A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök"

Átírás

1 A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök Teátrum Teátrum Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere nyitja meg. Közremőködik: a Kávészünet együttes Pódiumbeszélgetés a Könyvfesztivál díszvendégével, Jonathan Franzennel Beszélgetıtárs: Winkler Nóra Budapest Nagydíj átadása Budapest Fıváros Önkormányzata és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése díját Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelıs fıpolgármester-helyettese és Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke adja át Jonathan Franzennek. Laudációt mond: Háy János Április 24., péntek Termekben és standokon zajló programok Minden páros órában B6 stand Supka Géza Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub Bilimbo Háza idén is várja a kicsiket és a nagyokat Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szınyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás. (www.bilimbo.com) Herzl tárlatvezetés Ismerje meg rövid tárlatvezetésünk során a pesti születéső Herzl Tivadar, a modern Izrael megálmodójának életét, legfontosabb mőveit és munkásságát, amellyel megváltoztatta a világtörténelmet. (Izrael Állam Nagykövetsége) A könyvtári digitalizálás és a jogkezelés Résztvevık: dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Kollár Árpád, a Magyar Irodalmi Szerzıi Jogvédı és Jogkezelı Egyesület elnöke, Németh Rita, a Magyar Books in Print Kft. ügyvezetı igazgatója, Dancs Szabolcs, az Országos Széchényi Könyvtár projektigazgatója, valamint dr. Lendvai Zsófia és Havas Dorottya a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzık és Kiadók Reprográfiai Egyesülete részérıl (Magyar Könyvtárosok Egyesülete) Jonathan Franzen sajtótájékoztatója Résztvevık: Jonathan Franzen és M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója (Kizárólag a sajtó képviselıinek) Szıczi Árpád Temesvár A romániai forradalom kitörésének valódi története címő könyvének bemutatója Résztvevı: a szerzı (Xantusz Kiadó) Az Akadémiai Kiadó digitális tartalmai Résztvevık: dr. Pomázi Gyöngyi és Gál Zoltán (Akadémiai Kiadó)

2 Supka Géza Könyvtáros Klub B3 stand Könyvtáros Klub B3 stand Finy Petra író és Pásztohy Panka illusztrátor Iskolások kézikönyve címő könyvének bemutatója Rendhagyó tanóra kisiskolásoknak Finy Petra vezetésével, utána könyvfesztiváli vetélkedı (Pozsonyi Pagony) A Hungaricana közgyőjteményi portál digitalizálási konferencia Moderátor: Somfay Örs Hungaricana 2.0,új funkciók és tartalmak a Közgyőjteményi Portálon Résztvevı: Somfay Örs (Arcanum Adatbázis Kiadó) Elkészült a Hadtörténeti Intézet Térképtárának digitális katalógusa Résztvevı: Jankó Annamária fıtanácsos (HM-HIM) Kárpátalja kataszteri térképei és sok más új levéltári adatbázis Résztvevı: Kenyeres István fıigazgató (Budapest Fıváros Levéltára) Luther 500, egy nagyszabású digitalizálási stratégia megvalósulása Résztvevı: Kovács Eleonóra elnök (Evangélikus Győjteményi Tanács) Arcanum Digitális Tudománytár 2015, arccal a napilapok felé Résztvevı: Biszak Sándor ügyvezetı igazgató (Arcanum Adatbázis Kiadó) Panorámafotózás, új dimenzió a digitális reprodukció terén Résztvevı: Biszak Elıd fejlesztı (Arcanum Adatbázis Kiadó) (Arcanum Adatbázis Kiadó) Könyvtárak és könyvkiadók a jog szolgálatában A közjegyzıi könyvkiadás története. Egy könyvkiadó a civilisztika és a jogtörténet szolgálatában Résztvevı: dr. Rokolya Gábor közjegyzı A Fıvárosi és a Szegedi Törvényszék Könyvtárának bemutatkozása Résztvevık: Harmados Mária, a Szegedi Törvényszék könyvtárosa és Kovácsné Garamszegi Marianna, a Fıvárosi Törvényszék vezetı könyvtárosa Moderátor: Sándor Gertrud szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Jogi Szekció) Daniel Bănulescu Ki nyerte meg a vallások világháborúját? címő kötetének bemutatója Moderátor: Dan Cristea (Román Kulturális Minisztérium) Játszd újra! Nógrádi Gábor Láttam, mi történt címő új könyvének játékos bemutatója Szeretettel várjuk az olvasni és mesélni szeretı éves gyerekeket! Egy elıadómővész és a szerzı segítségével próbára tehetik kreativitásukat, mesélni tudásukat. Mottó: Akármit nézel, magadat látod. Résztvevı: Nógrádi Gábor író és Dóka Péter szerkesztı (Móra Könyvkiadó) Bibli.archiv Goriupp Alisz ( ) emlékezete Résztvevı: Pogány György ny. könyvtárigazgató Remake Hága Magyar nık a hágai békepalotában akkor és most, 2015-ben Résztvevı: Elekes Irén Borbála, a Civil Rádió szerkesztıje és Szınyi Éva szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bibliográfiai Szekció) Felolvasás Andrei Dósa verseibıl Moderátor: Dan Cristea Résztvevı: Krusovszky Dénes (Román Kulturális Minisztérium)

3 K6 stand Supka Géza Lázár Ervin Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub B59 stand Könyvtáros Klub LEGO Játszóház és Mesesarok (Duna Könyvklub) "Európai olvasnivaló" A kiadók az EU fordítástámogatásból megjelent könyveiket ajánlják a könyvtáraknak. Résztvevık: Váradi Péter (L'Harmattan), Böröczki Tamás (Gondolat) és Horváth Balázs (Typotex) (Typotex Kiadó és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete) 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC Az International Publishers Association, a Federation of European Publishers és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése elnökségének közös konferenciája Herzl "Ha akarjátok, nem álom!" a Spinoza Színház vendégjátéka Herzl mintegy 120 évvel ezelıtt álmodta meg Izrael állam létrehozását, ami akkor oly lehetetlennek tőnt, mintha ma a Holdon kívánnánk telket vásárolni. Ann Silberberg és Forgách András drámájának bemutatója. Közremőködik: Makranczi Zalán, Gyabronka József és Hajdú László (Izrael Állam Nagykövetsége) Megvásárolt újságírók Résztvevık: Udo Ulfkotte és Morvay Péter (Patmos Records) Beszélgetés az idei irodalmi Artisjus-díjasokkal Moderátor: Reményi József Tamás Résztvevık: Kukorelly Endre, Károlyi Csaba, Szilágyi Márton és Szíjj Ferenc (Artisjus) Gazdag József Egy futballfüggı naplójából címő kötetének bemutatója A könyvet Esterházy Péter mutatja be. Vele és a szerzıvel Szombathy Pál beszélget fociról, irodalomról és a szurkolói lét rejtelmeirıl. Artpop A Libri és a József Attila Kör világirodalmi sorozatát bemutatja Sárközy Bence, a Libri ügyvezetı igazgatója Soproni András beszél Dosztojevszkij Bőn és Bőnhıdésének újrafordításáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Syllabux Kiadó) Mőhelynapló Résztvevık: Tönkı Vera és Szalay Marianne fıszerkesztık (Park Könyvkiadó) mert olvasni jó! Rendhagyó irodalomóra a Fınix Könyvmőhely gyerekkönyves íróival Résztvevık: Holden Rose (Kovács Attila) és Mickey Long (Rákosi Miklós) (Fınix Könyvmőhely) Andrej Nikolaidis montenegrói író regényeinek bemutatója Moderátor: Ladányi István író, költı és irodalomtörténész Résztvevık: Andrej Nikolaidis és Rajsli Emese mőfordító (Gondolat Kiadó)

4 Könyvtáros Klub B1 stand Supka Géza B59 stand Könyvtáros Klub Szabó Magda Kner Imre Meséld újra!, Magasfeszültség, könyvtárs Az év kiadója címmel kitüntetett kiadó sorozatait bemutatja Balázs Eszter szerkesztı (Kolibri Kiadó) 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülésének szakmai konferenciája Köszöntıt mond Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke és Zentai Péter László, az MKKE igazgatója A könyvkereskedelem átalakulása, változás a terjesztésben itthon és külföldön Moderátor: Sugár S. András (Scolar) Résztvevık: Kovács Péter, Banyó Péter (Pozsonyi Pagony) és Kolosi Bea (Líra) Digitális technika, a könyv jövıje Moderátor: Szabó Tibor Benjámin (Athenaeum) Résztvevık: Földes László (Kossuth), Csordás Attila (ekönyv Magyarország) és Szőcs Roland (Book and Walk) Az állam szerepvállalása a könyvipar piacosításában Moderátor: Zentai Péter László (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Résztvevık: Hermann Róbert (NKA Könyvkiadás Kollégium), Hoppál Péter kultúráért felelıs államtitkár (EMMI) és Szigeti László (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Garai László Egyáltalán minek nekünk gazdaságpszichológia? címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı, Felcsuti Péter és Kovács Árpád (Napvilág Kiadó) A vajdasági magyar könyvkiadók bemutatkozása Moderátor: Virág Gábor Résztvevık: Beszédes István, Dévavári Beszédes Valéria és Gondi Martina (Forum Könyvkiadó Intézet) Imreh András beszélget Székely Melinda fordítóval Paul Claudel Délforduló címő munkájáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és L'Harmattan Kiadó) Helikon zsebkönyvek A kiadó új sorozatát bemutatja Schultz Judit sorozatszerkesztı (Helikon Kiadó) Az író, a színésznı, az egyetemi tanár Esterházy Péter, Für Anikó, és Mérı László legújabb hangoskönyveinek bemutatója az író, a színésznı és az egyetemi tanár, valamint Mojzer Márta és Mojzer Gyızı részvételével Moderátor: Kırössi P. József (Mojzer Kiadó és Kossuth Kiadó) Az irodalmi díjak szárnyai Az Angelus-díjról Moderátor: Pászt Patrícia Résztvevık: Pavol Rankov, Tomasz Grabiński és Kerékgyártó István

5 Könyvtáros Klub B59 stand B59 stand D26 stand Supka Géza Kner Imre A magyar gyermek- és iskolai könyvtári tevékenység orosz szemmel a Библиотека в школе magyar különszámának megjelenése kapcsán Orosz szaklap magyar száma: szerzıi reflexiók Moszkvából Résztvevı: Sonnevend Péter ny. könyvtárigazgató, fıiskolai tanár Könyvtári alkotópályázati munka az Árpád Gimnáziumban Résztvevı: Buncsák Piroska könyvtárostanár (Óbudai Árpád Gimnázium) A közösségi web használata az iskolai könyvtárakban Résztvevı: Kámán Veronika könyvtáros (Óbudai Árpád Gimnázium) A könyvtárhasználat tanítása Magyarországon Résztvevı: Dömsödy Andrea, a KTE alelnöke Fáradhatatlanok: pillanatképek egy gyermekkönyvtár életébıl Résztvevı: Budavári Klára gyermekkönyvtáros, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció alelnöke A Sárkányos gyermek története Moderátor: Ignácz Lászlóné, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció elnöke és Szakmári Klára, a KTE elnöke Résztvevı: Dienes Éva gyermekkönyvtáros, a FSZEK Sárkányos Gyermekkönyvtár vezetıje (Könyvtárostanárok Egyesülete és Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekció) Bojtár Endre beszél Útjelzık, útvesztık címő tanulmánykötetérıl (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Kalligram Kiadó) Francia és román nyelvő mőfordítási ügyeletet tart leendı mőfordítóknak Székely Melinda (Magyar Mőfordítók Egyesülete) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Etgar Keret Boldog boldogultak címő könyvének bemutatója A szerzıvel és Borgula András fordítóval, a Gólem Színház vezetıjével Sárközy Bence beszélget. Közremőködik: Schmied Zoltán A Nap Kiadó Magyar esszék sorozatának új könyvei A 70 éves Kiss Gy. Csaba és a 70 éves Szörényi László új, valamint Németh László válogatott esszéinek bemutatása Moderátor: Sebestyén Ilona Résztvevık: Gróh Gáspár, Kiss Gy. Csaba, Szörényi László és Monostori Imre (Nap Kiadó) Waldorf-pedagógia a nevelés mővészete A gyermek tudatának fejlıdése iskolás évei alatt megismétli az emberiség tudati fejlıdését, kultúrtörténetét. Ez tükrözıdik abban, hogy mit mikor tanítanak a tanárok a Waldorf iskolákban. Nemcsak a tantárgyak tartalma, hanem a tanítás módja is lényegesen eltér a gyermek életkorának és fejlettségének megfelelıen, miközben figyelembe veszik, hogy az általános törvényszerőségek mellett minden gyermek individuális sorsát éli. Moderátor: Balassa Bálint Résztvevık: Baditz László és Pozsgai Attila (Kláris Kiadó) A láthatatlan hıs egy látható budapesti történet. Beszélgetés egy Igaz Emberrıl Szólhat egy ifjúsági regény a holokausztról? Kötetbemutató és kerekasztal-

6 beszélgetés Luca Cognolato A láthatatlan hıs címő könyve kapcsán. Moderátor: Csapody Kinga Résztvevık: Tamás Zsuzsa, Nógrádi Gergely és Haraszti György (Manó Könyvek) Könyvtáros Klub Szabó Magda Markó Béla új, Elölnézet címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Csordás Gábor (Jelenkor Kiadó) Egy közép-európai regény Portugáliából Afonso Cruz Kokoschka babája címő könyvének bemutatója Moderátor: Borbáth Péter Résztvevık: a szerzı, Bense Mónika mőfordító, Lipták Ildikó színmővésznı és João Miguel Henriques (Camões Intézet) (Typotex Kiadó) Hogy (el) ne tévedj... ismerd meg Modiano világát Résztvevık: Hervé Ferrage, Réti Attila, Takács M. József és Antall István (Tarandus Kiadó és a Budapesti Francia Intézet) Toót-Holló Tamás Garabonciások könyve és szerelme címő kötetének bemutatója Moderátor: Szondi György Résztvevık: a szerzı, valamint Jankovics Marcell és Boldizsár Ildikó Április 24., péntek Külsı helyszínen zajló programok Kora estétıl éjfélig, több helyszínen Kis Könyves éj 2015 A független könyvesboltok éjszakája A Kis Könyves Éj már 4. éve a független könyvesboltok ünnepe. Aki szereti a könyveket, keresi a könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy könyves séta gondolata a tavaszi estében, mind velünk ünnepelhet. A független, kiemelkedı szakmai tudást és egyedi kínálatot felmutató könyvesboltok április 24-én saját stílusukhoz és vevıkörükhöz illı kulturális programmal várják látogatóikat kora estétıl éjfélig. Minden program ingyenes! A részt vevı vidéki és fıvárosi könyvesboltok és kulturális intézetek pontos listáját, valamint a részletes programot a kiskonyves.blog.hu és a facebook.com/kiskonyvesej oldalakon találják! (Kis Könyves Éj) Európa Pont Millenáris 1024 Budapest, Lövıház u. 35. Európai Írótalálkozó A Fejlesztés Európai Éve 2015 Fejlesztési stratégiák: a progresszió és a regresszió múltja és jelene Európában Moderátor: Barna Imre Résztvevık: Kjell Westö, Pavel Vilikovský, Afonso Cruz, Dalos György, Szécsi Noémi és Konrád György ( ) Van-e nemzetek feletti irodalom a nyelvi határokon és regionális tradíciókon túl is? Moderátor: Csordás Gábor Résztvevık: Ilma Rakusa, Andrej Nikolaidis, Ioana Parvŭlescu, Pavol Rankov, Dora Čechova, śanna Słoniowska és Horváth Viktor ( )

7 Egyenlıtlen fejlıdés személyes-, családi- és társadalmi szinten Moderátor: Gács Anna Résztvevık: Iselin C. Hermann, Sylwia Chutnik, Elisabeth van Nimwegen, Tommi Kinnunen, Karin Peschka, Fabio Deotto, Davorin Lenko és Mán- Várhegyi Réka ( ) A Nyugat és a többiek: civilizáció és barbárság? Moderátor: Bán Zsófia Résztvevık: Bouke Billiet, Heinz Helle, Franz Friedrich, Mathias Menegoz, Bruno Vieira Amaral, Péterfy Gergely és Per Nyholm ( ) Budapesti Román Kulturális Intézet, 1146 Budapest, Izsó u. 5. Irodalmi est Daniel Bănulescu, Matei Vişniec, Ioana Pârvulescu, Mariana Gorczyca, Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu, valamint más szerzık és szerkesztık kortárs irodalmi témákról beszélgetnek Moderátor: Dan Cristea (Budapesti Román Kulturális Intézet) Április 24., péntek Standokon zajló dedikálások B4 stand D10 stand D36 stand D14 stand K2 stand Camilla Grebe és Kristina Ohlsson svéd írónık dedikálnak (Észak-Európa országai és Animus Kiadó) Ács Pál és Bartal Mária dedikálnak Jaksics György dedikálja Üdvözlet Szent Margit szigetérıl címő képes albumát (Arcus Kiadó) Verrasztó Gábor dedikálja a Budai históriák sorozat köteteit Csehy Zoltán dedikál Heller Ágnes, Kıbányai János és Géczi János dedikálnak (Múlt és Jövı Alapítvány) Finy Petra és Pásztohy Panka dedikálják Iskolások kézikönyve címő kötetüket (Pozsonyi Pagony) Pásty Júlia dedikálja a Zsigeri közelségben címő kötetet Gábor Felicia dedikálja Csángó élet címő új prózakötetét (Magyar Napló)

8 B52/B stand D23 stand K2 stand K13 stand B52/B stand D20 stand K4 stand B18 stand K2 stand Sipos Lajos és Tompa Zsófia dedikálja a Babits és kortársai címő kötetet Gazdag József dedikál Fusz György szobrász és Aknai Tamás mővészettörténész dedikálja Polyphemos Bajkonurban A szobrász Fusz György címő könyvet (Kronosz Kiadó) Nógrádi Gábor dedikálja Láttam, mit történt címmel megjelent új kötetét és más mőveit (Móra Könyvkiadó) Jahoda Sándor dedikálja Panírozott szárnyak címő kisregényét (Magyar Napló) A Virtuózok döntısei dedikálnak (Holnap Kiadó) Vörös István dedikálja a Száz és egy címő kötetet Markó Béla dedikál, valamint Gazdag József dedikálja Egy futballfüggı naplójából címő kötetét Nagy Imre dedikálja A Lumière-örökség Filmek az ezredfordulón címő kötetét (Kronosz Kiadó) Marcellus Mihály dedikál (Gold Book) Udvaros Béla dedikál (Nap Kiadó) Szabó Antónia dedikálja a Megy a győrő vándorútra címő kötetet Németh Ványi Klára dedikál Ormos Mária és Marosi Ernı dedikálja a Történelem és emlékezet címő könyvet (Kossuth Kiadói Csoport) Aleska De hová tőnt Emese?, Borsa Brown pedig A maffia szívében címő új könyvét dedikálja. R. Kelényi Angelika eddig megjelent köteteit dedikálja. (Álomgyár Kiadó) Viola Szandra dedikálja Testreszabás címő kötetét Papp-Für János dedikálja Minden után címő verseskötetét (Magyar Napló)

9 K4 stand B18 stand D24 stand K18 stand B21 stand K4 stand K4 stand Vasy Géza dedikál (Nap Kiadó) Kırösi Zoltán, Kukorelly Endre és Papp Sándor Zsigmond dedikálnak Búzás Huba dedikálja a Kúszmászva Európa zsámolyán címő kötetet Almási Miklós dedikál Esterházy Péter a Ha minden összejön és A mi a bánat, Für Anikó Alice Munro Anyám álma, Mérı László pedig a Maga itt a tánctanár? címő hangoskönyvét dedikálja (Kossuth Kiadói Csoport) Kolozsi László dedikálja A farkas gyomrában címő kötetét Boldizsár Ildikó dedikál Gurmai Beáta író és Cornides Ágnes illusztrátor dedikálják Világszám címő mesekönyvüket Közben filces tetoválás gyerekeknek (Naphegy Kiadó) D. Tóth Kriszta dedikál (Bookline) Etgar Keret dedikál Suhai Pál dedikálja a Bábeli adottságok címő kötetet Benedikty Béla dedikálja Menon Club A Teleki-merénylet címő kötetét Bognár Péter, G. István László, Hevesi Judit és Horváth László Imre dedikál Markó Béla dedikálja Elölnézet címő kötetét (Jelenkor Kiadó) Szörényi László dedikál (Nap Kiadó) Kiss Gy. Csaba dedikál (Nap Kiadó) Afonso Cruz dedikálja Kokoschka babája címő könyvét (Typotex Kiadó)

10 Április 25. szombat Termekben és standokon zajló programok Szabó Magda Minden páros órában B6 stand B59 stand D13 stand D26 stand Az unortodoxia árnyalatai Moderátor: Muraközy László Résztvevık: Bod Péter Ákos, Csaba László és Mellár Tamás (Akadémiai Kiadó) Beszélgetés a Kolibri Kiadó Magasfeszültség! címő könyvsorozatáról A sorozatról és a fesztiválra megjelenı új ifjúsági regényekrıl Varga Bálint: Váltságdíj nélkül és Sarah Cohen-Scali: Max Balázs Eszter Anna fıszerkesztı, Pék Zoltán mőfordító és Varga Bálint író beszélget. Moderátor: Barabás Éva szerkesztı-riporter (Kolibri Kiadó) Bilimbo Háza idén is várja a kicsiket és a nagyokat Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szınyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás. (www.bilimbo.com) Herzl tárlatvezetés Ismerje meg rövid tárlatvezetésünk során a pesti születéső Herzl Tivadar, a modern Izrael megálmodójának életét, legfontosabb mőveit és munkásságát, amellyel megváltoztatta a világtörténelmet. (Izrael Állam Nagykövetsége) Angol nyelvő mőfordítási ügyeletet tart leendı mőfordítóknak Bozai Ágota (Magyar Mőfordítók Egyesülete) Nyereményjáték a Napraforgó Könyvkiadónál Egész nap izgalmas játékkal várjuk a gyerekeket és szüleiket a Napraforgó Könyvkiadó standján! Garantált ajándékok és izgalmas fıdíj! (Napraforgó Könyvkiadó) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Papírszínház mesélés A legújabb Papírszínház-mese, A csodapalást bemutatója. A mesét Thierry Chapeau írta és illusztrálta. A Japánból eredı és igen népszerő Papírszínház, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. (4 éves kortól) (Csimota Kiadó) A megújuló Animus Kiadóról Résztvevık: az Animus Kiadó tulajdonosai és vendégeik (Animus Kiadó)

11 Könyvtáros Klub Teátrum Szabó Magda Kner Imre B3 stand Tudomány és technika múltja és a mai világunk A magyarországi nyomdászat képes krónikája A könyvet bemutatják a szerzık, Bánfi Szilvia és V. Ecsedy Judit Tudomány- és technikatörténeti füzetek Az Erdélyi Múzeum Egyesület sorozatát Bitay Enikı sorozatszerkesztı ismerteti Moderátor: Nagy Zoltán szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Mőszaki Könyvtáros Szekció) Diszkomfortzóna beszélgetés Jonathan Franzennel Résztvevık: Jonathan Franzen, Bart István és Veiszer Alinda (Európa Könyvkiadó) Kjell Westö Délibáb címő, az Északi Tanács Irodalmi Díjával kitüntetett, valamint az Ahol valaha jártunk címő regényeinek bemutatója Moderátor: Mezey Katalin és Váradi Péter Résztvevık: Kjell Westö, Jávorszky Béla és Papolczy Péter mőfordítók, Haris Ildikó tolmács, valamint Lázár Balázs és Tallián Mariann színmővészek (Írók Alapítványa Széphalom és L Harmattan) Domonkos István Allegro bajbajó Kötetek könyve, Patak Márta A test mindent tud és Hász Róbert Ígéretföld címő köteteinek bemutatója Moderátor: Virág Gábor Résztvevık: Berényi Emıke, Brenner János, Hász Róbert, Orcsik Roland, Patak Márta és Patócs László (Forum Könyvkiadó Intézet) Beszélgetés egy irodalmi thrillerrıl Izland tiszteletbeli konzuljával Résztvevık: Utassy Ferenc tiszteletbeli konzul és Balázs István igazgató (Animus Kiadó) Babics Imre Sztármajom többszörös alkonyatban és Gnózis címő köteteinek bemutatója Moderátor: Szondi György Résztvevık: a szerzı, Szörényi László és Hegyi Botos Attila Kerekítı Állatos Játéktáras móka J. Kovács Judittal, Kerekítı manóval, Papp Judit hegedőkíséretével (1 6 éveseknek) (Móra Könyvkiadó) Kézmőves foglalkozás A Napraforgó Könyvkiadó kézmőves foglalkozással várja idén is a gyerekeket a színpad melletti pihenırészen. Fiúk, lányok, csoda meglepetés dolgokat alkothatunk együtt! (Napraforgó Könyvkiadó) Matei Vişniec A regény kezdeteinek kereskedıje, Az ember, akibıl kivonták a rosszat és Gufi országa címő mőveinek bemutatója Moderátor: Dan Cristea (Román Kulturális Minisztérium) Bede Béla Magyarországi nemzeti parkok címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı, Kúnos László igazgató és Füri András, a könyv szaklektora, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója (Corvina Kiadó) Most ÉN olvasok! címő sorozat keretében közös játék, mese és rajzolás

12 Kner Imre Könyvtáros Klub B3 stand Supka Géza Lázár Ervin Szabó Magda Könyvtáros Klub Berg Judittal és Mészely Ilkával Te már tudsz egyedül olvasni? Kicsit? Vagy már folyékonyan? A Tökmagok segítenek neked négy különbözı olvasási szinten! (Pozsonyi Pagony) Négyen egyért/egy négyért, avagy a K4 projekt Moderátor: Horváth Viktor Résztvevık: Pavel Vilikovský, Garajszki Margit, Tomasz Grabiński és Németh Gábor A Kossuth-díjas Albert Gábor író köszöntése Moderátor: Szávai Ilona kiadóvezetı (PONT Kiadó) Beszélgetés Ioana Pârvulescu Az élet pénteken kezdıdik címő regényérıl Moderátor: Dan Cristea Résztvevık: a szerzı, Ioan Matei és Koszta Gabriella fordító (Typotex Kiadó és Román Kulturális Minisztérium) Magyarországon is van félnivalónk? Közép-Európa biztonsága az új globális kihívások tükrében Moderátor: dr. Tálas Péter Résztvevık: Balogh István, Kis-Benedek József, Marton Péter és Rada Péter (Antall József Tudásközpont) Virtuózok Moderátor: Varga Edit Résztvevık: Peller Mariann, dr. Vadász Dániel és a Virtuózok döntısei (Holnap Kiadó és Classic Talents) A Zrínyi kiadó I. világháborús centenáriumi könyveinek bemutatása Moderátor: dr. Isaszegi János ny. vezérırnagy, a Zrínyi Kiadó megbízott vezetıje Résztvevık: Hermann Róbert, Sallay Gergely, Bedécs Gyula, Udovecz György, Gondos László, Sárosi István, Margittai Gábor és Kovács Vilmos (Zrínyi Könyvkiadó) Rozsban a fogó Beszélgetés J. D. Salinger kultikus regényének újrafordításáról Résztvevık: Barna Imre és Veiszer Alinda (Európa Könyvkiadó) Önismeret és pop ikonok Beszélgetés Horváth Gergellyel és Tari Annamáriával a Rád találni címő könyvükrıl Moderátor: Szpisják Blanka (Atheneaum Kiadó) Szövetségben az olvasókörök Résztvevı: Deák György társelnök (Olvasókörök Szövetsége) A civil társadalom egykori bázisai olvasókörök a XX. sz. elsı felében Résztvevı: Szóró Ilona tankönyvreferens (KELLO) Ahonnan a Magyar Kultúra Napja elindult, a Kölcsey Ferenc Olvasókör Résztvevı: Nemes Erzsébet elnök (KFO) Olvasókörben Haszonné Kiss Katalin, a Fıvárosi Szabó Ervin Könyvtár régióigazgatója beszélgetést vezet az olvasásról, a közös olvasmányélményekrıl

13 Moderátor: Nemes Erzsébet elnök (KFO) (Kölcsey Ferenc Olvasókör) K6 stand Osztovits Levente Kner Imre Tündi és Samu felelgetıs felolvasás Tündi és Samu unokatesók és legjobb barátok, akik mindent teljesen másképp látnak. Felelgetıs felolvasás Elekes Dórával (Naphegy Kiadó) LEGO Játszóház és Mesesarok (Duna Könyvklub) Író-olvasó találkozó Daniel Kehlmannal, korunk egyik legsikeresebb német nyelvő írójával Résztvevık: az író és Forgách András (Goethe Intézet, Osztrák Kulturális Fórum és Magvetı Kiadó) Károlyi Mihály levelezése IV. könyvbemutató Moderátor: Földes György Résztvevık: Kende Péter és Hajdu Tibor történészek (Napvilág Kiadó) Sosem hallott történetek az Anjou-korról Bíró Szabolcs Anjouk I. Liliom és vér címő kötetének bemutatója a szerzı részvételével Moderátor: Szabó Tibor Benjámin Nokedli mesék. Bábelıadás A százlábú új cipıt vásárolna, de az eladónak nehéz a dolga Bábelıadás a szerzıvel, Boncsér Orsolyával (Naphegy Kiadó)

14 Supka Géza Lázár Ervin Könyvtáros Klub Szabó Magda Osztovits Levente A Typotex Kiadó és a Lengyel Intézet bemutatja Sylwia Chutnik Nıi zsebatlasz címő könyvét Moderátor: Veiszer Alinda Résztvevık: a szerzı és Bata Éva színmővésznı (Typotex Kiadó) Európai Elsıkönyvesek Fesztiválja Elsı pódiumbeszélgetés Moderátor: Gács Anna Résztvevık: Dora Čechova (Csehország), Fabio Deotto (Olaszország), Franz Friedrich (Németország), Tommi Kinnunen (Finnország), Davorin Lenko (Szlovénia), Karin Peschka (Ausztria), Bruno Vieira Amaral (Portugália) és Tomáš Varga (Szlovákia) ( ) Második pódiumbeszélgetés Moderátor: Forgách András Alexandros Adamidis (Ciprus), Bouke Billiet (Belgium), Heinz Helle (Svájc), Mán-Várhegyi Réka (Magyarország), Mathias Menegoz (Franciaország), Elisabeth van Nimwegen (Hollandia), Ane Riel (Dánia), Frøydis Sollid Simonsen (Norvégia) és śanna Słoniowska (Lengyelország) ( ) (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Esernyık a Kossuth téren Beszélgetés Schein Gábor esszékötetérıl Résztvevık: a szerzı és Esterházy Péter (Jelenkor Kiadó) Mesék a Teljességhez Az újszülött királylány sír, csak sír. Mi gyógyíthatná meg? Tamás Zsuzsa olvas fel meseszép könyvébıl. (Naphegy Kiadó) Sikerkönyvek magyarul a Kossuth Kiadó újdonságai Thomas Piketty A tıke a 21. században, J.R. dos Santos Salamon kulcsa, Bozóky Edina Attila A hun király és legendája, Katrin Himmler és Michael Wildt Himmler Egy tömeggyilkos magánélete és Michael Dobbs Kártyavár címő köteteinek, valamint A harmadik birodalom a BBC History különszáma címő kiadvány bemutatója Moderátor: László Ágnes Résztvevık: Felcsuti Péter, Kocsis András Sándor, Papp Gábor és Reményi József Tamás (Kossuth Kiadó) Stefan Spjut Stallo címő könyvének bemutatója Beszélgetés az ArtPop, a Libri és a JAK világirodalmi sorozatában megjelenı kötetrıl a szerzıvel Résztvevık: Bárány Tibor sorozatszerkesztı és Havasréti József író Közremőködik: Kurta Niké A Bookr Kids meseapplikáció és Mesetablet bemutatója (Bookr Digital) Ének évada. Találkozás Vámos Miklóssal Közremőködik: Dés László (Európa Könyvkiadó) A Kronosz Kiadó és a Magyar Történelmi Társulat Sziluett Korszerő történelmi életrajzok címő sorozatának bemutatása

15 Kner Imre Könyvtáros Klub B59 stand Supka Géza Osztovits Levente Szabó Magda A sorozatot bemutatja Romsics Ignác történész, akadémikus. Moderátor: Erıss Zsolt, a kiadó szerkesztıje (Kronosz Kiadó) Mörk Leonóra Holdfényszonáta címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Megyeri Zsuzsa Dóra (Jaffa Kiadó) Gyógyír a léleknek! Sóron Ildikó, a FSZEK Központi Könyvtárának könyvtárosa biblioterápiás foglalkozást tart (Magyar Könyvtárosok Egyesülete) Balázsy Panna Szandra és a 3. B Csuromvíz címő könyvének bemutatója és "pohárkoncert" (Manó Könyvek) Szása, a szibériai kistigris Papírbábkészítı foglalkozás Nagy Diánával, a kötet illusztrátorával (3 4 éveseknek) (Móra Könyvkiadó) Dobos Éva beszélget Molnár Krisztinával Jon Fosse Trilógia címő könyvének fordításáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Kalligram Kiadó) Iselin C. Hermann Domino címő regényének bemutatója keretében beszélgetés a skandináv nıi irodalomról Résztvevık: a szerzı, valamint Karafiáth Orsolya és Tönkı Vera szerkesztı Közremőködik: Für Anikó (Park Könyvkiadó) "Ez a gazdaság öl" Marxista pápa a Vatikánban? Beszélgetés a Jezsuita Kiadó legújabb könyvérıl Moderátor: Szigeti László Résztvevı: Csaba László közgazdász (Jezsuita Kiadó) Leszámolás Eddyvel Édouard Louis azonos címő regényének bemutatója Résztvevık: Pataki Judit, Pataki Pál fordító és Bánki György pszichiáter Közremőködik: Makranczi Zalán színmővész (Ab Ovo Kiadó) A Magyar Krónika bemutatkozik Résztvevık: Kerényi Imre alapító és Bencsik Gábor fıszerkesztı (Magyar Krónika) Szex, drogok, Facebook A Móra Családi Iránytő sorozat legújabb kötetének bemutatója és kerekasztal beszélgetés a biztonságos internethasználatról Moderátor: Süveges Gergı újságíró, life- és business coach Résztvevık: Dávid Ádám szerkesztı, dr. Kisfaludi Gábor (a Safer Internet Plusz program önkéntes oktatója), Kisfaludi Dániel (diák), valamint a Safer Internet Program munkatársai (Nemzetközi Gyermekmentı Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) (Móra Könyvkiadó)

16 Kner Imre Könyvtáros Klub D26 stand K4 stand Supka Géza Szabó Magda Kner Imre Soma Mamagésa Egységben önmagammal Résztvevık: Soma Mamagésa és Megyeri Zsuzsa Dóra (Jaffa Kiadó) Bartók és a Nyolcak. A zene és a képzımővészet kapcsolata a modernizmusban Rockenbauer Zoltán elıadása Apacs mővészet címmel megjelent kötete kapcsán Moderátor: Bándoli Katalin szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zenei Szekció) Két Pagony-mese kicsiknek Mese Boribon húsvéthétfıjérıl és Szofiról, egy olyan kislányról, aki akkorákat tüsszentett, hogy a galambok lerepültek a tetırıl, a levelek leestek a fákról, sıt, még az óceán is kilépett a medrébıl... Te mekkorát tudsz tüsszenteni? Mese és játék Stiglinz Milánnal, Marék Veronikával és Harcos Bálinttal (Pozsonyi Pagony) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Találkozás a Lyukasóra címő mősor résztvevıivel, Lator Lászlóval, Szabó T. Annával és Várady Szabolccsal. Aki játszik, az nyerhet is! (Nap Kiadó) Hozott lélek. Háy János új könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Barna Imre (Európa Könyvkiadó) Mariana Gorczyca, Románia egyik jelentıs kulturális újságírója Utolsó ütés címő regényének bemutatója Moderátor: Dan Cristea Résztvevık: a szerzı és Kırössi P. József, a Noran Libro kiadó vezetıje (Noran Libro Kiadó Kossuth Kiadói Csoport) Temetés az Ebihalban Keresztury Tibor tárcakötetének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Veiszer Alinda A kötetet bemutatja: Németh Gábor Közremőködik: Vázsonyi János (szaxofon) és Szilágyi Lenke (háttérvetítés) Kamaszok és a test(iség) Hogyan beszéljünk gyerekeinkkel a szexrıl? Hoppál Bori Az én testem és Nick Fisher Bumm a gatyában címő könyvének bemutatója Moderátor: Csapody Kinga Résztvevık: Hoppál Bori nıi testtudatoktató és Varga Izabella színésznı (Manó Könyvek) Történelmi kalandok a magyarság múltjában Könyvbemutató Gyárfás Endre szerzıvel A könyvbemutató a kötet egyik, gyerekek által elıadott jelenetével indul, amellyel a gyermekcsoport bemutatja, hogy olvasmányélménnyel és annak feldolgozásával a történelmi eseményeket közel lehet hozni a negyedik osztályos korcsoporthoz is. Az elıadást Vargáné Vankó Katalin vezetésével a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola 4/b osztályos diákjai mutatják be. A bemutató után Gyárfás Endre Pataki Andreával, a Napraforgó Kiadó szerkesztıjével beszélget a kötetrıl.

Thursday, 23 April. On-stage conversation with Jonathan Franzen, Guest of Honour Writer of the Festival and Nóra Winkler

Thursday, 23 April. On-stage conversation with Jonathan Franzen, Guest of Honour Writer of the Festival and Nóra Winkler Programs at the 22 nd International Book Festival Budapest Thursday, 23 April 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Opening ceremony The book festival will be opened by Zoltán Balog, Minister

Részletesebben

AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ ÚJDONSÁGAI

AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ ÚJDONSÁGAI AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ ÚJDONSÁGAI JONATHAN FRANZEN: Diszkomfortzóna J. D. SALINGER: Rozsban a fogó MILAN KUNDERA: A jelentéktelenség ünnepe KRZYSZTOF VARGA: Mangalicacsárdás EGRESSY ZOLTÁN: Lila csík, fehér

Részletesebben

Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120. Első fokon pert nyert a város a V8 ügyében!

Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120. Első fokon pert nyert a város a V8 ügyében! SZE N XXIX. évf. 10. szám 2015. június 15. 10 N TE DRE ÉS VIDÉKE Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120 Pedagógusainkat köszöntöttük! Gratulálunk

Részletesebben

KONYVHET CSENDET AKAROK! ALMÁR IVÁNNAL. Beszélgetés. Írófaggató CSALOG ZSOLT III. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 1999. JÚNIUS 3. KULTURÁLIS KÉTHETILAP

KONYVHET CSENDET AKAROK! ALMÁR IVÁNNAL. Beszélgetés. Írófaggató CSALOG ZSOLT III. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 1999. JÚNIUS 3. KULTURÁLIS KÉTHETILAP KONYVHET 96 FT III. ÉVFOLYAM 11. SZÁM JÚNIUS 3. KULTURÁLIS KÉTHETILAP Beszélgetés ALMÁR IVÁNNAL ÜNNEPI KÖNYVHÉT 70 éves Írófaggató L Á Z Á R E R V I N NYERGES ANDRÁS Miért óvakodjunk milyen értelmiségiektôl?

Részletesebben

III. EGYES SZERZŐK * * * ÁCS Károly. Np(Knp), júl. 5., 16. sz., II III. p. Németországba való kivándorlásáról.

III. EGYES SZERZŐK * * * ÁCS Károly. Np(Knp), júl. 5., 16. sz., II III. p. Németországba való kivándorlásáról. III. EGYES SZERZŐK ÁCS Károly 2735. Ráklépésben : ötven év születésnapi versei / Ács Károly. - Újvidék: Forum Könyvkiadó ; Családi Kör, 1995. (Újvidék: Forum nyomda). - 101 p.; 20 cm ISBN 86-323-0255-8

Részletesebben

A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM ÉRTESÍTÕJE A 2011/2012-ES TANÉVRÕL AZ ISKOLA FENNÁLLÁSÁNAK CXIII. ÉVE

A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM ÉRTESÍTÕJE A 2011/2012-ES TANÉVRÕL AZ ISKOLA FENNÁLLÁSÁNAK CXIII. ÉVE A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM ÉRTESÍTÕJE A 2011/2012-ES TANÉVRÕL AZ ISKOLA FENNÁLLÁSÁNAK CXIII. ÉVE CEGLÉD, 2013 A kiadványt támogatták Ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesülete Ceglédi Gyógyfürdő

Részletesebben

XXII. SZENT ISTVÁN KÖNYVHÉT 2014. május 12 17. SAJTÓANYAG

XXII. SZENT ISTVÁN KÖNYVHÉT 2014. május 12 17. SAJTÓANYAG XXII. SZENT ISTVÁN KÖNYVHÉT 2014. május 12 17. SAJTÓANYAG XXII. SZENT ISTVÁN KÖNYVHÉT 2014. MÁJUS 12 17., BUDAPEST V., FERENCIEK TERE (KÖNYVHETI TÁJÉKOZTATÓ) Megnyitó A Szent István Társulat szervezésében

Részletesebben

e-könyv olvasó sarok e-olvasók kipróbálása, kötetlen beszélgetések e-könyves szakemberekkel, e-könyv dedikálások

e-könyv olvasó sarok e-olvasók kipróbálása, kötetlen beszélgetések e-könyves szakemberekkel, e-könyv dedikálások A karácsonyi KönyvFieszta részletes programja: Programok folyamatosan e-könyv olvasó sarok e-olvasók kipróbálása, kötetlen beszélgetések e-könyves szakemberekkel, e-könyv dedikálások december 13. csütörtök

Részletesebben

VÁROS SOS VÁR A VÍZITÁBOR! Ingatlan bérbeadás. Kiadó: Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. felelôs kiadó: Kolti Helga igazgató

VÁROS SOS VÁR A VÍZITÁBOR! Ingatlan bérbeadás. Kiadó: Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. felelôs kiadó: Kolti Helga igazgató Szentendre Város Önkormányzata nyilvános ajánlattételi felhívást tesz közzé az alábbi tulajdonában lévõ ingatlanok értékesítésére Cím HRSZ m 2 Bruttó ár Leírás Cseresznyés u. teteje 9188/1 1130 13.500

Részletesebben

FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1. A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve

FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1. A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1 A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 2 FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 3 Gyöngyös 2009 FAI_2009_6.qxd

Részletesebben

Legyél Te is sportkommentátor! Sátrunkban kipróbálhatod, milyen lehet focimeccset, vízilabda mérkőzést, vagy akár olimpiát közvetíteni!

Legyél Te is sportkommentátor! Sátrunkban kipróbálhatod, milyen lehet focimeccset, vízilabda mérkőzést, vagy akár olimpiát közvetíteni! PROGRAM 2015. július 21., kedd Közmédia sátor 12:00 Szinkronizálj velünk! Legyél Te is sportkommentátor! Sátrunkban kipróbálhatod, milyen lehet focimeccset, vízilabda mérkőzést, vagy akár olimpiát közvetíteni!

Részletesebben

április 13 - május 21.

április 13 - május 21. I SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM 2015 április 13 - május 21. PROGRAM Fővédnökök: Prof. Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora Dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármestere Védnökök: Prof.

Részletesebben

Vágó István. Kertész Ákos Mit tudunk magunkról? (2) Tarján Tamás F mint Ferdinandy, Forrás, Phelps. Murányi Gábor Kész regény

Vágó István. Kertész Ákos Mit tudunk magunkról? (2) Tarján Tamás F mint Ferdinandy, Forrás, Phelps. Murányi Gábor Kész regény KÖNYVES HAVILAP XIII. ÉVFOLYAM 15 16. SZÁM 2009. AUGUSZTUS ÁRA 440 FT ELÔFIZETÔKNEK 330 FT WWW.KONYV7.HU Kertész Ákos Mit tudunk magunkról? (2) Tarján Tamás F mint Ferdinandy, Forrás, Phelps Murányi Gábor

Részletesebben

Magas kerületi részvétel az országgyűlési választáson. 1-49-es szavazókör. Fidesz KDNP 46,9 % Jobbik 5,4% LMP 8,3%

Magas kerületi részvétel az országgyűlési választáson. 1-49-es szavazókör. Fidesz KDNP 46,9 % Jobbik 5,4% LMP 8,3% ADYLIGET BUDAKESZI-ERDŐ BUDALIGET CSATÁRKA ERZSÉBETLIGET ERZSÉBETTELEK FELHÉVIZ GERCSE HÁRSAKALJA HÁRSHEGY HŰVÖSVÖLGY KŐVÁR KURUCLES LIPÓTMEZŐ MÁRIAREMETE NYÉK ORSZÁGÚT PÁLVÖLGY PASARÉT PESTHIDEGKÚT-ÓFALU

Részletesebben

Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza beszámolója 2012.

Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza beszámolója 2012. Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza beszámolója 2012. Szekszárd 1 A Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza 2012. évi szakmai beszámolója A 2012-es év humán erıforrásának alakulása

Részletesebben

Richard Huck Scarry. Mászkál, figyel, rajzol. Budapesten. XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Díszvendég: Törökország

Richard Huck Scarry. Mászkál, figyel, rajzol. Budapesten. XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Díszvendég: Törökország XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál WWW.KONYV7.HU XVIII. ÉVFOLYAM 2014. 1. SZÁM ELÔFIZETÔKNEK 350 Ft Díszvendég: Törökország Muhsine Helimoǧlu Yavuz a török irodalomról Závada Pál a Természetes fényrôl

Részletesebben

2007/2008. szeptember 2007. Bemutatjuk az új, izgalmas Amway Boutique kollekciót

2007/2008. szeptember 2007. Bemutatjuk az új, izgalmas Amway Boutique kollekciót MAGAZIN AMWAY FÜGGETLEN VÁLLALKOZÓKNAK ÉS TÖRZSVÁSÁRLÓ PLUSZ STÁTUSÚ TAGOKNAK szeptember 2007 2007/2008 Bemutatjuk az új, izgalmas Amway Boutique kollekciót AMWAY HUNGARIA KFT. FRISSÍT. KÍMÉ LE TES. KÉNYEZTET

Részletesebben

Ajánló. 2 Katalógus. Amit fülbe súgva hallotok, azt a háztetőkről hirdessétek. (Mt 10,27b)

Ajánló. 2 Katalógus. Amit fülbe súgva hallotok, azt a háztetőkről hirdessétek. (Mt 10,27b) Katalógus 2 Katalógus Ajánló Amit fülbe súgva hallotok, azt a háztetőkről hirdessétek. (Mt 10,27b) Örömmel tesszük közkinccsé azokat az ismeretterjesztő és hitépítő filmeket, amelyek 1996 és 2008 között

Részletesebben

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2009. május június havi Fejér megyei programokról XLV. évfolyam 5 6. szám

MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2009. május június havi Fejér megyei programokról XLV. évfolyam 5 6. szám MÚZEUMI TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztató a 2009. május június havi Fejér megyei programokról XLV. évfolyam 5 6. szám IDİSZAKI KIÁLLÍTÁSOK SZÉKESFEHÉRVÁR SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM Országzászló tér 3. AUSCHWITZ

Részletesebben

díszítıfestés tekinthetı meg. Az épületben jelenleg a Mőemlékek Nemzeti Gondoksága mőködik. szombat: 10-18 vasárnap: 10-18 www.nemzetimuemlek.

díszítıfestés tekinthetı meg. Az épületben jelenleg a Mőemlékek Nemzeti Gondoksága mőködik. szombat: 10-18 vasárnap: 10-18 www.nemzetimuemlek. BUDAPEST, I. Magyar Országos Levéltár Bécsi kapu tér 2-4. Mozgáskorlátozottak számára alkalmas A Magyar Országos Levéltár 1923-ban épült Pecz Samu tervei alapján. Az épületet a pécsi Zsolnay Gyár díszes

Részletesebben

Meghajtom térdemet az Atya elo tt (Ef 3,14) A Schönstatt Család falinaptára Ozsvári Csaba ötvösmu vész alkotásaival illusztrálva

Meghajtom térdemet az Atya elo tt (Ef 3,14) A Schönstatt Család falinaptára Ozsvári Csaba ötvösmu vész alkotásaival illusztrálva Meghajtom térdemet az Atya elo tt (Ef 3,14) A Schönstatt Család falinaptára Ozsvári Csaba ötvösmu vész alkotásaival illusztrálva 2011 Halkul az élet, elernyed a gond, szelíden jön az álom. Kisfiam alszik,

Részletesebben

2014. augusztus 5-9. kisharsány nagyharsány palkonya beremend vylyan terasz

2014. augusztus 5-9. kisharsány nagyharsány palkonya beremend vylyan terasz 2014. augusztus 5-9. kisharsány nagyharsány palkonya beremend vylyan terasz Önkéntelen elmosolyodni és azt észre se venni. Egy napra, öt napra, egy pillanatra meglelni elbitangolt jobbik részünket és visszavarázsolni

Részletesebben

színházi előadások filmvetítése Ars Sacra Fesztivál irodalmi estek kiállítások gyermekprogramok színházi előadások filmvetítések 14 22.

színházi előadások filmvetítése Ars Sacra Fesztivál irodalmi estek kiállítások gyermekprogramok színházi előadások filmvetítések 14 22. INGYENES/FREE 2013/20. KÜLÖNSZÁM szeptember 14 22. A programok ingyenesek! koncertek koncertek ok Ars Sacra Fesztivál 2013 Templomok Éjszakája szeptember 14. ok Ki méltó látni a csodát, Az a csodát magában

Részletesebben

III. EGYES SZERZŐK. ÁCS Károly. ARANY János

III. EGYES SZERZŐK. ÁCS Károly. ARANY János III. EGYES SZERZŐK ÁCS Károly 2664. A szót, az igazit : emlékeztetőül nak / BORDÁS Győző. = HN, márc. 13., 10. sz., 16-17. p. ARANY János 2670. A két Arany : összehasonlító tanulmányok. Szerkesztette:

Részletesebben

SZÉPIRODALMI BIBLIOGRÁFIA

SZÉPIRODALMI BIBLIOGRÁFIA SZÉPIRODALMI BIBLIOGRÁFIA 2011. március április* Szépirodalmi bibliográfiánk a korábban kialakított rendszert követve regisztrálja az elmúlt két hónap alkotásait, gyűjtőköre az előző évek szemlézett folyóirataira

Részletesebben

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KECSKEMÉTEN. 2010. június 19., szombat Egyéjszakás kaland a múzsákkal

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KECSKEMÉTEN. 2010. június 19., szombat Egyéjszakás kaland a múzsákkal MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KECSKEMÉTEN 2010. június 19., szombat Egyéjszakás kaland a múzsákkal A programok 18 és 24 óra között látogathatóak, amennyiben a szervezık másként nem jelzik. A kiállítások megtekintése

Részletesebben

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KECSKEMÉTEN 2011. június 18. Kecskemét is kiállítja Az év leghosszabb éjjeli kalandja még ütısebb csapattal

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KECSKEMÉTEN 2011. június 18. Kecskemét is kiállítja Az év leghosszabb éjjeli kalandja még ütısebb csapattal MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KECSKEMÉTEN 2011. június 18. Kecskemét is kiállítja Az év leghosszabb éjjeli kalandja még ütısebb csapattal A helyszínek többsége 18 es 24 óra között látogatható, az ettıl eltérı idıpontokat

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. KÖNYV. KÖNYVKIADÁS. KÖNYVTERJESZTÉS.

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. KÖNYV. KÖNYVKIADÁS. KÖNYVTERJESZTÉS. I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. KÖNYV. KÖNYVKIADÁS. KÖNYVTERJESZTÉS. KÖNYVTÁRÜGY SAJTÓ BIBLIOGRÁFIA Vö. 2081., 4989., 4599., 5308., 5370., 5373. sz. 1. Bibliografija knjiga u Vojvodini 1996 = Vajdasági könyvek bibliográfiája

Részletesebben

75 tuti tipp kezdő és haladó túlélőknek : a suli / Maria Frisa ; [ill. Celestino Belinchón] ; [ford. Orosz Sára]. Budapest : Manó Kv.

75 tuti tipp kezdő és haladó túlélőknek : a suli / Maria Frisa ; [ill. Celestino Belinchón] ; [ford. Orosz Sára]. Budapest : Manó Kv. GYERMEK SZÉPIRODALOM 75 tuti tipp kezdő és haladó túlélőknek : a suli / Maria Frisa ; [ill. Celestino Belinchón] ; [ford. Orosz Sára]. Budapest : Manó Kv., 2014 F 94 Gyk A 99 pöttyös kék labda kalandjai

Részletesebben

BORSODI KALÁSZOLÁS 7.

BORSODI KALÁSZOLÁS 7. BORSODI KALÁSZOLÁS 7. ÍGY VOLT Foglalkozások, vetélkedık és könyvtári játékok Módszertani kiadvány gyermek- és iskolai könyvtárosoknak II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Miskolc 2010 Borsodi Kalászolás

Részletesebben