NIDays PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NIDays 2015. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards"

Átírás

1 NIDays 2015 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards

2 TARTALOM NIDAYS... 3 HELYSZÍN ÉS IDŐPONT... 3 ALKALMAZÁSI TERÜLETEK, MELYEKRE A PÁLYÁZATOKAT VÁRJUK... 3 A JELENTKEZÉS MÓDJA... 5 A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA... 5 DÍJAK... 6 HOGYAN ÉRTESÜL ARRÓL, HA ÖNT VÁLASZTJUK?... 6 HATÁRIDŐK... 7 MIT KÍNÁL ÖNNEK AZ NIDAYS RENDEZVÉNYSOROZATA... 7 HOGYAN KÉSZÍTSE EL PÁLYÁZATÁT... 7 A PÁLYÁZAT TARTALMA... 8 TOVÁBBI KÉRDÉSEK... 8 PÁLYÁZATI MINTA... 8

3 Tisztelt Pályázó! Köszönjük érdeklődését az NIDays konferencia keretében megvalósuló NI Engineering Impact Awards pályázati felhívás iránt. Ebben a tájékoztató anyagban iránymutatást talál a pályázat benyújtásának módjáról, valamint a nyertes pályázatok kiválasztási kritériumairól. A pályázati felhívásban egy nyilatkozatot is talál (Right to Publish and Copyright License Form), amelyet kitöltve a pályázathoz kell csatolni. Kérjük, figyelmesen olvassa el a tájékoztatót és pályázata benyújtásához használja a dokumentum végén található űrlapot! NIDAYS Az NIDays egy sokoldalú szakmai konferencia és kiállítás, ahol a gyakorlatban mutatjuk be az automatizált tesztelést, mérésadatgyűjtést és tervezést segítő legújabb eszközöket, valamint érdekes előadások keretében tudhat meg többet a grafikus rendszertervezés újdonságairól. HELYSZÍN ÉS IDŐPONT Budapest október 7. Az NIDays 2015 konferencia a budapesti helyszínen kívül az alábbi kelet-közép-európai városokban is megrendezésre kerül: Varsó október 13. Prága október 15. Bukarest október 28. Szófia november 4. Zágráb november 11. Ljubljana november 13. ALKALMAZÁSI TERÜLETEK, MELYEKRE A PÁLYÁZATOKAT VÁRJUK Mutassa be innovatív megoldásait az NIDays konferencián a virtuális műszerezés és a grafikus rendszertervezés felhasználási lehetőségeiről! Küldje el pályázatát az alábbi alkalmazási területekről: 1. Szabályozástechnika a modern gyártási iparban Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások azt demonstrálják, hogy hogyan épül be a LabVIEW RIO architektúra az ipari berendezések, nehéz gépek, gyártó gépek és szerszámok beágyazott szabályzó és felügyeleti rendszerébe, valamint hogy hogyan segíti a szoftver az eszközök közötti kommunikáció révén egy fejlett szabályozástechnikai rendszer létrehozását.

4 2. Magas szintű kutatás Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások azt demonstrálják, hogy a különféle kutatóintézetek és laboratóriumok hogyan használják a grafikus rendszertervezést a megépített rendszerekben az elméleti technológiák működöképességének, valamint kivitelezhetőségének vizsgálatához. 3. Repülés, űrtechnológia és védelmi ipar Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások a szegmensben tevékenykedő szervezetek rendszereinek tervezésében, fejlesztésében és kivitelezésében végrehajtott innovációkat mutatják be. 4. Fogyasztói elektronikai eszközök tesztelése Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások azokat az innovatív automatizált tesztrendszereket mutatják be, melyek szoftverben definiált műszerezettség felhasználásával képesek magasabb hatékonyság vagy termelékenység elérésére, illetve sikeresen oldottak meg ezek segítségével egy termékvalidációs vagy gyártósori tesztelési feladatot. 5. Energetikai ipar Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások jól illusztrálják az energetikai iparban tevékenykedő mérnökök, tudósok és kutatók törekvéseit napjaink komoly energetikai kérdéseinek a megoldására: a megújuló energiaforrások hatékony kiaknázásától az intelligens energia elosztó és felügyeleti rendszerekig. 6. RF és távközlés Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások RF/vezeték nélküli termékek tesztelését, vagy következő generációs távközlési rendszerek algoritmusainak fejlesztését teszik lehetővé egy szoftverben definiált platform segítségével létrehozott vezeték nélküli megoldással. 7. Járműipar és közlekedés Az ebben a kategóriában szereplő alkalmazások jól demonstrálják, hogy a mérnökök NI hardver és szoftver felhasználásával hogyan oldanak meg tervezési, tesztelési és szabályozástechnikai feladatokat járművek esetében, mint például autók, vonatok, hajók, repülők, és nehéz gépjárművek.» A kategóriákkal kapcsolatos részletes információkért kattintson ide! A kategóriák között átfedések vannak, így Ön szabadon választhatja ki azt a pályázati kört, ami legközelebb áll az Ön által létrehozott alkalmazáshoz.

5 A JELENTKEZÉS MÓDJA Ha szeretne előadónként részt venni a rendezvényünkön, küldje el előadásának 200 szavas angol és magyar nyelvű összefoglalóját legkésőbb június 1-ig. Előadását anyanyelvén tarthatja meg, de kérjük, hogy az összefoglalót angol és magyar nyelven is küldje el!» Küldje el előadásának összefoglalóját online! Az összefoglalónak tartalmaznia kell az előadás témájának leírását az alkalmazott NI eszközök előnyeinek kiemelésével, valamint előadásának rövid tartalmi összegzését. Kérjük, jelezze azt is, melyik NIDays konferencián szeretne előadni. Lehetőséget biztosítunk ugyanis arra, hogy előadását a magyarországi rendezvény mellett más kelet-közép-európai országban is megtartsa. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA Az NI műszaki szakértőiből álló bizottság az alábbi követelmények alapján tekinti át és bírálja el a pályázatokat: 1. Tartalmaz-e az alkalmazás műszaki kihívást? 2. Egyértelműek-e a megoldás előnyei? 3. Vajon az alkalmazott megoldás innovatív és az általa elért időmegtakarítás és/vagy költséghatékonyság jelentős-e? 4. A megoldás kiemelkedő-e a virtuális műszerek vagy a grafikai rendszertervezés területén? A kiválasztott előadóknak lehetőségük lesz arra, hogy az NIDays 2015 konferencián bemutassák saját felhasználói megoldásukat. A végleges pályázat elkészítésének követelményeit a Hogyan értesül arról, ha Önt választjuk részben találja meg. Az NIDays rendezvénysorozaton bemutatott előadások, tanulmányok automatikusan felkerülnek a oldalra. Amennyiben nem tudunk Önnek előadási lehetőséget biztosítani, de összefoglalóját érdekesnek és relevánsnak ítéljük, felajánljuk Önnek, hogy kéziratát közzéteheti a honlap esettanulmányokat tartalmazó részében.

6 A pályázatot az alábbi két kategóriában hirdetjük meg: DÍJAK 1. Termékfelhasználó kategória A kelet-közép-európai régió országaiban megrendezésre kerülő NIDays konferenciára, és a budapesti NIDays konferenciára beérkezett pályázati anyagok közül egy-egy pályamunkát díjazunk. A pályázat nyerteseit jutalomban részesítjük. A kelet-közép-európai régió országaiból beérkezett pályázati anyagok közül a legjobb pályamunka jutalma: egy részvételi jegy az NIWeek rendezvényre, a texasi Austinba, 2016 augusztusában. Az utazás és a szállás költségeit a National Instruments biztosítja. (A repülőjegy- és szállásfoglalást a National Instruments intézi.) A budapesti NIDays rendezvényre beérkezett pályázati anyagok közül a legjobb pályamunka jutalma: 1 db LEGO MINDSTORMS EV3 robot. 2. Partner kategória Ebben a kategóriában NI Alliance Partnereinktől fogadunk pályamunkákat. A kelet-közép-európai régió országaiból egy partner pályamunkája kerül díjazásra. A kelet-közép-európai régió országaiból beérkezett pályázati anyagok közül a legjobb pályamunka jutalma: 1 db LEGO MINDSTORMS EV3 robot. A pályázatokat elbíráló bizottság fenntartja a jogot arra, hogy a beérkezett pályamunkákat csak abban az esetben díjazza, ha azok minden szempontból megfelelnek a jelen dokumentumban felvázolt kritériumoknak. Ez a szabály minden pályázati kategóriára érvényes. (A nyeremények másra át nem ruházhatók, pénzre nem válthatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók és semmilyen módon nem értékesíthetők tovább.) HOGYAN ÉRTESÜL ARRÓL, HA ÖNT VÁLASZTJUK? Amennyiben az Ön összefoglalója kiválasztásra kerül, kap egy értesítőt, amelyben kérjük a pályázat benyújtására. Az értesítő megérkezését követően küldje el angol nyelvű pályázatát a publikálási jogra vonatkozó űrlappal (melyet megtalál a pályázati felhívás végén). A pályázatokat szeptember 1-ig kérjük elküldeni en (niee.papercontest@ni.com). Kérjük, vegye figyelembe, hogy a pályázati felhívás nem bizalmas jellegű. A pályázati felhívás résztvevőit felkérjük, hogy az előadások kéziratainak publikálási jogát ruházzák át a National Instruments társaságra a publikálási jogra vonatkozó űrlap kitöltésével. Kérjük, töltse ki az űrlapot majd szkennelje be és küldje el nekünk a következő címre: niee.papercontest@ni.com Kollégáink a kiválasztott pályázatok íróival felveszik a kapcsolatot az előadás további részleteinek megbeszélésére. Az előadást az anyanyelvén is megtarthatja, de kérjük, hogy a pályázatát angol nyelven küldje be!

7 HATÁRIDŐK június 1. A pályázati összefoglaló beérkezésének határideje július 1. A kiválasztott pályázatok íróinak értesítése szeptember 1. A végleges pályázatok beérkezésének határideje szeptember 21. Az előadás Microsoft PowerPoint verziójának beérkezése. MIT KÍNÁL ÖNNEK AZ NIDAYS RENDEZVÉNYSOROZATA Lehetőséget kap arra, hogy az iparág szakértői, mérnökök és döntéshozók előtt tartson előadást. Kapcsolatokat alakíthat ki az iparág szakértőivel, alkalmazásfejlesztő kollégákkal és rendszerintegrátorokkal. Megjelenési lehetőséget kap a National Instruments direktmarketing kampányában (reklámozási lehetőség). Kiállítási lehetőség: lehetősége nyílik termékei és alkalmazásai bemutatására az eseményen résztvevő közönségnek az előadótermeken kívül berendezett kisebb kiállítási területen. A kiválasztott előadásokat közzétesszük a National Instruments elektronikus marketinganyagaiban, honlapján, elektronikus hírlevelében, valamint az elektronikus változatban elkészülő esettanulmánykiadványunkban is. HOGYAN KÉSZÍTSE EL PÁLYÁZATÁT Kérjük, tartsa be az alábbi formai követelményeket a pályázati anyag összeállítása során, hogy a beérkező pályázatok egységesek legyenek. Jelen kiírás tartalmaz egy pályázati mintát is, amely alapján el kell készítenie saját pályázatát. A pályázati anyag szó terjedelmű lehet. A National Instruments fenntartja a jogot arra, hogy elutasítsa azon pályázatokat, amelyek túllépik a kért 1200 szót vagy nem felelnek meg a formai követelményeknek. Szövegezés: A szöveg maximális hossza nem lehet több mint szó (2-3 oldal). Preferált betűtípus: Arial; méret:10; dupla sorköz. A dokumentumot PC alapú, Microsoft Word vagy azzal kompatibilis formátumban kérjük. Képek Minden képet külön fájlként kell beküldeni (.tif,.bmp,.gif vagy.jpg, formátumban). Minden képhez tartozzon leírás, amely maximum két soros lehet. Amennyiben National Instruments szoftvert használt, úgy a pályázat tartalmazza az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot). Minden kép legalább 300 dpi felbontású legyen (100%-os méretben). A vágóképeket lehetőség szerint 24 bit-es (True Colour), de minimum 16 bit-es (High Colour) színmélységben mentse el.

8 A PÁLYÁZAT TARTALMA Kérjük, használja ezt az útmutatót, mikor a pályázatot összeállítja: 1. Tüntesse fel a cégnévét! 2. Írja le az alkalmazást vagy feladatot! 3. Milyen problémát szeretett volna az alkalmazással megoldani? 4. Mielőtt NI technológiát használt, milyen más megoldásokkal próbálkozott? 5. Miért választotta az NI technológiát? 6. Milyen NI terméket (szoftver és hardver) használt az alkalmazásában? 7. Írja le, hogyan kerültek az NI termékek felhasználásra az alkalmazásban! 8. Melyek azok az NI termékjellemzők, amelyeket az alkalmazásában felhasznált? 9. Használt-e más gyártótól származó technológiát (szenzorokat, szoftvert, operációs rendszert, iparágspecifikus protokollt)? 10. Kapott-e segítséget vagy tartotta-e a kapcsolatot NI érékesítő mérnökkel vagy alkalmazástámogató mérnökkel a projekt elkészítése során? 11. Összességében mennyiben felelt meg az elkészült megoldás a céljainak? 12. Volt bármilyen más előny, például idő- vagy költségcsökkenés, kedvező környezeti hatások, hatékonyság növekedés, amit az alkalmazás használata közben tapasztalt? TOVÁBBI KÉRDÉSEK Amennyiben kérdése merülne fel a pályázattal kapcsolatban, kérjük, írjon nekünk a következő címre: niee.papercontest@ni.com PÁLYÁZATI MINTA Kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy pályázata megfelel az alábbiakban részletezett, az NI felhasználói megoldásokra vonatkozó formai követelményeinek. Látogasson el az ni.com/casestudies weboldalra, ahol példákat is találhat felhasználói megoldásokra! Pályázat címe (max. 60 karakter) A szerző neve, betöltött pozíció, cégnév, ország Felhasznált termékek Az NI termékek teljes listája kerül ide, amelyeket kérjük, külön sorba írjon. Kérjük továbbá, tüntesse fel a felhasznált szoftverek verzióját is! Iparág: (Csak egyet válasszon a lenti kategóriákból! A többit törölje!) Tesztautomatizálás/Műszerezés Repülőgépipar Autóipar Biotechnológia Építőipar Fogyasztási cikkek gyártása Oktatás Mechatronika Elektronika Energiaipar

