HUNGARIAN ENGLISH VERSION

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HUNGARIAN ENGLISH VERSION"

Átírás

1 HUNGARIAN ENGLISH VERSION Tisztelt Projektpartnerünk! Mint arról már értesítettünk, a Start ups című, a fiatalok vállalkozásra felkészülése témájú pályázatunk melynek ti is résztvevői vagytok - támogatást nyert. Így és között Magyarországon, ban (Hotel Kovács,, Bereg köz 1-4.) megrendezzük (www.hotel-kovacs.hu). Az ifjúsági cserében országonként 9 fő (1 fő csoportvezető és 8 fő éves fiatal) vesz részt. Nagy jamboore lesz! Az ifjúsági cserével kapcsolatban kérjük, hogy - készüljetek fel a szakmai és a multikulturális programokra úgy, hogy önállóan és teljes körűen tudjátok azokat megvalósítani (kész prezentációk, összeállított programelemek, forgatókönyv a programokra, komplett műsorok a nemzeti estekre, stb.)! - hozzatok magatokkal útlevelet, zsebpénzt, törülközőt, tisztálkodási és egészségügyi eszközöket, fürdőruhát, sportöltözéket, szabadidő ruhát, esőköpenyt, esernyőt, túracipőt, szokásos gyógyszereiteket, társadalombiztosítási kártyátokat, teljes körű, a program idejére szóló felelősség-, utas- és poggyászbiztosításotokat (a megkötött, szabályosan kiállított számlával igazolt biztosítás árát 15 EUR/fő-ig térítjük meg, az e fölötti rész a résztvevők hozzájárulása a projekthez!), Európai Egészségbiztosítási Kártyát (European Health Insurance Card), hangszert, sportszert, egymásnak szánt ajándékokat, nemzeti ételeitek különleges hozzávalóit, laptopot, nemzeti zászlót, videokamerát, stb.! - Az utolsó vonat, ami még aznap ba ér 19 óra 43 perckor indul Budapest- Ferihegy repülőtérről Nyíregyházára. De több mint egy óra kell, mire a terminálból a vonat megállóba átjutsz, és még menetjegyekért és a csoportos számláért is sorba kell állni! És a repülőgép is késhet! Tehát augusztus 17-én az utolsó vonat: Budapest Liszt Ferenc repülőtér 19:43 Nyíregyháza 22:21 Nyíregyháza 22:43 00:21 - A menetjegy ára Budapest-Ferihegy (repülőtér) és viszonylatban odavissza EUR / fő. Számla is kell a menetjegyekhez! Számla nélkül a nemzeti iroda nem téríti az utazási költségeket! - Az útiköltségek maximuma - amit a jegyek, az őket igazoló számlák és a csoportonkénti összesítők magyar csoportnak megküldése esetén a beszámoló magyar nemzeti iroda általi elfogadása után visszatérítünk - fenti EUR / fő-vel együtt az alább lévő táblázatokban látható. Az utazási keret túllépése nélkül a cserére a résztvevők jöhetnek személygépkocsival (minimum 3 fő/személygépkocsi!), elszámoljuk! Hozzátok a személygépkocsik forgalmijának másolatát! A forgalmi engedély mindkét oldalát fénymásoljátok le, a fénymásolatra kék színű tollal írja rá országa nyelvén a tulajdonos, hogy A másolat az eredetivel mindenben megegyezik, írja rá a dátumot és írja alá! A túlköltést nem tudjuk téríteni! Mielőbb megveszitek a repülőjegyeket, annál olcsóbb! Repülőre csak turista osztályú, vonatra csak 2. osztályú utazás téríthető! Csatoltan küldjük a csere magyar-angol nyelvű, csoportokra felosztott programtervét.

