Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra"

Átírás

1 ÖVEGES JÓZSEF SZAKKÉPZŐ ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 8184 Balatonfűzfő, Gagarin u. 27. OM azonosító: , KIK azonosító: Tel: 88/ , 88/ Fax: 88/ Internet cím: Intézményvezető: Mézes József CISCO SYSTEMS Lokális Hálózati Akadémia Novell referenciaiskola Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra Öveges József Olyan képzést biztosítunk, amely felkészíti a tanulókat a sikeres életre. Nevelési célunk a hatékony tanulás elsajátítása, és a tudásvágy megőrzése. Pályaválasztási rendezvények (nyílt napok) az érdeklődőknek november :30 tájékoztató és az iskola bemutatása; december 1. 9:00 nyíltnap óralátogatási lehetőséggel és tájékoztató. A kollégiumi elhelyezés iskolánk valamennyi tanulója számára. I. Induló képzési formák Tagozat kódok a 9. osztályba jelentkezőknek 01 szakközépiskola, informatika keretszám:14 fő 02 szakközépiskola, informatika, diszlexiás tanulók részére 8 fő 11 szakközépiskola, villamos ipar és elektronika 14 fő 12 szakközépiskola, villamos ipar és elektronika, diszlexiásoknak 8 fő 21 szakközépiskola, kereskedelem 14 fő 22 szakközépiskola, kereskedelem, diszlexiás tanulók részére 8 fő 31 szakközépiskola, épületgépészet 14 fő 32 szakközépiskola, épületgépészet, diszlexiás tanulóknak 8 fő 41 duális szakképzés, villanyszerelő 16 fő 51 duális szakképzés, központi fűtés- és gázhálózat rendszerszerelő 16 fő A képzésekre felvételi vizsga nincs. Jelentkezés a képzésre az általános iskolában a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges. A jelentkezési lapon minden tantárgyból (kivéve az ének, rajz és testnevelés) szerepeltetni kell a 6., 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi érdemjegyeit. A felvételnél a balatonfűzfői, balatonalmádi, balatonkenesei, litéri, papkeszi, királyszentistváni (mint sajátos helyzetű) tanulók, azonos pontszám esetén, előnyben részesülnek.

2 II. Iskolarendszerű képzések összefoglalása PROGRAMOK NYOLCADIK OSZTÁLYOSOKNAK (9. ÉVRE JELENTKEZŐK) Ssz. megnevezése Szakközépiskola Villamos ipar és elektronika Kereskedelem Épületgépészet A szakképesítés (képzési program) kimenetelének típusa a 4. ill. 5. év végén CAD-CAM informatikus i rendszergazda Szoftverfejlesztő Elektronikai Kereskedő Épületgépész Szakiskolai szakképzés (duális szakképzés) időtartama hónap/ Óra év Jelentkezés feltételei 7. Villanyszerelő OKJ év 8 általános 8. Központi fűtésés gázhálózat rend-szerszerelő OKJ év 8 általános határideje A 10. osztályt végzettek a duális szakképzésbe kapcsolódhatnak be (lásd pont)! III. Információk diszeseknek (SNI tanulóknak) A diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás tanulók valamennyi, az intézményben meghirdetett képzésre jelentkezhetnek. A teljes integrációban folyó képzések során kiemelt figyelmet fordítunk tanulóink fejlesztésére és felkészítésére. A felvétel feltétele a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság érvényes szakvéleménye, amely alátámasztja a diszlexia, diszgráfia, vagy diszkalkulia meglétét. A szakvéleményt a jelentkezési laphoz csatolni kell! A jelentkező tanulók nem tantárgyi jellegű beszélgetésen vesznek részt. A beszélgetés időpontja március 2-3. (A felvételi beszélgetésre KÜLÖN Képzési költség (ezer Ft)

3 ÉRTESÍTÉS ALAPJÁN, a jelzett időpontban kerül sor.) A képzés során számos, a szóbeliségre építő módszerrel támogatjuk tanulóinkat a tananyag elsajátításában. Fejlesztőpedagógusok, pszichológus segítik munkánkat. IV. Szakképzési programokra jelentkezőknek Jelentkezni a képzésre az iskola honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet, melyet kérésre postán is megküldünk. Várjuk a sajátos nevelési igényű tanulók jelentkezését is, de a felvételnél nem részesülnek különleges elbírálásban. Az öt érettségi vizsgatárgy érdemjegyeinek összegéből képzett pontszám, illetve a szakmai vizsgaeredmény alapján rangsorolunk. A felvételnél a balatonfűzfői, balatonalmádi, balatonkenesei, litéri, papkeszi, királyszentistváni (mint sajátos helyzetű) tanulók, azonos pontszám esetén előnyben részesülnek. Felvételi vizsga nincs. ISKOLA RENDSZERŰ SZAKKÉPZÉSI PROGRAMOK Érettségi után választható szakképzések 9. Elektronikai OKJ év érettségi 10. CAD-CAM informatikus OKJ év érettségi 11. i rendszergazda OKJ év érettségi V. Részletes ismertetés SZAKKÖZÉPISKOLA 8. OSZTÁLY UTÁN KEZDŐDŐ 4 ÉV A tanulók felkészülnek a biztonságos munkavégzésre, az elhelyezkedésre, az idegen nyelvű álláskeresésre. A szakközépiskolai érettségikor kötelező az nak megfelelő tantárgy választása. Az így megszerzett érettségi szakmai képesítést is jelent, amely munkakör betöltésére jogosít. Az érettségit követően az elvégzett szakmacsoportban 1 év alatt i végzettség szerezhető. E lehetőséget újabb felvételi nélkül biztosítjuk tanulóinknak. A felvétel feltétele egészségügyi alkalmasság. Épületgépészet i képzés 4 év > Épületgépész +1 év A tanulók az általános képzés mellett általános és speciális, elméleti és gyakorlati épületgépészeti rendszer- és csővezeték-szerelési, épületelektromossági, valamint irányítástechnikai és intelligens épület vezérlési, illetve fenntartási ismereteket szereznek. A tanulók elsajátítják az ECDL (Európai Számítógép-használói) bizonyítvány megszerzéséhez szükséges tudásanyagot. Kereskedelem i képzés 4 év -> Kereskedő +1 év A tanulók az általános képzés mellett speciális elméleti és gyakorlati gazdasági, marketing, áruforgalmi, kereskedelmi, adóügyi, vállalkozási ismereteket szereznek. Megismerik a gazdasági élet alapfogalmait, összefüggéseit, és képessé válnak ezek felhasználására munkájukban, ügyek intézésében. A tanulók elsajátítják az EBCL (Egységes Európai Gazdasági Oklevél), valamint az ECDL bizonyítvány megszerzéséhez szükséges tudásanyagot.

4 Villamosipar és elektronika i képzés 4 év-> Elektronikai +1 év TÁMOP támogatással A tanulók az általános képzés mellett magas szintű speciális, elméleti és gyakorlati elektronikai, informatikai, villamosipari, áramkör építési és üzemeltetési, irányítástechnikai ismereteket szereznek. Elsajátítják a mérőműszerek kezelését. Hibakeresési példákon keresztül gyakorlati jártasságot szereznek. A tanulók elsajátítják az ECDL bizonyítvány megszerzéséhez szükséges tudásanyagot. i képzés 4 év > CAD-CAM informatikus, vagy i rendszergazda +1 év TÁMOP támogatással A tanulók az általános képzés mellett magas szintű informatikai ismereteket, információtechnológiai, programozási és adatbázis kezelési, valamint hálózatüzemeltetési ismereteket, továbbá az IT munkakörök betöltéséhez szükséges alapokat sajátítanak el. A képzés mellett a nemzetközileg elismert CISCO cég hálózati ismeretek tananyaga elsajátítható és költségtérítés mellett nemzetközi vizsga tehető. DUÁLIS SZAKKÉPZÉS 8. OSZTÁLY UTÁN KEZDŐDŐ 3 ÉV A duális szakképzésben résztvevő tanulók a képzési idő kb. 1/3 részében közismereti, kb. 2/3 részében szakmai elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek. A gyakorlati képzés az első tanévben az iskola tanműhelyében zajlik. A második és harmadik tanévben a tanulók gazdasági társaságoknál és vállalkozóknál folytatják gyakorlati képzésüket, míg a közismereti és a szakmai elméleti képzést továbbra is az iskolában kapják meg. A tanulók tanulmányi eredményüktől függően az iskolában havi ezer forint közötti, a gyakorlati képzőhelyen pedig a minimálbér 20 %- ának megfelelő ösztöndíjban részesülnek. A következő OKJ szakmai képesítést adó képzésekre várjuk a hozzánk jelentkezőket. Központi fűtés- és gázhálózat rendszerszerelő (OKJ ) 3 év A felvétel feltétele: befejezett 8. osztály, illetve elvégzett híd program, egészségügyi alkalmasság. A fűtés- és gázhálózat szerelő feladata épületek gáz, víz, szennyvíz, szellőzés hálózatának kiépítése, tisztítása, karbantartása, javítása, a szerelvények beépítése. Ehhez a tanulók elsajátítják a hagyományos mellett az új, korszerű réz és műanyag csöves szereléstechnológiák különböző eljárásait. Villanyszerelő (OKJ ) 3 év A felvétel feltétele: befejezett 8. osztály egészségügyi alkalmasság (pl. színtévesztés kizáró ok). A villanyszerelő feladata épületek erősáramú és gyengeáramú áramköreinek kivitelezése, a kisfeszültségű villamos berendezések, készülékek, a hozzá tartozó vezérlések és szabályozások telepítése, üzembe helyezése, javítása, mérési, ellenőrzési, beállítási munkák elvégzése.

5 INFORMÁCIÓK ÉRETTSÉGIZETTEKNEK ÉRETTSÉGI UTÁN KEZDŐD 2 ÉV Felvételi vizsga nincs. A felvételnél a balatonfűzfői, balatonalmádi, balatonkenesei, litéri, papkeszi, királyszentistváni (mint sajátos helyzetű) tanulók, azonos pontszám esetén előnyben részesülnek. A felvételnél a sajátos nevelési igényű tanulók nem részesülnek különleges elbírálásban. Túljelentkezés esetén a négy kötelező és a tanuló által megjelölt egy választott tantárgy érettségi érdemjegyeinek összegéből képzett pontszám alapján rangsorolunk. Elektronikai képzés 2 év (OKJ ) TÁMOP támogatással Feladata: elektronikai rendszerek építése, karbantartása, üzemeltetése, áramkörök tervezése, kivitelezése, ipari vezérlők programozása, mérés, hibaelhárítás. i rendszergazda képzés 2 év (OKJ ) TÁMOP támogatott (az iskolánkban informatikai szakmacsoportos szakközépiskolai osztályban végzetteknek 1 év) Feladata: informatikai hálózatok tervezése, kiépítése, üzemeltetése, szerver és asztali operációs rendszerek, szoftverek telepítése, üzemeltetése. Web szerver telepítése, szolgáltatások, felhasználók kezelése, Web felület tervezése. CAD-CAM informatikus képzés 2 év (OKJ ) Feladata: számítógépes tervezés (CAD), gépelem gyártás (CNC), számítógéppel támogatott gyártástervezés (CAM), a tervezés és gyártás folyamattervezése, üzemeltetése (FMS). A felvétel feltétele a szakképzésekben: egészségügyi alkalmasság érettségi bizonyítvány. Válassz bennünket, mert erős vállalati háttér segíti a szakmai képzést, az elhelyezkedést; a diszes tanulók felkészülését speciális módszerekkel, eszközökkel, fejlesztő foglalkozásokkal segítjük; digitális táblák, alkalmazott számítástechnikai termek, nyelvi labor biztosítja felkészítésed; jelenlegi diákjaink is csípik a családias légkört. Szakmai programjainkból: IT-Shape, professzionális IT tanúsítvány; TÁMOP a rövidebb idejű szakképzésért; TE IS, a mindennapos testnevelésért; BIP és Mentoriskolai projekt. Pályaválasztási tájékoztatóval folyamatosan az érdeklődők rendelkezésére áll a 8. osztályból továbbtanulóknak Tóth Lajos Péter intézményvezető-helyettes: 88/ /33, a szakmai és a felnőttképzésbe jelentkezőknek Végi József intézményvezető-helyettes: 88/ /12. Előzetes egyeztetés alapján, más időpontban is fogadunk osztályokat és egyéni jelentkezőket. Ajánljuk figyelmükbe weboldalainkat

