Tárgy: A Siotour Kft évi idegenforgalmi szezonértékelése Előterjesztő: Balogh Renáta ügyvezető igazgató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tárgy: A Siotour Kft. 2015. évi idegenforgalmi szezonértékelése Előterjesztő: Balogh Renáta ügyvezető igazgató"

Átírás

1 1 Siotour Kft Siófok, Szent László u Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné Dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület októberi ülésére Tárgy: A Siotour Kft évi idegenforgalmi szezonértékelése Előterjesztő: Balogh Renáta ügyvezető igazgató Tárgyalja: Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

2 2 A évi idegenforgalmi szezon értékelése az alábbi szempontok szerint történik: 1. Galerius Fürdő évi forgalma 2. Galerius Vendégház bevételei 3. Műszaki állapot 4. Programok, igénybevett kedvezmények értékelése 5. összegzés A Galerius Fürdő forgalma a 2015-ös szezonban A 2015-ös év a Galerius évben változatosan alakult vendégforgalom szempontjából. Az év első hat hónapjában a tavalyi évhez képest tovább emelkedett vendégforgalmunk, azonban a nyár az idei évben nagyrészt napsütéses volt, több kánikula időszak is előfordult. Természetesen ilyen esetben a Galerius Fürdő alacsonyabb látogatottságú volt, mivel nagyobbrészt fedett fürdő, az egy kültéri medence pedig 35 fokos, termálvizes medence, így kevésbé népszerű a balatoni strandokhoz képest. Ennek ellenére is több alkalommal telt meg a fürdő már a délelőtti órák folyamán. Fontos lenne átgondolni, hogy alkalmazkodva a vendégigényhez, egy újabb, kültéri medence létesítése kedvező lenne a fürdő forgalmának a nyári időszakban, mivel napos időben többen jönnének, borultabb időben pedig növekedne kapacitásunk. Az idei évben is részt veszünk az Erzsébet programban, melynek keretében több mint ötezer nyugdíjast fogadunk az ország minden részéből a tavaszi és őszi hónapokban, amely állandó forgalmat biztosított a kevésbé frekventált időszakokban is (hétköznap, délelőtt). Az alábbi grafikonon látszik a ös forgalom az 1-9. hónapban: Mint a korábbi évek forgalmából is látszik, a Galerius Fürdő látogatottságát az időjárási helyzet nagymértékben befolyásolja, főként a nyári szezon idején. Az idei év elején, az első hat hónapban nagyrészt emelkedett az előző évekhez viszonyított vendégforgalmunk. A téli szezonban a plusz szolgáltatásokra építünk, a két szinten található szauna oázisunk egyre több vendéget vonz. A vendégigényeket felmérve azt tapasztaltuk, hogy a szaunázás iránt egyre nagyobb a kereslet, valamint egyre nagyobb az igény a minőségi szaunázásra. A nyári időszakban kevés csapadékos nap volt, így a tavalyi évhez képest gyengébb forgalomra számíthattunk, azonban a hasonló időjárású 2013-as évet még így is meghaladtuk.

3 3 Összességében a évhez képest 11%-kal nőtt a Galerius Fürdő vendégforgalma az idei évben, és a tavalyi, kiemelkedően jó évhez képest is csak 7%-kal csökkent az 1-9. hónapot tekintve. Elemzésre került év első kilenc hónapjára vonatkozóan a Galerius Fürdő különböző szolgáltatásaiból származó látogatottsága és bevétele: A legjelentősebb bevételi forrás természetesen a belépőjegyek értékesítése továbbra is, amely a bevételek majdnem 75%-át jelenti, azonban éttermünk is jelentős forgalmat bonyolított. A SZÉP kártya felhasználásának bővülése, hasonlóan az ország többi fürdőihez, 2015-es évben is jellemző volt. Az idei évben a bevétel 16%-a SZÉP kártyás fizetéssel történt, melynek több mint fele a nyári szezonban keletkezett. A 2015-es évben a korábbi évekhez képest továbbra is jelentős a helyi lakosok általi látogatottság, akik szívesen használják ki a Siófok kártya adta kedvezményeket, amellyel 50%-os kedvezménnyel lehet belépőjegyet illetve bérletet vásárolni, az idei évben 10%-kal nőtt a napijegyek eladása a Siófok Kártyával. Leginkább a nyári hónapokon kívüli időszakban jellemző a helyiek látogatása. Szintén sikeresek kedvezményes belépőjegyeink, úgymint délelőtti kedvezményes nyugdíjas belépőjegyek, kismama jegyek és hétköznap 17 óra utáni belépőjegyek, melyet januártól májusig, majd szeptembertől kezdődően már 16 órától lehet megvásárolni, emiatt a napi forgalmunk is nőtt néhány százalékkal.

4 4 A nyári szezonban a korábbi évekhez hasonlóan 2 órás időtartamú jegyeket vezettünk be, mivel a rossz idő hirtelen beállta esetén telítődött a fürdő már a délelőtti órákban. Ez a jegytípus is sikeres volt, mivel így a napi létszám tovább növelhető volt a nagyobb forgalmú napokon, jellemzően július-augusztusban. További kedvezményeket kínáltunk a forgalom növelése érdekében: több szállodával, apartmanházzal állunk szerződéses kapcsolatban, akiknek kedvezményes bérletvásárlást biztosítunk. Több szálloda él azzal a lehetőséggel, hogy csomagajánlataiba beépíti a Galerius Fürdő belépőjegyeit, vagy a recepción értékesíti a jegyeket. Két évvel ezelőtt vezettük be a magánszállásadóknak biztosított 15%-os kuponokat, amelyeket vendégeiknek biztosítunk, melyre az idei évben is nagy igény jelentkezett. Az ebből származó bevétel is tovább nőtt, illetve a fürdő nagyobb ismertségre tett szert ezáltal. A fenti diagramból látható, hogy a fürdő mellett jelentős forgalmat bonyolított a vendéglátás részleg. A tavaszi szezonban a koktél bár hétvégente, nyári szezonban minden nap üzemelt, melyből jelentős bevétel származott. Ezt a részleget bővítettük egy koktélterasszal, amely fedőponyvát is kapott, így ételek árusítását is lehetővé tette ezen a helyen is, valamint kedvező fogadtatásra talált a vendégeink részéről, mint újabb kültéri pihenési lehetőség. Ezenkívül néhány konyhai eszközt is cserélnünk kellett az elhasználódás miatt, úgymint mosogatógép, szeletelőgép, fritőz. Tavasszal és kora nyáron számos gyerekcsoport látogatott el hozzánk, gyakran igénybe véve a csoportos étkezés lehetőségét is. A tavaly kialakított masszázs kínálat a tapasztalatok és vendégvisszajelzések szerint népszerűek, így ezen ebben az évben nem változtattunk. Továbbra is külsős, vállalkozó masszőrök látják el ezt a feladatot. A év óta bevezetett pedikűr szolgáltatásra jelentős számú visszajáró vendégünk van, melyből több külföldi is. A magas minőségű szolgáltatás eredménye a korábbi évekhez viszonyítottan magasabb látogatottság és bevétel, valamint masszázs forgalom növelő hatása is jelentkezett. A szaunás jegyet vásárlók számra évről évre növekszik, köszönhetően a minőségi szauna kultúra népszerűségének, valamint az országos szinten is példaértékű szaunáinknak.

