ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ ELLENŐRZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. AZ FKA-KT-47/2007 számú, 3736 programkódú

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ ELLENŐRZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. AZ FKA-KT-47/2007 számú, 3736 programkódú"

Átírás

1 1 ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ ÉS ELLENŐRZÉSI TÁJÉKOZTATÓ AZ FKA-KT-47/2007 számú, 3736 programkódú DOBBANTÓ az egyéni ütemterven alapuló, a szakképzést előkészítő évfolyamok tartalmi fejlesztése és az intézményi megvalósítás támogatása pályázati programhoz

2 2 TARTALOMJEGYZÉK Általános ismertető 3 1. Költségvetési terv elkészítése 4 2. Pénzügyi elszámolás elkészítése Költségnemenkénti analitikus és összesítő kimutatások Összesítő elszámolás Elszámolási határidők 7 3. Jellemzően fölmerülő költségek 8 4. Mellékletek 11

3 3 Általános ismertető A pályázati program célja, a közoktatásról szóló évi LXXIX. Törvény által szabályozott szakiskolai gyakorlati oktatás, pályaorientáció, szakmai előkészítő ismeretek és alapozó elméleti és gyakorlati oktatás, valamint szakközépiskolai szakmai orientáció, elméleti és gyakorlati szakmacsoportos alapozó oktatás keretében folytatott gyakorlati képzés beleértve a párhuzamos képzés elméleti és gyakorlati képzését- fejlesztése. A program megvalósításához szükséges költségvetési forrást utólagos elszámolási kötelezettséggel a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány (1134 Budapest, Tüzér u ) biztosítja (továbbiakban: Támogató) az oktatási intézmények (továbbiakban: szakiskolák) részére. Az egyedi együttműködési szerződésekben foglaltak szerint, a fejlesztési terv, a támogatható tevékenységek és a megadott költségvetési táblázat alapján a szakiskolák költségvetési tervet készítenek a pályázati támogatás ütemezéséről és felhasználásáról. A vissza nem térítendő támogatás összegét és annak felhasználásának és beszámolásának feltételeit az egyedi támogatási szerződések tartalmazzák a benyújtott és jóváhagyott költségvetési tervek alapján. Az együttműködési és a támogatási szerződés alapján elkészített intézményi fejlesztési terv és az arra épülő, a program megvalósításához biztosított támogatási összeg felhasználásának költség-és ütemterve szerint az előírt fordulónappal és határidőre a szakiskolák elszámolást kötelesek készíteni. Az analitikus és a szintetikus kimutatásokat a jelen útmutatóban foglaltak figyelembevételével kell összeállítaniuk.

4 4 1. UKöltségvetési terv elkészítése: Az egyéni ütemterven alapuló, a szakképzést előkészítő évfolyamok tartalmi fejlesztése és az intézményi megvalósítás támogatása pályázati program megvalósítása céljából a szakiskola költségvetési tervet köteles készíteni. A jóváhagyott költségvetési terv a támogatási szerződés elválaszthatatlan részét képezi. A költségvetési terv benyújtásának határideje: március 01. A költségvetési tervet áttekinthető, érthető, rendezett formában kell elkészíteni. Az összehasonlíthatóság és az azonos értékelési elvek és a költségcsoportosítás érdekében a költségvetési terv sémáját a Támogató kötelezően előírja. (Költségvetési terv minta 1. sz. melléklet). A költségvetési terv összeállítása során, az előirányzatot az alábbi megosztásban kötelező elkészíteni: 1. Személyi jellegű költségek : 40 % 2. Dologi költségek és eszközberuházások: 60 % Összesen: 100 % A személyi jellegű költségek esetleges pénzmaradványa a dologi költségekre és eszközbeszerzések javára előzetes bejelentés és annak jóváhagyása mellett átcsoportosítható. Az átcsoportosítás félévente, a pénzügyi elszámolás benyújtásával egyidejűleg történhet, a módosított költségvetési terv csatolásával együtt. A dologi költségek és az eszközbeszerzések esetleges pénzmaradványai a személyi jellegű költségek javára nem csoportosíthatóak át! UFinanszírozási üzemterv: Az utólagos elszámolási kötelezettséggel juttatott támogatás folyósítása a következők szerint történik: Folyósítási határidő Összeg 1. Ütem ,- Ft 2. Ütem ,- Ft 3. Ütem ,- Ft 4. Ütem ,- Ft 5. Ütem ,- Ft A szakiskola a költségvetési terv benyújtásával egyidejűleg nyilatkozik arról, hogy az előirányzatban foglalt kifizetések tekintetében az intézményi közbeszerzési szabályzatuknak megfelelően járnak el. A közbeszerzési nyilatkozatot az alábbiakban előírt határidőkben benyújtott pénzügyi elszámolásokkal egyidejűleg, az elszámolásokban közölt kiadások vonatkozásában kell csatolni. A közbeszerzési nyilatkozatot a támogatási szerződést aláíró személy, vagy meghatalmazottja hitelesíti. Amennyiben a szakiskola él a meghatalmazás lehetőségével, az aktuális elszámoláshoz az erről készült megbízást is csatolnia kell. (Közbeszerzési nyilatkozat 2. sz. melléklet)

