Magyar nyelvő tájékoztató.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar nyelvő tájékoztató."

Átírás

1 Magyar nyelvő tájékoztató.

2 Hisense Osztott rendszerő inverteres szobai légkondícionáló. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Elıkészítés a használat elıtt 1 Jegyzet..1 Elızetes beállítások..1 A környezet védelme 1 Biztonsági elıírások 2 Az alkatrészek beazonosítása 3 Beltéri egység 3 Kültéri egység...3 A kijelzı bemutatása.4 A távszabályzó..5 Üzemeltetési útmutató 7 Üzemmódok..7 A légáramlás irányának szabályozása..8 OKOS (SMART) üzemmód 9 ÓRA (CLOCK) gomb..9 IDİZÍTETT (TIMER) üzemmód 10 ELALVÁSI KIKAPCSOLÁS (SLEEP) üzemmód.11 GYORSHŐTÉS (SUPER) üzemmód..11 Karbantartás..12 A berendezés védelme 13 Hibakeresés.14

3 Elıkészítés használatba vétel elıtt. Jegyzet. Figyeljen a gyermekekre, hogy ne játsszanak a berendezéssel. A berendezést nem használhatják gyermekek, illetve csökkent fizikai és mentális képességekkel rendelkezı személyek, illetve kioktatást nem kapott személyek, olyan ember felügyelete nélkül, aki megfelelı kioktatást kapott, és gyakorlatot szerzett a berendezés üzemeltetését illetıen. A berendezést a helyi elıírásoknak megfelelıen kell telepíteni. Elızetes beállítások. Mielıtt használatba venné a berendezést, ellenırizze, illetve állítsa be a következıket. A távszabályzó beállítása. Minden alkalommal, ha elemet cserél a távszabályzóban, vagy feszültség alá helyezi azt, a távszabályzó automatikusan beállítódik a hıszivattyús (hőtısfőtıs) üzemmódra. Ha a berendezés, amit Ön vásárolt csak hőtıs (only cooling) de Ön hıszivattyúsra állítja be, akkor a készülék nem fog megfelelıen mőködni. A távszabályzó háttér világítási funkciója (opcionális) Tartsa nyomva bármelyik gombot a távszabályzón, a háttérvilágítás bekapcsolásához. A világítás automatikusan ki fog kapcsolni 10 másodperc elteltével. Jegyzet: A háttérvilágítás egy opcionális funkció. Az automatikus újraindulás beállítása. A berendezés automatikus újraindulás funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy áramszünet után, az utoljára beállított üzemmódban, és beállítási értékek szerint fog újra indulni. A környezet védelme. A berendezés újrahasznosítható anyagokból készült. Használaton kívül helyezés esetén a berendezést el kell szállítani, a helyi megsemmisítési elıírásoknak megfelelıen. Megsemmisítés elıtt vágják le a csatlakozókat, hogy ne lehessen újra felhasználni a berendezést. Részletes információkért a hulladék kezelés ügyében keresse fel a berendezés értékesítıjét, vagy a céget, ahol a berendezést vette. A csomagolás megsemmisítése. A csomagoló anyag 100%-ban újrahasznosítható anyagból készült, melyet a szimbólum jelez. Bizonyos részek nem újrahasznosíthatóak, ezeket a helyi szabályozásoknak megfelelıen kell elszállítani. A berendezés megsemmisítése. Ez a berendezés jelölve van 2002/96/EC elıírásban. Elektromos, ill. elektronikai hulladéknak számít 1. oldal.

4 Biztonsági elıírások. A leírásban használt ikonok jelentése a következı: SOHA NE TEGYE. GONDOSAN KÉSZÍTSE EL A FÖLDELÉST. FIGYELMESEN JÁRJON EL. FIGYELEM! A ROSSZ KEZELÉS SÚLYOS SÉRÜLÉST OKOZHAT. Használjon a berendezés adattáblájának megfelelı feszültségforrást. Ellenkezı esetben súlyosan megsérülhet a készülék, ill. tőz keletkezhet Tartsa tisztán a kismegszakítót vagy a villásdugót. Csatlakoztassa biztonságosan a betápkábelt, hogy megelızhesse az áramütést, ill. tüzet. Ne használja a kismegszakítót, vagy a villásdugót a készülék üzem közbeni leállításra. Tüzet vagy szikrázást okozhat. Ne vágja el, nyomja össze, vagy húzza meg a hálózati kábelt, mert megsérülhet, áramütést,vagy tüzet okozhat. Soha ne tegyen rudat vagy hasonló akadályozó eszközt a berendezésbe. A forgó ventilátor sérülését okozhatja. A közvetlen hideg levegı egészség károsodást okozhat. Használja a légterelıt. Hiba esetés a távszabályzóval kapcsolja ki berendezést, mielıtt kihúzná a konnektorból. a Ne próbálja javítani a készüléket önmaga. Áramütést okozhat Ne irányítsa a légáramlást gáztőzhelyre, ill. kályhára. Ne érintse vizes kézzel a készülék gombjait Ne tegyen tárgyakat a kültéri egységre. A berendezést földelni kell a helyi elıírásoknak megfelelıen. 2.oldal.

5 Az alkatrészek beazonosítása. Beltéri egység Levegı bemenet Elılap Kijelzı panel Vészüzemi panel Levegı kimenet Vertikális állítható légterelı Horizontális állítható légterelı Légszőrı Távszabályzó Levegı bemenet Kültéri egység Kalorikus csövek, Villamos kábelek Cseppvízcsı. Hőtés és páráttlanítás üzemmódban. Levegı kimenet Az ábrán a sztenderd modell látható. Az Ön által választott készülék ettıl kissé eltérhet. 3.oldal.