5 5 A sóbarlang látogatottságához hozzáadandó a szaunás jegyet vásárlók köre is, mivel a szaunavilágban található a sóbarlang és tengeri levegős kabin is. Korosztály szerinti eloszlás A leggyakoribb látogatói korosztály ahogy a diagramból is látszik a felnőtt korosztály, hasonlóan a korábbi évekhez, ide tartozik a családdal érkezők száma is.

6 6 A gyermek, nyugdíjas és diák vendégek nagyjából ugyanannyira kedvelik a Galerius Fürdőt. Galerius Vendégház bevételei A Siotour Kft. üzemelteti az Asztalos utcai Galerius Vendégházat, mely az Önkormányzat tulajdona. A évben testületi határozat értelmében a Máltai Szeretetszolgálat bérelte a Siotour Kft-től a Vendégházat, ezen kívül a termek bérbeadása történt eseti és rendszeres rendezvényekre. Műszaki állapot A évben is jelentősebb összeget és energiát fordítottunk az épület állagmegóvására és karbantartására, mivel a Galerius Fürdő 9 éve üzemel, egyre magasabb látogatószámmal. Jelentős kihívás az épület folyamatos karbantartása, mivel a párás közeg és a vegyszerek maró hatására folyamatosan cserélnünk kell az egyes gépészeti berendezéseket is. Több olyan berendezés található, amely nyitás óta nem lett cserélve, azonban tovább nem halasztható. Az év folyamán az alábbi karbantartási-felújítási munkákat végeztük el: Szauna vezérlők meghibásodásának csökkentése érdekében a vezérlők áthelyezése, illetve relédobozok közbeiktatása az erősáramú oldalon. Az aroma és bio szaunában levő kályháknál a párásító rendszer hiányosságait hőfok szabályozás a párologtató részen- sikerült saját kivitelezésben megoldanunk. Az infra vezérlésű piszoárok vezérléseinek meghibásodása miatt, bizonytalan működése miatt a vezérlések átalakítása. A szekrényzárak drága tápegységeinek kiváltása olcsóbb és egyszerűbben kezelhető megoldásra. A szekrényzárak tápegység lemerülés miatti felfeszítésének elkerülése érdekében a zárak speciális átalakítása külső megtáplálási lehetőség biztosításával.

7 7 Saját beruházásban a vendégigények kielégítése érdekében egy koktélterasz sátor került a külső medence mellé telepítésre. Tönkrement kazánházi vízlágyító vezérlőfejének cseréje. Tönkrement mosogatógép cseréje a konyhában. Az épületfelügyeleti-rendszer bizonytalan működése miatt rendkívül sok üzemzavar és hibakeresési igény merült fel. Mivel a rendszer kivitelezője leírta részünkre, hogy a rendszer már nem fejleszthető és alkatrész is záros határideig lesz elérhető, a rendszer cseréjének előkészítése érdekében árajánlatokat kértünk be. Az energiahatékonyság növelése érdekében az egyik medencénél kísérleti jelleggel egy új üzemeltetési stratégiát próbálunk ki. Amennyiben ez a megoldás megfelelő energiahatékonyság javulást eredményez, ki kívánjuk terjeszteni a megoldást a többi medencére is. A -1 szinti szaunavilágban nem került kialakításra a merülő medence. Ezt a szaunázó vendégek régóta hiányolták. Mivel merülő medence kialakítása az adott helyen műszakilag nehezen megvalósítható, egy hidegvizes zuhanykabint alakítottunk ki, ahol több zuhanyfejből intenzív hidegvizes zuhanyt tudunk a szaunázó vendégeknek biztosítani. Ezzel a megoldással tudtuk pótolni a hiányzó merülő medencét. A rozsdásodó korrózióálló anyagból készült épületrészeken megjelenő rozsda mind esztétikailag, mind tartósság szempontjából gondot okoz. Sikerült egy olyan technológiát alkalmazni, ami a korábban folyamatosan jelentkező problémát megszüntette. A kupola leszakadását követő ideiglenes helyreállítását követően megterveztettük a kupola és a felülvilágító ablakok szakértői vélemény szerinti átalakítását és az átalakítás engedélyeztetését a tulajdonos nevében elvégeztük, így jogerős és végrehajtható építési engedéllyel rendelkezik Siófok Város Önkormányzata. A kazánházban található egyik kazán korábban cserére került. A kondenzációs kazán egy normál kazánra került kicserélésre, de a gépészeti rendszeren nem került kialakításra a megfelelő védelem. Ennek kialakítását elvégeztük. A kivitelezés során elkészített ÉFR a kazánok működtetését hibásan végezte el. Ennek köszönhetően 2013-ig 6 perc üzemidőre jutott 1 db ki-be kapcsolás. Ezt ban megpróbáltuk az ÉFR kivitelezőjével rendbe tetetni, de beismerte, hogy ők ezt nem tudják megoldani. Ezt követően a kazánok vezérlését kénytelenek voltunk az ÉFR alól kivenni, de a korábbi időszak miatt az égő kapcsolásszáma idén elérte a db-ot, amit normál esetben év üzemidő alatt ér el az égő. Idén 9 év üzem után az égőfej automatikát ki kellett cserélnünk. A kivitelezési hiba miatt nem működő élményelem fúvókák szauna medence, jakuzzi medence- javítása. A külső medencénél található automata pillangószelepek, és elektromos forgatóműveik 5 év üzem után tönkrementek. Ezek cseréjét illetve saját kivitelezésben történő javítását elvégeztük. A 2. emeleti gépházban a csövek födém átevezetésénél a rossz kivitelezés miatti leázások javítása. A rossz kivitelezés miatt az épület födémszerkezetei számtalan helyen átáznak. Az üzemelés fenntartásának érdekében a leázások vendégeket, és a technológiai folyamatokat zavaró jelenségeinek megszűntetése érdekében tüneti kezeléseket alkalmazunk, de a végleges megoldás tulajdonosi beavatkozást igényel. A fűtési rendszeren több szivattyú meghibásodás történt, aminek egyértelmű oka a nem megfelelő kivitelezés, illetve nem körültekintő tervezés. Mivel a végleges

8 8 megoldás a rendszerek részleges átalakítását igényli, illetve technológia átalakítását, a Siotour Kft. jelenleg csak a szivattyúk cseréjét tudja végrehajtani. Az elmúlt időszakban 4 db nedves tengelyű szivattyút kellett cserélnünk. Pneumatika rendszerben a kivitelezéskor alkalmazott elemek nem viselik el tartósan a gépészeti terekben levő környezetet. Az elmúlt évben több elem cseréje vált szükségessé (szelepek, csatlakozók, csövek, stb.) A vegyszeradagoló és szabályozó rendszerben ebben az évben 4 db nagy értékű ( Ft+Áfa/db) klórszondát kellett cserélnünk, továbbá 2 db vegyszeradagoló szivattyúnál kellett értéknövelő felújítást végrehajtani, 1 db-ot pedig cserélni kellett. A külső világítás esetében ütemezetten megkezdtük a jelenlegi rendszerek energia hatékony rendszerekre való cseréjét. A Schneider keverőszelepek motorjainál a hajtás mechanika rendszeresen tönkremegy,ugyanaz a fogaskerékpár. Alkatrész nem kapható, így nem javítható. Idén eddig 4 db cseréjét kellett végrehajtanunk. Élményelem szivattyú motorja leégett, ezért tekercselése vált szükségessé. A szoláriumokban a csőcserék végrehajtása megtörtént. Gőzgép üzembiztonságának javítása érdekében egy régi kazán javítását saját kivitelezésben elvégeztük, illetve a drága gyári elektródák helyett olyan műszaki megoldást alkalmaztunk, mely 5-ször tartósabb a gyárinál és az ára ötöde a gyári tartalék elektródának. Több tusoló és egyéb csaptelep javítását, cseréjét kellett elvégeznünk, részben vandalizmus, részben nem megfelelő kivitelezés miatt. Az épületben számtalan helyen találkoztunk csatornahálózati dugulással. A rendszert megbontva kiderült, hogy minősíthetetlen kivitelezés miatt a csőhálózatok 50 90%- ban építési törmelékkel, ragasztóval, fugakeresztekkel stb. volt tele. A hozzáférhető helyeken a csőszakaszokat cseréltük, de továbbra is vannak olyan helyek ahol a problémás terület komolyabb bontási munka nélkül nem érhető el. A végrehajtott csőcseréknek köszönhetően jelentősen csökkentek a dugulásszámok. Az előírt érintésvédelmi, szabványossági és villámvédelmi vizsgálatok elvégzése. Szűrő fertőtlenítést végző rendszer kialakítása. Ennek köszönhetően a szűrők és a vízgépészeti rendszerek fertőtlenítése nagyobb biztonsággal és kevesebb vegyszer felhasználásával elvégezhető. A Péntek 13 óriáscsúszda augusztus hónapban meghibásodott olyan mértékben, hogy vendégforgalom elől el kellett zárnunk. A csúszdaindító külső tartóelem alsó része leszakadt, így balesetveszélyessé vált. A csúszdát saját költségen felújítottuk, így az szeptembertől ismét használhatóvá vált. Természetesen ezen felül karbantartási szerződés keretében valamennyi gépészeti berendezés folyamatos karbantartás alatt áll, így pl. liftek, légkezelő, kazánok, vegyszeradagolók, tűzvédelmi rendszer, stb. A Siotour Kft. üzemeltetésében áll a nagyberényi Veronika gyógyvizes kút is, mely jelentős gépészeti berendezésekkel bír, mely szintén folyamatos karbantartást igényel. Jelentős költségeket ró cégünkre a gyógyvíz kitermelési valamint szállítási költsége is. Az év folyamán több hatósági ellenőrzésre is sor került a korábbi évekhez hasonlóan a Galerius fürdőben, amelyek során hibákat nem tártak fel az ellenőrzést végző hatóságok, minden szempontból megfelelő az üzemelés. A negyedéves vízminta eredmények is minden esetben kifogástalanok voltak.

9 9 Programok értékelése évben a következő rendezvények zajlottak a Galerius Fürdőben: A szilveszteri rendezvényünk az eddigi sikerekhez hasonlóan zajlott, zenés műsor volt svédasztalos vacsorával, éjszakai fürdőzéssel. A ös szauna évadban részt vettünk az Országos Szaunamester Bajnokságon, egyrészt helyszínként, másrészt szaunamester kollegánk a Fürdő nevében indulóként. A Bajnokság évről évre egyre sikeresebb, egyre nagyobb számú vendéget vonz, neves magyarországi fürdők részvételével. A Bajnokság siófoki fordulója február 15-én volt. Ezen a napon szauna világunkban teltház volt, a programok maximális létszámmal zajlottak, az ország távolabbi részéről is érkeztek vendégek. A programmal egy időben a helyszínen a helyi rádió élő közvetítést adott, zenés medencés fürdőzés zajlott nagy sikerrel, a gyermekeknek pedig animációs programokkal kedveskedtünk. A kiemelt ünnepeken különleges szauna programokkal készültünk, így volt ez a március 15- ei, húsvéti, május 1-jei, pünkösdi hétvégéken. Március 22-én a Víz világnapját ünnepeltük, melynek keretében a medencében zajló vizes programokkal készültünk: vízi vetélkedő, aquazumba, aquafitness, stand up paddle, water shiatsu, valamint ásványvíz kóstolót tartottunk és különleges gőzprogramokat. Húsvétkora felnőtteknek szaunaprogramokkal, a kicsiknek gyermekanimációval készültünk, mindkét program nagy népszerűségnek örvendett. A Galerius Fürdő születésnapját július 4-én ünnepeltük Galerius szülinapi tortával, élő zenés rendezvénnyel, kívánságműsorral a helyi rádió meghívásával, születésnapi szauna programmal. A Strandok éjszakáján Weisz Viktor énekelt az ez alkalomra felállított vízi színpadon. Egész nyáron különdíj mentesen biztosítottunk plusz programként vendégeinknek az aquazumba illetve aquafitness programokat hétvégente. Október 10-én, a Magyar Fürdőkultúra napján tartjuk szauna szezon nyitó hétvégénket. Az idei szauna szezon kezdetére több újítást is bevezettünk. Az alagsori szauna oázist natúr szauna részlegként működtetjük, mely a fürdőruhamentes szaunázást teszi lehetővé az egészséges életmódot kedvelőknek. Az idei ősztől kezdődően kizárólag gyógynövényes szauna programokat tartunk vendégeinknek, erősítve ezzel is az egészséges életmód iránti elkötelezettségünket, illetve természetesen a téli időszakra készülve preventív jelleggel is. A programok minden péntekszombat-vasárnap lesznek elérhetőek az alagsori szauna oázisban. Az év hátralevő részében a kiemelt ünnepeken extra programokkal készülünk kihasználva adottságainkat, és az idei szezonban sikeresen megpályáztuk a szauna bajnokság döntőjének helyszínét is, melyet májusában rendezünk meg. Ez a rendezvény kapcsolódik a Galerius Fürdő ünnepi évéhez, mivel 10 éves lesz a fürdő, valamint további kiemelt programokkal készünk ennek kapcsán. A bajnokság döntő rendezőjeként lehetőség adódik, hogy az ország minden pontjáról érkezzenek a legjobb szaunamesterek, valamint ezáltal teltházra is számítunk. Összegzés: A Galerius Fürdő mára országos ismertségnek örvendő fürdő, több dologban egyedülálló. Az egyik különlegessége és vonzereje a két nagyméretű és hangulatos szaunavilág, amely a hazai szauna kultúra rajongóinak biztosít kikapcsolódást. A másik vonzereje, hogy egész évben minden korosztálynak kínál komplex szolgáltatást, illetve a nyári időszakban alternatív pihenést nyújt a balatoni fürdőző vendégeknek.

