Klímatechnikai Horgász Egyesület J á s z á r o k s z á l l á s

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Klímatechnikai Horgász Egyesület J á s z á r o k s z á l l á s"

Átírás

1 Klímatechnikai Horgász Egyesület J á s z á r o k s z á l l á s ALAPSZABÁLY- terv I. Fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület leírása 1.1 Az egyesület neve: Klímatechnikai Horgász Egyesület Jászárokszállás 1.2 Az egyesület rövidített neve: Klímatechnikai HE 1.3 Az egyesület székhelye : 5123 Jászárokszállás Sport u. 23/a 1.4 Az egyesület alapítása éve: Az egyesület emblémája: Stilizált halfej, horog formájú kopoltyúval és has úszóval, alatta két hullám ábrával. Fölülről lefelé a következő Hex kódú színekkel: türkiz -#0ac8b4 sötét türkiz - # Az egyesület pecsétje: a./ Fejbélyegző: szövegezése azonos az 1.1 pontban foglalt egyesületi névvel. b./körbélyegző: az egyesület emblémája, alatta az alapítás éve, körülötte az egyesület 1.1 pontban meghatározott neve. 1.6 Az egyesület hatóköre: Jászárokszállás város területe. 1.7 Az egyesület jogi személy. 1.8 Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt. 2. Az egyesület célja 2.1 A horgászok részére horgászati lehetőség biztosítása, a horgászsport népszerűsítése, fejlesztése. Ennek során hozzájárul a szabadidő hasznos és kulturált eltöltéséhez, elősegítve az egészséges életmód és táplálkozás kialakítását.

2 2 2.2 A tagok és más személyek megismertetése a halgazdálkodással kapcsolatos szabályokkal, közreműködik a betartásuk ellenőrzésében, részt vesz a természet szeretete és védelme érdekében történő nevelőmunkában. 2.3 Tevékenységével hozzájárul a táj, a természeti környezet, a mesterséges és természetes élőhelyek fenntartásához, megőrzéséhez. Ennek érdekében közreműködik a következő generációk helyes ökológiai szemléletének kialakításában. 3. Tevékenységének köre 3.1 Az egyesület céljai elérése érdekében, a helyi Önkormányzattal szorosan együttműködve figyelembe veszi az alábbi jogszabályokat: - A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló évi CII. törvény - A vízgazdálkodásról szóló évi LXXI. törvény - A természet védelméről szóló évi LIII. törvény 3.2 Kapcsolatot tart fenn a tevékenységi körének megfelelő állami, önkormányzati és civil szervezetekkel. 3.3 Biztosítja tagjainak a rendszeres egyesületi élethez szükséges feltételeket, a horgászattal halgazdálkodással összefüggő szakismeretek gyarapítását, az ezekkel összefüggő jogszabályok megismerését. 3.4 A kezelésében lévő horgászvízen (vizeken) ellenőrzi és megköveteli a horgászatra vonatkozó jogszabályok, az országos- és helyi horgászrend betartását. 3.5 Halfogó versenyeket és egyéb rendezvényeket szervez, a helyi városi valamint a társ egyesületek hasonló rendezvényein a tagságot képviseli. 3.6 Az egyesület a célkitűzések megvalósítása érdekében a kezelésében lévő vízterületeken és környezetükben - a külső szervekkel együttműködve - természetvédelmi és környezetvédelmi feladatokat is végez. Gondoskodik a víz megfelelő minőségének megőrzéséről, a halállomány pótlásáról, a halak és egyéb víz közeli életformák védelemről. Az állat és növényvilág életterének fenntartása, megóvása érdekében környezetvédelmi napokat szervez és minden tevékenységével elősegíti a természet védelmét. II. Fejezet Az egyesület tagjai, a tagok jogai és kötelezettségei. 4. Az egyesület tagjai 4.1 Az egyesületnek természetes személy teljes jogú tagja, továbbá anyagi kötelezettségek tekintetében kedvezményezett, tagsági jogok tekintetében korlátozott ifjúsági tagjai lehetnek.