6 A kijelzı bemutatása. Kijelzı panel. Kijelzı panelon látható szimbólumok és a kijelzı látképe az Ön készülékén más lehet, mint az ábrán látható, de a funkciói azonosak. 1. HİMÉRSÉKLET. Kijelzi a beállított vagy a szoba hımérsékletet. 2.ÜZEM KIJELZİ Világít, mikor a berendezés mőködik. Villog leolvasztás alatt, valamint a késleltetés (SLEEP) beállítása után 10mp-en keresztül. 3. IDİZÍTÉS KIJELZİ. Mikor a berendezés be van kapcsolva, a lámpa világít a beállított idı alatt. Mikor a berendezés ki van kapcsolva,a lámpa 10 mp-ig villog az idızítés beállítása után, vagy bármely gombot megnyomja ha az idızítés be van állítva. 4. ELALVÁSI KIKAPCSOLÁS KIJELZİ. Világít elalvási kikapcsolás (SLEEP) üzemmódban. Az egész kijelzı kialszik 10 mp-el azután, hogy megnyomta a SLEEP gombot. 5. KOMPRESSZOR MŐKÖDÉS KIJELZİ. Világít, ha a kompresszor mőködik. 6. A TÁVVEZÉRLİ JELVEVİJE. 7. VÉSZÜZEMI GOMB KIJELZİJE. Elindíthatja, vagy leállíthatja a berendezést e gomb segítségével. Néhány modellen a vészüzemi kapcsoló mőködése látható a kijelzın. A kijelzı szimbóluma különbözı lehet ezeken a modelleken, de a funkciója azonos 4.oldal.

7 A távszabályzó. A távszabályzó vezérlı jeleket továbbít a beltéri egység felé. 1. KI/BE (ON/OFF)GOMB. A berendezés elindul, ha feszültség alatt van, ill. leáll, ha megnyomja a gombot. 2. ÜZEMMÓD VÁLASZTÓ GOMB (MODE). Nyomja meg a gombot többször, és válassza ki a megfelelı üzemmódot. 3. VENTILÁTOR (FAN) SEBESSÉG VÁLASZTÓ. Autó Magas Közepes - Alacsony ventilátor fordulat között választhat HİMÉRSÉKLET SZABÁLYZÓ GOMB. A szoba hımérsékletének, a késleltetésnek, és a valós idı beállításához használható. 6. OKOS SZABÁLYOZÁS GOMB. Intelligens szabályozást használ, függetlenül a készülék saját szabályozásától. 7. LEGYEZÉS (SWING) GOMB. A vertikális légterelı pozíciójának beállítására illetve a légterelı legyezı mozgásának elindítására szolgál. 8. ELALVÁSI KIKAPCSOLÁS (SLEEP) GOMB. Az üzemmód be ill. kikapcsolására szolgál. 9. KIJELZİ TILTÁS (DIMMER) GOMB. Ha megnyomja a gombot az összes kijelzı kialszik. Bármely gomb megnyomásával a kijelzı újra mőködik. 10. ÓRA (CLOCK) GOMB. A pontos idı beállítására szolgál IDİZITÉS (TIMER) BE/KIKAPCSOLÁS. Az idızítés be/kikapcsolására szolgál. 13. GYORS (SUPER) HŐTÉS GOMB. A gyorshőtés be/kikapcsolására szolgál. A gyorshőtés max. ventilátor fordulattal, 18 C os hımérséklettel történik. 14. NÉMITÓ (MUTE) GOMB. Nem használatos ezen a berendezésen. Kijelzések jelentése az LCD kijelzın. 15. TEP KAPCSOLÓ GOMB. Nem használatos ezen a berendezésen. 16. ÉN ÉRZEM (I FEEL) ÜZEMMÓD GOMB. A gomb megnyomásakor a berendezés a távszabályzóról veszi a szabályzó jelet, nem pedig a beltéri egység érzékelıjérıl. Helyi érzékelést tesz lehetıvé. 17. FOGYASZTÁS KORLÁTOZÓ (SOFT) GOMB. A gomb használatával korlátozhatja a maximális áramfogyasztást, mikor a hálózat túlságosan le van terhelve. Hőtés kijelzése. Automata ventilátor sebesség. Okos üzemmód kijelzés Jeltovábbítás Szárítás kijelzése Max. ventilátor sebesség Elalvás üzemmód kijelzés idızítés/valós idı Csak ventilátor Közepes ventilátor sebesség Némítás kijelzése Főtés kijelzése Alacsony ventilátor sebesség Gyorshőtés kijelzés Beállított hımérséklet Fogyasztás korlátozó Én érzem kijelzése A különbözı funkciók magyarázatai a következı oldalakon találhatóak meg. 5.oldal.

8 A távszabályzó. Távszabályzó. Hogy lehet beépíteni az elemeket. Vegye le a távszabályzó hátulján lévı kis ajtót, függıen a nyíl irányától. Tegye be az elemeket a tartóba. Figyeljen a polaritásokra. Tegye vissza a kis ajtót, a távszabályzó hátulján. Jegyzet. Használjon AAA típusú elemeket. Ne használjon újratölthetı akkumulátorokat. Cserélje ujjra az elemeket, ha a kijelzın megjelenik a lemerült elem szimbólum. Hogy használja a távszabályzót. A klímaberendezést a távszabályzó segítségével a jelvevın keresztül tudja mőködtetni. A távolság a távszabályzó és a beltéri vevı között ne legyen több mint 7 m. A távszabályzó jeladós végét irányítsa a beltéri egység felé. Jelvevı 6.oldal.

9 Üzemeltetési útmutató. Üzemmódok 1. Válassza ki a kívánt üzemmódot Nyomja meg a MODE gombot, és az üzemmódok az alábbiak szerint fognak változni: Hőtés Szárítás Csak ventilátor Főtés Főtés üzemmód nem érhetı el a csak hőtıs készüléken. 2. Válassza ki a kívánt ventilátor fordulatszámot Nyomja meg a FAN gombot, és a fordulatszámok az alábbiak szerint fognak változni: Auto Magas Közepes Alacsony Csak ventilátor üzemmódban csak a Magas,Közepes és az Alacsony fordulat érhetı el. Szárítás üzemmódban csak az Alacsony ventilátor fordulat érhetı el. Ezért ilyenkor a fordulat szabályzó nem mőködik. 3. Állítsa be a kívánt hımérsékletet. Nyomja meg a gombot egyszer 1 C-t emelkedik a hımérséklet Nyomja meg a gombot egyszer 1 C-t csökken a hımérséklet A hımérsékletek +18 C és +32 C között állíthatóak hőtés és főtés üzemmódban egyaránt. 4. Kapcsolja be a készüléket. Nyomja meg a gombot, mikor a készülék vette a jelet, az Üzemben (RUN) lámpa világítani fog a beltéri egységen. A Legyezés, Okos üzemmód, Idızítések, Óra, Elalvási kikapcsolás és a Gyorshőtés üzemmódok a következı oldalakon lesznek tárgyalva. - Üzemmód váltáskor a készülék nem reagál azonnal. Várjon kb.3 percet. - Főtési üzemmódban a légáramlás nem indul el azonnal. Várjon 2-5 percet. Ez nem hiba. - Várjon 3 percet, mielıtt újraindítaná a készüléket. 7.oldal.

10 Üzemeltetési útmutató. A légáramlás irányának szabályozása. A légáramlás irányának szabályozása. A vertikális légáramlás szöge automatikusan állítódik be az üzemmódnak megfelelıen, a készülék bekapcsolása után. Üzemmód A légáramlás iránya Hőtés, Szárítás Horizontális Főtés, Csak Lefelé irányuló ventilátor A légáramlás irányát szabályozhatja a saját igényének megfelelıen is a távszabályzón lévı SWING gomb megnyomásával Vertikális légáramlás szabályozása (távszabályzóval) A távszabályzó használatával különbözı állásszögeket, illetve fel -le mozgást tud beállítani a légterelıkön. Fel-le mozgatás. Nyomja meg egyszer a SWING gombot, és a légterelı elindul fel-le. Kívánt légáramlási irány. Nyomja meg még egyszer a SWING gombot, mikor a légáramlás irányát megfelelınek érzi. Horizontális légáramlás szabályozása (kézzel) Forgassa a szabályzó rudakat kézzel a kívánt irányba, ahogy ez az ábrán látszik. Jegyzet. A valóságban az Ön készüléke máshogy is nézhet ki mint ahogy az ábrán látja. Szabályzó rudak a horizontális légterelı állításához. A. Ne forgassa a vertikális légterelıket kézzel, mert meghibásodhatnak. Ha ez mégis megtörtént, kapcsolja ki a tápfeszültséget, majd kapcsolja vissza ismét. B. Javasoljuk, hogy állítsa a vertikális légterelıket lefelé irányuló állásba hőtés és szárítás üzemmódban, a cseppvíz kialakulás megelızése érdekében. 8. oldal.

11 Üzemeltetési útmutató. Okos (SMART) üzemmód. Nyomja meg a SMART gombot, és a berendezés belép az Okos (SMART) üzemmódba függetlenül attól, hogy a berendezés be vagy ki van kapcsolva. Ebben az üzemmódban a hımérséklet és a ventiláció a berendezés saját algoritmusa alapján, automatikusan lesz szabályozva. Az üzemmódokat és a hımérsékleteket a belsı hımérséklet határozza meg. Hőtıs - Főtıs modell. Beltéri hımérséklet Üzemmód Célzott hımérséklet 21 C vagy alatta FŐTÉS 22 C 21 C - 23 C VENTIL. A szobahımérséklet 1,5 C csökken 3 perc után 23 C 26 C SZÁRÍT 26 C fölött HŐTÉS 26 C Csak hőtıs modell. Beltéri hımérséklet Üzemmód Célzott hımérséklet 26 C vagy alatta SZÁRÍT A szobahımérséklet 1,5 C csökken 3 perc után 26 C fölött HŐTÉS 26 C A SMART gomb nem mőködik Gyorshőtés (SUPER) üzemmódban. Jegyzet. A hımérséklet, a légáramlás, és a légáramlási irány automatikusan lesz szabályozva a 6. (SMART) üzemmódban. Azonban a hımérséklet emelhetı ill. csökkenthetı 7 C-szal a távszabályzó segítségével, ha Ön nem érezné komfortosnak a szobahımérsékletet. Mit tehet Ön az OKOS (SMART) üzemmódban. Közérzet Gomb Szabályzási eljárás. Nem komfortos, mert kevésnek érzi a légáramlást. Nem komfortos, mert nem megfelelı a légáramlás iránya. A ventilátor sebességét változtathatja az alacsony, közepes és magas fordulat között. Nyomja meg egyszer a vertikális légterelı szabályzó gombját, hogy megváltoztassa az áramlási irányt. Óra (CLOCK) gomb. A CLOCK gomb segítségével tudja állítani a pontos idıt, a és a gombok használatával. Állítsa be a pontos idıt, majd nyomja meg a CLOCK gombot a pontos idı eltárolásához. 9.oldal.

12 Üzemeltetési útmutató. Idızítési (TIMER) üzemmód. Kényelmes dolog beállítani a idızített be/kikapcsolást, mikor Ön reggel ébred komfortosabb környezetben mozoghat a lakásban. Valamint be tudja állítani az idızítést a kellemes jó alváshoz is. Hogy kell beállítani a bekapcsolási idızítést (TIMER ON) A TIMER ON gombbal tudja beállítani a kívánt bekapcsolási idıpontot. 1. Nyomja meg a TIMER ON gombot és villogni kezd az ON 12:00 jelzés az LCD kijelzın, majd nyomja meg a vagy a gombokat, és állítsa be a kívánt idıpontot, a berendezés bekapcsolásához. Növelés Csökkentés Nyomja meg a vagy a gombot egyszer, és 1 perccel tudja növelni vagy csökkenteni az idıt. Nyomja meg a vagy a gombot 5mp-ig, és 10 perccel tudja növelni vagy csökkenteni az idıt. Nyomja meg a vagy a gombot hosszan és 1 órával tudja növelni vagy csökkenteni az idıt. Jegyzet. Ha nem állítja be az idıt 5másodperccel az után, hogy megnyomta a TIMER ON gombot, a távszabályzó automatikusan kilép a TIMER ON üzemmódból. 2.Mikor az Ön által kívánt idı megjelenik az LCD kijelzın, nyomja meg a TIMER ON gombot az érvényesítéshez. Egy csippanást fog hallani a beltéri egységbıl. Az ON kijelzés abbahagyja a villogást. A TIMER kijelzı világítani fog a beltéri egység kijelzıjén. 3. Az idızített bekapcsolás 5mp-ig lesz látható az LCD kijelzın, majd a kijelzı átvált a pontos idı kijelzésére, a késleltetett bekapcsolás helyett. Hogy tudja törölni a késleltetett bekapcsolás idıpontját. Nyomja meg a TIMER ON gombot ismét, ekkor egy csippanást hall a beltéri egység felıl, és a kijelzıjérıl eltőnik a TIMER kijelzés. Jegyzet. Az idızített kikapcsolást hasonló módon kell beállítani, illetve a törlés is hasonlóképpen történik, és a készülék kikapcsol a kívánt idıpontban. 10.oldal.

13 Üzemeltetési útmutató. Elalvási kikapcsolás (SLEEP) üzemmód. Az Elalvási kikapcsolás (SLEEP) üzemmódot használhatja Hőtés, Főtés, vagy Szárítás üzemmódban, de Okos üzemmódban is alkalmazható. Ez a funkció komfortosabb környezetet teremt, mikor Ön alszik Elalvási kikapcsolás (SLEEP) üzemmódban: - A berendezés meg fog állni 8 üzemóra után. - A ventilátor sebessége automatikusan alacsonyra fog kapcsolni. - *A beállított hımérséklet legfeljebb 1 C-szal emelkedni fog, ha a berendezés, hőtés üzemmódban van, 2 órán keresztül, majd ezt a hımérsékletet fogja tartani. - A beállított hımérséklet legfeljebb 3 C-szal emelkedni fog, ha a berendezés, főtés üzemmódban van, 3 órán keresztül, majd ezt a hımérsékletet fogja tartani. Jegyzet. * Hőtési üzemmódban, ha a szoba hımérséklete 26 C fölött van, a beállított hımérséklet nem fog változni. Gyorshőtés (SUPER) üzemmód. - A SUPER üzemmód a Gyorshőtés indítására és leállítására használható. Ebben az üzemmódban a ventilátor Magas (HIGH) sebességgel forog, és a célzott hımérséklet 18 Clesz. - A SUPER üzemmódot csak akkor tudja bekapcsolni, ha a berendezés mőködik, vagy feszültség alatt van. - SUPER üzemmódban, tudja állítani a légáramlás irányát, vagy az idızítést. Ha ki akar lépni a SUPER üzemmódból, nyomja meg a SUPER, a MODE, a FAN az ON/OFF vagy a TEMPERATURE SETTING gombok bármelyikét, és a kijelzı vissza fog térni az eredeti üzemmódba. Jegyzet. - A SLEEP és a SMART gombok nem használhatóak SUPER üzemmódban. - A SUPER gomb nem használható FŐTÉS üzemmódban. - A berendezés folyamatosan mőködni fog SUPER üzemmódban, 18 C-ig, hacsak valamelyik fent említett gombbal meg nem szakítja az üzemmódot. 11.oldal.

14 Karbantartás. Az elılap karbantartása. Kapcsolja ki a feszültséget Kapcsolja ki berendezést, mielıtt kihúzná A légszőrı karbantartása. A légszőrıt 200 üzemóra után ki kell tisztítani. A tisztítási eljárás a következı: Fogja meg az a betővel jelzett pontokon az elılapot, majd húzza maga felé és vegye le. Törölje le puha száraz ronggyal. Használjon kézmeleg, max. 40 C-os vizet, ha a berendezés erısen szennyezett. Állítsa le a berendezést, és vegye ki a légszőrıt. 1.Nyissa ki az elılapot. 2.Nyomja meg enyhén a szőrı fogantyúját. 3.Fogja meg a fogantyút és csúsztassa ki a légszőrıt. Soha ne használjon oldószereket, pl.benzint, vagy polírozó anyagot a berendezés tisztításához. Soha ne fröcskölje le vízzel a beltéri egységet Tisztítsa ki és tegye vissza a légszőrıt. Ha a szőrı erısen szennyezett, használjon semleges mosószert, és kézmeleg, max.40 C-os vizet. Majd jól szárítsa meg árnyékos helyen. Veszélyes, áramütést okozhat. Zárja vissza az elılapot Szerelje vissza az elılapot. Tegye vissza az elılapot, és a b pontnál fogva nyomja vissza a helyére. Kéthetente tisztítsa ki a légszőrıt, ha a berendezés extrém poros környezetben mőködik 12. oldal.

15 Védelem. Üzemeltetési határértékek A védelmi rendszer megállíthatja a berendezést az alábbi esetekben. Ha a külsı hımérséklet magasabb, mint 24 C FŐTÉS Ha a külsı hımérséklet alacsonyabb, mint -7 C Ha a szobahımérséklet magasabb, mint27 C HŐTÉS Ha a külsı hımérséklet magasabb, mint 43 C Ha a szobahımérséklet alacsonyabb, mint 21 C Ha a szobahımérséklet alacsonyabb, mint 18 C SZÁRÍT ÁS Ha a berendezés hőtés, vagy szárítás üzemmódban mőködik, hosszú ideig, nyitott ajtó vagy ablak mellett, mikor a páratartalom magas, akkor elıfordulhatnak páracseppek a légterelıkön. Zajszennyezés - Olyan helyre telepítse a berendezést, amely megtartja a berendezés súlyát, és csendesen tud üzemelni. - Olyan helyre telepítse a berendezést ahol a kifúvott levegı és az üzemi zaj nem zavarja a szomszédokat. - Ne akadályozza semmivel a kifújt levegı útját, mert ez teljesítmény csökkenést, és zajszint emelkedést okoz. A védelem tulajdonságai. 1. A védelmi eszközök mőködésbe fognak lépni, az alábbi okok következtében. - Ha a berendezés leállása után, vagy üzemmód váltás után 3 percen belül megpróbálja újraindítani. Feltétlenül várjon 3 percet. - Ha csatlakoztatja a hálózathoz és bekapcsolja a berendezést, csak 20 mp. múlva fog elindulni. 2. Ha az összes üzemmód leállt, nyomja meg az ON/OFF gombot az újraindításhoz. Lehet, hogy az idızítéseket újra be kell állítani. A főtési üzemmód tulajdonságai Elıfőtés. Amikor elkezdıdik a főtési ciklus, 2-5 percig nem lesz légáramlás a beltéri egységbıl. Ez az elıfőtési ciklus. Ez nem hiba, hanem természetes mőködés. Leolvasztás. Főtési üzemmódban, a berendezés automatikusan leolvasztja (jégteleníti) a kültéri egység hıcserélıjét, hogy emelje a saját hatékonyságát. Ez a folyamat általában 2-10 percig tarthat. A leolvasztás alatt a ventilátor nem mőködik. Leolvasztás után a berendezés automatikusan visszaáll főtési üzemmódba. Jegyzet: A főtési üzemmód a csak hőtıs készülékeken nem érhetı el. 14.oldal.

16 Hibakeresés. Az alábbi jelenségek nem biztos, hogy hibás mőködést jelentenek. Kérjük ellenırizze, mielıtt kihívná a szervizt. A berendezés nem mőködik Nem jön a hideg, vagy a meleg levegı. Hibajelenség A megoldás - Ha a védelem mőködik vagy a biztosíték kiégett, várjon 3 percet majd indítsa újra. A védelem letilthaja a gépet. - Cseréljen elemet a távszabályzóban. - Ellenırizze a villásdugó be van e dugva. - A légszőrı tiszta-e? - A levegı kilépések nincsenek-e elzárva? - A hımérséklet helyesen van-e beállítva? - Ajtó vagy ablak nincs-e nyitva? Nem mőködik a távszabályzó -Ha erıs interferencia, vagy villamos tér van jelen, esetleg a tápfeszültség abnormális, lehet, hogy a berendezés nem fog megfelelıen mőködni. Válassza le a hálózatról, majd néhány perc múlva dugja vissza, és indítsa újra a berendezést. A berendezés nem mőködik azonnal. - Ha mőködı berendezés esetén vált üzemmódot, ki kell várni a 3 perces idıkésleltetést. Kellemetlen szagok. - Ez a szag biztosan valami más forrásból származik, cigaretta füst, vagy bármi más, csak a ventilátor megkeveri a levegıt, ezért érezhetı intenzívebben, Vízfolyás hangja hallatszik. - A berendezésben áramló folyadék állapotú hőtıközeg hangját hallja. Ez nem hiba. - A leolvasztás hangja lehet, főtés üzemmódban Kattogó hang hallatszik. - A hangot a melegedı, vagy lehőlı alkatrészek ill. adják ki. Gız távozik a beltéri egységbıl. - Pára képzıdhet, mikor a levegı a szobában nagyon hideg. Ez azért van, mert a hideg levegı távozik a beltéri egységbıl hőtés ill. szárítás üzemmódban. A kompresszor üzem kijelzı folyamatosan világít, az üzem kijelzı villog, a beltéri egység ventilátora áll. - A berendezés átvált főtés üzemmódból leolvasztás üzemmódba. Ha visszavált főtésbe, megszőnik a hiba.

Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a klímaberendezést. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt a használati és telepítési útmutatót, a készülék telepítése és

Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a klímaberendezést. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt a használati és telepítési útmutatót, a készülék telepítése és Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a klímaberendezést. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt a használati és telepítési útmutatót, a készülék telepítése és használata előtt, valamint őrizze meg. Távvezérlő használati

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

Használati utasítás. Légcsatornázható klímaberendezés

Használati utasítás. Légcsatornázható klímaberendezés Használati utasítás Légcsatornázható klímaberendezés Vezetékes szabályzó (standard tartozék) 1. idızítı kijelzı 2. ventilátor-fokozat kijelzı (Automata, magas, közepes, alacsony) 3. leolvasztási állapot

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez FONTOS TUDNIVALÓK Veszélyes FIGYELEM Ne telepítse házilagosan a készüléket A készüléket csak arra képzett szakember telepítheti VESZÉLY Ne szervizelje

Részletesebben

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM Biztonsági előírások Mielőtt használná a terméket, olvassa el alaposan ezen kézikönyv utasításait. Miután elolvasta, a felhasználói kézikönyvet tartsa könnyen elérhető és biztonságos helyen. Ha a termék

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg.

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító MODELL:KJR-12B Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. TARTALOMJEGYZÉK 1.BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK------------------------------------------------

Részletesebben

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne. Tartalomjegyzék

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

NORD ATACAMA NWH12UB INVERTERES SPLIT KLÍMABERENDEZÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

NORD ATACAMA NWH12UB INVERTERES SPLIT KLÍMABERENDEZÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NORD ATACAMA NWH12UB INVERTERES SPLIT KLÍMABERENDEZÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A távszabályzó működése Összehangolás A készülék RF távirányítóval működik. Használatba vétel előtt a légkondicionáló berendezést

Részletesebben

SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ

SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Mielõtt használatba venné a légkondícionálót, kérjük figyelmesen olvassa el azt az útmutatót SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt az útmutatót Az útmutatóban hasznos tanácsokat

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 1.ON/OFF gomb A készülék be- és kikapcsolásához. 2.HŐMÉRSÉKLET BEÁLLÍTÓ gomb - A - gomb megnyomásával a beállított hőmérsékletet csökkentheti. Ha 2 másodpercig

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

Kezelési útmutató. Kazettás fan coil berendezések

Kezelési útmutató. Kazettás fan coil berendezések Kezelési útmutató Kazettás fan coil berendezések 1 Figyelem: Az Ön termékén ez a jelölés van feltüntetve Ez a jelölés azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikai készülékeket nem szabad a háztartási

Részletesebben

Nord oldalfali klímaberendezések. Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta!