10 10 A 2015-ös év vendégforgalom szempontjából az átlagosnál kissé kedvezőbben alakult, azonban forgalma nagymértékben kiszolgáltatott a nyári szezonban az időjárásnak. Köszönhető sikerünk a szezonban Siófokra érkező magasabb vendéglétszámnak, egyre növekvő ismertségünknek, erősségünk a szauna szolgáltatás terén nyilvánul meg országos viszonylatban. Ezt a szemléletet kívánjuk a jövőben is folytatni, azonban mielőbb szükséges előrelépéseket tenni az épület állagának javítása valamint a gépészeti berendezések cseréje érdekében, hogy a felmerülő üzemelési problémákat és üzemszüneteket elkerüljük. Siófok, október 8. Balogh Renáta sk. ügyvezető igazgató

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2013. novemberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2013. novemberi ülésére Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600. Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. dr. Pavlek Tünde jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. novemberi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület októberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület októberi ülésére Siotour Kft. 8600. Siófok, Szent László u. 183. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné Dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. októberi ülésére Tárgy:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2012. októberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2012. októberi ülésére Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600. Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. dr. Pavlek Tünde jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. októberi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2014. novemberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2014. novemberi ülésére SIOTOUR Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2014. november 5.. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit mb. jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2016. áprilisi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2016. áprilisi ülésére SIOTOUR Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. áprilisi ülésére Tárgy:

Részletesebben

Kedvezmények a Debreceni Egyetem és a Debreceni Gyógyfürdő között létrejött Szerződés alapján

Kedvezmények a Debreceni Egyetem és a Debreceni Gyógyfürdő között létrejött Szerződés alapján Kedvezmények a Debreceni Egyetem és a Debreceni Gyógyfürdő között létrejött Szerződés alapján A kedvezmények mértéke kiterjed: - Hotel Lycium **** - Aquaticum Termál és Wellness Hotel **** - Aquaticum

Részletesebben

Siotour Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183.

Siotour Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183. Siotour Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2014. március 20.. dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014.

Részletesebben

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 16/2014.(XI.13.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2015. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület októberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület októberi ülésére Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének. 2013. áprilisi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének. 2013. áprilisi ülésére Siotour Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. áprilisi

Részletesebben

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat?

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Ha már tudja, hogy melyik időpont megfelelő Önnek 1. Hívjon minket telefonon a hét minden napján a 06-95-520-630-as számon, ahol munkatársaink várják hívását

Részletesebben

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2013.(XII.17.) önkormányzati rendelet a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2014.évi megállapításáról. A Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére. Tájékoztató a strandüzemeltetés tapasztalatairól

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület május 5-i nyilvános ülésére. Tájékoztató a strandüzemeltetés tapasztalatairól 11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/578/2017. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. május 5-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Tájékoztató a strandüzemeltetés tapasztalatairól

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Előterjesztés a Kastélypark Kft 2017-es pénzügyi tervéről. Tisztelt Képviselő testület! Tisztelt Képviselő testület!

Részletesebben

A FEHÉRTÓ Non-profit Kft. szakmai és pénzügyi beszámolója ( )

A FEHÉRTÓ Non-profit Kft. szakmai és pénzügyi beszámolója ( ) A FEHÉRTÓ Non-profit Kft. szakmai és pénzügyi beszámolója (218.1.1.-218.9.1.) A FEHÉRTÓ Non-profit Kft. (továbbiakban Kft.) 218. évi működése az üzleti tervben foglaltaknak megfelelően folyt. Az üzleti

Részletesebben

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2015.(XII.15.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2016. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS. az Egészségügyi Központ fűtésével kapcsolatban

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS. az Egészségügyi Központ fűtésével kapcsolatban Tisztelt Képviselő-testület! Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Központ fűtésével kapcsolatban A Hajdúsámson, Hársfa utca 3-5. szám alatti Egészségügyi Központ

Részletesebben

Hotel Fürdőház*** - a sóstói harmónia

Hotel Fürdőház*** - a sóstói harmónia A Sóstói Harmónia Sóstógyógyfürdő gyógyvizéről híres, hangulatos fürdőhely Nyíregyháza központjától alig 6 kilométerre. E varázslatos területen, Magyarország legfiatalabb gyógyhelyének szívében található

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/118-1/213/I. Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. üzleti terve Üi.: Juhászné Kérdő Edina Melléklet: Üzleti terv Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

A bánki Tó Hotel épületének bővítése, wellness szolgáltatások, sport- és szabadidőközpont kialakítása a projekt bemutatása

A bánki Tó Hotel épületének bővítése, wellness szolgáltatások, sport- és szabadidőközpont kialakítása a projekt bemutatása A bánki Tó Hotel épületének bővítése, wellness szolgáltatások, sport- és szabadidőközpont kialakítása a projekt bemutatása A fejlesztés az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről.

