J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő - testületének február 15-én, szerdán 17 órakor tartott üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő - testületének 2012. február 15-én, szerdán 17 órakor tartott üléséről."

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő - testületének február 15-én, szerdán 17 órakor tartott üléséről. Az ülés helye: Tokorcs Faluház Jelen vannak: Lengyelné Csizmazia Éva, Dankovicsné Kovács Edina Zita, Czöndör Zoltán, Monostori Miklósné képviselők Igazoltan távol: Nagy Mária Zita képviselő Igazolatlanul távol: nincs Tanácskozási joggal megjelent: Fehér Viktória Meghívottak: - Lakosság részéről: - Lengyelné Csizmazia Éva megállapította, hogy az ülés határozatképes, a képviselő-testületből 4 fő jelen van. A napirendi pontoknak a meghívóban szereplőket javasolta. A javaslattal a képviselő-testület egyhangúlag egyetértett és a következő napirendi pontokat tárgyalta meg. 1./ Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés közt történt fontosabb eseményekről Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva 2./ Az önkormányzat saját bevételeinek, valamint az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek meghatározása Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva 3./ A évi költségvetés elfogadása Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva 4./ Az egyes közszolgáltatási díjak emelésének mértékét korlátozó törvényi szabályozásokból adódó rendeletmódosítási kötelezettségekről Előadó: Fehér Viktória 5./ A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és az eseménykehez kapcsolódó többletszolgáltatások ellentételezéseként fizetendő díjakról szóló rendelet módosítása. Előadó: Fehér Viktória

2 6./ Zalaispa Társulási megállapodás módosítása Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva 7./ Vagyonrendelet elfogadása Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva 8./ Folyó ügyek Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva 1./ NAPIRENDI PONT Beszámoló a két ülés közt történt fontosabb eseményekről. Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva Lengyelné Csizmazia Éva tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a hideg időben jobban oda kellett figyelni a lakosokra, több családnál nem volt elegendő fa, nekik segítségre volt szükségük. Szerencsére nagyobb probléma nem történt. Lezajlott az idei első kistérségi ülés, ahol elfogadásra került a költségvetés. Egyéb említésre méltó esemény nem történt, így kérte beszámolója elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta a beszámolóját. 2./ NAPIRENDI PONT Az önkormányzat saját bevételeinek, valamint az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek meghatározása Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva Lengyelné Csizmazia Éva írásos előterjesztése alapján, mely a jegyzőkönyv mellé csatolva. Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva javasolta a határozat elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2012. (II. 15.) önkormányzati határozata Tokorcs Község Önkormányzata az Önkormányzat saját bevételeinek, valamint a Stabilitási tv. 3. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összegét az alábbiakban foglaltak szerint állapítja meg:

3 Saját bevételek összege: év e Ft év e Ft év e Ft év e Ft Adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek: év 395 e Ft év e Ft év év - Megállapítja továbbá, hogy a évben esedékes fizetési kötelezettség a évben lejáró lakástakarékossági befizetések összegével csökkeni fog. Határidő : azonnal Felelős: Lengyelné Csizmazia Éva 3./ NAPIRENDI PONT A évi költségvetés elfogadása Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva Lengyelné Csizmazia Éva írásos előterjesztése alapján, mely a jegyzőkönyv mellé csatolva. Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva javasolta a rendelet elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2012. (II. 16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tokorcs Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) ában, valamint az Államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII. 31.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Ávr.) foglaltak alapján a évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya az Önkormányzatra terjed ki. 2. A címrendet az 1. számú melléklet tartalmazza.

4 Az önkormányzat évi költségvetése 3. (1) Az önkormányzat a évi költségvetési a) kiadási főösszegét ezer forintban, b) bevételi főösszegét ezer forintban állapítja meg. (2) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügylet, továbbá hitel felvételét nem tervezi. I. A költségvetési bevételek 4. (1) Az önkormányzat évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti, illetve működési és felhalmozási cél szerinti részletezését mérlegszerűen a 2. számú melléklet tartalmazza. (2) Az önkormányzat évi előirányzott költségvetési bevételeit forrásonkénti, illetve működési és felhalmozási cél szerinti részletezésben a 3. számú melléklet tartalmazza. II. A költségvetési kiadások 5. (1) Az önkormányzat működési, fenntartási kiadási előirányzatait a Képviselő-testület a következők szerint hagyja jóvá: e Ft - Működési kiadások előirányzata összesen: Ebből: - személyi jellegű kiadások: munkaadókat terhelő járulékok: dologi jellegű kiadások: ellátottak pénzbeli juttatásai: 0 - speciális célú támogatások: (2) Az önkormányzat általános tartaléka e Ft, céltartaléka e Ft. (3) A képviselő-testület az önkormányzat működési kiadásait kiemelt előirányzatonként a 4. számú melléklet szerint hagyja jóvá. 6. (1) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásai összesen ezer forint. A felújítási és felhalmozási kiadásokból: - a beruházások előirányzata: ezer forint, - a felújítások előirányzata: 0 - az egyéb felhalmozási célú kiadások, támogatások előirányzata: 400 ezer forint, hiteltörlesztés ezer forint. (2) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásait az 5. számú melléklet tartalmazza. 7. Az önkormányzat felújítási előirányzatait célonként a 7. számú melléklet rögzíti. 8. Az önkormányzat felhalmozási kiadásait feladatonként a 8. számú melléklet tartalmazza.

5 III. Költségvetési kiadások és bevételek 9. Az önkormányzat költségvetését feladatonként a 6. számú melléklet tartalmazza. 10. (1) Az önkormányzat többéves kihatással járó fizetési kötelezettségeit, valamint a várható saját bevételeket a 9. számú melléklet tartalmazza. (2) Az önkormányzat - alcímenkénti - összes bevételeit és kiadásait - tájékoztató jelleggel a 10. számú melléklet tartalmazza. (3) Az önkormányzat felhasználási ütemtervét a 11. számú melléklet tartalmazza. (4) Az önkormányzat többéves kihatással járó döntéseit a 12. számú melléklet tartalmazza. (5) Az önkormányzat közvetett támogatásairól a 13. számú melléklet ad tájékoztatást. (6) Az önkormányzat hitelállományát a 14. számú melléklet tartalmazza. (7) Az Európai Uniós eszközök támogatásával megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat a 16. számú melléklet tartalmazza. IV. A költségvetési létszámkeret 13. (1) A képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát: - 2 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszámban) és 1 fő közcélú foglalkoztatott létszámban és - 2 fő az év utolsó napján foglalkoztatható záró-létszámban állapítja meg. (2) Az önkormányzat alcímeinek - ténylegesen felhasznált - létszámkeretét a képviselőtestület a 3. számú melléklet szerint hagyja jóvá. A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok 14. (1) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak. 15. (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. (2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A pótelőirányzatról a a képviselő-testületet negyedévenként köteles tájékoztatni. A képviselő-testület legalább félévenként - adott év június 30-ig, illetve december 31-i hatállyal (a külön jogszabályban meghatározott határidőig) - dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

6 16. (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött működési hiány finanszírozási módja fő szabályként - hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől. (2) A működési hitelfelvétellel kapcsolatos szerződés megkötésének a jogát a képviselőtestület 500 ezer forint értékhatárig a re ruházza át. A a hitelszerződésről annak aláírását követő következő képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni. (3) Az 500 ezer forint feletti hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a képviselő-testületet illetik meg. 16. (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet fő szabályként - értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja. (2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1 millió forintig a képviselő-testület a hatáskörébe utalja. A a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad. (3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt. Záró és egyéb rendelkezések 17. Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1-től kell alkalmazni. Tokorcs, február 15. /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ P.H /:Fehér Viktória:/ Mellékletek 1. számú melléklet A költségvetési rendelet 2. (2) bekezdéséhez a költségvetési rendelet címrendjéről. 2. számú melléklet A költségvetési rendelet 4. (1) bekezdéséhez az önkormányzat évi előirányzatai bevételei és kiadásai mérlegszerűen. 3. számú melléklet A költségvetési rendelet 4. (2) bekezdéséhez az önkormányzat évi előirányzatai bevételei és kiadásai forrásonként. 4. számú melléklet A költségvetési rendelet 5. (3) bekezdéséhez az önkormányzat működési bevételei és kiadásai forrásonként. 5. számú melléklet Az önkormányzat felhalmozási bevételei és kiadásai.

7 6. számú melléklet Az önkormányzat és egyéb szakfeladatok kiadása, létszám adatainak bemutatása. 7. számú melléklet A költségvetési rendelet 7. -ához, az önkormányzat felújítási kiadásai feladatonként és célonként. 8. számú melléklet A költségvetési rendelet 8. -ához a fejlesztési célú kiadások feladatonként és célonként. 9. számú melléklet Az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteinek bemutatása. 10. számú melléklet Az önkormányzat bevételei és kiadásai feladatonként. (cím alcím bontásban). 11. számú melléklet Az előirányzat felhasználási ütemterv. 12. számú melléklet Több éves kihatással járó feladatok bemutatása. 13. számú melléklet Közvetett támogatások. 14. számú melléklet Az önkormányzat hitelállományának bemutatása. 15. számú melléklet Céltartalék bemutatása. 16. számú melléklet Európai Uniós projektek bemutatása

8 1. sz. melléklet Címrend a költségvetési rendelet 2. -ához Cím száma és neve Alcím száma és neve Száma Neve 1. Önkormányzati feladatok Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége Közvilágítás Város és községgazdálkodás Önkormányzatok elszámolásai Óvodai nevelés Általános iskolai tanulók nappali rendszerű nevelése, oktatása Házi orvosi ügyeleti ellátás Rendszeres szociális segély Lakásfenntartási támogatás alanyi jogon Helyi rendszeres lakásfenntartási támogatás Ápolási díj alanyi jogon Ápolási díj méltányossági alapon Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátás Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás Óvodáztatási támogatás Helyi eseti lakásfenntartási támogatás Átmeneti segély Temetési segély Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása Egyéb önkormányzati eseti pénzbeli ellátások Közgyógyellátás Köztemetés Családsegítés Önkormányzatok által nyújtott lakástámogatás Közcélú foglalkoztatás Könyvtári szolgáltatás közművelődési intézmények, közösségi színterek működtetése Köztemető-fenntartás és működtetés

9 4./ NAPIRENDI PONT Az egyes közszolgáltatási díjak emelésének mértékét korlátozó törvényi szabályozásokból adódó rendeletmódosítási kötelezettségekről Előadó: Fehér Viktória jegyzőkönyv mellé csatolva. Fehér Viktória írásos előterjesztése alapján, mely a Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva javasolta a rendeletek elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő rendeleteket alkotta. TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2012. (II. 16.) RENDELETE A évi ivóvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló 13/2011. (XII. 21.) rendelet hatályon kívül helyezéséről Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el. 1. Hatályát veszti a évi ivóvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló 13/2011. (XII. 21.) rendelet. 2. A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától alkalmazni kell. Tokorcs, február 15. /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ E rendelet a hivatal hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel kihirdetve. Tokorcs, február 16. /:Fehér Viktória:/

10 TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2012. (II. 16.) RENDELETE a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 14/2002. (XII. 13.) rendelet módosításáról Tokorcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében foglalt szabályozás alapján a település folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásokról szóló 14/2002. (XII. 13.) rendeletét (továbbiakban: R.) a követkők szerint módosítja. 1. Hatályát veszti a R a és 1. számú melléklete. 2. A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától alkalmazni kell. Tokorcs, február 15. /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ E rendelet a hivatal hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel kihirdetve. Tokorcs, február 16. /:Fehér Viktória:/ TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2012. (II. 16.) RENDELETE a szennyvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló 11/2008. (XII. 29.) rendelet hatályon kívül helyezéséről Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el. 1. Hatályát veszti a szennyvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló 11/2008. (XII. 29.) rendelet, valamint az azt módosító alábbi rendeletek: 12/2009. (IV. 15.), 17/2009. (VI. 26.), 25/2009. (XII. 22.), 8/2010. (XII. 09.), 16/2011. (XII. 21.).

