SICURA FLEX 39-8 NYOMDAFESTÉKEK 1. RÖVID LEÍRÁS / FELHASZNÁLÁSI TERÜLET 2.TULAJDONSÁGOK / NYOMANDÓ ANYAGOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SICURA FLEX 39-8 NYOMDAFESTÉKEK 1. RÖVID LEÍRÁS / FELHASZNÁLÁSI TERÜLET 2.TULAJDONSÁGOK / NYOMANDÓ ANYAGOK"

Átírás

1 SICURA FLEX RÖVID LEÍRÁS / FELHASZNÁLÁSI TERÜLET UV-fényre radikális mechanizmussal keményedő flexo-nyomdafestékek papírhoz, inline corona-kezelt polietilénhez, lakkozott/primerezett polietilénhez és lakkozott/primerezett polipropilénhez, PVC-hez és egyéb nyomandó anyaghoz, kifejezetten alkalmas az összes UV-szárítóval felszerelt flexocímkenyomdagépekhez. Az új 39-8-as sorozattal a Siegwerk a nyomdászoknak olyan szilikonmentes festéktípust ajánl, amely a flexonyomtatáshoz megfelelő folyási tulajdonságai alapján -- közvetlenül az edényzetből -- konvencionális flexonyomdagép egységeken feldolgozható. Az oldószeres vagy vizes bázisú festékekkel szemben valamivel nagyobb, a továbbnyomás során tapasztalható stabil viszkozitás és a nagyobb húzósság egyenletes, vékony festékfelhordást és jelentősen csekélyebb mértékű tónusértéknövekedést biztosít. Ezért nagyon finoman raszterezett klisék is használhatók, és az egyenletes nyomatminőség a termelés teljes időtartama alatt garantált. 2.TULAJDONSÁGOK / NYOMANDÓ ANYAGOK - kiváló nyomtathatóság - gyors száradás - magas fényű, nagy színerő - alacsony viszkozitás - klórtartalmú kötőanyagoktól és adalékoktól mentes Tapadás, karc- és súrolásállóság, vízállóság (nedves karc- és nedves dörzsállóság), valamint nagyon jó ellenállóképesség mérhető kozmetikumokkal, krémekkel, samponokkal, alkohollal, tisztító- és oldószerekkel szemben a standard követelményeknek megfelelően a következő nyomathordozókon:

2 - inline corona-kezelt polietilén, min mn/m felületi feszültséggel - lakkozott/primerezett polietilén - lakkozott/primerezett polipropilén - lágy PVC (vinil) - válogatott lakkozott/primerezett alumínium - válogatott lakkozott/primerezett alumínium-gőzölt nyomathordozók - kis porozitású mázolatlan papírok és kartonok - mázolt papírok és kartonok - polietilén- papírok (pl. Tyvek, Synteape) - Top-Coat termopapírok - további felületek műszaki értékelés után A sorozat festékei általában nem alkalmasak: - nem inline corona-kezelt polietilénhez - nem inline corona-kezelt, valamint inline corona-kezelt polipropilénhez - polisztirolhoz - erősen itatós papírminőségekhez Különleges alkalmazások: Termopapírok: - A sorozat festékei a termoréteg sötétedése miatt az újabb speciális papírtípusok kivételével nem alkalmasak az Economic-termopapírokhoz. - Kérjük, olvassa el a Termopapírok nyomtatása: javasolt alkalmas festék-anyag-kombinációk c. műszaki adatlapunkat, melynek segítségével kiválaszthatja a szükséges nyomandó anyagot és így optimális ellenállóképesség érhető el vízzel és a termonyomtatóban hő hatására fellépő elkenődéssel szemben.

3 Termo-transzfer / melegprégelés: A sorozat festékei a jó fokozatig alkalmasak melegprégelésre, ill. termo-transzfer eljárással felülnyomhatóak. A nyomatkép minősége a felület simaságától, a festékszalag minőségétől és a termotranszfer-nyomtató típusától függően különböző lehet. További információkért forduljanak műszaki részlegünkhöz. - Az adott példányszám nyomtatása előtt az új anyagminőségeket, főleg a műanyagokat meg kell vizsgálni, hogy a sorozat festékeivel, ill. a tervezett festék-felülnyomó lakk-kombinációval megnyomhatóke, akkor is, ha alkalmasságuk hasonló festéktípusnál már megállapítást nyert. A próbanyomatoknál, az öntapadó címkéknél a stancolás után (elsősorban a szegélyeken) ellenőrizni kell a tapadást, a karc- és vízállóságot (nedves karc- és dörzsállóságot), a festék ellenállóképességét a betöltött anyaggal szemben és az adott megbízásnál felmerülő egyéb követelményeket. Ezek a tulajdonságok az utókeményedési folyamatok miatt a nyomtatást követő 24 óra alatt még változhatnak. Ezért ezen idő letelte után utóellenőrzést kell végezni! - Minden egyes felvitelkor, mikor már ismert anyagon, de új árnyalatokkal és/vagy új festék- ill. festék-lakkkombinációval dolgoznak, meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e a különböző ellenállási értékeknek és az alkalmazás egyedi követelményeinek. Bizonyosodjon meg arról, a nyomatok jellegzetes szaga a csomagolásban lévő, adott esetben szagérzékeny termékre nem gyakorol semmilyen hatást. Amennyiben olyan anyagokat készülnek megnyomni, amelyek később csomagolóanyagként közvetlenül érintkeznek élelmiszerekkel vagy azok közelébe kerülnek, konzultáljanak a Siegwerkkel. Kérjük, olvassák el az UV-re és elektronsugárra keményedő nyomdafestékek és lakkok: fiziológiai alkalmasság élelmiszercsomagoló anyagokhoz történő felhasználásra c. műszaki adatlapunkat (kérésre kapható).

4 - A nem primerezett polietilén és PVC felületek többek között olyan síkosító anyagot tartalmaznak, amelyek pl. az anyag tárolása során a felületen kiizzadhatnak. Ezek a polietilénnél a 42 mn/m-nél nagyobb felületi feszültségnél is jelen lehetnek és negatívan befolyásolják a tapadást, a karc- és vízállóságot. Kétség felmerülése esetén forduljanak műszaki részlegünkhöz. 3. NYOMTATÁSSAL ÉS FELDOLGOZÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK Alapszínek Kaphatók alapszínek, melyekkel a legtöbb színárnyalat kikeverhető (ld. alapszínek listája). Az alapszínek messzemenően megfelelnek a PANTONE keverőrendszer alapszíneinek. Az alapszínekkel történő munkavégzés a következő előnyökkel szolgál: - A festék azonnal rendelkezésre áll. - Ön határozhatja meg a mindenkori megbízáshoz szükséges festékmennyiséget. - A minimális mennyiségű festékmaradékot tiszta alapszínekkel optimálisan újabb színárnyalatokká alakíthatja át. - Lehetőség van arra, hogy az alapszíneket nagyobb mennyiségben és nagyobb edényzetekben rendeljék be, így kevesebb üres edényzetet kell ártalmatlanítani. Műszaki részlegünk támogatja az Önök optimális nyomdafesték-gazdálkodást célzó törekvéseit. Figyelem! Az UV-festékeknél korlátozott pigmentválaszték és a műanyag felületeknél megkövetelt ellenállósági értékek miatt a festékek az ún. fanálszínek (reflexkék, kék 072, ibolya, bíbor és rodaminvörös) esetében valamivel csekélyebb mértékben ragyogóak, mint a hozzájuk rendelhető PANTONE-alapszínek. A PANTONE keverési receptúrák alkalmazásakor ráadásul a színárnyalat-eltéréssel is számolni kell.

