BRDSZ ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2011 KÜLFÖLDI UTAK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BRDSZ ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2011 KÜLFÖLDI UTAK"

Átírás

1 BRDSZ ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2011 KÜLFÖLDI UTAK Általános tudnivalók: 1. A meghirdetett utaknál az Euro árfolyamának változása szerint a részvételi díjak eltérhetnek a füzetben szereplő áraktól. 2. Az árak nem minden útnál tartalmazzák a kötelező storno-biztosítást (útlemondás) ami minden útnál más összegű. 3. Nem tartalmazzák az utasbiztosítást (amit egyénenként kell megkötni), az esetenként szükséges üdülőhelyi díjakat (tengerparti üdülések), a belépők és a fakultatív programok árát, valamint az esetleges helyi közlekedési díjakat. 4. A befizetendő előleg a mindenkori teljes részvételi díj 40 százaléka. 5. Az előleget jelentkezéskor, a részvételi díj fennmaradó összegét pedig az utazás megkezdése előtt 30 nappal kell befizetni. 6. Az előleg befizetésekor az utas aláírja, és megkapja az adott útra vonatkozó utazási szerződést. 7. Az indulást megelőző 30 napon belüli jelentkezés esetén a részvételi díjat egy összegben kell befizetni. 8. Az utazáshoz szükséges útlevelet az utasnak kell beszereznie. Az útlevél beszerzésének elmulasztásából fakadó összes kárért az utas tartozik felelősséggel. 9. Az utazási iroda az utazás megkezdése előtt 15 nappal, szállás nélküli utaknál 4 nappal írásban tett nyilatkozattal elállhat az utazási szerződéstől, ha az utazást szerződéskötéskor előre nem látható külső körülmény veszélyezteti vagy a jelentkezők létszáma az autóbuszos utazásoknál nem éri el a tervezett legalacsonyabb létszámot. JELENTKEZNI LEHET: BERNÁTH MAGDOLNA, Bp. VII. Király u. 71. (BRDSZ iroda), : (BM), , mobil: 20/ , 70/ , fax: :

