Eseménynaptár 2012/2013 Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Eseménynaptár 2012/2013 Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium"

Átírás

1 Eseménynaptár 2012/2013 Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Szeptember 3. Első tanítási nap Iskolatanács megbeszélés Tóth-Czifra Mihály nyugalmazott igazgató sírjánál koszorúzott a tantestület. 10. Iskolaszék véleményező értekezlet, Házirend módosítása a téma. A héten a Házirend módosítása elkezdődött. DÖK közgyűlés a klubban. 12. Sportköri gyűlés a díszteremben, az új elnök Gabányi Viktória. Bem-es tanulók a mellékhelységeket kezdik festeni. 13. Rendkívüli nevelőtestületi értekezlet, Házirend módosítása a téma Gálné dr. Békés Györgyi és Tábori László a 11.d osztályt bicikli túrára vitték Abonyba. 17. SZMSZ átalakítás vette kezdetét. 19. Öltöny bemutató a végzős tanulóknak a díszteremben. 21. Kossuth-toborzó iskolai megemlékezés a rádión keresztül Gálné dr. Békés Györgyi vezetésével. A városi Kossuth-toborzó ünnepségen koszorúztak: A Gimnázium részéről: Kozma Sándor igh., Varga Zoltán ISZSZ elnöke és Csepregi Evelyn DÖK elnöke Az Öregdiák Egyesület részéről: Dr. Kürti György elnök, Mezeiné Kónya Terézia és Dr. Farkas Pál tagok Völgyesi Dóra kíséretében a "Demokratikus jogok és azok gyakorlása az Európai Unióban" című konferencián részt vett a gimnáziumból 15 diák. 28. Soltészné Lédeczi Judit vezetésével a leánykar közös éneklésen vett részt a Zene világnapja alkalmából a Szabadság téren, és Tábori László a 13.b osztályt is kikísérte a rendezvényre melyet a Táncsics Mihály Általános Iskola szervezett. Lugosi István kiállítás megnyitója a díszteremben, szervező: Rónai Gábor. 29. Jazz koncert a díszteremben. A Ceglédi Barátok körének 30 éves évfordulóján ünnepi műsort adott a leánykar Soltészné Lédeczi Judit vezetésével és Vágó Sándor irodalmi műsort adott a Tölgyesi Rebekával (11.d), Sziládi Péterrel (11.d) és Bugyi Anettel (10.c). Október 1. Iskolaszék véleményező értekezlet, SZMSZ módosítás a téma. Augusztin Gusztáv tanár úr lett a matematika-fizika munkaközösség vezetője. 2. A 8. osztálynak témanapot tartottak a Kossuth Múzeumban, Pintér Helga osztályfőnök vezetésével. 3. Volter Etelka tanárnő Pro Progressio ösztöndíjban részesült a kiemelkedő természettudományi munkájáért a Budapesti Műszaki Egyetem Alapítványa által.

2 4. Rendkívüli nevelőtestületi értekezlet, SZMSZ módosítása a téma. Magyarból képességfejlesztő tréning indul 24 óra (12 dupla foglalkozás). 5. Aradi vértanuk iskolai megemlékezés a rádión keresztül Tábor László vezetésével. Matematikából képességfejlesztő tréning indul 24 óra (12 dupla foglalkozás). Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége bejárást tartott. 6. Győztesek hangversenye a Református Nagytemplomban. Aradi vértanuk városi ünnepségén koszorúzott: Gulyás Zoltán igazgató, Tábori László szabadidő szervező tanár és Csepregi Evelyn DÖK elnöke b osztály büfét szervezett Gyűjtés indult Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára, Tábori László és Véber Ferenc segítették a munkát. 9. A Rákóczi Szövetség szervezésében Vágó Sándor és Tábori László 60 tanulót kirándulni vitt Szentendrére, Visegrádra. 11. DÖK gyűlés. Matematika OKTV I. forduló. 12. Norvég vendégek jöttek, részt vettek a Leánykar koncertjén. Amatőr bandák rock koncertje volt a klubban. Nyugdíjas találkozó. 13. A PPTE építész történeti klubtól jönnek az iskolát megnézni, fényképezni Belgadiákcsere-program indult, Volter Etelka és Simon Katalin vitték a tanulókat. 15. Szülői fogadónap. ISZSZ választmányi ülés. 16. A Nagy Rajzolás volt Rónai Gábor és Tábori László vezetésével. 17. Semmelweis Orvostudományi Múzeumába Hegedűsné Halász Eszter 43 tanulót (biológia faktosokat) vitt órás rádiózás LocalFM, 24 órás foci, röplabda. Hepp Ádám Közelről című fotókiállítás megnyitója volt a klubban. A kiállítást megnyitotta: Baán Katalin fotóművész, köszöntőt mondott: Kozma Sándor. 22. A Városháza dísztermében 56-os ünnepi műsor volt, Völgyesi Dóra vezetésével 10.d osztályos tanulók részt vettek a rendezvényen Pihenőnap 23. A Szabadság fája emlékoszlop előtt a Református templomkertben az 56-os Forradalom- és Szabadságharc 56. évfordulója alkalmából Gulyás Zoltán igazgató és Farkas Réka DÖK vezetőség tagja a városi megemlékezésen koszorúztak. 24. Dabasi diákok jöttek konzultációt tartani az emelt szintű történelemről.

