A gyűjtőkéményekről általában

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A gyűjtőkéményekről általában"

Átírás

1

2 A gyűjtőkéményekről általában A gyűjtőkémény olyan, egymás fölötti lakásokon áthaladó kémény, melybe lakásonként egy vagy több gázüzemű, átfolyós fali fűtőkészüléket csatlakoztatnak. Ezek többnyire fürdőszobai meleg víz előállító berendezések, melyek szakaszos működésűek. Folytonos működésű készülék a lakásfűtő gázkazán (cirkó), konvektor. Ezeket a hagyományos gyűjtőkéménybe csatlakoztatni nem szabad! A gyűjtőkéményeket közötti időszakban építették, elsősorban házgyári elemekből készült panelházakba, az ország egész területén. Ebben az időszakban kb gyűjtőkémény épült, amely család életminőségét befolyásolhatja. A gyűjtőkémény 40 x 40 x 40 cm méretű betonelemekből készül, melyeket egymásra helyeznek, és habarccsal kötnek össze. A beton elemekben kör keresztmetszetű nyílás (lyuk) van, melyek az egymás fölé helyezett beton elemekben kör keresztmetszetű kéménycsövet képeznek. A betonelemekben a lyuk átmérők felfelé növekedhetnek, a tervezői előírás szerint. Legkisebb átmérő 17,5 cm, a legnagyobb átmérő 25 cm. A két méret között 2,5 cm-es lépcsők vannak. A kémény működése a huzat elvén alapszik. A meleg füstgáz-levegő keverék könnyebb, mint a külső hőmérsékleten lévő levegő és ezért felfelé áramlik. Ezzel vákuumot, szívóhatást fejt ki, minél hosszabb a kémény, annál nagyobbat. Gyűjtőkémény esetében ugyanakkor a szívóhatás megoszlik a bekötött készülékek között, így a huzat egy-egy készüléknél kicsi, a gyufa lángját éppen megmozgatja. Ez elég is lenne, de előadódhat olyan helyzet, hogy egyes gázkészülékek működnek, mások nem, egyik lakásban éppen szellőztetnek, kint éppen meleg front van, és ez elég lehet ahhoz, hogy egyes bekötéseknél megszűnik a huzat, sőt, a lakás felé áramlik a füstgáz. Ez előre nem kiszámítható, így vannak olyan gyűjtőkémények, melyek működése labilis, a füstgáz visszaáramolhat a lakásokba, nem biztonságos a működésük. A gyűjtőkémények építésekor nem megfelelő minőségben végezték el a munkát. Ez jelentkezhet oly módon, hogy betonelemeket összekötő habarcs belóg a kéménycsőbe, vagy éppen az elemek között nincs habarcs, rés van. Nem megfelelő a belső átmérő. Felül kisebb, alul nagyobb lyukméretű blokkok vannak. A beton elemek oldalirányban elcsúszott állapotban vannak. És még számtalan hiba, ami az akkori magyarországi építkezéseken előfordulhatott. Gázfűtés esetén a meleg füstgázokból a hidegebb kémény falára savas-vizes kondenzátum csapódik ki. Ez a híg sav tönkreteszi a maltert, betont. Réseket tud képezni a lakóhelységek falán. Ez csökkentheti a huzat hatását, és egyben utat nyit a füstgáz beáramlásának a lakóhelységbe.

3 Gyűjtőkémény kiváltás eddig - a hagyományos eljárás A hagyományos eljárás során az összes gyűjtőkémény elemet kivésik a falból. A lakásokból is. A gyűjtőkémények veszélyességét felismerve, új gyűjtőkémények építését megtiltották, a használatban lévő járatok felújítására a kéményseprő-ipai vállalatok folyamatosan kötelezik a társasházakat és lakásszövetkezeteket. A felújításokat az állam 40%, egyes önkormányzatok további 10-20% vissza nem térítendő támogatással finanszírozzák, így az egyes lakásszövetkezetek és társasházak a beruházási érték kevesebb mint felét kell előteremtsék önrész vagy hitel formájában. Az elmúlt években folyt komoly szakmai vitákat követően a gyűjtőkémények vissza nem térítendő támogatási körében kizárólag az egyedi kéményre történő kiváltás és az elektromos elszívó ventillátorral történő huzatfokozás maradt, mint finanszírozással támogatott technológia. A gyűjtőkémények egyedire törtnő kiváltása szakmailag messze a legjobb választás, ezzel megszűnik a lakók közös kéménye, amely életveszélyes és nem modellezhető, minden pillanatban változó huzatviszonyokat generál. A kialakított egyedi járatokba az egyes lakók már fűtés és meleg víz előállítására egyszerre képes saját kombi cirkó is köthetnek, saját fűtést építhetnek ki lakásukban. A hagyományos technológiával végzett, egyedi járatok kialakítása során a teljes kéményt feltárják és kivésik függőlegesen a földszinttől a tetőig. Ezt követően fém kéményeket szerelnek a kibontott vájatba. Ez komoly bontással, kosszal jár és a fürdőszobákat is érinti!

4 Gyűjtőkémény kiváltás - az új technológia Cégünk az elmúlt éveket arra szánta, hogy új, bontás nélkül is megoldható modern technológiát fejlesszen ki, amely során az egyes kéményeket nem kell kivésni a házból. Fejlesztéseinknek köszönhetően olyan egyedülálló és támogatott technológiát és hozzá tartozó gépeket, know-how-t dolgoztunk ki, amellyel 25 év garanciával váltjuk ki az egyes házak gyűjtőkéményeit egyedi kéményre, oly módon, hogy a kéménytesteket helyükön hagyjuk és a fürdőszobákban a kád és a csempézett rész is érintetlen marad. A járatokat belülről akkorára bővítjük, hogy ezt követően Furan-Flex műgyanta kémény haszoncsöveket fújunk beléjük gőzzel, 25 év garanciával. A fürdőszobákba csak a kötelezően beépítendő saválló acél kéményajtó és a bekötőidom kerül beépítésre. GYŰJTŐKÉMÉNYEK KIVÁLTÁSA EGYEDI KÉMÉNYEKRE, 25 ÉV GARANCIÁVAL, BONTÁS NÉLKÜL! Ezzel az általunk kifejlesztett technológiával minden lakás saját, Furan-Flex kéményhez jut 25 év garanciával, amelyre akár fűtésre is alkalmas kombi-cirkó is köthető. A kivitelezés során a lakásokban kizárólag a tisztítóajtó helyét és a bekötést kell kibontanunk! Megoldásunk, a csúcstechnológiának köszönhetően jóval egyszerűbb, rövidebb, tisztább és árban versenyképesebb a hagyományos bontásos technológiánál. Felújítások finanszírozása További források átcsoportosításának köszönhetően a Kormány a Lakóépületek és környezetük felújításának támogatása előirányzat keretében pályázatot hirdet az egycsatornás gyűjtőkémények felújítására. A tárca kiemelten fontos célnak tartja a szén-monoxid mérgezéses balesetek számának csökkentését. Ennek megfelelően a nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján ismételten meghirdetésre kerülő pályázat az előzetes becslés alapján 3500 lakást érinthet, és a felújítás során 900 db kémény válhat biztonságossá. Gázkészülék visszakötve - már az új egyedi kéménybe. AMENNYIBEN BONTÁS ÉS KOSZ NÉLKÜLI TECHNOLÓGIÁNKKAL KÍVÁN INDULNI A VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ 40 %-OS TÁMOGATÁSÉRT, KERESSEN MINKET MINÉL HAMARABB, A FORRÁSOK KIMERÜLÉSE ELŐTT! A pályázat megírásában teljes körű szolgáltatást nyújtunk!