3 3 4.2 Az egyesületnek az lehet tagja, aki nem áll horgászjegy vásárlásának tilalma (az év CII. Törvény 43. (1) bek.), illetőleg az egyesületi tagságot kizáró horgász fegyelmi büntetés hatálya alatt. 4.3 Ifjúsági tag lehet az a életév közötti személy, aki megfelel a 4.2 pontban foglaltaknak továbbá rendelkezik törvényes képviselője írásos hozzájáruló nyilatkozatával. 4.4 Pártoló tag lehet az a jogi személy, természetes személy, jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezet, aki támogatja az egyesület céljainak elérését. Az egyesületi életben való részvétel részletes szabályait az egyesület vezetőségével kötött, közgyűlés által jóváhagyott megállapodás tartalmazza. 4.5 Természetes személy tagsági viszony létesítését az egyesület két teljes jogú tagjának ajánlásával, írásos belépési nyilatkozat kitöltésével kezdeményezheti. A tagfelvételről a vezetőség dönt. Elutasítás esetén indokolási kötelezettsége nincs. 4.6 A tagsági viszony megszűnik: a./ a tag kilépésével; b./ a tagsági jogviszony egyesület általi felmondásával; c./ a tag kizárásával; d./ a tag halálával, vagy jogutód nélküli megszűnésével. 4.7 Amennyiben a tag nem felel meg az alapszabályban foglalt feltételeknek, az egyesület a tagsági jogviszonyt harminc napos határidővel írásban felmondhatja. A felmondásról a közgyűlés dönt. 4.8 a./ A tagnak jogszabályt, az egyesület alapszabályát vagy közgyűlési határozatát súlyosan vagy ismételten sértő magatartása esetén a közgyűlés - bármely egyesületi tag vagy egyesületi szerv kezdeményezésére - a taggal szemben kizárási eljárást folytathat le b./ A tag kizárását kimondó határozatot írásba kell foglalni és indokolással kell ellátni; az indokolásnak tartalmaznia kell a kizárás alapjául szolgáló tényeket és bizonyítékokat, továbbá a jogorvoslati lehetőségről való tájékoztatást. A kizáró határozatot a taggal közölni kell. 4.9 Tagsági viszony megszűnésével a díjfizetési kötelezettség megszűnik. Méltányossági okokból az egyesület vezetősége a már befizetett tagdíj időarányos részét visszatérítheti. 5. A tagok jogai és kötelezettségei. 5.1 A tagokat - az ifjúsági és a pártoló tagokra vonatkozó külön szabályozás kivételével egyenlő jogok illetik meg és egyenlő kötelezettségek terhelik.

4 5.2 A tag tagsági jogait személyesen gyakorolhatja. A tagsági jogok forgalomképtelenek, és nem örökölhetőek. 5.3 Az egyesület teljes jogú tagja a közgyűlésen jogosult szavazati jogát gyakorolni, a közgyűlés rendjének megfelelően felszólalni, kérdéseket feltenni, javaslatokat és észrevételeket tenni és - a vonatkozó jogszabályban megállapított feltételek fennállása esetén az egyesület bármely tisztségére megválasztható Az ifjúsági és pártoló tagok a közgyűlésen tanácskozási és indítványtételi joggal rendelkeznek, ugyanakkor nem illeti meg őket szavazati jog és tisztségekre nem választhatóak. 5.5 A tagok jogai különösen: a./ Az egyesülettől horgászjegyet igényelni. b./ Horgászjegy birtokában területi engedélyt váltani, és az abban megjelölt vízterületen horgászni. c./ Az egyesület által rendezett előadásokon, horgászversenyeken és egyéb rendezvényeken részt venni. d./ Az egyesület bármely szerve által hozott törvénysértő határozatot - a tudomásra jutástól számított 30 napon belül - bíróság előtt megtámadni. 5.6 A tagok kötelezettségei különösen: a./ Betartani az alapszabályban foglaltakat, valamint a közgyűlés és a vezetőség határozatait. b./ Megóvni az egyesület tulajdonát, az általa okozott kárt megtéríteni. c./ A tagdíjat és egyéb díjakat a megadott határidőn belül az egyesület részére megfizetni. d./ A horgászatra vonatkozó jogszabályokat, az országos horgászrendet, illetve az egyes vízterületeken érvényes helyi horgászrendet megtartani és megtartatni. e./ A vizek és partjainak tisztasága felett őrködni, valamint az esetleges vízszennyezéssel kapcsolatos észrevételeiket az egyesület vezetőségével haladéktalanul közölni f./ Az egyesület saját vizén létesített horgász stégek használói közös megegyezés alapján a stégeket karbantartani, a balesetveszélyessé vált stégeket megjavítani, vagy elbontani. III. Fejezet Az egyesület működése és szervei. 6. Az egyesület működési elvei. 6.1 Az egyesület szervezeti és működési elve a demokratikus önkormányzatiság. Segíti a tagok jogainak és kötelességeinek érvényesülését.

