NIDays PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NIDays 2015. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards"

Átírás

1 NIDays 2015 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards

2 TARTALOM NIDAYS... 3 HELYSZÍN ÉS IDŐPONT... 3 ALKALMAZÁSI TERÜLETEK, MELYEKRE A PÁLYÁZATOKAT VÁRJUK... 3 A JELENTKEZÉS MÓDJA... 5 A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA... 5 DÍJAK... 6 HOGYAN ÉRTESÜL ARRÓL, HA ÖNT VÁLASZTJUK?... 6 HATÁRIDŐK... 7 MIT KÍNÁL ÖNNEK AZ NIDAYS RENDEZVÉNYSOROZATA... 7 HOGYAN KÉSZÍTSE EL PÁLYÁZATÁT... 7 A PÁLYÁZAT TARTALMA... 8 TOVÁBBI KÉRDÉSEK... 8 PÁLYÁZATI MINTA... 8

3 Tisztelt Pályázó! Köszönjük érdeklődését az NIDays konferencia keretében megvalósuló NI Engineering Impact Awards pályázati felhívás iránt. Ebben a tájékoztató anyagban iránymutatást talál a pályázat benyújtásának módjáról, valamint a nyertes pályázatok kiválasztási kritériumairól. A pályázati felhívásban egy nyilatkozatot is talál (Right to Publish and Copyright License Form), amelyet kitöltve a pályázathoz kell csatolni. Kérjük, figyelmesen olvassa el a tájékoztatót és pályázata benyújtásához használja a dokumentum végén található űrlapot! NIDAYS Az NIDays egy sokoldalú szakmai konferencia és kiállítás, ahol a gyakorlatban mutatjuk be az automatizált tesztelést, mérésadatgyűjtést és tervezést segítő legújabb eszközöket, valamint érdekes előadások keretében tudhat meg többet a grafikus rendszertervezés újdonságairól. HELYSZÍN ÉS IDŐPONT Budapest október 7. Az NIDays 2015 konferencia a budapesti helyszínen kívül az alábbi kelet-közép-európai városokban is megrendezésre kerül: Varsó október 13. Prága október 15. Bukarest október 28. Szófia november 4. Zágráb november 11. Ljubljana november 13. ALKALMAZÁSI TERÜLETEK, MELYEKRE A PÁLYÁZATOKAT VÁRJUK Mutassa be innovatív megoldásait az NIDays konferencián a virtuális műszerezés és a grafikus rendszertervezés felhasználási lehetőségeiről! Küldje el pályázatát az alábbi alkalmazási területekről: 1. Szabályozástechnika a modern gyártási iparban Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások azt demonstrálják, hogy hogyan épül be a LabVIEW RIO architektúra az ipari berendezések, nehéz gépek, gyártó gépek és szerszámok beágyazott szabályzó és felügyeleti rendszerébe, valamint hogy hogyan segíti a szoftver az eszközök közötti kommunikáció révén egy fejlett szabályozástechnikai rendszer létrehozását.

4 2. Magas szintű kutatás Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások azt demonstrálják, hogy a különféle kutatóintézetek és laboratóriumok hogyan használják a grafikus rendszertervezést a megépített rendszerekben az elméleti technológiák működöképességének, valamint kivitelezhetőségének vizsgálatához. 3. Repülés, űrtechnológia és védelmi ipar Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások a szegmensben tevékenykedő szervezetek rendszereinek tervezésében, fejlesztésében és kivitelezésében végrehajtott innovációkat mutatják be. 4. Fogyasztói elektronikai eszközök tesztelése Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások azokat az innovatív automatizált tesztrendszereket mutatják be, melyek szoftverben definiált műszerezettség felhasználásával képesek magasabb hatékonyság vagy termelékenység elérésére, illetve sikeresen oldottak meg ezek segítségével egy termékvalidációs vagy gyártósori tesztelési feladatot. 5. Energetikai ipar Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások jól illusztrálják az energetikai iparban tevékenykedő mérnökök, tudósok és kutatók törekvéseit napjaink komoly energetikai kérdéseinek a megoldására: a megújuló energiaforrások hatékony kiaknázásától az intelligens energia elosztó és felügyeleti rendszerekig. 6. RF és távközlés Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások RF/vezeték nélküli termékek tesztelését, vagy következő generációs távközlési rendszerek algoritmusainak fejlesztését teszik lehetővé egy szoftverben definiált platform segítségével létrehozott vezeték nélküli megoldással. 7. Járműipar és közlekedés Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások jól demonstrálják, hogy a mérnökök NI hardver és szoftver felhasználásával hogyan oldanak meg tervezési, tesztelési és szabályozástechnikai feladatokat járművek esetében, mint például autók, vonatok, hajók, repülők, és nehéz gépjárművek.» A kategóriákkal kapcsolatos részletes információkért kattintson ide! A kategóriák között átfedések vannak, így Ön szabadon választhatja ki azt a pályázati kört, ami legközelebb áll az Ön által létrehozott alkalmazáshoz.