3 25. A BME Villamosmérnöki karáról egy oktató és egy diák tartott tájékoztatót a díszteremben. Hajdu István Zoltánné a Terror Házába Budapestre vitt tanulókat os iskolai megemlékezés Reményi Tibor mondott beszédet. A nevelőtestület koszorúzott a kopjafánál. 27. Gólyanap. Emlékmű-takarítás Tábori László vezetésével. 29. Fedett kerékpártároló építése megkezdődött. október 29. november 04. Őszi szünet November 5. A Szegedi Tudományegyetem kihelyezett nyílt napot tartott a díszteremben. Történelem OKTV I. forduló 6. TIT Teleki László Ismeretterjesztő Egyesület Ceglédi Szervezete a magyar tudomány ünnepe alkalmából Surányi Dezső, az MTA doktora előadást tartott A Selyemút - kultúrák és kultúrnövények összekapcsolója a díszteremben. A ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesület koszorúzott a kopjafánál. Földrajz OKTV I. forduló Angol, német nyelvi verseny Halász Judit és Királyné Túri Andrea vezetésével. 7. Pest Megyei Matematika Verseny 8. Pályaválasztási kiállítás volt a sportcsarnokban. 9. A BME labor kiállításra vitt 25 tanulót Kozma Sándor és Volter Etelka. Jótékonysági buli volt a klubban a Hospice Alapítványnak gyűjtöttek Pintér Helga segítségével Felvidéki séták (Kassa, Borsi, Betlér, Bártfa) a Rákóczi Szövetség szervezésében kirándulni vitt Gaganetz Péter 7 tanulót. 10. Munkanap Tudományok éjszakája alkalmából a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtárban Tűri László és Kozma Sándor előadást tartott. 12. Magyar irodalom OKTV I. forduló. 13. Tóth-Czifra Mihály Matematika Emlékverseny. Angol nyelv OKTV I. forduló. Bárdos Dóra előadást tartott Petelei Istvánról Kecskeméten, az AGTEDU 2012 konferencián. 14. Garas Kálmánt 80. születésnapja alkalmából Gulyás Zoltán ig., Volter Etelka igh. megköszöntötték a tantestület nevében. 16. Szalagavató főpróba. Év matematika tanára: Kozma Sándor, Tóth-Czifra Mihály Emlékdíj -at vehette át a Református iskolában. 17. Szalagavató

4 19. Kémia OKTV I. forduló Nyíltnapok 20. Biciklitároló hivatalos átadása. Fiatal Kutatók Fóruma II. alkalmából a következő előadások voltak a díszteremben: Szalisznyó Lilla SZTE BTK Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék, predoktori ösztöndíjas: az alsó reklimet és testszín kesztyűt is tedd hozzá édes Égerházi László Ph.D. SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet egyetemi tanársegéd: Anyagtudomány az élettudományban Szokolai Katalin DE BTK etnográfus muzeológus: Két ceglédi malomtulajdonos család társadalmi helyzete a 20. század első felében. 22. Biológia OKTV I. forduló. 23. Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesület rendezvénye volt a díszteremben: Bogdán Zoltán öregdiákkal, nyugalmazott tanárral beszélgetett dr. Koltói Ádám. A Ceglédi Alkotók Egyesülete Benedek Péter Rajzköre szervezésével Lővy Lénárd tetoválóművész képes előadása: Önkifejezés saját bőrömön címmel volt a rajzteremben. Rebek Éva tankerület vezető a Bemben igazgatói megbeszélést tartott melyen Gulyás Zoltán igazgató részt vett. Első GimiCon (anime-délután) volt rajzfilmvetítéssel a klubban, a 12.b osztály szervezte Tűri László Foucault-inga kísérletét tekinthettük meg a Református Nagytemplomban. 26. Ottlik 100 prózamondó verseny volt a díszteremben Vágó Sándor vezetésével. Német nyelv OKTV I. forduló. 28. Kozma Sándor igh. a Városházán volt megbeszélésen a jövő év rendezvényeit beszélték meg. K&H Gyógyvarázs program keretén belül 20 tanulónk felolvasásra ment a Kórházba Oldal Éva és Tábori László vezetésével. Fullbright Tanárcsere Programra jelentkezett Királyné Túri Andrea tanárnő, mely keretén belül Bruchner Barna igazgató környezettanulmányon volt nálunk. 29. A Ceglédi Alkotók Egyesülete Benedek Péter Rajzköre szervezésével Koncsik Anna és Waltner Blanka 8. osztályos tanulók stenciljeinek, festményeinek és grafikáinak kiállítása volt a klubban. november 29. december 02. Erdélyi vendégek voltak nálunk. 30. Gulyás Zoltán igazgató, Volter Etelka igh, Halász Judit Pedagógiai Programmal kapcsolatos előadáson vettek részt Budapesten. EU támogatásával az UNESCO különdíjjal kitüntetett Hogyan bánunk a Föld erőforrásaival című komplex multivíziós oktatási program volt nálunk Nagy Irén vezetésével. A Csíkszeredai Művészeti Líceum énekkara megnyitotta a Szabadság téren Cegléd város adventi karácsonyi vásárát. December 1. Munkanap 3 órás tanítás. Az erdélyi vendégek kiállítás megnyitója volt a díszteremben. Az erdélyiek ünnepi adventi koncertet adtak a Városháza dísztermében.