HOL TANULHATOK? Továbbtanulási lehetőségek Nógrád megye középfokú oktatási intézményeiben a 2007/2008. tanévben

HOL TANULHATOK? Továbbtanulási lehetőségek Nógrád megye középfokú oktatási intézményeiben a 2007/2008. tanévben HOL TANULHATOK? Továbbtanulási lehetőségek Nógrád megye középfokú oktatási intézményeiben a 2007/2008. tanévben A Nógrád Megyei Munkaügyi Központ és a Nógrád Megyei Pedagógiai-, Közművelődési Szakmai Szolgáltató

Részletesebben

Aktivitás TISZK - Információs füzet

Aktivitás TISZK - Információs füzet Aktivitás TISZK - Információs füzet Tisztelt Érdeklődő! Kedves Leendő Diákunk! Tizenkét szakképző iskola mutatkozik be ebben a füzetben, amelyek 2007-ben azért hozták létre közös szervezetüket, az Aktivitás

Részletesebben

Kedves érdeklődők, kedves diákok és szülők!

Kedves érdeklődők, kedves diákok és szülők! Kedves érdeklődők, kedves diákok és szülők! A következő oldalakon be szeretnénk mutatni, hogyan lehet nyolcadikos tanulóból móriczos diák. Ebben a kiadványban segítséget nyújtunk ehhez. Bemutatjuk, hogy

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉSI FÜZETEK 43. A szakképzés rendszere

TOVÁBBKÉPZÉSI FÜZETEK 43. A szakképzés rendszere TOVÁBBKÉPZÉSI FÜZETEK 43. A szakképzés rendszere EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ÉS TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET 2005 TOVÁBBKÉPZÉSI FÜZETEK 2 Szerzők: Feigl Ágnes Sövényi Ferencné Szabó Nóra Szerkesztette: Tóth Lászlóné

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának tanévkezdést támogató szakmai anyaga a 2014/2015.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának tanévkezdést támogató szakmai anyaga a 2014/2015. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának tanévkezdést támogató szakmai anyaga a 2014/2015. tanévre 1. A 2014/2015. tanév fontosabb időpontjait, feladatait a 2014/2015

Részletesebben

Alkalmazás programozó / Szoftver és alkalmazásfejlesztő elemző Szakmabemutató információs mappa

Alkalmazás programozó / Szoftver és alkalmazásfejlesztő elemző Szakmabemutató információs mappa Alkalmazás programozó / Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: KANOA CONSULTING PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY: FÁBIÁN ZOLTÁN SZAKMAI LEKTORÁLÁS:CSIPAI

Részletesebben

KONCEPCIÓ a szakképzési rendszer átalakítására, a gazdasági igényekkel való összehangolására

KONCEPCIÓ a szakképzési rendszer átalakítására, a gazdasági igényekkel való összehangolására NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály KONCEPCIÓ a szakképzési rendszer átalakítására, a gazdasági igényekkel való összehangolására

Részletesebben

TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001

TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001 Petőfi Sándor Gimnázium 5650 Mezőberény Petőfi u. 13-15. E-mail: psg@mezobereny. hu Tel.: 66/515-578, 66/515-579 Fax.: 66/515-580 TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001 Petőfi Sándor Gimnázium Kollégium és Közétkeztetési