2 Útiköltségek: Involving the price of the train tickets the maximum amount of the travelling reimbursement for the youth exchange divided by countries is the next: Youth exchange travelling costs Please note that only the cheapest way of transport can be suported by the European Commission Project Partner CZ number of persons 9 Cost/ Person 80 PL 9 80 BG Location of the project Means of transport repülőgép + vonat repülőgép + vonat szgk. és/vagy busz Costs (return) EUR RO 9 80 szgk. vagy busz 720 Összesen: 3690 Tisztelt Projektpartnerünk! Az utazási (és minden más) számlákat az alábbi névre, címre állíttassátok ki: Környezetvédő és Természetbarát Civil Egyesület Szabadság tér 26. Adószám: Ha a résztvevőket bérelt autóbusszal utaztatjátok a csere helyszínére és vissza, a szolgáltató kétpéldányos, a fenti szervezettel kötött néhány soros szerződést mellékeljen a számla mellé! Ezt a szerződést megérkezésetekkor mi is aláírjuk, lepecsételjük, s az egyik példányt visszaadjuk. A szerződésnek nem kell viteldíjra, tarifára kiterjednie, elég csak a szerződő felekről, időpontról, viszonylatról (honnan-hova), kötelezettség vállalásról, stb. szólnia. Ha személygépkocsikkal utaztok, megérkezéskor a forgalmi engedélyek fent részletezett másolatait kérjük részünkre leadni szíveskedjetek az útiköltség elszámoláshoz. Nemzeti zászlóra, apró ajándékokra, nemzeti ételeitek alapanyagaira csoportonként 50 EUR-nál többet ne költsetek! E költségeiteket 50 EUR-ig visszatérítjük, ha hoztok róluk a fenti névre és címre szabályosan kiállított számlákat (nem nyugtákat, hanem számlákat)! Irodaszert, papírt, írószert, cd-ket ne vegyetek, ezeket a magyar csoport biztosítja!

3 Hasznos infók a repülővel érkezőknek: A csoport lehetőleg együtt utazzon és minden utazási eszközre csoportos menetjegyet váltson! A menetjegyekhez (beleértve a beszállókártyákat is) számlát kérjetek, mert csak a jegyekkel és számlákkal együtt igazolt utazási költségek esetén jár a visszatérítés! Ha repülővel utaztok, akkor valószínűleg a 2-es terminálra érkeztek, ennek a neve Budapest Airport (új nevén a "Liszt Ferenc", a régi neve "Ferihegy"). A vonat Nyíregyházán keresztül ba csak az 1-es terminálról indul a Budapest Airport-ról, ezért a 200-as buszt kell elérnetek az 1-es terminálon. Fontos, hogy előre meg kell vásárolni a jegyet a buszon, ennek az ára egy kicsit több mint 1 euró, de csak magyar pénznemmel (HUF) lehet fizetni (akárcsak később a vonatjegyért is), így azt javaslom, hogy még otthon váltsatok pénzt a jegyekre. A másodosztályú vonatjegy költsége Budapestről ba mintegy Ft, az azt jelenti, hogy körülbelül euró a költség egy főre (Csak az ideút kerül ennyibe, visszafelé még ennyi, tehát oda-vissza összesen közel 50 euro). A vonatjegyet Budapest Airport -, illetve - Budapest Airport viszonylatban vegyétek meg, s kérjetek számlát! Kérjük, ne felejtsétek el, hogy a vonatra Budapestről Nyíregyházáig minden embernek 2 jegyet kell vásárolnia, köztük egy helyjegyet. Az ülés száma a jegyen található 2 szám, 1- től 100-ig tartó számozással, a jegy bal oldalán található szám a vagont jelzi, a jegy jobb oldalán lévő szám pedig az ülés száma, ahová le lehet ülni. Közel 3 óra utazás után megérkeztek Nyíregyházára, ahol át kell szállni a ba tartó vonatra. Arra sajnos nincs idő, hogy az állomás épületében megnézzétek, hogy melyik vágányról fog indulni a vonat. E helyett: A vonaton meg kell kérdezni a kalauzt, hogy Nyíregyházán melyik vágányról indul vonat felé, és igen nagyon sietni kell az átszállással! Ezután körülbelül 2 órát utaztok, és végül megérkeztek ba, az ifjúsági csere helyszínére. Kérjük, majd írjatok sms-t, hogy hány órakor indul a vonatotok Nyíregyházáról ba, s akkor várunk titeket ban a vasútállomáson! Ha a vonaton információt szeretnétek kérni valakitől, azt javaslom, hogy fiatalokat szólítsatok meg, mert az idős emberek nem beszélnek angolul. Ha bármilyen kérdés vagy probléma merül fel az út során, ne habozzatok sms-t írni nekem, Lippai Jánosnak a következő telefonszámra: Vasúti menetrend Ideutazásotokhoz használjátok fel az alábbiakat (vasúti menetrend)! A csere helyszínéhez az útvonal: Budapest Airport - Nyíregyháza. Budapest Airportról 06:43-tól 19:43-ig óránként indul IC, mely 09:24-kor, illetve ezt követően óránként érkezik Nyíregyházára (pl. 06:43 09:21. 07:43-10:21, 08:43-11:21, stb.). Nyíregyháza - viszonylatban az alábbi személyvonatok közlekednek: 05:36-07:17 07:43-09:24

4 09:43-11:24 11:43-13:24 14:43-16:24 16:43-18:24 19:43-21:24 22:43-00:21 A cserének helyt adó Hotel Kovács a város központjában a főtéren található. Címe:, Bereg köz 1-4. Információ: Hungarian (Lippai János koordinátor) English Üdvözlettel: Lippai János Koordinátor Dear Project Partners! As we had previously informed you, our common project with the name Start ups concerning how to prepare for starting to enterprise, has won the support of the European Commission. This project will be realized between and in, Hungary (address: 4800, Bereg köz 1-4., Hotel Kovács) (www.hotel-kovacs.hu). In the youth exchange 9 members per country can participate (1 group leader and 8 members between the age 15 and 26) I am sure that it will be a great jamboree, because it always is! Please prepare for the multicultural, vocational and leisure time programmes, activities as well (ready presentations, programme elements, screenplay for the programs, complete shows for the national introduction evenings, etc). Do not forget to bring with yourselves your passport, swimsuit, towels, personally hygienic and medical requirements, jogging, hiking, sport and party clothes, laptops, video cameras, instruments, sport tools, umbrella, social insurance card, insurance during this almost 2 weeks for you, for your luggage and for your responsibility (do not forget to ask for a regularly completed invoice, because 15 EUR/person can be reimbursed for insurance, if everything is OK, the amount above the 15 EUR is the members' endorsement), European Health Insurance Card, gifts for your future-friends, ingredients for foods from your national tradition, notebooks, netbooks, national or other flags, etc.. Remember that the last train leaves at 19:43 from Budapest to via Nyíregyháza and it takes more than an hour to get to the train station, furthermore, you need some time to stand in the queue to buy the tickets and ask for an invoice about the train tickets, furthermore, the plane can be delayed too.

5 So, on 17 August 2015 the last train on the timetable is the next: From Budapest Liszt Ferenc airport Terminal 1 (!!!!!!) the train leaves at 19:43 and arrives at 22:23 to Nyíregyháza, where you have to change train and get on the one that leaves from Nyíregyháza at 22:41 and arrives at 00:21 to. The price of the train tickets from Budapest to and back is about EUR/person, do not forget that you have to pay for it in HUF, not in EUR, and the money exchange at the airport is very expensive. Besides these you have to ask for invoices about all the travelling costs, because in case of lacking an invoice, the Hungarian National Agency does not reimburse it. Check the charts below, they contain the amount of the 42 EUR for the train tickets mentioned above. We can reimburse your money after you have sent the collected invoices to the Hungarian group and the National Agency accepts it. Without exceeding the planned travel costs the members can travel by car (min 3 persons per car!), it can be reimbursed as well, but please make a copy about both sides of your cars registration books, they will be required by the Hungarian National Agency and the owner of the car should authenticate it ( The copy corresponds with the original date + signature). Please note that only the planned amounts can be reimbursed. The sooner you buy the train tickets, the cheaper they are, you know. On plane only the economic class, on train only the second class can be reimbursed. We are also sending you attached the detailed program plan of the project both in Hungarian and English, in which you will find the programs organized by group by group. Involving the price of the train tickets the maximum amount of the travelling reimbursement for the youth exchange divided by countries is the next: Youth exchange travelling costs Please note that only the cheapest way of transport can be suported by the European Commission Project Partner Number of persons Cost/ Person Czech Republic 9 80 Location of the project Means of transport Costs (return) EUR train 720 Poland 9 80 train 720 Bulgaria Plan + train 1530 Romania 9 80 Car + bus 720 Together: 3690 Dear Project Partners! The invoices of the travelling (and any other costs) have to be issued to the following name and address Környezetvédő és Természetbarát Civil Egyesület