2 DREZDA ÉS BERLIN EGYKOR ÉS MOST 5 NAP / 4 ÉJSZAKA Időpontok: március május július szeptember Utazás: autóbusszal Szállás: 1 éjszaka Drezda környékén, 3 éjszaka Berlin környékén, 2*-os szállodában, 2-3 ágyas kényelmes szobákban Ellátás: reggeli Vacsora felár: kb Eur/fő/alkalom (helyszínen fizetendő) Részvételi díj: Ft/fő Fakultatív programlehetőségek: Potsdam, kastélylátogatás Ft/fő + belépőjegy kb. 25 Eur Várható belépőjegy költségek: Drezda, Frauenkirche kb. 5 Eur, Drezda, Zwinger kb. 12 Eur, Berlin, Pergamon múzeum kb. 8 Eur, Berlin, Berlini Fal Múzeum kb. 13 Eur Az ár tartalmazza: az utazást autóbusszal, 4 éj szállást, reggelit, idegenvezetést, nem tartalmazza a fakultatív programok költségeit, és a belépők árait. PROGRAM 1. nap: Indulás órakor Budapest, Hősök teréről. Kora délután érkezés Drezdába. Rövid séta az Óvárosban, ahol a Frauenkirche, a brühl terasz megtekintése, az Operaház épülete. Végül a Theatherplatz (Színháztér) után séta a db meisseni porcelánból készített Fejedelmi-menethez. Este a szállások elfoglalása, fakultatív vacsora. 2. nap: Reggeli után a program folytatása Drezdában. Fakultatív program keretében megtekinthető a világhírű Zwinger palota. A Zwingerben található a híres drezdai képtár, a porcelángyűjtemény, a palotában a matematika és fizika szalon, fegyvertár (XVI-XVII. századi fegyverek, páncélok). Kora délután továbbutazás Berlinbe, a belváros nevezetességeinek megtekintése (autóbusszal). Rövid szabadidő és fakultatív vacsora után a szállás elfoglalása. 3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Potsdamba: Sanssouci kastély, a porosz Versailles, a csodálatos rokokó ábránd. A kastély és a park a Világörökség része. A Potsdami program végén a Cecilienhof Palota meglátogatása, ahol a második világháborút politikailag lezáró Potsdami konferencia zajlott 1945 nyarán. Kora délután a berlini program folytatása autóbusszal: Nyugat- és Kelet Berlin: Mária templom, Múzeum sziget, Charlottenburg-i Kastély, Checkpoint Charlie, a híres-hírhedt határátkelő az Amerikai zónába. Fakultatív programlehetőségek egyéni látogatással, azoknak, akik nem választják a potsdami kirándulást: a Múzeum-szigeten található Pergamon Múzeum a világhírű Pergamonoltárral, vagy a Berlini Fal Múzeum. Fakultatív vacsora Berlinben. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel. 4. nap: Egész napos városnézés Berlinben: Brandenburgi Kapu, Unter den Linden, Kurfürstendamm és az Emlékezet Temploma, Potsdamer Platz + Leipziger Platz /Sony Center és végül a Győzelmi oszlop (Siegessäule), a Reichstag és a Kormányzati negyed. Majd szabadprogram a TV toronynál. Fakultatív vacsora Berlinben. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3 5. nap: Kora reggel hazaindulás Berlinből, útközben rövid pihenőkkel, és megállóval Brnoban. Érkezés a késő esti órákban. POZSONY PRÁGA BÉCS 3 NAP/2 ÉJSZAKA Időpont: április (húsvét) Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata) Szállás: 2 éjszaka 2-3 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban. A szép, új 4 csillagos szálloda egy Prága melletti kisvárosban található (kb percre autóbusszal Prágától). A légkondicionált szobákban tv, telefon, minibár, széf és ingyenes internet kapcsolat, a tágas fürdőszobákban fürdőkád és hajszárító is található. A szálloda jól felszerelt wellness részlegében az úszó-medence használata utasainknak ingyenes. Nincs éjszakai buszozás. Ellátás: Büféreggeli (fakultatív félpanzió) Részvételi díj: Ft Félpanziós felár: Ft (2 vacsora) Egyágyas felár: Ft A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza az esetleges belépődíjakat. PROGRAM 1. nap: Pozsony: Budapestről az autóbusz 7 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Budapest - Tatabánya - Győr - Rajka útvonalon Pozsonyba, a szlovák fővárosba, ahol valaha közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták. Először autóbusszal felmegyünk a Duna felett emelkedő négytornyú várhoz, a város jelképéhez (nagyszerű panoráma). Ezt követően közös séta, majd szabad program a szépen felújított óvárosban, ahol rengeteg magyar vonatkozású műemlékkel találkozhatunk. Délután továbbutazás a Pozsony - Brno - Prága útvonalon a Prága környéki szállodába (2 éj). 2. nap: Prága: Városnézés a cseh fővárosban: Hradzsin, Szent Vitus-katedrális, Károly-híd, Óváros tér a városházával, Vencel tér stb. A városnézés után marad szabadidő sétálásra, az ősi utcákon, vagy sörözésre valamelyik híres sörözőben. 3. nap: Bécs: Utazás a Prága - Jihlava - Znojmo útvonalon Bécsbe. Ismerkedés az osztrák fővárossal az autóbuszból, majd séta a belvárosban, a Szent István-dóm megtekintése. Szabad program, lehetőség Hofburg világhírű kincstára, vagy a császári lakosztályok, esetleg valamely más múzeum meglátogatására. Hazautazás a Hegyeshalom - Győr - Tatabánya - Budapest - Székesfehérvár útvonalon. Érkezés az esti órákban. Figyelem: A programok sorrendje a nyitva tartások függvényében felcserélődhet. VELENCE, A TENGEREK KIRÁLYNŐJE - 3 NAP / 2 ÉJSZAKA Időpont: április (húsvét) Utazás: Légkondicionált autóbusszal (video és/vagy DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

4 Szállás: 2 éjszaka Velence környékén (20-30 perc autóbusszal) egy szép 4 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobákban (tv, telefon, hajszárító, széf). Külön térítés ellenében wellness-részleg áll a vendégek rendelkezésére. Ellátás: Félpanzió (büféreggeli/3 fogásos vacsora). Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek. Részvételi díj: Ft Egyágyas felár: Ft Gyerekkedvezmény 12 éves korig: Ft A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a belépési illetéket Velencébe, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a velencei vaporettojegyet. PROGRAM 1. nap: Aquileia: Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvar parkolójából. Utazás a Veszprém - Körmend - Rábafüzes - Klagenfurt - Udine útvonalon. Ismerkedés Aquileiával, mely város az ókorban a Római Birodalom legjelentősebb települései közé tartozott, (ókori kikötő, lakóházak, mauzóleum, Fórum, ókeresztény bazilika híres mozaikpadlóval stb.). Szállás Velence környékén (2 éj). 2. nap: Velence: Egész napos kirándulás Velencébe. Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk Székesegyház, Campanile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő szabadidő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárásaként hajózás a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatók. 3. nap: Minimundus, Hochosterwitz: Utazás Karintiába, Ausztria legdélibb tartományába. Klagenfurtban a Minimundus megtekintése. A Mini-mundus egy nagyon hangulatos park, ahol a világ leghíresebb épületeinek makettjei láthatóak (1:25 kicsinyítésben). A látogató itt egy helyen tanulmányozhatja a párizsi Eiffel-tornyot, a Sydney-i Operaházat, a római Szent Péter-székesegyházat, a budapesti Halászbástyát és Mátyás-templomot, az indiai Taj Mahalt és még közel 150 híres épületet. A kora délutáni órákban látogatás a Klagenfurt közelében található Hochosterwitz várában. Különlegessége, hogy egy 160 méter magas sziklacsúcsra építették, melyhez egy 620 méter hosszú, falakkal szegélyezett, a hegyre tekeredő út vezet 14 kapun át. (Idősebbek liften is feljuthatnak a várba.) Hazautazás a Graz - Rábafüzes - Körmend - Veszprém útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra, majd Budapestre az esti órákban. SVÁJC, AZ ALPOK ORSZÁGA 6 NAP / 5 ÉJSZAKA Időpont: április 26. május 1. Utazás: Légkondicionált autóbusszal (video és/vagy DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás. Szállás: 1-1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban egy tiroli szállodában, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. 3 éjszaka egy svájci szállodában, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. Az alpesi szálloda Közép-Svájcban található, egy tipikus svájci faluban, 3000 méter magas hegyóriások között. Ellátás: Reggeli / fakultatív félpanzió.

5 A reggeli a közép-svájci szállodában bővített kontinentális, Tirolban pedig büfé. A vacsorák háromfogásosak. Részvételi díj: Ft Félpanziós felár: Ft (5 vacsora) Egyágyas felár: Ft Gyerekkedvezmény (12 év alatt): Ft A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, az 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. PROGRAM 1. nap: Innsbruck: Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyeshalom - Bécs - Salzburg - Innsbruck útvonalon. Séta Innsbruckban, Tirol fővárosában, majd továbbutazás az Inn alpesi völgyében a tiroli szállodához (1 éj). 2. nap: St. Gallen, Schaffhausen, Zürich, Axenstrasse, Altdorf: Utazás az Arlberg-hágó - Feldkirch - Bodeni-tó útvonalon St. Gallenbe. A barokk katedrális és a világörökséghez tartozó kolostorkönyvtár megtekintése, majd rövid szabad program. Továbbutazás a schaffhauseni Rajna-vízeséshez. Délután ismerkedés Zürich-hel. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb üzletutcáján. Késő délután továbbutazás egy vadregényes autóúton, az Axen-strassén keresztül Uri őskantonba, a szállodához (3 éj). Útközben az altdorfi Tell Vilmos emlékmű megtekintése. 3. nap: Jungfrau, Trümmelbach gleccservízesések, Luzern: Utazás Interlaken érintésével a Berni-Alpok (a Jungfrau-csoport) 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunnenivölgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe. Lehetőség könnyű túrázásra, vagy pedig a híres Jungfrau fogaskerekű vasúttal egy kilátópont elérésére. Délután a Trümmelbach gleccservízesések megtekintése (10 vízesés egy hegy belsejében), majd utazás az egyik leghangulatosabb svájci városba, a gyönyörű fekvésű Luzernbe. Séta az óvárosban, a város jelképeinek, a Kapellbrückének (középkori fedett fahíd) és az Oroszlános emlékműnek a megtekintése. 4. nap: Bern, Fribourg - Pihenés az Alpokban. Fakultatív program: Utazás Bernbe, Svájc fővárosába. Az UNESCO világörökséghez tartozó óváros az Aare folyó hajtűkanyarjában fekszik. A legjelentősebb nevezetességek felkeresése (medve-park, városháza, panorámapontok, parlament, óratorony stb.), majd szabad program. Továbbutazás Fribourg-ba, mely város lakóinak többsége már franciául beszél. A szép fekvésű Fribourg Svájc műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A városnézés után szabad program, majd visszautazás a szállodába. A fakultatív program ára: Ft (garantált indulás). 5. nap: Szent Gotthárd-hágó, Lugano, Swissminiatur, Via Mala, Liechtenstein: Elutazás a szállodából a Szent Gotthárd-hágó útján, vadregényes alpesi tájakon keresztül Ticino kantonba, az olasz Svájcba (több fotószünet útközben). Ticino jellemzői az alpesi tavak, partjaikon mediterrán növényzettel, és a hangulatos, olaszos jellegű üdülővárosok. Délelőtt ismerkedés Luganóval, a Luganói-tó partján fekvő mediterrán hangulatú várossal. A közös séta után szabadidő, illetve az érdeklődőknek lehetőség a szomszédos Melidében a "Swissminiatur" megtekintésére. Ez egy park, ahol a híres svájci turistahelyek 1:25 arányú makettjei vannak kiállítva. (Figyelem: az autóbusz visszamegy Luganóba azokért az

6 utasokért, akik a Swissminiatur meglátogatása helyett az időt inkább a városban szeretnék eltölteni.) Továbbutazás Graubünden kanton lebilincselő alpesi tájain keresztül Liechtenstein irányába. Útközben pihenő a Rajna világhírű szurdokánál, a Via Malánál. A késő délutáni órákban rövid séta Vaduzban, a miniállam, Liechtenstein fővárosában, majd átkelés Ausztriába, utazás Vorarlbergen át a tiroli szállodába (1 éj). 6. nap: Rattenberg: Délelőtt séta egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergben, majd hazautazás a Salzburg - Hegyeshalom - Győr - Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban. Figyelem: a 3. és a 4. nap programja az időjárástól függően felcserélődhet. HORVÁTORSZÁG KRK SZIGET - OMISALJ A Krk-sziget az Adria legészakibb és legnagyobb szigete, mely változatos domborzatával és partszakaszaival, kis öbleivel gyönyörű természeti látványt nyújt az idelátogató turistáknak. Omisalj üdülőfalucska a Krk-sziget nyugati részén található, csak pár km-re a szárazföldet a szigettel összekötő hídtól. A kis, nyugodt öbölben épült szállodakomplexum saját strandszakasszal, étteremmel, kávézóval, fodrászattal, egészségcentrummal és sportcentrummal várja az idelátogatókat. Hotel Adriatic**+ Depandance épületek** A 600 ágyas üdülőkomplexum a horvát B szállodakategóriához tartozik és több épületből áll (Adriatic, Marina, Primorka), amelyekben a vendégek elhelyezésre kerülnek. Az étkezések az Adriatic főépület éttermeiben történnek. Depandance épület szobái: egyszerű berendezésűek, fürdőszobásak (TU/WC) és pótágyazhatók 3 személy részére. Négyszemélyes családok két egymás melletti, de nem egybenyíló 2 ágyas szobában kerülnek elhelyezésre. Főépület szobái: egyszerű berendezésűek, fürdőszobával (TU/WC) és tv-vel rendelkeznek. Egyágyas felár Ft/fő/hét. Parkolási lehetőség kocsival a vendégek részére épített parkolóban. A recepción éjjel-nappali portaszolgálat, pénzváltás, telefonfülke és safe üzemel. 6 nagyon jó minőségű teniszpálya (esti világítással) térítés ellenében igénybe vehető. Pingpongasztal, minigolf és kosárlabdapálya, a gyerekek részére homokozó áll rendelkezésre az aktív pihenéshez. Étkezés: a félpanziós ellátás svédasztalos reggeliből és vacsorából áll. Strand: sziklás, kavicsos adriai partszakasz. A kiépített, homokos strandszakasz lassan mélyülő partja gyerekek és úszni nem tudók részére is kiválóan alkalmas. ÁRAK Gyermek 2 éves korig ingyenes, 2-12 éves kor között pótágyon 50%, főágyon 30 % kedvezmény.

7 Időpontok szerint, hetente (8 nap/7 éj) személyenként, félpanzióval, egyéni utazással OMI0101 A B C D E DEPANDANCE Felnőtt ár Gyerekár 50 % Gyerekár 30 % Pótágy OMI0102 ADRIATIC Felnőttár Gyerekár 50 % Gyerekár 30 % Pótágy Árak személyenként, félpanzióval, egyéni utazással OMI nap/3 éj A, B, C szezonban 4 nap/3 éj D, E szezonban 5 nap/4 éj A, B, C szezonban 5 nap/4 éj D, E szezonban Családi hét 8 nap/7 éj DEPANDANCE Felnőtt ár Gyerekár 50 % Gyerekár 30 % Pótágy éves korú gyermekek tartózkodása ingyenes a szülőkkel egy szobában, külön ágy és ellátás nélkül. - Családi akció keretében (mely korlátozott számú) 4 tagú családok esetében két egymás melletti, de nem egybenyíló kétágyas szobában történő elhelyezés esetén is 12 éves kor alatti gyerekek 50% kedvezményt kapnak! (Csak a Depandance épületben lehetséges.) - Egyes időpontokban kihelyezett képviselő segíti a vendégeket az omisalji tartózkodásuk alatt. - Buszos és hajós kirándulások a hotelből a környékre jelentkezés a helyszínen és között, minden héten szombaton luxusbusszal. A buszok útvonalai és típusai a jelentkezési helyek és létszámok függvényében módosulhatnak. Autóbusz ár: Ft/fő Utazás: autóbusszal vagy egyénileg PORECS - LANTERNA APARTMANTELEP Fekvése: Porecs óvárosától 13 kilométerre északra lévő félszigeten, csendes, zöld környezetben található a mediterrán stílusban épült Lanterna üdülőtelep. A sziklás, helyenként kavicsos és

8 kiépített strandoktól az apartmanházak méterre találhatóak. Az apartmantelep és Porecs között napi több alkalommal autóbusz és hajó is közlekedik. Felszereltség: Bevásárlóközpont, központi recepció, étterem, bár, üzletek, fodrász, zenés terasz, orvosi rendelő, gyermekanimáció, posta, pénzváltó, diszkó, motorkerékpár-kölcsönző található az üdülőtelepen. Minden megtalálható, ami a nyaraláshoz szükséges, akár ki sem kell mozdulni a telepről. Elhelyezés: A két, teljesen egyforma Branka és a Daniella apartmanházban. Az apartmanházak 3 szintes épületek kb. 100 méterre a tengerparttól. A fős apartmanok egy kisebb hálószobával, egy nagyobb szobával (amiből az erkély nyílik), konyhával, étkezővel, fürdőszobával (zuhanyozó), tágas erkéllyel rendelkeznek. Ellátás: Önellátó, fakultatívan rendelhető svédasztalos félpanzió ( Ft/fő/hét) vagy csak vacsora ( Ft/fő/hét) az apartmanházaktól kb méterre lévő Marina étteremben. Mindamellett, hogy nagyon sokszínű a félpanzió kínálata, ez az egyetlen étkezési lehetőség, ahol a vacsora az italt is tartalmazza. Ráadásul mivel svédasztalos a vacsora, így az ital is "svédasztalos. Önkiszolgálással korlátlanul fogyaszthatjuk a csapolt sört, a csapolt vörös- és fehérbort, valamint többféle üdítőt az italautomatából! (Ezt az tudja értékelni, aki ismeri a horvát árakat és tudja: 1 pohár sör "beülve" 15 kuna). Az üdülőtelepen kihelyezett idegenvezetők segítenek az üdülőknek, bármilyen kérdéssel, kéréssel fordulnak hozzájuk. Nagyon felkészültek, profi idegenvezetők a fakultatív programokon. A pénzváltás sem probléma, eurót és forintot is átváltanak kunára. Az elmúlt 3 év alatt nagyon sok BRDSZ tag és családja pihent ezen a remek tengerparti üdülőhelyen. ÁRAK BUSSZAL FT/FŐ/HÉT EGYÉNILEG FT/APP/HÉT 2 férőhelyű 3 férőhelyű 4 férőhelyű 5 férőhelyű férőhelyű férőhelyű férőhelyű férőhelyű Junius Junius 25-Juli Julius Julius Julius Jul Juli.30-Aug Augusztus Augusztus Augusztus Aug.27-Szept Szeptember Szeptember

9 Kötelező üdülőhelyi díj 12 év fölött 350 Ft/fő/éj (ITTHON FIZETENDŐ!) ÉTKEZÉS (FT/FŐ) Svédasztalos étkezés (a vacsora tartalmazza a korlátlan sör, bor és üdítő fogyasztást is)! Félpanzió Csak vacsora Felnőtt Gyerek 14 éves korig STORNO BIZTOSÍTÁS (betegség miatt történő lemondás esetén orvosi igazolással, 100 % visszatérítés): Ft-ig Ft Ft-ig Ft Ft-ig Ft Ft fölött Ft GÖRÖG KÖRÚT Időpont: május 9-18.; május ; október 4-13.; október Utazás: Légkondicionált luxusbusszal. Szállás: 2-3 ágyas apartmanokban. Ellátás: Önellátó vagy fakultatív félpanzió Ft/fő, csak vacsora Ft/fő. (Paralián a H. Atlantisban, Tolón a H. Romviban.) Részvételi díj: Ft/fő. Egyágyas felár: Ft/fő. Várható belépőjegyek: kb. 50 EUR PROGRAM 1. nap: Indulás Debrecenből a Tesco-parkolóból 13:00-kor. Felszállási lehetőség a görög nyaralások csatlakozási helyein. 2. nap: Érkezés Thesszalonikibe a kora délelőtti órákban. Félnapos városnézés után továbbutazás Paraliára. Szálláshely elfoglalása, fakultatív vacsora, szabadprogram. 3. nap: Egész napos kirándulás az Olümposz hegyre, mely Görögország legmagasabb hegysége; az ókori görögök hite szerint az istenek lakhelyéül szolgált. 4. nap: Egész napos kirándulás Kalambakába, a Meteorák lélegzetelállító fekvésű sziklakolostoraihoz. A csendes és fenséges sziklaóriások tetején alakult és virágzott keresztény szerzetesi állam kolostorai közül utasaink két kolostort belülről, míg a többit kívülről tekinthetik meg. 5. nap: Reggel indulás Athén irányába. Útközben az ókori Görögország legjelentősebb jóshelyének, a mesés környezetében található Delphoi jósdának a megtekintése, majd továbbutazás Tolóba. Szálláshely elfoglalása, fakultatív vacsora. 6. nap: Egész napos kirándulás a Peloponnészosz félszigeten. Először áthaladunk a szomszédos Nafplionon, Görögország egykori fővárosán, mely hatalmas velencei erődjéről nevezetes. Áthaladunk a Korinthoszi-csatornán, felkeressük a régi Korinthosz városát,

10 Mükéné fellegvárát és Átreusz kincsesházát, meghallgatjuk az ókor legnagyobb megmaradt színházának különleges akusztikáját Epidauroszban. 7. nap: Szabad program. Fakultatív kirándulás Hydra és Spetses szigetekre. Ára kb. 30 /f. 8. nap: Egész napos kirándulás Spártába. Spárta, az ókori Hellász legfőbb katonai állama volt. Felkeressük a Régészeti Múzeumot, az Akropoliszt, ill. a Tripolisz felé kivezető út mentén az Artemisz-szentélyt, ahol az ókorban a fiatalok férfiassági szertartásai zajlottak. 9. nap: Reggel indulás Athénba, ahol délelőtt autóbuszos városnézés (őrségváltás, Akadémia, Egyetem, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz kapu). Közös séta az Akropoliszon, majd szabad program keretében lehetőség nyílik egyéni barangolásra a Plaka tekervényes utcáin. Indulás haza az esti órákban. 10. nap: Érkezés Budapestre, illetve Debrecenbe, a késő esti órákban. JELENTKEZNI LEHET: BERNÁTH MAGDOLNA, Bp. VII. Király u. 71. (BRDSZ iroda), : (BM), , mobil: 20/ , 70/ , fax: :

SZICÍLIA NAGY KÖRUTAZÁS (9 nap/8 éj) Taorminához közel AKCIÓS ÁR!

SZICÍLIA NAGY KÖRUTAZÁS (9 nap/8 éj) Taorminához közel AKCIÓS ÁR! SZICÍLIA NAGY KÖRUTAZÁS (9 nap/8 éj) Taorminához közel AKCIÓS ÁR! 2015.Szeptember 12-20.(9nap/8éj) 68.900,-Ft+komp 2015.Október 17-25. (9nap/8éj) 68.900,-Ft+komp Eredeti ár : 78.900,-Ft/fő(-Bp-Catania

Részletesebben

H-9400 Sopron, Mátyás kir. u. 7.

H-9400 Sopron, Mátyás kir. u. 7. Körutazások Városlátogatások Tengerparti nyaralások Belföldi utak GyŐri, Soproni, szombathelyi indulások H-9400 Sopron, Mátyás kir. u. 7. Tel/Fax.: 0036/99/312-024, 99/523-792 Tel: 0036/99/328-109, 99/523-610,

Részletesebben

Adria Tours Utazási Iroda

Adria Tours Utazási Iroda MONTENEGRO Tivat H. Palma *** 1. Tivati apartmanok 2.-4. H. Mimoza** 5. Kute-Kamenari Dragica apartman 5. Kamenari luxus apartmanok 6. Kute magánapartman 7. Budva Adria I apartman 8. Adria II apartman

Részletesebben

Irodánk már 19 éve tagja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ), és a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamarának (BKIK).

Irodánk már 19 éve tagja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ), és a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamarának (BKIK). előfoglalási kedvezmények Foglalja le utazását First Minute áron 2014. április 30-ig! A First Minute ár olyan kedvezményes csomagár, amely tartalmazza a 7 éjszaka szállás és a közlekedés (repülő vagy autóbusz)

Részletesebben

HORVÁTORSZÁG. 80 www.grandtours.hu online-foglalás. www.horvatorszag.hr. Porecs

HORVÁTORSZÁG. 80 www.grandtours.hu online-foglalás. www.horvatorszag.hr. Porecs www.horvatorszag.hr LANTERNA-FÉLSZIGET PORECS ÓVÁROS Hor vát or szág ne künk, ma gya rok nak, tu risz ti ka i lag és gaz da sá gi lag egy aránt fon tos. Hos szú, vál to za tos és cso da szép ten ger part

Részletesebben

HORVÁTORSZÁG. 104 www.grandtours.hu online-foglalás. www.horvatorszag.hr. Porecs

HORVÁTORSZÁG. 104 www.grandtours.hu online-foglalás. www.horvatorszag.hr. Porecs www.horvatorszag.hr LANTERNA-FÉLSZIGET PORECS ÓVÁROS Hor vát or szág ne künk, ma gya rok nak, tu risz ti ka i lag és gaz da sá gi lag egy aránt fon tos. Hos szú, vál to za tos és cso da szép ten ger part

Részletesebben

AUTOCLUB TRAVEL. Több, mint egy utazási iroda

AUTOCLUB TRAVEL. Több, mint egy utazási iroda AUTOCLUB TRAVEL Több, mint egy utazási iroda 2015. évi egyéni utazások AUTOCLUB TRAVEL Több, mint egy utazási iroda Kedves Utasaink! Az Autoclub Travel országszerte 11 ügyfélszolgálati ponton várja a Magyar

Részletesebben

KEDVES UTASAINK! Nagy örömmel nyújtjuk át Önöknek a 20 éves évfordulónkra készült jubileumi katalógusunkat.

KEDVES UTASAINK! Nagy örömmel nyújtjuk át Önöknek a 20 éves évfordulónkra készült jubileumi katalógusunkat. KEDVES UTASAINK! Nagy örömmel nyújtjuk át Önöknek a 20 éves évfordulónkra készült jubileumi katalógusunkat. 20 ÉV - NAGY IDÕ... egy hosszú, eseményekkel teli idõszak az életünkben. Katalógusunkban külön

Részletesebben

Kulturális körutak, tengerparti nyaralások. INGYENES CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG: Debrecen, Nyíregyháza,

Kulturális körutak, tengerparti nyaralások. INGYENES CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG: Debrecen, Nyíregyháza, Kulturális körutak, 12 éve utasainkért tengerparti nyaralások 2015 INGYENES CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG: Debrecen, Nyíregyháza, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest Tisztelt Utastársunk!