5 SICURA-FLEX UV-lakk (ex ): nagy értékű, magas fényű, nagyon jól ellenálló univerzális lakk műanyagokhoz SICURA-FLEX UV-lakk (ex ): magas fényű, enyhe szagú, jól ellenálló lakk műanyagokhoz SICURA-FLEX UV-lakk (ex ): a 39-8 sorozat alapján, a jobb termotranszfer-nyomtathatóságért/melegprégelésért Ha nagyobb fényt, jobb mechanikai ellenállóképességet, a betöltött anyaggal vagy a nedvességgel szemben nagyobb ellenállóképességet és/vagy egyéb speciális tulajdonságokat követel meg a megbízó, ezzel vagy egyéb megfelelő flexo-uv-lakkal flexo-lakkozóműben felüllakkozást kell végezni. Kérjük, olvassa el a szükséges műszaki információkat. UV-TRONIC HM lumineszkáló paszta (ex ): Ebből a látható fénynél gyakorlatilag színtelen pasztából 1-3% hozzáadásával a fent felsorolt vagy egyéb UV-lakkok UV-A-fényen kéken lumineszkálnak. Minden egyes új nyomathordozó-festék-felülnyomó lakk-kombináció esetén próbanyomást kell végezni és, a próbanyomaton, az öntapadó címkéknél viszont csak a stancolást követően (főleg a szegélyeken) értékelni kell, hogy megfelelő-e a mechanikai ellenállóképesség (pl. karc- és dörzsállóság, tapadás), a betöltött anyaggal szembeni ellenállóképesség, a vízállóság (nedves karc- és nedves dörzsállóság), és hogy az adott megbízáshoz kapcsolódó egyéb követelmények teljesülnek-e.

6 Kétség felmerülésekor forduljanak műszaki részlegünkhöz. SICURA-Flex UV mattlakk (ex ) Az ezzel az enyhe szagú lakkal végzett felüllakkozással a megbízás mennyiségétől függően selyemmatt ill. matt felülethatás érhető el. Normális esetben ezzel a mattírozással nem valósítható meg a felület írhatósága vagy tűnyomtatóval való felülnyomtathatóság. Kasírozás SICURA-Flex UV kasírragasztó (ex ): Univerzális ragasztó, kifejezetten alkalmas polietilén/polipropilén, primerezett polipropilén/polipropilén és inline corona-kezelt polipropilén/polipropilén vegyületekhez SICURA-Flex UV kasírragasztó (ex ): Kationosan keményedő speciális ragasztó, kifejezetten alkalmas az élelmiszer-csomagolások területén és az érzékelés szempontjából kényes megbízásokhoz A nyomatok flexolakkozóműben az egyik fenti vagy más egyéb ragasztóval végzett inline-kasírozásával, majd az átlátszó kasírfilmen átvezetett UV-sugárzással optimális fény és védelem alakítható ki. Kérjük, kövesse a vonatkozó műszaki információkban leírtakat.

7 Szárítás A sorozat festékei legalább W/linear-cm teljesítményű, UV-középnyomású higanylámpával száríthatók. A legjobb eredmény olyan nagy értékű, kvarcbevonatú alumíniumreflektorokkal érhető el, melyek lehetőség szerint a teljes spektrumon visszaverik a teljes UV-sugárzást, de megszüntetik az infravörös sugarakat (pl. cold mirror (=hideg tükör) technológia). Ezek a reflektorok minimális hőterhelés mellett garantálják a maximális sugárzási sűrűséget. A teljesítménynövelés érdekében kettő vagy több szárító egység sorba kapcsolható. A nyomtatási sebesség a szárító teljesítményén kívül a színárnyalattól, a színerőtől és a festék fedőképességétől is függ. Alapjában véve a fekete, a fehér és a bronz festékek lassabban száradnak, mint a sárga, a vörös vagy a lakkok. Nyomtatás Nyomólemezek: Általában a fotopolimer klisék megfelelnek. A sorozat termékeivel szembeni ellenállóképességet minden egyes esetben külön meg kell vizsgálni. Raszterhengerek: A nyomatképtől és a nyomathordozótól függően pl. a következő ill. még finomabb lézervésésű kerámiaraszterhengerek használhatók (rákelkéssel): Felhasználás Raszter (l/cm) Merítési térfogat (cm3/m2) Magasan koncentrált process színek: es raszter 2,5-3,5 Standard process színek: as raszter 3,5-4,5 Vonalmotívumok/szövegek: ös raszter 6-7 Felületnyomás, intenzív: as raszter 7,5-8,5 Finom vonalmotívumok: as raszter 4,5-6 Arany / ezüst: as raszter Felülnyomólakkok: as raszter 8,5-10

8 - A 60 mm-nél kisebb átmérőjű raszterhengereknél a fenti értékeknél kb. 25%-kal nagyobb elméleti festékfelhordást kell választani. - Rákel nélküli nyomtatás a lakkok kivételével az UV-flexo festékeknél nem lehetséges, hiszen itt 100% szilárdtest-tartalmú festékrendszerről van szó, ahol a viszkozitás lényegesebben nagyobb, mint az oldószeres festékeknél. Festék és lakk előkészítése Minden egyes festéket és lakkot még a felhasználás előtt jól fel kell keverni. Főleg a fehérnél, a fehéret tartalmazó színes festékeknél, lakkoknál, matt lakkoknál ill. az arany- vagy ezüstbronznál fontos összetevők ülepedhetnek le. A feldolgozás előtt meg kell győződni arról, hogy az összetevők egyenletesen oszlanak el. Tisztítás A festékek a nyomóhengerekről és a munkaeszközökről a (ex V 316) cikkszámú termékkel, vagy metoxi-propanollal távolíthatók el. Bizonyos időközönként javasolt a raszterhengerek mélytisztítása, ez pl. ultrahanggal vagy egyéb rendszerekkel kivitelezhető. Az UV-reaktív hígítók tisztítási célra nem alkalmasak.

9 4.TÁROLHATÓSÁG A sorozat nyomdafestékei és lakkjai normál körülmények között tárolva legalább 9 hónapig stabilak, azaz jelen adatlap adatainak megfelelően felhasználhatóak. A normál körülményeken a következő értendő: - tárolás légmentesen lezárt, bontatlan edényzetben; - a hőmérséklet a 20 C-ot hetekig, a 25 C értéket napokig nem haladja meg. 15 C alatti hűtéssel a tárolási stabilitás meghosszabítható. A felnyitott edényzetet nem szabad kitenni közvetlen napsugárzásnak vagy erős fényforrásnak.

10 5. ALAPSZÍNEK / TERMÉKLISTA Termékmegnevezés Pantone C Cikkszám Fényállóság WS szerint 16525) Lúg- /szappanállóság 16524) Alkohol- és nitrooldószerállóság 16524) Nyál- és izzadságállóság 53160) 39-8 SÁRGA, ZÖLDES Igen Korlátozott Igen 39-8 PROCESS SÁRGA C 0001 (*) Sárga C; igen Igen Igen C (derítve: Process sárga C) 39-8 NARANCS 021 C 0001 Narancs 021 C Igen Igen Igen 39-8 MELEGVÖRÖS C 0001 Melegvörös C Igen Igen Igen 39-8 VÖRÖS 032 C 0003 Vörös 032 C Igen Igen Igen 39-8 RUBINVÖRÖS, SZÍNTARTÓ Igen Igen Igen 0001 (*) 39-8 Process magenta C 0001 Rubinvörös C Nem Igen Nem (derítve: Process magenta C) 39-8 RODAMINVÖRÖS C 0001 (**) Rodamin C Igen Igen Igen 39-8 BÍBOR 0001 (**) Bíbor C Igen Igen Igen 39-8 IBOLYA C 0001 (**) Ibolya C Igen Igen Igen 39-8 KÉK 072 C 0001 (**) Kék 072 C Igen Igen Igen (derítve: Reflex-kék C) 39-8 REFLEXKÉK C 0001 (**) Reflexkék C Igen Igen Igen 39-8 PROCESS cián C 0001 Process kék C Igen Igen Igen 39-8 ZÖLD C 0001 Zöld C Igen Igen Igen