6 Szabadság tér 26. Tax number: If your group travels here and back home by rented bus, the bus firm should provide for us two copies of a contract made with our organization and bring it along with the invoices. When you arrive, we will sign and seal the contract and we give back to you one copy. The contract does not need to contain the fare and charge, only the two partners, the date, places (from where to where) and taking responsibility. If you travel by car, we will ask you to provide us the copy of your registration document (detailed above), so we can give you back your money. Please, do not spend more than 50 euros/country on flags, small gifts and special ingredients that you can buy only in your country. These costs can be reimbursed in the amount of 50 Euros, but only if you have regularly completed invoices about them to the name and address above (not receipt, but invoices!!!). Do not buy paper, pens or CDs, because the Hungarian team will provide it. Thank you for confirming your participation in the exchange. Now once again we would like to provide some useful information regarding the travel. Useful information for the travelling to, Hungary: If it is possible, the group should travel altogether and you should buy group tickets for all means of transportation. When buying the travelling tickets (including the boarding cards as well), you always have to ask for the INVOICES too!!! It is highly important because only tickets with the proper invoices make it eligible that you will get back your travelling costs. If you travel by plane, then you surely will arrive at the terminal 2 of the Budapest Airport (its new name is "Liszt Ferenc", used to be called "Ferihegy"). The train to via Nyíregyháza leaves only from the terminal 1 of the Budapest Airport, so you have to take the bus 200 to the terminal 1. It is important that you have to buy a ticket for the bus, it costs a little more than 1 Euros, but you can pay for it (and later for the train ticket as well) only in Hungarian Forint (HUF), so it is suggested to exchange some money at home for the tickets. On second class the train ticket from Budapest to costs about HUF, it means about Euros per capita (just the one-way route, back to Budapest it costs another euros, altogether about 50 euros). When buying the train ticket, ask for the direction Budapest Airport and Budapest Airport and please DO ask for the invoices! Please do not forget that on the train from Budapest to Nyíregyháza every person needs to have 2 tickets, including a seat ticket. On the seat ticket you will find 2 numbers, from 1 to 100, one on the left side of the ticket - it means the number of the car, and another on the right side - it means the seat where you can sit down. About 3 hours later, when you take the train at the airport, you arrive at "Nyíregyháza", where you have to change train. Unfortunately there is no time to check the platform at the

7 train station, so you have to ask it from the ticket inspector still on the train from which platform the train leaves from Nyíregyháza to. You also need to be quick when you change the train at Nyíregyháza. Then you will travel about 2 hours and you get to, to the location of the youth exchange. If you want to ask somebody on the way, I suggest that you find a young person, because the older people cannot speak English at all. Please, write me an SMS when your train leaves from Nyíregyháza, so we can pick you up at the train station in. If you have any questions or problems during the travel, do not hesitate to send me, to János Lippai, a text message, I am available on the following phone number: You find below useful information for your travelling. Here, in Hungary the route is the next: Budapest Airport - Nyíregyháza -. From the Budapest Airport 1 (!!!!!!) InterCity trains leave once per hours between 6:43 am & 7:43 pm, which arrive at Nyíregyháza in about 3 hours. For example, the train, which starts from Budapest Airport at 6:43 am, arrives at Nyíregyháza at 9:24 am. Between Nyíregyháza & the following is the train schedule: Departure from Nyíregyháza - Arrival at 05:36-07:17 07:43-09:24 09:43-11:24 11:43-13:24 14:43-16:24 16:43-18:24 19:43-21:24 22:43-00:21 The accommodation during the youth exchange is called "Hotel Kovács", it is found in the center of the city "". The address of the accommodation is "4800, Bereg köz 1-4. Hungary". Information: Hungarian (Lippai János coordinator) English All the best, Lippai János Coordinator

A telc nyelvvizsga levélírás feladata irányított fogalmazás, amely a feladatban megadott helyzet rögzített szempontok alapján történő megoldását

A telc nyelvvizsga levélírás feladata irányított fogalmazás, amely a feladatban megadott helyzet rögzített szempontok alapján történő megoldását Általános útmutató a telc English B2 levélírás (writing) feladatának megoldáshoz A telc nyelvvizsga levélírás feladata irányított fogalmazás, amely a feladatban megadott helyzet rögzített szempontok alapján

Részletesebben

first of all we would like to congratulate you for choosing one of the training of University Miskolc.

first of all we would like to congratulate you for choosing one of the training of University Miskolc. Dear Applicant, first of all we would like to congratulate you for choosing one of the training of University Miskolc. The goal of this syllabus is to help you through the registration process of the Hungarian

Részletesebben

GENERAL AND SPECIFIC TERMS AND CONDITIONS EUB2014-34WH

GENERAL AND SPECIFIC TERMS AND CONDITIONS EUB2014-34WH WELCOME TO HUNGARY BASIC, TOP ÉS WELCOME TO HUNGARY & EUROPE INSURANCE PRODUCTS Európai Utazási Biztosító Zrt. General information EUB customer service: 1132 Budapest, Váci út 36-38. Tel.: +36 1 452 3580

Részletesebben

Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra...

Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra... 2008. SZEPTEMBER szeptember 26. évfolyam 7. szám 1 September 2008 Volume SEPTEMBER 26, Issue 20087. A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Lapja Newsletter of the Hungarian American Association of Washington

Részletesebben

Jogszabályi háttér: Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya:

Jogszabályi háttér: Az adatszolgáltatás kötelezettje és tárgya: Kitöltési útmutató a 14K103 jelű, a biztosító adatszolgáltatása a nyugdíjbiztosítási nyilatkozathoz szükséges igazolás tartalmáról elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A személyi jövedelemadóról

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 17. ANGOL NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. október 17. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

2nd FINA WORLD JUNIOR OPEN WATER SWIMMING CHAMPIONSHIPS. September 5-7, 2014 Balatonfured (HUN)

2nd FINA WORLD JUNIOR OPEN WATER SWIMMING CHAMPIONSHIPS. September 5-7, 2014 Balatonfured (HUN) 2nd FINA WORLD JUNIOR OPEN WATER SWIMMING CHAMPIONSHIPS September 5-7, 2014 Balatonfured (HUN) VIKTOR ORBÁN Prime Minister of Hungary MAIN PATRON / FÔVÉDNÖK Egy jó ügyért bármit Dear Guests! We Hungarians

Részletesebben

BRANKO HÍRLEVÉL 2015/01 BRANKO NEWSLETTER 2015/01

BRANKO HÍRLEVÉL 2015/01 BRANKO NEWSLETTER 2015/01 BRANKO HÍRLEVÉL 2015/01 BRANKO NEWSLETTER 2015/01 Tisztelt Ügyfelünk! ADÓVÁLTOZÁSOK 2015 A kötelező legkisebb havi minimálbér teljes foglalkoztatás esetén 101 500 forintról 105 000 forintra, a garantált

Részletesebben

21 to 24 August 2014

21 to 24 August 2014 official race program 21 to 24 August 2014 Budapest, Hungary www.ironmanbudapest.com EUROPEAN TOUR 2014 IRONMAN 70.3 Mallorca // IRONMAN Lanzarote // IRONMAN 70.3 Aix en Provence // IRONMAN 70.3 St. Pölten

Részletesebben

Látom a munkám eredményét és ez nap, mint nap sikerélményt jelent Seeing the results of my work gives me a sense of achievement day by day.

Látom a munkám eredményét és ez nap, mint nap sikerélményt jelent Seeing the results of my work gives me a sense of achievement day by day. Fogadószoba Látom a munkám eredményét és ez nap, mint nap sikerélményt jelent Seeing the results of my work gives me a sense of achievement day by day. Mártha Imre, bármely hihetetlen, egész fiatalon az

Részletesebben

HUNGARY 20 years participation in EUREKA

HUNGARY 20 years participation in EUREKA HUNGARY 20 years participation in EUREKA Tartalom EUREKA: KIHÍVÁSOK ÉS VÁLASZOK...4 AZ EUREKA-RÓL DIÓHÉJBAN...6 AZ EUREKA PROJEKTEK...10 ERDŐ SÁNDOR (EUREKA HLG ELNÖK) A MAGYAR ELNÖKSÉGRŐL...16 A MAGYAR

