Tisztelt Képviselő-testület!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Képviselő-testület!"

Átírás

1 Tisztelt Képviselő-testület! A évi költségvetési rendeletben megfogalmazott előirányzatainkat az év folyamán két alkalommal módosította a Képviselő-testület. A teljesítések alapján a évi költségvetés pénzügyi mérlegének főösszege: Bevételek: Kiadások: Pénzmaradvány: ezer Ft ezer Ft ezer Ft I. A gazdálkodás általános bemutatása Önkormányzatunk bevételei között jelentős arányt képviselnek az állami támogatások, illetve a helyi adó bevételek. A normatív állami hozzájárulás, az SZJA átengedett részéből finanszírozott feladatok támogatására juttatott összeg az önkormányzatokat megillető támogatások közzététele alapján havonta rendszeresen a befizetendő köztartozásokkal nettósított összegben került finanszírozásra. Normatív, kötött felhasználású támogatásoknál a finanszírozás a jogszabályi előírásnak megfelelően történt. Az egyes jövedelempótló támogatások finanszírozása utólag, a tényleges kifizetés lejelentése alapján történt meg az elszámolás szabályainak megfelelően. Településünkön a költségvetés egyik meghatározó bevételi hányada a helyi adóbevételek közül az iparűzési adóbevétel. Az év folyamán a befolyt adóbevételekből és az átmeneti szabad pénzeszközeinkből betétet helyeztünk el folyamatosan. A kiadási oldalt tekintve megállapítható, hogy mind a kötelező, mind pedig az önként vállalt feladatok teljesítése zökkenőmentes volt. Önkormányzatunk eleget tudott tenni a környezetvédelmi rehabilitációs program keretében felvett, településünkre jutó hitelállomány évi törlesztő részleteinek határidőben történő teljesítésének év májusában és novemberében összességében ezer Ft fizettünk a Japán hitel törlesztésére. 1

2 II. B e v é t e l e k II/1. Intézményi működési bevételek A Polgármesteri Hivatalnál és a kincstári körbe tartozó részben önálló intézményeinél, valamint szakfeladatainál (községgazdálkodás, temetőfenntartás, stb.) realizált működési bevétel összetétele az alábbi: ezer Ft Hatósági jogkörhöz köthető műk.bev. 139 Intézményi ellátás díja Alkalmazottak térítése 162 Alaptev. körében végzett szolg.értéke Egyéb sajátos bevétel 693 Bérleti díjak Egyéb térítések Továbbszámlázott szolgáltatások ÁFA Kamatbevételek Működési célú pénzeszköz átvétel Összesen: Az alaptevékenység bevételei között az intézményi ellátási díjakból és a hatósági engedélyezési, felügyeleti, ellenőrzési feladatokból befolyt bevételeket könyveljük. Az alaptevékenységgel összefüggő feladatok között a továbbszámlázott rezsi díjakat tartjuk nyilván. Az egyéb térítések között a szellemi és anyagi infrastruktúra használatáért fizetett díjakat, a felesleges készletértékesítéseket, a dolgozói, tanulói kártérítéseket könyveljük. Kamatbevételeink két részből tevődnek össze: egyrészt a lekötött betétállományunk után elért bevétel ezer Ft, másrészt a számlavezető pénzintézetünknél vezetett költségvetési számlák látra szóló betétei után realizált kamatbevétel, melyek összege ezer Ft. Év végén, mint az a mérlegből is kiderül a költségvetési bankszámláinkon és pénztárban összesen ezer Ft pénzkészlet volt, ennek megoszlása az alábbi: Költségvetési elszámolási számla: Idegen bevételek számla: Környezetvédelmi Alap Lakásalap számla: Devizaszámla Házipénztár: ezer Ft 32 ezer Ft 388 ezer Ft ezer Ft ezer Ft 98 ezer Ft év végén Önkormányzatunk ezer Ft lekötött betét állománnyal rendelkezett.

3 II/2. Önkormányzatok sajátos működési bevételei a./ Helyi adók Adóbevételünk az eredeti előirányzathoz képest összességében 175,26 %-os teljesítést mutat. adatok ezer Ft-ban! Megnevezés Eredeti Módosított Teljesítés Index % T/M Index% T/E Építményadó ,02 99,02 Vállalkozói komm.adó ,74 100,74 Magánsz.komm.adó ,18 95,18 Iparűzési adó ,00 193,97 Pótlék, bírság ,34 Összesen: ,14 175,26 Az adókhoz kapcsolódóan megfizetett pótlékok, bírságok összege ezer Ft. Környezetvédelmi bírságból befolyt bevételünk ezer Ft, helyszíni és szabálysértési bírság címén 310 ezer Ft bevételhez jutottunk. A talajterhelési díjbevétel 65 ezer Ft. Adók módjára behajtandó köztartozás címén egyéb bevételek számlánkra 347 ezer Ft, idegen bevételek számlánkra 841 ezer Ft folyt be összesen. Az egyéb bevételekből 277 ezer Ft, míg az idegen bevételekből 36 ezer Ft került saját bevételként a költségvetésnek átutalásra. Az adóhátralékok és túlfizetések összege adónemenként az alábbi: Hátralék Túlfizetés eft - építményadó magánsz.komm.adója váll.komm.adója iparűzési adó gépjárműadó Az építményadó előírás 60 adózó részére ezer Ft, melyből ezer Ft a lejárt esedékességű hátralék, valamint 198 ezer Ft a túlfizetés. A jelentős összegű nem esedékes hátralék ( ezer Ft) részletfizetés engedélyezéséből adódik. A magánszemélyek kommunális adója tekintetében adótárgy után ezer Ft az előírás, melyből ezer Ft hátralékot, valamint 197 ezer Ft túlfizetést tartunk nyilván. A hátralék jelentős részét továbbra is az elhunyt, illetve az elköltözött személyek tartozásai képezik azokban az esetekben, amikor az öröklésre, illetve az eladásra vonatkozóan a bevallások benyújtását elmulasztják. Folyamatosan történik adategyeztetés az illetékes hatóságokkal (Földhivatal, Okmányiroda), valamint felhívás a bevallást elmulasztó adóalanyok felé. A vállalkozók kommunális adója esetében 307 adóalany részére ezer Ft adóelőleg előírása történt meg, melyből 236 ezer Ft a hátralék, valamint 423 ezer Ft a múlt évi hátralékok összege. A tárgy évi túlfizetés 525 ezer Ft, és a múlt évi túlfizetések összege 520 ezer Ft. Az iparűzési adó eredeti előirányzatához képest a teljesítés jelentősen magasabb, melynek az az oka, hogy a bevételek tervezésénél a vállalkozások 2007.évi adatai álltak rendelkezésünkre, és 2008.évre vonatkozóan az elszámolások során ezer Ft iparűzési adó került előírásra, illetve megfizetésre 2009.évben.

4 Az iparűzési adó esetében 285 adózó részére ezer Ft adóelőleget írtunk elő, és nyilvántartásunk szerint ezer Ft a hátralék és ezer Ft a túlfizetés. A évre vonatkozóan május 31-ig benyújtott bevallások feldolgozásával a túlfizetés egyrésze várhatóan rendezésre kerül, mivel ebből ezer Ft-ot tesznek ki a decemberében teljesített feltöltési kötelezettségek. Jelentős a lejárt esedékességű tartozások után felszámított késedelmi pótlékokból keletkező hátralék ( ezer Ft), melyek az adótartozással együtt behajtásra, vagy a törlésre irányuló bevallást elmulasztók esetében - a bevallás benyújtását követően - a kivetés megszüntetésével az adóhátralékkal együtt törlésre kerülnek. A bírságok meg nem fizetéséből ezer Ft hátralékot tartunk nyilván mulasztó, illetve késedelmes adózók esetében. Túlfizetés a pótlék esetében 79 ezer Ft, míg a bírságoknál 3 ezer Ft, melyek az adózók téves, illetve pontatlan befizetéseiből tevődnek össze. Az egyéb bevételek számlánkon nyilvántartott tartozások összege ezer Ft, a túlfizetés 13 ezer Ft. Az idegen bevételek számlánkon ezer Ft tartozást és 22 ezer Ft túlfizetést tartunk nyilván. A talajterhelési díj évi elszámolása során 10 adózó esetében 70 ezer Ft került előírásra a március 31-ig benyújtott bevallások alapján, melyből 13 ezer Ft hátralékot tartunk nyilván. A túlfizetés összege 36 ezer Ft. A évre fizetendő talajterhelési díjat március 31-ig kell bevallani, illetve megfizetni. A talajterhelési díjfizetésre kötelezettekről minden évben a bevallási határidőt megelőzően a Bakonykarszt Zrt. szolgáltat adatot. A helyi adó és gépjárműadó hátralékok, illetve az adók módjára behajtandó köztartozások beszedésére az adózás rendjéről szóló törvény szabályozásának megfelelően október 31-ig az 1000 Ft-ot meghaladó hátralékkal rendelkező adózók részére tértivevényes fizetési felhívást küldtünk ki. Ezek egy részénél a tartozás rendezésre került, a fennmaradó hátralékosok esetében pedig munkahelyre, nyugdíjtörzsszámra, bankszámlaszámra, illetve lakcímre, cégjegyzékre és egyéb adatra vonatkozóan folyamatos az adatkérés. A rendelkezésünkre álló adatok alapján letiltások foganatosítására, illetve a bankszámlák terhére inkasszó benyújtására került sor. b./ Átengedett központi adók Személyi jövedelemadó Az szja bevételei a terv szerint alakultak. Szja helyben maradó része: Eredeti, módosított ei.: ezer Ft, teljesítés: ezer Ft 100,00 % Szja jövedelemkülönbség mérséklése Eredeti: ezer Ft módosított ei.: ezer Ft, teljesítés: ezer Ft 100,00 %

5 A jövedelemkülönbség mérséklést az iparűzési adóerő képességünk alakulása befolyásolta. A júliusi normatíva lemondásakor emelkedett a jövedelemkülönbség mérséklésből eredő elvonás. Gépjárműadó A gépjárműadó bevétel 95,89 %-ra teljesült az eredeti előirányzathoz viszonyítva. Éves eredeti előirányzat: ezer Ft Módosított előirányzat: ezer Ft Teljesítés: ezer Ft Gépjárműadó esetében is mutatkozik hátralék, illetve túlfizetés. Míg az előbbi ezer Ft, addig az utóbbi 363 ezer Ft évben gépjárműadó kivetés gépjármű után történt. II/ 3. Önkormányzatok sajátos, felhalmozási és tőkejellegű bevételei Az önkormányzatok sajátos és felhalmozási bevételei ezer Ft-ra teljesültek. II./4. Önkormányzatok költségvetési támogatása a./ Normatív hozzájárulások A lakosságszámhoz és a feladatmutatóhoz kötött hozzájárulások ezer Ft összegben teljesültek. b./ Központosított előirányzatok A központosított előirányzatok teljesítése ezer Ft. c./ Normatív, kötött felhasználású támogatások ezer Ft. A kiegészítő támogatások között az egyes közoktatási feladatokhoz, szociális ellátásokhoz kapcsolódó támogatás, valamint a tűzoltóság támogatása kerül elszámolásra. II./5. Támogatások, kiegészítések és átvett pénzeszközök Működési célra átvett pénzeszközök között szerepel az OEP-től - védőnői szolgálatra átvett összeg. Az eredeti előirányzatnál 194 ezer Ft-tal több támogatás, ezer Ft érkezett be. Az MPA-tól közhasznú foglalkoztatásra átvett pénzeszközök is ezen a soron szerepelnek. II./6. Hitelek, értékpapírok, támogatási kölcsönök visszatérülése és igénybevétele 2009-ben sem hitelünk, sem értékpapír állományunk nem volt.

6 III. K i a d á s o k 1. Működési kiadások A kiadások jelentős részét a működési (71,83%), azon belül pedig a személyi juttatások ezer Ft (38,73 %) és a hozzá tartozó munkaadókat terhelő járulékok ezer Ft (10,45 %) alkotják. A következő nagyobb előirányzati tétel önkormányzatunk esetében a felhalmozási és tőke jellegű kiadások ezer Ft (50,57 %-os teljesítéssel). A viszonylag alacsony teljesítést a évben megvalósult, illetve elindított, pénzügyi teljesítést tekintve évben realizálódó beruházások okozzák. Az eltervezett és meg nem valósult feladatok egy része átkerült a következő évi költségvetésbe. A következő, volumenében nagyobb tétel: a társadalom és szociálpolitikai juttatások ezer Ft-os teljesítéssel, melyek odaítéléséről a Szociális és Egészségügyi Bizottság, illetve a Polgármester dönthetett. Kiadásaink között szerepel még a környezetvédelmi rehabilitációs program hiteltörlesztése is ben törlesztésként ezer Ft-ot teljesítettünk. A kiadási előirányzatok alakulásának rövid bemutatása feladatonként Rendszeres pénzbeli ellátások Az ápolási díjak után fizetendő TB járulékok kifizetését terveztük itt. A teljesítés ezen a tételen ezer Ft. Állategészségügyi tevékenység A szakfeladaton az alkalmi jellegű kifizetések jelennek meg: a gyepmesteri tevékenységet ellátók megbízási díja (eboltás), valamint ennek járuléka ben, az előző évhez hasonlóan szerződés alapján történt ebbe a körbe tartozó tevékenységnek a végzése - amit a Várpalota Város Önkormányzat Közterület-Felügyelete számláz az Önkormányzatunk felé - ez jelenik meg a dologi kiadások között. Közvilágítás Közvilágításra az évben ezer Ft villamos energia költséget, illetve ezer Ft áfá-t számoltunk el. Az adventi díszkivilágítás 353 ezer Ft-ba került. Közvilágítás hálózatbővítésre 243 e forintot fizettünk ki. Temetőfenntartás Temetőfenntartásra ezer Ft-ot költöttünk, ennek részletei: - villamosenergia: 19 ezer Ft - vízdíj: 55 ezer Ft - szemétszállítás: ezer Ft

7 - egyéb szolgáltatás: ezer Ft - áfa: 993 ezer Ft A felhalmozási kiadások között temető terület kisajátítása, kerítésépítés szerepelt. Itt a teljesítés ezer Ft. Köztisztaság Dologi kiadások összege ezer Ft bruttó. Ezen költségek között hó munkákra ezer Ft, köztisztaság és szemétszállítási tevékenységre ezer Ft, szelektív hulladékgyűjtésre 475 ezer Ft, és egyéb, ide tartozó tevékenységekre (lomtalanításra, útpadka kaszálás, Pétkomm közvetítői díja, valamint szennyvíz komposzttálás) ezer Ft, szerszámbeszerzésre 224 ezer Ft-ot költöttünk. Áfa ezen a szakfeladaton ezer Ft. A céltartalékból felszabadított, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladékkezelési Önkormányzati Társulás Tanácsa által határozatban megállapított, évi saját forrás (3.209 ezer Ft) befizetése ugyancsak ezen a szakfeladaton került elszámolásra. Parkfenntartás Dologi felhasználás: ezer Ft. Legjelentősebb tétel ezen a szakfeladaton a Pétkomm Kft. által számlázott parkfenntartás ezer Ft (72,60 %). Permetezésre 724 ezer Ft-ot, fásításra 884 ezer Ft, egyéb kiadásokra (karbantartás, víz- és csatornadíj, szállítás, közvetítői díj) 298 ezer Ft-ot költöttünk. Az Áfa ezer Ft ezen a szakfeladaton. A 2009-as évben elkészült a Liszt Ferenc utca Berhidai úti lakótelep parkfelületeinek rendezésével kapcsolatos tanulmányterv, illetve a játszótéri eszközök pótlása kapcsán megkötöttük a vállalkozói szerződést, a játszóeszközök megrendelésre, illetve kifizetésre kerültek. Községgazdálkodás Ezen a szakfeladaton éves szinten ezer Ft-ot költöttünk működésre, ebben a körben számoljuk el a közhasznú, közcélú munkások személyi jellegű kifizetéseit, járulékait. Előbbi ezer Ft, utóbbi ezer Ft. Ezen a szakfeladaton mutatjuk ki az önkormányzat szolgálati lakásának, zászlók kihelyezésének költségeit, a közmunkások foglalkozás egészségügyi kiadásait, a nyugdíjas pihenő vízdíját, az önkormányzati garázs, és a kárelhárítás kiadásait is. A felhalmozási célú kiadások teljesítése 420 ezer Ft. Megvalósult a Horizont körüli terület rendezésének terveztetése, ami áthúzódott a 2008-es évről.

8 Strand üzemeltetés Üzemeltetési kiadásokat 11 ezer Ft összegben számláztak felénk (víz és csatornadíj). A felhalmozási célú kiadások között Hydrogeologiai geodéziai vizsgálat, tanulmány készítésére, évről áthúzódó kiadásként e forintot fizettünk ki évben. Utak, hidak üzemeltetése Az előirányzott kiadásból ezer Ft-ot költöttünk el. Legjelentősebb tétel a Pétkomm Kft részére kifizetett ezer Ft. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés kapcsán 71 ezer Ft került kifizetésre. Felhalmozási célú kiadások esetében a teljesítés ezer Ft, ami 75,73 %-os teljesítésnek felel meg. Közterület felügyelet Az előirányzott ezer Ft kiadási előirányzattal szemben nincs teljesítés. Berhida Város Önkormányzatával kötött Megállapodás alapján a közterület-felügyeleti feladatok ellátásának költségvetéséből Pétfürdőre eső részt (50 %) negyedévi bontásban utaljuk át Berhida számlájára. A közterület-felügyeleti tevékenység az év végéig nem valósult meg, így az e célra elkülönített összegből felhasználás nem realizálódott. Felszíni vízelvezetés Az előirányzott dologi kiadásból ezer Ft-ot költöttünk erre a szakfeladatra, mely 80,57 %- os teljesítésnek felel meg. A dologi kiadások teljesítési során az ároktisztítás, illetve ennek áfája jelenik meg. Felhalmozási célú kiadások esetében a teljesítés ezer Ft, ami 68,47 %-os teljesítésnek felel meg. Átadott pénzeszközök A kifizetések, pénzeszköz átadások az igényléseknek megfelelően és többnyire a tervezettnek megfelelően, a következőképpen alakultak: - Társadalmi szervezetek támogatása ezer Ft - Fiatal házasok támogatása ezer Ft - Rendőrség 300 ezer Ft - Közbiztonsági alap ezer Ft - Bursa Hungarica ezer Ft - PMTE ezer Ft - Berhidai út támogatás 100 ezer Ft

9 Társadalmi és szociálpolitikai juttatások Ezen a tételen ezer Ft teljesítés történt. Főbb kifizetési jogcímeink: lakásfenntartási támogatás ezer Ft - melyből a normatív támogatás ezer Ft -, a rendszeres szociális segély ezer Ft, rendelkezésre állási támogatás ezer Ft, létfenntartási támogatás 850 ezer Ft, ápolási díj ezer Ft, eseti segély ezer Ft, közgyógyellátás 609 ezer Ft, temetési segély 641 ezer Ft, gyermekvédelmi támogatás ezer Ft, beiskolázási segély ezer Ft, mozgáskorlátozottak támogatása 182 ezer Ft, bérlettámogatás 43 ezer Ft, időskorúak járadéka 650 ezer Ft, köztemetés 323 ezer Ft, iskolatej ezer Ft, étkeztetés 476 ezer Ft. 2. Rövid lejáratú értékpapírok vásárlása Értékpapírokat nem vásároltunk. 3. Felhalmozási kiadások Felhalmozási kiadások ezer Ft értékben valósultak meg, ami a módosított előirányzathoz képest 51,81 %-os teljesítést jelent. 4. Hitelek, kölcsönök, értékpapírok Hiteleink között a évben esedékes un. Japán hitel törlesztő részlete szerepel ( ezer Ft). IV. Az önkormányzat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének rövid bemutatása Megnevezés Előző évi Ezer Ft Tárgyév Ezer Ft Index % Tárgy/Előző év I. Immateriális javak ,81 II. Tárgyi eszközök ,14 III. Befektetett pénzügyi eszközök ,00 IV. Üzemeltetésre átadott eszközök ,89 A. Befektetett eszközök ,54 I. Készletek ,30 II. Követelések ,25 III. Értékpapírok IV. Pénzeszközök ,21 V. Egyéb aktív pénzügyi ,63 elszámolások B. Forgóeszközök összesen ,50

10 C. ESZKÖZÖK ÖSSZESEN ,61 I. Induló tőke ,00 II. Tőkeváltozások ,67 D. Saját tőke ,01 IV. Költségvetési tartalék ,37 V. Eredménytartalék E. Tartalékok összesen ,37 I. Hosszú lejáratú kötelezettségek ,48 II. Rövid lejáratú kötelezettségek ,06 III. Egyéb pénzügyi elszámolások ,85 F. Kötelezettségek összesen ,65 G. FORRÁSOK ÖSSZESEN ,61 Az önkormányzat eszközösszetétele nagyon jó, hiszen eszközeinek döntő hányadát a befektetett eszközei képviselik, mégpedig 70,49 %-ban. A befektetett eszközökön belül is a tárgyi eszközök a meghatározóak 72,85 %-os aránnyal. Forgóeszközeink aránya 29,51 %. Forráshelyzetünket vizsgálva tőkeerősségünk 64,92 %, befektetett eszközeinkre 100,49 %-ban nyújt fedezetet a saját tőkénk, kiegészítve a hosszú lejáratú hitellel. Forgóeszközeink fedezetet nyújtanak a rövid lejáratú kötelezettségállományunkra, ugyanakkor követeléseink nem fedezik a rövid lejáratú kötelezettségeinket. Adósságállományunk folyamatosan csökken, ami a forrásszerkezetünket javítja hosszú távon (adósságállomány aránya: 8,35 %). Pénzügyi helyzetünket értékelve megállapítható, hogy 2009-ben fizetési nehézségünk nem volt. Minden fizetési kötelezettségünknek határidőre eleget tudtunk tenni. V. Kiegészítő adatok a mérlegsorokhoz Értékpapír állománnyal év végén nem rendelkeztünk, helyette lekötött betétbe helyeztük el átmenetileg szabad pénzünket. Hosszú lejáratú kötelezettségeink között a már említett un. Japán hitel állományt tartjuk nyilván. Önkormányzatunk egyenlő összegű törlesztést vállalt. Zálogjog nem került alapításra, tekintettel arra, hogy más hosszú lejáratú hitellel nem rendelkezik Önkormányzatunk. VI. Kiegészítés a mérlegben nem szereplő tételekhez Érték nélkül a Ft egyedi érték alatt beszerzett vagyontárgyainkat tartjuk nyilván, a MÁK által rendelkezésünkre bocsátott analitikus program segítségével.

11 A követeléseink az alábbiakból tevődnek össze: - áruszállítás, szolgáltatás ezer Ft - adó hátralékok ezer Ft - egyéb követelések 246 ezer Ft - rövid lejáratú kölcsönök ezer Ft VII. Tájékoztató rész Az Önkormányzat pénzügyi befektetéseinek összetétele: - Bakonykarszt részvények ezer Ft - Pétkomm Kft ezer Ft A mérlegtételek között nem szerepeltetünk egy jelentős követelést, tekintettel arra, hogy a követelés továbbra is vitatott. A követeléscsomag a vagyonmegosztáshoz kapcsolódik, összege több százmillió Ft. (Várpalotai Önkormányzat). Az önkormányzat által adott közvetett támogatások az iparűzési adóhoz kapcsolódnak. Az iparűzési adóról szóló 5/1997.(XII.20.) önkormányzati rendelet 3. (3) bekezdése alapján mentes az iparűzési adó megfizetése alól az adóalany, amennyiben vállalkozási szintű adóalapja a 2,5 millió Ft-ot nem haladja meg. A évi adóelőlegek fentiek figyelembevételével kerültek megállapításra. Az önkormányzat által felvett hitelállomány között a Környezetvédelmi és Rehabilitációs Program keretében un. Japán hitel állományát szerepeltetjük. VIII. Mellékletek: 1.) Intézményi beszámolók 2.) Vagyonkimutatás 3.) Könyvvizsgálói jelentés 4.) Ellenőrzési jelentés a évben végzett belső ellenőrzésekről Tisztelt Képviselő-testület! Kérem a zárszámadási rendelet megtárgyalását és a rendelet, valamint a két határozati javaslat elfogadását. P é t f ü r d ő, április 20. Horváth Éva polgármester

T Á J É K O Z T A T Ó. Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 2015. szeptember 3-i ülésére

T Á J É K O Z T A T Ó. Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 2015. szeptember 3-i ülésére 210/2015. T Á J É K O Z T A T Ó Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének 2015. szeptember 3-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat 2015. I. félévi gazdálkodásáról Előterjesztő: Horváth Éva polgármester

Részletesebben

A 2008. évi költségvetési rendeletben megfogalmazott előirányzatainkat az év folyamán négy alkalommal módosította a Képviselő-testület.

A 2008. évi költségvetési rendeletben megfogalmazott előirányzatainkat az év folyamán négy alkalommal módosította a Képviselő-testület. Tisztelt Képviselő-testület! A 2008. évi költségvetési rendeletben megfogalmazott előirányzatainkat az év folyamán négy alkalommal módosította a Képviselő-testület. A teljesítések alapján a 2008. évi költségvetés

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének április 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének április 26-i ülésére 73/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. április 26-i ülésére Tárgy: Rendelet az Önkormányzat 2017. évi költségvetésének végrehajtásáról (zárszámadás)

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 5/2006. (II. 27.) rendelete az önkormányzat költségvetésének megállapításakor, illetőleg a zárszámadáskor a képviselő-testület részére tájékoztatásul

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Készítette: Zsirai Alajosné gazd.főelőadó Előterjesztés Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Tisztelt Képviselő-testület! BEVÉTELEK ALAKULÁSA Hidegség Község Önkormányzatának

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1. melléklet az 5/2014. (V. 20.) önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Bevételi jogcím

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról Alsózsolca Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetése végrehajtásáról a következők szerint tájékoztatom

Részletesebben

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/211.(IV.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról 1.. (1) Tárnokréti Község Önkormányzata

Részletesebben

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban)

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban) ... évi költségvetéséről Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban) 5. sz. melléklet Sorszám Felvétel Lejárat Hitel állomány december 31-én

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K 28/2015. számú előterjesztés 1. melléklete PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Sorszám Bevételi jogcím 2013. évi tény 2014. évi várható 2015.

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e az önkormányzat költségvetéséhez és a zárszámadáshoz csatolandó mérlegek, kimutatások tartalmi követelményeinek meghatározásáról

Részletesebben

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés Tisztelt Képviselő-testület! Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról I.) Bevezetés Tengelic Község Önkormányzatának gazdálkodása, könyvvezetése

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként 1. számú melléklet Az Izsák Város 2013. évi összes e forrásonként Bevételi forrás megnevezése eredeti ei. Előirányzatok Összesen Összesenből (1=2+3) Működési (2) Felhalmozási (3) mód. telj. % eredeti ei.

Részletesebben

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról Előterjesztés Szigliget Község Önkormányzat és intézményei költségvetési gazdálkodásáról Előadó: Balassa Balázs polgármester Készítette: Lutár Mária körjegyző Páros Gyuláné pénzügyi előadó 2 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK

Páty Község Önkormányzata évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK 1 Páty Község Önkormányzata 2013. évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK I. Bevételek I/1. I/2. I/3. I/4. I/5. I/6. I/7. Az önkormányzat sajátos m ködési bevételei Intézményi m ködési bevételek

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz Az Önkormányzat fő feladata 2013. évben is a jogszabályok szerinti feladatok ellátásának biztosítása volt. Ennek megfelelően működtette az óvodát, a bölcsődét,

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója. Bevételek

Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója. Bevételek Bánk Község Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója Bevételek 1000 Ft-ban 2010. évi koncepció Előirányzat Teljesítés 09.30 I. Működési bevételek Igazgatási szolgáltatási díj bevétele 0 40 62 Szolgáltatások

Részletesebben

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése 2013. évi TERV Személyi juttatások EI 10 886 - rendszeres sz.j. 4 339 - nem rendszeres sz.j. 2 870 - külső

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról Alsózsolca Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetése végrehajtásáról a következők szerint tájékoztatom

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként FELSŐPÁHOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓ Megnevezés 2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként 1. számú melléklet ezer Ft-ban Előirányzat Intézményi működési bevételek 1120 Önkormányzatok

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek 2. sz. melléklet Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához Előirányzat Bevételi jogcímek Összesből Eredeti Működési Felhalmozási

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege. Bevételek

Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege. Bevételek Bánk Község Önkormányzat 2008. évi költségvetésének háromnegyed-éves mérlege Bevételek 1000 Ft-ban I. Működési bevételek Igazgatási szolgáltatási díj bevétele 0 0 7 Szolgáltatások ellenértéke 19482 19482

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként

Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként 1-A sz. melléklet ÖSSZESEN I.: MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK 424 389 4 196 644 4 621 033 INTÉZMÉNYI MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK 424 389 1 192 040 1 616 429 Hatósági

Részletesebben

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat Ezer forintban. 2013. évi. Sorszám Eredeti előirányzat. Bevételi jogcím. Módosított előirányzat.

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat Ezer forintban. 2013. évi. Sorszám Eredeti előirányzat. Bevételi jogcím. Módosított előirányzat. 1.1. melléklet a 6/2014. (V. 12.) önkormányzati rendelethez LOVÁSZPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat Ezer forintban Eredeti Módosított 1 2 3 4 5 Teljesítés

Részletesebben

Önkormányzati költségvetési jelentés

Önkormányzati költségvetési jelentés Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala szerv, előirányzat megnevezése Önkormányzati költségvetési jelentés 1 2 5 4 0 2 3 0 0 0 3 3 0 0 0 2 2 0 0 6 szektor megye településtípus PIR-törzsszám év oldal Államháztartási

Részletesebben

Csepreg város 2006. I. félévi költségvetési beszámolója

Csepreg város 2006. I. félévi költségvetési beszámolója 1 Csepreg város 2006. I. félévi költségvetési beszámolója Az önkormányzati feladatellátás általános értékelése Csepreg Város Önkormányzata 2006. I. félévben is ellátta az önkormányzatokról szóló törvényben

Részletesebben

Jelentés Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat pénzügyi helyzetéről

Jelentés Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat pénzügyi helyzetéről Pusztaszabolcs Nagyközség Jegyzője Polgármesteri Hivatal 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002, 25/273-036, 25/271-833 Honlap: www.pusztaszabolcs.hu Jelentés Pusztaszabolcs Nagyközségi

Részletesebben

2014. évi költségvetésének pénzügyi mérlege 1. oldal Bevételek E Ft-ban

2014. évi költségvetésének pénzügyi mérlege 1. oldal Bevételek E Ft-ban Lébény Város Önkormányzata 1. számú melléklet 2014. évi költségvetésének pénzügyi mérlege 1. oldal Bevételek Sorszám Bevételi jogcím 2014. évi terv 2014. I. módosított 1. Önkormányzat működési bevételei

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete Bekecs Községi Önkormányzat 13/2009 (VII 27) számú rendelete az önkormányzat 2009 évi költségvetéséről szóló 4/2009 (III2) rendelet módosításáról 1 (1) A pótelőirányzatként biztosított központosított,

Részletesebben

Andocs Község Képviselő-testületének 8/2011 (IV.28.) számú rendelete. Az Önkormányzat évi gazdálkodásának zárszámadásáról. A rendelet hatálya

Andocs Község Képviselő-testületének 8/2011 (IV.28.) számú rendelete. Az Önkormányzat évi gazdálkodásának zárszámadásáról. A rendelet hatálya Andocs Község Képviselő-testületének 8/211 (IV.28.) számú rendelete Az Önkormányzat 21. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Andocs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/007.(VIII.9.) Ör az önkormányzat 007. évi költségvetéséről szóló 1/007. (I.1.) Ör módosításáról 1. A.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés

Részletesebben

1. melléklet a 4/2014. (V.8.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet a 4/2014. (V.8.) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a 4/2014. (V.8.) önkormányzati rendelethez Somlóvásárhely Község Önkormányzatának és intézményeinek pénzügyi mérlege Önkormányzat és intézményei összesen A B C D E F G H 1 BEVÉTELEK EredetiMódosítottTeljesítés

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről T Á J É K O Z T A T Ó Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 87. (1) bekezdése alapján a helyi önkormányzatok

Részletesebben

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014. (IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL ÉS PÉNZMARADVÁNYÁRÓL Hetes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítás összesen

1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítás összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés módosítás összesen előirányzat (b) előirányzat (c) 1. Működési bevételek 143 068 143 757 2.Intézményi működési

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatnak költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről Kerekegyháza

Részletesebben

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l 121-3/2011. * 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz.( 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/2011.(V.09.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2011.(V.09.)

Részletesebben

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete Magyarcsanád Község Önkormányzat költségvetéséről, módosításáról és végrehajtásának rendjéről szóló 1/2014.

Részletesebben

Paks Város 2005.évi zárszámadási rendelete - mellékletek

Paks Város 2005.évi zárszámadási rendelete - mellékletek Tartalom A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek. I II III IA IB II.Aa II.Ba II.b II.c II.d B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 C1 C2 Önkormányzati szintű pénzügyi mérleg Pénzügyi mérleg - Bevételek Pénzügyi

Részletesebben

2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez. A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben

2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez. A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben 2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben Bevételek Kiadások Fejezetek I. Működési bevételek II. Felhalmozási bevételek III. Finanszírozási

Részletesebben

Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/(II.7.) önkormányzati rendelethez Önkormányzat és Közös Hivatal összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 52 463 2.Intézményi működési bevétel 18 624 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Előterjesztés az Önkormányzat 2009. évi zárszámadásáról szóló rendelet megtárgyalására és elfogadására

Előterjesztés az Önkormányzat 2009. évi zárszámadásáról szóló rendelet megtárgyalására és elfogadására Medgyesbodzás Község Önkormányzatának Polgármesterétől Előterjesztés az Önkormányzat 2009. évi zárszámadásáról szóló rendelet megtárgyalására és elfogadására A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági

Részletesebben

3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1..

3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1.. Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszasüly Községi Önkormányzat 2011. III. negyedévi normatív 1. számú melléklet hozzájárulás, SZJA bevételeinek alakulása

Tiszasüly Községi Önkormányzat 2011. III. negyedévi normatív 1. számú melléklet hozzájárulás, SZJA bevételeinek alakulása Tiszasüly Községi Önkormányzat 2011. III. negyedévi normatív 1. számú melléklet hozzájárulás, SZJA bevételeinek alakulása Fajlagos összeg (Ft) MEGNEVEZÉS Fő Összeg (Forintban) A helyi önkormányzatok normatív

Részletesebben

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről Taktaszada Község Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Hortobágy Község Önkormányzat 2012. évi egyszerűsített mérleg

Hortobágy Község Önkormányzat 2012. évi egyszerűsített mérleg Hortobágy Község Önkormányzat 2012. évi egyszerűsített mérleg 1/a.melléklet eft-ban Eszközök Előző évi költségvetési beszámoló záró adatai Auditálási eltérések (±) Előző év auditált egyszerűsített beszámoló

Részletesebben

Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetés- Vis maior keretből igényelt támogatás

Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetés- Vis maior keretből igényelt támogatás EU támogatással megvalósuló pályázatok Projekt megnevezése: TÁMOP 4.3.1/B-09 Közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastrukturális fejlesztése A halmaji Körzeti Iskola és Óvoda rekonstrukciója,

Részletesebben

Tételek Kiadás Saját bevételek 01 Feladat összesen: 30.000 51.808. Bérek Egyéb Alkalmi mb. Üzemeltetés Szolgáltatás Áfa és egyéb Befizetések

Tételek Kiadás Saját bevételek 01 Feladat összesen: 30.000 51.808. Bérek Egyéb Alkalmi mb. Üzemeltetés Szolgáltatás Áfa és egyéb Befizetések 1. melléklet a /2012. ( ) önkormányzati rendelethez 2011. évi költségvetés CÍMREND Jogcím: I. Szálka Község Önkormányzata II. Szálkai Német Kisebbségi Önkormányzat I. Szálka Község Önkormányzata Kötelező

Részletesebben

1. A Címrend az 1. melléklet szerinti tartalommal módosul. 2. Az Önkormányzat pénzügyi mérlege a 2. melléklet szerint módosul.

1. A Címrend az 1. melléklet szerinti tartalommal módosul. 2. Az Önkormányzat pénzügyi mérlege a 2. melléklet szerint módosul. Petneháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete a Petneháza Község Önkormányzatának költségvetéséről szóló 4/2012. (II.27.) rendelet módosításáról Petneháza

Részletesebben

Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012.(IV.24.) rendelete a községi önkormányzat 2011 évi költségvetésének végrehajtásáról

Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012.(IV.24.) rendelete a községi önkormányzat 2011 évi költségvetésének végrehajtásáról Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012.(IV.24.) rendelete a községi önkormányzat 2011 évi költségvetésének végrehajtásáról 1.. Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.tv. alapján

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 43/2009. (XII.18.) költségvetési és zárszámadási rendelete mérlegei és kimutatásai tartalmáról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 43/2009. (XII.18.) költségvetési és zárszámadási rendelete mérlegei és kimutatásai tartalmáról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 43/2009. (XII.18.) költségvetési és zárszámadási rendelete mérlegei és kimutatásai tartalmáról Dombóvár Város Önkormányzatának képviselőtestülete a helyi

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010.

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010. Bevételek forrásonkénti alakulása 2010. évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek 2010. eredeti 2010. Módosított 2010. teljesítés Saját bevételek összesen: 147 724 171 091 172 405 1.

Részletesebben

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat # Megnevezés Eredeti Módosított ből 01 Rendszeres személyi juttatás (511) (=02/09) 2 957 186 3 118 601 2 949 110 0 02 Nem rendszeres személyi juttatás (512-517) (=02/42) 484 659 639 926 601 202 0 03 Külső

Részletesebben

1. sz. melléklet az 4/2010. (II.5.) rendelethez Kisgyalán Községi Önkormányzat évi címrendje

1. sz. melléklet az 4/2010. (II.5.) rendelethez Kisgyalán Községi Önkormányzat évi címrendje 1. sz. melléklet Kisgyalán Községi Önkormányzat címrendje CÍM ALCÍM JOGCÍMCSOPORT ELŐIRÁNYZAT-CSOPORT KIEMELT ELŐIRÁNYZAT Községi Önkormányzat és a költségvetésében szereplő kiadások Felújítás Fejlesztés

Részletesebben

Nagyoroszi Község Önkormányzata. 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete

Nagyoroszi Község Önkormányzata. 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete Nagyoroszi Község Önkormányzata 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetését megállapító 1/2011. (II.16.) rendelet módosításáról Nagyoroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.9.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.9.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.9.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 1 Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

Záró rendelkezések. (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

Záró rendelkezések. (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik. 31 Kozármisleny Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2006. (VI.20.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 1/2006.(II.14.) Ök. sz. rendelet módosításáról Kozármisleny

Részletesebben

Szatymaz Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal és szakfeladatai 2007.évi bevételei és kiadásai Sorszám Megnevezés

Szatymaz Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal és szakfeladatai 2007.évi bevételei és kiadásai Sorszám Megnevezés Szatymaz Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal és szakfeladatai 2007.évi bevételei és kiadásai Sorszám Megnevezés Eredeti Módosított előirányzat ezer Ft ezer Ft 1. számú melléklet % 1 Személyi juttatások

Részletesebben

Heresznye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011. (V.06.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi zárszámadásáról

Heresznye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011. (V.06.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi zárszámadásáról Heresznye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011. (V.06.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi zárszámadásáról Heresznye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1992. évi XXXVIII. törvény

Részletesebben

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. számú tájékoztató tábla B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2012. évi 2013.évi 1 2 5 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Pénzügyi előirányzatok mérlege

Pénzügyi előirányzatok mérlege Remeteszőlős Község Önkormányzat 1.1. melléklet a.../2015. (...) önkormányzati rendelethez Pénzügyi előirányzatok mérlege 1. sz. táblázat Bevételek Ezer forintban Bevételi jogcím Eredeti előirányzat Módosított

Részletesebben

1.számú melléklet. Módosított Teljesítés %

1.számú melléklet. Módosított Teljesítés % 1.számú melléklet Nagybakónak Község Önkormányzatának 2011. évi bevételei (ezer Ft-ban) 2011. évi Teljesítés % 1.Intézményi bevételek Közhatalmi bevételek 0 0 23 Áru és készletértékesítés 0 0 69 egyéb

Részletesebben

Bevételek 2015. évi eredeti ei. eft-ban

Bevételek 2015. évi eredeti ei. eft-ban 013350 Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok Ingatlan bérleti díja,bolt:( 50.000*12), kultúrház:(10.000*12) Posta helyiség 30.000*10hó 1 020 Tárgyi eszköz bérbeadásából szárm.

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Polgármestere 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. Telefon: 82/ Telefax: 82/

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Polgármestere 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. Telefon: 82/ Telefax: 82/ Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Polgármestere 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. Telefon: 82/710-490 Telefax: 82/710-480 E-mail: otvos@latsat.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2012. november

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről

BESZÁMOLÓ a I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről BESZÁMOLÓ a 2013. I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről BEVÉTELEK Az Önkormányzat bevételei 84,14 %-ban teljesültek az I-III. negyedévben, a Függő és átfutó kiadások figyelembevételével. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK:

Részletesebben

5.. Az önkormányzat 2003. évi teljesített működési és felhalmozási bevételei és kiadások mérlegszerű bemutatását a 6. számú melléklet tartalmazza.

5.. Az önkormányzat 2003. évi teljesített működési és felhalmozási bevételei és kiadások mérlegszerű bemutatását a 6. számú melléklet tartalmazza. Nemesszalók község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2004.(IV.30.) rendelete Nemesszalók Község Önkormányzatának 2003. évi költségvetésének végrehajtásáról Az államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft.

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft. Iktatószám: SZ/101/15/2012. Pécel Város Önkormányzat Képviselőtestületének 15/2012. (IX. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012.évi költségvetéséről szóló 3/2012. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

1. A rendelet hatálya Kalocsa Város Önkormányzata költségvetésére, valamint a költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadásra terjed ki.

1. A rendelet hatálya Kalocsa Város Önkormányzata költségvetésére, valamint a költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadásra terjed ki. 1 Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010. (III. 26.) sz. rendelete a költségvetés és zárszámadás mérlegeiről, valamint a költségvetési szervek elemi beszámolójának a rendjéről és tartalmáról

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2013. ( I.31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról. Tengelic

Részletesebben

1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítása összesen

1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítása összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez a összesen előirányzat (b) előirányzat (c) 1. Működési bevételek 143 068 143 099 2.Intézményi működési bevétel 26 871 26 895 3.

Részletesebben

B e s z á m o l ó Az önkormányzat évi gazdálkodásáról

B e s z á m o l ó Az önkormányzat évi gazdálkodásáról Nagybakónak községi Önkormányzat polgármestere 8821. Nagybakónak, Tanács krt. 2. B e s z á m o l ó Az önkormányzat 2010. évi gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő-testület! Önkormányzatunk 2010. évi gazdálkodását

Részletesebben

Pécel város Önkormányzatának működési mérlege

Pécel város Önkormányzatának működési mérlege Pécel város Önkormányzatának működési mérlege z.3 jelű melléklet Bevétel Kiadás megnevezése Összeg megnevezése Összeg Intézményi müködési bevétel 77 644 Költségvetési címek müködési kiadásai Helyi adók

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/201(VIII.2) önkormányzati rendelete a 9/201(III.26.) rendelettel. a 12/201(IV.25) rendelettel, a 17/201(V.14.) önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról 4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Hatályos: -tól A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági

Részletesebben

1. sz.melléklet. Imrehegy Község Önkormányzat 2010. I. félévi költségvetési mérlege. Adatok eft-ban. Bevételek

1. sz.melléklet. Imrehegy Község Önkormányzat 2010. I. félévi költségvetési mérlege. Adatok eft-ban. Bevételek 1. sz.melléklet Imrehegy Község Önkormányzat 2010. I. félévi költségvetési mérlege Bevételek Intézményi működési bevételek 10 854 10 854 5 791 53,35% Helyi adók 21 750 21 750 7 041 32,37% Egyéb sajátos

Részletesebben

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K Milota Önkormányzat 1. melléklet a 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím 2013.

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft)

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft) Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft) Megnevezés Eredeti előirányzat 045160 Közutak üzemeltetése, fenntartása Karbantartási szolgáltatás

Részletesebben

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz számú napirend a Képviselő testület 2014. október 29-i ülésén Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata 2014. háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Tisztelt Képviselő testület! Ezúton

Részletesebben

1. E rendelet hatálya Nadap Község Önkormányzatra terjed ki.

1. E rendelet hatálya Nadap Község Önkormányzatra terjed ki. Nadap Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2 /2011. (IV.13. ) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010. ( II. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról Nadap Község

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről

BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről BEVÉTELEK Az Önkormányzat bevételei 50,47 %-ban teljesültek az I. félévben, a Függő és átfutó kiadások figyelembevételével. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK: A teljesülés

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

1. sz. melléklet az 4/2010. (II.10.) rendelethez Büssü Községi Önkormányzat 2010. évi címrendje

1. sz. melléklet az 4/2010. (II.10.) rendelethez Büssü Községi Önkormányzat 2010. évi címrendje 1. sz. melléklet Büssü Községi Önkormányzat címrendje CÍM ALCÍM JOGCÍMCSOPORT ELŐIRÁNYZAT-CSOPORT KIEMELT ELŐIRÁNYZAT Községi Önkormányzat és a költségvetésében szereplő kiadások Felújítás Fejlesztés Önkormányzatok

Részletesebben