9 Élelmiszeripar Katonai / Védelmi szektor Ipari szabályozási eszközök, rendszerek Gépi látás / Képalkotás Gépészet / Mechanika Gyártás Egészségügy Olaj- és gázipar Folyamattervezés Papíripar RF/Adatátvitel Kutatás Félvezetőipar Távközlés Textil és műanyagipar Közlekedés Víz/Szennyvíz Alkalmazási terület: (Csak egyet válasszon a lenti kategóriákból! A többit törölje!) Automatizálás Hitelesítés/Kalibrálás Szabályozás Adatgyűjtés, jelgenerálás Adatfeldolgozás Digitális átviteli közegek, protokollok Beágyazott rendszerek Környezettudatos terves (Green Engineering) Matematika RF Robotika Jelfeldolgozás Szimuláció Hangtechnika Mechanika feszültségmérés Méréstechnika Képrögzítés, képfeldolgozás Hardverintegráció Más gyártótól származó eszköz integrációja A kihívás: {Írjon szavas összefoglalót a kihívásról, amellyel szembesült a projekt során!} A megoldás: {15-40 szóban fejtse ki, hogyan sikerült megoldania a problémát az NI eszközök felhasználásával!} Szöveg: {A megoldás részletes leírása szavas összefoglaló az alábbi bekezdésekkel} Első bekezdés: Mutassa be a vállalatot, ahol dolgozik (szakterület, ügyfelek)! Ismertesse részletesebben a kitűzött mérnöki feladatot! Miért volt szükséges az adott problémával foglalkozni? Ha a fejlesztés külső megbízásra történt, ismertesse miért az Ön vállalatát bízták meg a feladat elvégzésével! Kérjük. jelezze, ha Ön már National Instruments Partner!

10 Következő bekezdések: Mutassa be az alkalmazás, vagy projekt magasabb, rendszer szintű működését! Ismertesse, hogy az NI termékek előtt milyen eszközöket használt az alkalmazás elkészítéséhez (ha vannak ilyenek)! Írja le, hogy az NI termékek mellett milyen egyéb megoldási lehetőségek kínálkoztak! Fejtse ki, miért választotta az NI technológiát! o Hozzájárult-e a LabVIEW felhasználói közössége, az NI Partnerek, illetve az NI oktatási anyagok és a képzések könnyű elérhetősége ahhoz, hogy sikeresen és magabiztosan használja az NI eszközöket? Részletezze, milyen NI termékeket (szoftver és hardver) használt az alkalmazásában, valamint mely NI termékjellemzők és szoftvermodulok/kiegészítők voltak különösen hasznosak! Ismertesse a legfontosabb LabVIEW jellemzőket, amelyeknek hasznát vette az alkalmazás építése során! Írja le azt is, miért voltak ezek fontosak ahhoz, hogy a projekt sikeres legyen! Elérhető volt ezzel a platform alapú megközelítéssel minden hardver, technológia, illetve szolgáltatás, amely az alkalmazás megépítéséhez szükséges? Részletezze azokat az NI szolgáltatásokat és/vagy képzéseket, amelyeknek hasznát vette, illetve azt is, hogy ezek miért voltak fontosak a projekt sikere szempontjából! Például: o Automatikus szoftver frissítések és technikai segítségnyújtás az NI mérnökeitől (Standard Service Program -SSP); az NI többfelhasználós licence (NI Volume License Agreements - NI VLAs), illetve a hardver szolgáltatások (pl. rendszer garancia). o Online, tantermi, vagy a vállalatnak helyben nyújtott oktatások, tréningek illetve vizsgák. o Szakmai szolgáltatások: konzultáció, segítségnyújtás a termékhasználat első lépéseinek elsajátításához. További bekezdések: Ismertesse az Ön által kidolgozott új megoldás előnyeit! Fejtse ki, hogy milyen előnyökkel járt az NI termékek használata! o Lehetővé tették az NI készen kapható és magas szinten programozható technológiái a fejlesztési idő és a költségek csökkentését? o Fel tudta használni az új alkalmazásban a meglévő eszközeit? Növelni tudta a hatékonyságot az NI termékek segítségével? Segített az NI eszközök használata abban, hogy az előállított késztermék megfeleljen a hatósági előírásoknak? Adódtak olyan előnyök az NI termékek használata során, amire előzetesen nem számított? Írja le, milyen szakmai kapcsolat alakult ki a projekt során Ön és az NI mérnökei között (például: területi értékesítő mérnök, az oktatást vagy a telefonos műszaki segítséget nyújtó mérnök)! Utolsó bekezdés: Összességében mennyire sikerült elérni kitűzött céljait az NI termékek és szolgáltatások használatával? Elérhetőség (szükséges) Amennyiben az esettanulmánynak több szerzője van, kérjük, válasszon egyet közülük és adjon meg elérhetőséget ( cím, telefonszám, postai cím), valamint a vállalat honlapjának címét! Esettanulmány minták: A képekhez és grafikákhoz használjon képaláírást. A képeket illessze bele a szövegbe. Felhívjuk figyelmét, hogy minden képet illetve grafikont, amit a szövegbe illeszt, külön fájlként is el kell küldenie! A képeket közvetlenül a szövegben történő hivatkozás után illessze be minden képhez legyen hivatkozás a szövegben! Amennyiben National Instruments szoftvert használt, az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot) is helyezze el a szövegben. A vágóképek lehetőség szerint legalább 72 dpi felbontásúak legyenek (100%-os méretben). Minden más kép legalább 300 dpi felbontású legyen.

