BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1"

Átírás

1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: MANNOL Motor Kaltreiniger - Motorblokk külső tisztító 450ml 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: SCT-Vertriebs GmbH D Wedel/Hamburg Feldstrasse 154 Telefon: +49(0) Fax: +49(0) Sürgősségi telefon (ETTSZ díjmentesen hívható zöld szám): Importálja és forgalomba hozza: SCT HUNGARY KFT. Címe: 2310 SZIGETSZENTMIKLÓS, CSEPELI ÚT 15. Tel Fax Összetétel finomított ásványolajat és korróziógátló adalékokat tartalmazó keverék. Összetevő Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok Petróleum Xn R (CAS szám: EINECS szám: ) Hidrogénezett nehéz benzin Xn R (CAS szám: EINECS szám: ) Nonilfenol, etoxilát 2,2-3,2 Xi R (CAS szám: ) Etilenglikolmonobutil-éter 0,5-1,5 Xn R 20/21/22, R 37 (CAS szám: EINECS szám: ) 3.Veszélyesség szerinti besorolás: Ártalmas (Xn) R65 4. Elsősegélynyújtás 4.1.Belégzés: Friss levegőre kell vinni. 4.2.Lenyelés: Hánytatni tilos! Ha a sérült eszméleténél van, vizet kell itatni vele. Ha a hányás magától megindul, a fejet előre kell dönteni. Szájöblítés után a folyadék-itatást meg kell ismételni. Tilos tejet, alkoholt, étolajat vagy más zsíroldó folyadékot itatni!

2 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/2 4.3.Bőr: Szennyezett ruhadarabot el kell távolítani. Bő vízzel, szappannal alaposan le kell mosni a szennyezett testfelületet. 4.4.Szem: Nyitott szemet mosni kell meleg, enyhén folyó vízzel 15 percig. 5. Tűzveszélyesség Alkalmazható oltóanyag: kezdeti tüzet szilárd oltóanyaggal és/vagy széndioxiddal lehet oltani, kiterjedt tüzet porlasztott vízzel és/vagy habbal kell oltani. Biztonsági okok miatt nem alkalmazható oltóanyag: kiterjedt tűz esetén szilárd oltóanyag, széndioxid (gyenge hűtőhatás miatt, aeroszol palackok felhevülve robbannak!). Különleges veszélyek: az aeroszolos palackokat vízzel kell hűteni, a tűzben felrobbannak. Az égő rakomány közelében ne tartózkodjon senki. A tűztértől biztonságos távolságban levő palackrakatokat azonnal el kell távolítani, ha ez nem lehetséges vízsugárral hűteni kell. A folyadék égése során nagy mennyiségű kén-dioxid és nitrogén-oxidok szabadulnak fel. Különleges védőfelszerelés: felrobbanó palackok repeszesen robbanhatnak. Jellemző tűz- és robbanásveszélyek: a termék a évi XXV. törvény és a végrehajtására kiadott 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet hatálya alapján nem tűzveszélyes, de éghető. 6. Óvintézkedés baleset esetén Általános intézkedések: Minden gyújtóforrást azonnal megszüntetni. Személyre vonatkozó intézkedések: Dohányzás és nyílt láng használata tilos! Környezetvédelmi óvintézkedések Csatornába vagy zárt helyre jutást meg kell akadályozni. A kiömlött anyagot földdel, homokkal vagy más nem reagáló anyaggal fel kell itatni. Ha a megkötőanyag teleszívódott a tűzveszély jelentősen megnő (folyadék egy gyufa lángjától vagy cigarettaparázstól is meggyullad). Hulladékmegsemmisítés céljából ellenőrzött elégetés vagy biztonságos elhelyezés alkalmazható. Tisztítási módszerek: A területet vízzel kell felmosni. 7. Kezelés és tárolás Kezelés Intézkedések a veszélymentes kezeléshez: Mesterséges szellőzés. Gyújtóforrás (pl. nyílt láng, izzó felület) közelében nem alkalmazható. Villamos berendezések ne képezzenek gyújtóforrást. Szellőztetés: Szükséges. Szellőztetés: Általában nem szükséges. Tűzvédelmi intézkedések: a "C" tűzveszélyességi osztályba tartozó anyagokra vonatkozó tűzvédelmi előírásokat be kell tartani. Különleges kezelési szabályok: A készülékben túlnyomás uralkodik. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, sugárzó hő hatásának kitenni vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos! Tárolás Tárolóhelyiségek vagy tartályok sajátos kialakítása: MSZ 20599/1-75 rendelet szerint. Összeférhetetlen anyagok: Ásványi savakkal, lúgokkal együtt aeroszol készítmény nem tárolható. Tárolási körülmények: a tárolás során az aeroszol készítmények hőmérséklete még átmenetileg sem haladhatja meg a 35 C-ot. A gyűjtőcsomagok felületi hőmérséklete még átmenetileg sem haladhatja meg az 50 C-os hőmérsékletet. A készítményeket a sugárzó hőtől védeni kell.