11 Termékmegnevezés Pantone C Cikkszám Fényállóság WS szerint 16525) Lúg- /szappanállóság 16524) Alkohol- és nitrooldószerállóság 16524) Nyál- és izzadságállóság 53160) 39-8 Process fekete C 0001 Process fekete C Igen Igen Igen 39-8 ÁTLÁTSZÓ FEHÉR Igen Igen Igen 39-8 PROCESS SÁRGA Process sárga C Igen Igen Igen KONC PROCESS MAGENTA Process Nem Igen Nem KONC magenta C 39-8 PROCESS CIÁN KONC. Process cián C Igen Igen Igen PROCESS FEKETE Process fekete C Igen Igen Igen KONC SÁRGA, FÉNYÁLLÓ Process sárga Igen Igen Igen 0001 C 39-8 NARANCS, FÉNYÁLLÓ Narancs Nem Igen Igen 0001 C 39-8 MELEGVÖRÖS, Melegvörös C Igen Igen Igen SZÍNTARTÓ VÖRÖS 032 Vörös 032 C Igen Korlátozott Igen SZÍNTARTÓ RODAMINVÖRÖS, Rodamin C Igen Igen Igen SZÍNTARTÓ 0001 (**) 39-8 BÍBOR, SZÍNTARTÓ 0001 (**) Bíbor Igen Igen Igen

12 Csomagoláskód: itt standard edényzetről van szó. Amennyiben Önök ettől eltérő kiszerelést igényelnének, a megfelelő csomagoláskóddal állunk rendelkezésükre. Adalékok: Reaktív hígító (ex ) (*) különleges alapszín speciális árnyalatokhoz és/vagy ellenállósághoz (**) ezek az árnyalatok ebben a sorozatban a gyenge ellenállóképességű pigmentekről ( fanálszínekről ) való lemondás következtében valamivel kevésbé tiszták. WS = DIN szerinti pamutskála (1=legrosszabb; 8=legjobb fényállóság) 6. BIZTONSÁG Jelölés EU: Irritatív (Xi). Szem- és bőrizgató hatású (R 36/38). Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). (R 43). Akrilátokat, hexándiol-diakrilátot tartalmaz. Biztonsági adatok / adatok az összetételről: Ne használjon semmilyen terméket a megfelelő biztonsági lap előzetes konzultációja nélkül. Ezeket az első szállítmánnyal automatikusan eljuttatjuk Önökhöz.

13 7. EGÉSZSÉG-, BIZTONSÁG- ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM Termékbiztonság Felhasználás célja: Élelmiszercsomagolás: NEM Megfelelőség A termék csak akkor használható élelmiszercsomagolásra, ha a feldolgozás körülményei kizárják a tekercsen vagy az ívgyűjtő halomban a lehúzódás lehetőségét, és a végső nyomtatott árucikk dizájnja megbízható funkcionális záróréteget biztosít migráció ellen. Figyelembe kell venni az élelmiszercsomagoláshoz való nyomdafestékekről szóló vevőtájékoztató 2. függelékében a festék kiválasztásáról szóló részt: ( Customer Guidance: Printing Inks for Food Packaging, in Appendix 2 The Selection of the Ink Product.) A nyomathordozók, a feldolgozási körülmények és a vizsgálati kritériumok különbözősége miatt jelen biztonsági adatlap csak tanácsadó jellegű. A megadott adatok aktuális tudásanyagunkra, a laboratóriumunkban megállapított tulajdonságokra és gyakorlati tapasztalatainkra épülnek. Az adott feltételek mellett az eredeti anyagokkal saját vizsgálatok végzése nélkülözhetetlen. Jelen festéksorozathoz vagy termékhez nem javasolt alkalmazások során felmerült károkért felelősséget nem vállalunk.

UV-MAGASNYOMÓ FESTÉKEK UV-SICURA TYPO 41-2 SOROZAT SZINTETIKUS FELÜLETEKHEZ

UV-MAGASNYOMÓ FESTÉKEK UV-SICURA TYPO 41-2 SOROZAT SZINTETIKUS FELÜLETEKHEZ UV-MAGASNYOMÓ FESTÉKEK UV-SICURA TYPO 41-2 SOROZAT SZINTETIKUS FELÜLETEKHEZ 1. RÖVID LEÍRÁS / FELHASZNÁLÁSI TERÜLET UV-fényre radikális mechanizmussal keményedő, nagy teljesítményű és nagy színerejű univerzális

Részletesebben

SICURA PLAST 770 3 SOROZAT

SICURA PLAST 770 3 SOROZAT SICURA PLAST 770 3 SOROZAT 1. LEÍRÁS A SICURA PLAST 770 igen sokoldalú rendszer felületek széles választékán, nevezetesen nem áteresztő felületeken megtapadó alkalmazásra. Ez a sorozat íves - és -magasnyomó

Részletesebben

Íves UV: követendő eljárások. Walter Dreschel Vulcan Reeves 2007.04.25. PrintCity

Íves UV: követendő eljárások. Walter Dreschel Vulcan Reeves 2007.04.25. PrintCity Íves UV: követendő eljárások Walter Dreschel Vulcan Reeves 2007.04.25. Magyarország, 2007. április 1: Bevezetés az UV-be 2: UV fogyóeszközök Kendők és hengerek Tisztítószerek Papír és nyomathordozók Az

Részletesebben

Inkredible íves ofszet nyomdafestékek RAPIDA RESISTA REFLECTA IMPRESSION SURPRIZE PERFEXION. More than just ink

Inkredible íves ofszet nyomdafestékek RAPIDA RESISTA REFLECTA IMPRESSION SURPRIZE PERFEXION. More than just ink Inkredible íves ofszet nyomdafestékek RESISTA RAPIDA REFLECTA IMPRESSION SURPRIZE PERFEXION More than just ink Az együttműködés az újítások teremtő ereje technológia fejlesztés szakértelem tapasztalat

Részletesebben

Nyomtatástechnológia

Nyomtatástechnológia Nyomtatástechnológia Flexo nyomtatás Mélynyomtatás Ofszet nyomtatás Flexográfia Gumihengeres felhordás Előnye: Könnyebben kontrollálható a festékfelhordás Flexográfia Rákelkés használata 3-hengeres rendszer

Részletesebben

Nyomdafestékek jellemzői. Viszkozitás Hígíthatóság Száradási idő

Nyomdafestékek jellemzői. Viszkozitás Hígíthatóság Száradási idő Nyomdafestékek jellemzői Viszkozitás Hígíthatóság Száradási idő A viszkozitás függ: a kötőanyagtól a pigment koncentrációtól a diszpergálási módtól a tárolás időtartamától a habzástól Hígítás Erősen befolyásolja

Részletesebben

Általános ipari ragasztók

Általános ipari ragasztók 3M ragasztó üzletág Általános ipari ragasztók és ragasztószalagok Textilhordozós ragasztószalagok Scotch 2902 textilhordozós ragasztószalag (duct tape) Általános textil ragasztószalag, ami olyan alkalmazásokhoz

Részletesebben

A színérzetünk három összetevőre bontható:

A színérzetünk három összetevőre bontható: Színelméleti alapok Fény A fény nem más, mint egy elektromágneses sugárzás. Ennek a sugárzásnak egy meghatározott spektrumát képes a szemünk érzékelni, ezt nevezzük látható fénynek. Ez az intervallum személyenként