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről. SÁROSPATAK VÁROS TERMÁLFÜRDŐ ÉS CAMPING VEZETŐJÉTŐL Sárospatak, Határ u. 2/b. Tel.: 20/989-3919 H-3950 ------------------------------------------------------- ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testületnek -

Részletesebben

A Hagymatikum Gyógyfürdő általános üzemeltetése

A Hagymatikum Gyógyfürdő általános üzemeltetése A Hagymatikum Gyógyfürdő általános üzemeltetése MHT XXXII. Országos Vándorgyűlés Szeged, 2014. július 2-4. Kardos Tamás Műszaki vezető A fürdő tulajdoni és üzemeltetési viszonyai A fürdő tulajdonosa:

Részletesebben

750 Ft Diák, nyugdíjas, nagycsaládos belépő 2 órára szaunával. 550 Ft Gyermek belépő (3-14 éves) 4 órára Gyermek belépő (3-14 éves) 2 órára

750 Ft Diák, nyugdíjas, nagycsaládos belépő 2 órára szaunával. 550 Ft Gyermek belépő (3-14 éves) 4 órára Gyermek belépő (3-14 éves) 2 órára Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere O 2.-'. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kocsis Sándor Sportközpont Újhegyi Uszoda és Strandfürdő jegyárainak

Részletesebben

egyéni megállapodás szerint

egyéni megállapodás szerint Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Véleményező Biz.: Tervezett döntés: Döntés: Kálmán-ftlrdő 2014. évi belépöjegy árai Siklósi István polgármester Fesetőné Sipos Judit titkársági ügyintéző Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en. egyedi hangulattal, rendkívül széles. szolgáltatási kínálattal egész évben

Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en. egyedi hangulattal, rendkívül széles. szolgáltatási kínálattal egész évben Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját Európa legnagyobb fürdőkomplexumában. A vízipalota közvetlen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére Tárgy: A Tanuszoda 2015. évben történő üzemeltetése Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének június 27-i ülésére. Közbeszerzési Bizottság. aljegyzı

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének június 27-i ülésére. Közbeszerzési Bizottság. aljegyzı Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. június 27-i ülésére 15. Tárgy: Városháza hőtésére beérkezett árajánlatok elbírálása Az elıterjesztést készítette: Szilágyi Ödön

Részletesebben

10. Ügyiratszám: 1-10/ október 25. napján tartandó. Strandfenntartók beszámolója. Előterjesztést készítette: Vanya László referens

10. Ügyiratszám: 1-10/ október 25. napján tartandó. Strandfenntartók beszámolója. Előterjesztést készítette: Vanya László referens Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-10/2012. Sorszám: 10. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 25.

Részletesebben

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1.zóna Napijegy (kültéri, fedett 50 méteres medence és élményrészleg) 16 óra utáni délutáni kedvezmény 2.zóna Napijegy (Szauna + wellness) 1+2 zóna 16 óra

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness és Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY ÁRAK érvényes: 2015. október 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness és Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY ÁRAK érvényes: 2015. október 1-jétől visszavonásig A Kavics Spa Wellness- és Szaunavilág Szolgáltatások: Fedett úszómedence élmény-és masszázszuhannyal, belső medence, Kneipp kavicságyas taposómedence, jacuzzi, finn szauna, infraszauna, szauna, gőzkabin,

Részletesebben

Gyógyfürdő (fürdőszolgáltatások) -árjegyzék (Ft-ban)

Gyógyfürdő (fürdőszolgáltatások) -árjegyzék (Ft-ban) 2016. január 01. 07:00 Gyógyfürdő (fürdőszolgáltatások) -árjegyzék (Ft-ban) Belépőjegyek 01.01-06.30 és 09.01-12.31 07.01-08.31 Fürdőbelépő 1.900,- 2.300,- Kedvezményes fürdőbelépő (gyerek, diák, nyugdíjas)

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2006 február 13-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2006 február 13-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS ZIRC VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2006 február 13-i ülésére Tárgy: A Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde udvari játékainak átalakítása, pótlása Előadó: Igmándyné Hebling

Részletesebben

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a

Részletesebben

Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése

Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése Megvalósulás Jó hírnév Rendezvény Új piac Egri bor Hagyományőrzés

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez Iktatószám: FÖLDESI SZABADIDŐKÖZPONT ÉS STRANDFÜRDŐ 4177 FÖLDES, Tetétleni útfél : (70) 3137 651 E-mail: foldes.ph@gmail.com 5. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a Földes Szabadidőközpont és Strandfürdő

Részletesebben

Elvégzendő munkák és beruházások szükségességének alátámasztó indoklása

Elvégzendő munkák és beruházások szükségességének alátámasztó indoklása Elvégzendő munkák és beruházások szükségességének alátámasztó indoklása Tervezett felújítási, pótlási munkák az ivóvíz szolgáltatás területén. Elkülönített keret: 500 e Ft/év 2. Házi bekötő vezetékek cseréje

Részletesebben

2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS

2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS 2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS PIROSKA HOTEL*** BÜK Érvényes: 2012.06. 01 30.között, a hét bármely napján! Ár: 8.126 Ft / fő / éj 2 éjszaka foglalással Ár: 7.460 Ft / fő / éj 3 éjszaka foglalással Szállás kétágyas

Részletesebben

Eladó szálloda, panzió, üdülő, Eplény Ft. Eckert Eleonóra. Hivatkozási szám: Keresse szakértőnket!

Eladó szálloda, panzió, üdülő, Eplény Ft. Eckert Eleonóra. Hivatkozási szám: Keresse szakértőnket! Keresse szakértőnket! Eckert Eleonóra Ingatlan-képviselő, Home Stager +36203340399 eleonora.eckert@casanetwork.hu Ingatlan jellemzői CasaNetWork 0440 Ingatlan leírása Veszprémi Ingatlaniroda eladásra kínálja

Részletesebben

NAPIJEGYEK. jegy. 750 Ft 600 Ft éves kor között érvényes Ft Ft Ft Ft Ft Ft - -

NAPIJEGYEK. jegy. 750 Ft 600 Ft éves kor között érvényes Ft Ft Ft Ft Ft Ft - - NAPIJEGYEK Alap napijegy Wellness (Kültéri medencék, fedett 50 és szauna méteres medence és jegy élményrészleg) Délutáni kedvezmény: főszezonban 17 órától, utószezonban 16 órától Teljes napijegy (Alapjegy,

Részletesebben

II. Előszó. III. A Polgármesteri Hivatal energiafelhasználása 2017-ben

II. Előszó. III. A Polgármesteri Hivatal energiafelhasználása 2017-ben I. Tartalomjegyzék I. Tartalomjegyzék... 2 II. Előszó... 3 III. A Polgármesteri Hivatal energiaa 2017-ben... 3 III.1. Alkalmazott energiaok azonosítása... 3 III.2. Összesített energia Energia mérleg...

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018.