11 2. A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától alkalmazni kell. Tokorcs, február 15. /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ E rendelet a hivatal hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel kihirdetve. Tokorcs, február 16. /:Fehér Viktória:/ TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012. (II. 16.) RENDELETE a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról szóló rendelet módosítása. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése alapján a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásáról szóló 9/2001. (XII. 28.) (továbbiakban: R.) rendeletét az alábbiak szerint módosítja. 1. A R. 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép. 2. A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától alkalmazni kell. Tokorcs, február 15. /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/

12 1.számú melléklet Hulladék szállítás Ft/ürítés Hulladék ártalmatlanítás, elhelyezés Ft/ürítés Zalaispa rendszerhasználati díj Ft/ürítés 60 literes edény literes edény literes edény literes edény Hulladék ártalmatlanítás szállítás és rendszerhasználat Ft/ ürítés A díjak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák. E rendelet a hivatal hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel kihirdetve. Tokorcs, február 16. /:Fehér Viktória:/ 5./ NAPIRENDI PONT A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és az eseménykehez kapcsolódó többletszolgáltatások ellentételezéseként fizetendő díjakról szóló rendelet módosítása. Előadó: Fehér Viktória jegyzőkönyv mellé csatolva. Fehér Viktória írásos előterjesztése alapján, mely a Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva javasolta a határozat elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta. TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2012. (II. 16.) RENDELETE a hivatali munkaidőn kívüli és a hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és az eseménykehez kapcsolódó többletszolgáltatások ellentételezéseként fizetett díjakról szóló 10/2011. (IX. 08. ) számú önkormányzati rendelet módosításáról

13 Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva a hivatali munkaidőn kívüli és a hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és az eseménykehez kapcsolódó többletszolgáltatások ellentételezéseként fizetett díjakról szóló 10/2011.(IX. 8.) számú önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: R.) az alábbiak szerint módosítja. Hatályát veszti a R pontja A R. 3. címében és (1) bekezdésében a házasságkötés és egyéb családi események szövegrész helyébe a házasságkötés szöveg lép. 3. (1) A R. 4. címében a házasságkötés és egyéb anyakönyvi esemény szövegrész helyébe a házasságkötés szöveg lép. (2) A R. 4. (1) és (4) bekezdéseiben a családi események szövegrész helyébe a házasságkötés szöveg lép. 4. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Tokorcs, február 15. /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ E rendelet a hivatal hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel kihirdetve. Tokorcs, február 16. /:Fehér Viktória:/ 6./ NAPIRENDI PONT Zalaispa Társulási megállapodás módosítása Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva Lengyelné Csizmazia Éva írásos előterjesztése alapján, mely a jegyzőkönyv mellé csatolva.

14 Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva javasolta a határozati javaslat elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012. (II. 15.) önkormányzati határozata Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Nyugat-Balaton és Zala Folyó Medence Nagytérség Települési Szilárd Hulladékai Kezelésének Korszerű Megoldására létrejött Önkormányzati Társulás (rövidített neve: ZALAISPA Hulladékgazdálkodási Társulás) módosításokkal egységes szerkezetben foglalt Társulási Megállapodását a melléklet szerint jóváhagyja, és felhatalmazza a t annak aláírására, és a szükséges intézkedések megtételére. Határidő: február 29. Felelős: Lengyelné Csizmazia Éva 7./ NAPIRENDI PONT Vagyonrendelet elfogadása Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva Lengyelné Csizmazia Éva írásos előterjesztése alapján, mely a jegyzőkönyv mellé csatolva. Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva javasolta rendelet elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta. TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 16.) RENDELETE Tokorcs Község Önkormányzata vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról Tokorcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotói hatáskörében eljárva a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvt.) 5. (2) bekezdés b) és c) pontjában, (4) bekezdésében, 11. (16) bekezdésében, 13. (1) bekezdésében, az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 97. (2) bekezdésében és Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 109. (4) bekezdésében továbbá 143. (4) bekezdésének i) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el: 1.

15 (1) A rendelet hatálya kiterjed Tokorcs Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában lévő, illetve tulajdonába kerülő a) ingatlan és ingó vagyonra, valamint vagyoni értékű jogokra (a továbbiakban: ingatlan és ingó vagyon) továbbá b) a tagsági jogot megtestesítő értékpapírokra, illetve gazdasági társaságban és közhasznú társaságban az Önkormányzatot megillető egyéb társasági részesedésekre. 2. (1) Az Önkormányzat tulajdonában nincs olyan vagyonelem, mely nemzetgazdasági szempontból kiemelt vagyonnak minősül. (2) Az Nvt. alapján kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló vagyon felsorolását e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (3) Korlátozottan forgalomképes vagyonnak minősül az önkormányzati feladatok ellátásához szükséges középület, közterület. A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon felsorolását e rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. (4) A (3) és a (4) bekezdés hatálya alá nem tartozó vagyontárgyak az üzleti vagyon körébe tartoznak. (5) A Képviselő-testület kivételesen indokolt esetben e rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagy korlátozottan forgalomképes vagyonnak minősülő vagyontárgy besorolását megváltoztathatja. 3. (1) A tulajdonosi jogokat a rendeletben foglaltak szerint Tokorcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete gyakorolja. Az önkormányzat vagyonkezelő szerve: az önkormányzat hivatala. (2) A Képviselő-testület vagyonának kezelésével, vagyonkezelési szerződéssel más szervet is megbízhat. A vagyonkezelői jog ellenértékének mértékéről vagy ingyenes átengedéséről a Képviselő-testület dönt. (3) Az önkormányzati vagyonkezelő szerv köteles a kezelésében lévő vagyontárgyak fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával, felújításával kapcsolatos feladatok ellátására. Az önkormányzati vagyonkezelő szerv beruházást, felújítást csak a Képviselőtestület döntése alapján végezhet. (6) A Képviselő-testület, a a vagyonkezelőtől a vagyonkezeléssel kapcsolatos tevékenységéről tájékoztatást, információt, adatot kérhet, a vagyonkezeléssel kapcsolatos dokumentumokba betekinthet. 4. (1) A ,- Ft-ot meghaladó értékű üzleti vagyon tulajdonjogát átruházni csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet. (2) A ,- Ft-ot meghaladó értékű vagyontárgyat hasznosítani csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet. (3) Értékpapír vásárlás, elidegenítés a Képviselő-testület hatásköre, melyet ,- Ft alatti értékben a re ruház. 5.