5 4. Varga Tamás Matematika Verseny. Budapesti Kommunikációs Főiskola standot állított, a szünetekben megtekinthették a diákok. 5. Szolnoki Főiskola beiskolázási tájékoztatót tartott a díszteremben Az Infineon Technologies Cegléd Kft.-től az iskola 6 db használt számítógépet kapott. 6. DÖK gyűlés volt a klubban. 7. Családi mikulás volt a díszteremben Tábori László vezetésével. Soltészné Lédeczi Judit Pest Megyéért Emlékérmet kapott. 8. Kozma Sándor igh. a Tanárblog konferencián volt Budapesten. Jazz koncert, Sárik Péter CD bemutatója volt a díszteremben. 9. Bababörze volt a tornateremben. 10. A Vállalkozási Főiskola beiskolázási tájékoztatót tartott a díszteremben. Árokszállásy Zoltán Biológia Verseny 11. Gulyás Zoltán ig. a Bem gazdasági központban volt tárgyaláson az intézmény átadásával kapcsolatban. 12. ODN főpróba Tarkó Ilona doktori címet szerzett. 13.ODN Arany Dániel Matematika Verseny Cultura Nostra Történelem Verseny Kozma Sándor igh. és Pintér László a Nemzeti Bankban voltak POP továbbképzésen. 14. Gulyás Zoltán ig. a Polgármesteri Hivatalban volt Hegedűs Ágota alpolgármester asszonnyal tárgyalt az intézmény átvételével kapcsolatban. Dr. Kürti György és Molnár László bemutatta a Tablók könyve című kiadványt a díszteremben. Korcsolyázni vitték a DÖK tagokat Tábori László vezetésével. 15. Bécsbe vitt tanulókat az adventi vásárra Oldal Éva tanárnő. 17. A 9.a, b, d, 10.c osztályok Antigonét néztek Óbudán a Térszínházban Vágó Sándor vezetésével. 18. Az Óbudai Térszínházból Bucz Hunor rendező tartott 3 rendhagyó irodalom órát. Petró István karbantartó nyugdíjazása alkalmából elbúcsúzott kollégáitól. Kőrösi Csoma Sándor Nemzetközi Földrajzverseny 19. TIT elnökségi ülése volt a könyvtárban (éves beszámoló elfogadása). 20. Elkészült az 1/5-ös informatika teremben az új számítógépek beüzemelése (1,6 milliós) a Kossuth Gimnáziumért Alapítvány támogatásával. Gulyás Zoltán ig. PMIK-ban volt tárgyalni, témája az együttműködés értékelése, további kapcsolatok. Christmas Party volt Völgyesi Dóra és Gálné dr. Békés Györgyi vezetésével A sportszereket felújították Ft értékben.

6 21. Időkapszulát helyeztek el a gimnázium udvarán Rónai Gábor szervezésével. Tanári korcsolyázás volt a Szabadság téren. 22. A leánykar karácsonyi adventi hangversenye volt a Katolikus Nagytemplomban. 23. Az Almafa családi napközi Szeretetputtony adománygyűjtés tartott, mely keretén belül az iskola 100 csomagot gyűjtött össze, Tábori László és Völgyesi Dóra vezetésével. december 22. január 02. Téli szünet Január 3. Gulyás Zoltán ig. a Bem gazdasági központban volt tárgyaláson az átadás-átvétellel kapcsolatban. 8. Angol, német nyelvi verseny szóbeli fordulója volt az ált. isk. 8. osztályosoknak Királyné Túri Andrea és Halász Judit vezetésével. 11. Osztályozó konferencia Gulyás Zoltán ig. újévi köszöntésen volt a Városházán. 14. A 2. Magyar Hadsereg doni katasztrófájára és a II. világháború elesett hősökre és áldozatokra emlékeztünk a díszteremben. Takáts László Doni katasztrófa testközelből címmel történelmi megemlékezést tartott, G. Bíró Lilla a gimnázium tanulóival műsort adott. Gulyás Zoltán ig., Kozma Sándor igh. a gimnázium nevében koszorúzott az I. és II. Világháborús emlékműnél. 15. A Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskolában tanulóink véradáson voltak. 16. A doni katasztrófa áldozatairól iskolai megemlékezés volt a rádión keresztül Gaganetz Péter vezetésével. 17. Félévzáró értekezlet DÖK gyűlés volt a klubban. 18. Educatio kiállításra vitte a végzős tanulókat Nagy Irén és Tábori László. 10 évesek központi írásbelije volt évesek központi írásbelije volt. 21. Polgár az Európai Demokráciában országos tanulmányi verseny. 22. Varga Tamás Matematika Verseny 2. fordulóját nálunk rendezték. 23. Nemzetiségi angol nyelvtanár jött egy angliai ösztöndíjat propagálni, dr. Novák Lászlóné szervezésével. Uszkay Zsófia kiállítás volt a klubban, melyet Rónai Mátyás nyitott meg és Tábori László mondott köszöntőt. Kozma Sándor és Nagy István a Kecskeméti Főiskolán GAMF-on voltak Minmafi továbbképzésen. Hoffmann Rózsa Együtt a jó iskoláért címmel előadást tartott a Várkonyiban, mellyen több kollégánk is részt vett. A Műszaki Tankönyvkiadó matematika konferenciáján vett rész Volter Etelka Budapesten. A Kecskeméti Főiskola GAMF kihelyezett nyílt napot tartott nálunk.