Részletesebben

33 sorozat ÚJ! alacsony égetési hőfokú festékek üvegre

33 sorozat ÚJ! alacsony égetési hőfokú festékek üvegre 1. Általános ismertető Ebben a műszaki információs leírásban a Ferro cég az Új 33-as széria üveg festék sorozatot mutatja be. A sorozat 17, díszüvegek dekorálására alkalmas ólom tartalmú üvegfestékből

Részletesebben

Ki a legjobb Magyar Nyomdász szakmai verseny

Ki a legjobb Magyar Nyomdász szakmai verseny Ki a legjobb Magyar Nyomdász szakmai verseny Nyomtatás IV. forduló 1. A Delta Matic / Delta festékezés/ Dömötör Gyula találmánya. Mi ennek a lényege? a. a festékező hengerek delta alakzatban festékezik

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Film- és optikai eszköz védõ termékek

KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Film- és optikai eszköz védõ termékek Film- és optikai eszköz védõ termékek FILMTISZTÍTÓ SPRAY Minden felületre, ph semleges. Freonmentes. Ujjnyomok és más szennyezõdések eltávolítására. ANTISZTATIKUS SPRAY Film, üveg és mûanyag felületek

Részletesebben

CNI Kft. PRÉGELŐ FÓLIÁK

CNI Kft. PRÉGELŐ FÓLIÁK www.cni.hu http://www.apigroup.com/ CNI Kft. PRÉGELŐ FÓLIÁK Kapcsolat: Petrohai Balázs, Cégünk a világhírű API GROUP fóliáit képviseli Magyarországon, közel 8 éve, lézerpontos, pormentes egyedi igényeket

Részletesebben

H-8000 Székesfehérvár, Szüret u. 2 Tel: +36-22-500-348 Fax: +36-22-500-349

H-8000 Székesfehérvár, Szüret u. 2 Tel: +36-22-500-348 Fax: +36-22-500-349 PMA Vizes bázisú ipari festékrendszer Pro Mix / vizes bázisú ipari festékrendszer-pma oldal PMA Bázis WPU 2 PMA Bázis WEP 3 PMA Bázis WAY 4 PMA Bázis WPA 5 PMA Bázis WAK 6 PMA Edzők 7 PMA Színezőkoncentrátum

Részletesebben

Fedettség és szitasűrűség. Szitatípus. Színárnyalatok Optimális ellenállóképességhez. Standard színek: 15-21 m 2 /liter 62- es sűrűséggel

Fedettség és szitasűrűség. Szitatípus. Színárnyalatok Optimális ellenállóképességhez. Standard színek: 15-21 m 2 /liter 62- es sűrűséggel Termékinformáció A Texiscreen Aqua AJ egy vízbázisú textilfesték, amelyet közvetlen nedves-nedves nyomásra terveztek természetes és szintetikus szövetek széles tartományán. Fő jellemzők Szárítás Hígítás

Részletesebben

SIGMACOVER 256 (SIGMACOVER CM PRIMER) 7412

SIGMACOVER 256 (SIGMACOVER CM PRIMER) 7412 2005. szeptember 2004. szeptemberi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS kétkomponenses, poliamiddal térhálósodó, átfesthető, vastagrétegű, cinkfoszfát epoxi bázisú alapozó JELLEMZŐI - általánosan alkalmazható

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser A MultiCopy Colour Laser famentes, fényes fehér, mázolatlan, színes lézernyomtató papír. Lágy felületének és magas fényének köszönhetően, a MultiCopy Colour Laser éles nyomatokat

Részletesebben

Forgalmazó: P+K 3000 Kkt. Mobil: H-2363 Felsőpakony, Rákoczi u 16.

Forgalmazó: P+K 3000 Kkt. Mobil: H-2363 Felsőpakony, Rákoczi u 16. BEMUTÁS A rugalmas tartály paplan: különböző folyadékok ideiglenes vagy állandó tárolására alkalmas eszköz. Telepítés után úgy néz ki mint egy nagy földre terített paplan. Ezt a technológiát már 1965 óta

Részletesebben

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: lakk Elkészítés időpontja: 2012.02.05. 1 / 4. oldal TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Termék azonosító: Termékszám: JK 246 221 00 PN 112 474 06 Korrózió

Részletesebben

Engedje szabadjára a fantáziáját: fesse be unalmas és érdektelen fém- és fatárgyait életteli színekkel! A szobák és tárgyak új formában kelnek életre

Engedje szabadjára a fantáziáját: fesse be unalmas és érdektelen fém- és fatárgyait életteli színekkel! A szobák és tárgyak új formában kelnek életre Engedje szabadjára a fantáziáját: fesse be unalmas és érdektelen fém- és fatárgyait életteli színekkel! A szobák és tárgyak új formában kelnek életre festékünkkel és új történeteket mesélnek. akril szatén

Részletesebben

Technikai festék spray

Technikai festék spray Technikai festék spray www.pintyplus.hu www.shakingcolors.hu CINK ALAPOZÓ Korróziógátló 99%-os tisztaságú cink alapozó spray Fém szerkezetek, hegesztési pontok, horganyzott elemek, vasúti szerkezetek javításhoz

Részletesebben

Különleges hatású UV száradású szitafestékek

Különleges hatású UV száradású szitafestékek Különleges hatású UV száradású szitafestékek ELŐSZÓ Mint a nyomdászok többségének a széles-formátumú grafikai piacon, nehézséget okozhat, hogy kitűnjön a tömegből. A versenyelőny hirtelen elveszítéséhez

Részletesebben

Színek 2013.10.20. 1

Színek 2013.10.20. 1 Színek 2013.10.20. 1 Képek osztályozása Álló vagy mozgó (animált) kép Fekete-fehér vagy színes kép 2013.10.20. 2 A színes kép Az emberi szem kb. 380-760 nm hullámhosszúságú fénytartományra érzékeny. (Ez

Részletesebben

RLD212V. Deltron D8135. Deltron UHS Gyors színtelen lakk FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS TERMÉK LEIRÁS

RLD212V. Deltron D8135. Deltron UHS Gyors színtelen lakk FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS TERMÉK LEIRÁS Deltron D8135 Deltron UHS Gyors Szintelen lakk 2007. 10. 08. TERMÉK D8135 D8217 D8456 D843 D844 D807 D8714 D812 LEIRÁS Deltron UHS Gyors színtelen lakk Deltron UHS Edző - gyors Deltron Mattító adalék -

Részletesebben

Speciális festékek, oldószerek

Speciális festékek, oldószerek A teljes választék áttekintéséhez kérjen BÉLYEGZŐFESTÉK KATALÓGUST! N 110 S Normál vizes bázisú irodai bélyegzõfesték. Bélyegzőpárnák és önfestékezõ bélyegzõk blanco cserepárnáinak festékezéséhez. Jó fényálló

Részletesebben

Biztonságos nyomtatás biztonságos csomagolás a WEILBURGER Graphics-al a drupa 2012-n

Biztonságos nyomtatás biztonságos csomagolás a WEILBURGER Graphics-al a drupa 2012-n Sajtóközlemény Biztonságos nyomtatás biztonságos csomagolás a WEILBURGER Graphics-al a drupa 2012-n Gerhardshofen, 2012. április 27. a WEILBURGER Graphics GmbH az idén is kiállít a düsseldorfi drupa vásáron,

Részletesebben

RLD234V. Beltéri Javító Rendszer T510 Vizesbázisú Motortéri Átalakító Adalék TERMÉK LEíRÁS. Vizesbázisú Motortéri Átalakító adalék

RLD234V. Beltéri Javító Rendszer T510 Vizesbázisú Motortéri Átalakító Adalék TERMÉK LEíRÁS. Vizesbázisú Motortéri Átalakító adalék Beltéri Javító Rendszer T510 Vizesbázisú Motortéri Átalakító Adalék 2008-09-18 Termék T510 D8260 T494 T495 Leírás Vizesbázisú Motortéri Átalakító adalék Aktivátor Higító Lassú Hiító TERMÉK LEíRÁS Az Envirobase