16 (1) Önkormányzati követelésekről a következő esetekben lehet lemondani: 1. csődegyezségi megállapodásban, 2. bírói egyezség keretében, 3. felszámolási eljárás során, ha a felszámoló által írásban adott nyilatkozat alapján a követelés várhatóan nem térül meg, 4. ha a követelés csak veszteséggel vagy aránytalanul nagy költségráfordítással érvényesíthető, 5. a kötelezett nem lelhető fel. (2) Az Önkormányzatot megillető követelésekről való lemondás hatáskörét a Képviselőtestület ,- Ft alatti értékben a re ruházza át. 6. (1) A rendelet március 1-én lép hatályba. (2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2003. (VII. 18.) önkormányzati rendelete. Lengyelné Csizmazia Éva Fehér Viktória E rendelet a hivatal hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel kihirdetve. Tokorcs, február 16. /:Fehér Viktória:/

17 7./ NAPIRENDI PONT Folyó ügyek Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva Lengyelné Csizmazia Éva tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a szennyvízátemelők területének megosztása folyamatban van, a földmérésért és a földhivatali eljárás megindításáért 140 ezer forint kifizetésre került. Reméli, hogy egyéb költség nem merül fel ez ügyben. A tájékoztatást a képviselő-testület tudomásul vette. Más ügyben dönteni nem kellett, Lengyelné Csizmazia Éva megköszönte a megjelenést, az ülést 19 órakor bezárta. /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ K.M.F /:Fehér Viktória:/

18 Előterjesztések 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület február 15-i ülésére Tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy december 31-én hatályba lépett Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. törvény (Stabilitási törvény), valamint a végrehajtására vonatkozó 353/2011. (XII.) kormányrendelet. Az államháztartási törvény 29. (3) bekezdésében foglaltak szerint: A helyi önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat, a többcélú kistérségi társulás, és a jogi személyiségű társulás évente, legkésőbb a költségvetési rendelet, határozat elfogadásáig határozatban állapítja meg a Stabilitási tv. 45. (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeinek, valamint a Stabilitási tv. 3. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összegét. Az önkormányzat saját bevételeinek fogalmát a 353/2011. (XII.) kormányrendelet 2. (1) bekezdése az alábbiak szerint tartalmazza: Az önkormányzat saját bevételének minősül: 1. a helyi adóból származó bevétel, 2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel, 3. az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel, 4. a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel, 5. bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint 6. a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés. Az Áht. 29. (3) bekezdése szerinti saját bevételek és adósságot keletkeztető kötelezettségvállalások költségvetési évet követő 3 évre várható összegei a melléklet szerint alakulnak. A Stabilitási törvény 10. (3) bekezdése szerint: Az önkormányzat 3. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi összes fizetési kötelezettsége az adósságot keletkeztető ügylet futamidejének végéig egyik évben sem haladja meg az önkormányzat adott évi saját bevételeinek 50%- át. Figyelemmel arra, hogy a csatornára felvett hitel évben jár le, az ebből adódó kötelezettségek a kimutatásban meghaladják a saját bevétel 50 %-át, ezen összegbe azonban a lakástakarékossági szerződések összege nincs belekalkulálva, egyrészt, mert azok végleges összege még nem ismert, másrészt pedig az önkormányzat saját bevételei tekintetében ez nem releváns. A hitel felvételekor a konstrukció úgy került megállapításra, hogy ezen befizetések fedezzék a kifizetendő hitel összegét. Figyelemmel azonban a svájci frank árfolyamra,

19 várhatóan a különbözet rendezésére a jövő évben újabb hitelt kell majd felvennie az önkormányzatnak évben önkormányzatunk nem kíván hitelt felvenni, ezért a mellékletben csak az előző években felvett adósságot keletkeztető ügyletek szerepelnek. A helyi adók esetében feltételeztük, hogy az iparűzési adó rendszere a következő években is fennmarad. Kérem a Képviselő-testületet, hogy az előterjesztésben foglaltakat megtárgyalni, észrevételeikkel, javaslataikkal kiegészíteni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék. Tokorcs, február 10. Határozati javaslat Tisztelettel: Lengyelné Csizmazia Éva Tokorcs Község Önkormányzata az Önkormányzat saját bevételeinek, valamint a Stabilitási tv. 3. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összegét az alábbiakban foglaltak szerint állapítja meg: Saját bevételek összege: év e Ft év e Ft év e Ft év e Ft Adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek: év 395 e Ft év e Ft év év - Megállapítja továbbá, hogy a évben esedékes fizetési kötelezettség a évben lejáró lakástakarékossági befizetések összegével csökkeni fog. Határidő : azonnal Felelős: Lengyelné Csizmazia Éva

20 MEGNEVEZÉS Sorszám Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség összegei Ezer forintban! ÖSSZESEN 7=( ) Helyi adók Osztalék, koncessziós díjak 02 Díjak, pótlékok, bírságok Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése,vagyonhasznosítás bev vavagyonvagyonhasznosításból származó bevétel Részvények, részesedések értékesítése Vállalatértékesítésből, privatizációból származó bevételek Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés Saját bevételek ( ) Saját bevételek (08. sor) 50%-a Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség Felvett, átvállalt ( ) hitel és annak tőketartozása Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír Adott váltó 14 Pénzügyi lízing 15 Halasztott fizetés 16 Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség ( ) Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír Adott váltó 22 Pénzügyi lízing 23 Halasztott fizetés 24 Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség Fizetési kötelezettség összesen (10+18) Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bev.(09-26) 900(0926)

21 3. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 15-i ülésre Tárgy: Előterjesztő: Összeállította: Tokorcs Község Önkormányzat és intézményei évi költségvetésének elfogadása. Lengyelné Csizmazia Éva Fehér Viktória Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény ában, valamint az e törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján a kiküldött költségvetési rendelet tervezetet terjesztem a képviselő-testület elé. Az Önkormányzati törvény, az Államháztartási törvény és végrehajtási rendelete több új szabályozást vezetett be január 1-jével, melyek közül a fontosabbakat az alábbiak szerint részletezem: Az átláthatóság érdekében elkülönül egymástól az önkormányzat és a költségvetési szerveinek a költségvetése, így külön költségvetést és beszámolót kell majd minden költségvetési szervre készíteni (óvoda, ség). Minden költségvetési szervünknek adószámot és fizetési számlát kell nyitni, mely utóbbin az intézményi pénzforgalmak bonyolódnak, így minden költségvetési szervnek egyensúlyi költségvetést kell készíteni (intézményfinanszírozás rendszere). Változott a szakfeladatok rendje is, s az elemi költségvetésről szóló NGM rendeletet sem ismerjük még. A december végén elfogadott új szabályok végrehajtására a szakmának nem volt ideje felkészülni, így a költségvetés készítésének részletes útmutatója sem született meg felsőbb szinteken. Ezért a költségvetési rendelet tervezetet és mellékleteit a tavalyihoz hasonló formában készítettük el beleépítve a jogszabályváltozások által előírtakat. A ség költségvetésének tervezetét együttes ülésen megtárgyaltuk, az elfogadott tartalommal került a költségvetési tervezetbe. Indokolás a rendelet tervezethez A rendelet hatálya az önkormányzatra terjed ki. A feladatait szakfeladaton tartjuk nyilván. Az önkormányzat jogszabályi előírás szerint egy címet alkot, ugyan csak egy címet alkotnak a szakfeladaton nyilvántartott feladatok, a fejlesztési és beruházási kiadások. Az önkormányzat kiadási és bevételi főösszege, a kiküldött írásos tervezetnek megfelelően e Ft. a.) A bevételek részletezését a rendelet tervezet számú melléklete tartalmazza.