5 5 A támogatási szerződésben foglaltak szerint, a támogatás jogosulatlan igénybevétele esetére a szakiskola a támogatási szerződésben visszavonhatatlanul hozzájárul ahhoz is, hogy a Támogató irányában jelentkező visszafizetési kötelezettsége teljesítésének 15 napon túli késedelme esetén a Támogató bármely bankszámlájára azonnali beszedési megbízást nyújtson be követelése érvényesítésére. 2. UPénzügyi elszámolás elkészítése: A program megvalósításához biztosított támogatási összeg felhasználásának költség-és ütemterve szerint az előírt fordulónappal és határidőre a szakiskolák pénzügyi elszámolást kötelesek készíteni. Kizárólag a Támogatási szerződésben megjelölt tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó költségek számolhatóak el! A pénzügyi elszámolás a költségvetési terv szerint bontásban, a támogatás terhére elszámolt költségeknek a felhasználás jogcíme szerinti, (szerződések, számlák és egyéb bizonylatok alapján) kiadási költségnemenként összesített kimutatását tartalmazza. Ezen kívül az elszámolásban külön fel kell tüntetni az addig kifizetett, a szerződéssel lekötött és szabad pénzmaradványt, valamint esetlegesen fennmaradt kintlévőségek keletkezésével és érvényesítésével kapcsolatos, releváns körülményeket, intézkedéseket. A pénzügyi elszámolás részletesen tartalmazza a kifizetések alapjául szolgáló bizonylatokat (számlák, személyi jellegű kifizetések összesítő kimutatásai, egyéb bizonylatok, bankkivonatok), azaz analitikákat, valamint ezek tematikus összesítését, vagyis a szintetikus kimutatásokat. UA pénzügyi elszámolás két részből áll: 2.1. Költségnemenkénti analitikus kimutatások és számlaösszesítő 2.2. Összesítő elszámolás (költségnemenkénti főösszesen) (Költségnemenkénti analitikus kimutatás és számlaösszesítő 3. sz. melléklet) (Összesítő elszámolás minta 4. sz. melléklet) 2.1. UKöltségnemenkénti analitikus és összesítő kimutatások: A szakiskoláknak a költségvetési támogatásról számlákkal kell elszámolniuk. A számlákon a vevő neve és címe rovatban a szakiskola neve és címe kell, hogy szerepeljen!!! A tartalmi szempontokon túl csak azok a számlák fogadhatóak el és alkalmasak a pénzügyi elszámolásra, melyek a évi CXXVII. Áfa törvény X. fejezetében (Számlázás) foglalt rendelkezéseknek megfelelnek.

6 6 Főszabályként a számla kötelező adattartalma (169. ): a) a számla kibocsátásának kelte; b) a számla sorszáma, amely a számlát kétséget kizáróan azonosítja; c) a termék értékesítőjének, szolgáltatás nyújtójának adószáma, amely alatt a termék értékesítését, szolgáltatás nyújtását teljesítette; d)..; e) a termék beszerzőjének, szolgáltatás nyújtójának, valamint a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének neve és címe; f) az értékesített termék megnevezése, annak jelölésére a számlakibocsátásra kötelezett választása alapján az e törvényben alkalmazott VTSZ., továbbá mennyisége, illetőleg a nyújtott szolgáltatás megnevezése, annak jelölésére a számlakibocsátásra kötelezett választása alapján az e törvényben alkalmazott SZJ, továbbá mennyisége, feltéve, hogy az természetes mértékegységben kifejezhető; g) a számla teljesítésének kelte, ha az eltér a számla kibocsátásának keltétől; h) az adó alapja, továbbá az értékesített termék adó nélküli egységára, illetőleg a nyújtott szolgáltatás adó nélküli egységára, ha az természetes mértékegységben kifejezhető, valamint az alkalmazott árengedmények, feltéve, hogy azt az egységár nem tartalmazza; i) az alkalmazott adó mértéke; j) az áthárított adó, kivéve, ha annak feltüntetését e törvény kizárja; k) adómentesség esetében, valamint abban az esetben, ha adófizetésre a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője kötelezett, jogszabályi hivatkozás, vagy bármely más, de egyértelmű utalás arra, hogy a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása ka) mentes az adó alól; vagy kb) után a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője az adófizetésre kötelezett; l)..; m) Utazásszervezési szolgáltatás nyújtása esetében jogszabályi hivatkozás, vagy bármely más, de egyértelmű utalás arra, hogy a XV. Fejezetben meghatározott különös szabályokat alkalmazták; n)..; o)..; Külföldi számlák befogadása esetében a külföldi szállító honossága szerint érvényes számlakibocsátási szabályok érvényesülnek. Ez esetben az idegen nyelvű számlákra szabatosan megfogalmazva kell ráírni annak magyar nyelvű tartalmát. Az elszámoláshoz számlaösszesítőt kell csatolni, amely tartalmazza a programhoz tartozó számlákat, illetve az azzal egyenértékű bizonyító erejű (belső-, külső) számviteli bizonylatokat, valamint azok pénzügyi teljesítésének bizonylatait a költségvetési terv szerinti költségcsoportosításban. A számlaösszesítő minimum kötelező tartalmi elemeire a 3. sz. melléklet ad iránymutatást. A számlaösszesítőn belül, az azonos költségnemhez tartozó számlákat, ill. bizonylatokat felmerülésük időrendi sorrendjében kell fölvezetni és a számlaösszesítő szerinti sorszámmal ellátni. A számlákhoz közvetlenül csatolni kell a kifizetésüket igazoló bankbizonylatot, vagy pénztári bizonylatot. (Össze kell tűzni.)

7 7 A szakiskola a költségvetési terv felhasználása során fölmerül számlákat és bizonylatokat saját pénzügyi nyilvántartásán belül elkülönítetten köteles nyilvántartani. Köteles továbbá könyvelését oly módon kialakítani, hogy a folyósított támogatás és annak felhasználása a számvitelben utólag is visszakereshető és lekérdezhető legyen. (Projektszámos könyvelés, 6-os, 7-es számlaosztály alkalmazása, stb.) Elkülönített analitikus és főkönyvi nyilvántartás A szakiskola a benyújtott számla eredeti példányára köteles rávezetni az alábbi szöveget: A 3736/ programkódú támogatási szerződés alapján az FSZK felé. Ft elszámolva Az elszámoláskor az 1. pontban megjelölt kiegészítéssel ellátott számla hiteles másolatát (az eredetivel megegyező, dátum, aláírás, bélyegző) kell a Támogatónak benyújtani. A számla eredeti példányát a szakiskola köteles megőrizni és azt kérésre bármely ellenőrzés során bemutatni Az ,- Ft értékű szolgáltatási számlák (tehát nem termékbeszerzés) mellé csatolni kell a számlázás alapjául szolgáló szerződés vagy megrendelés hiteles másolatát Amennyiben a kifizetésre banki átutalással kerül sor, úgy az elszámoláskor a számlához a banki átutalás bizonylatának hiteles másolatát is csatolni kell Amennyiben a kifizetésre készpénzzel kerül sor, úgy az elszámoláskor a számlához a kiadási pénztárbizonylat hiteles másolatát is csatolni kell a Támogató felé benyújtott elszámolási bizonylatokat a támogatási szerződést aláíró személy, vagy meghatalmazottja hitelesítheti. Amennyiben a szakiskola él a meghatalmazás lehetőségével, az aktuális elszámoláshoz az erről készült megbízást is csatolnia kell. A és pontban foglalt előírások betartásának megkönnyítése végett célszerű az 5. sz. mellékletben feltüntetett bélyegzők alkalmazása UÖsszesítő elszámolás:u A költségnemenkénti számlaösszesítő végösszegét a költségvetési összesítő elszámolás megfelelő rovatába kell átvezetni és a tervszámot tartalmazó oszlop mellett tényadatként feltüntetni, az eltérést pedig mind abszolút összegben, mind százalékosan a harmadik oszlopban megadni. Az összesítő elszámolást a pontban foglaltak szerint kell hitelesíteni UElszámolási határidők: A pályázati program utólagos elszámolási kötelezettséggel, megvalósulási szakaszonként előfinanszírozott. A finanszírozási és megvalósulási ütemterv szerint az időszaki pénzügyi elszámolások határideje a következő:

8 8 Elszámolás fordulónapja Elszámolás benyújtásának határideje I augusztus szeptember 15. II február március 16. III augusztus szeptember 15. IV február március 16. V augusztus szeptember UJellemzően fölmerülő költségek: 3.1. USzemélyi jellegű költségek:u A pályázati programban résztvevő pedagógusok részére felhasználási szerződés alapján kifizetett megbízási díjak. A felhasználási szerződés a szerzői jogvédelem alá tartozó olyan tanulmányok írására, módszerek kidolgozására, szakfordításra, alkotói szerkesztő munka végzésére terjed ki, melyek a Dobbantó program megvalósítása során a módszertan aktív alkotói folyamatának eredményeként jönnek létre és alkalmasak arra, hogy a program további bevezetése során felhasználhatóak legyenek. A felhasználási szerződés alapján történő személyi jellegű kifizetések során a mindenkor hatályos adó-és járuléktörvények szerint kell eljárni és az e fejezet alá tartozó költségvetési keretnek a vonatkozó adó-és járulékkötelezettségeket is tartalmazniuk kell UDologi költségek:u Szakértői költségek: Esetlegesen fölmerülő olyan szakmai költségek, melyek nem tartoznak az educoachok és a változást segítő mentorok tevékenységével összefüggő költségek közé. Ezek lehetnek például konfliktuskezelő és kommunikációs tréningek szakmai költségei, valamint kooperációs technikák oktatásával összefüggő tevékenységek költségei. Ezen szakmai költségeket csak a Támogató előzetes jóváhagyásával lehet a költségvetési terv részeként szerepeltetni, elszámolni Fordítás, tolmácsolás: Szakmai rendezvényeken élőbeszéd tolmácsolása, szakmai szövegek fordítása során felmerülő költségek Szakmai rendezvények saját szervezésű lebonyolítása: Ezen tevékenységek során elszámolhatóak: - terembérleti díjak, - hangosítási, eszközbérleti, technikai feltételek biztosításával kapcsolatos költségek,

9 9 - reprezentációs költségek (a reprezentációs költségek elszámolásainak feltételeit lásd pontban), - útiköltség megtérítése a rendezvényen résztvevő diákok és tanárok részére (az útiköltség térítés elszámolási szabályait lásd a pontban). Rendezvényszervezési szolgáltatást, mint önálló szakmai szolgáltatást elszámolni nem lehet! Utazási költségtérítés: A/ A szakmai konferenciákon, tapasztalatcseréken, diákrendezvényeken való részvétel biztosítása végett számolhatóak el az utazási költségek. Ezek lehetnek: - helyközi utazási költség (vasúti közlekedés, távolsági busz, stb.), az elszámoláshoz csatolni kell az utazási jegyet és a számlát is, - helyi utazási költség akkor, ha azt helyközi utazással együtt veszik igénybe, az elszámoláshoz a helyi utazási jegyet kell csatolni, - csoportos személyszállítás, - kiküldetési rendelvény alapján saját tulajdonú személygépkocsi után a törvényben megengedett mértékű költségtérítés, az elszámoláshoz a kiküldetési rendelvényt kell csatolni. B/ Indokolt esetben a diákok munkahelyre utaztatásának és a kísérő tanárok utazásának költsége az A/ pontban foglaltak szerint Reprezentációs költség: Szakmai rendezvényeken, konferenciákon, konzultációkon, diákfoglalkozásokon biztosított étkezések, kávé-üdítő költségei. A/ Egésznapos rendezvény esetében 1 étkezés, és 2 alkalommal kávé-üdítő, sütemény biztosítása max ,- Ft/fő/nap összegben. B/ Félnapos rendezvény esetében 2 alkalommal kávé-üdítő, sütemény biztosítása max. 500,- Ft/fő/félnap összegben Nemzetközi szervezet tagdíja: Az E2C- Europe tagsági díja számolható el ilyen jogcímen E2C-Europe nemzetközi szakmai konferenciákon, diáktalálkozókon, diáktáborokon való részvétel költsége: A fölmerülő részvételi költségek közül elszámolható: - kiutazási költség a pontban leírtak figyelembevételével értelemszerűen, - külföldi szállásköltség számla ellenében, - ellátási költség, melyet a Támogató előzetes jóváhagyásával lehet a költségvetési terv részeként szerepeltetni, elszámolni Kulturális és sportprogramok költsége:

10 10 A diákok közösségi összetartását, kulturális érdeklődését, és egészséges életmód iránti igényük elősegítését célzó művelődési és sportprogramok, kirándulások költsége Nyomtatvány, irodaszer költség: A program megvalósulása során fölmerülő papírköltség, írószerek, festékkazetták, nyomtatókazetták, egyéb irodaszerek költsége Kommunikációs, prezentációs költségek: A programot és a szakiskolát bemutató hirdetések költsége, kommunikációs költségek, weblap fejlesztés. 3.3 UEszközbeszerzések (beruházások):u A Dobbantó osztály tantermének felszereléséül szolgáló eszközök beszerzési költsége. Ezen eszközök különösen: - mobilizálható padok és asztalok, - kézikönyvtár kialakítása a tanteremben, - számítógépek, monitorok, perifériák, internet csatlakozás kiépítése (a havi előfizetési költség nem számolható el), - operációs rendszerek, oktatást segítő szoftverek, - multifunkciós irodatechnikai eszközök (fénymásoló, szkennelő, nyomtató), - audio-vizuális eszközök (CD lejátszó, DVD, TV, video, projektor, digit fényképezőgép), - tárolóeszközök, szekrények, - kuckósarokba szőnyegek, párnák, nyitott könyvespolcok, egyéb diákkomfortot támogató eszközök, - zeneeszközök - egészalakos tükör, - információs tábla, - bordásfal, - növények, akvárium, - konyha (étkezőasztal, székek, konyhabútor, esetleg mikro sütő, vagy tűzhely), - könyvek, - sporteszközök, sportfelszerelések. A tanterem felszereléséül szolgáló eszközök kizárólag a Dobbantó program során használhatóak, azoknak mindenkor a tanteremben kell rendelkezésre állniuk a diákok számára!