3 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/3 8. Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei Expozíciós határértékek: MAK: 300 mg/m 3 Egyéni védőeszközök Általános védelmi és higiéniai intézkedések: szokásos higiéniai előírásokat kell betartani. Légzésvédelem: nem szükséges. Kézvédelem: nem szükséges. Szem védelme: nem szükséges. Bőr védelme: nem szükséges. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Fizikai állapot: * folyadék Szín: * sárga Szag: * alapanyag Desztillációs/intervallum: * C Olvadáspont/intervallum: * -25 C alatt Fagyáspont/intervallum: * -25 C alatt Lobbanáspont: * C Gyulladási hőmérséklet: * >250 C Robbanási határ: n.a. Sűrűség:* 0,810-0,830 g/ml 20 C-on Gőznyomás: 7-8 bar 20 C Relatív gőzsűrűség (levegő=1): >1 Párolgási sebesség: n.i. Oldhatóság vízben: * emulziót képez. Kémhatás, ph ( 10 %-os vizes oldatban): * 7-8 * Megjegyzés: A *-gal jelölt paraméterek a gázmentes töltetre vonatkoznak. 10. Stabilitás és reakciókészség Általános információk: n.i. Kerülendő körülmények: 35 C feletti hőmérséklet. Kerülendő anyagok: az aeroszol palackra korrozívan ható anyagok és alkáli fémek, alkalikus vizes oldatok. Veszélyes reakciók: égés esetén szén-monoxid, szén-dioxid, kén-dioxid, nitrogén-oxidok. 11. Toxikológiai adatok Akut toxikológiai hatások Az összetevők alapján becsült orális LD50 patkányon: >2000 mg/kg. Irritáció: bőrt, szemet irritálhatja. Inhaláció: n.i. Belégzés: Gőzeinek belélegzése esetén émelygés, hányinger. Lenyelés: Hányás, hasmenés fordulhat elő.