Részletesebben

TYTAN PROFESSIONAL Power Flex

TYTAN PROFESSIONAL Power Flex TYTAN PROFESSIONAL Power Flex A Power Flex Kiváló minőségű termék építőipari anyagok tartós tömítéséhez és ragasztásához, be- és kültéri használatra egyaránt. A ragasztót kiváló az építőiparban előforduló

Részletesebben

Termékismertető Speciális UV száradású festékek, adalékok és hibakeresési útmutató

Termékismertető Speciális UV száradású festékek, adalékok és hibakeresési útmutató Termékismertető Speciális UV száradású festékek, adalékok és Az ebben az ismertetőben szereplő termékek felhasználási célja különleges hatások elérése, vagy UV száradású festékek módosítása. Speciális

Részletesebben

Liquid steel. Folyékony fém

Liquid steel. Folyékony fém Araldite Liquid Steel (XD 4570 / XD 4571) Két komponensű, gyors kötésű acél tartalmú epoxy ragasztó Főbb jellemzők: Kiváló tapadás a legtöbb műanyag, kompozit és fém felületeken Kiváló ellenállás az üzemanyagok,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó: Forgalmazó: Felelős személy: BRADOLIFE fertőtlenítő kendő fertőtlenítő kendő Florin Vegyipari és Kereskedelmi

Részletesebben

SIGMACOVER 300 (SIGMA TCN 300) 7472

SIGMACOVER 300 (SIGMA TCN 300) 7472 2005. szeptember 2004. szeptemberi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS Kétkomponensű, poliamid addukttal térhálósodó, kátrányepoxi bázisú, vastagrétegű bevonat JELLEMZŐI SZÍN/FÉNY MŰSZAKI ADATOK - kiválóan

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A központilag összeállított vizsgafeladatok a következő témaköröket tartalmazzák: Szakmai ismeretek Minőségi vizsgálatok Munkajog, munkavédelem A tételhez használható segédeszközöket

Részletesebben

NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK

NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK Nyomdaipari alapismeretek középszint 0811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

RLD228V. FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS

RLD228V. FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS 2016-03-18 Deltron D8077 / D8078 HS Nedves a nedvesen alapozók Termék D8077 D8078 D8237 D8238 D8239 D8427 D8717 D8718 D8719 D814 Leírás Deltron Fehér 2K HS Nedves a nedvesen alapozó Deltron Szürke 2K HS

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Grafikai papírok - Öntapadó termékek

Papyrus Hungária Zrt - Grafikai papírok - Öntapadó termékek Fasson Vellux A Fasson Vellux gépsima, fehér famentes íves öntapadó papír ofszet nyomtatásra, beltéri felhasználásra. A nyomathordozó 80 g-os, 100 mikron vastag, a teljes vastagsága pedig 203-220 mikron.

Részletesebben

SIGMACOVER 690 (SigmaCover Aluprimer) 7414

SIGMACOVER 690 (SigmaCover Aluprimer) 7414 2009. szeptember 2005. szeptember kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS kétkomponenses, magas szárazanyag tartalmú, alumíniummal pigmentált, poliaminnal térhálósodó, módosított epoxi bázisú alapozó / bevonat

Részletesebben

MŰNYOMÓ PAPÍROK ÉS KARTONOK ívben

MŰNYOMÓ PAPÍROK ÉS KARTONOK ívben MŰNYOMÓ PAPÍROK ÉS KARTONOK ívben CLARO famentes fehér műnyomópapír, TCF, 2x mázolt szatinált silk és fényes kivitelben 90 g/m2 315,- Ft/kg 328,- Ft/kg 341,- Ft/kg 351,- Ft/kg 384,- Ft/kg 100-170 g/m2

Részletesebben

1 Termékleírás. 2 Összetétel MŰSZAKI ADATLAP. BONDEX Patina Effect Wax

1 Termékleírás. 2 Összetétel MŰSZAKI ADATLAP. BONDEX Patina Effect Wax Termék megnevezése Felhasználás: patina hatású viasz, beltéri bútorok és fatárgyak díszítése céljára, használatra kész állapotban. Elérhető kiszerelések 0,25 L 1 Termékleírás 1.1 1.2 1.3 1.4 Terméktípus:

Részletesebben

Organikus színek alacsony hőmérsékletű matricákhoz

Organikus színek alacsony hőmérsékletű matricákhoz Organikus színek alacsony hőmérsékletű matricákhoz Általános információk Ebben a technikai információs kiadványban a Ferro bemutatja az Xpression sorozat színeinek választékát, melyek az alacsony hőmérsékletű

Részletesebben

KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes HASZNÁLATI UTASÍTÁS: KEZELENDŐ FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE FELHASZNÁLÁS

KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes HASZNÁLATI UTASÍTÁS: KEZELENDŐ FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE FELHASZNÁLÁS MAGYAR ICE KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes Víz alapú kettős összetevőjű tartós festék. Megőrzi a fa természetes színét, könnyedén felvihető a felületre (görgő vagy ecset).

Részletesebben

1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. IMPA 2K ADVANCE 1817 - ACRYL URETANICO L. 1853 - PU 420 NEW 1833 - ACRYL URETANICO O.

1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. IMPA 2K ADVANCE 1817 - ACRYL URETANICO L. 1853 - PU 420 NEW 1833 - ACRYL URETANICO O. 1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. 1836. Kétkomponensű akril alapozó fedőbevonat 3,5 Kg 15 184 Ft (Nº) 14 Kg 49 920 Ft (Nº) Akrilgyanta és izocianátos adalék alapú, a konvereterek és az alapszínek felhasználásával,

Részletesebben

Előkészítési Útmutató Bus Company. No VIM. Carcolor/Hungaria

Előkészítési Útmutató Bus Company. No VIM. Carcolor/Hungaria Előkészítési Útmutató Bus Company No. 2015-05-101 VIM Carcolor/Hungaria 1 A teszt panel egy felületének része durván csiszolt. A többi felület alapozott, vagy gyanta bevonatú. A panelon sok légzárvány,

Részletesebben

RLD259V. TERMÉK LEÍRÁS A D8171 egy akril két komponensű színtelen lakk, amely optimálisan használható Envirobase High performance bázis festékre.

RLD259V. TERMÉK LEÍRÁS A D8171 egy akril két komponensű színtelen lakk, amely optimálisan használható Envirobase High performance bázis festékre. 2016-03-24 Deltron Premium UHS Színtelen Lakk TERMÉK NÉV D8302 D8714 D8717 D8718 D8719 D814 D819 D843 D844 Deltron GRS Premium UHS Színtelen lakk Deltron UHS Edző Deltron gyorsított hígító Deltron Rugalmasság

Részletesebben

Termékismertető UHS PRIMA GREYMATIC

Termékismertető UHS PRIMA GREYMATIC Termékismertető UHS PRIMA GREYMATIC D8018 Fehér D8019 Fekete D8024 Szürke TERMÉKLEÍRÁS Az UHS Príma GREYMATIC egy 2-komponensű, a javítások széles skáláján használható. Univerzális, gyorsan száradó, könnyen

Részletesebben

Az igényeknek megfelelő választás...