5 6.2 Az egyesület képviseleti, ügyintéző és adminisztratív feladatait ellátó tagjai választás útján kerülnek tisztségükbe. 6.3 A tisztséget viselők megválasztása öt éves időtartamra szól Az öt éves ciklus közben megüresedő tisztségbe megválasztott tisztségviselő megbízatása a ciklus végéig szól. 6.5 A választott tisztségeket betöltők feladataik nem megfelelő ellátása esetén az őket megválasztó szerv által visszahívhatóak. 6.6 A testületi szervek akkor határozatképesek, ha a tagjaik több mint 50%-a jelen van. 6.7 Ha az ülést határozatképtelenség miatt kell elhalasztani, a meghívóban meghatározott időpontban újra összehívott ülésen az eredeti napirendbe felvett ügyekben határozatképes ülés tartható tekintet nélkül a megjelentek számára. 6.8 A szavazás általában nyílt. Az illetékes szerv azonban elhatározhatja titkos szavazás tartását. 6.9 Ha jogszabály, illetve az alapszabály a kérdésben egyszerű többséget ír elő a határozat hozatal egyszerű szavazattöbbséggel történik Szavazategyenlőség esetén a döntéshozatalt el lehet halasztani, vagy az ülésezést addig kell folytatni, amíg a szavazategyenlőség megszűnik Tisztségbe megválasztottnak az a személy minősül, aki sorrendben a legtöbb érvényes szavazatot kapta Az egyesület alapszabályának módosításához a jelen lévő tagok háromnegyedes szótöbbséggel hozott határozata szükséges Az egyesület céljának módosításához és az egyesület megszűnéséről szóló közgyűlési döntéshez a szavazati joggal rendelkező tagok háromnegyedes szótöbbséggel hozott határozata szükséges Az egyesület döntésre jogosult szervei üléseiről jegyzőkönyvet kell készíteni, amelyből a döntések tartalma, időpontja és hatálya, illetve a döntést támogatók és ellenzők számaránya ( ha szükséges, személye) megállapítható. A döntéseket az érintettekkel írásban (levélben, a horgásztanyán kifüggesztett hirdetményben, internetes honlapon történő megjelenítéssel ) kell ismertetni, illetve nyilvánosságra hozni Az egyesület működésével kapcsolatban keletkezett iratokat az elnök tárolja.

6 6 7. Az egyesület szervei 7.1 Az egyesület szervei: a./ közgyűlés b./ vezetőség c./ felügyelő bizottság d./ fegyelmi bizottság 7.2 A vezetőség tagjainak - elnöknek, titkárnak és gazdasági vezetőnek továbbá a felügyelő bizottság és az etikai bizottság elnökének és tagjainak olyan feddhetetlen magyar állampolgár, továbbá letelepedési, bevándorlási vagy tartózkodási engedéllyel, a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgár választható meg, aki a közügyek gyakorlásától eltiltva nincs, valamint nem lehetnek egymásnak külön jogszabályban meghatározott hozzátartozói. 7.3 A vezető tisztségviselőket az egyesület tagjai közül kell választani. Indokolt esetben, a vezető tisztségviselők legfeljebb egyharmada választható az egyesület tagjain kívüli személyekből. 7.4 A vezető tisztségviselő, illetve az annak jelölt személy köteles előzetesen tájékoztatni az egyesületet arról, ha ilyen tisztséget egyidejűleg más szervezetnél is betölt. 7.5 Nem lehet az egyesület vezető tisztség viselője az a személy, akit a évi CLXXV. törvény 39. (1) bekezdésében foglaltak kizárnak. 7.6 Nem lehet az ellenőrző szerv elnöke vagy tagja az a személy, akit a évi CLXXV. törvény 38. (3) bekezdésében foglaltak kizárnak. 8. A közgyűlés 8.1 Az egyesület legfőbb szerve a tagok összessége - a közgyűlés, amely az egyesület minden ügyében jogosult dönteni. 8.2 A közgyűlés: a./ Megállapítja, módosítja az egyesület alapszabályát. b./ Kimondhatja az egyesület megszűnését, más egyesülettel történő egybeolvadását, úgyszintén a szétválását. c./ Megválasztja az egyesület vezetőségét (elnökét, titkárát, gazdasági vezetőjét), az ellenőrző bizottság - fegyelmi bizottság elnökeit, tagjait a horgászmestert és szükség esetén a végelszámolót. d./ Jóváhagyja az egyesület költségvetését, az éves tagdíj mértékét. Határoz működést elősegítő egyéb díjak bevezetéséről, azok mértékéről és megfizetésük módjáról. e./ Eseti és munkabizottságokat hozhat létre, meghatározza feladataikat és beszámoltatja a végzett munkáról.

7 7 f./ Jóváhagyja az egyesület éves beszámolóját, a zárszámadást és a vagyonmérleget. g./megállapítja a díjfizetések határidejét. h./megtárgyalja és jóváhagyja a vezetőség két közgyűlés között végzett munkáját. i./ Beszámoltatja az ellenőrző bizottságot és a fegyelmi bizottságot munkájáról. j./ Másodfokon eljár a vezetőség, a felügyelő bizottság és fegyelmi bizottság tagjainak fegyelmi ügyében. 9. A közgyűlés ülésezésének rendje 9.1 A közgyűlés évente legalább egyszer rendes ülést tart. 9.2 Rendkívüli közgyűlést akkor kell tartani ha: a./ Az egyesület tagjainak legalább egyharmada kéri, és egyben megjelöli annak célját. b./ A vezetőség döntése alapján. c./ A felügyelő bizottság az összehívását szükségesnek tartja. 9.3 A közgyűlést az egyesület elnöke hívja össze. A napirendet valamint a közgyűlés helyét tartalmazó írásos meghívót az ülés kitűzött időpontja előtt legalább tizennégy nappal megküldi az egyesület valamennyi tagjának. 9.4 A közgyűlést megelőző hetedik napig a tagok és az egyesület szervei a közgyűlést összehívó szervtől vagy személytől a napirend kiegészítését kérhetik, a kiegészítés indokolásával. 9.5 A napirend kiegészítésének tárgyában a közgyűlést összehívó szerv vagy személy jogosult dönteni. Amennyiben döntés nem születik, vagy az elutasító, a közgyűlés a napirend elfogadásáról szóló határozat meghozatalát megelőzően külön dönt a napirend kiegészítésének tárgyában. 9.6 A közgyűlés nem nyilvános; azon a tagok és a közgyűlés összehívására jogosult által meghívottak és az alapszabály vagy a közgyűlés határozata alapján tanácskozási joggal rendelkező személyek vehetnek részt. 9.7 A közgyűlés levezető elnöke az egyesület elnöke, akadályoztatása esetén az egyesület titkára. 9.8 A közgyűlés a 6.14 pontnak megfelelő jegyzőkönyvéről a titkár akadályoztatása esetén más erre megválasztott tag gondoskodik. Hitelesítését a közgyűlés által választott két tag végzi. 9.9 A közgyűlés jegyzőkönyvének része a jelenléti ív, amely tartalmazza a közgyűlésen megjelent tagok nevét, lakcímét és aláírását.

8 8 10. A vezetőség 10.1 A vezetőség az egyesület általános hatáskörű végrehajtó szerve, amely gondoskodik a közgyűlés határozatainak végrehajtásáról, valamint az egyesületi munka folytonosságáról A vezetőség elnöke az egyesület elnöke, tagjai a titkár és a gazdasági vezető A vezetőség különösen a következő feladatokat látja el: b./ Gazdálkodik az egyesület vagyonával. c./ Rendelkezik az egyesület bakszámlája felett, amelyhez két tagjának együttes aláírása szükséges. c./ Összeállítja és előkészíti a közgyűlés tárgysorozatát és kitűzi annak időpontját. d./ Megválasztja az egyesület képviselőjét a szövetség küldöttgyűlésére e./ Határoz az egyes tagok díjfizetésének mérséklése, elengedése tekintetében, illetve egyéb díjkedvezmény nyújtásáról f./ Első fokon jár el a fegyelmi bizottság tagjainak fegyelmi ügyében. Másodfokon eljár az egyesület választott tisztséget be nem töltő tagjainak ügyében. g./ Határoz a horgászversenyek és egyéb rendezvények megtartásáról, a lebonyolításukban résztvevő tagok személyéről és feladataikról. h./ Dönt más szervezet rendezvényein, versenyein való részvételről és kijelöli az egyesületet képviselő tagokat. 11. A vezetőség ülésezésének rendje 11.1 A vezetőség évente legalább egyszer rendes ülést tart Rendkívüli vezetőségi ülést kell összehívni ha a vezetőség valamely tagja kéri és egyben megjelöli annak célját A vezetőség ülését az egyesület elnöke akadályoztatása esetén a titkár - hívja össze és vezeti le A vezetőség ülése akkor határozatképes ha a tagjai több mint 50 %- a jelen van, határozatait nyílt szavazás során egyszerű szótöbbséggel hozza A vezetőség üléseire meghívást kap a felügyelő bizottság elnöke, a fegyelmi bizottság elnöke, továbbá a horgászmester, akik az ülésen tanácskozási joggal vehetnek részt A vezetőség üléseiről a 6.14 pontban foglaltaknak megfelelő jegyzőkönyv készül.

9 9 12. Az egyesület elnöke 12.1 Az elnök feladatai különösen: a./ Képviseli az egyesületet a különféle fórumok előtt. b./ Irányítja, és felügyeli az egyesület határozatainak végrehajtását. c./ Összehívja a közgyűlés- és a vezetőség rendes illetőleg rendkívüli üléseit és azokon elnököl. d./ Őrködik az egyesület szerveinek törvényes és alapszabályszerű tevékenysége felett. e./ Irányítja az egyesület rendezvényeinek szervezését f./ Gyakorolja az alapszabályban reá ruházott jogokat és ellátja a hatáskörébe utalt feladatokat Az elnök akadályoztatása esetén feladatait a titkár látja el, egyben gyakorolja jogait. 13. Az egyesület titkára 13.1 A titkár feladatai különösen: b./ Előkészíti a közgyűlés és a vezetőség elé kerülő előterjesztéseket. c./ Irányítja, illetve ellátja az egyesület és szervei írásbeli teendőit. d./ Gondoskodik a közgyűlés és a vezetőség ülései jegyzőkönyvének vezetéséről. e./ Részt vesz az egyesület rendezvényeinek szervezésében. e./ Gyakorolja az alapszabályban reá ruházott jogokat és ellátja a hatáskörébe utalt feladatokat. g./ Az elnök akadályoztatása esetén ellátja a feladatait. 14. Az egyesület gazdasági vezetője 14.1 A gazdasági vezető feladatai különösen: a./ Az egyesület pénzügyi, gazdasági ügyeit kezeli, amelyekről szigorú számadásos okmányokat vezet. b./ Gondoskodik a tag- és egyéb díjak beszedéséről, a horgászással és a tagsággal összefüggő okmányok kiadásáról c./ A pénz és vagyonkezelésről, az egyesület vagyoni helyzetéről rendszeresen beszámol az elnöknek, illetve üléseiken a vezetőségnek. d./ Az éves költségvetésekről zárszámadást készít és a vagyonmérleget a vezetőség, illetőleg a közgyűlés elé terjeszti.