22 A bevételeink között a legjelentősebb összeget képezi a személyi jövedelem átengedett része. A lakóhelyen maradó rész (8 %) e Ft, mely 183 e Ft-tal kevesebb, mint az előző évi. A fennmaradó rész az állami támogatásokban és jövedelemkülönbségek után kapott részből tevődik össze, ez 2012-ben e Ft, 383 e Ft-al több, mint az előző évi. Az iparűzési adó bevételt a évi adatok függvényében terveztük e Ft, (csökkent 200 e Ft-tal), a gépjárműadót Ft-tal terveztük, ez megegyezik az ez évivel. Település ellátásra e Ft-ot kapunk, ez 200 e Ft-al több, mint a 2011 évi támogatás. Lakott külterületen élők után járó támogatás 16 e Ft. A pénzbeli és természetbeni ellátásokra tervezett összeg e Ft. A rendszeres szociális ellátások (lakásfenntartási támogatás, rendszeres szociális segély) után évben is 90 %-os támogatást igényelhetünk, azonban az ápolási díj után csak 75 %-ot. Foglalkoztatást helyettesítő támogatás után járó állami támogatás 80 %, a közmunka program utáni támogatás pedig 95 %-os ben 1 fő 4 órás közmunkást terveztünk, 4 hóra. A saját bevételek között sírhely megváltást, kamatot és terembért terveztünk. Az eladott lakás törlesztő részlete 40 e Ft (1 lakás), lakástörlesztésre 120 e Ft-ot terveztünk. Az átvett pénzeszközök között terveztük a kistérségtől az iskolabusz szolgáltatáshoz igényelt összeget e Ft-ot, a könyvtári feladatokhoz 600 e Ft-ot. A pénzmaradvány összege e Ft. b.) A kiadások részletezését a 1., 2., 3. számú melléklet tartalmazza. A várható kiadások főösszege e Ft. A működési kiadásokon belül a személyi juttatások e Ft. A munkaadót terhelő kifizetések e Ft, a személyi juttatások után fizetendő 27 %-os TB, eü és munkaadó járulék, valamint az étkezési adó utáni adóból tevődik össze. A dologi kiadások e Ft. Az átadott pénzeszközök között terveztük a ség fenntartásához a hozzájárulást, mely 202 e Ft-tal kevesebb, mint a évi. Az iskolához a hozzájárulás kevesebb (477 e Ft-al), mint évben, az óvodánál sajnos jóval több (812 e Ft-al). Iskolánál terveztük az iskolabusz igénybevételének költségét. Terveztük a polgári védelem támogatását, a tagdíjakat. A szociális juttatásokat a várható kiadások szintjén terveztük. Terveztük a Bursa támogatást. Az önkormányzat tartaléka e Ft. Az önkormányzat statisztikai átlaglétszáma 3 fő. A képviselő-testület a költségvetésében biztosítja mindazon pénzügyi forrásokat, amelyek az önkormányzati törvényben meghatározott alapfeladatok ellátására elegek. Az önkormányzatra nagy tehet ró a szennyvíz közmű kiépítésére felvett hitel visszafizetése és az árfolyam növekedés miatti emelkedés. A hitelt május hóban kell visszafizetni, amennyiben nem történik radikális csökkenés a svájci frank esetében a felvett hitelen felül 8-9 milliót kell még fizetnünk az árfolyam növekedés miatt. Kérem, a tisztelt Képviselő-testületet a kiküldött írásos anyag ismeretében tegyék fel kérdésüket illetve mondják el hozzászólásukat. A megvitatás után fogadjuk el a kiküldött rendelet tervezetet és mellékleteit.

23 Tokorcs, február 15. /: Lengyelné Csizmazia Éva:/ Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2012. (II.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. Tokorcs Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) ában, valamint az Államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII. 31.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Ávr.) foglaltak alapján a évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya az Önkormányzatra terjed ki. 2. A címrendet az 1. számú melléklet tartalmazza. Az önkormányzat évi költségvetése 3. (1) Az önkormányzat a évi költségvetési a) kiadási főösszegét ezer forintban, b) bevételi főösszegét ezer forintban állapítja meg. (2) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügylet, továbbá hitel felvételét nem tervezi. I. A költségvetési bevételek 4. (1) Az önkormányzat évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti, illetve működési és felhalmozási cél szerinti részletezését mérlegszerűen a 2. számú melléklet tartalmazza. (2) Az önkormányzat évi előirányzott költségvetési bevételeit forrásonkénti, illetve működési és felhalmozási cél szerinti részletezésben a 3. számú melléklet tartalmazza. II. A költségvetési kiadások 5. (1) Az önkormányzat működési, fenntartási kiadási előirányzatait a Képviselő-testület a következők szerint hagyja jóvá: e Ft - Működési kiadások előirányzata összesen: Ebből: - személyi jellegű kiadások: munkaadókat terhelő járulékok: dologi jellegű kiadások: 3 571