Az igényeknek megfelelő választás... Clear 1500 Felhasználóbarát, a lehető legjobb ár-érték arányt biztosító lakk Az igényeknek megfelelő választás... Érjen el megfelelő eredményt gyorsan és megfizethetően a Clear 1500 termékkel. Az univerzális

Részletesebben

Termékek mágnesezhető poros repedésvizsgálathoz. Hordozóanyagok, adalékanyagok, egyéb szerek

Termékek mágnesezhető poros repedésvizsgálathoz. Hordozóanyagok, adalékanyagok, egyéb szerek TERMÉK ÁTTEKINTÉS ek penetrációs vizsgálathoz ek mágnesezhető poros repedésvizsgálathoz Hordozóanyagok, adalékanyagok, egyéb szerek Berendezések (vizsgálószettek, referencia etalonok, lámpák, mérőberendezések)

Részletesebben

Unico UV-lakkok. Tartalom:

Unico UV-lakkok. Tartalom: Unico UV-lakkok Tartalom: Tippek és hasznos információk az UV-lakkokról 2 Fényes lakkok 5 Matt lakkok 6 Lakkok prégeléshez, szívóképes nyomathordozókhoz 6 Kültéri- / Flexibilis lakkok 7 Csúszásmentesítı

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ 2015.július 10. 6,8 m 2 /liter 125 μm esetén

TERMÉKISMERTETŐ 2015.július 10. 6,8 m 2 /liter 125 μm esetén AMERLOCK 400 AL TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, magas szárazanyagtartalmú bevonat FŐBB TERMÉKJELLEMZŐK Alumínium tartalmú felülettűrő karbantartási bevonat Kompatibilis többféle felülettel és felületelőkészítéssel

Részletesebben

Műszaki adatlap. Permasolid 1K UV Primer Surfacer UV-száradó, 1K primer füller kisebb sérülések ultragyors javításához.

Műszaki adatlap. Permasolid 1K UV Primer Surfacer UV-száradó, 1K primer füller kisebb sérülések ultragyors javításához. Műszaki adatlap Permasolid 1K UV Primer Surfacer 9002 UV-száradó, 1K primer füller kisebb sérülések ultragyors javításához. A Permasolid 1K UV Primer Surfacer 9002 enyhén átlátszó, és kisebb sérült területek

Részletesebben

SIGMATHERM rózsaszín, szürke / matt. (Keverékre vonatkozóan, 20 C-on) Lásd, táblázat. legalább 12 hónap

SIGMATHERM rózsaszín, szürke / matt. (Keverékre vonatkozóan, 20 C-on) Lásd, táblázat. legalább 12 hónap 2009. október 2008. februári kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS JELLEMZŐI SZÍN/FÉNY MŰSZAKI ALAPADATOK Két komponenses nagy rétegvastagságú, hőálló fenol-epoxy bevonat - alkalmazható szigetelés alá hőálló

Részletesebben

RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ

RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ 1 K SZILÁN TERMINÁLT RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK Körapop 950 Marine Oldószermentes, elasztikus, nedvességtartalomra keményedő ragasztó- és tömítőanyag kültéri

Részletesebben

PLUM KÉZVÉDELEM PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811

PLUM KÉZVÉDELEM PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811 PLUM PLUTECT MUNKAVÉGZÉS ELŐTTI VÉDŐKRÉMEK GANPL2231, GANPL2204, GANPL2331, GANPL2304, GANPL2541, GANPL2503, GANPL2811 megelőzik a bőr kiszáradását és a bőrkárosító anyagok beszívódását PLUTECT 22 AQUA

Részletesebben

H-8000 Székesfehérvár, Szüret u. 2 Tel: +36-22-500-348 Fax: +36-22-500-349

H-8000 Székesfehérvár, Szüret u. 2 Tel: +36-22-500-348 Fax: +36-22-500-349 PMI oldószer bázisú ipari festékrendszer Pro Mix / oldószer bázisú ipari festékrendszer-pmi oldal PMI Bázis AK 2 PMI Bázis PU 5 PMI Bázis EP 10 PMI Bázis VB 12 PMI Bázis RC 12 PMI Bázis VC 12 PMI Bázis

Részletesebben

Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H csempe-és burkolólap ragasztó Felhasználási terület: por alakú, rugalmas csemperagasztó

Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H csempe-és burkolólap ragasztó Felhasználási terület: por alakú, rugalmas csemperagasztó BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 2004. 10.26. Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H rugalmas csempe-és burkolólap ragasztó 1. Anyag-/elkészítési-

Részletesebben

VECTOR RAPID RAGSAZTÓ

VECTOR RAPID RAGSAZTÓ TYTAN PROFESSIONAL VECTOR RAPID RAGSAZTÓ A Tytan Professional Vector Rapid MS Polymer-bázisú ragasztó magas kezdeti tapadással (5 sec.), mely minden féle falazó és befejező munkálathoz lett fejlesztve.

Részletesebben

Shell Tellus S2 M 46. Ipari hidraulika-folyadék

Shell Tellus S2 M 46. Ipari hidraulika-folyadék Műszaki adatlap Korábbi neve: Shell Tellus Shell Tellus S2 M 46 Ipari hidraulika-folyadék Extra védelem Ipari alkalmazás A Shell Tellus S2 M folyadékok nagy teljesítményű hidraulikafolyadékok, amelyek

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás:

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Építmények felújítása

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser Kényeztesse el színes lézernyomtatóját! Magas fehérségű, kiváló tartású papír. Valamennyi lézer nyomtató típushoz és másológéphez alkalmazható. 88009408 80 210 x 297 R 500 2 500

Részletesebben

Változtatható Keménységű Epoxigyanta, Víztiszta, UV álló

Változtatható Keménységű Epoxigyanta, Víztiszta, UV álló Protosil Kft 2071 Páty, Várady József u. 2. Info@apraktika.hu www.apraktika.hu facebook: https://www.facebook.com/apraktika-1871293566267521 Változtatható Keménységű Epoxigyanta, Víztiszta, UV álló Műszaki

Részletesebben

STK COLORIS SPECIÁLIS BÉLYEGZŐFESTÉKEK_ BÉLYEGZŐFESTÉKEK MINDEN FELÜLETRE

STK COLORIS SPECIÁLIS BÉLYEGZŐFESTÉKEK_ BÉLYEGZŐFESTÉKEK MINDEN FELÜLETRE STK COLORIS SPECIÁLIS BÉLYEGZŐFESTÉKEK_ BÉLYEGZŐFESTÉKEK MINDEN FELÜLETRE A Coloris speciális festékeket a németországi Stefan KUPIETZ cég gyártja, közel 800 féle típus található meg a kínálatban. Nagy

Részletesebben

SIGMASHIELD 220 (SIGMA MULTIGUARD PRIMER) 7922

SIGMASHIELD 220 (SIGMA MULTIGUARD PRIMER) 7922 2008. január 2005. szeptemberi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS két komponensű, magas szárazanyag tartalmú, poliamin adducttal térhálósodó, epoxi alapozó JELLEMZŐI általánosan alkalmazható acél bevonati

Részletesebben

SIGMACOVER 456 (SIGMACOVER CM COATING) 7466

SIGMACOVER 456 (SIGMACOVER CM COATING) 7466 2005. szeptember 2004. szeptemberi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS kétkomponenses, átfesthető, vastagrétegű, poliamiddal térhálósodó epoxi bázisú bevonat JELLEMZŐI - általánosan használható, vastagrétegű

Részletesebben

SIGMAGUARD törtfehér, krém fényes

SIGMAGUARD törtfehér, krém fényes 2006. november TERMÉKLEÍRÁS JELLEMZŐI SZÍN / FÉNY két komponenses, magas szárazanyag tartalmú, poliaminnal térhálósodó fenolepoxi bevonat tartály bevonat, jó kémiai ellenálló képességgel rendelkezik vegyi

Részletesebben

SIGMADUR 520 (SIGMADUR HB FINISH) 7524

SIGMADUR 520 (SIGMADUR HB FINISH) 7524 2005 szeptember 2004 márciusi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS JELLEMZŐI kétkomponenses, selyemfényű, alifás akril poliuretán vastagrétegű fedőbevonat - könnyen felszórható hengerrel és airless szórással