4 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/4 Bőr: A folyadék enyhén bőringerlő; viszketés, vörösödés fordulhat elő. Szem: Égő érzés, irritáció fordulhat elő. Krónikus toxikológiai hatások: n.i. 12. Ökotoxicitás Az ökológiai információkat az összetevők tulajdonságai határozzák meg. Biológiai lebomlás: n.i. Ökotoxikus hatás: Élővizeket szennyezi. 13. Hulladékkezelés, ártalmatlanítás Általános információ: a készítmény hulladékai és a vele szennyezett csomagolóanyagai a 102/1996. (VII. 12.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik. Készítmény Ajánlás: A készítmény a 102/1996. (VII. 12.) Korm. rendelet 1. melléklete szerinti veszélyességi jellemzője H3, azaz gyúlékony folyadék, valamint a rendelet 6. számú melléklete szerint a V azonosító szám alá sorolható be. Megsemmisítése: a 102/1996. (VII. 12.) Korm. rendelet szerint. Szennyezett csomagolóeszköz Ajánlás: A szennyezett csomagolóeszköz a V veszélyes hulladék azonosító szám alá sorolható be. Megsemmisítése: a 102/1996. (VII. 12.) Korm. rendelet szerint. 14. Szállításra vonatkozó előírások ADR: 2. oszt. 5.F UN Szabályozási információk A 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerinti besorolás: Veszélyjelzés: Xn R-mondat: R 65: Lenyelve ártalmas, aspiráció esetén tüdőkárosodást okozhat! S-mondat: S1: Elzárva tartandó, S2: Gyermekek kezébe nem kerülhet, S 15: Hőhatástól távol tartandó, S16: Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás, S21: Használat közben tilos a dohányzás, S23: A keletkező permetet nem szabad belélegezni, S24/25: Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást, S45: Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvost kell hívni; Ha lehetséges a címkét meg kell mutatni, S 51: Csak jól szellőztetett helyen használható. Nemzeti/helyi rendelkezések:. a termék a évi XXV. törvény és a végrehajtására kiadott 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet hatálya alá tartozik.

5 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/5 16. Egyéb: Az adatlapban alkalmazott rövidítések: n.m. = nem mérhető n.i. = nincs információ n.a. = nem alkalmazható Alkalmazási terület/ korlátozások: A termékismertető szerint Az adatlapot a legjobb tudásunk szerint állítottuk össze, hogy a termék biztonságos szállítását, kezelését és felhasználását segítsük. A közölt adatok csak a megjelölt termékre vonatkoznak. A megadott fizikai-kémiai paraméterek a terméket a biztonsági követelmények szempontjából írják le és nem jelentenek garanciát a termék specifikus jellemző ire, nem képezik termékspecifikáció vagy szerző dés tárgyát. A gyártó ill. a forgalmazó nem vállal továbbá felelő sséget a nem megfelelő, ill. nem a javasolt célra történő használatból eredő károkért. Az érvényben lévő elő írások és rendelkezések betartása, valamint a termék felhasználására vonatkozó ajánlások figyelembevétele a felhasználó kötelessége. Ez a biztonsági adatlap az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete és a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet (hatályos változata) elő írásainak megfelelő en készült. A biztonsági adatlap összeállításához használt adatok forrásai: A termékkel végzett vizsgálatok eredményei A készítmény komponenseinek biztonsági adatlapja A magyar és az EU veszélyesanyag-lista Vonatkozó magyar rendeletek és EU direktívák CONCAWE adatbázis A biztonsági adatlap 3. pontjában előforduló R-mondat(ok) teljes szövege: R 36/38 Szem- és bő rizgató hatású R 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantart károsodást okozhat.

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 145075 MANNOL

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 961071 MANNOL

Részletesebben

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 950310 MANNOL

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 896717 MANNOL

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0349 Kiadva: 2004. 05. 11. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1 Kereskedelmi megnevezés: HIPPOLIT háztartási olajzó aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 1998.04.16. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0099 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0099 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0099 Kiadva: 2004. 04. 09. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT motorblokk tisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 894188 MANNOL

Részletesebben

Brait bútorápoló aeroszol

Brait bútorápoló aeroszol 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Brait bútorápoló aeroszol Gyártó: Dramers S.A. Lengyelország Brait bútorápoló aeroszol Forgalmazó: KITAX Kft., 9200 Mosonmagyaróvár,

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2002. szeptember 5. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2001. 07. 03 Változat: 2. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Brait bútorápoló aeroszol. Brait bútorápoló aeroszol

Brait bútorápoló aeroszol. Brait bútorápoló aeroszol Brait bútorápoló aeroszol 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Brait bútorápoló aeroszol Gyártó: Dramers S.A. Lengyelország, ul.hawelanska 1, 61-625 Poznan Telefon.:48(61)852-02-91,Fax:48(61)853-24-33