5 A JELENTKEZÉS MÓDJA Ha szeretne előadónként részt venni a rendezvényünkön, küldje el előadásának 200 szavas angol és magyar nyelvű összefoglalóját legkésőbb június 1-ig. Előadását anyanyelvén tarthatja meg, de kérjük, hogy az összefoglalót angol és magyar nyelven is küldje el!» Küldje el előadásának összefoglalóját online! Az összefoglalónak tartalmaznia kell az előadás témájának leírását az alkalmazott NI eszközök előnyeinek kiemelésével, valamint előadásának rövid tartalmi összegzését. Kérjük, jelezze azt is, melyik NIDays konferencián szeretne előadni. Lehetőséget biztosítunk ugyanis arra, hogy előadását a magyarországi rendezvény mellett más kelet-közép-európai országban is megtartsa. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA Az NI műszaki szakértőiből álló bizottság az alábbi követelmények alapján tekinti át és bírálja el a pályázatokat: 1. Tartalmaz-e az alkalmazás műszaki kihívást? 2. Egyértelműek-e a megoldás előnyei? 3. Vajon az alkalmazott megoldás innovatív és az általa elért időmegtakarítás és/vagy költséghatékonyság jelentős-e? 4. A megoldás kiemelkedő-e a virtuális műszerek vagy a grafikai rendszertervezés területén? A kiválasztott előadóknak lehetőségük lesz arra, hogy az NIDays 2015 konferencián bemutassák saját felhasználói megoldásukat. A végleges pályázat elkészítésének követelményeit a Hogyan értesül arról, ha Önt választjuk részben találja meg. Az NIDays rendezvénysorozaton bemutatott előadások, tanulmányok automatikusan felkerülnek a oldalra. Amennyiben nem tudunk Önnek előadási lehetőséget biztosítani, de összefoglalóját érdekesnek és relevánsnak ítéljük, felajánljuk Önnek, hogy kéziratát közzéteheti a honlap esettanulmányokat tartalmazó részében.

6 A pályázatot az alábbi két kategóriában hirdetjük meg: DÍJAK 1. Termékfelhasználó kategória A kelet-közép-európai régió országaiban megrendezésre kerülő NIDays konferenciára, és a budapesti NIDays konferenciára beérkezett pályázati anyagok közül egy-egy pályamunkát díjazunk. A pályázat nyerteseit jutalomban részesítjük. A kelet-közép-európai régió országaiból beérkezett pályázati anyagok közül a legjobb pályamunka jutalma: egy részvételi jegy az NIWeek rendezvényre, a texasi Austinba, 2016 augusztusában. Az utazás és a szállás költségeit a National Instruments biztosítja. (A repülőjegy- és szállásfoglalást a National Instruments intézi.) A budapesti NIDays rendezvényre beérkezett pályázati anyagok közül a legjobb pályamunka jutalma: 1 db LEGO MINDSTORMS EV3 robot. 2. Partner kategória Ebben a kategóriában NI Alliance Partnereinktől fogadunk pályamunkákat. A kelet-közép-európai régió országaiból egy partner pályamunkája kerül díjazásra. A kelet-közép-európai régió országaiból beérkezett pályázati anyagok közül a legjobb pályamunka jutalma: 1 db LEGO MINDSTORMS EV3 robot. A pályázatokat elbíráló bizottság fenntartja a jogot arra, hogy a beérkezett pályamunkákat csak abban az esetben díjazza, ha azok minden szempontból megfelelnek a jelen dokumentumban felvázolt kritériumoknak. Ez a szabály minden pályázati kategóriára érvényes. (A nyeremények másra át nem ruházhatók, pénzre nem válthatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók és semmilyen módon nem értékesíthetők tovább.) HOGYAN ÉRTESÜL ARRÓL, HA ÖNT VÁLASZTJUK? Amennyiben az Ön összefoglalója kiválasztásra kerül, kap egy értesítőt, amelyben kérjük a pályázat benyújtására. Az értesítő megérkezését követően küldje el angol nyelvű pályázatát a publikálási jogra vonatkozó űrlappal (melyet megtalál a pályázati felhívás végén). A pályázatokat szeptember 1-ig kérjük elküldeni en Kérjük, vegye figyelembe, hogy a pályázati felhívás nem bizalmas jellegű. A pályázati felhívás résztvevőit felkérjük, hogy az előadások kéziratainak publikálási jogát ruházzák át a National Instruments társaságra a publikálási jogra vonatkozó űrlap kitöltésével. Kérjük, töltse ki az űrlapot majd szkennelje be és küldje el nekünk a következő címre: Kollégáink a kiválasztott pályázatok íróival felveszik a kapcsolatot az előadás további részleteinek megbeszélésére. Az előadást az anyanyelvén is megtarthatja, de kérjük, hogy a pályázatát angol nyelven küldje be!

