M E C S E K K Ö R N Y É K HITELSZÖVETKEZET Pécs, Köztársaság tér 2. Tev.eng.száma:540/1995. Tev.eng.dátuma: november 30.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "M E C S E K K Ö R N Y É K HITELSZÖVETKEZET Pécs, Köztársaság tér 2. Tev.eng.száma:540/1995. Tev.eng.dátuma: 1995. november 30."

Átírás

1 M E C S E K K Ö R N Y É K HITELSZÖVETKEZET Pécs, Köztársaság tér 2. Tev.eng.száma:540/1995. Tev.eng.dátuma: november 30. ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEI P É C S HATÁLYOS december 21.-től Jóváhagyó Igazgatósági határozat Száma: 57/2011. Kelte: december 21. (módosítások dőlt betűvel szedve!)

2 Alkalmazási kör 1. Általános rendelkezések Az általános üzleti feltételek alkalmazásában felek az Üzletfél és a Hitelszövetkezet. Üzletfél az a jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, valamint magánszemély, aki részére a Hitelszövetkezet pénzintézeti szolgáltatást nyújt Az általános üzleti feltételek rendelkezései vonatkoznak a Hitelszövetkezet és Üzletfél közötti mindennemű olyan üzleti kapcsolatra, amely a Hitelszövetkezet pénzintézeti tevékenységéből fakad A Hitelszövetkezet és az Üzletfél közötti jogviszony tartalmát és a kapcsolatok egyes részletes szabályait az egyes ügylettipusokra vonatkozó keret- vagy egyedi szerződések állapítják meg. Az általános üzleti feltételek irányadóak mindazokban a kérdésekben, amelyekről az adott esetre vonatkozóan jogszabály, vagy külön szerződés kifejezetten nem rendelkezik A Hitelszövetkezet pénzintézeti szolgáltatást csak tagjai részére nyújt Az általános üzleti feltételek nyilvánossága és megváltoztatása Az Általános üzleti feltételek nyilvánosak, azokat bárki megtekintheti és megismerheti, azok minden, az üzletfelek számára nyitva álló üzleti helyiségben hozzáférhetőek. A Hitelszövetkezet ügyel rá, hogy az Üzletfél megismerje az általános üzleti feltételeket. Ennek érdekében az általános üzleti feltételeket az üzleti helyiségeiben kifüggeszti vagy hozzáférhetővé teszi, illetve kérésre díjmentesen átadja, továbbá internetes honlapján közzéteszi. ( A Hitelszövetkezet Általános üzleti feltételeit a Hitelszövetkezet internetes honlapján bárki megtekintheti függetlenül attól, hogy üzleti kapcsolat már létesült-e közöttük A Hitelszövetkezet az Általános üzleti feltételek változásáról legalább 30 nappal korábban értesíti Üzletfelét, úgy, hogy az új általános üzleti feltételeket az pontban meghatározottak szerint, de elsődlegesen saját honlapján hozzáférhetővé teszi. A Hitelszövetkezet indokolt esetben előzetesen levélben is értesíti az Üzletfelet az általános üzleti feltételek megváltozásáról.

3 A folyamatban lévő ügyekben - a Hitelszövetkezet ellenkező értesítése hiányában - az új általános üzleti feltételek az irányadóak. A Hitelszövetkezet az új általános üzleti feltételei elfogadásának tekinti, ha az Üzletfél a meghirdetéstől illetve a kifüggesztéstől számított 30 naptári napon belül írásban nem tesz észrevételt. Ha az Üzletfél az érvényben lévő szerződés(ek) részét képező általános üzleti feltételek módosítását nem fogadja el, azt a felek szerződés(ek) felmondásának tekintik. Ez alól a Hitelszövetkezet kivételt tehet, és az Üzletfél írásbeli értesítésének kézhezvételét követő 15 napon belül jogosult meghatározni tételesen a felmondott szerződések körét A teljesítés helye, ideje, módja A fizetés teljesítésének a helye a Hitelszövetkezet és az Üzletfél kapcsolatában a Hitelszövetkezetnek az a szervezeti egysége, ahol az Üzletfél részére a számlát vezetik, ahol az Üzletfél szerződést kötött, vagy ahol részére a pénzintézeti szolgáltatást a Hitelszövetkezet nyújtja Betételhelyezés, törlesztés, illetve a Hitelszövetkezet javára bármely fizetés teljesitésének időpontja az a nap, melyen az összeg jóváírásra került a Hitelszövetkezet által megadott számlára, illetve amelyen azt befizették a Hitelszövetkezet pénztárába. A Hitelszövetkezet fizetési kötelezettsége teljesítésének időpontja az a nap, amelyiken az összeget az Üzletfél bankszámláján jóváírták Az Üzletfél - a bankszámlája terhére adott megbízással vagy más módon - intézkedik a szerződések alapján a Hitelszövetkezettel szemben őt terhelő fizetési kötelezettségek teljesítése végett. A teljesítés elmulasztása esetén a Hitelszövetkezet jogosult - de nem köteles - követelését az Üzletfél terhére érvényesíteni annak egyidejű értesítése mellett. A Hitelszövetkezet értesítési kötelezettségének a könyvelésről készített bankszámlakivonat megküldésével is eleget tehet Közreműködő igénybevétele A Hitelszövetkezet harmadik személy közreműködését jogosult igénybe venni, ha ez az Üzletféltől kapott megbízás teljesítése, vagy a saját követelése érvényesítése, vagy üzleti érdekeinek védelmében szükséges A Hitelszövetkezet felelőssége A Hitelszövetkezet a banküzleti tevékenysége során mindenkor az Üzletfél érdekeinek - az adott körülmények között lehetséges - legteljesebb figyelembevételével és az elvárható legnagyobb gondossággal jár el. A Hitelszövetkezet megtéríti az Üzletfélnek mindazt az Üzletfél által bizonyított közvetlen anyagi kárt, amelyet nagyfokú gondatlanságával az Üzletfélnek okozott. Az Üzletfél az általában elvárható módon köteles a kárenyhítés érdekében haladéktalanul eljárni. Az Üzletfélnek az esetlegesen bekövetkezett kárát igazolnia kell.

4 Nem vállal viszont a Hitelszövetkezet felelősséget az olyan, kisebb jelentőségű hibákért ( mulasztásokért ), amelyek a nagytömegű megbízások teljesítése során az általában elvárható gondosság mellett is előfordulhatnak A Hitelszövetkezet nem felel az olyan károkért, melyek a Hitelszövetkezeten kivülálló és el nem hárítható okból, - igy különösen erőhatalom, belföldi vagy külföldi hatósági rendelkezés, szükséges hatósági engedély megtagadása vagy késedelmes megadása folytán - következtek be. A postai kézbesítés hibáiból eredő károkért sem felel a Hitelszövetkezet A Hitelszövetkezet nem felel az olyan hamis vagy hamisított megbízás teljesitésének a következményeiért, amelynek a hamis vagy hamisított voltát a szokásos ügymenet során alkalmazott gondos ellenőrzéssel sem lehetett felismerni. 2. A banküzleti kapcsolatok általános szabályai 2.1. Együttműködés, tájékoztatás, változás a felek személyében A Hitelszövetkezet és az Üzletfél a polgári jogi alapelveknek megfelelően egymást késedelem nélkül értesítik a közöttük levő kapcsolattartás szempontjából jelentős körülményekről, tényekről, az egymáshoz intézett kérdésekre - ha az ügy jellegéből vagy a rendekézésre álló iratokból kitűnően más nem következik - haladéktalanul válaszolnak, valamint haladéktalanul felhívják a figyelmet az esetleges változásokra, tévedésekre és mulasztásokra. A felek haladéktalanul értesítik egymást elnevezésük, címük, képviselőjük megváltozásáról, valamint a személyüket, jogi státusukat, az Üzletfél vagyoni helyzetét érintő minden egyéb, a szerződés teljesítése szempontjából lényeges változásról. Az e kötelezettségek elmulasztásából eredő kár a mulasztó felet terheli Az Üzletfél köteles 30 naptári napon belül írásban értesíteni a Hitelszövetkezetet, ha nem érkezett meg időben valamely általa Hitelszövetkezettől várt értesítés, különösen, ha az fizetési megbízás teljesítésére, illetve pénzkövetelés jóváírására vonatkozik. Az e kötelezettségek elmulasztásából eredő kár a mulasztó felet terheli A Hitelszövetkezet jogosult úgy tekinteni, hogy az Üzletfél tudomásul vette és elfogadta az értesítésben foglaltakat, ha arra a kézhezvételtől számított 30 napon belül nem érkezett írásos észrevétel vagy kifogás. Kivételes esetben a Hitelszövetkezet ezt a határidőt legfeljebb 8 naptári napra rövidítheti, ha erre az értesitésben külön felhívta az Üzletfél figyelmét A Hitelszövetkezet a szolgáltatások nyújtásánál és a szolgáltatások feltételeinek kialakításánál az Üzletfél személyére tekintettel és érdekeinek figyelembevételével jár el. Az Üzletfél köteles a Hitelszövetkezettel való kapcsolatára vonatkozó információkat bizalmasan kezelni.

5 Az Üzletfél a Hitelszövetkezettel szembeni tartozásának fennállása alatt köteles haladéktalanul tájékoztatni a Hitelszövetkezetet az átalakulási, kiválási, szétválási, egyesülési és beolvadási szándékáról, vagyonának tervezett megosztásáról, átalakulásáról, kiválásáról, szétválásáról, egyesüléséről, beolvadásáról, valamint arról, ha csőd, végelszámolási vagy felszámolási eljárást szándékozik kezdeményezni maga ellen, vagy ennek a jogszabályi feltételei fennállnak, vagy bármilyen módon tudomására jut, hogy harmadik személy a felszámolási eljárás megindítását kezdeményezte vele szemben. Az Üzletfél a Hitelszövetkezettel szembeni tartozásának fennállása alatt ugyancsak köteles haladéktlanul tájékoztatni a Hitelszövetkezetet az Üzletfél által társaságok létrehozásáról és arról, hogy milyen érdekeltségei vannak, illetve milyen érdekeltségeket létesít más gazdasági társaságokban, vagyona minden irányú változásáról, beleértve a törzstőke vagy az alaptőke leszállítását vagy felemelését, arról, hogy tartozásai tartósan meghaladják követeléseit, a vezetésében ( management ) bekövetkezett változásról, saját üzletrész megszerzéséről, valamint arról az estről, ha a gazdasági társaság a vagyonának egy részét egy másik társaságba viszi be. Ha a Hitelszövetkezet az Üzletfél tájékoztatása vagy egyéb módon való tudomás ra jutása alapján veszélyeztetve látja kihelyezett pénzeszközei megtérülését, a Polgári Törvénykönyvben, más jogszabályokban és egyedi szerződésekben meghatározott intézkedéseket tehet. Ennek a pontnak az alkalmazásánál az Üzletfél - elsősorban számlavezetésből eredő - legfeljebb ,- Ft összegű tartozását figyelmen kivül kell hagyni az értesítési kötelezettség beálltának szempontjából Az Üzletfél a Hitelszövetkezettel szembeni bármely hitelviszonyból eredő tartozásának fennállása alatt köteles rendszeresen a Hitelszövetkezet rendelkezésére bocsátani évvégi, valamint a mérleg,- illetve azt pótló dokumentumait, konszolidált mérlegét és üzleti beszámolóit. A Hitelszövetkezet vagy megbízottja a helyszínen jogosult betekinteni az üzleti könyvekbe és más nyilvántartásokba Az Üzletfél nem jogosult a Hitelszövetkezettel kötött szerződések alapján fennálló követeléseit - a Hitelszövetkezet hozzájárulása nélkül - harmadik személy részére átruházni, kivéve a szabadon átruházható, nem fedezetül szolgáló értékpapírokat. A Hitelszövetkezet jogosult - az Üzletfél hozzájárulása nélkül - az Üzletféllel kötött szerződések alapján fennálló követeléseit harmadik személy részére átruházni. Az átruházásról az Üzletfelet haladéktalanul értesíteni kell.

6 Képviselők A banküzleti kapcsolat biztonsága érdekében a Hitelszövetkezet köteles meggyőződni az Üzletfél képviseletében eljáró személy(ek) képviseleti jogosultságáról, üzleti tárgyalások folytatása vagy megbízások teljesítése előtt kérheti a képviseleti jog megfelelő igazolását. A Hitelszövetkezet a képviseleti jogosultság bejelentésénél összeghatárra vonatkozó korlátozást általában nem fogad el. Hitelműveletre irányuló szerződés kötése esetén - beleértve a szerződéskötés nélküli ügyleteket is ( pl. váltóleszámítolás ), - az Üzletfél képviselője csak olyan személy lehet, - az aláirásbejelentő kartonon egyébként feltűntetett személyek közül - akinek a képviseleti jogát a cégbíróságnál is bejelentették, és ezt az aktuális cégkivonattal igazolni tudja Az Üzletfélnek írásban kell bejelentenie a képviseleti joggal rendelkező(ke)t és a képviseleti joggal felruházott személy(ek) hiteles aláirásmintáját. Jogi személy Üzletfél esetében a bankszámláról történő rendelkezéshez - eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában - két bejelentett aláíró szükséges. A gazdasági társaságok vezető tisztségviselője a társaság bankszámlája felett önállóan is rendelkezhet, ha a társasági szerződésben (alapszabályban) az önálló képviseleti joggal felhatalmazták A Bank jogosult a hozzá bejelentett képviselőket és az ő aláírásaikat mindaddig érvényesnek tekinteni, amíg a képviseleti jog visszavonásáról szóló írásos értesités nem érkezett meg. Ha az Üzletfél rendelkezésén az aláírásra jogosulatlan vagy a bejelentett mintától eltérően aláíró személy aláírása van, a Hitelszövetkezet a rendelkezést - az ok megjelölésével - visszaküldi a benyújtónak A Hitelszövetkezet az Üzletfél, illetve saját érdekeinek védelme érdekében megkívánhatja a képviselőnek adott meghatalmazás teljes bizonyító erejű magánokiratba, illetve indokolt esetben közokiratba foglalását. felszámolás vagy végelszámolás a Hitelszövetkezetnél történő bejelentése esetén a bíróság végzésének a Cégközlönyben történt közzétételét kell igazolni, valamint a felszámolást ( végelszámolást ) végző személy ( szervezet vezetőjének ) aláírási cimpéldányát, illetve az általa aláirt, az aláirásmintát tartalmazó aláirásbejelentő kartont kell benyújtani Kézbesítés A Hitelszövetkezet az Üzletfél részére szóló szerződéses ajánlatokat, nyilatkozatokat, értesítéseket és okmányokat arra a címre küldi, amelyet az Üzletfél megadott a részére. Ilyen cím hiányában a Hitelszövetkezet az Üzletfél általa ismert címére, illetve telephelyére küldi az iratokat. Az Üzletfél által közölt hibás cím miatti téves postázásból adódó károk és többletköltségek az Üzletfelet terhelik, és azonnal esedékessé válnak.

7 A Hitelszövetkezet az Üzletfél részére szóló iratokat, értesítéseket nem köteles ajánlottan, tértivevénnyel postára adni.az elküldést megtörténtnek kell tekinteni ha az eredeti irat másolata, vagy banki kézjeggyel ellátott példánya a Hitelszövetkezet birtokában van, vagy pedig ha az elküldést kézjeggyel ellátott feladójegyzék vagy feladóvevény igazolja. Az Üzletfelek széles körének kiküldendő értesítés esetében a körlevél egyetlen példányban meglévő másolata is elegendő az elküldés igazolására. Az előzőekben meghatározott szabályok nem vonatkoznak az értékpapírokra, szerződési ajánlatokra és üzleti levelekre, amelyeket jellegüknek megfelelően fokozott biztonsággal kell kezelni A szokásos postai idő elteltével a Hitelszövetkezet jogosult úgy tekinteni, hogy írásos értesítését az Üzletfél megkapta. Szokásos postai időnek a Hitelszövetkezet 4 naptári napot vesz figyelembe A Hitelszövetkezet részére szóló írásos küldeményeket arra a címre kell küldeni, ahol a Hitelszövetkezet az Üzletfél bankszámláját vezeti, vagy a Hitelszövetkezetnek ahhoz a szervezeti egységéhez, amely az Üzletféllel a szerződést kötötte, vagy amit a Hitelszövetkezet erre a célra megadott az Üzletfél részére Az írásos küldemények érkezésére a Hitelszövetkezet nyilvántartása az irányadó. Esetenként a Hitelszövetkezet az Üzletfél kérésére igazolást ad a küldemény átvételéről. Az átvétel igazolásának minősül, ha a küldemény másolatát a Hitelszövetkezet az erre rendszeresített bélyegzőlenyomatával és aláírásával látja el A Hitelszövetkezet az okmányt, váltót, csekket, egyéb értékpapírt, bankjegyet egyéb értéket - az Üzletfél eltérő rendelkezése hiányában - a tőle elvárható gondossággal megválasztott módon továbbítja. A továbbítás az Üzletfél költségére és kockázatára történik Írásbeliség Mind a Hitelszövetkezet, mind az Üzletfél az egymásnak szóló értesítéseket, megbízásokat, üzeneteket, valamint a szerződéseket köteles írásba foglalni, illetve írásban megerősíteni. A Hitelszövetkezet jogosult az Üzletfél rendelkezését annak végrehajtása előtt, az Üzletfél költségére megerősíttetni. Írásbelinek minősül az egymásnak levélben, vagy faxon küldött értesítés, üzenet, megbízás, szerződés. A nem írásbeli formában tett közléseket egyidejűleg írásban kell megerősíteni, azok az írásbeli megerősítéssel válnak hatályossá A telefonon vagy más, nem írásos formában kapott közlés visszaigazolásakor a másik fél haladéktalanul köteles jelezni a közlés és az írásbeli visszaigazolás közötti eltérést.

8 A Hitelszövetkezet az Üzletfél telefaxon adott megbízásait csak akkor teljesíti, ha az Üzletfél előzetesen írásban, szerződésben erre kifejezetten felhatalmazást adott, és nyilatkozatával egyben tudomásul vette, hogy az ilyen megbízások teljesitéséből fakadó károk kizárólag őt terhelik. A telefaxon, telefonon érkezett és teljesített megbízásokat minden esetben az Üzletféltől származónak kell tekinteni Az Üzletfél felel minden olyan kárért, amely a telefon-, telefax- kapcsolat továbbá számitógéphálózaton történő kommunikáció során előforduló tévedés, félreértés vagy hiba eredménye, hacsak a kár nem a Hitelszövetkezet hibájából ered. Különösen vonatkozik ez arra az esetre, ha a Hitelszövetkezet az Üzletfél külön kérésére megerősítés kézhezvétele előtt teljesit rendelkezését A banki szolgáltatások ellenértéke Az Üzletfél a Hitelszövetkezet szolgáltatásaiért kamatot, jutalékot, kezelési költséget, illetve díjat fizet, amelyeknek a mértékét a mindenkor hatályos Dijjegyzék vagy kondíciós lista és a szerződés tartalmazza. A szolgáltatás teljesítése során felmerült költségek, különösen a postaköltségek, az esetleges hatósági eljárás költségei, illetékek az Üzletfelet terhelik A bankszolgáltatások ellenértékének mértékét elsősorban a szerződések tartalmazzák. Olyan szolgáltatás tekintetében, amelyekről, illetve amelyek ellenértékéről a szerződés nem rendelkezik, a Hitelszövetkezet Dijjegyzéke az irányadó. A Dijjegyzék megtekinthető a Hitelszövetkezet valamennyi, az üzletfelek számára nyitva álló üzleti helyiségében, továbbá internetes honlapján. A Hitelszövetkezet az Üzletfél kivánságára a Díjjegyzék legutóbbi változatát részére átadja A Hitelszövetkezet jogosult a banki szolgáltatások ellenértékét a már megkötött szerződések tekintetében is megváltoztatni. A banki szolgáltatás ellenértékének változása csak az értesítés utáni időre vonatkozhat. Az aktív üzletági tevékenységi körben megkötött szerződések vonatkozásában a Hpt (3)-(9) bekezdéseiben foglalt szabályok szerint ügyfélkörre differenciáltan előírt módon jogosult a Hitelszövetkezet a kamatok, díjak és egyéb költségek megváltoztatására A szolgáltatások ellenérétkének megváltoztatása esetén követendő eljárásról a Hitelszövetkezet és az Üzletfél a szerződésben eltérhet A bankkölcsönök kamatát, a garancia és kezességvállalások díját a Hitelszövetkezet maga állapítja meg. Ellenkező kikötés hiányában a Hitelszövetkezetnek jogában áll a kölcsön,- garancia,- és kezességvállalási szerződésben kikötött kamatot, illetve díjat megváltoztatni. A kamat- és díjmérték megváltozásáról az Üzletfelet haladéktalanul értesíteni kell. A kamatés díjmérték változása csak az értesítés utáni időre vonatkozhat. Amennyiben az értesítést követő 15 naptári napon fogyasztóval, vagy mikrovállalkozással kötött szerződés esetén 60 napon - belül az Üzletfél rendezi tartozását, a Hitelszövetkezet nem érvényesíti a magasabb kamatot illetve díjat.

9 Az ellenérték ( kamat, díj, kezelési költség, jutalék ) megfizetése - amennyiben a szerződés vagy az általános üzleti feltételek másként nem rendelkezik - a szerződésben meghatározott zárlat keretében utólag, negyedévente, illetve a szerződés megszűnésekor esedékes A Hitelszövetkezet részére járó ellenérték megfizetése úgy történik, hogy a Hitelszövetkezet a szerződésben rögzített esedékességkor megterheli az Üzletfelet. Az Üzletfél köteles arról gondoskodni, hogy esedékességkor a megfelelő fedezet rendelkezésre álljon és kiegyenlítést nyerjen. Az Üzletfél részére járó ellenértéket ( pl.: betétkamat ) a Hitelszövetkezet - ellenkező megállapodás hiányában - jóváírja vagy átutalja az Üzletfél bankszámlájára, illetve készpénzben kifizeti A kamatokat és az időtartamhoz kötött díjakat, valamint jutalékokat - eltérő rendelkezés hiányában - naptári napokra, a következő képlet alapján kell kiszámitani: tőke összege x kamatláb százalékban x naptári napok száma Ha a szerződés másként nem rendelkezik, a bankszünnap kamatnapnak számit. Ha a kamatfizetés vagy tőke visszafizetése bankszünnapon esedékes, akkor általában az esedékességet követő első bankműveleti nap a teljesítés napja. A felek a teljesítés ettől eltérő módjában is megállapodhatnak. Ha a szerződés másképp nem rendelkezik, a kamatozás első napja a betét elhelyezésének, a hitel kihelyezésének, vagy a kölcsön igénybevételének, illetve a garancia- és kezességvállalás kezdetének napja. A kamatozás utolsó napja a lejáratot megelőző nap Pénztartozás késedelmes teljesítése esetén - ha a szerződés, a Dijjegyzék, vagy az általános üzleti feltételek kifejezetten eltérően nem rendelkezik - a jogszabályban megjelölt mértékű késedelmi kamatot kell fizetni A pénzintézeti szolgáltatások általában ÁFA mentesek. A Dijjegyzék szükség esetén az ÁFA-val növelt összeget is tartalmazza. A Dijjegyzék a már bevezetett, igénybevehető szolgáltatásokról készül. 3. Banktitok és bankinformáció 3.1. A banktitok köre Banktitok minden olyan, az egyes ügyfelekről a Hitelszövetkezet rendelkezésére álló tény, információ, megoldás vagy adat, amely ügyfél személyére, adataira, vagyoni helyzetére, üzleti tevékenységére, gazdálkodására, tulajdonosi, üzleti kapcsolataira, valamint a Hitelszövetkezet által vezetett számlájának egyenlegére, forgalmára, továbbá a pénzügyi intézménnyel kötött szerződéseire vonatkozik.

10 A Hpt. banktitokra vonatkozó rendelkezései szempontjából a Hitelszövetkezet ügyfelének kell tekinteni mindenkit, aki a Hitelszövetkezettől pénzügyi szolgáltatást vesz igénybe A banktitok kiadása Banktitok csak akkor adható ki harmadik személynek, ha a) a Hitelszövetkezet ügyfele, annak törvényes képviselője a rá vonatkozó kiszolgáltatható banktitokkört pontosan megjelölve közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan kéri, vagy erre felhatalmazást ad, nem szükséges a közokiratba, teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalás, ha az ügyfél ezt az írásbeli nyilatkozatát a pénzügyi intézménnyel történő szerződéskötés keretében nyújtja, b) e törvény a banktitok megtartásának kötelezettsége alól felmentést ad, c) a Hitelszövetkezet érdeke ezt az ügyféllel szemben fennálló követelése eladásához vagy lejárt követelése érvényesítéséhez szükségessé teszi Az (1) bekezdés b) pontjában foglaltak alapján a banktitok megtartásának kötelezettsége nem áll fenn a) a feladatkörében eljáró Országos Betétbiztosítási Alappal, MNB-vel, Állami Számvevőszékkel, Gazdasági Versenyhivatallal, a Felügyelettel, az önkéntes intézményvédelmi és betétbiztosítási alapokkal, a központi költségvetési pénzeszközök felhasználásának szabályszerűségét és célszerűségét ellenőrző Kormány által kijelölt belső ellenőrzési szervvel Hivatallal, az európai támogatások felhasználásának szabályszerűségét ellenőrző Európai Csalásellenes Hivatallal (OLAF) b) a hagyatéki ügyben eljáró közjegyzővel, valamint a feladatkörében eljáró gyámhatósággal, c) a csődeljárás, felszámolási eljárás, bírósági végrehajtási eljárás, önkormányzati adósságrendezési eljárás, illetve végelszámolás ügyében eljáró vagyonfelügyelővel, felszámolóval, végrehajtóval, pénzügyi gondnokkal, illetve végelszámolóval, d) a folyamatban lévő büntetőeljárás keretében eljáró, valamint a feljelentés kiegészítését végző nyomozó hatósággal, ügyészséggel, e) a büntető-, valamint polgári ügyben, továbbá a csőd-, illetve felszámolási eljárás, valamint önkormányzati adósságrendezési eljárás keretében a bírósággal, f) a külön törvényben meghatározott feltételek megléte esetén a titkosszolgálati eszközök alkalmazására, titkos információgyűjtésre felhatalmazott szervvel, g) a főigazgató eseti engedélye alapján a törvényben meghatározott feladatkörében eljáró nemzetbiztonsági szolgálattal, h) a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló évi LXXXIX. törvény 17. (5) bekezdésében meghatározott esetben a helyi önkormányzatokért felelős miniszterrel és az államháztartásért felelős miniszterrel, i) az adó-, vám- és társadalombiztosítási kötelezettség teljesítésének ellenőrzése, valamint az ilyen tartozást megállapító végrehajtható okirat végrehajtása, továbbá a jogalap nélkül felvett ellátásösszegének megtérülése érdekében eljáró adóhatósággal, vámhatósággal, illetve társadalombiztosítási szervvel j) bírósági végrehajtási eljárásban és a bírósági végrehajtó által lefolytatott közigazgatási végrehajtási eljárásban - ideértve az évi LIII. törvény 79/C. (2) bekezdés alapján a közös számla nem adós tulajdonosának nevére és címére

11 vonatkozó megkeresést is - eljáró végrehajtóval, valamint a bírósági végrehajtási eljárásba a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet alapján bekapcsolódni szándékozó Kincstári Vagyon kezeléséért felelős szervvel k) a feladatkörében eljáró adatvédelmi biztossal szemben e szerveknek a Hitelszövetkezethez intézett írásbeli megkeresése esetén A banktitok megtartásának kötelezettsége nem áll fenn abban az esetben sem, ha az adóhatóság és a Felügyelet nemzetközi szerződés, illetve együttműködési megállapodás alapján, külföldi hatóság írásbeli megkeresésének teljesítése érdekében írásban kér adatot a Hitelszövetkezettől, amennyiben a megkeresés tartalmazza a külföldi hatóság által aláírt titoktartási záradékot a hitelintézet az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 52. -ának (8) bekezdése alapján szolgáltat adatot Az írásbeli megkeresésben meg kell jelölni azt az ügyfelet vagy bankszámlát, akiről vagy amelyről a (2) bekezdésben megjelölt szerv vagy hatóság a banktitok kiadását kéri, valamint a kért adatok fajtáját és az adatkérés célját, kivéve, ha a feladatkörében eljáró Felügyelet vagy az MNB helyszíni ellenőrzést folytat A (2) és (3) bekezdés szerint adatkérésre jogosult a rendelkezésére bocsátott adatokat kizárólag arra a célra használhatja fel, amelyet az adatkéréskor megjelölt A Hitelszövetkezet az (1) (3) bekezdésekben, valamint a következő 3.3.-pontban foglalt esetekben az adatok kiszolgáltatását titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem tagadhatja meg A banktitok megtartásának kötelezettsége nem áll fenn abban az esetben sem, ha a) a pénzügyi intézmény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló évi CXXXVI. törvényben (a továbbiakban: Pmt.) meghatározott bejelentési kötelezettségét teljesíti, b) a magyar bűnüldöző szerv, illetőleg a pénzügyi információs egységként működő hatóság - a Pmt.-ben meghatározott feladatkörében eljárva, vagy nemzetközi kötelezettségvállalás alapján külföldi bűnüldöző szerv, illetőleg külföldi pénzügyi információs egység írásbeli megkeresése teljesítése céljából, ha a megkeresés tartalmazza a külföldi adatkérő által aláírt titoktartási záradékot - írásban kér banktitoknak minősülő adatot a pénzügyi intézménytől A Felügyelet, valamint az MNB jogszabályban, a Hitelszövetkezet számára előírt adatszolgáltatás során is jogosult banktitokhoz jutni A banktitok kiadása nem tagadható meg az alábbi esetekben A Hitelszövetkezet a nyomozó hatóság, a nemzetbiztonsági szolgálat és az ügyészség írásbeli megkeresésére haladéktalanul kiszolgáltatja a kért adatot a nála vezetett bankszámláról és az általa lebonyolított ügyletről, ha adat merül fel arra, hogy a bankszámla vagy az ügylet

12 a) kábítószer-kereskedelemmel, b) terrorizmussal, c) illegális fegyverkereskedelemmel, d) pénzmosással, e) szervezett bűnözéssel van összefüggésben Tájékoztatási kötelezettség A bekezdés d) és f) g) pontjai, valamint az 3.3. pont alapján történő adatátadásról a Hitelszövetkezet az érintett ügyfelet nem tájékoztathatja Az adatkérő az (1) bekezdésben említett esetek kivételével az ügyfelet az adatkérésről köteles tájékoztatni Nem jelenti a banktitok sérelmét Nem jelenti a banktitok sérelmét a) az olyan összesített adatok szolgáltatása, amelyből az egyes ügyfelek személye vagy üzleti adata nem állapítható meg, b) a pénzforgalmi számlatulajdonos nevére, pénzforgalmi számlájának számára vonatkozó adatszolgáltatás, továbbá téves utalás esetén a teljesített átutalási megbízás megbízója, illetve a megbízó számlavezetője javára történő adatátadás, a megbízás szerint kedvezményezett, nem pénzforgalmi számlatulajdonos nevére, címére vonatkozóan, c) a Hpt. 3. (1) bekezdésének b)-c), illetve e)-f) pontjában foglalt tevékenységek legalább egyikét végző Hitelszövetkezet részéről a központi hitelinformációs rendszerbe, illetve e rendszerből a Hpt. 2. számú melléklet V. fejezetének 3. pontja szerinti referenciaadatszolgáltató részére nyújtott, a Hpt. XX/A. Fejezetben meghatározott adatszolgáltatás, d) a pénzügyi intézmény által felhatalmazott könyvvizsgálóknak, a megbízott vagyonellenőrnek, jogi vagy egyéb szakértőnek, valamint a pénzügyi intézmény részére biztosítási fedezetet nyújtó biztosítónak a biztosítási szerződés teljesítéséhez szükséges mértékben történő adatátadás, e) a Hitelszövetkezet igazgatóságának írásbeli hozzájárulásával a Hitelszövetkezetben befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosnak vagy az ilyen részesedést szerezni kívánó személy (társaság), az üzletág átvételét tervező társaság, illetve az ilyen tulajdonos vagy esetleges jövőbeni tulajdonos által felhatalmazott könyvvizsgálónak, jogi vagy más szakértőnek történő adatátadás, f) a bíróság megkeresése esetén a peres fél számlája felett rendelkezésre jogosultak aláírásmintájának bemutatása, g) a Felügyelet által a banktitokra vonatkozó szabályok betartásával a hitelintézetekről egyedi azonosításra alkalmas adatok szolgáltatása 1. statisztikai célra a Központi Statisztikai Hivatal, 2. a nemzetgazdasági folyamatok elemzése, illetve a központi költségvetés tervezése céljából az államháztartásért felelős miniszter részére, h) a Hitelszövetkezet által a külföldi pénzügyi intézmény számára történő adattovábbítás, abban az esetben, ha a Hitelszövetkezet ügyfele (adatalany) ahhoz írásban hozzájárult és a külföldi pénzügyi intézménynél (adatkezelőnél) a magyar jogszabályok által támasztott követelményeket kielégítő adatkezelés feltételei minden egyes adatra nézve teljesülnek,

13 valamint a külföldi pénzügyi intézmény székhelye szerinti állam rendelkezik a magyar jogszabályok által támasztott követelményeket kielégítő adatvédelmi jogszabállyal, i) a külföldi pénzügyi intézmény székhelye szerinti felügyeleti hatóság számára a felügyeleti tevékenységéhez szükséges, és a külföldi felügyeleti hatóság és a Felügyelet között együttműködési megállapodásban rögzített módon történő adattovábbítás, amennyiben a megállapodás tartalmazza az adatok bizalmas - 12 kezelésére, illetőleg felhasználására vonatkozó rendelkezést, továbbá a Felügyelet hozzájárulását a külföldi felügyeleti hatóságnak átadott adatok külföldi illetékes bűnüldöző szervnek történő továbbításához, j) a Hitelszövetkezet által kiszervezett tevékenység végzéséhez szükséges adatátadás a kiszervezett tevékenységet végző részére, k) e törvény XIV. és XIV/A. fejezetében, a Tpt. XIX/A. és XIX/B. fejezetében, valamint a Bit. Nyolcadik részének III/A. fejezetében foglalt rendelkezések teljesítése érdekében történő adatátadás, l) a Felügyelet által a Hitelintszövetkezetről egyedi azonosításra alkalmas adatok szolgáltatása a feladatkörében eljáró Gazdasági Versenyhivatal részére. m) az Országos Betétbiztosítási Alap által külföldi betétbiztosítási rendszerek, valamint külföldi felügyeleti hatóságok részére együttműködési megállapodásban rögzített módon történő adattovábbítás, ha az adatok kezelésére, illetve felhasználására vonatkozóan a magyar szabályozással legalább egyenrangú védelem biztosított, n) a pénzügyi intézmény által vállalt kockázat fedezetét nyújtó harmadik személy részére, a kockázatvállalás alapján fennálló követelés összegére és esedékességére vonatkozó adatszolgáltatás, o) a pénzátutalásokat kísérő megbízói adatokról szóló, november 15-i, 1781/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 4. cikkében meghatározott adatoknak a rendelet hatálya alá tartozó kedvezményezett fizetési szolgáltatója és közvetítő fizetési szolgáltató számára a rendelet által meghatározott esetekben történő továbbítása, p) az MNB részére, írásbeli megkeresés alapján az MNB tv. 4. (1)-(7) bekezdéseiben meghatározott alapvető feladatai teljesítése érdekében végrehajtott műveletei biztosítékául szolgáló hitelkövetelésekre vonatkozó adatátadás, q) a pénzügyi intézmény által a pénzügyi intézménnyel szerződéses kapcsolatban levő közvetítő részére a közvetítő által közvetített pénzügyi szolgáltatásra vonatkozó szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatszolgáltatás, r) Felügyelet által a 96/C. (15) bekezdése szerinti válsághelyzetben az Európai Unió tagállamai központi bankjainak vagy az Európai Központi Banknak történő adattovábbítás, amennyiben az adatok törvény által előírt feladatuk teljesítéséhez szükségesek A Központi Hitelinformációs Rendszerben(KHR) történő adatkezelés szabályai A Hitelszövetkezet a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás részére átadja annak a természetes személynek a Hpt. 3. számú melléklet II. fejezetének pontja

14 szerinti referenciaadatait, aki a Hpt. 3. (1) bekezdésének b)-c) és e)-f) pontjában foglalt pénzügyi szolgáltatásra vonatkozó szerződésben, valamint a külön jogszabályban meghatározott hallgatói hitelszerződésben vállalt fizetési kötelezettségének oly módon nem tesz eleget, hogy a lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege meghaladja a késedelembe esés időpontjában érvényes legkisebb összegű havi minimálbért és ezen minimálbérösszeget meghaladó késedelem folyamatosan, több mint kilencven napon keresztül fennállt. (2) Ugyanazon személy (1) bekezdés szerinti szerződésszegését több jogviszony egyidejű fennállása esetén jogviszonyonként külön-külön kell figyelembe venni A Hitelszövetkezet a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás részére átadja annak a természetes személynek a Hpt 3. számú melléklet II. fejezetének 1.1 és 1.3 pontja szerinti referenciaadatait, aki a Hpt. 3. (1) bekezdésének b)-c) és e)-f) pontjában foglalt pénzügyi szolgáltatásra vonatkozó szerződés, valamint a külön jogszabályban meghatározott hallgatói hitelszerződés megkötésének kezdeményezése során valótlan adatot közöl, hamis vagy hamisított okiratot használ, ha mindez okirattal bizonyítható A Hitelszövetkezet a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás részére átadja a Hpt. 2. számú melléklet V. fejezete 4. pontja szerinti vállalkozásoknak a Hpt. 3. (1) bekezdésének b)- c) és e)-f) pontjában foglalt pénzügyi szolgáltatásra vonatkozó szerződésével kapcsolatos, a Hpt. 3. számú melléklet II. fejezetének 2.1 és 2.2 pontja szerinti referenciaadatait. (2) A Hitelszövetkezet a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás részére átadja annak a vállalkozásnak a Hpt. 3. számú melléklet II. fejezetének 2.1 és 2.3 pontja szerinti referenciaadatait, amelynek bankszámlájával szemben - fedezethiány miatt - harminc napot meghaladó időszak alatt, megszakítás nélkül, egy millió forintnál nagyobb összegű sorba állított követelést tartanak nyilván (1) A KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás az alábbi (3)-(4) bekezdésben foglalt kivétellel - a referenciaadatokat az alábbi (2) bekezdésben meghatározott időponttól számított öt évig kezeli. Az öt év letelte után a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás a referenciaadatokat véglegesen és vissza nem állítható módon törli. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott határidő számításának kezdete: a) a késedelmes tartozás megszűnésének időpontja a Hpt. 130/C. szerinti esetben, b) az adat átadásának időpontja a Hpt. 130/D., a 130/E. és a 130/F. (3) bekezdése szerinti esetben, c) a követelések sorba állításának megszűnési időpontja a Hpt. 130/F. (2) bekezdése szerinti esetben, d)a szerződés megszűnésének időpontja a Hpt.130/F. (1) bekezdése szerinti esetben. (3) A KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás haladéktalanul és vissza nem állítható módon törli a referenciaadatot, ha a Hitelszövetkezet, mint referenciaadat--

15 szolgáltató jogutód nélkül megszűnt és az adatszolgáltatással kapcsolatos szerződésből eredő követelésnek másik referenciaadat-szolgáltató részére történő átruházására nem került sor, vagy ha a referenciaadat-szolgáltató az adatszolgáltatással kapcsolatos szerződésből eredő követelést nem referenciaadat-szolgáltató részére ruházta át. (4) A KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás haladéktalanul és vissza nem állítható módon törli a referenciaadatot, ha az jogellenesen került a KHR-be. 3.7.Jogorvoslati lehetőségek a KHR-rel kapcsolatosan (1) A nyilvántartott referenciaadatainak átadása és kezelése miatt, illetőleg azok helyesbítése vagy törlése céljából a Hitelszövetkezet, mint referenciaadat-szolgáltató és a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás ellen keresetet indíthat. A keresetlevelet a Hpt. 130/K. (4) bekezdésében meghatározott tájékoztató kézhezvételét követő harminc napon belül a nyilvántartott lakóhelye szerint illetékes helyi bírósághoz kell benyújtani vagy ajánlott küldeményként postára adni. E határidő elmulasztása miatt igazolásnak van helye. (2) A nyilvántartottat az (1) bekezdés szerinti keresetindítási jog akkor is megilleti, ha a Hitelszövetkezet, mint referenciaadat-szolgáltató, illetve a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozás a Hpt. 130/J. (4), vagy a 130/K. (4) bekezdésében meghatározott tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget. A keresetlevél benyújtására nyitva álló határidőt ez esetben a tájékoztatási kötelezettségre megállapított határidő leteltétől kell számítani (3) Az (1)-(2) bekezdés szerinti perre a polgári perrendtartásról szóló évi III. törvény (a továbbiakban: Pp.) rendelkezéseit a Hpt.-ben foglalt eltéréssel kell alkalmazni. (4) A bíróság a keresetlevelet a Pp ának (1) bekezdésében meghatározottak tekintetében haladéktalanul, de legkésőbb a bírósághoz érkezésétől számított tizenöt napon belül megvizsgálja és - amennyiben a keresetlevél a tárgyalás kitűzésére alkalmas - intézkedik a tárgyalási határnap kitűzéséről. A tárgyalást úgy kell kitűzni, hogy az első tárgyalás legkésőbb az iratoknak a bírósághoz való érkezését követő harminc napon belül megtartható legyen. Ha a keresetlevél csak a bíróság intézkedése alapján válik alkalmassá a tárgyalás kitűzésére (Pp ) a tárgyalás kitűzésére előírt határidő kezdő időpontját ettől az időponttól kell számítani. A tárgyalás elhalasztása esetén a folytatólagos tárgyalást harminc napon belül kell megtartani Információ nyújtás és kérés A Hitelszövetkezet bankinformációt kizárólag az Üzletfél írásbeli felhatalmazás alapján az abban megjelölt keretek között nyújt.a felhatalmazás lehet eseti vagy határozott, illetve határozatlan időre szóló, és lehet általános, vagy csak az információkérők meghatározott körére korlátozott, és abban minden esetben egyér-

16 telműen meg kell jelölni az adandó bankinformáció tartalmi körét. A felhatalmazás alapján adott bankinformációról a Hitelszövetkezet a másolat megküldésével haladéktalanul tájékoztatja az Üzletfelet A bankinformációt az információkérő köteles bizalmasan kezelni, azt kizárólag saját céljaira veheti igénybe, kivéve, ha az információkérő pénzintézet, amely az ügyfelei számára is kérhet bankinformációt. Erre a kötelezettségre a Hitelszövetkezet minden esetben fel kell hívnia az információkérő figyelmét A Hitelszövetkezet az általa nyújtott információ felhasználása során keletkezett kárért kizárólag akkor felel, ha bizonyítottan valótlan adatot szolgáltatott. Az Üzletfélről alkotott gazdasági megítéléssel kapcsolatban a HSZ. csak súlyos gondatlanság esetén felel A Hitelszövetkezet hitelkapcsolat létesítése előtt az ügyfélről annak főszámlavezető pénzintézetétől, továbbá a Bankközi Adósnyilvántartó Rendszerből információt kérhet az ügyfél általános fizetési helyzetéről, továbbá a fennálló hitelállományairól és annak lejárati szerkezetéről. 4. Pénzforgalmi szolgáltatások nyújtása és letéti számlák vezetése A következő pontokban a címben szereplő szolgáltatások legáltalánosabb szabályai kerülnek rögzítésre. A pénzforgalmi számlák és letéti számlák vezetésére és általános szerződési feltételeire vonatkozó részletes és specifikus szabályozást a szóbanforgó üzletágak külön üzletszabályzata tartalmazza. Az ügyfelek számára ezek a Hitelszövetkezet ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben hozzáférhetőek A megbízások érkezése A meghatározott időben teljesítendő megbízásokat olyan időpontban kell a Hitelszövetkezetnek átadni, hogy a teljesítéshez szükséges idő a Hitelszövetkezet rendelkezésére álljon. Szükségesnél rövidebb rendelkezésre álló idő miatt hibásan vagy késedelmesen teljesített megbízásokból eredő kárért a Hitelszövetkezet felelősséget nem vállal A Hitelszövetkezet a megbízások átvételére szolgáló időpontokról, valamint a Fizetési megbízások teljesítésének rendjéről és mindezek változásáról üzleti helyiségeiben történő kifüggesztés útján tájékoztatja az Üzletfelet és kérésére átad egy példányt a tájékoztatóból az Üzletfél részére A megbízások teljesítéséhez szükséges adatok Minden megbízásnak és rendelkezésnek egyértelműen tartalmaznia kell a teljesítéshez szükséges adatokat. Ha korábbi rendelkezés módosításáról, megerősítéséről vagy ismétléséről van szó azt kifejezetten ilyenként kell megjelölni.

17 Ha az Üzletfél a megbízásnak az általános gyakorlattól eltérő vagy meghatározott időpontokban való teljesítését igényli, erre külön fel kell hívnia a Hitelszövetkezet figyelmét Ha a megbízó a megbízás teljesítéséhez a szükséges adatokat tévesen vagy hiányosan adja meg az ebből eredő kárért a Hitelszövetkezet nem felel. Ez alól kivétel az Üzletfél terhére érkező bármely fizetési megbízás, ilyen esetben a Hitelszövetkezet a teljesítést megelőzően köteles meggyőződni arról, hogy a terhelendő fizetési számla elnevezése és pénzforgalmi jelzőszáma megegyezik-e. Nem felel a Hitelszövetkezet azért a kárért, amely abból származik, hogy a fizetési megbízás egyes példányai rosszul, vagy egyáltalán nem olvashatók, egymástól eltérően lettek kiállítva, vagy a kár abból származik, hogy magából a fizetési megbízásból nem deríthető ki, hogy a kiállítója a Hitelszövetkezetet illetve az Üzletfelet félrevezette A fizetési megbízásokon a közlemény rovatban feltüntetett adatok vagy utasítások a fizetés címzettjének szólnak, azok a Hitelszövetkezet jogait és kötelezettségeit nem érintik, azok helyességét a Hitelszövetkezet nem vizsgálja A Hitelszövetkezet az ok pontos megjelölésével visszaküldi a megbízást, ha felsimeri, hogy azt tévesen vagy hiányosan állították ki Fedezet, teljesítési sorrend fedezetlenség estén A Hitelszövetkezet akkor teljesíti az Üzletfél fizetési megbízásait, ha annak fedezetét biztosítva látja Az üzletfél kifejezetten eltérő rendelkezése hiányában ha a Hitelszövetkezet nem él pontban található jogával a fizetési megbízásokat érkezésük sorrendjében kell teljesíteni. A pénzügyi fedezet hiánya miatt részben vagy egészben nem teljesíthető, hatósági átutalást és átutalási végzés alapján teljesített átutalást a kedvezményezett azonnali visszaküldést kérő rendelkezése hiányában a teljesítéshez szükséges fedezet biztosításáig - legfeljebb azonban harmincöt napig - a Hitelszövetkezet sorba állítja. A teljesítés sorrendjét az átvétel időpontja határozza meg. A fizető fél ugyanazon pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlái a hatósági átutalás és átutalási végzés alapján teljesített átutalás teljesítése szempontjából egy fizetési számlának minősülnek. A hatósági átutalás és átutalási végzés alapján teljesített átutalás teljesítése során a hatósági átutalási megbízásban és az átutalási végzésben szereplő pénznemmel azonos pénznemben vezetett fizetési számlát kell figyelembe venni, ha a fizető fél rendelkezik ilyen pénznemben vezetett fizetési számlával. A hatósági átutalási megbízásra és az átutalási végzésre a rendelkezésre álló részfedezet erejéig részfizetést kell teljesíteni. A fizető fél és a Hitelszövetkezet eltérő tartalmú megállapodása hiányában a fizetési számla terhére hatósági átutalást és átutalási végzés alapján történő átutalást a Hitelszövetkezet a fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret terhére is teljesíti. Hatósági átutalás és átutalási végzés alapján történő átutalás teljesítése - ideértve a fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret terhére történő átutalás teljesítését is - megelőzi az egyéb fizetési műveletek

18 teljesítését. E megbízások egymás közötti teljesítési sorrendjét ugyancsak az érkezés időpontja határozza meg Tévedés A Hitelszövetkezet a tévedésen alapuló jóváírást vagy terhelést az Üzletfél rendelkezése nélkül is időkorlátozás nélkül jogosult helyesbíteni. A helyesbítésről az ok feltüntetésével az Üzletfelet haladéktalanul értesíteni kell. A helyesbítésről készített bankszámlakivonat értesítésnek minősül. A Hitelszövetkezet kártérítési felelősségére az 1.5. pontokban foglaltak az irányadók Értesítés a megbízás teljesítéséról A Hitelszövetkezet a megbízás teljesítéséről bankszámlakivonattal vagy más erre alkalmas módon értesíti az Üzletfelet Ha a megbízás teljesítése bármely ok miatt akadályba ütközik, az Üzletfelet a Hitelszövetkezet erről haladéktalanul értesíti Fizetési számla 5.1. A fizetési számla fajtái A Hitelszövetkezet az Üzletfél pénzeszközeinek, a Hitelszövetkezettel szembeni tartozásainak és követeléseinek nyilvántartására, fizetési forgalmának lebonyolítására, valamint a Hitelszövetkezettel folytatott ügyletek elszámolására fizetési számlát (kat), így különösen folyószámlát, betétszámlát, különféle hitelszámlákat, elkülönített számlákat, letéti számlát vezethet. A fizetési számla megnyitását, vagy a már megnyitott de nem, vagy csak kismértékben forgalmazó számla nyilvántartását és vezetését a Hitelszövetkezet előre fizetendő díjazáshoz kötheti. Késedelmes díjfizetés esetén a Hitelszövetkezet biztosíték nyújtását, vagy a számlát a szerződés felmondását követően megszüntetheti A Hitelszövetkezet az üzleti kapcsolat fennállása alatt visszavonhatatlanul jogosult arra, hogy az Üzletfél részére pénzt fogadjon el és azt az Üzletfél fizetési számláján jóváírja A fizetési számla javára illetve terhére szóló megbízások teljesítési időpontja

19 tekintetében a Hitelszövetkezet mindenkori Hirdetménye az irányadó A Számlatulajdonos Valamennyi fizetési számla az Üzletfél mint számlatulajdonos nevét viseli és számmal ellátott. A Hitelszövetkezetet az Üzletfél legalább 30 naptári nappal korábban történő előzetes értesítését követően jogosult az Üzletfél fizetési számlájának a számát, vagy a számlavezető helyet megváltoztatni. A számlavezető hely vagy a számlaszám megváltoztatását az Üzletfél is kezdeményezheti A Hitelszövetkezet az Üzletfél fizetési számlái felett bármiféle rendelkezést hacsak jogszabály kifejezetten eltérően nem rendelkezik kizárólag az Üzletféltől fogad el. Az Üzletfél rendelkezésének teljesítése során a és pontokban található korlátozásokat a Hitelszövetkezet figyelembe veszi Rendelkezés a fizetési számla felett A fizetési számla felett az Üzletfél az erre a célra rendszeresített megrendelő Nyomtatvány alkalmazásával, toldat nélkül feltüntetett nevének (bejegyzett rövidített elnevezések) jól olvasható feltüntetésével és a fizetési számla felett rendelkezésre jogosult személy(ek) aláírásbejelentő kartonnak megfelelő aláírásával rendelkezhet Számlakivonat A Hitelszövetkezet a fizetési számlák egyenlegének a megbízások teljesítésével kapcsolatos változásairól számlakivonattal értesíti az Üzletfelet. A számlakivonat küldésének gyakoriságáról és módjáról a Hitelszövetkezet és az Üzletfél között létrejött keretszerződésben foglaltak az irányadók Az Üzletfél által elfogadottnak tekinti a Hitelszövetkezet a számlakivonatot annak egyes tételei egyenlege tekintetében egyaránt ha a számlakivonat tartalmára, annak kézbesítésétől számított 30 naptári napon belül írásban nem tett észrevételt. 6. Betét 6.1. Betételhelyezés Betételhelyezés esetén az Üzletfél meghatározott pénzösszeget ad át a Hitelszövetkezetnek azzal a feltétellel, hogy a Hitelszövetkezet kamatot fizet és későbbi időpontban ugyanakkora pénzösszeget visszaszolgáltat.

20 A betételhelyezés igazolásul szolgálhat betétjegy, betétkönyv, szerződés vagy egyéb okmány, bankszámlakivonat A lekötött betéttel rendelkező Üzletfél hiteligényét a betétlekötés időtartama alatt a Hitelszövetkezet - lehetőség szerint - előnyben részesiti A Hitelszövetkezetnél elhelyezett betétek bármikor felmondhatók. A meghatározott időre elhelyezett betét lejárat előtti felvételével együttjáró betéti konstrukciónkénti kamatot a mindenkori Hirdetmény tartalmazza Okmányos betétek A betét ellenében kiadott okmány csak névre szóló lehet, melynek tartalmaznia kell a betétes azonosításához szükséges adatokat, melyek a jelenleg hatályos jogszabályok alapján az alábbiak : Természetes személyek esetén: Jogi személyek esetén: Név Név Leánykori név Székhely Születési hely, idő Telephely Anyja neve Fő tevékenységi kör (TEÁOR) Lakcíme Cégjegyzékszám, okiratot kiállító szerv Állampolgársága Képviselője Azonosító okmány száma, típusa Kiállító hatóság megnevezése A Hitelszövetkezet a betétre vonatkozó rendelkezést csak az okmány ellenében, az abban foglalt feltételek szerint fogad el A Hitelszövetkezet által egyoldalúan kiállitott betéti okmánynak tartalmaznia kell a Hitelszövetkezet cégét, az okmány megnevezését és sorszámát, kiállitásának keltét, az alkalmazandó kamatlábat, a betétes megnevezését és az azonosításához szükséges egyéb adatokat, valamint - ha ilyen az adott esetben lehetséges - az egyes befizetések kifizetések igazolását Betéti szerződés A Hitelszövetkezetnél elhelyezhető legkisebb betétösszeg általában 1.000,-Ft. Az ettől eltérő eseteket betéti konstrukciónként a Hirdetmény tartalmazza. Az elhelyezés (lekötés) legrövidebb időtartamát a Hitelszövetkezet szintén kondiciós listában teszi közzé. A lekötött betétek össege nem emelhető, minden betételhelyezésre - amennyiben arra nem keretszerződés alapján kerül sor - egyedi betéti szerződést kell kötni. A lekötési idő nem hosszabitható, de a betét ismételten leköthető A betétszerződés csak névre szóló lehet, melynek tartalmaznia kell a betétes azonosításához szükséges adatokat, melyek a jelenleg hatályos

Tájékoztató a banktitokról

Tájékoztató a banktitokról Merkantil Bank Zrt. Merkantil Car Zrt. Tájékoztató a banktitokról 2012. október 10. Kivonat a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvényből Banktitok 50. (1) Banktitok

Részletesebben

Magyar Vidék Hitelszövetkezet

Magyar Vidék Hitelszövetkezet Magyar Vidék Hitelszövetkezet Általános Üzleti Feltételek Tev.eng.száma:540/1995. Tev.eng.dátuma: 1995. november 30. Hatályos: 2011. december 21-től A Hitelszövetkezet Igazgatósága által jóváhagyott 57/2011

Részletesebben

Tájékoztató a központi hitelinformációs rendszerről (továbbiakban: KHR)

Tájékoztató a központi hitelinformációs rendszerről (továbbiakban: KHR) 5. sz. melléklet Kérjük az alábbi Tájékoztatást figyelmesen olvassa el! Tájékoztató a központi hitelinformációs rendszerről (továbbiakban: KHR) I. A KHR-be történő adattovábbítás célja: A központi hitelinformációs

Részletesebben

Tájékoztató a banktitokról

Tájékoztató a banktitokról Merkantil Bank Zrt. Merkantil Car Zrt. Tájékoztató a banktitokról 2014. január 1. Kivonat a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvényből 71. Banktitok 160. (1) Banktitok

Részletesebben

Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet

Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet 4/2015. sz. igazgatósági Pénzforgalmi Üzletszabályzat S11.sz. melléklete Általános Szerződési Feltételek Fizetési számlához kapcsolódó lekötött betét Hatályos: 2015.július

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a központi hitelinformációs rendszerbe történő adatátadásról vállalkozásokra vonatkozóan A hatályba lépés napja: 2011. október 11.

TÁJÉKOZTATÓ a központi hitelinformációs rendszerbe történő adatátadásról vállalkozásokra vonatkozóan A hatályba lépés napja: 2011. október 11. TÁJÉKOZTATÓ a központi hitelinformációs rendszerbe történő adatátadásról vállalkozásokra vonatkozóan A hatályba lépés napja: 2011. október 11. Az Országgyűlés a 2011. évi CXXII. törvény megalkotásával

Részletesebben

Alulírott (szül. hely, idő, a.n., személyigazolvány száma: )

Alulírott (szül. hely, idő, a.n., személyigazolvány száma: ) Tisztlelt ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a 2011. október 11. napján hatályba lépett, a központi hitelinformációs rendszerről szóló 2011. évi CXXII. törvény (továbbiakban: KHR tv.) értelmében a központi

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI DÍJBESZEDŐ FAKTORHÁZ ZRT. BUDAPEST. Érvényes: 2014. február 25.

ÜZLETSZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI DÍJBESZEDŐ FAKTORHÁZ ZRT. BUDAPEST. Érvényes: 2014. február 25. DÍJBESZEDŐ FAKTORHÁZ ZRT. BUDAPEST A DÍJBESZEDŐ FAKTORHÁZ ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Érvényes: 2014. február 25. TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.1. Alkalmazási

Részletesebben

Rábaközi Takarékszövetkezet

Rábaközi Takarékszövetkezet Rábaközi Takarékszövetkezet Vállalkozások és egyéni vállalkozók részére vezetett pénzforgalmi számlák és betétszámlák kamatairól, valamint a vonatkozó betétbiztosítási feltételekről Hatályos: 2015. július

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink

Részletesebben

bekövetkezése esetén átadható adatokat a Melléklet 1.1. és 1.3. pontja tartalmazza]

bekövetkezése esetén átadható adatokat a Melléklet 1.1. és 1.3. pontja tartalmazza] 10. sz. melléklet Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. ezúton tájékoztatjuk Önt a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) céljáról, az abba szolgáltatandó

Részletesebben

A KÖVETELÉSVÁSÁRLÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A KÖVETELÉSVÁSÁRLÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK DÍJBESZEDŐ FAKTORHÁZ ZRT. BUDAPEST A KÖVETELÉSVÁSÁRLÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Érvényes: 2014. május 30-tól TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK...3

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1. 1. Alkalmazási kör... 3 2. A

Részletesebben

Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről vállalkozások részére

Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről vállalkozások részére Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről vállalkozások részére Tisztelt Ügyfelünk! Az Országgyűlés a 2011. évi CXXII. törvény megalkotásával szabályozza a Központi Hitelinformációs Rendszer

Részletesebben

Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet

Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet 4/2015. sz. igazgatósági Pénzforgalmi Üzletszabályzat S6.sz. melléklete Általános Szerződési Feltételek Matrac betétjegy S6. sz. melléklete A Matrac Betétjegy számlabetét

Részletesebben

General.Terms/2013.04.29. KDB BANK (MAGYARORSZÁG) ZRT. (1054. Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 42-46.) ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEI

General.Terms/2013.04.29. KDB BANK (MAGYARORSZÁG) ZRT. (1054. Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 42-46.) ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEI General.Terms/2013.04.29. KDB BANK (MAGYARORSZÁG) ZRT. (1054. Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 42-46.) ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEI A KDB Bank (Magyarország) ZRt. jelen Általános Üzleti Feltételei egységes

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KHR tv. által meghatározott adatszolgáltatások köre pozitív lista

TÁJÉKOZTATÓ A KHR tv. által meghatározott adatszolgáltatások köre pozitív lista TÁJÉKOZTATÓ a Központi Hitelinformációs Rendszerbe történő adatátadásról, a 2011. évi CXXII. törvény alapján. A hatályba lépés napja: 2011. október 11. Az Országgyűlés a 2011. évi CXXII. törvény megalkotásával

Részletesebben

A Társaság az ügyfélnyilvántartásaiban rögzített ügyféladatokat és egyéb értékpapír-titkot bizalmasan kezeli.

A Társaság az ügyfélnyilvántartásaiban rögzített ügyféladatokat és egyéb értékpapír-titkot bizalmasan kezeli. Az üzleti titokra és az értékpapír-titokra vonatkozó szabályok A Társaság az ügyfélnyilvántartásaiban rögzített ügyféladatokat és egyéb értékpapír-titkot bizalmasan kezeli. 1. Üzleti titok a gazdasági

Részletesebben

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség)

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) OTP BANK Nyrt. Szerződésszám: Előadó: KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) amely létrejött egyrészről az OTP BANK NYRT., (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 16., nyilvántartásba vette a

Részletesebben

Az ART-CASH Kft. Általános Üzletszabályzata

Az ART-CASH Kft. Általános Üzletszabályzata Az ART-CASH Kft. Általános Üzletszabályzata Hatályba lépés dátuma: 2013.01.01. Kibocsátó: ART-CASH Kft. 7100 Szekszárd Széchenyi u. 23. TARTALOMJEGYZÉK A. Alkalmazási kör A. I. A Társaság engedélye A.

Részletesebben

Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről magánszemélyek részére

Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről magánszemélyek részére Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről magánszemélyek részére Tisztelt Ügyfelünk! Az Országgyűlés a 2011. évi CXXII. törvény megalkotásával létre hozta a teljes lakossági hitelnyilvántartást,

Részletesebben

II. Az Adatvédelmi tv. 1. -ának 4.a) pontja határozza meg az adatkezelés fogalmát:

II. Az Adatvédelmi tv. 1. -ának 4.a) pontja határozza meg az adatkezelés fogalmát: A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet elnökének 2/2003 számú ajánlása a hitelintézetek, a befektetési szolgáltatók, az árutőzsdei szolgáltatók és a biztosítók adatkezelési szabályairól A hitelintézet,

Részletesebben

iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete

iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete Alulírott név:.. születési név: szül. helye, ideje:..,..év..hónap nap anyja születési neve:... lakcíme:. levelezési címe: személyazonosító okmányának

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. július 2-i változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink 2012.

Részletesebben

JOGOKRÓL, A KHR ÁLTAL KEZELT ADATOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL, VALAMINT AZ ADATOK ÁTADÁSÁRÓL TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFÉL ESETÉN

JOGOKRÓL, A KHR ÁLTAL KEZELT ADATOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL, VALAMINT AZ ADATOK ÁTADÁSÁRÓL TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFÉL ESETÉN 1 10/A. sz. melléklet TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI HITELINFORMÁCIÓS RENDSZERRE (A TOVÁBBIAKBAN: KHR) IRÁNYADÓ SZABÁLYOKRÓL, A NYILVÁNTARTÁS CÉLJÁRÓL, A NYILVÁNTARTOTT SZEMÉLYT MEGILLETŐ JOGOKRÓL, A KHR ÁLTAL

Részletesebben

HIRDETMÉNY a központi hitelinformációs rendszerbe történő adatátadásról a vállalkozásokra vonatkozóan

HIRDETMÉNY a központi hitelinformációs rendszerbe történő adatátadásról a vállalkozásokra vonatkozóan 1. oldal Az Országgyűlés a 2011. évi CXXII. törvény megalkotásával létre hozta a teljes lakossági és vállalkozásokra vonatkozó hitelnyilvántartást, melynek értelmében a Hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

OTP BANK NYRT. PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÁS KIEGÉSZÍTŐ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

OTP BANK NYRT. PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÁS KIEGÉSZÍTŐ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ OTP BANK NYRT. PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÁS KIEGÉSZÍTŐ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Jelen Adatkezelési Tájékoztató az OTP Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzatának adatkezelésre vonatkozó 5. mellékletének kiegészítése,

Részletesebben

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy.

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy. Dunakanyar Takarékszövetkezet 2023. Dunabogdány, Hajó u. 3. web: www.dunakanyar-tksz.hu e-mail: dkanyar@hu.inter.net Adatkezelési tájékoztató Dunakanyar Takarékszövetkezet kiemelten fontosnak tartja a

Részletesebben

Számlaváltási meghatalmazás. belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében

Számlaváltási meghatalmazás. belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Számlaváltási meghatalmazás belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott Számlatulajdonos Családi és utónév: Születési családi és utónév: Anyja születési neve:

Részletesebben

Tiszavasvári Takarékszövetkezet HIRDETMÉNY

Tiszavasvári Takarékszövetkezet HIRDETMÉNY Tiszavasvári Takarékszövetkezet HIRDETMÉNY Betéti Okiratok és számlán belül lekötött betétek Lakossági ügyfelek, Vállalkozók és egyéb szervezetek részére 2 Betéti okiratok Az éves kamat mértéke Betétkönyv

Részletesebben

Rábaközi Takarékszövetkezet

Rábaközi Takarékszövetkezet Rábaközi Takarékszövetkezet Magánszemélyek által nyitható takarékbetétek, számlabetétek kamatairól, valamint a vonatkozó betétbiztosítási feltételekről Hatályos: 2015. szeptember 1-jétől Kiadás időpontja:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT Pannon Takarék Bank Zrt. ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT Elfogadva az Igazgatóság Ig.IV-7/2015.07.02. számú írásos határozatával Hatályba lép: 2015. július 3-án. TARTALOMJEGYZÉK I ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4 I.1.

Részletesebben

MIKROHITEL Gazdaságfejlesztő Pénzügyi Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Hatálybalépés: 2012. június 16.

MIKROHITEL Gazdaságfejlesztő Pénzügyi Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Hatálybalépés: 2012. június 16. MIKROHITEL Gazdaságfejlesztő Pénzügyi Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA és ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Hatálybalépés: 2012. június 16. Tartalomjegyzék I. ALKALMAZÁSI KÖR...3 1. A TÁRSASÁG ENGEDÉLYE...3 2. A TÁRSASÁG

Részletesebben

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ ÁLTALÁNOS LAKOSSÁGI ÜZLETSZABÁLYZATA MÓDOSÍTÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ ÁLTALÁNOS LAKOSSÁGI ÜZLETSZABÁLYZATA MÓDOSÍTÁSÁRÓL HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ ÁLTALÁNOS LAKOSSÁGI ÜZLETSZABÁLYZATA MÓDOSÍTÁSÁRÓL A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám: 01-10-041004) ezúton értesíti

Részletesebben

MEGTAKARÍTÁS HIRDETMÉNY

MEGTAKARÍTÁS HIRDETMÉNY MEGTAKARÍTÁS HIRDETMÉNY Meghirdetve: 2012. december 12. Hatályos: 2012. december 27. 1 I. Lakossági megtakarítások I.1. Látra szóló számlák I.1.1. Látra szóló számlák kamatozása Mecsek lakossági folyószámla

Részletesebben

KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BUDAPEST DÍJBESZEDŐ FAKTORHÁZ ZRT.

KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BUDAPEST DÍJBESZEDŐ FAKTORHÁZ ZRT. DÍJBESZEDŐ FAKTORHÁZ ZRT. BUDAPEST A KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2015. július 1. TARTALOM BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 3 1. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről magánszemélyek részére

Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről magánszemélyek részére Tájékoztató a Központi Hitelinformációs Rendszerről magánszemélyek részére Tisztelt Ügyfelünk! Az Országgyűlés a 2011. évi CXXII. törvény megalkotásával létre hozta a teljes lakossági hitelnyilvántartást,

Részletesebben

BAKONYVIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET IGAZGATÓSÁGA, KISBÉR V-III/2015/H. VÁLLALKOZÓI H I R D E T M É N Y

BAKONYVIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET IGAZGATÓSÁGA, KISBÉR V-III/2015/H. VÁLLALKOZÓI H I R D E T M É N Y V-III/2015/H. VÁLLALKOZÓI H I R D E T M É N Y a vállalkozók, vállalkozások, egyéb szervezetek pénzforgalmi bankszámla vezetésének, betétek elhelyezésének feltételeiről Érvényes: 2015. december 18.-től

Részletesebben

A Hitelpont Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata

A Hitelpont Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata A Hitelpont Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság a 1. Általános szabályok a. A HITELPONT Zrt. és az ügyfelei között létrejött, hitelnyújtásra irányuló szerződés megkötése során kezeli

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Zálog és Hitel Pénzügyi Zrt. Lajosmizse TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...3 I.1. A TÁRSASÁG ENGEDÉLYEZETT TEVÉKENYSÉGI KÖRE...3 I.2.

Részletesebben

BETÉTI KERETSZERZŐDÉS. lakossági ügyfelek részére fizetési számlához tartozó lekötött betét számlához kapcsolódó betéti műveletek végrehajtásáról

BETÉTI KERETSZERZŐDÉS. lakossági ügyfelek részére fizetési számlához tartozó lekötött betét számlához kapcsolódó betéti műveletek végrehajtásáról III/9./A sz. melléklet BETÉTI KERETSZERZŐDÉS lakossági ügyfelek részére fizetési számlához tartozó lekötött betét számlához kapcsolódó betéti műveletek végrehajtásáról amely létrejött egyrészről a Szendrő

Részletesebben

HIRDETMÉNY Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói

HIRDETMÉNY Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói HIRDETMÉNY Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói Aktualizálva 2015.06.11-től a IV., VI., és VIII. pont. I. Általános feltételek A Takarékszövetkezet

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY)

KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) 1 KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) PASSZÍV ÜZLETÁG Vállalkozói megtakarítások kondíciói valamint betétbiztosítási feltételei egységes szerkezetben Kiadás időpontja:2016.06.01. Takarékszelvény kamatok esetében

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Számlavezetési díj, a számlatulajdonos kérésére nyitott forint és deviza

HIRDETMÉNY. Számlavezetési díj, a számlatulajdonos kérésére nyitott forint és deviza HIRDETMÉNY a Magyar Nemzeti Bank által vezetett bankszámlákhoz kapcsolódó, a készpénzben végzett műveleteken kívüli fizetési megbízásokra vonatkozó díjakról, különdíjakról, jutalékokról, postai és egyéb

Részletesebben

Budapest Lízing Zrt. Üzletszabályzat

Budapest Lízing Zrt. Üzletszabályzat Budapest Lízing Zrt. Pénzügyi lízingtevékenységre vonatkozó Üzletszabályzat Hatályos 2009. augusztus 1-jétől www.budapestlizing.hu 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK...3 1.1. Az Üzletszabályzat hatálya... 3 1.2. Az

Részletesebben

DUNA TAKARÉKSZÖVETKEZET. Kamatjegy betétszerződés

DUNA TAKARÉKSZÖVETKEZET. Kamatjegy betétszerződés DUNA TAKARÉKSZÖVETKEZET Kamatjegy betétszerződés Alulírott Tulajdonos neve: Családi és utónév (szül. név): Állampolgárság: Születési hely, idő: Anyja születési neve: Lakcím: Azonosító okirat száma, típusa:

Részletesebben

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1023 Budapest, Orgona utca 8. Cégjegyzékszám: 01-10-044014 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2019. március 01. 1 A pénzügyi intézmény (Pénzügyi intézmény vagy Szolgáltató) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

Tájékoztatjuk, hogy az átadást megelőzően az Ön hozzájárulása szükséges adatainak KHR-ből történő más referenciaadat-szolgáltató általi átvételéhez.

Tájékoztatjuk, hogy az átadást megelőzően az Ön hozzájárulása szükséges adatainak KHR-ből történő más referenciaadat-szolgáltató általi átvételéhez. TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI HITELINFORMÁCIÓS RENDSZERRE (A TOVÁBBIAKBAN: KHR) IRÁNYADÓ SZABÁLYOKRÓL, A NYILVÁNTARTÁS CÉLJÁRÓL, A NYILVÁNTARTOTT SZEMÉLYT MEGILLETŐ JOGOKRÓL, A KHR ÁLTAL KEZELT ADATOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL,

Részletesebben

Tájékoztatjuk, hogy az átadást megelőzően az Ön hozzájárulása szükséges adatainak KHR-ből történő más referenciaadatszolgáltató

Tájékoztatjuk, hogy az átadást megelőzően az Ön hozzájárulása szükséges adatainak KHR-ből történő más referenciaadatszolgáltató TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI HITELINFORMÁCIÓS RENDSZERRE (A TOVÁBBIAKBAN: KHR) IRÁNYADÓ SZABÁLYOKRÓL, A NYILVÁNTARTÁS CÉLJÁRÓL, A NYILVÁNTARTOTT SZEMÉLYT MEGILLETŐ JOGOKRÓL, A KHR ÁLTAL KEZELT ADATOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL,

Részletesebben

ÜGYFELEINK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK

ÜGYFELEINK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK Általános tájékoztató A 2009. november 1-jétől hatályba lépő a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására, lebonyolítására vonatkozó irányadó jogszabályok: 2009. évi LXXXV. törvény 18/2009. (VIII.6) MNB rendelet

Részletesebben

MEGTAKARÍTÁS KONDÍCIÓS LISTA

MEGTAKARÍTÁS KONDÍCIÓS LISTA MEGTAKARÍTÁS KONDÍCIÓS LISTA Meghirdetve: 2013. április 08. Hatályos: 2013. április 26. 1 I. Lakossági megtakarítások I.1. Látra szóló számlák I.1.1. Látra szóló számlák kamatozása Mecsek lakossági folyószámla

Részletesebben

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL Iktatószám:../. FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL mely létrejött egyrészről Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet székhely: 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. cégjegyzékszám:

Részletesebben

Kedvezményezett: az, aki a betét tulajdonosának nyilatkozata alapján, valamilyen feltétel teljesülése esetén a betét tulajdonosává válik.

Kedvezményezett: az, aki a betét tulajdonosának nyilatkozata alapján, valamilyen feltétel teljesülése esetén a betét tulajdonosává válik. BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET TAKARÉKSZELVÉNY ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Hatályos: 2015.07.23. napjától Jelen általános szerződési feltételek hatálya az Ügyfelek által a Borotai Takarékszövetkezetnél

Részletesebben

HIRDETMÉNY A DEVIZA BETÉTEK KAMATAIRÓL

HIRDETMÉNY A DEVIZA BETÉTEK KAMATAIRÓL HIRDETMÉNY DEVIZA BETÉTEK KAMATAIRÓL Látraszóló számlák kondíciói: Devizanem Éves kamat EBKM EUR 0,00% 0,00% CHF 0,00% 0,00% USD 0,00% 0,00% GBP 0,00% 0,00% Természetes személyek részére nyitott fix kamatozású

Részletesebben

Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei

Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei Főnix Takarékszövetkezet 4025 Debrecen, Petőfi tér 6. Tel: (52)531-557 Fax: (52)535-921 Cégjegyzék sz.: 09-02-000063 Hajdú-Bihar megyei Cégbíróság PSZÁF engedély: EN-I-466/2011. (2011.04.19) Gyámhatósági

Részletesebben

A CIB BANK ZRT. BETÉTEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE

A CIB BANK ZRT. BETÉTEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE A CIB BANK ZRT. BETÉTEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE Hatályos: 2014. március 15. napjától 2 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 3 2. KÜLÖNÖS/ELTÉRŐ SZABÁLYOK EGYES

Részletesebben

TAKARÉKBETÉTKÖNYV ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

TAKARÉKBETÉTKÖNYV ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK TAKARÉKBETÉTKÖNYV ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Meghirdetve: 2013. július 04. Hatályos: 2013. szeptember 02. 1 1. A Takarékbetétkönyv takarékbetét szerződésnek minősül. 2. A Takarékbetétkönyvben takarékbetétet

Részletesebben

Az MKB Bank Zrt. (1056 Budapest, Váci utca 38.)

Az MKB Bank Zrt. (1056 Budapest, Váci utca 38.) Az MKB Bank Zrt. (1056 Budapest, Váci utca 38.) módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Üzletszabályzata a pénztári letétkezelésről 2014. március 15. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. Jelen Üzletszabályzat

Részletesebben

AZ MKB BANK ZRT. (TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY SZÁMA: 975/1997., KELTE: 1997.NOVEMBER 26.) PÉNZTÁRI LETÉTKEZELÉSI ÜZLETSZABÁLYZATA

AZ MKB BANK ZRT. (TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY SZÁMA: 975/1997., KELTE: 1997.NOVEMBER 26.) PÉNZTÁRI LETÉTKEZELÉSI ÜZLETSZABÁLYZATA AZ MKB BANK ZRT. (TEVÉKENYSÉGI ENGEDÉLY SZÁMA: 975/1997., KELTE: 1997.NOVEMBER 26.) PÉNZTÁRI LETÉTKEZELÉSI ÜZLETSZABÁLYZATA 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. Jelen Üzletszabályzat alapján a Bank vállalja,

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete. a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról

A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete. a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény 171.

Részletesebben

A Központi HR-ben történő adatkezelés szabályai

A Központi HR-ben történő adatkezelés szabályai HIRDETMÉNY A Központi Hitelinformációs Rendszerről (A GRÁNIT Bank Zrt. Kockázatvállalással járó vállalkozói ügyletek Általános Szerződési Feltételeinek, valamint a Kockázatvállalással járó lakossági ügyletek

Részletesebben

Merkantil Bank Zrt. Számlavezetési és Pénzforgalmi Szolgáltatásokra vonatkozó

Merkantil Bank Zrt. Számlavezetési és Pénzforgalmi Szolgáltatásokra vonatkozó Merkantil Bank Zrt. Számlavezetési és Pénzforgalmi Szolgáltatásokra vonatkozó ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Jelen Adatkezelési Tájékoztató a Merkantil Bank Zrt. Általános Adatvédelmi Tájékoztatójának kiegészítése

Részletesebben

H I R D E T M É N Y LÉBÉNY-KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET KAMATAI

H I R D E T M É N Y LÉBÉNY-KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET KAMATAI Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet 9155 Lébény, Fő út 85. H I R D E T M É N Y LÉBÉNY-KUNSZIGET TAKARÉKSZÖVETKEZET KAMATAI Hpt. 279.. 15. bekezdés értelmében tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy a hirdetményben

Részletesebben

A MAGYAR EXPORT-IMPORT BANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA

A MAGYAR EXPORT-IMPORT BANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA A MAGYAR EXPORT-IMPORT BANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA Hatályba lépés napja: 2015. október 19. 1 I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1. A Magyar Export-Import Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

ERSTE BANK HUNGARY ZRT.

ERSTE BANK HUNGARY ZRT. SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott név: születési név: születési hely: születési dátum: anyja neve: azonosító okmány száma:

Részletesebben

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében. Alulírott

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében. Alulírott SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott név: születési név: születési hely: születési dátum: anyja neve: azonosító száma: okmány

Részletesebben

Ügyféltájékoztató a CIB Malacpersely Számláról

Ügyféltájékoztató a CIB Malacpersely Számláról Információk a Bankról: Ügyféltájékoztató a CIB Malacpersely Számláról CIB Bank Zrt. H-1027 Budapest, Medve utca 4 14. H-1995 Budapest Telefon: (06 1) 423 1000 Fax: (06 1) 489 6500 CIB Malacpersely Számla

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Tájékoztató a pénzforgalmi megbízások és betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018.

HIRDETMÉNY. Tájékoztató a pénzforgalmi megbízások és betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018. betétlekötések benyújtási és teljesítési rendjéről Hatályos: 2018. április 18-tól A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. (továbbiakban: Bank) a fizetési számlával rendelkező ügyfelek pénzforgalmi megbízásait a jelen

Részletesebben

~ 1 ~ HIRDETMÉNY. Takarékszámlabetét éven túli lejáratra lekötött betét (177 típus) 24 hónapos 36 hónapos 48 hónapos 60 hónapos

~ 1 ~ HIRDETMÉNY. Takarékszámlabetét éven túli lejáratra lekötött betét (177 típus) 24 hónapos 36 hónapos 48 hónapos 60 hónapos ~ 1 ~ HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI BETÉTEK KONDÍCIÓI Érvényes 2017. január 1.-től. Közzététel napja: 2016. december 29. A kamatváltozás az állományt is érinti a változó kamatozású betéteknél. A hirdetmény módosítását

Részletesebben

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető

A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Bevezető A TECHNOLÓGIAIPARTNER-KERESŐ SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Bevezető A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) értékesítő tevékenységként

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén alkalmazott kondíciókról. Hatályos: szeptember 15.

HIRDETMÉNY. a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén alkalmazott kondíciókról. Hatályos: szeptember 15. HIRDETMÉNY a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén TARTALOMJEGYZÉK 1. MINŐSÍTETT FOGYASZTÓBARÁT LAKÁSHITEL... 3 1.1. Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel... 3 1.2. Ötös Minősített Fogyasztóbarát

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a szövetkezeti hitelintézeti integrációba tartozó pénzintézeti munkavállalók részére számlavezetés esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. a szövetkezeti hitelintézeti integrációba tartozó pénzintézeti munkavállalók részére számlavezetés esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY a szövetkezeti hitelintézeti integrációba tartozó pénzintézeti munkavállalók részére számlavezetés esetén alkalmazott kondíciókról SWIFT kódja: TAKBHUHB TARTALOMJEGYZÉK Tartalom 1. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Érvényes: 2011. február 15-től

H I R D E T M É N Y. Érvényes: 2011. február 15-től L-2/2011/H H I R D E T M É N Y a lakossági pénzforgalmi bankszámlák kamatozásáról, a kezeléssel kapcsolatos díjakról, feltételekről valamint a takarékbetétek, betéti okiratok kamatozásairól és feltételeiről

Részletesebben

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében

SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - belföldön, azonos pénznemben vezetett lakossági fizetési számlák tekintetében Alulírott név: születési név: születési hely: születési dátum: anyja neve: TULAJDONOS TÁRSTULAJDONOS

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. BETÉTEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA. hatályos július 21. napjától

A CIB Bank Zrt. BETÉTEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA. hatályos július 21. napjától A CIB Bank Zrt. BETÉTEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA hatályos 2016. július 21. napjától CIB Bank Zrt. CIB Bank Ltd. H-1027 Budapest, Medve utca 4 14. H-1995 Budapest Telefon: (06 1) 423 1000 Fax:

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Érvényes: 2014. február 10-től K A M A T O K

H I R D E T M É N Y. Érvényes: 2014. február 10-től K A M A T O K H I R D E T M É N Y Érvényes: 2014. február 10-től K A M A T O K I. LAKOSSÁGI FOLYÓSZÁMLA KAMATMÉRTÉKEI: Érvényes: 2014.02.10-től Éves kamatláb 1. Bankszámlabetét kamatmértéke (havi tőkésítéssel) EBKM

Részletesebben

A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló évi LXXXV. törvényre. Ellenőrzés tárgya:

A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló évi LXXXV. törvényre. Ellenőrzés tárgya: Ellenőrzés tárgya: A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény, a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet, az egyes fizetési szolgáltatókról szóló

Részletesebben

Betét Hirdetmény és kondíciós lista Érvényes: július 3-től visszavonásig

Betét Hirdetmény és kondíciós lista Érvényes: július 3-től visszavonásig Betét Hirdetmény és kondíciós lista Érvényes: 2015. július 3-től visszavonásig Székhely:HU 7500 Nagyatád, Kossuth Lajos u. 16. Postacím:HU 7500 Nagyatád, Kossuth Lajos u. 16. Telefon: (+36-82) 553-820

Részletesebben

BETÉT HIRDETMÉNY. LAKOSSÁGI (fogyasztónak minősülő) ÜGYFELEK RÉSZÉRE Érvényes: 2015. július 3-tól

BETÉT HIRDETMÉNY. LAKOSSÁGI (fogyasztónak minősülő) ÜGYFELEK RÉSZÉRE Érvényes: 2015. július 3-tól BETÉT HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI (fogyasztónak minősülő) ÜGYFELEK RÉSZÉRE Érvényes: 2015. július 3-tól Meghirdetés: 2015. június 23. napján Hatályos: 2015. július 3. napjától Jelen Hirdetmény változás közzétételének

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek elválaszthatatlan mellékletei:

Általános Szerződési Feltételek elválaszthatatlan mellékletei: .iktatószámú szerződés 1. számú függelékének 1. számú melléklete NYILATKOZAT Alulírott név:.. születési név: szül. helye, ideje:..,..év..hónap nap anyja születési neve:... lakcíme:. levelezési címe: személyazonosító

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEK RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEK RÉSZÉRE a központi hitelinformációs rendszerről szóló 2011. évi CXXII. törvény ( KHR tv. ) 15. (1) bekezdése alapján A KDB Bank Európa Zrt. (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Hirdetmény A RAJKA ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET KAMATAIRÓL

Hirdetmény A RAJKA ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET KAMATAIRÓL Hirdetmény A RAJKA ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET KAMATAIRÓL I. KÖNYVES BETÉTEK: 1. Kamatozó betétkönyvek éves kamat Látra szóló betét /lekötés nélkül / 0,15 % 3 hónapra 0,15 % 6 hónapra 0,15 % 1 évre lekötött

Részletesebben

HIRDETMÉNY A DEVIZA BETÉTEK KAMATAIRÓL

HIRDETMÉNY A DEVIZA BETÉTEK KAMATAIRÓL HIRDETMÉNY DEVIZA BETÉTEK KAMATAIRÓL Látraszóló számlák kondíciói: Devizanem EUR 0,001 % 0,001 % CHF 0,001 % 0,001 % USD 0,001 % 0,001 % GBP 0,001 % 0,001 % Természetes személyek részére nyitott fix ozású

Részletesebben

Üzletszabályzat Pénzügyi Szolgáltatások

Üzletszabályzat Pénzügyi Szolgáltatások CALYON MAGYARORSZÁGI FIÓKTELEPE Üzletszabályzat Pénzügyi Szolgáltatások Hatályos: 2009. november 1-től CALYON Magyarországi Fióktelepe A CALYON MAGYARORSZÁGI FIÓKTELEPE a CALYON bankcsoport tagjaként elsődleges

Részletesebben

Betét Hirdetmény és kondíciós lista Érvényes: 2015. október 5-től visszavonásig

Betét Hirdetmény és kondíciós lista Érvényes: 2015. október 5-től visszavonásig Betét Hirdetmény és kondíciós lista Érvényes: 2015. október 5-től visszavonásig Székhely:HU 7500 Nagyatád, Kossuth Lajos u. 16. Postacím:HU 7500 Nagyatád, Kossuth Lajos u. 16. Telefon: (+36-82) 553-820

Részletesebben

Rábaközi Takarékszövetkezet

Rábaközi Takarékszövetkezet Rábaközi Takarékszövetkezet Vállalkozások és egyéni vállalkozók részére vezetett pénzforgalmi számlák és betétszámlák kamatairól, valamint a vonatkozó betétbiztosítási feltételekről Hatályos: 2015. április

Részletesebben

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ

TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ HIRDETMÉNY Pannon Takarék Bank Zrt. kedvezményes TAKARÉK GAZDA SZÁMLACSOMAGHOZ Hatályos: 2015. szeptember 1-től 1 / 5 I. Forint pénzforgalmi és elszámolási számlák kondíciói Az alábbiakban részletezett

Részletesebben

B E F I Z E T É S I S Z A B Á L Y Z A T

B E F I Z E T É S I S Z A B Á L Y Z A T B E F I Z E T É S I S Z A B Á L Y Z A T 2016. december 14. 2 T A R T A L O M 1. Általános rendelkezések... 3 2. Befizetésre kötelezettek... 3 3. Az éves befizetési kötelezettség meghatározása... 4 4. A

Részletesebben

"STANDARD" pénzforgalmi számlacsomag

STANDARD pénzforgalmi számlacsomag "STANDARD" pénzforgalmi számlacsomag 1201-0000 P10050 Új számla nyitásra nincs lehetőség. A hirdetmény a meglévő számlák kondícióit tartalmazza. Érvényes: Számlavezetési díj (minden megkezdett hónap után)

Részletesebben

Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről

Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről A Lakiteleki Takarékszövetkezet 013/2014. számú saját szabályzata Üzletszabályzat a garanciák vállalásának rendjéről Hatálybalépés időpontja: 2014. október 16. Tartalomjegyzék 1. Az Üzletszabályzat tárgya,

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 11/2006. (VIII. 1.) MNB rendelet a hitelintézeti elszámolóházak üzletszabályzatára és szabályzataira vonatkozó követelményekről A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény 60. -a (1) bekezdésének

Részletesebben

MÁR NEM ÉRTÉKESÍTHETŐ BETÉTI KONSTRUKCIÓK

MÁR NEM ÉRTÉKESÍTHETŐ BETÉTI KONSTRUKCIÓK MÁR NEM ÉRTÉKESÍTHETŐ BETÉTI KONSTRUKCIÓK MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE A már nem értékesíthető betéti konstrukciók részben szereplő termékekre új betétlekötési megbízás nem adható. 1. Akciós 0,60%-os uró Betét

Részletesebben

ETALON Pénzügyi Alkusz Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETSZABÁLYZATA

ETALON Pénzügyi Alkusz Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETSZABÁLYZATA Hatályos: 2011. január 1. ETALON Pénzügyi Alkusz Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETSZABÁLYZATA I.Bevezető rendelkezések 1. A jelen Üzletszabályzat célja meghatározni azon rendelkezéseket, melyek az ETALON

Részletesebben

Eger és Környéke Takarékszövetkezet

Eger és Környéke Takarékszövetkezet Eger és Környéke Takarékszövetkezet ÖNKORMÁNYZATI HITELEK HIRDETMÉNYE ÉRVÉNYBEN: 2010. november 11. www.egertksz.hu Jelen hirdetményben szereplő bankszámla és betéti szolgáltatások feltételei az Eger és

Részletesebben

PANASZKEZELÉS. Az alábbiakban összefoglaljuk a természetes személyek és a nem természetes személyek által igénybe vehető panaszbejelentés rendjét.

PANASZKEZELÉS. Az alábbiakban összefoglaljuk a természetes személyek és a nem természetes személyek által igénybe vehető panaszbejelentés rendjét. PANASZKEZELÉS A BaranyaCredit Zrt. egyik elsődleges célja Ügyfelei magas színvonalú kiszolgálása. A legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat, hogy olyan problémával találkozik, melyet munkatársaink

Részletesebben

HIRDETMÉNY. lakossági és vállalkozói ügyfelek részére. Kifüggesztve: 2012. november 15. Érvénybe helyezve: 2013. január 15.

HIRDETMÉNY. lakossági és vállalkozói ügyfelek részére. Kifüggesztve: 2012. november 15. Érvénybe helyezve: 2013. január 15. DRÁVAMENTI 7570 Barcs, Bajcsy Zs. u. 57 Tel.: 82/565-440 HIRDETMÉNY lakossági és vállalkozói ügyfelek részére Kifüggesztve: 2012. november 15. Érvénybe helyezve: 2013. január 15. Tartalomjegyzék: Vállakózói

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. Felülvizsgálandó szükség esetén, de legalább minden év elején Felülvizsgálatért felelos: Ügyvezeto igazgatók

ÜZLETSZABÁLYZAT. Felülvizsgálandó szükség esetén, de legalább minden év elején Felülvizsgálatért felelos: Ügyvezeto igazgatók EXCLUSIVE CHANGE KFT (105 1.Szent István tér 3..) ÜZLETSZABÁLYZAT Felülvizsgálandó szükség esetén, de legalább minden év elején Felülvizsgálatért felelos: Ügyvezeto igazgatók Elfogadásra került: Budapest,

Részletesebben

Üzletszabályzat. Commerzbank Zrt. 1. Általános rész 1.1. Hatály. 1.2. Elfogadás. Az 1959. évi IV. törvény hatálya alá tartozó szerződésekre vonatkozó

Üzletszabályzat. Commerzbank Zrt. 1. Általános rész 1.1. Hatály. 1.2. Elfogadás. Az 1959. évi IV. törvény hatálya alá tartozó szerződésekre vonatkozó Commerzbank Zrt Az 1959. évi IV. törvény hatálya alá tartozó szerződésekre vonatkozó Üzletszabályzat 1. Általános rész 1.1. Hatály 1.1.1. Jelen üzletszabályzat és mellékletei (a továbbiakban együtt: Üzletszabályzat)

Részletesebben

Vállalkozói számlavezetés kondíciói

Vállalkozói számlavezetés kondíciói 1/6 Hirdetmény Vállalkozói számlavezetés kondíciói A JÖVŐRE TERVEZVE! Fókusz Takarékszövetkezet Vállalkozói számlavezetés kondíciói 1. Vállalkozói számlavezetés 2/6 Éves betét kamatláb % EBKM % Vállalkozói

Részletesebben