11 Szövegezés: A szöveg maximális hossza nem lehet több mint szó (2-3 oldal). Preferált betűtípus: Arial; méret:10; dupla sorköz. A dokumentumot PC alapú, Microsoft Word vagy azzal kompatibilis formátumban kérjük. Képek Minden képet külön fájlként kell beküldeni (.tif,.bmp,.gif vagy.jpg, formátumban). Minden képhez tartozzon leírás, amely maximum két soros lehet. Amennyiben National Instruments szoftvert használt, úgy a pályázat tartalmazza az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot). Minden kép legalább 300 dpi felbontású legyen (100%-os méretben). A vágóképeket lehetőség szerint 24 bit-es (True Colour), de minimum 16 bit-es (High Colour) színmélységben mentse el.

12 RIGHT TO PUBLISH AND COPYRIGHT LICENSE FORM Please send it by to To: National Instruments Corporation including its worldwide affiliates and subsidiaries ( NI ) From - Author s Name: Title and Company: Address: Telephone: Fax: Description of Presentation(s)/Article(s) Article(s)/presentation provisionally entitled: Author hereby grants to NI a royalty-free, fully paid, nonexclusive, perpetual (until such time that NI receives a written notice of revocation from the author) right and license to publish, reproduce, display, distribute and use the presentation/article(s), including abstracts, described above (individually and collectively, the Article ) throughout the world in whole or in part and in any form and in any media (now existing or hereafter developed), either separately or as part of a collective work, including (but not limited to) the right to publish the Article (including excerpts) in any or all of the following: Publication in National Instruments electronic marketing materials, including but not limited to the National Instruments Website, Software Showcase CD, or individual software demonstration CDs Publication in Newsletter Publication as a stand-alone customer solutions article Publication in National Instruments marketing materials, including but not limited to brochures, catalogues, press releases, or direct mail items Publication of entire text or excerpts and art provided in any trade or industry journal Publications

13 Author agrees that NI may edit and translate the Article as NI (in its sole opinion) deems suitable for publication. To the extent that NI edits amount to copyrightable works of authorship, Author agrees that NI shall own all right, title and interest (including all intellectual property rights in the same) in such edits. Author represents and warrants to NI that Author is the sole and exclusive author and owner of the Article, that Author is authorized to grant to NI the rights set forth above, and that the Article (and use of the Article by NI as permitted herein) does not infringe the intellectual property rights of any third party. Author acknowledges and agrees that: (i) NI will not pay (or otherwise compensate) Author for the rights granted herein, (ii) the decision to publish or otherwise make the Article available is at the sole discretion of NI, (iii) NI does not and cannot guarantee that the Article will be published or otherwise made available, or that if the article is published, the duration of such publication, (iv) NI is in the business of developing and distributing computer software and hardware and that nothing herein or in the Article shall prevent or otherwise hinder NI from such development or distribution or otherwise conducting its business; (v) Author will indemnify, hold harmless, and (if requested by NI) defend NI from any and all claims or actions resulting from a breach of any of the above representations and warranties of Author; and (vi) this document embodies the entire understanding between Author and NI regarding the subject matter hereof and supersedes all prior representations, discussions, and communications, whether oral or written, and no change, alteration, or modification hereof may be made except in a writing signed by NI and Author. Signature of Author/Author s Representative: Date: Printed or Typed Name:

NIDays 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mutassa be saját felhasználói megoldását!

NIDays 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mutassa be saját felhasználói megoldását! NIDays 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mutassa be saját felhasználói megoldását! Tisztelt Pályázó! Köszönjük érdeklődését az NIDays pályázati felhívása iránt. Ebben a tájékoztató anyagban iránymutatást talál a

Részletesebben

NIDays 2012. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mutassa be saját felhasználói megoldását!

NIDays 2012. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mutassa be saját felhasználói megoldását! NIDays 2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mutassa be saját felhasználói megoldását! Tisztelt Pályázó! Köszönjük érdeklődését az NIDays pályázati felhívása iránt. Ebben a tájékoztató anyagban iránymutatást talál a

Részletesebben

USA Befektetési Útmutató

USA Befektetési Útmutató USA Befektetési Útmutató COPYRIGHT OPISAS. ALL RIGHTS RESERVED. DISCLAIMER. All prices on this list are subject to change without notice. Whilst we make every effort to provide you the most accurate, up-to-date

Részletesebben

Esettanulmány. Szenc - Közép-Kelet Európa legnagyobb LED városa. Helyszín Philips Lighting. Szenc, Szlovákia LED Luma, LED Stela

Esettanulmány. Szenc - Közép-Kelet Európa legnagyobb LED városa. Helyszín Philips Lighting. Szenc, Szlovákia LED Luma, LED Stela Esettanulmány Szenc - Közép-Kelet Európa legnagyobb LED városa Helyszín Philips Lighting Szenc, Szlovákia LED Luma, LED Stela Meg vagyunk győződve arról, hogy a projekt a várt energia-megtakarításon felül

Részletesebben

A HUEDU OpenLab iskolai alkalmazáscsomag Kovács Lajos

A HUEDU OpenLab iskolai alkalmazáscsomag Kovács Lajos A HUEDU OpenLab iskolai alkalmazáscsomag Kovács Lajos Rendszermérnök kovacs.lajos@npsh.hu A HUEDU program háttere 2 2009: 3 éves megállapodás az NFM és a Novell között --» 2012: keretszerződés meghosszabbítása

Részletesebben

Vállalatirányítási rendszerek

Vállalatirányítási rendszerek Vállalatirányítási rendszerek Varga Zsigmond Üzletfejlesztési igazgató Budapest, 2015. március 03. Nyilvános Motiváció? 2013 SAP AG. All rights reserved. 2 Adatrögzítés része a fejlődésnek 3 Mestermunkától

Részletesebben

MŰANYAGOK ÉS A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS. Nyéki Anikó, 2012. december 7.

MŰANYAGOK ÉS A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS. Nyéki Anikó, 2012. december 7. MŰANYAGOK ÉS A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Nyéki Anikó, 2012. december 7. EZ A SABIC A PETROLKÉMIAI IPAR LEGVÁLTOZATOSABB PORTFOLIÓJA 6 STRATÉGIAI ÜZLETI EGYSÉG VEGYI ANYAGOK POLIMEREK INNOVATÍV MŰANYAGOK TELJESÍTMÉNYJAVÍTÓ

Részletesebben

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj Működési szabályzat és Pedagógusi pályázati felhívás a 2018/2019-es tanévre A National Instruments a virtuális

Részletesebben

Könnyen bevezethető ITIL alapú megoldások a Novell ZENworks segítségével. Hargitai Zsolt Sales Support Manager Novell Hungary

Könnyen bevezethető ITIL alapú megoldások a Novell ZENworks segítségével. Hargitai Zsolt Sales Support Manager Novell Hungary Könnyen bevezethető ITIL alapú megoldások a Novell ZENworks segítségével Hargitai Zsolt Sales Support Manager Novell Hungary Napirend ITIL rövid áttekintés ITIL komponensek megvalósítása ZENworks segítségével

Részletesebben

ELOECMSzakmai Kongresszus2013

ELOECMSzakmai Kongresszus2013 ELOECMSzakmai Kongresszus2013 Keynote Horváth Szilvia Ügyvezető s.horvath@elo.com Cégünk rövid bemutatása 1871 Louis Leitz megalapítja első vállalatát 1995 Az első elektronikus Leitz dokumentumkezelő (ELOoffice)

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Észak-alföldi Régióban működő cégek és intézmények gépjármű fenntartási költségeinek csökkentésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Észak-alföldi Régióban működő cégek és intézmények gépjármű fenntartási költségeinek csökkentésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Észak-alföldi Régióban működő cégek és intézmények gépjármű fenntartási költségeinek csökkentésére A felhívás címe: Vállalkozások és Intézmények gépjármű fenntartási költségeinek

Részletesebben

A Dr. prof. Jordán Gyula Emlékverseny

A Dr. prof. Jordán Gyula Emlékverseny A Dr. prof. Jordán Gyula Emlékverseny esszéíró pályázatot hirdet! A pályázók egy 3000 szavas esszében mutathatják meg, hogy milyen ismeretekkel rendelkeznek Kelet-Ázsiáról és Tajvanról. A legjobb esszé

Részletesebben

Magyar Tolkien Társaság Alapítva 2002-ben

Magyar Tolkien Társaság Alapítva 2002-ben Tündék Törpök Emberek A Magyar Tolkien Társaság 2014. január 4-én J. R. R. Tolkien, a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve, 122. születésnapja

Részletesebben

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat

Részletesebben

FORDÍTÁS A. EU KÖZÖS ADATBEVITELI KAPU (EU-CEG) BENYÚJTÓAZONOSÍTÓ IRÁNTI KÉRELEM

FORDÍTÁS A. EU KÖZÖS ADATBEVITELI KAPU (EU-CEG) BENYÚJTÓAZONOSÍTÓ IRÁNTI KÉRELEM FORDÍTÁS A. EU KÖZÖS ADATBEVITELI KAPU (EU-CEG) BENYÚJTÓAZONOSÍTÓ IRÁNTI KÉRELEM Az EU közös adatbeviteli kapu (EU-CEG) a tagállamoknak kidolgozott, a 2014/40/EU irányelv alapján történő információbenyújtást

Részletesebben

Megfelelés az új iratkezelési rendeletnek az ELOik modullal

Megfelelés az új iratkezelési rendeletnek az ELOik modullal Megfelelés az új iratkezelési rendeletnek az ELOik modullal Dezsényi Csaba csaba.dezsenyi@ovitas.hu Mindenki nyugodjon meg! Az meg fog felelni az új jogszabályoknak! 2 Mit jelent? Felülvizsgálat Szerelés

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

ELO Digital Office ERP integráció

ELO Digital Office ERP integráció ELO Digital Office ERP integráció Lázár Péter ECM Business Unit Manager peter.lazar@itelligence.hu Enterprise Content Management www.elo.com Miért kell ERP integráció? Hozzáféréseket szabályozni és auditálni

Részletesebben

Számlakezelés az ELO DocXtraktor modullal

Számlakezelés az ELO DocXtraktor modullal ELOECMSzakmai Kongresszus2013 Számlakezelés az ELO DocXtraktor modullal Kovács Eszter Kovacs.eszter@pentatrade.hu Projekt bemutatása A Cég Cégcsoport Éves árbevétel 140 mrd FT > 5 500 dolgozó ( 1 000 fı

Részletesebben

N300 WiFi USB Micro Adapter (N300MA)

N300 WiFi USB Micro Adapter (N300MA) Easy, Reliable & Secure 2012 On Networks All rights reserved. 240-10825-02 Instructions: If the CD does not start automatically, browse to the CD drive and double-click on autorun.exe. For Mac OS, double-click

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

Nagyvállalati Linux üzemeltetés Horváth Gábor Kálmán

Nagyvállalati Linux üzemeltetés Horváth Gábor Kálmán Nagyvállalati Linux üzemeltetés Horváth Gábor Kálmán vezető tanácsadó gabor.horvath@npsh.hu Szerverek életciklusa Szerver életciklus Telepít Beállít Tesztel Frissít Kivezet 3 Élesít Üzemel Problémák? Tömeges

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum pályázatot hirdet az ELTE és a BME hallgatói részére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum pályázatot hirdet az ELTE és a BME hallgatói részére !! PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum pályázatot hirdet az ELTE és a BME hallgatói részére Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum felismerte, miben

Részletesebben

MÉRŐ AUTOMATA RENDSZEREK

MÉRŐ AUTOMATA RENDSZEREK Állománynév: software defined 10bevezetes32.pdf Irodalom: Előadók jegyzetei: http://users.itk.ppke.hu/ kolumban/software defined/ MÉRŐ AUTOMATA RENDSZEREK Napjaink legfontosabb trendje: Szoftver definiált

Részletesebben

KIÍRÁS

KIÍRÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A S/ALON BUDAPEST LAKÁSTREND KIÁLLÍTÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A 2019. SZEPTEMBER 20-22. KÖZÖTT MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ KIÁLLÍTÁSON ÖNÁLLÓ TERVEZŐI ENTERIŐRBEN VALÓ MEGJELENÉSRE. 2 A PÁLYÁZAT

Részletesebben

Cashback 2015 Deposit Promotion teljes szabályzat

Cashback 2015 Deposit Promotion teljes szabályzat Cashback 2015 Deposit Promotion teljes szabályzat 1. Definitions 1. Definíciók: a) Account Client s trading account or any other accounts and/or registers maintained for Számla Az ügyfél kereskedési számlája

Részletesebben

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati anyag feltöltése.,

Részletesebben

78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN

78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN 78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ 2017. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN i. Kistermelő, vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke ii. Kisvállalkozás által előállított termék iii. Közepes-és nagyvállalkozás

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

Payment Center. Rövid útmutató. Verzió 1.0.1

Payment Center. Rövid útmutató. Verzió 1.0.1 Payment Center Rövid útmutató Verzió 1.0.1 This document has been created by the Wirecard AG. Its contents may be changed without prior notice. External web links are provided for information only. Wirecard

Részletesebben

www.gelighting.com Kültér és közvilágítás LED világítási megoldások

www.gelighting.com Kültér és közvilágítás LED világítási megoldások www.gelighting.com Kültér és közvilágítás LED világítási megoldások Lépjen be velünk a LED világítás új korszakába! A LED világítás átalakítja a környezetet, amelyben élünk. Általa az utak biztonságosabbak,

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Szüdi Gábor EUREKA NPC 2012.04.05 Székesfehérvár Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének

Részletesebben

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati

Részletesebben

SUSE Studio 1.3 Hargitai Zsolt

SUSE Studio 1.3 Hargitai Zsolt SUSE Studio 1.3 Hargitai Zsolt üzletfejlesztési vezető zhargitai@suse.com Alkamazásfelügyelet Ön hogyan csinálja? Időigényes Hibákkal teli Bonyolult Költséges és munkaigényes Automatizált Biztonságos és

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatot hirdet Bács-Kiskunban itthon vagy! címmel, tanulmányi ösztöndíj pályázat hivatalos logójának elkészítésére.