Részletesebben

r l e v é l Tisztelt Ügyfelünk! Dear Client, //2014.03.10. Changes in the tax laws 2014 Adótörvény változások 2014

r l e v é l Tisztelt Ügyfelünk! Dear Client, //2014.03.10. Changes in the tax laws 2014 Adótörvény változások 2014 H í r l e v é l //2014.03.10. Tisztelt Ügyfelünk! Adótörvény változások 2014 Jelentős változások nem történtek, inkább pontosítások jellemzik a módosító rendelkezéseket. Az alábbiakban ismertetjük a szélesebb

Részletesebben

Everyday Wishes. No. 86. December 2006. Hétköznapi kívánság ISSN 1171-8978

Everyday Wishes. No. 86. December 2006. Hétköznapi kívánság ISSN 1171-8978 No. 86 December 2006 ISSN 1171-8978 Hétköznapi kívánság Mi az, amire igazán vágyunk Karácsonykor? Egy kis békességre, egy kis nyugalomra? Szeretetre? Megértésre? Bizonyára legtöbben olyanra vágyunk, amit

Részletesebben

Petőfi Sándor: A szabadsághoz

Petőfi Sándor: A szabadsághoz 2013. MÁRCIUS március 31. évfolyam 2. szám March 2013 Volume MARCH 31, Issue 2013 2. Tartalom A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Lapja Newsletter of the Hungarian American Association of Washington

Részletesebben

Canada Without Shadows I am a Romani Woman. Kanada Bizo Uchalipe. Me Sem Romni

Canada Without Shadows I am a Romani Woman. Kanada Bizo Uchalipe. Me Sem Romni Canada Without Shadows I am a Romani Woman red tree & chirikli collective the witness project Kanada Bizo Uchalipe Me Sem Romni Testimonies, lives and dreams of five Hungarian Romani women in Toronto Canada

Részletesebben

AMERICAN EXPRESS MY CARD ACCOUNT

AMERICAN EXPRESS MY CARD ACCOUNT Használja ki a havi AMERICAN EXPRESS MY CARD ACCOUNT Útmutató Kártyabirtokosoknak online kivonatok előnyeit Tartalom A szolgáltatás... 3 Hogyan regisztráljon... 4 Biztonsági kérdések... 7 Hozzáférés az

Részletesebben

Angol-magyar szójegyzék és nyelvtani összefoglaló

Angol-magyar szójegyzék és nyelvtani összefoglaló Intermediate Bel v 7/3/03 11:14 AM Page b 1 the edition Great Clarendon Street, Oxford OX2 6DP Oxford University Press is a department of the University of Oxford. It furthers the University s objective

Részletesebben

CLB FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ CLB INDEPENDENT INSURANCE BROKER CLB FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ

CLB FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ CLB INDEPENDENT INSURANCE BROKER CLB FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ CLB FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ CLB INDEPENDENT INSURANCE BROKER CLB FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ A CLB KÜLDETÉSE Cégünk a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. magáénak érzi a felelôsséget, hogy a lakosság

Részletesebben

DEVIZA KÜLFÖLDI ÜGYFELEK RÉSZÉRE (2009. október 29.-től) FOR NON-RESIDENTS (as of 29th October, 2009.) futamideje (év) (Maturity (year))

DEVIZA KÜLFÖLDI ÜGYFELEK RÉSZÉRE (2009. október 29.-től) FOR NON-RESIDENTS (as of 29th October, 2009.) futamideje (év) (Maturity (year)) MKB fiók: (MKB branch) MKB Bank Zrt. Szerződésazonosító szám(ok): (Contract identification number(s)) HITELKÉRELEM MKB INGATLANFEDEZETŰ HITEL IGÉNYLÉSÉHEZ LOAN APPLICATION FOR DEMANDING MKB MORTGAGE LOAN

Részletesebben

Távol van-e Távol-Kelet? Workshop ismertető. Far East is Far? Workshop guide

Távol van-e Távol-Kelet? Workshop ismertető. Far East is Far? Workshop guide Távol van-e Távol-Kelet? Workshop ismertető Far East is Far? Workshop guide Projektvezető / project leader: Laterna Magica / www.laterna.hu Szakmai partner / partner: Hagyományok Háza / Hungarian Heritage

Részletesebben

www.clb.hu A CLB KÜLDETÉSE

www.clb.hu A CLB KÜLDETÉSE A CLB KÜLDETÉSE Cégünk a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. magáénak érzi a felelôsséget, hogy a lakosság és a vállalatok döntéshozói tájékozottak legyenek a biztosítási alkusz tevékenységrôl. Az ügyfélnek

Részletesebben

ANGOL NYELV JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ANGOL NYELV JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Angol nyelv középszint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 6. ANGOL NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM OLVASOTT SZÖVEG ÉRTÉSE Általános

Részletesebben

1. Italian people. pasta every day. a) eats b) eating c) eat d) are eating

1. Italian people. pasta every day. a) eats b) eating c) eat d) are eating PART 1: GRAMMAR/NYELVTAN Válaszd ki az egyetlen helyes megoldást! (Minden helyes válasz 1 pontot ér!) 1. Italian people. pasta every day. a) eats b) eating c) eat d) are eating HELYES: C, mivel általános,

Részletesebben

Nagyon kellemes dolog nagykövetnek lenni Magyarországon Interjú őexcellenciája Roland Galharague-val, Franciaország magyarországi nagykövetével

Nagyon kellemes dolog nagykövetnek lenni Magyarországon Interjú őexcellenciája Roland Galharague-val, Franciaország magyarországi nagykövetével Nagyon kellemes dolog nagykövetnek lenni Magyarországon Interjú őexcellenciája Roland Galharague-val, Franciaország magyarországi nagykövetével It is very pleasant to be an ambassador in Hungary Interview

Részletesebben

DIPLOMÁK MENKYO - TAGSÁG Nemzetközi RAJI Budóiskola ; Jaff RAJI iskolaalapító tanár (Head-Instructor) ALL about MENKYO MEMBERSHIP CERTIFICATES

DIPLOMÁK MENKYO - TAGSÁG Nemzetközi RAJI Budóiskola ; Jaff RAJI iskolaalapító tanár (Head-Instructor) ALL about MENKYO MEMBERSHIP CERTIFICATES EUROPE HONBU DOJO 7 rue André Désilles 35000 RENNES France membership@ecoledebudo.com www.aikido-jaffraji.com DIPLOMÁK MENKYO - TAGSÁG Nemzetközi RAJI Budóiskola ; Jaff RAJI iskolaalapító tanár (Head-Instructor)

Részletesebben

PROPERTY WATCH. Celebrating 15 years in Hungary. www.eston.hu. Ingyenes Free. Kiadás Issue 1/2008

PROPERTY WATCH. Celebrating 15 years in Hungary. www.eston.hu. Ingyenes Free. Kiadás Issue 1/2008 Kiadás Issue 1/2008 PROPERTY WATCH ESTON International Property Advisors 1024 Budapest, Lövôház u. 39. Tel.: (+36-1) 877-1000 Fax: (+36-1) 877-1001 Ingyenes Free Celebrating 15 years in Hungary www.eston.hu

Részletesebben

The American Hungarian Federation, Inc.

The American Hungarian Federation, Inc. The American Hungarian Federation, Inc. THE HUNGARIAN AMERICAN: The 2nd & 3rd Generations, Newsletter #1, Info #9 Happy New Year in 2004! Contents (Clickable Links) 1) Who is Doing What?... 1 2) The Hungarian

Részletesebben

Simple Future - Egyszerű jövő idő

Simple Future - Egyszerű jövő idő Simple Future - Egyszerű jövő idő Simple Future has two different forms in English: will and be going to. Although the two forms can sometimes be used interchangeably, they often express two very different

Részletesebben

A PAPP LÁSZLÓ PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA BUDAPEST SPORTS ARENA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI GENERAL LEASE TERMS AND CONDITIONS

A PAPP LÁSZLÓ PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA BUDAPEST SPORTS ARENA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI GENERAL LEASE TERMS AND CONDITIONS A PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI A RENDEZVÉNYEKRE VONATKOZÓ EGYEDI BÉRLETI SZERZŐDÉSEKNEK AZ ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEK MINDEN ESETBEN A MELLÉKLETÉT KÉPEZIK PAPP LÁSZLÓ

Részletesebben

2o12 Event Guide Programfüzet

2o12 Event Guide Programfüzet 2o12 Event Guide Programfüzet 3 dr. Tamás Szekeres, President, Széchenyi István University dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora dr. László Palkovics, R&D Director, Knorr-Bremse Fékrendszerek

Részletesebben