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2004. 07. 16. Változat: 5. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT zárjégoldó aeroszol 1.2. A

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2006.01.26. Oldal:1/5 Verzió: 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0318 Kiadva: 2006. 09. 19. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT szilikon aeroszol 1.2. Gyártó cég: MEDIKÉMIA Zrt. Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0068 Kiadva: 2006.12.19. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged

Részletesebben

Veszélyes összetev(k) Koncentráció Veszély jelek, Propán 5-10 F+ R 12 (CAS szám: EK#: )

Veszélyes összetev(k) Koncentráció Veszély jelek, Propán 5-10 F+ R 12 (CAS szám: EK#: ) Azonosítószám: 1113 Kiadva: 2006. 05. 09. Változat: 4. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA Rt. H-6728

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 990606 MANNOL

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0351

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0351 Kiadva: 2005. 01. 28. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT bútorápoló aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

Veszélyes összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. Propán 5-15 F+ R 12 (CAS szám: 74-98-6 EGK szám: 601-003-00-5)

Veszélyes összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. Propán 5-15 F+ R 12 (CAS szám: 74-98-6 EGK szám: 601-003-00-5) Azonosítószám: 0381 Kiadva: 2004. 06. 23.. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: OLVIKOR 200 N aeroszolos alvázvéd 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2002.május 2. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT autókárpittisztító aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 1374 Kiadva: 2004. 05. 20. Változat 3 Oldalszám: 1/5 Nyomtatás: 2007. 06. 14. 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT mszerfalápoló aeroszol illatosított, alma illattal

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0722 Kiadva: 2005. 02. 22. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT autópolírozó paszta 150ml 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS)

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 1411 Kiadva: 2004. 05. 20. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: CHIP Precíziós kontakttisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 950297 MANNOL

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 1687 Kiadva: 2007. 02. 01. Változat 1 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PRELIX Motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Forgalmazó: Felelős személy: SANA lábápoló spray láb ápolása, frissítése Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Gyártó: Forgalmazó: Felelős személy: Stylish hajhab extra erős Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged Kenyérgyári

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: súrolópor 1.2.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon:Fax: +36/62-242-238 1.3.Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0393 Kiadva: 2005. 07. 14. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT keréktárcsa tisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján.

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. A kiállítás kelte: 2006. június 7. Felülvizsgálva: 2008. augusztus

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

kategóriájú tüzek)valamint elektromos eszközök kezdődő tüzeinek oltására alkalmas készítmény. MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A

kategóriájú tüzek)valamint elektromos eszközök kezdődő tüzeinek oltására alkalmas készítmény. MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Kiadás dátuma: 2009. 04. 02. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT tűzoltó aeroszol 1.2. A készítmény felhasználása: Szilárd és folyékony halmazállapotú

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0503 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint Kiadva: 2006. 01. 12. Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0503 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint Kiadva: 2006. 01. 12. Oldalszám: 1/5 Azonosítószám: 0503 Kiadva: 2006. 01. 12. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT alvázvédő dobozos 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevkre

2. Összetétel/információk az összetevkre Kiadva: 2005. 02. 07. Változat: 1. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT Zöld Tea légfrissít aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Aeroszolos légfrissítő. Adnan akat kozmetik san.ve dis. Tic.ltd.sti. Çatalca Güvendelik İstasyon

BIZTONSÁGI ADATLAP. Aeroszolos légfrissítő. Adnan akat kozmetik san.ve dis. Tic.ltd.sti. Çatalca Güvendelik İstasyon BIZTONSÁGI ADATLAP 1. KÉSZÍTMÉNY NEVE ÉS A VÁLLALAT ADATAI Termék neve: Emblaze Légfrissítő utántöltő Aeroszolos légfrissítő Gyártó cég neve: Cím: Adnan akat kozmetik san.ve dis. Tic.ltd.sti. Çatalca Güvendelik

Részletesebben

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya szigetelő,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0721 a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0721 a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint Azonosítószám: 0721 Kiadva: 2004. 06. 28. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: KAMPEC szúnyog- és kullancsriasztó hab aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1672. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1672. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt. Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT Illatosított műszerfalápoló aeroszol, új autó 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5. 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi név: Dalma padlófelmosó 1.2. A termék felhasználása: Kő, linóleum padló felmosására 1.3.Gyártó és forgalmazó Satina Gold Kozmetikai Kft Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 2000.06.07. Változat: 3. Oldalszám: 1/5

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 2000.06.07. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 Kiadva: 2000.06.07. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Club WC olaj WC illatosító Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0348

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0348 Kiadva: 2005. 05. 19. Változat: 5. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT száraz folttisztító új aeroszol

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 WÜRTH H Cockpit Spray Narancs

Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 WÜRTH H Cockpit Spray Narancs Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: WÜRTH H Cockpit spray narancs (Cikkszám: A5858 000 005) 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 997100 MANNOL Air Conditioner Cleaner

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1706 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1.

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1706 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1. Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1. Oldalszám: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Nanocoll MILD aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BRADOGÉL higiénés kézfertőtlenítőszer higiénés kézfertőtlenítőszer Florin

Részletesebben

Konyhai tisztító BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Cég és termék megnevezés FLOWERSHOP KONYHAI TISZTITÓ HAB. Magyarországi forgalmazó: Boundary Road

Konyhai tisztító BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Cég és termék megnevezés FLOWERSHOP KONYHAI TISZTITÓ HAB. Magyarországi forgalmazó: Boundary Road BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma:2012.12.10. Készült: 2012.11.22. 1. Cég és termék megnevezés Termék megnevezés Alkalmazás: Forgalmazó: FLOWERSHOP KONYHAI TISZTITÓ HAB Tisztítás Statestrong Limited

Részletesebben

SILICONE SPRAY. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116

SILICONE SPRAY. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 896663 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény

Részletesebben

Ablak és üveg tisztító BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Cég és termék megnevezés FLOWERSHOP ABLAK ÉS ÜVEG TISZTÍTÓ

Ablak és üveg tisztító BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Cég és termék megnevezés FLOWERSHOP ABLAK ÉS ÜVEG TISZTÍTÓ BIZTONSÁGI ADATLAP Készült: 2012.11.22. 1. Cég és termék megnevezés Termék megnevezés Alkalmazás: Forgalmazó: FLOWERSHOP ABLAK ÉS ÜVEG TISZTÍTÓ Tisztítás Statestrong Limited Magyarországi forgalmazó: Boundary

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL

TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL 1. 1.1 Az anyag /készítmény azonosítása: VIX tűzhely- és grilltisztító aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0304 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint. Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0304 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint. Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: CHIP Kontakttisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarlárva

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Club WC olaj WC illatosító Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP KIWI FOOT SILK LÁBÁPOLÓSZER, AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP KIWI FOOT SILK LÁBÁPOLÓSZER, AEROSZOL 1. KÉMIAI KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve : KIWI FOOT SILK LÁBÁPOLÓSZER, Aeroszol Termékkód : 2103050 Ajánlott felhasználás: : lábápolószer Gyártó: : Bama International Pfalzgraf-Otto-Strasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 950327 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. ONE WORLD Mosógél

BIZTONSÁGI ADATLAP. ONE WORLD Mosógél BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: Győr, 2011. augusztus 9. 1. A készítmény neve ONE WORLD Mosógél Gyártó cég neve: SATIN-SILK KFT. 9012 Győr, Csanakhegyi u.13/b. Tel./fax.: 96/447-808 2. Összetétel:

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény megnevezése:

Részletesebben

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft.

Satina Gold Kozmetikai Kft. 1. Termék neve Oldal:1/5 Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta Satina Gold Kozmetikai Kft., +36/62-241-239

Részletesebben

PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA

PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP ( 91/155-93/EEC ) PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid

Részletesebben

TEER ENTFERNER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

TEER ENTFERNER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 950327 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma aktív mosógél Készült 2013 okt. 11.én az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rend.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma aktív mosógél Készült 2013 okt. 11.én az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rend. 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító 1.2. Felhasználás: Textilanyag mosásra 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővásárhely Erzsébeti út 12 Tel/Fax: 62/241-139 1.4. Veszély esetén

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0689 a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0689 a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint Azonosítószám: 0689 Kiadva: 2004. 06. 25. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: KAMPEC csótány- és hangyairtó aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Black & Dark Készült okt. 19-.én az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Black & Dark Készült okt. 19-.én az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító folyékony mosószer 1.2. Felhasználás: Sötét színű textilanyag mosásra 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővásárhely Erzsébeti út 12 Tel/Fax:

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P ANETTI textilöblítők Készült /2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P ANETTI textilöblítők Készült /2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító ANETTI textilöblítő 1.2. Felhasználás: Textilanyag lágyítása, antisztatizálása 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Luptovics Anett E.V.,H-5931 Nagyszénás,Honvéd u.5. Web: www.anetticlean.eu,info@anetticlean.eu

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A készítmény neve. A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A készítmény neve. A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01. BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: Győr, 2011.08.01. 1. A készítmény neve SILKY Mosogatószer Gyártó cég neve: SATIN SILK Kft. 9012 Győr, Csanakhegyi u.13/b. Tel./fax.: 96/447-808 2. Összetétel: anionos

Részletesebben

Etil-alkohol 15-18 F R 11 CAS# 64-17-5

Etil-alkohol 15-18 F R 11 CAS# 64-17-5 Kiadva: 2004. 07. 14. Változat: 4. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT Téli Kert légfrissít aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996776 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

COCKPIT REINIGER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

COCKPIT REINIGER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 961071 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B SZÚNYOG ÉS KULLANCSRIASZTÓ AEROSZOL 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B SZÚNYOG ÉS KULLANCSRIASZTÓ AEROSZOL 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B SZÚNYOG ÉS KULLANCSRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Szúnyog

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. SILKY Univerzális tisztítószer

BIZTONSÁGI ADATLAP. SILKY Univerzális tisztítószer BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: Győr, 2014. 01.05 1. A készítmény neve SILKY Univerzális tisztítószer Forgalmazó: Satin Silk Kft. 9012 Győr, Csanakhegyi u. 13/b. TEL/FAX.: 96/447-808 Email Cím: iroda@satin-silk.hu

Részletesebben

FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL

FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A

Részletesebben

R A P I D C s a v a r l a z í t ó s p r a y

R A P I D C s a v a r l a z í t ó s p r a y Oldalszám:1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: RAPID Csavarlazító spray 1.2. Az anyag/készítmény felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím:

1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: Azonosítószám: 0724 Kiadva: 2004. 06. 07. Változat 2 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

COCKPIT REINIGER MATT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

COCKPIT REINIGER MATT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996684 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996700 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint. P R O F I X v á g ó, f ú r ó, ü r e g e l aeroszol acélokhoz

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint. P R O F I X v á g ó, f ú r ó, ü r e g e l aeroszol acélokhoz Azonosítószám: 1042 Felülvizsgálva: 2005. 02. 18. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés:profix vágó, fúró, üregel aeroszol acélokhoz 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 896724 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BRADONETT fertőtlenítő folyékony szappan fertőtlenítő folyékony szappan Florin

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 7 DAY LILAC LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP 7 DAY LILAC LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 7 DAY LILAC LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: orgona illatú légfrissítő

Részletesebben

AIR CONDITIONER CLEANER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

AIR CONDITIONER CLEANER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 997100 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben