Az objektumok és a biztonság általános kérdései

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az objektumok és a biztonság általános kérdései"

Átírás

1 ". Az objektumok és a biztonság általános kérdései Az objektumok fogalma Az objektum egyes szervezeteknél pl. rendvédelmi szerveknél, vagy a személy- és vagyonvédelmi területen használt fogalom.?ltalános értelemben jelenthet tárgyat, dolgot, de ugyanígy érthetünk alatta épületet, létesítményt is. A mi szempontunkból csak azokat az épületeket és létesítményeket soroljuk ide, amelyen belül személy- és vagyonvédelmi munkát folytatnak, illetve a munkavégzés során kerülnek kapcsolatba vele. A veszélyeztetettség minden objektum tekintetében jelentkezik. Ezek lehetnek olyan emberi cselekmények, vagy természeti események melyek a m!ködést zavarják, illetve az objektum biztonságát negatívan érintik. A veszélyek ellen tehát védekezni kell. A védekezésnek különböz" formái lehetségesek, de most itt az egyik leghatékonyabb formáját, az objektum!rzést és az objektumvédelmet tárgyaljuk. Mindezekre tekintettel: objektumok mindazok az épületek és létesítmények, amelyeket a biztonság meg"rzése érdekében "rizni és védeni kell. A gyakorlat ide sorolja a telephelyeket, területeket, tereptárgyakat és minden olyan dolgot, vagyontárgyat, melyet védeni indokolt. Az objektumok fajtái Az el"bbiek szerint igen sokféle objektumokról beszélhetünk. Rendszerezésük azért indokolt, mert ezek a sajátosságok kihatással vannak a veszélyeztetettségre, illetve az "rzés védelmi intézkedésekre. Az osztályozásuk többféle módon történhet.

2 Rendeltetésük és funkciójuk szerint:!" államhatalmi, államigazgatási, kormányzati, önkormányzati szervek épületei, létesítményei!" társadalmi szervezetek, politikai pártok, szervezetek épületei, létesítményei!" gazdálkodó szervezetek,!" sport és kulturális létesítmények,!" vallási létesítmények!" kommunális jelleg! szervezetek,!" kereskedelmi objektumok!" pénzügyi létesítmények!" egészségügyi létesítmények,!" magán objektumok,!" stb.) Földrajzi elhelyezkedésük szerint megkülönböztethet"k:!" lakott területen kívül és!" lakott területen elhelyezked" objektumok. A lakott területen kívüli objektumok esetében az alábbi tényez"ket szükséges figyelembe venni:!" a lakott területekt"l való távolságot,!" a terep jellegét (sík, dombos, helyes terep),!" a környék vízhálózatát (folyó, tó közelséges),!" az út- és vasút hálózatot, a megközelítési lehet"ségeket,!" az objektum környékének növényzetét (erd", mez", alacsony vagy magas kultúrnövényzet stb.). A lakott területen elhelyezked" objektumoknál a következ"ket kell figyelembe venni:!" a település jellegét: (nagyváros, kisváros, falu, major stb.),!" az objektum településen belüli elhelyezkedését: (központban, periférián, s!r!n vagy ritkán beépített területen stb.),!" az objektum környezetében lév" épületeket, létesítményeket: (közelebbi, távolabbi épületek, magas vagy alacsony épületek, veszélyes üzemek stb.),!" a közlekedés jellegét, az úthálózatot: (az objektum megközelíthet"sége forgalmas vagy gyér forgalmú terület stb.). Cpítészeti adottságaikat, méreteik és területi kiterjedésük szerint megkülönböztethet"k:!" egy épületb"l, vagy több épületb"l álló,!" kerítéssel körülvett objektumok,!" az épület anyaga, szerkezete szerint (kis- vagy nagyszilárdságú épít"anyagok, stb.),!" az ajtók, ablakok, erkélyek számát, elhelyezkedését, méreteit,!" az építészeti jellegzetességeket (párkányok, díszít"elemek stb.),!" az es"csatornákat, villámhárítók vezetékeit, antennakábeleket,!" stb.

3 Az objektumba való belépési jogosultságok szerint megkülönböztethet"k:!" zárt objektumok, ahova csak meghatározott személyek léphetnek be (pl. fegyveres szervek objektumai, üzemek, kutatóintézetek),!" nyílt objektumok, ahova bárki engedély nélkül beléphet (pl. áruházak, szórakozóhelyek, múzeumok, sportlétesítmények),!" a nyílt objektumoknak lehetnek zárt részei, ahova csak meghatározott személyek léphetnek be (pl. áruházak raktárai, mozik, színházak pénztárai, vetít"helyiségei, bankok pénztárai). Az objektumok vagyoni sajátosságaik szerint is különbözhetnek egymástól, aszerint, hogy milyen vagyontárgyak találhatók az objektumban, milyen a veszélyeztetettségük, hogyan lehet azokat onnan elvinni, megrongálni vagy megsemmisíteni. Lényegesebb tényez"k:!" a vagyontárgyak értéke (pénz, értékpapír, ékszer, nemesfém, szórakoztató elektronikai árucikkek, stb.),!" a vagyontárgyak mérete, súlya, tömege (könnyen vagy nehezen szállítható tárgyak, kevés vagy sok darabszámú tárgy stb.),!" a vagyontárgyak veszélyessége (fegyver, robbanóanyag, sugárzó anyag, mérgez" anyag stb.). Az objektumok m"ködési rendje szerint:!" az objektum munkarendje (folyamatos m!ködés! vagy csak munkanapokon üzemel", egész nap, vagy csak egyes napszakokban m!köd"),!" a munkakezdések és befejezések, m!szakváltások id"pontjai,!" a biztonsági személyzet munkarendje. Az objektum személyzetének létszáma és összetétele is fontos tényez!, e tekintetben lényeges lehet:!" a foglalkoztatott személyzet létszáma,!" a létszám fluktuációja,!" a dolgozók ellen"rizhet"sége,!" a bejáró küls" személyek száma, ellen"rizhet"sége,!" a személyzet szakképzettség szerinti megoszlása stb. Az objektumok!rzését és védelmét végz! szervek szerint megkülönböztethet"k:!" rendvédelmi szervek által "rzött objektumok,!" a Fegyveres Biztonsági #rség által!rzött objektumok!" vállalkozás keretében "rzött objektumok. A felsorolás nagyobb terjedelme ellenére nem meríti ki az összes megkülönböztetési szempontot. A néhány példa is jól illusztrálja, hogy mennyire lényegesek lehetnek az objektum jellegéb"l adódó körülmények.

4 Az objektumok biztonsága és veszélyeztetettsége A biztonságról az?ltalános Biztonsági Ismeretek részben b"vebben volt szó! A biztonság és az objektum A biztonság az emberi szükségletek között a lét, illetve a fajfenntartás mögött második funkcióként foglal helyet. Igen fontos megjegyezni, hogy addig amíg a lét és fajfenntartás mint legfontosabb szükséglet, vagy a biztonsági szükséglet nem kerül kielégítésre, addig a további elemek nem kerülhetnek sorra. (Pl. a közösségi igények.) Az objektumok egyik lényeges feladata, hogy az emberi közösség számára menedékül, lakóhelyül, vagy munkahelyül szolgál. Az objektumok biztonsága ezekb"l az elemekb"l vezethet"k le. (Meg kell jegyezni, hogy nem csak a jelen jegyzet szerz"jének véleménye, hogy nem szükséges a biztonságot minden esetben külön definiálni. Ez csak zavart okoz. Így is igen sok biztonság fogalom van forgalomban. Egy általános fogalmat kell találnunk, mely vonatkozik az összes területre. Sem vitatott, ugyanakkor, hogy egyes speciális területeknél ezt nem lehet kikerülni.) Emlékeztet"ül az általános rész tárgyalása során került sor a biztonsággal kapcsolatos fogalmak tisztázására. A biztonság alatt: Hegy adott szervezet alaptevékenységének zavartalan (biztonságos) m!ködését meghatározó, a menedzsment munkáját közvetlenül segít" biztonsági funkció eredményes megvalósulásáb-t értetettünk. Az objektum biztonságára is érvényes ez a megállapítás annyiban, hogy az objektum alapm!ködése igen eltér" és változatos. Egyes objektumokban az emberek jelenléte a legjellemz"bb és a legfontosabb (pl. iskoláknál), más esetben az itt található anyagi javak meg"rzésére kell a hangsúlyt fektetni (pl. múzeumok, vagy értéktárak, stb. esetében). Találhatunk olyat is, melynél a tevékenység a legfontosabb szempont (pl. lakossági víz- gázellátó rendszerek, stb.). Helyesen akkor járunk el, ha ezeket a különböz" szempontokat nem választjuk külön, hiszen ezek szinte minden esetben együttesen jelentkeznek. Az anyagi javak meg"rz"sénél, minden esetben emberi jelenléttel is számolni kell, de ez igaz a különböz" tevékenységek végzésére is. Ha tehát meg akarjuk határozni az objektumok biztonságát, akkor járunk el legpontosabban, ha mind a három elemet szerepeltetjük. Az objektumok biztonsága a biztonság olyan állapota, ahol az emberek és az anyagi javak, a legnagyobb biztonságban vannak, valamint az itt végzett tevékenység zavarmentessége biztosított.