24 - ellátottak pénzbeli juttatásai: 0 - speciális célú támogatások: (2) Az önkormányzat általános tartaléka e Ft, céltartaléka e Ft. (3) A képviselő-testület az önkormányzat működési kiadásait kiemelt előirányzatonként a 4. számú melléklet szerint hagyja jóvá. 6. (1) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásai összesen ezer forint. A felújítási és felhalmozási kiadásokból: - a beruházások előirányzata: ezer forint, - a felújítások előirányzata: 0 - az egyéb felhalmozási célú kiadások, támogatások előirányzata: 400 ezer forint, hiteltörlesztés ezer forint. (2) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásait az 5. számú melléklet tartalmazza. 7. Az önkormányzat felújítási előirányzatait célonként a 7. számú melléklet rögzíti. 8. Az önkormányzat felhalmozási kiadásait feladatonként a 8. számú melléklet tartalmazza. III. Költségvetési kiadások és bevételek 9. Az önkormányzat költségvetését feladatonként a 6. számú melléklet tartalmazza. 10. (1) Az önkormányzat stabilitási törvény szerinti fizetési kötelezettségeit, valamint a várható saját bevételeket a 9. számú melléklet tartalmazza. (2) Az önkormányzat - alcímenkénti - összes bevételeit és kiadásait - tájékoztató jelleggel a 10. számú melléklet tartalmazza. (3) Az önkormányzat felhasználási ütemtervét a 11. számú melléklet tartalmazza. (4) Az önkormányzat többéves kihatással járó döntéseit a 12. számú melléklet tartalmazza. (5) Az önkormányzat közvetett támogatásairól a 13. számú melléklet ad tájékoztatást. (6) Az önkormányzat hitelállományát a 14. számú melléklet tartalmazza. (7) Az Európai Uniós eszközök támogatásával megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat a 16. számú melléklet tartalmazza. IV. A költségvetési létszámkeret 13. (1) A képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát: - 2 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszámban) és 1 fő közcélú foglalkoztatotti létszámban és - 2 fő az év utolsó napján foglalkoztatható záró-létszámban

25 állapítja meg. (2) Az önkormányzat alcímeinek - ténylegesen felhasznált - létszámkeretét a képviselőtestület a 3. számú melléklet szerint hagyja jóvá. A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok 14. (1) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak. 15. (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. (2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A pótelőirányzatról a a képviselő-testületet negyedévenként köteles tájékoztatni. A képviselő-testület legalább félévenként - adott év június 30-ig, illetve december 31-i hatállyal (a külön jogszabályban meghatározott határidőig) - dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról. 16. (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött működési hiány finanszírozási módja fő szabályként - hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől. (2) A működési hitelfelvétellel kapcsolatos szerződés megkötésének a jogát a képviselőtestület 500 ezer forint értékhatárig a re ruházza át. A a hitelszerződésről annak aláírását követő következő képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni. (3) Az 500 ezer forint feletti hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a képviselő-testületet illetik meg. 16. (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet fő szabályként - értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja. (2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1 millió forintig a képviselő-testület a hatáskörébe utalja. A a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad. (3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt. Záró és egyéb rendelkezések 17. Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1-től kell alkalmazni. Tokorcs, február 15.

26 /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ P.H /:Fehér Viktória:/ Mellékletek 1. számú melléklet A költségvetési rendelet 2. (2) bekezdéséhez a költségvetési rendelet címrendjéről. 2. számú melléklet A költségvetési rendelet 4. (1) bekezdéséhez az önkormányzat évi előirányzatai bevételei és kiadásai mérlegszerűen. 3. számú melléklet A költségvetési rendelet 4. (2) bekezdéséhez az önkormányzat évi előirányzatai bevételei és kiadásai forrásonként. 4. számú melléklet A költségvetési rendelet 5. (3) bekezdéséhez az önkormányzat működési bevételei és kiadásai forrásonként. 5. számú melléklet Az önkormányzat felhalmozási bevételei és kiadásai. 6. számú melléklet Az önkormányzat és egyéb szakfeladatok kiadása, létszám adatainak bemutatása. 7. számú melléklet A költségvetési rendelet 7. -ához, az önkormányzat felújítási kiadásai feladatonként és célonként. 8. számú melléklet A költségvetési rendelet 8. -ához a fejlesztési célú kiadások feladatonként és célonként. 9. számú melléklet Az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteinek bemutatása. 10. számú melléklet Az önkormányzat bevételei és kiadásai feladatonként. (cím alcím bontásban). 11. számú melléklet az előirányzat felhasználási ütemterv. 12. számú melléklet Több éves kihatással járó feladatok bemutatása. 13. számú melléklet Közvetett támogatások. 14. számú melléklet Az önkormányzat hitelállományának bemutatása. 15. számú melléklet Céltartalék bemutatása. 16. számú melléklet Európai Uniós projektek bemutatása

27 4. napirendi pont ELŐTERJESZTÉS az egyes közszolgáltatási díjak emelésének mértékét korlátozó törvényi szabályozásokból adódó rendeletmódosítási kötelezettségekről Tokorcs Község Önkormányzata december 20-i ülésén tárgyalta az ivóvíz, illetve a szennyvízelvezetés évi díjainak, valamint a települési szilárd hulladék gyűjtési és ártalmatlanítási díjak évi mértékének meghatározását is. Ezt követően december utolsó napjaiban kihirdetésre kerültek olyan magasabb szintű jogszabályok, melyek a fent említett közüzemi díjak január 1-től alkalmazandó mértékét befolyásolják. Víz- és csatornadíjak módosítása A viziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. törvény alapján két jelentős változás történt január 1-től hatályon kívül helyezték a települési önkormányzatoknak az ivóvíz díjára, valamint a szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás és kezelés díjaira vonatkozó ármegállapítási jogkörét. A törvény 65. (1) bekezdése értelmében a díjakat a Magyar Energia Hivatal javaslatának figyelembe vételével a víziközmű-szolgáltatásért felelős miniszter rendeletben állapítja meg. Ezen rendelet megalkotásáig a víziközmű-szolgáltató a december 31-én alkalmazott bruttó díjhoz képest legfeljebb 4,2 százalékkal megemelt mértékű díjat alkalmazhat. Fentiekre tekintettel a évi ivóvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló rendelet, valamint a folyékony hulladék közszolgáltatásról szóló rendelet vonatkozó részének hatályon kívül helyezése vált szükségessé hatáskör hiányában. Települési szilárdhulladék gyűjtési és ártalmatlanítási díjak módosítása A évi CCI. törvény a alapján A hulladékkezelési közszolgáltatási díj legmagasabb mértéke évben nem haladhatja meg a települési önkormányzat képviselőtestülete által rendeletben évre megállapított hulladékkezelési közszolgáltatási díj legmagasabb mértékét. Ebből következően a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról szóló rendeletünk módosítását javasolom. Fentiek alapján kérem a Képviselő-testületet a rendelet-tervezeteket elfogadni szíveskedjenek. Nagysimonyi, február 8. Fehér Viktória

28 TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012. (II..) RENDELETE A évi ivóvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló 13/2011. (XII. 21.) rendelet hatályon kívül helyezéséről Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el. 1. Hatályát veszti a évi ivóvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló 13/2011. (XII. 21.) rendelet. 2. A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától alkalmazni kell. Tokorcs, február 15. /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012. (II..) RENDELETE a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 14/2002. (XII. 13.) rendelet módosításáról Tokorcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében foglalt szabályozás alapján a település folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásokról szóló 14/2002. (XII. 13.) rendeletét (továbbiakban: R.) a követkők szerint módosítja. 1. Hatályát veszti a R a és 1. számú melléklete. 2. A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától alkalmazni kell. Tokorcs, február 15.