7 24. Iskolatanács megbeszélés volt. Az Egri Főiskola kihelyezett nyílt napot tartott nálunk. 25. Tanári farsang volt a klubban. Bedei (Pál-napi) csata 134. évfordulója alkalmából filmvetítésre vitték a 11.d osztályt az Uránia Moziba, Tábori László vezetésével. Kőszegi Gábor fotóművész kiállítás megnyitója volt a díszteremben. A Nagykőrösi Főiskola kihelyezett nyílt napot tartott nálunk. 26. A Nemzeti Tankönyvkiadó továbbképzésén volt Gulyás Zoltán, Királyné Túri Andrea, Kozma Sándor, Oldal Éva, Volter Etelka Budapesten. Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban volt Kozma Sándor a PIL Akadémia Microsoft továbbképzésen Budapesten. Baranyiné Hornyák Judit és Királyné Túri Andrea a City 2 Guilds nemzetközi nyelvvizsga vizsgáztatói tanár felkészítő tanfolyamon vettek részt. 28. Végzős osztályok szülői értekezlete. Fakt nyíltnap 30. Faktválasztó szülői értekezlet volt. 10 évesek betekintése volt a könyvtárba évesek betekintése volt a díszterembe. Február 7. Irinyi János Kémia Verseny 9. Szülői bál 10. Tábori László Mohácsra a busójárásra vitt tanulókat. 12. Mikola Sándor Fizika Verseny 14. Arany Dániel Matematika Verseny 2. fordulóját nálunk rendezték. BGF kihelyezett nyílt napot tartott. A BGF rektor helyettese nemzetközi EU előadást tartott a magyar, történelem faktosoknak. 15. Gordiusz Matematika Verseny Öltözz pirosba! Német nyelvi farsang A Ceglédi Alkotók Egyesülete Képzőművész szekciójának Benedek Péter Rajzköre szervezésében Turák Károly üvegműves Az üveg története az ókortól a szecesszióig című képes előadása volt. 19. Lengyel vendégek érkeztek az a leánykar próbáját meghallgatni. 20. Az érettségivel kapcsolatos tájékoztatón volt Kozma Sándor igh. a Kormányhivatalnál évesek szóbeli felvételije volt. 25. A kommunista diktatúra áldozatairól való megemlékezésén vett részt Tábori László 9 tanulóval.

8 Pisti Project fotókiállítás megnyitó volt a klubban, Albertirsai fiatal kiállítók képeiből: Ivanics Gábor, Varju Viktória, Szkoti, Lakner Dóra, Lisztes Eszter. A rendezvényt megnyitotta: Baán Katalin fotóművész. Március 1. Interaktív táblával kapcsolatos 10 alkalmas továbbképzés indult Nagy István vezetésével. Volter Etelka Lovagok és festák szigete című tárlatának megnyitója volt a díszteremben. A rendezvény megnyitotta Mészáros Ágnes. 5. A Nemzeti Tankönyvkiadó Nemzedékek tudása című konferenciát tartották nálunk. 6. Éneklő osztályok versenye volt. 8. Győztesek hangversenye volt a tornateremben. Nőnapi megemlékezés volt. 12. Kortes a Cirkusz megye győzött, Rotaru Benjamin Daniel (9.d) lett a diák diri. 13. Az ideiglenes felvételi jegyzék nyilvánosságra hoztuk Az énekkar kiutazott Erdélybe. 14. Március 15-ei iskolai megemlékezést tartottunk. Fáklyás felvonuláson vettek részt diákjaink Tábori László vezetésével. 15. A Kossuth szobornál koszorúzott a tantestület nevében Volter Etelka igh., Varga Zoltán ISZSZ elnöke, Klement Zsuzsanna DÖK titkár. Munkaszüneti nap. 19. Mikola Sándor Fizika Verseny 2. fordulóját nálunk rendezték Belga diákcsereprogram keretén belül a Belga diákok itt voltak nálunk GimiCon, (anime klubdélután) volt rajzfilmvetítéssel a klubban, a 12.a osztály szervezte. Vöröskereszt Területi Verseny 24. A Leánykar 26 fővel Budapesten volt a Művészetek Palotájában, ahol 4 dalt vettek fel, Sárik Péter zenei rendező szervezésével a Cirkusz az éjszakában című produkcióhoz. 25. A Pedagógiai Programot módosítottuk. 26. Az Öregdiák Egyesülettel közösen Antal András grafikusművész emlékkiállítása volt a díszteremben. Köszöntőt mondott: Gulyás Zoltán ig., Ócsai Károly. A dokumentumokat fordította: Gulyásné Jónás Anikó, a kiállítást rendezte: Dr. Farkas Pál és Rónai Gábor. 27. Fordított nap Fehér Cecília - Ce.W. kiállítás megnyitója volt a klubban. Francia est Az 5. o jótékonysági rock bulit tartott a klubban. Az állatmenhelynek, illetve a Keletmagyarországi katasztrófa sújtotta területek javára gyűjtöttek. március 28. április 02. Tavaszi szünet