5 Kiemelt referenciák FERIHEGY Liszt Ferenc Repülőtér szünetmentes diesel aggregátor füstgázelvezetés kiépítése (2010) MERCEDES GYÁR KECSKEMÉT szünetmentes diesel aggregátorok füstgáz elvezetése, hangcsillapítás, ki és belépő levegő oldali zajcsillapítás 2 db (2010) SZENT MARGIT KÓRHÁZ PÁSZTÓ kazánház-rekonstrukció, 1 db önhordó és 2 db szerelt ipari kémény (2010) MAKÓ MARATHON PROJEKT 2 db DN 1800 ipari önhordó kémény telepítése (2011) T-COM Székház 2 db gázmotor füstgáz-elvezetése, 60 méter H1 nyomásosztályú szerelt kémény (2011) LAURUS Irodaház 3 db diesel aggregátor füstgáz elvezetés kiépítése (2011) HANKOOK GYÁR DUNAÚJVÁROS központi füstgáz-elvezetés, 1 db DN 1200 mm önhordó kémény telepítése (2010) HBO Irodaház diesel aggregátor füstgáz elvezetés kiépítése (2011) MAHART SZABADKIKÖTŐ GYAPOTHÁZ 2 db karborobot füstgázelvezetés (2010) HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM Zách utca 3 db 800 mm-es kémény telepítése (2010) FŐVÁROSI VÍZMŰVEK RÁCKEVEI TELEPHELY központi kémény bélelése és füstcsatorna kiépítés (2010) BANKÁR HOLDING Zrt. EGER Több mint 500 méter 250 mm-es szellőzőjárat bélelése (2010) ÖTÖDIK KERÜLETI VAGYONKEZELŐ ZRT. 9 db kazánház teljes felújítása (2009)

6 Egyéb referenciák TÁRSASHÁZAK Arany János utca 33. Több mint 500 méter Furan-Flex bélelés Munkácsy utca 27. Acél szerelt kémények, bélelések, huzatnövelő magasítások tartókonzolokkal Mester utca méter Furan-Flex - 22 kémény Bocskai út méter Furan-Flex 27 kémény Ibrahim utca 3. összes kémény bélelése Furan-Flex Tábornok utca 14 összes kémény bélelése Furan-Flex Zászlós utca 1. összes kémény bélelése Furan-Flex Határőr u. 21/b. összes kémény bélelése, javítása Galgóczy köz 4. összes kémény bélelése, javítása Rákóczi út 23. összes kémény bélelése, javítása Szobránc u.15. összes kémény bélelése, javítása KÖZPONTI KÉMÉNYEK Ötvös József utca m DN 550 mm központi kémény Furan-Flex bélelése Ráday utca 24/A 32 m DN 250 mm központi kémény Furan-Flex bélelése Astoria- Károly krt m DN 450 mm központi kémény bélelése Logodi utca m DN 250 mm központi kémény bélelése József Krt m magas 350 mm átmérőjű kürtő bélelése Nádor utca m DN 350 mm kémény bélelése és kaszkád rendszer kiépítése Nádor utca 6. 2 db 30 m DN 250 mm kémény bélelése és füstgáz-elvezető rendszer kiépítése Nádor utca m központi kémény bélelés

7 Egyéb referenciák Váci utca m DN 250 mm-es Furan-Flex bélelés és kaszkád rendszer kiépítése Sas utca 3. Központi kémény Furan-Flex bélelés Kossuth Lajos utca Központi kémény Furan-Flex bélelés Pengő utca m DN 200 mm központi kémény Furan bélelése és füstcsőcsere Bakator utca m DN 200 mm központi kémény Furan-Flex bélelése GYŰJTŐKÉMÉNYEK Székesfehérvár Karinthy Tér, Zsolt utca 27 db gyűjtőkémény kiváltása 108 db egyedi kéményre Kelenhegyi út db gyűjtőkémény kiváltása egyedi kéményekre. Haller utca db 5 szintes gyűjtőkémény Kossuth Lajos utca db 6 szintes gyűjtőkémény Petzvál utca db 4 szintes gyűjtőkémény Nándorfehérvári út 8/d 6 db 4 szintes gyűjtőkémény Templom utca db 5 szintes gyűjtőkémény Bercsényi utca db 4 szintes gyűjtőkémény Bercsényi utca db 4 szintes gyűjtőkémény Cégünk kizárólagos beszállítója a gyűjtőkémények kiváltására a FURAN FLEX gyártója, a Kompozitor Kft.

8 Kamin-Tech Kft. Tel: , Fax:

Az Almeva-ról. XXV. DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás Visegrád, április

Az Almeva-ról. XXV. DUNAGÁZ Szakmai Napok Konferencia és Kiállítás Visegrád, április Az Almeva-ról Az ALMEVA AG 1993-ban Svájcban alakult. Központja is itt található. Industrie Strasse 6 CH-9220 Bischofszell Switzerland Tel: +41 71 644 90 20 Fax: +41 71 644 90 29 E-mail: info@almeva.ch

Részletesebben

Előadás a társasházi kémények felújításáról szakvéleményezéstől a kivitelezésig!