29 /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012. (II..) RENDELETE a szennyvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló 11/2008. (XII. 29.) rendelet hatályon kívül helyezéséről Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el. 1. Hatályát veszti a szennyvíz szolgáltatási díj megállapításáról szóló 11/2008. (XII. 29.) rendelet, valamint az azt módosító alábbi rendeletek: 12/2009. (IV. 15.), 17/2009. (VI. 26.), 25/2009. (XII. 22.), 8/2010. (XII. 09.), 16/2011. (XII. 21.). 2. A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától alkalmazni kell. Tokorcs, február 15. /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2012. (II....) RENDELETE a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról szóló rendelet módosítása. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése alapján a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásáról szóló 9/2001. (XII. 28.) (továbbiakban: R.) rendeletét az alábbiak szerint módosítja. 1. A R. 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép. 2.

30 A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától alkalmazni kell. Tokorcs, február 15. /:Fehér Viktória:/ /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ 1.számú melléklet Hulladék szállítás Ft/ürítés Hulladék ártalmatlanítás, elhelyezés Ft/ürítés Zalaispa rendszerhasználati díj Ft/ürítés 60 literes edény literes edény literes edény literes edény Hulladék ártalmatlanítás szállítás és rendszerhasználat Ft/ ürítés A díjak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák. 5. napirendi pont ELŐTERJESZTÉS A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és az eseménykehez kapcsolódó többletszolgáltatások ellentételezéseként fizetendő díjakról szóló rendelet módosítása. Tokorcs Község Önkormányzata szeptember 7-i ülésén fogadta el a fenti rendeletet. A rendelet a házasságkötésen kívül az egyéb családi esemény vonatkozásában is állapít meg szabályokat, melyre az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviseléséről szóló évi 17. törvényerejű rendelet 42/A. -a nem adott felhatalmazást. Fentiekre tekintettel a rendelet módosítása vált szükségessé. Kérem a Képviselő-testületet a módosító rendelet-tervezetet elfogadni szíveskedjenek. Nagysimonyi, február 8. Fehér Viktória

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről.

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2010.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésről. 1 Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.29.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/016. (II.4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 016. évi költségvetéséről Módosítva a 9/016.(XI.3.) önkormányzati rendelettel. (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Városi Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Városi Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Feledi Jánosné osztályvezető Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Városi Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2014. ( II.06.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Egyházashollós Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

rész Második biánsebesty Fábi -testület A költs gvetési

rész Második biánsebesty Fábi -testület A költs gvetési Fábi biánsebesty nsebestyén Közs zség Önkorm nkormányzat nyzat Képvisel pviselő-test -testület letének 1/2013. ( II. 18.) rendelete az Önkorm nkormányzat nyzat 2013. évi költs gvetéséről Fábiánsebestyén

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről JEGYZŐKÖNYV 1 Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 16-ai üléséről 2 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.március

Részletesebben

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.21.) önkormányzati

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete

Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (IX.21.) ÖR. számú rendelete Az Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló 1/2005.(II.15.) rendeletének módosításáról Hajdúbagos község

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.18.) önkormányzati

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 23.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya 1 Aszófő Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(III.16.) önkormányzati rendelete a 2011. évi költségvetésről. Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 12-i ülése 8. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 12-i ülése 8. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. február 12-i ülése 8. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteinek

Részletesebben

SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE

SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE SZUHA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET TERVEZETE az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Szuha Község Önkormányzata

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

1. A rendelet hatálya az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire terjed ki. Az Önkormányzat 2012. évi költségvetése

1. A rendelet hatálya az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire terjed ki. Az Önkormányzat 2012. évi költségvetése Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelete (a háromnegyed éves módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (II.27.) önk. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (II.27.) önk. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (II.27.) önk. rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Legénd Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához A költségvetési rendelet módosítására az 1. információs táblában kimutatott javaslatok

Részletesebben

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2015.( ) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015.( ) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. (t e r v e z e t) H e g y e s d község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének. 2/2009. (III. 17.) rendelete. Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről ÖRVÉNYES KÖZSÉG Képviselő-testületének 2/2009. (III. 17.) rendelete Örvényes Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Kihirdetve: 2009. március 17. Németh Tünde körjegyző Örvényes Község Önkormányzat

Részletesebben

Javaslat. Pásztó Városi Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének módosítására 1. sz. módosítás

Javaslat. Pásztó Városi Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének módosítására 1. sz. módosítás PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-115/2015. A rendelet-tervezet elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges!

Részletesebben

Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Tömörd Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület)

Részletesebben

Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Nemti Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2013 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Nemti Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Tárgy: Az önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségei a költségvetési évet követő három évben Készítette: Vadászi Tibor,

Részletesebben

Melléklet: 2 db ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. január 31-i ülésére

Melléklet: 2 db ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. január 31-i ülésére Iktatószám: 3/8-1/1/2014. Tárgy: Középtávú tervezés, az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségek és a saját bevételek alakulása a következő három évben Melléklet:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből

Részletesebben

az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendeletének módosításáról

az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendeletének módosításáról CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2016. (V.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Pénzügyi Bizottság! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29. /A -a az alábbiakról rendelkezik:

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Pénzügyi Bizottság! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29. /A -a az alábbiakról rendelkezik: A R N Ó T KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 3713. Arnót, Petőfi u. 120. Tel: + 36 46/ 500-740 fax: + 36 46/500-749 e-mail: arnot@arnot.hu Ikt. szám: /2014.. Előterjesztés a Pénzügyi Bizottság 2014.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

Kétpó Község Önkormányzata. Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete

Kétpó Község Önkormányzata. Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2016.(III.04.) önkormányzati rendelete Kétpó Község Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben) Kétpó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya

Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről. 1. A rendelet hatálya Búcsúszentlászló Község Önkormányzata 2/2013.(III. 25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről Búcsúszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről K I V O N A T Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testülete 2008. február 18-i ülésének jegyzőkönyvéből. A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat

Részletesebben

A költségvetés bevételei és kiadásai

A költségvetés bevételei és kiadásai Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. (III. 11.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012.évi költségvetéséről szóló 4/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról Felcsút

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.)

Részletesebben

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzat képviselő-testületének 5/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelete

Tarnaméra Község Önkormányzat képviselő-testületének 5/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelete Tarnaméra Község Önkormányzat képviselő-testületének 5/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 1/2012.(III.08.) önkormányzati rendelet módosításáról Tarnaméra

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 233-2/2007. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Sényő

Részletesebben

Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Püspökhatvan Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(II. 26.) rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Püspökhatvan Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Lócs Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1171 1171 működési célú

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017.(III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017.(III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017.(III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének. 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének. 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Indokolás. Előirányzat felhasználása Forrás megnevezése (ezer Ftban) A pénzeszközök forrása. Felhasználás megnevezése Összeg

Indokolás. Előirányzat felhasználása Forrás megnevezése (ezer Ftban) A pénzeszközök forrása. Felhasználás megnevezése Összeg E L Ő T E R J E S Z T É S Felsőszölnök Község Önkormányzata 2016. február 11-én tartandó képviselő-testületi ülésére. Tárgy: Javaslat Felsőszölnök Község Önkormányzata 2015. évi költségvetésnek módosítására.

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésről szóló 1/2015./II.12./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

2015. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT ÁLLAMI TÁMOGATÁS 2015.02.12. (adatok forintban) Zöldterület-gazdálkodással kapcs. fel. ellátása 8 770 494

2015. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT ÁLLAMI TÁMOGATÁS 2015.02.12. (adatok forintban) Zöldterület-gazdálkodással kapcs. fel. ellátása 8 770 494 KUNMADARAS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 215. ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁS 215.2.12. (adatok forintban) 1. sz. melléklet Jogcím Összesen (Ft) I.1.a Önkormányzati hivatal működésének 78 547 I.1b. Település-üzemeltetéshez

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

eft bh) a fejezeti kezelésű előirányzat bevételeként elszámolható összegből,

eft bh) a fejezeti kezelésű előirányzat bevételeként elszámolható összegből, Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2013. évi költségvetéséről 2/2013. (II.12.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Tömörd Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1055 1055 működési

Részletesebben

A módosításokkal egységes szerkezetben.

A módosításokkal egységes szerkezetben. Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.5.) és 4/2015. (XI.6.) önkormányzati rendeleteivel módosított 2/2015. (II.19.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Tárgy: Az önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségei a költségvetési évet követő három évben Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XVI. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2015. FEBRUÁR 5. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 1/2015. (II.05.) sz. ÖR. A 2014. évi költségvetésről szóló 2/2014. (II.07.)

Részletesebben

Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Alsószölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Alsószölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Alsószölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.17.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Rendelet szövege Sárkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2012 (XI. 30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének harmadik negyedévi módosításáról Sárkeresztúr

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Nagybörzsöny Község Önkormányzat 2/2013.( II.13. ) önkormányzati rendelete a évi költségvetéséről

Nagybörzsöny Község Önkormányzat 2/2013.( II.13. ) önkormányzati rendelete a évi költségvetéséről Nagybörzsöny Község Önkormányzat 2/2013.( II.13. ) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetéséről Nagybörzsöny Község Önkormányzat 2/2013.( II.13. ) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetéséről

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1.melléklet a 4/2014. (III. 11.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. J e g y z ő k ö n y v KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Paál István polgármester Berki Zoltán alpolgármester

Részletesebben

Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE

BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Barlahida Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. 1. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. 1. A rendelet hatálya Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3./2012.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről 15/2012. (IX.13.), 18/2012. (XI.14.), 1/2013. (I.31.) és a 6/2013.(IV.25.)

Részletesebben

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1..

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.. Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről Hét község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2008. (II. 15.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2015.(V. 5.) önkormányzati rendelete

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2015.(V. 5.) önkormányzati rendelete Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015.(V. 5.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete

DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete DOROGHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Dorogháza Község Önkormányzata

Részletesebben

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1. Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Ludányhalászi községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2013. ( I.31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról. Tengelic

Részletesebben

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2014. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2014. (III. 12.) önkormányzati rendelete Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Hatályos:2014-03-17 -tól Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Bánhorváti Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Bánhorváti Községi

Részletesebben

Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat

Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének Hatályos:2014-05-06 -tól Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014. (II.08.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2014. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 11/2014.(VI.27.) Önkormányzati

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Rábacsanak Község Önkormányzata képviselő-testületének 3 /2013.(III.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Rábacsanak Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített Bakonyság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (V. 12) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pápateszér 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K

Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pápateszér 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet az 1/2015. (II.11.) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pápateszér 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K Ezer forintban Sor-szám Bevételi jogcím

Részletesebben

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

12/2014.NII1.28.1 számú. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról

12/2014.NII1.28.1 számú. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról Szendrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2014.NII1.28.1 számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról Szendrő

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról

Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Alap Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám B E V É T E L E K 1. melléklet a 2/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelethez 1.1. sz. táblázat Csatka község Önkormányzat Ezer forintban 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím 1 2

Részletesebben

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a.../218. (...) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat 218. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím 1. Önkormányzat működési

Részletesebben

A rendelet hatálya kiterjed Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzatára és költségvetési szerveire. 2. ~ Az Önkormányzat költségvetési szervei:

A rendelet hatálya kiterjed Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzatára és költségvetési szerveire. 2. ~ Az Önkormányzat költségvetési szervei: Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (11.27. ) önkormányzati rendelete Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzata 2015. évi költségvetéséről Tápiószentmárton Nagyközség

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XVII. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2016. FEBRUÁR 4. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 1/2016. (II.04.) sz. ÖR. a 2015. évi költségvetésről szóló 2/2015. (II.13.)

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A rendelet hatálya. 1. (1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint az önkormányzat költségvetésében szereplő költségvetési szervre.

A rendelet hatálya. 1. (1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint az önkormányzat költségvetésében szereplő költségvetési szervre. Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013. (II.18.) önkormányzati rendelete Salomvár Község Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről egységes szerkezetben Salomvár Község Önkormányzati

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 6/2012 (II.13.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2012. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 22/2012. (IX.07.), a 34/2012.(XII.28.)

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére Tiszatenyő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi

Részletesebben