9 Április 2-4. A 10.d osztály Augusztin Mónika vezetésével fogadta a Tamási Áron Gimnázium (Székelyudvarhely) tanulóit. 4. Hagyományőrzők Tápióbicskén, Hajdu István Zoltánné vitt csoportot. 5. Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesület rendezvénye volt a díszteremben: Dr. Kürti György beszélgetőtársa volt Dr. Dusek László öregdiák, nyugdíjas földrajz-történelem szakos tanár, 10 könyv szerzője, a Kincsem túra megalkotója és szervezője, a Tápió mente legismertebb kutatója, a Magyar Földrajzi Társaság alelnöke. 8. Szülői fogadónap 10. Tábori László az önkéntes munkával kapcsolatos EMMI tájékoztatón vett részt Szolnokon. 11. Kossuth vetélkedő volt a díszteremben. 12. Egészségügyi, környezetvédelmi és sportnap Norvég főiskolás csoport meghallgatta a gimnázium leánykarát. 13. Micheller Myrtill, Pintér Tibor jazz koncertjük volt a díszteremben. 15. Összalkalmazotti kiránduláson vettünk részt Albertirsa nevezetességeit néztük meg. 16. Iskolai Holokauszt megemlékezés volt, az angol munkaközösség szervezte. 17. Alkotmánymódosító díszparlamenti ülés volt a díszteremben. Érettségi elnöki továbbképzésen voltak kollégáink Völgyesi Dóra és Királyné Túri Andrea 42 tanulót vitt Dél-Angliába és Londonba tanulmányútra. 26. A tantestület felmehetett a gimnázium tornyába. Rendőrségi nyílt napra vitt tanulókat Tábori László. 29. Végzősök osztályozó konferenciája Május 1. Munkaszüneti és ünnepnap 2. Végzősök utolsó tanítási napja. Tanári vendéglátás volt a díszteremben. Szerenád 3. A végzős osztályok elbúcsúztak tanáraiktól. 4. Ballagás 5. Petrik G. Band jazz resonance, vendég: Arany Zsolt gitáros, énekes és képzőművész barátok volt a klubban.

10 osztály erdei iskolában volt a Bükki Nemzeti Park által üzemeltett Rejteki Kutatóházban Mező István és Hegedűsné Halász Eszter vezetésével. 6. Magyar nyelv és irodalom közép/emelt szintű írásbeli érettségi. Magyar nyelv és irodalomból 8. osztályosok kis érettségije. 7. Matematika közép/emelt szintű írásbeli érettségi. Matematikából 8. osztályosok kis érettségije. 8. Történelem közép/emelt szintű írásbeli érettségi. 9. Angol nyelv közép/emelt szintű írásbeli érettségi. A II. világháború befejezésére emlékezve Gulyás Zoltán ig. a 11.a osztállyal koszorúzott a Hősök emlékművénél. 10. Német nyelv középszintű írásbeli érettségi és 10.a osztály kiegészítő kompetenciamérésén vett részt. 14. Biológia közép/emelt szintű írásbeli érettségi. 15. Kémia középszintű írásbeli érettségi. Földrajz közép/emelt szintű írásbeli érettségi. DÖK közgyűlés volt. SOB vizsga 16. Fizika közép/emelt szintű írásbeli érettségi. Rajz és vizuális kultúra középszintű írásbeli érettségi. SOB vizsga 17. SOB vizsga 21. Informatika és ének-zene középszintű írásbeli érettségi. 22. Francia nyelv közép/emelt szintű írásbeli érettségi. Költészet napi megemlékezés, Nyeső Margit tartott előadást a díszteremben. 23. Közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan, üzleti gazdaságtan) közép/emelt szintű írásbeli érettségi. Tanulmányi kirándulás 24. Mozgóképkultúra és médiaismeret középszintű írásbeli érettségi. Városi Hősök napi megemlékezés volt az iskola aulájában, Bognár Zalán tartott beszédet. A Turini Százas Küldöttség Múzeumbaráti Kör és a Ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesülete közös szervezésében dr. Jójárt György vetítettképes előadást tartott a díszteremben HAZÁM, ISTEN VELED! címmel. Tanulmányi kirándulás SOB vizsga 25. SOB vizsga 27. Élmény lövészet: szervező Tajti Gábor, az iskolarendőr , 8., 10. évfolyam kompetenciamérésen vett részt.