5 Az objektumok biztonságát sért!, vagy veszélyeztet! események és cselekmények A veszéllyel minden esetben számolnunk kell. A legbiztonságosabb m!ködésnél is sérülhet a biztonság. Az objektumokat különböz" emberi magatartások, valamint természeti események, körülmények sérthetik, vagy veszélyeztethetik. Ezeket a szakirodalom általánosan rendkívüli eseménynek nevezi. Az objektumokat súlyosan veszélyeztet" természeti eseményeket természeti és civilizációs katasztrófáknak hívjuk. A természeti katasztrófák az emberi cselekvést"l függetlenül következnek be. Ezek lehetnek:!" t!zvész,!" árvíz,!" vihar,!" szélvihar,!" földrengés,!" villámcsapás. A biztonság vonatkozásában minden emberi magatartás fontos, de a veszélyességét tekintve a szándékos, jogsért! cselekmények talán a legfontosabbak Ezek megel"zése, megakadályozása illetve felderítése a szervezet és biztonsági részleg kiemelked" feladata. A civilizációs katasztrófák sem állnak minden emberi magatartástól függetlenül. Lehet, hogy éppen az ember a kiváltó ok (mely lehet szándékos, vagy gondatlan magatartás), de az is el"fordul, hogy az emberi tevékenység jelen van, de közvetlen összefüggés nem mutatható ki, pl. anyagszerkezet meghibásodása egy h"er"m!nél vezethet katasztrófához. Ezek lehetnek:!" terrorcselekmények,!" robbantás,!" emberölés és más személy elleni b!ncselekmények,!" lopás, rongálás és más vagyon elleni cselekmények,!" stb.

6 Szándékos jogsért! cselekmények sajátosságai A szándékos jogsért" cselekmények igen változatosak lehetnek, az el"bbi felsorolás csak egy sz!k keresztmetszetet ad. A cselekmények sok esetben nem csak egy tevékenységre szorítkoznak, hanem legtöbbsz"r azokból több is jelen lehet. Az elkövet"i kör lehet:!" bels" személy (saját munkatárs), vagy!" küls" személy,!" de itt is gyakran el"fordul ezek kombinációja. (pl. bels" személy által kapott információk alapján küls" személy hajtja végre a b!ncselekményt.) A végrehajtás lehet:!" jól megszervezett, el"re kitervelt,!" de sok esetben a spontán jelleg! végrehajtás is el"fordul. Veszélyességét tekintve általában az el"re megtervezett cselekmények jelentik a legnagyobb gondot. Czándékos jogsért" cselekmények végrehajtásának eszközei A végrehajtás eszközei igen sokfélék lehetnek. Ez legtöbb esetben függ a cselekmény jellegét"l, a környezett"l. Az el"re kitervelt cselekmények esetében az eszközök is jobbak, bizonyos esetben elállításuk igen komoly szakértelmet igényel. (Pl. páncélszekrény kinyitása.) Másik esetben a spontán elkövetésénél a helyszínen talált eszköz (pl. tégladarab) is elegend" az elkövetés végrehajtásához. (Ezért fontos, hogy egy objektum küls" területén a jár"rszolgálat ezeket az elkövetéshez felhasználható tárgyakat felderítse. Pl. egy hordó nem t!nik veszélyes, betöréshez felhasználható eszköznek. Ugyanakkor ez jól alkalmazható arra, hogy rajta keresztül átmásszon a betör" a kerítésen.) A cselekmény típusa is befolyásolja az eszköz min"ségét, jellegét. (Pl. terror jelleg! elkövetés, vagy emberölés általában speciális eszközt, ugyanakkor speciális felkészültséget igényel.

7 Az objektum!rzés Az objektum!rzés fogalma olyan biztonsági személyzettel, mechanikai- és technikai Az objektum!rzés eszközökkel, illetve ezek kombinációival végzett tevékenység, amely f" feladatéként megel"zi, megakadályozza az objektum biztonságát veszélyeztet" cselekményeket. Az objektum"rzés alatt állandó, folyamatos tevékenységet kell érteni. Ez az állandó jelenlét talán a legfontosabb, hiszen ez önmagában megel"z" jelleg! tevékenység. Az objektum!rzés módjai Az objektum"rzés többféle módon végezhet". A legelterjedtebb:!" él"er"vel,!" mechanikai- és technikai eszközökkel,!" "rz"-véd" kutyákkal megszervezett "rzés.?ltalában ezek kombinációja kerül alkalmazásra. Az objektum!rzés formái Az objektum"rzésnek három formája alakult ki:!" a pont"rzés,!" a körkörös "rzés,!" a terület, illetve kombinált "rzés. A pont!rzés az objektumok veszélyeztetettsége szempontjából kiemelt fontosságú helyének, illetve területének biztosítása. Pl. bejárat, egy-egy helyiség (pénztár, telefonközpont, stb.). A pont"rzés jellege, hogy ez a tevékenység az objektum nem minden területére, hanem annak egy vagy több, de nem a teljes egészére terjed ki. Ennek biztonsági és anyagi okai vannak. Elegend" az objektum egy-egy pontjának a védelme, így a megfelel" biztonság kevesebb emberrel is biztosítható. A körkörös!rzés az objektum hézagmentes küls" "rzését biztosítja. Xsak nagyobb létszámmal lehet megoldani. Ki lehet egészíteni technikai eszközökkel, esetleg "rz"- véd" kutyák alkalmazásával. Ez az "rzés az objektum bels" területére nem vonatkozik. A terület, illetve kombinált!rzés a pont"rzés és a körkörös "rzés együttes alkalmazását jelenti. A bejáratok, kerítés és a bels" terület "rzése. A kombináltat csak indokolt esetben célszer! alkalmazni a nagy költsége miatt, (pl. börtön, fegyverraktár, stb.).

8 Az objektumvédelem fogalma Az objektumvédelem Az "rzés és a védelem biztonsági értelemben egymással szorosan összefügg", ugyanakkor két különböz" dolog. Az "rzés egy megel"z" állapot, a különböz" cselekmények, veszélyek bekövetkezésének a megel"zésére irányul. Az el"bbiekben ismertetettek szerint az objektum biztonságát igen sokféle cselekmény sértheti, vagy veszélyeztetheti. Ez irányulhat személyek, illetve vagyontárgyak ellen, vagy az itt végzett tevékenység megzavarására ellen. Amikor a veszély közvetlenül jelentkezik az objektum"rzés objektumvédelemmé alakul át. Az "rzési feladatokat továbbra is el kell látni, ugyanakkor újabb feladatok un. védelmi feladatok is jelentkeznek. Az "rzési és a védelmi rendszer tehát egymásra épül. Addig, amíg az "rzés a rendes állapot, addig a védelmi rendszer rendkívüli állapotnak tekinthet". A f"bb objektumvédelmi feladatok a következ"k:!" a bekövetkezett támadó cselekmények felszámolása, illetve folytatásának megakadályozása,!" a védelemben részt vev" hatóságok, szervezetek érkezéséig az objektum biztonságának fenntartása, illetve a további veszély lehet"ség szerinti elhárítása. Az el"z"ek figyelembe vételével, az objektumvédelem az objektumban tartózkodó személyek és a vagyon biztonságát, valamint az objektumon belül folyatott tevékenység zavartalan m"ködését sért!, vagy közvetlenül veszélyeztet! magatartások ellen szervezeti, m"ködési és technikai intézkedések összessége.

9 Az objektumvédelem rendszere Az objektumban objektum védelmi rendszert is ki kell alakítani. A védelmi rendszerhez az!rzéshez hasonlóan él!er!s védelmet, technikai eszközöket (mechanikai, elektronikai), valamint védelmi rendszabályokat kell hozzáilleszteni. Az objektum védelmi rendszabályok - tekintettel arra, hogy feltételezett események bekövetkezését feltételezik csak terv formájában készülhetnek el. Tervek elkészítése Ehhez el"ször fel kell mérni, hogy az objektumot, milyen támadó cselekmények veszélyeztethetik. Ezt követ"en ki lehet dolgozni, hogy a különféle támadó cselekmények ellen milyen védelmi feladatokat kell elvégezni és ezekhez milyen er"k és eszközök szükségesek. Diztonsági felmérés céljae!" jelenlegi biztonsági szint meghatározása!" objektív tényfeltárás!" mindenki számára érthet" megfogalmazás Szervezés:!" els" lépés: - a biztonságot veszélyeztet" tényez"k felmérése!" második lépés: - kockázati analízis - veszélyforrások felderítése!" harmadik lépés: - veszélyelemzés, mik azok a lehet"ségek, amelyeket a rendelkezésre álló pénzügyi eszközökkel meg lehet valósítani.!" negyedik lépés: - megvalósítás. FLNTLS: Minden veszélyeztetett helyet a veszélyeztetettségi fokának megfelel!en kell védenip

10 Biztonsági felmérés (minden objektumban más és más): a) Qltalános szervezeti információk:!" Létesítmény megnevezése.!" Felvétel id"pontja.!" Vezet" meghatározása.!" Létesítmény feladata. b) Biztonságra vonatkozó információk:!" Alkalmaznak-e jár"rszolgálatot.!" #rök, "rhelyek száma, helye.!" Udvari kerítés körüli terület az "rzés feladata-e.!" ^ár"rszolgálat el"írási, id"pont, jár"rútvonal, nyilvántartások vannak-e.!" Milyen az "rök ellen"rzése. c) Speciális felmérési ismérvek: Tulajdonosi információk:!" az objektumban milyen anyagok keletkeznek.!" Ezek védelme milyen szint!\!" Veszélyességi fokuk milyen\!" Környez" utak állapota, környezet veszélyezettsége milyen\ (katasztrófa helyzet kialakulhat-e) _pületek állapota:!" egyszintes, vagy többszintes\!" anyaga tégla, beton, egyéb\!" kerítések állapota, küls" kapuk állapota\!" ablakok állapota (zárási mélység, vane rés feszít"vasnak, rögzítettség, rács) ajtók állapota (zárási mélység, van-e rés feszít"vasnak, rögzítettség, rács)!" épületen kívül tárolt anyagok védelme megoldott e.!" jelz! berendezés elhelyezése, min!sége 2küls!, bels!5 riasztók a feladatnak megfelelnek-e; Be és kiszállítás ismérvei:!" Be és kiléptetés naplózása megoldott-e\!" Mérlegelés kapunál történik-e\!" Bels" területen szabadon mozoghat-e idegen járm!\!" Plombázás van-e\!" Szállítólevél kezelés hogyan\!" Ki végzi a felmérést, bels" vagy küls" munkatárs\!" ]olgozók létszáma munkaid"ben, váltáskor, azon kívül.!" Ki a területileg illetékes rend"r, t!zoltó, közüzemi szolgáltatást ellátó hatóság\!" Munkaid"n túli szállítás (be és ki) megengedett-e\!" Intézeti gépkocsivezet"k gépkocsik ellen"rzési rendje megoldott-e\ Be és kiléptetési rend:!" Milyen a belépés ellen"rzési rend, és hol történik\!" Alkalmazottak szabadon mozoghatnak-e az objektumban\!" Vendégek mozgása korlátozott-e\!" Fényképes kit!z" van-e\!" Xsomag átvizsgálás van-e\!" Takarítószolgálat felügyelete megoldott-e\!" Syilvántartás mindenkori létszámról van-e\ ^árm!forgalommal kapcsolatos kérdések:!" Van-e alkalmazotti parkoló\!" Ha van, alkalmazott bemehet-e munkaid"ben\!" Biztonsági szolgálat irányítja-e a bels" közlekedést\ Személyzet ("rök és alkalmazottak) kérdései:!" végeznek-e az alkalmazottaknál háttér vizsgálatokat\!" háttér vizsgálatot kik végzik\!" belépés el"tt elbeszélgetés történik-e\!" fizikai, szakmai, intelligencia felmérés felvételkor történik-e\!" kilépett alkalmazottakkal történik-e elbeszélgetés\!" rögzítve van-e az "rök feladata\!" milyen az "rök ellen"rzési rendje\!" változtatják-e az "rök a jár"r útvonalakat, id"pontokat\!" egyértelm!-e az alá és fölérendeltségi viszony\!" titkos adatok, információk védelme megoldott-e\

11 Speciális pénzzel kapcsolatos kérdések:!" készpénzforgalom, "rzés kezelés szabályai\!" pénztár típusa, hol van elhelyezve\!" pénztáros zárási feladatai\!" bérkifizetés történik-e\!" a pénz be és kiszállítás szabályai \!" pénzforgalom bels" utasításai\!" számítástechnikai védelem van-e\!" bélyegz"k, aláírás minták vannak-e\!" pénzszállítás biztonságos-e\ aárak, riasztók állapota, kulcskezelés:!" kulcsokat kinek, hogyan lehet kiadni (naplózzák-e)\!" kulcsokat hol "rzik\!" milyen a kulcs-ellátottság\!" milyen kulcs veszett el\!" zárak javításával ki foglalkozik\!" páncélszekrény "rzése, védése hogyan van megoldva\!" kulcsok ellen"rzése milyen id"közönként történik\!" riasztók felszerelése, bekötése, ellen"rzési rendje (küls", bels")\!" riasztók beszerelését ki végezte\!" riasztók karbantartása kinek a feladata\!" van-e utasítás riasztó m!ködése esetére\!" zártláncú videó rendszer van-e kiépítve\!" ajtók, ablakok zárása kinek a feladata\!" riasztót, mozgásérzékel"t idegen állat (pl. kutya) beindíthatja-e\!" riasztó hangos, vagy néma riasztású\!" az épületet utolsónak elhagyók felel"sek-e a nyílászárók bezárásáért\!" munkavédelmi, t!zvédelmi szabályok betartása, betartatása milyen szint!\!" munka befejezésekor az iratok elzárására van-e intézkedés\!" iratmegsemmisítés, selejtezés megoldott-e\ Világítással kapcsolatban:!" van-e megfelel" világítás küls", bels" részen\!" van-e tartalék világítás (akkumulátorok ellen"rzési rendje)\!" építmény környezetében van-e világítást akadályozó tényez" (sövény, fa)\!" megvilágításkor kerítés kivilágítva, "rök sötétben rejtve igaz-e\!" van-e felel"s a világítás összességéért\ (m!ködés, karbantartás, ellen"rzés)!" világításkapcsolók, biztosítékok, energia ellátás jól védett helyen van-e\ Környezettanulmány:!" mik a b!nözési statisztikák a környéken\!" mennyi id" alatt ér ki a rend"rség, t!zoltóság, ment" riasztás után\!" rendelkezésre áll-e megfelel" min"ség! térkép (lépték)\!" van-e régebbi biztonsági felmérés\!" dolgozók fel vannak-e készítve rendkívüli események megoldására\ (bombariadó, t!zvédelmi riadó, katasztrófa helyzet, gyülekezési hely, menekülési útvonalak, véd"eszközök stb.)

12 Védelmi tervek Személyek elleni támadás (emberölés, testi sértés, hivatalos, vagy közfeladatot ellátó személy elleni er"szak stb.) Terrorcselekmények (túszfogás, emberrablás, anyagi javak hatalomba kerítése) Az objektum elleni tömegzavargás, tömeges támadás veszélye Közveszély okozás (robbantás, gyújtogatás), közveszéllyel fenyegetés, Védelmi tervek Az objektumvédelmi terveket általában a következ" támadó cselekmények ellen szükséges elkészíteni bbjektumot, értéktárgyakat romboló és rongáló cselekmények bbjektum m!ködését súlyosan zavaró cselekmények (közérdek! üzem m!ködésének megzavarása, stb.). Az objektum vagyontárgyai elleni támadó cselekmények (betörés, lopás, rablás stb.), Az objektumvédelmi terveket az egyes támadó cselekménytípusoknak megfelel!en külön-külön, vagy összevontan is el lehet készíteni. Llyan módszer is lehetséges, hogy az objektumvédelmi tervnek van egy általános része és az egyes cselekményekre vonatkozó különös része. A védelmi tervek mellett a dolgozók munkaköri leírásában és a biztonsági "rök "rutasításaiban is meg kell határozni, hogy különféle támadó cselekmények bekövetkezésekor, vagy azok közvetlen veszélye esetén mit kell tenniük.

13 Fbjektum "rzésgvédelem szervezés tervezésee Lbjektum #rzés T védelem Szervezési intézkedései Lbjektum "rzés szervezése Lbjektum- >édelem szervezése Kulcskezelés szervezése Uorta Szolgálat szervezése Személyek be és ki léptetés szervezése Várm"vek be és ki léptetés szervezés Lbjektum!rzés-védelem szintjeinek megvalósítása Uénz érték Szállítás szervezése Vezet!k védelme Wolgozók védelme Uénzintézetek védelme Rendezvény biztosítás Rendkívüli Hsemények >édelmi intézkedései Fl!er!s védelem Lbjektum "rzés-védelem megvalósítása Technikai védelem minimális teljes Mechanikai védelem minimális teljes részleges minimális teljes részleges részleges

14 Az objektumvédelem er!i Az objektumvédelem megszervezéséhez és végrehajtásához megfelel" létszámú él"er" szükséges. Az er" nagysága és összetétele a támadó cselekmény jellegét"l és az abban résztvev"k számától, felszerelését"l, valamint a támadás id"tartamától függ. Az objektumvédelemhez szükséges él!er!t a támadó cselekményt!l függ!en több lépcs!ben lehet biztosítani: 1. a szolgáltban lév" biztonsági "rség, 2. az objektumban bent lév" dolgozók közül alkalmas személyek, 3. a biztonsági "rség szolgálaton kívüli gyorsan riasztható és bevonultatható tagjai, 4. meger"sít" er"k: rend"rség, t!zoltóság stb. A támadó cselekmények bekövetkezésekor, vagy azok közvetlen veszélye esetén a rend"rséget minden esetben azonnal értesíteni kell, és a segítségüket kell kérni. Más rendvédelmi szerveket akkor kell értesíteni, és segítségüket kérni, ha olyan események következnek be, amelyek elhárítása a feladatkörükbe tartozik (pl. közveszély okozás esetén T!zoltóság, Polgári Védelem). Az objektumvédelem eszközei Az objektumvédelmi feladatok végrehajtásához különféle védelmi eszközök szükségesek. A védelmi eszközök fajtája és mennyisége attól függ, hogy a támadók milyen eszközökkel rendelkeznek. A védelmi eszközöket a Btk.-ban meghatározott jogos védelmi helyzetben (29. ) vagy végszükség (30. ) esetén lehet használni, így azoknak arányban kell állniuk a támadás mértékével. Az objektumvédelem kisegít" eszközei lehetnek:!" a rendszeresített kényszerít" eszközök (gázspray, gumibot),!" az "rz"-véd" kutyák,!" a rendszeresített l"fegyverek, gáz- és riasztófegyverek,!" t!zoltó fecskend"k, t!zoltó készülékek,!" szükségeszközök (szerszámok, anyagok, termékek stb.)

15 Az objektumvédelem vezetése Az objektumvédelmi tevékenységet a támadás mértékét"l függ"en a szolgálatban lév" biztonsági "rség legmagasabb beosztású elöljárója, vagy az objektum vezetéséb"l alakult válságstáb vezeti. Kisebb mérték!, rövid ideig tartó támadás esetén elegend", ha a biztonsági "rség elöljárója egy személyben vezeti a védelmi tevékenységet. Sagyobb mérv!, huzamosabb ideig tartó támadó tevékenység esetén az objektum vezetéséb"l vezet" törzset (válságstábot) kell létrehozni. A védelem vezetése a következ" f"bb feladatokat hajtja végre:!" értékeli a kialakult védelmi helyzetet,!" meghozza az els"dleges intézkedéseket,!" kidolgozza a védelem végrehajtásának módszerét, azaz meghozza határozatát,!" kialakítja a védelem szervezetét, a védelmi csoportokat,!" meghatározza a védelmi feladatokat,!" biztosítja a védelemhez szükséges eszközöket,!" a helyzet alakulásának megfelel"en vezeti a védelmi tevékenységet. A védelem vezetését a rend"ri er"k, megérkezésekor át kell adni a rend"ri vezet"nek. Az objektum vezet" törzse ezt követ"en a rend"ri vezet" utasításainak megfelel"en tevékenykedik, önálló döntéseket nem hozhat, utasításokat nem adhat ki.

Infokommunikációs rendszerek biztonságos üzemeltetési lehetőségének vizsgálata. Előadó Rinyu Ferenc

Infokommunikációs rendszerek biztonságos üzemeltetési lehetőségének vizsgálata. Előadó Rinyu Ferenc Infokommunikációs rendszerek biztonságos üzemeltetési lehetőségének vizsgálata Előadó Rinyu Ferenc A biztonság üzemeltetés (állapot) elérése nem elsősorban technikai kérdés, sokkal inkább rendszerszintű

Részletesebben

1". RENDEZVÉNYBIZTOSÍTÁS

1. RENDEZVÉNYBIZTOSÍTÁS 1". RENDEZVÉNYBIZTOSÍTÁS A rendezvénybiztosítás a személyvédelemhez, a test!ri munkához közel álló biztonsági szakterület. A legnagyobb különbség az, hogy itt nem egy konkrét, vagy kisebb szám> személy

Részletesebben

S"#$%&'(%)#&#$ A szakmai körökben többféle definíció van jelen, a vonatkozó jogszabály megint más fogalom meghatározást használ.

S#$%&'(%)#&#$ A szakmai körökben többféle definíció van jelen, a vonatkozó jogszabály megint más fogalom meghatározást használ. 9. S"#$%&'(%)#&#$ Személyvédelmi tevékenység fogalma: A személyvédelem Magyarországon már régóta ismert és végzett tevékenység. 8nnek ellenére e tevékenységre nincs egységesen elfogadott meghatározás.

Részletesebben

2/1998. (BK 1.) BM utasítás a Belügyminisztérium Tzvédelmi Szabályzatának kiadásáról

2/1998. (BK 1.) BM utasítás a Belügyminisztérium Tzvédelmi Szabályzatának kiadásáról 2/1998. (BK 1.) BM utasítás a Belügyminisztérium Tzvédelmi Szabályzatának kiadásáról A tz elleni védekezésrl, a mszaki mentésrl és a tzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvényre, valamint a tzvédelmi szabályzat

Részletesebben

Épületinformatikai irányítási rendszer

Épületinformatikai irányítási rendszer Épületinformatikai irányítási Irányított : Irányító (irányító berendezés): A. Villamosenergia ellátó B. Épületgépészeti C. Vagyonvédelmi és betörésvédelmi D. Tz- és gázvédelmi E. Beléptet F. Zártláncú

Részletesebben

Bevezet! A törvényi szabályozás

Bevezet! A törvényi szabályozás Bevezet! A 90-es évek egyik f! feladata a személy és vagyonvédelem jogi alapokra való helyezése volt, a tulajdonviszonyok átrendez!désének egyenes következményeként. Tarthatatlan volt, hogy pl. a személyvédelem

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGET NEM VESZÉLYEZTETŐ ÉS BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉS KÖVETELMÉNYEI III.

AZ EGÉSZSÉGET NEM VESZÉLYEZTETŐ ÉS BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉS KÖVETELMÉNYEI III. AZ EGÉSZSÉGET NEM VESZÉLYEZTETŐ ÉS BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉS KÖVETELMÉNYEI III. követelmények I. A munkafolyamatot, a technológiát, a munkaeszközt, az anyagot úgy kell megválasztani, hogy az sem a munkavállalók,

Részletesebben

2011. 234/2011. (XI.10)

2011. 234/2011. (XI.10) Jogszabályi háttér A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény a Kat. végrehajtásáról szóló 234/2011. (XI.10) Korm. Rendelet V. fejezet

Részletesebben

VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV)

VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV) HLT+0.1-01 Verzió: 01 Old. 1 / 9 HUNG LOG TWO Kft. VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV) Érvényes: 2015.01.05 Jóváhagyta: Szucsány György Ügyvezető Igazgató HLT+0.1-01 Verzió: 01 Old. 2 /

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata./2009. ( ) rendelete a fenntartásában mköd közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítésérl

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata./2009. ( ) rendelete a fenntartásában mköd közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítésérl Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata./2009. ( ) rendelete a fenntartásában mköd közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítésérl Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgylése a közoktatásról

Részletesebben

Nyilatkozat ... 1/A. A felszámolás, végelszámolás alatt álló gazdálkodó szervezet azonosító adatai: ... ... ...

Nyilatkozat ... 1/A. A felszámolás, végelszámolás alatt álló gazdálkodó szervezet azonosító adatai: ... ... ... 1.sz. levélminta 1. sz. melléklete 1. számú melléklet a 106/1995. (IX. 8.) Korm. rendelethez Nyilatkozat az 1991. évi IL. törvény 31. (1) bekezdés c) pontja, illetve a 70. c) pontja szerint a felszámolási

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Tavaszmező u. 17.

Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Tavaszmező u. 17. Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet Tűzriadó Terv Budapest, VIII. A Tűzriadó Terv a Tűzvédelmi Szabályzat melléklete, egy példányát - a létesítmény alaprajzával kiegészítve - a tűzvédelmi anyagok gyűjtőjében

Részletesebben

A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények.

A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények. II/1. VESZÉLY-ELHÁRÍTÁSI TERVEZÉS A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények. Települési szintű veszély-elhárítási tervezés rendszere, jogi háttere. A besorolás és

Részletesebben

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLYBA SOROLÁS

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLYBA SOROLÁS TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLYBA SOROLÁS Balatonföldvár 2013. március 21. Lengyelfi László 6. 54. Tűzveszélyességi osztály: veszélyességi övezetek, helyiségek, helyiségcsoportok (tűzszakaszok), épületek, műtárgyak,

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Vagyonvédelmi és Rendészeti Szabályzat 2015. december 21. 1 Tartalomjegyzék I. fejezet... 4 A Vagyonvédelmi és Rendészeti Szabályzat hatálya... 4 II. fejezet... 5 Ügyrend... 5 A

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Népszínház u. 8.

Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Népszínház u. 8. Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet Tűzriadó Terv Budapest, VIII. A Tűzriadó Terv a Tűzvédelmi Szabályzat melléklete, egy példányát - a létesítmény alaprajzával kiegészítve - a tűzvédelmi anyagok gyűjtőjében

Részletesebben

KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre)

KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre) VIDOR FESZTIVÁL 2018 Nyíregyháza, Kossuth tér Nagyszínpad KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre) VIDOR FESZTIVÁL 2017 2018. augusztus 24-szeptember 1. Nyíregyháza, 2018. 07. 22. Készítette: Tempó-Loki

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BERECZKI MÁTÉ ÉLELMISZERIPARI ÉS MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS SPORTISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Baja, 2013 1 Tartalom 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT... 4 A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI

Részletesebben

Versenyképesség és az innovatív vagyonvédelem

Versenyképesség és az innovatív vagyonvédelem Versenyképesség és az innovatív vagyonvédelem avagy lehet-e és hogyan szerepe a vagyonvédelemnek a versenyképesség növelésében? Bernáth Mihály okl. biztonságszervező szakember Amiben mindenki egyetért...

Részletesebben

A veszélyelhárítási (katasztrófaelhárítási) tervek kidolgozása

A veszélyelhárítási (katasztrófaelhárítási) tervek kidolgozása A veszélyelhárítási (katasztrófaelhárítási) tervek kidolgozása A katasztrófavédel tervezés rendszerét, feladatait, formai és tartal követelményeit a polgári védel tervezés rendszeréről szóló 20/1998. (IV.

Részletesebben

A SZENT ISTVÁN EGYETEM. T a n á c s á n a k. 16/2002/2003.ET. számú

A SZENT ISTVÁN EGYETEM. T a n á c s á n a k. 16/2002/2003.ET. számú A SZENT ISTVÁN EGYETEM T a n á c s á n a k 16/2002/2003.ET. számú h a t á r o z a t a a Rendészeti és Vagyonvédelmi Szabályzatról 1 I. A RENDÉSZETI ÉS VAGYONVÉDELMI TEVÉKENYSÉG CÉLJA A vagyonvédelmi és

Részletesebben

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet 1022. Budapest, Herman Ottó út 15. A helyiségek és berendezések használatának szabályzata Martonvásár, 2012. Bedő Zoltán Főigazgató 0 A

Részletesebben

Alapító okirat (egységes szerkezetben)

Alapító okirat (egységes szerkezetben) Alapító okirat (egységes szerkezetben) 1.) Az intézmény neve: Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Rövid neve: EESZI Törzsszáma: 638089 2.) Az intézmény székhelye: 6922 Földeák, Zárda u. 2. 3.)

Részletesebben

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása Munkavédelem jogi és eljárási ismeretei II. Ellenőrző kérdések 2012 1., A munkavédelem általános követelményei. - a munkavédelmi szabályok betarthatósága - a követelmények megválthatóságának elve - a megfelelőség

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT MISKOLC KULCS-NYILVÁNTARTÁS ÉS KULCSKEZELÉSI SZABÁLYZATA

SZÉCHENYI ISTVÁN TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT MISKOLC KULCS-NYILVÁNTARTÁS ÉS KULCSKEZELÉSI SZABÁLYZATA Széchenyi István Térségi Integrált Szakképző Központ Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. www.szechenyitiszk.eu, info@szechenyitiszk.eu SZÉCHENYI ISTVÁN

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BARANGOLÓ ÓVODA 2017 PÓCSMEGYER, TÁNCSICS u. 26. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Kelt: 2006. január 24. Készítette: Papp István Lőrincné Danyi Zsuzsánna óvodavezető A közoktatásról szóló többször módosított

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 2. sz. melléklet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata Hatályos: 2011. március 15. napjától (a módosításokkal egységes szerkezetben) Módosítva a IV-100/22.310-1/2011.

Részletesebben

Sajóbábony Településrendezési Tervének módosítása OTÉK alóli felmentés kérése és indoklása január

Sajóbábony Településrendezési Tervének módosítása OTÉK alóli felmentés kérése és indoklása január Sajóbábony Településrendezési Tervének módosítása OTÉK alóli felmentés kérése és indoklása 2017. január Előzmények Sajóbábony hatályban lévő Településrendezési tervének alapterve 2005-ben készült és került

Részletesebben

CÉGISMERTETŐ. KDSZ BT. (Korrekt, Diszkrét, Szakszerű Betéti Társaság) Vagyonvédelmi és magánnyomozói iroda Budapest, Gyakorló utca 5.

CÉGISMERTETŐ. KDSZ BT. (Korrekt, Diszkrét, Szakszerű Betéti Társaság) Vagyonvédelmi és magánnyomozói iroda Budapest, Gyakorló utca 5. CÉGISMERTETŐ KDSZ BT. ( Betéti Társaság) Vagyonvédelmi és magánnyomozói iroda 1106 Budapest, Gyakorló utca 5. 1 Tisztelt Uram! Alulírott tulajdonos, Liszt Ferenc, mint a KDSZ. BT. ( Betéti Társaság) vezetője

Részletesebben

Pro School Service Nonprofit Kft. / biztonságszervezés / 0712-06 modul/ 2 vifea. segédlet

Pro School Service Nonprofit Kft. / biztonságszervezés / 0712-06 modul/ 2 vifea. segédlet 1 Biztonságszervezői alapismeretek 0712-06 modul 2-es (szóbeli) vizsgarész Egy megjelölt intézmény tűzvédelmi szempontból való felmérése, tűzvédelmi szabályzat készítése vázlatosan Tűzvédelem tervezés,

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

1-27 ! " # # ! $ $ %!$ & '$ !! #' +#' $ %,$! -. $

1-27 !  # # ! $ $ %!$ & '$ !! #' +#' $ %,$! -. $ 1-27 " % & ' ( )' ' * +' %, % - /0 /-& 1 //& /2% /2-% /2/% /2234 /25& 6 7 8 9 /2: /2;< /2= /5 /5- /5/& /52< /:7 /:-, /:/< >0?)?%@>0 09?*?% /:2) /:5% /::>%>% 2-27 2DE /:;& /:=8 /:A% /:B@ /:-C& 5 5-8 5/>

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

s z a b á l y z a t o t

s z a b á l y z a t o t Keszthelyi Városi Bíróság Elnöke 2012.El.II.B.3. szám. A Keszthelyi Városi Bíróság Elnökének 1/2012. számú szabályzata a bírósági épületben tartózkodás szabályairól és a bírósági épület rendje fenntartásának

Részletesebben

Munkavédelmi előírások a kereskedelemben. Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde

Munkavédelmi előírások a kereskedelemben. Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde Munkavédelmi előírások a kereskedelemben Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde Munkavédelmi előírások a kereskedelemben A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Tv. Szabályozza az egészséget nem veszélyeztető

Részletesebben

SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BESZÉLJ VELEM ALAPÍTVÁNYI EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A nevelőtestület elfogadta 2013. 02.15. A kuratórium jóváhagyta 2013. 02. 20. Horváthné Ligeti

Részletesebben

Osztályozó és javító vizsga formája és követelményei Munkahelyi egészség és biztonságtantárgyból

Osztályozó és javító vizsga formája és követelményei Munkahelyi egészség és biztonságtantárgyból Osztályozó és javító vizsga formája és követelményei Munkahelyi egészség és biztonságtantárgyból A vizsga formája: Írásbeli vizsga. A vizsga időtartama: 60 perc A vizsga leírása: A vizsgázó feladatlapot

Részletesebben

Munkahelyi egészség és biztonság. helyi programja

Munkahelyi egészség és biztonság. helyi programja Munkahelyi egészség és biztonság tantárgy helyi programja Készült a tantárgy központi programja alapján 2013. A tantárgy tanításának célja: A tanuló általános felkészítése az egészséget nem veszélyeztető

Részletesebben

K i v o n a t. a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2014. K i v o n a t a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből /Kihagyva a kihagyandókat!/ Kiskunmajsa

Részletesebben

S Z E R V E Z E T I ÉS

S Z E R V E Z E T I ÉS 2377 Örkény HUSZKA HERMINA Telefon/fax: +36/29 311 024 Bartók Béla utca 53. ÁLTALÁNOS ISKOLA E_mail: huszkahermina@gmail.com OM azonosító: 032485 Honlap:www.huszkaiskola.hu S Z E R V E Z E T I ÉS M Ű K

Részletesebben

ÁGAZATI NAGYBANI KERETTANTERVI KIVONAT

ÁGAZATI NAGYBANI KERETTANTERVI KIVONAT ÁGAZATI NAGYBANI KERETTANTERVI KIVONAT I. 9. évf. 1. Fegyveres szervek és vagyonvédelem I. tantárgy 72 óra 1.3.1. A magyarországi fegyveres szervek története 6 óra 1.3.2. Fegyveres szervek alapismerete

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI

SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI SZABÁLYZAT M/17. BIZTONSÁGVÉDELMI SZABÁLYZAT SOPRON 2006 !" ## $ %&"'' $!"# $%& $%%&' ()* +'!&, # % )-!. / & 01 %/ 01 2 01 %& #' ((! 345& 00! ) 6 00 (1)

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZAT Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg 9400 Sopron, Feny tér 1. SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZAT Sopron, 2013. március Barilichné Tóth Rita igazgató Tartalom

Részletesebben

Szerkezetek szerelési sorrendje

Szerkezetek szerelési sorrendje Az elemeire bontott szerkezetek - foleg a magasépületek - többféle sorrendben is összeszerelhetoek. Egyszintes, többhajós épületek esetén a szerelés végezheto a hosszanti tengelyre merolegesen és azzal

Részletesebben

Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata

Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata Jelen Szabályzatot a Gaming és esport Sportági Szövetség Elnöksége 3/2018. (XII.06.) határozatával fogadta el és 2018. december 6. napjával

Részletesebben

Tárgyalásra kerülő témakörök: Témakört érintő legfontosabb előírások:

Tárgyalásra kerülő témakörök: Témakört érintő legfontosabb előírások: TANTÁRGY:LÉTESÍTÉS ÉS LÉTESÍTMÉNYEKMUNKABIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYE II. FÉLÉV Tárgyalásra kerülő témakörök: Építési munkahelyeken az építési folyamatok során megvalósítandó minimális egészségvédelmi és biztonsági

Részletesebben

HUNGARY AMBULANCE. MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség)

HUNGARY AMBULANCE. MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség) HUNGARY AMBULANCE MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség) www.hunambulance.hu Az egészségügyi biztosítás, mozgóőrségi tevékenység kereteit az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet a mentésről

Részletesebben

A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda. Szervezeti és Működési Szabályzata A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata Az alapító okirat okiratszáma: 1816883/2015 4.3.) A költségvetési szerv alaptevékenysége: 4.3.1.) A gyermek hároméves korától a tankötelezettség

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE. C.3. fejezet

BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE. C.3. fejezet C. 3. fejezet: Mechanikai védelem: üvegezés BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE (AJÁNLÁS) C.3. fejezet Mechanikai védelem - értéktárolók, értékőrző termek

Részletesebben

Vizsgáló- és kalibráló laboratóriumok felkészültségének általános körülményei (MSZ EN ISO/IEC 17025:2001) Tartalomjegyzék (1)

Vizsgáló- és kalibráló laboratóriumok felkészültségének általános körülményei (MSZ EN ISO/IEC 17025:2001) Tartalomjegyzék (1) Vizsgáló- és kalibráló laboratóriumok felkészültségének általános körülményei (MSZ EN ISO/IEC 17025:2001) Tartalomjegyzék (1) 1.Bevezetés 2.Alkalmazási terület 3. Fogalom meghatározások 4. Irányítási követelmények

Részletesebben

TŰZRIADÓ TERVE: 2010.

TŰZRIADÓ TERVE: 2010. 2. sz. melléklet 4030 DEBRECEN Budai É.u.8/A. sz. 4030 D e b r e c e n, Híd u. 4.- 6. sz. TANMŰHELYÉNEK TŰZRIADÓ TERVE: 2010. Érvényes: 2010. szeptember 10.-től. 4030 D E B R E C E N, Budai É. u. 8/a.

Részletesebben

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe 1 1. A képzés célja A képzésen résztvevők jogi, szakmai és szolgálati ismeretinek aktualizálása, bővítése, valamint a szolgálati feladatok végrehajtásához kapcsolódó kompetenciák fejlesztése innovatív

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Dunakanyar Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Munkaszervezete Szervezeti és Működési Szabályzat Jóváhagyva a 24/2009. (V. 22.) számú DTÖKT határozattal. Dr. Bóth János elnök Dunakanyar Többcélú

Részletesebben

VAGYONVÉDELMI SZAKMAI KÉPZÉS TEMATIKA II.

VAGYONVÉDELMI SZAKMAI KÉPZÉS TEMATIKA II. VAGYONVÉDELMI SZAKMAI KÉPZÉS TEMATIKA II. Témakör I. A személy- és vagyonvédelmi tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. tv. előírásai A személy- és vagyonvédelmi törvény célja, hatálya A személy-

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése

Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése 2012. szeptember 10-14. Katasztrófavédelmi alapismeretek Jogszabályi alapok Kurtán Attila tű. százados kiemelt főtanár Hazai jogszabályok Magyarország Alaptörvénye (2011.

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 1996: XLIII. tv.

Részletesebben

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA ELTE TANÍTÓ ÉS ÓVÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA 2004. TARTALOMJEGYZÉK Rendészeti és vagyonvédelmi szabályzat I. Általános rendelkezések 3. oldal II. Az ELTE Tanító-és Óvóképző

Részletesebben

A.8. A jogellenességet (társadalomra veszélyességet) kizáró okok rendszere; a jogos védelem és a végszükség

A.8. A jogellenességet (társadalomra veszélyességet) kizáró okok rendszere; a jogos védelem és a végszükség A.8. A jogellenességet (társadalomra veszélyességet) kizáró okok rendszere; a jogos védelem és a végszükség Vázlat Záróvizsga-felkészítő konzultáció Büntetőjog c. tárgyból Jogász alapszak Miskolc, 2016.

Részletesebben

$énz- és értékszállítás, értékkísérés és szállítmány kísérés

$énz- és értékszállítás, értékkísérés és szállítmány kísérés !. $énz- és értékszállítás, értékkísérés és szállítmány kísérés A címben leírt meghatározások a vagyonvédelmi tevékenység különböz! szakterületeit jelentik. A =>>?. évi @A. törvény szerint: A szállítmány

Részletesebben

Kórházi létesítmény gazdálkodás a MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE

Kórházi létesítmény gazdálkodás a MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE Kórházi létesítmény gazdálkodás a gyakorlatban MOLNÁR AT TILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE A Kórház (szakrendelő, orvosi rendelő) mint létesítmény Egészségügyi intézmény egy speciális

Részletesebben

KRÍZISHELYZETEK HATÁSA AZ ÖNKORMÁNYZATOK DÖNTÉSI FOLYAMATAIRA. Dr. Dobó Marianna Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszéke

KRÍZISHELYZETEK HATÁSA AZ ÖNKORMÁNYZATOK DÖNTÉSI FOLYAMATAIRA. Dr. Dobó Marianna Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszéke KRÍZISHELYZETEK HATÁSA AZ ÖNKORMÁNYZATOK DÖNTÉSI FOLYAMATAIRA Dr. Dobó Marianna Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszéke Válság krízis - katasztrófa Válság: radikális beavatkozást igényel Krízis:

Részletesebben

Munkahelyi elssegélynyújtás

Munkahelyi elssegélynyújtás Munkahelyi elssegélynyújtás A munkavédelemrl szóló 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) 46. -a értelmében a munkahelyen - jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásnak, a munkavállalók létszámának, a munka

Részletesebben

Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna

Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna Bűnpártolás 244. (1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön, b) a büntetőeljárás

Részletesebben

a 8/2010. (II.26.) számú rendelettel egységes szerkezetben.

a 8/2010. (II.26.) számú rendelettel egységes szerkezetben. SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 8/2007. (III.21.) SZÁMÚ RENDELETE a közterület-felügyeletr l a 8/2010. (II.26.) számú rendelettel egységes szerkezetben. Tartalom A közterület-felügyelet

Részletesebben

Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Ma Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Vonatkozó előírások I. 1996. évi XXXI. törvény a tűz elleni

Részletesebben

Gubody Ferenc Szakképző Iskola. OM azonosító: 201038

Gubody Ferenc Szakképző Iskola. OM azonosító: 201038 Gubody Ferenc Szakképző Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata OM azonosító: 201038 A szabályzat érvényes: 2013. április 2-től 1 Tartalomjegyzék Tartalom 1 Tartalomjegyzék... 2 2 A Szervezeti és Működési

Részletesebben

Békés megyére jellemző katasztrófavédelmi sajátosságok, feladatok, végrehajtás kérdései, a polgármester feladatai

Békés megyére jellemző katasztrófavédelmi sajátosságok, feladatok, végrehajtás kérdései, a polgármester feladatai Békés megyére jellemző katasztrófavédelmi sajátosságok, feladatok, végrehajtás kérdései, a polgármester feladatai Haskó György tű. alezredes polgári védelmi főfelügyelő 2012. február 15. A hatálytalanított

Részletesebben

a helyi építészeti és helyi természeti értékek védelmérl, valamint a településképi megfelelségrl

a helyi építészeti és helyi természeti értékek védelmérl, valamint a településképi megfelelségrl Bátya Község Önkormányzat Képvisel-testületének 17/2008. (IX. 15.) Kt. számú önkormányzati rendelete a helyi építészeti és helyi természeti értékek védelmérl, valamint a településképi megfelelségrl Bátya

Részletesebben

JELENTÉSE FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI GYAKORLATRÓL

JELENTÉSE FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI GYAKORLATRÓL A KONZUM NYRT. IGAZGATÓSÁGÁNAK JELENTÉSE A 2010. ÉVI FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI GYAKORLATRÓL Az Igazgatóság jelentése a 2010. évi Felelős Társaságirányítási Gyakorlatról A KONZUM Nyrt. Igazgatósága a 2010.

Részletesebben

A katasztrófavédelem megújított rendszere

A katasztrófavédelem megújított rendszere A katasztrófavédelem megújított rendszere MAGYARORSZÁG BIZTONSÁGA ÁLLAM BM OKF ÁLLAM- POLGÁR... A régi Kat. törvény alapvetően jó volt DE 10 év 2010. évi árvízi veszélyhelyzet; vörösiszap katasztrófa kezelésének

Részletesebben

Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola

Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013.03.19. Módosítás: ÉRD, 2014. november 12., 2015.február 25., 2015. december 8. Összeállította és jóváhagyásra benyújtja:

Részletesebben

Fókuszban a belső védelmi terv (BVT) gyakorlat

Fókuszban a belső védelmi terv (BVT) gyakorlat Fókuszban a belső védelmi terv (BVT) gyakorlat A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény értelmében a belső védelmi terv a veszélyes anyagokkal

Részletesebben

Alapító okirat (egységes szerkezetben)

Alapító okirat (egységes szerkezetben) Alapító okirat (egységes szerkezetben) 1.) Az intézmény neve: Návay Lajos Általános Iskola Rövid neve: NLAI Törzsszáma: 638090 2.) Az intézmény székhelye: 6922 Földeák, Zárda u. 18-20. 3.) Az intézmény

Részletesebben

255/2007. (X. 4.) Korm. rendelet. az építésügy körébe tartozó egyes hatósági nyilvántartásokról. A rendelet hatálya. Általános rendelkezések

255/2007. (X. 4.) Korm. rendelet. az építésügy körébe tartozó egyes hatósági nyilvántartásokról. A rendelet hatálya. Általános rendelkezések Hatályos:2011.01.01-255/2007. (X. 4.) Korm. rendelet az építésügy körébe tartozó egyes hatósági nyilvántartásokról A Kormány az épített környezet alakításáról és védelmérl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény

Részletesebben

Balesetvédelem és egészségnyújtás SPORTSZERVEİ BSc. Dr. Terjék László

Balesetvédelem és egészségnyújtás SPORTSZERVEİ BSc. Dr. Terjék László biztosításának jogi háttere Balesetvédelem és egészségnyújtás SPORTSZERVEİ BSc. Dr. Terjék László Rendezvények biztosításának szabályozása A jogi hátteret az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet adja Ez a rendelet

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Közbeszerzési és Beszerzési Szabályzata

ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Közbeszerzési és Beszerzési Szabályzata ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Közbeszerzési és Beszerzési Szabályzata 2012 2 Tartalomjegyzék I. Fejezet Általános rendelkezések A közbeszerzési szabályzat célja 4 A szabályzat hatálya 4 Értelmező rendelkezések

Részletesebben

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe 1 2 1. A képzés célja A képzésen résztvevők jogi, szakmai és szolgálati ismeretinek aktualizálása, bővítése, valamint a szolgálati feladatok végrehajtásához kapcsolódó kompetenciák fejlesztése innovatív

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a hálózati elosztó és hosszabbító készletek laboratóriumi vizsgálatáról

Összefoglaló jelentés a hálózati elosztó és hosszabbító készletek laboratóriumi vizsgálatáról NEMZETI FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG Mechanikai és Villamos Laboratórium Iktatószám: MVL-219-3/2014 Témafelels: Várfalvi Bálint Összefoglaló jelentés a hálózati elosztó és hosszabbító készletek laboratóriumi

Részletesebben

Felelős Társaságirányítási Jelentés

Felelős Társaságirányítási Jelentés Felelős Társaságirányítási Jelentés Az ANY Biztonsági Nyomda Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a Társaság ) a felelős társaságirányítás vonatkozásában az alábbi összefoglaló jelentést és nyilatkozatot

Részletesebben

Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság április 11.

Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság április 11. 2. sz. melléklet Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2019. április 11. I. Bevezetés A szabadtéri rendezvény az Országos Tűzvédelmi

Részletesebben

A SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYE ÓVODÁINAK ÉS ISKOLÁINAK HÁZIRENDJE

A SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYE ÓVODÁINAK ÉS ISKOLÁINAK HÁZIRENDJE A SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYE ÓVODÁINAK ÉS ISKOLÁINAK HÁZIRENDJE A SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYE ÓVODÁINAK ÉS ISKOLÁINAK HÁZIRENDJE A közoktatási

Részletesebben

KOCKÁZATÉRTÉKELÉS FELMÉRŐLAP ÉPÍTŐIPARI MUNKAHELYEK

KOCKÁZATÉRTÉKELÉS FELMÉRŐLAP ÉPÍTŐIPARI MUNKAHELYEK KOCKÁZATÉRTÉKELÉS FELMÉRŐLAP ÉPÍTŐIPARI MUNKAHELYEK (Számítógépes kitöltésre) Munkahely neve: Munkahely címe: Kockázatértékelés felmérés időpontja: A kockázatértékelés felmérést végezte: DOKUMENTUMOK VIZSGÁLATA

Részletesebben

1) Ismertesse és értelmezze a katasztrófa lényegét, csoportosítási lehetőségeit, részletezze a tárcák felelősség szerinti felosztását.

1) Ismertesse és értelmezze a katasztrófa lényegét, csoportosítási lehetőségeit, részletezze a tárcák felelősség szerinti felosztását. 1) Ismertesse és értelmezze a katasztrófa lényegét, csoportosítási lehetőségeit, részletezze a tárcák felelősség szerinti felosztását. A katasztrófa kritikus esemény, események hatásának olyan következménye,

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE. B.8. fejezet. Őrző- védő szolgálat követelmények

BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE. B.8. fejezet. Őrző- védő szolgálat követelmények BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE (AJÁNLÁS) B.8. fejezet Őrző- védő szolgálat követelmények kiadás A dokumentum megnevezése kiadva visszavonva 0 Őrző-

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT. SFÜ Sándorfalva Városfejlesztı és Üzemeltetı Közhasznú Nonprofit Kft.

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT. SFÜ Sándorfalva Városfejlesztı és Üzemeltetı Közhasznú Nonprofit Kft. SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT SFÜ Sándorfalva Városfejlesztı és Üzemeltetı Közhasznú Nonprofit Kft. 1 TARTALOM I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szervezeti és Mőködési Szabályzat célja 2. A Társaság

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzat 2011. Balatonalmádi 2 I. Általános rendelkezések 1. A szervezeti és működési szabályzat célja, jogszabályi alapja a) A szervezeti

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány:

SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány: NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány: I, Létesítményvédelem és biztonságvédelem tantárgyak körében: 1, Magánbiztonság

Részletesebben

Érintésvédelemmel kapcsolatos jogszabályok

Érintésvédelemmel kapcsolatos jogszabályok 2006-ra végre egy új rendelettel szabályozták az érintésvédelmi szerelői ellenőrzések és szabványossági felülvizsgálatok rendszeres elvégzését. Az alábbiakban az érintésvédelmi felülvizsgálatok elvégzésének

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR SZOLGÁLATVEZETŐI SZABÁLYZATA

AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR SZOLGÁLATVEZETŐI SZABÁLYZATA AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR SZOLGÁLATVEZETŐI SZABÁLYZATA Jelen szabályzat az Országos Széchényi Könyvtárban az általános heti hivatalos munkaidőn kívül ellátott nyilvános könyvtári szolgálat irányításával

Részletesebben

KIÜRÍTÉS TvMI. Lakitelek, 2014. szeptember 10. Lengyelfi László

KIÜRÍTÉS TvMI. Lakitelek, 2014. szeptember 10. Lengyelfi László KIÜRÍTÉS TvMI Lakitelek, 2014. szeptember 10. Lengyelfi László ELŐZMÉNY 2014. április 10-én ülés az OKF-en, ahol megkaptuk a Brüsszelbe kiküldött OTSZ 5.0 tervezetet OTSZ tervezet tanulmányozása (sok mindent

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I.

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I. 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel [Vastag betűvel az 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.), vékony betűvel

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Katona József Művelődési Központ- Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény 5500 Gyomaendrőd, Kossuth út 9. Tel: 06/66/386-524 E-mail: tajhaz@gyomaendrod.hu SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette:

Részletesebben

Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata

Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyén működtetett elektronikus térfigyelő rendszer adatkezelési szabályzata 1.) A kezelt adatok köre Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola Szécsény SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. május 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (SZMSZ)

Részletesebben

RADIOKATÍV SUGÁRFORRÁSOK SZÁLLÍTÁSÁNAK BIZTONSÁGI FELTÉTELEI

RADIOKATÍV SUGÁRFORRÁSOK SZÁLLÍTÁSÁNAK BIZTONSÁGI FELTÉTELEI RADIOKATÍV SUGÁRFORRÁSOK SZÁLLÍTÁSÁNAK BIZTONSÁGI FELTÉTELEI Povázsai Sándor r. alezredes Országos Rendőr-főkapitányság Budapest, 2010. 09. 21-22. Rövid áttekintés Jogi szabályozás helyzete Engedélyezési

Részletesebben

4/2008. (VIII. 1.) ÖM rendelet. az erdk tz elleni védelmérl

4/2008. (VIII. 1.) ÖM rendelet. az erdk tz elleni védelmérl 4/2008. (VIII. 1.) ÖM rendelet az erdk tz elleni védelmérl A tz elleni védekezésrl, a mszaki mentésrl és a tzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény 47. (6) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviseltestületének 12/2005. (V.13.) rendelete az önkormányzati biztos kirendelésérl

Pápa Város Önkormányzata Képviseltestületének 12/2005. (V.13.) rendelete az önkormányzati biztos kirendelésérl Pápa Város Önkormányzata Képviseltestületének 12/2005. (V.13.) rendelete az önkormányzati biztos kirendelésérl A Pápa Város Önkormányzata Képviseltestülete az államháztartásról szóló, többször módosított

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XII. Tankerülete N Y I T O T T V I L Á G F E J L E S Z T Ő I S K O L A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2015. Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RÉSZ...

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SOMOGY MEGYEI SZERETET SZOCIÁLIS OTTHON SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2013. Általános és bevezető szabályok 1. A költségvetési szerv neve: Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon 2. A költségvetési

Részletesebben