7 HATÁRIDŐK június 1. A pályázati összefoglaló beérkezésének határideje július 1. A kiválasztott pályázatok íróinak értesítése szeptember 1. A végleges pályázatok beérkezésének határideje szeptember 21. Az előadás Microsoft PowerPoint verziójának beérkezése. MIT KÍNÁL ÖNNEK AZ NIDAYS RENDEZVÉNYSOROZATA Lehetőséget kap arra, hogy az iparág szakértői, mérnökök és döntéshozók előtt tartson előadást. Kapcsolatokat alakíthat ki az iparág szakértőivel, alkalmazásfejlesztő kollégákkal és rendszerintegrátorokkal. Megjelenési lehetőséget kap a National Instruments direktmarketing kampányában (reklámozási lehetőség). Kiállítási lehetőség: lehetősége nyílik termékei és alkalmazásai bemutatására az eseményen résztvevő közönségnek az előadótermeken kívül berendezett kisebb kiállítási területen. A kiválasztott előadásokat közzétesszük a National Instruments elektronikus marketinganyagaiban, honlapján, elektronikus hírlevelében, valamint az elektronikus változatban elkészülő esettanulmánykiadványunkban is. HOGYAN KÉSZÍTSE EL PÁLYÁZATÁT Kérjük, tartsa be az alábbi formai követelményeket a pályázati anyag összeállítása során, hogy a beérkező pályázatok egységesek legyenek. Jelen kiírás tartalmaz egy pályázati mintát is, amely alapján el kell készítenie saját pályázatát. A pályázati anyag szó terjedelmű lehet. A National Instruments fenntartja a jogot arra, hogy elutasítsa azon pályázatokat, amelyek túllépik a kért 1200 szót vagy nem felelnek meg a formai követelményeknek. Szövegezés: A szöveg maximális hossza nem lehet több mint szó (2-3 oldal). Preferált betűtípus: Arial; méret:10; dupla sorköz. A dokumentumot PC alapú, Microsoft Word vagy azzal kompatibilis formátumban kérjük. Képek Minden képet külön fájlként kell beküldeni (.tif,.bmp,.gif vagy.jpg, formátumban). Minden képhez tartozzon leírás, amely maximum két soros lehet. Amennyiben National Instruments szoftvert használt, úgy a pályázat tartalmazza az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot). Minden kép legalább 300 dpi felbontású legyen (100%-os méretben). A vágóképeket lehetőség szerint 24 bit-es (True Colour), de minimum 16 bit-es (High Colour) színmélységben mentse el.

8 A PÁLYÁZAT TARTALMA Kérjük, használja ezt az útmutatót, mikor a pályázatot összeállítja: 1. Tüntesse fel a cégnévét! 2. Írja le az alkalmazást vagy feladatot! 3. Milyen problémát szeretett volna az alkalmazással megoldani? 4. Mielőtt NI technológiát használt, milyen más megoldásokkal próbálkozott? 5. Miért választotta az NI technológiát? 6. Milyen NI terméket (szoftver és hardver) használt az alkalmazásában? 7. Írja le, hogyan kerültek az NI termékek felhasználásra az alkalmazásban! 8. Melyek azok az NI termékjellemzők, amelyeket az alkalmazásában felhasznált? 9. Használt-e más gyártótól származó technológiát (szenzorokat, szoftvert, operációs rendszert, iparágspecifikus protokollt)? 10. Kapott-e segítséget vagy tartotta-e a kapcsolatot NI érékesítő mérnökkel vagy alkalmazástámogató mérnökkel a projekt elkészítése során? 11. Összességében mennyiben felelt meg az elkészült megoldás a céljainak? 12. Volt bármilyen más előny, például idő- vagy költségcsökkenés, kedvező környezeti hatások, hatékonyság növekedés, amit az alkalmazás használata közben tapasztalt? TOVÁBBI KÉRDÉSEK Amennyiben kérdése merülne fel a pályázattal kapcsolatban, kérjük, írjon nekünk a következő címre: PÁLYÁZATI MINTA Kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy pályázata megfelel az alábbiakban részletezett, az NI felhasználói megoldásokra vonatkozó formai követelményeinek. Látogasson el az ni.com/casestudies weboldalra, ahol példákat is találhat felhasználói megoldásokra! Pályázat címe (max. 60 karakter) A szerző neve, betöltött pozíció, cégnév, ország Felhasznált termékek Az NI termékek teljes listája kerül ide, amelyeket kérjük, külön sorba írjon. Kérjük továbbá, tüntesse fel a felhasznált szoftverek verzióját is! Iparág: (Csak egyet válasszon a lenti kategóriákból! A többit törölje!) Tesztautomatizálás/Műszerezés Repülőgépipar Autóipar Biotechnológia Építőipar Fogyasztási cikkek gyártása Oktatás Mechatronika Elektronika Energiaipar

9 Élelmiszeripar Katonai / Védelmi szektor Ipari szabályozási eszközök, rendszerek Gépi látás / Képalkotás Gépészet / Mechanika Gyártás Egészségügy Olaj- és gázipar Folyamattervezés Papíripar RF/Adatátvitel Kutatás Félvezetőipar Távközlés Textil és műanyagipar Közlekedés Víz/Szennyvíz Alkalmazási terület: (Csak egyet válasszon a lenti kategóriákból! A többit törölje!) Automatizálás Hitelesítés/Kalibrálás Szabályozás Adatgyűjtés, jelgenerálás Adatfeldolgozás Digitális átviteli közegek, protokollok Beágyazott rendszerek Környezettudatos terves (Green Engineering) Matematika RF Robotika Jelfeldolgozás Szimuláció Hangtechnika Mechanika feszültségmérés Méréstechnika Képrögzítés, képfeldolgozás Hardverintegráció Más gyártótól származó eszköz integrációja A kihívás: {Írjon szavas összefoglalót a kihívásról, amellyel szembesült a projekt során!} A megoldás: {15-40 szóban fejtse ki, hogyan sikerült megoldania a problémát az NI eszközök felhasználásával!} Szöveg: {A megoldás részletes leírása szavas összefoglaló az alábbi bekezdésekkel} Első bekezdés: Mutassa be a vállalatot, ahol dolgozik (szakterület, ügyfelek)! Ismertesse részletesebben a kitűzött mérnöki feladatot! Miért volt szükséges az adott problémával foglalkozni? Ha a fejlesztés külső megbízásra történt, ismertesse miért az Ön vállalatát bízták meg a feladat elvégzésével! Kérjük. jelezze, ha Ön már National Instruments Partner!