11 osztály szülői értekezlete volt a díszteremben. SOB vizsga 31. Dr. Kubassek János a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója az MTA tagja tartott előadást Vámbéry Ármin utazásairól. A DÖK kirándulni ment Budapestre a Közlekedési Múzeumba és a Vidámparkba Völgyesi Dóra vezetésével. Somogyi Zoltán 12.a osztályos tanuló Biológia OKTV díjátadóján vett részt Gulyás Zoltán ig. és Mező István Budapesten. Június 01. Öregdiák közgyűlés volt a díszteremben. Doby Samu, Mayer Péter, Polgár Lajos rajztanárokról termet neveztek el. 02. Városi pedagógusnapi elismerésben részesült Nagy Irén és Mező István 04. Írásbeli érettségi dolgozatokat megtekinthették az érettségiző diákok. Trianoni iskolai megemlékezés volt a rádión keresztül Hajdu István Zoltánné vezetésével. 06. A 9.b jutalomkiránduláson vett részt Csemőben Gaganetz Péter és Tábor László vezetésével. Emelt biológia, földrajz szóbeli vizsgák. 07. Petanque bajnokság volt. Emelt biológia, történelem szóbeli vizsgák. 10. Emelt biológia, történelem szóbeli vizsgák. 6. osztály magyarból házi vizsgázott. 11. Emelt biológia szóbeli vizsga. 6. osztály matematikából házi vizsgázott. Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztató kisfilméjét lejátszottuk a TV hálózaton keresztül. Mathias Corvinus Collegium bemutatkozó előadása volt a díszteremben. 12. Emelt biológia szóbeli vizsga. 14. Osztályozó konferencia. Fizika záróvizsga 11.d, kémia záróvizsga 10.d volt. Tanári buli volt a klubban d, 13.c szóbeli érettségi vizsgái. 20. Földrajz záróvizsgája volt 9.d-nek a szóbeli érettségi vizsgái. 21. Tanévzáró ünnepség Halász Judit Berlinben volt továbbképzésen, téma: Berlin heute osztály kisérettségizett b szóbeli érettségi vizsgái.

12 27. Beiratkozás 28. Tanévzáró konferencia Július 2. A Városháza Dísztermében az Országos Anyanyelvi konferencián hangversenyt adott a Leánykar Az iskola zárva volt Gaganetz Péter Gyöngyösön a Rákóczi Szövetség által szervezett XVI. Kárpátmedencei Történelemtanár Táborban vett részt, melyen 22 előadást hallgatott meg a pedagógus továbbképzés keretében. Augusztus XV. Körlánc Tábor a Börzsönyben 18 tanuló vett részt Mező István vezetésével Girst Ádám Cereden volt továbbképzésen, téma: Filmkészítő workshop Biológus Tábor Mezőtúr mellett 7 tanuló vett rész Mező István vezetésével. 21. Bognár József gépkocsivezető temetésén a Leánykar énekelt. 23. E-napló oktatás G. Bíró Lilla Budapesten továbbképzésen vett részt, téma: "Általános iskolai tanárok felkészítése az Erkölcstan c. tantárgy 5-8. évfolyamokon történő oktatására". 26. Iskolatanács megbeszélés. 30. Tanévnyitó értekezlet.

A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM ÉRTESÍTÕJE A 2011/2012-ES TANÉVRÕL AZ ISKOLA FENNÁLLÁSÁNAK CXIII. ÉVE

A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM ÉRTESÍTÕJE A 2011/2012-ES TANÉVRÕL AZ ISKOLA FENNÁLLÁSÁNAK CXIII. ÉVE A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIMNÁZIUM ÉRTESÍTÕJE A 2011/2012-ES TANÉVRÕL AZ ISKOLA FENNÁLLÁSÁNAK CXIII. ÉVE CEGLÉD, 2013 A kiadványt támogatták Ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesülete Ceglédi Gyógyfürdő

Részletesebben

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola Óvoda és Kollégium Munkaterve 2014-2015. tanévre

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola Óvoda és Kollégium Munkaterve 2014-2015. tanévre A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola Óvoda és Kollégium Munkaterve 2014-2015. tanévre Augusztus 20. Sz 21. Cs Igazgatósági értekezlet - Békés - 8. 00 22. P Alakuló értekezlet

Részletesebben

Munkaterv Zimándy Ignác Általános Iskola 2014 15

Munkaterv Zimándy Ignác Általános Iskola 2014 15 Munkaterv Zimándy Ignác Általános Iskola 2014 15 Készítette: Szabó Gabriella igazgató 1 A Zimándy Ignác Általános Iskola nevelőtestülete a 20/2012. (VIII.31.) évi LXXIX. EMMI rendelet 3. (1) bekezdése

Részletesebben

Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola Munkaterve 2014/2015-ös tanév

Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola Munkaterve 2014/2015-ös tanév Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola Munkaterve 2014/2015-ös tanév Szeged, 2014. szeptember 1.. Doroginé Bíró Irén intézményvezető, főtanácsos TARTALOM 1 Helyzetelemzés 1.1 Személyi feltételek 1.2 Tárgyi

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház - Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház - Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Augusztus 15 CS Fenntartó jóváhagyja a tantárgyfelosztást, tankönyvek szállítása 16-18 P-V Aszódon Reménységtábor 19 Pihenőnap 20 Munkaszüneti nap 21 K Ebédbefizetés a gimnáziumban 22 SZ Óvoda szülői értekezlet

Részletesebben

KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK!

KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK! 1 KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK! A 2015. év tervezett kisújszállási programjainak kínálatát tartja kezében a kedves Olvasó. E programfüzet meghívó, a városunkból

Részletesebben

KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK!

KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK! Hét éve annak, hogy először vehették kezükbe önkormányzatunk városi rendezvénynaptárát. A hetes szám hallatán elgondolkodtam Eszembe

Részletesebben

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2014. augusztus 21. csütörtök 9 00 ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Együttes alakuló értekezlet Tűz és balesetvédelmi oktatás 2014. augusztus 22. péntek 8 00-12 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

Pázmány Péter Gimnázium Érsekújvár

Pázmány Péter Gimnázium Érsekújvár Pázmány Péter Gimnázium Érsekújvár 2012/ 2013 TARTALOM Eseménynaptár...4 Versenyeredmények...8 Továbbtanulás, érettségi...13 Díjazottak...15 170-es hét......18 Tardoskedd...23 Auschwitz...24 Gloria Victis...25

Részletesebben

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

A Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola munkaterve a 2012-2013. tanévre

A Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola munkaterve a 2012-2013. tanévre A Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola munkaterve a 2012-2013. tanévre Motto: Amit az iskolában megtanultunk, annak nagy részét elfelejtjük, de a hatás melyet egy jó oktatási rendszer

Részletesebben

15. p 16. szo 17. v 18. h 19.k 20. sz. 21. cs. 23. szo 24. v. 10:00-13:00 Beköltözés 14:30 Tájékoztató a diákoknak és szüleiknek - Székház. 31.

15. p 16. szo 17. v 18. h 19.k 20. sz. 21. cs. 23. szo 24. v. 10:00-13:00 Beköltözés 14:30 Tájékoztató a diákoknak és szüleiknek - Székház. 31. Nevelőtestületi értekezlet Közös grillezés Munkaközösségvezetői értekezlet AUGUSZTUS 1. oldal ESEMÉNYNAPTÁR_LÉVAY_2014_2015-0119 Munkaközösségi megbeszélések ja KTR tanácsadói képzés 8:00-16:00 8:00 Nyitó

Részletesebben

Eseménynaptár 2014/15-ös tanév PIOK Általános Iskola és Gimnázium - gimnázium intézményegység. Augusztus

Eseménynaptár 2014/15-ös tanév PIOK Általános Iskola és Gimnázium - gimnázium intézményegység. Augusztus Eseménynaptár 2014/15-ös tanév PIOK Általános Iskola és Gimnázium - gimnázium intézményegység Dátum Nap Tan. nap. Szám Esemény Megjegyzés 20. Szerda 21. Csütörtök alakuló értekezlet 9:00 22. Péntek 23.

Részletesebben

Zimándy Ignác Általános Iskola Beszámoló 2013-14

Zimándy Ignác Általános Iskola Beszámoló 2013-14 Zimándy Ignác Általános Iskola Beszámoló 2013-14 1 Tartalom 1. A szakmai munka áttekintése 4 1.1 A statisztikai adatlap mutatóinak elemzése, indoklása 4 1.2 A nevelőmunkában elért eredmények 4 1.3 Az oktatómunkában

Részletesebben

BUDAPEST IX. KERÜLETI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA BILINGUAL SCHOOL MUNKATERVE 2014/2015.

BUDAPEST IX. KERÜLETI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA BILINGUAL SCHOOL MUNKATERVE 2014/2015. BUDAPEST IX. KERÜLETI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA BILINGUAL SCHOOL 1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 13. OM: 034939 MUNKATERVE 2014/2015. Tartalom: Bevezetés... 3 1. A tanév fő feladatai...

Részletesebben

ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VYUČOVACÍM JAZYKOM MAĎARSKÝM ULICA EÖTVÖSA Č. 39, KOMÁRNO ROČENKA 2011/2012

ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VYUČOVACÍM JAZYKOM MAĎARSKÝM ULICA EÖTVÖSA Č. 39, KOMÁRNO ROČENKA 2011/2012 ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VYUČOVACÍM JAZYKOM MAĎARSKÝM ULICA EÖTVÖSA Č. 39, KOMÁRNO ROČENKA 2011/2012 A KOMÁROMI EÖTVÖS UTCAI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉVKÖNYVE 2011/2012 1 2 A KOMÁROMI EÖTVÖS UTCAI ALAPISKOLA

Részletesebben

Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap. Szeptember. Tanítási napok száma: 22 nap

Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap. Szeptember. Tanítási napok száma: 22 nap Általános iskola: 181 tanítási nap Gimnázium: 180 tanítási nap Szeptember Tanítási napok száma: 22 nap Feladatok Határidők Szervezők Tanévnyitó szentmise (Endrődi Lukács László 2014. 08. 31. 17-18.30 óra

Részletesebben

Rákóczi Hírvivo 2015.

Rákóczi Hírvivo 2015. 25. évfolyam I. szám, 2015. március A Rákóczi Szövetség lapja Rákóczi Hírvivo Sikeres a Beiratkozási Program Több a gyerek a felvidéki iskolákban Gloria Victis Sikeresen zárult a vetélkedő Vezetőképző

Részletesebben

Fasori Hírmondó. nelemből egy diákunk bejutott az országos döntőbe...

Fasori Hírmondó. nelemből egy diákunk bejutott az országos döntőbe... Fasori Hírmondó A B U DA P E S T- FA S O R I E VA N G É L I K U S G I M N Á Z I U M L A P JA 20 0 9/1. S Z Á M T IMOR DOMINI PR INC IPIUM SC IENT I Æ ERŐS VÁR A MI I S T ENÜNK! Elárvult az iskola... In

Részletesebben

Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház

Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház Az 1989-es rendszerváltás után úgy mint más csángóföldi faluban, Pusztinán is erős igény mutatkozott arra, hogy a magyar nyelv használata iskolában is, templomban is

Részletesebben

Munkaterv. Losontzi István EGYMI, Diákotthon és Gyermekotthon. 2014/2015-ös tanév

Munkaterv. Losontzi István EGYMI, Diákotthon és Gyermekotthon. 2014/2015-ös tanév Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon OM: 038539 Címe: 2700 Cegléd Buzogány u. 23. Tel: 53/310-141 Fax: 53/311-905 e-mail: losi10@t-online.hu Munkaterv

Részletesebben

Felállították az ország legmagasabb májusfáját Bonyhádon. Wass Miklós állampolgári esküt tett. Bonyhádon ülésezett a KEK-PD Kulturális bizottsága

Felállították az ország legmagasabb májusfáját Bonyhádon. Wass Miklós állampolgári esküt tett. Bonyhádon ülésezett a KEK-PD Kulturális bizottsága BONYHÁD ÉS KÖRNYÉKE KÖZÉLETI LAPJA Felállították az ország legmagasabb májusfáját Bonyhádon Bonyhádon ülésezett a KEK-PD Kulturális bizottsága Potápi Árpád János és az Országgyűlés Külügyi Hivatala közös

Részletesebben

Munkaterv 2012/2013 tanév

Munkaterv 2012/2013 tanév Könyves Kálmán Általános Iskola és Versegi Tagiskolája 2173 Kartal, Iskola tér 1. Munkaterv a 2012-2013-as tanévre Munkaterv 2012/2013 tanév Könyves Kálmán Általános Iskola és Versegi Tagiskolája 1 Könyves

Részletesebben

FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1. A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve

FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1. A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 1 A Felsõvárosi Általános Iskola 25. éves jubileumi évkönyve FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 2 FAI_2009_6.qxd 2009.03.15. 18:44 Page 3 Gyöngyös 2009 FAI_2009_6.qxd

Részletesebben

Fasori Hírmondó. Ádventi csendben téged várunk... Ádventi csend. Tudjuk egyáltalán, hogy mi az? Nem éppen ádvent

Fasori Hírmondó. Ádventi csendben téged várunk... Ádventi csend. Tudjuk egyáltalán, hogy mi az? Nem éppen ádvent Fasori Hírmondó A BUDAPEST - FASORI EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM LAPJA 2013/2. SZÁM TIMOR DOMINI PRINCIPIUM SCIENTIÆ ERÔS VÁR A MI ISTENÜNK! Ádventi csendben téged várunk... Ádventi csend. Tudjuk egyáltalán,

Részletesebben

Európa Nap 2011. Dorog Város Képviselõ-testületének lapja KÖZHÍRRÉ TÉTETIK. 2011. június 22. évfolyam 6. szám 1

Európa Nap 2011. Dorog Város Képviselõ-testületének lapja KÖZHÍRRÉ TÉTETIK. 2011. június 22. évfolyam 6. szám 1 A párbeszéd feltételeinek megteremtése a cél, ebbe az irányba próbáljuk közéletünket, helyi társadalmi párbeszédünket fejleszteni mondta dr. Tittmann János a Párbeszéd Napja alkalmából, az Önkéntesség

Részletesebben

Magyar Hírlap, 1973. július 7, szombat. Iskolánkba látogatott Leonyid Brezsnyev: Népszava, 1972. november 30, csütörtök

Magyar Hírlap, 1973. július 7, szombat. Iskolánkba látogatott Leonyid Brezsnyev: Népszava, 1972. november 30, csütörtök Iskolánk története 1972-73 Első tanévünk az új iskolában. Bevezettük az iskolaotthonos oktatást. A gyerekek tanulásának, sportolásának, pihenésének, leckeelkészítésének tárgyi feltételeit két tanteremmel

Részletesebben

Bevezetı gondolatok. Tanévnyitó

Bevezetı gondolatok. Tanévnyitó A 2010/2011-ES TANÉVBEN, A VAJDA PÉTER INTÉZMÉNY ÁLTAL SZERVEZETT PROGRAMOK, RENDEZVÉNYEK, OKTATÁST-KÉPZÉST SEGÍTİ PROGRAMOKON VALÓ RÉSZVÉTEL BEMUTATÁSA Bevezetı gondolatok Az iskolánkban folyó nevelı

Részletesebben

I R Á N Y T Ű 2013/2014-es tanév

I R Á N Y T Ű 2013/2014-es tanév I R Á N Y T Ű 2013/2014-es tanév KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT Budapest 03 Tankerület kiadványa TARTALOM Jogszabályi háttér Bevezető Általános tájékoztató az oktatási intézményekről 3. oldal 7.

Részletesebben

MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ

MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ INGYENES XXV. évfolyam, 2015. július Közéleti információs lap V. Múzeumok Éjszakája Bár borongósan indult péntek délután az ötödik Múzeumok Éjszakája rendezvény, azonban mind a városi

Részletesebben