Előadás a társasházi kémények felújításáról szakvéleményezéstől a kivitelezésig! Előadás a társasházi kémények felújításáról szakvéleményezéstől a kivitelezésig! Napjainkban országos méretűvé nőtt a társasházi állagromlás megoldásának problémája. Elhaladván egy társasház mellett nap

Részletesebben

YE I D I KÉMÉN KÉMÉ Y

YE I D I KÉMÉN KÉMÉ Y GYŰJTŐ- ÉS EGYEDI KÉMÉNY EGYMÁSRAHATÁSÁNAK VIZSGÁLATA Dr. Szlivka Ferenc SZIE Földszint 3. lakás Konyhai egyedi kémény Hagyományos nyílászárók Junkers Euroline ZW 23 KE kombi kazán Fürdőszobai Gyűjtőkémény

Részletesebben

1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Tel.: 06/20 9514-367

1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Tel.: 06/20 9514-367 KÉMÉNYTECHNIKA 2000 Bt Kéménybélelés 1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Légtechnika Tel.: 06/20 9514-367 Név: Társasház Cím: Budapest IV. ker. Árpád

Részletesebben

Kompozitból készült kéménybélések Európában

Kompozitból készült kéménybélések Európában Kompozitból készült kéménybélések Európában Vezér Szilárd Tamás Szomszéd ház fala SZABADALMI IGÉNY - 1994 A korrózió által tönkrement alumínium béléscsövek A FURANFLEX gyártástechnológiája á á FURANFLEX

Részletesebben

LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA

LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA KORSZERŰ, MÉRHETŐ FŰTÉS ÉS MELEGVÍZ SZOLGÁLTATÁS TULAJDONI EGYSÉGENKÉNTI / LAKÁSONKÉNTI HŐMENNYISÉG MÉRÉSSEL TÁVFŰTÉS VAGY KÖZPONTI KAZÁNHÁZ ALKALAMZÁSA

Részletesebben

1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: , , Fax: Tel.: 06/

1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: , , Fax: Tel.: 06/ KÉMÉNYTECHNIKA 2000 Bt Kéménybélelés 1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Légtechnika Tel.: 06/20 9514-367 Név: Társasház Cím: Budapest IV. ker. Árpád

Részletesebben

ŐSZINTÉN A GÁZKONVEKTOROKRÓL

ŐSZINTÉN A GÁZKONVEKTOROKRÓL ŐSZINTÉN A GÁZKONVEKTOROKRÓL Fazakas Miklós FÉG Konvektorgyártó Zrt. Magyarországon, az energetikailag felújítandó lakóépületek felét gázkonvektorral fűtjük. Összesen mintegy 4,5 millió gázkonvektor üzemel,ezek

Részletesebben

Kémény Generál Kft. 2112 Veresegyház, Revetek u 25/a Iroda: 1142 Budapest, Tengerszem u.92

Kémény Generál Kft. 2112 Veresegyház, Revetek u 25/a Iroda: 1142 Budapest, Tengerszem u.92 Kémény Generál Kft 2112 Veresegyház, Revetek u 25/a Iroda: 1142 Budapest, Tengerszem u.92 www.kemenygeneral.hu keszei@kemenygeneral.hu Tel: 06-20-315-7722. Tel: 06-20-2652-565. Tel: 06-1-8980-777. Költségvetési

Részletesebben

Kémény Információk Tervezőknek

Kémény Információk Tervezőknek Kémény Információk Tervezőknek Schiedel Kéménygyár Kft. 8200 Veszprém, Kistó u. 12. T: +36 88 576 700 I F: +36 88 576 704 E: info@schiedel.hu I W: www.schiedel.hu Part of BRAAS MONIER BUILDING GROUP KERÁMIA

Részletesebben

A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is!

A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is! A 813 és 814 EU rendeletnek köszönhetően az idei nyártól nemcsak a gázkészülék piac rendeződik át, hanem a hozzájuk kapcsolt égéstermék elvezetők is! Eltűnik a hagyományos zárt égésterű turbós készülék

Részletesebben

Társasházak fűtési megoldásai március 2. Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

Társasházak fűtési megoldásai március 2. Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 2017. március 2. Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont Gyűjtőkémény: Megoldhatatlan helyzet? Lehetetlen a kazáncsere? Törvényi környezet: mi történt, és mi várható? Versits Tamás okl. épületgépész mérnök,

Részletesebben

Műanyag (PPH) rendszerű égéstermékelvezetés. kazánok esetén

Műanyag (PPH) rendszerű égéstermékelvezetés. kazánok esetén Műanyag (PPH) rendszerű égéstermékelvezetés szerelési megoldási és hibalehetőségei túlnyomásos kondenzációs kazánok esetén Előadó: Fehér Gábor Műszaki vezető, ALMEVA HUNGARY Kft. Hibák és a helyes kialakítási

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 0487-06/3 Kéményfalazás, kéménybélelés, előregyártott elemek építésének lépései Szóbeli vizsgatevékenység

Részletesebben

Egy műszaki kérdés jövőállósága feltételezi a szélesebb jövő sejtését.

Egy műszaki kérdés jövőállósága feltételezi a szélesebb jövő sejtését. Egy műszaki kérdés jövőállósága feltételezi a szélesebb jövő sejtését. Ma az átlagos életviszonyok szerint a jövedelem 90%-a puszta létfenntartásra fordítódik és csupán 10%-a magára az életre! Ez az arány

Részletesebben

Innovatív kéménytechnika a könnyűszerkezetes házépítésben. Kocsis Csaba kémény termékmenedzser Leier Hungária Kft.

Innovatív kéménytechnika a könnyűszerkezetes házépítésben. Kocsis Csaba kémény termékmenedzser Leier Hungária Kft. könnyűszerkezetes házépítésben Kocsis Csaba kémény termékmenedzser Leier Hungária Kft. Kéményköpenyek Innovatív kéménytechnika a Kéményköpenyek BKU 14/16: 35 x 35 cm BKU 18/20: 40 x 40 cm BKU 22/25:

Részletesebben

ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz

ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz LÉTESITMÉNY ADATOK : Megnevezése : Név : Cím : helység utca hsz. Tervező neve _ Tel : Cím : helység utca hsz.

Részletesebben

1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Tel.: 06/20 9514-367

1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Tel.: 06/20 9514-367 KÉMÉNYTECHNIKA 2000 Bt Kéménybélelés 1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Légtechnika Tel.: 06/20 9514-367 Név: Társasház Cím: Budapest IV. ker. Árpád

Részletesebben

BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1.

BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1. Kiszombor Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/996 (XII.0.) KKÖT R E N D E L E T E kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (Egységes szerkezetben) Kiszombor Község Önkormányzatának

Részletesebben

ADATFELVÉTELI LAP. Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz. Megnevezése: Név:. Cím:.. helység utca hsz.

ADATFELVÉTELI LAP. Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz. Megnevezése: Név:. Cím:.. helység utca hsz. ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz LÉTESÍTMÉNY ADATOK: Megnevezése: Név:. Cím:.. helyiség..utca hsz. Tervező neve:...tel.:. Cím:.. helység utca

Részletesebben

31 582 15 1000 00 00 Kőműves 4 Kőműves 4 2/42

31 582 15 1000 00 00 Kőműves 4 Kőműves 4 2/42 A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

85/2011. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet. a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

85/2011. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet. a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról 85/2011. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése az egyes helyi

Részletesebben

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez I. Kémény alap elkészítése: 1. A tervezett kémény magasságából ki kell számolni a kémény súlyát. 1 m kéményre 150 kg-ot kell számolni. 2. A köpeny elem méretének

Részletesebben

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez I. Kémény alap elkészítése: 1. A tervezett kémény magasságából ki kell számolni a kémény súlyát. 1 m kéményre 150 kg-ot kell számolni. 2. A köpeny elem méretének

Részletesebben

Kéményjobbítók Országos Szövetsége Jubileumi X. Országos Kéménykonferencia. Kecskemét, március

Kéményjobbítók Országos Szövetsége Jubileumi X. Országos Kéménykonferencia. Kecskemét, március Korszerű égéstermék-elvezető berendezések forgalomba hozatalának, tervezésének, beépítésének szabályai. Szakértői tapasztalatok. Haszmann Iván ÉMI Nonprofit Kft. Kéményjobbítók Országos Szövetsége Építési

Részletesebben

Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan?

Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan? Előadás címe: Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan? Dr. Barna Lajos egy. docens BME Épületgépészeti é ti és Gépészeti é Eljárástechnika á Tanszék A gázkészülék légellátásának alapelvei

Részletesebben

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk DIERMAYER termikus csappantyúk B1 típusú gázkészülékek áramlásbiztosítója mögötti beépítéshez Elõnyök: teljesítik a készülékfüggõ füstgázcsappantyúk DIN 3388/4 elõírásait minden készülékhez 270 C füstgázhõmérsékletig

Részletesebben

1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. ALPOLGÁRMESTER

1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. ALPOLGÁRMESTER Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT a 2008. évi Az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének,

Részletesebben

Égéstermék elvezető rendszerek

Égéstermék elvezető rendszerek Égéstermék elvezető rendszerek Koncentrikus (Ø60/100 mm) elemek Koncentrikus (Ø80/125 mm) elemek Osztott rendszerű égéstermék elvezető elemek Kaszkád égéstermék elvezetők Különleges égéstermék elvezetések

Részletesebben

Kéményszerkezetek. a Frühwaldtól. Kéményszerkezetek

Kéményszerkezetek. a Frühwaldtól. Kéményszerkezetek a Frühwaldtól Kéményszerkezetek Plewa Innováció és tradíció A Plewa cég névadója, Jacob Plein-Wagner 1868-ban kezdte a kerámiatermékek előállítását. A XX. század elején kifejlesztette a samottcsőgyártás

Részletesebben

Gyűjtőkéményekről. Egy kis gyűjtő- kémény-történelem:

Gyűjtőkéményekről. Egy kis gyűjtő- kémény-történelem: Gyűjtőkéményekről Egy kis gyűjtő- kémény-történelem: Magyarországon a 30-as években honosodott meg az ún. egycsatornás gyűjtőkémény. Az egyszerűbbnek vélt építési mód, a takarékosabb megoldásokra, illetve

Részletesebben

A KÉMÉNYBALESETEK MEGELŐZHETŐK! Gondolatok a fűtőkészülékek üzemeltetéséről

A KÉMÉNYBALESETEK MEGELŐZHETŐK! Gondolatok a fűtőkészülékek üzemeltetéséről Kéményjobbítók Országos Szövetségének levele mindenkihez, akit érdekel a saját és környezetében élők életének és vagyonának biztonsága A KÉMÉNYBALESETEK MEGELŐZHETŐK! Gondolatok a fűtőkészülékek üzemeltetéséről

Részletesebben

Gázkészülékek égéstermék-elvezetése 1. Gravitációs, nyitott berendezések

Gázkészülékek égéstermék-elvezetése 1. Gravitációs, nyitott berendezések Gázkészülékek égéstermék-elvezetése 1. Gravitációs, nyitott berendezések Épületgépészeti rendszerek I. 2009. február 17. 1 Az égéstermék-elvezető berendezések csoportosítása 2 Osztályozás és jelölés Hőmérsékleti

Részletesebben

Út a gyűjtőkéményektől a távhőrendszerig Debrecenben az Ispotály utcai lakótelepen

Út a gyűjtőkéményektől a távhőrendszerig Debrecenben az Ispotály utcai lakótelepen 26. Távhő Vándorgyűlés: A JÖVŐ A TÉT! 2013. szeptember 10-11. LILLAFÜRED Út a gyűjtőkéményektől a távhőrendszerig Debrecenben az Ispotály utcai lakótelepen Vaskó János műszaki munkatárs Debreceni Hőszolgáltató

Részletesebben

VIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA Farkas Tamás Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Elnök 2014. Március 27-28.

VIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA Farkas Tamás Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Elnök 2014. Március 27-28. VIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA Farkas Tamás Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Elnök 2014. Március 27-28. A kéményseprő-ipari jogszabályváltozások utáni LOSZ tapasztalatok, termofor

Részletesebben

KORSZERŰ KÉMÉNY ÉPÍTÉSZ SZEMMEL. VII. Országos Kéménykonferencia Kecskemét 2012. 03. 22-23. ELŐADÓ: dr. Czeglédi Ottó BME, MÉK r.

KORSZERŰ KÉMÉNY ÉPÍTÉSZ SZEMMEL. VII. Országos Kéménykonferencia Kecskemét 2012. 03. 22-23. ELŐADÓ: dr. Czeglédi Ottó BME, MÉK r. KORSZERŰ KÉMÉNY KITORKOLLÁS ÉPÍTÉSZ SZEMMEL VII. Országos Kéménykonferencia Kecskemét 2012. 03. 22-23 ELŐADÓ: dr. Czeglédi Ottó BME, MÉK r. ÉPÍTÉSZEK FELADATA A KÉMÉNYEK TERVEZÉSÉNÉL 1. KÉMÉNY É HELYE

Részletesebben

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Reviva tetõrendszer

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Reviva tetõrendszer TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Reviva tetõrendszer Bramac Reviva tetõrendszer Bramac Reviva szegélycserepek 1/1, 3/4 Alkalmazásával az oromszegélyek a többi Bramac modellnél már megszokott egységes fedésképet

Részletesebben

Gázellátás. Gázkészülékek 2009/2010. Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár

Gázellátás. Gázkészülékek 2009/2010. Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár Gázellátás Gázkészülékek 2009/2010 Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár 1 Gázkészülékek fajtái 2 A típusú gázfogyasztó készülékek amelyek nem csatlakoznak közvetlenül kéményhez, vagy égéstermékelvezető

Részletesebben

Korszerű tüzelőberendezések égéstermék-elvezető berendezései, rendszer jellegű szerkezetek és tanúsításuk Haszmann Iván

Korszerű tüzelőberendezések égéstermék-elvezető berendezései, rendszer jellegű szerkezetek és tanúsításuk Haszmann Iván Korszerű tüzelőberendezések égéstermék-elvezető berendezései, rendszer jellegű szerkezetek és tanúsításuk Haszmann Iván ÉMI Nonprofit Kft. Égéstermék-elvezető berendezések forgalmazásának, betervezésének,

Részletesebben

1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Tel.: 06/20 9514-367

1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Tel.: 06/20 9514-367 KÉMÉNYTECHNIKA 2000 Bt Kéménybélelés 1118 Budapest, Hegyalja út 64. Szereltkémény építés Tel.: 385-2125, 381-0856, Fax: 381-0857 Légtechnika Tel.: 06/20 9514-367 Név: Társasház Cím: Budapest IV. ker. Árpád

Részletesebben

MINDEN ATEC I MINDEN KÖNNYŰ

MINDEN ATEC I MINDEN KÖNNYŰ MINDEN ATEC I MINDEN KÖNNYŰ UNIVERZÁLIS ÉGÉSTERMÉK-ELVEZETŐ- ÉS AKNARENDSZEREK gáz- és olajtüzelésű kondenzációs kazánhoz fűtőerőműhöz (BHKW) üzemanyagcellákhoz égéstermék-elvezető- és aknarendszerek füstgáz-hőcserélő

Részletesebben

ÓBUDÁN. www.faluhaz.eu

ÓBUDÁN. www.faluhaz.eu www.faluhaz.eu FALUHÁZ PROJEKT ÓBUDÁN Előzmények Az EU 2004. után csatlakozott új tagállamaiban, így Magyarországon is jelentős azon lakóépületek száma, amelyek elmaradott iparosított technológiával készültek,

Részletesebben

Az égéstermék-elvezetés felújítása. MSc Vízellátás, csatornázás, gázellátás november 15.

Az égéstermék-elvezetés felújítása. MSc Vízellátás, csatornázás, gázellátás november 15. Az égéstermék-elvezetés felújítása MSc Vízellátás, csatornázás, gázellátás 2011. november 15. Az égéstermék-elvezetés tervezése MSZ EN 1443:2003 Égéstermék-elvezető berendezések. Általános követelmények

Részletesebben

Segédlet. Gázüzemû kondenzációs készülék füstgáz elvezetéséhez CERAPURMAXX O ZBR 65-1 A ZBR 90-1 A HU (04.

Segédlet. Gázüzemû kondenzációs készülék füstgáz elvezetéséhez CERAPURMAXX O ZBR 65-1 A ZBR 90-1 A HU (04. Segédlet Gázüzemû kondenzációs készülék füstgáz elvezetéséhez CERAPURMAXX 6 720 611 409-00.1O ZBR 90-1 A OSW 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági útmutatások 3 A szimbólumok magyarázata 3 1 Használat

Részletesebben

Költségvetés főösszesítő. Megnevezés Anyagköltség Díjköltség. 1. Építmény közvetlen költsége

Költségvetés főösszesítő. Megnevezés Anyagköltség Díjköltség. 1. Építmény közvetlen költsége ALKONYCENTER Kft. 5 Szolnok, Kedves sor 7. Tel.: 56/54-857 E-mail: alkonycenter.kft1@t-online.hu Adószám: 115553-2-16 Budapest Bank Rt.: 114569-68955-9 Név :Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Cím :52

Részletesebben

HÍRLEVÉL. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleménye

HÍRLEVÉL. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleménye HÍRLEVÉL I. A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatósága által előírt tájékoztató a társasházi tulajdonosok részére A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési

Részletesebben

Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT

Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT Füstgáz elvezetés pótfüzet Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT 6 70 6 087-00.O ZWE 4-5 MFA ZWE 8-5 MFA 6 70 64 5 HU (007/06) OSW Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék iztonsági utasítások és a szimbólumok magyarázata.

Részletesebben

az ErP rendelet hatályba lépése után

az ErP rendelet hatályba lépése után Innovációk a társasházban élők számára az ErP rendelet hatályba lépése után Vaillant Saunier Duval Kft Fördős Norbert Termékmenedzser Jó érzés jót enni. Aktuális piaci helyzet Az EU döntése után, hogy

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 17/1999. (VIII.9.) Önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 17/1999. (VIII.9.) Önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/1999. (VIII.9.) Önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve:

Részletesebben

Működési és szerviz kézikönyv a Heat Keeper füstgázhőcserélőhöz

Működési és szerviz kézikönyv a Heat Keeper füstgázhőcserélőhöz Oldal 1 / 5 Működési és szerviz kézikönyv a Heat Keeper füstgázhőcserélőhöz Tartalomjegyzék Oldal 1. Fontos tudnivalók 2 1.2 Ártalmatlanítás 1.3 Alkalmazási területek 2. Üzemeltetés 3 2.1 Működési elv

Részletesebben

A szén-monoxid mérgezések hatékony megelőzése. Országos szakmai konferencia

A szén-monoxid mérgezések hatékony megelőzése. Országos szakmai konferencia A szén-monoxid mérgezések hatékony megelőzése Országos szakmai konferencia Tüzelő- fűtőberendezések felülvizsgálata BM OKF - Szent Flórián Terem 2015. március 05. Előadó: Versits Tamás Magyar Gázipari

Részletesebben

LA LINIA. Az új, elegáns térkô. La Linia térkövek Kôvastagság: 8 cm A kombi csak 6 cm-es. Új termék. LA LINIA kombi 6 cm. Kombi ütem (1 sor):

LA LINIA. Az új, elegáns térkô. La Linia térkövek Kôvastagság: 8 cm A kombi csak 6 cm-es. Új termék. LA LINIA kombi 6 cm. Kombi ütem (1 sor): LA LINIA La Linia térkövek Kôvastagság: 8 cm A kombi csak 6 cm-es 28,2 Diagonálkô LA LINIA kombi 6 cm Új termék 60 Kombi ütem (1 sor): / cm 12 db / cm 9 db / cm 8 db Méret cm Igény Súly /m 2 /m 2 x 0,00

Részletesebben

POLGÁRMESTER. Az előterjesztés egyeztetve: Szlávik Zoltán beruházási főtanácsadó

POLGÁRMESTER. Az előterjesztés egyeztetve: Szlávik Zoltán beruházási főtanácsadó BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET A többlakásos lakóépületek magánerős felújításához nyerhető pénzügyi támogatásokról szóló 13/2004. (III.2.) Kt. számú rendelet módosítására

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I.2-161/2008. Üi. Dr. Stenszky Atilla Előterjesztés Tárgy: Panel és termofor kémény felújítási pályázat kiírása Melléklet: 2 db pályázati kiírás

Részletesebben

Égéstermék-elvezető berendezések vizsgálati- és szakértői tapasztalatai

Égéstermék-elvezető berendezések vizsgálati- és szakértői tapasztalatai Égéstermék-elvezető berendezések vizsgálati- és szakértői tapasztalatai Molnár Benjamin ÉMI Nonprofit Kft. Kéményjobbítók Országos Szövetsége IX. Országos Kéménykonferencia Kecskemét, Égéstermék-elvezető

Részletesebben

A KÉMÉNYBALESETEK MEGELŐZHETŐK!

A KÉMÉNYBALESETEK MEGELŐZHETŐK! Kéményjobbítók Országos Szövetségének levele mindenkihez, akit érdekel a saját és környezetében élők életének és vagyonának biztonsága A KÉMÉNYBALESETEK MEGELŐZHETŐK! Sajnos szomorú aktualitása van annak,

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/ SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/510-300 Iktatószám: 10-1323-5/2008. Ügyintéző: Báthory István Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

Társasházak felújítási pályázata 2009. - támogatásban részesült társasházak

Társasházak felújítási pályázata 2009. - támogatásban részesült társasházak Társasházak felújítási pályázata 2009. - támogatásban részesült társasházak Ssz: Cím: 1 Akadémia u. 7. 19 404 000 Ft 5 821 200 Ft kazáncsere 2 Alkotmány u. 4. 6 400 000 Ft 1 920 000 Ft tetőfelújítás I.

Részletesebben

Társasházak felújítási pályázata 2008. - támogatásban részesült társasházak

Társasházak felújítási pályázata 2008. - támogatásban részesült társasházak Társasházak felújítási pályázata 2008. - támogatásban részesült társasházak Ssz: Cím: 1 Akadémia u. 7. 18 598 208 Ft 5 579 462 Ft belső udvari homlokzatok és függőfolyosók felújítása 2 Alkotmány u. 18.

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 9/2013. (VI.7.) Önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 9/2013. (VI.7.) Önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (VI.7.) Önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve: 2014. január 1.-től

Részletesebben

6 720 645 304-00.1O. Kondenzációs gázkészülék. Condens 2000 W ZWB 24-1 RE. Tudnivalók a füstgázelvezetésről 6 720 649 789 (2015/06) HU

6 720 645 304-00.1O. Kondenzációs gázkészülék. Condens 2000 W ZWB 24-1 RE. Tudnivalók a füstgázelvezetésről 6 720 649 789 (2015/06) HU 6 720 645 304-00.1O Kondenzációs gázkészülék ZWB 24-1 RE Tudnivalók a füstgázelvezetésről HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Biztonsági tudnivalók és szimbólumok magyarázata....... 3 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK. Kapcsolattartási pont(ok): Telefon: +36 (28) 452-751

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK. Kapcsolattartási pont(ok): Telefon: +36 (28) 452-751 A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) Az ajánlatkérőként szerződő fél neve és címe Hivatalos név: Pécel Város Önkormányzata Postai cím: Kossuth tér 1. Város/Község:

Részletesebben

A) A március 1-jétől érvényesíthető díjak (A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.)

A) A március 1-jétől érvényesíthető díjak (A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.) Égéstermék -elvezető jele 1 melléklet a 14/2013 (III 18) önkormányzati rendelethez Díjjegyzék A) A 2014 március 1-jétől érvényesíthető díjak (A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák) 1 KÉMÉNYEK

Részletesebben

V. Országos Kéménykonferencia Kecskemét, március

V. Országos Kéménykonferencia Kecskemét, március A kémény szerepe és helye a felsőoktatásban Dr. Barna Lajos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék V. Országos Kéménykonferencia Kecskemét,

Részletesebben

Referencia munka. Forester & Partners Alternatív energia Kft. www.alternativ-energia.eu 06-70-605-4934

Referencia munka. Forester & Partners Alternatív energia Kft. www.alternativ-energia.eu 06-70-605-4934 Referencia munka A Kft.-t mint a Paradigma GmbH. Sytem Partner-ét interneten keresztül írásban megkeresték a gyár solar termékeire vonatozóan. Az érdeklődő elmondta, hogy hallott a gyár termékeiről, azok

Részletesebben

Hogyan pályázzunk kazánra? 2015. március 26. Build Communication Kft Thermo Súlypont Rendezvényterem Budapest

Hogyan pályázzunk kazánra? 2015. március 26. Build Communication Kft Thermo Súlypont Rendezvényterem Budapest Hogyan pályázzunk Várépítő pályázatra? Tájékoztató rendezvény Hasznos tanácsokkal Hogyan pályázzunk kazánra? 2015. március 26. Build Communication Kft Thermo Súlypont Rendezvényterem Budapest Versits Tamás

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S

P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S BELVÁROS- LIPÓTVÁROS BUDAPEST FŐVÁROS V. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL társasházak és szövetkezeti formában működő lakóépületek részére adható támogatás elnyerésére 2012. Belváros-Lipótváros

Részletesebben

Szabadonálló gázüzemű főzőüst

Szabadonálló gázüzemű főzőüst A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

GAZ 7000 WT ZWSE 24-6 MFA ZWSE 28-6 MFA ZWSE 35-6 MFA. Beépitett rétegtárolóval rendelkező fali gázkazánok. Tudnivalók a füstgázelvezetésről

GAZ 7000 WT ZWSE 24-6 MFA ZWSE 28-6 MFA ZWSE 35-6 MFA. Beépitett rétegtárolóval rendelkező fali gázkazánok. Tudnivalók a füstgázelvezetésről 6 720 66 275 087-00.2O Beépitett rétegtárolóval rendelkező fali gázkazánok GAZ 7000 WT ZWSE 24-6 MFA ZWSE 28-6 MFA ZWSE 35-6 MFA Tudnivalók a füstgázelvezetésről HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

ÉGÉSTERMÉK-ELVEZETŐ BERENDEZÉSEK MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁSA, KIVITELEZÉSE, GYAKORI HIBÁK!

ÉGÉSTERMÉK-ELVEZETŐ BERENDEZÉSEK MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁSA, KIVITELEZÉSE, GYAKORI HIBÁK! 1 2016.02.24 Haszmann Iván Kiemelt szakértő mérnök ÉGÉSTERMÉK-ELVEZETŐ BERENDEZÉSEK MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁSA, KIVITELEZÉSE, GYAKORI HIBÁK! Égéstermék-elvezető berendezések megfelelőség igazolása, minőségi

Részletesebben

Otthon: telekvásárlástól a lakberendezésig.

Otthon: telekvásárlástól a lakberendezésig. Otthon: telekvásárlástól a lakberendezésig. Típus www.homeinfo.hu KÉMÉNYRENDSZEREK ISMERTETŐJE Márka Konstrukció, merevfaló/flexibilis kémény rétegsorrend, köpeny/szigetelés/béléscső anyaga fém, fém, fém,

Részletesebben

Ipari kémények. . zajszint-méretezésére és a zajcsillapítással kapcsolatos teljes körű kivitelezésre, . szakhatósági engedélyek beszerzésére.

Ipari kémények. . zajszint-méretezésére és a zajcsillapítással kapcsolatos teljes körű kivitelezésre, . szakhatósági engedélyek beszerzésére. A KaminTech Kft. Cégünk, a Kamin-Tech Kft. egyedi, gyűjtő, központi és ipari kémények bélelésével, tervezésével, gyártásával, építésével és felújításával foglalkozik. Amennyiben az Önök kezelésében alatt

Részletesebben

Csőívek, csőkészítmények és acélidomok gyártása Speciális csőhajlítások, maximális precizitással.

Csőívek, csőkészítmények és acélidomok gyártása Speciális csőhajlítások, maximális precizitással. Csőívek, csőkészítmények és acélidomok gyártása Speciális csőhajlítások, maximális precizitással. Gyártott termékek köre: szénacél, kazán, rozsdamentes, saválló és ausztenites anyagból: - Ipari csőszerelvények,

Részletesebben

1.. Általános rendelkezés 2..

1.. Általános rendelkezés 2.. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2/2010 (I.29.) önkormányzati rendelete az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatására a 7/2012. (II. 24.) módosítással egységes szerkezetben

Részletesebben

Szociális alapú lakáspályázat. a. A Bérbeadó számára kötelező feladatok

Szociális alapú lakáspályázat. a. A Bérbeadó számára kötelező feladatok Szociális alapú lakáspályázat Arany János u. 4. fsz. 3. szám alatti lakás 27 m2 alapterületű szobás Pályázó neve:..., születési helye:..., ideje:... A lakás felújítási, karbantartási programja a Bérbeadó

Részletesebben

Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2

Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2 Perpetuum mobile?!? Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2,- SO 2,-és H 2 O-vá történő tökéletes elégetésekor felszabadul, a víz cseppfolyós halmazállapotban

Részletesebben

Az élet és a környezet védelmében. FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. Magyarország vezető kéményseprő-ipari szolgáltatója

Az élet és a környezet védelmében. FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. Magyarország vezető kéményseprő-ipari szolgáltatója Az élet és a környezet védelmében FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. Magyarország vezető kéményseprő-ipari szolgáltatója Társaság Társaság bemutatása FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. több évtizede

Részletesebben

Az egyedi mérés és szabályozás, valamint a panelprogram hatása a távfűtött épületek hőfelhasználására Básthy Gábor ügyvezető igazgató Szegedi

Az egyedi mérés és szabályozás, valamint a panelprogram hatása a távfűtött épületek hőfelhasználására Básthy Gábor ügyvezető igazgató Szegedi Az egyedi mérés és szabályozás, valamint a panelprogram hatása a távfűtött épületek hőfelhasználására Básthy Gábor ügyvezető igazgató Szegedi Hőszolgáltató Kft. Cégtörténelem 1949. augusztus 15. - 1991.

Részletesebben

tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA

tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA CupaClad átszellőztetett homlokzatburkolati rendszer 2 TETŐ HORN TERMÉSPALA FORGALMAZÓ ÉS TÉGLÁNY KIVITELEZŐ FEDÉSEK KFT.

Részletesebben

SCHIEDEL KÉMÉNYRENDSZEREK

SCHIEDEL KÉMÉNYRENDSZEREK SCHIEDEL KÉMÉNYRENDSZEREK A család biztonságáért Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP Fûtéstechnikai kihívások - a modern kéménytechnika követelményei A kémény legyen alkalmas bármilyen tüzelôberendezéshez

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 220-1/2002. (VIII. 26.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 220-1/2002. (VIII. 26.) számú. h a t á r o z a t a 220-1/2002. (VIII. 26.) számú az iparszerű technológiával épült Ferenc körút 27-29. számú lakóépület 1. egyetért a Ferenc körút 27-29. számú lakóépület 14.727.000,-Ft bruttó összeggel tervezett energiatakarékos

Részletesebben

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Reviva tetõrendszer

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Reviva tetõrendszer TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Reviva tetõrendszer Bramac Reviva tetõrendszer Bramac Reviva szegélycserepek 1/1, 3/4 Alkalmazásával az oromszegélyek a többi Bramac modellnél már megszokott egységes fedésképet

Részletesebben

V. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA 2008. Kecskemét. iü. műszaki szakértő

V. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA 2008. Kecskemét. iü. műszaki szakértő Az igazságügyi szakértő tapasztalatai Készítette: Rajner János iü. műszaki szakértő V. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA 2008. Kecskemét Jelen előadásomat személyes emlékkel szeretném kezdeni, nevezetesen azzal,

Részletesebben

Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás)

Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás) Körösztös Kft. 7630 Pécs, Zsolnay V.u.9. Tel: 72/511-757 Fax: 72/511-757 Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás) Mottó: A szabványok alkalmazása nem kötelezõ, de a bíróságon

Részletesebben

KÉMÉNYÉPÍTÉS. Tekintsék át a kiviteli terveket és ellenőrizzék, hogy a már meglévő szerkezetek annak megfelelnek-e.

KÉMÉNYÉPÍTÉS. Tekintsék át a kiviteli terveket és ellenőrizzék, hogy a már meglévő szerkezetek annak megfelelnek-e. 1 KÉMÉNYÉPÍTÉS ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET Egy családi ház kivitelezése során feladatuk a kémény elkészítése. Tekintsék át a kiviteli terveket és ellenőrizzék, hogy a már meglévő szerkezetek annak megfelelnek-e.

Részletesebben

ICOPAL WULKAN C / CI / C-eko / CI-eko+szellőző

ICOPAL WULKAN C / CI / C-eko / CI-eko+szellőző ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS ICOPAL WULKAN C / CI / C-eko / CI-eko+szellőző CE Minősítve a Technickom a skúšobnom ústave stavebnom v Prahe Notifikovaná osoba č. 1020 Ez az építési utasítás a kétrétegű WULKAN C/C-eko

Részletesebben

fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS

fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS ECON 90 fűtő kondenzációs gázkazán telepítési utasítás Az Econ 90 fűtő kondenzációs gázkazán fejlesztési célkitűzése alapvetően az volt, hogy a FÉG- Vestale

Részletesebben

GÁZKONVEKTOR 2018 SZEPTEMBER

GÁZKONVEKTOR 2018 SZEPTEMBER HU GÁZKONVEKTOR 2018 SZEPTEMBER Szezonális energiahatékonysági osztály: Öntött alumíniumból készült, bordázott hőcserélő test kétcsatornás hővisszanyerő elemmel Nagy méretű, háttérvilágítással ellátott

Részletesebben

UBBINK. légtechnikai idomok.

UBBINK. légtechnikai idomok. UBBINK légtechnikai idomok www.ubbink-centrotherm.com AIR EXCELLENT Ubbink-Centrotherm Group Az Ubbink-Centrotherm Csoport Németország első számú kémény- és légtechnikai idomokat gyártó óriás vállalata.

Részletesebben

Készen áll, hogy megismerje a Vaillant ecotec pure készüléket?

Készen áll, hogy megismerje a Vaillant ecotec pure készüléket? Készen áll, hogy megismerje a Vaillant készüléket? Minden az Ön rendelkezésére áll Ezeket értékelik az ügyfelek Könnyű telepítés Időmegtakarítás a külön rendelhető karbantartó csapkészletnek köszönhetően

Részletesebben

HOGYAN LEHET CSÖKKENTENI A SZÉN-MONOXID-MÉRGEZÉSEK SZÁMÁT?

HOGYAN LEHET CSÖKKENTENI A SZÉN-MONOXID-MÉRGEZÉSEK SZÁMÁT? IV. Országos Kéménykonferencia Kecskemét, 2006. március 23-24 HOGYAN LEHET CSÖKKENTENI A SZÉN-MONOXID-MÉRGEZÉSEK SZÁMÁT? Előadó: Komlós Ferenc Épületgépészeti vezető tervező, ny. vezető-főtanácsos E-mail:

Részletesebben

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ ÚJ LEHETŐSÉGEK, AHOL SZÜKSÉG VAN RÁ

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ ÚJ LEHETŐSÉGEK, AHOL SZÜKSÉG VAN RÁ GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ ÚJ LEHETŐSÉGEK, AHOL SZÜKSÉG VAN RÁ MINDEN SZÜKSÉGES HELYEN EGY SOLOLIFT+ A Grundfos új szennyvíz átemelőjének bemutatása Az új Grundfos Sololift+ sorozatot magánházak, lakások

Részletesebben

Módosuló rendelkezések. A Rendelet 3. (1)-(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

Módosuló rendelkezések. A Rendelet 3. (1)-(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2015 (I.30) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/2012. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei

Részletesebben

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1.

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1. Kiszombor Község Önkormányzata Képviselıtestületének 21/1996 (XII.30.) KKÖT R E N D E L E T E kéményseprı-ipari közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben) Kiszombor Község Önkormányzatának

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 204-1/2006. (IX.13.) számú. h a t á r o z a t a. a Lakóépület-Felújítási Program módosításáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 204-1/2006. (IX.13.) számú. h a t á r o z a t a. a Lakóépület-Felújítási Program módosításáról 204-1/2006. (IX.13.) számú a Lakóépület-Felújítási Program módosításáról az előterjesztést megtárgyalta és úgy döntött, hogy a jelen határozat mellékletét a Lakóépület-Felújítási Program 5.sz. mellékleteként

Részletesebben

INFO PRÉMIUM MINŐSÉG, ALACSONYABB ÁRON 3/2019

INFO PRÉMIUM MINŐSÉG, ALACSONYABB ÁRON 3/2019 INFO 3/2019 www.alcaplast.hu PRÉMIUM MINŐSÉG, ALACSONYABB ÁRON OK Flexibilis WC bekötőcső PREMIUM Dupla csonk P155Z, P156Z Felülről tisztítható leeresztők A392C, A504CKM, A507CKM TARTALOM 2 FLEXIBILIS

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Otthon Melege Program. Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Otthon Melege Program. Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Otthon Melege Program Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram Pályázat kódszáma: ZFR-TH/15 2015. február 23. 1. A pályázati

Részletesebben

Uszodai páramentesítõ berendezések

Uszodai páramentesítõ berendezések Uszodai páramentesítõ berendezések Működési elv Az uszodai páramentítő egy monoblokk készülék, amellyel az uszoda levegőjének páratartalmát 60-70% között tudjuk tartani. Ez egyben a kellemes levegő előállítása

Részletesebben

Füstgáz elvezető rendszerek

Füstgáz elvezető rendszerek Füstgáz elvezető rendszerek 6 720 606 36-00.1O ZW / ZS 23 AE gázkazánhoz JS Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági utasítások 2 A szimbólumok magyarázata 2 1Alkalmazás 3 1.1 Általánosságban 3 1.2 Összekapcsolás

Részletesebben