10 Következő bekezdések: Mutassa be az alkalmazás, vagy projekt magasabb, rendszer szintű működését! Ismertesse, hogy az NI termékek előtt milyen eszközöket használt az alkalmazás elkészítéséhez (ha vannak ilyenek)! Írja le, hogy az NI termékek mellett milyen egyéb megoldási lehetőségek kínálkoztak! Fejtse ki, miért választotta az NI technológiát! o Hozzájárult-e a LabVIEW felhasználói közössége, az NI Partnerek, illetve az NI oktatási anyagok és a képzések könnyű elérhetősége ahhoz, hogy sikeresen és magabiztosan használja az NI eszközöket? Részletezze, milyen NI termékeket (szoftver és hardver) használt az alkalmazásában, valamint mely NI termékjellemzők és szoftvermodulok/kiegészítők voltak különösen hasznosak! Ismertesse a legfontosabb LabVIEW jellemzőket, amelyeknek hasznát vette az alkalmazás építése során! Írja le azt is, miért voltak ezek fontosak ahhoz, hogy a projekt sikeres legyen! Elérhető volt ezzel a platform alapú megközelítéssel minden hardver, technológia, illetve szolgáltatás, amely az alkalmazás megépítéséhez szükséges? Részletezze azokat az NI szolgáltatásokat és/vagy képzéseket, amelyeknek hasznát vette, illetve azt is, hogy ezek miért voltak fontosak a projekt sikere szempontjából! Például: o Automatikus szoftver frissítések és technikai segítségnyújtás az NI mérnökeitől (Standard Service Program -SSP); az NI többfelhasználós licence (NI Volume License Agreements - NI VLAs), illetve a hardver szolgáltatások (pl. rendszer garancia). o Online, tantermi, vagy a vállalatnak helyben nyújtott oktatások, tréningek illetve vizsgák. o Szakmai szolgáltatások: konzultáció, segítségnyújtás a termékhasználat első lépéseinek elsajátításához. További bekezdések: Ismertesse az Ön által kidolgozott új megoldás előnyeit! Fejtse ki, hogy milyen előnyökkel járt az NI termékek használata! o Lehetővé tették az NI készen kapható és magas szinten programozható technológiái a fejlesztési idő és a költségek csökkentését? o Fel tudta használni az új alkalmazásban a meglévő eszközeit? Növelni tudta a hatékonyságot az NI termékek segítségével? Segített az NI eszközök használata abban, hogy az előállított késztermék megfeleljen a hatósági előírásoknak? Adódtak olyan előnyök az NI termékek használata során, amire előzetesen nem számított? Írja le, milyen szakmai kapcsolat alakult ki a projekt során Ön és az NI mérnökei között (például: területi értékesítő mérnök, az oktatást vagy a telefonos műszaki segítséget nyújtó mérnök)! Utolsó bekezdés: Összességében mennyire sikerült elérni kitűzött céljait az NI termékek és szolgáltatások használatával? Elérhetőség (szükséges) Amennyiben az esettanulmánynak több szerzője van, kérjük, válasszon egyet közülük és adjon meg elérhetőséget ( cím, telefonszám, postai cím), valamint a vállalat honlapjának címét! Esettanulmány minták: A képekhez és grafikákhoz használjon képaláírást. A képeket illessze bele a szövegbe. Felhívjuk figyelmét, hogy minden képet illetve grafikont, amit a szövegbe illeszt, külön fájlként is el kell küldenie! A képeket közvetlenül a szövegben történő hivatkozás után illessze be minden képhez legyen hivatkozás a szövegben! Amennyiben National Instruments szoftvert használt, az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot) is helyezze el a szövegben. A vágóképek lehetőség szerint legalább 72 dpi felbontásúak legyenek (100%-os méretben). Minden más kép legalább 300 dpi felbontású legyen.

11 Szövegezés: A szöveg maximális hossza nem lehet több mint szó (2-3 oldal). Preferált betűtípus: Arial; méret:10; dupla sorköz. A dokumentumot PC alapú, Microsoft Word vagy azzal kompatibilis formátumban kérjük. Képek Minden képet külön fájlként kell beküldeni (.tif,.bmp,.gif vagy.jpg, formátumban). Minden képhez tartozzon leírás, amely maximum két soros lehet. Amennyiben National Instruments szoftvert használt, úgy a pályázat tartalmazza az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot). Minden kép legalább 300 dpi felbontású legyen (100%-os méretben). A vágóképeket lehetőség szerint 24 bit-es (True Colour), de minimum 16 bit-es (High Colour) színmélységben mentse el.

12 RIGHT TO PUBLISH AND COPYRIGHT LICENSE FORM Please send it by to To: National Instruments Corporation including its worldwide affiliates and subsidiaries ( NI ) From - Author s Name: Title and Company: Address: Telephone: Fax: Description of Presentation(s)/Article(s) Article(s)/presentation provisionally entitled: Author hereby grants to NI a royalty-free, fully paid, nonexclusive, perpetual (until such time that NI receives a written notice of revocation from the author) right and license to publish, reproduce, display, distribute and use the presentation/article(s), including abstracts, described above (individually and collectively, the Article ) throughout the world in whole or in part and in any form and in any media (now existing or hereafter developed), either separately or as part of a collective work, including (but not limited to) the right to publish the Article (including excerpts) in any or all of the following: Publication in National Instruments electronic marketing materials, including but not limited to the National Instruments Website, Software Showcase CD, or individual software demonstration CDs Publication in Newsletter Publication as a stand-alone customer solutions article Publication in National Instruments marketing materials, including but not limited to brochures, catalogues, press releases, or direct mail items Publication of entire text or excerpts and art provided in any trade or industry journal Publications

13 Author agrees that NI may edit and translate the Article as NI (in its sole opinion) deems suitable for publication. To the extent that NI edits amount to copyrightable works of authorship, Author agrees that NI shall own all right, title and interest (including all intellectual property rights in the same) in such edits. Author represents and warrants to NI that Author is the sole and exclusive author and owner of the Article, that Author is authorized to grant to NI the rights set forth above, and that the Article (and use of the Article by NI as permitted herein) does not infringe the intellectual property rights of any third party. Author acknowledges and agrees that: (i) NI will not pay (or otherwise compensate) Author for the rights granted herein, (ii) the decision to publish or otherwise make the Article available is at the sole discretion of NI, (iii) NI does not and cannot guarantee that the Article will be published or otherwise made available, or that if the article is published, the duration of such publication, (iv) NI is in the business of developing and distributing computer software and hardware and that nothing herein or in the Article shall prevent or otherwise hinder NI from such development or distribution or otherwise conducting its business; (v) Author will indemnify, hold harmless, and (if requested by NI) defend NI from any and all claims or actions resulting from a breach of any of the above representations and warranties of Author; and (vi) this document embodies the entire understanding between Author and NI regarding the subject matter hereof and supersedes all prior representations, discussions, and communications, whether oral or written, and no change, alteration, or modification hereof may be made except in a writing signed by NI and Author. Signature of Author/Author s Representative: Date: Printed or Typed Name:

Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén

Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén Stratégiai partnerségek /Köznevelési projektek 2015 Tartalomjegyzék I. Általános tudnivalók...

Részletesebben

FELHÍVÁS. Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítására. A felhívás címe:

FELHÍVÁS. Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítására. A felhívás címe: FELHÍVÁS Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítására A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15

Részletesebben

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid Műhelytanulmányok Vállalatgazdaságtan Intézet 1053 Budapest, Veres Pálné u. 36., 1828 Budapest, Pf. 489 (+36 1) 482-5901, fax: 482-5844, www.uni-corvinus.hu/vallgazd Vállalatgazdaságtan Intézet Logisztikai

Részletesebben

A PAPP LÁSZLÓ PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA BUDAPEST SPORTS ARENA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI GENERAL LEASE TERMS AND CONDITIONS

A PAPP LÁSZLÓ PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA BUDAPEST SPORTS ARENA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI GENERAL LEASE TERMS AND CONDITIONS A PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI A RENDEZVÉNYEKRE VONATKOZÓ EGYEDI BÉRLETI SZERZŐDÉSEKNEK AZ ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEK MINDEN ESETBEN A MELLÉKLETÉT KÉPEZIK PAPP LÁSZLÓ

Részletesebben

2002. évi műszaki kutatás-fejlesztési pályázatok Tájékoztató füzet

2002. évi műszaki kutatás-fejlesztési pályázatok Tájékoztató füzet Oktatási Minisztérium 2002. évi műszaki kutatás-fejlesztési pályázatok Tájékoztató füzet Budapest, 2002 Tartalom Tartalom I. Általános tudnivalók...7 I.1. A Központi Műszaki Fejlesztési Alapprogram...7

Részletesebben

Autóipari beszállító Partnerünk részére keresünk az alább pozícióba jelöltet:

Autóipari beszállító Partnerünk részére keresünk az alább pozícióba jelöltet: Autóipari beszállító Partnerünk részére keresünk az alább pozícióba jelöltet: Recepciós munkatárs (Ref.:1696-1340195534) Az új munkatárs feladatai: * Vendégek utaztatásának koordinálása (repülőjegyek foglalása);

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása tárgyú pályázathoz

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása tárgyú pályázathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2012-3.3.3 1 A. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK A.1.A

Részletesebben

WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK

WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK K R E A T Í V K O M M U N I K Á C I Ó S Ü G Y N Ö K S É G WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK Fingerprint Reklámügynökség» Webfejlesztési Irányelvek 2011» Áttekintés Áttekintés Jelen dokumentum ahhoz kíván segítséget

Részletesebben

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 G S 1 M a g y a r o r s z á g ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 GS1 Hungary 2009 Tartalom Elnöki köszöntő A vezérigazgató összefoglalója Az operatív igazgató összefoglalója A GS1 MAGyArorSzáGról röviden

Részletesebben

Széchenyi 2020 Kedvezményezettek. Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020

Széchenyi 2020 Kedvezményezettek. Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020 Széchenyi 2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020 Széchenyi 2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató 2 Az első rész tartalmazza

Részletesebben

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. Különböző Számítástechnikai eszközök szállítása II.

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. Különböző Számítástechnikai eszközök szállítása II. AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Különböző Számítástechnikai eszközök szállítása II. TÁRGYÁBAN INDÍTOTT KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSHOZ NYILVÁNTARTÁSI

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009. Konzulens: Dr.

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009. Konzulens: Dr. MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009 Konzulens: Dr. Kandikó József Főiskolai tanár Online marketing 2009 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

4.6 Belső innovatív javaslatok menedzsmentje

4.6 Belső innovatív javaslatok menedzsmentje 4.6 Belső innovatív javaslatok menedzsmentje Kulcsszavak: Ösztönző program, a vállalat kultúrája, tudás menedzsment, jutalomrendszer Az anyag rámutat a vállalatokon belüli javaslatok menedzsmentjének fontosságára.

Részletesebben

Mezei Péter. Dr. Hepp Nóra

Mezei Péter. Dr. Hepp Nóra TARTALOM Mezei Péter Dr. Hepp Nóra A szerzői jog jövője (is) a tét gondolatok a Google Books könyvdigitalizálási projektről 5 A formatervezésiminta-oltalom szerzői jogi megközelítése 48 Dr. Vida Sándor

Részletesebben

Fókuszban a jármû-elektronika

Fókuszban a jármû-elektronika XIX. ÉVFOLYAM 8. SZÁM ELEKTRONIKAI INFORMATIKAI SZAKFOLYÓIRAT 2010. DECEMBER Fókuszban a jármû-elektronika Ára: 1420 Ft ! ELEKTRONIKAI INFORMATIKAI SZAKFOLYÓIRAT ALAPÍTVA: 1992 HAZAI IC-FEJLESZTÉS ÉS

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a DÉL-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív

Részletesebben

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 1 Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 1. A KLASZTER BEMUTATÁSA... 4 1.1 A KLASZTER ÁTTEKINTŐ BEMUTATÁSA... 4 1.2 A KLASZTERTAGOK

Részletesebben

MAGYARORSZÁG. Az Európai Unió Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap társfinanszírozásával

MAGYARORSZÁG. Az Európai Unió Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap társfinanszírozásával AZ ÖNKÉNTES HAZATÉRÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓTERJESZTÉS: A HATÓSÁGOKKAL KAPCSOLATBAN NEM ÁLLÓ IRREGULÁRIS MIGRÁNSOKKAL VALÓ KAPCSOLATFELVÉTEL LEHETSÉGES MÓDJAI MAGYARORSZÁG 2015 Az Európai Unió Menekültügyi,

Részletesebben

Kérjük, hogy gondosan tanulmányozza át az alábbi tájékoztatást, mielőtt elkezdené kitölteni a sablont.

Kérjük, hogy gondosan tanulmányozza át az alábbi tájékoztatást, mielőtt elkezdené kitölteni a sablont. ÚTMUTATÓ AZ EUROPASS ÖNÉLETRAJZ-SABLON KITÖLTÉSÉHEZ http://europass.cedefop.europa.eu BEVEZETŐ Az önéletrajz elkészítése mindig fontos lépés az álláskeresés során. Az önéletrajz rendszerint az első kapcsolatfelvétel

Részletesebben

FELHÍVÁS. A kiemelt iparágakban működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztési projektjeinek megvalósítására.

FELHÍVÁS. A kiemelt iparágakban működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztési projektjeinek megvalósítására. FELHÍVÁS A kiemelt iparágakban működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztési projektjeinek megvalósítására A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak

Részletesebben

Környezetvédelmi szempontok érvényesítése a közbeszerzési eljárásoknál

Környezetvédelmi szempontok érvényesítése a közbeszerzési eljárásoknál GOVERNMENT SERVICE Környezetvédelmi szempontok érvényesítése a közbeszerzési eljárásoknál 2010. február ADVISORY 1 TARTALOMJEGYZÉK VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM LÉTEZIK. 1. BEVEZETŐ...4

Részletesebben

A BESZÁMOLÓ FORMA TESZTELÉS CÉLÁJRA HASZNÁLHATÓ ÉS AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG, VALAMINT A NEMZETI IRODÁK HASZNÁLATÁRA KÉSZÜLT. KÉRJÜK, NE TERJESSZE!

A BESZÁMOLÓ FORMA TESZTELÉS CÉLÁJRA HASZNÁLHATÓ ÉS AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG, VALAMINT A NEMZETI IRODÁK HASZNÁLATÁRA KÉSZÜLT. KÉRJÜK, NE TERJESSZE! A BESZÁMOLÓ FORMA TESZTELÉS CÉLÁJRA HASZNÁLHATÓ ÉS AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG, VALAMINT A NEMZETI IRODÁK HASZNÁLATÁRA KÉSZÜLT. KÉRJÜK, NE TERJESSZE! A. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK KÖRNYEZET: TEST Kérjük, töltse ki

Részletesebben

kézikönyv az üzemi gyakorlatok és a munkaerő-piaci elhelyezkedést szolgáló képzések szervezéséhez 2007. Készült a ROP-3.3.1-05/1.

kézikönyv az üzemi gyakorlatok és a munkaerő-piaci elhelyezkedést szolgáló képzések szervezéséhez 2007. Készült a ROP-3.3.1-05/1. Minőségbiztosítási kézikönyv az üzemi gyakorlatok és a munkaerő-piaci elhelyezkedést szolgáló képzések szervezéséhez 2007. Készült a ROP-3.3.1-05/1.-2006-04-0003/36 pályázat keretében Összeállította: Preventio-Sport

Részletesebben

Orosz Andrea A munka világa

Orosz Andrea A munka világa Orosz Andrea A munka világa Orosz Andrea A MUNKA VILÁGA SZTE JGYPK Szeged, 2013 Projektcím: Dél-alföldi Felnõttképzési Szakképzési Tudástár és Tanácsadó Központ létrehozása /DAF-FSZTTK/ Pályázati azonosító:

Részletesebben

Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap

Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap BELÜGYMINISZTÉRIUM Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap PÁLYÁZATI KIÍRÁS MMIA-3.2.2. Az európai uniós és magyar visszafogadási egyezmények alapján végrehajtott kitoloncolások szervezésében nyújtott

Részletesebben

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére Szerző: Kovács Anikó Készült: Az NPM Új Közmenedzsment Tanácsadó és Szolgáltató Betéti Társaság, valamint a PDCA

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

2006. februári hírek

2006. februári hírek 2006. februári hírek A nagyok növekvő ereje a kkv-k növekedését lassíthatja Kis-és középvállalkozások műszaki-technológiai hátterének fejlesztése (GVOP 2.1.1.) A pályázati pénzek kifizetésének feltételei

Részletesebben

Informatikai beruházások értékelése

Informatikai beruházások értékelése Informatikai beruházások értékelése Rózsa Tünde Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék, Debrecen rozsa@agr.unideb.hu ÖSSZEFOGLALÁS

Részletesebben

T/5826. számú. törvényjavaslat

T/5826. számú. törvényjavaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNY A T/5826. számú törvényjavaslat a Magyar Köztársaság Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya között a z ismert vagy feltételezett terroristák kiszűrésére szolgáló információk

Részletesebben