Részletesebben

Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon

Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon Siófok 2014. május 05. Gyökér Imre tanúsítási csoportvezetı Tel: 30 / 530-2592 30 / 267-6383 E-mail: gyoker.imre@emi-tuv.hu Gyors áttekintés Az országban

Részletesebben

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap 2017.03.29. Energiahatékony megoldások ESCO AZ ESCO-RÓL ÁLTALÁBAN ESCO 1: Energy Service Company ESCO 2: Energy Saving Company Az ESCO-k fűtési, világítási rendszerek,

Részletesebben

Szentesi Üdülőközpont jegyárai

Szentesi Üdülőközpont jegyárai Szentesi Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1. zóna 2. zóna 1+2 zóna Napijegy (kültéri és fedett 50 méteres medence) 16 óra után (délutáni kedvezmény máj. 1. szept. 15.) Szauna + wellness Összesen 16 óra

Részletesebben

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1.zóna Napijegy (kültéri, fedett 50 méteres medence és élményrészleg) 16 óra utáni délutáni kedvezmény 2.zóna Napijegy (Szauna + wellness) 1+2 zóna 16 óra

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3.

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2017. október 9. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

1. Extra kényeztetés nosztalgia árakon 4nap/3éj Ft/fő/éj-től* Leírás:

1. Extra kényeztetés nosztalgia árakon 4nap/3éj Ft/fő/éj-től* Leírás: 1. Extra kényeztetés nosztalgia árakon 4nap/3éj 8.167 Ft/fő/éj-től* Mit szólna, ha egy varázsütésre mindenhol akár 2010-es árakon vásárolhatna. Nálunk 09.19 és 12.23 között kedvező csomagajánlatainkkal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2014. december 15... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

9740 Bük, Termál krt. 2/A. Tel.: , Fax: Internet:

9740 Bük, Termál krt. 2/A. Tel.: , Fax: Internet: 9740 Bük, Termál krt. 2/A. Tel.: 06 94 558 080, Fax: 06 94 358 023 Internet: www.bukfurdo.hu E-mail: marketing@spabuk.hu BÜKI GYÓGYFÜRDŐ ZRT. SZOLGÁLTATÁSI DÍJAK 2017. január 1. és június 15. között BELÉPŐJEGYEK

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Fax:

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Fax: Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy, 2319 hrsz-ú ingatlan hasznosításáról Az ingatlant

Részletesebben

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már HÚSVÉT A SZŐLŐSZEM TERMÁLBAN SZÉDÍTŐ KEDVEZMÉNNYEL! Érvényessége: 2013. március 29-április 01. Tartalma: - 3 éjszakai szállás kedvezményesen - elhelyezés szobában vagy apartmanban létszámtól függően -

Részletesebben

A 2009. november 3-án a plébános úr kíséretében megtartott helyszíni szemlén a következő tényeket állapítottuk meg:

A 2009. november 3-án a plébános úr kíséretében megtartott helyszíni szemlén a következő tényeket állapítottuk meg: *tu, -< < - «' s \. kerület Kőbányai Budapest Főváros X. kerület ' vi',.' ^tpviseló'-tcsrület ülése. -- Kőbányai Önkormányzat At^l33^30/ 2S)OPí. Polgármestere Budapcsí, Tárgy: A Kőbányai Szent György plébániatemplom

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/59-1/214/I. Üi.: Juhászné Kérdő Edina Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. 214. évi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS évi ingatlanvásárlási keret felhasználásáról. Hotel Pontis, Biatorbágy, Viadukt utca 10. hrsz: 1518/30 megvásárlásáról

ELŐTERJESZTÉS évi ingatlanvásárlási keret felhasználásáról. Hotel Pontis, Biatorbágy, Viadukt utca 10. hrsz: 1518/30 megvásárlásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/230, 229, 295 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: epitesipont@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu : ELŐTERJESZTÉS 2016. évi ingatlanvásárlási

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a szociális ellátás feltételrendszerének javítására

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a szociális ellátás feltételrendszerének javítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a szociális ellátás feltételrendszerének javítására Készítette: Lombos Antal ágazatvezető Előterjesztő: Horváth Gyula alpolgármester

Részletesebben

TÉLI VARÁZS CSOMAGÁRAK Kétágyas szoba /Erzsébet szárny / Ft / fő / éj hétköznapokon Ft / fő / éj hétvégén

TÉLI VARÁZS CSOMAGÁRAK Kétágyas szoba /Erzsébet szárny / Ft / fő / éj hétköznapokon Ft / fő / éj hétvégén TÉLI VARÁZS ERZSÉBET PARK HOTEL*** PARÁDFÜRDŐ Érvényesség: 2017.12.01-2018.02.28 Nem foglalható: 2017.12.22-2018.01.05, 2018.01.19-2018.01.21, 2018.02.08-2018.02.10 Hófedte hegytetők, hosszú erdei séták,

Részletesebben

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzata 8174 Balatonkenese Béri Balogh Ádám tér 1.

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzata 8174 Balatonkenese Béri Balogh Ádám tér 1. TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1 06/88/482-472 tatorjan.jatekvar@invitel.hu Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

Épületvillamos műszaki leírás

Épületvillamos műszaki leírás SZEGED, KÖZÉP FASOR 52. SZ.SZTE KIS BIOLÓGIA ÉPÜLETIV. EMELET T402 SZÁMÚ LABORHELYISÉG MEGOSZTÁSAKÖZPONTI FŰTÉS-HŰTÉS ÉS MESTERSÉGES SZELLŐZÉS KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Épületvillamos műszaki leírás

Részletesebben

A FEHÉRTÓ Non-profit Kft. szakmai és pénzügyi beszámolója ( )

A FEHÉRTÓ Non-profit Kft. szakmai és pénzügyi beszámolója ( ) A FEHÉRTÓ Non-profit Kft. szakmai és pénzügyi beszámolója (217.1.1.-217.9.1.) A FEHÉRTÓ Non-profit Kft. (továbbiakban Kft.) 217. évi működése az üzleti tervben foglaltaknak megfelelően folyt. Az üzleti

Részletesebben

Éves jelentés. Fővárosi Vízművek Zrt. energiagazdálkodása a évben

Éves jelentés. Fővárosi Vízművek Zrt. energiagazdálkodása a évben A jelentés célja Éves jelentés Fővárosi Vízművek Zrt. gazdálkodása a 2017. évben Jelen dokumentum célja, hogy az hatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvénynek és az annak végrehajtásáról szóló 122/2015.

Részletesebben

Kedves Uvaterv -es Vendégeink!

Kedves Uvaterv -es Vendégeink! Kedves Uvaterv -es Vendégeink! A TIHANYI ÜDÜLŐ - a 2012-es évben is várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Az üdülési program lehetőséget ad : - rövidebb, hosszabb időszak, - csak szállás, - szállás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület július 18-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület július 18-i rendkívüli ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. július 18-i rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása

Részletesebben

A vizsgált időszak számos ponton hozott előrelépést, illetve változást az előző év, hasonló időszakához képest:

A vizsgált időszak számos ponton hozott előrelépést, illetve változást az előző év, hasonló időszakához képest: 2010. június 1. TÁJÉKOZTATÓ a Magyarországon 2010 első negyedévében megrendezett nemzetközi rendezvényekről A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Irodája 2010-ben is kiemelt feladatának tartja, hogy

Részletesebben

Foglalását kérem a piknik@piknik.hu e-mail címen írja meg

Foglalását kérem a piknik@piknik.hu e-mail címen írja meg PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK Siófok, Honvéd u. 73. Szobaáraink 2013: áraink Forintban egy főre, egy éjszakára értendőek Normál kétágyas szobában (2 fő +1 pótágy): 9720 Ft/fő/éj,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület októberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület októberi ülésére Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:... Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

W/W. Mj-ü&l. Atf lloo<* ÍN DEC 1 7 Budapest. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő

W/W. Mj-ü&l. Atf lloo<* ÍN DEC 1 7 Budapest. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő W/W Budapest Főyírns X. kerület Kőbányai önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő Mj-ü&l. Atf lloo

Részletesebben

Második generációs szekunder rekonstrukciós tapasztalatok a MAVIR ZRt. alállomásain. Szedlák Róbert szakszolgálati üzemvezető

Második generációs szekunder rekonstrukciós tapasztalatok a MAVIR ZRt. alállomásain. Szedlák Róbert szakszolgálati üzemvezető 2 Második generációs szekunder rekonstrukciós tapasztalatok a MAVIR ZRt. alállomásain Szedlák Róbert szakszolgálati üzemvezető 3 A MAVIR ZRt. alállomásain a 90-es évek végen kezdődött el a primer és szekunder

Részletesebben

S z e n t e s Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2010. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 6 db

S z e n t e s Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2010. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 6 db Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. +36-63/400-123 (recepció) +36-63/400-100 (pénztár) www.udulokozpont-szentes.hu Üi.: V- 373/2009. Témafelelős: Deák Albert Szentes

Részletesebben

BALNEO HOTEL ZSÓRI **** 3400 Mezőkövesd Zsóry-fürdő, Fülemüle u. 2.

BALNEO HOTEL ZSÓRI **** 3400 Mezőkövesd Zsóry-fürdő, Fülemüle u. 2. BALNEO HOTEL ZSÓRI **** 3400 Mezőkövesd Zsóry-fürdő, Fülemüle u. 2. A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness szálloda Mezőkövesd üdülőterületén, Zsóryfürdőn található. 134 szobával, minden igényt kielégítő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018.

Részletesebben

Előterjesztés. A Bicske Városi Konyha Szent István út 42. sz. alatt található telephelyének felújításáról

Előterjesztés. A Bicske Városi Konyha Szent István út 42. sz. alatt található telephelyének felújításáról Előterjesztés A Bicske Városi Konyha Szent István út 42. sz. alatt található telephelyének felújításáról 1. előterjesztés száma: 386/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Fábián Róbert 3. előterjesztést

Részletesebben

Varázslatos napok Sárváron

Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron. Gyönyörködjön a színes őszi természetben,majd frissüljön fel a sárvári EUROPESPA-MED Minőség Díjas Gyógy és Wellness Fürdőben ahol gyógyvíz,élményelemek,csúszdák

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: október 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: október 1-jétől visszavonásig Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és k - és Szaunavilág Szolgáltatások: Fedett úszómedence élmény- és masszázszuhannyal, belső gyermekmedence, Kneipp kavicságyas taposó, jacuzzi, finn szauna,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére 27. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

1.. Touring Hotel SZOBAÁRAK. Az árak forintban értendőek

1.. Touring Hotel SZOBAÁRAK. Az árak forintban értendőek Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 17/2014. (XI.13.)önkormányzati rendelete a Fürdő és Gyógyászati Központ által üzemeltetett szálláshelyek évi díjtételeiről Cserkeszőlő Községi Önkormányzat

Részletesebben

Solar-Pécs. Napelem típusok ismertetése. Monokristályos Polikristályos Vékonyréteg Hibrid

Solar-Pécs. Napelem típusok ismertetése. Monokristályos Polikristályos Vékonyréteg Hibrid Napelem típusok ismertetése Monokristályos Polikristályos Vékonyréteg Hibrid előnyök Monokristályos legjobb hatásfok: 15-18% 20-25 év teljesítmény garancia 30 év élettartam hátrányok árnyékra érzékeny

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. a nem lakáscélú helyiségek vagyonkezelésének és üzemeltetésének 2010. évi tapasztalatairól. Előterjesztő:

T Á J É K O Z T A T Ó. a nem lakáscélú helyiségek vagyonkezelésének és üzemeltetésének 2010. évi tapasztalatairól. Előterjesztő: T Á J É K O Z T A T Ó a nem lakáscélú helyiségek vagyonkezelésének és üzemeltetésének 2010. évi tapasztalatairól Ó z d, 2011. május 30. Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. ü g y v e z e t ő j e A nem lakáscélú

Részletesebben

PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK

PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK Szobaáraink 2013: áraink Forintban egy főre, egy éjszakára értendőek Normál kétágyas szobában (2 fő +1 pótágy): 9720 Ft/fő/éj, -10% kedvezmény

Részletesebben

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolója Martonvásár Város 2010. évi bűnügyi - közbiztonsági helyzetéről

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolója Martonvásár Város 2010. évi bűnügyi - közbiztonsági helyzetéről 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG GÁRDONY RENDŐRKAPITÁNY 2483 Gárdony, Szabadság u. 40. Tel./fax: 22/355-338, BM-tel.: 22/5614, BM fax: 22/5642 E-mail: sagij@fejer.police.hu Szám: 07060/ /2011. Ált. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Balaton-parti Kft. Siófok, Petőfi st. 3.

Balaton-parti Kft. Siófok, Petőfi st. 3. Balaton-parti Kft. Siófok, Petőfi st. 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2012. szeptember 13.. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. november 12. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Javaslat a 2013. évi belső ellenőrzési feladatok elvégzésére

Javaslat a 2013. évi belső ellenőrzési feladatok elvégzésére Az előterjesztés száma: 46/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. március 27-én, 18-órakor megtartandó ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület május 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület május 25-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. május 25-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Mesék Háza Óvoda II. sz. épületének 2017. évi felújítására (kiviteli tervezés és kivitelezés),

Részletesebben

Arzénmentesítő berendezések technológiai lehetőségei

Arzénmentesítő berendezések technológiai lehetőségei Arzénmentesítő berendezések technológiai lehetőségei 0. Részáramú arzénmentesítés Az AsMet arzénmentesítésnél nem szükséges a teljes vízáramot arzénmentesíteni az előírt 10 µg/literes határérték eléréséhez!

Részletesebben

Szobaárak 2014. 2014. 01. 05-06. 12. 2014. 08. 31-12. 24. Hétközben Hétvégén *

Szobaárak 2014. 2014. 01. 05-06. 12. 2014. 08. 31-12. 24. Hétközben Hétvégén * Árlista 2014 Szobaárak 2014 Ft/szoba/éj Elô-/Utószezon 2014. 01. 05-06. 12. 2014. 08. 31-12. 24. Hétközben Hétvégén * Fôszezon, kiemelt idôszak** 2014. 06. 13-08. 30. Kétágyas szoba 28 900 31 900 34 900

Részletesebben

Magyar Fürdőkultúra Napja 2015. 10. 10. Csatlakozott fürdők és programjaik

Magyar Fürdőkultúra Napja 2015. 10. 10. Csatlakozott fürdők és programjaik Magyar Fürdőkultúra Napja 2015. 10. 10. Csatlakozott fürdők és programjaik 1. 2. 3. 4. 5. 6. Csatlakozó fürdő neve Gyulai Várfürdő Gyula Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Anna Gyógy-, Termál és Termálfürdő

Részletesebben

NAPIJEGYEK. jegy. 750 Ft 600 Ft éves kor között érvényes Ft Ft Ft Ft Ft Ft - -

NAPIJEGYEK. jegy. 750 Ft 600 Ft éves kor között érvényes Ft Ft Ft Ft Ft Ft - - NAPIJEGYEK Alap napijegy Wellness (Kültéri medencék, fedett 50 és szauna méteres medence és jegy élményrészleg) Délutáni kedvezmény: főszezonban 17 órától, utószezonban 16 órától Teljes napijegy (Alapjegy,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 22-i ülésére Tárgy: Gemenc Volán Zrt. beszámolója a személyszállítás költségének, bevételének alakulásáról,

Részletesebben

Társasházak fűtési megoldásai március 2. Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

Társasházak fűtési megoldásai március 2. Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 2017. március 2. Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont Gyűjtőkémény: Megoldhatatlan helyzet? Lehetetlen a kazáncsere? Törvényi környezet: mi történt, és mi várható? Versits Tamás okl. épületgépész mérnök,

Részletesebben

TURBÓGENERÁTOR FORGÓRÉSZEK Élettartamának meghosszabbítása

TURBÓGENERÁTOR FORGÓRÉSZEK Élettartamának meghosszabbítása Szigetelés Diagnosztikai Konferencia 2007. 04. 26-28. TURBÓGENERÁTOR FORGÓRÉSZEK Élettartamának meghosszabbítása Az élettartam kiterjesztés kérdései A turbógenerátorok üzemi élettartamának meghosszabbítása,

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES BELFÖLDI AJÁNLATAINK

KEDVEZMÉNYES BELFÖLDI AJÁNLATAINK KEDVEZMÉNYES BELFÖLDI AJÁNLATAINK Bonnya: Somogy Kertje Üdülőfalu**** Nyári piknik csomag VIII.28-ig 21 800 Ft/fő 2 éjszaka szállás félpanzióval, üdvözlőital, pezsgős bekészítés a szobában, Somogy Kertje

Részletesebben

Jávorszky Ödön Kórház

Jávorszky Ödön Kórház Jávorszky Ödön Kórház 2600 Vác, Argenti Döme tér 1-3. Légtechnikai rendszerek korszerűsítése-hatékonyságnövelése Műszaki leírás Nagy Vince G-16-0116 tervező Tartalomjegyzék 1. A tervezett építési tevékenység...

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 01 Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Előterjesztést készítette és előterjesztő: Hegedűs Ferenc polgármester PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGGEL KAPCSOLATOS ELŐZETES DÖNTÉS KÉRÉSE

Előterjesztést készítette és előterjesztő: Hegedűs Ferenc polgármester PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGGEL KAPCSOLATOS ELŐZETES DÖNTÉS KÉRÉSE RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjesztő: Hegedűs Ferenc polgármester

Részletesebben

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldat keverőgép részei Törzsoldatok készítése 1- A tartály kalcium tartalmú műtrágyák, nitrátok, kelátok. 2- B tartály szulfátok, foszfortartalmú műtrágyák, salétrom

Részletesebben

Fürdők vízgépészeti tervezése és üzemeltetése. Dr. Ákoshegyi György vízügyi szakértő

Fürdők vízgépészeti tervezése és üzemeltetése. Dr. Ákoshegyi György vízügyi szakértő Fürdők vízgépészeti tervezése és üzemeltetése. Dr. Ákoshegyi György vízügyi szakértő Hazánkban a rendszerváltást követően a közfürdőkkel kapcsolatban nagyon borús jóslások voltak, elsősorban az önálló

Részletesebben

Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2011. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 5 db

Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2011. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 5 db Üi.: V- 533 / 2010. Témafelelős: Deák Albert Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. www.udulokozpont-szentes.hu

Részletesebben

Thermo King légkondicionáló berendezéssel szerelt autóbuszok klímaberendezéseinek szükség szerinti javítása és eseti karbantartása

Thermo King légkondicionáló berendezéssel szerelt autóbuszok klímaberendezéseinek szükség szerinti javítása és eseti karbantartása Thermo King légkondicionáló berendezéssel szerelt autóbuszok klímaberendezéseinek szükség szerinti javítása és eseti karbantartása (BKV Zrt. T-154/18) KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK III. KÖTET MŰSZAKI LEÍRÁS

Részletesebben

Érvényes: 2015.04.22-06.12. (kivéve Május 1.,04.30-05.03 és, Pünkösd 05.22-05.25.), min. 4 éj foglalással

Érvényes: 2015.04.22-06.12. (kivéve Május 1.,04.30-05.03 és, Pünkösd 05.22-05.25.), min. 4 éj foglalással PIHENÉS ELŐSZEZONBAN FAMILIA HOTEL*** ZAMÁRDI Érvényes: 2015.04.22-06.12. (kivéve Május 1.,04.30-05.03 és, Pünkösd 05.22-05.25.), min. 4 éj foglalással Szeretne túrázni, vagy kerékpározni? Zamárdiban kiváló

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület! Dombóvár Város Önkormányzata a DDOP-4.1.1/D-09-2f azonosító számú Hagyomány és megújulás A dombóvári művelődési

Tisztelt Képviselő-testület! Dombóvár Város Önkormányzata a DDOP-4.1.1/D-09-2f azonosító számú Hagyomány és megújulás A dombóvári művelődési Új napirend Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i rendes ülésére Tárgy: Művelődési Ház kalorifer elfagyása ügyében kért igazságügyi szakértői

Részletesebben