Részletesebben

FIRST MINUTE, TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNYEK, VALAMINT A BARÁTSÁG KLUB ELŐNYEI

FIRST MINUTE, TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNYEK, VALAMINT A BARÁTSÁG KLUB ELŐNYEI Kulturális KörutazásoK 2014 NÉHÁNY ÉRV A CARTOUR MELLETT, AMIERT ÉRDEMES VELÜNK UTAZNIA ÉS IDEJÉBEN LEFOGLALNIA UTAZÁSÁT Irodánk 23 éve szervez utazásokat mind bel-, mind pedig külföldre. Buszos utazásainkon

Részletesebben

KIS GÖRÖG KÖRUTAZÁS ZAKINTHOSI ÜDÜLÉSSEL PROGRAM:

KIS GÖRÖG KÖRUTAZÁS ZAKINTHOSI ÜDÜLÉSSEL PROGRAM: KIS GÖRÖG KÖRUTAZÁS ZAKINTHOSI ÜDÜLÉSSEL 1. NAP: Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban autóbusszal, Kecskemét és Szeged érintésével, (folyamatos utazás pihenőkkel) Katerini-Paralia üdülőhelyre. Késő

Részletesebben

SPANYOLORSZÁG. 84 www.grandtours.hu online-foglalás. www.spain.info www.gencat.net www.costabrava.org MADRID ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

SPANYOLORSZÁG. 84 www.grandtours.hu online-foglalás. www.spain.info www.gencat.net www.costabrava.org MADRID ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK MADRID Tossa de Mar Lloret de Mar Malgrat de Mar Barcelona Santa Susanna www.spain.info www.gencat.net www.costabrava.org (pudingszerû édesség, többnyire karamellel). Érdemes alkalomadtán ezeket kipróbálni.

Részletesebben

* Balatonfüredi indulás: Horvátországon és Szlovénián keresztül jelzett útvonalak, illetve megfelelő számú balatonfüredi utas esetén!

* Balatonfüredi indulás: Horvátországon és Szlovénián keresztül jelzett útvonalak, illetve megfelelő számú balatonfüredi utas esetén! IDŐPONT PROGRAM* IDŐTART. ÁR (Ft/fő)* Old. Március 21. Bécsi tavasz 1. (Belvedere + Stadtpark + Óváros) 1 nap 8.600 2. Április 18. Tavasz az olasz Adrián: Trieszt 1 nap 14.500 3. Április 25. Bécsi tavasz

Részletesebben

Az apartmanok és hotelek felszereltsége,

Az apartmanok és hotelek felszereltsége, nyár 2013 Általános tudnivalók Az alábbi tudnivalók ismeretében gondtalan, vidám szabadságot garantálunk! Tartalomjegyzék Ausztria Horvátország Szlovénia Olaszország Görögország 4 9. oldal 10 72. oldal

Részletesebben

Az utazás élménye mindenkié!

Az utazás élménye mindenkié! Az utazás élménye mindenkié! AKADÁLYMENTES AJÁNLATOK 2014 Tartalom: Bemutatkozunk... 3 Kirándulások... 4-7 Esztergom... 4 Győr... 5 Komárom, Mór... 6 Szentendre... 7 Fürdőlátogatások... 8-11 Agárd... 8

Részletesebben

A Z U TAS O K S ZO LG Á L ATÁ BA N

A Z U TAS O K S ZO LG Á L ATÁ BA N MÁR A Z U TAS O K S ZO LG Á L ATÁ BA N ÉVE Irodák 1137 Budapest, Katona József u. 15. (a Westend mellett) Tel.: 269-4744, 373-0454, 288-0714 Fax: 288-0724, 354-0931 E-mail: info@cartour.hu 1024 Budapest

Részletesebben

Jesolo specialistája. Lido di JESOLO

Jesolo specialistája. Lido di JESOLO N e m z e t k ö z i Uta z á s s z e rv e z ő Jesolo specialistája Lido di JESOLO A DÓZSÉK STRANDJA EUROPA (DEI DOGI) apartmanház: Az 1996 óta nagyrészt a LIDO kezelésében levő épület a tengerparttól kb.

Részletesebben

www.unitravel.hu - www.sielmeny.hu EGYHETES FRANCIA SÍTÚRA busszal, síbérlettel már 57 900 Ft-tól DIÁK sítáborok SZILVESZTERI és ünnepi ajánlatok

www.unitravel.hu - www.sielmeny.hu EGYHETES FRANCIA SÍTÚRA busszal, síbérlettel már 57 900 Ft-tól DIÁK sítáborok SZILVESZTERI és ünnepi ajánlatok 22 ÉV TAPASZTALAT KEDVEZMÉNYES CSOPORTAJÁNLATOK KEDVEZMÉNYES SÍBÉRLETÁRAK Sí- és snowboard- üdülések Pályaszállások bombaárakon! Új építésű, 3-4 *-os wellness aparthotelek rendszeres buszjáratok Számos

Részletesebben

Haris Travel Club KÖRUTAZÁSOK. www.haristravel.com. Ha szeretné bejárni a Földet s látni száz csodát!

Haris Travel Club KÖRUTAZÁSOK. www.haristravel.com. Ha szeretné bejárni a Földet s látni száz csodát! 1995 2015 Haris Travel Club www.haristravel.com KÖRUTAZÁSOK Ha sretné bejárni a Földet s látni száz csodát! KÖSZÖNTŐ Tisztelt Útitársak! Kedves Klubtagok! Páratlan esztendőben járunk idén. Nincs különleges

Részletesebben

SAJÁT SZERVEZÉSŰ SÍUTAK

SAJÁT SZERVEZÉSŰ SÍUTAK Iskolai Sítáborok 2015 SAJÁT SZERVEZÉSŰ SÍUTAK Tisztelt Partnerünk! Örömmel értesítjük, hogy a magyarországi kis- és középvállalatok auditált, szakmai összeállítású GOLDEN LIST 2014 alapján a hajdúszoboszlói

Részletesebben

Időpontok: 2015. május-október között 7 éjszaka, 8 napos időtartamban

Időpontok: 2015. május-október között 7 éjszaka, 8 napos időtartamban Üdülés Szicília szigetén Utazás: egyénileg Időpontok: 2015. május-október között 7 éjszaka, 8 napos időtartamban Catania környéke ( repülőtéri transzfer: Catania repülőtere) Santa Lucia α Le Sabbie d Oro

Részletesebben

Távoli TáJAKoN india - himalája európán Kívüli KöruTAzásoK dél-afrika JordáNiA 2009 AuszTráliA és új-zéland

Távoli TáJAKoN india - himalája európán Kívüli KöruTAzásoK dél-afrika JordáNiA 2009 AuszTráliA és új-zéland Távoli TÁJAKON európán kívüli körutazások 2009 india - himalája dél-afrika jordánia ausztrália és új-zéland Ég és föld határán t r a n s z - h i m a l á j a t ú r a é s z a k - i n d i á b a n Ladakh,

Részletesebben

CONNEX HOTELCSEKK. V1400 Kiadás

CONNEX HOTELCSEKK. V1400 Kiadás CONNEX HOTELCSEKK V I TA L & A K T I V V1400 Kiadás Meghívjuk Önt egy kétszemélyes rövid üdülésre Ez a hotelcsekk meghívó két személy részére egy 3-napos üdülésre egy magas kategóriájú szállodába. Válassza

Részletesebben

indulási hónapok szerint

indulási hónapok szerint Tisztelt Útitársunk! Köszönjük, hogy kézbe vette az irodánk által tervezett és szervezett utak katalógusát, reméljük talál köztük kedvére valót. Törzsutasainknak és az egyedül utazóknak kedvezménnyel tudunk

Részletesebben

R.T.S. Reisen International GmbH 2010

R.T.S. Reisen International GmbH 2010 R.T.S. Reisen International GmbH 2010 Élje át az RTS Utazás világát, minket mindenhol megtalál! Olaszország Spanyolország Görögország Lengyelország Ausztria Anglia Skócia Franciaország Románia Egyiptom

Részletesebben

Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége. Nyári kiadványa. Nyaralás, pihenés, kikapcsolódás

Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége. Nyári kiadványa. Nyaralás, pihenés, kikapcsolódás Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége Nyári kiadványa Nyaralás, pihenés, kikapcsolódás 2013 Erzsébet-program, a szociális felelősség A Szent Erzsébet-i hagyományokat újragondolva,

Részletesebben

WELLNESS ÉLMÉNY 2 FORE

WELLNESS ÉLMÉNY 2 FORE ÜDÜLÉSI ÉLMÉNYEK 4-CSILLAGOS SZÁLLODÁK- BAN HOTEL KUPON WELLNESS ÉLMÉNY 2 FORE Várjuk Önt egy kétszemélyes rövid üdülésre Ez a Hotel Kupon meghívó két személy részére egy rövid üdülésre a weboldalon található

Részletesebben

MEXIKÓ EGYÉNI UTAZÁSSAL: CSOPORTOS INDULÁSI IDŐPONTOK KÖRUTAZÁSOK, ÜDÜLÉSEK

MEXIKÓ EGYÉNI UTAZÁSSAL: CSOPORTOS INDULÁSI IDŐPONTOK KÖRUTAZÁSOK, ÜDÜLÉSEK MEXIKÓ KÖRUTAZÁSOK, ÜDÜLÉSEK MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉS! A Yucatán félsziget a szikrázóan fehér homokos partjairól, türkizkék tengervízéről, a buja őserdőből kivillanó ősi piramisokról, a maja és azték

Részletesebben

Indulási napok A szezon B szezon C szezon Repülôjárat. November 28. December 5., 12. Január 9., 16., 23., 30. Február 6., 13., 20., 27.

Indulási napok A szezon B szezon C szezon Repülôjárat. November 28. December 5., 12. Január 9., 16., 23., 30. Február 6., 13., 20., 27. Üdülés en A Sínai-félsziget legdélebbi csücs ké ben fek vô ko rall zá tony ok ál tal ha tá rolt. A ten ger be bu kó he gyek, a kö ves, szik lás roman ti kus part vi dék von zó cél te rü let a ví zi sportok

Részletesebben