Részletesebben

SIGMA NOVAGUARD

SIGMA NOVAGUARD 2007. november TERMÉKLEÍRÁS JELLEMZŐI SZÍN / FÉNY két komponenses, oldószermentes, aminnal térhálósított fenolepoxi bevonat - egy rétegű, tartálybevonat rendszer - kiváló ellenálló képesség nyersolajjal

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Grafikai papírok - Mázolt papírok

Papyrus Hungária Zrt - Grafikai papírok - Mázolt papírok MultiArt Gloss A MultiArt Gloss famentes, fehér, mázolt finom papír, lágy, magasfényű felülettel. A MultiArt Gloss a természetes választás az igényes, sok képes nyomdatermékek számára, és luxus eredményt

Részletesebben

SIGMADUR 550 (SIGMADUR GLOSS) 7537

SIGMADUR 550 (SIGMADUR GLOSS) 7537 2006. november 2005. szeptemberi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS kétkomponenses, alifás akril poliuretán bázisú fedőbevonat JELLEMZŐI - korlátlan átfesthetőség - kitűnően ellenáll az időjárás behatásainak

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BRADONETT fertőtlenítő folyékony szappan fertőtlenítő folyékony szappan Florin

Részletesebben

Miért kellene a fát csak a külső behatások ellen védeni, amikor újra életre kelhet egy kis kreativitással? A textúráját és szépségét kell

Miért kellene a fát csak a külső behatások ellen védeni, amikor újra életre kelhet egy kis kreativitással? A textúráját és szépségét kell Miért kellene a fát csak a külső behatások ellen védeni, amikor újra életre kelhet egy kis kreativitással? A textúráját és szépségét kell kihangsúlyozni, miközben Bori lazúrokkal védeni. BORI biocid A

Részletesebben

Íves UV: követendő eljárások. Gerrit Wemken Sun Chemical 2007.04.25. PrintCity

Íves UV: követendő eljárások. Gerrit Wemken Sun Chemical 2007.04.25. PrintCity Íves UV: követendő eljárások Gerrit Wemken Sun Chemical 2007.04.25. Iparági tapasztalatok 2007.04.25. -2- Magyarország, 2007. április 1: Bevezetés az UV-be Miért használjunk UV-t? Mi az UV? Melyik UV festékrendszert?

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ 2016.április 15.

TERMÉKISMERTETŐ 2016.április 15. AMERCOAT 68 G TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, magas szárazanyagtartalmú poliamiddal térhálósodó cinkgazdag epoxi bevonat FŐBB TERMÉKJELLEMZŐK Különféle rendszerek alapozójának tervezve Kitűnő antikorróziós

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Grafikai papírok - Kreatív papírok. Arculati papírcsaládok

Papyrus Hungária Zrt - Grafikai papírok - Kreatív papírok. Arculati papírcsaládok Fuego Lines (Dali) Arculati papírcsaládok A Fuego Lines famentes, színes, mázolatlan, igen finom papír, nagy és mindkét oldalán szerkezetes, vonalkázott felülettel. A Fuego Lines beágyazott vonalkázása

Részletesebben

2015.július 15.(2013.júliusi átdolgozása) TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, vastagrétegű, multifunkciós epoxi alapozó/közbenső bevonat

2015.július 15.(2013.júliusi átdolgozása) TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, vastagrétegű, multifunkciós epoxi alapozó/közbenső bevonat AMERCOAT 385 TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, vastagrétegű, multifunkciós epoxi alapozó/közbenső bevonat FŐBB TERMÉKJELLEMZŐK Kiváló rozsdagátló tulajdonságok ipari és tengerparti kitettség esetén Alkalmas

Részletesebben

Technikai festék spray

Technikai festék spray TECH Technikai festék spray www.novasolspray.hu www.shakingcolors.hu CINK Fényes korrózió gátló alapozó festék spray Fém szerkezetek, hegesztési pontok, horganyzott elemek, vasúti szerkezetek javításhoz

Részletesebben

oldószer- és lágyítószermentes, kis emissziójú hangáteresztő jó fedőképesség magas fehérségi fok nagy színválaszték tompa matt az EN szerint

oldószer- és lágyítószermentes, kis emissziójú hangáteresztő jó fedőképesség magas fehérségi fok nagy színválaszték tompa matt az EN szerint Szerves, hangáteresztő felújító festék Jellemzők Alkalmazás Tulajdonságok Megjelenés Különlegességek/tudnivalók beltéri használatra a megfelelő Sto akusztikai rendszerekhez nyitott pórusú felújító festék

Részletesebben

NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK

NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 20. NYOMDAIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. október 20. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS

Részletesebben

Oldószertartalmú filmréteget képző párazáró szer, habarcsokhoz és betonokhoz

Oldószertartalmú filmréteget képző párazáró szer, habarcsokhoz és betonokhoz Mapecure S Oldószertartalmú filmréteget képző párazáró szer, habarcsokhoz és betonokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Vakolatok, cementhabarcsok és friss betonok oldószertartalmú párazáró védelme, hogy minimálisra

Részletesebben

Tartalomjegyzék LED hátterek 3 LED gyűrűvilágítók LED sötét látóterű (árnyék) megvilágítók 5 LED mátrix reflektor megvilágítók

Tartalomjegyzék LED hátterek 3 LED gyűrűvilágítók LED sötét látóterű (árnyék) megvilágítók 5 LED mátrix reflektor megvilágítók 1 Tartalomjegyzék LED hátterek 3 LED gyűrűvilágítók 4 LED sötét látóterű (árnyék) megvilágítók 5 LED mátrix reflektor megvilágítók 6 HEAD LUXEON LED vezérelhető reflektorok 7 LUXEON LED 1W-os, 3W-os, 5W-os

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap

Biztonságtechnikai adatlap Biztonságtechnikai adatlap 1. Készítmény neve UVERAPID 5 oldószermentes epoxi ragasztó Gyártó cég neve: Újpesti Vegyészeti Kft. cím: Budapest, Dal u.4., telefon/fax: 3077-219 2. Összetétel veszélyes anyagok

Részletesebben

Shark Autóüveg Fóliák

Shark Autóüveg Fóliák Shark Autóüveg Fóliák Hatalmas választék: Számos típus, eltérő tulajdonságokkal, rengeteg árnyalatban. Hővédelem: Speciális hővédő típusokban teljesen megszünteti az átsugárzott hő okozta melegérzetet.

Részletesebben

Termékelônyök: Idôjárásálló Gyors száradás Szinte teljesen szagmentes. es báz

Termékelônyök: Idôjárásálló Gyors száradás Szinte teljesen szagmentes. es báz Termékelônyök: viz sú Idôjárásálló Gyors száradás zinte teljesen szagmentes es báz i Vizes bázisú termékek Falfesték kategóriában már elfogadottak, de a fára, fémre való festékeknél még szokatlanok a vízzel

Részletesebben

Univerzális papír etikettek 20/100/1000 íves kiszerelésben

Univerzális papír etikettek 20/100/1000 íves kiszerelésben Univerzális papír etikettek 20/100/1000 íves kiszerelésben / ár/ R0ECO Matt fehér univerzális címkék 70g/m2 papír 0102A 38 x 21,2 mm 65 100 6500 0,24 Ft 1 565 Ft 0102F 38 x 21,2 mm 65 1000 65000 0,24 Ft

Részletesebben

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre Quarzolite Paint Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre ALKALMAZÁSI TERÜLET Minden olyan meglévő és új, már festett felület átfestése, ahol

Részletesebben

Rapid Gyorsragasztó. Tulajdonság Rapid/A Rapid/B Rapid (Keverve) Szín Fajsúly Viszkozitás (25 C-on) Élettartam Minőségét megőrzi (2gm, 25 C-on)