Nord oldalfali klímaberendezések. Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! Nord oldalfali klímaberendezések Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében kérjük, alaposan olvassa el a kezelési útmutatót! Óvintézkedések VIGYÁZAT A légkondicionáló

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Vezetékes távirányító MODEL: KJR-10B/DP(T)-E

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Vezetékes távirányító MODEL: KJR-10B/DP(T)-E , KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító MODEL: KJR-10B/DP(T)-E Kérjük a távirányító használata elõtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót és õrizze meg késõbbi felhasználásra. TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁGI

Részletesebben

HULLADÉK: Az elektronikai hulladék kezelésének módja:

HULLADÉK: Az elektronikai hulladék kezelésének módja: Kezelési útmutató 2 3 Hulladék kezelés Ha ezt a légkondícionálót az Európai Únión belül használja, a következőket tartsa be: HULLADÉK: Ne válogatás nélkül, háztartási hulladékként dobja ki a csomagoló

Részletesebben

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2014.10.03 Általános tudnivalók Az AC303 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

TOTALINE LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓ ÁTTEKINTÉS

TOTALINE LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓ ÁTTEKINTÉS TOTALINE LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓ ÁTTEKINTÉS Köszönjük, hogy a mi légkondicionálónkat vásárolta meg. Légkondicionálója használata előtt olvassa el alaposan ezt a kezelői kézikönyvet. TARTALOM A távirányító

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz KEZELÉSI UTASÍTÁS VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_WP_vezetékes_20140310

Részletesebben

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 1 Tartalomjegyzék 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 3 2. EU tanúsítvány.. 3 3. Az SD 201 felszerelése 3 4. Biztonsági elıírások. 3 5. Szállított anyagok listája.. 3 6. A berendezés felszerelése..

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 MIDEA MWH-07CR Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés MD-A030411 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

GREE GMV5. beltéri egységek. infra vagy vezetékes távirányítóinak KEZELÉSI UTASÍTÁSA

GREE GMV5. beltéri egységek. infra vagy vezetékes távirányítóinak KEZELÉSI UTASÍTÁSA GREE GMV5 beltéri egységek infra vagy vezetékes távirányítóinak KEZELÉSI UTASÍTÁSA Köszönjük, hogy a GREE GMV5 berendezéseit választotta! A beltéri egységek vezérléséhez az alábbi típusú távirányítók állnak

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! TARTALOM A BORHŰTŐ RÉSZEI... 3 TECHNIKAI ADATOK... 4 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 ÜZEMBE

Részletesebben

Ablakklímák. Kezelési kézikönyv

Ablakklímák. Kezelési kézikönyv Ablakklímák Kezelési kézikönyv 1 KEZELÉSI KÉZIKÖNYV Köszönjük, hogy GREE légkondicionáló berendezést választott! Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót, mielőtt használatba veszi a készüléket!

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV R410A Split sorozat MODELL FTXV25AV1B FTXV35AV1B FTXV50AV1B FTXV60AV1B RXV25AV1B RXV35AV1B RXV50AV1B RXV60AV1B ATXV25AV1B ATXV35AV1B ATXV50AV1B ATXV60AV1B ARXV25AV1B ARXV35AV1B ARXV50AV1B

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Légcsatornázható. Split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Légcsatornázható. Split rendszerű légkondicionáló berendezés Üzemeltetési körülmények Hűtési üzemmód Külső hőmérséklet: 18 o C --- 45 o C Szobahőmérséklet: 17 o C --- 30 o C Fűtési üzemmód Szárítási üzemmód Külső hőmérséklet: -7 o C --- 24 o C Szobahőmérséklet:

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Tilos áram alatt levő készüléket üzembe helyezni. Az üzembe helyezést és a szervizelést/javítást szakembernek kell végeznie, a gyártó előírásaival és a helyi biztonsági normákkal

Részletesebben

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ a HBI_E készülékbe épített vezérlı JELLEMZİK R410A hőtıközeggel Üzemmódok: hőtés főtés HMV készítés DC inverteres kompresszor a hatásfok maximalizálására, a

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

EÖRDÖGH TRADE MIKROELEKTRONIKAI és KERESKEDELMI KFT. ecolux DIMMER. Elektronikus feszültség dimmelı. Ver: 09/1

EÖRDÖGH TRADE MIKROELEKTRONIKAI és KERESKEDELMI KFT. ecolux DIMMER. Elektronikus feszültség dimmelı. Ver: 09/1 ecolux DIMMER Elektronikus feszültség dimmelı Ver: 09/1 2009 1. Általános ismertetés Éjszaka általában a csökkent energia felhasználás miatt megnövekedı feszültség hatására, a közvilágítás nagyobb energia

Részletesebben

-1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E. Mobil párátlanító készülék

-1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E. Mobil párátlanító készülék -1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E Mobil párátlanító készülék Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! FI_A_F-DRY201E_070312

Részletesebben

UR8600 MAGYAR. Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D Cadolzburg NÉMETORSZÁG

UR8600 MAGYAR. Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D Cadolzburg NÉMETORSZÁG MAGYAR Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D 90556 Cadolzburg NÉMETORSZÁG Tel.: +49 9103/71670 Fax.: +49 9103/716712 Email. info@woerlein.com Web: www.woerlein.com UR8600 1 1. Kivetítő BE/KI 180 -os

Részletesebben

WF típusú. magasoldalfali fan-coil. Kezelési utasítás

WF típusú. magasoldalfali fan-coil. Kezelési utasítás WF típusú magasoldalfali fan-coil Kezelési utasítás 1. Gyári adatok: Modell M.e. WF 22 WF 42 WF 122 Totál hűtési teljesítmény W 2100 2550 4600 Érezhető hűtési teljesítmény W 1750 2050 3560 Fűtési teljesítmény

Részletesebben

LG Vezeték nélküli távszabályzó

LG Vezeték nélküli távszabályzó Visit us at : http://www.lgservice.com LG Vezeték nélküli távszabályzó Kezelési útmutató LG MAGYAR Modellek: PQWRCDF0 PQWRHDF0 FONTOS Kérjük alaposan olvassa át ezt az útmutatót, a készülék telepítése

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló Használati útmutató Oldalfali split típusú légkondicionáló WSZ 09.K WSZ 12.K WSZ 18.K WSZ 24.K WSZ 09.DK WSZ 09.KH WSZ 12.KH WSZ 18.KH WSZ 24.KH WSZ 12.DK 2003 2004 BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A készülék használatba

Részletesebben

GREE GMV5. Kezelési kézikönyv. beltéri egységek infra vagy vezetékes távirányítók

GREE GMV5. Kezelési kézikönyv. beltéri egységek infra vagy vezetékes távirányítók GREE GMV5 Kezelési kézikönyv beltéri egységek infra vagy vezetékes távirányítók 1 GREE GMV5 Köszönjük, hogy a GREE GMV5 berendezéseit választotta! A beltéri egységek vezérléséhez az alábbi típusú távirányítók

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

Használati utasítás. Levegıtisztító berendezés. AP-2 modell

Használati utasítás. Levegıtisztító berendezés. AP-2 modell Használati utasítás Levegıtisztító berendezés AP-2 modell Funkciók Ultraibolya fény: A szőrı mellett, az egyik oldalon egy 4W teljesítményő ultraibolya fényforrás található, ami még egészségesebbé teszi

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! Biztonsági

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

SPLIT - TYPE TÍPUSÚ VERTU SOROZAT. A légkondicionáló beszerelése elõtt egyeztessen a helyi áramszolgáltatóval

SPLIT - TYPE TÍPUSÚ VERTU SOROZAT. A légkondicionáló beszerelése elõtt egyeztessen a helyi áramszolgáltatóval Kérjük, Before using olvassa your el azt air conditioner, az útmutatót please a készülék readhasználatbavétele elõtt, majd this manual õrizze meg carefully Késõbb and szüksége keep it for lehet future

Részletesebben

Klímaberendezés távirányító Bosch Klíma 5000 készülékhez

Klímaberendezés távirányító Bosch Klíma 5000 készülékhez 6720884079 (2017/12) HU Használati utasítás Klímaberendezés távirányító Bosch Klíma 5000 készülékhez Távirányító tartó specifikációk Tartalomjegyzék 1 Távirányító tartó specifikációk... 2 2 Gombok jelentése...

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. RG52 típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. RG52 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ RG52 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató 2 TARTALOMJEGYZÉK Felépítés és telepítés Jegyezze fel 2 Tartalomjegyzék Funkciók 3 4 Műszaki adatok 4 Üzemi feltételek 5 Telepítés 6 Üzemeltetés Felépítés A távirányító

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

Kezelési útmutató BEE

Kezelési útmutató BEE Kezelési útmutató BEE 2 TARTALOM Jegyezze fel................................... 2... oldal. 2. oldal Figyelmeztetés................................. 4-7.. 4-7. oldal oldal A Műszaki készülék adatok felépítése............................

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

OS 214 PLUS OS 214 TT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MAJD ALT CASH KFT. TEL.

OS 214 PLUS OS 214 TT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MAJD ALT CASH KFT. TEL. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OS 214 TT OS 214 PLUS KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MAJD A SIKERES ÜZEMELTETÉS ÉRDEKÉBEN VÉGEZZEN KALIBRÁCIÓT A NYOMTATÁS MEGKEZDÉSE ELİTT. KÖSZÖNJÜK, HOGY ÖN

Részletesebben

Oldalfali split klímák

Oldalfali split klímák Oldalfali split klímák Kereskedelmi split klímák Kezelési kézikönyv és garanciajegy Kezelési kézikönyv és garanciajegy 1 1 FIGYELMEZTETÉSEK Megfelelően csatlakoztassa a hálózati dugót! Különben áramütést,

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPC09AK-K6NNA1A Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása...

Részletesebben

900SEZ-700 900SEZ-1200

900SEZ-700 900SEZ-1200 Szekcionált garázskapu motor 900SEZ-700 900SEZ-1200 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK A. ÖSSZETÉTEL... 3 B. FUNKCIÓK BEMUTATÁSA... 4 C. ÖSSZESZERELÉS... 5 D. A MOTOR ÉS A PROGRAMOZÓ PANEL... 9 E.

Részletesebben

4 Programozás 4 Környezetvédelem 4 Óvintézkedések 5 Alkatrészek megnevezése

4 Programozás 4 Környezetvédelem 4 Óvintézkedések 5 Alkatrészek megnevezése KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta HISENSE készülékünket. Kérjük, gondosan olvassa el ezt a kezelési útmutatót, hogy helyes kezeléssel hosszú ideig hibátlanul üzemeltethesse a berendezést.

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPH12AJ-K3NNA1D Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása... 4 Üzemmódok...