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 162. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 29., csütörtök. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 162. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 29., csütörtök. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 29., csütörtök 162. szám Tartalomjegyzék 2011. évi CXC. törvény A nemzeti köznevelésrõl 39622 2011. évi CXCI. törvény A megváltozott munkaképességû

Részletesebben

Dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola, Általános Iskola és Kollégium

Dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola, Általános Iskola és Kollégium Dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola, Általános Iskola és Kollégium Pedagógiai programja 2014 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS...5 I.1. Küldetésnyilatkozat...5 I.2. Az iskola adatai...6 I.3. Helyzetelemzés...8

Részletesebben

INFORMÁCIÓ- RENDSZERSZERVEZŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés

INFORMÁCIÓ- RENDSZERSZERVEZŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés INFORMÁCIÓ- RENDSZERSZERVEZŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése INFORMÁCIÓ-RENDSZERSZERVEZŐ

Részletesebben

34 522 04 VILLANYSZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

34 522 04 VILLANYSZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ 2012-2013-as tanévtől szakképzést kezdő évfolyamra 34 522 04 VILLANYSZERELŐ szakképesítés szakmai programja 3 szakképző évfolyam esetén 34 522 04 VILLANYSZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ Kizárólag a 2012/2013.

Részletesebben

INTÉZMÉNY INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

INTÉZMÉNY INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA INTÉZMÉNY INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA Alkalmazotti közösség jóváhagyásának dátuma:... Fenntartóhoz történt benyújtás dátuma:... Fenntartói jóváhagyás dátuma:... Hatálybalépés dátuma:... Felülvizsgálat

Részletesebben

1993. évi LXXIX. törvény. a közoktatásról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény szabályozási köre. Alapelvek

1993. évi LXXIX. törvény. a közoktatásról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény szabályozási köre. Alapelvek 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról A Magyar Köztársaság Alkotmányában meghatározott művelődéshez való jog esélyegyenlőség alapján való gyakorlásának biztosítása, a lelkiismereti meggyőződés szabadságának

Részletesebben

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről egységes szerkezetbe foglalva az 1993. évi LXXIX. törvény hatályos normaszövegével

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről egységes szerkezetbe foglalva az 1993. évi LXXIX. törvény hatályos normaszövegével 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről egységes szerkezetbe foglalva az 1993. évi LXXIX. törvény hatályos normaszövegével 2012. évi CXX. törvénnyel beiktatott módosításokkal és a 2012. évi CXXIV.

Részletesebben

Intézményi Szakmai Program

Intézményi Szakmai Program Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola Intézményi Szakmai Program a kifutó képzésekre 2013. BEVEZETŐ Az iskola a szakképzésről szóló törvényben foglalt feltételekkel vehet részt a szakképzés

Részletesebben

1993. évi LXXIX. törvény. a közoktatásról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény szabályozási köre. Alapelvek

1993. évi LXXIX. törvény. a közoktatásról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény szabályozási köre. Alapelvek 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról A Magyar Köztársaság Alkotmányában meghatározott művelődéshez való jog esélyegyenlőség alapján való gyakorlásának biztosítása, a lelkiismereti meggyőződés szabadságának

Részletesebben

Bevezető. I. 2013. január 1.

Bevezető. I. 2013. január 1. Bevezető A magyar közoktatás rendszere ezekben az években, hónapokban új ruhába öltözik. Nem tesz többet, de kevesebbet sem. Ez az egyszerű lépés sem egyszerű azonban, ha az új ruhára olyan nagyságú, súlyú

Részletesebben

Pedagógiai Program 1-1

Pedagógiai Program 1-1 Pedagógiai Program 2013 Lassanként észrevétlenül kedveltessük meg a tudományokat, s neveljünk a kultúrának, az európai civilizációnak egy új, életre való, erőtől és eredetiségtől duzzadó népet hazánk javára

Részletesebben

ISD DUNAFERR Zrt. Képzési és Fejlesztési Főosztály. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 07 0016 04 Akkreditációs szám: 0111

ISD DUNAFERR Zrt. Képzési és Fejlesztési Főosztály. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 07 0016 04 Akkreditációs szám: 0111 ISD DUNAFERR Zrt. Képzési és Fejlesztési Főosztály Felnőttképzési nyilvántartási szám: 07 0016 04 Akkreditációs szám: 0111 ELŐSZÓ Tisztelt Partnerünk! 2014. évi képzési tájékoztatónk ajánlásával munkatársaim

Részletesebben

Farkas Péter Az OKJ tartalmának, a jegyzékben szereplő szakképesítések összetételének, bemeneti követelményeinek változása 1993 2007 között

Farkas Péter Az OKJ tartalmának, a jegyzékben szereplő szakképesítések összetételének, bemeneti követelményeinek változása 1993 2007 között Farkas Péter Az OKJ tartalmának, a jegyzékben szereplő szakképesítések összetételének, bemeneti követelményeinek változása 1993 2007 között Az iskolarendszerben oktatott szakképesítések a kilencvenes évek

Részletesebben

A diszlexiások helyzetéről

A diszlexiások helyzetéről A diszlexiások helyzetéről A diszlexiások helyzete sokat változott az elmúlt években: nőtt az alternatív tanulási lehetőségek száma, s már középiskolai szinten is kezdik felismerni ezt a tanulási nehézséget.

Részletesebben

1993. évi LXXIX. törvény. a közoktatásról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény szabályozási köre. Alapelvek

1993. évi LXXIX. törvény. a közoktatásról I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény szabályozási köre. Alapelvek 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról A Magyar Köztársaság Alkotmányában meghatározott művelődéshez való jog esélyegyenlőség alapján való gyakorlásának biztosítása, a lelkiismereti meggyőződés szabadságának

Részletesebben

100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról

100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról OptiJus Opten Kft. I. 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról A 2015.1.1. óta hatályos szöveg összehasonlítva a 2013.1.1.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Z E N E M Ű V É S Z E T I É S H A N G S Z E R É S Z K É P Z Ő S Z A K K Ö Z É P I S K O L A a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2015/16. TANÉVRE 1065 Budapest,

Részletesebben

100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról A Kormány a közoktatásról szóló többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: közoktatásról szóló

Részletesebben

KIR-STAT 2012 - internetes adatgyűjtő rendszer

KIR-STAT 2012 - internetes adatgyűjtő rendszer - internetes adatgyűjtő rendszer Kitöltési útmutató Budapest, 2012. október 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. Kitöltési útmutató a KIR-STAT internetes adatgyűjtési program használatához 1.1. Milyen lépések szükségesek

Részletesebben

Maradj az iskolában /Rămâi la şcoală

Maradj az iskolában /Rămâi la şcoală HURO/0901/165/2.3.1 Maradj az iskolában/ramai la scoala www.huro-cbc.eu www.hungary-romania-cbc.eu Maradj az iskolában /Rămâi la şcoală Módszertani kézikönyv 1 Maradj az iskolában /Rămâi la şcoală Módszertani

Részletesebben

A szakképzés szabályozása. Tájékoztató a szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítéséhez

A szakképzés szabályozása. Tájékoztató a szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítéséhez A szakképzés szabályozása Tájékoztató a szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítéséhez 2014 Tartalomjegyzék Bevezető 4 1. A szakképzés jogi szabályozása 5 1.1. A szakképzés szerepe

Részletesebben

1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról 2012.09.01.-től hatályukat vesztő rendelkezések:

1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról 2012.09.01.-től hatályukat vesztő rendelkezések: 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról 2012.09.01.-től hatályukat vesztő rendelkezések: I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A törvény szabályozási köre 1. E törvény szabályozása kiterjed az óvodai nevelésre,

Részletesebben