Rapid Gyorsragasztó. Tulajdonság Rapid/A Rapid/B Rapid (Keverve) Szín Fajsúly Viszkozitás (25 C-on) Élettartam Minőségét megőrzi (2gm, 25 C-on) Araldite (AW 2104/HW 2934) Kétkomponensű epoxy ragasztó háztartási és ipari felhasználásra Főbb jellemzők: Nagy tépő és nyíró erő Erős és rugalmas Gyors kikötés Sokféle felület ragasztásához Termék meghatározás:

Részletesebben

Samba 100. Ólom mentes máz feletti festékek porcelánra, csontporcelánra, félporcelánra, kőcserépre és tűzzománcra

Samba 100. Ólom mentes máz feletti festékek porcelánra, csontporcelánra, félporcelánra, kőcserépre és tűzzománcra Samba 100. Ólom mentes máz feletti festékek porcelánra, csontporcelánra, félporcelánra, kőcserépre és tűzzománcra Ebben a műszaki információs leírásban a Ferro cég a Samba100 sorozatot mutatja be, amely

Részletesebben

ÚTÉPÍTÉSI BITUMENEK Követelmények Normál, kemény, modifikált bitumenek

ÚTÉPÍTÉSI BITUMENEK Követelmények Normál, kemény, modifikált bitumenek ÚTÉPÍTÉSI BITUMENEK Követelmények Normál, kemény, modifikált bitumenek Balogh Lajos, Vinczéné Görgényi Ágnes 1 Tartalom Normál útépítési bitumenek Kemény útépítési bitumenek Modifikált bitumenek Vizsgálati

Részletesebben

Narancs, Vörös, Kék és Zöld.

Narancs, Vörös, Kék és Zöld. Narancs, Vörös, Kék és Zöld. A homlokzat A jövő ötletei. Ragyogó narancs ARTLINE NARANCS 5OR1 5OR2 NARANCS 1 NARANCS 2 5OR3 5OR4 NARANCS 3 NARANCS 4 5OR5 5OR6 NARANCS 5 NARANCS 6 5OR7 5OR8 NARANCS 7 NARANCS

Részletesebben

SIGMATHERM 520 (SIGMATHERM SILICATE) 7555

SIGMATHERM 520 (SIGMATHERM SILICATE) 7555 2005. szeptember 2003. júliusi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS JELLEMZŐI SZÍN/FÉNY egykomponenses, a levegő nedvességtartalmára térhálósodó, (etil)-szilikát bázisú fedőbevonat - cinkszilikát bázisú alapozók

Részletesebben

(20 C-on, összekevert termékre)

(20 C-on, összekevert termékre) TERMÉKLEÍRÁS 2009. augusztus 2009. júliusi kiadás átdolgozása két komponenses, magas szárazanyag tartalmú, magas építéső, poliamiddal térhálósodó, epoxigyanta bázisú bevonat JELLEMZİI - Általános célú

Részletesebben

FONDO FINITURA ACRILICO S. IMPA 2K ADVANCE ACRYL URETANICO L PU 420 NEW ACRYL URETANICO O K MATT GYANTA

FONDO FINITURA ACRILICO S. IMPA 2K ADVANCE ACRYL URETANICO L PU 420 NEW ACRYL URETANICO O K MATT GYANTA 1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. 1836. Kétkomponensű akril alapozó fedőbevonat 3,5 Kg 15 600 Ft (Nº) 14 Kg 51 400 Ft (Nº) Akrilgyanta és izocianátos adalék alapú, a konvereterek és az alapszínek felhasználásával,

Részletesebben

SIGMACOVER 630 (SIGMACOVER ST) 7430

SIGMACOVER 630 (SIGMACOVER ST) 7430 2007. november 2007. áprilisi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS kétkomponenses, alacsony fokú felület előkészítést igénylő, poliaminnal térhálósodó epoxi bázisú alapozó / bevonat JELLEMZŐI - alacsonyabb

Részletesebben

Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak

Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak Az emberi színlátás Forrás: http://www.normankoren.com/color_management.html Részletes irodalom: Dr. Horváth András: A vizuális észlelés

Részletesebben

Kétkomponensű, vízzel emulgeált, színezett epoxi gyanta

Kétkomponensű, vízzel emulgeált, színezett epoxi gyanta Kétkomponensű, vízzel emulgeált, színezett epoxi gyanta {tab=termékleírás} Oldószermentes és illatszegény Ellenáll hígított lúgoknak, savaknak, valamint fűtőolajnak és benzinnek Vízzel (10%) hígítva alapozóként

Részletesebben

Cramer Color. 1. Bevezetés a Cramer Color világába. 2. Technológia. 3. Színpaletta. 4. Színkör. 5. Cramer Color fókusz színek. 6. Használati utasítás

Cramer Color. 1. Bevezetés a Cramer Color világába. 2. Technológia. 3. Színpaletta. 4. Színkör. 5. Cramer Color fókusz színek. 6. Használati utasítás TECHNIKAI FÜZET Cramer Color. Bevezetés a Cramer Color világába. Technológia. Színpaletta. Színkör. Cramer Color fókusz színek. Használati utasítás. Világosító hatás és hatóidô. Korrektorok használata.

Részletesebben

Mázolás, lakkozás. Falak festése Szerszámok, kiegészítôk

Mázolás, lakkozás. Falak festése Szerszámok, kiegészítôk Mázolás, lakkozás TRILAK Festékgyártó Kft. H-1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Vevôszolgálat: 421-6141, www.trilak.hu Member of the SigmaKalon Group Falak festése Szerszámok, kiegészítôk Vannak olyan

Részletesebben

Festékek. T apaszok. Tapaszok Alapozók és impregnálók. Töltõalapozó. Fedõlakkok. BASF Acryl finomtapasz, fehér. BASF Surfacer finom tapasz

Festékek. T apaszok. Tapaszok Alapozók és impregnálók. Töltõalapozó. Fedõlakkok. BASF Acryl finomtapasz, fehér. BASF Surfacer finom tapasz Festékek Tapaszok Alapozók és impregnálók Vizes alapozók, impregnálók Töltõalapozó Vizes Fedõlakkok Lazurok és RAL színek Fa ablak és ajtógyártáshoz alkalmazható lazúrok két rétegben történõ felhordáshoz,

Részletesebben

XT - termékadatlap. az Ön megbízható partnere

XT - termékadatlap. az Ön megbízható partnere XT termékadatlap az Ön megbízható partnere TARTALOMJEGYZÉK Általános tulajdonságok 3. oldal Mechanikai tulajdonságok 4. oldal Akusztikai tulajdonságok 5. oldal Optikai tulajdonságok 5. oldal Elektromos

Részletesebben

MŰNYOMÓ PAPÍROK ÉS KARTONOK ívben

MŰNYOMÓ PAPÍROK ÉS KARTONOK ívben MŰNYOMÓ PAPÍROK ÉS KARTONOK ívben Claro New famentes fehér műnyomópapír, TCF, 3x mázolt szatinált silk és fényes kivitelben 90 g/m2 343,- Ft/kg 357,- Ft/kg 371,- Ft/kg 382,- Ft/kg 418,- Ft/kg 100-170 g/m2

Részletesebben

SIGMACOVER 280 (SIGMACOVER PRIMER) 7417

SIGMACOVER 280 (SIGMACOVER PRIMER) 7417 2005. szeptember 2005. júliusi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS kétkomponenses, poliamiddal térhálósodó epoxi alapozó JELLEMZŐI - általánosan használható alapozó, acél és nem vasfém anyagok védőbevonat

Részletesebben

Műszaki ismertető StoPox ZNP

Műszaki ismertető StoPox ZNP EP alapozó, korrózióvédelem Jellemzés Alkalmazási terület kül- és beltéri felületekre korrózióvédelem vashoz és acélhoz acélok korrózióvédelme ragasztott szerkezeti megerősítésnél Tulajdonságok nagyon

Részletesebben