A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök"

Átírás

1 A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök Teátrum Teátrum Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere nyitja meg. Közremőködik: a Kávészünet együttes Pódiumbeszélgetés a Könyvfesztivál díszvendégével, Jonathan Franzennel Beszélgetıtárs: Winkler Nóra Budapest Nagydíj átadása Budapest Fıváros Önkormányzata és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése díját Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelıs fıpolgármester-helyettese és Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke adja át Jonathan Franzennek. Laudációt mond: Háy János Április 24., péntek Termekben és standokon zajló programok Minden páros órában B6 stand Supka Géza Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub Bilimbo Háza idén is várja a kicsiket és a nagyokat Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szınyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás. (www.bilimbo.com) Herzl tárlatvezetés Ismerje meg rövid tárlatvezetésünk során a pesti születéső Herzl Tivadar, a modern Izrael megálmodójának életét, legfontosabb mőveit és munkásságát, amellyel megváltoztatta a világtörténelmet. (Izrael Állam Nagykövetsége) A könyvtári digitalizálás és a jogkezelés Résztvevık: dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Kollár Árpád, a Magyar Irodalmi Szerzıi Jogvédı és Jogkezelı Egyesület elnöke, Németh Rita, a Magyar Books in Print Kft. ügyvezetı igazgatója, Dancs Szabolcs, az Országos Széchényi Könyvtár projektigazgatója, valamint dr. Lendvai Zsófia és Havas Dorottya a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzık és Kiadók Reprográfiai Egyesülete részérıl (Magyar Könyvtárosok Egyesülete) Jonathan Franzen sajtótájékoztatója Résztvevık: Jonathan Franzen és M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója (Kizárólag a sajtó képviselıinek) Szıczi Árpád Temesvár A romániai forradalom kitörésének valódi története címő könyvének bemutatója Résztvevı: a szerzı (Xantusz Kiadó) Az Akadémiai Kiadó digitális tartalmai Résztvevık: dr. Pomázi Gyöngyi és Gál Zoltán (Akadémiai Kiadó)

2 Supka Géza Könyvtáros Klub B3 stand Könyvtáros Klub B3 stand Finy Petra író és Pásztohy Panka illusztrátor Iskolások kézikönyve címő könyvének bemutatója Rendhagyó tanóra kisiskolásoknak Finy Petra vezetésével, utána könyvfesztiváli vetélkedı (Pozsonyi Pagony) A Hungaricana közgyőjteményi portál digitalizálási konferencia Moderátor: Somfay Örs Hungaricana 2.0,új funkciók és tartalmak a Közgyőjteményi Portálon Résztvevı: Somfay Örs (Arcanum Adatbázis Kiadó) Elkészült a Hadtörténeti Intézet Térképtárának digitális katalógusa Résztvevı: Jankó Annamária fıtanácsos (HM-HIM) Kárpátalja kataszteri térképei és sok más új levéltári adatbázis Résztvevı: Kenyeres István fıigazgató (Budapest Fıváros Levéltára) Luther 500, egy nagyszabású digitalizálási stratégia megvalósulása Résztvevı: Kovács Eleonóra elnök (Evangélikus Győjteményi Tanács) Arcanum Digitális Tudománytár 2015, arccal a napilapok felé Résztvevı: Biszak Sándor ügyvezetı igazgató (Arcanum Adatbázis Kiadó) Panorámafotózás, új dimenzió a digitális reprodukció terén Résztvevı: Biszak Elıd fejlesztı (Arcanum Adatbázis Kiadó) (Arcanum Adatbázis Kiadó) Könyvtárak és könyvkiadók a jog szolgálatában A közjegyzıi könyvkiadás története. Egy könyvkiadó a civilisztika és a jogtörténet szolgálatában Résztvevı: dr. Rokolya Gábor közjegyzı A Fıvárosi és a Szegedi Törvényszék Könyvtárának bemutatkozása Résztvevık: Harmados Mária, a Szegedi Törvényszék könyvtárosa és Kovácsné Garamszegi Marianna, a Fıvárosi Törvényszék vezetı könyvtárosa Moderátor: Sándor Gertrud szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Jogi Szekció) Daniel Bănulescu Ki nyerte meg a vallások világháborúját? címő kötetének bemutatója Moderátor: Dan Cristea (Román Kulturális Minisztérium) Játszd újra! Nógrádi Gábor Láttam, mi történt címő új könyvének játékos bemutatója Szeretettel várjuk az olvasni és mesélni szeretı éves gyerekeket! Egy elıadómővész és a szerzı segítségével próbára tehetik kreativitásukat, mesélni tudásukat. Mottó: Akármit nézel, magadat látod. Résztvevı: Nógrádi Gábor író és Dóka Péter szerkesztı (Móra Könyvkiadó) Bibli.archiv Goriupp Alisz ( ) emlékezete Résztvevı: Pogány György ny. könyvtárigazgató Remake Hága Magyar nık a hágai békepalotában akkor és most, 2015-ben Résztvevı: Elekes Irén Borbála, a Civil Rádió szerkesztıje és Szınyi Éva szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bibliográfiai Szekció) Felolvasás Andrei Dósa verseibıl Moderátor: Dan Cristea Résztvevı: Krusovszky Dénes (Román Kulturális Minisztérium)

3 K6 stand Supka Géza Lázár Ervin Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub B59 stand Könyvtáros Klub LEGO Játszóház és Mesesarok (Duna Könyvklub) "Európai olvasnivaló" A kiadók az EU fordítástámogatásból megjelent könyveiket ajánlják a könyvtáraknak. Résztvevık: Váradi Péter (L'Harmattan), Böröczki Tamás (Gondolat) és Horváth Balázs (Typotex) (Typotex Kiadó és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete) 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC Az International Publishers Association, a Federation of European Publishers és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése elnökségének közös konferenciája Herzl "Ha akarjátok, nem álom!" a Spinoza Színház vendégjátéka Herzl mintegy 120 évvel ezelıtt álmodta meg Izrael állam létrehozását, ami akkor oly lehetetlennek tőnt, mintha ma a Holdon kívánnánk telket vásárolni. Ann Silberberg és Forgách András drámájának bemutatója. Közremőködik: Makranczi Zalán, Gyabronka József és Hajdú László (Izrael Állam Nagykövetsége) Megvásárolt újságírók Résztvevık: Udo Ulfkotte és Morvay Péter (Patmos Records) Beszélgetés az idei irodalmi Artisjus-díjasokkal Moderátor: Reményi József Tamás Résztvevık: Kukorelly Endre, Károlyi Csaba, Szilágyi Márton és Szíjj Ferenc (Artisjus) Gazdag József Egy futballfüggı naplójából címő kötetének bemutatója A könyvet Esterházy Péter mutatja be. Vele és a szerzıvel Szombathy Pál beszélget fociról, irodalomról és a szurkolói lét rejtelmeirıl. Artpop A Libri és a József Attila Kör világirodalmi sorozatát bemutatja Sárközy Bence, a Libri ügyvezetı igazgatója Soproni András beszél Dosztojevszkij Bőn és Bőnhıdésének újrafordításáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Syllabux Kiadó) Mőhelynapló Résztvevık: Tönkı Vera és Szalay Marianne fıszerkesztık (Park Könyvkiadó) mert olvasni jó! Rendhagyó irodalomóra a Fınix Könyvmőhely gyerekkönyves íróival Résztvevık: Holden Rose (Kovács Attila) és Mickey Long (Rákosi Miklós) (Fınix Könyvmőhely) Andrej Nikolaidis montenegrói író regényeinek bemutatója Moderátor: Ladányi István író, költı és irodalomtörténész Résztvevık: Andrej Nikolaidis és Rajsli Emese mőfordító (Gondolat Kiadó)

4 Könyvtáros Klub B1 stand Supka Géza B59 stand Könyvtáros Klub Szabó Magda Kner Imre Meséld újra!, Magasfeszültség, könyvtárs Az év kiadója címmel kitüntetett kiadó sorozatait bemutatja Balázs Eszter szerkesztı (Kolibri Kiadó) 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülésének szakmai konferenciája Köszöntıt mond Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke és Zentai Péter László, az MKKE igazgatója A könyvkereskedelem átalakulása, változás a terjesztésben itthon és külföldön Moderátor: Sugár S. András (Scolar) Résztvevık: Kovács Péter, Banyó Péter (Pozsonyi Pagony) és Kolosi Bea (Líra) Digitális technika, a könyv jövıje Moderátor: Szabó Tibor Benjámin (Athenaeum) Résztvevık: Földes László (Kossuth), Csordás Attila (ekönyv Magyarország) és Szőcs Roland (Book and Walk) Az állam szerepvállalása a könyvipar piacosításában Moderátor: Zentai Péter László (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Résztvevık: Hermann Róbert (NKA Könyvkiadás Kollégium), Hoppál Péter kultúráért felelıs államtitkár (EMMI) és Szigeti László (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Garai László Egyáltalán minek nekünk gazdaságpszichológia? címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı, Felcsuti Péter és Kovács Árpád (Napvilág Kiadó) A vajdasági magyar könyvkiadók bemutatkozása Moderátor: Virág Gábor Résztvevık: Beszédes István, Dévavári Beszédes Valéria és Gondi Martina (Forum Könyvkiadó Intézet) Imreh András beszélget Székely Melinda fordítóval Paul Claudel Délforduló címő munkájáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és L'Harmattan Kiadó) Helikon zsebkönyvek A kiadó új sorozatát bemutatja Schultz Judit sorozatszerkesztı (Helikon Kiadó) Az író, a színésznı, az egyetemi tanár Esterházy Péter, Für Anikó, és Mérı László legújabb hangoskönyveinek bemutatója az író, a színésznı és az egyetemi tanár, valamint Mojzer Márta és Mojzer Gyızı részvételével Moderátor: Kırössi P. József (Mojzer Kiadó és Kossuth Kiadó) Az irodalmi díjak szárnyai Az Angelus-díjról Moderátor: Pászt Patrícia Résztvevık: Pavol Rankov, Tomasz Grabiński és Kerékgyártó István

5 Könyvtáros Klub B59 stand B59 stand D26 stand Supka Géza Kner Imre A magyar gyermek- és iskolai könyvtári tevékenység orosz szemmel a Библиотека в школе magyar különszámának megjelenése kapcsán Orosz szaklap magyar száma: szerzıi reflexiók Moszkvából Résztvevı: Sonnevend Péter ny. könyvtárigazgató, fıiskolai tanár Könyvtári alkotópályázati munka az Árpád Gimnáziumban Résztvevı: Buncsák Piroska könyvtárostanár (Óbudai Árpád Gimnázium) A közösségi web használata az iskolai könyvtárakban Résztvevı: Kámán Veronika könyvtáros (Óbudai Árpád Gimnázium) A könyvtárhasználat tanítása Magyarországon Résztvevı: Dömsödy Andrea, a KTE alelnöke Fáradhatatlanok: pillanatképek egy gyermekkönyvtár életébıl Résztvevı: Budavári Klára gyermekkönyvtáros, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció alelnöke A Sárkányos gyermek története Moderátor: Ignácz Lászlóné, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció elnöke és Szakmári Klára, a KTE elnöke Résztvevı: Dienes Éva gyermekkönyvtáros, a FSZEK Sárkányos Gyermekkönyvtár vezetıje (Könyvtárostanárok Egyesülete és Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekció) Bojtár Endre beszél Útjelzık, útvesztık címő tanulmánykötetérıl (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Kalligram Kiadó) Francia és román nyelvő mőfordítási ügyeletet tart leendı mőfordítóknak Székely Melinda (Magyar Mőfordítók Egyesülete) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Etgar Keret Boldog boldogultak címő könyvének bemutatója A szerzıvel és Borgula András fordítóval, a Gólem Színház vezetıjével Sárközy Bence beszélget. Közremőködik: Schmied Zoltán A Nap Kiadó Magyar esszék sorozatának új könyvei A 70 éves Kiss Gy. Csaba és a 70 éves Szörényi László új, valamint Németh László válogatott esszéinek bemutatása Moderátor: Sebestyén Ilona Résztvevık: Gróh Gáspár, Kiss Gy. Csaba, Szörényi László és Monostori Imre (Nap Kiadó) Waldorf-pedagógia a nevelés mővészete A gyermek tudatának fejlıdése iskolás évei alatt megismétli az emberiség tudati fejlıdését, kultúrtörténetét. Ez tükrözıdik abban, hogy mit mikor tanítanak a tanárok a Waldorf iskolákban. Nemcsak a tantárgyak tartalma, hanem a tanítás módja is lényegesen eltér a gyermek életkorának és fejlettségének megfelelıen, miközben figyelembe veszik, hogy az általános törvényszerőségek mellett minden gyermek individuális sorsát éli. Moderátor: Balassa Bálint Résztvevık: Baditz László és Pozsgai Attila (Kláris Kiadó) A láthatatlan hıs egy látható budapesti történet. Beszélgetés egy Igaz Emberrıl Szólhat egy ifjúsági regény a holokausztról? Kötetbemutató és kerekasztal-

6 beszélgetés Luca Cognolato A láthatatlan hıs címő könyve kapcsán. Moderátor: Csapody Kinga Résztvevık: Tamás Zsuzsa, Nógrádi Gergely és Haraszti György (Manó Könyvek) Könyvtáros Klub Szabó Magda Markó Béla új, Elölnézet címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Csordás Gábor (Jelenkor Kiadó) Egy közép-európai regény Portugáliából Afonso Cruz Kokoschka babája címő könyvének bemutatója Moderátor: Borbáth Péter Résztvevık: a szerzı, Bense Mónika mőfordító, Lipták Ildikó színmővésznı és João Miguel Henriques (Camões Intézet) (Typotex Kiadó) Hogy (el) ne tévedj... ismerd meg Modiano világát Résztvevık: Hervé Ferrage, Réti Attila, Takács M. József és Antall István (Tarandus Kiadó és a Budapesti Francia Intézet) Toót-Holló Tamás Garabonciások könyve és szerelme címő kötetének bemutatója Moderátor: Szondi György Résztvevık: a szerzı, valamint Jankovics Marcell és Boldizsár Ildikó Április 24., péntek Külsı helyszínen zajló programok Kora estétıl éjfélig, több helyszínen Kis Könyves éj 2015 A független könyvesboltok éjszakája A Kis Könyves Éj már 4. éve a független könyvesboltok ünnepe. Aki szereti a könyveket, keresi a könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy könyves séta gondolata a tavaszi estében, mind velünk ünnepelhet. A független, kiemelkedı szakmai tudást és egyedi kínálatot felmutató könyvesboltok április 24-én saját stílusukhoz és vevıkörükhöz illı kulturális programmal várják látogatóikat kora estétıl éjfélig. Minden program ingyenes! A részt vevı vidéki és fıvárosi könyvesboltok és kulturális intézetek pontos listáját, valamint a részletes programot a kiskonyves.blog.hu és a facebook.com/kiskonyvesej oldalakon találják! (Kis Könyves Éj) Európa Pont Millenáris 1024 Budapest, Lövıház u. 35. Európai Írótalálkozó A Fejlesztés Európai Éve 2015 Fejlesztési stratégiák: a progresszió és a regresszió múltja és jelene Európában Moderátor: Barna Imre Résztvevık: Kjell Westö, Pavel Vilikovský, Afonso Cruz, Dalos György, Szécsi Noémi és Konrád György ( ) Van-e nemzetek feletti irodalom a nyelvi határokon és regionális tradíciókon túl is? Moderátor: Csordás Gábor Résztvevık: Ilma Rakusa, Andrej Nikolaidis, Ioana Parvŭlescu, Pavol Rankov, Dora Čechova, śanna Słoniowska és Horváth Viktor ( )

7 Egyenlıtlen fejlıdés személyes-, családi- és társadalmi szinten Moderátor: Gács Anna Résztvevık: Iselin C. Hermann, Sylwia Chutnik, Elisabeth van Nimwegen, Tommi Kinnunen, Karin Peschka, Fabio Deotto, Davorin Lenko és Mán- Várhegyi Réka ( ) A Nyugat és a többiek: civilizáció és barbárság? Moderátor: Bán Zsófia Résztvevık: Bouke Billiet, Heinz Helle, Franz Friedrich, Mathias Menegoz, Bruno Vieira Amaral, Péterfy Gergely és Per Nyholm ( ) Budapesti Román Kulturális Intézet, 1146 Budapest, Izsó u. 5. Irodalmi est Daniel Bănulescu, Matei Vişniec, Ioana Pârvulescu, Mariana Gorczyca, Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu, valamint más szerzık és szerkesztık kortárs irodalmi témákról beszélgetnek Moderátor: Dan Cristea (Budapesti Román Kulturális Intézet) Április 24., péntek Standokon zajló dedikálások B4 stand D10 stand D36 stand D14 stand K2 stand Camilla Grebe és Kristina Ohlsson svéd írónık dedikálnak (Észak-Európa országai és Animus Kiadó) Ács Pál és Bartal Mária dedikálnak Jaksics György dedikálja Üdvözlet Szent Margit szigetérıl címő képes albumát (Arcus Kiadó) Verrasztó Gábor dedikálja a Budai históriák sorozat köteteit Csehy Zoltán dedikál Heller Ágnes, Kıbányai János és Géczi János dedikálnak (Múlt és Jövı Alapítvány) Finy Petra és Pásztohy Panka dedikálják Iskolások kézikönyve címő kötetüket (Pozsonyi Pagony) Pásty Júlia dedikálja a Zsigeri közelségben címő kötetet Gábor Felicia dedikálja Csángó élet címő új prózakötetét (Magyar Napló)

8 B52/B stand D23 stand K2 stand K13 stand B52/B stand D20 stand K4 stand B18 stand K2 stand Sipos Lajos és Tompa Zsófia dedikálja a Babits és kortársai címő kötetet Gazdag József dedikál Fusz György szobrász és Aknai Tamás mővészettörténész dedikálja Polyphemos Bajkonurban A szobrász Fusz György címő könyvet (Kronosz Kiadó) Nógrádi Gábor dedikálja Láttam, mit történt címmel megjelent új kötetét és más mőveit (Móra Könyvkiadó) Jahoda Sándor dedikálja Panírozott szárnyak címő kisregényét (Magyar Napló) A Virtuózok döntısei dedikálnak (Holnap Kiadó) Vörös István dedikálja a Száz és egy címő kötetet Markó Béla dedikál, valamint Gazdag József dedikálja Egy futballfüggı naplójából címő kötetét Nagy Imre dedikálja A Lumière-örökség Filmek az ezredfordulón címő kötetét (Kronosz Kiadó) Marcellus Mihály dedikál (Gold Book) Udvaros Béla dedikál (Nap Kiadó) Szabó Antónia dedikálja a Megy a győrő vándorútra címő kötetet Németh Ványi Klára dedikál Ormos Mária és Marosi Ernı dedikálja a Történelem és emlékezet címő könyvet (Kossuth Kiadói Csoport) Aleska De hová tőnt Emese?, Borsa Brown pedig A maffia szívében címő új könyvét dedikálja. R. Kelényi Angelika eddig megjelent köteteit dedikálja. (Álomgyár Kiadó) Viola Szandra dedikálja Testreszabás címő kötetét Papp-Für János dedikálja Minden után címő verseskötetét (Magyar Napló)

9 K4 stand B18 stand D24 stand K18 stand B21 stand K4 stand K4 stand Vasy Géza dedikál (Nap Kiadó) Kırösi Zoltán, Kukorelly Endre és Papp Sándor Zsigmond dedikálnak Búzás Huba dedikálja a Kúszmászva Európa zsámolyán címő kötetet Almási Miklós dedikál Esterházy Péter a Ha minden összejön és A mi a bánat, Für Anikó Alice Munro Anyám álma, Mérı László pedig a Maga itt a tánctanár? címő hangoskönyvét dedikálja (Kossuth Kiadói Csoport) Kolozsi László dedikálja A farkas gyomrában címő kötetét Boldizsár Ildikó dedikál Gurmai Beáta író és Cornides Ágnes illusztrátor dedikálják Világszám címő mesekönyvüket Közben filces tetoválás gyerekeknek (Naphegy Kiadó) D. Tóth Kriszta dedikál (Bookline) Etgar Keret dedikál Suhai Pál dedikálja a Bábeli adottságok címő kötetet Benedikty Béla dedikálja Menon Club A Teleki-merénylet címő kötetét Bognár Péter, G. István László, Hevesi Judit és Horváth László Imre dedikál Markó Béla dedikálja Elölnézet címő kötetét (Jelenkor Kiadó) Szörényi László dedikál (Nap Kiadó) Kiss Gy. Csaba dedikál (Nap Kiadó) Afonso Cruz dedikálja Kokoschka babája címő könyvét (Typotex Kiadó)

10 Április 25. szombat Termekben és standokon zajló programok Szabó Magda Minden páros órában B6 stand B59 stand D13 stand D26 stand Az unortodoxia árnyalatai Moderátor: Muraközy László Résztvevık: Bod Péter Ákos, Csaba László és Mellár Tamás (Akadémiai Kiadó) Beszélgetés a Kolibri Kiadó Magasfeszültség! címő könyvsorozatáról A sorozatról és a fesztiválra megjelenı új ifjúsági regényekrıl Varga Bálint: Váltságdíj nélkül és Sarah Cohen-Scali: Max Balázs Eszter Anna fıszerkesztı, Pék Zoltán mőfordító és Varga Bálint író beszélget. Moderátor: Barabás Éva szerkesztı-riporter (Kolibri Kiadó) Bilimbo Háza idén is várja a kicsiket és a nagyokat Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szınyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás. (www.bilimbo.com) Herzl tárlatvezetés Ismerje meg rövid tárlatvezetésünk során a pesti születéső Herzl Tivadar, a modern Izrael megálmodójának életét, legfontosabb mőveit és munkásságát, amellyel megváltoztatta a világtörténelmet. (Izrael Állam Nagykövetsége) Angol nyelvő mőfordítási ügyeletet tart leendı mőfordítóknak Bozai Ágota (Magyar Mőfordítók Egyesülete) Nyereményjáték a Napraforgó Könyvkiadónál Egész nap izgalmas játékkal várjuk a gyerekeket és szüleiket a Napraforgó Könyvkiadó standján! Garantált ajándékok és izgalmas fıdíj! (Napraforgó Könyvkiadó) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Papírszínház mesélés A legújabb Papírszínház-mese, A csodapalást bemutatója. A mesét Thierry Chapeau írta és illusztrálta. A Japánból eredı és igen népszerő Papírszínház, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. (4 éves kortól) (Csimota Kiadó) A megújuló Animus Kiadóról Résztvevık: az Animus Kiadó tulajdonosai és vendégeik (Animus Kiadó)

11 Könyvtáros Klub Teátrum Szabó Magda Kner Imre B3 stand Tudomány és technika múltja és a mai világunk A magyarországi nyomdászat képes krónikája A könyvet bemutatják a szerzık, Bánfi Szilvia és V. Ecsedy Judit Tudomány- és technikatörténeti füzetek Az Erdélyi Múzeum Egyesület sorozatát Bitay Enikı sorozatszerkesztı ismerteti Moderátor: Nagy Zoltán szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Mőszaki Könyvtáros Szekció) Diszkomfortzóna beszélgetés Jonathan Franzennel Résztvevık: Jonathan Franzen, Bart István és Veiszer Alinda (Európa Könyvkiadó) Kjell Westö Délibáb címő, az Északi Tanács Irodalmi Díjával kitüntetett, valamint az Ahol valaha jártunk címő regényeinek bemutatója Moderátor: Mezey Katalin és Váradi Péter Résztvevık: Kjell Westö, Jávorszky Béla és Papolczy Péter mőfordítók, Haris Ildikó tolmács, valamint Lázár Balázs és Tallián Mariann színmővészek (Írók Alapítványa Széphalom és L Harmattan) Domonkos István Allegro bajbajó Kötetek könyve, Patak Márta A test mindent tud és Hász Róbert Ígéretföld címő köteteinek bemutatója Moderátor: Virág Gábor Résztvevık: Berényi Emıke, Brenner János, Hász Róbert, Orcsik Roland, Patak Márta és Patócs László (Forum Könyvkiadó Intézet) Beszélgetés egy irodalmi thrillerrıl Izland tiszteletbeli konzuljával Résztvevık: Utassy Ferenc tiszteletbeli konzul és Balázs István igazgató (Animus Kiadó) Babics Imre Sztármajom többszörös alkonyatban és Gnózis címő köteteinek bemutatója Moderátor: Szondi György Résztvevık: a szerzı, Szörényi László és Hegyi Botos Attila Kerekítı Állatos Játéktáras móka J. Kovács Judittal, Kerekítı manóval, Papp Judit hegedőkíséretével (1 6 éveseknek) (Móra Könyvkiadó) Kézmőves foglalkozás A Napraforgó Könyvkiadó kézmőves foglalkozással várja idén is a gyerekeket a színpad melletti pihenırészen. Fiúk, lányok, csoda meglepetés dolgokat alkothatunk együtt! (Napraforgó Könyvkiadó) Matei Vişniec A regény kezdeteinek kereskedıje, Az ember, akibıl kivonták a rosszat és Gufi országa címő mőveinek bemutatója Moderátor: Dan Cristea (Román Kulturális Minisztérium) Bede Béla Magyarországi nemzeti parkok címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı, Kúnos László igazgató és Füri András, a könyv szaklektora, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója (Corvina Kiadó) Most ÉN olvasok! címő sorozat keretében közös játék, mese és rajzolás

12 Kner Imre Könyvtáros Klub B3 stand Supka Géza Lázár Ervin Szabó Magda Könyvtáros Klub Berg Judittal és Mészely Ilkával Te már tudsz egyedül olvasni? Kicsit? Vagy már folyékonyan? A Tökmagok segítenek neked négy különbözı olvasási szinten! (Pozsonyi Pagony) Négyen egyért/egy négyért, avagy a K4 projekt Moderátor: Horváth Viktor Résztvevık: Pavel Vilikovský, Garajszki Margit, Tomasz Grabiński és Németh Gábor A Kossuth-díjas Albert Gábor író köszöntése Moderátor: Szávai Ilona kiadóvezetı (PONT Kiadó) Beszélgetés Ioana Pârvulescu Az élet pénteken kezdıdik címő regényérıl Moderátor: Dan Cristea Résztvevık: a szerzı, Ioan Matei és Koszta Gabriella fordító (Typotex Kiadó és Román Kulturális Minisztérium) Magyarországon is van félnivalónk? Közép-Európa biztonsága az új globális kihívások tükrében Moderátor: dr. Tálas Péter Résztvevık: Balogh István, Kis-Benedek József, Marton Péter és Rada Péter (Antall József Tudásközpont) Virtuózok Moderátor: Varga Edit Résztvevık: Peller Mariann, dr. Vadász Dániel és a Virtuózok döntısei (Holnap Kiadó és Classic Talents) A Zrínyi kiadó I. világháborús centenáriumi könyveinek bemutatása Moderátor: dr. Isaszegi János ny. vezérırnagy, a Zrínyi Kiadó megbízott vezetıje Résztvevık: Hermann Róbert, Sallay Gergely, Bedécs Gyula, Udovecz György, Gondos László, Sárosi István, Margittai Gábor és Kovács Vilmos (Zrínyi Könyvkiadó) Rozsban a fogó Beszélgetés J. D. Salinger kultikus regényének újrafordításáról Résztvevık: Barna Imre és Veiszer Alinda (Európa Könyvkiadó) Önismeret és pop ikonok Beszélgetés Horváth Gergellyel és Tari Annamáriával a Rád találni címő könyvükrıl Moderátor: Szpisják Blanka (Atheneaum Kiadó) Szövetségben az olvasókörök Résztvevı: Deák György társelnök (Olvasókörök Szövetsége) A civil társadalom egykori bázisai olvasókörök a XX. sz. elsı felében Résztvevı: Szóró Ilona tankönyvreferens (KELLO) Ahonnan a Magyar Kultúra Napja elindult, a Kölcsey Ferenc Olvasókör Résztvevı: Nemes Erzsébet elnök (KFO) Olvasókörben Haszonné Kiss Katalin, a Fıvárosi Szabó Ervin Könyvtár régióigazgatója beszélgetést vezet az olvasásról, a közös olvasmányélményekrıl

13 Moderátor: Nemes Erzsébet elnök (KFO) (Kölcsey Ferenc Olvasókör) K6 stand Osztovits Levente Kner Imre Tündi és Samu felelgetıs felolvasás Tündi és Samu unokatesók és legjobb barátok, akik mindent teljesen másképp látnak. Felelgetıs felolvasás Elekes Dórával (Naphegy Kiadó) LEGO Játszóház és Mesesarok (Duna Könyvklub) Író-olvasó találkozó Daniel Kehlmannal, korunk egyik legsikeresebb német nyelvő írójával Résztvevık: az író és Forgách András (Goethe Intézet, Osztrák Kulturális Fórum és Magvetı Kiadó) Károlyi Mihály levelezése IV. könyvbemutató Moderátor: Földes György Résztvevık: Kende Péter és Hajdu Tibor történészek (Napvilág Kiadó) Sosem hallott történetek az Anjou-korról Bíró Szabolcs Anjouk I. Liliom és vér címő kötetének bemutatója a szerzı részvételével Moderátor: Szabó Tibor Benjámin Nokedli mesék. Bábelıadás A százlábú új cipıt vásárolna, de az eladónak nehéz a dolga Bábelıadás a szerzıvel, Boncsér Orsolyával (Naphegy Kiadó)

14 Supka Géza Lázár Ervin Könyvtáros Klub Szabó Magda Osztovits Levente A Typotex Kiadó és a Lengyel Intézet bemutatja Sylwia Chutnik Nıi zsebatlasz címő könyvét Moderátor: Veiszer Alinda Résztvevık: a szerzı és Bata Éva színmővésznı (Typotex Kiadó) Európai Elsıkönyvesek Fesztiválja Elsı pódiumbeszélgetés Moderátor: Gács Anna Résztvevık: Dora Čechova (Csehország), Fabio Deotto (Olaszország), Franz Friedrich (Németország), Tommi Kinnunen (Finnország), Davorin Lenko (Szlovénia), Karin Peschka (Ausztria), Bruno Vieira Amaral (Portugália) és Tomáš Varga (Szlovákia) ( ) Második pódiumbeszélgetés Moderátor: Forgách András Alexandros Adamidis (Ciprus), Bouke Billiet (Belgium), Heinz Helle (Svájc), Mán-Várhegyi Réka (Magyarország), Mathias Menegoz (Franciaország), Elisabeth van Nimwegen (Hollandia), Ane Riel (Dánia), Frøydis Sollid Simonsen (Norvégia) és śanna Słoniowska (Lengyelország) ( ) (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Esernyık a Kossuth téren Beszélgetés Schein Gábor esszékötetérıl Résztvevık: a szerzı és Esterházy Péter (Jelenkor Kiadó) Mesék a Teljességhez Az újszülött királylány sír, csak sír. Mi gyógyíthatná meg? Tamás Zsuzsa olvas fel meseszép könyvébıl. (Naphegy Kiadó) Sikerkönyvek magyarul a Kossuth Kiadó újdonságai Thomas Piketty A tıke a 21. században, J.R. dos Santos Salamon kulcsa, Bozóky Edina Attila A hun király és legendája, Katrin Himmler és Michael Wildt Himmler Egy tömeggyilkos magánélete és Michael Dobbs Kártyavár címő köteteinek, valamint A harmadik birodalom a BBC History különszáma címő kiadvány bemutatója Moderátor: László Ágnes Résztvevık: Felcsuti Péter, Kocsis András Sándor, Papp Gábor és Reményi József Tamás (Kossuth Kiadó) Stefan Spjut Stallo címő könyvének bemutatója Beszélgetés az ArtPop, a Libri és a JAK világirodalmi sorozatában megjelenı kötetrıl a szerzıvel Résztvevık: Bárány Tibor sorozatszerkesztı és Havasréti József író Közremőködik: Kurta Niké A Bookr Kids meseapplikáció és Mesetablet bemutatója (Bookr Digital) Ének évada. Találkozás Vámos Miklóssal Közremőködik: Dés László (Európa Könyvkiadó) A Kronosz Kiadó és a Magyar Történelmi Társulat Sziluett Korszerő történelmi életrajzok címő sorozatának bemutatása

15 Kner Imre Könyvtáros Klub B59 stand Supka Géza Osztovits Levente Szabó Magda A sorozatot bemutatja Romsics Ignác történész, akadémikus. Moderátor: Erıss Zsolt, a kiadó szerkesztıje (Kronosz Kiadó) Mörk Leonóra Holdfényszonáta címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Megyeri Zsuzsa Dóra (Jaffa Kiadó) Gyógyír a léleknek! Sóron Ildikó, a FSZEK Központi Könyvtárának könyvtárosa biblioterápiás foglalkozást tart (Magyar Könyvtárosok Egyesülete) Balázsy Panna Szandra és a 3. B Csuromvíz címő könyvének bemutatója és "pohárkoncert" (Manó Könyvek) Szása, a szibériai kistigris Papírbábkészítı foglalkozás Nagy Diánával, a kötet illusztrátorával (3 4 éveseknek) (Móra Könyvkiadó) Dobos Éva beszélget Molnár Krisztinával Jon Fosse Trilógia címő könyvének fordításáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Kalligram Kiadó) Iselin C. Hermann Domino címő regényének bemutatója keretében beszélgetés a skandináv nıi irodalomról Résztvevık: a szerzı, valamint Karafiáth Orsolya és Tönkı Vera szerkesztı Közremőködik: Für Anikó (Park Könyvkiadó) "Ez a gazdaság öl" Marxista pápa a Vatikánban? Beszélgetés a Jezsuita Kiadó legújabb könyvérıl Moderátor: Szigeti László Résztvevı: Csaba László közgazdász (Jezsuita Kiadó) Leszámolás Eddyvel Édouard Louis azonos címő regényének bemutatója Résztvevık: Pataki Judit, Pataki Pál fordító és Bánki György pszichiáter Közremőködik: Makranczi Zalán színmővész (Ab Ovo Kiadó) A Magyar Krónika bemutatkozik Résztvevık: Kerényi Imre alapító és Bencsik Gábor fıszerkesztı (Magyar Krónika) Szex, drogok, Facebook A Móra Családi Iránytő sorozat legújabb kötetének bemutatója és kerekasztal beszélgetés a biztonságos internethasználatról Moderátor: Süveges Gergı újságíró, life- és business coach Résztvevık: Dávid Ádám szerkesztı, dr. Kisfaludi Gábor (a Safer Internet Plusz program önkéntes oktatója), Kisfaludi Dániel (diák), valamint a Safer Internet Program munkatársai (Nemzetközi Gyermekmentı Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) (Móra Könyvkiadó)

16 Kner Imre Könyvtáros Klub D26 stand K4 stand Supka Géza Szabó Magda Kner Imre Soma Mamagésa Egységben önmagammal Résztvevık: Soma Mamagésa és Megyeri Zsuzsa Dóra (Jaffa Kiadó) Bartók és a Nyolcak. A zene és a képzımővészet kapcsolata a modernizmusban Rockenbauer Zoltán elıadása Apacs mővészet címmel megjelent kötete kapcsán Moderátor: Bándoli Katalin szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zenei Szekció) Két Pagony-mese kicsiknek Mese Boribon húsvéthétfıjérıl és Szofiról, egy olyan kislányról, aki akkorákat tüsszentett, hogy a galambok lerepültek a tetırıl, a levelek leestek a fákról, sıt, még az óceán is kilépett a medrébıl... Te mekkorát tudsz tüsszenteni? Mese és játék Stiglinz Milánnal, Marék Veronikával és Harcos Bálinttal (Pozsonyi Pagony) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Találkozás a Lyukasóra címő mősor résztvevıivel, Lator Lászlóval, Szabó T. Annával és Várady Szabolccsal. Aki játszik, az nyerhet is! (Nap Kiadó) Hozott lélek. Háy János új könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Barna Imre (Európa Könyvkiadó) Mariana Gorczyca, Románia egyik jelentıs kulturális újságírója Utolsó ütés címő regényének bemutatója Moderátor: Dan Cristea Résztvevık: a szerzı és Kırössi P. József, a Noran Libro kiadó vezetıje (Noran Libro Kiadó Kossuth Kiadói Csoport) Temetés az Ebihalban Keresztury Tibor tárcakötetének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Veiszer Alinda A kötetet bemutatja: Németh Gábor Közremőködik: Vázsonyi János (szaxofon) és Szilágyi Lenke (háttérvetítés) Kamaszok és a test(iség) Hogyan beszéljünk gyerekeinkkel a szexrıl? Hoppál Bori Az én testem és Nick Fisher Bumm a gatyában címő könyvének bemutatója Moderátor: Csapody Kinga Résztvevık: Hoppál Bori nıi testtudatoktató és Varga Izabella színésznı (Manó Könyvek) Történelmi kalandok a magyarság múltjában Könyvbemutató Gyárfás Endre szerzıvel A könyvbemutató a kötet egyik, gyerekek által elıadott jelenetével indul, amellyel a gyermekcsoport bemutatja, hogy olvasmányélménnyel és annak feldolgozásával a történelmi eseményeket közel lehet hozni a negyedik osztályos korcsoporthoz is. Az elıadást Vargáné Vankó Katalin vezetésével a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola 4/b osztályos diákjai mutatják be. A bemutató után Gyárfás Endre Pataki Andreával, a Napraforgó Kiadó szerkesztıjével beszélget a kötetrıl.

A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek

A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek B4 stand D10 stand 11.00 13.00 D14 stand B52/B stand K13 stand B52/B stand Camilla Grebe és Kristina Ohlsson svéd írónık dedikálnak

Részletesebben

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI 7/a Ábrahám Lilla 5 7/a Borók Boldizsár 5 7/a Nagy Vivien Loretta 5 7/a Szilágyi Csenge 5 7/a Csikós Katalin 4,85 7/a Harmati Panna 4,85 7/a Heidrich Zsófia 4,85 7/a Ónozó Zsófia 4,85 7/a Pesti Bianka

Részletesebben

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iskolai versenyek Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iványi Martin 5.a I. Knotz Lászlóné Sági Márton Matematika verseny 5. évfolyam II. Buzás Istvánné Fekete Zsombor III. Buzás Istvánné Lakatos

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA

OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA OSZTÁLYOK 2010-2011 1. OSZTÁLY ISKOLAOTTHON DR. SZABÓ JÁNOSNÉ VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA BAGA LAJOS BAKÓ ERZSÉBET KLÁRA BALOGH NORBERT CSANÁDI NIKOLETT DEÁK NIKOLETT GAZSÓ ZSANETT FÜLÖP GÁBOR DÁVID GYÖKERES MÁRIA

Részletesebben

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31.

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31. Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31. V. Országos Társastáncverseny A) Táncospárok kategória I. korcsoport 1. Miskolczi

Részletesebben

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22.

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. 187 fő versenyző (BJG 84 fő, 52 fő Sághy 51, fő Bársony.) 1993-as fiúk 1. Lelik András Bársony 8:26 2. Bürgés Ferenc Bársony 8:51

Részletesebben

A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjai

A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjai A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekprogramjai Április 25., péntek Gyerek 14.00 15.00 14.00 17.00 15.30 16.30 16.30 17.30 17.00 19.00 Papírszínház mesélés A legújabb, immár 19., Papírszínház-mese,

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓBA TOVÁBBJUTOTT TANULÓK 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár a megyei fordulóba: 60 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Molnár Krisztina Paragvári Utcai Általános Iskola, Juhász Ildikó

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

Millenáris B Épület Földszint

Millenáris B Épület Földszint Millenáris B Épület Földszint Kiadó Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. A Magyarországi Református Egyház Kálvin János Kiadója Ab Ovo Kiadói Kft. Akadémiai Kiadó Zrt. Akkord Kiadó Kft. Alföldi

Részletesebben

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás 1. évfolyam idő 1. Timár Bálint 1.b 104 104 7,14 2. Ozorai Zsóka 1.c 104 104 8,22 3. Ignácz András 1.b 103 104 8,18 4. Porcsa Tamás 1.c 103 104 8,20 5. Lesták Eszter Boglárka 1.c 103 104 8,50 6. Balika

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

Szóbeli beosztás angol nyelvből

Szóbeli beosztás angol nyelvből Szóbeli beosztás angol nyelvből Név Nap időpont Andl-Beck Boróka péntek 12.30 óra Bali Bence csütörtök 13. 30 óra Balogh Zita péntek 12..30 óra Baráth Amanda Alexandra csütörtök 13.30 óra Becker Sára Melánia

Részletesebben

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló neve Évfolyam Kódszám Ssz. Pontszámok A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei/fővárosi fordulójára (2015. március 2. 10 óra) nevezett középiskolai tanulók versenyeredményei* Összesen Feladatlap Esszé Nevezett tanuló

Részletesebben

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV

IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI RANGSOR 2013 2014 TANÉV Dankó Pista Egységes Óvoda - Bölcsőde, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 4235 Biri Mező Imre út 21. Tel/fax: 42-263-137 e-mail: info@dankop.hu, www.dankop.hu IDEIGLENES KÖZÉPISKOLAI

Részletesebben

Felvehető létszám: 22

Felvehető létszám: 22 01 speciális angol Felvehető létszám: 22 1. Halasy Eszter 1 2,8 2. Komáromi Réka 1 3 3. KOVIKA15 1 8 4. DANTES49 1 2 5. Könyves Lilla 1 8 6. SZ. LEILA 1 3,8 7. Szabó Réka 1 3,8 8. Nagy Lili 1 3 9. Bacsa

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Köszönjük, és jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Köszönjük, és jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a beosztásotok szerinti első napon jelenjetek meg. Aki nem találja a nevét, kérjük, keressen minket telefonon. Figyelem!

Részletesebben

Michelin Bringafesztivál - Bringarally

Michelin Bringafesztivál - Bringarally Amatőr férfi 1 325 Trabach Norbert 01:38:48 00:00:00 2 116 Gyurkó László 01:48:14 00:09:25 3 84 Farkas József 01:48:46 00:09:57 4 237 Ónodi Péter 01:48:52 00:10:03 5 82 Evinyih Zsolt 01:53:00 00:14:12

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbiakban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a tanfolyam kezdő napján, a megadott időpontban, a megadott teremben jelenjetek meg. Kérjük, hogy a tankönyvre mindenki hozzon

Részletesebben

HERMAN OTTÓ GIMNÁZIUM VERSENYEREDMÉNYEK 09/10. OKTV eredmények

HERMAN OTTÓ GIMNÁZIUM VERSENYEREDMÉNYEK 09/10. OKTV eredmények OKTV eredmények Verseny megnevezése Helyezés Tanuló neve Osztálya Felkészítő tanár Spanyol nyelvi OKTV I. kategória 4. Képes Zita 12/2 Baena Moreno Francisco José Fizika OKTV II. kategória 5. Kaposvári

Részletesebben

2008. évi "Élen a tanulásban, élen a sportban" Fıvárosi kitüntetı cím díjazottjai a központi ünnepségre ÁLTALÁNOS ISKOLA

2008. évi Élen a tanulásban, élen a sportban Fıvárosi kitüntetı cím díjazottjai a központi ünnepségre ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁLTALÁNOS ISKOLA 1 Aleksic Dominika karate I. Batthyány Lajos Általános Iskola 2 Borzsák Mariann taekwon-do XIV. 3 Braun Tímea WTF taekwondo XVII. 4 Burian Lóránt sí II. Horvát Óvoda, Általános Iskola,

Részletesebben

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben.

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Az Ötágú síp című sorozatban határon túli magyar kulturális műhelyeket mutattunk

Részletesebben

Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló. I. korcsoport 25 m fiú gyors

Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló. I. korcsoport 25 m fiú gyors Csatlós Csaba Úszó Emlékverseny 2014/2015. tanév I. forduló I. korcsoport 25 m fiú gyors 1. Mócsány Dominik Gagarin 22,2 10p 2. Vágvölgyi Ádám Gagarin 22,5 8p 3. Fehér Romvald Gagarin 28,1 7p 4. Tóth Ármin

Részletesebben

Judo Eredménye. Kategória (súlycsoport) Tanuló neve. Budapest III. Kerületi Krúdy Gyula Angol Magyar Két Tanítási Nyelvő Általános Iskola

Judo Eredménye. Kategória (súlycsoport) Tanuló neve. Budapest III. Kerületi Krúdy Gyula Angol Magyar Két Tanítási Nyelvő Általános Iskola Judo Eredménye Tanuló neve Barczikay Eszter lány kg Burda Linett lány kg Szabó Krisztina lány 8 kg Dobrik Viktória lány 6 kg Fekete Henrietta lány kg Bálint Anna lány 6 kg Vanolik Szonja lány 6 kg Radnai

Részletesebben

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről A Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete egy új matematikaversenyt rendezett a középiskolák 9 12. osztályosai számára, a HEURÉKA számválaszos

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Eredmények A verseny időpontja: 2013. OKTÓBER 12. 09-14 óra A verseny színhelye: SZOLNOKI FÜVES SPORTREPÜLŐTÉR A verseny rendezői: SZOLNOKI HONVÉD SPORTEGYESÜLET MH 86 SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS Versenyt

Részletesebben

EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK

EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK EURO GEO KUPA ZALAEGERSZEG 2015,04,25, EREDMÉNYEK FÉRFI: 100m 1. Köcse Richárd 1997 Zalaszám-ZAC 10,8 I/1 2. Aranyics Bence 1995 Zalaszám-ZAC 10,9 I/2 3. Szűcs Valdó 1995 Zalaszám-ZAC 11,0 I/3 4. Balogh

Részletesebben

Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16

Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16 Makó Csenge 1. Baky Boglárka Makó Csenge 2. Hegyi Petra Szűcs Helga 21:08 3. Rétháti Lili Kiss Fanni Dóra Makó Csenge 4. Makó Csenge Kiss Fanni 21:16 5.-6. Kiss Fanni Kovács Debóra 21:14 Kiss Fanni 5.-6.

Részletesebben

A gyakorlat helyszíne és a gyakorlatvezető tanár/mentor szak 1 szak 2. PTE Deák Ferenc Gyakorló

A gyakorlat helyszíne és a gyakorlatvezető tanár/mentor szak 1 szak 2. PTE Deák Ferenc Gyakorló Hallgató Képzés A gyakorlat típusa A gyakorlat helyszíne és a gyakorlatvezető tanár/mentor szak 1 szak 2 Megjegyzés Krämer Kinga N, 5 csoportos t. Varga Ágnes Hajdú Zsuzsanna francia Aradi (Palkó) Nikolett

Részletesebben

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁK XVII. ORSZÁGOS KÉMIAVERSENYE 7. évfolyam. 2015. április 17-18.

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁK XVII. ORSZÁGOS KÉMIAVERSENYE 7. évfolyam. 2015. április 17-18. 7. évfolyam Ksz Feladatok I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. 4 Berezvai Anna Kiss Bálint Ref. Ált. Isk. Horváth József 7 2 2 4 9 9 22 4 4 3 9 75 I. 6 Székely Bendegúz Szentendrei Ref. Gimn. Dulai

Részletesebben

Úszás Diákolimpia V-VI. korcsoport Fiú, Leány A és B kategória Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Döntő eredményei Kazincbarcika, 2012. február 27.

Úszás Diákolimpia V-VI. korcsoport Fiú, Leány A és B kategória Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Döntő eredményei Kazincbarcika, 2012. február 27. Úszás Diákolimpia V-VI. korcsoport Fiú, Leány A és B kategória Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Döntő eredményei Kazincbarcika, 2012. február 27. V-VI. kcs. "B" 100 m fiú gyors 1 Rábai Bence 1994 Bocskai István

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. Matematika

VERSENYEREDMÉNYEK. Matematika VERSENYEREDMÉNYEK EGYÉNI VERSENYEK Matematika Általános iskola 1. osztály: 1. helyezett: Papik Petra Szent László Általános Iskola, Kisvárda Felkészítő tanár: Dancs Mónika 2. helyezett: Jenei Marcell Szent

Részletesebben

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató TOLNA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA 7100, Szekszárd, Szent István tér 11-13. Honlapcím: http://kozig.tolnamegye.hu Központi tel.szám:74/505-600 Fax:74/415-686 e-mail: tolnakh-mk@lab.hu Név

Részletesebben

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. április 25-26.

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. április 25-26. Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. április 25-26. V. Országos Modern- és Kortárstánc Verseny Modern tánc verseny A) Szóló kategória

Részletesebben

CSOPORTOS JÁTÉKENGEDÉLY 2014/2015. Salgótarjáni KI

CSOPORTOS JÁTÉKENGEDÉLY 2014/2015. Salgótarjáni KI MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE GARIAN BASKETBALL FEDERATION 163261 163262 BÁBEL BALÁZS BÁBEL TAMÁS 2004.07.02. 2004.07.02. BOZÓ BEÁTA BOZÓ BEÁTA 165117 164747 BAJNAI GERGÕ CSABA 2003.04.09. SZMSZÉD

Részletesebben

EBIHAL KORCSOPORT BEMUTATÓ ÚSZÁS (VEGYES) születési idő pálya 1. futam Fazekas Villő 2009 1

EBIHAL KORCSOPORT BEMUTATÓ ÚSZÁS (VEGYES) születési idő pálya 1. futam Fazekas Villő 2009 1 EBIHAL KORCSOPORT BEMUTATÓ ÚSZÁS (VEGYES) név születési idő pálya 1. futam Fazekas Villő 2009 1 Herczku Minka 2009 2 Boldog Eszter 2009 3 Birinyi Nóra 2009 4 Kovács-Etessy Csenge 2009 5 Boros Brúnó 2009

Részletesebben

Győr Dudás Sándorné 30 4. Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Kölcsey Ferenc Általános Iskola GYMTI Vitéz Háry László Általános Iskola

Győr Dudás Sándorné 30 4. Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Kölcsey Ferenc Általános Iskola GYMTI Vitéz Háry László Általános Iskola 1. Csáfordi József Écs- Ravazd Általános Jámbor Lászlóné 35 1. 2. Fekete Barnabás 6 Dudás Sándorné 31 2. 3. Károlyi Klaudia 6 Főigazgatóság Gyárvárosi Általános Luttenberger Gyöngyi 31 3. 4. Nyári Alexandra

Részletesebben

Angol nyelvi verseny. 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Birke Csaba - Háda Gréta - Tóth Eszter

Angol nyelvi verseny. 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Birke Csaba - Háda Gréta - Tóth Eszter Angol nyelvi verseny 3. helyezett: Teichmann Vilmos Általános Iskola - Lakatos Nóra - Harsányi Gábor - Orgován Ferenc Felkészítő tanár: Arnóth Mariann 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános

Részletesebben

Férfi felnőtt 1000 m III. előfutamegyesület

Férfi felnőtt 1000 m III. előfutamegyesület 9:40 Férfi felnőtt 1000 m I. előfutam egyesület 1 7. Kasper Bleibach DKF 3:47.12 2 1. Molnár Gergely Csepel 4:05:04 3 2. Szakál Lóránt UKSC 4:21:39 6. Demeter István MULTI SE DNS 9:48 Férfi felnőtt 1000

Részletesebben

2013/2014. TANÉV ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA

2013/2014. TANÉV ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA 2013/201 TANÉV ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA V., VI. korcsoport V-VI. korcsoport BARANYA MEGYE Helyszín: PÉCS, PVSK SPORTTELEP Időpont: 201 május 8-9. A Versenybizottság elnöke: HAÁSZ JÁNOS Korcsoportok: V. kcs.:

Részletesebben

ANGOL ÁLTALÁNOS NYELV

ANGOL ÁLTALÁNOS NYELV 1. Guruz Laszlo 2. Kelemen Imre 3. Kiss Adrienn Alexandra 4. Radosits Ambrus Zoltan 5. Olajos Katalin 6. Forgacs Bianka 7. Hogye Gyula 8. Nemeth Balint 9. Pakay Bela 10. Pirvacsi Istvan Zsolt 11. Popovics

Részletesebben

V. REALDANCE NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCFESZTIVÁL. Mezőkövesd, 2011. július 1-3.

V. REALDANCE NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCFESZTIVÁL. Mezőkövesd, 2011. július 1-3. V. REALDANCE NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCFESZTIVÁL Mezőkövesd, 20. július 1-3. Gyerek II D latin 1/1 Mezőkövesd 2 páros 1 2 Somoskői László Fürjes Eszter Ten Dance Tse 2 25 Babiciu Razvan Dunca Alina Románia

Részletesebben

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2.

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. A konferencia harminchárom előadója a következő intézmények oktatója vagy

Részletesebben

12 th European Veterans Fencing Team Championships. Poreč, Croatia

12 th European Veterans Fencing Team Championships. Poreč, Croatia 12 th European Veterans Fencing Team Championships Poreč, Croatia 12 th European Veterans Fencing Team Championships Poreč, Croatia TARTALOMJEGYZÉK 1. Felnőtt Világbajnokság Kazan (Oroszország)... 03-13.

Részletesebben

Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. 5. összesen. 1. Csire Roland Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 14 18 20 10 13 75

Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. 5. összesen. 1. Csire Roland Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 14 18 20 10 13 75 9. osztályosok Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. 5. összesen 1. Csire Roland Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 14 18 20 10 13 75 2. Bartók Imre Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi

Részletesebben

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK

2009/2010. TANÉV ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESÍTÉSE I. VIZSGADÍJAK Név Osztály Vizsga Összeg 1. Pelyvás Lívia 11. C Német közép C 21 300 Ft 2. Farkas Gergı 12. A Angol alap C 14 200 Ft 3. Nemes Norbert Ferenc 12. B Angol közép C 21 300 Ft 4. Szabó Éva 12. B Angol közép

Részletesebben

III. éves tanító szakos hallgatók beosztása VMT csoportos tanítási gyakorlat névsora B-TAKG017 2013/2014. tanév II. félév

III. éves tanító szakos hallgatók beosztása VMT csoportos tanítási gyakorlat névsora B-TAKG017 2013/2014. tanév II. félév Szakvezető: Szakter Zsuzsa Tantárgy: angol VMT Ideje: hétfő 10-12:35 óra Helye: 4. d osztály ANATABF.SZE Antal Anett angol BERTABF.SZE Bertalan Renáta Melinda angol DEETABF.SZE Deák Erzsébet angol KIVTAAF.SZE

Részletesebben

9.Sülysápi Futónap EREDMÉNYLISTA. Ovis futam abszolút befutó lista

9.Sülysápi Futónap EREDMÉNYLISTA. Ovis futam abszolút befutó lista EREDMÉNYLISTA Ovis futam abszolút befutó lista 1. Berki Maja 1 Tápógyörgye 01:19 2. Berki Illés 100 Tápógyörgye 01:36 3. Bosánszki Zoé Kira 2 Kóka 01:40 4. Győri Iringó 3 Sülysáp 02:39 Gyerek I. abszolút

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23.

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23. 60 m Leány - I. kcs. 1 4 Varga Viktória Debrecen 9,06 16 II. if. 2 67 Fábián Dóra Kaposvár 9,19 15 I. if. 3 52 Mihály Réka Szeged 9,26 14 II. if. 4 99 Molnár Patrícia Sopron 9,49 13 I. if. 5 3 Gál Rita

Részletesebben

Akkreditáltak listája

Akkreditáltak listája Akkreditáltak listája Achilles Peklaris Athens Voice newspaper, Soul magazine Ambrus András PĂ cs.index Bakos Petra symposi-online közéleti kultúrmonitor Vajdaság www.symposion.org.yu Balassa Tamás Somma.hu

Részletesebben

Név Város Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. összesen

Név Város Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. összesen 9. osztályosok Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. összesen 1. Seress Dániel Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 20 20 20 20 80 2. Krokos Ádám Miskolc Lévay József Református Gimnázium

Részletesebben

1. osztály: 2. osztály: 2. Bartha Panni 1/b Iskola: Megyeri Úti Általános Iskola Felkészítő tanár: Telekné Oláh Marianna Műcím: Vásár

1. osztály: 2. osztály: 2. Bartha Panni 1/b Iskola: Megyeri Úti Általános Iskola Felkészítő tanár: Telekné Oláh Marianna Műcím: Vásár 1. osztály: 2. Bartha Panni 1/b Iskola: Megyeri Úti Általános Iskola Felkészítő tanár: Telekné Oláh Marianna Műcím: Vásár 2. Sütő Emese 1/d Felkészítő tanár: Antal Gáborné Géczi Beáta, Kérdő Gizella Műcím:

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

Apáczai Csere János Általános iskola Táplánszentkereszti tagintézménye. Appony Albert Általános Iskola. Appony Albert Általános Iskola

Apáczai Csere János Általános iskola Táplánszentkereszti tagintézménye. Appony Albert Általános Iskola. Appony Albert Általános Iskola Név Pontszám 1 Vincze Laura.osztály Apáczai Csere János Általános iskola Táplánszentkereszti tagintézménye 2 Szabó Szilveszter. osztály Appony Albert Általános 3 Séllei Csaba.osztály Appony Albert Általános

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 www.salgotarjan.hu jegyzo@salgotarjan.hu VEZETŐK Dóra Ottó polgármester

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany VERSENYEREDMÉNYEK 1. osztály Bendegúz matematika levelezős verseny Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany Irodalom, szövegértés Péter Dominik ezüst Felkészítő pedagógus:

Részletesebben

Nyelvvizsga-eredményeink a 2011/2012-es tanévben

Nyelvvizsga-eredményeink a 2011/2012-es tanévben Nyelvvizsga-eredményeink a 2011/2012-es tanévben 8. A osztály Yeager Tamás angol középfokú C 10. A osztály Csernátonyi Lilla angol középfokú A Gulybán Csenge angol középfokú A Kincses Kristóf angol középfokú

Részletesebben

SZENT IMRE NAPOK VERSENYEREDMÉNYEK 2014. 11. 06-07.

SZENT IMRE NAPOK VERSENYEREDMÉNYEK 2014. 11. 06-07. SZENT IMRE NAPOK VERSENYEREDMÉNYEK 2014. 11. 06-07. IRODALMI PÁLYÁZAT III. korcsoport 1. Janzsó Lili 6.b (Szent Imre, ) 2. Kecskés Katalin 6.o. (II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola,

Részletesebben

2008.12.31-ei ranglista 1993-ban születtek 50 m-es

2008.12.31-ei ranglista 1993-ban születtek 50 m-es 50 m-es fiú gyorsúszás 1 Biczó Bence 1993 PécsVSI SE 0:24.61 2 Keidl Péter 1993 PécsVSI SE 0:24.90 3 Nagy Milán 1993 Szegedi UE 0:25.39 4 Csütörtöki Marcell 1993 BVSC-Zugló 0:25.41 5 Füzesy Dávid 1993

Részletesebben

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19.

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. A N G O L I. kategória /4-5. évfolyam alap szint Elérhető: 62 pont 1. 108 60,5 98 Szabó Benedek 4. a Kossuth 2. 107 56 90 Juhász Regina 4.b Kossuth

Részletesebben

Bajnokságok. Akik helyezéseket szereztek Budapest- és Országos Bajnokságokon

Bajnokságok. Akik helyezéseket szereztek Budapest- és Országos Bajnokságokon Bajnokságok Akik helyezéseket szereztek Budapest- és Országos Bajnokságokon A BOLERO TSE saját nevelésű párokat versenyeztet és ez megalakulásától így volt. Az ország egyik legsikeresebb latin műhelye

Részletesebben

Pedagógus szakvizsga Tanári mesterképzési szak. Dr. Hostyisószkiné Jászai Valéria Erika ének - zene tanár

Pedagógus szakvizsga Tanári mesterképzési szak. Dr. Hostyisószkiné Jászai Valéria Erika ének - zene tanár Bizottság száma: 2. sz. Terem szám: B. -060. alagsor Záróvizsga időpontja: 2015. június 17., 8 óra Pedagógus szakvizsga Tanári mesterképzési szak Balogh Gábor ének zene tanár Dr. Hostyisószkiné Jászai

Részletesebben

y JJ Dalló Krisztina, 9 éves Dávid Edit, 1. osztály Demeter László, 10 éves Deres Anita, 12 éves Dolmán Gábor, 10 éves Dominek Balázs. 7.

y JJ Dalló Krisztina, 9 éves Dávid Edit, 1. osztály Demeter László, 10 éves Deres Anita, 12 éves Dolmán Gábor, 10 éves Dominek Balázs. 7. Almán Csilla, 12 éves Antal Ágnes, 13 éves Appel Zoltán, 6. osztály Azari Fruzsina, 3. osztály 7 8 9 10 Chikhi Lilla, 5. osztály Czakó Csaba, 5. osztály Czékmán Csaba, 5. osztály Czinege Diána, 7. osztály

Részletesebben

FIGEDY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZVAJ OM AZONOSÍTÓ

FIGEDY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZVAJ OM AZONOSÍTÓ FIGEDY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZVAJ OM AZONOSÍTÓ 031530 VERSENYEREDMÉNYEK 2009/2010-ES TANÉV MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM GÁRDONYI GÉZA MEGYEI VERS-, PRÓZA-, MESEMONDÓ

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny

XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny ZÁRÓ JEGYZŐKÖNYV 2005.11.26 2.oldal 1.Jurandori versenyszám (61 nevezés) Jurandori Mini Fiú (6 nevezés) I. Mintál Erik Halasi Harcművész Egyesület II. Náder Ákos Hetényegyházi Ju-Jitsu Klub III. Buda Szabolcs

Részletesebben

Zöld. Narancs - Kék. Kék Vacsora - Karin

Zöld. Narancs - Kék. Kék Vacsora - Karin SZERDA Piros Fehér Fekete Narancs Megjegyzés 8:00 1 2 6 7 11 12 SNACK 8:30 Beep 8:30 Müzli, Banán, Verofit 9:00 Beep 9:00 Piros - Fehér 10:10 Beep 9:30 10:20 Beep 10:00 Fekete - 11:30 Beep 10:30 11:40

Részletesebben

VERSENYJEGYZŐKÖNYV A TOLNA MEGYEI ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG ÁLTAL 2012. ÁPR. 27-ÉN SZEKSZÁRDON RENDEZETT NYÍLT MEGYEI RANGLISTA VERSNYRŐL

VERSENYJEGYZŐKÖNYV A TOLNA MEGYEI ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG ÁLTAL 2012. ÁPR. 27-ÉN SZEKSZÁRDON RENDEZETT NYÍLT MEGYEI RANGLISTA VERSNYRŐL VERSENYJEGYZŐKÖNYV A TOLNA MEGYEI ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG ÁLTAL 2012. ÁPR. 27-ÉN SZEKSZÁRDON RENDEZETT NYÍLT MEGYEI RANGLISTA VERSNYRŐL EREDMÉNYEK: 80 m serülő férfi 1. Valkay Tamás 99 AC Szekszárd 10,3 2.

Részletesebben

Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények FIÚK. 13 éves fiúk. 60 m

Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények FIÚK. 13 éves fiúk. 60 m Tolna Megye Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága 2012 február 17. Bonyhád Eredmények 13 éves fiúk FIÚK Valkay Tamás 1999 AC Szekszárd 1 8,03 Kugli Ákos 1999 AC Szekszárd 2 8,10 Fehér Nándor 1999 AC

Részletesebben

Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló. 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta. 7.

Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló. 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta. 7. Bólyai Matematika Csapatverseny 2012.10.12. Megyei forduló 3.a Gézengúzok: Béres Eszter Csákó András Elek Attila Fényes Gréta 3.a Csipet csapat: Bereczki Enikő Darabos Zsombor Lakato Réka Major Eszter

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Dél Alföldi Régió, Sport XXI. Alapprogram Terematlétika verseny J E G Y Z İ K Ö N Y V Gyomaendrıd 2014. december 12., Varga Lajos Tornacsarnok Jegyzıkönyv hiteléül: Tóth Sándor up. koordinátor Vaszkán

Részletesebben

21. K.I.D.S. KUPA FIÚ és LEÁNY TORNÁSZBAJNOKSÁG Budapest III-IV. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

21. K.I.D.S. KUPA FIÚ és LEÁNY TORNÁSZBAJNOKSÁG Budapest III-IV. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Győr Apor Vilmos Római Katolikus Ált. Isk., Gimn. 45,600 1 44,500 2 45,900 1 136,000 2 Celldömölk Szent Benedek Katolikus Általános Iskola 44,150 2 44,600 1 42,000 4 130,750 3 Miskolc

Részletesebben

Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. összesen

Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. összesen 9. osztályosok 1. Koncz Imre Debrecen Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma Bertalan Mária, Bán István 20 15 20 16 71 2. Csathó Botond Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 20 12 20 17 69 3.

Részletesebben

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntő, 2010. Az 5. osztályosok eredményei

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntő, 2010. Az 5. osztályosok eredményei Az 5. osztályosok eredményei I. Varga Andrea 99 Bocskai István Általános Iskola és AMI Derecske Hajdú-Bihar Katonáné Ferencz Éva II. Tóth Róza 98 Lenkey János Általános Iskola Eger Heves Salánki Mária

Részletesebben

Észak-Budapesti Döntő eredménylista

Észak-Budapesti Döntő eredménylista Észak-Budapesti Döntő eredménylista 1. korcsoport ( A kategória) 1. Boros Vince Karinthy Frigyes Két Tannyelvű Ált. Isk. 2. Gaál Miklós Dr. Béres József Ált. Isk. 3. Kerekes Balázs Bárczi Géza Ált. Isk.

Részletesebben

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre!

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre! Sikerek 2013/2014: Iskolánkban nagyon népszerű a Bendegúz Levelezős Verseny. Az idén is több diákunk jutott el a Tatán megrendezett megyei fordulóba, ahonnan nagyon szép helyezésekkel tértek haza. Bencz

Részletesebben

FELSŐBÜKI NAGY PÁL TANULMÁNYI VERSENY 2015. MÁRCIUS 30. EREDMÉNYEK

FELSŐBÜKI NAGY PÁL TANULMÁNYI VERSENY 2015. MÁRCIUS 30. EREDMÉNYEK FELSŐBÜKI NAGY PÁL TANULMÁNYI VERSENY 2015. MÁRCIUS 30. EREDMÉNYEK 1. évfolyam Matematika 1. Zugonics Mátyás Bő 60 pont 2. Sándor Mihály Csepreg 69 pont 3. hely 3. Kovács Nóra Ják 38 pont 4. Drácz Marcell

Részletesebben

Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő. Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI.

Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő. Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI. TERÜLETI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA i Batthyány Sportiskolai 2015.02.07. Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI. korcsoport

Részletesebben

Eszkimó-Indián Játékok Nagykanizsa, 2015.06.20-21. 1_U13_K1_fiu.xls. 1 futam K-1 fiú kölyök U13 (2002) helyezés r.szám. dobás húzó

Eszkimó-Indián Játékok Nagykanizsa, 2015.06.20-21. 1_U13_K1_fiu.xls. 1 futam K-1 fiú kölyök U13 (2002) helyezés r.szám. dobás húzó 1_U13_K1_fiu.xls 1 futam K-1 fiú kölyök U13 (2002) 1 3 Decsi Márk Dunaferr SE 2 22 2 1 Tapaszti Bence Kaposvári Vízügyi Sc 3 17 3 2 Bali Máté Tolna Vízmű Kajak-Kenu SE 3 27 4 9 Gubucz Bende Kaposvári Vízügyi

Részletesebben

Hallássérültek Országos Atlétikai Versenye

Hallássérültek Országos Atlétikai Versenye 60 m Fiú I. kcs. 1 81 Turó József Eger 8,20 2 82 Farkas Gusztáv Eger 8,40 3 65 Bogdán László Kaposvár 8,50 4 33 Papp Balázs Bp. Siketek 8,80 5 6 2 Tóth József Debrecen 9,10 5 6 114 Rigó Marcell NH. Bp.

Részletesebben

Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz. 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66

Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz. 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66 Hőtan kategória Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66 2. Kékesi Zsuzsa Bethlen Gábor Református Gimnázium,

Részletesebben

A Polimertechnika c. tárgy (BMEGEPT AMT0) méréseinek beosztása a 2009/2010 tanév I. (őszi) félévében BsC hallgatók számára

A Polimertechnika c. tárgy (BMEGEPT AMT0) méréseinek beosztása a 2009/2010 tanév I. (őszi) félévében BsC hallgatók számára Polimertechnika Tanszék A Polimertechnika c. tárgy (BMEGEPT AMT0) méréseinek beosztása a 2009/2010 tanév I. (őszi) félévében BsC hallgatók számára Időpont: HÉTFŐ 8 15-10 00 h Hely: MT épület, a Tanszék

Részletesebben

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK 2009/2010 ALSÓ TAGOZAT Móricz verses mesemondó verseny, helyi Felkészítő tanár Virág Zsuzsa 3. b 1. helyezett Kissné Berencsi M. Póti Mariann 4. b 1. helyezett Szikszainé H. A. Horváth

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

A verseny neve Kategória Helyezés

A verseny neve Kategória Helyezés Egy Nap az Élet A verseny neve Kategória Helyezés "Édes Anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjén Városi Weöres Sándor szavalóverseny döntőbe jutott kimagasló eredményt ért

Részletesebben

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai. A település neve. tér. Bocskai www.benedekel. 5. Nagy Dávid Hatvani István Általános Iskola Debrecen

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai. A település neve. tér. Bocskai www.benedekel. 5. Nagy Dávid Hatvani István Általános Iskola Debrecen Hajdú-Bihar megye Az intézmény neve Benedek Elek Ímélcím A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányító A település Utca, Házszám Honlapcím -szám neve tér 4029 Bocskai www.benedekel 1 tér ekiskola.hu

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2015. 02. 25. Tatabánya. TSC-Geotech gyermekverseny. NÉV Születési év Egyesület Helyezés Eredmény

JEGYZŐKÖNYV. 2015. 02. 25. Tatabánya. TSC-Geotech gyermekverseny. NÉV Születési év Egyesület Helyezés Eredmény JEGYZŐKÖNYV 2015. 02. 25. Tatabánya TSC-Geotech gyermekverseny 2008 LÁNY 40m síkfutás Varga Valéria 2008 TSC 8.24 1. 8.24 Dabai Flóra 2008 TSC 8.25 2. 8.25 Varga Trixi 2008 TSC 10.05 1. 10.05 Czibula Emma

Részletesebben

tétel húzás (FIGYELEM! a tétel húzásának időpontja csak becslés!) BIZ nap időpont

tétel húzás (FIGYELEM! a tétel húzásának időpontja csak becslés!) BIZ nap időpont (FIGYELEM! a ának időpontja csak becslés!) BIZ nap időpont Barcs Ágnes - Kőrösi Soma - magyar nyelv és irodalom A 2013.06.18 08:20 09:00 Barcs Ágnes - Lipták Beáta - magyar nyelv és irodalom A 2013.06.18

Részletesebben

Járási tantárgyi vetélkedők

Járási tantárgyi vetélkedők Járási tantárgyi vetélkedők Magyar nyelv és irodalom 1. Belovics Alexandra 1 4.B (8.oszt) Hnatik-Riskó Márta 2. Darcsi Barbara 1 4.B (8.oszt) Hnatik-Riskó Márta 3. Homoki Eszter 2 4.A (8.oszt) Hnatik-Riskó

Részletesebben

EREDMÉNYLAP ***TELJES*** Turul Koppány Íjászai HE, Hunvér Kft.

EREDMÉNYLAP ***TELJES*** Turul Koppány Íjászai HE, Hunvér Kft. Korosztály: 0-10 1. 58 HORVÁTH ANNA KHTK-FÉNYPÁRDUCOK 372 pont 59 % 2. 107 HORVÁTH KATICA TURUL KOPPÁNY 284 pont 45 % Korosztály: 10-14 1. 83 STEITZ ADELINA TURUL KOPPÁNY 375 pont 59 % 1. 39 FARKAS SZABOLCS

Részletesebben

Úszott idő. Úszott idő

Úszott idő. Úszott idő Diákolimpia IV. korcsoport 100 m fiú gyors A Diákolimpia IV. korcsoport 100 m leány gyors A 1. 1,00,19 Novoszáth Noel 2000 Radnóti 1. 1,05,57 Bonecz Boglárka 2000 Karolina 2. 1,02,15 Molnár Bálint 1999

Részletesebben

DR. MEZŐ FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ALKALMAZOTTAK - FELADATOK. 2015/2016. tanév. igazgatóhelyettes

DR. MEZŐ FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ALKALMAZOTTAK - FELADATOK. 2015/2016. tanév. igazgatóhelyettes DR. MEZŐ FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ALKALMAZOTTAK - FELADATOK 2015/2016. tanév 1. Albertné Rácz Gyöngyi tanító, 2.c of. 2. Ankuczáné Varga Katalin tanító, 1.c of., igazgatóhelyettes 3. Aranyosné Siklósi Ágnes

Részletesebben

NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE Török Dorina, Horváth Csenge, Csizmadia Virág, Erlitz Rebeka 7.c megyei 13. Bolyai Matematikai Csapatverseny

NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE Török Dorina, Horváth Csenge, Csizmadia Virág, Erlitz Rebeka 7.c megyei 13. Bolyai Matematikai Csapatverseny NÉV HELYEZÉS VERSENY MEGNEVEZÉSE Török Dorina, Horváth Csenge, Csizmadia Virág, Erlitz Rebeka 7.c megyei 13. Bolyai Matematikai Csapatverseny Varga Judit, Erős Valentin, Pásztor Balázs, Szilágyi Gábor

Részletesebben

Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola "Pais anyanyelvi verseny" 2011.03.28. I. korcsoport

Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola Pais anyanyelvi verseny 2011.03.28. I. korcsoport Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola I. korcsoport Kódszám: Név: Iskola neve: Tollbamondás: Teszt: Fogalmazás: Összesen: 1. Varga Dorottya Dózsa Ált. Isk. 13 36 17 66 2. Vigh Dorottya Dózsa Ált. Isk.

Részletesebben

Név Telefonszám Rendelés Általános sebészet Dr. Bakity Boldizsár 71-339 Anestesiológia

Név Telefonszám Rendelés Általános sebészet Dr. Bakity Boldizsár 71-339 Anestesiológia K épület ek ABC sorrendben Általános sebészet Dr. Bakity Boldizsár 71-339 Anestesiológia Dr. Villányi Zsolt 71-317 1 Dr. Varjú Kornélia Audiológia és Dr. Horváth Emilia 71-666 465-1837 otoneurológia Baleseti

Részletesebben

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál dedikálásai

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál dedikálásai A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál dedikálásai Április 19., péntek Standokon zajló dedikálások 12.00 12.50 B 24 stand Bíró Ferenc dedikálja A nemzethalál árnya a XVIII. századvég és a XIX. századelı

Részletesebben

HELIKONI ÜNNEPSÉGEK 2014. Keszthely. Zsűri jegyzőkönyv. Komolyzene-hangszerszóló Arany

HELIKONI ÜNNEPSÉGEK 2014. Keszthely. Zsűri jegyzőkönyv. Komolyzene-hangszerszóló Arany Arany Fődíj: Bonyhádi Petőfi S. Evangélikus Gimn. és Koll., Bonyhád - Daradics Tímea zongora 1. Vetési Albert Gimnázium - Veszprém... Czinege Lilla hegedű 2. Hévízi Bibó I. Gimnázium, SZKI és Kollégium

Részletesebben