A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök"

Átírás

1 A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök Teátrum Teátrum Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere nyitja meg. Közremőködik: a Kávészünet együttes Pódiumbeszélgetés a Könyvfesztivál díszvendégével, Jonathan Franzennel Beszélgetıtárs: Winkler Nóra Budapest Nagydíj átadása Budapest Fıváros Önkormányzata és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése díját Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelıs fıpolgármester-helyettese és Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke adja át Jonathan Franzennek. Laudációt mond: Háy János Április 24., péntek Termekben és standokon zajló programok Minden páros órában B6 stand Supka Géza Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub Bilimbo Háza idén is várja a kicsiket és a nagyokat Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szınyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás. ( Herzl tárlatvezetés Ismerje meg rövid tárlatvezetésünk során a pesti születéső Herzl Tivadar, a modern Izrael megálmodójának életét, legfontosabb mőveit és munkásságát, amellyel megváltoztatta a világtörténelmet. (Izrael Állam Nagykövetsége) A könyvtári digitalizálás és a jogkezelés Résztvevık: dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Kollár Árpád, a Magyar Irodalmi Szerzıi Jogvédı és Jogkezelı Egyesület elnöke, Németh Rita, a Magyar Books in Print Kft. ügyvezetı igazgatója, Dancs Szabolcs, az Országos Széchényi Könyvtár projektigazgatója, valamint dr. Lendvai Zsófia és Havas Dorottya a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzık és Kiadók Reprográfiai Egyesülete részérıl (Magyar Könyvtárosok Egyesülete) Jonathan Franzen sajtótájékoztatója Résztvevık: Jonathan Franzen és M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója (Kizárólag a sajtó képviselıinek) Szıczi Árpád Temesvár A romániai forradalom kitörésének valódi története címő könyvének bemutatója Résztvevı: a szerzı (Xantusz Kiadó) Az Akadémiai Kiadó digitális tartalmai Résztvevık: dr. Pomázi Gyöngyi és Gál Zoltán (Akadémiai Kiadó)

2 Supka Géza Könyvtáros Klub B3 stand Könyvtáros Klub B3 stand Finy Petra író és Pásztohy Panka illusztrátor Iskolások kézikönyve címő könyvének bemutatója Rendhagyó tanóra kisiskolásoknak Finy Petra vezetésével, utána könyvfesztiváli vetélkedı (Pozsonyi Pagony) A Hungaricana közgyőjteményi portál digitalizálási konferencia Moderátor: Somfay Örs Hungaricana 2.0,új funkciók és tartalmak a Közgyőjteményi Portálon Résztvevı: Somfay Örs (Arcanum Adatbázis Kiadó) Elkészült a Hadtörténeti Intézet Térképtárának digitális katalógusa Résztvevı: Jankó Annamária fıtanácsos (HM-HIM) Kárpátalja kataszteri térképei és sok más új levéltári adatbázis Résztvevı: Kenyeres István fıigazgató (Budapest Fıváros Levéltára) Luther 500, egy nagyszabású digitalizálási stratégia megvalósulása Résztvevı: Kovács Eleonóra elnök (Evangélikus Győjteményi Tanács) Arcanum Digitális Tudománytár 2015, arccal a napilapok felé Résztvevı: Biszak Sándor ügyvezetı igazgató (Arcanum Adatbázis Kiadó) Panorámafotózás, új dimenzió a digitális reprodukció terén Résztvevı: Biszak Elıd fejlesztı (Arcanum Adatbázis Kiadó) (Arcanum Adatbázis Kiadó) Könyvtárak és könyvkiadók a jog szolgálatában A közjegyzıi könyvkiadás története. Egy könyvkiadó a civilisztika és a jogtörténet szolgálatában Résztvevı: dr. Rokolya Gábor közjegyzı A Fıvárosi és a Szegedi Törvényszék Könyvtárának bemutatkozása Résztvevık: Harmados Mária, a Szegedi Törvényszék könyvtárosa és Kovácsné Garamszegi Marianna, a Fıvárosi Törvényszék vezetı könyvtárosa Moderátor: Sándor Gertrud szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Jogi Szekció) Daniel Bănulescu Ki nyerte meg a vallások világháborúját? címő kötetének bemutatója Moderátor: Dan Cristea (Román Kulturális Minisztérium) Játszd újra! Nógrádi Gábor Láttam, mi történt címő új könyvének játékos bemutatója Szeretettel várjuk az olvasni és mesélni szeretı éves gyerekeket! Egy elıadómővész és a szerzı segítségével próbára tehetik kreativitásukat, mesélni tudásukat. Mottó: Akármit nézel, magadat látod. Résztvevı: Nógrádi Gábor író és Dóka Péter szerkesztı (Móra Könyvkiadó) Bibli.archiv Goriupp Alisz ( ) emlékezete Résztvevı: Pogány György ny. könyvtárigazgató Remake Hága Magyar nık a hágai békepalotában akkor és most, 2015-ben Résztvevı: Elekes Irén Borbála, a Civil Rádió szerkesztıje és Szınyi Éva szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bibliográfiai Szekció) Felolvasás Andrei Dósa verseibıl Moderátor: Dan Cristea Résztvevı: Krusovszky Dénes (Román Kulturális Minisztérium)

3 K6 stand Supka Géza Lázár Ervin Osztovits Levente Kner Imre Könyvtáros Klub B59 stand Könyvtáros Klub LEGO Játszóház és Mesesarok (Duna Könyvklub) "Európai olvasnivaló" A kiadók az EU fordítástámogatásból megjelent könyveiket ajánlják a könyvtáraknak. Résztvevık: Váradi Péter (L'Harmattan), Böröczki Tamás (Gondolat) és Horváth Balázs (Typotex) (Typotex Kiadó és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete) 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC Az International Publishers Association, a Federation of European Publishers és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése elnökségének közös konferenciája Herzl "Ha akarjátok, nem álom!" a Spinoza Színház vendégjátéka Herzl mintegy 120 évvel ezelıtt álmodta meg Izrael állam létrehozását, ami akkor oly lehetetlennek tőnt, mintha ma a Holdon kívánnánk telket vásárolni. Ann Silberberg és Forgách András drámájának bemutatója. Közremőködik: Makranczi Zalán, Gyabronka József és Hajdú László (Izrael Állam Nagykövetsége) Megvásárolt újságírók Résztvevık: Udo Ulfkotte és Morvay Péter (Patmos Records) Beszélgetés az idei irodalmi Artisjus-díjasokkal Moderátor: Reményi József Tamás Résztvevık: Kukorelly Endre, Károlyi Csaba, Szilágyi Márton és Szíjj Ferenc (Artisjus) Gazdag József Egy futballfüggı naplójából címő kötetének bemutatója A könyvet Esterházy Péter mutatja be. Vele és a szerzıvel Szombathy Pál beszélget fociról, irodalomról és a szurkolói lét rejtelmeirıl. Artpop A Libri és a József Attila Kör világirodalmi sorozatát bemutatja Sárközy Bence, a Libri ügyvezetı igazgatója Soproni András beszél Dosztojevszkij Bőn és Bőnhıdésének újrafordításáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Syllabux Kiadó) Mőhelynapló Résztvevık: Tönkı Vera és Szalay Marianne fıszerkesztık (Park Könyvkiadó) mert olvasni jó! Rendhagyó irodalomóra a Fınix Könyvmőhely gyerekkönyves íróival Résztvevık: Holden Rose (Kovács Attila) és Mickey Long (Rákosi Miklós) (Fınix Könyvmőhely) Andrej Nikolaidis montenegrói író regényeinek bemutatója Moderátor: Ladányi István író, költı és irodalomtörténész Résztvevık: Andrej Nikolaidis és Rajsli Emese mőfordító (Gondolat Kiadó)

4 Könyvtáros Klub B1 stand Supka Géza B59 stand Könyvtáros Klub Szabó Magda Kner Imre Meséld újra!, Magasfeszültség, könyvtárs Az év kiadója címmel kitüntetett kiadó sorozatait bemutatja Balázs Eszter szerkesztı (Kolibri Kiadó) 220 ÉVES A SZERVEZETT MAGYAR KÖNYVPIAC A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülésének szakmai konferenciája Köszöntıt mond Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke és Zentai Péter László, az MKKE igazgatója A könyvkereskedelem átalakulása, változás a terjesztésben itthon és külföldön Moderátor: Sugár S. András (Scolar) Résztvevık: Kovács Péter, Banyó Péter (Pozsonyi Pagony) és Kolosi Bea (Líra) Digitális technika, a könyv jövıje Moderátor: Szabó Tibor Benjámin (Athenaeum) Résztvevık: Földes László (Kossuth), Csordás Attila (ekönyv Magyarország) és Szőcs Roland (Book and Walk) Az állam szerepvállalása a könyvipar piacosításában Moderátor: Zentai Péter László (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Résztvevık: Hermann Róbert (NKA Könyvkiadás Kollégium), Hoppál Péter kultúráért felelıs államtitkár (EMMI) és Szigeti László (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Garai László Egyáltalán minek nekünk gazdaságpszichológia? címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı, Felcsuti Péter és Kovács Árpád (Napvilág Kiadó) A vajdasági magyar könyvkiadók bemutatkozása Moderátor: Virág Gábor Résztvevık: Beszédes István, Dévavári Beszédes Valéria és Gondi Martina (Forum Könyvkiadó Intézet) Imreh András beszélget Székely Melinda fordítóval Paul Claudel Délforduló címő munkájáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és L'Harmattan Kiadó) Helikon zsebkönyvek A kiadó új sorozatát bemutatja Schultz Judit sorozatszerkesztı (Helikon Kiadó) Az író, a színésznı, az egyetemi tanár Esterházy Péter, Für Anikó, és Mérı László legújabb hangoskönyveinek bemutatója az író, a színésznı és az egyetemi tanár, valamint Mojzer Márta és Mojzer Gyızı részvételével Moderátor: Kırössi P. József (Mojzer Kiadó és Kossuth Kiadó) Az irodalmi díjak szárnyai Az Angelus-díjról Moderátor: Pászt Patrícia Résztvevık: Pavol Rankov, Tomasz Grabiński és Kerékgyártó István

5 Könyvtáros Klub B59 stand B59 stand D26 stand Supka Géza Kner Imre A magyar gyermek- és iskolai könyvtári tevékenység orosz szemmel a Библиотека в школе magyar különszámának megjelenése kapcsán Orosz szaklap magyar száma: szerzıi reflexiók Moszkvából Résztvevı: Sonnevend Péter ny. könyvtárigazgató, fıiskolai tanár Könyvtári alkotópályázati munka az Árpád Gimnáziumban Résztvevı: Buncsák Piroska könyvtárostanár (Óbudai Árpád Gimnázium) A közösségi web használata az iskolai könyvtárakban Résztvevı: Kámán Veronika könyvtáros (Óbudai Árpád Gimnázium) A könyvtárhasználat tanítása Magyarországon Résztvevı: Dömsödy Andrea, a KTE alelnöke Fáradhatatlanok: pillanatképek egy gyermekkönyvtár életébıl Résztvevı: Budavári Klára gyermekkönyvtáros, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció alelnöke A Sárkányos gyermek története Moderátor: Ignácz Lászlóné, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció elnöke és Szakmári Klára, a KTE elnöke Résztvevı: Dienes Éva gyermekkönyvtáros, a FSZEK Sárkányos Gyermekkönyvtár vezetıje (Könyvtárostanárok Egyesülete és Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekció) Bojtár Endre beszél Útjelzık, útvesztık címő tanulmánykötetérıl (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Kalligram Kiadó) Francia és román nyelvő mőfordítási ügyeletet tart leendı mőfordítóknak Székely Melinda (Magyar Mőfordítók Egyesülete) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Etgar Keret Boldog boldogultak címő könyvének bemutatója A szerzıvel és Borgula András fordítóval, a Gólem Színház vezetıjével Sárközy Bence beszélget. Közremőködik: Schmied Zoltán A Nap Kiadó Magyar esszék sorozatának új könyvei A 70 éves Kiss Gy. Csaba és a 70 éves Szörényi László új, valamint Németh László válogatott esszéinek bemutatása Moderátor: Sebestyén Ilona Résztvevık: Gróh Gáspár, Kiss Gy. Csaba, Szörényi László és Monostori Imre (Nap Kiadó) Waldorf-pedagógia a nevelés mővészete A gyermek tudatának fejlıdése iskolás évei alatt megismétli az emberiség tudati fejlıdését, kultúrtörténetét. Ez tükrözıdik abban, hogy mit mikor tanítanak a tanárok a Waldorf iskolákban. Nemcsak a tantárgyak tartalma, hanem a tanítás módja is lényegesen eltér a gyermek életkorának és fejlettségének megfelelıen, miközben figyelembe veszik, hogy az általános törvényszerőségek mellett minden gyermek individuális sorsát éli. Moderátor: Balassa Bálint Résztvevık: Baditz László és Pozsgai Attila (Kláris Kiadó) A láthatatlan hıs egy látható budapesti történet. Beszélgetés egy Igaz Emberrıl Szólhat egy ifjúsági regény a holokausztról? Kötetbemutató és kerekasztal-

6 beszélgetés Luca Cognolato A láthatatlan hıs címő könyve kapcsán. Moderátor: Csapody Kinga Résztvevık: Tamás Zsuzsa, Nógrádi Gergely és Haraszti György (Manó Könyvek) Könyvtáros Klub Szabó Magda Markó Béla új, Elölnézet címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Csordás Gábor (Jelenkor Kiadó) Egy közép-európai regény Portugáliából Afonso Cruz Kokoschka babája címő könyvének bemutatója Moderátor: Borbáth Péter Résztvevık: a szerzı, Bense Mónika mőfordító, Lipták Ildikó színmővésznı és João Miguel Henriques (Camões Intézet) (Typotex Kiadó) Hogy (el) ne tévedj... ismerd meg Modiano világát Résztvevık: Hervé Ferrage, Réti Attila, Takács M. József és Antall István (Tarandus Kiadó és a Budapesti Francia Intézet) Toót-Holló Tamás Garabonciások könyve és szerelme címő kötetének bemutatója Moderátor: Szondi György Résztvevık: a szerzı, valamint Jankovics Marcell és Boldizsár Ildikó Április 24., péntek Külsı helyszínen zajló programok Kora estétıl éjfélig, több helyszínen Kis Könyves éj 2015 A független könyvesboltok éjszakája A Kis Könyves Éj már 4. éve a független könyvesboltok ünnepe. Aki szereti a könyveket, keresi a könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy könyves séta gondolata a tavaszi estében, mind velünk ünnepelhet. A független, kiemelkedı szakmai tudást és egyedi kínálatot felmutató könyvesboltok április 24-én saját stílusukhoz és vevıkörükhöz illı kulturális programmal várják látogatóikat kora estétıl éjfélig. Minden program ingyenes! A részt vevı vidéki és fıvárosi könyvesboltok és kulturális intézetek pontos listáját, valamint a részletes programot a kiskonyves.blog.hu és a facebook.com/kiskonyvesej oldalakon találják! (Kis Könyves Éj) Európa Pont Millenáris 1024 Budapest, Lövıház u. 35. Európai Írótalálkozó A Fejlesztés Európai Éve 2015 Fejlesztési stratégiák: a progresszió és a regresszió múltja és jelene Európában Moderátor: Barna Imre Résztvevık: Kjell Westö, Pavel Vilikovský, Afonso Cruz, Dalos György, Szécsi Noémi és Konrád György ( ) Van-e nemzetek feletti irodalom a nyelvi határokon és regionális tradíciókon túl is? Moderátor: Csordás Gábor Résztvevık: Ilma Rakusa, Andrej Nikolaidis, Ioana Parvŭlescu, Pavol Rankov, Dora Čechova, śanna Słoniowska és Horváth Viktor ( )

7 Egyenlıtlen fejlıdés személyes-, családi- és társadalmi szinten Moderátor: Gács Anna Résztvevık: Iselin C. Hermann, Sylwia Chutnik, Elisabeth van Nimwegen, Tommi Kinnunen, Karin Peschka, Fabio Deotto, Davorin Lenko és Mán- Várhegyi Réka ( ) A Nyugat és a többiek: civilizáció és barbárság? Moderátor: Bán Zsófia Résztvevık: Bouke Billiet, Heinz Helle, Franz Friedrich, Mathias Menegoz, Bruno Vieira Amaral, Péterfy Gergely és Per Nyholm ( ) Budapesti Román Kulturális Intézet, 1146 Budapest, Izsó u. 5. Irodalmi est Daniel Bănulescu, Matei Vişniec, Ioana Pârvulescu, Mariana Gorczyca, Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu, valamint más szerzık és szerkesztık kortárs irodalmi témákról beszélgetnek Moderátor: Dan Cristea (Budapesti Román Kulturális Intézet) Április 24., péntek Standokon zajló dedikálások B4 stand D10 stand D36 stand D14 stand K2 stand Camilla Grebe és Kristina Ohlsson svéd írónık dedikálnak (Észak-Európa országai és Animus Kiadó) Ács Pál és Bartal Mária dedikálnak Jaksics György dedikálja Üdvözlet Szent Margit szigetérıl címő képes albumát (Arcus Kiadó) Verrasztó Gábor dedikálja a Budai históriák sorozat köteteit Csehy Zoltán dedikál Heller Ágnes, Kıbányai János és Géczi János dedikálnak (Múlt és Jövı Alapítvány) Finy Petra és Pásztohy Panka dedikálják Iskolások kézikönyve címő kötetüket (Pozsonyi Pagony) Pásty Júlia dedikálja a Zsigeri közelségben címő kötetet Gábor Felicia dedikálja Csángó élet címő új prózakötetét (Magyar Napló)

8 B52/B stand D23 stand K2 stand K13 stand B52/B stand D20 stand K4 stand B18 stand K2 stand Sipos Lajos és Tompa Zsófia dedikálja a Babits és kortársai címő kötetet Gazdag József dedikál Fusz György szobrász és Aknai Tamás mővészettörténész dedikálja Polyphemos Bajkonurban A szobrász Fusz György címő könyvet (Kronosz Kiadó) Nógrádi Gábor dedikálja Láttam, mit történt címmel megjelent új kötetét és más mőveit (Móra Könyvkiadó) Jahoda Sándor dedikálja Panírozott szárnyak címő kisregényét (Magyar Napló) A Virtuózok döntısei dedikálnak (Holnap Kiadó) Vörös István dedikálja a Száz és egy címő kötetet Markó Béla dedikál, valamint Gazdag József dedikálja Egy futballfüggı naplójából címő kötetét Nagy Imre dedikálja A Lumière-örökség Filmek az ezredfordulón címő kötetét (Kronosz Kiadó) Marcellus Mihály dedikál (Gold Book) Udvaros Béla dedikál (Nap Kiadó) Szabó Antónia dedikálja a Megy a győrő vándorútra címő kötetet Németh Ványi Klára dedikál Ormos Mária és Marosi Ernı dedikálja a Történelem és emlékezet címő könyvet (Kossuth Kiadói Csoport) Aleska De hová tőnt Emese?, Borsa Brown pedig A maffia szívében címő új könyvét dedikálja. R. Kelényi Angelika eddig megjelent köteteit dedikálja. (Álomgyár Kiadó) Viola Szandra dedikálja Testreszabás címő kötetét Papp-Für János dedikálja Minden után címő verseskötetét (Magyar Napló)

9 K4 stand B18 stand D24 stand K18 stand B21 stand K4 stand K4 stand Vasy Géza dedikál (Nap Kiadó) Kırösi Zoltán, Kukorelly Endre és Papp Sándor Zsigmond dedikálnak Búzás Huba dedikálja a Kúszmászva Európa zsámolyán címő kötetet Almási Miklós dedikál Esterházy Péter a Ha minden összejön és A mi a bánat, Für Anikó Alice Munro Anyám álma, Mérı László pedig a Maga itt a tánctanár? címő hangoskönyvét dedikálja (Kossuth Kiadói Csoport) Kolozsi László dedikálja A farkas gyomrában címő kötetét Boldizsár Ildikó dedikál Gurmai Beáta író és Cornides Ágnes illusztrátor dedikálják Világszám címő mesekönyvüket Közben filces tetoválás gyerekeknek (Naphegy Kiadó) D. Tóth Kriszta dedikál (Bookline) Etgar Keret dedikál Suhai Pál dedikálja a Bábeli adottságok címő kötetet Benedikty Béla dedikálja Menon Club A Teleki-merénylet címő kötetét Bognár Péter, G. István László, Hevesi Judit és Horváth László Imre dedikál Markó Béla dedikálja Elölnézet címő kötetét (Jelenkor Kiadó) Szörényi László dedikál (Nap Kiadó) Kiss Gy. Csaba dedikál (Nap Kiadó) Afonso Cruz dedikálja Kokoschka babája címő könyvét (Typotex Kiadó)

10 Április 25. szombat Termekben és standokon zajló programok Szabó Magda Minden páros órában B6 stand B59 stand D13 stand D26 stand Az unortodoxia árnyalatai Moderátor: Muraközy László Résztvevık: Bod Péter Ákos, Csaba László és Mellár Tamás (Akadémiai Kiadó) Beszélgetés a Kolibri Kiadó Magasfeszültség! címő könyvsorozatáról A sorozatról és a fesztiválra megjelenı új ifjúsági regényekrıl Varga Bálint: Váltságdíj nélkül és Sarah Cohen-Scali: Max Balázs Eszter Anna fıszerkesztı, Pék Zoltán mőfordító és Varga Bálint író beszélget. Moderátor: Barabás Éva szerkesztı-riporter (Kolibri Kiadó) Bilimbo Háza idén is várja a kicsiket és a nagyokat Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szınyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás. ( Herzl tárlatvezetés Ismerje meg rövid tárlatvezetésünk során a pesti születéső Herzl Tivadar, a modern Izrael megálmodójának életét, legfontosabb mőveit és munkásságát, amellyel megváltoztatta a világtörténelmet. (Izrael Állam Nagykövetsége) Angol nyelvő mőfordítási ügyeletet tart leendı mőfordítóknak Bozai Ágota (Magyar Mőfordítók Egyesülete) Nyereményjáték a Napraforgó Könyvkiadónál Egész nap izgalmas játékkal várjuk a gyerekeket és szüleiket a Napraforgó Könyvkiadó standján! Garantált ajándékok és izgalmas fıdíj! (Napraforgó Könyvkiadó) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Papírszínház mesélés A legújabb Papírszínház-mese, A csodapalást bemutatója. A mesét Thierry Chapeau írta és illusztrálta. A Japánból eredı és igen népszerő Papírszínház, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. (4 éves kortól) (Csimota Kiadó) A megújuló Animus Kiadóról Résztvevık: az Animus Kiadó tulajdonosai és vendégeik (Animus Kiadó)

11 Könyvtáros Klub Teátrum Szabó Magda Kner Imre B3 stand Tudomány és technika múltja és a mai világunk A magyarországi nyomdászat képes krónikája A könyvet bemutatják a szerzık, Bánfi Szilvia és V. Ecsedy Judit Tudomány- és technikatörténeti füzetek Az Erdélyi Múzeum Egyesület sorozatát Bitay Enikı sorozatszerkesztı ismerteti Moderátor: Nagy Zoltán szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Mőszaki Könyvtáros Szekció) Diszkomfortzóna beszélgetés Jonathan Franzennel Résztvevık: Jonathan Franzen, Bart István és Veiszer Alinda (Európa Könyvkiadó) Kjell Westö Délibáb címő, az Északi Tanács Irodalmi Díjával kitüntetett, valamint az Ahol valaha jártunk címő regényeinek bemutatója Moderátor: Mezey Katalin és Váradi Péter Résztvevık: Kjell Westö, Jávorszky Béla és Papolczy Péter mőfordítók, Haris Ildikó tolmács, valamint Lázár Balázs és Tallián Mariann színmővészek (Írók Alapítványa Széphalom és L Harmattan) Domonkos István Allegro bajbajó Kötetek könyve, Patak Márta A test mindent tud és Hász Róbert Ígéretföld címő köteteinek bemutatója Moderátor: Virág Gábor Résztvevık: Berényi Emıke, Brenner János, Hász Róbert, Orcsik Roland, Patak Márta és Patócs László (Forum Könyvkiadó Intézet) Beszélgetés egy irodalmi thrillerrıl Izland tiszteletbeli konzuljával Résztvevık: Utassy Ferenc tiszteletbeli konzul és Balázs István igazgató (Animus Kiadó) Babics Imre Sztármajom többszörös alkonyatban és Gnózis címő köteteinek bemutatója Moderátor: Szondi György Résztvevık: a szerzı, Szörényi László és Hegyi Botos Attila Kerekítı Állatos Játéktáras móka J. Kovács Judittal, Kerekítı manóval, Papp Judit hegedőkíséretével (1 6 éveseknek) (Móra Könyvkiadó) Kézmőves foglalkozás A Napraforgó Könyvkiadó kézmőves foglalkozással várja idén is a gyerekeket a színpad melletti pihenırészen. Fiúk, lányok, csoda meglepetés dolgokat alkothatunk együtt! (Napraforgó Könyvkiadó) Matei Vişniec A regény kezdeteinek kereskedıje, Az ember, akibıl kivonták a rosszat és Gufi országa címő mőveinek bemutatója Moderátor: Dan Cristea (Román Kulturális Minisztérium) Bede Béla Magyarországi nemzeti parkok címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı, Kúnos László igazgató és Füri András, a könyv szaklektora, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója (Corvina Kiadó) Most ÉN olvasok! címő sorozat keretében közös játék, mese és rajzolás

12 Kner Imre Könyvtáros Klub B3 stand Supka Géza Lázár Ervin Szabó Magda Könyvtáros Klub Berg Judittal és Mészely Ilkával Te már tudsz egyedül olvasni? Kicsit? Vagy már folyékonyan? A Tökmagok segítenek neked négy különbözı olvasási szinten! (Pozsonyi Pagony) Négyen egyért/egy négyért, avagy a K4 projekt Moderátor: Horváth Viktor Résztvevık: Pavel Vilikovský, Garajszki Margit, Tomasz Grabiński és Németh Gábor A Kossuth-díjas Albert Gábor író köszöntése Moderátor: Szávai Ilona kiadóvezetı (PONT Kiadó) Beszélgetés Ioana Pârvulescu Az élet pénteken kezdıdik címő regényérıl Moderátor: Dan Cristea Résztvevık: a szerzı, Ioan Matei és Koszta Gabriella fordító (Typotex Kiadó és Román Kulturális Minisztérium) Magyarországon is van félnivalónk? Közép-Európa biztonsága az új globális kihívások tükrében Moderátor: dr. Tálas Péter Résztvevık: Balogh István, Kis-Benedek József, Marton Péter és Rada Péter (Antall József Tudásközpont) Virtuózok Moderátor: Varga Edit Résztvevık: Peller Mariann, dr. Vadász Dániel és a Virtuózok döntısei (Holnap Kiadó és Classic Talents) A Zrínyi kiadó I. világháborús centenáriumi könyveinek bemutatása Moderátor: dr. Isaszegi János ny. vezérırnagy, a Zrínyi Kiadó megbízott vezetıje Résztvevık: Hermann Róbert, Sallay Gergely, Bedécs Gyula, Udovecz György, Gondos László, Sárosi István, Margittai Gábor és Kovács Vilmos (Zrínyi Könyvkiadó) Rozsban a fogó Beszélgetés J. D. Salinger kultikus regényének újrafordításáról Résztvevık: Barna Imre és Veiszer Alinda (Európa Könyvkiadó) Önismeret és pop ikonok Beszélgetés Horváth Gergellyel és Tari Annamáriával a Rád találni címő könyvükrıl Moderátor: Szpisják Blanka (Atheneaum Kiadó) Szövetségben az olvasókörök Résztvevı: Deák György társelnök (Olvasókörök Szövetsége) A civil társadalom egykori bázisai olvasókörök a XX. sz. elsı felében Résztvevı: Szóró Ilona tankönyvreferens (KELLO) Ahonnan a Magyar Kultúra Napja elindult, a Kölcsey Ferenc Olvasókör Résztvevı: Nemes Erzsébet elnök (KFO) Olvasókörben Haszonné Kiss Katalin, a Fıvárosi Szabó Ervin Könyvtár régióigazgatója beszélgetést vezet az olvasásról, a közös olvasmányélményekrıl

13 Moderátor: Nemes Erzsébet elnök (KFO) (Kölcsey Ferenc Olvasókör) K6 stand Osztovits Levente Kner Imre Tündi és Samu felelgetıs felolvasás Tündi és Samu unokatesók és legjobb barátok, akik mindent teljesen másképp látnak. Felelgetıs felolvasás Elekes Dórával (Naphegy Kiadó) LEGO Játszóház és Mesesarok (Duna Könyvklub) Író-olvasó találkozó Daniel Kehlmannal, korunk egyik legsikeresebb német nyelvő írójával Résztvevık: az író és Forgách András (Goethe Intézet, Osztrák Kulturális Fórum és Magvetı Kiadó) Károlyi Mihály levelezése IV. könyvbemutató Moderátor: Földes György Résztvevık: Kende Péter és Hajdu Tibor történészek (Napvilág Kiadó) Sosem hallott történetek az Anjou-korról Bíró Szabolcs Anjouk I. Liliom és vér címő kötetének bemutatója a szerzı részvételével Moderátor: Szabó Tibor Benjámin Nokedli mesék. Bábelıadás A százlábú új cipıt vásárolna, de az eladónak nehéz a dolga Bábelıadás a szerzıvel, Boncsér Orsolyával (Naphegy Kiadó)

14 Supka Géza Lázár Ervin Könyvtáros Klub Szabó Magda Osztovits Levente A Typotex Kiadó és a Lengyel Intézet bemutatja Sylwia Chutnik Nıi zsebatlasz címő könyvét Moderátor: Veiszer Alinda Résztvevık: a szerzı és Bata Éva színmővésznı (Typotex Kiadó) Európai Elsıkönyvesek Fesztiválja Elsı pódiumbeszélgetés Moderátor: Gács Anna Résztvevık: Dora Čechova (Csehország), Fabio Deotto (Olaszország), Franz Friedrich (Németország), Tommi Kinnunen (Finnország), Davorin Lenko (Szlovénia), Karin Peschka (Ausztria), Bruno Vieira Amaral (Portugália) és Tomáš Varga (Szlovákia) ( ) Második pódiumbeszélgetés Moderátor: Forgách András Alexandros Adamidis (Ciprus), Bouke Billiet (Belgium), Heinz Helle (Svájc), Mán-Várhegyi Réka (Magyarország), Mathias Menegoz (Franciaország), Elisabeth van Nimwegen (Hollandia), Ane Riel (Dánia), Frøydis Sollid Simonsen (Norvégia) és śanna Słoniowska (Lengyelország) ( ) (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztık Egyesülése) Esernyık a Kossuth téren Beszélgetés Schein Gábor esszékötetérıl Résztvevık: a szerzı és Esterházy Péter (Jelenkor Kiadó) Mesék a Teljességhez Az újszülött királylány sír, csak sír. Mi gyógyíthatná meg? Tamás Zsuzsa olvas fel meseszép könyvébıl. (Naphegy Kiadó) Sikerkönyvek magyarul a Kossuth Kiadó újdonságai Thomas Piketty A tıke a 21. században, J.R. dos Santos Salamon kulcsa, Bozóky Edina Attila A hun király és legendája, Katrin Himmler és Michael Wildt Himmler Egy tömeggyilkos magánélete és Michael Dobbs Kártyavár címő köteteinek, valamint A harmadik birodalom a BBC History különszáma címő kiadvány bemutatója Moderátor: László Ágnes Résztvevık: Felcsuti Péter, Kocsis András Sándor, Papp Gábor és Reményi József Tamás (Kossuth Kiadó) Stefan Spjut Stallo címő könyvének bemutatója Beszélgetés az ArtPop, a Libri és a JAK világirodalmi sorozatában megjelenı kötetrıl a szerzıvel Résztvevık: Bárány Tibor sorozatszerkesztı és Havasréti József író Közremőködik: Kurta Niké A Bookr Kids meseapplikáció és Mesetablet bemutatója (Bookr Digital) Ének évada. Találkozás Vámos Miklóssal Közremőködik: Dés László (Európa Könyvkiadó) A Kronosz Kiadó és a Magyar Történelmi Társulat Sziluett Korszerő történelmi életrajzok címő sorozatának bemutatása

15 Kner Imre Könyvtáros Klub B59 stand Supka Géza Osztovits Levente Szabó Magda A sorozatot bemutatja Romsics Ignác történész, akadémikus. Moderátor: Erıss Zsolt, a kiadó szerkesztıje (Kronosz Kiadó) Mörk Leonóra Holdfényszonáta címő könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Megyeri Zsuzsa Dóra (Jaffa Kiadó) Gyógyír a léleknek! Sóron Ildikó, a FSZEK Központi Könyvtárának könyvtárosa biblioterápiás foglalkozást tart (Magyar Könyvtárosok Egyesülete) Balázsy Panna Szandra és a 3. B Csuromvíz címő könyvének bemutatója és "pohárkoncert" (Manó Könyvek) Szása, a szibériai kistigris Papírbábkészítı foglalkozás Nagy Diánával, a kötet illusztrátorával (3 4 éveseknek) (Móra Könyvkiadó) Dobos Éva beszélget Molnár Krisztinával Jon Fosse Trilógia címő könyvének fordításáról (Magyar Mőfordítók Egyesülete és Kalligram Kiadó) Iselin C. Hermann Domino címő regényének bemutatója keretében beszélgetés a skandináv nıi irodalomról Résztvevık: a szerzı, valamint Karafiáth Orsolya és Tönkı Vera szerkesztı Közremőködik: Für Anikó (Park Könyvkiadó) "Ez a gazdaság öl" Marxista pápa a Vatikánban? Beszélgetés a Jezsuita Kiadó legújabb könyvérıl Moderátor: Szigeti László Résztvevı: Csaba László közgazdász (Jezsuita Kiadó) Leszámolás Eddyvel Édouard Louis azonos címő regényének bemutatója Résztvevık: Pataki Judit, Pataki Pál fordító és Bánki György pszichiáter Közremőködik: Makranczi Zalán színmővész (Ab Ovo Kiadó) A Magyar Krónika bemutatkozik Résztvevık: Kerényi Imre alapító és Bencsik Gábor fıszerkesztı (Magyar Krónika) Szex, drogok, Facebook A Móra Családi Iránytő sorozat legújabb kötetének bemutatója és kerekasztal beszélgetés a biztonságos internethasználatról Moderátor: Süveges Gergı újságíró, life- és business coach Résztvevık: Dávid Ádám szerkesztı, dr. Kisfaludi Gábor (a Safer Internet Plusz program önkéntes oktatója), Kisfaludi Dániel (diák), valamint a Safer Internet Program munkatársai (Nemzetközi Gyermekmentı Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) (Móra Könyvkiadó)

16 Kner Imre Könyvtáros Klub D26 stand K4 stand Supka Géza Szabó Magda Kner Imre Soma Mamagésa Egységben önmagammal Résztvevık: Soma Mamagésa és Megyeri Zsuzsa Dóra (Jaffa Kiadó) Bartók és a Nyolcak. A zene és a képzımővészet kapcsolata a modernizmusban Rockenbauer Zoltán elıadása Apacs mővészet címmel megjelent kötete kapcsán Moderátor: Bándoli Katalin szekcióelnök (Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zenei Szekció) Két Pagony-mese kicsiknek Mese Boribon húsvéthétfıjérıl és Szofiról, egy olyan kislányról, aki akkorákat tüsszentett, hogy a galambok lerepültek a tetırıl, a levelek leestek a fákról, sıt, még az óceán is kilépett a medrébıl... Te mekkorát tudsz tüsszenteni? Mese és játék Stiglinz Milánnal, Marék Veronikával és Harcos Bálinttal (Pozsonyi Pagony) Találkozás Geronimo és Tea Stiltonnal (Alexandra Kiadó) Találkozás a Lyukasóra címő mősor résztvevıivel, Lator Lászlóval, Szabó T. Annával és Várady Szabolccsal. Aki játszik, az nyerhet is! (Nap Kiadó) Hozott lélek. Háy János új könyvének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Barna Imre (Európa Könyvkiadó) Mariana Gorczyca, Románia egyik jelentıs kulturális újságírója Utolsó ütés címő regényének bemutatója Moderátor: Dan Cristea Résztvevık: a szerzı és Kırössi P. József, a Noran Libro kiadó vezetıje (Noran Libro Kiadó Kossuth Kiadói Csoport) Temetés az Ebihalban Keresztury Tibor tárcakötetének bemutatója Résztvevık: a szerzı és Veiszer Alinda A kötetet bemutatja: Németh Gábor Közremőködik: Vázsonyi János (szaxofon) és Szilágyi Lenke (háttérvetítés) Kamaszok és a test(iség) Hogyan beszéljünk gyerekeinkkel a szexrıl? Hoppál Bori Az én testem és Nick Fisher Bumm a gatyában címő könyvének bemutatója Moderátor: Csapody Kinga Résztvevık: Hoppál Bori nıi testtudatoktató és Varga Izabella színésznı (Manó Könyvek) Történelmi kalandok a magyarság múltjában Könyvbemutató Gyárfás Endre szerzıvel A könyvbemutató a kötet egyik, gyerekek által elıadott jelenetével indul, amellyel a gyermekcsoport bemutatja, hogy olvasmányélménnyel és annak feldolgozásával a történelmi eseményeket közel lehet hozni a negyedik osztályos korcsoporthoz is. Az elıadást Vargáné Vankó Katalin vezetésével a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola 4/b osztályos diákjai mutatják be. A bemutató után Gyárfás Endre Pataki Andreával, a Napraforgó Kiadó szerkesztıjével beszélget a kötetrıl.

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere

Részletesebben

A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek

A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek A XXII. BUDAPESTI NEMEZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek B4 stand D10 stand 11.00 13.00 D14 stand B52/B stand K13 stand B52/B stand Camilla Grebe és Kristina Ohlsson svéd írónık dedikálnak

Részletesebben

A XXII. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek

A XXII. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek A XXII. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL DEDIKÁLÁSAI Április 24., péntek B4 stand D10 stand 11.00 13.00 D14 stand B52/B stand K13 stand B52/B stand Camilla Grebe és Kristina Ohlsson svéd írónık dedikálnak

Részletesebben

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere

Részletesebben

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere

Részletesebben

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai. Április 23., csütörtök A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjai Április 23., csütörtök 15.00 15.45 Teátrum Teátrum 17.00 17.45 Teátrum Ünnepélyes megnyitó A könyvfesztivált Balog Zoltán, az emberi erıforrások minisztere

Részletesebben

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina 1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina Hörcsöki Alíz Kovács Antónia M. Kovács Dávid Kovács

Részletesebben

Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás

Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás A képzőművészeti és a tánc tagozat szóbeli felvételije két részből áll (elméleti és gyakorlati). (Angyalföld tér 7.) aulájában szakmai tájékoztató (csoport

Részletesebben

A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál kiállítói. Standsz. B épület földszint. Norvég Királyi Nagykövetség Cser Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál kiállítói. Standsz. B épület földszint. Norvég Királyi Nagykövetség Cser Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál kiállítói B épület földszint Standsz. Norvég Királyi Nagykövetség Cser Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. Polar Olasz Kultúrintézet China National Publications Import&

Részletesebben

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV OSZT. OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV NEVELŐTESTÜLETI DICSÉRET (KÖNYV + OKLEVÉL A PROHÁSZKA-TEMPLOMBAN) KÖNYV + OKLEVÉL OKLEVÉL 1.a 1. 1. Benedek Zsuzsanna: kimagasló tanulmányi, és 2. 2.

Részletesebben

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar. Közgazdaság képzési ág Csoportbeosztás tanév

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar. Közgazdaság képzési ág Csoportbeosztás tanév Közgazdaság képzési ág 1 Ambrus K. Norbert A A1 2 Antal V. Tamás A A1 3 Babota G. Zoltán A A1 4 Baczoni G. Gyopárka A A1 5 Baló Cs. Zsolt A A1 6 Baricz C. Anita A A1 7 Bartha L.-J. Boglarka A A1 8 Bartók

Részletesebben

Helyezett, díjazott, jutalmazott versenyzők: Versenyző neve: Nevező intézmény: Felkészítő tanár neve:

Helyezett, díjazott, jutalmazott versenyzők: Versenyző neve: Nevező intézmény: Felkészítő tanár neve: Helyezett, díjazott, jutalmazott versenyzők: Versenyző neve: Nevező intézmény: Felkészítő tanár neve: Harmos Szilvia (A) Burján Viktor (A) Fóris Zsófia (A) Rácz Lajos Manassé (A) Temesvári Bence Zheng

Részletesebben

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI 7/a Ábrahám Lilla 5 7/a Borók Boldizsár 5 7/a Nagy Vivien Loretta 5 7/a Szilágyi Csenge 5 7/a Csikós Katalin 4,85 7/a Harmati Panna 4,85 7/a Heidrich Zsófia 4,85 7/a Ónozó Zsófia 4,85 7/a Pesti Bianka

Részletesebben

TESTNEVELÉS, SPORT. osztály verseny megjegyzés szint helyezés tanuló neve felkészítő tanár

TESTNEVELÉS, SPORT. osztály verseny megjegyzés szint helyezés tanuló neve felkészítő tanár TESTNEVELÉS, SPORT 11.a 9.a Taekwando Ifjúsági Európabajnokság (Lettország) Taekwando Ifjúsági Európabajnokság (Lettország) Európabajnokság 5. Patakfalvy Csenge Európabajnokság 1. Patakfalvy Luca 9.c 10.a

Részletesebben

8. Győr-Lipót futóverseny Egyéni abszolút eredmények

8. Győr-Lipót futóverseny Egyéni abszolút eredmények 1 1 408 BALÁZS Levente Férfi 1985 16-39 éves 00:35:07 01:11:13 01:37:38 2 2 546 TAKÁCS László Férfi 1968 40-49 éves 00:39:13 01:19:01 01:47:30 3 3 529 SCHWARTZ-NAGY Attila Férfi 1987 16-39 éves 00:37:44

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K5-ÖS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K5-ÖS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K5-ÖS TEREM 1. Ágoston György Tamás Herman 2. Ament Réka Érdligeti 3. András-Dóra Zsófia Érdligeti 4. Árkosi Ivett Nádasdy 5. Bagoly Kitti Gárdonyi 6. Balázs Fanni Érdligeti 7. Bálint

Részletesebben

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 14 éves és ez alatti 1 5089 SZŐKE-KISS Jácint 2003 00:20:00 Nem Fóton Járok Iskolába 4:00 min/km +00:00:00 2 5091 TAKÁCS Levente Márton 2004 00:21:04 Garay János Általános Iskola, Fót 4:12 min/km

Részletesebben

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal Andó Szabolcs Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 6 13:00 angol C2 2 angol C2 2 tesi Sz6 angol C2 2 tesi P6 7 13:55 informatika csibe TTI 2 TTI 2 8 14:50 informatika csibe Árky Emilia Anna Hétfő Kedd Szerda

Részletesebben

- eredmények - 5. osztály

- eredmények - 5. osztály 5. osztály N o Név Felkészítı tanár 17. Keresztes Dániel Hatvani Márton 4. Kotormán Dóra Torma Evelin 12. Kollárik Kálmán Gábor Viktor 3. Szeles Dávid Szögi László 13. Sisák Tamás Kovács Dezdemona 11.

Részletesebben

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37 Férfi Kajak 1 1 Abszolut hely.: 4 Start: 10:00:30 beérkez 14:08:57 Rajtszám: 36 Futott idı: 4:08:27 Horváth Attila 2 Abszolut hely.: 5 Start: 10:04:55 beérkez 14:15:08 Rajtszám: 3 Futott idı: 4:10:13 Beck

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák /Osztályozóvizsgák/

Tanulmányok alatti vizsgák /Osztályozóvizsgák/ I. Bizottság Hétfő 2018.04.16. Tanulmányok alatti vizsgák /Osztályozóvizsgák/ Ispán Ildikó 12.a magyar irodalom magántanuló 12.00-12.45 B.-né U.Rita 120. 14.00-15.30 18. Kárpáti Monika/ Gergely Krisztina

Részletesebben

Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye. Tanuló neve Évfolyam Kategória Felkészítı pedagógus neve Iskola neve Helyezés

Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye. Tanuló neve Évfolyam Kategória Felkészítı pedagógus neve Iskola neve Helyezés Várkonyi Zsombor 6 1 Veres Sándor Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvő Virág Levente 6 1 Szeıkéné Tanai Éva Óbudai Harrer Pál 2 1 Lengyel Balázs

Részletesebben

8. Győr-Lipót futóverseny

8. Győr-Lipót futóverseny Nem/Kategória: Férfi 16-39 éves 1 408 BALÁZS Levente 1985 01:37:38 1 1 2 529 SCHWARTZ-NAGY Attila 1987 01:48:25 3 3 3 417 BÍRÓ Károly Róbert 1990 01:49:37 4 4 4 474 KUTÁCS Zsolt 1986 01:54:21 7 7 5 424

Részletesebben

Eredménylista Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Fugaru Szocs Blanka

Eredménylista Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Fugaru Szocs Blanka Eredménylista Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I. 1. Fugaru Szocs Blanka Bodor Annamaria Korosi Csoma Sandor Liceum Kovaszna 152 2. Erdelyi Botond Ors Bodor Annamaria Korosi Csoma Sandor Liceum

Részletesebben

Descendants of Urbanus Benedek

Descendants of Urbanus Benedek Descendants of Urbanus Benedek 1 Mr. Urbanus Benedek 1460 -... 2 Mr. Name Benedek... 3 Mr. János Benedek... 3 Mr. Péter Benedekfi... 2 Mr. Antal Benedek... 3 Mr. Balázs Benedek... 4 Mr. János Benedek...

Részletesebben

Az ókori világ csodái pályázati füzet eredményei

Az ókori világ csodái pályázati füzet eredményei Az ókori világ csodái pályázati füzet eredményei helyezés pontszám név iskola 1. 124 Póda Katica Bíborka 1. 124 Sárközi Eszter Móricz Zsigmond Általános 2. 122 Marschalkó Csinszka 2. 122 Kovács Ádám Győri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Berettyóújfalu,2011.márc.19.

JEGYZŐKÖNYV Berettyóújfalu,2011.márc.19. 100m fiú gyorsúszás - 1.versenyszám 1. Molnár Bálint 2002 Debreceni Sportiskola 1:20,10 2. Sándor Benedek 2002 Debreceni Sportiskola 1:24,00 3. Szabó Róbert 2002 Herpály SE 1:31,30 4. Nagy Dávid 2002 Herpály

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2 ANGOL Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka Március 26. Igazgatási épület 312 14.45 Baligács László angol B2 B2 Ferenc Baráth Norbert angol B2 B2 Berencsik Szabolcs angol B2 B2 Bódis Tamás angol B2 B2

Részletesebben

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016 A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016 Április 21. csütörtök 15.00 15.30 Teátrum 15.30 16.00 Teátrum A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ünnepélyes megnyitója

Részletesebben

Úszás Diákolimpia városi forduló Hajdúböszörmény, november 28.

Úszás Diákolimpia városi forduló Hajdúböszörmény, november 28. 1. 100 m fiú gyors 1. Némethi László 2002. Bethlen G. Ált. Isk. 1:24,6 2. Homen Péter 2002 Bocskai I. Gimnázium 1:35,1 3. Székely Norbert 2003 Bocskai I. Gimnázium 1:42,1 4. Rozs Botond 2003 Bocskai I.

Részletesebben

202. tanterem. 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a. Születési hely

202. tanterem. 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a. Születési hely 202. tanterem 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a hely 1. Antal Zsófia 72362045816 Debrecen 2003.10.11. 2. Arnócz Nikolett 72369980208 Debrecen 2004.04.17. nem tud jelen lenni

Részletesebben

Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye

Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye Tanuló Iskola Szabó Csenge Napsugár 1 Szabó Beatrix 1 Radler Vivien Fülöp Gabriella Óbudai Harrer Pál 2 Cseh Janka Nagy Árpád Óbudai II. Rákóczi Ferenc

Részletesebben

Jelentkezési űrlap. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Tollbamon dás

Jelentkezési űrlap. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Tollbamon dás Jelentkezési űrlap Megye: Kolozs Körzet: Osztály: 2. osztály 1. RUFF BRIGITTA SĂLĂJAN MÁRIA Báthory István Elméleti Kolozsvár 29 65 94 2. BIRÓ ANDOR SĂLĂJAN MÁRIA Báthory István Elméleti Kolozsvár 29 64

Részletesebben

Futakeszi. 10 km nemenkénti eredménylista. Férfi. Hely Rsz Név Szév Nettó idő 1. kör 2. kör 3. kör 4. kör

Futakeszi. 10 km nemenkénti eredménylista. Férfi. Hely Rsz Név Szév Nettó idő 1. kör 2. kör 3. kör 4. kör 1 9035 FAZEKAS Attila 1970 00:37:38 00:08:50 00:09:28 00:09:36 00:09:42 3:45 min/km +00:00:00 2 9150 THURAUER Roman 1977 00:37:54 00:08:51 00:09:28 00:09:41 00:09:53 3:47 min/km +00:00:15 3 9051 HAJTMAN

Részletesebben

Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után

Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után -35 női egyéni toll labda 1. Szuchovszky Evelyn 30 pont 2. Vida Alexandra 22 pont 3. Jung Ágnes 16 pont -35 férfi egyéni toll labda 1. Tóth Richárd 106 pont 2.

Részletesebben

IMPLOM JÓZSEF KÖZÉPISKOLAI HELYESÍRÁSI VERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐ január EREDMÉNYEK

IMPLOM JÓZSEF KÖZÉPISKOLAI HELYESÍRÁSI VERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐ január EREDMÉNYEK 1 / 6 oldal Helyezés Kódszám Név és keresztnév Osztály IMPLOM JÓZSEF KÖZÉPISKOLAI HELYESÍRÁSI VERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐ 2011. január 27 29. EREDMÉNYEK Tollbamondás Feladatlap Iskola Megye Felkészítı tanár

Részletesebben

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016 A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szlovák díszvendégségének programja 2016 Április 21. csütörtök 15.00 15.30 Teátrum 15.30 16.00 Teátrum A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ünnepélyes megnyitója

Részletesebben

BBU Föld alatti futás

BBU Föld alatti futás 1 Csapatnév: ROPILÁBAPA Csapatidő: 00:02:59.85 SZILASY Tibor 1973-12-23 Férfi Budapest +00:00:00.00 SZILASY Dávid 2008-12-16 Férfi 2 Csapatnév: FÜRGELÁB Csapatidő: 00:03:22.60 STAICU Ilona 1971-05-05 Nő

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport 2014. FEBRUÁR 19- én (szerdán) ANGOL NYELVBŐL FELVÉTELIZŐK BEOSZTÁSA 12 óra 30 perc Mészáros Emma 12 óra 30 perc Hajdu Dominik 12 óra 30 perc Herczeg-

Részletesebben

Eredménylista. 3. Papp Richárd Márton Gabriella Báthory István Általános Iskola Szilágysomlyó 149,5

Eredménylista. 3. Papp Richárd Márton Gabriella Báthory István Általános Iskola Szilágysomlyó 149,5 Eredménylista Körzet: Szilágysomlyó Megye: Szilágy megye Osztály: 1. osztály Ssz. Tanuló neve Felkészítő neve neve Település Pontszám 1. Budai Petra Márton Gabriella Báthory István Általános Szilágysomlyó

Részletesebben

KLEBELSBERG ITÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT MINDSZENTI ÁLTALÁNOS ISKOLA OM.:

KLEBELSBERG ITÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT MINDSZENTI ÁLTALÁNOS ISKOLA OM.: Tanulói Névsor 1/c osztály osztályfőnök: Csernák Lajosné 1. Ajtai Rajmund Bendegúz 2. Ambrus Lajos Máté 3. Boldizsár Jázmin 4. Boldizsár Sándor Rómeó 5. Dombi Sándor Ferenc 6. Farkas Krisztián 7. Gyapjas

Részletesebben

Ipari - Tokle (10-40, 10-27, 13-33, 15-28)

Ipari - Tokle (10-40, 10-27, 13-33, 15-28) PINGVIN KUPA II. FORDULÓ Lejátszották Karcagon a Pingvin Kupa II. fordulóját is, íme az eredmények: "A" csoport Ipari - Tokle 48-128 (10-40, 10-27, 13-33, 15-28) Kovács Benedek (11/3), Magyar Erik (10),

Részletesebben

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő Oldal 1 Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb 2006.11.25. 98-99-ben születettek Nincs szintidő 1. Atyi Ádám 98 006 37.49 2. Ujlakán Kálmán 98 006 40.89 4. Nagy Balázs 98 006 43.91 3. Varga Márton

Részletesebben

Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny. Kecskemét Városi Döntő

Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny. Kecskemét Városi Döntő Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny Kecskemét Városi Döntő 2012. 02. 04. 60 m-es síkfutás Molnár Ivett 1997. KARC 8:14 I. Fricska Zoé 1997. KARC 8:21 II. Varga Fanni 1998. KARC 8:66 III. Gálig Emese

Részletesebben

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3)

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3) Rangsor Egyesület Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA Arany pontok (10) Ezüst pontok (6) Bronz pontok (3) 4. hely pontok (1) Összpontszám 1 I.C. TATAMI 140 120 57 15 332 2 NÓVA 110

Részletesebben

XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK

XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK XV. FUTABONY - MAGAS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 EREDMÉNYEK Óvodások H. Név Sz. év Város Óvoda 1 Baranyai Levente 2008 Abony Szivárvány Óvoda 2 Ferenczy Dániel 2008 Abony Pingvines Óvoda 3 Juhász Hanna 2008

Részletesebben

ANGOL ÁLTALÁNOS NYELV

ANGOL ÁLTALÁNOS NYELV 1. Nagy Endre Ádám (48) 2. Ráczkövi Kamilla Zsuzsanna (48) 3. Sánta Bendegúz (48) 4. Beke Gábor Lehel (49) 5. Katona Erzsébet (49) 7. Szládek Csaba Attila (50) 8. Dubavánszky Astrián (51) 9. Radnai Stefánia

Részletesebben

Eredménylista Erdővidék

Eredménylista Erdővidék Osztály: I. 1. Baló Ágnes Baló Judit Benedek Elek Gimnázium Nagybacon 148 2. Veres Zsombor Baló Judit Benedek Elek Gimnázium Nagybacon 133 3. Árpa Csilla-Izabella Benkő Tímea-Emília Kriza János Gimnázium

Részletesebben

Lábatlani Sirályok SE Népszerősítı verseny

Lábatlani Sirályok SE Népszerősítı verseny Lábatlani Sirályok SE Népszerősítı verseny 2009.09.27 EREDMÉNY 1. Futam K1 fiú V. kcs. 10:00 1. Gurgulits Bence Zoltek 2. Kovács Patrik Zoltek 3. Szegedi Tamás Vért 4. Tóth Bence Tata 5. Dér Ádám Esztergom

Részletesebben

II. S.Pártai Félmarathon

II. S.Pártai Félmarathon 1 8008 BERTALAN Renátó 2014 00:00:00 00:14:03 00:27:48 +00:00:00 3:28 min/km 1 2 8121 BARABÁS Gábor 2014 00:00:00 00:14:03 00:28:30 +00:00:42 3:33 min/km 2 3 8118 ZATYKÓ Miklós 1977 00:00:00 00:14:09 00:29:26

Részletesebben

60 m - Leány Döntő. Hajdú Édua 2008 Titán TC 9,19 I. Forrai Sára 2008 Arany János 9,8 II. Kovács Anna 2008 Hódiák 10,4 III.

60 m - Leány Döntő. Hajdú Édua 2008 Titán TC 9,19 I. Forrai Sára 2008 Arany János 9,8 II. Kovács Anna 2008 Hódiák 10,4 III. 60 m - Leány 2010-2011 Hofman Manka Panka 2010 Rókus II. 11,29 I. Lóvéra Gina 2010 Rókus II. 12,44 II. Veres Lili 2010 Rókus II. 13,03 III. Zsigmond Léna 2010 Rókus II. 13,46 60 m - Leány 2008-2009 Előfutam

Részletesebben

TESTNEVELÉS GYAKORLAT

TESTNEVELÉS GYAKORLAT 2012. november 22. csütörtök TESTNEVELÉS GYAKORLAT 10. Juhász Réka olasz 12:00 12:00 12:15 11. Császár Péter angol Táskai 12:00 12:15 12:30 12. Gutai Szilvia testnevelés 12:00 12:30 12:45 13. Papp Annamária

Részletesebben

Csefusz - Futás a tiszta Duna-partért, Helyezés Rajtszám Név Korcsoport Eredmény 3.7km Férfi abszolút Nagy Richárd Felnőtt (1976)

Csefusz - Futás a tiszta Duna-partért, Helyezés Rajtszám Név Korcsoport Eredmény 3.7km Férfi abszolút Nagy Richárd Felnőtt (1976) Csefusz - Futás a tiszta Duna-partért, 2014.04.27. Helyezés Rajtszám Név Korcsoport Eredmény 3.7km Férfi abszolút 1 104 Nagy Richárd Felnőtt (1976) 0:14:05 2 76 Vaskó Balázs IV (2000) 0:14:19 3 125 Tátrai

Részletesebben

Eredménylista. Felkészítő Ssz. Tanuló neve Település Intézmény neve pedagógus. Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II.

Eredménylista. Felkészítő Ssz. Tanuló neve Település Intézmény neve pedagógus. Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. 1 Szabó Dóra Kolozsvár János Zsigmond Unitárius Kollégium Finta Erika 29.5 70 99.5 2 Nagyosi Áron Kolozsvár Octavian Goga Gimnázium Ábrahám Gizella 28 69 97 3 Mátyás Petra Kolozsvár Báthory István Elméleti

Részletesebben

Országos fordulón elért pontszám DÍJ / HELYEZÉS. Felkészítő tanár(ok) TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA

Országos fordulón elért pontszám DÍJ / HELYEZÉS. Felkészítő tanár(ok) TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA DÍJ / HELYEZÉS TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA I. díj Homonnay Bálint Bp VIII. Budapest I. díj Németh Ilona Bp VIII. Budapest II. díj Tatár Dániel Bp VIII. Budapest II. díj Ágoston Péter Bp VIII. Budapest

Részletesebben

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás

SZÁMOLÁSI VERSENY - JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. MÁJUS 5. 1. évfolyam. megoldás próbálkozás 1. évfolyam idő 1. Timár Bálint 1.b 104 104 7,14 2. Ozorai Zsóka 1.c 104 104 8,22 3. Ignácz András 1.b 103 104 8,18 4. Porcsa Tamás 1.c 103 104 8,20 5. Lesták Eszter Boglárka 1.c 103 104 8,50 6. Balika

Részletesebben

9. Győr-Lipót Futóverseny

9. Győr-Lipót Futóverseny 1 101 Balázs Levente 1985 16-39 éves 01:39:00 00:00:00 1 1 2 197 Németh Gábor 1984 16-39 éves 01:42:42 00:03:42 2 2 3 232 Takács László 1968 50-59 éves 01:42:44 00:03:44 3 1 4 287 Kollár Barna 1982 16-39

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM 1. Agócs Adrienn Farkasréti 2. Baka Ádám Kőrösi 3. Balogh Vivien Laura Érdligeti 4. Béres Bianka Herman 5. Bisbac Bálint II. Rákóczi 6. Bódi Kitti Kőrösi 7. Bódizs Botond

Részletesebben

Beosztás a június között tartandó záróvizsgára

Beosztás a június között tartandó záróvizsgára Bizottság száma: 21. sz. Terem szám:, B épület 542. terem Záróvizsga időpontja: 2017. június 14. 8 00 órától Agócs Cintia Balogh Barbara Barna Judit Bodó Liliana Fatime Czifra Kamilla Dán Gabriella Deák

Részletesebben

Eredménylista Sarmaság

Eredménylista Sarmaság Eredménylista Megye: Szilágy Osztály: I. 1. Szász Adrienn-Anikó Kocsis Gabriella Liceul Technologic Sărmășag 146 2. Petkes Patrik Kocsis Melinda,,Ady Endre``Általános iskola Lompért 141 3. Forgács Dominik-Attila

Részletesebben

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés Élelmiszer- és vegyiáru eladó Tervezett létszám: 12 fő Süveges Attila 10. B 1 felvéve Földvári Beáta 10. B 2 felvéve Vadász Brigitta 10. B 3 felvéve Kun Ibolya 10. B 4 felvéve Baktai Vivien 10. B 5 felvéve

Részletesebben

Bezerédj István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Kereskedelmi Szakiskola

Bezerédj István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, Kereskedelmi Szakiskola tagozat kód: 11 tagozat megn.: szakközépiskola: 4 középiskolai évf. + a szakképző évfolyam(ok); kerettantervekre épülő helyi tanterv; kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport; a tagozaton

Részletesebben

Futapest Crossfutás Csömör december 11.

Futapest Crossfutás Csömör december 11. Futapest Crossfutás Csömör 2011. december 11. Végeredmény 4 KM Gyerek 1. RAJSZKI LILI 1998 280 15:55 2. Turschl Bence 1999 241 16:56 3. Bócz Patricia 1998 244 16:59 4. Kiss Viktor Zsolt 1997 246 17:57

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

Megyei matematika verseny 2009.

Megyei matematika verseny 2009. 9. évfolyam 1 Pácsonyi Márton 77 Zrínyi Miklós Zalaegerszeg Kiss Zsolt, Péteri Szabolcs 2 Bubits Bence 66 Kölcsey Ferenc Zalaegerszeg Forgács Ferencné 2 Jung Dániel 66 Zrínyi Miklós Zalaegerszeg Kiss Zsolt,

Részletesebben

Tel./Fax: Mobil: Holcim kupa 2010 NYERGESÚJFALU

Tel./Fax: Mobil: Holcim kupa 2010 NYERGESÚJFALU Tel./Fax: -- Mobil: 0--0 0--0 e-mail: mgurguli@zoltek.hu NYERGESÚJFALU SE. Holcim kupa 00 NYERGESÚJFALU Jegyzıkönyv Támogatóink: Holcim Hungária Zrt. Zoltek Zrt. Flex Automatika Kft. Gyüép Kft. Reményi

Részletesebben

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK OS TANÉV

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK OS TANÉV OSZT. OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2015-2016-OS TANÉV NEVELŐTESTÜLETI DICSÉRET (KÖNYV + OKLEVÉL A BAZILIKÁBAN) KÖNYV + OKLEVÉL OKLEVÉL 1.a 1. 1. Kovács Zalán Levente: kimagasló tanulmányi magatartásáért 2.

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

EREDMÉNYLISTA. Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály

EREDMÉNYLISTA. Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály EREDMÉNYLISTA Sor- Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pont 1. Keresztes Nóra-Andrea Szász Mónika Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum Sarmaság

Részletesebben

RAJTLISTA. 50m férfi gyors. Hajdúság Kupa február 1. Hajdúböszörmény

RAJTLISTA. 50m férfi gyors. Hajdúság Kupa február 1. Hajdúböszörmény 50m férfi gyors Juhász Patrik 2002 Aquasport min. vizsga 2. Varga András Gergő 2002 Aquasport min. vizsga 3. Dénes Noel 2007 Aquasport min. vizsga 4. Horváth Simeon 2007 Aquasport min. vizsga 2. Kiss László

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály Eredménylista Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály 1. Gál Levente Kocsis Melinda Sarmasági 1 Számú Szakképző Liceum Sarmaság 150 2. Király Anna Erdei Gabriella Szilágyballai Általános Iskola Szilágyballa

Részletesebben

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012.

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Nagykőrös Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Tantárgy Évf. Helyezés Neve Város/Iskola neve Bibliaismeret 2. I. Czagány Lotti Mezőcsát, Dr. Enyedy Andor Ref.Ált.Isk. II. Szabó Petra Mezőcsát,

Részletesebben

50 m lány hát 1. versenyszám

50 m lány hát 1. versenyszám 50 m lány hát 1. versenyszám 1. Bertalanics Enikı 2004 Komthermál Komárom 1:25,00 2. Csurgó Lola 2003 Komthermál Komárom 59,00 3. Ollé Tamara 2001 Esztergomi Úszó Klub 54,90 4. Rákosi Panka 2002 Esztergomi

Részletesebben

1. Kis Kasza Miklós 2. Nagy Richárd 3. Virsinger Balázs 3. Helbig Nick

1. Kis Kasza Miklós 2. Nagy Richárd 3. Virsinger Balázs 3. Helbig Nick 3 Virsinger Balázs 1. Kis Kasza Miklós Virsinger Balázs 9 Tóth Levente 21:16 2. Nagy Richárd Virsinger Balázs 7 Szalontai Dominik 21:14 3. Virsinger Balázs Mészáros Márton 6 Mészáros Márton 21:09 3. Helbig

Részletesebben

SZEKSZÁRD VÁROS TEREMATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA 2011-01-15 VÁROSI SPORTCSARNOK

SZEKSZÁRD VÁROS TEREMATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA 2011-01-15 VÁROSI SPORTCSARNOK SZEKSZÁRD VÁROS TEREMATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA 2011-01-15 VÁROSI SPORTCSARNOK Rajtverseny 2000-01-es lányok Döntı 1. Bambach Emese Gyakorló 2. Kovács Adrienn Gyakorló 3. Adorján Rebeka Dienes 4. Gellér Fanni

Részletesebben

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény VEDAC-2015.07.31. 100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény Budai Alexandra 1994 GEAC 1 12,41 Torma Evelin 1994 GEAC 2 12,56 Baráti Patrícia 1997 GEAC 3 12,61 Fülöp Virág 1998 VEDAC 4 13,23

Részletesebben

Kecskemét / HUN Magyar Öttusa Szövetség KIDS KUPA - KÉTTUSA - I. korcsoport lány EGYÉNI VÉGEREDMÉNY

Kecskemét / HUN Magyar Öttusa Szövetség KIDS KUPA - KÉTTUSA - I. korcsoport lány EGYÉNI VÉGEREDMÉNY Kecskemét / HUN 2018.04.07. 25. KIDS KUPA - KÉTTUSA - I. korcsoport lány 1 GÖNDICS Klára Cegléd 2009 904 (1) 0:58,27 896 (2) 03:43,00 1800 2 HAJDÚ Angelika Esztergom 2009 876 (2) 1:00,64 900 (1) 03:42,50

Részletesebben

Sport XXI. mezei 2015.03.28. Szombathely

Sport XXI. mezei 2015.03.28. Szombathely U11 1.hely "A"-57 p 1 Béres Milán 4 Róka Bora 5 Iker Natália 6 Bodzzay Dániel 8 Bene Noel 10 Juhász-Tóth Eszter 11 Vidos Evelin 12 Horváth Léna Sport XXI. mezei 2.hely "B"-170 p 14 Takács Zsombor 18 Ecker

Részletesebben

50 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:21.42 (Takács Krisztián )

50 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:21.42 (Takács Krisztián ) 50 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:21.42 (Takács Krisztián - 2009) 3. Bakai László 2006 Nyíregyházi Sportc. 0:46,46 4. Ullaga Ármin 2006 Debreceni Sportc. SI 0:43,10 5. Sütő Alexander

Részletesebben

Ergométeres evezés lány. Dr. Béres József Általános Iskola. Medgyessy Ferenc Általános Iskola Dr. Béres József Általános Iskola

Ergométeres evezés lány. Dr. Béres József Általános Iskola. Medgyessy Ferenc Általános Iskola Dr. Béres József Általános Iskola 2002 lány Helyezés Név Idő Felkészítő 1. Paulik Anna Dr. Béres József Általános 2:17:00 Soltész Zoltán 2. Pika Vanda Fodros Általános 2:21:07 Antalffy Ágnes 3. Paksai Luca Sára Fodros Általános 2:22:01

Részletesebben

2012. augusztus Szakiskola

2012. augusztus Szakiskola 2012. augusztus Szakiskola Tanuló neve Osztály Tantárgy Terem Vizsgáztató tanár 24.aug 27.aug 28.aug Ajtai Krisztián Péter 09E Élelmiszer ismeret 9 Irházi Emőke 1.n. 9:00-10:00 Ajtai Krisztián Péter 09E

Részletesebben

27. FutaVác Vác Future 6.4 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

27. FutaVác Vác Future 6.4 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi Gyermek (0-12 év) 1 6073 MAKRAI Bálint 2006 00:26:35 Vác 4:09 min/km +00:00:00 2 6022 BOROS Márton 2005 00:29:42 Verőce 4:38 min/km +00:03:07 3 6137 KOCHÁN Dávid Ferenc 2005 00:30:35 Szokolya 4:46

Részletesebben

VI.Szigetköz Minimaraton

VI.Szigetköz Minimaraton 2009.05.03. Táv : 16 km Abszolút eredmények 1. 33. Major József 1979 0:52:57 2. 10. Garami Árpád 1966 0:55:22 3. 71. Görözdi Máté 1983 0:57:34 4. 153. Sándor Csaba 1985 0:58:58 5. 6. Varga Csaba 1965 0:59:51

Részletesebben

VEDAC Esti verseny

VEDAC Esti verseny VEDAC Esti verseny 2015.07.31 Férfi 100 m - Időfutam 1. Kása Tibor 1987 HVSE 1. 10,92 2. Pozsgai Dániel 1993 FTC 1. 10,97 3. Orosz Zoltán 1992 TFSE 1. 10,98 4. Pázmándi Zsolt 1995 GEAC 1. 11,17 5. Molnár

Részletesebben

KEDVEZMÉNY TÁBLA 2012 BALATONMAN FÜRED 2013 BALATONMAN FÜRED 2014 BM FÜRED 2014 BM KENESE 2015 BM FÜRED 2015 BM KENESE TELJESÍTÉSEK

KEDVEZMÉNY TÁBLA 2012 BALATONMAN FÜRED 2013 BALATONMAN FÜRED 2014 BM FÜRED 2014 BM KENESE 2015 BM FÜRED 2015 BM KENESE TELJESÍTÉSEK VERSENYZŐ NEVE SZÜL.ÉV KEDVEZMÉNY TÁBLA 2012 BALATONMAN FÜRED 2013 BALATONMAN FÜRED 2014 BM FÜRED 2014 BM KENESE 2015 BM FÜRED 2015 BM KENESE TELJESÍTÉSEK IRON KÖZÉPTÁV SPECIÁL IRON KÖZÉPTÁV SPECIÁL IRON

Részletesebben

X. Futapest-Etyek Crossfutás 2010 január 24.

X. Futapest-Etyek Crossfutás 2010 január 24. X. Futapest-Etyek Crossfutás 2010 január 24. Végeredmény 5 KM Gyerek Absz.hely Név Szül.év Rajtszám Idö 1. Venyercsán Bence 1996 1273 20:38 2. PÁPAI BENEDEK 1998 1223 23:24 3. Pavlics Ignácz 1996 1248

Részletesebben

Pályaalkalmassági interjú Időpont: július 19. Helyszín: Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kar 2-es terem Kezdés időpontja: 10.

Pályaalkalmassági interjú Időpont: július 19. Helyszín: Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kar 2-es terem Kezdés időpontja: 10. Pályaalkalmassági interjú 2-es terem Kezdés időpontja: 10.00 óra Román nyelv és irodalom - Angol nyelv és irodalom szak 1 Bálint J. Krisztina 2 Boga A. Zsuzsanna 3 Cochior V. Piroska 4 Gál I. Szilamér

Részletesebben

Spider Boulder Kupa 2012 I. forduló:

Spider Boulder Kupa 2012 I. forduló: Spider Boulder Kupa 2012 I. forduló: 1. Farkas Tamás 4313,179 2. Kucsera Bálint 2345,124 3. Zengő Márk 1445,124 4. Komjáti Zoltán 1382,624 5. Lupis Dániel 1345,124 6. Kovács Gergely 1215,957 7. Róth Barnabás

Részletesebben

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ 2008/2009. TANÉVI V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ Helyszín: DEBRECEN Időpont: 2008. szeptember 24. A Versenybíróság elnöke: Benéné Lipcsey Irén FIÚ V-VI. KORCSOPORT (1990-1991-1992-1993-ban /

Részletesebben

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK ÖS TANÉV

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK ÖS TANÉV OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2014-2015-ÖS TANÉV OSZT. NEVELŐTESTÜLETI DICSÉRET (KÖNYV + OKLEVÉL A BAZILIKÁBAN) 1. a 1. 1. Demeter Roland: kimagasló KÖNYV + OKLEVÉL tanulmányi, és 2. 2. Szabó Hanna: kimagasló

Részletesebben

Be Kezd Ki Kedd

Be Kezd Ki Kedd 2016.06.13 Hétfő Szabó Eszter német nyelv Varga Katalin 8:00 8:00 8:15 Géczi Eszter Zsuzsanna francia nyelv Hedrich Andrea 8:00 8:15 8:30 Szilák Dániel Szabolcs német nyelv Varga Katalin 8:15 8:30 8:45

Részletesebben

Úszás Diákolimpia Városi döntő Hajdúböszörmény, december 09. EREDMÉNYLISTA

Úszás Diákolimpia Városi döntő Hajdúböszörmény, december 09. EREDMÉNYLISTA 1. 100m fiú gyors 1. Mirkó László 2004 Baltazár DRÁI 1:16,0 2. Kun Márton 2005 Bethlen G. Ált. Isk. 1:16,8 3. Györfi Kornél 2004 Baltazár DRÁI 1:25,6 4. Andirkó Csaba 2005 Bethlen G. Ált. Isk. 1:29,5 5.

Részletesebben

11.a angol középfokú komplex BME Fritzné Terbe Krisztina, Helfrich Nikolett Budavári Katalin Róza

11.a angol középfokú komplex BME Fritzné Terbe Krisztina, Helfrich Nikolett Budavári Katalin Róza Andorkó Balázs 11.a német középfokú komplex BME Helfrich Nikolett Antal Ákos 10.b angol középfokú komplex BME Ujhelyiné Kovács Éva Antal Péter 12.b német középfokú komplex BME Kaáli Krisztina Baczynski

Részletesebben

100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009)

100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009) 100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009) 1. Holoda Péter 1996 Hőgyes G SZKI Hszob. 0:52,74 2. Gyulai Dávid 1996 Tóth Á G Debrecen 0:56,12 3. Kosina Gergő Péter

Részletesebben

Szent László Napi futás. Szent László napi 10-es abszolút eredménylista

Szent László Napi futás. Szent László napi 10-es abszolút eredménylista 1 475 VARJASI Dávid 1990 00:03:56 00:22:07 00:23:10 00:00:29 00:49:43 00:45:47 4:21 min/km Férfi 1-2003 1 +00:00:00 2 384 ERDEI András 1987 00:03:57 00:22:49 00:24:45 00:00:24 00:51:56 00:47:59 4:34 min/km

Részletesebben

Edelrid Boulder Kupa 2013 I. forduló:

Edelrid Boulder Kupa 2013 I. forduló: Edelrid Boulder Kupa 2013 I. forduló: Név Pontszám 1. Kucsera Bálint 2518,246 2. Komjáti Zoltán 2030,746 3. Kovács Gergely 1948,802 4. Barabás Gábor 1534,913 5. Gyenes Balázs 1459,913 6. Kucsera Lenke

Részletesebben

9. Győr-Lipót Futóverseny

9. Győr-Lipót Futóverseny Nem/Kategória: Férfi 16-39 éves 1 101 Balázs Levente 1985 01:39:00 2 197 Németh Gábor 1984 01:42:42 3 287 Kollár Barna 1982 01:48:05 4 127 Domonkos Róbert 1979 01:50:49 5 184 Markót Tamás 1986 01:51:25

Részletesebben

Szent László Napi futás Szent László napi 10-es nemenkénti eredménylista. Férfi

Szent László Napi futás Szent László napi 10-es nemenkénti eredménylista. Férfi Férfi 1 475 VARJASI Dávid 1990 00:03:56 00:22:07 00:23:10 00:00:29 00:49:43 00:45:47 4:21 min/km 1 1 +00:00:00 2 384 ERDEI András 1987 00:03:57 00:22:49 00:24:45 00:00:24 00:51:56 00:47:59 4:34 min/km

Részletesebben