11 11 DOBBANTÓ - KÖLTSÉGVETÉSI TERV Sorszám Költség megnevezése Összesen I. félév II. félév I. félév II. félév I. félév 1. Személyi jellegű költségek (megbízási díjak, járulékok) 1.1. Felhasználási szerződés alapján kifizetett megbízási díjak 1.2. Kapcsolódó járulékok 2. Dologi költségek 2.1. Szakértői költségek 2.2. Fordítás, tolmácsolás 2.3. Szakmai rendezvények saját szervezésű lebonyolítása 2.4. Utazási költségtérítés 2.5. Reprezentációs költség 2.6. Nemzetközi szervezet tagdíja 2.7. E2C-Europe nemzetközi konferenciák, diáktalálkozók költsége 2.8. Kulturális és sportprogramok költsége 2.9. Nyomtatvány, irodaszer költség Kommunikációs, prezentációs költségek 3. Eszközbeszerzések (beruházások) 3.1. Eszközbeszerzések (beruházások) 1. sz. melléklet

12 12 Közbeszerzési nyilatkozat Alulírott, a képviselője (meghatalmazottja) ezúton nyilatkozom, hogy a FKA-KT-47/2007 számú, 3736/ programkódú Dobbantó pályázati program megvalósítása során intézményünk közbeszerzési szabályzatában foglaltak szerint jártunk el, a Közbeszerzésekről szóló 2003.évi CXXIX. Törvény rendelkezései szerint. Dátum.... aláírás 2. sz. melléklet

13 13 Költségnemenkénti analitikus kimutatás és számla összesítő Összesítő elszámolás költségsorához Sor- Számlakibocsátó Számla Kiállítás Termék v. szolgáltatás Számla összege szám neve sorszáma dátuma megnevezése Bruttó Ft Összesítő elszámolás.költségsora Összesen 3. sz. melléklet

14 14 DOBBANTÓ - ÖSSZESÍTŐ ELSZÁMOLÁS I. FÉLÉV ADATOK ELTÉRÉS Sorszám Költség megnevezése TERV TÉNY % ÖSSZEG 1. Személyi jellegű költségek (megbízási díjak, járulékok) 1.1. Felhasználási szerződés alapján kifizetett megbízási díjak 1.2. Kapcsolódó járulékok 2. Dologi költségek 2.1. Szakértői költségek 2.2. Fordítás, tolmácsolás 2.3. Szakmai rendezvények saját szervezésű lebonyolítása 2.4. Utazási költségtérítés 2.5. Reprezentációs költség 2.6. Nemzetközi szervezet tagdíja 2.7. E2C-Europe nemzetközi konferenciák, diáktalálkozók költsége 2.8. Kulturális és sportprogramok költsége 2.9. Nyomtatvány, irodaszer költség Kommunikációs, prezentációs költségek 3. Eszközbeszerzések (beruházások) 3.1. Eszközbeszerzések (beruházások) 4. sz. melléklet

15 15 A 3736/ programkódú támogatási szerződés alapján az FSZK felé.ft elszámolva. Az eredetivel megegyező hiteles másolat. Dátum:. Aláírás:. P.H. 5. sz. melléklet

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó tanári, oktatói és tanulói mobilitás elnevezésű programokhoz a támogatás felhasználásáról szóló

Részletesebben

Nyomtatható verzió Kedves Partnereink!

Nyomtatható verzió Kedves Partnereink! ÁFA II. Nyomtatható verzió Kedves Partnereink! Az általános forgalmi adó törvény elsősorban gazdasági társaságokat változásait a törvényszöveg, illetve a HVG különszám magyarázatai alapján ismertetjük

Részletesebben

SEGÉDLET A SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉS PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS

SEGÉDLET A SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉS PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS SEGÉDLET A SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉS PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT 2012-13-HEF KÓDÚ PÁLYÁZATI PROGRAMOKH OZ A támogatási szerződésben rögzített feladatok,

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó A szakképzési önértékelési modell II. szintje alapján végrehajtott intézményi önértékelés külső

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai Fejlesztési Program II. keretében, szakmai fejlesztési célú feladatok megvalósításához támogatásban részesülő Támogatottak részére A támogatás felhasználása

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes. 2012. január 5.

Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes. 2012. január 5. Útmutató a látvány-csapatsportok társasági adóból való közvetett állami támogatásának felhasználásához és elszámolásához Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes 2012. január 5. Elszámolható

Részletesebben

Hibridlevél Tájékoztató számlázási szabályokról

Hibridlevél Tájékoztató számlázási szabályokról Hibridlevél Tájékoztató számlázási szabályokról Tartalomjegyzék 1. Alkalmazandó jogszabályok... 3 2. Számlákkal kapcsolatos előírások... 4 2.1. Számlaadási kötelezettség... 4 2.2. A számla kötelező adattartalma...

Részletesebben

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében A támogatói szerződés (VKTSZ) megkötését követően kezdődik el a projekt megvalósítása, aminek alapja, az Pályázó jogainak és kötelezettségeinek

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

ELŐADÓ: 2008. ÉVI MOLÁSAINAK

ELŐADÓ: 2008. ÉVI MOLÁSAINAK ELŐADÓ: 2008. ÉVI PÁLYÁZATOK PÉNZP NZÜGYI ELSZÁMOL MOLÁSAINAK ÖSSZEÁLLÍTÁSA 2008. ÉVI NCA PÁLYÁZATOK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSAINAK ÖSSZEÁLLÍTÁSA 1. JÓVÁHAGYOTT KÖLTSÉGVETÉSNEK MEGFELELŐEN A TELJES TÁMOGATÁSI

Részletesebben

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet)

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet) ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet) a Szakiskolai fejlesztési program II. 2009. évi feladatainak végrehajtása során a szakiskolák által megvalósítandó szakmai fejlesztési célú feladatok megvalósításához.

Részletesebben

Szegedi Kistérség Többcélú Társulása által meghirdetett Idısügyi szervezetek mőködésének támogatás elszámolásához kapcsolódó segédlet

Szegedi Kistérség Többcélú Társulása által meghirdetett Idısügyi szervezetek mőködésének támogatás elszámolásához kapcsolódó segédlet Szegedi Kistérség Többcélú Társulása által meghirdetett Idısügyi szervezetek mőködésének támogatás elszámolásához kapcsolódó segédlet I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Idısügyi szervezetek mőködésének támogatásában

Részletesebben

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA 2010.02.26. POLGÁR ÉVA TÉMAKÖRÖK elszámolható költségek útmutató (ESZA/ERFA) könyvvizsgálat a projekt végén előlegből származó kamatbevétel bevételek kezelése milyen

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ Elszámolási Kézikönyv a nemzetiségi célú előirányzatokból nyújtott működési költségvetési támogatás szakmai tájékoztatójának és pénzügyi kimutatásának elkészítéséhez 1.

Részletesebben

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4)

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4) EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4) Évközi beszámoló szeminárium Csigi Klaudia Tempus Közalapítvány 2015. szeptember 17. Beszámoló benyújtása Eredeti példányban,

Részletesebben

Fajsz Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2014. (III.3.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről

Fajsz Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2014. (III.3.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Fajsz Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2014. (III.3.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Fajsz Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS 2. melléklet a pályázati felhíváshoz Szerződés száma: /2015 Ügyiratszám:./../2015 Témafelelős: Polgármesteri Kabinet Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata amely létrejött

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét

Részletesebben

Vaskút Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2016. (II.12.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről

Vaskút Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2016. (II.12.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Vaskút Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2016. (II.12.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Vaskút Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Elszámolási segédlet 2017

Elszámolási segédlet 2017 1 Elszámolási segédlet 2017 2 3 4 5 6 7 8 ( A táblázattól függetlenül csak a ben meghatározott céloknak megfelelő költségek számolhatók el.) Záradékolási kötelezettség: a ben meghatározott szöveggel, a

Részletesebben

Fajsz Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2014. (III.3.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről

Fajsz Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2014. (III.3.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Fajsz Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2014. (III.3.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Fajsz Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Elszámolási segédlet 2019

Elszámolási segédlet 2019 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Munkaadókat terhelő járulékok Bruttó bér Elszámolható költségnemek Személyi jellegű egyéb kifizetések Munkaadót terhelő járulékok Elszámolási segédlet 2019 ( A táblázattól függetlenül

Részletesebben

Tájékoztató az adatexporttal összefüggésben felmerült egyes kérdésekről [23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 11/A. -a és 2-3.

Tájékoztató az adatexporttal összefüggésben felmerült egyes kérdésekről [23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 11/A. -a és 2-3. Tájékoztató az adatexporttal összefüggésben felmerült egyes kérdésekről [23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 11/A. -a és 2-3. mellékletei] A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus

Részletesebben

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó Támogatás folyósítása Előleg kifizetése (automatikusan) Köztes kifizetés (PEJ alapján) Számlák, illetve

Részletesebben

Magyar joganyagok - 98/2012. (V. 15.) Korm. rendelet - a határon túli költségvetési t 2. oldal (5)1 Támogatási szerződés köthető arra is, hogy az (1)

Magyar joganyagok - 98/2012. (V. 15.) Korm. rendelet - a határon túli költségvetési t 2. oldal (5)1 Támogatási szerződés köthető arra is, hogy az (1) Magyar joganyagok - 98/2012. (V. 15.) Korm. rendelet - a határon túli költségvetési t 1. oldal 98/2012. (V. 15.) Korm. rendelet a határon túli költségvetési támogatások sajátos szabályairól A Kormány az

Részletesebben

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek ALAPADATOK* Szerződés száma: Kifizetési kérelem : * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek 1.sz. melléklet 500 Eft alatti támogatástartalmú számlák összesítője

Részletesebben

Pénzügyi és szakmai beszámoló segédlet

Pénzügyi és szakmai beszámoló segédlet Pénzügyi és szakmai beszámoló segédlet Jelen dokumentum nem elválasztható az Elszámolási Útmutatóban foglaltaktól. A dokumentáció összeállítása során az elszámolási útmutatót és a támogatási/megbízási

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL. Beszerzés, teljesítés megnevezésének jogcíme 7. Könyvelési sorszám 6. Nettó összege ÖSSZESEN

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL. Beszerzés, teljesítés megnevezésének jogcíme 7. Könyvelési sorszám 6. Nettó összege ÖSSZESEN 1. sz. melléklet Szerződés száma: Pályázó neve: Címe/székhelye: ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL A pályázatban megjelölt projekt/feladat megvalósításának költségei Sorszám kibocsátó neve

Részletesebben

Az országban működő köznevelési kollégiumok tehetséggondozó műhelyeinek és programjainak támogatása. (A pályázat kódja: NTP-KKOLL-12-P) Segédlet

Az országban működő köznevelési kollégiumok tehetséggondozó műhelyeinek és programjainak támogatása. (A pályázat kódja: NTP-KKOLL-12-P) Segédlet Az országban működő köznevelési kollégiumok tehetséggondozó műhelyeinek és programjainak támogatása (A pályázat kódja: NTP-KKOLL-12-P) Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez A pályázatban csak

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2014(IX.8.) önkormányzati rendelete Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Nagykarácsony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Idősügyi támogatási keretből (továbbiakban:

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Pénzügyi és szakmai elszámolás

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Pénzügyi és szakmai elszámolás Pénzügyi és szakmai elszámolás 1 Szakmai beszámoló Célja: a pályázatban vállalt feladatok végrehajtásának szöveges bemutatása Része: a) elektronikus szakmai adatlap (EPER), b) kötelezően előírt, vagy a

Részletesebben

Szakképzési hozzájárulás és a képzés fejlesztési támogatás felhasználása

Szakképzési hozzájárulás és a képzés fejlesztési támogatás felhasználása Bárczi Gusztáv Óvoda Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola 1082 Budapest, VIII. Üllői út 76. Szakképzési hozzájárulás és a képzés fejlesztési támogatás felhasználása A szakképzésről

Részletesebben

I. Sportágfejlesztési támogatás (amely tartalmazza a korábbiakban a MOB által biztosított műhelytámogatás összegét is) igénybevételének folyamata

I. Sportágfejlesztési támogatás (amely tartalmazza a korábbiakban a MOB által biztosított műhelytámogatás összegét is) igénybevételének folyamata Tisztelt Egyesület! A Magyar Atlétikai Szövetség Elnöksége 2018. 03.21-én megtartott ülésén a 20/2018 (III.21.) és 21/2018 (III.21.) számú határozatával döntött a 2018. éves sportágfejlesztési, valamint

Részletesebben

PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I.

PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I. PÁLYÁZATI AUDIT PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I. Elkülönített pályázati dokumentáció: eredeti bizonylatok, kifiz. kérelem sorrendjében, egyértelműen, beazonosíthatóan A könyvvizsgáló rendelkezésére kell bocsátani

Részletesebben

Magyar Birkózó Szövetség. Állami támogatások elszámolásával kapcsolatos változások 2015-IV. ütem

Magyar Birkózó Szövetség. Állami támogatások elszámolásával kapcsolatos változások 2015-IV. ütem Magyar Birkózó Szövetség Állami támogatások elszámolásával kapcsolatos változások 2015-IV. ütem Általános információk I. Támogatási időszak 2015.01.01.-2016.01.15. ÉVES támogatási periódus Elszámolás végső

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ Az Európai Mobilitási Hét Autómentes Nap 2018 egyedi támogatások

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ Az Európai Mobilitási Hét Autómentes Nap 2018 egyedi támogatások ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ Az Európai Mobilitási Hét Autómentes Nap 2018 egyedi támogatások 1. BENYÚJTÁSI FELTÉTELEK A Kedvezményezettnek a Támogatási Szerződés (a továbbiakban: Szerződés) 4.1. pontja alapján

Részletesebben

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez (NTP-KKT-12-A/B-P) A pályázatban csak a támogatási időszakban megvalósult, a projekt megvalósításához kapcsolódó gazdasági események költségeit alátámasztó,

Részletesebben

Termékbeszerzések és szolgáltatások esetén minden esetben a

Termékbeszerzések és szolgáltatások esetén minden esetben a A Natura 2000 fenntartási tervek készítéséhez nyújtott támogatás jogcím kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok 1. Személyi jellegű kiadások Az ügyfél köteles az egyes fenntartási tervek

Részletesebben

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei Számlakezelési Szabályzat a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei Számlakezelési Szabályzat a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva BUDAPESTI MÓDSZERTANI SZOCIÁLIS KÖZPONT ÉS INTÉZMÉNYEI Iktatószám: TK/309-2/2019. Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei Számlakezelési Szabályzat a módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet A pályázat elszámolása két fő részből áll: 1. Tartalmi rész: Tartalmi beszámoló + mellékletek (fénykép, újságcikk, stb.) A tartalmi beszámoló szöveges összefoglaló, amelyben a támogatott

Részletesebben

SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ I. A BESZÁMOLÁS A Támogatottnak negyedévente beszámolót kell benyújtania, mely tartalmazza a szakmai és a pénzügyi beszámolót. A beszámolókban igazolni kell, hogy a támogatás

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó (440/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet /A., 3. melléklet alapján)

T á j é k o z t a t ó (440/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet /A., 3. melléklet alapján) T á j é k o z t a t ó (440/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet 7. - 11/A., 3. melléklet alapján) Az előadó-művészeti szervezetek által 2016. január 01-december 31. között Tao. tv. szerint kapott támogatás,

Részletesebben

Előterjesztés. A Czuczor Gergely Tagiskola közüzemi számláival kapcsolatos támogatásról

Előterjesztés. A Czuczor Gergely Tagiskola közüzemi számláival kapcsolatos támogatásról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Czuczor Gergely

Részletesebben

Segédlet Költségterv tervezéséhez kitöltéséhez

Segédlet Költségterv tervezéséhez kitöltéséhez Segédlet Költségterv tervezéséhez kitöltéséhez A fogyatékkal élő tanulók, fiatalok tehetségsegítő szolgáltatásokhoz történő hozzáférésének javítására szolgáló programok támogatására című pályázati felhíváshoz

Részletesebben

Kontrollkörnyezet, szabályzatok

Kontrollkörnyezet, szabályzatok Kontrollkörnyezet, szabályzatok 1. melléklet a /2018.( ) RNÖ számú határozathoz A Hivatal rendelkezik Számviteli Politikával, amely 2017. január 01-től hatályos. A szabályzat hatálya kiterjed az Önkormányzatra

Részletesebben

Általános forgalmi adó (Áfa) számviteli elszámolása

Általános forgalmi adó (Áfa) számviteli elszámolása Mintacím szerkesztése Általános forgalmi adó (Áfa) számviteli elszámolása Általános szabályok szerint Az általános forgalmi adóra vonatkozó adókötelezettséget tartalmazó jogszabályok: 2007. évi CXXVII.

Részletesebben

Előadó: Bódi Ilona pénzügyi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály Pénzügyi és Számviteli Osztály

Előadó: Bódi Ilona pénzügyi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály Pénzügyi és Számviteli Osztály Előadó: Bódi Ilona pénzügyi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály Pénzügyi és Számviteli Osztály A kifizetés alapja a mindkét fél által aláírt Megbízási

Részletesebben

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez (NTP-KTMK-MPA-12)

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez (NTP-KTMK-MPA-12) Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez (NTP-KTMK-MPA-12) A pályázatban csak a támogatási időszakban megvalósult, a projekt megvalósításához kapcsolódó gazdasági események költségeit alátámasztó,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány által támogatott pályázati programok pénzügyi elszámolásához

ÚTMUTATÓ a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány által támogatott pályázati programok pénzügyi elszámolásához ÚTMUTATÓ a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány által támogatott pályázati programok pénzügyi elszámolásához Az elszámolást az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény,

Részletesebben

Téglás Város Képviselő-testületének 6/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről

Téglás Város Képviselő-testületének 6/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Téglás Város Képviselő-testületének 6/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32.

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET ProAnt A kevésbé tapasztalt pályázók körében gyakran nehézséget jelent, hogy a kifizetési igénylések összeállításakor egyes költségeket milyen típusú összesítőn kell elszámolni, valamint

Részletesebben

SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ I. A BESZÁMOLÁS A Támogatottnak negyedévente beszámolót kell benyújtania, mely tartalmazza a szakmai és a pénzügyi beszámolót. A beszámolókban igazolni kell, hogy a támogatás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: Hajléktalan, fogyatékos, időskorú személyek valamint gyermekek programpályázat útján történő támogatása.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: Hajléktalan, fogyatékos, időskorú személyek valamint gyermekek programpályázat útján történő támogatása. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szociális Bizottsága pályázatot hirdet debreceni székhelyű non-profit szervezetek programjainak támogatására A pályázók köre: Pályázatot nyújthatnak

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ

PÉNZÜGYI ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ PÉNZÜGYI ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ AZ ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAM ÚT A TUDOMÁNYHOZ ALPROGRAM 2012/2013. tanév ZÁRÓ BESZÁMOLÓINAK ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A pénzügyi elszámolás és szakmai beszámoló benyújtásának határideje:

Részletesebben

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax:

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax: Nemzeti Együttműködési Alap 2018. évi támogatások Elszámolási tudnivalók, gyakorlati tanácsok Támogatási időszak fogalma: A támogatási szerződésben rögzített, a támogatási igényben megjelölt támogatható

Részletesebben

Elszámolási segédlet sportágfejlesztési támogatás egyesületi elszámolásához

Elszámolási segédlet sportágfejlesztési támogatás egyesületi elszámolásához Elszámolási segédlet sportágfejlesztési támogatás egyesületi elszámolásához Általános formai követelmények Számlák: Minden eredeti számlát záradékolni szükséges, a záradék szövege: az MVSZ számú támogatási

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Konferenciatámogatás pályázati felhíváshoz

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Konferenciatámogatás pályázati felhíváshoz PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Konferenciatámogatás pályázati felhíváshoz A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány közgazdasági, pénzügyi, jogi, valamint az ezekhez kapcsolódó interdiszciplináris témájú konferenciatámogatási

Részletesebben

Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása

Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása című (MAHOP-5.3.1-2016 kódszámú) felhívás, valamint az ahhoz kapcsolódó 4., 5. és 7. számú

Részletesebben

REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA

REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA. igazgató P.H. 1 REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény reprezentációs kiadások felosztásának,

Részletesebben

Tusán Róbert Gazdálkodási ismeretek tájházak üzemeltetéséhez

Tusán Róbert Gazdálkodási ismeretek tájházak üzemeltetéséhez Tusán Róbert Gazdálkodási ismeretek tájházak üzemeltetéséhez A kötelezettségvállalástól a számlázásig A kötelezettségvállalással kapcsolatos legfontosabb alapfogalmak a következőek: a.) kötelezettségvállalás:

Részletesebben

A BIZONYLATOK FAJTÁI

A BIZONYLATOK FAJTÁI A BIZONYLATOK FAJTÁI Pénzügyi bizonylatok Tevékenységi bizonylatok Átvételi bizonylatok Keletkezési helyek szerinti bizonylatok A szigorú számadású nyomtatványok Állampolgársági, hatósági bizonyítványok

Részletesebben

PRÉMIUM EGÉSZSÉGPÉNZTÁR GARANCIAVÁLLALÁSI SZABÁLYZAT

PRÉMIUM EGÉSZSÉGPÉNZTÁR GARANCIAVÁLLALÁSI SZABÁLYZAT PRÉMIUM EGÉSZSÉGPÉNZTÁR GARANCIAVÁLLALÁSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2016. január 19-től Tartalom A. GARANCIAVÁLLALÁS A BENYÚJTOTT TAGI SZÁMLÁK KIFIZETÉSÉRE... 2 1. A vállalt garancia... 2 2. A garancia vállalásának

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet Adó levonási jog (ÁFA visszatérítés) A Kedvezményezett a pályázat benyújtásakor nyilatkozott, hogy a támogatás tekintetében az általános forgalmi adó levonására (ÁFA visszatérítésre):

Részletesebben

A MaNNa Kulturális Egyesület PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ELŐADÓ-MŰVÉSZETI TEVÉKENYSÉG TÁMOGATÁSÁRA

A MaNNa Kulturális Egyesület PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ELŐADÓ-MŰVÉSZETI TEVÉKENYSÉG TÁMOGATÁSÁRA A MaNNa Kulturális Egyesület PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA ELŐADÓ-MŰVÉSZETI TEVÉKENYSÉG TÁMOGATÁSÁRA I. A pályázat kiírója: Manna Kulturális Egyesület (1155 Budapest, Bulcsú u. 44.) II. A pályázat célja: A Manna

Részletesebben

Határtalanul! program Elszámolási útmutató a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (HAT-17-01) nyílt felhíváshoz

Határtalanul! program Elszámolási útmutató a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (HAT-17-01) nyílt felhíváshoz Határtalanul! program 2017. Elszámolási útmutató a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (HAT-17-01) nyílt felhíváshoz Figyelem! Az EPTK FAIR beszámoló felülete jelenleg nem szerkeszthető. A beszámoló postai

Részletesebben

PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁN MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZATA

PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁN MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZATA PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁN MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZATA Érvényes: 2013. augusztus 1-től A Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium intézményben

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet Adó levonási jog (ÁFA visszatérítés) A Kedvezményezett a pályázat benyújtásakor nyilatkozott, hogy a támogatás tekintetében az általános forgalmi adó levonására (ÁFA visszatérítésre):

Részletesebben

SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ SEGÉDLET BESZÁMOLÓ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ I. A BESZÁMOLÁS A Támogatottnak negyedévente beszámolót kell benyújtania, mely tartalmazza a szakmai és a pénzügyi beszámolót. A beszámolókban igazolni kell, hogy a támogatás

Részletesebben

PANNON Egyetem TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0017. Projektirányítás Kézikönyv. 2.sz. MELLÉKLET. a Pannon Egyetemre vonatkozóan

PANNON Egyetem TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0017. Projektirányítás Kézikönyv. 2.sz. MELLÉKLET. a Pannon Egyetemre vonatkozóan Projektirányítás Kézikönyv 2.sz. MELLÉKLET a Pannon Egyetemre vonatkozóan I. BESZERZÉSEKHEZ KAPCSOLÓDÓ ELŐÍRÁSOK, ELVÁRÁSOK: Minden beszerzési igény teljesítése (kötelezettségvállalás: szerződéskötés,

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Nemzetközi Konferencialátogatási Program pályázati felhíváshoz

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Nemzetközi Konferencialátogatási Program pályázati felhíváshoz PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Nemzetközi Konferencialátogatási Program pályázati felhíváshoz A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány által kiírt nemzetközi konferencialátogatási programra pályázó résztvevőkre az

Részletesebben

igazgató-helyettesi Szervezet Budapest, 2013. május m

igazgató-helyettesi Szervezet Budapest, 2013. május m Gazdasági FőigazgatF igazgató-helyettesi Szervezet Költségvetési FőosztF osztály Tájékoztató a 2013. évi pályp lyázat elszámol molásáról Budapest, 2013. május m 25. Pintér r SándorS tű.. főhadnagyf Az

Részletesebben

A pénzforgalommal kapcsolatos ügyintézés

A pénzforgalommal kapcsolatos ügyintézés Vasné Botár Ágnes A pénzforgalommal kapcsolatos ügyintézés A követelménymodul megnevezése: Ügyviteli, irodatechnikai, kommunikációs ismeretek A követelménymodul száma: 0061-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez A pályázatban csak a támogatási időszakban megvalósult, a projekt megvalósításához kapcsolódó gazdasági események költségeit alátámasztó, a támogatási összeg

Részletesebben

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ Tartalom Határidők a projekt megvalósításában Záró elszámolási csomag benyújtása Záró elszámolási csomag ellenőrzése Kötelező tevékenységek

Részletesebben

EGYÉNI VÁLLALKOZÁSOK KÖNYVELÉSÉNEK ALAPJAI 2013 www.gittairodaja.hu 8. LECKE

EGYÉNI VÁLLALKOZÁSOK KÖNYVELÉSÉNEK ALAPJAI 2013 www.gittairodaja.hu 8. LECKE 8. LECKE 31 5.6 VEVŐI, SZÁLLÍTÓI ANALITIKA A vevői követelésekről vagyis azokról az összegekről, amelyekkel a vevők tartoznak felénk valamint a szállítói tartozásokról vagyis amivel mi tartozunk beszállítóinknak

Részletesebben

A számlázó szoftverekre vonatkozó szabályok 2017 július 01-től

A számlázó szoftverekre vonatkozó szabályok 2017 július 01-től ÁFA bevallási szabályok 2017. július 01-től változnak az áfa bevallás, összesítő jelentésére vonatkozó szabályai. Addig is, a következő feladatokat célszerű elvégezni, a felkészülés jegyében. 1. A számlázó

Részletesebben

SZÁMLAKEZELÉSI SZABÁLYZAT

SZÁMLAKEZELÉSI SZABÁLYZAT 9. számú melléklet az SZMSZ-hez NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE SZÁMLAKEZELÉSI SZABÁLYZAT NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) Jelen szabályozás célja, hogy az Egyesület által kibocsátott,

Részletesebben

Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (IV. 24.) sz. rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről

Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (IV. 24.) sz. rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Szaj ol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (IV. 24.) sz. rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.~.(1) bekezdése alapján

Részletesebben

JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(III. 16.) önkormányzati rendelete

JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(III. 16.) önkormányzati rendelete JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2011.(III. 16.) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásának és elszámolásának rendjéről Juta Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A szervezet megnevezése:... A szervezet székhelye:... A szervezet levelezési címe:... A szervezet képviselőjének neve:...

PÁLYÁZATI ADATLAP. A szervezet megnevezése:... A szervezet székhelye:... A szervezet levelezési címe:... A szervezet képviselőjének neve:... 1. melléklet a 21/2015. (VIII.27.) számú önkormányzati rendelethez PÁLYÁZATI ADATLAP A pályázó szervezet adatai A szervezet megnevezése:....... A szervezet székhelye: A szervezet levelezési címe: A szervezet

Részletesebben

- a nyilvántartás mellett el kell helyezni a kölcsönszerződés másolatát is,

- a nyilvántartás mellett el kell helyezni a kölcsönszerződés másolatát is, - a nyilvántartás mellett el kell helyezni a kölcsönszerződés másolatát is, - a kölcsön törlesztésekre vonatkozóan alkalmazni kell a Bevételek analitikus nyilvántartási füzetét, mely segítségével nyomon

Részletesebben

Pályázati felhívás sportegyesületek részére

Pályázati felhívás sportegyesületek részére Pályázati felhívás sportegyesületek részére Kiírás Leadási határidő Elbírálás 2014. február 5. 2014. február 21. 2014. március 7. iktatószám: 7738/2014/MAV. Pályázati Kiírás A MÁV Zrt. Támogatói Bizottsága

Részletesebben

Tolna Megyei Civil Információs Centrum GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR

Tolna Megyei Civil Információs Centrum GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR 1. Mi az elszámolás határideje? Az elszámolási határidő a pályázati támogatási időszak zárónapját követő 30. nap. 2. Hogyan és hol történik az elszámolás? A

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat A Szenátus elfogadta a 43/2015. számú határozatával. 2016. december 15-ig elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben. Módosító határozatok: 90/2016.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Tananyagfejlesztés pályázati felhíváshoz

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Tananyagfejlesztés pályázati felhíváshoz PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Tananyagfejlesztés pályázati felhíváshoz A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány által kiírt tananyagfejlesztési programban résztvevő Pályázóira az alábbi meghatározott jelentkezési,

Részletesebben

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Szállítólevél B. 10-70/A/V. r.sz. G01. 2. Bevételi előírások és bevételek analitikus nyilvántartó lapja C. 318-29.

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya. 2. A civil szervezetek támogatásának módja

1. A rendelet célja és hatálya. 2. A civil szervezetek támogatásának módja Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (VII. 12.) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásának és elszámolásának rendjéről Hegymagas Község Önkormányzatának

Részletesebben

Útmutató. a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetésre került Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj pályázat beszámolójához

Útmutató. a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetésre került Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj pályázat beszámolójához Útmutató a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetésre került Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj pályázat beszámolójához 1.Bevezetés Az útmutató segítséget nyújt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A FORDÍTOTT ÁFA ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ. az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében

ÚTMUTATÓ A FORDÍTOTT ÁFA ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ. az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében ÚTMUTATÓ A FORDÍTOTT ÁFA ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 keretében Hatályos: 2017.03.22. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 2.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

Figyelem! A beszámoló csak abban az esetben fogadható el, ha a szakmai rész és a pénzügyi teljesítés tartalmában megfelel egymásnak!

Figyelem! A beszámoló csak abban az esetben fogadható el, ha a szakmai rész és a pénzügyi teljesítés tartalmában megfelel egymásnak! SEGÉDLET A SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉS PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT 2013-14-KMR, 2013-14-KONV, 2013-14-DISZP KÓDÚ PÁLYÁZATI PROGRAMOKHOZ A támogatási szerződésben

Részletesebben

A évi Kulturális támogatási keret felhasználásának szabályzata

A évi Kulturális támogatási keret felhasználásának szabályzata A 2016. évi Kulturális támogatási keret felhasználásának szabályzata I. (1) Az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló 6/2016. (II. 16.) önkormányzati rendelet (Vhr.) 8. (6) bekezdésében

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében 5. sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása ernyőszervezeteken keresztül című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben