 Ft* -tól. www.yves-rocher.hu

SZAKÉRTŐ A NÖVÉNYI EREDETŰ SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN. Boldog KARÁCSONYT! Ajándékötletek már. 890 Ft* -tól. www.yves-rocher.hu SZAKÉRTŐ A NÖVÉNYI EREDETŰ SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN Boldog KARÁCSONYT! Ajándékötletek már 890 Ft* -tól www.yves-rocher.hu Ínyenc édesség Kandírozott narancs & Mandula Igazi karácsonyi illat Kandírozott narancs

Részletesebben

TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE

TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE Általános tudnivalók Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában! Nagy melegben zuhanyozzon

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

HYALURONSAVAS SIMÍTÓ, FESZESÍTŐ, ÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS, MINDEN BŐRTÍPUSRA, DE KÜLÖNÖSEN SZÁRAZ, VÍZHÁNYOS ÉS IGÉNYES BŐRRE

HYALURONSAVAS SIMÍTÓ, FESZESÍTŐ, ÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS, MINDEN BŐRTÍPUSRA, DE KÜLÖNÖSEN SZÁRAZ, VÍZHÁNYOS ÉS IGÉNYES BŐRRE HYALURONSAVAS SIMÍTÓ, FESZESÍTŐ, ÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS, MINDEN BŐRTÍPUSRA, DE KÜLÖNÖSEN SZÁRAZ, VÍZHÁNYOS ÉS IGÉNYES BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up Eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás

Részletesebben

Amit a természet tud, arra az Ön belső ereje is képes.

Amit a természet tud, arra az Ön belső ereje is képes. Amit a természet tud, arra az Ön belső ereje is képes. Élénkítő erősítésre vágyik? Szeretne ellazulni, vagy jelen pillanatban a lendület és a frissesség az, amire szüksége van? A természet mesteri módon

Részletesebben

Nap UVA UVB. Hogyan hat a napsugár? A bőr megfelelő védelméhez jó tudni, hogy hogyan hatnak a napsugarak.

Nap UVA UVB. Hogyan hat a napsugár? A bőr megfelelő védelméhez jó tudni, hogy hogyan hatnak a napsugarak. Nap - jótékony vagy káros A nap nélkülözhetetlen az élethez! Jobb a hangulatunk a napsütéses napokon. Ennek az az oka, hogy a napsugarak hatására a szerotonin szintje megemelkedik - ez a hormon felelős

Részletesebben

Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával

Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával Az egészségmegőrzésnek Az többféle öngyógyításnak módja van: persze például vannak a táplálkozás, szabályai, amelyeket a mozgás, ajánlatos a masszázs

Részletesebben

Hüvelyszárazság? Beszélnünk kell errôl is! A gátizomzat

Hüvelyszárazság? Beszélnünk kell errôl is! A gátizomzat gatizomtorna_belivek_2c 17.1.2008 10:08 Page 1 17 Hüvelyszárazság? Beszélnünk kell errôl is! Hüvelyszárazság, égô érzés, feszülés, viszketés, fájdalmas, örömtelen aktus? Sokkal több nôt érint, mint gondolná!

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve,

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, Gulyás Judit Régiós Képviselő Ganoderma gyógygomba Pecsétviaszgomba Dombóvár Tolna-, Somogy- Gyógygomba A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a lélekerő-gomba, kulcs a jó

Részletesebben

Egészséges élet. Munkafüzet. www.amieletunk.efoesz.hu. Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége

Egészséges élet. Munkafüzet. www.amieletunk.efoesz.hu. Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Egészséges élet Munkafüzet www.amieletunk.efoesz.hu Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ÉFOÉSZ 1093 Budapest, Lónyay u. 17. I/1. 11-es kapucsengő Levelezési cím:

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Reflexológusok részére 2000. október 16. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

Teljeskörű gondoskodás a babának!

Teljeskörű gondoskodás a babának! trnd Projektmenetrend Teljeskörű gondoskodás a babának! Tökéletes anyák nem léteznek, csak igaziak. Projektblog: www.trnd.hu/baby-dove trnd kapcsolattartód: daenerys@trnd.hu Baby Dove trnd-projekt Legújabb

Részletesebben

Ultrallergic Szérum TRAINING CENTER

Ultrallergic Szérum TRAINING CENTER Ultrallergic Szérum A nök több, mint 60 %-a gyakorta tapasztalja, hogy diszkomfort érzése van, böre érzékeny MIT MOND A VENDÉGÜNK? A bőröm érzékeny és mindenre reagál Bőröm gyulladt és feszül Folyamatosan

Részletesebben

A kezelések helyszíne: Soluna Holisztikus Egészségközpont Debrecen, Széchenyi u. 11.1/9

A kezelések helyszíne: Soluna Holisztikus Egészségközpont Debrecen, Széchenyi u. 11.1/9 Ha a szürke hétköznapokból kiszakadva, kreatív időtöltésre és lelki feltöltődésre vágysz, mindezt közösségi élménnyel fűszerezve, akkor gyere és alkoss velünk! Foglalkozásokat tartja: Nagy Klára Mária

Részletesebben

St. Barth. A St. Barth elixírjei és Spa-kezelései a karibi élvezetek világába vezetik Önt.

St. Barth. A St. Barth elixírjei és Spa-kezelései a karibi élvezetek világába vezetik Önt. St. Barth A St. Barth elixírjei és Spa-kezelései a karibi élvezetek világába vezetik Önt. A karibi Tiaré virág egzotikus olaja és illata, a finom liliom illetve a tiszta bourbon vanília simogatja a lelket

Részletesebben

Az anyaméh természetes ringató mozgásait utánozva egy igazán kényelmes és szórakoztató eszköze a korai mozgásfejlesztésnek.

Az anyaméh természetes ringató mozgásait utánozva egy igazán kényelmes és szórakoztató eszköze a korai mozgásfejlesztésnek. "Akárcsak a pocakban" Az anyaméh természetes ringató mozgásait utánozva egy igazán kényelmes és szórakoztató eszköze a korai mozgásfejlesztésnek. A hintázás szórakoztat és megnyugtat A hintázás jótékony

Részletesebben

Ayurveda kozmetikumok

Ayurveda kozmetikumok Ayurveda kozmetikumok 2011. november 26. szombat Indiai Kulturális Központ Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kht. Ügyvezető Igazgató Garuda Trade

Részletesebben

MEGÚJULT Anti-aging system absolute termékcsalád. Rendkívül hatékony Anti-aging bőrápolás ÚJ! 40 év felett

MEGÚJULT Anti-aging system absolute termékcsalád. Rendkívül hatékony Anti-aging bőrápolás ÚJ! 40 év felett ÚJ! Rendkívül hatékony bőrápolás 40 év felett FŐ, INNOVATÍV HATÓANYAG: Nagy hatékonyságú Zöldalga kivonat, a tara fa 3 dimenziós szerkezetébe ágyazva Aktívan növeli a bőr kollagén és az elasztin termelését!

Részletesebben

Az egészséges életmód fontossága.

Az egészséges életmód fontossága. Az egészséges életmód fontossága. Itt a heti foglalkozások keretében a tanulók korosztályának megfelelő formában a hallottak feldolgozásra történik. A hetedik osztályosok által készített prezentáció (kis

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net Lotus Therme Masszázs árak 1 www.lotustherme.net HU 2 Klasszikus masszázsok Talpmasszázs 30 perc HUF 8.500, A talpreflex masszázs alapja, hogy a szervezetnek több, mint hetvenezer idegvégződése van egy

Részletesebben

BOTOX ránctalanító arcmasszázs. Botox ránctalanító dekoltázsmasszázs. Levendula relax dekoltázsmasszázs Q10 regeneráló hidratáló masszázs

BOTOX ránctalanító arcmasszázs. Botox ránctalanító dekoltázsmasszázs. Levendula relax dekoltázsmasszázs Q10 regeneráló hidratáló masszázs MASSZÁZSOK BOTOX ránctalanító arcmasszázs Botox ránctalanító dekoltázsmasszázs 5500 Ft LEVENDULA relax masszázs Levendula relax dekoltázsmasszázs 6000 Ft Q10 regeneráló hidratáló masszázs Q10 regeneráló

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

Dermobalance Alapkezelések A különböző tulajdonságokkal rendelkező bőrtípusok egyéni ápolást igényelnek. A kezelés során természetes hatóanyagokkal

Dermobalance Alapkezelések A különböző tulajdonságokkal rendelkező bőrtípusok egyéni ápolást igényelnek. A kezelés során természetes hatóanyagokkal Kezelések 2012 Dermobalance Alapkezelések A különböző tulajdonságokkal rendelkező bőrtípusok egyéni ápolást igényelnek. A kezelés során természetes hatóanyagokkal segítjük a bõr egészséges egyensúlyának

Részletesebben

TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE. Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009.

TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE. Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009. TANÁCSOK AZ INFLUENZA JÁRVÁNY IDEJÉRE Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő ÁNTSZ Balassagyarmati, Rétsági, Szécsényi Kistérségi Intézete 2009. Hogyan terjed az influenza? Mint bármely más influenza járvány,

Részletesebben

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70.

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. IRODA MASSZÁZS VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. Irodai masszázs Az irodai masszázs a leghatékonyabb módja annak, hogy munkatársai mindig frissen, kipihenten dolgozzanak. A kezelést az Ön munkahelyén

Részletesebben

IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501. IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501

IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501. IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501 IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501 Érett-, atrophiás-, heges-, fénykárosodott- vízhiányos bôrre. Vízben oldott hatóanyag koncentrátum, ph 3.5. LEGFONTOSABB HATÓANYAGO

Részletesebben

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..)

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) A képek alapján próbáljátok felismerni az adott gyógynövényt, azonosítsátok be a hatását, és hogy a növény melyik

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES

60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES 60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES A kezelési idő: 60 perc A kezelés célja: a tiszta, ápolt bőr Mélytisztítás, a bőr a tökéletes hygiéniai állapotának elérése és további kezelésekre való

Részletesebben

Ö.T.V.E.N. Tartalom. 1. fejezet Én és a külsőm Mit fogok tanulni?...1 Bevezető a fejezethez...2 A fejezet célja...3

Ö.T.V.E.N. Tartalom. 1. fejezet Én és a külsőm Mit fogok tanulni?...1 Bevezető a fejezethez...2 A fejezet célja...3 Ö.T.V.E.N. Tartalom Bevezetés...1 Autizmussal élő személyek jogi chartája...5 I. Az Ö.T.V.E.N. program bemutatása...7 II. A célcsoport bemutatása...10 III. A célcsoport pozíciója a hazai oktatási rendszerben...11

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Előszó 9

Tartalomjegyzék. Előszó 9 Tartalomjegyzék Előszó 9 1. Fejezet: Mi a depresszió? 17 A depresszióról alkotott kép 21 Fekete kutya 22 Sötét alagút 24 Börtön 25 Sűrű köd 25 Melankólia 26 Freud 27 Az antidepresszívumok felfedezése...

Részletesebben

Egyéb antibiotikus hatású növények

Egyéb antibiotikus hatású növények Egyéb antibiotikus hatású növények Az antibiotikus kezelésre nem reagáló bakteriális fertőzések megjelenése és elterjedése bizonyíthatóan szoros összefüggésben áll az antibiotikumok nagymértékű és gyakran

Részletesebben

SZAKÉRTŐ A NÖVÉNYI EREDETŰ SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN. Osztozzunk együtt az ünnep örömein! Ajándékötletek. már. 890 Ft * -tól. www.yves-rocher.

SZAKÉRTŐ A NÖVÉNYI EREDETŰ SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN. Osztozzunk együtt az ünnep örömein! Ajándékötletek. már. 890 Ft * -tól. www.yves-rocher. SZAKÉRTŐ A NÖVÉNYI EREDETŰ SZÉPSÉGÁPOLÁSBAN Osztozzunk együtt az ünnep örömein! Ajándékötletek már 890 Ft * -tól www.yves-rocher.hu Mennyei ínyencség Piros gyümölcsökkel... Elbűvölő csábítás Fekete gyümölcsökkel

Részletesebben

1. rész Kristálycukortól a Juhar szirupig

1. rész Kristálycukortól a Juhar szirupig EGÉSZSÉGES CUKORPÓTLÓK 1. rész Kristálycukortól a Juhar szirupig Sok gondot okoz, hogy ha valaki szereti az édeset, de nem eheti, mert cukorbeteg, valamilyen más betegsége van (pl. daganatos), könnyen

Részletesebben