10 A felügyelőbizottság 15.1 A felügyelőbizottság az egyesület jogszabály és alapszabályszerű működésének legfőbb testületi ellenőrző szerve A felügyelőbizottság vezetőjét és két tagját a közgyűlés választja és annak tartozik felelősséggel A felügyelőbizottság tagjai egyúttal nem lehetnek a vezetőség vagy a fegyelmi bizottság tagjai A felügyelőbizottság ügyrendjét maga állapítja meg 15.5 A felügyelő bizottság akkor határozatképes, ha a tagjai több mint 50 %- a jelen van, határozatait nyílt szavazás során egyszerű szótöbbséggel hozza A felügyelőbizottság feladata az egyesületi szervek, valamint a jogszabályok, az alapszabály és az egyesületi határozatok végrehajtásának, betartásának ellenőrzése Tagjai az ellenőrzések során személyesen járhatnak el. Betekinthetnek az egyesület könyveibe, irataiba, nyilvántartásaiba Jogosultak a vizsgált ügyben az érintett személyeket meghallgatni, az egyesület bármely szervétől, tagjától felvilágosítást kérni Hiányosság észlelése esetén értesíti a vezetőséget A felügyelő szerv köteles az intézkedésre való jogosultságának megfelelően a legfőbb szervet tájékoztatni és annak összehívását kezdeményezni, ha arról szerez tudomást, hogy: a./ A szervezet működése során olyan jogszabálysértés vagy a szervezet érdekeit egyébként súlyosan sértő esemény (mulasztás) történt, amelynek megszüntetése vagy következményeinek elhárítása, illetve enyhítése az intézkedésre jogosult vezető szerv döntését teszi szükségessé b./ A vezető tisztségviselők felelősségét megalapozó tény merült fel A pontban foglaltak esetén a közgyűlés összehívásának határideje 30 nap. Amennyiben e határidő eredménytelenül telik el, jogosult a közgyűlést önállóan összehívni Ha az arra jogosult szerv a törvényes működés helyreállítása érdekében szükséges intézkedéseket nem teszi meg, az ellenőrző szerv köteles haladéktalanul értesíteni a törvényességi ellenőrzést ellátó szervet.

11 Fegyelmi bizottság 16.1 A fegyelmi bizottság feladata az egyesület tagjai fegyelmi vétségeinek elbírálása és a felelősségre vonatkozó javaslat előterjesztése az eljárást elrendelő felé A fegyelmi bizottság elnökét és két tagját a közgyűlés választja, Tagjai nem lehetnek egyidejűleg a vezetőség és az ellenőrző bizottság tagjai A fegyelmi bizottság akkor határozatképes ha a tagjai több mint 50 %- a jelen van, határozatait nyílt szavazás során egyszerű szótöbbséggel hozza A fegyelmi bizottsági eljárást az egyesület elnöke rendeli el, megjelölve az abban érintett tag (tagok) nevét és a vizsgálatot kiváltó okot vagy eseményt A fegyelmi bizottság tagjainak eljárásuk során jogosultságuk van az egyesület könyvelésébe, irataiba betekinteni, szerveitől illetve a tagoktól felvilágosítást kérni A fegyelmi bizottsági eljárás részletes szabályai tekintetében a Szövetség Fegyelmi Szabályzatában foglaltak az irányadók Amennyiben a bizottság eljárása során a jogszabályt, az alapszabályt az egyesületi határozatot sértő vagy az egyesület céljával összeegyeztethetetlen tagi magatartás elkövetésére vonatkozó bizonyítékról szerez tudomást, köteles erről az egyesület elnökét értesíteni és felhívni a figyelmét a szükséges intézkedés megtételére. 17. Az egyesület horgászmestere 17.1 A horgászmester feladatai különösen: a./ Folyamatosan felügyeli az egyesület vízterületét és annak közvetlen környezetét. Rendellenesség észlelése esetén intézkedik, vagy értesíti az intézkedésre jogosult Állami -, Önkormányzati szervet illetve az egyesület elnökét. b./ Rendszeresen ellenőrzi vagy ellenőrizteti a horgászvíz tisztaságát, a víz szintjét, a haltartás szempontjainak megfelelő összetételét és szükség esetén beavatkozik. c./ Részt vesz a haltelepítés munkálataiban. d./ Nyáron szervezi és közreműködik a tó és környezete növényzetének karbantartásában. e./ Télen gondoskodik a befagyott tó szakszerű lékeléséről, levegőztetéséről.

12 12 IV. Fejezet Az egyesület gazdálkodása és felügyelete. 18. Az egyesület gazdálkodása és vagyona Az egyesület vagyonát ingatlanok, ingóságok, folyószámlán elhelyezett összeg, készpénz és követelések alkothatják Az egyesület bevételei: a./ Tagdíjak b./ Egyéb díjak c./ Rendezvények és a tenyésztéssel kapcsolatos gazdálkodási, kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységből eredő bevételek. d./ Pályázat útján, valamint egyedi döntéssel kapott költségvetési támogatás e./ A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerint kiutalt összege. f./ Más szervezettől, illetve magánszemélyektől kapott adomány, illetve támogatás g./ az a/ - e/ pontok alá nem tartozó egyéb bevétel Tagdíj személyenként évente fizetendő összeg Az egyesületbe újonnan belépők a közgyűlés által meghatározott mértékű egyszeri belépési díjat fizetnek A tagdíj és az egyszeri belépési díj mértékét a közgyűlés állapítja meg. Befizetésük a gazdasági vezető részére történik, a tárgyév március 31. napjáig Az egyesület költségei: a./ A cél szerinti tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó költségek. b./ Szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó költségek. c./ Az egyesület szervezetének, szerveinek működési költségei ( ideértve a az adminisztráció költségeit és az egyéb felmerült közvetett költségeket), valamint a több tevékenységhez használt immateriális javak és tárgyi eszközök értékcsökkenési leírása. d./ az a./ - c./ pontok alá nem tartozó egyéb költség 18.7 Az egyesület gazdasági-vállalkozási tevékenységet csak a céljainak megvalósítása érdekében végez, az elért eredményét a céljainak megvalósítására fordítja Az egyesület jogutód nélküli megszűnése esetén a - hitelezők követeléseinek kiegyenlítése után fennmaradó vagyon csak horgász vonatkozású célra használható a közgyűlés döntése szerint a településen ( térségben) működő horgász egyesület részére történő átadással.

13 13 V. Fejezet Záró rendelkezések. 19. Záró rendelkezések 19.1 Az alapszabályban nem szabályozott kérdések tekintetében az Egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény, továbbá a évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről rendelkezései az irányadók Ezen alapszabályt az egyesület 201. megtartott közgyűlése elfogadta és ettől az időponttól hatályba lép Ezen alapszabály érvénybe lépésével minden korábbi alapszabály hatályát veszíti. Jászárokszállás Kovács Alajos az egyesület elnöke

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Az egyesület neve, célja és feladata 1..

AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Az egyesület neve, célja és feladata 1.. AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület neve, célja és feladata 1.. 1./ Az egyesület neve: Erdészeti Horgász Egyesület (továbbiakban: egyesület) 2./ Az egyesület székhelye: 9245. Mosonszolnok,

Részletesebben

EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA

EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA 3:63. [Az egyesület fogalma] (1) Az egyesület a tagok közös, tartós, alapszabályban meghatározott céljának folyamatos megvalósítására létesített,

Részletesebben

BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata. II. Az egyesület célja

BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata. II. Az egyesület célja BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület 2. Székhelye: 2660 Balassagyarmat,

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA

A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA 1.. 1. Az egyesület neve: Fehérvár és Környéke Horgászegyesület 2. Rövidített név: FKHE 3. Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Budai út 92. 4. Levelezési

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve: 1.2. Az egyesület székhelye: 1.3. Az egyesület jogi személy, amely a nyilvántartásba vétellel jön

Részletesebben

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET Alapszabály I. Az egyesület neve, székhelye, bélyegzője 1. a. Az egyesület neve: ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET b. Az egyesület székhelye: 1047 Budapest IV., Attila utca 150. c.

Részletesebben

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben)

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) A módosítások dőlt betűvel szerepelnek. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az

Részletesebben

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77.

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77. Alapszabály A Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület tagjai a mai napon a Polgári Törvénykönyv 1 és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Békéscsaba, 2013. 1 1. Az egyesület neve, célja és feladata (1) Az egyesület neve: Békéscsabai Vízmű Sporthorgász Egyesület (2) Székhelye: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben

A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben 1/8 A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben 1.. 1. Az egyesület neve: Várpalotai Bányász Horgász Egyesület 2. Székhelye: 8100 Várpalota Beszálló akna ltp. 3.

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

A Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság Egyesület ALAPSZABÁLYA A Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság Egyesület ALAPSZABÁLYA - a szövegben aláhúzott és dőlt betűtípussal jelzett változásokkal egységes szerkezetbe foglaltan A Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Érvényes: 2012.11.10 1.. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Hatvani Horgász Egyesület (továbbiakban: Egyesület) 2. Székhelye: 3000 Hatvan Pázsit út 17

Részletesebben

TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata

TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata 1 TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET J Á S Z D Ó Z S A EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata 1. Az egyesület neve: TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA

Részletesebben

BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. Az egyesület neve, célja, jogállása és feladata: o Az egyesület neve: Balatonkenesei Horgászegyesület o Székhelye: Balatonkenese, Csónakos utca 6. o Pecsétje:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA

A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA (1) Az egyesület neve: TAVASZ Horgászegyesület, Pogány (2) Székhelye: 7666 Pogány, Széchenyi u. 12. (3) Pecsétjei: Körbélyegzőn:

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án)

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án) A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án) 1 I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. (1) Az egyesület neve: Lipóti Sporthorgász Egyesület (2) Az egyesület alakulási

Részletesebben

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14.

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14. Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11 A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA Békéscsaba 2013. március 14. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Rokka Horgász Egyesület

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA. Az Egyesület neve, célja és feladatai

A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA. Az Egyesület neve, célja és feladatai A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA Az Egyesület neve, célja és feladatai 1. (1) Az Egyesület neve: Mozdulj Világosi Sport Egyesület (2) Székhelye: 8171 Balatonvilágos, Csók István sétány 38.

Részletesebben

A ZALAEGERSZEGI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (JAVASLAT)

A ZALAEGERSZEGI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (JAVASLAT) A ZALAEGERSZEGI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (JAVASLAT) A Zalaegerszegi Horgász Egyesület Küldöttközgyűlése az egyesületi jogról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011.

Részletesebben

A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A RÁKOSMENTE KERÉKPÁROS SPORT ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A Rákosmente Kerékpáros Sport és Szabadidő Egyesület (továbbiakban: Egyesület) alakuló Közgyűlése az Egyesülési jogról szóló 1989. évi

Részletesebben

A HULLÁM HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A HULLÁM HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A HULLÁM HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A Hullám Horgász Egyesület (továbbiakban Egyesület), az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló

Részletesebben

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása Az Egyesület a Budapesti Fővárosi Bíróságnál történt (Nyilvántartási szám 4627, 16.Pk.68949/1992, 1992.07.09.) nyilvántartásba vétellel jött létre.

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya 1. A Sportegyesület neve, székhelye 1. A Sportegyesület neve: Tanítóképző Főiskola Sportklub Budapest, rövidítve: BTFSK. 2. Székhelye: 1126 Budapest,

Részletesebben

A GYULAI "MUNKÁCSY" HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA

A GYULAI MUNKÁCSY HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA A GYULAI "MUNKÁCSY" HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA /egységes szerkezetbe foglalva/ (A 2012. évi január 20. napján tartott közgyűlésen megszavazott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Alapszabály. (Módosítva: június 22.)

Alapszabály. (Módosítva: június 22.) Alapszabály (Módosítva: 2007. június 22.) 1. Az egyesület neve: Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 2. Az egyesület székhelye: Hajdúnánás, Kazinczy u. 19. sz. 3. Az egyesület címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal)

Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal) Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal) I. 1. Az egyesület neve: HORGÁSZEGYESÜLET DACSONYTÖRDEMIC

Részletesebben

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer A Szövetség tagja lehet bárki, aki a Green Business Szövetség filozófiáját elfogadja és e gondolat a tevékenységében tükröződik. Tagjaink között szívesen látjuk

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR Alapszabály - tervezet I. Általános rendelkezések A szakkör neve: SZIGETMONOSTORI ÍJÁSZ KÖR A szakkör rövidített neve: SZÍK A szakkör székhelye: Szigetmonostor Faluház 2015 Szigetmonostor,

Részletesebben

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre 6. számú melléklet A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje 1. A melléklet hatálya kiterjed a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, valamint a kari Pályá-zati és Ösztöndíj Bizottság (továbbiakban

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA A BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA 1 BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Club neve:.. Baranyai Camping Club ( a továbbiakban :.-Club ) 2.) A Club székhelye : Pécs,- 7621.Pécs,-Búza

Részletesebben

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: 1 ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. A sportegyesület neve: Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa Sportegyesület 2. Székhelye:

Részletesebben

2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a mindenkori elnök lakcíme)

2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a mindenkori elnök lakcíme) DOMBÓVÁRI NYERGESVÖLGYI HORGÁSZ SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület adatai 1. Egyesület neve: Dombóvári Nyergesvölgyi Horgász Sportegyesület 2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a

Részletesebben

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály Újpalota Sportegyesület Alapszabály Az Újpalota Sportegyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

Szedres és Vidéke Horgászegyesület. Alapszabálya. Köriratban az egyesület neve, alapító évszáma, középen horog, hal.

Szedres és Vidéke Horgászegyesület. Alapszabálya. Köriratban az egyesület neve, alapító évszáma, középen horog, hal. Szedres és Vidéke Horgász Egyesület Alapszabálya 1. Egyesület neve: Székhelye: Működési területe: Vízterülete: Pecsétje: Szedres és Vidéke Horgászegyesület Szedres Szedres Holt - Sárvíz Köriratban az egyesület

Részletesebben

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 1/5 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club (a továbbiakban: sportegyesület) az

Részletesebben

A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA 1. 1) Az egyesület neve: Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület 2) Az egyesület alakulási éve: 1989.

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat I. Általános rész 1.1. A Közalapítvány alapítása: A Közalapítványt Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése alapította a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F alapján, a 19/2001.

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról

Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról Főbb jogszabályok Alaptörvény Ptk. Az egyesülési jogról a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

SÓCZÓ-ZUGI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

SÓCZÓ-ZUGI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA SÓCZÓ-ZUGI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 2016 1 Az egyesület neve, célja és feladata 1.. 1./ Az egyesület neve: Sóczózugi Környezetvédelmi és Horgász egyesület 2./Az egyesület székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL (A MÓDOSÍTÁSOK A TAGOK 2014/3., 2014/4., 2014/6. ÉS 2014/7.SZÁMÚ HATÁROZATAIN ALAPULNAK. A MÓDOSÍTÁSOKAT DŐLT BETŰS SZEDÉS JELZI.) Franciaországi Ösztöndíjasok

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA

MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA VÉSZTŐ, 2012. FEBRUÁR 5. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. (1) Az egyesület neve: Mágori Horgász Egyesület (2) 1 Székhelye: Vésztő, Északi utca 2.

Részletesebben

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: a 2005. április 8-i közgyűlés Egységes szerkezetbe foglalt alapszabály I. Általános rendelkezések: A Szövetség neve: Motoros Könnyűrepülő Szövetség

Részletesebben

FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET -

FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET - EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET - S Z E G E D Szent-Györgyi Albert u. 2. Egységes szerkezetbe foglalva: 2006. július 6. ALAPSZABÁLY A Független Városi Szövetség Magyar

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalt

HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalt HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalt AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA FELADATA l. Az egyesület neve: HALÁSZTELKI

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E HATÁLYOS 2010. SZEPTEMBER 14. NAPJÁTÓL AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1 - KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. Az egyesület neve: KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET Székhelye: 2870 Kisbér, Deák Ferenc utca 78. Működési területe: Vízterülete: Bélyegzője: Kisbér városi Park-tó

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

A HATÁRO ÁT YÚLÓ KEZDEMÉ YEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA (CESCI) FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁ AK ÜGYRE DJE

A HATÁRO ÁT YÚLÓ KEZDEMÉ YEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA (CESCI) FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁ AK ÜGYRE DJE A HATÁRO ÁT YÚLÓ KEZDEMÉ YEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA (CESCI) FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁ AK ÜGYRE DJE Előzmények A Magyar Köztársaság Fővárosi Bírósága által 2009. szeptember 25-én, 11. Pk. 61.285/2003/4.

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője Ózd, 2016. április 28. Ózd

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya Egyesület Alapszabálya Az Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület alakuló közgyûlésén alapszabályát a következõkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Egyesület neve: Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Időpont: 2016. április 20. 20:15 Helyszín: Budapest Mellékletek: Jelenléti ív Alapszabály Az elnök a határozatképesség vizsgálata

Részletesebben

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel.

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel. A Türr István Gazdasági Szakközépiskola sport életének pezsdítését elısegítı társadalmi szervezetet hozott létre 2007. március 8. napján. Az egyesület célja, hogy az oktató-nevelı munkával összhangban

Részletesebben

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje Preambulum A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: PTE) Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: EHÖK) a PTE Térítési és Juttatási Szabályzatának

Részletesebben

A ZALAEGERSZEGI HORGÁSZ EGYESÜLET TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT ÉS EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA A ÉVI CLXXV.

A ZALAEGERSZEGI HORGÁSZ EGYESÜLET TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT ÉS EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA A ÉVI CLXXV. A ZALAEGERSZEGI HORGÁSZ EGYESÜLET TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT ÉS EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA A 2011. ÉVI CLXXV. TÖRVÉNY ALAPJÁN A Zalaegerszegi Horgász Egyesület Küldöttközgyűlése az egyesületi jogról,

Részletesebben

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Budapest, 1121 Költő u. 21. Szervezeti és Működési Szabályzat 1. A szakosztály megnevezése, jelképe: A szakosztály magyar neve: Magyar

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Ózd, 2015. október 29. Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft ügyvezetője Ózd Város

Részletesebben