Fókuszban a használók

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fókuszban a használók"

Átírás

1 4. KSZR műhelynap - Eger Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Fókuszban a használók Az igényfelméréstől a rendezvényekig Könyvtári Intézet 2015.

2 Használókra fókuszálva a fejlesztés útján A könyvtárak és a könyvtárosok mindig is törekedtek a hozzájuk forduló olvasó személyes igényességgel bíró, egyben hiteles ellátására. A rendszerváltás, majd a könyvtári törvény megjelenése és az IFLA ajánlásokban foglaltakat és az európai normákat teljes mértékben tükröző hazai könyvtári stratégiai célok mégis új lehetőségeket, feladatokat, tennivalókat jelöltek ki. Felszabadulhattak az eddig zárt gyűjtemények A dokumentumok valamilyen formátumban (eredetiben, másolatban, elektronikus változatban) hozzáférhetőek, távoli hozzáféréssel is A bibliográfiák, katalógusok elektronikus változata kikerült az internetre A könyvtárhasználat feltételei (épületek, bútorzat, eszközök, informatikai infrastruktúra) jelentősen javultak Megjelentek az elektronikus könyvtárak, a teljes szövegű tartalmak, a digitális helytörténeti gyűjtemények, képtárak, hangtárak A könyvtár közösségi térként (tudásátadó színtérként) működik (rendezvények, programok) A könyvtár az élethosszig tanulás, az olvasás, az új állampolgári ismeretek és különösen a digitális írástudási ismeretek elsajátításának partnere A honlapok szolgáltató felületté váltak

3 Lezárható-e a fejlesztés? Talán a 90-es évek elején még hihettük, ha elkészülnek az elektronikus katalógusok, ha az interneten 7/24 órás eléréssel szolgáltatunk, akkor a fejlesztés végére érünk, de ma már látjuk, a feladat teljesítésével ugyan megmásztunk egy hegyet, de előttünk egy egész hegységrendszer áll Napjaink kihívását nemcsak a felhasználók szolgálatát szem előtt tartó könyvtárosi etika és küldetés határozza meg. A használó-centrikus könyvtári működést jogszabályok is megkövetelik. A KSZR jogszabály (39/2013. EMMI rendelet) alapelvként fogalmazza meg a használói elégedettség rendszeres mérésének követelményét. A nyilvános könyvtárak jegyzékének vezetéséről szóló rendelet (120/2014. (IV. 8.) Korm. R.) előírja: a fenntartónak nyilatkozni kell arról, hogy a könyvtár a Minősített Könyvtár cím és a Könyvtári Minőségi Díj adományozásáról szóló miniszteri rendelet alapján kidolgozott könyvtári önértékelés szakmai szempontjait figyelembe véve szervezi a szolgáltatásait, vizsgálja a könyvtárhasználók igényeit A könyvtári törvény (1997. évi CXL Tv.) is megfogalmaz olyan alapkövetelményt, melyet csak a felhasználók körében végzett igénykutatással lehet teljesíteni (nyitva tartás)

4 Elégedettségmérés - igénykutatás A két fogalom jellegében azonos tevékenységet feltételez, tartalmában mégis lényegesen különböző! Valamivel lehetek elégedett bár nincs rá igényem! Valamire lehet igényem, amivel egyébként elégedett vagyok vagy nem vagyok az. És lehet valami újra is igényem, amihez még nem kapcsolódik elégedettségi faktor. Az elégedettség mérés és az igénykutatás 3 kiemelt könyvtári területe a: Nyitva tartás Gyűjtemény Szolgáltatás, Illetve az ezekhez kapcsolható személyi, tárgyi és egyéb feltételek. (Az igénykutatás sajátos oldala a szükségletmérés. Ezzel is érdemes lenne foglalkozni)

5 Elégedettségmérés - igénykutatás Valamennyi megyei könyvtár végez elégedettségmérést, igénykutatást. Ennek egy vagy több formáját alkalmazva. Pl.: Interjú Konzultáció Szakmai napok során tájékozódás Éves munkaterv, beszámoló egyeztetése során eszmecsere Rendezvényekről készülő visszacsatolás Panaszkönyv, az üzemeltetési napló bejegyzéseinek értékelése Kérdőív Szakmai találkozási alkalmakkor (pl. letéti csere) igények egyeztetése Facebook-lájkolás, honlap-visszajelzések kiértékelése

6 Elégedettségmérés - igénykutatás Az elégedettségmérés, igénykutatás célzottjai: A KSZR-ben dolgozó partner könyvtárosok, munkatársak Lakosság (felhasználók) Könyvtárbuszt használó lakosság (felhasználók) Polgármesterek (önkormányzatok) Talán csak egy célcsoport, a könyvtári tagsággal nem rendelkezők csoportja hiányzik! (Volt már egyszer, akkor 3 nagyvárosban (Eger, Szolnok, Debrecen) zajló kutatásunk. Cél: a potenciális könyvtárhasználók informáltságának, a helyi könyvtárról való ismereteknek, a kedvező megszólítás mikéntjének feltérképezése.) Félelmek és szükségszerűségek : Egy könyvtári marketingvizsgálat tapasztalatai / Vidra Szabó Ferenc ; Péterfi Rita. In.: Könyvtári Figyelő sz p.

7 Fókuszálva a KSZR szolgáltató helyekre és a kérdőíves megoldásra Ebben a formában a 19 megyei könyvtárban az alábbiak szerint történt vizsgálódás: Nyitva tartás 6 Igénykutatás Szolgáltatás(ok) 8 Gyűjtemény 8 Nyitva tartás 13 Elégedettségmérés Szolgáltatás(ok) 14 Gyűjtemény 14 Forrás: Telefonos információ bekérés

8 A kérdőíves elégedettségmérés igénykutatás tapasztalatai Preferált az elégedettségmérés. Gyakori, hogy a kérdőív egyszerre tartalmaz elégedettséget értékelő és igényfelmérő kérdéseket, ami nem is probléma. Ugyanakkor több esetben a kérdőív neve csak az egyik (általában az elégedettség) szempontra utal. Gyakori, hogy az elégedettséginek nevezett kérdőív szinte csak igényfelmérő kérdéseket tartalmaz. Általában hiányzik a tájékoztatás, hogy a válaszadás önkéntes, az adatkezelés bizalmas. Előfordulnak olyan kérdések, amire a válaszadó nem tudhatja a választ. Attól kérdezzünk, aki tudhatja és arról, amiről tudhatja! Pl. polgármesternek feltett kérdés: Mennyire elégedett a területi referens munkájával? Megfelelő-e a jelenlegi letéti rendszer? Ezek helyett javasoljuk: Önök a KSZR ellátás megrendelése mellett döntöttek. Döntésükkel elégedett-e? Igazoltnak látja-e a döntés helyességét? Miben látja ezt? Tud arra példát mondani, ami Ön szerint a régi feladatellátásban jobban működött?

9 A kérdőíves elégedettség mérés igénykutatás kritikus pontjai Kérdések megfogalmazása Ne sugalljunk pl. Történt-e pozitív változás a KSZR bevezetése óta? Több az új könyv, több a rendezvény, több a folyóirat. E helyett: Tapasztalt-e változást a rendezvények számában, az új könyvek mennyiségében, a folyóiratok számában. Ne legyen túl sok kérdés Felesleges kérdések ne legyenek Mindaz felesleges, amit a vizsgálat céljának eléréséhez, azaz a megszerzendő ismerethez, illetve a meghozandó fejlesztési döntésünkhöz nem használunk fel. Így feleslegesnek bizonyulhat a célcsoportra osztó kérdések feltétele (életkor, nem, foglalkozás, végzettség), ha a kiértékelés során nem mutatjuk ki, hogy az összes válaszadóhoz képest az egyes célcsoportok értékei milyen sajátosságot mutatnak.

10 A kérdőíves elégedettség mérés igénykutatás kritikus pontjai Minta kiválasztás A mintakiválasztás módja, az alkalmazott megoldás természetesen nem kerül az űrlapra, de a dokumentációnk része kell, hogy legyen, hiszen ismételt vizsgálat során célszerű (lenne) azonos módon vizsgálódni! Kiértékelés A kiértékelések általában megtörténnek. Akkor jó a kiértékelés, ha megalapozza azokat a döntéseket, amelyek a vizsgálati tapasztalatok alapján meghozandók. A kiértékelést követően biztos, hogy eljutunk a döntésekig? Dokumentáljuk ezt a vizsgálat záró anyagában? Visszacsatolás A korábbi mérés megismétlése azonos feltételekkel. Jobb eredményeket várnánk!

11 Elégedettségi kérdőíven gyakran feltett kérdések Ebben a könyvtárban milyen szolgáltatásokat szokott igénybe venni? (felsorolva) Milyen rendszerességgel jár ebbe a könyvtárba? (heti, havi, félév, ritkább) Mennyire elégedett könyvtárunk szolgáltatásaival? (a szolgáltatások felsorolva) Általában honnan jut hozzá az Ön számára szükséges információkhoz? (felsorolva) Hallott-e a KSZR-ről? Látogat-e más könyvtárat is? Milyen típusú dokumentumokat használ legszívesebben? (felsorolva) Szokott-e segítséget kérni könyvtárostól? Milyen típusú programokon / képzéseken venne részt szívesen? (felsorolva) Mivel bővítené a könyvtár szolgáltatásait? Ismeri-e, használja-e honlapot, e-katalógust?

12 Elégedettségi kérdőív néhány módosítandó kérdés Elégedett-e a szolgáltató helyre kiszállított könyvek mennyiségével? (Önmagában a mennyiség még nem elégedettségi faktor. Fontosabb, hogy a kiszállított mennyiség tartalmaz-e elegendő újdonságot, érdeklődésnek megfelelő olvasnivalót stb., ez a döntő.) Elégedett-e a szolgáltató helyre kiszállított könyvek adminisztrációjának pontosságával? (Erre a fogadó partner, adott esetben könyvtárosi végzettség nélkül, nem igazán tud releváns választ adni.) Mennyire elégedett a személyes kapcsolattartás minőségével? (A minőség nehezen értelmezhető, könnyebb arra válaszolni, figyelnek-e rám, mosolyognak-e rám amikor velem beszélnek, kedvesek-e, türelmesek-e velem stb.)

13 Elégedettségi kérdőív - javasolt kérdések Fejezze be a gondolatot: Gyakran / Néhányszor / Egyszer hálás voltam a könyvtárnak,. Fejezze be a gondolatot: Gyakran / Néhányszor / Egyszer hálás voltam a könyvtárosnak. Büszke-e a könyvtárra? Ha igen, miért. Ha nem igazán vagy nem, miért? A település kulturális közéletében Ön szerint milyen szerepet tölt be a könyvtár? Ön milyen szerepet szánna a könyvtárnak a település kulturális közéletében? Ön szerint a könyvtár nyitva tartása megfelelő-e az alábbi olvasói csoportok számára? Szeretne-e változást a jelenlegi nyitva tartásban? Ön szerint rendelkezik-e a könyvtár az alábbi szolgáltatásokkal? Ön számára a felsoroltakból melyik szolgáltatás a legkedvesebb, leghasznosabb, legprofesszionálisabb? Melyik szolgáltatásról tud a legtöbbet / legkevesebbet? Mindig / Általában / Alkalmanként / Ritkán kapom meg a könyvtárban a keresett művet

14 Javaslatok A kérdőívek előzetes, közös kontrollja. A kérdőíves vizsgálatok, vizsgálati eredmények disszeminálása a KI honlapján. Mit vizsgált, mi volt a megállapítás, ezt milyen intézkedés követte. Kontroll vizsgálat. Ennek eredményei. A kérdőíveken legyen országos kérdéssor is. Azaz néhány olyan kérdés, amit mindenki feltesz és lehetőleg azonos feltételek mellett vizsgál. Talán elsőként az elégedettségmérő kérdőíveken alkalmazhatnánk ezt a megoldást. Így lehetővé válna az országos kiértékelés is.

15 Néhány információ a képzésekről Forrás: Adatszolgáltatásra történő felkérésre adott válaszok év végén. Választ kaptunk 14 megyétől Volt megye, ahol 4, volt ahol 49 településen tartottak kihelyezett képzést. 14 megyében összesen 308 helyszínen alkalommal, fővel zajlottak képzések. Két fő képzéstípus a jellemző: Könyvtárhasználati képzés összesen 877 alkalom fő résztvevő Digitális írástudás, számítógép-használati képzés össz. 271 alk résztvevő Résztvevők Könyvtárhasználati Digitális kompetencia alkalom fő átlag fő alkalom fő átlag fő Gyermekek Felnőttek Idősek

16 Rendezvények a honlapon Forrás: Honlapok áttekintése január 8. (egy helyen webhely karbantartás) Eseménynaptár 9 honlapon találtunk. Egy helyen az eseménynaptár a Gyermekkönyvtár, egy helyen a Rendezvények menüpontban érhető el. Visszakereshetőség 8 esetben A rendezvényeknek külön archívuma van 9 esetben Felnőtt és gyermekkönyvtári rendezvényekről közös tájékoztatás 9 helyen Felnőtt és gyermekkönyvtári rendezvényekről külön tájékoztatás 7 helyen KSZR rendezvényekről tájékoztatás 3 helyen van a megyei könyvtári honlapon és 3 helyen a külön KSZR honlapon Események ismertetése 9 helyen van Kapcsolt képgaléria, video 15 helyen van

17 Fejlesztési javaslat Egységes eseménynaptár a lekérdezéshez szűrők beépítése (Pl. Gyermekrendezvények, képzések, KSZR-rendezvények, irodalmi, zenei stb. rendezvények, helyszínek) Visszakereshetőség és Ismertetők biztosításával Kapcsolt kép- és video galériával.

18 Köszöni a figyelmet a Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztály (KSZO) Fehér Miklós

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

A Nyilvános Könyvtárak Adatbázisa és a Könyvtári Minerva Gyűjtőköri Adatbázis összevonása, a könyvtárak adatainak önálló adminisztrációja

A Nyilvános Könyvtárak Adatbázisa és a Könyvtári Minerva Gyűjtőköri Adatbázis összevonása, a könyvtárak adatainak önálló adminisztrációja A Nyilvános Könyvtárak Adatbázisa és a Könyvtári Minerva Gyűjtőköri Adatbázis összevonása, a könyvtárak adatainak önálló adminisztrációja Garamvölgyi László könyvtári szakinformatikus Országos Széchényi

Részletesebben

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Kedves Könyvtárhasználónk és Látogatónk! Szeretnénk megismerni, hogy könyvtárunk szolgáltatásai mennyire felelnek meg az Ön igényeinek.

Részletesebben

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve Mikolasek Zsófia

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve Mikolasek Zsófia A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve 2013-2018 Mikolasek Zsófia József Attila Megyei és Városi Könyvtár KSZR Szakma Nap, Tatabánya, 2018.06.18. Törvényi háttér 2013. május 31. 39/2013 EMMI rendelet

Részletesebben

SZAKMAI MŰHELYNAP. a nyilvános könyvtárak évi feladatairól. Gosztonyi Enikő Nyíregyháza, február 7.

SZAKMAI MŰHELYNAP. a nyilvános könyvtárak évi feladatairól. Gosztonyi Enikő Nyíregyháza, február 7. SZAKMAI MŰHELYNAP a nyilvános könyvtárak 2018. évi feladatairól Gosztonyi Enikő Nyíregyháza, 2018. február 7. 1 Témáink Ágazatstratégia kidolgozásának kérdései Jogszabályi környezet változásai Beszámoló

Részletesebben

A jog útvesztőjében, avagy hogyan legyünk naprakészek a könyvtárakat érintő törvények változásaiban

A jog útvesztőjében, avagy hogyan legyünk naprakészek a könyvtárakat érintő törvények változásaiban A jog útvesztőjében, avagy hogyan legyünk naprakészek a könyvtárakat érintő törvények változásaiban Dr. Kenyéri Katalin EMMI Könyvtári és Levéltári Osztály 2016. A könyvtárosok, mint információközvetítő

Részletesebben

.. ÁLTALÁNOS ISKOLA. Éves önértékelési terv MINTA. 2017/2018. tanév

.. ÁLTALÁNOS ISKOLA. Éves önértékelési terv MINTA. 2017/2018. tanév .. ÁLTALÁNOS ISKOLA Éves önértékelési terv MINTA 2017/2018. tanév Készítette:.. intézményvezető A..Általános Iskola az ötéves önértékelési programban foglalt feladatok megvalósítására az éves önértékelési

Részletesebben

Művelődési Központ, Könyvtár és Szekrényessy Árpád Múzeum SZÜKSÉGLETFELMÉRÉS, CÉLCSOPORT-ELEMZÉS Verzió száma: 1.0

Művelődési Központ, Könyvtár és Szekrényessy Árpád Múzeum SZÜKSÉGLETFELMÉRÉS, CÉLCSOPORT-ELEMZÉS Verzió száma: 1.0 Kérdőíves felmérés A kérdőíves felmérés 50 fő reprezentatív mintavételes részvételével zajlott le, anonim módon. A válaszadók többsége (68%) nő volt. Életkoruk megoszlása a kijelölt célcsoportnak megfelelően

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2015.

Használói elégedettségvizsgálat 2015. Használói elégedettségvizsgálat 2015. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

Együtt a kistelepülésekért I.KSZR Műhelynap

Együtt a kistelepülésekért I.KSZR Műhelynap Együtt a kistelepülésekért I.KSZR Műhelynap Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Közgyűjteményi Főosztály Dr. Vígh Annamária Pécs, 2014. május 26-27. Mit ígértünk 2014. februárjában

Részletesebben

Könyvtárhasználati kurzusok és kompetenciák. Kristóf Ibolya, Kristof.Ibolya@lib.szie.hu Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

Könyvtárhasználati kurzusok és kompetenciák. Kristóf Ibolya, Kristof.Ibolya@lib.szie.hu Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati kurzusok és kompetenciák Kristóf Ibolya, Kristof.Ibolya@lib.szie.hu Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Tartalom Könyvtárbemutatók, használóképzés Célcsoport Tartalom

Részletesebben

Könyvtárhasználói kérdőív Vas Gereben Könyvtár Enying

Könyvtárhasználói kérdőív Vas Gereben Könyvtár Enying Könyvtárhasználói kérdőív Vas Gereben Könyvtár Enying Kedves Könyvtárhasználónk! A válaszadás önkéntes és anonim! Szeretnénk megismerni, hogy mennyire elégedett könyvtárunk szolgáltatásaival, és arra is

Részletesebben

A kistelepülési könyvtári ellátás jövőképe

A kistelepülési könyvtári ellátás jövőképe A kistelepülési könyvtári ellátás jövőképe Dr. Vígh Annamária főosztályvezető Közgyűjteményi Főosztály Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapest, 2014. február 10. A rendszer legnagyobb erőssége egyben

Részletesebben

Az emberi erőforrások minisztere /2013. ( ) EMMI rendelete. a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működéséről

Az emberi erőforrások minisztere /2013. ( ) EMMI rendelete. a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működéséről 1 1. melléklet a /2013. számú előterjesztéshez Az emberi erőforrások minisztere /2013. ( ) EMMI rendelete a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működéséről A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári

Részletesebben

A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KÖZSÉGI ÉS ISKOLAI KÖNYVTÁRÁNAK STRATÉGIAI TERVEZETE 2013-2017

A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KÖZSÉGI ÉS ISKOLAI KÖNYVTÁRÁNAK STRATÉGIAI TERVEZETE 2013-2017 A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KÖZSÉGI ÉS ISKOLAI KÖNYVTÁRÁNAK STRATÉGIAI TERVEZETE 2013-2017 Rum,. Felülvizsgálva: 2015. január 5. 1. A tervezet célja A községi és iskolai könyvtár stratégiai

Részletesebben

5. KSZR Műhelynap - Debrecen szeptember Kulturális vidékfejlesztés, kistelepülések könyvtári ellátása Hajdú-Bihar megyében

5. KSZR Műhelynap - Debrecen szeptember Kulturális vidékfejlesztés, kistelepülések könyvtári ellátása Hajdú-Bihar megyében 5. KSZR Műhelynap - Debrecen 2015. szeptember 28-29. Kulturális vidékfejlesztés, kistelepülések könyvtári ellátása Hajdú-Bihar megyében A Méliusz Könyvtár jövőképe a kistelepülési könyvtárellátás terén

Részletesebben

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. május 26-i ülésére Saád Tamás, Dr. Peredi Katalin Szervezetfejlesztési

Részletesebben

Használói igényfelmérés értékelése HASZNÁLÓI KÉRDŐÍV

Használói igényfelmérés értékelése HASZNÁLÓI KÉRDŐÍV Használói igényfelmérés értékelése 2016. november és 2017. januárja között használói igényfelmérést végeztünk. 25 kitöltött kérdőív érkezett be. A felméréssel az volt a célunk, hogy megismerjük kutatóink,

Részletesebben

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan.

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan. Kérdőíves felmérés 2016. szeptember Könyvtárunk szolgáltatási színvonalának mérésére kérdőíves felmérést végzett 2016. szeptember 20 és október 20 közötti időszakban. A mintavétel módja véletlenszerű kiválasztással

Részletesebben

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉNEK VIZSGÁLATA ÉS IGÉNYEINEK FELMÉRÉSE A 2017/2018-AS TANÉV TAVASZI FÉLÉVÉBEN

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉNEK VIZSGÁLATA ÉS IGÉNYEINEK FELMÉRÉSE A 2017/2018-AS TANÉV TAVASZI FÉLÉVÉBEN A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉNEK VIZSGÁLATA ÉS IGÉNYEINEK FELMÉRÉSE A 2017/2018-AS TANÉV TAVASZI FÉLÉVÉBEN Veszprém, 2018. április 20. A felmérés előzménye A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az Alapító okirat 4. pontja helyébe mely a módosított okiratban pont alatt szerepel - a következő rendelkezés lép:

Módosító okirat. 1. Az Alapító okirat 4. pontja helyébe mely a módosított okiratban pont alatt szerepel - a következő rendelkezés lép: Okirat száma: A Közgyűlés VII-107/314.492/2016. számú határozatának 1. melléklete Módosító okirat A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése által

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE Patay István Általános Iskola Nyírmada BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (ÉVES TERVEZÉS) 2017/18-AS TANÉV BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (1. félév) Helye: Patay István Általános Iskola Nyírmada Honvéd út 36-38. Ütemezés

Részletesebben

TÁMOP / Felkészülés a referencia-intézményi feladatokra a Than Károly Ökoiskolában. Kritériumrendszer

TÁMOP / Felkészülés a referencia-intézményi feladatokra a Than Károly Ökoiskolában. Kritériumrendszer Kritériumrendszer Minőségbiztosítási feladatok meghatározása Az elégedettség mérés folyamata: Az igény és elégedettség mérés előkészítése, munkaterv, módszerek megbeszélése Adatgyűjtés megtervezése Kérdőívek

Részletesebben

A téti városi könyvtár használói elégedettségi felmérésének elemzése

A téti városi könyvtár használói elégedettségi felmérésének elemzése A téti városi könyvtár használói elégedettségi felmérésének elemzése A könyvtár használatára irányulóan kérdőíves felmérést végeztünk. A felmérés célja: a valós és látens használói igények feltérképezése,

Részletesebben

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA,

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA BESZÁMOLÓ TISZAFÜRED 2016-2017. 1., Pedagógiai folyamatok Tervezés A tervek elkészítése a nevelőtestület bevonásával történt,

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 32/2017.

Az előterjesztés száma: 32/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 32/2017. Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2017. február 28. napján

Részletesebben

Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés

Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár KSZR szolgáltatásaira, a szolgáltatás

Részletesebben

Révfülöp Nagyközség Könyvtára évi beszámolója

Révfülöp Nagyközség Könyvtára évi beszámolója Révfülöp Nagyközség Könyvtára beszámolója 8253 Révfülöp Káli út 17. Molnár Júlia Révfülöp, 2018. február 20. I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Révfülöp Nagyközség Könyvtára a település nyilvános könyvtáraként biztosítja

Részletesebben

Magyar joganyagok - 39/2013. (V. 31.) EMMI rendelet - a Könyvtárellátási Szolgáltat 2. oldal g) a források felhasználásának átláthatósága. 3. A kistel

Magyar joganyagok - 39/2013. (V. 31.) EMMI rendelet - a Könyvtárellátási Szolgáltat 2. oldal g) a források felhasználásának átláthatósága. 3. A kistel Magyar joganyagok - 39/2013. (V. 31.) EMMI rendelet - a Könyvtárellátási Szolgáltat 1. oldal 39/2013. (V. 31.) EMMI rendelet a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működéséről A muzeális intézményekről,

Részletesebben

- átfogó cél: munkaerı-piaci aktivitás növelése a humán erıforrás minıségének, foglalkoztathatóságának javításán keresztül

- átfogó cél: munkaerı-piaci aktivitás növelése a humán erıforrás minıségének, foglalkoztathatóságának javításán keresztül TÁMOP Társadalmi Megújulás Operatív Program - a munkaerıpiac kínálati oldalára irányuló intézkedések, az emberi erıforrások fejlesztése - átfogó cél: munkaerı-piaci aktivitás növelése a humán erıforrás

Részletesebben

A Jó gyakorlat mentori és adaptációs terve. Az átadás folyamata

A Jó gyakorlat mentori és adaptációs terve. Az átadás folyamata Gyurkovics Tibor Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény SZÉKHELY: 1172 Budapest XVII., Naplás u. 60. SZÉKHELY: és FAX 257-0562, IGAZGATÓ: 253-6733 E-mail:

Részletesebben

AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 8. sz. melléklete AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2016.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok. - Intézményi adatok. - A legfontosabb működési feltételek

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok. - Intézményi adatok. - A legfontosabb működési feltételek SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok - Intézményi adatok - A legfontosabb működési feltételek - A könyvtár bélyegzői - Az intézmény típusa és helye a könyvtári rendszerben

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézmény neve: Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája Intézmény OM azonosítója: 201 839 Intézményvezető neve: Béresné Dobránszky

Részletesebben

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A Közgyűlés VII-107/14.49/016. számú határozatának. melléklete Okirat száma: Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján

Részletesebben

Becsengettek! KSZR Műhelynapok, Miskolc November 16. Oros Sándor

Becsengettek! KSZR Műhelynapok, Miskolc November 16. Oros Sándor Becsengettek! Avagy a többszintű képzés a Somogyi-könyvtárban KSZR Műhelynapok, Miskolc 2016. November 16. Oros Sándor oros@sk-szeged.hu Ленин говорил: Учиться, учиться и учиться. Élethosszig tartó tanulás.

Részletesebben

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A SOMOGYI-KÖNYVTÁR PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Készült: 2016. május 4. Hatálybaléptetés dátuma: 2016. június 1. Jóváhagyta: Minőségirányítási bizottság Készítette:

Részletesebben

A Veszprém Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (VeKSZR) működése

A Veszprém Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (VeKSZR) működése Győr, 2014. október 27-28. KSZR műhelynap A Veszprém Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (VeKSZR) működése Eötvös Károly Megyei Könyvtár, Veszprém Pálman Judit igazgató jpalmann@ekmk.hu I. Könyvtári

Részletesebben

Oktatást és tanulást támogató elektronikus Szakkönyvtári Partner Portál (e-szapport)

Oktatást és tanulást támogató elektronikus Szakkönyvtári Partner Portál (e-szapport) Partner Portál??? Üzleti alapú Szolgáltatás alapú (Szolgáltatók és szolgáltatások összegyűjtése az használók segítségére) A konzorcium Eszterházy Károly Főiskola (konzorciumvezető) Egri Hittudományi Főiskola

Részletesebben

Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára vonatkozó elégedettségi felmérés eredményeit.

Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára vonatkozó elégedettségi felmérés eredményeit. ISO 9000 FÓRUM 1124 Budapest Fürj u. 18. ISO 9000 FÓRUM Rózsa András részére (személyes és bizalmas). Tisztelt Rózsa András úr! Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára

Részletesebben

A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA

A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA A CIVIL ÉS A VÁLLALKOZÓI SZFÉRÁVAL KIALAKÍTHATÓ KAPCSOLATOK MEGSZERVEZÉSÉNEK FOLYAMATA ÁR-07 1. AZ CÉLJA Kialakítani egy olyan szabályozott folyamatot, mely egy éves időcikluson belül tartalmazza és feldolgozza

Részletesebben

AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 8. sz. melléklete AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2012.

Részletesebben

A FELSŐOKTATÁSI KÖNYVTÁRAK

A FELSŐOKTATÁSI KÖNYVTÁRAK A FELSŐOKTATÁSI KÖNYVTÁRAK SZEREPE A MEGVÁLTOZOTT KÖRNYEZETBEN Virágos Márta Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiuma marta@lib.unideb.hu KÖNYVTÁRI TÖRVÉNY ÉS KÖNYVTÁRI STRATÉGIA A Könyvtári törvény elfogadásával

Részletesebben

Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve

Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve 2018/2019-as tanév Az intézményi önértékelési csoport tagja: A munkaközösségek számainak változása miatt a tagok létszáma csökkent. Tagok:

Részletesebben

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Pro-Team Nonprofit Kft. rehabilitációs akkreditált foglalkoztató, ahol több mint 2000 fő megváltozott

Részletesebben

KÖNYVTÁRI KÖRNYEZET KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK

KÖNYVTÁRI KÖRNYEZET KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK KÖNYVTÁRI KÖRNYEZET KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK (Használói elégedettségvizsgálat elemzése) 2015 A vizsgálatot végezte, a kérdőíveket feldolgozta, értékelte és a beszámolót készítette: Nyíri Béláné, Zilahi

Részletesebben

A könyvtárak, mint tanulási terek

A könyvtárak, mint tanulási terek A könyvtárak, mint tanulási terek Partnerség az egész életen át tartó tanulásban WORKSHOP Nyíregyháza 2008.Június 5. A könyvtár mindenkori feladata volt és lesz a tanulás segítése Klasszikus szolgáltatóként:

Részletesebben

A tételekhez segédeszközök nem használhatók.

A tételekhez segédeszközök nem használhatók. A vizsgafeladat ismertetése: (a szóbeli vizsgatevékenység témakörei) a könyvtárakra és a könyvtárosokra vonatkozó jogszabályok és előírások; a nyilvános könyvtári ellátás; a könyvtártípusok jellemzői;

Részletesebben

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete február 22-i ülésére

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete február 22-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2018. február 22-i ülésére Tárgy: A Martonosi Pál Városi Könyvtár 2017. évi beszámolója és 2018. évi munkatervének jóváhagyása Az előterjesztést

Részletesebben

A magyar könyvtári rendszer

A magyar könyvtári rendszer A magyar könyvtári rendszer Fehér Miklós mfeher@oszk.hu Könyvtár, ami összeköt 2018. október 29. Könyvtári rendszer A könyvtárügy helyzete a rendszerváltás előtt A rendszerváltástól 1997-ig A könyvtári

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÓ OKIRATA

BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÓ OKIRATA K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. december 13-i ülésének jegyzőkönyvéből 735/2012. (XII.13.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a nyilvános könyvtári

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2017.

Használói elégedettségvizsgálat 2017. Használói elégedettségvizsgálat 2017. A Berzsenyi Dániel Könyvtár ISO minőségirányítási rendszerének megfelelően a látogatók könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

A pomázi városi könyvtár használói igény és elégedettségi felmérésének elemzése

A pomázi városi könyvtár használói igény és elégedettségi felmérésének elemzése A pomázi városi könyvtár használói igény és elégedettségi felmérésének elemzése A könyvtár használatára irányulóan kérdőíves felmérést végeztünk. A felmérés célja: a valós és látens használói igények feltérképezése,

Részletesebben

Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax:

Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax: Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2015. Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax: 56-361-098 BESZÁMOLÓ A Madarász Károly Művelődési Ház és Városi

Részletesebben

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A. Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.5-2013-2013-0102 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés

Részletesebben

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2008. szeptember 22. szeptember 27.

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2008. szeptember 22. szeptember 27. A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2008. szeptember 22. szeptember 27. Készítette: Gosztonyi Enikő 2008. október A kérdőíves vizsgálat, melynek célja a minőségi szolgáltatások

Részletesebben

Helyzet- és jövőkép a zalai iskolai könyvtárakban

Helyzet- és jövőkép a zalai iskolai könyvtárakban Helyzet- és jövőkép a zalai iskolai könyvtárakban Némethné Hajdu Márta projekt menedzser Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete 2011. 03. 17 Mint a csillagokat a távcsövek, úgy húztam körém, s egyre

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2016.

Használói elégedettségvizsgálat 2016. Használói ségvizsgálat 2016. A Berzsenyi Dániel Könyvtár ISO minőségirányítási rendszerének megfelelően a látogatók könyvtárhasználati szokásait és ségét vizsgáltuk kérdőív segítségével. Az összehasonlíthatóság

Részletesebben

Kérdőíves vizsgálat. a Kisalföldi Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer szolgáltatásairól

Kérdőíves vizsgálat. a Kisalföldi Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer szolgáltatásairól Kérdőíves vizsgálat a Kisalföldi Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer szolgáltatásairól 2015 Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér KKSZR szakmai nap Győr, 2015. november 18. Fontosnak tartjuk,

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: 202461 Intézményvezető neve: Bendli Tiborné Intézményvezető oktatási azonosítója:

Részletesebben

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár Könyvtárának használati szabályzata Szolgáltatások - a könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata ( olvasóterem, helytörténet) - az állományfeltáró

Részletesebben

Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév

Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév ÁROP-1.A.5-2013-2013-0084 Szervezetfejlesztés Soltvadkert Város Önkormányzatnál Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév Készítette: Nexcon Technológiai Tanácsadó Kft. Soltvadkert Város Önkormányzata 6230

Részletesebben

Ajánlás a kistelepülési könyvtári ellátás minőségének folyamatos biztosításáért

Ajánlás a kistelepülési könyvtári ellátás minőségének folyamatos biztosításáért Ajánlás a kistelepülési könyvtári ellátás minőségének folyamatos biztosításáért Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztály Dr. Vígh Annamária Győr, 2014. október 27-28. A kulturális politika

Részletesebben

Czinki-Vietorisz Gabriella: A könyvtárhasználók igényeire szabott szolgáltatásfejlesztés az Egyetemi Könyvtárban

Czinki-Vietorisz Gabriella: A könyvtárhasználók igényeire szabott szolgáltatásfejlesztés az Egyetemi Könyvtárban Czinki-Vietorisz Gabriella: A könyvtárhasználók igényeire szabott szolgáltatásfejlesztés az Egyetemi Könyvtárban Hagyományok és kihívások IV. 2015.08.31. Előzmények A dokumentum kikérésével kapcsolatban:

Részletesebben

A Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata

A Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata A Városi Könyvtár jövőképe, stratégiai terve önértékelése, szándéknyilatkozata Előszó A Városi Könyvtár stratégiai tervének meghatározásakor figyelembe vettük az 1997. évi CXL. törvényt, a könyvtári terület

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM Eger, Széchenyi u. 19.

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM Eger, Széchenyi u. 19. INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV 2015-2020 EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM 3300 Eger, Széchenyi u. 19. 1. Jogszabályi háttér Sorsz. Azonosító Név Rövidítés 1. 2011.CXC:törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

I. Demográfiai kérdések. II. Használói szokások

I. Demográfiai kérdések. II. Használói szokások I. Demográfiai kérdések 1. Az Ön életkora? Kérjük, jelölje meg a megfelelő választ! 14-18 éves 13 19 % 19-25 éves 8 12 % 26-40 éves 14 20 % 41-65 éves 25 36 % 65 év feletti 9 13 % 2. Legmagasabb iskolai

Részletesebben

KSZR SZAKMAI NAP 2014. április 14.

KSZR SZAKMAI NAP 2014. április 14. KSZR SZAKMAI NAP 2014. április 14. Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény, Szolnok Dankóné Szabó Edit osztályvezető ÁLLOMÁNYTISZTÍTÁS 2013. 39/2013.V.31. EMMI rendelet a kezdéssel meg kellett

Részletesebben

Intézkedési terv. Kiszombori Karátson Emília Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Kiszombori Karátson Emília Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: 1) Pedagógiai folyamatok Az intézmény stratégiai dokumentumai összhangban vannak az adott időszak oktatáspolitikai céljaival és a fenntartó elvárásaival. A tervezés a nevelőtestület

Részletesebben

A Nemzeti Pedagógus Kar szabályzata az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatos feladatairól

A Nemzeti Pedagógus Kar szabályzata az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatos feladatairól A Nemzeti Pedagógus Kar szabályzata az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatos feladatairól A Nemzeti Pedagógus Kar (továbbiakban NPK) a 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (továbbiakban

Részletesebben

Révfülöp Nagyközség Könyvtára évi munkaterve

Révfülöp Nagyközség Könyvtára évi munkaterve Révfülöp Nagyközség Könyvtára munkae 8253 Révfülöp Káli út 17. Molnár Júlia Révfülöp, 2018. február 20. I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Révfülöp Nagyközség Könyvtára a település nyilvános könyvtáraként biztosítja

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Könyvtárának Szervezeti és működési szabályzata

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Könyvtárának Szervezeti és működési szabályzata Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Könyvtárának Szervezeti és működési szabályzata Érvényes: 1998. november 18-tól Aktualizálva: 2013. január 15. Aktualizálva:

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL 1. A KÉPZÉSEK TERVEZÉSE, SZAKMAI ELŐKÉSZÍTÉSE A 2013. szeptember 1-jén hatályba lépő LXXVII. törvény értelmében a felnőttképzési

Részletesebben

A versennyel kapcsolatos kérdőíves felmérés tapasztalatai kutatás közben - a verseny távlati fejlesztési stratégiájának kérdései

A versennyel kapcsolatos kérdőíves felmérés tapasztalatai kutatás közben - a verseny távlati fejlesztési stratégiájának kérdései A versennyel kapcsolatos kérdőíves felmérés tapasztalatai kutatás közben - a verseny távlati fejlesztési stratégiájának kérdései Dömsödy Andrea Cs. Bogyó Katalin Savanya Ildikó iskolai könyvtári referens

Részletesebben

MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE

MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE 2019.. ÉVI - ELNÖKSÉGI MUNKATERV Elfogadva: 2019. február 13. I. Projektek, főbb tevékenységek január Döntés a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelentkezésről

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2014.

Használói elégedettségvizsgálat 2014. Használói ségvizsgálat 2014. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és ségét vizsgáltuk kérdőív segítségével. Az összehasonlíthatóság

Részletesebben

Online világ. Oroszi Katalin. KSZR Szakmai nap augusztus 29. Ostoros

Online világ. Oroszi Katalin. KSZR Szakmai nap augusztus 29. Ostoros Online világ Oroszi Katalin KSZR Szakmai nap 2016. augusztus 29. Ostoros Modern könyvtár A könyvtár a számítógép és az internet segítségével minőségben újat tud nyújtani szolgáltatásaiban. Az emberek igénylik

Részletesebben

Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr

Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr www.gyorikonyvtar.hu Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv

Részletesebben

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra Kérdőív értékelés Az adatfelmérést a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár olvasói töltötték ki 0- ben. Önkéntesen ember töltötte ki a kérdőívet teljes anonimitás mellett. A kérdőív célcsoportja

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Szabolcsi Bence Zenei AMI OM azonosító: 039663 Intézmény vezető: Barta Dóra Intézkedési terv kezdő dátuma: 2017. december 12. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022. december 11. 1. Pedagógiai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár évi munkatervének elfogadása

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár évi munkatervének elfogadása ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 107/2016. Tárgy: Az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2017. évi munkatervének elfogadása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin polgármester Előadó neve: Grégerné

Részletesebben

GÁZKÖZÖSSÉG KUTATÁS. 2012. október

GÁZKÖZÖSSÉG KUTATÁS. 2012. október GÁZKÖZÖSSÉG KUTATÁS 2012. október A kutatás kutatásról céljai A kutatás céljai - a tagok Gázközösséggel kapcsolatos elvárásai és azok teljesülése - rendezvények megítélése - a Gázközösség pályázatai -

Részletesebben

Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata

Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata 3.sz.. melléklet Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata Kunszentmárton, 2013. május 01. 1. A könyvtár használati köre Az iskolai könyvtárat az iskola

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 1. A Kislángi ÁMK Könyvtárának nyitva tartási ideje: Hétfőn: 13-17 óráig Keddtől péntekig 8-12 13-17 óráig 2. A Kislángi ÁMK Könyvtárának részlegei (gyűjteményrészei): Felnőttkönyvtár

Részletesebben

MUNKANAPLÓ az önkormányzati könyvtárak forgalmi adatainak méréséhez a 200 évre

MUNKANAPLÓ az önkormányzati könyvtárak forgalmi adatainak méréséhez a 200 évre MUNKANAPLÓ az önkormányzati könyvtárak forgalmi adatainak méréséhez a 200 évre Nem selejtezhető! A könyvtár neve:. Székhelye:.. ÚTMUTATÓ A munkanaplót ebben az évben is a Deák Ferenc Megyei Könyvtár biztosítja

Részletesebben

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyeleti standardok fajtái 1. Az ellenőrzés területeinek megfelelő A vezető ellenőrzése - értékelése A pedagógusok ellenőrzése

Részletesebben

A ÉVI TANFELÜGYELETI LÁTOGATÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE (TÁMOP-3.1.8)

A ÉVI TANFELÜGYELETI LÁTOGATÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE (TÁMOP-3.1.8) A 2015. ÉVI TANFELÜGYELETI LÁTOGATÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE (TÁMOP-3.1.8) A MEGÚJULÓ KÖZNEVELÉS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZERE Minősítés Tanfelügyelet Pedagógus, vezető, intézmény KÜLSŐ értékelése saját célok mentén.

Részletesebben

KÖFOP VEKOP A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása

KÖFOP VEKOP A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerepe a versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlás biztosításának

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017)

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017) Intézmény neve: Dr. Mester György Általános Iskola Elek OM azonosító: 201335 Intézmény vezető: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési tervneve/azonosítója:t2013350012017aint Intézkedési terv

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Rendeletalkotási és/vagy egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése, átalakítása 2010 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Társadalmi egyeztetések

Részletesebben

Digitális Oktatási Stratégia

Digitális Oktatási Stratégia Digitális Oktatási Stratégia Felnőttkori tanulás pillér Várkonyi Zoltán pillér vezető Budapest, 2016. november 23. A Digitális Oktatási Stratégia A DOS pillérszerkezete Köznevelés Szakképzés Felsőoktatás

Részletesebben

ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV

ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV Bersek József Általános Iskola Kőszeg 2017.01.01. 2017.12.31. Jogszabályi háttér: Az intézményi önértékelést az Önértékelési kézikönyvben rögzítettek szerint kell végezni. Az intézményi

Részletesebben

A szakfelügyeleti vizsgálatok könyvtárostanár képe

A szakfelügyeleti vizsgálatok könyvtárostanár képe Lendület éve 2010/2011 MFPI fővárosi könyvtárostanárok műhelye Budapest, 2010. szeptember 15. Dömsödy Andrea iskolai könyvtári szakreferns A szakfelügyeleti vizsgálatok könyvtárostanár képe Oktatáskutató

Részletesebben

Igényfelmérés 2011. Adatok Neme: 7 férfi. 6 fő. életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő

Igényfelmérés 2011. Adatok Neme: 7 férfi. 6 fő. életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő Igényfelmérés 2011 Adatok Neme: 7 férfi 67 nő életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő szakmai végzettség: középfokú felsőfokú munkakör: beosztott középvezető

Részletesebben

(Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Dr. Gáti József általános rektrohelyettes

(Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Dr. Gáti József általános rektrohelyettes ÓBUDAI EGYETEM MU 10.01 DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ (Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) JÓVÁHAGYTA: Dr. Gáti József általános rektrohelyettes

Részletesebben

PhD dolgozatok repozitóriumi elhelyezése, DOI azonosítóval való megjelölése

PhD dolgozatok repozitóriumi elhelyezése, DOI azonosítóval való megjelölése PhD dolgozatok repozitóriumi elhelyezése, DOI azonosítóval való megjelölése Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács ülése Gödöllő, 2014. február 6. 13.00 óra Koósné Török Erzsébet főkönyvtáros Berze Lajos

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Bevezetés Módszertan A kérdőív és a kérdésekre adott válaszok értékelése... 3

Tartalomjegyzék. 1. Bevezetés Módszertan A kérdőív és a kérdésekre adott válaszok értékelése... 3 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Módszertan... 2 3. A kérdőív és a kérdésekre adott válaszok értékelése... 3 Kérdőív... 3 Kérdőívre adott válaszok értékelése... 8 a) Könyvtárlátogatók kérdőíve... 9

Részletesebben

Összeállította: Kiss Zoltánné koordinátor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös kiadványa alapján.

Összeállította: Kiss Zoltánné koordinátor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös kiadványa alapján. Összeállította: Kiss Zoltánné koordinátor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös kiadványa alapján. (www.kozossegi.ofi.hu) Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája

Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája a) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Iskolánkba felvesszük azt a tanköteles gyermeket, aki az iskola beiskolázási körzetébe (Mosonszolnok, Újrónafő)

Részletesebben