Részletesebben

Lexington Public Schools 146 Maple Street Lexington, Massachusetts 02420

Lexington Public Schools 146 Maple Street Lexington, Massachusetts 02420 146 Maple Street Lexington, Massachusetts 02420 Surplus Printing Equipment For Sale Key Dates/Times: Item Date Time Location Release of Bid 10/23/2014 11:00 a.m. http://lps.lexingtonma.org (under Quick

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása

Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása Windows 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszeren 1(11) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Aláírási lehetőségek... 3 3.1. Szolgáltatási

Részletesebben

Kisbolygó-látogatások

Kisbolygó-látogatások Kisbolygó-látogatások A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata 1. A pályázat meghirdetői A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal együttműködve,

Részletesebben

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra 2015 Tartalom Előzmények... 3 1. A pályázat célja... 3 2. Pályázók köre... 4 3. Pályázati részvétel feltételei... 4 4. Pályázat beadásának

Részletesebben

Pályázati felhívás a SIRHA Budapest 2014 innovációs versenyre

Pályázati felhívás a SIRHA Budapest 2014 innovációs versenyre Budapest X., Albertirsai út 10. Levélcím 1441 Budapest, Pf. 44. Tel: +06 1 263-6455, Fax: +06 1 263 6086 K&H Bank 10402283-50526554-52511006 SIRHA Budapest - Nemzetközi Élelmiszeripari, Sütő- és Cukrászipari,

Részletesebben

LEGYEN. A LEGYEN A VENDÉGFÉNYKÉPÉSZÜNK!" a Webkommunikációs Osztály havonta

LEGYEN. A LEGYEN A VENDÉGFÉNYKÉPÉSZÜNK! a Webkommunikációs Osztály havonta LEGYEN VENDÉGFÉNYKÉPÉSZÜNK! A Szabályzat A LEGYEN A VENDÉGFÉNYKÉPÉSZÜNK!" a Webkommunikációs Osztály havonta szervezett pályázata az Európai Parlament honlapján. A pályázat minden hónapban az Európai Uniót

Részletesebben

ÉV FIATAL VEZETŐJE 2017

ÉV FIATAL VEZETŐJE 2017 FVA Év Fiatal Vezetője 2017 Pályázati kiírás A Fiatal Vezetők Akadémiája küldetése mentén a Coaching Team pályázatot hirdet fiatal vezetők számára, immár harmadik alkalommal. A pályázat célja: Azon fiatal

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

A GONDOLATOK ÉRTÉKE. az Irodalmi Rádió folyamatos pénzjutalmazású pályázata 2009.

A GONDOLATOK ÉRTÉKE. az Irodalmi Rádió folyamatos pénzjutalmazású pályázata 2009. A GONDOLATOK ÉRTÉKE az Irodalmi Rádió folyamatos pénzjutalmazású pályázata 2009. Egyetlen verssel vagy rövidprózával akár 100.000 Ft készpénzt is nyerhet! Továbbá lehetőséget kap az Irodalmi Rádió hangzó-

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

Fő tárgy: További tárgyak: III. SZAKASZ: ELJÁRÁS III.1) Adminisztratív információk

Fő tárgy: További tárgyak: III. SZAKASZ: ELJÁRÁS III.1) Adminisztratív információk 5. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI

Részletesebben

ÜZLETI KONCEPCIÓ ÍRÓ VERSENY, 2014

ÜZLETI KONCEPCIÓ ÍRÓ VERSENY, 2014 ÜZLETI KONCEPCIÓ ÍRÓ VERSENY, 2014 VERSENYFELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Szeged, 2014. Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület a B-Innovative - Entrepreneurship for Better Business in Europe

Részletesebben

A TÉMA RÖVID FELVEZETÉSE A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEK

A TÉMA RÖVID FELVEZETÉSE A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEK A z Infinety Online Kft. felsőoktatásban tanuló hallgatók számára pályázatot ír ki Adatvizualizációs technikák megvalósítása kvantitatív adatokon címmel. A TÉMA RÖVID FELVEZETÉSE A 21. században óriási

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS ÚTMUTATÓ 2016. ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ 1. REGISZTRÁCIÓ A HONLAPRA: ONLINE NEVEZÉS A Kihívás Napja eseményre történő nevezési lap kitöltéséhez először regisztrálnia kell a honlapra. http://www.kihivasnapja.hu/regisztracio

Részletesebben

SUSE Success Stories Varga Zsolt

SUSE Success Stories Varga Zsolt SUSE Success Stories Varga Zsolt operatív igazgató / Novell PSH Varga.zsolt@npsh.hu 2 Nagy forgalmú webes portál infrastruktúra kialakítása (közszféra) Megoldandó feladatok, nehézségek Igen nagy számú

Részletesebben

ACO burkolható fedlapok. ACO műszaki katalógus ACO Burkolható fedlapok UNIFACE PAVING SOLID

ACO burkolható fedlapok. ACO műszaki katalógus ACO Burkolható fedlapok UNIFACE PAVING SOLID ACO burkolható fedlapok ACO burkolható fedlapok ACO műszaki katalógus ACO Burkolható fedlapok UNIFACE PAVING SOLID ACO gully Tartalom Általános információk 3 page ACO Uniface ACO UNIFACE burkolható fedlap

Részletesebben

' ' KIIRAS BEKULDENDO MUNKAK: PRIZMA KREATÍV PR DÍJ

' ' KIIRAS BEKULDENDO MUNKAK: PRIZMA KREATÍV PR DÍJ KIIRAS PRIZMA KREATÍV PR DÍJ A verseny kiírója, a Kreatív Csoport termékeinek kiadója, a Professional Publishing Hungary Kft. A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai pr-projekteket és ügynökségeket,

Részletesebben

TRENDnetVIEW Pro szoftvert. ŸGyors telepítési útmutató (1)

TRENDnetVIEW Pro szoftvert. ŸGyors telepítési útmutató (1) TRENDnetVIEW Pro szoftvert ŸGyors telepítési útmutató (1) TRENDnetVIEW Pro/05.29.2014 Tartalomjegyzék TRENDnetVIEW Pro Management Software követelmények... 13 TRENDnetVIEW Pro Telepítése... 14 Videokamerák

Részletesebben

Bevezetés a kvantum informatikába és kommunikációba Féléves házi feladat (2013/2014. tavasz)

Bevezetés a kvantum informatikába és kommunikációba Féléves házi feladat (2013/2014. tavasz) Bevezetés a kvantum informatikába és kommunikációba Féléves házi feladat (2013/2014. tavasz) A házi feladatokkal kapcsolatos követelményekről Kapcsolódó határidők: választás: 6. oktatási hét csütörtöki

Részletesebben

5. Vezetéstudományi Konferencia Szervezetek és vezetés Taylor után 104 évvel. 1. KÖRLEVÉL (2015. január 13.)

5. Vezetéstudományi Konferencia Szervezetek és vezetés Taylor után 104 évvel. 1. KÖRLEVÉL (2015. január 13.) 5. Vezetéstudományi Konferencia Szervezetek és vezetés Taylor után 104 évvel 1. KÖRLEVÉL (2015. január 13.) Tisztelt Kollégák! 2011. május 27-én hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg Szegeden az 1.

Részletesebben

Felhívás okos és innovatív megoldások megvalósítására SMART FACTORY HUB projekt keretében.

Felhívás okos és innovatív megoldások megvalósítására SMART FACTORY HUB projekt keretében. 1 A felhívás neve Felhívás okos és innovatív megoldások megvalósítására SMART FACTORY HUB projekt keretében. 2 A felhívás kiírója Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület 9027, Győr Gesztenyefa utca 4. az alábbi

Részletesebben

K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S

K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) örömmel értesíti a doktorandusz hallgatókat, doktorjelölteket, fiatal kutatókat, mesterszakos hallgatókat, hogy 2018-ban

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1.) A pályázat címe: Irodavezetői/Titkárságvezetői továbbképző tanfolyam a vezetők munkáját támogató munkatársak számára (komplex kompetencia-fejlesztő képzési program)

Részletesebben

A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére

A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére Sajtótájékoztató 2010. október 6. A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére Szekeres Viktor Gloster telekom Kft. Mészáros Attila Cisco Magyarország Kft. Mai témáink Rövid bemutatkozás

Részletesebben

EN United in diversity EN A8-0206/419. Amendment

EN United in diversity EN A8-0206/419. Amendment 22.3.2019 A8-0206/419 419 Article 2 paragraph 4 point a point i (i) the identity of the road transport operator; (i) the identity of the road transport operator by means of its intra-community tax identification

Részletesebben

Élettartam teszteknél alkalmazott programstruktúra egy váltóvezérlő példáján keresztül

Élettartam teszteknél alkalmazott programstruktúra egy váltóvezérlő példáján keresztül Élettartam teszteknél alkalmazott programstruktúra egy váltóvezérlő példáján keresztül 1 Tartalom Miről is lesz szó? Bosch GS-TC Automata sebességváltó TCU (Transmission Control Unit) Élettartam tesztek

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat. Csuzdi Szonja 2010.06.28., Pécs

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat. Csuzdi Szonja 2010.06.28., Pécs Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Csuzdi Szonja 2010.06.28., Pécs www.nkth.gov.hu 2010. június 8. 2. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az

Részletesebben

Védjegyhasználati szabályzat SAFE HOST (VP/2012/0405)

Védjegyhasználati szabályzat SAFE HOST (VP/2012/0405) With financial support from the European Union The responsibility for this publication lies solely in the author. The Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained.

Részletesebben

KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA GYÖNGYÖS. Innovációs kihívások és lehetőségek 2014-2020 között

KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA GYÖNGYÖS. Innovációs kihívások és lehetőségek 2014-2020 között KÁROLY RÓBERT FŐISKOLA GYÖNGYÖS Innovációs kihívások és lehetőségek 2014-2020 között XV. Nemzetközi Tudományos Napok 2016. március 30 31. 1. FELHÍVÁS 1 TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG Elnök Dinya László CSc, egyetemi

Részletesebben

RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat típusa:

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA 6680 http://hu.yourpdfguides.com/dref/822925

Az Ön kézikönyve NOKIA 6680 http://hu.yourpdfguides.com/dref/822925 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató NOKIA 6680. Megtalálja a választ minden kérdésre az NOKIA 6680 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner:

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner: VERSENYKIÍRÁS IV. Greennovációs Nagydíj Szakmai partner: IV. Greennovációs Nagydíj 01 VERSENYFELHÍVÁS IV. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ Greennovációs Nagydíj - A környezettudatosabb gazdaságért. A fejlett gazdaságban

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Kereskedelmi Bank Rt. által 1988. december 17-én a volt Kossuth Lajos Tudományegyetem javára létesített UNIVERSITAS ALAPÍTVÁNY kuratóriuma az alapító dokumentum szellemében a 2016-os

Részletesebben

HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A szakmai gyakorlat kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául

Részletesebben

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Az ösztöndíj célja és tartalma A 2014-15 évi ösztöndíjhoz hasonlóan a 2015-16 tanévre kiírt

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1.) A pályázat címe: MÉRNÖK-ÜZLETKÖTŐI továbbképző tanfolyam (komplex kompetencia-fejlesztő képzési program) 2.) A pályázat kiírói: EURÓPAI VEZETŐKÉPZŐ AKADÉMIA és

Részletesebben

EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete. Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére. BUDAPEST Köves u

EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete. Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére. BUDAPEST Köves u EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére BUDAPEST Köves u. 1. 1204 Tárgy: EMVIO Szakmai nap 2018. rendezvény meghívó Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Törökné

Részletesebben

2006. január 24-25-én 30. alkalommal rendezi meg a Kutatási és Fejlesztési Tanácskozását.

2006. január 24-25-én 30. alkalommal rendezi meg a Kutatási és Fejlesztési Tanácskozását. Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Agrár-Műszaki Bizottság Tisztelt Cím! Kedves Kolléga! Értesítem, hogy az MTA Agrár-Műszaki Bizottsága 2006. január 24-25-én 30. alkalommal rendezi meg

Részletesebben

Affinium LED string lp w6300 P10

Affinium LED string lp w6300 P10 Affinium LED string lp w6300 P10 Termékcsalád leírás Komplett, egyszerűen felszerelhető, flexibilis vezetékre szerelt LED modulok Philips LED Power meghajtóval Ideális reklámvilágítás; nagyméretű betükhöz

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner:

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner: VERSENYKIÍRÁS Szakmai partner: 01 VERSENYFELHÍVÁS IV. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ Greennovációs Nagydíj - A környezettudatosabb gazdaságért. A fejlett gazdaságban a környezettudatos vállalati működés alapkövetelmény,

Részletesebben

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA

AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA AZ ERZSÉBET A KÁRPÁT-MEDENCEI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 2017. ÉVI ERZSÉBET-TÁBOROZÓK SZÁMÁRA 1 A pályázat kiírója: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (továbbiakban:

Részletesebben

KELER KSZF Zrt. bankgarancia-befogadási kondíciói. Hatályos: 2014. július 8.

KELER KSZF Zrt. bankgarancia-befogadási kondíciói. Hatályos: 2014. július 8. KELER KSZF Zrt. bankgarancia-befogadási kondíciói Hatályos: 2014. július 8. A KELER KSZF a nem-pénzügyi klíringtagjaitól, és az energiapiaci alklíringtagjaitól a KELER KSZF Általános Üzletszabályzata szerinti

Részletesebben

Nemzetközi vállalat - a vállalati szoftvermegoldások egyik vezető szállítója

Nemzetközi vállalat - a vállalati szoftvermegoldások egyik vezető szállítója Nemzetközi vállalat - a vállalati szoftvermegoldások egyik vezető szállítója A Novell világszerte vezető szerepet tölt be a Linux-alapú és nyílt forráskódú vállalati operációs rendszerek, valamit a vegyes

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat típusa:

Részletesebben

ÜZLETI TERV ÍRÓ VERSENY, 2014

ÜZLETI TERV ÍRÓ VERSENY, 2014 ÜZLETI TERV ÍRÓ VERSENY, 2014 VERSENYFELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Szeged, 2014. Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület a B-Innovative - Entrepreneurship for Better Business in Europe keretében

Részletesebben

INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD. Quality label system

INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD. Quality label system INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD WP4: Deliverable 4.5 Development of voluntary qualification system Quality label system 1 INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban

Részletesebben

2010. február 2-án rendezi meg szokásos évi-, sorrendben a XXXIV. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozását.

2010. február 2-án rendezi meg szokásos évi-, sorrendben a XXXIV. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozását. Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Agrárműszaki Bizottság Tisztelt Cím! Kedves Kolléga! Értesítem, hogy az MTA Agrárműszaki Bizottsága 2010. február 2-án rendezi meg szokásos évi-, sorrendben

Részletesebben

DWL-510 2,4GHz Vezeték nélküli PCI adapter

DWL-510 2,4GHz Vezeték nélküli PCI adapter Ez a termék a következő operációs rendszereket támogatja: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE, Macintosh OS X (10.2.x vagy ennél magasabb) DWL-510 2,4GHz Vezeték nélküli PCI adapter Előfeltételek

Részletesebben

USB adatgyűjtő eszközök és programozásuk Mérő- és adatgyűjtő rendszerek

USB adatgyűjtő eszközök és programozásuk Mérő- és adatgyűjtő rendszerek USB adatgyűjtő eszközök és programozásuk Mérő- és s adatgyűjt jtő rendszerek Az USB kialakulása Az USB felépítése Az USB tulajdonságai USB eszközök Áttekintés USB eszközök programozása 2 Az USB kialakulása

Részletesebben

Kastély Erdélyben DESIGN VERSENY

Kastély Erdélyben DESIGN VERSENY Kastély Erdélyben DESIGN VERSENY P R O I E C T C O - F I N A N T, A T D E : A KASTÉLY ERDÉLYBEN DESIGNVERSENYÉNEK HIVATALOS SZABÁLYZATA SZERVEZŐ: A PONT Csoport designversenyt hirdet az alábbi szabályzatnak

Részletesebben

WebSzerviz. Felhasználói kézikönyv. LeasePlan. Tisztelt Ügyfelünk!

WebSzerviz. Felhasználói kézikönyv. LeasePlan. Tisztelt Ügyfelünk! Felhasználói kézikönyv Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a gépjármûvét érintô javítási, karbantartási igények bejelentését a használatával, online teszi meg! A felületen való eligazodást ezzel a Felhasználói

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány Határidő: 2010. december. 15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány Határidő: 2010. december. 15. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Súlyosan, vagy halmozottan fogyatékos és/vagy autista gyermekek és fiatalok fejlesztésének, iskolai tanulmányútjának támogatása Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány

Részletesebben

Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat

Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat Legyél te is ott, ahol a jövőt megálmodják! Tudósíts egyenesen az első sorból és mutasd be a TEDx Danubia Cafe 2011-es előadásait!

Részletesebben

6. Vezetéstudományi Konferencia Menedzsment kihívások Taylor után 105 évvel. 1. KÖRLEVÉL (2016. január 13.)

6. Vezetéstudományi Konferencia Menedzsment kihívások Taylor után 105 évvel. 1. KÖRLEVÉL (2016. január 13.) 6. Vezetéstudományi Konferencia Menedzsment kihívások Taylor után 105 évvel 1. KÖRLEVÉL (2016. január 13.) Tisztelt Kollégák! 2011-ben hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg Szegeden az 1. Vezetéstudományi

Részletesebben

Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére

Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben, idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt.

Részletesebben

A KA103-as intézményi mobilitási főpályázat a 2019-as pályázati felhívásban

A KA103-as intézményi mobilitási főpályázat a 2019-as pályázati felhívásban A KA103-as intézményi mobilitási főpályázat a 2019-as pályázati felhívásban Erasmus+ felsőoktatási mobilitási pályázati információs és konzultációs nap Budapest, 2018. december 11. Tóth Tibor Alapvető

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6510 TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

Nokia 3120 classic Felhasználói útmutató

Nokia 3120 classic Felhasználói útmutató Nokia 3120 classic Felhasználói útmutató 9207809 6. kiadás, HU 0434 MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy az RM-364, az RM-365 és az RM-366 jelû készülék mindenben megfelel az alapvetõ

Részletesebben

Teamcenter, a Siemens PLM megoldása tervezési folyamatok kezelésére. Sallay Péter. Kasuba-Tóth Endre

Teamcenter, a Siemens PLM megoldása tervezési folyamatok kezelésére. Sallay Péter. Kasuba-Tóth Endre Teamcenter, a Siemens PLM megoldása tervezési folyamatok kezelésére Sallay Péter ügyvezető igazgató peter.sallay@graphit.hu Kasuba-Tóth Endre PLM tanácsadó endre.kasuba-toth@graphit.hu www..hu Tartalom

Részletesebben

Participation fee: HUF+VAT/person (Total: HUF/ person)

Participation fee: HUF+VAT/person (Total: HUF/ person) The Hungarian-Bulgarian Chamber of Commerce, as a cooperating partner of the French Chamber of Commerce and Industry in Hungary cordially invites you to the next Other cooperating parners: Belgian Business

Részletesebben

Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675. www.philips.com/dictation

Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675. www.philips.com/dictation Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675 www.philips.com/dictation Felhasználói kézikönyv Az Ön Voice Tracere 73. Termékcsomag 73. A vezérlőegységek és csatlakozók áttekintése 74.3 LCD kijelő simbólumok

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázat jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván

Részletesebben

*#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ]

*#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ] *#Discount~ Kaspersky Internet Security - multidevice 2015 best software to buy for mac ] Description: Elonyök Az összes csatlakoztatott eszköz védelme egy licenccel használható, könnyen kezelheto megoldás

Részletesebben