Részletesebben

009SMA. SMA programozása: SMA leírás. CAME Leírás SMA. CAME Hungaria Kft

009SMA. SMA programozása: SMA leírás. CAME Leírás SMA. CAME Hungaria Kft SMA Telepítési figyelmeztetések: Az összes beállítást az SMA kikapcsolt állapotban kell végezni. A finombeállítás megkezdése elıtt kapcsolja be a berendezést, gyızıdjön meg arról, hogy az eszköz megfelelıen

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FSK-094HF FSK-124HF FSK-184HF FSK-244HF FSK-364HF FSK484HF Kazettás Split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FSK-094HF FSK-124HF FSK-184HF FSK-244HF FSK-364HF FSK484HF Kazettás Split rendszerű légkondicionáló berendezés Üzemeltetési körülmények Hűtési üzemmód Külső hőmérséklet: 18 o C --- 45 o C Szobahőmérséklet: 17 o C --- 30 o C Fűtési üzemmód Szárítási üzemmód Külső hőmérséklet: -7 o C --- 24 o C Szobahőmérséklet:

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

Óvintézkedések. Működés. Működési elv VIGYÁZAT VIGYÁZAT. Hűtés

Óvintézkedések. Működés. Működési elv VIGYÁZAT VIGYÁZAT. Hűtés Óvintézkedések VIGYÁZAT A légkondicionáló tisztítása során húzza ki a berendezést a konnektorból, mivel áramütést okozhat. Ha a beltéri egységet víz éri, az áramütést vagy üzemzavart okozhat. A távirányítót

Részletesebben

Kezelési utasítás ORBIT MINERALHOLDING KFT. Hogyan programozzuk be készülékünket?

Kezelési utasítás ORBIT MINERALHOLDING KFT. Hogyan programozzuk be készülékünket? 1/7 Kezelési utasítás ORBIT kerti csapra csatlakoztatható 4-gombos digitális automatikához Hogyan programozzuk be készülékünket? 2/7 Tartalomjegyzék 1 BEVEZETİ... 3 1.1 KIJELZİ ÉS KEZELİSZERV ISMERTETİ...

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2 HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2 1 Figyelem: Ez az ikon a készüléken azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikus készülékek nem likvidálhatók a háztartási

Részletesebben

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS ID:7004 CE A zsebóra tulajdonságai Egygombos mőködtetés és programozás, magyarul beszélı menü segítségével. A készüléket nem kell sem bekapcsolni, sem kikapcsolni,

Részletesebben

Szállítási instrukciók. A berendezés főbb elemei

Szállítási instrukciók. A berendezés főbb elemei HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék Szállítási instrukciók...3 A berendezés főbb elemei...3 Leolvasztás...6 A beltéri egység kijelzője...6 Távszabályzó...6 Kiegészítő funkciók:...9 Elemcsere...10 Karbantartás...10

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. PARAPET/MENNYEZETI split rendszerű inverteres légkondicionáló berendezés. Beltéri egység / Kültéri egység

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. PARAPET/MENNYEZETI split rendszerű inverteres légkondicionáló berendezés. Beltéri egység / Kültéri egység KEZELÉSI ÚTMUTATÓ PARAPET/MENNYEZETI split rendszerű inverteres légkondicionáló berendezés Beltéri egység / Kültéri egység FSPI-181B / FSOI-181B FSPI-241B / FSOI-241B FSPI-361B / FSOI-361B-3F FSPI-451B

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató USB-RS485 USB-s RS485 konverter Szerelési és kezelési útmutató EUROPROX Bt. E-mail: europrox@enternet.hu E01-07001-0A T A R T A L O M 1. Általános termékismertetı...3 2. Telepítés, üzembe helyezés...3

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

Óvintézkedések. Működés VIGYÁZAT VIGYÁZAT

Óvintézkedések. Működés VIGYÁZAT VIGYÁZAT Óvintézkedések VIGYÁZAT A légkondicionáló tisztítása során húzza ki a berendezést a konnektorból, mivel áramütést okozhat. Ha a beltéri egységet víz éri, az áramütést vagy üzemzavart okozhat. A távirányítót

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4 BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási célokra alkalmazható.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-21.60DG

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-21.60DG DX-21.60DG Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! TARTALOM A BORHŰTŐ RÉSZEI... 3 TECHNIKAI ADATOK... 4 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 ÜZEMBE HELYEZÉS... 5 HASZNÁLAT

Részletesebben

A beltéri egység: Az egység egy galvanizált rozsdamentes fémszekrény, ráégetett poliészter bevonattal.

A beltéri egység: Az egység egy galvanizált rozsdamentes fémszekrény, ráégetett poliészter bevonattal. 1. Általános leírás A TriAqua rendszer egy levegı-víz hıszivattyú, amely speciálisan a használati melegvíz-elıállításra lett kifejlesztve. Emellett főt télen, hőt nyáron bármely típusú épületben. A rendszer

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SERIES KITE TÁVIRÁNYÍTÓ RG57A

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SERIES KITE TÁVIRÁNYÍTÓ RG57A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SERIES KITE TÁVIRÁNYÍTÓ RG57A 1 Fordítása az eredeti kezelési utasítás MEGJEGYZÉS: Mielőtt telepíti és használja az új légkondicionáló olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat. Működési

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító DD122FW-MK BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási célokra alkalmazható.

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. RG70 típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. RG70 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ RG70 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

Funkciók, kezelőszervek

Funkciók, kezelőszervek Funkciók, kezelőszervek Beltéri egység Légszűrő: A beltéri egységet védi a portól Előlap Beltéri egység kijelző A kijelzés mutatja a működést. Távirányító A beltéri egységnek küld üzemjeleket, illetve

Részletesebben

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Miért érdemes a Syen-t választania? Többszörös szűrőrendszer: Intelligens leolvasztás:

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató -1- A µc2 egy kompakt elektronikus szabályzó folyadékhőtık és hıszivattyúk szabályozására. Fı funkciók Elpárologtatón, víz be-/kilépési hımérséklet szabályozása Leolvasztás kezelés

Részletesebben

Használati Utasítás 0828H

Használati Utasítás 0828H Használati Utasítás 0828H Digitális heti időkapcsoló vízmenetes kivitel IP 44 0828H Rendeltetésszerű használat Lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására kül- és bel térben. Technikai adatok

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

TORONYVENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR 10031517 10031518 TORONYVENTILÁTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben